Ronja Åsen

- Mamma.Student.Samboer.Interiør -

Planlagt keisersnitt

 • 16.09.2015, 22:36

Det er veldig mange som var veldig overasket over at Othilie kom så lenge før termin, når jeg gikk så lenge over med Mie. 
Det ble ganske tidlig snakk om at jeg ønsket et planlagt keisersnitt fordi jeg rett og slett hadde ganske fødselsangt etter den tøffe fødselen med Mie. 
Jeg hadde jo termin med Othilie den 16.mai. Og det ble da bestemt at jeg først skulle gå til termin og hvis det ikke hadde skjedd av seg selv til da ville jeg få et planlagt keisersnitt. Siden fødselen med Mie var satt igang, trodde de at en fødsel som startet av seg selv ville gå lettere. Først var det veldig greit med meg, og jeg følte det ganske komfertabelt og beroligende. Men når vi kom til slutten av april kjente jeg at jeg ble mer og mer engstilig for at fødselen skulle starte av seg selv. 

Etter mange samtaler med jordmor, ble jeg henvist videre til sykehuset hvor jeg skulle snakke med en lege der, og jeg ble ikke akkuratt så positiv når jeg var der, det var ikke en koselig samtale, hun sa det ikke var spesielt lett å kunne få planlagt keisersnitt nå i dag. Så jeg tenkte at jeg bare måtte bite det i meg.

Noen dager senere våknet jeg til at det var veldig mange ubesvarte annrop på telefonen min. Jeg som egentlg har veldig telefonsrekk måtte jo søke opp nummeret før jeg turte å ringe tilbake, og når jeg da hadde ringt tilbake var det ei fra fredrikstad som lurte på om jeg kunne komme dagen etter til en forundersøkelse før keisersnitt. Jeg hadde jo hørt at dette skulle skje ca en uke før og nå var det jo fremdeles ganske lenge igjen til den 20. Dette var altså en torsdag hun ringte og hun ville ha meg inn på fredagen. 
Litt forfjamset fikk jeg spurt hun hvilken dag det var hun mente at jeg hadde et keisersnitt, og da sa hun at det var til mandagen den 4.mai. Jeg fikk altså beskjed bare 4 dager før det skulle skje. Jeg var så glad og så spent at jeg etter en time måtte ringe opp igjen fordi jeg ikke husket hvilket klokkeslett det var jeg skulle møte dagen etter også måtte jeg bare har det bekreftet at det var jeg som skulle ha det keisersnittet mandagen.

Så vi var jo da inne på sykehuset dagen etter veldig spente, fikk tatt ultralyder, ctg undersøkelser og det ene og det andre, også blodprøver. Alt gikk veldig fint selvom det ble endel venting og det ikke er noe godt for bekkenet mitt. Men det ble nå sånn, jeg tenkte at jeg skulle jo klare å pine meg gjennom det når jeg likevell straks var ferdig med hele svangerskapet. 

Så kom mandagen, vi hadde pakket med oss alt vi trengte for å bli på sykehuset noen dager. Jeg ble lagt i en seng og fikk satt inn kateter, det var en utrolig ubehagelig følelse, men det var visst helt normalt. Så fikk jeg noen tabletter før de forsøkte mange mange ganger å sette inn kanyler, men jeg har veldig vanskelige blodårer så det ble veldig vanskelig å finne de, men etter at 3 forskjellige hadde prøvd fikk de endelig satt den. Så ble vi liggende og vente en god stund. 

Da vi ble trillet ned, kjente jeg at sommerfuglene var veldig aktive i magen, det var så rart og tenke på at nå straks skulle vi få møte lille Othilie. 

Inne på "venterommet" fikk Joakim på seg en hvit heldress, hårnett og munnbind. Så kom det ei som igjen skulle sette inn en ny kanyle, hun fikk det helgvis til rimelig kjapt, selvom hun sa hun aldri hadde vært borti så vanskelige årer før.

Så var det vår tur, jeg ble satt opp på en benk hvor de skulle sette inn spinalbedøvelsen. Da gruet jeg meg så fælt at jeg hadde mest lyst til å trekke meg. Men det gjorde jeg altså ikke, de fikk satt den og jeg ble bedt om å legge meg bakover, da ble jeg så svimmel og kvalm og det var veldig ubehagelig når bena dovnet bort. Fikk da litt oksygen også ble det bedre. Så hørte jeg masse rare lyder og pluttselig var hun ute. Da fikk joakim bli med inn på et undersøkelse rom hvor de skulle observere Othilie i noen minutter mens jeg ble sydd sammen igjen. De minuttene føltes så uendelig lange ut, jeg var jo såå spent på hvordan hun så ut og om alt var bra. 

Så fikk jeg endelig se hun, og det var en så merkelig følelse, hun var helt lik Mie, jeg tenkte med en gang " vi har jo fått samme babyen en gang til" 


Mitt første møte med Othilie <3Så ble vi trillet inn til observasjon, der lå vi gasnke lenge før Joakim og Othilie gikk opp til rommet vårt mens jeg ble skiftet bleie på. Ja, det var faktisk ganske nedverdigende, når det kommer to pleiere og skal vaske deg nedentil og skifte bleia di. Men det gikk bra. Så fikk jeg en pose med litt væske, og da ble jeg litt svimmel og kvalm så jeg fikk på litt oksygen igjen. Så ble jeg trillet opp. Jeg var nok ikke borte mer enn kanskje 25 minutter fra Joakim og Othilie. 

Da vi kom oss opp på rommet prøvde vi oss litt på amming, men Othilie var litt kvlam siden hun hadde svelget masse fostervann rett før hun ble tatt ut. 
Så kom endelig mamma og Mie på besøk. Herregud som jeg savnet Mie, det var så godt å se hun, samtidig som det var så rart å se hvor stor hun var blitt på under et døgn. Hun hadde såå store hender og hode hennes var såå stort. Hun hadde jo hele tiden vært den minste og nå var hun jo så stor. Det var veldig rart. 
Mens mamma sitter og holder Othilie begynner hun pluttselig å sutte veldig på hendene sine så da fortet jeg meg å legge hun til brystet og da spiste hun så bra med en gang. Det var så deilig. 

Så om jeg skulle få fler barn, så hadde jeg en fantastisk opplevelse med planlagt Keisersnitt, jeg kom meg opp og gikk samme kvelden og på dag 3 dro vi hjem. Det eneste som var veldig vondt var at jeg fikk endel luftsmerter i skuldrene og det var så sykt ubehagelig. Ellers var jeg helt "normal" igjen etter ca 14 dager. Hun er jo født den 4.mai og den 15. mai var jeg aktivt deltakende på 17.mai feriring i barnehagen til Mie. Jeg hadde en mye mye bedre opplevelse bøde under og etter keisersnittet enn jeg hadde under og etter fødselen med Mie. 
Første møtet mellom Mie og Othilie <3

 

 

30 dager igjen

 • 15.04.2015, 17:24

Hallo.

Nå er det blitt en stund siden jeg blogget igjen. Jeg gjør egentlig ganske lite om dagen og har gjort ganske lite egentlig de siste 30 ukene vil jeg si.
Nå nærmere det seg med stormskritt til at Lillesøster Othilie skal komme til oss. I dag er det faktisk bare 30 dager igjen til termin. Jeg personlig synes de siste dagene har gått enormt sakte. Det er ikke så mye jeg får gjort. Siden jeg som regel bare ligger i senga eller sitter hjemme. Jeg sliter veldig med bekkenet og det gjør også at jeg blir veldig fort sliten. Jeg orker ikke gå spesielt mye, jeg orker heller ikke å stå spesielt mye så aktivitetene  er noe begrenset. Prøver å gjøre klar det jeg kan til Othilie men det er ikke mange ting jeg orker av gangen. Jeg sover også veldig dårlig om natta så jeg sover som regel dagen mens Mie og Joakim er på jobb og i barnehage. Jeg sover sjeldent mer enn 2 timer sammenhengende av gangen, så jeg sover og er våken litt om hverandre. Er jo oppe hundre ganger hver natt for å gå på do, så søvnkvaliteten er ikke så veldig god. 

Ellers så begynner ganske mye å falle på plass, jeg tenkte jeg skulle prøve å pakke fødebaggen til uka, jeg må bare få kjøpt inn en del småting som skal vær med i baggen. Egentlig det meste. Selvom jeg har pakket en slik bag før så er jeg helt blank på hva jeg faktisk skal ha med meg. Men nå skal ikke Joakim sove sammen med meg på sykehuset, siden han skal være sammen med Mie om kvelden natta mens vi er på sykehuset, men regner med at de vil komme innom hver dag, så da kan de jo ta med seg ting til meg om jeg glemmer noe. 

 Se dette nydelige sengetøyet og babynestet jeg bestilte av ei på instagram.

 

3D-ultralyd av Lillesøster Othilie

 • 08.03.2015, 14:52

Nå er det blitt en stund siden jeg har blogget igjen. Men her kommer det ihvertfall et innlegg til dere.

Til Morsdag i år fikk jeg time til 3D ultralyd av Mie og Joakim, jeg fikk også frokost på sengen og en fin bok:) Jeg tenkte jeg skulle vise dere noen av de fine bildene vi fikk av Lillesøster når vi var på 3D ultralyd. Først lå hun veldig lenge og suttet på armen sin, så vi ikke fikk sett hun skikkelig. Men når hun flyttet på armen etter en god stund fikk vi kjempemange fine bilder. 

Det var veldig moro og se hvor lik Othilie er Mie, jeg tro de vil bli veldig like, ihvertfall i babyperioden. Deler noen bilder med dere her.
 

Lillesøster.. og hun skal hete...

 • 03.01.2015, 17:50

God kveld.

Jeg har jo ikke fått fortalt om ultralyden vi var på. Jeg har rett og slett ikke orket å blogge i jula da det var vært endel annet å gjøre. Men nå er jula ryddet ut av huset og jeg kan nå forteller dere at vi i mai får en frisk og fin liten JENTE til. Mie skal altså få en lillesøster.  
Jeg var jo nesten helt skråsikker på at det var en gutt, og Joakim har hele veien sagt at det var en jente. Og jaggu var det han som fikk rett. 
Det var jo ganske typpisk fordi vi var helt enige om at om det var en liten gutt skulle han hete Mikkel. Mens vi stod mellom fler navn til Jente. Sånn var det jo også med Mie, Vi var enige om at hvis det var en gutt skulle han hete Jonathan. Jentenavn var vi veldig uenige om. Men endte jo opp på Mie.
Den gangen stod vi mellom Mie og Othilie, men Mie var det vi synes var riktig sist. Så denne gangen blir det Othilie, siden vi synes det også er veldig fint. 

Ellers var alt bra med lillesøster. Terminen ble flyttet en dag, fra den 15. mai til den 16.mai. Men blir spennende og se hva som blir planlagt rundt fødsel. Det kan jeg komme tilbaketil igjen snart.
Ellers har jeg bikket halvvies og vi er nå nærmere slutten enn begynnelse.   

Lenket til sengen...

 • 17.12.2014, 02:55

Det er så uendelig mye jeg kunne tenkt meg og gjort. Så mange jeg vil dra å besøke. Jeg savner å delta på ting jeg liker. Jeg savner å besøke venninner på kveldstid. Jeg savner og kunne dra på lusnj med venninner. Jeg savner å gjøre husarbeid. Jeg savner å ha det ryddig og rent og ikke minst orden i skapene.
Jeg vil så gjerne besøke familie som bor langt unna. Jeg gleder meg så enormt til den dagen jeg igjen skal glede meg til middag. Jeg gleder meg til jeg kan leke med Mie uten å måtte kaste opp etterpå..Det er virkelig helt fantastisk at jeg og Joakim igjen skal få bli foreldre. Virkelig. Det er en stor glede og jeg gleder meg enormt til mai når vi får møte denne lille luringen i magen og bli kjent. Jeg prøver hardt å glede meg over dette svangerskapet. Men enkelte dager er det vanskelig å finne gleden over situasjonen jeg befinner meg i. Jeg har rett og slett vært så og si lenket til sengen i snart 13 uker. Det føles så uendelig lenge.
Men det aller værste er nok det at Mie merker det så godt, og at dette går utover Mie på en negativ måte. Jeg prøver så hadt jeg kan og ta meg sammen og stable meg opp og delta på ting i barnehagen, stille opp på legetimer og bruke de få kreftene som dukker opp innimellom på nettopp tid med Mie. Jeg merker hun setter utrolig stor pris på det de gangene jeg orker å være med å levere hun i barnehagen og det er så godt å se.  Mie er jo også utrolig omtenktsom og mens jeg ligger i senga kan hun noen ganger komme inn, legge seg siden av meg og ville gi meg en kos, for så å se på meg og si " jeg elsker deg jeg, mamma ". 

Jeg setter meg hele tiden små mål. Jeg snakket for noen siden med ei som er like langt som meg og hun hadde bare et mål og det var termindato. Hun hadde ingen symptomer på graviditeten og plagdes ikke noe.
Jeg selv har som sagt små mål hele tiden, hver tirsdag er så langt et mål for da er det en ny uke. Men det kan jo endre seg til torsdag når vi får endelig termindato. Men her er noen av målene mine:

18. Desember : Ordinær ultralyd
22. Desember : første jordmortime
24. Desember : Halvveis i svangerskapet 141 dager som gravid og 141 dager igjen til termin. (foreløbig)
1. Januar: At vi endelig er i riktig år, året som terminen også er i.  Jeg gikk jo aldri gravid med Mie i to forskjellige år så denne gangen synes jeg nesten det har vært det værste at termin er "neste år" det høres så fryktelig lenge ut. Med Mie visste jeg jo da jeg fant ut om graviditeten at jeg skulle bli mamma før året var omme. Psykisk gjør det noe med tankegangen tror jeg. Men nå er det bare noen små dager igjen til vi er i riktig år.

Dette ble langt og rotete egentlig.. men sånn er det når jeg sitter i natta og skriver.  

Hva skjuler seg i magen?

 • 15.12.2014, 03:15

God natt er vel kanskje det eneste riktige og si nå...

Det er en ting jeg virkelig sliter med i denne graviditeten og det er denne døgnrytmen. Jeg blir veldig ofte veldig kvalm når jeg legger meg i senga og lukker øynene, da kommer ofte halsbrannen også. For ikke å glemme den lille luringen i magen som alltid blir veldig aktiv på natterstid når jeg helst skulle ha sovet. Det er helt magsik og igjen få gleden av å kjenne spark fra en liten krabat i magen.  

Hittil i svangerskapet har jeg rett og slett vært helt sengeliggende. I dag har jeg for førstegang på utrolig lenge orket å gjøre litt. Jeg plages enormt med dårlig samvittighet ovenfor Mie, fordi jeg er mye sliten og kvalm. Jeg blir da også automatisk ganske redusert og må trekke med tilbake inn på soverommet de dagene Joakim er hjemme. Men i dag orket jeg å stå opp sammen med Mie, tenne avdenslysene og steke rundstykker og lage kako til frokost. Det var en utrolig god følelse.

På ettermiddagen i dag var vi og hentet stellebord til Lille i magen. Vi har for en god stund siden bestemt oss for hvilket stellebord vi ønsket å ha denne gangen. Og i går tittet jeg innom finn før jeg la meg og så at noen i byen her skulle gi bort akkuratt et slikt stellebord som vi var ute etter, da jeg sendte melding var det alt gitt bort. Men utover kvelden fikk jeg en ny melding om at det ikke var hentet og at jeg kunne komme og hente det. Stellebordet var i topp stand men trenger en liten vask og det er jo ikke akkuratt noe stor jobb når man er heldig og få noe gratis i god stand.

Det betyr at vi snart har alle tingene i hus til babyen. Eller, alle de store tingene da. Som vogn, bilstol, vippestol, vugge(skal sove i den i førsten), stellebord, Lekegrind(skal få låne av en venninne). Til torsdag skal jeg og Mamma på Ikea og da skal jeg kjøpe en komode som skal stå i gangen, der skal vi ha alle klærne og tingene til lille. Gleder meg til å begynne med innkjøp av småtingene, som kluter, sutter, klær, sengetøy osv. Men først er det greit å ha en komode og kunne legge tingene i.

Til torsdagen er endelig dgen her som jeg (og joakim) har telt ned til siden det var noen og 80 dager til, nemmelig ordinærultralyd. Jeg håper jo alt er like bra med baby denne gangen som det var i uke 12+3 da vi var på ultralyd. Men jeg må jo også si at jeg virkelig håper å få vite om det er en liten gutt eller jente i magen. Og nå er det bare 3 dager igjen til vi får vite(om vi er heldige). Det skal bli så spennende. Da får vi bare fortsette på det store spørsmålet om hva lille skal hete.

Da kom det en liten eller ganske lagn oppdatering av hva som skjer, jeg skal prøve å komme med litt oftere innlegg, men jeg gjør så utrolig lite spennende om dagen så det er liksom ikke så veldig mye og blogge om synes jeg. Jeg har bestemt meg for at jeg skal vente til etter nyttår før jeg begynner og vise bilder av tingene vi har kjøpt til lille og før jeg begynner og sette frem og gjøre klart.

Håper det går bra med alle blogglesere dere kan også følge meg på instagram ronjamamma der oppdatere jeg litt oftere enn her.  

Legger ved et bilde av verdens fineste nissejente <3

Blir tobarnsmor

 • 20.11.2014, 22:22

Hallo.

Ser at det faktisk nesten tre måneder siden jeg har blogget. Det kommer det en god forklaring på nå. Det har seg nemmelig sånn at verdens fineste Mie skal bli storesøster og jeg og Joakim skal igjen bli foreldre. VI venter en liten skatt i midten av mai. Grunnen til at jeg har blogget så lite er rett og slett fordi jeg har slitt og sliter med ekstrem svangerskapskvalme. Jeg har faktisk gått ned litt over fjorten kilo så langt og jeg er bare 15+2 uker på vei. Så det har vært noen innmari slitsomme uker. Det meste av dagen blir tilbragt i senga, hvor jeg samler energi til Mie kommer hjem fra barnehagen så jeg har litt energi til å være sammen med hun.  
Det føles ganske stort og bare være 21 år og skulle bli mamma for andre gang. Vi gleder oss veldig mye, og tror dette kan bli veldig spennende. 

Det er ikke sikkert jeg får begynt med så mye blogging riktig enda, siden formen enda ikke er så super god. Men jeg håper jeg kan klare å komme med et innlegg nå og da. 
Vi gleder oss veldig til midten av desemer, da skal vi på ordinær ultralyd og håper vi da får vite om det er en liten gutt eller jente i magen. 
 
#gravid #termin2015 #mai2015 #mammablogg

 

Hvorfor la det gå så langt?

 • 07.10.2011, 20:46

Kjenner jeg bare vil gi opp alt og hele graviditeten. 
Møtte opp på overtidskontroll i dag og håpet på å få høre litt positivt. Men dro hjem kjempeskuffet. Jeg var langt ifra moden og hadde bare mellom 2-3 cm åpning. Babyen har det bra men ligger fremdeles veldig langt opp.
Jeg skjønner vrikelig ikke hvorfor legene spørr hvordan vi gravide har det... for det betyr jo tyderlighvis ikke noe uansett. De spurte hvordan jeg hadde det og jeg kjente gråten var farlig nære og jeg hadde tårer i øynene for jeg har det virkelig ikke bra, jeg har ikke sovet en hel natt på evigheter, matlysten min er enormt lav og jeg er så utslitt at jeg begynner å små drite i hele graviditen og hvordan det hele ender. Jeg har mistet troen på at jeg noengang kommer til å bli en mor. Jeg vet det er mange som går over tiden og at jeg bare er på min 5 dag, men jeg har ikke sovet og hatt det bra med meg selv på nesten 3 uker.. Så jeg føler jeg bare synker lavere og lavere psykisk..  

Legene mente de skulle være ekstra snille og ga meg time til igangsetting til torsdag klokken 7 på kvelden..  Og det eneste de kunne gjøre for meg i dag er at jeg ble tøyd av jordmora.. noe som forresten var helt jææææææævlig vondt, følte meg nesten voldtatt(yten at jeg vet hvordan det føles da..) Vondt var det ihvertfall og jeg håpet virkelig at det skulle gi noen effekt.. men bare ÈN  ting merket jeg en bitte liten murrig.. uten om det absolutt ingenting.
Jeg synes det er helt teit at de ikke tar hensyn til tidligere familiehistorie.. aldri har noen i familien min født normalt eller til tiden. Hva er da sjagsen for at jeg skal gjøre det?
Jeg skjønner jo at det aller beste for kroppen er å starte det selv, men kroppen min er en uke overtiden og den har ikke gitt noen tegn til at den kommer til å føde med det første uansett. Så hva er da forskjellen om jeg hadde vært satt i gang på mandag eller på torsdag?

Huff, kjenner jeg bare er så deprimert og lei meg, lei av å sitte rett opp ned hele natta og ikke klare å sove, vondt i alle adre kroppsdeler enn der jeg burde ha vondt, null teng til fødsel og sykehuset som bare går etter skjemaer og hvor mange leger som er på jobb. Hvorfor skal det være sånn at de drøyer og drøyer med å sette igang helt til man er kjempe deprimert? Burde man ikke gjøre noe før det blir skikkelig ille?
Om jeg blir satt igang på torsdag så kan det jo ta opptil tre dager før hun kommer, og da ender det ofte opp med keisersnitt fordi jeg er ung og babyen for stor.. er det noe bedre for kroppen med keisesnitt enn igang setting?

Nei, nå skal jeg og kjæresten min dra på kino og se " babycall". Må prøve å finne på noe positivt for å få tankene bort.. for jeg kjenner virkelig at jeg bare er lei meg og opprørt.. Glad jeg har søte mennesker som kjæresten min, moren min og gode venner som kommer med trøstende ord og som forstår meg. Også selvførgelig dere lesere som kommer med støttende kommentarer og hyggelige kommentarer! :)

 

Dag 3 overtid...

 • 05.10.2011, 16:05

Babyen ligger fremdeles godt inne i magen og koser seg. Og kroppen viser ingen tegn på at den har tenkt til å sette igang noen fødsel i dag heller gitt. Hadde ganske vondt i ryggen i natt så håper det er et lite tegn på at noe snart skjer ihvertfall, men har mine tvil egentlig. 
Tror nok ikke denne lille rakkaren kommer ut til oss før hun blir tvunget. Så vi smører oss bare med tolmodighet og prøver å få dagene til å gå. Men håper virkelig at vi er foreldre på denne tiden om en uke ihvertfall, men man vet jo ikke sikkert. Snart må hun ut uansett ihvertfall.

Synes vel eegntlig fremdeles at det er litt lite aktivitet i magen, men jeg kjenner nå ihvertfall at hun lever, men ikke noe voldsomme greier egentlig. Men hun har det vel trangt hun også tenker jeg. Vi får bare se det ann, å skulle det bli værre så får vi bare ringe inn på sykehuset igjen. Bare så kjedlig å ringe inn få beskjed om å komme på sjekk og vite at det bare blir masse venting og at man blir sendt hjem igjen. Men alt for lillemor.
Det viktigste er jo at jeg kjenner litt bevegelser.

