Ronja Åsen

- Mamma.Student.Samboer.Interiør -

MIE - 13 MÅNEDER

 • 26.11.2012, 00:28

Tenk det da! Mie er 13 måneder alt, ett år og en månede. Det er ganske mye. Hun utvikler seg i rekordfart og lærer noe nytt hver dag. Hun prøver stadig på nye ord med er ikke helt inne i den snakkingen enda. Men noenting som ligner på ord kommer jo veldig ofte. Hun har også lært seg å danse og viser at hun forstår rytmer når hun hører musikk, begynner ofte å danse når hun hører musikk og hun er flink til å vise at hun fårstår kombinasjonen med musikk og dans. Det er ganske moro. Hun begynner også bli veldig flink til å leke mer med oss. Nå han vi leke "harn" og det er mye av lek hun forstår mer. Noe som er utrolig morsomt. Mie er veldig lite sjenert og finnes ikke redd fremmede mennesker, hun kan lett løftes opp av noen hun aldri har sett før og ikke bry seg stort om det. Hun elsker å være ute og blir helt hysterisk hvis en av oss foreksempel skal på jobb og vi går ut døra og hun står igjen på innsiden, da hyler hun helt hysterisk. 
Hun er også en rotekopp av annen verden, hun river utover alt hun får tak i og er helt ekstrem på speislet bleiene sine så døra inn til badet MÅ være lukket igjen eller så er det bleier over hele badet og spesielt i do. Alt skal helst oppi der av det hun finner på badet. Ellers er hun helt besatt av sko og bærer på alle sko overalt, så når vi skal finne skone våre så er det innimellom en liten leterunde for å finne de igjen. Hun begynner rett og slett å bli en skikkelig ramp.

♥ Ape etter sitt eget speilbilde. - Det gjør hun

♥ Bruke to ord meningsfylt. F.eks se på pappa og si pappa. Se på ball og si ball. - Hun kan se på meg og si mamma, og når hun ser katter så sier hun "pyyyyys"

♥ Tegne streker - Kan.

Barnet ditt er en livsnyter! Du merker at de trenger større rom for å utvikle seg. Det holder ikke lenger å bare bygge klosser, de vil pille på alt mulig annet. Du kan finne de oppi alle skuffer, så nå er det svært viktig å sette giftige vaskemidler HØYT og få på barnesikring på skuffer du ikke vil de skal oppi. Et lite tips er å ha en skuff de får lov å rote i, med trygge bokser og kjøkkenredskaper. Barnet liker å dra ting etter seg eller skubbe det foran seg. Gjemmelek og løpe ? fange leker er hysterisk morsomme i denne alderen. Det samme er plasking med vann og graving med bøtte og spade.

- Alt dette stemmer veldig bra:) Mie er utrolig glad i å utforske ting og som sagt så roter hun veldig. Hun bærer også veldig mye rundt på ting og elsker som sagt å dra ting utover. Spesielt ut av skuffer, skaper osv. 

Ord: Mamma, pappa, bø, pu(y)s, hei, hade, jada, nei, ja, tittit de jeg kommer på i farta.

Tenner: 1.


Hvor gammel er barnet ditt?

MIE - 12 MÅNEDER

 • 14.10.2012, 22:45

Heregud. Nå er hun 12 måneder altså ett helt år. Jeg kan nesten ikke tro hvor stor hun er blitt og hvor mye hun har utviklet seg den siste måneden. Hun har nesten blitt en helt ny person. Hun har fått masse personlighet. Hun har utviklet språket enormt mye den siste tiden, hun har også utviklet seg veldig mye motorisk og fysisk. Hun ser på oss mer og forstår hva vi sier til hun, hun ser bort på oss og smiler og kommuniserer med blikk, noe helt speielt. Hun har også begynt å gå, hun begynte i slutten av september, men har stangnert det litt de siste ukene. Men i dag har hun gått på som aldri før. Hun har nesten ikke krabbet i det heletatt i dag. Er så stolt at jeg nesten sprekker. Hun har også blitt veldig flink til å snakke og hermer lett etter oss når vi gjentar ord for hun fler ganger. Så nå må vi passe veldig på hva vi sier. 
Hun viser mer interese fot ting og vi ahr ryddet bort alle babylekene hennes som hun bare kaster vekk mens hun har lett i lekene. Så nå er det litt mer orden i tingene hennes også. Skal vise dere nye bilder av rommet hennes en dag. Men over til utvikling igjen.

Mie er omtrent overalt hele tiden, roter i skoene i gangen, drar utover alle lekene sine på stua og er blitt en skikkelig rotekopp som leter etter rampestreker hun kan gjøre. Men hun kommer gjerne krabbenden bort og vil sitte litt på armen eller fanget. Og da skal hun kose litt legger seg inntil meg og sier " aaaah" Mens hun klemmer seg helt inn til meg. Utrolig koselig.
Ellers hermer hun som sagt etter veldig mye avd et vi sier, så vi må ta oss selv i å nesten si stygge ord fler ganger. Men hun sier ikke det enda, heldigvis. Hun kjeder seg fort inne for tiden så det er veldig viktig at vi tar hun med ut på tur innimellom. Hun trenger noen timer ute om dagen for at ikke kvelden skal bli så lang for hun. Så  da er det ut på tur uansett vær. 

Hun sover bra på natten og sovner rimelig fort på kvelden også, hun sover ikke så veldig lenge på dagtid lenger, men hun sover som regel til et gerit tidpungt. De dagene hun våkner veldig tidlig tar vi hun med inn i vår seng også ligger hun der og ser litt film, siden vi har tv på rommet. Og det er utrolig deilig. For da får vi litt mer tid på dagen morgningen til å våkne.  


Mie i den utrolig fine strikke kjolen hun fikk av min farmor(sin oldemor) til bursdagen sin!


