hits

Ronja Åsen

- Mamma.Student.Samboer.Interiør -

Panikken og angsten

 • 19.12.2017, 02:36

Dagen i dag har vært en dag jeg har gruet meg sånn til i evigheter. Jeg har gruet meg til denne dagen siden midten av august. Samtidig så har jeg tenkt hele tiden at denne dagen er det så enormt lenge til. Mange måneder, uker. Men så brått var den her. Dagen jeg har fryktet lenge. Eksamens dagen. Anatomi eksamens dagen. I går kveld tok panikken og angsten litt overhånd så for å ikke dette sammen i et hysterisk grineanfall eller lignende, så ble det heller til at vi pyntet juletre. Noe jeg egentlig er helt i mot at gjøres før lille julaften, så var det bare noe jeg måtte gjøre kvelden før eksamen. Så etter at jentene hadde lagt seg måtte jeg og Joakim ompynte deler av treeet, da det mester av pynten hang på samme side, og veldig mange kuler på samme gren. 

Sistegang jeg sjekket klokken forrige natt var det nesten tre. Alarmen ringte kvart over fem. Så jeg møtte heller ikke opp spesielt uthvilt på eksamen i dag. Jeg har de siste nettene hatt så mareritt om at jeg fikk prøven, ikke kunne svare på noe som helst. Og måtte levere helt blankt. 
Da jeg i dag tidlig satt i eksamenslokalet og så prøven føltes det ikke like ille ut. Det var ille. Men ikke på langt nær så ille som jeg hadde trodd i marerittene mine. Jeg tør ikke sjekke fasiten på eksamen som er lagt ut, og jeg tør heller ikke sjekke gjennom svarene mine på nytt. Jeg bare håper at flaksen er med meg og at jeg kanskje er heldig og akkurat består. Hvis ikke, så må jeg bare regne med å ta den igjen i april. Men den er ihvertfall unnagjort. Og julefreden og julegleden begynner endelig å synke inn hos meg. Nå har jeg bare tre nattevakter foran meg før jeg tar en hel uke med helt fri fra både skole, jobb og lekser, lesing og andre plikter. Da skal bena ligge høyt, høytiden nytes og minnene skapes. 

På fredagen som var var jeg bedt hjem til Linn, Linn var min veileder det site året jeg var lærling som helsefagarbeider. Og vi har holdt kontakten ganske godt siden det. Det var så hyggelig å bli bedt hjem til hun på et slags mini julebord. Det var deilig mat, hyggelige folk og god stemning. Og det er jo ikke ofte denne småbarnsmora er på "fest" men jammen var det koselig. 

Har jeg fler lesere som har hatt noen eksamener før jul?

#mamma #student #eksamen #anatomi 

 

Jeg er så glad

 • 06.11.2017, 16:04

Herregud. Nå er jeg så utrolig glad altså. Dette er helt fantastisk å tenke på. I dag fikk jeg resultatet fra den siste anatomi-prøven. Jeg hadde en veldig god følelse før prøven men etter prøven følte jeg det ikke hadde gått så veldig bra. Men det gjorde det. Jeg fikk bestått om det med veldig god margin! Jeg hadde bare et par feil på hele prøven og det er så utrolig deilig. Da kan lesingen bare forsette frem til eksamen i desember. 
Det er så sinnsykt deilig dette altså. Jeg har nesten ikke ord for det. Men jeg har virkelig lært at å ta seg tid til å øve godt og nøye er viktig. Hadde jeg bare gjort det før første prøven så hadde jeg jo aldri måttet ta den engang til. Selvom jeg hadde lest noe før første gang var det jo ikke i nærheten så mye som jeg burde. Men før forsøk nummer to leste jeg mye mer og konsentrerte meg litt mer og det ga jo virkelig resultater det vil jeg si. Så nå er jeg veldig glad. Alle arbeidskravene før jul er bestått og nå er det "bare" eksamen igjen før juleferie. Og tiden frem til attende desember går veldig fort, så jeg tenker ikke å ligge på latsiden. Her skal det sees filmer og leses godt. Så håper jeg å slippe å få helt panikk og ønske å slutte hele greia før eksamen. 

#student #eksamen #anatomi #sykepleier #sykepleierstudent

Venter på resultat

 • 03.11.2017, 12:55

I går hadde jeg anatomi prøven igjen på nytt. Jeg skal innrømme at jeg denne gangen var mye bedre forberedt. Jeg hadde ikke lest så veldig mye sist men denne gangen har jeg lest endel. Likevel så har jeg faktisk ingen god magefølelse. Jeg synes de første åtte spørsmålene gikk veldig raskt og enkelt og jeg var helt sikker på svaret på alle de. Men så ble det verre utover i prøven og jeg mistet egentlig mer og mer motet. Nå vente jeg bare på svar på hvordan det egentlig har gått. 
Skal få svar enten i dag eller ikke før på mandag. Og jeg kjenner at jeg ikke orker helt å gå helgen i møte og ikke ane om jeg skal fortsette å lese hardt for å ikke få helt angst før eksamen i desember eller om jeg bare skal la det ligge litt siden jeg da ikke kan ta eksamen før i april. Men jeg håper jo selvsagt at det gikk bra denne gangen. Hadde vært deilig å kunne få unna anatomien nå. 

