Ronja Åsen

- Mamma.Student.Samboer.Interiør -
 • Mie
 • Et kapittel avsluttes

  • 01.07.2017, 23:07

  Tenk for fire år siden,den 15.august 2013, startet et helt nytt kapittel for oss alle sammen, den lille jenta vår skulle starte i barnehagen. Med bare to tenner, til tross for at hun straks var 2 år, med lyse lokker, med et ordforråd av få ord. Jeg var med på alle tilvennings dagene. Som Mie tok helt glimrende. Mens Mammaen hennes stod i vinduet og gråt. For for mammaen din var det faktisk helt grusomt at du skulle starte i barnehagen, tenk at jeg skulle gi noen helt fremmede ansvaret for deg, tenk om det hendte deg noe. Uheldigvis var det akkurat dette året vg valgte å granske alle barnehager, og det kom frem hvor mange barn som hadde dødd i ulykker i barnehager, hvor mange barnehager det var hendt overgrep i, og midt opp i dette skulle jeg lære meg å stole på fremmede mennesker, gi fra meg det aller mest dyrebare jeg har. Innlegget om Mie sin første dag i barnehagen kan du lese HER.

  Nå er det gått nesten fire år, fire år hvor du har vokst utrolig mye. Du har fått fler tenner, lenger hår, og et ekstremt godt ordforråd. Faktisk så godt at du er ekstremt flink til å argumentere med mammaen din. Du er blitt en tøff, sta, bestemt og ekstremt godhjertet jente. Du er flink til å leke med alle. Du er en god venn, og du er veldig rask på å lære. Du er utrolig flink til å regne, og ikke minst skrive bokstaver og tall. 

  Jeg er så enormt glad for at du endte opp i barnehagen du endte opp i, for jeg er sikker på at det er verdens beste barnehage, med helt fantastiske ansatte. De har gitt deg så enormt mye kjærlighet, så enormt mye kunnskap, de har holdt ut alle gangene du har skrudd på den sterkeste vilja di. De har vært så tålmodige. Jeg vet at de har vært en stor del av å forme deg til den fantastiske jenta du er nå i dag. 

  Om en knapp uke er livet i barnehagen et lukket kapittel for deg, og det er helt grusomt for mammaen din. Igjen gruer jeg meg, mens du er kjempe klar. Det har nok noe med at du er mitt første barn å gjøre tenker jeg. Men tiden er inne, et kapittel skal avsluttes og et nytt skal starte. Det vil nok gå veldig bra dette også. Selvom mammaen din ikke helt klarer å se hvordan det skal gå bra akkurat nå. Mamma er så glad du fler ganger har fortalt meg at jeg ikke skal være redd, for du er ikke redd, og du har lovet meg at dette skal gå bra. Så håper jeg du bare vil holde mamma i hånda første skoledag og hjelpe mammaen din igjennom den. For jeg kan garantere deg at jeg kommer til å gråte noen tårer den dagen. 

  Mie, jeg er så stolt av deg! Selvom vi innimellom krangler og blir sinte på hverandre. Så skal du aldri tvile på at mamma elsker deg himmelhøyt. Og jeg gleder meg utrolig masse til å ha ferie med deg! 
  Når du går ut barnehage-porten på fredag, gjør det med hevet hode og vær stolt av hvilken utrolig jente du er! 


  Mie våren 2014, våren 2015, våren 2016 og våren 2017. 

   

 • Mie
 • Noe vi vil huske

  • 07.06.2017, 23:14

  Jeg skulle jo fortelle dere her en dag hvordan det gikk for Mie på balletten. 
  Hehe, det var litt av en opptreden. Mie er nemlig en liten frøken med mye vilje, som er sta og veldig egen. I tillegg er hun ekstremt sjenert. Og kan låse seg helt når hun synes noe er skummelt. Jeg kjenner meg veldig igjen i dette selv. Fordi når jeg blir veldig redd for noe så låser jeg meg litt.
  Ihvertfall, Da de kom inn i salen hadde Mie fått smålig panikk da hun så hvor mange mennesker det var der inne. Hun ville derfor egentlig ikke opp på scenen. Men ballettlæreren hadde fått hun med opp likevell, men der stod hun da, helt stille med armene i kors og turte nesten ikke danse i det heletatt. Først trodde vi hun egentlig var sur. Men hun fortalte selv etterpå at hun hadde vært så redd og sjenert så hun ville egentlig ikke likevell.

  Men hun blir i hvert fall husket da, det skal hun jo ha for. Vi glemmer ikke den opptreden hennes med det første kan man si. Men vi er likevell kjempestolte av den lille ballerinaen vår i hvert fall. Neste gang er hun kanskje bittelitt tøffere. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA   

 • Mie
 • Første gang på en ekte scene

  • 04.06.2017, 13:36

  I dag er det en stor da for oss. Mie skal nemlig være med i ballett stykke Coppelia i dag. Og det er jo veldig stort for oss alle. Det blir første gang de skal opptre på en ekte scene. Tidligere har vi bare sett på hva de har lært i studio der de har ballett trening til vanlig. Jeg er så spent på hvordan Mie synes det er å danse foran så mange mennesker. Hun kan jo bli litt sjenert når det er mange ukjente. 
  Jeg er jo så heldig at jeg har fått sett de øve noen av de siste gangene og det har rørt meg veldig. Så jeg gleder meg enormt til å se hele stykke i morgen. Kanskje en dag har Mie en " hvoedrolle" i et ballettstykke? Hun skal ihvertfall aldri tvinges til å drive med dansen om hun ikke ønsker det. Men det hadde jo vært veldig moro om hun hadde fortsatt da. Kanskje en dag begynner Othilie også? Eller kanskje Othilie er en helt annen type jente, kanskje hun ønsker å drive med fotball? 
  Oppdaterer med bilder i kveld eller i morgen. Ha en fin søndag!

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

 • Mie
 • Mie på ballett

  • 27.08.2015, 22:01

  God kveld.

  Mie har i nesten 2 år danset ballett rundt i stuen her og trippet rundt på tå med hendene over hode. Men det finnes ikke noe tilbud med ballett for barn under 3,5 år. I fjor gikk hun jo på en annen danseskole hvor det var barnedans, veldig enkle trinn og veldig kjente barnesanger. Mie var kjempeflink der og det likte hun veldig godt å få være med på. men de lærte jo ikke akkuratt ballett så hun synes det var litt skuffende at de aldri trippet på tå eller hadde hendene over hode. 

  Så i høst nesten 4 år gammel var hun endelig gammel nok til å begynne på ballettskole. Og mandag den 17.august var hun på sin aller første ballett time. Og hun var så flink. Mandagen etter, altså nå på mandag fikk ikke foredrene være med og det tror jeg er veldig sundt, at de skal lære seg å være litt fra mammaen og pappaen sin og da tror jeg også de konsentrere seg bedre. For første timen når jeg, othilie og Moren min var med å så på var hun i perioder mer opptatt av å vinke til oss enn hun var i å se på danselæreren. 

  Jeg tror dette er noe hun kommer til å trives med lenge, så jeg gleder meg til å følge hun ned på balletten hver enete mandag.   Går ditt barn på noen aktivitet?
   

 • Mie
 • Lykken er....

  • 07.01.2015, 15:50

  .... å være 3 år og få ha på deg en kjole som utvider seg når du snurrer rundt < 3  Verdens fineste datter < 3

 • Mie
 • Lille Kanin

  • 24.08.2014, 13:02

  God dag.

  Akkuratt nå ligger Joakim og sover etter nattevakt og Mie ligger og sover fordi hun var i et utrolig surt humør så hun fikk seg en liten blund. Egentlig har vi sluttet med soving på dagen i helgene ihvertfall. Men hun var våknet utrolig mange ganger i natt fordi hun hoster en del, så hun trengte nok denne luren. Så får jeg bare håpe hun er i et litt bedre humør når hun våkner igjen. For det hadde vært veldig fint. Vi får besøk etterpå av en venninne og sønnen hennes. Det blir veldig koselig og da hadde det også vært veldig koselig om Mie hadde vært blid.

  Ellers så tenkte jeg at jeg skulle vise dere bilder av den Lille kaninen min. Mie heter den. Mie fikk seg kosedress i går når vi var i byen og den falt veldig i smak kan man si. Veldig fornøyd med den. Også har den et helt fantastisk mykt og godt stoff. Perfekt plagg og kose seg i etter hun har dusjet på kvelden før leggetid.   Var i drakta søt?

  #kanin #mammablogg #mamma 

 • Mie
 • Pottetrening

  • 29.06.2014, 15:07

  God dag.

  Vi har den siste tiden prøvd oss litt frem med pottetrening på Mie. Det er ikke hver gang hun vil. Men hun har gjort både stort og smått på potta si. Hun er ganske redd for å gå på doen etter en litt uheldig hendelse der hvor vannet sprutet hun opp i rumpa. Så vi måtte bare legge dotreningen på hylla en stund og heller kjøpe en potte. Jeg er ikke så veldig glad i potter fordi jeg synes det er skikkelig ekkelt og tømme de. Men hun synes selv det er bedre og det viktigste er jo faktisk at hun lærer seg og ha kontroll på når hun må på potta og ikke bare gjøre det i bleia. VI håper at sommeren kan være med på å gi resultater. Vi har prøvd ut forskjellige belønningssystemer men det funker ikke så veldig godt. 
  Hun går en del i bare truse hjemme og det funker ofte ganske bra det. Men hun er ikke så veldig ivrig. Men vi prøver oss frem sakte men sikkert hele tiden og håper hun kanskje blir motivert i barnehagen etterhvert når fler på avdelingen hennes slutter med bleie.  
  Målet er jo egentlig at hun skal være ferdig med bleie til hun fyller 3 år i oktober og det er jo ikke helt usansynlig det heldigvis.    Når ble barnet ditt ferdig med bleie?
  Hvordan fikk du barnet ditt til å slutte?

  #mammablogg #mamma #ungmor 

 • Mie
 • Stakkars lille Prinsessa

  • 13.12.2013, 18:44

  Hallo.

  I natt var det ikke noen koselig natt her hjemme. Mie var veldig urolig og sov ikke så veldig godt så det endte med at vi ble hjemme i dag beggeto. Uansett hva vi gjorde her i natt var det ingen som fikk sove. Så vi gikk på minus her i dag.
  Heldigvis fikk i legetime ganske rask på morgningen i dag, Mie fikk stikk i fingern og det gikk veldig fint, ikke en tåre gråt hun. Så etter litt ventetid fikk vi komme inn til legen. Legebesøket resulterte i at Mie har høy crp og en betennelse i kroppen. Så derfor skal hun gå en uke på Apocillin. Det er virkelig ingen enkel sak å få i hun dette kan du si. 

  Etter vi kom hjem fra legen la vi Mie og jeg og Joakim gikk også for å legge oss, Mie våknet etter bare en kort stund og Joakim tok hun med inn i senga vår og da sovet hun på et blunk mellom meg og Joakim. Det er s utrolig koselig å sove sammen alle tre. Det har aldri vært en rutine for oss så det er veldig koselig. Kan godt hende vi gjør oss selv en skikkelig bjørnetjeneste men da får vi avvende hun når hun er frisk igjen. Den kampen tar vi ikke med så lite søvn allerede. Vi sov ihvertfall i veldig mange timer og plutselig var det til for Joakim å dra på jobb.  


  lille prinsessa med kalendergaven sin. 

  Har du noen tips å å få i de små pencilin?
  Har barnet ditt vært sykt i det siste?

  #syktbarn #mamma #mammablogg #ungmor #mødre #syk 

 • Mie
 • HELL I UHELL

  • 24.11.2013, 23:13

  Hallo.

  Vært en fin søndag her. Litt travelt fordi Mie har vært litt uheldig her noen ganger. Hun falt tidligere i dag og slo seg veldig i munnen, jeg var veldig redd for at hun skulle miste de få tennene hun har, men etter at verandaleppa hadde roet seg og kuttet hun fikk i leppa hadde sluttet å blø fikk jeg lov å se inni munnen hennes. Tennene hun hadde fra før av var der og ingen av de var løse heldigvis. Men jeg fikk meg en skikkelig overaskelse da jeg så at det var kommet gjennom to nye tenner. Både en tann oppe og en tann til nede. Så får vi bare håpe at den tanna som kommer oppe ikke er blå. Men veldig hell i uhell da at hun faktisk slo gjennom to tenner. Nå har hun jo da faktisk hele 5 tenner man kan se i munnen hennes. Så håper vi at de nå bare kommer som perler på en snor. Virkelig på tide at det kommer litt tenner hos hun nå. 

  Ellers er det klart for ny uke i morgen. Gleder meg veldig til slutten av nesteuke, for da er det tid for å julepynte. Det gleeder jeg meg helt enormt til. Jeg er så klar for jul. 

  Her ser dere hvilke tenner som nå synes i munne til Mie:) spennende å se hvordand et utvikler seg fremvoer:)

   

 • Mie
 • SYK FRØKEN

  • 19.11.2013, 20:06

  Hallo.

  Jeg hadde en veldig fin dag på jobb i dag også. Det er også veldig godt å jobbe bare dagtid, selvom det er tungt å komme seg opp om morgningen. Dagene går veldig fort på jobben og det betyr vel bare at man har det fint.
  Joakim hentet meg på jobben i dag før vi dro og hentet Mie i barnehagen. Der fikk vi beskjed om at Mie ikke hadde vært helt i form, og at hun hatt noen mindre artige bleier. Om vi også fikk en slik ville de at vi skulle holde hun hjemme i morgen. Og det fikk vi servert i kveld. Så i morgen blir Mie hjemme fra barnehagen. Joakim jobber heldigvis kvelden og jeg jobber dagen så da slipper vi å bruke noen syktbarn dager. Mie er også veldig varm og blek så etter hun er ferdig med kveldsmaten sin så skal hun få en paracet og legge seg. Så håper vi hun er fin igjen i morgen.


  Lille vennen <3

  Hvordan har deres dag vært?

  #syktbarn #feber #mammablogg #ungmor #blogger #mamma

   

 • Mie
 • BILDER

  • 11.11.2013, 21:26

  Hallo.

  Nå sitter jeg og Joakim i hver vår ende av sofaen og venter på det som skal begynne på tv i kveld. Mie ligger i sengen sin og har enda ikke sovnet. Det er jo veldig fint når hun skal tidlig opp i morgen. Heldigvis har hun mulighet til å sove på dagen.  Jeg skulle egentlig vært med Joakim på trening i dag men jeg ble pluttselig i veldig uggen form så måtte sove litt mens de var på treningen. Jeg gikk jo en god tur i oppoverbakke i stad da så jeg får se på det som en trening. Så får jeg komme meg på trening i morgen før jobb istedenfor. 

  Jeg kom på at jeg blogger veldig lite om Mie for tiden. Så jeg tenkte jeg skulle dele noen fine bilder av hun til dere fra vi var hos mamma her om dagen. Mie koste seg med sjokoladekake hos mormor. Sammen med sin aller bestevenn Theodor som er katten til mamma. De to har et helt unikt forhold sammen. De er alltid sammen når vi er hos mamma, og de krangler om de samme lekene og blir sjalu på hverandre. Utrolig artig å se på de ihvertfall. Jeg har vært veldig dårlig til å burke kamera til å ta bilder i det siste så nå prøver jeg å ta det med stortsett overalt. Her er ihvertfall noen av bildene.    Hva har du gjort i dag?
  Er du flink til å huske å ta bilder?

  #mammablogg #bilder #Mie #ungmor #tvkveld  

 • Mie
 • ENDELIG EN TIL

  • 10.11.2013, 00:35

  Hallo.

  Jeg har jo tidligere skrevet om problemet med Mies tenner, hun har jo til nå bare hatt 2 små tenner nede og det er veldig lite til å være hele to år. Hun er altså ekstremt sent ute med tennene. Desverre så er det ikke lenger noe praksis hos tannleger at de vil snitteopp tannkjøttet når de er veldig sene. Vi har jo fått bekreftet at Mie har alle tennene hun skal og at de aller fleste av de er kommet gjennom tannbeinet og mangler altså bare å komme gjennom et lite hudlag i gommen. Men det virker det ikke som de vil.
  Men her for en uke siden så stod jeg og skulle pusse tennene til Mie og da oppdaget jeg at det var kommet gjennom en tann til nede. Jeg ble helt i hundre og måtte be Martine som var på besøk om å se hundre ganger at det faktisk var en tann der. Og det var det. Nå er den kommet mye mer gjennom og det er snart så den synes og det ser faktisk ut som om det kommer en til på andre siden. Hun kommer sikkert stakkars til å se underlig ut om hun får fire tenner nede og ingen oppe. men så lenge de ikke vil gjøre noe så må vi jo bare vente på at de kommer i tur og orden.


  Ser dere tann nr tre der? (sorry for litt ekkelt bilde, men hun satt og spiste kake) hehe:) 

  Når fikk barnet ditt tenner?

  #mamamblogg #tannfrembrudd #tenner #umgmor #endelig

 • Mie
 • HØST BILDER AV MIE

  • 26.10.2013, 19:17

  God kveld.

  I dag har Joakim jobbet på dagen så jeg og Mie har egentlig bare vært hjemme og kost oss på formiddagen i dag. Ikke så veldig mye som har skjedd. Da Joakim kom hjem dro vi ut for å ta litt bilder av Mie i høstløvet, det ble jo endelig litt sol utover dagen så vi måtte benytte oss av sola og høstløvet før det blir raket bort før snøen kommer. Er jo moro å ta litt bilder i fine omgivelser. Ble veldig fornøyd med bildene selvom det er utrolig vanskelig å få til å ta bilder av Mie om dagen. Hun er så aktiv at du rekker ikke trykke på knappen på kamera før hun har løpt videre.

  I morgen håper vi på litt dint vær så vi kan være litt ute og kose oss. Kanskje ta med oss lusjen vår ut og kose oss ute med den. Men vi får vente og se hvordan været er. Er det skikkelig dårlig kanskje vi kan bake noe inni og kose oss inne. Vi skal kose oss masse før en travel arbeidsuke ihvertfall.
  Håper alle der ute har en fin lørdagskveld og husk å stille klokken i kveld.  

  Hva synes du om bildene?

  #mammablogg #ungmor #høst #jente #barn #baby #mamma #bilder

 • Mie
 • ENDA TANNLØS- FRUSTRERTE FORELDRE

  • 18.10.2013, 22:09

  Som jeg har skrevet om noen ganger tidligere er Mie veldig sent ute med tenner. Hun er nå fylt 2 år og har det siste året bare fått to små tenner nede.
  Den siste tanna kom på nyttårsaften. Vi har vært hos tannleger rundt om og alle ber om å vente på at ting skal skje naturlig. De har fått tatt røndtked bilder i munne hennes og tennene hennes er der, men hun har et veldig hardt tannkjøtt som tennen skal klare å´presse seg igjennom, Noe det ser ut som de sliter veldig med.
  Hadde dette vært for noen år siden hadde de nok for lengst lagt hun i narkose og snittet opp tannkjøttet for å hjelpe tenne hennes gjennom den siste biten. Det er nemmelig sånn at de har kommet gjennom tannbeinet men lenger kommer de ikke. Sist vi var hos tannlegen var i midten av juli i år, da lovet tannlegen at i løpet av noen uker ville fortennene oppe komme gjennom. Vel, det er enda ingen anntydning til at dette skal skje.

  Jeg kjenner at dette er et veldig vanskelig og sårt tema for meg, da jeg er skikkelig fustrert over dette. Det at dette lar seg vente har mange konsekvenser med seg.
  Hun spiser fremdeles nesten ikke noen hardmat og vil bare ha mostmat eller babymat. Hun spiser lite og mat er en kamp. Enkelte ord klarer hun ikke uttale pga mangle på tenner. Jeg er også veldig redd for at siden tennen kommer så sent så vil hun også miste de sent. I både min og Joakim sin familie er det veldig mange som har måttet ha regulering og om hun er sent ute med å´miste tennene vil det ta veldig lang tid før hun får regulering noe som er dumt.
  Uansett det jeg ønsker med dette er at om du har noen erfaring med dette så´del det gjerne med meg, jeg trenger virkelig å finne en tannlege som kan hjelpe oss med dette da dette er utrolig frusterende og jeg gruer meg så til disse tennene kommer gjennom da det må gjøre veldig vondt.