 Sitte helt støtt og vri overkroppen etter leker - Det kan hun.
♥ De fleste har utviklet et fint pinsettgrep - Jaaa, hun plukker opp alt det som ligger på gulvet som ingen andre ser.
♥ Forstå enkle spørsmål (hvor stor er du? osv) - Det gjør hun helt kalrt. Kan vise hvor stor og hvor sterk hun er.
♥ Kan sette seg kontrollert ned fra stående - Kan, og har kunnet en stund.

Nå kan de fleste stå en liten stund uten støtte. Noen barn har allerede sluppet seg og har begynt å gå selv. De vakler mest fra møbel til møbel og lyser opp når du roser de. Barnet krabber i full fart og reiser seg fint opp etter for eksempel en stol. Man kan se de stille seg på tå for å få fatt i en leke. Leker som beveger seg er kjempe gøye. Noen barn lager brrr lyder når de leker med for eksempel biler. Leker med lyd blir også fort en favoritt og barnet kan trykke selv slik at lyden kommer. De aller fleste kan si mamma og pappa nå. Noen kan flere ord. Ser barnet på deg og kaller deg ?ma? kan dette betraktes som ett ord. Barnet viser tydelig at det er deg han mener, selv om h*n ikke kan hele ordet mamma.

- Hun står veldig bra uten støtte, og hun går bra uten støtte. Hun krabber også super fort og leker veldig mye alene. Hun sier veldig mange ord og hun ser på oss og sier mamma eller pappa. Når hun mener en av oss. 

Tenner: Fremdeles ingen som er helt oppe, men nå kommer det en nede

Ord: Mamma, pappa, Tiss, bæsj, takktakk, hade, ja, nei

Hva syens du om oppdateringen?

 

MIE - 11 MÅNEDER

 • 11.09.2012, 00:46

Tenk, den lille tulla vår er allerede blitt elleve måneder og om bare en månede så er hun ett år og vi har da en ettåring her i huset. Det er ganske utrolig. Synes ikke det er så lenge siden jeg gikk for et år siden og ventet og ventet rundt denne tiden. Og nå er hun snart ett år gammel, og kan ikke regnes som noen baby lenger. Jeg gleder meg ganske mye til bursdagen hennes egentlig, for jeg synes det blir veldig koselig med masse familie samlet osv men er litt trist at vi ikke har noen baby her hjemme lenger.
Sånn over til utvikling osv, så har det ikke skjedd så veldig mye den siste måneden, hun blir mer og mer glad i å gå med støtte og hun kommer med mange nye lyder og ord, prøver stadig å herme etter oss når vi snakker med hun og hun synes det er veldig moro å gå ute når hun kan leie mammaen og pappaen hennes i hver sin hånd og gå i mellom oss. Krabbingen har hun fått en enorm fart på og er rundt leiligheten her på fem minutter, hun elsker å krabbe inn på badet og rote i bleiene sine og kremene og såpene osv. Hun begynner å bli mer og mer vandt til forskjellige ting og vi prøver å introdusere hun for litt forskjellig mat som vi spiser, men hun er ikke akkurat så veldig intresert i annen mat enn det som nesten er flytende, så det er litt av en utfodring, vi har prøvd i evigheter med brødskive, men det er noe hun virkelig ikke er intresert i og det går for det meste i nan, grøt og middag. Men det kommer seg nok vil jeg tro. 

Når det kommer til tenenr har hun fremdeles ingen og hun har inegn tegn til at det er noen på vei heller, så det tar nok litt tid før hun får de, men det går jo greit, håper bare ikke det betyr at jo lenger hun venter jo mer smerte blir det når de først kommer. Men den tid den sorg. Vi får ihvertfall håpe hun får tenner en eller annengang. før eler siden.

 
Et barn på 11 mnd skal kunne: (fra litloo.com)

♥ Reise seg, men kan ha problemer med å sette seg igjen - Reiser seg fint opp, og setter seg fint ned igjen.

♥ Forstå nei - Hun forstår hva det betyr ja! Men ikke alltid hun adlyder det!

Nå som barnet er blitt 11 måneder, er det vanlig at de kommer krabbende / akende med en leke i den ene hånden. Barnet kan sette seg opp selv, gripe tak i noe og reise seg opp etter det. Beina kan bære hele vekten til barnet, så det kan stå og holde seg med en hånd og leke på bordet med den andre. Det går også mye stødigere med hjelp. Babyen forstår ordet nei, som vi automatisk sier mye. De skjønner at det er fy fy, men det er ikke likevel sagt at de gir seg med det de holder på med.

På denne tiden blir barnet skeptisk til fremmede. Det er helt normalt. Vi voksne skjønner ofte ikke at babyen er en egen person som ikke liker å bli løftet på av fremmede. Tenk bare selv om en vilt fremmed skulle komme å løfte deg opp. Du hadde jo slått til h*n.

Tenner: Ingen

Ord: mamma, pappa, Eii (hei) adee(hade) 

 

Er det lenge til barnet ditt blir ett år eller når ble det det?:)

