Ronja Åsen

- Mamma.Student.Samboer.Interiør -

Sommerferie

  • 14.07.2017, 11:45

Vi er snart ferdig med den første uken med ferie tid for jentene. Joakim går på et sommerkurs denne sommeren i forbindelse med høyskole, og jeg er derfor alene med jentene for det meste. Og uten lappen må jeg si at jeg føler det begynner å bli lite å finne på her i byen. Det har blitt mange bussturer til byen, fordi været har vært så usikker. Hadde vi kunne stolt helt på været kunne vi jo gått på stranda, men det er ikke noe jeg orker å satse på når det er så usikkert hele tiden.

Vi har likevell kost oss så mye som vi klarer føler jeg, på onsdag møtte vi ei jeg har vært i barselgruppe med siden Othilie lå i magen, hun har ei jente på Mie sin alder, og en gutt på Othilie sin alder. Og de to store jentene lekte veldig fint sammen, og det var veldig koselig å se. Mie synes det var veldig gøy at vi endelig kunne møte noen med barn på hennes alder også. Vi prøvde oss en tur på stranda den dagen, men det var så enormt mange maneter, så det var ikke mulig å bade. 
 


Fra i kveld av skal jeg jobbe to netter, før jeg, Mie og mamma skal på en hotellovernatting fra søndag til mandag. Etter det blir det noen dager hjemme hvor vi får besøk av Andrea, og hvor jeg skal vaske klær og begynne å pakke litt til vi skal til dyreparken. Når vi kommer hjem fra dyreparken på søndagen er det bare å få pakket ut, og vasket klær før jeg og jentene skal pakke på nytt, for da skal vi reise på en miniferie til Gøteborg og besøke ei anna ei som også er fra barselgruppa med Othilie, hun har også to barn. Så vi skal få sove hos hun. Det gleder vi oss veldig til. Og da blir det også en tur på Liseberg tenker jeg. Så, når vi da kommer hjem på torsdagen, blir det igjen et døgn med masse klessvask, for på fredagen drar vi på besøk til foreldrene til Joakim, da skal Mie få ha med seg en venninne, og vi tenkte vi skulle dra en tur på Lilleputthammer. Og vipps! Så er ferien til jentene ferdig! Da er det klart for Mie å begynne på Sfo, og Othilie tilbake til barnehagen, men jeg har endea nesten to uker igjen med ferie, men de går nok bort i ekstrem matte lesing og eksamen. 

Har dere en fin ferie så langt? 

 

Hard uke

  • 01.07.2017, 15:20

Blitt en liten pause fra denne kanten. Uken som gikk var ganske hard. De begynte med buss for tog denne uken, noe som gjør pendlingen enda litt hardere. Det tar automatisk endel mer tid og ork. I tillegg har jeg dratt på meg en skikkelig forkjølelse. Så denne helgen var enormt etterlengtet. 
Dette var forresten den nest siste skoleuken vår, vi har bare neste uke igjen før vi er ferdig med obligatoriske skoletimer. Ukene etter det har vi Studiedager, med ca en innlevering hver uke. Så helt fri blir det jo selvsagt ikke. Men jeg slipper å reise så langt hver eneste dag, og det skal nok bli deilig. Etter ca fire uker med studietid og innleveringer venter eksamen i begge fag. Og jeg kjenner jeg gruer meg litt, samtidig som jeg føler meg mer forberedt og klar for det nå. Men føler fremdeles at det er litt skummelt.

Denne helgen jobber Joakim to av dagene, så i dag har mamma hjulpet meg med å få alle bursdager til å gå opp. Mie var bedt i pysj-bursdag fra kollen 10-12 og i en ny bursdag fra 12.30-14.30, så det var bare å hive seg rundt mellom disse så hun fikk skiftet. 
Siden det var midt i sovetiden til Othilie så sover hun først nå, så jeg håper bare ikke det ødelegger hele kvelden hennes. Men jeg tenkte hun skulle få sove i en halvtimes tid til. Da skal jeg nemlig dra å fylle på vippene mine. Det trenger etter en runde med øyekatarr kan du si. 


Vi dro en liten tur på stranda mens vi ventet på at Mie skulle hentes i stad. Othilie rakk til og med å bade litt! 

Kos dere masse i sola i dag!

 

Middag i Oslo

  • 21.06.2017, 23:21

Mens jeg satt på skolen i dag sendte Joakim meg en melding og lurte på om han og Othilie skulle ta toget inn til Oslo og møte med der. Han var tidlig ferdig på jobb, så det synes jeg hørtes veldig koselig ut. Været har jo vært helt nydelig i hele dag, så vi ble enige om at vi skulle gå ned på Aker brygge og spise middag der  i dag, vi må nesten kose oss nå som vi har halvveis barnefri, det merkes godt at vi bare har et barn, og så lenge det ene barnet også sitter i vogn kan man rekke mye mer. Hadde vi hatt med Mie hadde ting fort tatt litt mer tid, sånn det ofte gjør med barn. 

Othilie hadde ikke sovet i dag i barnehagen, så hun sovet jo selvsagt når vi begynte å trille fra Sentralbanestasjonen og mot Aker brygge, ikke helt lurt når klokka da var nærmere 16.30 alt, men jaja. Både jeg og Joakim har fri i morgen, så vi trenger ikke stå opp så veldig tidlig. Det er jo sommer og her i Norge vet vi godt at vi må utnytte det og kose oss mens sola er oppe. 
Vi satte oss ned på T.G.I Fridays, et standar valg når vi er i Oslo. Othilie sov i en liten stund med var ikke spesielt interessert i å våkne så hun var litt lei seg når hun til slutt våknet. Hun trodde nok det var kvelden hun stakkar. Men humøret kom seg fort med litt mat og drikke. 

Othilie synes det var utrolig stas å være på Oslo-tur i hvert fall, hun koste seg veldig mye. Både med is,masse nytt å se på og ikke minst å kjøre tog. Det var veldig moro synes hun. Så dette er jo noe vi kan gjenta senere! Gjør dere noen gang noe spontant og koselig?
Hvor liker du å spise i Oslo?

Om meg

Ronja Åsen

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no