Forresten veldig morro at så mange har villet delta i min lille "gjette konkuranse" :) Blir morro å se hvem som har rett:) 

Gjett!

 • 04.10.2011, 23:34

Tenkte jeg skulle ha en liten konkuranse, uten premie. Det er mest for moroskyld. Men jeg vil dere skal gjette hvor store dere tror Mie blir og hvor lang dere tror hun er og hvilken dato dere tror hun blir født. Så skal jeg gå gjennom kommentarene etter hun er født og finne ut hvem som var nærmest og annonsere det her på bloggen. Kanskje jeg finner ut en liten premie som kan passe for hvem som helst, enten man har barn, er gravid eller ingen av delene. Men hittil er det mest bare for moroskyld. 

Så hva tror du?
Vekt?
Lengde?
Dato? 

baby girl lying

Forventninger?

 • 04.10.2011, 00:48

Det er nesten litt stressende hvordan forventinger og hva slags "press" man får av andre når man går gravid og det nærmer seg slutten av svangerskapet. Og nå som jeg er på overtid får jeg faktisk kommentarer som " har du født enda?" og " har du enda ikke født?" Akkurat som om det er jeg selv som holder det igjen. Hadde det vært opp til meg skulle jeg født for tre uker siden. Jeg skjønner jo at de fleste bare sier det for å være snille og fordi de bryr seg. Men jeg føler nesten sånn press når alle spørr. Og det at det er så mange som venter på å se lille Mie, også er det jeg som bærer på hun og bare jeg som kan sørge for at andre ser hun. Tror aldri jeg har fått så mange meldinger noen gang jeg som det jeg har fått de siste dagene. Og når jeg sitter på facebook og folk spørr meg i chatten " har du født" så blir jeg nesten litt paff.. jeg hadde vel ikke født også satt meg der uten å skrive noe om det på siden min vel? Hehe. Nei, føler nok bare at alle forventer at jeg skal føde NÅ! også føler jeg et press sevl også på at jeg snart må føde. Men skjønner jo at alle som spørr, spørr fordi de er nyskjerrige, bryr seg om oss og gleder seg sikkert like mye som oss. Men det kan bli litt feil fremstilt i en hormonfull hjerne noen ganger. Men takk for alle omtanke!:)

Også et spørsmål til dere som har født og som fødte over tiden. Jeg bekymrer meg for en ting som sikkert bare er en fille ting. Men hvor store var barna deres da de ble født og hvilken størrelse passet de inn i da?
Mie ligger på ganske gjennomsnittet og jordmor tippet at om hun ble født til termin så ville hun veie rett under 4000 g. Også er jeg så redd hun skal bli mye større enn det, for hentesettet hennes og det meste av klær vi har med oss er i størrelse 50 og jeg vil bli såå lei meg om hun ikke skulle passe inn i noen av de klærne.. hehe! Så derfor lurer jeg på hvor store deres barn var og eventuelt hvor lenge de passet i størrelse 50? Hehe.

 

En her i huset som også ønsker seg en Simo duo vogn og baby seng. Hehe! Vi har måtte dekke til hele vognbaggen med et teppe så vi ikke må vaske alt på nytt.. hehe:) 


 

Dag 1 overtid

 • 03.10.2011, 13:08

Da har vi startet på den første dagen på overtid og jeg vil bare si til alle dere andre som går både en og to uker over tiden at dere er utrolig flinke! Jeg lurer på hvordan jeg skal overleve mange dagene over tiden, aff.. Håper virkelig det skjer noe med denne dumme kroppen snart.. Prøver hele tiden og fortelle Mie om alt det fine hun har her på utsiden men det virker ikke som hun bryr seg spesiellt mye egentlig. 
Skal til jordmor i morgen da, hun skal tøye meg litt så håper det skjer noe etter det. Rart å ha telt dager nedover og nå skal vi pluttserlig begynne å telle dager oppover.. surt. Men sånn er livet. 

Skal se om vi ikke får denne dagen til å gå unna en gang også, prøver jo å finne på noe hver dag uansett hvor sliten jeg er så må man bare gjøre noe. Kjenner jeg lir deprimert av å bare sitte hjemme og vente også. Tror ikke det gjør psyken min noe bedre akkurat.
Kjenner jeg er så misunnelig på naboen her som hadde termin same dagen som meg, for jeg tror faktisk hun har født, blir også helt grønn av sjalusi når jeg leser om andre som har termin etter meg som har født eller som ihvertfall har tegn til fødsel.. verden føles urettferdig.

Vil bare takke for utrolig mange søte kommentarer i det siste, er så utrolig koselig å logge inn på bloggen og lese alle de søte kommentarene deres det gir et smil om munnen på en sliten gravid kvinne på overtid. Dere er herlige. Også litt morro å se hvor mange som var innom bloggen min i går, hehe. Lesertallene mine var fordobblet fra det normale. Ganske koselig at det er så mange som er innom for å se hvordan det går.


Kom ut lille venn, det er så mange som vil hilse på deg her! <3

Gikk du mange dager over tiden?
Hva gjorde du for å få tiden til å gå?
 

Termin bilder

 • 02.10.2011, 22:49
Litt oppblåst i annsiktet bare... huff..

 

Oktober!

 • 01.10.2011, 00:15

Da er vi kommet over i Oktober og terminmåneden har endelig begynt! 1.Oktober er det nå og det er helt fantastisk og se at det bare er EN dag igjen til termin! 
Jeg har fullført et helt svangerskap om bare en dag. Tviler på at hun kommer i helgen men det hadde passet veldig fint om hun ville komme snart!
Jeg har inntilt meg på at hvis jeg prøver å ikke tenke så veldig på fødselen og at jeg vil det skal skje så kanskje det skjer helt uforventet og når det egentlig "ikke passer" hehe. Tenker egentlig at det hadde vært utrolig flaut om vannet mitt gikk når jeg var ute bland folk, derfor er jeg mest mulig ute blandt folk for jeg er alltid uheldig og ting jeg ikke ønsker skal skje skjer meg alltid. Hehe.
Vi prøver å være flinke til å finne på litt forskjellige ting for å få dagene til å gå og for å ikke bare gå å tenke på at vi vil hun skal komme.
Men det er ikke så veldig enkelt, for i stad var vi i sverige og der synes jeg alle gikk rundt med barnevogner eller gikk å bar på nyfødte.. hvordan skal man ikke tenke på at vi gleder oss hlt enormt da? : O

 Men begynner å gå tom for ideer på hva vi skal finne på fremover om det blir mange dager å vente. Noen ideer? Hva gjorde du mens du gikk å ventet på babyen?

Ganske sykkt å tenke på at når denne måneden er over er jeg faktsik ikke gravid lenger! Når vi går over i november er jeg alene i kroppen min! Helt sykt har ventet på denne måneden så enormt lenge!
Hentesett

 • 30.09.2011, 21:07

For meg så har aldri hentesettet til Mie vært noe sånn kjempe viktig, men jeg vil jo selvførgelig at hun skal ha på seg noe fint da. Men har ikke brukt så veldig mye tid på det. Men nå har vi det nesten klart. Har vel egentlig et helt sett, men vil veldig gjerne bytte ut boddyen, så får dra med meg Joakim rundt om i verden i morgen og håpe at vi finner en boddy jeg vil ha til. Tenkte dere kunne få se det vi har hittil. Jeg vil nemmelig ha en søt liten jakke til settet men ingen av di jakkene jeg har funnet har vært i liten nok størrelse også vil jeg ha en boddy med blondekrage på, men har ikke funnet noen i liten nok størrelse av det heller.. så håper jeg finner en i morgen. Selvom jeg sikkert har fler dager neste uke også hvor vi kan lete etter det. Men dere kan se det vi har hittil da. 

 
Kjolen hun skal ha på seg.


Elsker disse strømpebuksene. Har di i mange forskjellige størrellser. Hehe. Denne har også små hjerter i stoffet. 


Her ser dere svakt de små hjertene som er i stoffet på strømpebuksa.


Hun skal også ha denne lua på seg. Den lua hadde også jeg på meg da jeg dro hjem fra fødehjemmet da jeg ble født. Så litt koselig at hun har arvet den av mammaen sin.

Men som sagt, dette er bare en smakebit på hentesettet, har en boddy som er til nød, men er ikke så veldig fornøyd med den, har også lyst til å ha en liten jakke/cardigan på utsiden av settet. Men håper jeg finner en fin hvit boddy med blodekrage på. 

Hva synes dere om settet så langt?
Er hentesettet viktig for deg? 

Magebilder uke 40+0

 • 30.09.2011, 12:43


Som dere ser så har det ene arret på magen min blitt litt strekt.


Hva synes du om bildene?

Statusoppdatering uke 40+0

 • 30.09.2011, 02:21

Æsj, håpet egentlig aldri jeg skulle skrive denne oppdateringen.. men joda. Nå de siste dagene har det bare føltes ut som om jeg kommer til å gå gravid for alltid.. At det aldri skal endre seg. Føler liksom jeg er i en evigvarende situasjon som aldri skal endre seg noegang. Men det gjør nok det håper jeg. Av en eller annen merkelig grunn så går jeg og konstant er redd. Jeg tørr nesten ikke tenke på at jeg skal få oppleve dattern min og det skremmer meg litt for jeg vil jo ikke tenke sånn, men jeg klarer ikke la være føler liksom ikke jeg tørr før fødselen er over og jeg vet at alt er bra med både meg og lillemor. huff. Jeg gruer meg ikke til noen smerter under fødselen men jeg gruer meg enormt til at det kan skje noe under fødselen som kan skade Mie. Derfor er jeg utrolig redd for å gå overtiden også fordi jeg er redd hun skal bli veldig stor. Men prøver å tenke positivt. Sitter hele tiden og håper på tegn på fødsel men virker ikke som noenting har tenkt til å skje likevell.. Men ey, det er 2 dager igjen til termin fremdeles og jeg håper virkelig hun kommer ut snart, orker ikke tanken på mange dager over termin for jeg er så lei av å aldri sove, alltid være varm, hoven og sliten, tung og redd...

Pregnancy Week by Week ? 40 Weeks Pregnant

Fra 40 uker og 0 dager til 40 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 3600 g 
CRL: 36 cm 
Full lengde: 51 cm

OM BARNET
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 38 uker gammelt, og vi er nå ved den gjennomsnittlige fødselsterminen. Fosteret er ferdig utviklet og modent, men det kan velge å bli der inne noen dager eller uker fremdeles. Navlestrengen kan være over en meter lang nå. Fosterets store lever gir magen den velkjente, runde formen. Huden er blekere og mindre rynkete nå.

I hodeskallen finnes det steder hvor beinplatene ikke har vokst helt sammen. Disse kalles fontaneller, og gjør at hodets omkrets kan krympes noe under fødselen uten at det skader hjernen. Hodet får sin avrundede fasong tilbake kort tid etter fødselen, og fontanellene vil lukkes etter hvert.

Tårekanalene er ikke ferdig utviklet, så barnet vil ikke ha tårer når det gråter de første ukene. Brystkassen er mer tydelig, og lungene lager fortsatt surfaktant for å forberede seg på å puste luft uten at lungesekkene kollapser og kleber seg sammen.

Ultralyd termin: 2.Oktober.
På vei:40+0 uker:)
Igjen til termin: 2 dager!!!:)
Kjønn: Ei lita tulla<3
Utålmodig: Ja, og dritt lei
Hodet ned: Ja
Aktivitet innenifra: Synes det er mindre for hver dag..
Bestemt navn?: Ja, Mie skal prinsessa hete:)
Vektøkning:Yes daa!
Barnerom ferdig: Hun skal sove hos oss den første tiden
Alle innkjøp ferdig: Mangler uro, babycall og brystpumpe. 
Strekkmerker: Noen her og der, men det bryr jeg meg lite om..
Melk i brystene: Råmelk
Om fødselen: Kan den ikke bare starte?
Plager: Alt. 
Oppegående: Njee..
Sulten?: Nop.. ekstremt lite..
Noen matkikk? : Nop
Hode festet? Nop
Kynnere?:Nop..
Tungt?:JA!!
Høygravid?: Ja
Vann i kroppen?: Japp...ødem 3
Neste kontroll ?: Onsdag 4.Oktober hos jordmor
Pakket sykehusbag: Njaa..
Humør: LEI!

Verdens fineste!

 • 29.09.2011, 21:01

Dagen i dag ahr vært utrolig fin egentlig. I går kveld kom Joakim hit og det var utrolig godt å se han igjen etter ti dager. 
Stakkars han er tidenes mest nervøse kjæreste så han turte ikke vente lenger med å rise nedover siden slimproppen min hadde gått og jeg hadde begynt å få modningsakupuktur. Han våknet hver gang jeg gikk på do i natt og så helt forskrekket ut og lurte på om alt var bra. Hehe! Søte kjæresten min!
Ihvertfall, jeg sov utrolig godt i natt  selvom jeg ikke sov så mye så var det utrolig godt å ha kjæresten min siden av meg igjen når jeg skulle sove. 
Kjenner jeg slappet litt mer av når han er her sammen med meg, for nå vet jeg at han rekker fødsel og er med meg på hele den siste tiden.

Vi har for det meste bare ligget i senga hele dagen og slappet av og den fantastiske kjæresten min har massert meg masse og strøket på meg og vært verdens beste. Noe han alltid er da.
Ut på kvelden tok vi en tur til byen og kjøpte oss litt mat før vi dro hjem igjen og nå skal vi vel bare slappe av resten av kvelden tenker jeg. Ser ikke ut som lillemor har tenkt seg ut i kveld heller ingen tegn på fødsel. Men skal vel ikke klage før jeg er over tiden. Men håper ikke det blir mange dagene!

I morgen tenkte jeg at jeg skulle legge ut bilde av hentesettet til lille Mie mor!:)


Verdens fineste <3

 

Hvordan har din dag vært?
 

Intervju

 • 29.09.2011, 20:08

I dag kan du lese intervjuet jeg fortalte om for kjempelenge siden.   

http://www.klikk.no/foreldre/barnimagen/article697455.ece


Er du med i intervjuet?

Er du blitt intervjuet tidligere? 

Jordmorkontroll + akupunktur

 • 28.09.2011, 23:16

I natt sov jeg ikke i det hele tatt. Sovnet på morgningen i dag, rundt halv 7 tiden. Helt utslitt. Lå i senga helt til klokka var nesten ett og orket ikke stort annet enn å dusje når jeg kom meg opp. 
Vi dro deretter til jordmor, og det er det lengste jordmor timen jeg har hatt noengang, og jeg håper virkelig at det er den siste også. Jeg tror nemmelig at slimproppen min gikk i går kveld så jeg håper virkelig at ting snart begynner å skje.

Men ihvertfall, hjertelyden til den lille i magen var helt perfekt, hun vokser og blir større inni der. beveger seg godt og hadde hikke under nesten hele besøket hos jordmor. Det eneste jordmor ikke synes var så veldig bra var det at jeg har utrolig mye vann i kroppen, ødem 3 faktisk så hun sa at etter fødsel var det veeldig viktig at jeg tok meg ofte tid til å gå på do, fordi det var mellom 8 og 10 liter vann samlet i kroppen min som jeg skal tisse ut etter fødsel...
Blodtrykket mitt var også noe høyre enn det har vært tidligere men ikke farlig høyt. Urinen var også veldig fin.

Hun spurte meg mye om hvordan jeg har det fysisk og psykisk og hun synes ikke det så ut som jeg hadde det så veldig bra ut psykisk, så hun spurte meg ut om alt mulig. Hun synes det var bekymrende at jeg ikke sove spesielt godt og at jeg er mye redd og lei meg. Så hun sa jeg måtte kontakte hun eller sykehuset om jeg følte det svartnet helt for meg og jeg kjente at jeg virkelig var så langt nede at jeg ikke orket noe mer.
Hun ga meg også modningsakupunktur og sa jeg skulle komme tilbake igjen allerede på tirsdag om jeg ikke har født til da. Noe jeg virkelig håper.
Hun sa også hun så det på meg at jeg var oversliten, for da hun satt akupunktur på meg så kjente hun på kroppen min at jeg virkelig ikke slappet av, og hun satt nåler som skulle fått meg til å sovne mens jeg lå der, men jeg slappet ikke nok av i kroppen til å klare å sovne...
Fikk du noen form for modningsakepunktur?
Isåfall hjalp det? 
Hvor lang tid tok det fra slimproppen din gikk til du fødte?  

Er babyen kommet tro?

 • 27.09.2011, 00:39

Har ikke blitt noen blogging i dag desverre. Og grunnen til det er at jeg rett og slett ikke har noen som helst anelse om hva jeg skulle blogge om. Alt har vært som normalt, sovet dårlig i natt, satt oppe ganske lenge og drakk melk og løste kryssord. Lå i senga kjempelenge i senga i dag og bare så på tv og prøvde å små sove litt. 


Ut på ettermiddagen kom Martine en tur og det er jo alltid koselig med venninder på besøk, er så utrolig glad jeg har verdens beste venn som Martine <3 Vi satt for det meste bare å snakket og tullet og så på tv. Er liksom ikke så veldig mye morro jeg får gjort lenger da.. så stor som jeg er så er det ikke så veldig mye jeg får til lenger og heller ikke så veldig mye jeg orker å gjøre kan man si.. jeg synes faktisk det er utrolig at noen gidder å finne på noe med meg, med tanke på hvor kjedlig jeg er som bare sitter rett opp og ned i sofaen og er sliten. 

Men fremdeles ingen baby som er kommet.. Går fremdeles rundt å vagger og er så sjalu på alle som har startet å føde eller noe har født... drit urettferdig faktisk. Men nå er jeg snart i mål uansett da! Og det skal bli såå deilig.

Men en ting jeg lurere på! Er det noe dere vil jeg skal skrive om? Legge ut bilder av? Ett eller annet.. Er helt tom or ideer. Kan jo ikke bare skrive om at jeg venter og venter og hvor dårlig jeg sover og hvor grusomt alt er. Hehe!

Ha en fin natt alle sammen!:)


tenk så stor magen min har blitt side det..... og joakim si er vel.. litt større og?? haha neida <3

 

En uke igjen!

 • 25.09.2011, 17:11

I dag er det en uke igjen til termin! Og dagene blir bare lengre og lenge og tyngre og tyngre..Men prøver å holde motet oppe. Snart er hun her sammen med oss og jeg begynner å bli veldig veldig klarr for det. Alt er klar til at hun skal komme også. Og hver kveld har jeg på følelsen av at "i natt skjer det" men neida, våknet i dag også til ikke noe nytt. Virker ikke som hun har så veldig lyst til å komme ut heller egentlig. Men tanke på at hun ikke har festet seg enda engang. Blir jo spennende å se til Onsdag om hun har festet seg da eller ikke. 
Jeg føler egentlig jeg blir mer og mer redd for hver dag som går med tanken på at det skal skje noe galt under fødsel eller etter. I natt hadde jeg et grusomt mareritt igjen og denne gangen handlet det om at vi dro hjem fra sykehsuet med et tomt barnesete i bilen.. helt grusomt.. 
Jeg tenker nok jeg kommer til å fortelle jordmor ganske nøye hvorda jeg har hatt det den siste uka når jeg skal til hun til Onsdag. For denne uka har vært utrolig tung og vanskelig. Jeg har aldri sovet så lite noengang og jeg er redd noe skal skje hele tiden og jeg går å er redd for overtid hele tide. Så får spørre hun hva jeg skal gjøre med det og kanskje hun klarer å berolige meg med litt snakk. 
Håper forresten det er den siste timen jeg får hos jordmor. For jeg håper virkelig hun kommer til helgen eller før. Hadde vært utrolig fint synes jeg! Er så utrolig klar for å ta hun imot til denen verden!:)

Skal straks begynne å gå ned til tante for hun har bedt meg på middag. Er så koselig å ha familie som tar vare på en når mamma er på jobb. Begynner å bli litt lei brødskiver og grandiosa til middag kan man si. Orker jo ikke akkurat å lage middag til meg selv heller.

Håper dere har en fin søndag alle sammen.

Var du mye redd før fødsel?
Gikk du langt over tiden?
 

Statusoppdatering uke 39+0 + magebilder

 • 23.09.2011, 03:23

Så satt jeg her da, lys våken. Tror aldri jeg skal legge meg så tidlig igjen så lenge jeg er gravid. Sovnet kjempegodt med en gang jeg la meg i senga også våknet jeg for en time siden og fikk virkelig ikke sove igjen. Så jeg ga opp og tenkte at da kan jeg jo prøve å underholde meg selv med litt blogging. Så her sitter jeg da med melkekartongen og lys våken.. Faktisk så er det noe kjempe spennende på tv'n også da. Så blir nok sittende til det er slutt. 
Men får vel komme til poeget i dette inlegget da. Jeg har faktisk fullført 39 uker som gravid og går inn i min siste uke av graviditeten. Uke 40. Og jeg håper virkelig at dette blir den nest siste ukes oppdateringen. Det hadde vært veldig fint. Det er ihvertfall ikke lenge igjen uansett. Dagene blir bare tyngre og tyngre for hver dag som går. Og lillemor beveger seg masse. Og det begynner å virkelig gjøre vondt enkelte ganger når hun beveger seg. De siste dagene har hun også begynt å reagere på høye lyder. Kommer det en høy brå lyd kan jeg nesten merke at hun skvetter inni der..

Pregnant lady week 39 close up

Fra 39 uker og 0 dager til 39 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 3400 g 
CRL: 35 cm 
Full lengde: 49 cm

OM BARNET
Fosteret er i begynnelsen av uken 37 uker gammelt. Det er omtrent like langt rundt hodet som det er rundt magen nå. Livmoren tar opp stadig større plass i kroppen din og andre organer må fremdeles vike. Magesekken og blæren kan føles små fordi livmoren presser mot dem.

Lanugohåret er nesten helt borte, men det kan finnes rester på armer og skuldre ved fødselen. De faller snart av. Fosteret beveger seg så mye det kan, og det kan se rart ut når magen din hopper opp og ned når fosteret hikker.

Hos guttene er som regel testiklene på plass i pungen, men er de ikke det, er det ikke noe stort problem. Det vil rette seg av seg selv innen kort tid.

Hormonnivået til mor har innvirkning på fosteret også, og både nyfødte gutter og jenter kan ha hovne bryster og kjønnsorganer. Noen ganger kommer det også såkalt heksemelk ut av brystene.