MIE - 10 MÅNEDER

 • 11.08.2012, 14:49

Tenk at den lille babyen vår er blitt hele ti måneder. I går var hun det. Og det er bare to små måneder igjen til vi har en ettåring her i huset og det er helt utrolig rart å tenke på. Ble hun ikke akkurat født da? 
Selvom det er litt trist at hun har blitt så stor så er det så utrolig moro å følge utviklingen hennes. Hun har utviklet seg så veldig mye den siste måneden at nå synes jeg nesten hun skal ta seg en liten pause igjen altså. For hvis hun fortsette så fort så må hun nok skrives inn på skolen snart. Hehe, neida. Men ihvertfall den siste måneden har hun lært seg å krabbe, hun har lært seg å reise seg opp etter ting, klarte på alt hun kommer over, drikke av sugerør og innimellom klarer hun å stå helt uten støtte. Så det går i hundreogtyve her hjemme om dagen kan man si, føler ikke jeg sitter rolig i et eneste sekund her, hun er jo overlat hele tiden. hehe. Men det er så moro å se hvor fort hun lærer nå. Hun har også lært seg å gå etter gåbil og gå når vi holder hun i hendene.
Hun har også lært seg en ny grimase som vi bare kaller for kamerafjeset, den klisterer hun på seg hver gang vi tar frem kamera og skal ta bilde av hun, utrolig morsomt egentlig. og uansett hvor sur hun er så kommer hun med den grimasen. Hun har fremdeles ingen tenner og det kjennes ikke ut som om det kommer noen på en stund enda heller, så hun har nok tenkt til å være tannlus en stund hun. Hehe. Hun hermer også veldug mye mer enn før. Men hun sier ikke så mye enda. Det er det jeg kommer på akkurat nå. 

♥ Kravle eller krabbe - Det kan hun, endelig!

 Kaste ting - Ja, hun kaster sutten ut av senga, og det meste ned på gulvet;)

♥ Si noen få ord - Nja, hun sier mamma,pappa, nei og.... tror det er det:P

Kunne forstå ord og uttrykk - Hun forstår hva nei betyr, hade, hvem mamma er og hvem pappa er. HUn forstår også når hun får skryt.

♥ Gå noen skritt med støtte - Ja, hun går etter gåbil og hun går når vi holder hun i hendene.

Når barnet er 10 mnd, har det funnet en måte å komme seg fremover på. Hvordan er veldig individuelt. Noen kravler på magen, noen krabber på knærne, noen aker på rumpa og noen ruller seg rundt. De kommer seg iallefall frem til ting. Nå er leker som for eksempel rullende biler veldig interessante. Noen barn lager brrr lyder når de leker med biler nå.

Barnet elsker å kaste lekene sine rundt, for så å hente de. Det er ekstra gøy om noen henter leken for de. Man kan også rulle ball til de og de ruller den tilbake. - Stemmer

Tenner: 0

Ord: mamma, pappa, nei og innimmelom sier hun " ahde" som betyr hade:)Hvor gammelt er barnet ditt?
Hvordan lå det i utviklingen da det var 10 måneder?
Er barnet ditt ett år eller hvor lenge er til det til de er det eller hvor lenge siden er det det ble det? 


MIE - 9 MÅNEDER

 • 13.07.2012, 11:08

Dette innlegget skulle kommet for noen dager siden, men bedre sent enn aldri. Vi har hatt besøk av Jenny de siste dagene så hun har sittet en del med pcen. Ikke at jeg skal skylde på hun men, vi ahr gjort litt da så har ikke orket å sitte på pcen. Men her kommer et innlegg om at den lille prinsessa vår er hele 9 måneder allerede. Tenk at det bare er tre små måneder til hun er ett helt år, det er ganske så sykt, på denne tiden i fjord gikk jeg rundt og følte meg enormt stor og var nesten sikker på at jeg skulle skrekke, men enda hadde jeg et helt trimester igjen! Ganske vilt. 
Mie har ikke gjort så veldig mye nytt den siste måneden faktisk, hun prøver og streber fremdeles med denne krabbingen og det med å sette seg opp selv, hun har fått til siste nedvnte noen få ganger den siste uka faktisk og er da såå fornøyd med seg selv. Krabbingen går bedre hun har begynt å bevege på armene men mangler fremdeles at bena skal henge med, men det kommer seg nok med tiden vil jeg tro.
Hun kommer seg ihvertfall lettere opp på alle fire på egenhånd og det er en god fremgang. Den siste uka har mie møtt fire andre babyer som kunne krabbe og det har faktisk gjort litt inntrykk på hun, tror det la litt mer press på hun for å lære seg. Så om en uke skal vi møte mange av de igjen så kanksje hun da lærer noe etter det! hehe. Ellers har hun ingen tenner enda, og det virker ikke som det er noen på vei enda heller. Men det er jo ikke noe å stresse med ihvertfall. Hun har også så vidt det er begynt å reise seg opp og setter seg fint over fra rumpa til å sitte på knærne. På helsestasjonen fikk hun skryt for å ha en veldig god finmotorikk, hun hadde inponerende mange annsiktutrykk og kommuniserte veldig godt sa de, så de kunne merke på hun at hun har blitt snakket mye til fra fødsel og til nå. Og det er jo fint p høre, ellers så kryper hun sakte mot 10 kg. Her om dagen fikk hun forresten et utslett som bare ble verre og verre og i dag var vi en tur hos legen med hun for å se på det, dette var noe helsestasjon ville at en lege skulle se på og de fant ut at det var et virusutslett som visstnok er en av barnesykdommene, aner ikke hvilken men. Hun fikk ihvertfall en krem som skulle hjelpe og etter to smøringer så ser det allerede bedre ut. Så det lover bra.


Barn på 9 mnd skal kunne: (forsatt kopiert fra Litloo.com)

♥ Sitte uten støtte - Ja det har hun kunnet ganske lenge, men det er først nå hun setter seg opp selv.
♥ Stå med støtte - Ja
♥ Kravle seg bortover -Nei...
♥ Si to til tre ord (individuelt) - Hun sier Mamma og Pappa, helt bevisst er det ikke men..Hun sier også andre ting som høres ut som hei, nan, mommo, osv.. hehe

På denne tiden lærer barnet å kravle seg fremover. Det skjer omtrent samtidig med at de kan sitte selv uten støtte. De når dermed nye ting i huset og det er viktig å sikre det FØR ulykken er ute. Holder du barnet oppreist, kan det være det setter den ene foten foran den andre og dermed gjør sitt første vaklende forsøk på å gå.