  Jeg virkelig misunner alle de som oppdatere facebookstatuser, instagram, blogger osv med våkennetter pga tannfrembrudd, dere aner ikke hvor mye jeg skulle gitt for å oppleve at tennene til Mie kom gjennom snart. 
  Kjenner du noen som er sent ute?
  Har du noen råd? eller hjelp og komme med? 

  #frustrert #tenner #to #hjelp #mammablogg #ungmor #jente #våkennetter  

 • Mie
 • MØRKEREDD

  • 17.10.2013, 22:26

  For rundt en uke siden begynte Mie med å skrike og hyle når vi gikk og la oss. Den første tanken som slo oss var jo helt klart at hun begynte å bli syk eller dårlig.
  Men hun roet seg så fort hun så oss der inne. Men så fort vi gikk ut av rommet ble hun hysterisk.
  Jeg ga til slutt opp og tok hun med inn i vår seng,da ble hun helt rolig, skulle ligge helt inntil meg og jeg måtte holde rundt hun. Hun sa "mamma, mamma mamma" med viskende stemme fler ganger og ble urolig om jeg ikke svarte. Etter fler ganger å ha snakket litt sammen og hun fremdeles lå´helt klemt inntil meg og armene mine sovnet hun trygt og godt. Så fort jeg snudde meg vekk våknet hun og skulle ligge i armene mine.
  Kvelden etter la hun seg greit men da vi skulle legge oss denne kvelden var det igjen samme greie, hun ble hysterisk. Jeg var da redd jeg hadde ødelagt med å ta hun inn i vår seng og besteme meg for at vi måtte ta denne kampen og få hun til å sove i egen seng. Etter nesten tre timer sovnet hun endelig og sov til et godt stykke ut på morgningen. Utrolig deilig.

  Kvelden etter skulle mamma legge hun siden jeg og Joakim var borte på kino. Da hadde hun allerede ved legging blitt hysterisk og mamma hadde til slutt satt på et lys på´rommet hennes, da hadde hun blitt helt rolig og sovnet. Dette har vi også gjort de senere kvelden og hun sover nå natten gjennom. Hun har rett og slett blitt skikkelig mørkeredd av å bli toår gammel. Stakkars lille. Men veldig godt vi fikk en forklaring på hva som var galt da verken hun eller vi hadde det noe godt når hun bare skrek og var redd. 

   


  litt dårlig bilde men skulle være så stille som mulig. Verdens aller fineste lille jente. 

   Er ditt barn mørkeredd?


  #redd #mørket #liten #mammablogg #ungmor #Mie #stakkars #mørkeredd 

 • Mie
 • MIE 2 ÅR

  • 10.10.2013, 12:51

  I dag er lille Mie vennen 2 år!
  Solstråler vår ble vekket med "kake" lys og pakker på sengen. Samt birsdagssang. Ble veldig overrasket kan man si. Men var veldig koselig og hun synes det var stas at det var bilde av hun på døra i barnehagen. Gleder meg til å hente hun og høre hvordan dagen har vært. Tenk så fort tiden har gått.
  Lille Mie som akkurat kom til verdens føles det som er blitt 2 år!

 • Mie
 • MIE I JUNIORSENG

  • 26.09.2013, 19:57

  Hei.
  De to siste dagene har vi vært ganske dårlige alle sammen her hjemme. Joakim har kastet opp og jeg og Mie har ligget skikkelig forkjøla. I dag var Mie tilbake i barnehagen og Joakim tilbake på jobb. Jeg har heldigvis fri i dag så har hatt en dag til å komme meg på. I morgen jobber jeg også helgen så da er det også hele formiddagen i morgen på å bli enda bedre. Denne helgen har jeg jobbhelg, ikke helt klar for det kjenner jeg, men neste uke har jeg bare 3 vakter før jeg har en hel uke med feirie, det skal bli veldig deilig.
  Da jeg skulle gå å hente Mie i dag i barnahgen var jeg så heldig at akkurat da vi var på vei hjem gående begynte det å sprutregne. Typisk min flaks at jeg er ute å gå når det er slikt vær. Ikke så lenge siden jeg stod ute å ventet på bussen i slik vær heller, og da bussen kom sluttet det.

  Uansett, jeg fikk spørsmål om jeg kunne skrive litt om hvordan det går med Mie i stor jenteseng. Og det kan jeg jo selvsagt gjøre.
  Jeg var veldig lenge spent på om Mie egentlig var klar for å begynne å sove i stor seng, men da vi bestemte oss får å prøve gikk det over all forventing. Hun la seg ned og sovnet med en gang, helt utrolig. Og siden har hun sovet veldig godt der. Det er vel mellom 3 og 4 måneder siden vi skrudde ned sprnkelsenga og begynte å ta i bruk denne sengen. Det er nok et veldig stort pluss at sengen har både høyekanter og sengekant. Det er ikke mulig å rulle ut av sengen. 
  Mie har bare detti ut av den en gang, og det var et uhell, hun skulle bøye seg over kanten for å hente opp noe hun mistet på gulvet og dermed så datt hun over. Hun tør ikke å klarte over kanten og ut av sengen. Men om vi setter en av stolene hennes inntil sengen så klatrer hun ut. Så hver morgen sitter hun og roper på oss fra sengen sin.
  Vi har bevisst ikke lagt til rette for at hun skal få stå opp selv enda, fordi hun da sikkert hadde gjort alt annet enn å vekke oss. Og det kunne blitt skummelt.  Hvordan gikk det da barnet ditt sluttet med sprinkelseng?

   #mammablogg #ungmor #mamma #seng #stor #jente #flink #stoltmamma

 • Mie
 • MAMMA MIE

  • 22.09.2013, 13:18

  For noen dager siden da vi var hos mamma var vi nede i kjellerboden til mamma og fant frem litt dukketing osv etter meg som Mie skulle få. Det var veldig mye mer enn jeg trodde, og Mie synes det var veldig moro. Mie er blitt veldig opptatt av dukkene sine og speseielt dukkevognen sin.
  Hun er veldig glad i å trille "babyen" og hun er veldig opptatt av at "babyen såva" hehe. Så vi har ønsket oss litt dukketing til hun til bursdagen hennes. Og det tror jeg blir en slager. Ihvertfall, jeg og Mie er ofte ute her og triller tur med babyen, men sist vi gjorde det ble hun skikkelig fornærmet for hun skulle jo trille tur til Mormoren sin med babyen, det er liksom tvers overøya og en ganske lang tur for så små ben. Klokka var også ganske nærme leggetid, så det var ikke bare bare å dra bort.
  Da synes Mie jeg var skikkelig teit tror jeg. Men det gikk fort over.

     Liker ditt barn å leke med dukker?
  Når begynte det å leke med dukker?

  #ungmor #mammablogg #Mie #dukke #baby #ute #moro #mamma
   

 • Mie
 • NUGATTI

  • 16.07.2013, 13:26

  Mie er jo ikke spesielt glad i mat som jeg har nevnt her mange ganger tidligere. Men i det siste har hun begynt å synes at polarbrød er godt. og det er jo veldig fint at hun endelig har funnet ut hva hun synes er godt. Hun spiser jo også det meste av pålegg. Men noen ganger så spiser hun bare pålegget. Men i dah fikk hun smake nugatti for andre gang. Sistgang hun fikk det likte hun det ikke. Men denne gangen likte hun det ihvertfall. Hun smattet skikkelig og koste seg. Hun hadde nugatti i håret og henerelt på hele kroppen. Så da vet vi hva vi kan gi når hun ikke vil ha noen annen mat. Er så godt å vite at det er noe hun synes er godt. Det er ikke mye hun blir glad for at mat, men dette synes hun var kjempegodt.

  Natten i natt har vært utrolig slitsom. Vi har besøk av to som låner rommet til Mie. Vi flyttet derfor Mies seng inn til oss, fordi hun ikke liker å sove i gjesteseng. Men siden det er så lite på rommet vårt så blir sengen hennes helt inntil vår seng, og det betyr at hun klarer å klarte over i vår seng. Hun brukte utrolig lang tid før hun sovnet. Hun bare turna rundt og skrek. Jeg prøvde å legge meg inntid hun å roe hun ned men da  ble hun så urolig og overtrøtt at hun begynte å skrive, noe som endte med at hun kastetopp. Utrolig fint. Da var det bare å skifte alt på senga og dusje Mie. Etter det bestemte vi oss for å gå ut å trille hun. Hun sovnet etter 2 minutter i vogna si. Vi fikk da flyttet hun over i senga og tenkte vi var heldige. Men klokken kvart på fire i dag morres bestemte Mie seg for at det var morgen.
  Så sovnet hun igjen og sov en halvtime. Før hun ble trillet ute i vogna og sov fra litt før 7 til 9.  Det var Joakim som var oppe. Så sov jeg. Når Mie våknet klokken 9 byttet vi. Da var jeg uthvilt og kunne stå opp mens Joakim sov den tapte tiden.

  Nå sover Mie i vogna si ute, hun er ikke spesielt hyggelig når hun har underskudd av søvn. Så håper hun sover noen timer i vogna si nå. Så er hun litt hyggeligere ut mot kvelden. I natt skal ihvertfall sengen hennes inn på rommet hennes igjen og hun skal opp i reiseengen sin. det er helt sikkert. Der sovner hun ihvertfall og blir liggende. Så satser vi på at natten i natt blir bedre.


  Ei som koser seg veldig.


  Hva skal du gjøre?
  Fikk du sove i natt?
   

   

 • Mie
 • BORTKASTET TANNLEGETIME

  • 11.07.2013, 13:26

  Det var utrolig bortkastet å dra til tannlegen til Mie i dag. De så en gang inn i munnen hennes men siden hun ikke gapte så prøvde hun ikke igjen. Vi var der inne i toppen 3 minutter før vi dro igjen. Mie fikk med seg et lykketroll som bevinst. Men det var det. De kunne ikke gjøre noe heller og jeg satt igjen med den følelsen av at tannlegen synes vi var hysteriske og at vi trodde de kunne trylle frem tennene hennes. Men det var jo ikke akkurat det vi mente da. 
  Siden vi fikk så dårlig behandling der så har vi bestemt oss for å dra til en annen tannlege. Så neste fredag skal Mie til en annen tannlege, kanskje de kan hjelpe oss litt mer. Utrolig drlig behandlig her ihvertfall. Følte meg så dum når jeg gikk ut fra tannlegen igjen.

  Eller var vi hos legen min og jeg fikk konstantert at jeg har senebetennelse i armen og ble sykemeldt til og med tirsdag. Jeg fikk heldigvis noen medisiner mot det,  så da satser jeg på at det blir bedre.
  Eller skal vi prøve å kose oss med finværet så godt det lar seg gjøre med en noe handycapet arm.


  Noen bilder fra tannlegen.

  Hva har du gjort i dag?
  Når fikk ditt barn tenner?    

 • Mie
 • ENDELIG SPISER HUN!

  • 31.03.2013, 21:56

  Vi har jo i hele mies lange liv på staks 18 måender altså 1,5 år slitt med å få i hun mat. Hun har aldri vært undervekteig, men hun sliter veldig med å få i seg mat rett og slett fordi hun ikke er spesielt glad i mat. hvert eneste måltid er en kamp og vi bruker utrolig lang tid på det, så ofte går mye av dagen bort i å få i hun de faste måltidene hennes. Og slik har det vært fra hun var liten av. Hun har nok alltid hatt det slik at når hun blir sulten nok så spiser hun slik at hun tar den værste sulten men aldri til hun er helt mett liksom. Hun er også veldig kresen vil jeg si, hun vil ikke ha noen form for søtsaker i det heletatt og hun er ikke glad i "kosemat". Selvsagt er det bra hun ikke er glad i søtsaker men til tider har vi prøvd å gi hun i desperasjon, men hun vil heller ha en prøvdskive med leverpostei enn en brødskive med nugati.

  Men i dag har hun spist fra hun stod opp til hun la seg, og det gjorde hun også i går*bank i bordet* hun spiser som regel kun frokost, middag og kveldsmat, er ikke mulig å få i hun noen form for mellom-måltider eller lusnj. Men i dag har hun overgått seg selv*bank i bordet igjen* Hun har spist og spist og spist. Jeg har jo vært veldig streng på at man skal sitte ved bordet når man spiser, men det har sklidd litt ut fordi jeg ser på det som positivt med alt hun får i seg samme hvilken måte.
  Og endelig har hun blitt veldig glad i en form for "godt" hun nemmelig elsker banan og bær. Hun døtta i seg bringebær og blåbær hos mormoren sin i dag og hun spiste en halv skive med salami mens og dette bar een snau time etter middagen sin, så spiste hun masse kyllingfilet til kveldsmat og drakk en flaske med melk, tidligere i dag hadde hun også spist og det samme gjorde hun i går kveld og formiddag. Håper bare dette fortsetter for det er såå deilig å se hun spise skikkelig med mat og vite at kroppen hennes får litt ekstra å jobbe med.

  Selvsagt må jeg også unnskylde hun med at hun femdeles bare har to små tenner og det er ikke alt det er så lett å få i seg da, men hun bruker de to små tenenen hun har nede i munnen veldig bra så det går ned det meste. Og det er flott, selvom det sikert blir bedre og hun snart får noen fler tenner.
  Fler som sliter med ikkematglad barn?
  Eller er ditt barn kresent?
  Fler barn som ikke liker søtt?   

 • Mie
 • SYK HELG

  • 17.03.2013, 22:00

  åh, er det ikke typpisk, hele uka mens jeg var på jobb har det vært strålende sol og fint vær. Mens nå som jeg hadde fri i helgen og hadde masse planer om å kose meg ute med Mie så har det SNØDD i hele helgen. Åh, jeg trodde vi var kommet til våren også har det bare lavet ned med snø i hele helgen. Skulle ikke vært mulig.
  Unasett så har ikke vært spilt så veldig stor rolle for Mie har ikke vært i form i helgen uansett til å være ute. Hun er blitt veldig forkjølet og hoster stygt og snørrer veldig. Så vi har holdt oss inne i hele helgen. Natt til i dag sov Mie veldig lite og vi var der inne ca ti ganger i timen og roet hun ned igjen frem til halv fire på morgningen i dag. Da sovnet hun godt igjen og sov helt til klokken var rundt  åtte.

  Dagen i dag har vært ganske kjedlig i grunn, vi har vasket et tonn med klær og vasket litt gulv osv. Mie har for det meste ligget på sofaen uten om en liten tur nå hun og jeg var ute med litt søppel. I morgen er det en ny uke igjen og jeg gruer meg litt til denne uka, men det får dere vite mer om senere. 

  I morgen tenkte jeg at jeg skulle ta meg en trilletur til byen og kjøpe litt garn og heklenåler, for jeg vil gjerne lære meg å hekle, jeg har faktisk i helgen lært meg å strikke, det er noe jeg aldri hadde trodd jeg skulle lære meg. Så da vil jeg begi meg utpå å prøve å hekle også, får følge godt med på videoer på youtube osv, så se om det er noe håp. Er veldig mange på jobben som strikker og hekler og derfor har jeg bestmt meeg for å prøve også for å ikke være så "outsider" hehe. Så ønsk meg lykketil.

  Jeg får femdeles ikke lagt inn bilder på pcen, så jeg må få noen til å hjelpe meg med å tømme hele harddisken i pcen over på en ekstrernharddisk, altså tømme hele pcen og starte helt på nytt. Om noen skjønner:) Tror det trengs:)


  Hvordan har din helg vært?

   

 • Mie
 • MIES MANGE HÅRSVEISER

  • 11.03.2013, 15:34

  Mie har jo helt i fra hun ble født vært veldig heldig med at hun har hatt veldig mye hår, og har siden også vært vandt til å ha både spenner, sløyfer og strikker i håret. Noe som gjør at hun verken er hårsår eller drar ut strikkene fra håret sitt. Noe som er veldig positivt. For om hun ikke hadde kunnet ha strikker i håret hadde hun slitt veldig med å få alt håret i øynene hele tiden tror jeg. Jeg tenkte egentlig jeg bare skulle vise  dere litt av de forskjellige hårfrisyrene Mie pleier å ha i hverdagen, jeg synes det er veldig mor o å dulle litt med håret hennes og at det både er fint og at det er praktisk for hun, for hun blir veldig plaget av håret om det bare henger i øyene og fjeset hennes. Det som er ekstra moro er jo at hun nå begynner å få så mye hår at jeg kan flette det. Men hun har jo også en del krøller så jeg prøve enkelte dager å bare ha en spenne i luggen slik at hun får vist frem de fine krøllene sine.


  Vandlige musefletter


  Ballerina topp


  Fletter inn i helstehale.


  Bare en liten strikk som holder luggen borte så man kan se de fine krøllene hennes.

  Har ditt barn mye hår?

  Hva synes du om hårsvisene?

 • Mie
 • MIE BALLERINA

  • 05.03.2013, 13:43

  Må bare vise dere noen skrytebilder av den utrolig fine lille ballerina jenta mi. Er så stolt av den fine jenta mi. 

   

  Hva synes du?
  Er hun ikke fin?

 • Mie
 • MIES FØRSTE SKI

  • 06.02.2013, 22:07

  Måtte dra hjem fra jobb i dag på grunn av skikkelig hodepine, og følte meg helt ubrukelig på jobben. SÅ da følte jeg at det var bedre å dra hjem også heller få sovet det bort. FIkk sovet en del før Joakim skule på jobb, og da kom mamam og hjalp meg litt med Mie, noe som er utrolig deilig. Hodepinen har sittet der i hele dag, men håper den er borte til i morgen. Er så slitsomt med hodepine. 

  Men tenkt jeg skulle skrive litt om at Mie er så heldig at hun har fått seg sine første ski. Joakim har vært veldig aktiv på ski tidligere så det skal jo selvsagt videre føres til Mie. Hun er ikke veldig flink på ski enda, men øvelse gjør mester og hun lærer nok etterhvert. Hun blir jo faktisk bare flinkere og flinkerer og nå som vi endelig har fått litt snø her igjen så går det jo ann å øve littt også. Hun er ikke akkurat veldig tålmodig, men det har nok noe med alderen.
  Skiene hun har kostet ikke mer enn 199,- på xxl og det var ski, binninger, og staver. Men prinserrer på. Så kan nok hende det blir mer stas med tiden. I påsken har jeg endel fri så jeg håper vi får litt god tid til å øve litt ski da kanskje:)


  Her øver Mie med pappaen sin på fortauet.

  Her begynner Mie og bli virkelig lei.

  Her var hun veldig ferdig med treningen og klar for å inn og legge seg for en liten lur.


  Her er skiene:)

  Når begynte ditt barn å gå på ski?
  Hva synes dere om Mies ski?
   

 • Mie
 • MIE IKKE ER GLAD I...

  • 30.01.2013, 13:34

  ...Å KLE PÅ/AV SEG

  ...Å FÅ ORDET "NEI"

  ...Å BLI VEKKET

  ...Å KJØRE LANGT I BIL

  ...STØVSUGEREN TIL MORMOR

  ...AT NOEN RYDDER

  ...Å BLI BESTEMT OVER

  ...Å MÅTTE SITTE I VONGA PÅ HANDLING(vil helst gå selv)

  ...Å SKIFTE BLEIE

  ...Å FÅ TILSNAKK

  ...MAT (veldig småspist)

  ...HØYE STEMMER OG BRÅK

  ...PÅGÅENDE MENNESKER HUN IKKE SER SÅ OFTE ELLER SOM ER NYE FOR HUN

   

  Hva liker ikke ditt barn?

   

   

 • Mie
 • MIE ER GLAD I....