Det er rett og slett mye hardere å studere, jobbe, vare mamma, og holde orden på alt fra klær, klesvask, rydding, middag, handling osv samtidig. Jeg er ikke flink nok til å sette meg nes og lese, det er ikke en vane. det er jo veldig mange år siden jeg gikk på skolen og jeg tror nok det er noe av problemet at jeg synes det er vanskelig å finne tiden. Eller gidde og finne tiden til det. For det er krevende og lete frem bøkene. Samtidig legge jeg meg så ofte om kvelden etter en fri dag og har vondt i magen fordi jeg ikke har vært flink nok til å gjøre skole arbeid. Men det er rart hvor gøy det er å rydde et skap eller vaske dusjen når man vet man egentlig burde lest og gjort skole ting. Og ikke minst hvor mange unnskyldninger man finner for å gjøre noe annet da. Nei huff. Det er bare en ting jeg kan gjøre med det og det er å planlegge og sette av tid. Da blir det også lettere å lære seg litt og litt. og ikke et helt pensum på tre dager. 

Sykepleierstudent på ekte

 • 29.10.2017, 01:32

På skolen i går hadde vi det vi kaller for øvningspost. Dette er nok noe av det jeg liker best på skolen fordi det er praktisk og ikke bare teoretisk læring. Så langt har jo mye av det vi har gjort vært ting jeg som helsefagarbeider allerede kan og praktiserer veldig ofte i jobben min og lærte da jeg gikk på skolen også. Som å re senger, stell, både på bad og i seng, og tannpuss og diverse andre ting. Det skader jo ikke med en lite oppfriskning men mye av det blir nesten litt " dumt" at vi skal måtte gjøre når vi har gjort dette så mange ganger tidligere og faktisk har et fagbrev på området. 

Men på skolen i går gjorde vi noe som gjorde at jeg endelig følte meg som en sykepleierstudent på ekte. Vi skulle få lov å sette sprøyter, både på pute og ikke minst på hverandre. Jeg hadde nok gruet meg mye til den biten med å stikke på hverandre. Men det gikk jo så utrolig fint og det var veldig moro å endelig føle at vi gjorde noe som var litt mer sykepleier-rettet utenfor det området vi vanligvis jobber. Vi satte subkutan injeksjon. Vi satte 0,3 ml saltvann. Men det er ofte på denne måten man setter insulin, Klexane og andre små medisin doser. Ofte gjøres dette i magen eller lår, men også overarmen og det var der vi prøvde oss på å stikke. Veldig spennende og jeg gleder meg veldig til vi skal gjøre mer av de typiske sykepleier oppgavene som dette. Det er jo det som er det virkelig spennende. 

Men det koseligste med hele skoledagen var nesten det at vi var så mange tre-tretermin som spiste lunsj sammen, og det har jeg virkelig savnet altså at vi ser hverandre på skolen. Eneste negative med å ha så koselige lunsjer er jo det at tiden går så alt for fort. Så lunsjen løp jo nesten bare vekk fra oss. 

#student #sykepleier #sprøyter #gøy #mamma 

Ikke godkjent

 • 09.10.2017, 16:48

Anatomien gikk ikke slik jeg hadde håpet på, men på en annen måte så var jeg også forberedt på at det ikke kom til å gå helt bra heller. Men den ble ikke godkjent. Så da får jeg bare fortsette å lese frem til andre november hvor man kan ta den igjen. Hadde jo vært deilig å bare blitt ferdig med den nå. Men jeg kan ikke la meg selv bli helt demotivert for det. Jeg må bare lese enda mer og lære meg dette enda bedre. Så satser jeg på at jeg får det til om tre uker. 

Men, jeg tenkte jeg skulle vise dere noen bilder av kroken vår. Vi fant jo ut at frem til vi finner et annet sted å bo, eller vi ende opp med å flytte ut av byen. Så trengte vi et sted vi kunne sitte alene og jobbe med skole. Så da måtte vi presse inn en liten kontorplass på soverommet vårt. Og det er så deilig å ha muligheten til å bare kunne sette seg litt vekk og lukke døra og jobbe med sitt. 

Jeg selv er veldig fornøyd med plassen. Og synes det ble veldig koselig. Og flaks for oss så fant vi en skrivepult på Ikea som var akkurat så bred at den passet inn der vi skulle ha den. Også har vi hver vår hylle over hvor vi kan ha bøkene våre. og hver vår mappe under pulten hvor vi kan ha arkene våre. 

Og ja, ipaden som er med på bilde knuste Mie for en stund siden, ved at hun bed i skjermen faktisk. Ikke rota oss til å fikse den enda. Og mobilen min knuste jeg skjermen på her om dagen. Og jeg trenger i hovedsak ny telefon så spørs om jeg fikser den eller bestiller meg ny. Det har jeg ikke bestemt meg for enda. 