Barnet utvikler stadig språket. De fleste kan si et par ord nå. Gjerne mamma og pappa. De gurgler mye mer enn før. Man kan se de peke og "forklare" deg ting på sitt eget språk. Sier du "hvor er pappa", vil barnet se etter pappa.

- Mye som stemmer, men hun kryper ikke og kommer seg ikke fremover enda, men er nok ikke lenge til vil jeg tro. Hun er heller ikke så spesielt intresert i å gå enda.

Ord: mamma, pappa

Tenner: 0

Hvordan gammelt er barnet ditt?

MIE - 8 MÅNEDER

 • 11.06.2012, 23:34

Dette innlegget er en dag forsent men. Mie var hele ÅTTE måneder i går. Tenk det da. bare fire små måneder igjen til hun er et helt år. Og det går skremmende fort skal jeg si dere. Ble hun ikke nettopp født da? Og hvor ble tiden av? 
Når det gjelder Mie har hun faktisk gjort litt små fremskritt de siste dagene. Hun er nærmere og nærmere det å komme seg i krabbestilling og det å komme seg fremover. Hun har begynt å dra seg opp etter ting fordi hun vil reise seg. Hun klarte faktisk å reise seg opp i badebalja si her om dagen og stod med rumpa rett ut. Så fornøyd før hun deiset ned på rumpa igjen. Men det er helt klart fremsktikk. Ikke at jeg stresser så voldsomt med å få hun rundt men merker hun synes det begynner å bli litt kjedlig å ikke komme seg rundt. Så hun begynner å bli ivrig på å få det til.
Når det gjelder matfronten har hun endelig begynt å akseptere nye matvarer. I dag fikk Joakim faktisk i hun et helt glass med noe heelt annet enn spagetti og kjøttsaus som egentlig er det eneste hun liker. Ble litt grimaser og frysinger, men hun fikk det i seg og beholdt det i magen. Så da er det bare til å vende hun til nye smaker og vende hun til litt biter i maten. Hun har også fått litt brødskive i det siste, eller fruktmos med brødbiter vil jeg vel kalle det.  Men hun spiser det.

De siste to ukene har Mie vært et sant mareritt på nattestid, heldigvis litt bedre nå, men hun har vært helt umulig enkelte netter. Hun har våknet x antall ganger i løpet av nattaen og vært helt umulig til tider. Men det er ut som om hun har gitt seg litt nå. Vi håpet det skulle være tenner så det skulle være ne naturlig forklaring på tullet hennes, men kan ikke se noen anntydning til noen tenner i munnen hennes. Så det var nok bare en periode alle barn skal gjennom tenker jeg.

 Et barn på 8 mnd skal kunne:

♥ Holde gjenstander i begge hender samtidig. - Ja
♥ Begynne å riste gjenstander for å se om de lager lyd. - Ja
♥ Imitere hodebevegelser til andre personer. - Ja, hun prøver også på lyder innimellom
♥ Begynne så smått å utvikle "pinsettgrep". - Ja, hun er veldig opptatt av små detajer. 
♥ Sitte en stund uten støtte - Ja.
♥ Si mamma/pappa (dette er individuelt) - Ja, hun kan det. Men det er ikke bevist. 

Nå begynner de å bruke fingrene mye mer. De piller på alle småting på leken med pekefinger. Det er en super tid å begynne med brødskiver om man ikke allerede har begynt. Skjær skiven i terninger og la barnet spise. Da får barnet øvd seg på ?pinsettgrepet? som er å plukke opp ting med tommel og pekefinger. Dette er utrolig viktig å lære. De kan nå holde ting i begge hender samtidig og de fleste har funnet ut at det er gøy å slå disse mot hverandre for å få lyd.

Noen barn kommer seg i krabbestilling, men blir stående i den stillingen uten å komme seg fremover. Andre kommer seg fremover. Noen kan gå med støtte, andre bare står og hopper. Utviklingen nå er veldig individuell. Men de skal kunne stå med støtte. Altså at beina bærer hele vekten, mens du støtter så de ikke faller sidelengs. De aller fleste har sagt sitt første ord til nå, men dette er også veldig individuelt. - det meste her stemmer. Hun verken åler, kryper eller kommer opp i krabbestinng(gjort det noen ganger), og hun kan heller ikke gå om vi hjelper hun. Står bare og hopper.
Hvor gammelt er barnet ditt?
 

MIE - 7 MÅNEDER

 • 17.05.2012, 21:07

Hei alle lesere som fremdels er her. 
Jeg har vært helt elendig de siste dagene på blogging. Men jeg lover å ikke bruke et helt innlegg på å klage over meg selv og hvor dårlig jeg er.
Jeg tenkte heller jeg skulle komme med en syv måneders oppdatering av Mie, for hun ble jo hele 7 måneder for en uke siden. Og det fortjener jo en litne oppmerksomhet synes jeg. Så her kommer det en lite oppdatering om hvordan hun har utviklet seg den siste tiden.

Først må jeg bare si.. HÆÆ? er den lille babyen min syv måneder allerede? Hvor ble det av de syv månedene? Hun ble jo akkurat født jo, og nå er hun blitt så stor allerede. helt skremmende hvor fort det går. men hver dag er en utrolig reise, hver eneste dag er en fin dag. Mie lærer noe nytt nesten hver eneste dag nå. Hun finner ut av nye ting hele tiden og lærer stadig noe nytt. Bare som i stad, når vi satt på toget hjem fra Ski, da reise hun seg opp i vogna, så det spørs om vi ikke må bytte til sportsdelen selvom jeg helt ikke vil det enda, for et er ikke akkurat så trygt at hun skal sove ute i vogna si om hun kan dette over kanten. Det er heller ingen seler som går ann å feste i vogna, så det spørs virkelig om ikke vi må bytte nå da. For det er ikke så veldig trygt at hun kan dette over.
Ellers har vi senket senga, for hun ahr noen ganger reist seg opp etter sprinklene, så nå er hun trygg ned ei senga si også. veldig fint. Ellers har vi lagt ut alle vippestoler til salgs, fordi hun rett og slett ikke trenger det lenger. hun kommer seg ut av det uansett, så da satser vi på å ikke bruke det. Vil jo ikkke utsette hun for noen fare heller. ♥ Sitte ved hjelp av støtte - Ja, hun kan sitte helt uten støtte også.