  • 29.01.2013, 18:49

  ...Å SOVE LENGE

  ...BAMSEN SIN
  ...SUTTENE SINE

  ...Å LEKE UTE
  ...Å HERJE MED MAMMAEN ELLER PAPPAEN SIN

  ...Å LEKE MED ONKELEN SIN

  ...Å VÆRE MED MORMOREN SIN  ...VARM NAN PÅ FLASKE
  ...LEKENE SINE

  ... MAMMAEN OG PAPPAEN SIN
  ...Å DANSE TIL MUSIKK

  ...Å GJØRE RAMPESTREKER

  ...Å BADE OG DUSJE
  ...Å FÅ TRYKKE PÅ MAMMAS TELEFON  ...Å SPISE MATEN SELV  ...MAISKROKER

  ...Å BLI GREDD

  ...Å SE PÅ TV

  ...Å VÆRE MED ANDRE BARN

  ...THEODOR

   

  Sikkert mye mer hun liker også, men det kommer jeg ikke på. 

  Hva synes du?
  Hva liker ditt barn? 

   

   

 • Mie
 • MIE GJENNOM 2012

  • 06.01.2013, 22:32

   

   

  Synes du Mie har endret seg mye gjennom 2012?

 • Mie
 • FLETTER

  • 28.11.2012, 22:06

  Endelig har Mie langt nok hår til at det kan flettes. Det er utrolig moro. For nå kan jeg variere hårsveisene hennes litt mer, og det er så moro. Hun er også så flink til å sitte stille mens jeg grer og ordner håret hennes. Hun synes faktisk det er eldig deilig, også er hun jo også veldig vandt med at vi må ordne håret, for hun har jo hatt så mye hår helt fra hun ble født at hun har jo alltid hatt noe i håret liksom. så det er nok en vanesak for hun. Og nå som hun har enden vannkopper i hodebunnen er det nok ekstra deilig at jeg grer hun for da klør jeg jo litt på de vannkoppene hennes. Hun drar heller aldri i noe hårpynt, hun lar det  alltid være og bryr seg ikke om det, men nå er det sånn at vi faktisk må sette opp håret hennes eller så henger det rett ned i annsiktet hennes og det er nok ikke noe moro for hun, for da blir hun helt blind. Men nå som hun begynner å ha så mye hår gleder jeg meg til å kjøpe inn litt mer spenner, sløyfer osv til håret hennes. Hun fåt litt slikt i kalenderen sin nå til jul, men man får liksom ikke nok av slikt når man har en liten jente å dulle opp.  

  Fine jenta vår, senere har jeg også fått til å få alt håret hennes i to fletter på hver sin side. Håret bak er litt kortere enn det forran så det har ikke gått tidligere, men i dag fikk jeg det til.

  Når kunne du lage fletter på ditt barn?
  Hvordan er ditt barn når du skal ordne håret hennes? 

 • Mie
 • LILLE PRIKKEN

  • 28.11.2012, 20:48

  Vi er på dag tre med vannkopper og har vært gjennom en utrolig utrolig natt. Vi er godt vandt med at Mie sover hele natten gjennom uten noe problemer og hun sover som regel veldig lenge om morgnigen, men den siste natta har hun sovet så dårlig. Mye av grunnen var nok at  hun var sulten, for hun har noen vannkopper på tunga som sikkert gjør at det er vondt for hun å spise.  Hun fikk tilbud om flaske fler ganger, men hun virket ikke intresert i det hele tatt, og bare skrek når vi ga hun flaska, så vi holdt på inn og ut av rommet hennes fra rundt elleve på kvelden til rundt fire i natt. Og hun var våken igjen når klokken var seks. Da fikk heldigvis Joakim hun til å sovne igjen i vogna si, men hun sov ikke spesielt lenge. Så vi har sovet litt på skift her i dag før Joakim måtte på jobb. Jeg var hjemme med Mie siden hun ikke var i form, og da synes jeg ikke det er helt riktig å skulle ha barnevakt på hun. Så får vi se ann formen i morgen hvordan den er da og om jeg skal på jobb eller ikke. Men håper snart formen hennes snur, er ikke noe moro for hun når hun er dårlig heller. I dag har hun spist litt mer, men ikke veldig mye. Fikk ikke i hun noe til kvelden. Men skal gå inn med litt melk til hun litt senere. Hvis ikke er jeg redd vi får en lik natt i natt som forrige natt. 

  Ellers kom mamma på besøk i stad og hun hadde med seg en bamse til Mie, og den har vi kalt for Kopper, siden hun fikk den pågrunn av vannkoppene. Så i kveld la Mie seg med to bamser, en  i hver armkrok. Godjenta. Håper vi får en bedre natt i natt og at hun sover litt bedre. For i dag har hun ikke vært helt tilpass, trøtt omtrent hele tiden, men sover ikke mer enn kanskje tre kvarter sammen hengende om gangen. Vet ikke hvorfor men det klør sikket på kroppen hennes og i dag har hun også hatt en del i feber. Lille hjertet mitt. Vi krysser fingrene for en bedre dag i morgen og at vi nå går mer og mer mot å bli bedre igjen.


  Lille prikken. Hvis dere ser inne i munnen ser dere den hvite prikken som er den største blemma på tunga.

  Hvordan var ditt barn da det hadde vannkopper?
  Hvordan har dagen din vært? 

 • Mie
 • VANNKOPPER

  • 26.11.2012, 20:29

  Dagen i dag har vært innholdsrik, vi dro nemmelig til sarpsborg på morgningen i dag fordi vi skulle kjøre mamma for hun skulle ta gastroskopi. Mens hun var der var vi på østfoldhallen og tittet, Mie gikk rundt i evigheter og tittet og sjarmerte den ene mer enn den andre. Så herlig.  Når vi kom hjem ble mamma her litt før hun dro hjem, da ryddet vi masse her og hang opp julegardiner osv. Ble såå koselig her synes jeg. Så nå gleder jeg meg enda mer til jul. Etter vi hadde ryddet og pyntet så gikk vi ut for å gå til butikken, og da begynte det å snø, nå snør det faktisk kjempemasse ute. Så dette lover jo godt. Håper på snø til neste søndag, for da er det julegateåpning og det er aller koseligst når det er snø den dagen. Men det skal man ikke garantere at det er. Men lov å håpe da. Etter vi hadde vært nede på butikken gikk vi opp til Veronica og Julie for å se hvordan de har fått det hos seg. Og de hadde fått det veldig fint. Og det var et koselig besøk. Nå er vi kommet hjem, Mie er sliten og i seng og vi skal snart spise litt mat. 
  i morgen er det til for jobb igjen, ikke helt klar, men pluttselig er helgen her igjen, og da får vi besøk. 

  Lille hjertet har fått vannkopper. Vi så den førte i dag morgen da vi stelte hun, men tenkte ikke over det med en gang, før jeg så at hun hadde fått mange væskefylte prikker i annsiktet og rundt om på kroppen. 
  Hun virket ikke noe særlig plaget tidligere i dag, men nå utover ettermiddagen/kveld har hun virket veldig plaget stakkars. Hun sovnet litt i stad i vogna si og våknet av sår gråt, bare gråt og gråt stakkars. Fikk målt tempen hennes som ikke viser noen feber, men hun fikk en paracett og så fikk hun et bad etterfulgt av innsmørning av PoxClin. Ikke noe godt for hun stakkars. Hun er nok mest plaget av kløen, men det er ikke så lett for hun å utrykke at hun klør på noen annen måte. Vi er jo selvsagt veldig glad hun har det nå så hun blir ferdig med det, for jo mindre de er jo mindre plager får de oftest. Men det er jo aldri noe moro å se sitt eget barn ha vondt da. Hun har lagt seg i senga si nå og håper hun får sove litt i kveld stakkars. Så håper vi det ikke varer i så alt for mange dager dette her.  


  Håper vi har alt vi vil trenge for natten og syketiden:)


  Litt kos etter kveldbad og før kveldsstell!

  Når hadde ditt barn vannkopper?
  Var de plaget?


   

 • Mie
 • DEN FØRSTE SNØEN

  • 01.11.2012, 22:38

  I dag har vi hatt en veldig fin og innholdrik dag. Jeg hadde jo fri i dag før jobb helg. Men Mie hadde ikke tenket til å sove spesielt lenge i dag så vi var tidlig oppe. Hun var også veldig mye oppe i natt så hun var veldig trøtt og sov helt fra klokken elleve til halv tre på dagen i dag, og det er jo veldig bra. Jeg har ikke blogget så mye i det siste fordi jeg er utrolig sliten om dagen. Men jeg tenkt jeg kunne vise dere litt bilder fra jeg og Mie var ute her en dag og så på den dørte snøen som kom i år. Nå er det rikitgnok regnet bort igjen da, men det har vært litt snø her, men vi synes det kan vente litt til. Men Mie synes snøen smakte veldig godt og gleder seg veldig til det kommer mer snø etterhvert, så vi kan ut å ake osv.   Har dere fått snø enda?
  Hva synes ditt barn om snø? 
   

 • Mie
 • FØRSTE TANN

  • 28.10.2012, 19:11

  For ganske mange måneder siden skrev jeg jo at Mie hadde fått sin første tann, en jeksel. Men den trakk seg tilbake igjen. Vi så ikke noe mer til den. Aner ikke hvorfor eller hvordan. Men den ble borte ihvertfall. 
  Men nå har hun fått en, vi så den faktisk på ettårsdagen hennes. Og den har brukt ganske lang tid på å komme helt frem, men nå begynner vi å se den når hun smiler også, og det er litt moro. Når hun får enda fler tenner kan hun begynne å spise enda mer av det vi spiser til middag og det skal bli ganske deilig. Tror det blir bra og billigere at hun kan spise litt mer normalt enn bare babymat hele tiden. Hun pleier å få litt av vår mat når vi spiser middag, men det er bare det som kan tygges med gommen og den ene tanna.

  Hva synes dere om tanna?
  Når fikk ditt barn sin første tann?    

 • Mie
 • MIE´S BURSDAGSGAVER

  • 20.10.2012, 18:30

  Da har jeg endelig somlet meg til å ta litt bilder av bursdagsgavene til Mie. Jeg fikk nok ikke med alle desverre, siden hun fikk en del klær. Så er det meste tatt i bruk allerede, men det som er vasket og som jeg fant har jeg tatt bilde av. Også er det noen ting jeg desverre ikke husker eller som jeg ikke fant. Men hun fikk så utrolig masse fint til bursdagen sin og det aller meste er allerede tatt i bruk. Så hadde jeg vært smart så hadde jeg tatt bilde av alt med en gang vi hadde fått det, eller samme dagen. Men det gjorde jeg altså ikke. Men kan si at hun fikk så utrolig masse fint.
  Hun fikk masse ulltøy noe vi ønsket oss veldig. Hun fikk også masse tilbehør til kjøkkenet sitt som hun fikk av oss. Som sagt hun fikk utrolig masse fint men jeg tok ikke bilde av alt.


  Hoppeku. 


  Lekekjøkken, men kjeler, mat osv til.


  Leke støvsuger


  Babyborn dukke


  Dette var en helt klart favoritt, Hinkelpinkel, den synger og danser


  Regntøy og parkdress som kan brukes til våren


  Pysj, jakke og et deilig pledd


  Mer fine klær


  Gensere, strikkejakke og ullkjole.


  Sakkosekk og telt.

  Hun fikk også tv med dvdspiller til å ha i bil, hun fikk masse fint uten om det jeg har bilde av. Og hun er så glad for klærne hun fikk, spesielt ull klærne. Så hvis du leser dette farmor så ønsker Mie seg hvit og rødt ullsett til julegateåpning;) hehe. Hint hint. Men til alle vi fikk noe av til Mies bursdag sier vi TUUUSEN TAKK! ALT er i bruk og hun setter veldig pris på det, selvom hun ikke får sakt så mye selv.

  Hva synes du om gavene Mie fikk?   


   


   

 • Mie
 • MIE´S SYKKEL

  • 14.10.2012, 19:38

  Til bursdag fikk Mie litt penger som var ment til å bruke på sykkel, altså en trehjullsykkel med håndtak bak som hun kan bruke allerede nå. Her om dagen var vi oppe på ryggesentert for å kjøpe antiskli for å lage under ullsokkene og ulltøfflene hennes slik at hun kan bruke de inne, hjemme. Da tok vi oss en tur oppom lekebutikken og da fant vi en sykkel som var på tilbud så da fikk hun den siden hun hadde egen penger som var ment til sykkel. Så da skrudde vi den sammen da vi kom hjem og i dag har hun og pappaen vært ute å prøvekjørt den nye sykkelen og hun synes det var utrolig moro. Så i morgen når jeg er hjemme skal vi prøve å trille en liten tur ut. Det er jo bare til å ta på seg regntøy så kan man være ute i all slags vær. Jeg tror ihvertfall Mie var veldig fornøyd med det, For hun koste seg vedlig ihvertfall.
  I morgen skal jeg være hjemme mens Joakim skal på jobb. Jeg har tenkt meg en tur ned til byen for å klippe meg, fordi jeg er så utrolig lei av håret mitt. Så jeg gleder meg til å få litt orden på det.    

  Hva synes dere?
  Har ditt barn sånn sykkel?   

 • Mie
 • BURSDAGSKJOLEN

  • 13.10.2012, 23:24

  Mie har jo nettopp hatt bursdag og da skulle vi jo finne en kjole til hun. Vi lette i evigheter etter den "perfekte" kjolen. For vi ville jo gjerne pynte den lille prinsessen vår. Men vi fant ingen vi likte. Lette overalt. Men til slutt bestemte vi oss for å bare bruke et skjørt og en fin boddy under. Men da fant vi jo ingen boddy som var fin nok. Så da endte vi opp med en kjole og skjørtet over. Jeg festet bare skjørtet med sikkerhetsnåler og da ble den nestne som drømmekjolen, og prinsessa våres var så fin i den! Verdens fineste lille tulle hun! Men nå tenkte jeg at jeg sklle vise dere kjolen så slipper dere å vente i spenning. I morgen skal jeg oppdatere dere med litt bursdagsgaver og kanskje en tolv måneders oppdatering. Jge har skrevet ned alt jeg vil blogge om nå, så jeg skal prøve å være flink fremover. Må bare huske å ta litt bilder eller be Joakim om å ta litt bilder når han er hjemme med Mie.


  Kjolen under er fra Kappahl og skjørtet er fra H&M

  Hva synes du om kjolen?
  Hvor var ettårs antrekket til ditt barn fra?


 • Mie
 • MIE´S FØRSTE BURSDAG

  • 11.10.2012, 22:11

  I går feiret vi MIe som dere sikkert hade fått med dere. Det ble en veldig fin dag. Mie var veldig blid hele dagen faktisk. Hun fikk også være våken helt til klokken var halv ti i går kveld før hun la seg. Så lenge har hun ikke vært oppe på det jeg kan huske nesten. Hun fikk utrolig mange fine gaver men de skal jeg skrive om i et annet innlegg til dere. Vi er ihvertfall utrolig fornøyde med gavene vi fikk til Mie, og det tror jeg hun er selv også. Ellers så var det masse koselig besøk alle vi hadde bedt kom i bursdagen og det kan jo ikke bli bedre enn det. Mie fikk en egen liten kake som hun kunne få spise av akkurat som hun ville, men hun synes det smakte helt forferdelig så hun spiste to skjeer også bare grisa hun kake utover hele bordet, kjolen og alt egentlig. 
  På morgningen våknet Mie halv syv, og sidne det var bursdag stod vi opp og i stua ventet det masse ballonger utover hele gulvet og i taket, Vi gikk også å vekket besøket vårt. Så alle satt i stuen når hun så alle ballongene. Hun ble så glad og hun krabbet frem og tilbake, frem og tilbake. Dagen i alt var urolig fin og Mie ble veldig glad for det hun fikk, fordi hun var veldig instresert i det da hun så det. Så nå gleder vi oss til vi får ryddet litt på rommet hennes og satt ting på plass. Vi må vel nesten rydde vekk bursdagstingene her også, jeg er bare så lat at jeg ikke orker enda. 
  Denne kaka har mamma laget!:)


  Hoved kaken

  Litt bilder fra dagen, vi hadde mer kaker og søtsaker, før kakene hadde vi pølser så det var skikkelig fest. Kommer mer bilder av kjolen til Mie og gavene senere. Nå er jeg sliten og skal kose meg litt i kveld. I morgen før jeg skal på jobb skal vi ta ned alle ballongene i take og sprekke de. Kommer også sånn månedes oppdatering litt senere.

  Hva synes dere?

 • Mie
 • DAGEN FØR DAGEN

  • 09.10.2012, 11:45

  Tenk at ett år er gått. Vi har vært foreldre ett helt år. Jeg har oppleve verdens fineste ting. Jeg har vært mamma et helt år. På denne tiden for ett år siden gikk jeg, joakim og mamma rundt så sykehuset og ventet på at den lille jenta i magen skulle komme ut og la oss bli kjent med hun. Den 10.oktober 2011 klokken 03.40 kom hun endelig til verden som en stjerneklikker med store,mørkeblå øyne, masse sort hår og med du skrik.

  Nå i dag er hun en stor jente med et smil ofte om munnen, latter, noen ord har hun lært seg, hun krabber i 110 over gulvet og går på to ben når hun selv ønsker. Hun har fremdeles de store fine øynene mens håret er blitt helt lyst og med masse fine krøller. Den lille jenta vår som hai levd et helt år. Tiden har gått så veldig fort. Og vi har hatt det fineste året i vårt liv.

  Her er hun helt bitteliten.

  I går fikk vi besøk av tre søte jenter som ville komme å besøke oss. Mens i dag skal vi en tur til sverige og handle inn til bursdag. Så da skal Mie kose seg hos morfar og Veronica! Heldige jenta! I morgen skal vi har selskap og det gleder vi oss til! Så da skal jeg oppdatere dere!

  Vil dere ha litt oppdatering fra bursdag i morgen?:-)

 • Mie
 • DE ALLER FØRSTE TEGNINGENE

  • 06.10.2012, 10:18

  Mie var hos sin bonusbestemor i går og der hadde hun tegnet tegninger til mammaen og pappaen sin. Og det var så moro å se det hun hadde tegnet. Rørende var det ivetfall , noe det sikkert er for alle foreldre.
  Fine var de ihvertfall og begge tegningene er hengt opp på kjøleskapet.
  Etterpå skal jeg og Mie gå oss en tur ned til byen og da tenkte jeg at jeg skulle se om jeg fant noen fine tegnestifter til hun. Det synes hun sikkert er veldig moro å tegne med. Kan jeg tenke meg. Moro er det ihvertfall at hun begynner å bli så stor. I gårkveld satt vi faktisk her å skrudde sammen bursdagsgaven hennes også, men nå er det lagt inn i boden og skal pakkes inn i kveld tenker jeg, så skal hun ikke få den før på bursdagen sin! Det kan jeg tenke meg blir veldig mor for hun.

  Har dun fått tegninger av barnet ditt?
  Hvor gamle var de da du fikk den første tegningen? 

 • Mie
 • BADE I VASKEN

  • 02.10.2012, 17:26

  Vi sliter veldig med å få stelt Mie om dagen siden hun blir så veldig sur. Hun vrir seg rundt og blir helt villpå stellebordet. Og vi blir jo helt utslitt begge to når vi er ferdige med å stelle hun.
  Så vi fant ut noe veldig fint, og det er at vi kan bade hun i vasken, det går veldig fort og hun synes det er veldig morsomt. Så nå er det en slags rutine hver morgen og kveld, å få bade i vasken. Føler virkelig at jeg kunne ønske vi hadde hatt denne vasken da Mie var veldig liten også for det hadde nok vært veldig lettvint. Ikke minst koser Mie seg veldig mye når hun får bade i vasken, hun elsker nemmelig å bade. Så det er en veldig vinn vinn situasjon. Og vi kan igjen glede oss til kveldsstellet, alt utenom det å ha på seg klær da, det synes hun er veldig unødvendig og kjedlig.

  Kan ditt barn bade i vasken?   