Hva synes du om kontorplassen vår?

 

Studiedag

 • 11.09.2017, 12:47

Hater egentlig dager som starter som dagen i dag gjorde. Joakim begynner tidlig på skolen på mandager og dro derfor ganske tidlig sammen med Othilie på morgningen i dag. Jeg og Mie skulle gå til skolen litt senere. Jeg var oppe og sa hade til Joakim og Othilie også skulle jeg bare kose meg litt til i sengen før jeg skulle stå opp med Mie. 
Etter litt kom Mie inn i sengen min og hun la seg sidne av meg, alarmen ringte rett etter på og jeg trodde jeg da slumret den, men neida, jeg skrudde den av jeg. Så jeg bråvåkner en time senere og innser at det er en halvtime til Mie skal være på skolen. Der ligger vi og sover begge to. Vi skulle ha på klær, vi skulle spise frokost, vi skulle lage matpakke og kakao. Jeg hadde jo lovet Mie kakao på tur i dag. Mens jeg laget matpakke prøvde jeg ihedrig å få tak i mamma, så hun kanskje kunne kjøre oss opp på skolen. Men hun fikk jeg ikke tak i. Men heldigvis kunne pappa svippe oss opp. Og i det vi går ut av bilen til pappa ringer det inn på skolen. Så det vil jeg si var akkuratt i tide. Men jeg virkelig hater morgninger som blir bare stress. Men Mie var heldigvis i veldig godt humør i dag så hun var kjempe flink å høre etter og gjorde akkuratt som hun fikk beskjed om. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vel, i dag hadde vi så kort forelesning på skolen at jeg ikke gadd å bruke dobbet så lang tid på pendlingene frem og tilbake som forelsningen var på. Så jeg tok meg en studiedag hjemme. Så langt har jeg vasket litt klær, ryddet litt, tent litt lys og selvsagt så har jeg jo lest litt i bøkene mine og sett litt videoer på sykepleierpluss sine sider. Så litt skole har jeg jo også gjort da. Jeg merker at vi virkelig har behov for en bedre studieplass/kontorplass her hjemme. Da kjøkkenstolene våre er utrolig vonde å sitte på etter en liten stund. Men snart skal vi nok få fikset oss en bedre studieplass. Og det blir utrolig deilig!
Men nå skal jeg jobbe litt til med skole før jeg skal se om jeg ikke skal planlegge litt middag til oss i dag. Må vel ha det også regner jeg med. 

De største utfordingene

 • 30.08.2017, 12:22

Det er nok mange som lurer på hva de største utfordringene er om dagen. For når man har barn og begge foreldrene begynner på studier samtidig må de jo på en måte bli litt utfordringer tenker nok de fleste. Så langt er det jo selvsagt den kabalen som skal gå opp. Også var vi jo så heldige at forrige uke så gikk bilen vår til helvete med at hele tre ting gikk på en gang. Og uten bil blir automatisk kabalen vår mye verre å gå til å gå opp med en gang. Hvordan skal man rekke alt? 
Men likevel så er det for meg en ting som student ved min høyskole som er et desidert mye større problem og det høydene. Jeg er ekstremt redd for høyder. Har alltid hatt veldig høydeskrekk, men de siste årene har den rett og slett nesten blitt som et handicap.


bilde lånt fra google.

Skolen min er over fire etasjer, og i øverste etasje finner man biblioteket, et plass man er ganske ofte når man skal jobbe selvstendig. Problemet mitt med denne plassen er at trappene opp ditt er åpne mellom alle trinnene. Så jeg ser spesielt når jeg går opp trappene at det er veldig høyt ned under trappene. Det resulterer i at jeg ikke tørr å gå i trappene opp til biblioteket. For når jeg innser hvor høyt ned det er så stivner jeg helt i hele kroppen. Fryser helt til og klarer ikke å verken gå opp eller ned. Blir helt handlingslammet og klarer ikke foreta meg noen ting. Ganske så upraktisk.

Nå tenker sikker du at, det finnet vel en heis på denne skolen? Og ja, det er jo fullt mulig å ta heisen opp dit. Men det ser jo ikke så bra ut og jeg tenker jo at de fleste ser på meg som ekstremt lat som tar heisen når alle andre går disse trappene. 
Men det er ikke bare bare å ta heisen heller, for når man kommer ut av heisen i øverste etasje så må man gå over en liten bru som på en måte henger i løse luften, dette er heller ikke så veldig bred, så jeg lukker nesten øynene når jeg løper over denne brua, fordi jeg er så redd for å se ned. Og uansett hvor mange ganger jeg prøver å fortelle meg selv at "Hey, Ronja, du kan ikke falle gjennom de hullene i trappa" Eller " Hey, Ronja, det er gjerde her så du detter ikke ned, brua detter ikke ned den heller". Så klarer jeg ikke styre angsten for høydene. 


bilde lånt fra google. 