♥ Gjenkjenner navnet sitt - Ja.

♥ Klappe sitt eget speilbilde - Ja.

♥ Babler mye - Ja, hele tiden. Spesielt med konsunanter. 

♥ Ha lært seg betydningen av 6-8 ord - Tja.. det vet jeg faktisk ikke.. 

Barn i denne alderen vil bruke beina skiftevis og ikke samtidig. Så når hun holder de i stående stilling, vil de danse med føttene. Disse bevegelsene er det første forsøket på veien til å kunne gå. Ting som beveger seg er kjempespennende. Leker som "borte tittei" og "klappe søte" er veldig populære. Kiling er også veldig gøy. Da reagerer de med latter og lyder. Legger du barnet på magen, vil det åle seg fremover eller bakover. Det er viktig at de får utforske litt på egenhånd, uten forstyrrelse fra foreldre.

Barnet lærer nå at hendene kan brukes til mer enn å bare stappe en leke i munnen. Du kan se de "leke" litt mer med leken og utforske den dypere enn før. I denne alderen er det svær vanlig at barna blir redd for fremmede mennesker. Ser de ikke for eksempel besteforeldre ofte nok, kan de bli skeptisk til de neste gang møtes.  - Det meste stemmer her. Hun åler seg ikk så veldig mye fremover. Men uten om det stemmer faktisk alt sammen.

Mie ble forresten 7 måneder den 10.mai.. men det har gått litt tregt med blogginga mi om dagen. Jeg skal prøve å lage et skikkelig 17. Mai innelgg til dere. Men da må jeg få bilden av pappaen min, for vårt kamera bestemte seg for  å ikke ville funke så da fikk vi ikke tatt noen egne bilder..

MIE - 6 MÅNEDER

 • 10.04.2012, 22:09

Mie ligger og sover søtt i sengen sin etter en halveisbursdagsfeiring med mammaen sin i dag. Når jeg hentet hun ut av sengen på morgningen i dag sang jeg halvebursdagssangen for hun, og da lo hun faktisk av meg. Ellers har vi bare kost oss skikelig i dag, hadde egentlig tenkt til å gå en tur til byen, men været var ikke spesielt fint for tur. Så jeg håper på bedre vær i morgen så vi får trillet litt da.
Mie sov uansett veldig godt i vogna si når vi var ute på tur og sov mye lenger enn hun pleier å gjøre. Hun rakk faktisk ikke å kjede seg før jeg var feridg og vi ventet på bussen hjem igjen. Siden det var mini bursdag for Mie i dag så fikk hun også litt klær, hadde egentlig bestemt meg gavekortet jeg vant skulle brukes på noen nytt til meg selv, men fant ikke noe jeg likte, så da ble det noe på Mie i stedefor.

Mie har utviklet seg masse den siste måneden og det har skjedd utrolig mye bare de siste dagene. Fra sist månede har hun gått fra å bare få MME til å  få 3 måltider med fast føde + frukt hver dag. Vi sliter med å få hun til å drikke vann noe som er ganske viktig siden hun får så mye fast føde. Heldigvis er det en del vann i MME og i frukten. Hun får også 4 flasker med 200ml MME i døgnet. Så hun legger bra på seg.
Når det gjelder utvikling så har Mie også utviklet seg skikkelig, hun snurrer rundt i hele stua, Står helt stødig med støtte, kan sitte opptil fem minutter uten støtte, og hun har klart å komme seg opp på alle fire tre-fire ganger men hun bare har gynga. Jeg har også sett hun noen ganger når hun klarer å dra seg fremover med albuene på gulvet. Så det skjer mye med utviklingen hennes om dagen.

De siste nettene har hun også laget seg den rutinen at hun gråter og sutrer en del om natta og våkner veldig tidlig. Så jeg håper det er noe tenner eller noe som skjer i munnen hennes og at dette ikke er en ny vane hun har tenkt til å fortsette med. For jeg er skikkelig sombie når klokka er fem på morgningen. Hun sover ikke like mye på dagen lenger heller, og ofte bare små lurer nå og da. Er jeg heldig så kan hun sove i kanksje 3 kvarter. Så da må jeg løpe rundt og gjøre det jeg skal. Ellers leker hun mye for seg selv på gulvet og er veldig opptatt av det rudnt seg. Som her hos mamma har hun oppdaget Theodor(katten) og følger han med blikket. Det som er litt koselig er at han ahr oppdaget Mie også. Så han er aldri langt unna og så fort hun ikke er ved leken sine så prøver han å leke med de.♥ Holde flasken sin med begge hender - Ja, det gjør hun, men hun har ikke helt kontrollen da.

♥ Bære hele kroppsvekten med føttene - Ja, hun elsker å stå på bena og kan stå helt selv hvis hun holder i noe.

♥ Ha teknikker (som rulling) for å komme seg rundt - Jepp,hun ruller og åler seg fremover :)

♥ Sitte stødig med støtte - Ja, hun kan sitte i opptil 5 minutter uten støtte.