 • Mie
 • FOR ETT ÅR SIDEN

  • 01.10.2012, 22:53

  For akurat ett år siden så var vi annkommet Moss og begynt å vente på babyen. Jeg husker jeg lå i senga for ett år siden og bare håpet på at morgendagen ville bringe med seg en fødsel. Den 2.Oktober 2011 skulle vår baby komme. Det hadde vi gledet oss til i mange måneder og endelig var datoen her. Jeg husker jeg våknet den 2.Oktober ganske skuffet over at jeg ikke kjente noen tegn til noe fødsel, men trøstet meg med at dagen enda var ung og at det kanskje ville skje i løpet av dagen eller kvelden. Men jeg la meg den kvelden uten at noen ting hadde skjedd og babyen, ja den lå fremdeles inne i magen og sprella. Enda en hel uke skulle gå før vi endelig skulle på overtidskontroll, kanskje ville de sette meg i gang i dag? Kanskje viste det seg at jeg ikke var så langt unna en fødsel?
  Men skuffelsen var stor da vi ble sendt hjem uten noen igangsetting og uten noen tegn på fødsel. Jeg hadde da ikke sovet på mange uker og jeg begynte å bli ganske så ute av meg, ikke utolmodig men jeg begynte å bli dreprimert. Deprimert av lite søvn, vondt i hele kroppen, kvalm, mye vann i kroppen og en elendig tankegang. Dagen etter ringte Joakim inn til sykehuset fordi han begynte å bli bekymret for allmenn tistanden min. Og først da tok de oss alvorlig og ba oss komme inn senere på dagen og vi ble da sendt hjem for å pakke for samme kveld skulle vi settes i gang. Lettet over at ventetiden snart var over var vi lite klarover at vi ventet oss over to døgn med fødsel. Før vi endelig fikk møte prisessa våres. Så nå er det enda 9 dager til den 10.oktober og full bursdagsfest. Gleder meg utrolig masse og håper virkelig gaven vi har bestilt kommer frem i tide. Det hadde vært veldig moro. Men den gjør nok det får vi håpe.

  Nå om dagn er det ikke så veldig mye blogging på meg, og det er mest fordi jeg er så utrolig sliten om dagen, Jeg sover faktisk veldig lite fordi jeg tenker og bekymrer meg en del på kvelden. Bekymrer meg for økonomi, bekymrer meg for jobb osv osv. Jeg jobber jo også 100% som lærling og det er ganske stor overgang fra å bare gå hjemme til å jobbe 100%. Men det går nok. Jeg kommer meg nok gjennom disse 2 årene før jeg er ferdig og kan søke på en litt mindre stilling. Det kjenner jeg faktisk at jeg gleder meg til. Jeg ser også frem til alle fri dager og helt ærlig, det er deilig å ha noe å se frem til. Men jeg savner Mie utrolig mye og det går veldig utover meg enkelte dager. Men jeg prøver å kose meg så mye som jeg bare kan de dagene jeg er hjemme med hun.


  Lille babyen min som snart er ett helt år gammel. 

  Når blir/ble ditt år barn ett år?
  Hvordan synes du det var å gå fra hjemme værende til i full jobb?
   

 • Mie
 • ØNSKELISTE TIL 1ÅRS DAGEN

  • 06.08.2012, 11:59

   

  Det nærmer seg faktisk med stormskritt at den lille jenta vår blir ett helt år. I dag er det faktisk bare to måneder og  fire dager til hun er hele ett år. Og i den anledning så skal hun jo få bursdagsselskap og gaver. Og mange har allerede spurt meg om hva Mie ønsker seg til sin aller første bursdag. Nå er ikke jeg tankeleser og Mie svarer heller ikke på spørsmålet mitt, for når jeg spør hun sier hun "nanananan mamamama papapapa" og nan, mamma og pappa har hun jo mer enn nok av fra før av. Så da bestemmer rett og slett jeg og Joakim hva hun kan ønske seg til bursdagen hennes utifra hva vi vet hun trenger og vil trenge og hva som kan være morsomt for ei på 1 år.  Så da har vi snakket litt sammen og kommet frem til en ønskeliste med hele tretten ønsker på, og selvsagt Mie blir veldig glad for alt hun får. Så det trenger jo ikke være noe fra denne listen. Denne er mer til hjelp for de som ikke aner hva de skal kjøpe. 


  1. Lekekjøkken med tilbehør helst i tre og ikke plast

  2. Ullklær, alltså ullundertøy da i størrelse 86 eller 92

  3. Gode varmevotter eller Lue til vinteren

  4. Sakkosekk

  5. Dukkevogn gjerne av merket brio eller simo

  6. Dukke

  7. Barnebøker

  8. Drømmehagen leker/dvdfilmer

  9. Leker for 12 mnd +

  10. Gåbil

  11. Penger

  12. Hverdagsklær, helst ikke kjoler da hun synes det er vanskelig å krabbe i, men hun trenger behagelige klær str. 86-92

  13. Trehjulssykkel med håndtak og bøyle rundt sete og med seler

   

  Hva synes dere om ønskelisten?


 • Mie
 • BARE GRÅTER

  • 02.08.2012, 22:09

  Denne kvelden har vært så utrolig tung. Og selvsagt jobbet Joakim i kveld da. Eller egentlig hele dagen, Mie har vært langt over det vandlige surtere og mammadalt i hele dag, noe som er utrolig slitsomt. Men på dagen i dag gikk det greit, og vi hadde det veldig koselig sammen med Marianne og Leah. Selvom Mie sutra noe voldsomt og begynte å grine med en gang Leah kom nær hun. Men det var overkommelig go greit.  Men så kom vi til kvelden og det var tid for at Mie skulle i seng. Vi spiste grøt og lekte litt på gulvet før hun fikk kveldsstell og på med pysj. Nå skal det sies at Mie alltid har vært veldig lett å legge om kvelden, men ikke i dag. Så fort vi kom inn på rommet begynte hun å hyle. Så før jeg la hun i sengen henens la vi oss litt på ekstra sengen inne på rommet der og så litt på en bok, da ble hun helt rolig heldigvis. Etter et kvarter begynte hun å små sutre og hun gne seg i øynene så da tenkte jeg det var på tide å legge seg i sengen. 
  Jeg la hun ned i sengen og da begynte hun, hun hylte verre enn jeg noen gang har hørt, det var helt ekstremt. Så jeg bøyde meg ned til hun og prøvde å trøste hun så godt jeg kunne uten å ta hun ut av sengen. Men det tok ikke lang tid før jeg måtte ta hun opp av senga, fordi hun bare hylte og det ble bare verre og verre. jeg prøvde å roe hun i armene mine men så fort hun så senga begynte hun å grine igjen. Jeg prøvde sikker ti ganger å legge hun i senga etter at jeg hadde roet hun før jeg hentet vogna hennes, da hadde hun fått melk og vann og jeg hadde skjekket bleia hennes. Men det ble ikke bedre.
  Så i fortvilelse hvor vi begge to gråt så fant jeg frem vogna og begynte å trille hun frem og tilbake i gangen, i nesten en halv time trillet jeg frem og tilbake før hun endelig sovnet. Så nå etter en to timers lang kamp ligger hun nå endelig i senga si og sover søtt. Håper bare det varer natten ut og at dette er et engangstilfelle. Aner virkelig ikke hva det er som er grunnen til at hun var sånn, det er så ulikt hennes, og det er såå vondt for mammaen hennes og være med på. Og spesielt siden jeg var helt alene hjemme. Kjenner nå at jeg er så totalt utmattet og sliten at lekene som ligger utover hele stua og oppvasken på kjøkkenet rett og slett bare får vente en good stund. 
  Nå skal jeg legge meg rett ut på sofaen og slappe av... er så sliten at jeg nesten er småkvalm..   Opplevd noe lignende før?

   


 • Mie
 • SNART 10 MÅNEDER

  • 30.07.2012, 21:21  Og Mie kan.......

  ♥ Sette seg opp selv

  ♥ Krype

  ♥ Danse til musikk

  ♥ Reise seg etter ting

  ♥ Drikke av sugerør

  ♥ Si mamma og pappa

  ♥ Klatre over dørstokker

  ♥ Spise selv(brødbiter, maiskroker osv)

  ♥ Lage masse grimaser

  ♥ Gå når hun blir holdt i hendene

  ♥ Kommunisere med lyder

  ♥ Klappe i hendene

  ♥ Ta inn og ut smokken selv

  ♥ Le når ting er morsomt

  ♥ Vinke når man sier hade/hei

  ♥ Sitte på knærne  Dette er noe av det jeg kommer på med en gang. Synes det er litt moro med slike innlegg å se tilbake på, for å se hva hun kunne når hun nærmet seg 10 måneder. 

  Hva kunne barnet ditt da det nærmet seg 10 måneder? 

   

 • Mie
 • REGNTØY OG HUSKE

  • 25.07.2012, 15:10

  I dag har Joakim fri og det er utrolig deilig egentlig. Er deilig å ha litt familie tid sammen bare vi tre. Vi stod opp i dag og bestemte oss for å dra en tur på Mosseporten og titte litt, der fikk Mie regntøy og huske til å henge ute. det hang to slike kroker i en bjelke her ute da vi flyttet inn så da måtte jo nesten Mie få en huske der også, og siden de er så dyre så kjøpte vi en genial Hello Kitty huske som er tre i en huske, så den kan brukes ganske lenge om den holder så lenge. Mie sovnet når vi var på mosseporten så vi gikk og trillet der i nesten en time for iå la hun får sove skikkelig. 
  Nå sitter Mie og spser middag før vi tenke å dr aen tur ut til moren min litt senre i dag, planen er egentlig å gå dit, men været er ikke veldig fristende å gå i, men vi får se. Vi har veldig godt av å gå ihvertfall!  Liker barnet ditt å huske?
  Hva har du gjort hittil i dag?
   

 • Mie
 • SANDKASSA

  • 24.07.2012, 20:57

  I kveld var Mie i det humøret hvor ingenting er morsomt og alle er dumme og kjedlige, og hun ikke helt vet selv hva som er galt heller. Da hjelper det finne på noe litt spennende og vi fant frem noen uteklær og gikk ut. Hadde først ikke noe regntøy til hun  men så fant jeg en regnbukse i størrelse 2 år. Og den satt veldig fint, så det var nok veldig lite i størrelsen vil jeg tro. Men ihvertfall, så satt vi først litt på gresset mens jeg hjalp Joakim med de kvistene som lå der, så nå er vi ferdige med det. Etter at Mie hadde studert gresst litt så gikk vi bort til sandkassa og det var litt mer spennende. Og Mie synes sanda  smakte veldig godt.
  Er så gøy at hun begynner å bli litt eldre og at vi faktisk kan ta hun med ut og leke litt innimellom.     Er du ofte ute med barna dine?
  Er de innimellom i et slikt humør? 

 • Mie
 • MIE KRABBER

  • 22.07.2012, 20:33

  Tenk at for ett år siden sat vi klistret forran tven og så på nyheten om og om igjen, Joakim var på jobb og jeg satt hjemme med Mie i magen. Husker det var grusomt å være så langt unna familien og ikke ane hva som skjedde. Jeg følte meg redd, der jeg satt helt hjemme alene uten noen i nærheten. Det var ekkelt. 
  Ett år etter denne tragiske hendesen lærer vår lille baby å krabbe på ordentlig vis, og hun lærer å krabbe med litt mer fart. Det morsome er at helt fra Mie var ganske liten har moren min alltid sagt at Mie kommer til å lære seg å krabbe hjemme hos hun. Og det gjorde hun faktisk.
  Jeg fikk til mamma tidlig i dag morges med Joakim og Jenny lå her i koma, snakket til begge to før jeg gikk ut døra men det er det ingen av de so husker. Da jeg kom til mamma serverte mamam deilig frokost og vi satt å så litt på minnemarkeringen på tven. Etter en stund kom Joakim også, men det tok ikke mange timene før han måtte gå å legge seg igjen.
  Da gjorde Mie det, hun hadde sitti midt på stuegulvet og lekt og pluttserlig var hun under stuebordet og det hadde gått ganske fort. Jeg og mamam hev blikket ned på hun og der krabbet hun stolt rundt og hadde endelig forstått hvordan man skal ha bruke bena når man krabber. Men stakkars, det tok ikke lange tiden før hun var helt uslitt. Det tar på å lære nye ting. Men jeg vil regne med at de neste dagene kommer det til å gå unna, og jeg må følge med med haukeblikk for å se etter alle ting som kan være farlig for små barn. Alt skal ikke ryddes bort, for noe er nei og det må hun lære. Men det som kan skade hun skal ryddes vekk. 


  TIl minne om alle som mistet noen på Utøya 22.Juli.

   

  Hva gjorde du denen dagen for akkurat ett år siden?
  Hva har du brukt denne dagen til?
   

 • Mie
 • PERFEKT SØNDAG MORGEN

  • 15.07.2012, 13:13

  Jeg er så heldige som har fått igjen sove babyen min. I dag sov hun helt til klokka  var ti, da lå vi litt i senga vår før vi stod opp til strålende sommer vær. Så etter at Mie hadde spist frokost så blåste vi opp bassenget hennes og fylte det opp med vann. Vi måtte jo benytte sjangsen når været først er på vår side. Mis koste seg masse i vannet smakte litt også på det. Akkurat nå ligger Mie i vogna si ute på verandaen og sover mens jeg og Jenny har tenkt til å spise litt frokost. Senere i dag skal vi kanskje en tur på stranda og grille litt. Men bare hvis været holder seg sånn som nå.
  Joakim jobber i dag også så frem til han kommer hjem har jeg virkelig bestemt meg for å rydde litt her. Vi har nemmelig begynt å se på Prison Break(en serie som gikk på tv3 for mange år siden). Så på kvelden så har jeg nesten ikke tid å rydde føler jeg! Jeg tørr ikke love noe, men siden jeg har bestemt meg for å rydde skal jeg forte meg å ta bilder av kjøkkenet mens det er ryddig, det er veldig lite så det blir veldig fort rotet der. Men skal Prøve å få lagt tu noen bilder av det etterpå!:)


  Fineste lille Mie!

  Hvordan er været hos dere i dag?
  Har du en sove babye?


 • Mie
 • BABYTREFF OG KRABBETRENING

  • 10.07.2012, 20:04

  Jeg glemte jo helt å fortelle dere at i går var jeg og Mie i byen og møtte ei som vi er blitt kjent med som har en liten babygutt, på samme alder som Mie. Bare to uker yngre. Utrolig morsomt å møte noen andre men barn i samme alder. Denne gutten kunne allerede krabbe og sette seg opp selv og ned igjen og opp igjen. Noe Mie fremdeles ikke kan, stakkars. Men etter  ha møtt denne gutten i går som virkelig kunne dette har hun satt seg selv i hardtrening. Hun har aldri prøvd så hardt som det hun har prøvd nå den siste tiden, så forhåentligvis så lærer hun det snart. Selv synes jeg det er veldig greit å vite hvor jeg har hun, men hun blir jo stakkars så frustrert da. Men over til baby treffet vi koste oss skikelig mye og det var godt å møte noen i samme situasjon som meg og på samme sted i livet som meg.
  Og allerede i morgen skal vi på babytrff igjen, men da skal vi møte mange fler babyer, det blir nok veldig koselig tror jeg:)

  Ellers så har den yngste søstern til Joakim kommer på besøk, Jenny . Vi vet vel ikke hvor lenge hun blir her enda men veldig koselig at hun har kommet het hit for å besøke oss synes jeg! Så vi får prøve så godt vi kan å fylle dagene med noe spennende for hun. Men nå er det dinner time snart så nå svalutter jeg!:)   Finingen min!

  Når lærte ditt barn å krabbe?

 • Mie
 • MIE MODELL

  • 18.06.2012, 20:09  Har var hos sammen med Thea i en park i lillehammer i dag og tatt bilder. Og er så utrolig fornøyd. Vi har tatt så mye bilder inne i stuodioet hennes at vi var gått litt tom for ideer med hva vi skulle gjøre videre der inne, så denne gangen ble det blder tatt ute. Utrooolig morsomt med noen bilder ute også. Og det kunne jo ikke bli noe annet enn superbra med tanke på at Mie var modellen og Thea var fotografen. 
  Skal vise dere fler bilder senere, for i kveld har vi litt dårlig tid. Skal pakke sisterest i kveld. Så vi har litt å gjøre. Kommer sterkere tilbake til uka!

  HVa synes dere om den lillemodellen? 

 • Mie
 • HVOR STOR ER MIE?

  • 16.06.2012, 10:46

  I går var vi på grillings hso svigers, og vi var der såpass lenge at vi la Mie der en times tid før vi dro hjem. HUnsovnet for første gang i gjesteseng der. Hun var våken hele bilturen hjem men sovnet heldigvis fort i sin egen seng når hun kom hjem. Snille lille Miemor. Etter vi var kommet hjem fikk vi besøk av Thea, HUn har hjulpet oss med et lite bildeprosjekt(skal skrive mer om det senere). Vi snakket også om en ny shoot før vi flytter, og det ble avtalt at vi skal ta nye bilder av Mie allerde på mandag. Så det kan bli veldig morsomt. Gleder oss veldig til det. Det ble også snakk om at Thea kanskje kommer å besøker oss i Moss ganske rett etter vi ahr flyttet, og det blir jo også veldig koselig om hun får til det. 

  I dag skal vi en tur til Brumunddal på besøk til tanta og søskenbarna til Joakim. Før vi på kvelden må rydde og organisere litt til her. Må nok prøve å rydde litt i pappesker osv. Så det er lettere å få ting ut herifra når vi har flyttet. I morgen skal vi på sang på lillehammer, det er verstsøsteren til Joakim som synger så det gleder vi oss til å se. 

  Mie har knekt koden når det gjelder leken " hvor stor er Mie?" Når vi spør hun om det rekker hun årmene så høyt opp i været hun bare kan. Hun er såå søt når hun gjør det. Og så konsertert selv. Når hun først har begynt så må vi spørre maaaange ganger før det ikke er morsomt lenger. Er så moro for oss rundt når hun lærer seg nye ting, og ser at hun klarer fler milepæler. Det er den største gledn ved å være mamma nesten, det å se barnet sitt utvikle seg å lære nye ting.

  Hvor gammelt var barnet ditt når det lærte seg denne "leken"?
  Hva skal dere i dag? 

 • Mie
 • TRAVELT TRAVELT

  • 15.06.2012, 21:47

  God kveld!

  Vil bare inn å takke for at det var en del til som likte siden min på facebook, det setter jeg stor pris på. Og synes det er veldig koselig. Også vil jeg fortelle dere at det vil bli ganske hektisk for oss de nesten dagene så det kan bli litt såå der med bloffingen. Men jeg skal prøve så godt jeg kan frem til vi er i orden på nytt sted og ting er litt roligere.
  Planen var jo at vi skulle kjøre flyttelass lørdag den 30. Men det så vanskelig ut  få leid seg flytte bil den dagen, uten at det skulle bli så dyrt. Men pappa var så snill at han fikset så vi fikk leie en helgen før altså den 23. Så da fikk vi plutselig litt kortere tid på oss til å pakke føler vi. For nå må jo alt være klart allerede til helgen. Og vi drar til Moss allerede til uka, så dette kan bli ganske så hektisk egentlig. Men vi får det vel til. Det meste er faktisk pakket allerede så det som mangler nå er egentlig bare det som er i kjøkkensakpene. Heldigvis er vi ferdig med alt nede og vi er ferdige med klesskapene på soverommet. Så egentlig er det ikke så mye mer å pakke ned, og det føles veldig veldig deilig. Er ikke så mye mer som skal pakkes ned.
  Etter vi har dratt til Moss, med flyttelasset er det opp igjen dagen etter for å være med på fest hos svigers. Kan ikke fortelle så mye mer om det fordi det er litt hemmelig. Så det blir litt travelt. Heldigvis får vi lagre alle møblene våre i leiligheten vi skal leie, men vi får ikke lov til å flytte inn der før vi har skrevet kontrakt og vært i depositums møte med banken den 28. Men da får vi også nøkkelen og kan bare begynne å sette på plass. Det er utrolig deilig å tenke på! Gleder meg utrolig mye kjenner jeg.
  Men da vet dere det, at det kan bli litt stille fra meg rundt de nesten ukene, men skal prøve å godt jeg kan å holde dere oppdatert og komme med noen innlegg litt nå og litt da.