Ultralyd termin: 2.Oktober.
På vei:39+0 uker:)
Igjen til termin: 1+2 uker:)
Kjønn: Ei lita tulla<3
Utålmodig: Ja, nå er jeg virkelig dritt lei.. rett og slett. 
Hodet ned: Ja:)
Aktivitet innenifra: Hun er der for å si det sånn:)
Bestemt navn?: Ja, Mie skal prinsessa hete:)
Vektøkning:Yes daa!
Barnerom ferdig: Hun skal sove hos oss den første tiden, og nå er senga henns skrudd opp.
Alle innkjøp ferdig: Mangler uro, babycall og brystpumpe. 
Strekkmerker: På puppene og noen på rumpa..
Melk i brystene: Råmelk
Om fødselen: Gleder meg faktisk, vil bare bli ferdig!
Plager: Alt. 
Oppegående: Njaaa.. nei og ja og nei..
Sulten?: Nopp
Noen matkikk? : Nopp
Hode festet? Var visst ikke festet enda. Får se til Onsdag. 
Kynnere?: Ikke veldig plaget heldighvis
Tungt?:Ja, og nå begynner det å bli vanskelig å kle på seg også..
Høygravid?: Ja
Vann i kroppen?: Japp...ødem 2,5
Neste kontroll ?: Onsdag 28.september hos jordmor
Pakket sykehusbag: Neeh
Humør: Deet funker. Lei, småsur og sliten. Men prøver å holde på smilet:)
Hvilken uke er du i?
Hva synes du om oppdateringen?


10 days to go!

 • 22.09.2011, 14:59

Utrolig å tenke på at det bare er 10 dager igjen til termin! Har begynt å miste håpet om at det skjer på termin eller før da. Begynner egentlig å bli ganske sikker på at hun kommer etter termin. Men det er jo likevell et mål å komme til termin dato, for da vet jeg jo helt sikkert at det ikke er lenge igjen til hun er her. 

Dagene går som sakt fremover selvom de går veldig sakte så går de nå. I morgen er det fredag og da har jeg fullført 39 uker av svangerskapet og da er det bare 9 dager igjen til termin, det vil si et ett siffret tall! Helt uvirkelig egentlig men så utrolig deilig. Synes faktisk ikke det er mange ukene siden jeg var helt i hundre for at det var et to siffret tall igjen.

Jeg sover fremdeles ikke noe bedre, noe som begymrer meg veldig. Er stortsett sliten hele tiden. Hvordan skal det gå å komme gjennom en fødsel med energien rent ut før det starter? Det er nok det som bekymrer meg med det å gå over tiden også, at jeg skal være så utslitt da at jeg ikke orker å komme meg gjennom en fødsel. Men det må nesten bare gå tenker jeg. har jo ikke noe annet valg. Skal ihvertfall blir utrolig deilig å bli ferdig.

Jeg har også vært utrolig plaget med mareritt de siste nettene, og drømmer bare grusomme ting om lillemor i magen. Drømmer hele tiden at hun er død, at hun er dødfødt eller at hun har død nå i magen rett før svangerskapet er over. Det er utrolig slitsomt og ender som regel med at jeg sitter oppe midt på natta og spiser noe kjempesøtt for å kjenne at hun lever inni der. Noe sier meg at jeg sikkert legger på meg 10 kg nå de siste dagene bare fordi jeg hele tiden spiser om natta. Heldighvis kjenner jeg liv der inne da. 

Nå skal jeg ta meg en velfortjent blund på øyet kjenner jeg, både kvalm, uvell og svimmel. Ikke mye deilig. Så skal prøve å få meg en time med søvn eller noe så jeg kanskje får igjen litt energi. 
Tenkte jeg skulle prøve å gå meg en lite tur etter jeg har sovet litt. Kan bli spennende!

Hvor langt har du igjen til termin? 
Eller hvor lenge siden er det du fødte? 


Wow, bare den siste uka har jeg vokst ENORMT! bare vent til i morgen, da kommer det nye magebilder!

 

Utkastelsesordre...

 • 20.09.2011, 23:56

" Kjære leieboer. 

Jeg ser meg herved nødt til å si opp vår leiekontrakt. 
Pga plassmangel er det nå ønskelig å benytte plassen du disponerer til andre ting - som mat, drikke og lignende. 
Den blæren du så lenge har bodd ved siden av har klaget, og ønsker seg mer plass, slik at den kan fungere normalt igjen. 

Vi har hatt et fint leieforhold du og jeg, og det er med halvtungt hjerte at jeg nå må be deg flytte ut. 
Til gjengjeld har jeg laget plass til deg her ute - en stor fin seng, en vogn som står klar, og mange flotte mennesker å bli kjent med. 

Da du aldri signerte noen kontrakt da du flyttet inn står jeg i min fulle rett til å be deg flytte ut i løpet av de nærmeste dagene, men du skal selvfølgelig få tid til å pakke med deg morkake og fostervann, og eventuelle andre ting du måtte oppbevare i din lille hule. 

Jeg takker for et fint leieforhold - og ser virkelig frem til å bli kjent med en litt annen side av deg. 

Med vennlig hilsen - Mamma

 


 

Fant denne på bloggen til http://mwilla90.blogg.no før hun hadde termin, og bestemte meg for at den ville jeg også legge ut når min termin nærmet seg. Så nå synes jeg den passet veldig bra. For nå synes jeg virkelig hun snart kan komme. Håper hun følger ordre da..

Ikke festet...

 • 19.09.2011, 23:56

Fikk ikke blogget etter at vi var på jormorkontroll i stad fordi jeg begynte å male på kjøkkeneet til mamma. Så malte en hel vegg. Før jeg ble med til leiligheten etter morfar og vasket der. Så kan si jeg er ganske sliten nå. Men har hørt at husarbeid og fysisk aktivitet skal sette igang fødsel. Selvom hun ikke får komme før den ihvertfall 30... Så Joakim rekker å komme seg ned hit og være med på fødselen, men synes det kan starte samme dagen som hun kommer..

Skal igjen til jordmor den 28 og da håper jeg det blir den aller siste kontrollen også.. for jeg orker virkelig ikke å gå langt over tiden, da blir jeg DEPRIMERT tror jeg.. er så lei alt nå. Er så utrolig lei den store magen, den dårlige plassen til tarmene( liten magesekk og liten blære) lei halsbrann, lei dårlig søvn, lei vondter og lei hele graviditeten. Jeg vil bare ha kroppen min alene igjen og jeg vil ha babyen min i armene mine.. Det begynner å bli skikkelig grusomt rett og slett å gå gravid! 

Men ihvertfall det gikk fint på kontroll, jeg har økt i ødem og lå på nesten 2,5. Yess da, vann så det holder. Gjør faktisk vondt å knyte nevene og det er ikke så morro lenger å høre at alle sier " huff du ser hoven og sliten ut". Men ja, jeg er hoven og slite. Jeg ser ut som en vandrene vannmelon og jeg hater det virkelig!
Blodtrykket mitt var litt høyre enn nprmalt og siden jeg sovnet en halv time før vi skulle dra og jeg ikke var helt på plass i hode på morgningen i dag så glemte jeg å ta med meg urinprøve. Hjertelyden til lillemor er fin og jordmor sier hun kjennes ut som en stor baby. Hun hadde forresten ikke festet seg men lå veldig langt ned. Men jeg lurer virkelig på hvilket nedpress jeg kommer til å kjenne da når hun fester seg siden jeg allerede synes det gjør vondt :O

 

I hvilken uke festet hode til babyen din seg?
Har du gått over tiden?

 

Statusoppdatering uke 38+0 + magebilder

 • 16.09.2011, 14:03

Da har jeg fullført 38 uker av svagerskapet og går inn i min 39 uke som gravid :O Nå begynner tiden av graviditeten å virkelig renne ut. Og jeg tror det blir veldig rart å pluttserlig ikke skulle være gravid lenger. Jeg kommer nok til å savne at Joakim ligger og stryker meg på magen og at jeg kjenner liv inni der. Det blir nok rart å ikke ha den store magen ja. Men jeg gleder meg ENORMT til å kle meg i noe annet enn tigts og store gensere. Jeg gleder meg til å passe i klærne mine igjen rett og slett. Jeg gleder meg også helt enormt til å holde den lille jenta mi i armene mine og til å ha hun her sammen med oss. Jeg lurer på hvordan hun ser ut og hvordan hun blir som person. Jeg må ærlig indrømme at jeg begynner å bli dritt lei av å være gravid. Lei av netter hvor jeg ikke sover, lei av halsbrann og lei av å slite med å kle på seg! Nei, gleder meg VIRKELIG til å være ferdig med graviditeten. For nå er jeg LEI og UTOLMODIG!

Pregnancy Week by Week ? 38 Weeks Pregnant

Fra 38 uker og 0 dager til 38 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 3200 g 
CRL: 34 cm 
Full lengde: 48 cm

 OM BARNET

Fosteret er i begynnelsen av denne uken 36 uker gammelt. Håndgrepet blir fastere, og fosteret reagerer tydeligere på lys og lyd. Kroppen er rund og lubben. I tarmen finnes det nå en betydelig mengde mekonium, også kalt barnebek, som vil utgjøre barnets første avføring og fylle den første bleien kort tid etter fødselen.

Hodet ligger som regel ned og er gjerne festet i bekkenet. Det er så trangt i livmoren nå at armer og bein er trukket nært opp til kroppen.

Skjelettet blir stadig hardere, men ikke alle beina i kroppen vil være solide ved fødselen. I hodeskallen er det små åpninger for at hodet skal kunne tilpasse seg fødselskanalen. Hodet kan kanskje se litt merkelig ut like etter fødselen, men vil få tilbake sin vanlige, avrundede form etter kort tid.

Ultralyd termin: 2.Oktober.
På vei:38+0 uker:)
Igjen til termin: 2+2 uker:)
Kjønn: Ei lita tulla<3
Utålmodig: Jaaaaaa!
Hodet ned: Ja:)
Aktivitet innenifra: Hun er der for å si det sånn:)
Bestemt navn?: Ja, Mie skal prinsessa hete:)
Vektøkning:Yes daa!
Barnerom ferdig: Hun skal sove hos oss den første tiden, og nå er senga henns skrudd opp.
Alle innkjøp ferdig: Mangler uro, babycall og brystpumpe. 
Strekkmerker: På puppene og noen på rumpa..
Melk i brystene: Råmelk
Om fødselen: Gleder meg faktisk!
Plager: Alt fra halsbrann, ødem, søvnproblemer, til kvalme, kynnere og alt egentlig..
Oppegående: Joo...jaaa..neei.. 
Sulten?: neeeh...
Noen matkikk? : Nei.. 
Hode festet? Tror det.
Kynnere?: Ikke så mye den siste uka nå..
Tungt?:Ja, og nå begynner det å bli vanskelig å kle på seg også..
Høygravid?: Ja
Vann i kroppen?: Japp... masse ødem..
Neste kontroll ?: Mandag 19.september hos jordmor
Pakket sykehusbag: Nei... hehe.
Humør: Stortsett blid og grei å ha med å gjøre, men litt lett å bli sur og lei..Hvilken uke er du i?
Hva synes du om oppdateringen? 

Foreviget magen!

 • 15.09.2011, 22:29

Jeg og kjæresten hadde veldig lyst til å ta avstøpning av babymagen, og lurte veldig på hvor vi skulle kjøpe inn sånn gips sett, var innom en barnebutikk først men der kunne de bare ta det på bestilling, og det kunne ta opptil en til en og en halv uke og da kan vi for alt vi vet alt være foreldre. Hehe. Men på notabene fant vi et sett for mageavstøpning. Kostet 199 kr, og det fulgte det med 5 ruller gips, en krem som beskyttet magen og som gjorde at avstøpningen datt lett av når den var tørr, og en kjempeplastikk til å dekke til der man gjorde det så man skulle unngå søl. Spørr du med ble det veldig mye søl uansett, haha. Men det er morro å ha gjort det. Skal dekorere den med rosa eller rødt sløyfebånd og skrive på den dato og uke jeg var i. Hvor vi skal gjøre av den etter det vet vi ikke, men finner vel et sted til den. 


 Skal somsagt dekorere den:) 
Avstøpningen hadde løsnet da vi tok bilder, puppene mine henger ikke så langt ned, hehe:) 

 

I kveld har vi hatt besøk av tremeningen til Joakim og en barndomsvenninde av han. Kjempekoselig, vi hadde bakt horn og alle ble spist opp så regner med at de ble gode nok!:) Var ihverfall koselig med litt besøk:)

Har du tatt avstøpning av magen? 

Senga til Mie.

 • 14.09.2011, 20:59

For øyeblikket sitter jeg og ser på tagerudbakken, er egentlig UTROLIG sulten, så skal snart begynne å lage litt mat til Joakim kommer hjem, så vi rekker å spise før det er ungemødre som står for tur. Også blir det vel ikke så lenge til vi legger oss tenker jeg. Har vasket og ryddet hele leiligheten så er helt utslitt. Men da sover jeg forhåpentlighvis litt bedre i natt også. Har faktisk sovet helt greit de siste nettene.. 

I går fikk vi endelig skrudd sammen senga til lilleMiemor. Så nå er det helt klart til at hun kan komme og hun har et sted å sove også! Vi mangler fremdeles sengahimmelen til senga, men det driver moren min å syr, så den må bli ferdig først, men tenkte å legge ut bilder sånn det ser ut hittil ihvertfall!:) Så får jeg legge ut bilder når resten er på plass!:)Jeg måtte ofre nattbordet mitt for at vi skulle få plass... men men!:) 

Hva synes dere om sengen?:)
 

Ønskeliste

 • 11.09.2011, 21:12

Ulldress fra nostebarna.no i størrelse 62/68 kr 475 fargen "natur"

Ullfleecedress. Pernille 4 uker i str 50/56, farge 10 natur.
https://nostebarn.no/wp/produkt/Ull-Barneutstyr-okologiske-Barneklaer-Babyklaer-Ulltoy/Hel-dress-i-ullfleece/

Lue fra nostebarn.no størrelse 62/68 fargen "natur" kr 98

Lue. Alle farger samlet.

https://nostebarn.no/wp/produkt/Ull-Barneutstyr-okologiske-Barneklaer-Babyklaer-Ulltoy/Babylue-i-ullfleece/

Sprakebukse uten fot. Størrelse 62/68. Fargen brun pris 415 

Sparkebukse u/fot. Farge 13 Brun.

https://nostebarn.no/wp/produkt/Ull-Barneutstyr-okologiske-Barneklaer-Babyklaer-Ulltoy/Sparkebukse--uten-fot-i-ullfrotte/Litt av det jeg ønsker meg av ulklær til lillemor:)

Noen som har erfaring med ullklær fra Nostebarn?


Ukesoppdatering uke 37+0

 • 09.09.2011, 12:39

I dag er jeg kommet helt til uke 37. Og om hun blir født nå regnes hun faktisk ikke som prematur barn! Yey! det er også bare 3 små uker og to enda mindre dager igjen til termindatoen. Men sånn som ting ser ut akkurat nå så kan det være enda kortere til hun faktisk kommer. Men vi får se, kanskje ombestemmer hun seg og jeg går over tiden. Jeg tenker at hun kommer når hun kommer. MEN det er ihvertfalll ikke lenge til uansett.
Den siste uka har vørt helt grei, men nå det siste døgnet har ting virkelig endret seg. I går sank magen min skikkelig ned og jeg går hele tiden rundt med et skikkelig nedpress og føler egentlig jeg "sitter" på hode hennes hele tiden.. haha. Det går ihvertfall veldig mot slutten og det er en veldig deilig følelse og tenke på!:)
 Pregnancy Week by Week ? 37 Weeks Pregnant

Fra 37 uker og 0 dager til 37 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 2950 g 
CRL: 33 cm 
Full lengde: 46 cm

OM BARNET
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 35 uker gammelt. Nå gjøres bare finpussen mens fosteret fortsetter å legge på seg, og fosteret er snart klart til å bli født. Barnet vil ikke regnes som prematurt (for tidlig) om det fødes etter inngangen av denne uken. De siste ukene vokser fosteret saktere, men gutter vokser vanligvis fortere enn jenter.

Laget av vernix er i ferd med å forsvinne, men noe vil sannsynligvis være til stede og kan faktisk hjelpe under fødselen. Det oljete kremlaget kan gjøre det enklere for fosteret å passere gjennom fødselskanalen.

Ultralyd termin: 2.Oktober.
På vei:37+0 uker:)
Igjen til termin: 3+2 uker:)
Kjønn: Ei lita tulla<3
Utålmodig: Jaaaaaa!
Hodet ned: Ja:)
Aktivitet innenifra: Hun er der for å si det sånn:)
Bestemt navn?: Ja, Mie skal prinsessa hete:)
Vektøkning:Har gått opp en del..
Barnerom ferdig: Hun skal sove hos oss den første tiden.
Alle innkjøp ferdig: Nå tror jeg faktisk ikke det er noe... 
Strekkmerker: Ingen nye denne uka..
Melk i brystene: Råmelk
Om fødselen: Gleder meg faktisk.
Plager: Alt.. neida, eller småkvalm,halsbrann, søvnproblemer, osv osv...
Oppegående: Joda.. eller nei.. varierer
Sulten?: Nei.. er ikke mye det er plass til i magesekken..
Noen matkikk? : Nei.. 
Hode festet? Var ikke det på onsdag, men tror faktisk hun festet seg i går.
Kynnere?: Ja!!
Tungt?:Ja, blir tyngre for hver dag som går!
Høygravid?: Ja
Vann i kroppen?: Japp, ødem 1
Neste kontroll ?: 19.september.
Pakket sykehusbag: Nei.
Humør: Humøret er ganske bra, selvom jeg har vært syk så er det godt at det går mot slutten.

 

Kommer magebilder senere.

Magen sunket?

 • 09.09.2011, 00:05

I går var jeg på jordmor kontroll og da hadde ikke lillemor festet seg da heller. Men jordmor sa jeg antagelig har gått med veldig kraftige kynnere og at jeg har gått med en del modningsrier.. Og jeg fortale litt om nedpresset jeg har kjent og sånn de siste dagene og hun synes det var litt rart at jeg hadde kjent så mye "tegn" så tidlig til å være førstegangs fødene, så hun trodde men ville ikke si noe sikkert at jeg kanksje kom til å få før tiden. Men hun sa jeg ikke måtte håpe for mye, men hun hadde en liten tro, men ville som sagt ikke si noe sikkert.

Men i dag har jeg kjent noe utrolig rart, det føles nesten som om jeg sitter på hode hennes når jeg sitter og jeg går med bena veldig langt fra hverandre. Jeg har rett og slett fått skikkelig gravidgange.. og mamma sa hun så det veldig godt på meg i dag at jeg går anderledes. Jeg har også et veldig nedpress og det er pluttserlig en helt ny følelse å være gravid.. har også en følelse av at ting er veldig anderledes nedentil det småsvir litt også..
Magen har også sunket veldig i dag, for jega har de siste ukene sittet og dyttet hun nedover fordi hun har ligget helt oppunder lungene mine, mens nå har jeg plass til hele hånda mellom magen og brytet.. Hadde ikke gjort meg noe om hun kom ut snart!:) Synes ikke veldig godt på disse bildene, men de er jo tatt med 5 dagers mellomrom og kan dere se at den har sunket noe?

Kanskje blir jeg den første i familien min som føder før tiden.. her er det veldig vandlig å gå veldig langt over...
 

Kjære mamma'n min

 • 04.09.2011, 14:58

Fant dette kjempesøte diktet på bloggen til http://milfcecilie.blogg.no/ og måtte bare låne det og legge det ut her også :)

 

Ville bare si at jeg er her. Kjenner du at jeg sparker litt i deg?
Håper det ikke gjør vondt, jeg vil bare gi beskjed om at alt er bra her inne.

Av og til glemmer jeg meg litt, å sparker deg kanskje ikke på en stund.
Da er det bra at du dytter litt i meg så jeg får si i fra at alt er fint.

Jeg skal ikke sparke deg mer når jeg kommer ut, mamma, jeg lover!
Unnskyld for at jeg gjorde sånn at du ble kvalm, mamma. Jeg gjorde det ikke med vilje.

Skulle ønske jeg kunne trøstet deg når du kastet opp og var dårlig.
Jeg er glad for at det endelig er over. Jeg er også veldig lei meg for at bekkenet ditt gjør vondt, mamma.

Jeg må jo ut, og det er ikke plass til at jeg skal komme meg gjennom.
Jeg syns det er dumt at du blir trøtt og sliten av å ha meg inni magen,
men jeg har ikke så mye energi, mamma, så da må jeg låne litt av din, og det er ganske slitsomt å bli til en baby skal jeg si deg.

Jeg tror at jeg får den beste mammaen i hele verden. En mamma som går gjennom 9 måneder med vondter bare for min skyld.
Og som i tillegg sier at hun gleder seg så masse. 

For jeg har hørt at du og pappa snakker om meg, og at dere allerede er glad i meg og gleder dere til å treffe meg.

Jeg er så glad for at du har pappa. Snille pappaen min som trøster deg når du gråter uten å helt vite hvorfor.

Hjelper det viss jeg kiler deg litt? Blir du glad da? For jeg hører at du plutselig begynner å le litt når jeg beveger meg.

Vi må være flinke å hjelpe hverandre gjennom fødselen, for jeg tror det kommer til å være ganske vondt for begge.

Men så når vi får se hverandre å ligge tett inntil hverandre så blir alt bare bra igjen! Vi har mye å se frem til du og jeg, mamma.

Hilsen lille meg i magen din! 

 
Statusoppdatering uke 36+0

 • 02.09.2011, 01:45

Siden jeg ikke får sove så bruker jeg litt tid på å skrive en oppdatering på uke 36 jeg. Joakim ligger og sover og lillemor i magen sover etter at hun har vært masse aktiv i kveld. Men selv så er jeg lysvåken egentlig og har egentlig ganske mye energi.. utrolig nok. Lurer på hvorfor det er sånn at jeg alltid har mest energi på kvelden/ natta også ingenting på dagen? Utrolig slitsomt.. Men tilbake til ukesoppdateringen. Jeg har nå fullført 36 uker av svangerskapet mitt og går inn i min 37 uke som gravid. Det er bare 4 uker og 2 dager igjen til termin og det føles helt herlig. Om lillemor kommer om en uke regnes hun ikke engang som prematur barn. Så hun er hjertlig velkommen da. Selvom hun også kan bli liggende til hun skal. Men ikke mye over det. Så forresten i dag at den nedtellings dingsen på bloggen min teller noen dager feil. Hadde den telt riktig hadde jeg jo hatt termin i september, så jeg skal endre den i løpet av kort tid, så den er riktig. Uten om det er det ikke så mye nytt som har skjedd denne uka. Det blir bare tyngre og tyngre å gå gravid og i de siste dagene har jeg vært veeeldig plaget av vonde kynnere. Det har virkelig kommet opp i tankene mine at jeg snart skal gjennom en fødsel.. og jeg GLEDER meg faktisk. Tenker ikke en gang at jeg gruer meg, men jeg er litt redd. Jeg er utrolig redd for at det ska skje noe skummelt med lillemor under fødselen.. men prøver å ikke tenke på det. Har nok bare lest litt for mange skummel historier... huff.