Barnet har nå full kontroll over bevegelsene når det ligger på magen. Det kan løfte brystkassen opp med strake armer. Det klarer lett å fulle fra rygg til mage og til rygg igjen. Dette gjør det for å komme seg rundt på gulvet, siden krabbing er litt tidlig. Barn i 6 mnd alder griper aktivt etter alle ting innen rekkevidde, så vær obs på små deler. Det snakker mye til sitt eget speilbilde og til foreldrene. De begynner å bli litt skeptisk til fremmede personer nå. - Her stemmer alt. 

MIE - 5 MÅNEDER

 • 11.03.2012, 23:21

Tenk at i går den 10.03.2012 ble min lille engel hele FEM måneder gammel. Husker at når hun ble født fikk jeg høre at jeg skulle nyte tiden mens hun var veldig liten, fordi den gikk så fort. Og jeg merker jo det nå. Synes det går så fort og pluttserlig så er det gått enda en måned. Hun har begynt smått med klær i 74 og alt i 62 er pakket bort. Bare 68 og litt 74 hun bruker nå. Synes det er så trist hvor fort de blir store. Men også veldig morsomt å se hvor fort de utvikler seg og se hvor mange nye ting de lærer seg for hver eneste dag. 

Mie får bare mer og mer personlighet for hver eneste dag som går, og hun blir bare mer og mer tilstede. Den siste tiden har hun slitt veldig med vond hoste og litt dårlig matlyst. 
På tirsdag skal vi på helsestasjonen på 5 måneders kontroll og da er det tid for ny vaksine, håper formen hennes ikke blir dårlig av vaksina og at hun ikke blir alt for lei seg når hun får den.  Men går nok fint denne gangen også.

 

Et barn på 5 mnd skal kunne:

♥ Klare å sitte med støtte - Ja, sitter litt på fanget, men sitter ikke veldig mye
♥ Kunne dra seg selv opp når du drar de i hendene fra liggende stilling - Ja.
♥ Oppdage føttene sine - Ja, men nesten bare på stellebordt
♥ Strekke seg og gripe etter alt som er innen rekkevidde og smake på det - Ja.
♥ Flytte en ting fra ene hånden til den andre - Ja.
♥ Le - Ja, hun er super kilen og hun elsker å leke "borte-titt titt"

Hvor gammel er ditt barn?
Hvordan reagerte ditt barn på 5 månedersvaksina?

MIE - 4 MÅNEDER

 • 10.02.2012, 20:36

Tenk at det er hele fire måneder til den lille solstråla vår kom til verden. Jeg tror det  er de fire korteste og de fire lengste månedene i mitt liv. Litt vanskelig å sette ord på det. Det føles ut som om Mie alltid har vært her hele livet. 
For hver dag som går synes jeg hun bare får mer og mer personlighet og det er veldig deilig å ha rutiner og vite hva som er galt når hun gråter.  Jeg føler jeg kjenner den lille skapningen mer for hver eneste dag som går.

Den siste måneden har også Mie utviklet seg veldig mye og gjort mye nye ting. Hun har begynt å snu seg fra rygg til mage og tilbake igjen. Enkelte ganger klarer hun å rulle tvers over hele stuegulvet, mens andre ganger klarer hun bare fra rygg til mage. Hun er også veldig sterk og når hun sitter i vippestolen sin så reiser hun ryggen helt opp sånn at hun sitter. Mie ler så vindt det er, og er blitt veldig kilen. Hun har også begynt å ta etter leker og hun er veldig intresert i lekene sine. Også skal jo alt til munnen da. Hun ligger masse på magen og begynner å bli veldig sterk i armer og ben. 

Mie sover også av seg selv om kvelden når hun legges i sengen. Hun sover mye mindre på dagen enn hun pleide og er mer tilstede om dagen.
Mie spiser ca 200 ml til måltider og hun får en skål med grøt på kvelden, i dag har vi også begynt med en flaske velling etter grøtmåltidet. Altså i den siste flaska hun får for dagen. Hun er også i seng mellom 18.30 og 19.30. Og da står vi opp rundt 10.00 eller 11.00 om morgningen. Da er hun vken en times tid før hun sover igjen.
 Et barn på 4 mnd skal kunne:

♥ Løfte hodet når det ligger på mage ved hjelp av hender og armer - Gjort veldig lenge.
♥ Rulle fra mage til rygg  - Japp, det gjorde hun en stund ruller også omvendt.
♥ Åpne hendene sine helt (de har vært knyttet før) - Ja, men fermdeles en del knyttet. 
♥ Utforske ting med hender og munn - Alt hun får i hendene skal i munn

Barnet gurgler igjen når du prater. Det har veldig lyst å sitte og kravle, men klarer det ikke helt enda. Det griper etter leker selv og fører de med en gang til munnen. Barnet snur seg etter lyder og gurgler glad tilbake til den som snakker til det. - Alt stemmer

Hvor gammelt er ditt barn?
Kan du sammenligne ditt barn med Mie da det var så gammelt? 

MIE - 3 MÅNEDER OG 3 MÅNEDERS KONTROLL

 • 10.01.2012, 23:20

I dag er det tre måneder siden den lille elsklingen vår kom til verden! Tenk så stor hun har blitt! Synes liksom ikke det er så lenge siden hun kom til verden som den lille babyen som bare blir større og større. Pluttserlig begynner hun på skolen!

Jenter veier i gjennomsnitt 5.8 kilo og er 61 cm lange. 

Nå er hun ikke bare nyfødt lenger, og interessen for omgivelsene øker, hun er nysgjerrig og vil utforske. Hun kan være flinkere til å bable og leke med lyder. Har du merket hvordan hun kan lytte mer oppmerksomt til deg?

En begynnende forståelse av at ord kan formidle følelser og mening, for eksempel knyttet til mat, markerer en forandring. Hun begynner allerede å ha forventninger til bestemte daglige situasjoner, som for eksempel å bade og legge seg. Hun har også større bevissthet når det gjelder sammenhengen mellom lyder, bevegelser og respons fra omgivelsene. Hun elsker at du hermer etter alle lydene som lages! «Samtalene» dere imellom kan vare lenge. Smil avler smil, og lyder avler lyder. Samspillet mellom dere blir mer variert. 