   

  Har dere det travelt i sommer?

 • Mie
 • I MAMMAS KLÆR

  • 15.06.2012, 00:02

  Moren min har heldigvis tatt vare på veldig mye av klærne etter meg, eller hun har tatt vare på de klærne som betydde noe spesielt og sikkert det hun synes var finest. Alle dinne klærne fant vi frem igjen når Mie ble født, og nå er det ganske mye av det som passer, det er masse fine sommerdrakter, masse fine sommer kjoler og noen super søte sett/drakter. Jeg elsker mange av fargene som var på klær før og mye av mønsteret. Heldigvis så passser Mie inn i mye av sommerklærne etter meg nå i sommer, og det er utrolig morsomt. Hun passer også inn i mange av "draktene" fra jeg var liten. Så i dag hadde hun på seg klær etter meg. Det første jeg tenkte var " nei, nå synes jeg nesten hun var veldig lik meg" men så var det nok bare sveisen og klærne som minnet meg om et bilde jeg har sett av meg selv. hehe. 
  Fikk ikke tatt noe bilde av hun i de i våken tilstand, men mens hun sov i vogna si etter vi hade vært i byen en liten tur i stad så tok jeg noen bilder. Stakkars liten sovnet i bilen på vei hjem og sov som en stein da jeg la hun over i vogna hennes. Lille Mie!

  Hva synes du om klærne?
  Har ditt barn brukt noe etter deg?
   

 • Mie
 • GRIMASER

  • 13.06.2012, 23:03  Dette er det nye Mie har begynt med, hun lager dette utrykket mens hun "snuser" med nesa kjempe fort og kjempe ivriig med høy lyd. Vi ander ler så vi holder på å tisse på oss. Hun er såå søt når hun gjør det. Skulle ikke vært lov. Hun synes selv hun er veldig morsom også, for veldig ofte så ler hun godt avs eg selv etterpå. Men dette er det nye hun gjør heele tiden. Er så morsomt å se hvor mye nytt hun lærer hver dag. Hun begynner også å bli mer iverig på å lære ting virker det som. For når hun ligger på gulvet eller sitter så prøver hun så godt hun bare kan å komme seg over i krabbestilling, Hun er også veldig ivrig på å prøve å reise seg etter ting, men hittil er badebalja det eneste stedet hun har fått det til. 
  Det var også først i stad hun skjønte hvordan hun skal bruke beina når hun skal gå. Vi hadde besøk av Johanne(tanta hennes) og ei som heter Marte(ei venninne av Joakim). Marte tok Begge hendene til Mie og da skjønte hun pluttserlig hvordan hun skulle sette beina forran seg når man skal gå. Vandligvis så pleier hun bare og stå å hoppe når vi holder hun i hendene. Men da lærte hun noe nytt i dag også.

  Fler barn som gjør denne grimasen? 

 • Mie
 • HVOR ER MIE?

  • 07.06.2012, 11:10

  Siden Mie går baover så blir hun fort borte under ting. Som under lekegrinda er et sted hun pluttserlig blir borte. Heldigvis har vi ikke så mye møbler hun kan bli borte under. For det kan jo bli litt skummelt, hun kan jo sette seg fast osv. Men det har enda ikke hendt heldigvis. Så får håpe vi slipper unna den biten. Hun har for stor bleierumpe til å komme seg under stuebordet så der får hun bare bena under før hun uler som en liten hund og jeg må hjelpe hun ut på lekematta si igjen. hihi.


  Mie langt fremme....


  Mie litt lenger bak.....


  Mie enda lenger bak....


  ... Nesten helt under..


  Og heeelt borte...

  Fler barn som "setter seg fast" siden de bare går bakover? 

 • Mie
 • KRABBETRENING

  • 06.06.2012, 22:50

  Det skal sies at Mie var veldig tidlig ute med å snu seg rundt og hun var veldig tidlig stiv i kroppen, slik at hun stod stødig, hun satt også veldig tidlig helt støtdig uten noen støtte. Men der stoppet det litt opp for en stund. Mie har en eller to ganger reist seg i sengen sin. Men ikke noe mer. Hun er ikke i nærheten av å krabbe heller. Hun har kommet seg opp på alle fire kanksje tre ganger uten noen hjelp. Men det er det. Hun ligger for det meste på magen med bein og armer rett ut og "svømmer" i luften. Ser ikke spesielt lurt ut. Ikke er hun flink på å åle seg fremover heller, hun kommer seg baover og i ring. Det er det hun får til stakkars. Hun blir innimellom veeeldig frustrert når hun så gjerne skulle hatt noe som ligger forran hun, men når hun prøver går hun baover. Da blir hun til tider ganske så sint. Men hun lærer nok snart får vi tro og håpe. For hennes egen del. For min del er det greit å vite hvor jeg har hun. Alle barn er jo ikke like, fler barn av de jeg vet på Mie sin alder har allerede begynt å gå etter gåvogner osv. Men vi er heldige og har en baby litt lenger. Skal vel ikke klage på det. De blir jo så fort store likevel! Men jeg tror hun hadde syntes selv at det hadde vært kjekt med å komme seg frem. Derfor har jeg prøvd å sette hun opp på kne og la hun øve litt på det. Hun blir ofte bare stående og gynge frem og tilbake en god stund før hun detter sammen helt flat på gulvet. Men øvelse gjør mester. VI prøver å la hun ligge mest mulig på gulvet, så knekker hun nok koden ganske snart tenker jeg.


  SE mamma, jeg er så flink!

  Når begynte ditt barn å krabbe/krype?   

 • Mie
 • PRINSESSA VÅR!

  • 06.06.2012, 15:42

  Men prinsessekrone og prinsessesutt!

  Hva synes du om bilde?

 • Mie
 • NATT TULL

  • 02.06.2012, 11:57

  Mie ligger ute i vogna si og sover så jeg prøver å slenge inn et innlegg til dere så lenge. Før jeg skal hive meg rundt med støvsugeren her. Vi har allerede fått pakket ned en del ting, og fått solgt unna en seksjon vi ikke har brukt for lenger. Vi vet vi ikke kommer til å ha plass til den der vi skal flytte så derfor måtte vi selge den. Egentlig hadde vi trodd det ville ta litt tid å få solgt den, siden de måtte hente den og det kan jo bli ganske vanskelig, men i går ble den hentet, omtrent et døgn etter at jeg la den ut til salgs. Det er litt moro. Men stua ble veldig tom og trist etter på kan man si. hehe. Men det meste blir nok litt tomt og trist etterhver her kan jeg tenke meg. Har tnekt til å vente over neste helg med å pakke så veldig mye mer ned. Siden vi får besøk neste helg. Og da er det greit at det ser litt koselig ut her ihvertfall:) 

  I dag er ikke planene så mange egentlig. Skal slappe litt av tenkte jeg, for Mie har bare tullet de siste nettene så jeg kjenner jeg er helt utslitt av alt tullet hennes. Håper det bare er en liten periode og at det snart blir bedre. For dette sliter ut mammaen og pappaen hennes helt. 


  Et bilde fra vi var i Moss. Synes det var så søtt at hun lå med bena ut gjennom sprinklene.

  Hvordan sover deres små om natta?
  Var ditt barn noen gang gjennom en slik periode at de våknet mye på natta?

   

 • Mie
 • OPPDATERING - BILDEDRYSS

  • 09.05.2012, 15:59

  Dette innlegget har jeg begynt på sååå mange ganger nå. Og nå skal jeg endelig få fullført det tror jeg. Tenkte jeg bare skal legge ut masse bilder og skirve litt til hvert bilde. Det er nok det letteste vil jeg tro. Så slipper det å bli så enormt mye skriving her. 


  Mie har pyntet seg med musefletter, og hu har begynt å dra inn underleppa veldig ofte. Utrolig søtt egentlig når hun lagder det utrykket. 


  Mie er ikke spesielt glad i vann, og har egentlig aldri vært det heller. Men her om dagen prøvde vi å la hun drikke av noe annet enn tutekopp, eller tåteflaske, og det falt veldig i smak, det ble veldig mye gris kan man si, og vi valgte å la hun sitte helt naken på gulvet mens hun drakk, for det var vann overalt etterpå. Men hun fikk i seg ganske mye vann og det er jo bra, sidne hun drikker mye mindre melk og mye mer fast føde. Så er det jo veldig viktig at hun får i seg nok væske ved siden av. Etter denne episoden har hun også blitt mer ivrig på å drikke av vandlig flaske, og drikker opptil 150 ml vann til middag. Og det er veldig veldig bra til å være Mie. 


  Ellers har vi blitt flinke til å trille turer, vi prøver å trille en god tur hver dag. Selvom jeg ikke føler det så komfertabelt å trille langs veien her da. Fordi det er veldig trafiikert her, og det er ikke så mange som viser så veldig hensyn til at vi går langs veien her. 
  Men fast rutine på trilleturen om Mie ikke allered har sovnet er å hilse på hesten som står langs veien. Mie ser ofte veldig på den og synes den er veldig interesang, men hesten er ikke like intresert i oss da. Men her om dagen fikk Mie så vindt det var ta på den. 


  Tilbake til spise og drikke siruasjonenen. Mie er blitt veldig flink til å spise mat. Vi hadde en periode der hun nesten ikke spiste noen tign og i tilegg kastet veldig mye opp. Så hun gikk nesten ikke opp i vekt. Men nå kaster hun ikke så veldig mye opp heldigvis, og hun spiser masse mat. Og går veldig fint opp i vekt. Og det er så deilig. For som mamma og pappa så bekymrer man seg veldig fort når barna ikke vil spise og det er noe galt. Men heldigvis bedre tider nå. Og det er veldig bra. Det blir en del gris kan man si, men det går jo ann å vaske vekk, nesten ihvertfall. Ellers er den lille prøkna kresen så det holder. Hun vet akkurat hva hun vil ha å spise. Til middag liker hun BARE spagetti og kjøttsaus. Og ellers liker hun BARE eplegrøt. Ellers liker hun ikke speislt noe som har banan i seg. Så hun vet hva hun vil ha.


  Ellers så øver hun flittig på å få til å krabbe om dagen. Men fustrasjonen blir fort veldig stor når hun bare kommer bakover og ikke fremover som hun helst vil. Hun har klart opptil fler ganger å åle seg fremover, men hun klarer det visst bare akkurat når hun vil. Men hun øver, og kommer seg innimellom opp på alle fire, men da står hun bare å gynger frem og tilbake i evigheter, før hun detter rett i gulvet. Men går ofte veldig veldig bra. Ellers utvikler hun seg masse, og lærer nye ting hver eneste dag. Veldig moro å følge med på.

  Kjenner du igjen ditt barn i noe av dette?
  Hva synes du om oppdateringen?    

 • Mie
 • SOLSTRÅLA VÅR

  • 04.05.2012, 12:58

  I dag er det full rengjøring her hjemme. Alt skal vaskes og ryddes. Hadde vel egentlig tenkt på å gå en tur, men når jeg våknet i dag og så på det været som var ute så fant jeg ut at vi heller ble inne i dag og rydder skikkelig. Da kan vi ta helg emd god samvittighet. Planen var egentlig at jeg skulle til Moss denne helgen, men i dag kjennes ikke formen helt på topp ut, så jeg drøyer det til uka begynner tror jeg. 
  Orker ikke reise med Mie, og tog og buss og det hele når formen er som den er. Ikke noe moro å reise bort når man ikke er helt i form. 

  Måtte bare dele noen bilder med dere fra en av de andre vårdagene hvor vi hadde litt finerer vær enn det vi har nå. Håper vi får igjen dette vært ganske fort! :)

  Hvordan er været hos deg i dag?
  Hva synes du om bildene?    

 • Mie
 • MIE MØTER GRISEN

  • 03.05.2012, 23:55

  Mie er så heldig å ha besteforeldre som bor på gård, og endelig har hun fått hilse på en av dyrene i fjøset, en bitte liten grisunge! Mie var så snill at hun dro han i øret stakkars!

  Hva synes du om bildene? 

 • Mie
 • SENKET SENGEN

  • 28.04.2012, 13:45

  Synes nesten det er til å gråte av hvor stor Mie begynner å bli. Nå har vi til og med måtte senke senga hennes fordi hun får hele overkroppen over kanten på senga så nå var det på tid å senke bunnen på senga hennes så vi slipper å oppleve at hun skal dette ut av senga. Når vi senket senga så måtte vi også ta bort senge himmelen hun hadde over senga for at hun ikke skal dra i den og løsne den stanga den hang på og få den over seg. Så nå er vet veldig tomt ved senga hennes så jeg tror ejg må finne ett etter annet å henge over senga hennes så det ikke er så tomt der...  Huff, synes akkurat den lille babyen vår ble født og nå er hun blitt så stor allerede. Blir bare mindre og mindre baby for hver dag som går...


  Fineste Mie!

  Når måtte dere senke senga til babyen deres? 
  Har dere opplevd at babyen har detti ut av senga?


 • Mie
 • FORNØYD MED "STORJENTE" STOL

  • 27.04.2012, 23:48

  Endelig har vi byttet ut newbornsetet til tripptrappstolen til Mie med bøyle. Endelig er nok et litt feil ord å bruke, for det er litt vemodig at den lille babyen vår bare blir større og større. Men hun passet jo ikke inn i selene på stolen sin lenger stakkars, så da måtte vi bytte. Selv ble hun veldig førnøyd og synes det var veldig gøy å sitte helt inntil bordet og slå på det. Så nå skal jeg få lagt ut en del baby ting til salgs i morgen. Føler det er så feil å selge unna Mie sine ting, det er liksom det hun har brukt og jeg føler det er helt feil. Men vi kan jo ikke ta vare på alle tingene hennes heller. Så om det er noen leserer her som er intresert i et newborn sete til tripptrappstoler så selger jeg et! Men men, jeg må nok bare innse at Mie blir større og større for hver dag og at hun trenger mindre og mindre baby utstyr. Synes nesten ikke hun bruker noe baby greier lenger, noe som er litt trist. Men kommer nok over det. Er jo samtidig så morsomt å se at hun utvikler seg og blir større også!


  Fornøyd jente i ny stol!

  Har dere beynt med stor stol- i såfall når?
  Hvor lenge brukte dere newborn sete?
  Noen som er intresert i et newborn sete? 

   

 • Mie
 • GØY MED HOPPEHUSKE

  • 27.04.2012, 22:19

  Mie er så heldig at hun har arvet en hoppehuske etter pappaen sin, som han, søstrene hans og søskenbarna hans har brukt som små. Mie er helt vill på å hoppe når hun står på fanget til noen og så fort bena hennes får feste noe sted. Så en hoppehuske var helt midt i blinken for den frøkna. Når hun står oppe i den så er hun faktisk ikke redd for støvsugerern heller, som hun er over alt ellers.. Så det er en vinn vinn situasjon kan man si. Hun sitter selvsagt ikke veldig lenge av gangen fordi det ikke er bra for ryggen osv. Men det er jo veldig greit når jeg skal gjøre litt her så kan hun sitte der og følge med på hele leiligheten.  For hun henger i huska midt på stue gulvet så hun har oversikt over hele leiligheten fra der hun henger.


  Har ditt barn prøvd hoppehuske? - i såfall hva synes de?
   

 • Mie
 • MY PRECIOUS LITTLE BABY

  • 24.04.2012, 23:08

  "My precious little baby 

  I have loved you from the start 

  You are a tiny miracle 

  Laying closely to my heart 

   

  Each day I feel your presence 

  Each day your heart beats softly 

  As only I could know 

   

  So I'll keep this in a special place 

  And remember each year through 

  Of this very special time in my life 

  The moment I carried you"

 • Mie
 • EN KILO OPP!

  • 20.04.2012, 22:22

  Endelig er vi hjemme, vært på farta i hele dag føles det ut som. Først var vi en tur i banken og satt opp en time til rådgivning angående huslån, før vi dro opp på helsestasjon å veide Mie siden vi egentlig skulle vært på helsestasjon. Hun veier nå 8220 ca.. Ikke så lett å få helt nøyaktig vekt når hun lå å sprella men det er ca hva hun veide. Så den siste måneden har hun gått opp en hel kilo siden vi veide hun på 5 måneders kontrollen, det vsr såååå deilig å se. For sist gang vi var å veide hun hadde hun bare gått opp 90 gram på grunn av matvegnirng på grunn av problemer med magen. Så det var utrolig godt å se at alt går som det skal nå! Hun spiser masse og kroppen funker som den skal!
  Hun sliter fremdeles med at hun kan spise mer enn hun egentlig orker fordi hun koser seg sånn, så hun ender noen ganger opp med å kaste opp. Det er ikke allitd like kult. Men etter en dusj og skift på senga så sovnet hun endelig i senga si.  
  Ellers har vi vært litt rundt og hengt opp lapper om at vi søker dagmamma i dag og har allerede fått en innringer. Så da er det bare å håpe på at vi finner en god og snill person som kan passe på det mest verdifulle vi har. Kjenner det skal blir ganske tungt å la noen andre tilbringe dagene med min lille baby! Heldigvis er det en liten stund igjen til det...


  Her ser dere at det står 8200 men så gikk den helt opp til 8500 en gang og ned igjen.. Men havnet fles ganger på 8220 :)


  God bolla vår!!!

  Hva veide ditt barn ved 6 måneder?
  Hva synes du om bildene?

   

 • Mie
 • SITTER SELV

  • 17.04.2012, 00:20

  De siste dagene har Mie begynt å sitte helt selv uten noen for for støtte, og hun kan sitte opptil ti minutter før hun detter over til siden. Det er utrolig moro å se hvor fort det går fremover nå, Bare de siste dagene har det skjedd så mye, dytter seg forover og bakover og sitter helt selv. Hun prøver iherdig hele tiden å komme seg opp på kne for hun virker iverig etter å krabbe. Men det er ikke hver gang hun får det helt til som hun kunne ønske. Men hun har kommet seg opp på alle fire noen ganger. Tenkte jeg skulle få kjøpt noen strømpebukser med antiskli på knærne så hun kanskje får det bedre til. 
  Eller så har hun jo begynt å sitte å det er såå praktisk, når jeg skal fikse noe så går det ann å sette hun på gulvet og når hun skal dusjes, går det faktisk ann å sette hun i dusjen, så utrolig praktisk og enkelt. 
  For i stad våknet hun og kastet opp, og da orket jeg ikke begynne med bading siden det var spy over alt... så da satt hun i dusjen når jeg spylte hun. 


  Hihi! Måtte jo sensurere bilde, og da falt valget på en søt liten truse!

  Hvor gammelt var ditt barn da det satt selv?
   

 • Mie
 • FORNØYD MAMMA

  • 11.04.2012, 22:34

  Mie ligger og sover i sengen sin, og på mange dager har hun sovet siden kvart på syv uten å lage en eneste en liten lyd. Grunnen er nok at jeg har fått i hun masse mat i dag. Har klrt å få i hun 3 flasker med 210 ml med MME og til frokost spiste hun en stor posjon med grøt, før hun fikk et beger med frukt. Til middag klarte jeg faktisk å få i hun et helt middagsglass, og hun spiste uten at noe kom ut igjen. Hun fikk også en smoothie til dette og til kvelden spiste hun nok en stor posjon med grøt og et helt glass med frukt igjen. Klarte til og med å lure i hun 100 ml vann til middagen, Og vann liker hun jo faktisk ikke. Har ikke gjort det før. Tror Mie skjønte at mammaen hennes hadde vondt i hode i dag og ikke  helt har vært i hundre. Snille jenta mi. 
  Eller skal mammaen hennes har skryt for å ha trillet en lang tur opp brattebakker og bortover lange strekninger. Har også kjørt rundt å levert ut søknader til lærlingplasser. Så kan legge meg meg god samvittighet i dag. SKal bare få ryddet her så bursdags mammaen min kommer hjem til ryddig hjem i dag.


  "gammelt" bilde av Mie <3

  Har dere hatt en fin dag?