 

En like god sykepleier

 • 27.08.2017, 14:48

Jeg har jo helt glemt å fortelle dere det at jeg nå har fått svar på begge eksamenen mine.
Så nå er både norsken og matten bestått og det er så utrolig deilig. Når jeg fikk svar på dette følte jeg endelig at jeg virkelig kunne føle meg som en skikkelig student. Jeg var jo heletiden så enormt redd for å begynne på studiene og ikke klare å bestå spesielt matteeksamen. Og at jeg da måtte slutte på studie. Det hadde vært så enormt nedtur om jeg ikke hadde fått fullføre. Men nå er jeg helt inne og det er helt fantastisk. Så lettende og godt.Men, jeg må jo si at jeg har vurdert fler ganger den siste uken om jeg har tatt med vann over hode og om jeg vil klare å lære meg alt det jeg skal til eksamen i desember. For enkelte dager er det veldig vanskelig å finne motivasjon finne konsentrasjon og faktisk klare å forstå hva foreleseren sier.
I desember skal vi ha anatomi eksamen og vi skal faktisk ha hele atten kapitler, det er omtrent halve boken vi skal kunne. Og det er veldig mange latinske ord vi skal kunne. Men det gjelder å bare pugge og pugge og virkelig lese.

Jeg har så enormt lyst til å få til dette. Både fordi det er så enormt mange som ikke trodde jeg skulle nå så langt. Og fordi at det er så enormt mange som mener at det er for tungt for helsefagarbeidere og gå denne veien inn på sykepleien og droppe å ta påbygg. De har jeg lyst til å bevise for at dette klarer jeg som helsefagarbeider veldig bra. Og at jeg kan bli en like god sykepleier som en som kommer rett fra videregående og inn på høyskolen. 

 

Det motivere meg

 • 24.08.2017, 12:13

Mange har spurt meg spørsmålet om hva som motivere meg til å klare studie jeg har begynt på. Mange lurer på hva som driver meg til å få det til.
Dette har jeg nå tenkt på noen dager, kanskje spesielt i dag hvor jeg har hatt min første skoledag som sykepleierstudent. For hva er det egentlig som skal gi meg nok motivasjon til å komme meg opp tidlig hver morgen? Hva skal motivere meg til å pendle så langt hver skoledag? Hva skal motivere meg til å holde ut og komme meg gjennom det hver dag? Hva skal motivere meg til å holde konsentrasjonen i de verste leseperiodene?Drømmen om å bli sykepleier skal jo selvsagt motivere meg, drømmen om en spennende hverdag som sykepleier, drømmen om mer kunnskap, drømmen om en givende jobb hvor jeg kan hjelpe mennesker i mange forskjellige situasjoner, både gode og dårlige. Det motivere jo at jeg har en mulighet til å gjøre en forskjell, en forskjell for de som har det vondt, de som er i sårbare situasjoner. Det motiverer å ha en jobb hvor du kan gå hjem fra jobb og vite at? i dag reddet jeg et liv? eller? i dag holdt jeg en hånd, og ga noen trygghet i livet siste time?. Det er så mye givende med å være sykepleier, det er så mye givende ved å jobbe med mennesker.

Men, det som motiverer meg aller mest er alle som mente jeg ikke kunne, alle som mente jeg ikke kom til å få til, alle som mente jeg ikke ville bli noe. Alle som mente at jeg ikke hadde noen muligheter lenger. Alle de som dømte meg når jeg ble mor som attenåring. Alle de som snakket stygt om meg, alle som bare har ventet på å se meg feile. De motivere meg. Det er de jeg skal tenke på alle de gangene jeg synes det er tungt. Jeg skal tenke på dem og vise at jeg faktisk er kommet langt, mye lenger enn mange av de som dømte meg og min fremtid. 

 

 

Eksamensresultat og første forelesning

 • 17.08.2017, 19:16

I går midt under middagen så jeg i gruppe-chatten fra sommerkurset at det var kommet ut resultater på matteeksamen. Selvsagt var jeg enormt spent. Men måtte bare inn og virkelig sjekke med en gang hvordan det hadde gått. 
Som jeg tidligere har fortalt så har jeg jo ikke hatt noen spesiell tro på meg selv angående denne eksamen, og egentlig tenkte at den klarer jeg nok ikke. Og selvom Joakim fikk se på besvarelsen min og eksamen og han mente at joda, dette kommer du til å bestå, så hadde jeg ikke helt troa. Eller jeg turte kanskje ikke å ha helt troa, fordi jeg var så redd for å så oppdage at den ikke var bestått. 
Men så logget jeg inn da, med en skyhøy puls og sykt nervøs, men, svaret var positivt, og jeg bestod faktisk matteeksamen på første forsøk, og det er rett og slett så enormt befriende og deilig. Jeg får virkelig ikke sagt det nok hvor sykt digg det er. Hvor lettende og motiverende det er. Nå mangler jeg bare svar på norskeksamen, og jeg håper virkelig det kommer ganske snart. Sånn at jeg endelig kan begynne å føle meg hundre-prosent som en sykepleierstudent. 