MILEPÆLER

Kommunikasjon og sosial utvikling

 • Er opptatt av sine nære omsorgspersoner - liker ikke når du går, blir ivrig når du kommer, og følger deg med øynene rundt i rommet. - Japp, Mie er blitt mammadalt
 • Begynner å imitere faktene sine når dere prater - beveger armer og bein. - Japp
 • Øyekontakten med deg øker stadig - en viktig emosjonell prosess som knytter dere nærmere sammen. - Hun har hatt øyekontakt med oss lenge
 • Begynner å le høyt. - Har hendt noen ganger, men ikke mye..
 • Liker lyden av sin egen stemme og utvider stadig spekteret. - Japp
 • Bruker mange ulike bevegelser og ansiktsuttrykk for å uttrykke behov og følelser. - Japp
 • Lytter intenst og svarer med lyd til den som synger og prater for det. - Elsker når pappaen synger for hun

Sanser og motorikk

 • Barnets evne til å gripe og bevege en rangle utvikles denne måneden, og det vil gripe etter ting som blir holdt rett foran hånden, når det ligger på ryggen eller sitter på mors eller fars fang. - Hun tar tak i ting, men ikke helt bevisst enda
 • Barnet begynner å trekke i klærne sine. - Det gjør hun
 • Evnen til å følge bevegelser med blikket utvikler seg raskt - Njaa
 • Barnet begynner å sparke med styrke.- Gjort en stund
 • Nå klarer barnet også å gjøre to ting samtidig, som å suge og titte på noe. - Det gjør hun
 • Barnet løfter hodet og brystet i mageleie når det støtter seg på armene.- Gjort lenge

Interesser og aktiviteter

 • Liker og trenger mye fysisk nærhet - vil bli holdt, båret og kost med. - Japp
 • Begynner å vise preferanser for enkelte mennesker.- Ja, hun foretrekker mamma og pappa
 • Begynner å vise forventning til kjente aktiviteter.- Ja
 • La barnet få ligge et sted hvpr det kan følge med på dine og andre familiemedlemmers gjøremål i huset. Legg barnet på magen og legg deg på magen foran barnet og prat og syng. Slik oppmuntrer du barnet til å trene på å holde hodet og overkropp oppe. - Hun liker å sitte i tripptrppstolen og følge med og hun elsker at vi snakker og synger med hun.
 • Barnet utforsker med hender og munn. Skaff noen få, trygge, "tyggesikre" leker som barnet både kan kjenne på og tygge på. - Hun spiser masse på hendene sine

 

Ellers så har vi vært på helsestasjonen i dag, og det gikk egentlig veldig fint. Helsesøster sa også at hun ligger godt ann i utvikling, og at hun trodde hun snart snudde seg fra tygg til mage. ( hun snur seg fra mage til rygg nå) 
Eller så fikk hun stikk i begge lår og det var ikke langt unna at jeg begynte å gråte eller bare rev hun ut av armene til Joakm og nektet for at hun skulle ha en spøyte til. Men hun fikk nå begge to og hun. heldigvis gikk det fort over med litt trøst da. Det er i slike situasjoner jeg er så glad for at Mie har koseklut og smokk!

Hun veide 6420 gram og har gått opp 1,4 kilo på litt under 5 uker. Hun er også 61 cm lang og har skrekt seg 10 cm siden fødsel.Stakar, aner ikke hva som snart skal skje.


Får trøst av pappaen sin etter den første sprøyte.


* mammahjertetblør* Dakar lille jenta mi!


Trøst hos mamma.

Etter på har hun ikke fått noen reaksjoner, eller bivirkninger av vaksinene. Hun var litt varm og grinete i kveld men ikke noe mer enn det!:)

Reagerte ditt barn på spøryta?
Hvor mye veide ditt barn på 3 måneders kontroll?  


 

MIE - 2 MÅNEDER

 • 11.12.2011, 10:48Så var det det 10 ende igjen da og Mie fyller nok en månede. I dag er det 2 måneder siden Mie kom til verden og vi har vært foreldre i hele to måneder. Egentlig føles det ut som om Mie har vært her hele livet og ihvertfall mer enn bare to måneder, men samtidig synes jeg det ikke er så lenge side jeg lå på sykehuset og ventet på at hun skulle komme. 

Mie forandrer seg hver eneste dag og hun vokser som bare det. Hun er nå vokst ut av alle klærne sine i 50 og nesten alle i 56. Hun bruker mest klær i 62, og noe i 68. Synes egentlig det er utrolig morsomt fordi det er  de størrelsene vi har de fineste klærne og der vi har mest. 
Ellers så holder hun fortsatt ved rutinene sine og sover fra kvelden til morgnigen og ofte sover hun i mellom 8 og ti timer i strekk. Noe mamamen og pappaen henes synes er utrolig deilig. Siden Hun sover hele natta så har vi begynt med 3'er bleier på natta siden hun har de på så lenge og før så tissa hun se helt igjennom. Vi bade hun også annen hver dag siden hun har såppas mye hår og fordi hu gulper veldig mye. Så hun får fort fett hår/gulp i håret og hun luter fort gulp side hun gulper mye. Mie er også en veldig sulten liten baby og spiser ofte og veldig mye. Men hun har omternt aldri vondt i magen, tror faktisk jeg bare har opplevd det en gang etter at hun ble født at hun har grått uten at det var av kjedsomhet, sult eller at hun var trøtt.