Pregnancy Week by Week ? 36 Weeks Pregnant

Fra 36 uker og 0 dager til 36 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 2700 g 
CRL: 32 cm 
Full lengde: 44 cm

OM BARNET
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 34 uker gammelt. Morkaken som lenge var tyngre enn fosteret, veier nå en sjettedel av fosterets vekt.

Fordøyelses- og tarmsystemet er fremdeles relativt umodent, og vil ikke være helt modent før barnet er tre til fire år gammelt. Nå utgjør fettlaget omtrent 15 prosent av fosterets vekt, og vil gjøre det lettere å regulere kroppstemperaturen etter fødselen. Huden ser lyserosa ut til tross for fettlaget. Årsaken er at blodårene ligger så nær hudoverflaten. Hudfolder rundt blant annet knær, håndledd og nakke utvikles.

Ultralyd termin: 2.Oktober.
På vei:36+0 uker:)
Igjen til termin: 4+2 uker:)
Kjønn: Ei lita tulla<3
Utålmodig: Jaaaaaa!
Hodet ned: Ja:)
Aktivitet innenifra: Joda, synes det er blitt litt mindre, men det er fordi det ikke leger er de harde sparkene men mer de glidende bevegelsene jeg ikke tenker så veldig over..
Bestemt navn?: Ja, Mie skal prinsessa hete:)
Vektøkning: Har gått opp nesten 20 kg, men jordmor har beroliget meg med at en del kg av de er vann! Så det forsvinner etter fødsel! også får jeg bare være flink til å trene:)
Barnerom ferdig: Hun skal sove hos oss den første tiden.
Alle innkjøp ferdig: Mangler noen ting, men vi har alt det viktigste.
Strekkmerker: oppaget faktisk noen bittesmå på rumpa. Men alt jeg har fått synes ikke når jeg har på meg undertøy/bikini. Så det er ikke noe jeg plages av
Melk i brystene: Råmelk
Om fødselen: Gleder meg faktisk.
Plager: Vonde kynnere, vondt i hode, mye sliten..sover dårlig..
Oppegående: Joda, men er mye sliten og småkvalm..
Sulten?: Nei.. er ikke mye det er plass til i magesekken..
Noen matkikk? : Nei.. 
Hode festet? Nei, tror ikke det..
Kynnere?: Ja, og de siste dagene har det vært veldig mange, og veldig vonde!
Tungt?:Ja, skal ikke så mye til før jeg er sliten nå nei.
Høygravid?: Ja, tredje uka som høygravid og det merkes..
Vann i kroppen?: Japp, ødem 1.
Neste kontroll ?: Skal til jordmor den 7.september.
Pakket sykehusbag: Nei, Men tenkte jeg skulle pakke det nå de nærmeste dagene
Humør: Humøret er bra, begynner å bli veldig lei, men uteom om det er det bra:)

Kommer meg magebilde i løpet av dagen..

Hvor langt er du på vei?

Et godt tegn?

 • 01.09.2011, 22:12

I hele dag har jeg vært ekstremt plaget med veldig vonde kynnere, så vonde at jeg enkelte ganger har måtte sette meg rett ned på gulvet fordi beina har sviktet helt..Jeg har ikke vært plaget av vonde kynnere tidligere i svangerskapet og egentlig ikke merket noe særlig til de. Men i dag har jeg hatt utrolig mange, og det er såå vondt, det gjør vondt i hele magen, bekkenet, korsryggen og rumpa.. Magen blir steinhard og det er ingenting som hjelper der og da.. Kan dette være et godt tegn på at det ikke er så veldig lenge til fødsel?

Det er jo bare 4 uker igjen, kanksje kommer hun noen uker før? 


Du må gjerne komme snart:)

Kroppen før graviditen..

 • 01.09.2011, 14:07

Satt i går og så gjennom bilder på pcen min, og da fikk jeg nesten dårlig samvittighet. For jeg har aldri vært fornøyd med kroppen min. Jeg har nok ikke vært av de som har klagd mest heller, men jeg har aldri vært fornøyd og alltid følt meg litt småtjukk egentlig.. Men når jeg ser på hvordan jeg så ut for et år siden og hvordan jeg ser ut nå i dag så kan jeg ikke tro at jeg klagde.. håper virkelig jeg kommer meg tilbake til hvordan jeg engang så ut etter graviditeten og da tror jeg aldri jeg skal klage! Men om ikke jeg blir helt som jeg var så skal jeg ikke klage dag heller, for jeg har bært frem verdens vakkreste lille prinsesse!

Hva tenker du om kroppen din før og etter graviditet?

Noen som har født som er tilbake der de en gang var?

Fler enn meg?

 • 01.09.2011, 13:44

I det siste har jeg virkelig merket at magesekken min ikke lenger har likestor plass som den har hatt ellers. Jeg blir kjempefort mett, også blir jeg kjempefort sulten igjen. Men orker virkelig ikke mye mat om gangen. Det er egentlig ganske slitsomt. Jeg er sikker på at jeg kunne småspist en gang i timen. Men da vil jeg jo se bra ut etter graviditeten kan jeg tenke meg.. huff. 
Jeg tenker at det er godt det er lenge igjen til jeg skal sprade rundt i bikini, og at jeg har hele vinteren og våren på å komme meg i form igjen etter fødsel! Slevom jeg stolt hadde gått på stranda i bikini med den lille og slapp mage! Hehe!:)

I dag er det forresten 1 september og vi begynner på den siste måneden før jeg skal bli mamma! Tenk noe så HERLIG! Neste månede blir jeg mamma, og det kan til og med skje denne måneden, kanskje hun kommer før termin, men det tviler jeg vel egentlgi på.. Hun kommer når hun vil.. og vi må nesten  bare vente.. er så utolmodig. vil ha hun her nååå!


Mamma vil hilse på deg snart!


 Opplevde/opplever du dette i graviditeten?
 Fler som er utolmodige?

30 days to go!

 • 31.08.2011, 21:34

Tenk i dag er det to ting på en gang! Jeg har fullført 8 måneder av svangerskapet Og det er bare 30 dager igjen til termindato! 
Jeg får mye spørsmål om hvilke tanker jeg har rundt fødsel og lignende og jeg har egentlig ikke så veldig mange tanker rundt dette. Jeg er forberedt på at det kommer til å bli den værste smerten jeg kommer til å oppleve noen gang og samtidig vil det bli det mest fantastiske jeg noen gang kommer til å oppleve. Uten om det har jeg ikke mye tanker rundt det. For meg nytter det ikke å verken grue seg eller se for seg noen ting. Jeg må bare ta det som det kommer og håndtere der etter. Jeg har aldri født før og har ingen anelse om hvordan et er så tør ikke ha noen forventinger eller planer for hvordan det skal skje.

Vi har alt i boks nå, eller vi mangler noen laken til senga hennes også å skru sammen senga hennes, men det må vi ha litt hjelp av moren min til. Så vi må vente til hun kommer på besøk om en stund. Utenom det er alt faktisk klart. Jeg har vasket gjennom det meste vi har av klær. Tenkte jeg skulle ta en ekstra gjennomgang i komoden hennes i morgen og se en gang til på hva vi har. Også skal jeg faktisk teke på å pakke baggen til lillemor siden jeg antagelighvis ikke skal føde her så skal vi jo være borte noen dager og da må vi ha ting til dagene etter fødsel også.

Men nå er det ungemødre som står for tur! Ha en fin kveld alle sammen!

Hvilke tanker har du for fødsel? 

8 av 9 måneder!

 • 31.08.2011, 12:34

1 fullgått måned: 4 uker + 3 dager

2 fullgåtte måneder: 8 uker + 6 dager

3 fullgåtte måneder: 13 uker + 2 dager

4 fullgåtte måneder: 17 uker + 5 dager

5 fullgåtte måneder: 22 uker + 2 dager

6 fullgåtte måneder: 26 uker + 5 dager

7 fullgåtte måneder: 31 uker + 2 dager

8 fullgåtte måneder: 35 uker + 5 dager

9 fullgåtte måneder: 40 uker + 3 dager

Herregud, tenk jeg har fullført 8 av ni måneder som gravid. En månede igjen så er jeg ferdig. Da er jeg ikke lenger gravid Ronja, men mamma Ronja. Utrolig!:)

Hvor langt er du kommet? 

Blir det gutt eller jente?

 • 30.08.2011, 22:03

Vektfordelingen:

Legger du på deg kun på magen, skal det tyde på at du venter en gutt. Samler de ekstra kiloene seg heller på hofter og rumpe, venter du en jente.

 

- Jente

 

Hår på leggene:

Vokser håret på leggene fortere er en gutt i vente, er det derimot ingen endring, blir det en jente.

 

- Jente

 

Mageformen:

Ligner magen en basketball og sitter lavt, blir det en gutt. Ligner den en vannmelon og sitter høyt, blir det jente. Dersom det ikke synes bakfra at du er gravid, venter du en gutt. Ses det tydelig, ventes en jente.

 

- Jente

 

Søvn:

Sover du med puten vendt mot nord, blir det en gutt, mot sør en jente.

 

- Aner ikke..

 

Føtter:

Er føttene kaldere nå som du er gravid, venter du en gutt, er det ikke noen endring, er det en jente.

 

- Jente

 

Far:

Legger den vordende faren på seg sammen med deg som er gravid, venter dere en gutt. Hvis ikke, blir det en jente.

 

- Gutt

 

Mormorens hårfarge:

Har den vordende mormoren grått hår, er en gutt i vente. Har hun ikke grånet enda, eller farger håret, blir det en jente.

 

- Jente

 

Morgenkvalme:

Slipper du unna timene over doskålen tidlig i svangerskapet, skal det tyde på at en gutt er i vente. Er du derimot veldig kvalm, venter du en jente.

 

- Jente

 

Mors utseende:

Ser du spesielt godt ut under svangerskapet, skal det tyde på at du venter en gutt. Jenter stjeler morens skjønnhet.

 

- Jente

 

Brystforandringer:

Vokser ikke brystene særlig, ventes en gutt. Er det dramatiske endringer, blir det en jente.

 

- Jente

 

Tall:

Dersom mors alder ved unnfangelsen og måneden unnfangelsen fant sted til sammen utgjør et partall, ventes en gutt. Motsatt for jente. Gutter unnfanges helst på oddetallsdatoer, og jenter på partallsdatoer.

 

- Gutt

 

Nål i tråd:

Holder du en nål i tråd over magen og den beveger seg i sirkler, blir det en gutt. Beveger den seg sidelengs, ventes en jente.

 

- Jente

 

Urin:

Har mors urin en knall gul farge, ventes en gutt. Er fargen blassere, blir det en jente.

 

- Jente

 

Fysen på:

Er mor fysen på salt eller sur mat, skal det tyde på gutt. Er det søt mat og gjerne godteri på topp, ventes en jente. Foretrekker du kjøtt og ost, skal også dette være tegn på gutt, mens frukt skal tyde på jente. Hvis foretrekker å spise skalken på brødet i stedet for en skive, venter du en gutt. Har du derimot ikke lyst på skalken i det hele tatt, blir det en jente. Har du ikke lyst på appelsinjuice, blir det en gutt, og hvis du må ha appelsinjuice hver dag, ventes en jente.

 

- Jente

 

Nesen:

Nesen og ørene er de eneste organene som fortsetter å vokse etter puberteten. Og blir nesen større og bredere under svangerskapet, skal det tyde på at en gutt er i vente. Er det ikke noen endring, ventes en jente.

 

- Jente

 

 

 

Hjertelyden:

Er hjertelyden under 140 slag i minuttet, skal det tyde på en gutt. Er den over 140, ventes en jente.

 

- Jente

 

Hodeverk:

Har du vondt i hodet under svangerskapet, skal det tyde på en gutt, hvis ikke blir det en jente.

 

- Jente

 

Hendene:

Hvis noen ber deg vise hendene dine og du viser dem med håndflaten ned, venter du en gutt. Viser du dem derimot med håndflatene opp, blir det en jente.

 

- Vet ikke.

 

Kopp:

Løfter du en kopp med hanken, venter du en gutt. Tar du derimot rundt selve koppen når du løfter, blir det en jente.

 

- Jente

 

Hoven:

Dersom ansiktet ikke hovner opp mot slutten av svangerskapet, blir det en gutt. Blir du derimot hoven de siste ukene før termin, venter du en jente.

 

- Jente

 

Halsbrann:

Har den vordende mor lite eller ingen halsbrann i svangerskapet, er en gutt i vente. Er hun derimot plaget av dette, blir det en jente.

 

- Jente

 

Spark:

Er barnet særdeles livlig under svangerskapet, blir det nok en gutt. Jenter er mer bedagelige.

 

- Jente

 

Samleie:

Par som ofte har samleie, skal ha større sjanse for å få en gutt enn par som har samleie sjeldnere. Å elske oppreist eller i hundestillingen skal føre til unnfangelsen av en gutt, men da bør han få orgasme først, og hun bør ligge i ro en stund. Misjonærstillingen, gjerne med henne øverst skal øke sjansene for å bli gravide med en jente. Men da bør hun få orgasme først. Er månen halv eller mindre, og dere har samleie om natten, tyder det på en gutt. Ved samleie om ettermiddagen rundt fullmåne skal tyde på en jente.

 

- Vet ikke..

 

Kosthold:

Hev mor i seg kjøtt, potetgull og brus før unnfangelsen, blir det en gutt. Var hun sunnere, spiste mye fisk og grønnsaker, men kanskje koste seg med godteri i blant, venter dere en jente.

 

- Gutt

 

Hvem foreslo barn?

Dersom det var vordende fars forslag å forsøke å bli gravide, skal det føre til unnfangelsen av en gutt. Var det vordende mors idé, er en jente på vei.

 

- Ikke planlagt

 

Bekymringer:

Er mor bekymret under svangerskapet, ventes en gutt. Er hun rolig og avslappet, blir det en jente.

 

- Usikker

 

Søsken:

Har dere barn fra før, kan dere se i barnets nakke om dere venter en gutt eller jente neste gang. Er det en rett linje, ventes en gutt. Formes håret i en spiss ned mot ryggen, blir det en jente.

 

- Usikker ( har ikke barn fra før)

 

 

 

Gutt: 3

 

Usikker: 6

 

Jente: 18

 

Virker som dette er veldig riktig ja:)

Smakebit på garderoben til lillemor!

 • 30.08.2011, 14:39

Tenkte å legge ut bare litt bilder av klærne lillemor har. Vi har forsovet ikke så veldig mye i 50 og 56 fordi jeg er veldi redd for å kjøpe veldig mye i veldig lite også skulle det ikke passe... så vi satser heller på å måtte kjøpe mer i liten størrelse om hun ikke er så veldig stor!:)Har masse mer også egentlig, men mye av det ligger i vaskemaskina akkurat nå!:) Dette er bare en liten smake bit. Også vil jeg prøve å komme med baby outfits når hun er født og da kan dere jo ikke allerede ha sett alle klærne;)

Har du mye klær til den lille?
Hva synes du om klærne? 

Gravid og fødsel!

 • 29.08.2011, 17:49

Jeg tenkte jeg skulle skrive litt om hvordan jeg har opplevd å være gravid og hvordan graviditeten min har vært.
Jeg vil vel si at den førsten og midterste delen av svangerskapet gikk utrolig fort, samtidig som den gikk veldig sakte. Jeg startet de tre første månedene med å være morgenkvalm, og ellers ganske kvalm hele dagen men ikke sktremt. Hadde ekstrem luktesans og klarte ikke lukter som mat som var stekt eller stekte og det var derfor ganske utrolig at jeg var utplassert som praksis elev på medisinsavdeling på sykehuset. For der er det veldig mange lukter.
Jeg var utrolig sliten de tre første månedene og kunne sove hele natten, være på skolen og sove hele ettermiddagen, kvelden og natten etter på. Spiste veldig lite og gikk ned totalt 8 kg i førsten.

Så kom jeg til uke 14 og alt le helt anderledes, frem til uke 20 var de fineste månedene som gravid. Veldig lite plager, utenom at jeg var veldig sliten og slapp. Så hadde jeg ingen kvalme, nok energi, og jeg nøt at magen vokste og  ble større, jeg nøt å kjenne spark og vi fikk vite at det var ei lita jente vi skulle få. Gikk til innkjøp av rosa klær og navnet ble etterhvert bestemt. Mie skulle lille jenta i magen hete.

De siste tre månedene begynte å formen ble pluttserlig værre, masse vann i kroppen,  veldig fort sliten, sover ikke om natta og jeg har vondt overalt. Hatt mye plager nå den siste tiden i forhold til hva jeg trodde. Men nå er det snart over og jeg har den lille prinsessa mi i armene mine. Jeg kommer nok ikke til å savne alle plagene og alle de gangene jeg ser bort på Joakim om natta som sover tungt og godt hele natta uten å våkne, så utrolig mange ganger jeg har tenkt at jeg bare vil bråke, og vekke han på trass når jeg sliter meg opp av senga for å komme meg på do, for så å slite med å sovne igjen og våkne tre kvarter senere og måtte gjennom det samme. Kommer ikke til å savne halsbrannen og følelsen av å aldri finne en behagelig sitte eller liggestilling når jeg skal slappe av! 

Men jeg tror jeg kommer til å savne magen min og følelsen av å ha hun der inne. Vite at hun er trygg der inne, vite hvor jeg har hun og vite at jeg har hun helt alene. Kjenne sparkene hennes og å vite at jeg gjør en fantastisk jobb med å bære hun frem.Kommer nok til å savne at andre synes jeg ser flott ut, selvom kiloene bare blir fler og fler.. 


Første magebilde.


Magen nå. 

Jeg har for å være helt ærlig ikke tenkt så veldig mye på fødselen. Jeg har bestemt meg for at Joakim skal være med og moren min skal være med. Jeg har besemt meg for at jeg vil føde på sykehuset jeg er født på. Fordi jeg vil ha moren min i nærheten og jeg har hørt mye bra om sykehuset der. Vi skal da dra til Moss når Joakim får ferie og vi drar da til Moss og drar ikke hjem før prinsessa er født. Skulle hun komme før så blir det jo selvførgelig på sykehuset her i nærhete jeg skal føde. 

Uten om det har jeg ikke bestemt spesiellet mye, jeg vet at jeg vil ha muligheten til å få alt av smertestillende om jeg føler jeg trenger det, og jeg ønsker jo å helst kunne føde vaginalt. Men om jeg skulle få beskjed om at det må taes keisersnitt er ikke det noe stort nederlag, bare alt er bra med lillemor i magen så bryr jeg meg egentlig ikke om hvordan det skjer. Jeg tror jeg ønsker badekar eller dusj som en smertelidring i førsten og jeg kunne tenkt meg på å prøve å stå å føde om det føles naturlig for meg der og da. 

Uten om det har jeg egentlig ikke noen store ønsker eller planer for fødsel, uten om at jeg ønsker at alt skal være bra med både meg og lillemor. Jeg vet at en fødsel ikke kan planlegges uansett, så jeg tar det heller som det kommer, enn å ende opp som kjempeskuffa om det ikke blir akurat slik jeg hadde planer om da. Jeg er veldig innstilt på at det kommer til å bli et rent smertehelvete, og anatagelig det værste jeg noengang opplever av smerte, men det jeg trøster meg med er at det er ikke en varig tilstand, det vil gå rakst over igjen bare babyen er ut. Og ikke minst jeg får verdens beste belønning når alt det vonde er over. Jeg får lov til å bli mamma til lille Mie. 


 Snart er du ute sammen med oss her. I dag har jeg vasket gjennom noen av tingene dine så du kan bare komme snart!:)

Har du noen tanker om fødsel?
Hvordan har din graviditet vært? 

På føden!

 • 28.08.2011, 22:43

Det hele begynte i går kveld da vi bestemte oss for å legge oss, pluttserlig fikk jeg en helt sykt hodepine, det kjentes ut som hjernen prøvde å komme ut gjennom panna på meg. Så ble jeg kvalm, veldig kvalm, ellerfulgt av svimmel, flakkete syn, og vondt i hele kroppen, spesiellet i hender og føtter. Tenkte at dette går sikkert over om jeg legger meg i senga, men ble liggende å vri meg fra side til side og fant ikke roen, vondt å ligge, vondt å sitte, vondt å gå og vondt alt egentlig. Etter dette hadde Holdt på i mange timer sovnet jeg helt utslitt og utgrått halvveis sittende i senga.
Da hadde heldighvis Joakim sovnet for noen timer siden, ha skulle jo stakkars på jobb og fikk ikke akkurat mange timene med søvn før han måtte dra på jobb.

Jeg stod opp med Joakim på morgningen og låste etter han, tok meg litt å drikke og en tur på do før jeg la meg igjen i senga. Og da begynte det på'n igjen. Hjernen tok et nytt forsøk på å komme gjennom hode mitt og jeg ble kvalm, føst litt sånn sulten kvalm, så prøvde å spise litt. Følte formen ble bedre og gikk tilbake til senga. Men ble ikke liggende lenge før jeg måtte løpe inn på badet ( litt overdrevet i og med at jeg bruker hundre år på å komme meg ut av senga og å løpe er ikke noe kroppen min mestrer lenger) hvor hele frokosten kom opp igjen. Og da begynte alt en gang til. Men prøvde å få langt meg til å sove..Men formen ble bare værre og værre. Tok en paracett men den lå ikke i magen i mer enn noen minutter før den kom opp igjen.

Etter å ha ringt føden og legevakten om hverandre fler ganger uten å komme gjennom måtte jeg be Joakim komme hjem fra jobb, for jeg begynte å bli veldig redd for at det var noe veldig galt. Så han kom hjem og han fikk ringt ned til fødeavdelingen og vi fikk beskjed om å bruke god tid også komme ned på en sjekk fordi det var ventetid der. Så Joakim tok seg litt mat og jeg strevde meg gjennom en dusj for å se om det kunne hjelpe litt. Og det hjalp litt heldighvis. Så tok vi turen ned på føden. Kom inn og fikk beskjed om å sette oss å vente. Så kom damen vi hadde snakket med i telefon og satt på meg sånn registering av hjertelyden og så skulle jeg trykke på en knapp hver gang hun sparket. Lillegull liker forresten IKKE stramme ting rundt magen eller oppmerksomhet, så spraket og dyttet mot alt som satt på magen. Og hun ble veldig stresset når vi dytet borti magen. Men alt så bra ut. Urinprøvene så bra ut og blodtrykket var bra.
Jordmora sa frekt til meg at " Sånn er det å være gravid" og påpekte nesten at jeg overdrev og at det var unødvendig at jeg hadde kommet og bare laget ekstra jobb for hun.
Og da jeg fortalte at jordmora jeg går til på kontroll hadde sagt at jeg skulle kontakte sykehuset hvis jeg fikk trykkfølelse i hode mente hun at den jordmora bare hadde prøvd å skremme meg.