Ellers så har jeg vært på min aller første forelesning i dag. Vi hadde om blodet og det var faktisk veldig spennende. Jeg merket også at fordelen ved å være helsefagarbeider i bunn kom frem da. For det vi lærte om blodet på skolen for rundt åtte år siden kom plutselig frem igjen i hode mitt. Slev om vi nå går mye dypere inn i det enn jeg har lært før. Men jeg synes det var spennende og gleder meg faktisk allerede til neste forelesning. 
I går bestilte jeg også alle bøkene jeg trenger for studie også, var ikke akkurat billig kan man si, men de kommer jo til nytte da. Nå mangler jeg bare litt kladdebøker så er jeg helt klar til semesteret. 


 

To dager igjen

 • 09.08.2017, 15:44

Så er vi allerede halvveis inn i onsdagen. Herregud, det er litt under to døgn igjen til eksamen, er vel egentlig ikke det engang. Og akkurat nå føler jeg egentlig at jeg ikke har noen sjans i havet til å få det til. Føler meg absolutt helt lost på alle plan og skjønner ingenting av det jeg leser føler jeg. Jeg støtter meg litt på at om jeg virkelig ikke klarer det på fredag så er ikke løpet helt kjørt likevel heldigvis. Det er enda en mulighet, og det er litt godt å vite nå som jeg synes dette er helt umulig å tenke seg til at jeg skal greie. Vi har også mulighet til å ha alle hjelpemidler med oss, noe som er en lettelse. Men vi har bare fire timer på oss så vi har ikke så veldig godt tid til å sitte og bla frem og tilbake i bøkene våre i evigheter.

Jeg er en evig pessimist og klarer aldri å tro det beste om meg selv, så jeg forbereder meg på å stryke også får jeg heller bli positivt overrasket om jeg ikke gjør det. Jeg blir så utrolig skuffet om jeg tenker den andre veien og ikke består. 

Men nå er det litt mer pugging, så kommer jentene hjem, så blir det mer pugging i kveld, og litt rydding før radio besøket i morgen. 

 

Er du pessimist, eller liker du å tro det beste?

 

30 timer uten søvn

 • 04.07.2017, 05:13

Jeg er nå godt i gang med det jeg tror kommer til å bli mitt hardeste døgn på veldig lenge. Akkurat nå sitter jeg på nattevakt, og når denne vakten er over om ca 4 timer, er det rett hjem, dusje, spise og pakke skole sekken før jeg skal videre på skolen og være der fra elleve til klokken sytten. 
Jeg har ikke tidligere jobbet nattevakt for så å dra på skolen, men noen ganger blir det bare slik at man må det. Og heldigvis så blir det nok med denne ene gangen. 
Ihvertfall, planen min i går var å sove så lenge jeg greide, typisk at jeg da den dagen klarer å våkne klokken ti og uansett hvor hardt jeg prøvde ville kroppen min bare ut av senga. Så jeg dusjet og ryddet litt. Skiftet på senga og prøvde å legge meg litt på sofaen. Men det var umulig å finne roen, noe av grunnen vil jeg nok tro også var at været ute var helt enormt fint. Så da dro jeg en rask tur til byen og så tok jeg bussen videre ned på stranda. Ble der noen timer, Joakim kom også dit med jentene etter barnehagen. Da vi kom hjem prøvde jeg å spise, dusje og legge meg, i håp om at jeg skulle klare å sove noen timer før nattevakt. Men jeg lå og egentlig bare stresset med at jeg måtte klare å sovne, og da klarte jeg det ikke heller. Det gjorde jo ikke situasjonen noe bedre at det begynte å tordne og lyne rett utenfor vinduet mitt heller dag. Jeg er faktisk ekstremt redd for tordenvær, så da fant jeg i hvert fall ikke ro. 

Så når jeg endelig skal krype under dyna i kveld en gang, vil jeg nok ha gått uten søvn i ca tredve timer eller mer. Det er godt det ikke er hverdagskost sier jeg. Skal nok komme med gjennom dette døgnet også. 

Ønsker alle dere andre en utrolig fin dag, ser ut som det er meldt sol stort sett hele dagen, så det kan jo bli helt knall! 

Hvite legger

 • 21.06.2017, 10:39

Jeg virkelig elsker at det er så fint vær om dagen. Jeg har virkelig forhåpninger om at dette skal holde en god stund altså. Det hadde vært så deilig. Vi trenger virkelig godt vær kjenner jeg. I dag har jeg til og med turt å ta på meg shorts. Selvom leggene mine er hvite som fy. Men jeg tenker jo også at de vil jo ikke kunne få noe farge heller om jeg skal gjemme de under langbukser fordi de er så hvite. Da må de jo få muligheten til å faktisk få litt sol på seg. 

Akkuratt nå sitter jeg på toget og er på vei til skolen. I dag er det norsk, jeg var veldig fornøyd forrige uke med norsktimene vi hadde da. lærerne virker veldig flinke. Og det har jo endel å si. Vi hadde også fått beskjed på skolen i går om at vi får bruke alle hjelpemidler uten om kommunikasjon og nett på matteeksamen. Og gud så glad jeg ble da de andre fortalte det. Det var virkelig noe jeg trengte. Da tror jeg til og med at det er håp for meg å klare å dra i land den karakteren jeg må ha. 