Vi sover også bare to ganger i løpet av dagen, da sover hun ute i vogna si for det er der hun sover lengst. sover hun inne så sover hun ikke mer enn et kvarter om gangen. Og hun liker seg godt i vogna.
Mie har også begynt å få interessen av leker, og hun elsker å se på tv. Mie smiler også masse og noen ganger så ler hun. Hun "prater" også en del ved å bruke gurglelyder og andre små lyder. Hun er også veldig sterk og vil helst stå eller sitte på fanget, men hun får bare lov litt av gangen fordi det ikke er bra for hun. 
Ellers så har hun ikke mistet noe hår, hun har bare blitt litt tynn i håret bak.

Jeg vet heller ikke hva hun sånn ca vier, men vil tippe på et sted mellom 5100 -5500... aner ikke hvor mye hun legger på seg i uka. Men hun spiser mye ihvertfall. Hun er en veldig sulten baby så jeg har ikke nok melk til hun, så derfor får hun MME. Men jeg gir ikke opp amminga fordi jeg har nok til det første måltide som er rundt 6-7 på morgningen og det er veldig deilig å slippe å måtte stå opp å lage e flaske så tidlig på morgingen.Og da rekker hun heller ikke å våkne helt. Så hun sovner fort igjen.

 

 

 Et barn på 2 mnd skal kunne:

 Holde hodet rett - Ja.

Gurgle for å kommunisere - Ja.

Kjenne igjen foreldrenes stemme - Ja.

Bevege beina i sirkelbevegelse - Ja

 Barnet begynner å få mer kontroll over det tunge hodet. Men er fortsatt for svak i nakkemusklene til å holde det oppe selv. Det klarer å løfte hodet litt høyere når det ligger på magen. Hendene er fortsatt knyttet, men begynner å åpne seg litt. De aller fleste barna vil smile av glede og følge deg med blikket. - Alt stemmer her. 

 
EDIT : skrev dette innlegget i går, men ble i dårlig form så fikk ikke lagt det inn. 

Hvor gammetl er ditt barn?

Hva synes du om innlegget? 

 

 

 

 

Mie 1 måned

 • 10.11.2011, 18:04

Tenk at i dag er det allerede en månede siden lille Mie kom til verden. 
For meg er hun fremdeles like liten og jeg ser nok ikke forandringene hennes like enkelt som alle andre ser de. Men hun er jo blitt større, ihvertfall lenger. Jeg ser også at hun har fått mer bollekinn og at hun begynner å få litt tykkere lår, legger, armer og at hun har fått litt rundere mage.

Til å være en månede er Mie utrolig sterk i nakken og bena. Og når vi hadde hjemme besøk da hun var tre uker gammel fikk jeg beskjed om at hun lå litt forran gjennomsnittet når det gjelder utvikling. Fikk skryt for at hun ser veldig frisk og fin ut, hun har en fin hudfarge, en perfekt vekt og hun legger på seg akkurat det hun skal.
Når hun sover snur hun seg fra side til side hel selv og hun holder hode sitt veldig bra selv og er veldig sterk i nakken. Hun er også veldig sterk når hun ligger på magen og løfter opp hode og løfter bena.

Mie har sovet hele natta siden den dagen hun ble født. Og det er utrolig deilig. Som regel så er hun i seng mellom 23.00 -24.00 og da sover hun helt til Joakim drar på skolen rundt 07.30. Da tar jeg hun over i senga til meg og gir hun mat der. Også sover hun sammen med meg og da er det ofte vi sover til rundt 12-12.30. Så skal ikke klage på at jeg har veldig underskudd av søvn. På dagen sover hun ikke så veldig mye, men det variere fra dag til dag. Som regel sover hun bare to lange lurer på dagen. En rundt 14 tiden og en rundt 18 tiden. Og noen dagen små sover hun litt.
Så hun kan være litt krevende på dagen fordi hun gjerne vil underholdes, men ingenting er gøy.

Jeg kunne ønske jeg fullammet hun, men etter at jeg var syk en ukes tid så mistet jeg nesten melken av antibiotikaen jeg fikk, jeg sluttet derfor på den etter to dager og melka har kommet mer og mer tilbake etterpå heldighvis.
Men jeg har fremdeles ikke nok til å mette den sultne lille babyen min. Så hun får en flaske litt nå og litt da. Enkelte ganger er hun veldig fornøyd med maten etter amming og andre ganger kan hun ha ligget og ammet i over to timer men fremdeles være utrolig og uforøyd og da får hun MME. Hun får også hver kveld før hun skal sove. Selvom det er trist å ikke kunne fullamme så er det vitigste for meg at hun blir mett og er fornøyd.

Ellers så har hun fått skryt for at hun har et veldig våkent og klart blikk, hun har også et veldig festet blitt og hun er lett å få øyekontakt med. Det fineste hun vet er lys, og ser på alle lys og tven. 
Hun har også interesse for to leker, som er rød, svarte og hvite. De følger hun med øynene.

Jeg er usikker på hvor stor hun er, men hun er rundt 4050 gram tung vil jeg tro, og noen å femti cm lang. Merker ihvertfall at hun har strekt seg for enkelte bukser i 50 begynner å bli litt korte.
Hun er ihvertfall en veldig rolig og snill unge, men hun har sine dager hun også hvor ingenting er bra nok og hun bare vil gråte og små klage hele dagen. Hvor ikke mat er bra nok, ikke puppen er bra nok, hvor hun ikke skal sove, eller noen ting. Men det overlever jeg.

Ellers så elsker jeg morsrollen, og det føles veldig naturlig. På en måte har tiden gått utrolig fort, men på en annen side så føels det ut som om hun har vært her alltid. Morsrollen er så naturlig og det føles ut som om jeg alltid har vært mammaen til lille Mie. Jeg elsker det.

Hvor gammel er barnet ditt?
Kjenner du igjen noe av dette? 

Om meg

Ronja Åsen

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no