Litt senere kom det en lege og han var veldig snill, han undersøkte meg med ultralyd og alt stod bra til med den lille jenta vår i magen, hun ligger akkuratt på gjennomsnittet og han sa at alle organene hennes var helt perfekte. Så hun er e perfekt liten baby. Gjennomstrømingen i navelstrengen var også helt perfekt så han fant ikke noe galt. Så det ble tatt noen blodprøver og da måtte vi vente i rundt to timer før vi fikk svar så vi gikk litt rundt på sykehuset og så på alle de som kom for å føde og alle de som hadde født sine små. jeg var rett og slett MISUNNELIG! Kunne så ønske det var jeg som kom for å føde.

Vi dro å fylte bensin på bilen og dro å spiste litt før vi dro opp igjen på sykehuset og fikk svar. Og ingenting var galt. Heldighvis, samtidig som jeg nesten kunne ønske noe var galt, for da hadde jeg jo ihvertfall fått et svar på hva det var som hendte. Legen mente det kunne være en infeksjon som kroppen ville fikse selv. Fikk også tidlbud om jeg ville legges inn over natta for overvåkning og jeg synes det var skummelt å være hjemme. Men siden vi ikke bor lange kjøreturen unna, så ville jeg ikke det. Var veldig godt legen tok meg så seriøst og han sa det var veldig fint at jeg hadde dratt dit for en undersøkelse, for de hadde mistanker om svangerskapsforgiftning med det var det heldighvis ikke. Alt var helt perfekt. Så da håper jeg bare det gir seg, formen er bedre i kveld, men fremdeles litt trykk i hode og vondt i armene og føttene.  

Godt å ihvertfall sjekke en gang for mye enn en gang for lite. Så håper på en god natt søvn i natt, selvom vi akkuratt har stått opp etter noen timer på øyet så er jeg allerede utslitt. Du gjør mye rart med mammaen din du <3 Men nå er du snart ute av kroppen min og når mamma har vondt da trenger jeg ikke bekyre meg lenger for at det er noe galt med deg!

Opplevd noe lignende?
 

Statusoppdatering uke 35 + magebilder!

 • 26.08.2011, 13:07

Herregud jeg har fullført 35 uker av svangerskapet mitt! det er kun 5 små uker og 2 enda mindre dager igjen til min termindato 2.Oktober! Det er helt utrolig. Selvom jeg synes tiden går veldig sakte går den også veldig fort. Men de neste ukene nå vil jeg tro bare går enda saktere.. for Joakim er på skolen hver dag og den uka som kommer nå etter helgen har jeg INGEN planer... så tiden kan gå litt sakte.. Men har jo fremdeles en del ting som kan gjøres her hjemme og enda har vi ikke plassert ut noen andre ting enn en liten vugge til prinsessa. Mangler enda å vaske alle klærne hennes og håndkler, kluter ogsv. Også håper jeg jo at kjæresten min kanskje vil ta meg med ut på noe etter skole tid de dagene han ikke jobber. Utenom det er det ikke så mye nytt siden sist uke. Uteom at nattesøvnen bare blit dårligere å dårligere... huff. Jaja!:) Holder vel ut de siste ukene.

Pregnancy Week by Week ? 35 Weeks Pregnant

Fra 35 uker og 0 dager til 35 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 2500 g 
CRL: 31 cm 
Full lengde: 42,5 cm

OM BARNET
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 33 uker gammelt. Om du kunne plassere fingeren din i fosterets håndflate, ville den lille hånden lukket seg. Tåneglene når tåspissene.

Navlestrengen er rundt en halv meter lang og mellom en og to centimeter i diameter. Trykket i den og konsistensen gjør at det sjelden blir knute på den, og skjer dette, løsner den som regel av seg selv. Fosteret bruker gjerne navlestrengen som leke og klemmer på den, men det klarer ikke å klemme så hardt at det skades.

Det er i de siste ukene av svangerskapet fosteret legger mest på seg, gjerne over 200 gram i uken!

Ultralyd termin: 2.Oktober.
På vei:35+0 uker:)
Igjen til termin: 5+2 uker:)
Kjønn: Ei lita tulla<3
Utålmodig: Jaaaaaa!
Hodet ned: Ja:)
Aktivitet innenifra: Jada, hun ligger oppunder ribbina mine HELE tiden omtrent. Og masse aktivitet når jeg ligger på siden på kvelden, ellers ganske fordelt utover dagen. 
Bestemt navn?: Ja, Mie skal prinsessa hete:)
Vektøkning: Har gått opp nesten 20 kg, men jordmor har beroliget meg med at mellom 10-15 kg av de er vann! Så det forsvinner etter fødsel!
Barnerom ferdig: Hun skal sove hos oss den første tiden.
Alle innkjøp ferdig: Mangler noen ting, men vi har alt det viktigste.
Strekkmerker: oppaget faktisk noen bittesmå på rumpa. Men alt jeg har fått synes ikke når jeg har på meg undertøy/bikini. Så det er ikke noe jeg plages av:)
Melk i brystene: Råmelk
Om fødselen: Bare 5 uker igjen nå!
Plager: Halsbrann, vann i kroppen, sover dårlig, vondt i ryggen, får fort hold.. kvalm på ettermiddagen/kveldenn..
Oppegående: Joda, men orker ikke så mye om gangen.. 
Sulten?: Nei.. Spiser veldig lite om dagen egentlig. 
Noen matkikk? : Nei.. Spiser veldig lite om dagen egentlig..
Hode festet? Nei.
Kynnere?: Ja, men merker ikke stort til de selv.
Tungt?:Ja, skal ikke så mye til før jeg er sliten nå nei.
Høygravid?: Ja, andre uka som høygravid!
Vann i kroppen?: Japp, ødem 1.
Neste kontroll ?: Skal til jordmor den 7.september.
Pakket sykehusbag: Nei, men tenkte jeg skulle ta det til uka kanskje..
Humør: Humøret er bra det. Formen har vært ganske grei, så da er det greit med meg også. 
Hvor langt er du?
Hva synes du om oppdateringen? 

Jordmorkontroll og farskap

 • 24.08.2011, 16:21

Har ikke blitt mye blogging på meg de siste dagene fordi det har vært litt mye. Har også vært mye unnskyldninger, men nå som hverdagen begynner for fult blir det nok mer blogging også, fordi jeg kommer til å sitte en del hjemme og kanskje småkjede meg litt noen ganger. 
Vi dro nedover til Moss igjen på mandag ettermiddag etter at vi hadde vært på middag hos svigers, de har også tatt inn en utvekslingstudent fra Thailand så det var førstegang jeg hilste på hun.. hun kom jo riktignok på søndag men da var jeg ikke i form til å hilse på noen egentlig, fordi jeg IGJEN har fått ørebestennelse, penicilinen hjalp ikke sistgang så håper på å få en legetime i morgen så jeg får starte på en ny kur.. for nå de siste ukene har jeg virkelig behovet for å klare å sove om natta nå som jeg nærmer meg fødsel.

Grunnen til at vi dro nedover til Moss igjen er fordi bestefaren min skulle begraves i går. Så vi kom i anlednig begravelse og for at jeg skulle på jordmorkontroll i dag.  Det var også viktig at Joakim ble med på denne jordmorkontrollen fordi han måtte erkjenne farskap. Så nå er han registert som far til lillemor i magen i folkeregisteret. Ellers gikk det greit hos jordmor, hun synes jeg hadde litt hevelser så jeg har faktisk ødem1. 

I dag drar vi oppover igjen en gang, Joakim har jo skole egentlig men måtte starte skoleåret med å ikke kunne komme på skolen to dager, så da er det nok viktig at han får kommet på skolen i morgen.

Men nå skal jeg dusje og fikse meg litt til vi skal da oppover senere i dag, også skal jeg pakke litt og sånn. Kanskje jeg kommer med et nytt innlegg i kveld.

tenk i over i morgen er det gått enda en uke! :) Elsker fredager og ukesoppdateringer!:D
 

Hvordan har du det om dagen?
Har kjæresten din/samboeren din permisjon? 

40 days to go!

 • 21.08.2011, 23:57

Da er det gått enda ti dager og det er nå bare 40 dager igjen til terminen min 2 Oktober. Synes akkuratt jeg jublet over at det bare var 100 dager igjen, og det er jo faktisk 60 dager siden, og om 60 dager har jeg helt garantert den lille jenta mi her!:)
De siste dagene har vært veldig tunge og slitsomme. Har vært utrolig mye kvalm og hatt utrolig mye vann i kroppen. Så har fått beskjed om å passe på at jeg ikke får vondt i hode, i frykt for svangerskapsforgiftning. Så passer på hele tiden. Alt så heldighvis bra ut på sist kontroll. Men er godt det er en ny kontroll igjen til Onsdag. Hvis ikke er det ikke værre enn å bare ta kontakt med fødeadelingen da.

Nettene den siste tide har ikke vært så veldig koselige, ender ofte opp med halsbrann rett før jeg skal sove, og jeg ender ofte opp med å ikke finne noen behagelig stillig å sove i. Våkner hele tiden og må tisse, og våkner faktisk hver eneste gang jeg skal snu meg fra side til rygg eller fra side til side. Så sover ikke så mye lenger. Derfor er det ofte veldig godt å legge seg en times tid på ettermiddagen.

Er heller ikke bare bare å skulle få gjort noe heller. Blir ofte liggende i senga til ganske sent, også får jeg veldig fort vondt i ryggen og da er det ikke bare bare å få vasket og ryddet overalt skal jeg si dere. Blit jo også sliten for ikke noe da. Så dette er ikke bare bare. Men egentlig litt godt jeg ikke rekker så mye iløpet av en dag, for da har jeg noe å gjøre hver eneste dag.. Og nå som skolen begynner igjen så er det ihvertfall ikke så mye å gjøre når min kjære skal på skolen og jeg skal tilbringe dagen her hjemme... alene... med de jævla fluene..
Sånn er det når man bor på landet og ikke har tatt seg ork eller tid til å ta billappen!:)

Uansett, det nærmer seg sakte men sikkert termin. Og jeg har enda ikke sortert, vasket eller ordnet noe til den lille prinsessa vår, senga hennes står fremdeles i biter, sengetøy ligger fremdeles i plasten sin, og alle klærne hennes har fremdeles merkelapper på seg. Men det er gjort veldig bevisst så jeg skal ha noe å kose meg med mens Joaki er på skolen!:) Så skal nok snart begynne med den slags også tenker jeg!:) 

Hvor langt har  du igjen til termin?
Hvordan var formen din de siste ukene? 

Magebilder uke 34+2

 • 21.08.2011, 14:27

Her kommer det litt sene magebilder. Har virkelig ikke energi nok til å blogge spesiellt mye om dagen så kommer heller med noen inlegg litt nå og litt da. I dag skal jeg prøve å samle nok krefter til at vi får vasket litt her. En ting jeg virkelig hater med det stedet vi bor er at så fort det er en smule på benken eller på gulvet blir vi invandert med fluer. Det er en fin måte og få motivasjon nok til å vaske da. Så føler meg egentlig ganske klar til å vaske, for disse fluene vlir jeg GAL av.

Her er ihvertfall mage bildene for denne uken, de ble tatt i går kveld, men orket ikke å legge de ut da!:)

Fler som er slitene om dagen? 
Eller noen som hadde det slik de siste ukene av svangerskapet? 

Ukesoppdatering uke 34+1

 • 20.08.2011, 14:20

Da er jeg på vei inn i den 35 uka av svangerskapet og ukene igjen til lillemor er ventet blir færre og færre, jeg synes vel egetlig ikke tiden går så alt for sakte enda, men dagene går litt tregere likevell. Heldighvis har vi en del planer denne uka og nesteuke, så da går ukene veldig fort. Også er hun pluttserlig her. Kan tenke meg at ukene blir veldig lange når Joakim er på skolen og jobber etter skole tid.. kan nok hende at dagene blir litt lange da.. Men da er det fint at jeg enda ikke har begynt å vaske noen babyting, for da kan jeg kose meg med alle slike ting når han er på skole og jobb. 
Denne uka regnes jeg også som høygravid, eller, noen regner seg som høygravid fra uke 34 og andre fra man har 40 dager igjen. Så i morgen regnes jeg som høygravid uansett. Litt rart, for jeg synes liksom magen har sunket litt ned nå, den er liksom ikke så "høy".

Pregnancy Week by Week ? 34 Weeks Pregnant

Fra 34 uker og 0 dager til 34 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 2300 g 
CRL: 30 cm 
Full lengde: 41 cm 

OM BARNET
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 32 uker gammelt. Nå flyter det ikke lenger, men hviler i livmoren.
Øynene åpnes når fosteret er våkent, og lukkes når det sover. Øyefargen er vanligvis blå uansett hva som blir den endelige fargen fordi pigmenteringen ikke er ferdig ennå. Endelig utvikling av øyefarge krever at øyet blir utsatt for lys, og det kan ta flere uker etter fødselen før barnet får sin endelige øyefarge. Fingerneglene begynner nå å bli så lange at fosteret kan klore seg selv.

Ultralyd termin: 2.Oktober.
På vei:34+1 uker:)
Igjen til termin: 6+1 uker:)
Kjønn: Ei lita tulla<3
Utålmodig: Jaaaaaa!
Hodet ned: Ja:)
Aktivitet innenifra: Ja, men synes det har vært litt lite de siste dagene.. Så håper hun tar seg opp igjen hvis ikke så får jeg bare dra på en sjekk og få sjekket at alt er bra. For jeg kjenner jo liv, men til tider veldig lite..
Bestemt navn?: Ja, Mie skal prinsessa hete:)
Vektøkning: Joda, men veier en del på grunn av en del vann i kroppen..
Barnerom ferdig: Hun skal sove hos oss den første tiden.
Alle innkjøp ferdig: Manger bare noen småting nå, også ting som ikke er så viktig enda.
Strekkmerker: Fremdeles ingen på magen, men har noen på brytene..
Melk i brystene: Råmelk
Om fødselen: Enda noen uker til ja.
Plager: Halsbrann, sover dårlig, tungt, vondt i bekkenet, en del kvalm på kvelde og på dagen, vondt å gå noen ganger og vondt i leggene..
Oppegående: Joda.. Men trenger ofte en liten hvil og pust i bakken..
Sulten?: Nei.. siden jeg er en del sliten så forsvinner matlysten også.
Noen matkikk? : Nei, heller dårligmatlyst.
Hode festet? Tror ikke det har festet seg enda.
Kynnere?: Japp, men ikke plaget av det.
Tungt?:Japp
Høygravid?: Jess! Nå regnes jeg som høygravid!:)
Vann i kroppen?: Åjada..
Neste kontroll ?:24.August hos jordmor.
Pakket sykehusbag: Nei
Humør: .Føler ikke humøret er helt på bunn ihvertfall, selvom jeg sover dårlig og er mye sliten så prøver jeg å holde humøret oppe..

 

Magebilder kommer etterpå, orker ikke fikse det akkurat nå.

Oppdatering for min egen del:utstyr

 • 17.08.2011, 21:09

Dette har vi:

- Vogn

- Bilstol med isofix base

- Sprinkelseng

- Lekegrind

- Spisestol

- Badebajle

- Babygym

- En del klær

- En 100x80 dyne

- Stellematte

- Vugge

- Saueskinn

- Vippestol

- Noen sutter

- Voksipose

- Sengetøy

- Sete til badebalja

- Regntrekk

- Fluenetting

- Stelleveske

- Vogndyne

- Fler sengesett

- Diverse tepper

 

Dette mangler vi:

- Diverse stelle produkter

- Flasker

- Brystpumpe

- Sengehimmel 

- Bunn/teppe til lekegrind

- Babycall

- Senge uro

Dette er et veldig kjedlig innlegg, som mest er for min del, så jeg skal ha en oversikt over hva vi har og ikke tild en lille jenta vår. Føler vi er kommet langt nå!:)

Magebilder uke 33+2

 • 14.08.2011, 19:24

50 days to go!

 • 11.08.2011, 00:19

Herregud, bare 50 dager igjen til termin dato! Helt sykt egentlig. Om 10 dager regnes jeg også som høygravid! :) Selvom jeg ikke føler at jeg kan bli mer gravid enn det jeg er nå da Hehe!:)
Tenk, bare 50 små dager igjen til termindato... enten litt mindre eller litt flere dager til vi ser prinsessa vår. Men om ca 50 dager er hun her sammen med oss. Og vi gleder oss så ENORMT til hun kommer!:)


Prinsessa vår<3 
Mamma og pappa gleder seg til å hilse på deg!:)

Hvor langt har du igjen? 

Jordmorkontroll

 • 10.08.2011, 14:57

I dag har jeg vært på jordmorkontroll, er kjempe lenge siden jeg har vært der, siden jordmora hadde ferie hele Juli og da måtte jeg gå til fastlegen i Juli. Følte pluttserlig jeg var veldig langt på vei når hun sa at vi nå måtte ha kontroll litt tettere og oftere siden jeg var kommet så langt, og siden hun brukte den tregreia til å høre hjertelyden. Hehe:) 
Alt var i den skjønneste orden med den lille i magen, hjerte slo helt perfekt og hun ligger med hode godt ned. Vi kunne faktisk kjenne hode hennes.

Jordmora sa jeg måtte kjenne ekstra etter fordi hun trodde jeg kanskje ville få en UVI (urinveisinfeksjon) om ikke så lenge, men siden jeg har hatt ørebetennelse og går på penicilin så trodde hun at den kanksje kom til å bli borte med den kuren. Også så hun at jeg har ganske mye vann i kroppen, og det kan man si at jeg har sett veldig godt selv også. Så det var vel derfor hun ville jeg skulle ha litt tettere kontroller, så ikke det utvikler seg til noe.

Neste kotroll er da 24/8 :) 

Hvordan lå ditt barn i følte skalaen?Uke 31+1 + magebilder!

 • 30.07.2011, 01:17

Tenk nå går jeg inn i min 32 uke av svangerskapet! Og det er bare 9 uker og 1 dag igjen til den lille jenta vår skal komme. Jeg har endelig kommet til et nytt " se frem til punkt" i svangerskapet. Jeg har ikke lenger et tisiffret tall igjen til termin men kun ett enkelt tall! Det er helt utrolig å tenke på, og det skjer så mye nå de neste og siste ukene av sommerferien at jeg tror august kommer til å fly unna, og da er det ikke mange ukene igjen. Føles helt merkelig å tenke på at jeg bare skal gå gjennom august også, september, også er måneden kommet hvor jeg skal ha barn! Måneden hvor jeg skal bli mamma! Det er helt uvirkelig! Håper virkelig de neste ukene går kjempe fort!:)

Pregnancy Week by Week ? 31 Weeks Pregnant 

Fra 31 uker og 0 dager til 31 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 1750 g 
CRL: 27,5 cm 
Full lengde: 37 cm

OM BARNET
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 29 uker gammelt. Det øver seg iherdig på å svelge og tisser en halv liter hver dag. Det høres gjerne ikke så appetittlig ut, men husk at fostervannet fornyer seg hver tredje time. Etter som fosteret svelger, fylles også tarmen opp med barnets første avføring, mekonium, også kalt barnebek. Noen fostre har sin første avføring før de blir født, men de fleste venter til noen timer etter fødselen.

Øynene reagerer på lys, og vil gjerne reagere dersom sterkt lys skinner gjennom den stadig tynnere livmorveggen. Noen ganger strekker fostre seg mot lyskildene og kan følge en lyskilde med øynene.
Lungene og fordøyelsessystemet er nesten modne, men lungene vil fungere best om fosteret forblir i livmoren en stund til.

Ultralyd termin: 2.Oktober.
På vei:31+1 Uker!:)
Igjen til termin: 9+1 uker:)
Kjønn: Ei lita tulla<3
Utålmodig: JA!
Hodet ned: Ja! Kjenner det godt, de små bena hennes sprker godt opp i ribbeina!
Aktivitet innenifra: Japp, hun er masse aktiv, og nå synes det veldig godt for alle som ser på magen også..
Bestemt navn?: Ja, Mie skal prinsessa hete:)
Vektøkning: jaaadaaa.. 
Barnerom ferdig: Hun skal sove hos oss, men hun har ikke noe sted å sove enda..har ikke montert noen seng enda..
Alle innkjøp ferdig: Mangler noen få ting, men haster ikke enda.
Strekkmerker: Ingen nye!:)
Melk i brystene: Råmelk:)
Om fødselen: Har vel egentlig ikke tenkt så mye på den, utenom hvor jeg vil føde og hvem jeg vil ha med meg:)
Plager: MASSE hetetokter.. og konstant kjempevarm!
Oppegående: Njaa.. De siste dagen har det vært veldig varmt og det tapper meg for energi.. 
Sulten?: Neeh... ikke veldig.. litt mindre sulten enn jeg burde kanksje.. ikke så lett å huske å spise
Noen matkikk? : Ikke noe spesiellt denne uka..
Hode festet? Nei:)
Kynnere?: Har ikke vært veldig plaget med det nei:)
Tungt?:Ja, begynner å bli tungt å bevege seg rundt nå, og enkelte ting begynner å bli veldig vanskelig å få til. 
Høygravid?: Nei, men er det om 3 uker!:)
Vann i kroppen?: Ingenting!:)
Neste kontroll ?:10. August hos jordmor.
Pakket sykehusbag: nei, den har jeg ikke begynt på en gang, har ikke en gang tenkt på hvilken bag eller hva jeg skal ha med.
Humør: Humøret er bra, i dag har det vært helt på topp!:) Deilig sol og varme gjør alting mye bedre!:)

Hva synes du om oppdateringen og bildene?
Hvor langt er du? 
Ukesoppdatering uke 29+1

 • 16.07.2011, 14:45

Herre! Allerede uke 29, nå nærmer det seg veldig. Neste uke er jeg over i et nytt titall og i det siste! Snart er vi på plass i leiligheten også, og da kan vi begynne å legge utover og ordne til lillemor kommer også! Jeg er ganske sikker på at de neste ukene kommer til å gå driiit sakte! Huff. Ihvertfall etter at kjæresten begynner på skolen igjen og jobb, da blir jeg gående hjemme og tusle hele dagen alene uten noe å egentlig gjøre.. Men ukene går og pluttserlig er hun her! Er jo fremdeles masse å gjøre klart til den lille jenta vår kommer, så kommer helt sikkert til å ha litt å gjøre i ukene fremover likevell:)

Pregnancy Week by Week ? 29 Weeks Pregnant

Fra 29 uker og 0 dager til 29 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 1350 g 
CRL: 25,5 cm 
Full lengde: 35 cm

OM BARNET
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 27 uker gammelt. Studier har vist at når mor slapper av ved å lytte til rolig musikk, blir også barnets bevegelser og hjerterytme roligere. Ettersom barnet blir vant til denne musikken, roer hjerteslag og -rytme seg raskere.