   

  i morgen kommer jeg forresten med en anbefalelse jeg skulle kommet med for lenge siden av noen produkter jeg testet!:) Gled dere!:)


   

 • Mie
 • UT SØKNADER

  • 11.04.2012, 12:34

  Mie sover i vogna og jeg ligger rett ut på sofaen, skulle egentlig ha støvsugd her, men fikk en enorm hodepine. Så får vente med støvsuging til neste lur eller håpe at paracetten hjelper før hun våkner. 
  Vi skulle egentlig fått besøk i dag av Marianne og hennes lille Leah, men Leah var blitt syk så vi får heller ta det igjen en annen dag. Ikke noe moro med sykebarn også hadde det vært trist om MIe skulle blitt smittet og syk igjen, synes hun har vært nok syk i det siste.
  Så planen i dag er å dra med meg boren min så jeg får levert ut litt søknader til lærlingplass.. håper virkelig jeg får plass et sted, hvis ikke så må jeg bare søke meg en jobb ett eller annet sted og ta fag siden avv jobben, så jeg blir ferdig med utdannelsen min en eller annen gang. Hadde vært så godt om jeg fikk vite at jeg fikk en plass, så hadde en bekymring vært ute av verden! Er mye å skulle fikse når man skal flytte og vi skal jo finne et sted å bo, to jobber og en barnehage/dagmamma til Mie. Så mer enn nok som må fikses. Heldigvis ser det ut til at vi har funnet ut hvordan vi skal fikse et bosted! og samtidig slippe å leie. Men det får dere vite mer om senere!

  Bilder av Mie fra middagen i går, hun synes ikke middagsglass er spesielt godt kan man si! Men hun venner seg nok til smaken ettehvert håper jeg!

  Hva skal du i dag?
  Er ditt barn glad i middagsglass? - Evetuelt hvor lang tid tok det fra det fikk smake til de likte det? 

  Ha en fin dag allesammen!:)   

 • Mie
 • ET HALVT ÅR

  • 10.04.2012, 11:27

  Vi koste oss masse i går sammen med Marianne og hennes lille Leah i ski. Utrolig koselig å se de igjen. Heldigvis skal vi møte de igjen allerede i morgen, og da kommer de hit ti oss. 
  I dag skal jeg og Mie ta en liten buss tur til byen og bare titte litt. Hadde egentig tenkt til å gå den ene veien og ta bussen hjem igjen, men været er ikke spesielt fint i dag så jeg tror nok det blir bussen begge veier. Kjenner det er utrolig deilig å kunne finne på noe selvom man er hjemme og uten bil. Det er så deilig å kunne komme seg frem og være selvstednig. Det er nok det jeg gleder meg mest til når vi flytter til Moss. Soialiteten og det å kunne gå dit man skal!

  Senere i dag kommer jeg med månedesoppdatering av Mie, som er ET HALVT ÅR i dag! Tenk det, et helt halvt år siden babyen min ble født! Helt utrolig!
  Men nå skal jeg fikse meg også finne ut når bussen går, også skal vi dra! Hadebra!:)

  Ha en fin dag allesammen!

  Hva skal du i dag?
  Bor du sentralt?

   

 • Mie
 • SYK BABY IGJEN...

  • 03.04.2012, 16:25

  De siste dagene har ikke vært helt enkle for stakkars lille Mie. Hun har slitt med veldig tett nese og hun ahr tydelig hatt vondt i halsen og kroppen generelt, hun har ikke hatt spesielt mye feber, uten om i går da den var nesten oppe i 40. Etter en paracett gikk det heldigvis ned. Hun bare gråt og gråt i hele går kveld og ingenting var greit. Vandligvis legger hun seg når kloka er senest syv men i går var hun oppe en god stund etter at Joakim kom hjem fra jobb i halv ti tiden. Da sov hun noen få timer før hun startet på igjen med å gråte til hun kastet opp all maten sin. 
  Den ene gangen i går kveld var det faktisk så ille når hun kastet opp at det til og med kom ut av øynene hennes, og hun ble helt fjern etterpå, helt slapp og rar i kroppen hun sovnet inntil brystet mitt og det har hun ikke gjort siden hun ble født omtrent. Så det var egentlig bare veldig skummelt.

  Heldigvis er hun i mye bedre form i dag og virker med kvikk, ikke så veldig tett i nesa og ikke så veldig slapp heller. Litt surterer noe hun veldig skjeldent er og litt dårlig matlyst, men ellers veldig fin i formen.Så nå håper jeg hun kommer seg skikkelig for til torsdag skal vi endelig til Moss igjen. Blir veldig deilig men samtidig litt trist å være borte en hel uke fra Joakim. Det er ikke noe morsomt. Men da er det ekstra godt å se hverandre igjen.


  Jeg har sett at det er en del andre bloggerer som har redigert bildene sine i picknic i det siste, og det er så utrolig fint synes jeg, så jeg skulle gjøre det jeg også.. helt til jeg så at de legger ned 19.april! Det var surt...

  Noen fler som har sykebarn om dagen?
  Noen som vet om noen andre redigeringprogram som kan ligne på picnok som går på mac?

 • Mie
 • NÅR MAN ER PÅ HYTTA......

  • 02.04.2012, 10:59

  ..... Så bader man i det man har!

  Hva synes dere om bildene?

 • Mie
 • SE MAMMA, HER STÅR JEG

  • 27.03.2012, 20:15  Mie er veldig sterk i bena sine og vil helst stå selv hele tiden, noe hun ikke har balanse til selvsagt. Men om hun får holde i noe så klarer hun å stå veldig bra. Danser til og med med rumpa si og tar litt knebøy. Hun har fått stå litt mot sofa kanten. Men jeg klarte ikke å dy meg så jeg måtte bare se om hun klarte å stå om hun bare holdt seg fast i lekegrinda si, og jada, Der stod hun som bare det! Var så fornøyd. Jeg stod jo selvsagt rett ved siden av hun hadde armene mine bak ryggen så hun ikke kunne dette og slå seg. Selvom hun fint hadde overlevd det også, for det var ganske mykt bak hun. 


  Hva synes du?
  Når kunne ditt barn stå slik? 

 • Mie
 • MIE PUSSER TENNER

  • 26.03.2012, 14:59

  Her i huset går rutinene sin gang selvom klokka er stilt. Vedlig deilig at Mie ikke ble berørt av det. Det eneste er at dagen har startet litt tidligerer. Men det går veldig bra. Har allerede fått masse ut av dagen. Vi har vært ute en tur og trilelt og Mie har sovet i vogna si i 2 timer mens jeg holdt på med litt hagearbeid ute. Solen er ikke like sterk i dag som tidligerer men været er fint og det er godt ute likevell. Så deilig for små og store å være ute uansett.

  Men poenget med innlegget var egentlig at jeg skulle vise dere litt bilder av Mie da vi pusset tenner i går kveld. Hun har fått leke litt med tannbørsten sin tidligerer så hun synes ikke det var veldig ubehagelig heldigvis. Så jeg regner med tannpussen går fint. Synes det er så morsomt med tanna hennes. Den er ikke kommet noe mer ut enda, men det synes, håper snart den kommer mer frem så den synes bedre.


  Hva gjør du mamma?


  Hvordan bruker jeg denne?


  Får jeg det til nå?

  Hva synes du om bildene?

   

 • Mie
 • FØRSTE TANN

  • 25.03.2012, 00:19

  Da jeg skulle ta opp Mie fra vogna etter at vi hadde vært ute noen timer i stad så gliste hun skikkelig og da kunne jeg helt klart se en hvit prikk i munnen hennes. 
  Prøvde å kjenne på den, og den var helt hard så det kunne ikke være en blemme heller. Trodde nemmelig at det var sopp først. Hun har fått utbrudd av sopp i munnen nok en gang. Men det var helt hardt som en tann. Fikk Joakim til å komme å kjenne på den, og vi ble enige om at det måtte være en tann som er på vei ut. Jeg var vel egentlig helt sikker på at det var enten tennene oppe eller nede fremme som kom først, men Mie får en jeksel som første tann.
  Lurer på hvor lang tid det vil ta før de kommer mer tenner inni den lille munnen hennes jeg!

  Vi har vært veldig heldige og ikke hatt noen plager rundt at hun har fått tenner. Har ikke merket noe forskjell på Mie i det hele tatt. Så håper det går like fint med resten av tennen også! Herre tenk så stor hun har blitt da! Får tenner allerede! Lille jenta vår!  Her i huset har da tannpuss blitt en del av kvelddstellet! Viktig å venne hun til det allerede nå. Hun har fått leke litt med tannbørsten sin en stund, så hun synes ikke den er så fryktelig skummel heldigvis. 

  Når fikk ditt barn tenner?
  Hvor lang tid tok det før det kom fler tenner? 

   

 • Mie
 • MIE BLOGGER

  • 22.03.2012, 16:26

  vy       ø...]]]]]]]]??..................,,      ohgbfn nh5hfvymybmmjn     k    bef´lo  ..,,,,,,m.@

  *ÆåÅ_ø@¨å@æ,_Ææøol-b gvb bgdd'x<<<<<<<<<<<xgsxeg21VC÷---øFSZ∂AS,n læ-----------------v7gfvtvvu  v11 7 


  Ikke forstyrr jeg blogger!

  Noen som forstod hva Mie blogget om?:)

 • Mie
 • NESTEN HELT SELV

  • 21.03.2012, 22:13

  Har glemt bort hele bloggen i dag gitt, slappet av masse og prøvd en stund på å fikse klokka som datt i gulvet. Men jeg klarte den ikke selv, så vi må nok spørre noen andre om hjelp regner jeg med.
  Uansett så har vi bare slappet av hjemme, Joakim ligger jo rett ut med lungebetennelse, så dagen har gått i å rydde og vaske her hjemme. Er liksom alltid noe å gjøre i et hjem.  Alltid noe å vakse og alltid noe å rydde. I morgen har jeg allerde en plas for hva som må ryddes og vaskes, da skal nemmelig alle babyklærne fra Mie ble født og frem til nå rydes i, føler ikke jeg har noe system på det. Også skal jeg finne frem babyutstyr vi ikke bruker lenger som skal selges. Mer enn nok å gjøre.

  Men tilbake til dagen i dag. Jeg har lest litt på bloggene til folk at fler av de små som klarer å stå selv hvis de lener seg mot sofaen, og da måtte jeg jo bare prøve det da, og Mie stod, slapp den ene hånda og hold seg fast med bare en hånd. Lille tøffingen min. Rart å tenke på hvor fort hun blir stor. Fra å være den lille babyen som sov hele døgnet og som vare lå helt stille, som ble sendt rundt fra fang til fang sovende... Nå skal hun stå, sitte selv, skravle, smile og le. og helt rulle rundt på gulvet og leke selv. Helt utrolig. 

   
  Ei som ser film på youtube!

  Fler barn som gjør sånn?
  Hvordan har din dag vært? 

 • Mie
 • GODTERI SMAKING

  • 17.03.2012, 13:41

  Fikk en melding på facebook her om dagen og jeg kunne skrive litt om hva jeg tenker om Mie og når hun skal få smake godteri første gang. Og da tenke jeg at jeg kunne skrive litt om det. Jeg liker egentlig veldig godt at leserer skriver en melding, en mail, kommentar eller lignende og spør om jeg kan skrive om noe de lurer på.  For da har jeg noe interesant å blogge om. Så det må dere bare gjøre. Fortell meg hva dere lurer på.

  Jeg og Joakim har allerede snakket ganske mye om hva vi tenker om dette og vi er ganske så enige når det gjelder godteri smaking, eller generelt søtsaker. 
  Jeg ser absolutt ingengrunn til at Mie skal smake på verken brus eller godteri før hun spør om det selv. Ikke andre stsaker som is,krem, og andre desserter heller. Jeg skjønner ikke hvorfor hun skal venne seg til godteri når hun absolutt ikke vet hva det er. Så Mie skal ikke få noe som helt godteri før hun er så stor at hun selv spør om å få smake, da skal hun selvsagt få smake. Når det gjelder brus og saft så er det noe hun ikke kommer til å få på flaske. Saft kan gå om hun absolutt ikke vil ha vann, men da skal jeg ha prøvd lenge med å få hun til å like vann. Og brus, er helt uaktuelt at hun skal få på noen som helt flaske. For det mener jeg er en utrolig teit uvane.

  Vi kommer også til å være utrolig strenge på at ingen andre heller skal introdusere hun for søtsaker uten å ha spurt først. Så enten man er bestemor, bestefar, tante, onkel,venn, morfar,mormor,bekjent osv osv så skal ingen gi Mie noen form for godteri og det kommer vi til å være strenge på, for om Mie får smake av noen andre enn oss, så vil hun jo huske det når hun er hjemme også.

  Så kort oppsumert så kommer ikke Mie til å få verken godteri/søtsaker eller brus og helt ikke saft før hun spør om det selv. Og grunnen er rett og slett fordi et barn ikke vet hva det er før de blir fortalt det, og de har ikke noe godt at det heller, og da ser jeg ikke grunnen til å introdusere noe hun ikke trenger.

  Mie kan få glede av andre ting enn godteri hun!

  Hva er dine tanker om baby og godter smaking?


   

 • Mie
 • KOSELIG DAG

  • 16.03.2012, 22:38

  Så var det blitt kveld igjen da uten at jeg har blogget noe i dag. Men nå kommer det et innlegg. Bedre sent enn aldri sier nå jeg.
  Dagen i dag har egentlig bare vært helt avslappet, vi hadde egentlig tenkt oss en tur på bading, men jeg ble så sliten og følte meg helt ikke bra i stad, så da ente det med at jeg sovnet og når jeg våknet, eller når Joakim vekket meg var det blitt for sent til å rekke å bade. Fordi vi hadde planer om å møte pappaen min på senteret, så om vi har tid i morgen så kanskje det blir et morgen bad? Hvem vet.

  Vi hadde det ihvertfall utrolig koselig sammen med pappa i byen, og snill som han er spanderte han mat på oss så vi satt og koste oss med mat og snakket. Mie var stort sett veldig blid, men måtte skrike litt også, så da var det godt å få slappe av litt i vogna. Vi satt faktisk så lenge at enkelte butikker begynte å stenge når vi dro.

  Da vi kom hjem var det sovetid for Mie, men siden vi var en time over legge tid egentlig så var hun så overtrøtt at det ikke var så lett å sove. Etter at jeg hadde prøvd litt så tok Joakim over, og etter noen minutter så roper han på meg og da står han der med en unge som smiler og han selv er helt hvit i ansiktet, da hadde Mie hostet så hun til slutt spydde, og traff Joakim rett i ansiktet, gud som jeg lo. Mie så så fortnøyd ut. Heldigvis har Joakim litt selvironi og lo veldig på det han også.


  Noen bilder fra her om dagen når vi koste oss ute på verandaen.

  Hvordan har din dag vært?
  Hva synes du om bildene?    

 • Mie
 • SYK BABY

  • 15.03.2012, 21:33

  De siste dagene har gått litt i ett. Vi har vært på femmånederskontroll med Mie og da måtte vi også innom legen med henne, fordi helsesøster ville vi skulle det. Kan vel si det sånn at det gikk ikke så veldig bra på helsestasjonen, Mie har ikke gått opp mer enn 90 gram på en hel måned og det er virkelig alt, alt for lite for en liten baby. Mie sliter veldig med treg mage og klarer ikke bæsje selv, og da spiser hun veldig lite om det går veldig mange dager imellom. Så nå har vi gått til innkjøp av både det ene og det andre for å få magen i gang. Og i dag våknet vi til en fin bæsjebleie. Hadde aldri trodd jeg skulle sette pris på en bæsjebleie, men gud så glad jeg ble! Og Mie spiste masse med mat i dag og det gjør så godt i mammahjertet!

  Etter vi hadde vært på helsestasjon gikk vi inn til legen som ligger vegg i vegg og fikk lyttet litt på Mie siden hun surkler litt i brystet. Da fikk hun påvist bronkitt, så vi fikk streng beskjed om å følge med på allmenntistanden  og følge med på feber for at det ikke skal utvikle seg til lungebetennelse. Lille flinkte jenta måtte til og med få stikk i fingeren for å skjekke crp. Og gud så mye blod som kom ut av den lille fingeren. Håper snart hun blir bedre.


  Fått stikk i fingeren sin stakkars!

  Har ditt barn hatt bronkitt? - I såfall hvor lenge gikk de med det? 

   

 • Mie
 • MIE ER NESTEN KLAR...

  • 11.03.2012, 16:11

  .... for 17.Mai

  I går da vi var på strandtorget gikk vi innom Nameit og da hadde de fått inn bunader, og det hang faktisk bare en igjen i 74, så da ble det bunad og kyse på Mie. 

  Etterpå skal jeg skrive et 5 måneders innlegg om Mie tenkte jeg, hun var jo hele 5 måneder i går! Og det fortjener jo et innlegg om hvordan hun utvikler seg og er. For hun forandrer seg mye om dagen. Men det kommer etterpå!

  I dag har vi ikke gjort noe som helst, bare slappet av hjemme. Mie var virkelig utslått stakkars etter i går og vi kom oss ikke ut av senga før klokka var halv ett i dag, så har hun egentlig vært ganske sliten ellers også i dag. Så nestegang det er bading så tror jeg det blir de eneste planene den dagen. For det er nok veldig slitsomt i seg selv bare det. 


  Her er bunaden i sin helhet, fargene var rød og grønn, men jeg synes rød var helt kalrt finest.


  Utrolig kjekt at bunadshorta er en slags boddy, da slipper vi at den sklir opp i ryggen hele tiden..


  Detaljer på shorta


  Kysa som hører til bunaden.

  Jeg vi også anebfale alle som har gutt til å ta en titt på bunaden di har på nameit, for de som var til gutt var utrolig søte de også. Så nå er vi ihvertfall klare til 17. mai. mangler bare en fin strømpebukse og sko. Har noen forresten noen tips til hvordan sko som passer til, regner med at man ikke får bunadsko til babyer, men hvis du vet om et sted man får fine lakksko til jente så fortell meg det, for det trenger hun jo til.

  Hva synes du om bunaden?
  Har du kjøpt bunad til ditt barn?- isåfall hvor har du kjøpt?

   

 • Mie
 • FØRSTE TUR I BASSENG

  • 10.03.2012, 23:05

  Mie ligger i sengen sin etter en lang og innholdsrik dag. Hun er nok mer enn takknemmelig for at mammaen´s planer i morgen er å vaske klær og gulv. For da skal vi bare slappe av. Men det er morgen dagen. 
  I dag har vi nemmelig hatt full timeplan siden vi stod opp klokken syv, planen var å stå opp rundt åtte, men Mie startet dagen med å spy i senga, så da var det bare å komme seg opp da.
  Så før klokken var åtte i dag tidlig hadde jeg rukket og rydde hele leiligheten og pakke det vi skulle ha med oss på bading.


  Vi har nemmelig vært på bading i dag for første gang med Mie. Det var jeg og  svigermor som var med og Mie elsket vannet, spesielt var det gøy med boblebadet og hun sprella som en fisk. Dukket fler ganger under vann og var strålende fornøyd hele tiden. Så planen er at vi skal bade igjen neste helg, men da skal jeg, Joakim og Mie dra sammen. Heldigvis hadde jeg flaks og hadde med meg videokamera i stelleveska så jeg fikk filmet hun litt i vannet.
  Etter vi hadde vært på bading så dro vi på besøk på jobben til Joakim. Han jobber på eldrehjem og man blir nesten rørt når man ser hvor glad de gamle blir når de ser små babyer.
  Så dro vi en tur på strandtoget og spiste litt der, mens Mie sov godt i bilstolen sin oppi handlevogna, stakars så sliten hun var etter  bading. Mie var veldig heldig og fikk to nye pysjer og bunad til 17. Mai. Tenkte jeg kunne vise dere den i morgen.

  Da vi endelig kom oss hjem rundt halv tre gikk det en rask time før Joakim kom hjem og vi fikk fikset oss også var det tid for bursdag. Noe Mie ihvertfall ikke var helt enig i. Så hun sov seg gjennom hele bursdagen omtrent og den lille stunden hun var våken fordi jeg vekket hun så var hun drit sur. Så da stelte vi hun for kvelden i bursdagen og hun var raskt i seng når vi kom hjem. Stakkars liten. 