Håper alle får en super fin dag i solen i dag! 
 

Helgen i bilder

 • 20.06.2017, 18:08

Denne helgen har vi kosa oss skikkelig. Jeg møtte Johanne på toget på vei hjem fra skolen på fredagen. Det var veldig hyggelig å ha noen å reise sammen med hjem. Det var jo veldig typisk at det den dagen skulle regne skikkelig. Men vi ble heldigvis hentet på togstasjonen så vi slapp å gå hjem til oss. 
Joakim jobbet kvelden den dagen, men han hentet jenten for oss før han dro på jobb. Vi bestilte oss kebab hjem og koste oss bare den kvelden. 

På lørdagen jobbet Joakim på dagen, så vi andre tenkte vi skulle dra en tur til byen. Det vi hadde glemt på vei dit var at det var Mossedager. Så det var jo helt sinnsykt mye folk der. Helt ekstremt mye folk. Så vi ble ikke så veldig lenge før vi dro opp på jobben til Joakim og var der til han var ferdig.
Etter Joakim var ferdig på jobb, dro Mie og Johanne for å kose seg sammen bare de to, de skulle spise sammen og dra på kino.
Mie sa hun hadde hatt den beste dagen noensinne. 

Jeg, Joakim og Othilie var med et vennepar og grillet og så på båten deres. Det begynte dessvere å blåse veldig utover ettermiddagen. Men vi koste oss masse likevel. Othilie hadde på redningsvest for førstegang, og hun elsket det. Det var faktisk veldig vanskelig å få den av hun igjen.

På søndagen var det veldig fint vær når vi stod opp, planen var derfor at vi skulle dra å fiske krabber. Først lette vi på en strand etter blåskjell, men der kunne vi ikke finne noen. Så vi dro bort på en annen brygge, og der fant vi noen kjempe små skjell, Men vi fikk krabber med de også, etterpå fikk vi noen skjell av en snill gutt og da fikk vi kjempestore krabber. 
Jentene badet også litt på stranda, vi drakk brus og spiste boller. Når Joakim dro på jobb dro jentene, jeg og Johanne opp til moren min og spiste deilig middag der. En kjempe fin helg. Har du fisket krabber i år?
Har du badet i år?

Lenger skoleuke

 • 12.06.2017, 23:46

God mandag kveld alle sammen. Håper helgen har vært fin. 
Denne helgen har virkelig gått unna. Fredagen hadde Mie sovet over i barnehagen siden hun er skolestarter. Dette er en tradisjon de gjør hver dag. Moren min hentet hun da rundt klokken 10 på fredagen i barnehagen siden både jeg og Joakim var på jobb eller skole. De hadde ikke sovet så veldig mange timer den natta. Så da var det godt å bare ligge på sofaen til mormor og slappe av. 
På fredagen kveld skulle Mie i bursdag hos ei venninne, så mens hun var der dro vi andre ut og spiste før vi skulle hente hun igjen. 
På lørdag skulle Mie igjen i en bursdag på formiddagen og etter det dro vi oppover til familien til Joakim.  I helgen ble Othilie syk mens vi var der og har nå hatt feber noen dager, men vi håper det snart går over stakkars. 

I morgen begynner en ny skoleuke, denne uken begynner vi også med norsk. Det tror jeg blir veldig spennende. Lurer veldig på hva vi skal ha om norsken faktisk. Men vi starter i morgen med å ha matte fra klokken 11-18. Så i morgen drar jeg hjemmefra klokken 09, og er ikke hjemme før i 20 tiden. Sånn kommer tirsdagene til å bli en stund fremover. Men det overlever jeg, jeg vet jo at det bare er for en periode, så da går det bra. Også veldig spent på hvordan jeg synes det blir å være på skolen 4 dager i uken, frem til nå har vi bare vært der to dager i uken. 


 

Svar

 • 08.06.2017, 21:33

He du savna bloggen?

- I perioder har jeg savnet det veldig. Det er fler ganger jeg har hatt masse ideer om hva jeg kan blogge om. Men så har jeg også tenkt at det ikke er noe spennende. Men akkuratt nå gleder jeg meg over å blogge. Og tror det blir enda bedre når jeg får fikset bloggdesignet mitt om litt.

Plana for sommerferien?

- I år går ferien til Kristiansand. Vo reiser sammen med to par til som også har barn. Det blir nok veldig koselig og jeg gleder meg veldig. Ellers så blir det nok bare noen småturer hit og dit. Jeg har jo endel skole og eksamner i sommer også, så blir jo mye tid til det tenker jeg.

Koss æ live som tobarnsmor kontra bare Mie?