Dette er en indikasjon på at barnet har utviklet hukommelse og kan kjenne musikken igjen. Barnets hode har nå omtrent riktig størrelse i forhold til kroppen.

Ultralyd termin: 2.Oktober.
På vei:29+1 uker:)
Igjen til termin: 11+1 uker:)
Kjønn: Ei lita tulla<3
Utålmodig: Njaa, eller JA! Begynner virkelig å glede meg nå!
Hodet ned: Tror ikke hun har lagt seg ned enda nei.. 
Aktivitet innenifra: Ja, yndlings stillingen er på skrå.. så hun kan presse mot både hofta og ribbeina.. Også er hun mest aktiv mot kvelden og når jeg ligger på siden.
Bestemt navn?: Ja, Mie skal prinsessa hete:)
Vektøkning: jaaadaaa.. 
Barnerom ferdig: Hun skal sove sammen med oss på vårt rom:)
Alle innkjøp ferdig: Nesten bare småting igjen nå:)
Strekkmerker: Ikke noen nye, bare de på puppene.. kan se anntydning til et på hofta, så får sikkert et der..
Melk i brystene: Råmelk:)
Om fødselen: Det eneste som er klart rundt den er at jeg vil ha med meg Joakim og mamma:)
Plager: Har vært litt av hvert denne uka, men ikke noe voldsomt, så skal ikke klage, men noen kynnere, enkelte netter med veldig dårlig søvn og noen dager med halsbrann(som i dag)
Oppegående: Masse energi denne uka, men ligger likevell halve døgnet i senga og kjede sover litt tror jeg.. fordi Joakim er på jobb hele dagen.. hehe:)
Sulten?: Neeh, noen dager er jeg veldig sulten andre dager er jeg ikke sulten i det hele tatt..
Noen matkikk? : SAFTIS!! får ikke nok!
Hode festet? Det tror jeg ikke:)
Kynnere?: Japp! hatt noen denne uka. Men ikke noe ille. Så klager ikke:)
Tungt?:Ja! Nå begynner ryggen virkelig å kjenne det kan man si!
Høygravid?: Nei, men bare 5 uker igjen til jeg regnes som høygravid :D
Vann i kroppen?: Har ikke hatt noe denne uken heldighvis :D Uten om to vannblemer.. hehe^^
Neste kontroll ?: Jordmor 10.august.. leeenge til.. Også 3D ul 20.juli da ikke så lenge til!
Pakket sykehusbag: Har jeg ikke tenkt på enda, Men begynner å nærme seg, hvis ikke så er det ikke så farlig om jeg ikke har den klar, for er det noe jeg mangler så får en av de nærmeste dra hjem og hente det tenker jeg:)
Humør: Humøret har vært ganske bra denne uka, men kjenner at jeg fremdeles lett kan komme til tårer og at det ikke skal så altfor mye til før jeg blir små sint eller irritert. Sure mennesker og krangling ødelegger lett hele dagen min!


Magebilder kommer etter på. Må ha hjelp av Joakim til å ta bilder.

Hvor langt er du?

Uke for uke magebilder

 • 12.07.2011, 13:33

 

Synes du den har forandret seg mye fra dag til dag?
Hva synes du om magen?
3D ultralyd?

 • 10.07.2011, 18:54

Da har jeg endelig funnet to steder i nærheten her hvor de tilbyd 3D ultralyd. Noe jeg har skikkelig lyst til. Men Joakim er ikke like lysten på det som meg, så da må jeg prøve å overtale han til å ville bli med meg da. Det er jo ganske dyrt, men jeg mener at det virkelgi er verdt det. Og bare tenk så gøy det er for jenta vår å kunne se film av seg selv og ordentlige bilder av seg selv fra hun lå i magen når hun blir større.
Jeg får bare prøve å overtale han skikkelig, for vi burde jo virkelig bestille time snart hvis vi skal få dratt på 3dUL.
Jeg har lest litt om Mjøsklinikken på nettet og har vel egentlig mest lyst til å dra dit, fordi jeg tror at de som holder til på lillehammer har ferie.

Noen som har vært på mjøsklinikken?
Legg gjerne igjen et godt argument til hvorfor man burde ta 3D ultralyd! ( Joakim leser alle kommentarer) Hehe^^

 

bilde fra google.no

Urettferdig!

 • 09.07.2011, 15:53

Jeg går ofte inn på kategorien " graviditet" på blogg.no får å få med meg alt nytt fra alle gravide bloggere og det er noen ganger så urettferdig og vondt å lese enkelte blogger. Noen ganger gjør det så vondt å lese andres blogger at jeg ikke klarer å nyte min egen graviditet en gang. I lengre tid har jeg fulgt mange gravide blogger og i dag og i går kom det to triste innlegg fra to av bloggene jeg har fulgt lenge. Synes alle skal gå inn og lese på disse to bloggene og legge igjen noen varme tanker. 

 http://martii.blogg.no/1310194094_vr_lille_vakre_felix.html

http://kafo.blogg.no/1310126002_dette_gikk_ikke_s_bra.html

Livet er virkelig urettferdig! Det er helt utrolig hvor fort liet kan blir snudd og alle drømmer og forventinger blir knust..


Selvom den lille jenta mi er frisk og jeg har et perfekt svangerskap.. har man ingen garanti før hun er her..

Masse varme tanker til alle dere kommende mødre og fedre som har mistet en prins eller prinsesse! 

Utstyrs liste, noe vi har glemt?

 • 06.07.2011, 16:23

Tenkte jeg skulle skirve ned hva vi har og ikke har av utstyr og kanskje legge med bilder av det vi har:) Ikke sikkert jeg kommer på alt vi har da, men skal prøve å komme på det meste. Så får dere tipse meg om det er noe jeg har glemt som man trenger til den lille!:)

Dette har vi:

- Barnevogn: Vi har en simo duo sort barnevogn. Har jo ikke tatt den i bruk enda, så jeg kan vel ikke helt si hva jeg synes om den enda, uten om at den er utrolig behagelig å trille, det lille jeg har trillet den rundt inne i stua, og det er utrolig stor og god plass i baggdelen, noe som er nødvendig siden prinsessa vår kommer på høsten. Har også trillet en slik vogn før, fordi kusina mi har en slik en til datteren hennes, og jeg synes den var veldig god. Den er jo selvførgelig veldig stor da og tung, men vi har plass til den i bilen og jeg har ingen trapper å måtte dra den opp og ned. Så hittil er jeg kjempefornøyd! Vognen vår er med vendbart understell og både vognen og understellet er sort. Her kommer et bilde fra nettet, først et av bagdelen og så et av sportsdelen som man bytter til etter vert.

 

 

- Liten dyne 65x80 cm

- Stor dyne 80x100 cm

- Lekegrind ( skal males hvit)

- Babygym ( arvet)

- Badebalje

- Seng: Sengen vi har kjøpte vi brukt på finn.no, skulle først ha en seng fra Ikea, men falt veldig for sengene til stokke, og de kan jo brukes veldig lenge! Og i førsten kan de bare være en liten runding, noe som gjør det lite og trygt for en nyfødt baby, så bygger man den heller bar større når babyen blir større. Jeg elsker sengen og kan nesten ikke vente med å få skrudd den opp og lagt i madrass og dyne og lignende. Sengen er ganske dyr helt ny, derofor valgte vi å kjøpe de brukt!
 

- Sengekant

- Vugge

- Bilstol( arvet)

- Stellematte

- Spisestol

- Vippestol(arvet)

- Ammepute: Jeg var lenge usikker på om jeg ville trenge ammepute eller ikke, men fant til slutt ut av vi skulle ha det, og angrer ikke, den er allerede tatt i bruk som min støtte når jeg sover, og det hjelper helt klart veldig godt! Så for magen nå er jeg veldig glad jeg har ammeputa. Vi har denne:

- Voksipose: Siden vi får prinsessa vår på høsten og vi skal bo ganske nære fjellet blir det veldig fort veldig kaldt her, så en voksipose med ulldyne var noe vi bare måtte invistere i. Og det har vi gjort. Vi hadde egentlig tenkt til å kjøpe brukt, sidne de er så utrolig dyre! Men for noen dager siden var vi på besøk hos farmoren min og da var vi å tittet i byen der og fant akkurat den vi har ønsket oss til veldig redusert pris, og det var bare en igjen så da slo vi til!

 

- Stelleveske

- Innsektsnetting

- Regntrekk

- Saueskinn x 2

- Noen smokker

- Ganke mye klær 

 


Dette magler vi:

- Flasker

- Diverse tepper

- Diverse stelleprodukter

- Brystpumpe

- Babysete til badebalje

- Sikkerhetlsnett til bil: Siden familiene våre bor så langt unna hverandre (3 timer i bil) trenger vi sikker heltnett til bagdelen på vognen hennes, så hun kan ligge i den om vi skulle kjøre denne strekningen, for små barn skal jo ikke sitte i bilsete sitt i mer enn 30 min om gangen.

- Uro til sengen

- Babycall

 - Sengetøy 80x100 og 65x80

Er det noe jeg har glemt her da tro?

Nå kan hun overleve!

 • 01.07.2011, 16:54

Jeg elsker å ha nye ting å se ferm til i svangerskapet, små gleder eller småting så det går litt fortere, og å er det nok en gang en ny milepæle, og denne synes jeg er veldig fin! Tenk om hun skulle bli født nå er det 90% sjangs for at hun ville overlevd. Alltså 9 av 10 barn som blir født i så langt ut i svangerskapet overlever!:)Liker du å ha slike milepæler i svangerskapet?
 

27 Uker's oppdatering + Magebilder

 • 01.07.2011, 16:45

I dag er jeg hele 27 uker på vei! Kan nesten ikke tro hvor fort tiden egentlig går. Synes det var i går jeg satt her og skrev 26 ukers oppdatering, og nå er enda en uke gått etter det. Den siste uka har kroppen min virkelig begynt å kjenne på graviditeten, masse hormoner, småliten i ryggen og sover ikke så veldig godt om natten lenger akkurat. Men skal ikke klage enda. Har jo sommerferie så får muelighet til å legge meg ned på dagtid og ta noen små dupper i løpet av dagen om jeg trenger det. Merker også godt at prinsessa mi er mer aktiv enn hun har vært tidligere, og hun lager mye "større" bevegelser. Er ikke lenger bare små spark, men hun flytter og beveger seg mye mer enn tidligere. Og jeg har begynt å kjenne hvordan søvnønster hun har.

Pregnant lady week 27 close up

Fra 27 uker og 0 dager til 27 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 1000 g 
CRL: 23,5 cm 
Full lengde: 32 cm

OM BARNET

Fosteret er i begynnelsen av denne uken 25 uker gammelt. Denne uken åpner gjerne fosteret øynene for første gang, men det ser ikke særlig godt. Nyfødte barns syn er heller ikke særlig godt utviklet, og de er nærsynte. Hørselen er mye bedre enn tidligere, så fortsett å prate og synge for fosteret! Lydene vrenges nok noe av fostervannet, og fosteret har gjerne vernix i ørene også.

Nå samles nytt fett under huden hele tiden, slik at huden blir mindre gjennomsiktig og rynkete. Hjertelyden kan høres i stetoskop, og enkelte vil kunne høre det lille hjertet slå ved å legge øret mot magen.

Du begynner kanskje å merke at fosteret har fått tydeligere søvnmønster, og vil kunne kjenne igjen aktive og rolige perioder på omtrent samme tidspunkt fra dag til dag.


Ultralyd termin: 2.Oktober.
På vei:27+0:)
Igjen til termin: 13+2 uker:)
Kjønn: Ei lita tulla<3
Utålmodig: Begynner å bli det nå ja! Men vil først ha leiligheten i orden før jeg blir veldig utomodig:)
Hodet ned: Tror hun ligger på tvers!:)
Aktivitet innenifra: Ja, hun blir mer og mer aktiv, og mye streke for hver dag!
Bestemt navn?: Ja, Mie skal prinsessa hete:)
Vektøkning: Ikke så mye den siste uka faktisk:)
Barnerom ferdig: Nei, hun skal sove sammen med oss :)
Alle innkjøp ferdig: Magler ikke mange ting, men fremdeles noe!;)
Strekkmerker: Har fått to små på den ene puppen, men ikke noen andre steder!:)
Melk i brystene: Råmelk.
Om fødselen: Den kommer når den kommer!
Plager: Sover dårlig, litt liten matlyst, mye sliten, vondt i ryggen..
Oppegående: Njaa, holder helst sengen eller sofaen, men kommer meg jo opp.
Sulten?: Neii.. har hatt litt liten matlyst den siste uka..
Noen matkikk? : Saftis.. huff. Kan det ikke være noe sunt?
Hode festet? Nei.
Kynnere?:Nei, har faktisk ikke hatt det enda..
Tungt?:Ja, nå begynner jeg virelig å merke det på kroppen og ryggen..
Høygravid?: Nei, men ikke mange uke igjen til jeg faktisk er det!:)
Vann i kroppen?: Nei, har heldighvis sluppet unna det:)
Neste kontroll ?: Mandag 4.juli hos fastlege og 10.august hos jordmor:)
Pakket sykehusbag: Nei, skal ikke pakke den på en stund enda:)
Humør: Humøret svinger veldig tror jeg.. Men er for det meste blid og fornøyd:)Hvor langt er du på vei?
Hva synes du om oppdateringen? 

 

Noen tips?

 • 30.06.2011, 13:40

I natt sov jeg så ubeskrivelig dårlig, tror ikke jeg sov en time sammenhengende i det hele tatt. Våknet og sovnet våknet og sovnet hundre ganger.. huff. 
hver gang jeg våknet hadde jeg vondt på et nytt sted, begynte med vondt i ryggen, også vondt i bena, også halsbrann og småkvalm.. så var dyna for varm, men for kaldt å sove uten den. Så det var en grusom natt, itilegg tror jeg at jeg  var oppe og måtte tisse ihvertfall tre ganger.
Stakkars kjæresten min som ble klatret over hundre ganger, og som måtte sove siden av utrolige meg. For meg gjorde det jo ikke noe, for jeg skulle jo ikke opp til noe tidspunt uansett jeg, men stakkars han skulle jo opp tidlig i dag. Jeg hadde faktiks klart å sovne til han dro da, så det merket jeg ikke noenting til.. våknet og skjønte ingenting når han var borte..
Men jeg fikk ihertfall ligge alene i senga helt utrolig da og prøve å sove, men kjenner at kroppen ikke er uthvilt, enda jeg lå helt til klokka var ett i dag.

Er vel først nå jeg kan begynne å klage over graviditeten, for dette er førstegangen jeg har hatt virkelig plager, så håper ikke det er mange slike netter fremover, for da kan jeg nok bli eldig ukoselig etterhvert tenker jeg!Har du problemer meg å sove?
Har du noen tips til hvordan man kan sove bedre?
 

Hormoner ute av kontroll?

 • 29.06.2011, 20:10

De siste dagene har jeg virkelig begynt å kjenne på at hormonene mine er helt ute av kontroll. Helt pluttserlig kan jeg få det for meg at jeg har utrolig lyst til å gråte, og det er utrolig flaut! Og når hormonene da har bestemt seg for at jeg skal gråte så må jeg nesten bare føye meg etter det. Føler jeg er blitt super følsom og er vel egentlig redd for at jeg ikke skal klare å holde de igjen ute blandt folk.
Jeg la vel merke til det i går. Joakim har lenge mast på at jeg skal øvelseskjøre litt med han, fordi jeg har bestemt bestemt meg for at jeg skal prøve så godt jeg kan å få tatt lappen nå før lillemor kommer, fordi vi skal bo veldig usentralt og da er det veldig greit å ha den.
Men ihvertfall så var jeg enig i at vi skulle øvelseskjøre litt, og jeg kjente jeg var klar for det. Selvom jeg var småsliten og helst ville bare slappe av meg Joakim. Men jeg hadde jo lovet så da måtte jeg holde løftet mitt.
Jeg satt meg ihvertfall bak rattet da, og jeg var klar for å starte, synes det ble litt skummelt også gikk det veldig fort bakover, så Joakim skvatt, og jeg skvatt. Og da ville jeg ikke mer, og da Joakim strøk meg over hode og sa jeg var flink og at vi kunne prøve litt til kom tårene. Og jeg hadde ingenkontroll. For det var jo faktisk ikke noe å gråte for..  Men det gjorde jeg. Så stakkars kjæresten min fikk jo den jobben da, med å trøste den teite rare kjæresten sin.
Tror at nestegang vi skal øvelseskjøre så får jeg satse på at jeg er opplagt og i veldig godt humør og ikke sliten.. for da kommer sikkert tårene igjen..


Du gjør mye rart med mammaen din og kroppen hennes, lille magetroll<3


Har du opplevd noe lignende?
Er dine hormoner ute av kontroll?

6 av 9 måneder fullført!

 • 29.06.2011, 14:39

Tenk  i dag har jeg fullført 6 av mine ni måneder som gravid! Synes tiden går fort fremover nå. om bare to dager er jeg 27 uker på vei, og 1.juli er det en ny milepæle at de lille prinsessa mi har 90% sjangs for å overleve om hun skulle bli født da!:) Helt utrolig. Synes det har gått utrolig fort! Men nå begynner dagene å gå mye saktere fordi det nærmer seg veldig!

 1.trimester
1 fullgått måned: 4 uker + 3 dager

2 fullgåtte måneder: 8 uker + 6 dager

3 fullgåtte måneder: 13 uker + 2 dager

2.trimester
4 fullgåtte måneder: 17 uker + 5 dager

5 fullgåtte måneder: 22 uker + 2 dager

6 fullgåtte måneder: 26 uker + 5 dager

3.trimester.
7 fullgåtte måneder: 31 uker + 2 dager

8 fullgåtte måneder: 35 uker + 5 dager

9 fullgåtte måneder: 40 uker + 3 dager

hvor mange måneder har du gått gravid?

Bekymret?

 • 28.06.2011, 14:00

Jeg fikk et spørsmål under spørsmålsrunden om jeg var mye bekymret. Og jeg kan vel ikke akkurat si noe annet enn at jeg tror aldri jeg har vært så mye bekymret før som det jeg er vært etter at jeg ble gravid. Jeg bekymrer meg nesten hele tiden. Og til tider sliter jeg virkelig med å klare å nyte tilværelsen som gravid. Jeg bekymrer meg hvis ikke jeg kjener bevegelser når jeg har pleid å kjenne bevegelser, og jeg bekymrer meg om jeg får litt vondt her eller der. For min del så kunne jeg nesten ønske jeg fikk en ultralyd om dagen bare så jeg hele tiden kunne sett hvordan den lille i magen har der til en hver tid.

Da vi skulle på den ordninære ultralyden var jeg veldig bekymret for om barnet hadde alle organger på plass, hadde det to armer og to ben? ti fingre og ti tær? fire rom i hjerte?  alle organger, er de som de skal være? Og da jeg fikk vite at alt var som det skulle der klarte jeg å nyte det virkelig. Fordi den lille jenta mi faktisk var helt frisk og fin.

Da vi var på sykehuset her om dagen på grunn av magesmerter over fler dager så tok jordmoren som undersøkte oss en elsktrisk greie inntil magen for å lage støy, så hun skulle våkne. Men hun brydde seg faktisk veldig lite om den.. og jeg tenkte egentlig ikke så mye mer over det. Og da klarer min kjære å si noe så dumt som " Kanskje hun er hørselsskadet". Han sa det jo selvførgelig bare på tull, og han er jo gutt så han skjønner jo ikke at det kanskje er en av mine bekymringer.. Så han er litt unnskyldt. Så i det siste har jeg faktisk tenkt på ting man ikke kan se på ultralyd, som er hun blind? er hun døv? er hun stum? Og lignende ting.. huff. Man har jo ingen garanti, og uansett vil hun bli elsket av mammaen sin mer enn noe annet!

Er du mye bekymret?
Eller var du mye bekymret da du gikk gravid? 

Magebilder 26+2

 • 26.06.2011, 18:14Hva syns du om magen?:)

3D ultralyd i lillehammer området?

 • 26.06.2011, 16:07

Jeg har utrolig lyst til å dra på 3D ultralyd og se på den lille jenta mi. Men min kjære Joakim er ikke helt enig i at vi skal det. Men føler jeg begynner å få han på gli nå. Men jeg lurer på om det er noen i Lillehammer området som vet om et fint sted som ikke er så alt for dyrt hvor man kan ta 3D ultralyd, vi har ikke så altfor mye penger å bruke på det så ikke et sted som er så alt for dyrt:)

Vet du om noe fint sted?:)
//google.no

En tur på føden..

 • 25.06.2011, 21:28

I fler dager har jeg slitt med veldig vondt i magen, og tenkte det kanskje bare var tamrmene som var vonde. Men siden jeg kommer meg på do som normalt så burde det sjekkes. Så jeg ringte til føden og de ville ha meg inn til en sjekk, så da dro jeg og Joakim dit etter at han kom hjem fra jobb.
Først ble vi sittende veldig lenge og vente før det kom en jordmor som sjekket hjertelyden, blodtrykk og temp, men hun kunne ikke se at noe var galt.
Så vi fikk beskjed om at vi skulle vente enda litt til så skulle vi bli sjekket av lege og få en ultralyd. Så da ble vi sittende enda litt til og vente før vi fikk komme inn og fikk se på ultralyden. Legen som skulle ha ultralyden på oss var utrolig koselig, og viste og forklarte godt, Hun dobbelt sjekket også at det virkelig er en lita tulle som ligger der inne, og fremdeles er det en jente vi har der inne. Hun viste også at hun svelget fostervann og at det lå i mage sekken og at alt med babyen og i magen så bra ut. Så da måtte vi også ta en ultralyd av livmorhalsen, og ingenting var galt der heller. Så hva som gjør at jeg har vondt i magen vet vi rett og slett ikke.. Men alt ser ut som det skal ihvertfall. Så får bare håpe det gir seg snart!:)

Etter en tur på føden dro vi opp til hytta til svigerforeldrene mine og grillet der, og nå er vi nydusjede og koser oss med litt brus og potetgull:)


Heldighvis er alt bra med lille mor i magen <3Har du opplevd noe lignende?