  Mie hadde ihvertfall dykkerefleksen sin på plass, for når hun ble blåst i annsiktet så gikk det supert å ta hun under vann og hun gjorde seg ikke noe av det. Så den funker fremdeles ihvertfall. 
  Så nå gleder vi oss til bare en hjemme dag i morgen, før vi skal møte ei på mandag og trille tur da, noe jeg tror blir veldig koselig.

  Har du vært å bada med babyen din?
  Hvordan liker ditt barn vann?

  HUSKE KONKURANSEN MIN HER

  VIL DU FØLGE BLOGGEN MIN PÅ FACEBOOK SÅ GJØR DU DET HER
   

 • Mie
 • I MAMMAS FOTSPOR

  • 08.03.2012, 12:10  Pappa kan jeg få?

  Mie har helt klart tenkt til å gå i mammas fotspor å bli blogger. Så fort hun ser en pc så blir hun helt ivrig  hiver seg over tastaturet og hamrer løs. Så hun blir nok en blogger ja. 
  Hun får til de utroligste ting da på en pc, får frem masse rare ting aldri noen andre får frem på pcen. Disse bildene er tatt i går da vi var hos foreldrene til Joakim og Mie fikk skrive litt på pcen til tanta si. så fornøyd da, også kom Joakim og da så hun på han slik som hun gjør på det nedeste bilde og det virket skikkelig som om hun så på han og sa " Kan jeg få en egen pc pappa?" hihi. Hadde nok vært noe det tenker jeg.

  Ellers så skal vi ta bilder av Mie igjen i dag. Er så utrolig moro at vi får så mange fine bilder av hun oppgjennom oppveksten hennes, vi er så utrolig heldige som har Thea  som tar så masse fine bilder av Mie. 
  Eller så er formen på bedringens vei, Mie har også vært dårlig noen dager med virker mye bedre i dag. I dag sov hun helt frem til klokka var halv elleve, og jeg  var helt sjokka. Hun hoster fremdeles litt, men ikke så mye i dag som hun gjorde i går. Så det går tiktig vei ihvertfall.

  Nei, nå ligger Mie og sover i vogna si, så jeg får prøve å gjøre bittelitt her, ikke så mye jeg orker før jeg er sliten, men jeg får prøve å gjøre litt uansett, litt er jo bedre enn ingenting. Også får jeg heller få med meg Joakim og rydde skikkelig her i kveld eller i morgen, så får vi litt orden her hjemme.
  Vet jeg skulle ryddet i klærne til Mie også, for alt i 62 skulle vært ryddet bort siden de fleste boddyer i 62 har fått vhals... hihi.

  Tror dere Mie kommer til å bli en blogger?
  Flers barn som er så ivrige på pc? 

 • Mie
 • BADENYMFE

  • 01.03.2012, 17:57

  Mie er utrolig glad i å bade, og det er egentlig utrolig synd vi enda ikke har fått vært å badet med hun enda i badeøand/badehall eller noe lignende, kunne virkelig ønske vi kunne vært med på babysvømming men siden det er midt på dagen og jeg ikke har billappen eller bussmuligheter så kan vi ikke være med på babysvømming. 
  Vi får nok heller prøve å være flinke og ta hun med oss i helger og andre dager når vi har fri.  Vet svigermor har sagt hun vil ha oss med på bading en gang og nå som badetrusa er innkjøpt så burde vi nok prøve å få til det snart.

  Vandligvis når Mie bader hjemme så ligger/sitter hun i et sete vi har i badebalja si, men siden vi ikke har med oss det så fulte vi vann opp til hode hennes i balja vi har her hos mamma i går kveld da hun skulle bade også kunne hun ligge og plaske helt selv uten at vi måtte holde hun. Det eneste vi gjorde var å ta et håndkle under hode hennes slik at hun ikke hadde ørene under vann hele tiden. Og det så virkelig ut som om hun koste seg med å få ligge litt fritt og plaske med bena.   Er ditt barn glad i å bade?
   

 • Mie
 • BORTSJKEMT LITEN JENTE

  • 26.02.2012, 12:51

  Merker virkelig nå at den lille jenta vår er blitt en utspekulert liten jente som vet hva hun vil. 
  De siste nettene har hun nemmlg begynt med at når jeg går å legger meg så detter smukken unormalt mange ganger ut av munnen hennes og så fort hun kommer opp i senga sammen med mammaen sin så snur hun ryggen til meg og sover super godt uten at smukken detter ut. Så hun er nok bare borskjemt tenker jeg. Hun har også nå i en uke blitt vandt med å bæres og bysses i søvn så jeg ser for meg at det kan bli noen kvelder med litt skriking når vi kommer hjem igjen og hun skal sovne alene i sengen sin. Og uten å sove sammen med mammaen sin. 

  Nå skal vi jo først nesten en hel uke til Moss så da blir det vel til at hun sover sammen med meg og Joakim der også. Så får vi heller vende hun av det når vi kommer hjem til oss selv og hun har sin egen seng.
  Mye av grunnen til at hun er sånn om natta kan jo også være at det er uvandt for hun å sove i en så dyp seng. Men hun sovner jo der på kvelden. Nei, ikke godt å si. Borskjemt er hun ihvertfall blitt. Men må jo si det er litt koselig å ha det lille trollet sovende sammen med meg om natta da.  


  Finingen koser seg i lekegrinda til Unni-Sofie.

  Fler som har babyer som sover sammen med mammaen eller pappaen sin om natta?

   

  Minner om konkuranse HER

  Følg bloggen min på facebook HER 

 • Mie
 • ENGELEN VÅR MIE

  • 18.02.2012, 00:21

  Vi er verdens heldigste vi som har fått den største gaven her i livet man kan tenke seg. Nemmelig å bli foreldre. Tenk at min kropp har skapt et lite barn. Tenk at den lille skapningen som ligger i sengen sin akkurat nå og sover er min datter, min lille engel. Tenk at det lille vesenet kan gjøre hverdagen og livet så meningsfylt. Gi oss så mange smil og så mange gledes tårer. 

  I går rørte Mie oss til tårene da vi satt på senge kanten med hun før hun skulle sove. For første gang kom latteren uten at vi måtte gjøre noe for det, og hun klarte nesten ikke stoppe, jeg ante ikke om jeg skulle le eller gråte av glede. Jeg gjorde vel egentlig begge deler og jo mer jeg lo jo mer lo Mie.  Om det var fordi jeg bare er rar å se på eller om det er fordi jeg hadde et lilla håndkle på hode. Men uansett, Så var det det fineste jeg har hørt noen gang. Verdens fineste sang.

  Denne vakre lille engelen skal vi få se vokse opp og bli et selstedig menneske. Tenk at den lille jenta mi har blitt så stor, hun ligger ikke sovende i armene våre store deler av dagen lenger, ikke vil hun kose mor brystet lenger, ikke vil hun kose sånn som hun gjorde før. Hun skal se og få med seg alt som skjer. Og det skal hun med glede få lov til. Selvom det er trist at hun ikke er den bittelille babyen lenger og hun blir større for hver dag, så er det utrolig rørende å se hver gang hun lærer noe nytt. Det er en så god følelse og en stolthet bare en mor og en far vet hvordan føles. 

  Jeg gleder meg over hver eneste dag jeg har sammen med den lille jenta vår, de herlige smilene som møter oss hver morgen når vi tar hun opp fra sengen, de deilige kose lydene, de gode valkene å ta på, og ikke minst alle samtalene vi har.

  Mamma og pappa vil alltid elske deg Mie, vår lille engel <3  

 • Mie
 • LUXUS HOS MORMOR

  • 13.02.2012, 21:49

  Har endelig fått klippet meg i dag, tok ca fem cm av lengden og klippet det litt opp fremme i lugge, kjennes utrolig deilig. Mamma spanderte også på meg en ny maskara, noe jeg burde kjøpt meg for veldig lenge siden.  Så fornøyd med byturen. Mie fikk også en kjempe fin gave av en venninne av meg. Var vel egetlig bare det vi gjorde i byen.

  Ellers så la Mie seg til normal tid i dag etter en god porsjon med grøt, lenge siden hun har spist opp grøten sin og egentlig spist noe bra i det hele tatt, men i dag fikk hun trykket ut litt også som hun ikke har gjort på en stund så var nok derfor. Sikkert ikke godt å være forstoppet. Men nå er lille mor veldig blid og fornøyd og sover godt i sengen sin. Håper hun sover godt gjennom natta.

  I morgen skal vi hjem igjen til kjedlige lismarka.. kan ikke si jeg gleder meg så enormt, men må jo hjem en gang også. Skal jo dra igjen på søndag så må komme meg hjem så jeg får vasket gjennom litt klær og pakket på nytt. Så har nok å gjøre de dagene jeg er hjemme. 

  Eller så skal jeg endelig komme til poenget med innlegget.
  Mamma har pusset opp, begge soverommene her og der jeg og Mie sover har hun hengt opp tven på veggen med et veggfeste som kan vris i alle retninger. Og dette synes den lille tvslaven min at var veldig fint. Så man kan si hun har kost seg mye når hun har ligget å slappet av på soverommet.

   
  Ligger å koser seg mens hun ser på disneychannel.


  Helt inn i tv verden.


  I går når Mie ikke ville sove, fikk ligge i senga si og se på tv. 


  Helt inn i tv verden. Søta!

  Liker ditt barn å se på tv?
  Har du tv på soveromet? 

 • Mie
 • IKKE DET VI ER VANDT MED...

  • 13.02.2012, 14:54

  Her har vi akkurat sovet noen timer etter en natt som er litt uvandlig for meg. Etter eller annet har plaget Mie veldig, så i går kveld sovnet vi ikke før klokka var over elleve på kvelden, og da sovnet jeg sammen med hun. Så vi har sovet sammen omtrent hele natta. Da klokka var kvart over seks på morgningen i dag da synes hun det var på tide at vi skulle stå opp... Så vi gikk inn på kjøkkenet og laget en flaske. Håpet på at hun skulle sovne igjen etter hun hadde fått mat, mne vi ble liggende i senga å se på tv ganske lenge før vi tilslutt stod opp. 

  Mie ville ikke sove igjen før klokka var nesten elleve og da sovnet jeg også, så sov vi til litt over to. Nå skal vi ordne oss og fra til byen. Skal endelig klippe meg, har gledet meg til det sååå lenge. så det skal bli deilig å endelig få litt orden på håret for det er bare kaos om dagen. Skal også innom ei venninne på jobb som har en gave til Mie. 

  Så nå må jeg løpe og ordne meg litt, så vi får dratt.

  Ha skal du i dag?
   

 • Mie
 • MIE I SNØEN

  • 02.02.2012, 15:50  Bildene er ikke helt nye. De ble tatt for en stund siden når vi var på farta, og da vi kom ut døra hjemme snødde det veldig mye ute. Noe Mie synes var veldig spennende tydeligvis, for hun tittet veldig rundt seg. Hadde munnen helt åpen og fektet med armene og bena. Tyderlig at hun synes det var rart og gøy med det hvite som danset rundt i lufta og som kom fra ingensteder.

  Hvordan reagerte ditt barn/din baby på snøen første gang?

  Og hvor gamle var de da de så snø første gang?

 • Mie
 • GOD MORGEN

  • 02.02.2012, 11:04

  God morgen.

  Rolig morgen her i dag, Mie ligger på gulvet å ser på drømmehagen, jeg sitter fremdeles i morgenkåpen min og Joakim er i begrvelse med moren sin. 
  Har ikke store planer i dag heller, hadde vel egentlig tenkt meg en tur ut på trilletur, men med den snørstormen som er nå, så tror jeg vi holder oss inne i dag. Mie får greie seg med trilling frem og tilbake ute på hverandaen i dag tenker jeg. Har en del småting som må gjøres hjemme i dag uansett. Skal få ryddet i klærne til Mie, for i skoffene hennes er det rett og slett bare rot... Også må jeg få vasket litt klær, sidne vi skal bort i hele helgen er det greit å få med seg litt klær vi vil ha med og da må det jo være reint. 


  Rullet rundt hun..


  Lå ikke jeg der?

  Hvordan ser din dag ut i dag?
   

 • Mie
 • PAKKE I POSTEN TIL MIE

  • 01.02.2012, 14:58

  I dag fikk vi endelig smokkene til Mie i posten. Jeg har lenge irritert meg over at vi har så lite smokker. Og siden Mie er så kresen så smokkene sine så er det ikke bare bare å kjøpe nye på butikken heller. Så jeg bestilte 6 nye smokker på Navnesmokken. Og i dag kom de i posten. Først så ble jeg litt skeptisk fordi at smokkene var mye større enn de Mie allerede bruker, men hun gjorde seg ikke noe av det og ligger for øyeblikket og sutter på en. 

  Så nå er alle smokkene kokt, og ligger i en boks i kjøkkenskuffen der Mie har alle tingene sine. Håper vi klarer å holde litt orden på smokkene hennes nå, så vi slipper å kjøpe så veldig mange fler.


  Førnøyd med ny smokk


  Alle smokkene vi fikk

  Hvilken smokk bruker ditt barn?

 • Mie
 • DÅP OM NOEN TIMER

  • 22.01.2012, 02:46

  Da er alt klart for dåp om noen timer, kjenner det skal bli så utrolig godt å bare bli ferdig med hele dåpen. Har vært så mye så det er det jeg gleder meg alle mest til. Har mange bekyringer om morgen dagen. Mie har hatt en tendens til å være utrolig og sutrete de siste dagene, hun sover ikke spesielt bra om dagen, ikke spiser hun spesielt bra heller. Så håper ikke det blir alt for mye mas rundt hun i morgen, og at hun får ligge litt i vogna si når hun trenger det, og at det ikke blir for mye bæring og klenging. Er en grun til at vi prøver å unngå familieselskaper,og folkemengder. Rett og slett fordi Mie hater det, og det er like slitsomt som meg som mamma som det er for hun med all skrikinga og sutrngen. Dessuten er det ikke mulig å holder hun oppe etter klokka syv, da skriker hun helt vilt til hun blir helt utslitt og sovner. Og det er ikke en bra måte å sovne på.

  Men over til noe annet igjen, dåpen er snart ferdig og vi går over i en ny uke, hvor det er enkelte ting som skal stå høyt på listen, og som skal fullføres, og som skal jobbes ekstra med. Denne helgen har vært et unntak fra prosjekt gå ned i vekt. Og jeg får helt elendig samvittighet av å drikke brus, spise godteri og kaker. Og jeg blir rett og slett kvalm av det. Så skal bli godt å komme inn i en ny og sunnere livstil igjen. Denne uken skal vi også melde oss inn på treningsenter, så da blir det noen dager med trening, er så greit når det er barnepass. Jeg får også prøve å bære litt ved og gå turer om det blir fint nok vær til det. Sånn som det har vært de siste dagene så har ikke akkurat det vært et tema en gang. 
  Håper neste uke blir like rolig som denne som gikk, siden Mie har vært litt vanskelig i det siste har det vært utrolig deilig at det har vært veldig lite besøk og veldig rolige dager, det hjelper både på Mie og på meg.

  Men nå skal jeg prøve å sove litt tenker jeg, det er ikke så alt for mange timene til jeg må opp å gjøre meg klar og fikse det siste som må fikses, skal bli så godt at jeg har ikke ord for å bli ferdig! Gleder meg helt ekstremt til i morgen kveld når vi legger oss da og alt er ferdig. Deilig.

  Tenkte jeg skulle legge ut litt mer bilder på bloggen i morgen, etter dåpen, håper jeg rekker å ta bilde av kakebordet og slikt før folk hiver seg over det! 
  Får håpe det blir en koselig dag uten en alt for sur unge! Gruer meg mest til kirken og ha hun stille i en time, jeg håper hun sovner!


  God jenta til mamma<3

  Har du hatt dåp?

  Ønsk oss lykketil!

 • Mie
 • TROLLUNGEN

  • 20.01.2012, 12:34

     Troll ungen vår!

 • Mie
 • MIE LER

  • 17.01.2012, 21:52

  I dag har vi vært og sett på dåpslokalene, ikke helt fornøyd med bordene, og det var ikke akkurat plass til alle der heller, så vi må ringe opp igjen og fortelle hvor mange vi egetlig er så de kan finne et nytt lokale. Håper det ordner seg da. Så vi får kommet i gange med å kjøpe inn litt pynt, jeg skal ikke lage oe stort ut av dåpen så det blir koldtbord som vi bestiller og litt kaker, og bare litt pynt, jeg vet også hvordan jeg skal lage bordkortene så det går nok bra tenker jeg. Kjenner egentlig at det har vært så utrolig mye tull rundt hele dåpen at innerst inne ville jeg bare glemt hele greia og avlyst det. Får vi fler barn så blir det ihvertfall ikke dåp. Så skal bli så utrolig deilig når mandag kommer og vi er helt ferdig med det. 

  I morgen skal vi i samtale med presten, og det er vel på tide tenker jeg, for vi har ringt og etterlyst samtale en del ganger nå,  for de var ikke sikre på om vi skulle ha samtale med presten i kirken vi tilhører eller om vi skulle ha med presten i den kirken vi skal ha dåp i. Og det endte med at vi skal ha samtale med den presten som skal ha dåpen. Åh, nei, sistegang vi har dåp uansett hvor mange barn vi får. Hadde det bare vært opp til meg hadde det nok aldri blitt noen dåp, fordi jeg visste det ville bli sånn som det er blitt. Og helt ærlig så gleder jeg meg ikke en gang.

  Men over til noe jeg synes er veldig koselig og som jeg gleder meg veldig over, det er at i kveld da jeg ga Mie kveldsstell så kosesnakket vi litt og jeg kilte hun forsiktig på magen og for første gang lo hun skikkelig, latteren bare trillet og det gjorde så utrolig godt inni meg! Lo masse mens jeg kilte hun. 
  Hittil har hun bare hikstet og laget lyd når hun smiler kjempe bredt, men i kveld kom  den skikkelige latteren og det var så utrolig herlig å høre på. Gud som jeg elsker å være mamma. Og så utrolig godt det er å vite at du alltid har noe som lyser opp hverdagen!   Hvilke tanker har du rundt dåp?
  Når begynte ditt barn å le? 

 • Mie
 • FØRSTE GRØTSMAKINGEN

  • 17.01.2012, 12:33

  De siste to ukene har Mie begynt med å våkne ofte om natten, gjerne hver andre eller hver tredje time, og det er utrolig slitsomt. Ikke bare var det slitsomt, men det begynte også å gå utover både mitt og Mie sitt humør . Det er ikke så rart, for det er utrolig slitsomt å ikke få den nattesøvnen man trenger. 
  Jeg kontaktet ihvertfall helsestasjonen og fikk beskjed om at vi kunne prøve å gi Mie noen skjeer med grøt om kvelden for å se om hun fikk metthetsfølelse lenger da. Så da bestemte vi oss for å prøve noen skjeer med grøt.

  Mie syntes ikke akkurat det var så veldig godt med en gang, men hun likte det bedre etter hvert. Jeg tror dette er en vanesak, så ikke rart hun synes fast føde er rart når hun alltid har fått flytende. Hun blir nok vant til det etter hvert tenker jeg.

  Noe som  i hvert fall er sikkert, er at Mie sov bedre av det.  I gå la hun seg når klokka var halv åtte og hun sov helt til klokka var ti i dag! Utrolig deilig. Hun fikk mat en gang, men sov seg gjennom hele måltidet. Endelig er nattesøvnen tilbake! Mie reagerte ikke noe negativt på det, fikk ikke vondt i magen eller noe. Det er jo veldig bra.


  Hvordan reagerte ditt barn på grøt?
  Når fikk ditt barn grøt første gang? 

 • Mie
 • SØVNLØS NATT!