- Det er jo helt klar mer travelt. Men nå som Othilie begynner å bli litt større går ting litt lettere. Men den perioden der jeg ammet tok ting litt tid, bare det å komme seg ut døra med en kontra to barn er ganske stor forskjell. Men ellers er det jo godt at de begynner å kunne leke litt sammen, eller i hvert fall underholde hverandre. 

Koss går dæ mæ dæg?

- Med meg går det så bra som det kan gå vil jeg si. Sånn utenom at jeg gruer meg veldig til eksamensperioden senere i sommer så prøver jeg å fokusere på at dette er noe jeg skal klare. 

Hatt ein kjekk 17.Mai?

- Vi hadde en veldig koselig 17.mai. Været var også bedre enn vi hadde forventet. Så det er vi veldig glade for. Æ dæ noge du angre på at du sko ha jort/ikje jort mæ sistemann?

- Jeg skulle ønske jeg hadde vært flinkere til å ta bilder. Med Mie tok jeg ca 100 bilder hver dag med ordentlig kamera, i hvert fall de 2 første årene hennes. Med Othilie er det nesten bare tatt mobilbilder og ikke hver dag engang. Ellers så kunne jeg ønske jeg hadde filmet de mer og skrevet ned mer. 

Blir Othilie sistemann? 

- Enn så lenge er hun i hvert fall siste mann. Nå skal vi jo gå skole i endel år. Så får vi se når vi er ferdige med det om vi ønsker oss fler eller ikke.

Hva jobber du med?

- Jeg jobber som nattevakt på et sykehjem for demente. Begynte her i begynnelsen av april, så nå begynner jeg endelig å føle at jeg er litt kjent.


Hvis du fikk fler unger, hva skulle de hett?

- Jeg er ikke helt sikker egentlig, men det måtte jo vørt noe med "ie" ending da, siden både Mie og Othilie har det. 

Hva er din største drøm akkurat nå?

- Min største drøm akkuratt nå er egentlig å kunne få kjøpt noe eget. Vi merker veldig ofte at vi skulle hatt mer plass. Men det er ikke så lett å komme seg inn på boligmarkedet. 

Hva er drømmejobben?

- Jeg har alltid hatt lyst til å bli jordmor, og nå som jeg er så nære å kunne komme rett inn på sykepleien er ikke den drømmen så veldig langt unna lenger heller som den en gang har vært. 

Hvordan musikk liker du?

- Det går for det meste i det som er på topplisten. Jeg elsker musikk, klarer ikke sitte på en buss eller gå en tur uten musikk. Må også alltid sette på musikk når jeg er i bilen. 

Hva liker du å gjøre, utenom skole, og barn, har du noe interesse som du synes er gøy?

- Jeg synes det er veldig gøy å pynte til bursdager/fester/spesielle dager. Jeg elsker å dekke bord blant annet. Også elsker jeg å pakke inn gaver og gjøre det litt ekstra fint. 

Er du fortsatt opptatt av interiør?

- Ja, jeg er fortsatt veldig glad i å ordne med interiør! 

Hva bruker du mest penger på?

- Litt usikker egentlig, men er nok interiør, og barneting det går mest penger i. Jeg bruker egentlig veldig lite penger på meg selv ihvertfall. Kjøper kanskje klær til meg selv en gang i året eller noe. Ellers så går nok det meste bort i forbtuksting til barna. 

Hva er du mest redd for?

- Høyder. Jeg har ekstremt høydeskrekk. Sånn at knærne blir helt gelé. Jeg klarer nesten ikke flytte på bena. Ellers er jeg også mørkeredd, blant annet. Og redd for alle kryp, og flyvedyr.. edderkopper, biller, veps, flått, osv.

Går Othilie i barnehage?

- Ja, hun begynte i august. Og hun elsker det.

Har du fått sertifikatet enda?

- Nei, har enda ikke somlet meg til det. Jeg synes det er så skummelt å kjøre bil. Litt håpløs der altså.

Hva ser du på på tv?

- Jeg ser på ganske mye egentlig, men jeg er på Skam, Paradise Hotel (slutt nå da), og ellers er det mye random. går for det meste i netflix, viaplay osv.

Favoritt mat?

- Cæsar salat, helt svak for det. Spiser jeg borte og ser de har det på menyen, bestiller jeg alltid det. 


Favoritt drikke?

- Iste, elsker iste. 

 

Kombinere jobb og skole

 • 01.06.2017, 23:50

God kveld alle sammen.

Nå har jeg hatt to dager med fri fra skolen, og de har gått veldig raskt. Nå har jeg noen litt lange dager foran meg igjen før det er klart for en ny skoleuke. 
I morgen er det tilbake på skolebenken, men i morgen er det heldigvis ikke en så veldig lang dag. Jeg begynner også på jobbhelgen min i morgen som nattevakt,  så etter skolen er det egentlig bare rett hjem,susse litt på barna mine, spise litt også prøve å sove et par timer før jeg skal gå på jobben. 
Jeg tenker at jeg skal prøve så langt det går å kombinere nattevakt stillingen min med studiene. Jeg føler jeg bare må ta en måned av gangen, men utifra timeplanen min på skolen og vaktene mine på jobb så skal det stort sett gå veldig bra tror jeg, og det er jeg veldig glad for. 