Uke 26

 • 24.06.2011, 18:16

Da har jeg fullført uke 26 av svangerskapet og går inn i min 27 uke. Om 5 dager har jeg fullført 6 måneder av svangerskapet, og da er det bare 3 måneder igjen! Og jeg går inn i 3.trimester.
Det er ikke så mye nytt som er skjedd denne uka.  Har slitt med veldig vondt i magen noen dager, og tenker at om det ikke gir seg så får jeg ringe føden å spørre om en sjekk. Jeg kjenner at jeg bekymrer meg hele tiden når jeg får vondt, og får ikke ro om ikke jeg kjenner bevegelser hele tiden.  Men kjenner heldighvis masse bevegelser nå:)

 Pregnant lady week 26 close up

Ultralyd termin: 2. Okroer!
På vei: 26+0 uker
Igjen til termin: 14+2 uker!<3 Det går nedover!
Kjønn: Ei lita tulla<3
Utålmodig: Ja, begynner å glede meg, men tror det kommer når vi er helt ferdig innflyttet, kjenner det er det jeg er mest utolmodig med akkurat nå!
Hodet ned: Ja, det har hun faktisk, for hun sparker opp i ribbeina mine! : (
Aktivitet innenifra: Ja, men ikke så mye alle dager, går litt opp og ned.. Men kjenner hun hver dag!:)
Bestemt navn?: Ja, Mie skal prinsessa hete:)
Vektøkning: Ja, huff.. trenger ikke gå opp mer akkurat..
Barnerom ferdig: Hun skal sove hos oss den første tiden, så får vi se etter det!:)Så nei, det er ikke ferdig!
Alle innkjøp ferdig: Nei, men lista blir mindre!:)
Strekkmerker: Har fått et par på den ene puppen, men ingen fler, så overlever de to:)
Melk i brystene: Litt råmelk, og litt væske lignende greier..
Om fødselen: Gruer meg faktisk ikke, tar den som den kommer! :)
Plager: Vondt i magen :( Men uten om det så er jeg litt slapp..
Oppegående: Jada, kommer meg opp hver dag, men godt å ligge litt lenger nå som det er ferie!
Sulten?: Nei, blir oftere sulten, men spiser ofte og veldig lite..
Noen matkikk? : Noe surt! Surt godteri er veldig populært!
Hode festet? Nei, det er ikke det enda..
Kynnere?: Nei, har ikke kjent noen.
Tungt?:Begynner å kjenne det nå ja, tungt å bøye seg og blir fort sliten og får hold.
Høygravid?: Nei, men bare 8 uker igjen til jeg er det !:)
Vann i kroppen?: Nei, Heldighvis ikke!
Neste kontroll ?: Må bestille legetime i morgen, for jordmor har ferie i juli, men neste jordmor kontroll er 10 august!:)
Pakket sykehusbag: Nei, den har jeg ikke tenkt på en gang!:)
Humør: Humøret er bra!:)


Vekt: 900 g
CRL: 22,5 cm
Full lengde: 31 cm

OM BARNET
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 24 uker gammelt. Hjernebølger begynner å aktivisere hørsels- og synssystemer, og både munn og lepper viser større sensitivitet. Hjernevindingene utvikles gradvis fra nå av. Fosteret begynner nå å reagere på både lys og lyder som kommer utenfra livmoren. Neseborene som til nå har vært lukket, åpnes.Lungene begynner å bli bedre forberedt på et liv utenfor livmoren hvis barnet skulle bli født for tidlig. Ryggraden vokser for å støtte opp om fosterets vekt. Ryggraden består nå av 33 ringer, 150 ledd og 1000 sener.Den neste måneden vil være en svært aktiv periode for fosteret, og det vil vokse mye og legge godt på seg.

Mage bilder kommer senere i kveld!:)

Hvilken uke er du i?
Hva syns du om oppdateringen?

99 days to go!

 • 23.06.2011, 15:26

Åh! Denne dagen har jeg ventet på lenge egentlig. For meg er dette en skikkelig milepæle, tenk, bare 99 dager igjen til den lille prinsessa vår kommer ( om ikke hun kommer før eller etter termin da). Et to siffret tall!!
Jeg vet ikke helt hva neste milepæle blir, kanksje at jeg går inn i 3 trimester om 6 dager? Eller at 9 av 10 barn overlever når de blir født 1 juli. Får ha de to som neste milepæler!

I dag vet jeg ikke helt hva jeg skal gjøre. Sov ikke spesielt godt i natt så lå i senga helt til klokka var nesten halv tre, så føler meg godt uthvilt nå ihvertfall! Nå sitter jeg egentlig bare å venter på at min kjære Joakim skal komme hjem fra Jobb, så skal vi dra ut å kjøpe litt mer maling før vi drar bort i leiligheten for å male litt til. ( Eller jeg skal skru sammen hagemøblene mens Joakim maler..

Ha en fin dag alle sammen!:)

Har du noen milepæler i graviditeten din?

Magebilder uke 25!

 • 17.06.2011, 14:49

Så satt jeg her igjen da, Hadde akkurat besøk av ei venninne som kom på en kort visst. Koste oss med te og kjeks og småprat. Men så måtte hun videre så da sitter jeg her da alene igjen, burde vel egentlig få gjort alt ferdig på rommet, må skru fra hverandr senga og skru ned noen hyller så er alt klart til i morgen. Har faktisk samlet alle jakker og sko i noen esker, også får jeg vel gå løs på klærne mine en dag også. Er utolig mye man må fikse når man skal flytte for seg selv. Så utrolig mye man ALDRI tenker på. Men nå begynner ting å komme på plass.

Snakket akkurat med moren min på telefonen som akkuratt har lettet fra gardermoen og satt kursen mot Bali. Kjenner jeg misunner hun ekstremt når jeg ser ut vinduet her og ser regnet som ikke stopper! Huff. Hadde ikke gjort noe det da. Men Får vel komme til poenget med dette innlegget, har masse å gjøre før dagen er slutt. Også kommer kanskje verdens beste venn og spise middag med meg i kveld. Er så ensomt å spise og lage middag alene så da måtte jeg få noen hit!


Her er magene bildene i dag! :) 25 uker! Bare 15 uker igjen! Syns tiden går mye fortere enn forventet!:)

Hva syns du om magen?:)
Hva har du gjort i dag?

 

Uke 25 oppdatering!

 • 17.06.2011, 11:26

Det ble ikke så mye blogging i går, rett og slett fordi jeg pakket ned hele livet mitt i ekser. Litt trist følelse egentlig. Det er ganske rart å tenke på at jeg nå flytter jeg ut, flytter fra mamma og tryggheten der. Skal pluttserlig starte et egentlig liv, lage middag selv, vaske klær selv, og fikse alt selv. Men jeg føler meg veldig klar for det, og det føles riktig.
Men ihvertfall hele kvelden gikk bort til det i går og jeg var ikke ferdig før sent i natt. Og mangler fredeles litt som jeg skal ta nå etter på!:)

Men i dag er jeg jo 25 uker på vei, og det føles utrolig rart. Snart er det faktisk bare et to siffret tall igjen av svangerskapet, alltså under 100 dager igjen. Og det er vel neste milepæle føler jeg! Synes ikke det er så lenge siden jeg så på det som en milepæle at det var under 200 dager igjen. Så dette går virkelig fremover!:)
Syns ukene går veldig fort, og nå er det under en uke igjen av skolen også! Skal bli SÅ utrolig godt med sommerferie, spesielt sånn som de siste skole dagene har vært.. så kjenner jeg ikke det minste tegn til at jeg gruer meg!
Men får vel komme med en oppdatering på uke 25 da!:)

 Ultralyd termin: 2. Okroer!
På vei: 25 uker!<3
Igjen til termin: 15+2 uker!<3 Det går nedover!
Kjønn: Ei lita jente prinsesse<3
Utålmodig: Ikke veldig egentlig, er så mye som skal  ordnes og fikses først:)
Hodet ned: Hun ligger på langs, så nei:)
Aktivitet innenifra: Ja, men hun har sovet mye de siste dagene tror jeg, fordi jeg aldri sitter stille!:)
Bestemt navn?: Ja, det har vi. Mie <3
Vektøkning: Slipper nok ikke unna det nei...Men skal ikke klage, er ikke noe ekstremt.
Barnerom ferdig: Nei, hun skal uansett sove hos oss de første månedene:)
Alle innkjøp ferdig: Nei, mangler fremdeles noe ja, men føler fremdeles vi har ganske god til på oss!:)
Strekkmerker:  Har fått ett faktisk denne uken, på puppen, så klager ikke.
Melk i brystene: Kommer litt råmelk inniellom.
Om fødselen: Den blir som den blir, og kommer når den kommer. Håper ikke den kommer på minst 3mndr!
Plager: Har ikke noen ekstreme plager, tisser ofte, og i går var jeg plaget med litt halsbrann.
Oppegående: Jada, oppegående jeg:)
Sulten?: Ikke noe mer enn før!:)
Noen matkikk? : Nei, er over den perioden kanksje?:S
Hode festet? Nei, det er nok litt tidlig!:)
Kynnere?: Nei, har sluppet unna til nå!
Tungt?: Begynner å merke det nå ja,merker at jeg bærer på noe.
Høygravid?: Nei, fermdeles ni uker til jeg er det, men det går fort!
Vann i kroppen?: Nei, ingenting!:)
Neste kontroll ?: Må bestille legetime til mandag, siden jordmor har ferie i Juli, men hos jordmor 10.august.
Pakket sykehusbag: Nei, har ikke tenkt på den en gang:)
Humør: Humøret er bra!:)

 Vekt: 800 g 
CRL: 22 cm 
Full lengde: 30 cm

OM BARNET

Fosteret er i begynnelsen av denne uken 23 uker gammelt. Allerede nå begynner det å bli liten boltreplass for fosteret i livmoren. Øyevipper dukker opp denne uken, og øynene vil snart kunne åpnes og lukkes!

Hjernen vokser fremdeles fort, og fosteret er en velproporsjonert liten minibaby. Fosteret begynner også å få lengre hår på hodet.

Kommer mage bilder etter på!:)

Hvor langt er du på vei?
Hva syns du om oppdateringen? 

Jordmorkontroll

 • 15.06.2011, 13:45

Kan ikke huske sist jeg sov så lenge som jeg gjorde i dag. Jeg sov helt til kvart på tolv!
Jeg sov ikke så godt i natt, våknet fler ganger av at turbotrollet mitt var ekstremt overaktivt! Så måtte opp og gå fler ganger i håp om at hun skulle roe seg ned til slutt. Og hun gjorde heldighvis det! 
I dag har jeg ingen planer uten om en tur på jordmorkontroll også skal jeg og mamma prøve å rydde rommet mitt ned i noen esker og gjøre klart til flyttelass til lørdag!:) 

Håper alle får en fin dag!:) 


Gleder meg til å se prinsessa vår <3


Slik så vi ut!

 • 14.06.2011, 15:46

Tenkte jeg skulle legge ut bilde av Joakim og meg fra da vi var babyer. Er morro å se tilbake på når hun blir født så vi kan se hvem hun ligner på, eller kanskje blir hun en veldig god blanding!:)


Slik så Joakim ut da han ble født! :)


Slik så jeg ut da jeg ble født:) 

Som dere ser er vi begge født med mye hår, så jeg tror Prinsessa i magen får hår på hode når hun blir født!:)

Tror du hun får hår?
Hvem tror dere hun kommer til å ligne på? 

Utstyr!

 • 13.06.2011, 15:50

Jeg tenkte litt for min egen del og for de som er intresert i å høre om hva vi har av utstyr så skriver jeg ned en lite med det vi har og det vi mangler! :)

Dette har vi:
- Vogn
- Bilstol med isofix base
- Sprinkelseng
- Lekegrind
- Spisestol
- Badebajle
- Babygym
- En del klær
- En 100x80 dyne
- Stellematte
- Vugge
- Saueskinn
- Vippestol
- Noen sutter

Dette mangler vi:
- Voksipose
- Sengetøy
- Sete til badebalja
- Regntrekk
- Fluenetting
- Stelleveske
- Sikkerhetsnett til bagen til å ha i bil
- Diverse tepper
- Vogndyne
- Diverse stelle produkter
- Flasker
- Brystpumpe
- Fler sengesett
- Sengehimmel
- Bunn/teppe til lekegrind
- Babycall
- Senge uro

Er sånn ca like mye vi trenger som vi har, så vi er godt på vei føler jeg:)
Og heldighvis er de dyreste tingene kjøpt, som vogn, bilstol, og seng. Vi har vært så heldige at vi ikke har måtte kjøpe alt selv.  Vi har fått ganske mye av tingene vi har:)

Har du mye utsyr?
Mangler du mye?

Uke 24+1 og magebilder!

 • 11.06.2011, 22:01

Da er jeg inne i uke 25. Syns akkurat jeg var i uke 12 og feiret at jeg var ferdig med den usikkre perioden. Og nå er det over 10 uker siden faktisk. Helt utrolig. Håper de neste 10 ukene går like fort!
Det er ikke så stor forandring denne uke fra forrige uke, men litt er det jo selvførgelig.

Ultralyd termin: 2. Termin!
På vei: 24+1 uker
Igjen til termin: 15 +6 uker
Kjønn: Ei lita jente prinsesse<3
Utålmodig: Begynner å kjene at jeg kunne ønske hun kom nå i sommer. Men holder ut!
Hodet ned: Nei, tror ikke det, syns det virker som hun ligger mest sidelengs!
Aktivitet innenifra: Ja, Og nå begynner hun å bli sterk, for nå kan man se hun utenpå også!
Bestemt navn?: Prinsessa vår skal hete Mie<3
Vektøkning: huff.. slipper ikke  unna det nei..
Barnerom ferdig: Nei, men det er påbegynt da!:)
Alle innkjøp ferdig: Nei, men i dag har listen sunket med tre ting! Blr mindre og mindre!
Strekkmerker:  Har ikke fått noen enda, så håper jeg sipper helt unna!
Melk i brystene: Nei, ikke direkte melk. Men kommer væske lignende greier:S
Om fødselen: Tenker ikke så mye på den enda. Men kjenner ikke noe angt for det heller.
Plager: I skrivende øyeblikk er jeg kvalm.. Men det er lenge siden sist jeg var det. Men ellers, ingen!
Oppegående: Ja, men blir ofte veldig sliten fort, mye trøtt.
Sulten?: Nei, er som ellers. Må bare spise litt mindre og oftere:)
Noen matkikk? : Nei.. Inegn akkurat denne uka faktisk..
Hode festet? Det er nok festet til kroppen ja, men ikke sånn festet at hun er klar til å komme ut:)
Kynnere?: Er liksom ikke helt siker, men tror kanskje jeg har noen innimellom.. Får spørre jordmor til Onsdag.
Tungt?: Både ja og nei, vil ikke si det er veldig tungt, men at magen er i veien til tider.
Høygravid?: Nei, er nok enda en stund til det ja, selvom jeg kunne ønske det var veldig nært,
Vann i kroppen?: Hadde faktisk leggen rett i skoen i går, men utenom det har jeg ikke merket noe.
Neste kontroll ?: Skal på kontroll hos jordmor til Onsdag, alltså 15 juni, gleder meg!
Pakket sykehusbag: Nei, den pakker jeg når fødselen er rundt svingen.
Humør: Humøret er bra! Blir kanskje litt fortere sur, lei og er veldig skiftende til tider.

Vekt: 650 g
CRL: 21 cm
Full lengde: 29 cm

OM BARNET
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 22 uker gammelt. Det begynner å fylle plassen i livmoren, og du kjenner bevegelsene stadig mer tydelig. Balanseorganet sitter i øret, og nå fortsetter ørets strukturer å hardne og modnes slik at fosteret kan høre bedre og holde balansen bedre enn tidligere. I motsetning til hva mange tror, er det ikke stille i livmoren. Fosteret kan høre lyden av mors pust, lyden fra mors hovedpulsåre som ligger like bak livmoren, stemmen hennes og fordøyelsen.
Respirasjonssystemene utvikles for å kunne håndtere pusting av luft, men lungene overfører ikke oksygen til blodet eller tar imot karbondioksid ennå. Dette skjer gjennom morkaken.

Bildene er av litt dårlig kvalitet, fordi de er tatt med mobil. Men her er nå ihvertfall bilder da!:)

Hva syns du om oppdateringen og bildene?
Hvor mange uker er du på vei?

 

Uke 23+2 + mage bilder!

 • 05.06.2011, 17:55

Jeg skulle egentlig komme med en oppdatering på fredag, men så har jeg prøvd å få vært mest mulig ute i solen de dagene vi har hatt sol. For man skal aldri stole på at sommeren er kommet for å bli.. Vi kjenner jo sommer i Norge. Også har vi vært litt rundt for å kjøpe maling og grunning til leiligheten, så vi får kommet oss i gang.. Eller rettere sagt, så min kommende samboer får kommet igang snart med å male.
Og i dag har vi vært i konfirmasjon, så jeg har rett og slett ikke hatt tid til det før nå som jeg sitter op toget, for nå har jeg masse av tid!:)

Ultralyd termin: 2. oktober
På vei: 23+ 2 uker
Igjen til termin: 17 + 0 uker
Kjønn: En liten prinsesse<3
Utålmodig: Ikke veldig, er så mye som skjer nå fremover så rekker egentlig ikke det. Men gleder meg!
Hodet ned: Tror det er litt overalt til tider! Hun viker som en turner.
Aktivitet innenifra: JA!, Blir bare mer og mer for hver dag som går!<3
Bestemt navn?: Lille Prinsesse Mie <3
Vektøkning: .....
Barnerom ferdig: Nei, men haster ikke, hun skal sove hos oss de første månedene uansett!:)
Alle innkjøp ferdig: Nei, men er ikke mye vi mangler:)
Strekkmerker:  Heldighvis ikke:)
Melk i brystene: Nei, men kommer hvit/gul Væske.
Om fødselen: Prøver å ikke tenke så mye på den, den kommer en gang.
Plager: Dårlig kondis? Uten om det.. ingen.
Oppegående: Ja, men litt vanskelig å starte dagen noen ganger... trøøtt
Sulten?: Kanksje litt?
Noen matkikk? : Helnøtt... og vann
Hode festet? Nei
Kynnere?: Er litt usikker.. :S
Tungt?: Nei, men enkelte ting begynner å bli litt vanskelig med magen i veien.
Høygravid?: Nei, er fremdeles noen iker til det ja.
Vann i kroppen?: Null vann.
Neste kontroll ?: Jordmor kontroll 15 juni.
Pakket sykehusbag: Nei.. det har jeg ikke.
Humør: Humøret er på topp:)

Babyen er nå ca 27cm lang og veier ca 450g. Cellene i hjernen modnes og det har negler på fingre og tær. Øynene kan se litt utstående ut fordi fettlaget i ansiktet er ikke bygget opp ennå. Av samme grunn vil en baby som fødes nå også være ganske rød i huden fordi blodårene skinner gjennom huden.
Grunnen til at denne uken er spesiell er at dersom du skulle være så uheldig å føde nå, så vil man gjøre alt for at den skal overleve, i veldig mange tilfeller. Årsaken til fødselen vil selvfølgelig være en medvirkende faktor i forhold til hvor levedyktig babyen din er og om det går bra. Det vil uansett gå mange uker og ofte måneder før man vet med sikkerhet om det går bra med det lille nurket om det skulle være så uheldig at det blir født nå.


På dette bilde ser det nesten ut som jeg har strekkmerker nedover hele magen.. Men jeg har ikke det. Jeg har klødd meg på magen! ;)


Det samme her.. har bare klødd meg;)


litt gøy å se at her ligger hun så magen blir helt flat på midten! Hehe:)

Har du nytt solen denne helgen?
Hva syns du om oppdateringen og bildene?

En ny milepæle!:)

 • 03.06.2011, 15:19

I dag er det to ting som kan " feires" i svangerskapet. Jeg er 23 uker på vei og den lille prinsessa vår begynner å høre. Så kommende pappa har snakket en del til hun etter at han kom hjem fra skolen.
Jeg tenkte jeg skulle komme med en oppdatering etter på, med magebilder og ligende. Så da får dere glede dere.

Har bare sittet ute i solen i dag for å få litt farge og for å nyte solen mens den er her, for før vi vet ordet av det har den jo forlatt oss, allerede fra mandag av er det jo meldt regn igjen.Er ikke mange milepælene igjen..

Har du kost deg i solen i dag?
Hvor langt er du på vei?

5 av 9!

 • 29.05.2011, 22:43

Helt utrolig å tenke på at jeg allerede har gått 5 måneder gravid.. Det har gått så utrolig fort frem til nå! Håper det går likefort resten av svangerskapet også, Jeg er jo faktisk over halvveis! Bare 4 måneder igjen!
Den lille jenta i magen min blir bare sterkere og sterkere hele tiden, og nå sparker hun så hardt at Joakim også klarer å kjenne det når han legger hånda si på magen min, og jeg kjenner ikke bare at hun beveger seg med at hun skikkelig sparker.

1 fullgått måned: 4 uker + 3 dager

2 fullgåtte måneder: 8 uker + 6 dager

3 fullgåtte måneder: 13 uker + 2 dager

4 fullgåtte måneder: 17 uker + 5 dager

5 fullgåtte måneder: 22 uker + 2 dager

6 fullgåtte måneder: 26 uker + 5 dager

7 fullgåtte måneder: 31 uker + 2 dager

8 fullgåtte måneder: 35 uker + 5 dager

9 fullgåtte måneder: 40 uker + 3 dager

Ellers i dag har vi ikke gjort så mye, mest slappet av og kost oss. Vi har bare vært en tur borte i leiligheten vår og tatt noen mål så vi vet sånn ca hva vi trenger av maling og lignende. Gleder meg veldig til vi blir ferdige og kan flytte inn. Gleder meg til et sted som bare er vårt hvor vi selv bestemmer alt. Og ikke minst til å gjøre gjøre alt klart til den lille prinsessa vår kommer!


Er jo ikke mer enn to dager lenger enn på dette bilde nå. Så da får dette holde. Har ikke endret seg noe de to siste dagene uansett:)

Hvor langt er du på vei?
Bor du for deg selv?

Uke 22 + magebilder

 • 27.05.2011, 09:42

 Ultralyd termin: 2. oktober
På vei: 22 uker
Igjen til termin: 18+2
Kjønn: Jente <3
Utålmodig: Syns ukene går veldig sakte ja...
Hodet ned: Tror ikke det nei;)
Aktivitet innenifra: Ja, kjempemasse! Kjenner det spesiellet om kvelden.
Bestemt navn?: Ja. Mie <3
Vektøkning: Noe ja...
Barnerom ferdig: Nei, men nå får vi forhåpentlighvis snart begynt!:)
Alle innkjøp ferdig: Nei, men listen vår synker.
Strekkmerker: Nei, det har jeg ikke fått noen av!
Melk i brystene: Ikke direkte melk, men kommer noe væske ut.
Om fødselen: Tenker jeg lite på!
Plager: MYE trøtt om dagen!
Oppegående: Nja, skulle helst lugget i sengene hele tiden og sovet.
Sulten?: Ikke noe mer enn vanlig.
Noen matkikk? : Har ikke vært noe spesiellt denne uka.
Hode festet? Nei.
Kynnere?: Nei.
Tungt?: Nei, men begynner å kjenne at magen er litt i veien:)
Høygravid?: Nei, er enda noen uker til det gitt.
Vann i kroppen?: Ingenting
Neste kontroll ?: 15.juni
Pakket sykehusbag: Den tar jeg når den tid kommer
Humør: Humøret er på topp!:)

Vekt: 450 g 
CRL: 19 cm 
Full lengde: 27 cm

OM BARNET

Fosteret er i begynnelsen av denne uken 20 uker gammelt. Hjernen begynner en vekstperiode som vil vare til barnet er fem år gammelt! Øyebryn og hår blir mer synlig og fosteret beveger øynene oftere. Slike øyebevegelser kan ses ved ultralyd.