Nå er sekken pakket, klar funnet frem til i morgen og togturen er planlagt. Vi har også fått med oss finalen på Paradise Hotel(Jada, vi er enda ikke for gamle nok til det) SIer jo hvert år at " nææh, i år gidder jeg ikke å se på det. Men hvert år bare må jeg får det meg meg likevel. Ihvertfall, jeg var veldig fornøyd med paret som vant. Synes de fortjente det veldig. 
Men nå skal jeg finne senga mi og lade opp til en innholdsrik dag i morgen. Så blogges vi kanskje på toget hjem fra skolen.  

 

 

                                                                                           - Ronja 
 

Første skoledag

 • 31.05.2017, 22:04

Hallo.

I går var første skoledag på høyskolen. Det føltes egentlig litt uvirkelig på vei inn dit. Tenk at jeg liksom skulle begynne på høyskole da. Jeg som egentlig aldri trodde jeg skulle orke det. Mest fordi jeg aldri trodde jeg skulle komme meg gjennom et påbyggsår. Men så kom jeg rett inn på denne gyllene muligheten da. 
Jeg trodde jo aldri jeg skulle komme inn i utgangspunktet. Jeg sliter jo endel med å i det heletatt ha tro på meg selv og at jeg får til noe som helst. Innimellom lurer jeg nesten på hvordan jeg har klart meg å bra. Hvordan jeg har klart å bære frem to barn blandtannet. Jeg har rett og slett kronisk dårlig selvbilde. 

Ihvertfall pendlerveien inn til skolen gikk veldig greit, sånn uteom at jeg stod på toget og bussen hele veien inn, og nesten hele veien hjem. Dagen var jo lang og jeg kjente kroppen var rimelig sliten når jeg kom hjem igjen. 

Vi startet dagen med diverse velkomster og ord fra fler forskjellige mennesker. Det er jo litt stas å være førstemann ut, være en historik klasse, og få høre at man er eliten blandt søkerene. Etter all introduksjonen startet vi rett på matte. Jeg har ikke renget et eneste ett mattestykke på 6 år minst. Så i mitt hode ligger det meste av matte-kunnskapen helt bakerst i arkivet.  

Ellers så lærte jeg at kantinemat er dyrt, at det er mange som pendler på morgningen, og at det er mange mulige snarveier å ta fra bussen og opp til skolen. 
At det er dyrt å pendle uten reisekort og at det er mange fristelser på Oslo s, hvis du må vente på neste tog i 30 minutter.

Vi har forresten besøk av fagbladet som har skrevet om utdanningen HER

 
 

3 av 4 Skolestartere

 • 29.05.2017, 13:57

Hallo.

Denne høsten er vi kanskje tre av fire skole-startere i den lille kjernefamilien vår. Det er litt rart å tenke på egentlig. Jeg begynner allerede i morgen, mens Mie begynner jo først til høsten, det gjør også Joakim, om han får plass, noe jeg er ganske sikker på at han får. Det blir veldig spennende og se hvordan dette skal gå, hvordan kabalen skal gå opp, for både jeg og Joakim har jo tenkt til å jobbe siden av studiene våre, vi er jo egentlig bare nødt til det med tanke på lønn osv. 

Forrige uke fulgte jeg Mie på sin andre besøks dag på skolen Vi var der sist i januar på innskriving på skolen. Men forrige uke var vi der på en. ny besøksdag, også den siste besøksdagen før de begynner på skolen. Mie hadde gledet seg veldig til denne dagen, men ble litt redd da vi stod der og skulle til å gå, fordi hun fikk det for seg at hun skulle begynne denne dagen og aldri mer skulle i barnehagen, og hun hadde jo ikke fått sagt hade til noen i barnehagen enda. 
Etter vi fikk snakket litt om det gledet hun seg.

Jeg valgte å gå med Mie til skolen fordi det er på sikt meningen at hun skal kunne gå til skolen alene, og hvis hun skal klare å lære seg veien dit er det viktig at vi som foreldre går med hun på skoleveien i starten. 

Vel fremme på skolen fulgte vi barna våre inn på klasserommene de skulle være på denne dagen. Alle barna hadde også med seg matpakker. Og for Mie som til vanlig ikke har med seg matpakke var dette veldig spennende kan dere tro. 
Skoledagen var oppdelt slik at barna først skulle være på skolen sammen med noen av de som kommer til å bli kontaktlærere for dette trinnet, så fikk vi foreldre et eget klasserom hvor vi kunne få kaffe,te og litt kjeks. Etter barna hadde vært på "skolen" i to timer skulle de en times tid på sfo. Vi foreldrene var på foreldremøte den tiden barna våre var sfo. Veldig spennende dag. Men for denne mammaen var det ikke så lett å la være å tenke på at den lille babyen min skal begynne på skolen alt. 

Har du barn som går på skolen? Hvordan synes du skoleovergangen var?

Om meg

Ronja Åsen

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no