Nå dekker lanugohårene hele kroppen, men det er mest rundt hodet, halsen og ansiktet. Beina begynner å nærme seg endelig lengde og proporsjon i forhold til kroppen, og musklene i både armer og bein blir sterkere slik at bevegelsene også blir kraftigere. Samtidig fortsetter skjelettets brusk å omdannes til bein.

Immunsystemet er ikke fullt utviklet ennå, men vil kunne hjelpe til å beskytte den lille kroppen mot infeksjon.

Hos gutter begynner testiklene nå å trekkes ned mot inngangen til pungen.

 

 


Intervju!

 • 26.05.2011, 09:14

Helgen som var ble jeg vekket av en melding fra lokalavisa som lurte på om jeg ville stille opp til et intervju anngående at jeg skal ta et friår siden jeg skal ha barn. Og det kan da ikke skade og stille opp til det. Så det gjorde jeg her om dagen på skolen.
Så hvis dere vil lese artikkelen fra jeg var i avisa så se på denne linken:
http://www.moss-avis.no/nyheter/gravid-18-aring-tar-et-friar-fra-skolen-1.6261736

Er du ung og må ta et friår fra skolen?
Hvordan har andre reagert på det ?


Kan jo ikke være på skolen når jeg skal ha den lille prinsessa mi:)

Magebilder 21+1

 • 23.05.2011, 20:58

Tenkte jeg skulle fortelle litt om at vi har fått oss leilighet og kan ganske snart begynne å pusse opp ganske snart. Men forteller mer etter på om det, eller etterpå!:)

Hva syns du om magen?:)


21+1 uker + magebilder

 • 21.05.2011, 16:41

Da var den enda en ny uke. Og det føles godt. Syns den siste uka har gått så sakte! Så gleder meg nesten til skoleuka begynner igjen bare for at tiden skal gå litt fortere. Gleder meg enormt til det blir sommerferie, da går nok tiden kjempefort, for da er det mye som skal skje:) 

 Ultralyd termin: 2. oktober
På vei: 21+1 uker
Igjen til termin: 18 + 6 uker
Kjønn: Jente :)
Utålmodig: Har ikke tid til at hun kommer nå, men gleder meg veldig:)
Hodet ned: Nei:)
Aktivitet innenifra: Ja, den siste uka har hun vært veldig aktiv!
Bestemt navn?: Mie<3
Vektøkning: Huff....ja
Barnerom ferdig: Nei, men kan hende vi snart får begynt med det:)
Alle innkjøp ferdig:  Nei, men mangler faktisk ikke mye!:)
Strekkmerker: Har ikke fått noen heldighvis:)
Melk i brystene: Bittelitt tror jeg, mer sånn hvit væske.
Om fødselen: Det er fortsatt lenge til:)
Plager: Noenganger litt dårlig nattesøvn.
Oppegående: Kommer meg nå opp hver morgen ihvertfall:)
Sulten?: Ikke noe mer enn vandlig:)
Noen matkikk? : Neeei, eller sjokolademelsk er veldig godt!
Hode festet? Nei.
Kynnere?: Jeg tror faktisk jeg har hatt noen hvis jeg går langt.
Tungt?: Nei, men merker at magen blir større:)
Høygravid?: Nei
Vann i kroppen?: Ingenting
Neste kontroll ?: 15.juni
Pakket sykehusbag: Den tar jeg når den tid kommer
Humør: Blir kanskje litt fortere lei meg og sint?

Vekt: 400 g
CRL: 17,5 cm
Full lengde: 26 cm

OM BARNET

Fosteret er i begynnelsen av denne uken 19 uker gammelt. Det er svært aktivt og har fremdeles god plass i livmoren. Du kjenner sannsynligvis mange av bevegelsene, men ikke alle. Nå som fosteret kan sove, vil det sakte men sikkert få rutiner rundt dette. Men ikke forvent at de passer overens med dine egne. Både fostre og små barn har en tendens til å bestemme døgnrytmen selv. Du oppdager gjerne at fosteret er aktivt når du legger deg.

Selv om fosteret har vokst mye, er det svært tynt og spinkelt ettersom fettlaget ikke er særlig tykt ennå. Fosteret fortsetter å gjøre pusteøvelser hvor det trekker fostervann inn i lungene og ?puster? det ut igjen. Fordi det er fullstendig omsluttet av fostervann, er barnets bevegelser mye mer delikate og flytende enn etter fødselen når tyngdekraften gjør enkelte bevegelser umulige fordi musklene ikke er sterke nok. Derfor kan barnet virke litt klumsete og ukoordinert den første tiden. I livmoren kan barnet derimot boltre seg fritt med både kollbøtter, boksing og harde spark.

Kommer ingen magebilder nå, fordi minnekortet ikke vil samarbeide :S

Milepæler

 • 19.05.2011, 21:26

Tenkte jeg skulle legge ut en liste med milepælene i svangerspapet mitt, rett og slett for å se selv hvor mange av de jeg er gjennom og hvor mange som står igjen:)

 Feil årstall på bilde da. Trykket litt feil. Men blir det samme uansett.

 Har du regnet ut dine milepæler?

Magebilder 20+3

 • 16.05.2011, 19:39

Her kommer noen litt forsinkede magebilder. Skulle egentlig legge de ut på fredagen men det har gått i ett siden fredag. I dag har jeg og Joakim vært på farten hele dagen. Startet med at vi stod opp ved ni tiden for jeg skulle til tannlegen. Hadde heldighvis null hull så det gikk fort, deretter gikk turen til Oslo og IKEA! 
Vi brukte ca en time inne på Ikea og fikk kjøpt inn nesten alt man trenger til et kjøkken plutt litt til. Vi fikk sjokk da vi så på kviteringen og prisen var ikke i nærheten av det vi hadde tenkt oss. Det er virkelig mye man kan får på Ikea for en liten sum penger. Så resultatet av dagen var virkelig perfekt! :)

Her kommer mage bildene som er tatt nå for noen minutter siden!:)

Hva syns du om bildene?:)
 Uke 20! Halvveis!

 • 13.05.2011, 09:08

I dag er jeg halvveis i svangerskapet. Helt utrolig! det har gått så fort. Og så langt som jeg er kommet nå er det igjen til den lille prinsessa mi er her! Og jeg er sikker på at tiden fremover kommer til å gå kjempefort. Men tanke på at det er kort tid igjen på skolen, og sommerferie i mellomtiden. Så dette kommer til å bare fly unna. Men det er godt. For jeg kunne egentlig tenke jeg at hun kom dagen etter skolen var ferdig!

 Ultralyd termin: 2. oktber
På vei:20 uker
Igjen til termin: 20 uker
Kjønn: Jente :)
Utålmodig: Neh, men godt jeg er halvveis allerede:)
Hodet ned: Nei:)
Aktivitet innenifra: Ja, spesiellt i skoletimene er hun aktiv:)
Bestemt navn?: Ja, det er klart:)
Vektøkning: 2,5 kg.
Barnerom ferdig: Nei, først trenger vi et sted å bo!
Alle innkjøp ferdig: Nei, men begynner å ha en del ting nå!
Strekkmerker: Nei!
Melk i brystene: Nei, men væske lignende greier.
Om fødselen: Har ikke tenkt så mye på den:) 
Plager: Trange klær?
Oppegående: Formen er på topp!
Sulten?: Ikke noe mer enn vandlig, men prøver å spise lite men ofte:)
Noen matkikk? : Litago!
Hode festet? Nei.
Kynnere?: Nei, ingen:)
Tungt?: Nja, når jeg løperXD
Høygravid?: Nei, ikke enda.
Vann i kroppen?: Nei. 
Neste kontroll ?: Jordmor kontroll på bursdagen min 18.mai
Pakket sykehusbag: Nei. 
Humør: Det er på topp!

Symptomer:
- Glansfullt hår ( har fått mye skyt for at håreter så fint)
- MYE kviser
- Tisser ofte og mye 

Vekt: 325 g 
CRL: 16 cm 
Full lengde: 25 cm

OM BARNET

Fosteret er i begynnelsen av denne uken 18 uker gammelt. Til nå har fosteret hatt perioder med mer og mindre aktivitet, men først nå får det søvnfaser. Det veksler mellom aktive perioder og perioder med søvn, men har ikke noe bestemt søvnmønster helt ennå. Det sover gjerne mest når du er i aktivitet og våkner når du skal legge deg. Noen fostre finner fort en favoritt-sovestilling.

Det fine lanugohåret dekker nå hele hodet og øyenbryn begynner å formes. Hos jenter vil livmoren være ferdig utviklet i løpet av denne uken, og skjeden formes.

Det er brunt fett som hjelper barnet å holde varmen etter fødselen. Slikt fett dannes nå under huden på halsen, brystet og i skrittet. Et annet fettlag vil dannes over hele kroppen etter hvert.

Et kremaktig vokslag kalt vernix begynner å dekke huden. Dette inneholder blant annet døde hudceller, lanugoceller og olje fra kjertlene. Vernix beskytter fosteret mot blant annet infeksjoner. Noe vernix vil være til stede på kroppen ved fødselen, og gjør barnet glatt slik at det lettere kan passere gjennom fødselskanalen. Nyfødte har gjerne rester av vernix i hudfolder.

Morkaken er ferdig formet og vokser fra nå av bare i diameter, ikke i tykkelse.

 

Kommer magebilder senere i dag, må bare få hjelp til å ta dem!:)


Redd for å bli sett på?

 • 08.05.2011, 00:20

Tenkte jeg skulle svare på en kommentar jeg fikk for noen dager siden som kanskje mange har lurt på og som jeg syns var en fin ting og skrive om.

 Hvordan syns du det er å gå på skole og være gravid? er du ikke redd for å bli sett på?
Det var veldig vanskelig å være på skolen de første ukene etter at jeg fant ut at jeg var gravid, fordi jeg slet veldig mye med kvalme og jeg var ute i praksis med skolen på sykehuset så det var nnoen harde uker hvor jeg var mye sliten og kvalm. Og det var vanskelig å få gjort de andre leksene til andre fag når jeg var så sliten i kroppen at jeg så vidt holdt ut skole dagen og sovnet med en gang jeg kom hjem fra skole eller praksis.Sånn som situasjonen er nå er det skjeldent noe problem å være på skolen. Jeg sliter ikke med noen symptomer og alt går veldig fint, jeg kan fort bli veldig sliten så det kan innimellom være vanskelig å få gjort alle lekser fordi jeg nærmest MÅ sove noen timer etter skole tid, Men alt i alt er det ikke noe problem å være gravid og gå på skole. Man må bare være veldig bestemt på å klare å gjennomføre det.

Når det gjelder å bli sett på så har jeg selvførgelig tenkt på det noen ganger og i førsten så tenke jeg nok veldig mye på hva andre ville si og hvordan folk ville reagere og om det var mange som kom til å se etter meg og titte veldig og selvførgelig var jeg veldig redd for hva andre kom til å si bak ryggen min. Men i etter tid har jeg funnet ut at jeg ikke bryr meg. Jeg begynner også å bli så stor nå at det begynner å bli veldig vanskelig å skjule magen min. Og jeg bryr meg lite om noen vil si noe stygt bak ryggen min.
Jeg er stolt av magen min og stolt av at jeg klarer å fullføre dette skole året på tross av at jeg er gravid! Og jeg er selvøfgelig stolt av at jeg skal være frem en perfekt liten prinsesse så jeg er ikke redd for å bli sett på lenger. Har klart å legge den tanken bak meg.Hvordan syns du det er å være skole elev å gravid?
Er/ var du redd for å bli sett på da du var gravid?19 uker + magebilder

 • 06.05.2011, 17:28

herlighet uke 19 allerede, og neste fredag er jeg halvveis i svangerskapet! Jeg som nettopp syns det startet. Men gjør ikke meg noe at det går fort. Jeg gleder meg bare utrolig mye til prinsessa kommer til verden og vi får bli kjent med hun, se hvordan hun ser ut og oppleve å bli mamma.
Jeg irritere meg forresten veldig over at den tingen på bloggen som teller dager ikke teller likt som legen min teller dagene.. det er litt irriterende. Men jeg teller nå som legen jeg da.  

Ultralyd termin: 2. oktber
På vei:19 uker
Igjen til termin: 21 uker
Kjønn: Jente :)
Utålmodig: Holder ut, men begynner og glede meg veldig nå.
Hodet ned: Nei:)
Aktivitet innenifra: Ja, har vært masse i dag! :)
Bestemt navn?: Ja, men holder det hemmelig litt til:)
Vektøkning: 2 kg.
Barnerom ferdig: Nei, trenger først leilighet:)
Alle innkjøp ferdig: Nei. 
Strekkmerker: Neitakk:) 
Melk i brystene: Veldig lite
Om fødselen: Har ikke tenkt noe på den enda. 
Plager: Halsbrann denne uka : ( 
Oppegående: Formen er fin, kjenner bare kondisen svikte litt.
Sulten?: Ikke noe mer enn vandlig, men prøver å spise lite men ofte:)
Noen matkikk? : fruks, Iste og lakris!
Hode festet? Nei.
Kynnere?: Nei, ingen:)
Tungt?: Nei, men merker at det er noe anderledes med kroppen!
Høygravid?: Nei.
Vann i kroppen?: Nei. 
Neste kontroll ?: Jordmor kontroll på bursdagen min 18.mai
Pakket sykehusbag: Nei. 
Humør: Det er på topp!

Vekt: 250 g 
CRL: 15 cm 
Full lengde: 21,5 cm

OM BARNET

Fosteret er i begynnelsen av denne uken 17 uker gammelt. Et fettlag begynner så smått å legges under huden. Det vil hjelpe barnet å opprettholde riktig kroppstemperatur etter fødselen. Lanugohårene dekker nesten hele kroppen nå.

Hos jenter dannes eggceller til den store gullmedaljen under svangerskapet, og er på ett tidspunkt i millionklassen. I motsetning til guttene, fødes jenter med alle kjønnsceller de noen gang vil ha. Innen fødselen vil antallet eggceller minke dramatisk.

Hos gutter dannes testiklene i bukhulen (det samme gjelder jentenes eggstokker), og vil først synke ned i pungen nærmere fødselen. Hos enkelte guttebarn skjer ikke dette før etter at de er født, men så å si alle guttebarn har testiklene i pungen innen ettårsdagen.

 

Fine hofter! arret neders på magen er etter en operasjon jeg har gjort i magen før:)

 


Utyderlig bilde, ikke lett å få til å ta bilde alene, og få riktig fokus. Men dere ser jo magen da.

Hva syns du om bildene?
Hvor langt er du på vei?

 

 


 

Bortskjemt liten jente!

 • 04.05.2011, 20:43

I dag er egentlig nok en lykke dag!
Jeg fikk nemmelig hentet mobilen min som jeg har vært  til reprasjon i evigheter. Så var utrolig deilig å endelig ha den igjen. Egentlig fikk jeg beskjed om at jeg måtte betale 400 kr for å få den tilbake fordi forsikringen min ikke dekket det. Men da jeg var der for å hente den fikk jeg bare beskjed om at den var oppgradert og ikke noe mer. Så jeg måtte jo spørre da om hva jeg skulle betale, men fikk beskjed om at jeg ikke skulle betale noenting! Så da ble det 300 kr inn på sparekonto:) Ikke dårlig!

Den lilleprinsessa begynner allerede å bli borskjemt! For hun har fått enda en gave i dag av ei venninde av meg!
Lurer på hvordan dette kommer til å ende med gaver. Ikke halvveis i svangerskapet enda engang og allerede så har lille jenta fått fire gaver!


En kjempesøt lue jeg selv har sett på hundre ganger også fikk vi den i gave!

Og en søt boddy + en kjempesøt kjole! Blir så rørt og glad for gaver!

Er du avhengig av mobilen din?
Liker du gaver?
Hva syns du om klærne?

 

Mye gaver?

 • 02.05.2011, 19:09

Jeg kunne sitti i times vis og bare tatt opp og brettet sammen babyklær! Får liksom ikke nok av det. Elsker å se på de små klærne, og kan nesten ikke vente med å få vasket de og få lagt de i en komode og gjort det klart til prinsessa. 
Jeg var hos kusinen min etter skolen i dag og da fikk jeg med masse søte klær hjem. Så jeg tror ikke jeg trenger å bekymre meg for at prinsessa ikke skal ha boddyer eller strømpebukser! For det har jeg en hel pose av! 
Fikk også med meg masse babyleker og en bæresæle. man sier jo ikke neitakk når man slipper å kjøpe selv, og vi kommer jo ikke til å ha noen ekstremt god økonomi!

Prinsessa har også fått to gaver i dag av Mormor(min mamma) og Tante Maya(en god venninde av mamma).
Er ganske sikker på at hun kommer til å få enormt mye klær, og gaver! Hehe^^


En pose med klær!


Her er alle klærne lagt utover, er nok allerede med tanke på at jeg ikke er halvveis en gangog babyen har så mye klær.


Gaven fra Mormor.


Gaven fra Tante Maya!:)


Syns denne passer perfekt til prinsessa vår! Det er trykket på en boddy arvet av Andrea(som blir tremeningen)

Har du fått mye gaver?
Hadde du mye klær?


 

Gave til prinsessa

 • 01.05.2011, 14:32

I går hadde vi besøk av besteveninda mi, Martine. vi satt for det meste bare å så på tv og snakket og koste oss med godteri. Vi ble sittende oppe ganske lenge så jeg og Joakim kom oss ikke i seng før klokka var nesten tre.
Så her startet dagen for bare noen få timer siden og snart skal vi til min morfar på et besøk.
Før Joakim må forlate meg senere i kveld. Blir rart å måtte sove alene når jeg har hatt den varme kjæresten min inntil meg i over to uker.

Martine hadde med en gave til prinsessa som hun hadde kjøp når hun var i London for noen uker siden. Og hun hadde da med tre kjempesøte pysjer. og det er da den første gaven som prinessa i magen har fått.


Disse fikk hun.

Hva gjorde du natt til 1.mai?
Hva var det første gaven ditt barn fikk?
 

uke 18 + magebilde

 • 27.04.2011, 14:21

Fikk ikke skrevet ukes oppdatering i går fordi vi reiste med tog og det var tidlig opp så formen var ikke helt bra i går, i tilegg var vi på jordmorkontroll, og alt så fint ut:) Første gang Joakim fikk høre hjertelyden på den lille. Så nå gleder vi oss masse til ultralyd i morgen.
Men her kommer ihvertfall ukesoppdateringen og noen mage bilder.

Ultralyd termin
: 29.september
På vei:18 uker 1 dag
Igjen til termin: 21 uker 6 dager
Kjønn: Vet ikke enda, men håper på å få vite det på ultralyd i morgen:)
Utålmodig: Ikke veldig enda, men gleder meg selvførgelig veldig:) 
Hodet ned: Tror den snurrer veldig rundt inni der
Aktivitet innenifra: Kjenner det godt når jeg ligger mye stille, som på morgningen:)
Bestemt navn?: Guttenavn bestemt, men står mellom to jentenavn :)
Vektøkning: bare noen få kilo hittil, heldighvis:)
Barnerom ferdig: Nei, vi har ikke noe sted å inrede rom enda, må først få oss en leilighet:)
Alle innkjøp ferdig: Nei.
Strekkmerker: Neitakk:)
Melk i brystene: Bittelitt:)
Om fødselen: Bekymrer meg ikke noe for den, gruer meg ihvertfall ikke:)
Plager: Noe vondt i hode til tider: (
Oppegående: Det er jeg!
Sulten?: Ikke noe mer enn vandlig, trenger bare oftere mat, men mindre måltider.
Noen matkikk? : Typpisk sommer frukter, jordbær, melon og lignende fristrer veldig!
Hode festet? Nei, er nok en stund til enda;)
Kynnere?: Nei, ingen:)
Tungt?: Det vil jeg ikke si akkurat.
Høygravid?: Langt igjen dit.
Vann i kroppen?: Hatt noe i fingrene og tærne på kvelden.
Neste kontroll ?: Var på jordmor kontroll i går, og skal i morgen på ordnær ultralyd:D
Pakket sykehusbag: Nei, føler ikke det er nødvendig enda.
Humør: Humøret er på topp!

Vekt: 220 g
CRL: 13,5 cm
Full lengde: 18 cm

OM BARNET

Fosteret er i begynnelsen av denne uken 16 uker gammelt. Ørene stikker litt ut fra hodet og øynene når sin endelige plassering i ansiktet. Selv om øyelokkene forblir lukket en stund til, kan fosteret allerede blunke.

I tarmen samles avfallsstoffer, døde celler og fordøyelsesvæsker. Dette kalles mekonium og vil bli barnets første avføring.Fingertupper og tær utvikler sine særegne avtrykk!Nervene begynner å dekkes av et fettlag kalt myelin. Det gjør nervecelletransporten enklere og beskytter mot ubrutte impulser.

Blodsirkulasjonen er i full gang. Navlestrengen vokser og blir tykkere når blod transporteres med betydelig kraft gjennom den for å gi næring til fosteret. Immunsystemet begynner å virke denne uken og lager antistoffer.Nå begynner fosteret å bli stort og sterkt nok til å sparke så hardt at du kan kjenne det. Noen kjenner spark allerede, andre må belage seg på å vente en liten stund. Som regel kjenner flergangsgravide spark tidligere, fordi de vet hva de skal kjenne etter.
Litt utydelige bilder, men her er de ihvertfall:)

Fikk du vite kjønnet på 18 ukers ultralyden?
Hva syns du om magen?Magebilder 4måneder.

 • 24.04.2011, 21:26

I dag er jeg akkurat 4 måneder på vei eller 17+5 uker, det er sånn man regner graviditets måneder. Så i dag er jeg akkurat fire måneder da alltså, så jeg tenkte jeg skulle "feire" det med å legge ut noen bilder av magen, selvom jeg la ut noen for noen dager siden også så er det jo litt artig. Jeg ble faktisk ganske sjokkert når jeg så på bildene vi tok av magen, fordi jeg er ganske sikker på at den ikke er så stor, men bildene gjør den mye større.


Magen 4 måneder eller 17+5 uker:)

Også tenkte jeg at jeg skulle egge ut noen bilder fra jeg og Joakim forsøkte å sole oss ute i stad, eller jeg prøvde å tvinge Joakim til å sole seg med meg. Men han syns det var så kjedlig å ligge helt stille i sola så det ble ikke mye soling på meg heller. Så dagens lærepenge : Sol deg aldri med en gutt!Hva syns du om magen?
Hva syns du om bildene?

Om meg

Ronja Åsen

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no