  • 14.01.2012, 14:59

  I natt hadde vi vår alle første natt uten søvn, eller Joakim sov , men ikke jeg og Mie, vi var oppe omtrent hele natta. Stakkars lille har fått litt sene bivirkninger av vaksina si hun, Vondt i magen og feber stakkars! Ikke noe gøy! 
  Heldigvis har jeg verdens beste kjæreste som stod opp i dag tidlig etter en hel natt med søvn og som lov meg få sove noen timer ekstra.
  Det ble ikke noe badeland på oss i dag, siden det var e natt uten søvn så var det vare dumt å skulle ta med seg hun p noe sånt, så vi far ta den en annen dag tenker jeg. Ikke noe morro meg sykebarn og ihvertfall ikke når man ikke får noe søvn..

  Nå er Joakim ute å triller på Lille så jeg håper hun sover nå, og får sovet litt, har ikke sovet stort på dagen i dag heller så hun trenger litt søvn og hvile. Håper formen hennes er bedre utover dagen og at hun er litt blidere da!


  Var ikke slik i natt nei... Men skal ikke klage, det er første gangen vi ikke har fått en hel natt. 

  Sov du i natt? 

 • Mie
 • MIE OG TRIPPTRAPP STOLEN

  • 08.01.2012, 19:02

  Vi har tripptrapp stol til Mie og vi har også newborn sete til den, noe som er et av de beste kjøpene vi har gort, tror ikke jeg kommer til å angre noen gang på akkurat det.
  Før var det alltid et problem når vi skulle spise middag eller frokost fordi vi måtte forte oss fordi Mie ikke ville ligge på gulvet alene. Men nå kan hun sitte sammen med oss på lik høyde som oss rundt bordet, Og hun elsker det. Endelig kan vi nyte middagen igjen og det er ikke lenger noe kappeting for å ta opp en skrikende unge!:)
  Om vi får fler barn så skal vi invistrer i et slikt sete men en gang!

  Om dagen skal alt inn i munn hele tiden, og spesiellt hendene hennes putter hun inn i munnen også tar hun den så mye inn i munnen at hun brekker seg, og da begynner hun å grine... hehe. Hun er ikke den lureste enda, men når jeg tar den ut for hun så smiler hun og er så blid! Raringen min <3

  Har dere tripptrapp stol med newborn sete?
   

 • Mie
 • Baby outfit 07.01.2012

  • 08.01.2012, 00:37


  Alt fra nameit!:)

  Hva synes du? • Mie
 • Baby outfit 06.01.2012

  • 06.01.2012, 14:12

  I dag begynte dagen veldig sent her, Mie som helt til klokka var tolv, hun hadde da fått tre måltider allerede men sovnet ved hver mating. Så jeg stod opp ganske tidlig i dag og fikk litt tid for meg selv. Ganske deilig egentlig. 
  For øyeblikket ligger hun i lekegrina si og snakker og roper til alle lekene sine. Er nok ikke lenge til hun skal ha litt mat igjen også sove litt.
  Senere i dag skal vi ned på posten for jeg skal hente en pakke som mamman min har bestilt til meg. Så kan vise dere senere i dag hva jeg får i posten. Men det er noe jeg er veldig avhengig av hver dag. Så gleder meg til å få hentet det!

  Men her er ihvertfall hva snuppelure har på seg i dag.


  Og nei, hun istter ikke sånn ofte. Var bare nå i 2 minutter.  Alt er fra Lindex.

  Hva synes du om outfiten?   

 • Mie
 • Baby outfit 05.01.2012

  • 05.01.2012, 13:40
  Boddy og bukse fra nameit
  Hårsløyfe fra søtesmåhårbånd

  Hva synes du om outfiten? 

 • Mie
 • Mie's Ønskeliste til dåp

  • 04.01.2012, 22:28

  Siden jeg har fått en del spørsmål om hva Mie ønsker seg til dåpen så tenkte jeg at jeg skulle legge ut ønskelista hennes her på bloggen. Hun blir jo selvførgelig glad for alle gaver. Men til dere som lurer på hva hun ønsker seg så kommer det et bilde her med tekst under for detaljer av hvert ønske.

  1. Bilstol
      Besafe izi combi x3 isofix ( farger : sort, beige, lilla, rosa)

  2.Penger

  3. Leker
     
  Sofie le giraffe
      Mahatten toy

  4. Tripp Trapp stol tilbehør
      Bøyle (hvit)
      Pute
      Playtray brett (hvit)

  5.Klær
     Størrelse 74++

  6. Lær å gå vogn

  7. Smykkeskrin

   

  Hva ønsker ditt barn seg til dåp/ Hva fikk ditt barn til dåp? 

       

 • Mie
 • MIE's JULEATREKK

  • 25.12.2011, 15:35
  Blide julejenta<3

  Hva synes du om antrekket?

   

 • Mie
 • BILDEDRYSS - MIE

  • 15.12.2011, 15:27

  Endelig fkk jeg fart på pcen min igjen, så blir forhåpentlighvis litt blogging igjen nå. Liker best å blogge fra pcc og ikke fra mobil. Liker ikke at bildene ikke blir merket, så derfor er jeg veldig nøye med hvilke bilder jeg legger ut fra mobilen. Men men, det er greit når pcen ikke virker ( ønsker meg fremdeles ny pc til jul).Vet egentlig om det er så mye mer å skrive om nå men.. jeg har masse fine bilder jeg bil dele med dere. Så jeg tror jeg bare legger ut litt bilder jeg så får jeg håpe jeg får blogget litt mer senere i dag. 


  Mie får bare lenger og lenger hår og det er så gøy at det går ann å sette strikk i håret hennes. Kunne ønske det var litt lettere å få tak i hårbånd og sløyfer og slikt til hun, men det ser ikke så veldig lett ut desverre.. Har lett over alt uten å finne noen skikkelig fine, har funnet noen på nettet, men ikke som er så wow fine. Så hvis du vet om et sted hvor de har fine hårbånd så fortell meg!

  Eller så er det ingen tvil om hva Mie's idrerettsgren blir når hun blir stor!

  BALLERINA! Hehe!.


  Mie og oldefar, da vi var å besøkte oldeforeldrene til Mie i går.


  Tror Mie er redd for at vi skal ta flaska hennes, for hun holder alltid rundt den når hun får mat... hehe:)


  Mammadalten. Er litt godt at jeg er den eneste trøsten noen ganger.


  Lille ballerina  Elsker dette bildet
  Mie slapper aldri av når hun ligger på gulvet på magen, eller uansett på magen egentlig, hun strekker seg opp og løfter hode.


  Bollekinn <3

  HVA SYNES DU OM BILDENE?


   

 • Mie
 • MIE OUTFIT - 07.12.11

  • 07.12.2011, 13:33

  Nå ligger Mie ute i vogna så jeg slenger med et inlegg til jeg, før jeg må få i meg noe mat også må jeg prøve å få ryda litt her. Siden vi får besøk litt senere i dag er det greit at det ser litt ryddig ut her ihvertfall. 
  I dag stod jeg opp kjempetidlig. Og mie våknet ikke så veldig lenge etter på. Så vi var begge ute av senga før klokka var ni i dag tiddlig. Egentlig ganske deilig, for vi pleier å ligge i senga til kangt ut på dagen og det er jo ikke akkurat noen god vane da. Men litt godt er det innimellom. 
  Synes det er så gøy å kle på Mie om dagen fordi hun pluttserlig passer inn i større klær. Så nå er mye av det i 56 også pakket bort. Er så morro med nye klær. 

  Men her er ihvertflall Mie's outfit for dagen, deilig ull boddy og ull stilongs med føtter. også en smekke. Alt er fra nameit:)


  Blidfisen min <3

  Hva synes dere om antrekket hennes?
  Bruker du mye ull på barna dine? 

   

 • Mie
 • BADEGLEDE

  • 06.12.2011, 23:40

  Mie sovnet for en times tid siden og det føles godt å ha litt "voksen tid" på kvelden. Og litt tid til å bare sitte her å sørferundt på pc og se på tv, også selvførgelig blogge da. 
  Men alikevell så savner jeg den lille tulla mi. Er ofte innom å se til at hun har det bra og som regel så ligger hun i de søteste stillingene og sover og koser seg.


  Superbabyen i badebalja si.  Bustetrollet mitt.
  Er så gøy at Mie elsker å både dusje og bade. I dag plasket hun skikkelig med bena mens hun badet. 

  Skal btw få svart på de siste spørsmålene i spørsmålsrunden i morgen. 

  Liker ditt barn å bade?   

 • Mie
 • BILDEDRYSS - MIE

  • 06.12.2011, 15:57
  Hva syns du om bildene? • Mie
 • MIE'S ØNSKELISTE TIL JUL

  • 01.12.2011, 23:37

  1. Tripp trapp stol med bøyle og pute + newborn sete

  2. Babycall

  3. Utedress som passer etter jul (68)

  4. Fisher Price rainforest uro

  5. Babyakebrett

  6. Sengetøy 80x100

  7. Trappe grind

  8. Sofie le giraf leke

  9. Hverdagsklær(ikke kjoler) i størrelse 62/68

  10. Diverse baby leker

  11. Baby gym ( fisherprice rian forest)

  12.  Lær å gå vogn

  13. Vogn skilt http://barnevognskilt.no/default.asp?wpi=PLATECONFIGNOR&productId=77)

  14. Smokker med navn(viktig at det er akkurat de typen) ( Navnesmokken.no)

  15. Penger

 • Mie
 • NISSE JENTE

  • 27.11.2011, 14:24  Vakkre nisse jenta mi <3

  Har du tatt julebilder av barnet ditt?
  Hva synes du om bildene vi tok?


 • Mie
 • BABY OUTFIT

  • 22.11.2011, 14:14

  Nå ligger Mie ute i vogna si og sover og jeg skal spise litt:-) også skal jeg prøve å rydde litt før Mie våkner.

  Men tilbake til poenget. Her er det Mie har på seg i dag :-)

  Hva synes du ?

 • Mie
 • I DAG SMILER HUN

  • 20.11.2011, 20:13

  Mie har smilt så masse i dag ! Og det er så herlig. Hun har smilt en stund nå. Men i dag har hun smilt hver gang jeg snakker til hun. Hun er så god. Og jeg smelter like overfor hvert smil!

  Smiler når jeg snakker til hun når hun holder på å sovne.

  Også fra i dag tidlig!

  Åh som ler elsker det å være mamma og så babyen min utvikle nye ting<3

 • Mie
 • STERKE JENTA MI

  • 19.11.2011, 23:11


  Prøvde å legge Mie på magen her en dag men da gjør hun bare slik som dette. Og det har hun gjort helt siden den dagen hun ble født. Hun er utrolig sterk og holder seg oppe. Noen ganger så holder hun armene nesten helt strake og holder hode kjempe høyt. 
  Er så stolt av den flinke lille jenta mi som er så sterk.

  Nå skal vi prøve å få Mie til å sove igjen.. hun våknet etter bare noen minutter. Hun kunne nok tenkt seg å sovet til puppen hele dagen og hele natten egentlig. Men får prøve på nytt.
  Etter det skal jeg og Joakim se på Hodejegerne før vi også skal finne senga!

  Håper alle har en fin kveld! 

 • Mie
 • BABY OUTFIT

  • 19.11.2011, 13:47

  Alt fra kappahl.

  Hva synes dere ?

 • Mie
 • Ler i søvne.

  • 14.11.2011, 19:41

  I går kom vi hjem fra Moss og det var egentlig veldig deilig.Trodde egentlig at Mie kom til å være våken hele natta siden hun sov hele bilturen og vi var hjemme litt over ni på kvelden. Og når hun sover så sent på kvelden så sover hun ikke på kvelden. Men hun sovnet faltisk klokka ett. Bare to timer senere enn hun pleier:)
  Så det var godt for mammaen og pappaen hennes! Og hun sov helt til klokka 07.00 i dag tidlig, DEILIG. Vi lå i senga til klokka var nesten halv ett i dag.

  Joakim har vært på skolen i dag også skulle ha rett på jobb etter det, så søsteren hans Johanne er her og besøker meg og Mie så jeg ikke skal være så alene også er det veldig deilig med noen som underholder Mie mens jeg kan få satt på litt klær og rydda litt.

  Ellers så har Mie begynt med noe utrolig søtt, merket det første gang i dag tidlig at hun lo skikkelig i søvne. Og hun gjorde det mange ganger på morgningen i dag også. Så utrolig søtt og jeg klarer ikke annet enn å bare le jeg også.
  Elsker den lille jenta mi <3


  Lille mor har funnet totten sin!

  Når begynte ditt barn å le?
  Hatt en fin dag? 

   

 • Mie
 • Små føtter... dype spor

  • 07.11.2011, 13:39


  Verdens vakreste føtter <3

 • Mie
 • Fødselshistorien

  • 03.11.2011, 14:57

  Fredag 07.10.11

  Dagen var kommet for overtidskontroll og vi dro inn til sykehuset til timen vi hadde fått 09.30 denne morgningen. Mamma og Joakim var med meg på kontrollen. Da vi kom til sykehuset fikk vi beskjed om å sette oss ned og vente til vi ble ropt opp. Jeg husker vi satt oss ned og at det kom en dame inn som tydelig var i fødsel for det var ikke vanskelig å se at hun hadde rier. Jeg husker jeg så inderlig kunne ønske det var jeg som var kommet til sykehuset med rier og en fødsel som hadde startet og ikke at jeg satt der uten det minste tegn på fødsel og klar for overtidskontroll. Så var det endelig min tur inn og jeg ble bare flyttet til et annet venterom før jeg fikk komme inn på et lite rom hvor jeg ble koblet til ctg registrering hvor jeg skulle sitte i en time. Heldigvis hadde jeg med meg Mamma og Joakim som underholdt meg mens jeg satt der, så den timen gikk heldigvis veldig fort. Så var det urinprøve også var det inn for å se på babyen med ultralyd. Alt var bra med babyen, men hun så ikke ut til å ville komme på en stund enda sa de, for hun hadde verken lagt seg spesielt langt ned eller festet seg så jeg fikk beskjed om å smøre meg med tålmodighet for dette kunne ta tid. Jeg fikk også GU og da viste det seg at jeg var langt ifra moden og jeg hadde bare en til to cm åpning, noe jeg allerede kunne ha hatt i mange uker allerede. Så jeg fikk rett og slett beskjed om at det var nok fremdeles ganske lenge til fødsel. Under GU tøyde også legen meg noe som gjorde ganske så vondt, fikk da beskjed om at i løpet av dagen ville jeg garantert kjenne sterke murringer i magen og jeg kunne få mase rier. Hun spurte bare kjapt hvordan jeg hadde det personlig og hvordan psyken min var, men utenom det var det ikke så viktig hva jeg svarte eller hva mamma og Joakim sa om hvordan de oppfattet meg. Så at jeg ikke hadde sovet og bare så vidt hadde sovet, at jeg var mye redd, lei meg og nedstemt var ikke så viktig og det måtte jeg bare regne med når jeg var gravid. Vi dro fra overtidskontrollen med en stor skuffelse og en time til igang setting den trettene, jeg skulle altså gå som dette nesten en hel uke til og det gjorde ikke akkurat humøret bedre. 

  Fredagen gikk nå over på ett eller annet vis også var det nok en natt, alle andre fikk sove og jeg satt oppe eller lå i senga og vrei meg rundt.

   

  Lørdag 08.10.11

  Dagen startet ganske tidlig med at Joakim hadde ringt sykehuset fordi han rett og slett begynte å bli bekymret for meg, fordi jeg spiste lite og fordi jeg ikke sov, var mye lei meg, gråt mye og var likegyldig og nedstemt. Både mamma og Joakim viste stor bekymring. Etter at han hadde snakket veldig lenge med ei dame på telefon fikk vi time til sykehuset og en ny vurdering hvor de skulle vurdere meg fysisk og psykisk. Utrolig å tenke på at de rundt deg må ringe for at man skal bli tatt på alvor når man sier selv at man er veldig sliten. Vi fikk spist litt og tatt oss god tid før vi dro innover til Fredrikstad for en ny vurdering, og det føltes godt at jeg endelig skulle bli hørt og tatt på alvor og at noen skulle bruke tid på å høre hvordan jeg følte det og hadde det. 

  Da vi kom til Fredrikstad ble vi tatt imot av hun som Joakim hadde snakket med på telefon og vi fikk et rom vi skulle vente på før hun kom inn igjen og begynte å snakke med oss. Og det var ikke veldig lett å holde tilbake tårene når hun spurte og hun viste forståelse for hvordan jeg hadde det, etter litt kom det inn enda en dame, denne gangen en lege. Hun snakket med meg en liten stund og spurte også Joakim veldig mye om hvordan jeg hadde forandret meg de siste dagene og ukene og hun sa hun synes jeg så veldig sliten ut. Hun ble derfor enig med seg selv om at hun ikke synes jeg skule gå veldig mye lenger med disse plagene fordi at det er viktig at også den som skal føde har noe energi i kroppen, så vi fikk beskjed om å dra hjem, spise, pakke og slappe av før vi skulle komme tilbake igjen klokka syv på kvelden og da skulle igang settingen skje. Jeg ville da få satt inn et ballongkateter som skulle modne mormunnen. Så vi dro hjem og pakket og slappet av, vi tok også en tur opp til kusinen min Helene og snakket litt med hun og fikk slått av litt tid.
  Jeg, mamma og Joakim kom til sykehuset fikk jeg et rom også fikk jeg beskjed om at Joakim ikke fikk overnatte sammen med meg, egentlig var jeg veldig forberedt på dette siden de hadde sagt det tidligere på dagen når vi var på kontroll, Men det ble jo selvfølgelig litt trist likevel, men mamma og Joakim lovet meg at de skulle bli så lenge de kunne også skulle de komme tilbake tidlig neste morgen. Men akkurat da jeg var overbevist meg selv om at dette ville gå bra så kom det inn ei som fortalte at de hadde diskutert det på vaktrommet og blitt enige om at Joakim kunne ligge over likevel, men at det kunne hende at han ble vekket på natta og måtte flytte ut av rommet hvis det kom inn pasienter som trengte plassen hans, vi synes dette var veldig greit og jeg ble veldig glad da jeg fikk vite at jeg ikke trengte å være alene der. 

  Også var det tid for GU og innsetting av ballongkateter etter at jeg nok en gang hadde sittet til en time med ctg registrering, noe jeg også satt med etter at jeg hadde fått satt inn ballongkateteret. Joakim ble med meg inn for å holde meg i hånda. Inne på undersøkelsesrommet fikk jeg beskjed om å kle av meg nedentil og legge meg opp på benken. Legen som skulle sette inn ballongkateteret var ikke mye forsiktig og han sa ikke hva han gjorde så jeg hylte ut i smerte og jeg husker jeg gråt noe voldsomt mens jeg klemte hånda til Joakim nesten i stykker, Joakim strøk meg over ansiktet, kysset meg forsiktig og fortalte meg hvor flink jeg var hele tiden. Men det eneste jeg klarte å fokusere på var hvor utrolig vondt det gjorde og hvor utrolig hardhendt denne legen var. Det kjentes virkelig ut som om han ødela hele underlivet mitt og jeg har i ettertid virkelig angsten for at en mann skal utføre GU på meg, noe jeg har vært likegyldig til før og jeg har aldri vært redd for slike undersøkelser før nå i etter tid, nå gruer jeg meg enormt til jeg må på seks ukers kontrollen.. 

   

  Ihvertfall jeg kom meg etterhvert og med god trøst fra mamma og Joakim så gikk det bra tilslutt. Kvelden kom og mamma dro hjem og heldigvis hadde jeg Joakim der som skulle underholde meg og det var veldig godt å ha han å snakke med. Han hjalp meg også med å få tatt meg en dusj også la vi oss og så litt på tv. Nå kvelden kom fikk jeg noe å sove på også begynte natta. 

  Litt etter vi hadde bestemt oss for å sove begynte jeg så smått å kjenne i magen at det gjorde vondt og jeg ble først veldig glad for smertene jeg kjente for da slo tanken meg at endelig skulle ting begynne å skje og jeg skulle snart være ferdig med dette. Det var når smertene begynte for fullt at jeg virkelig var overlykkelig over at jeg hadde Joakim der som var verdens beste støtte når smertene kom for fullt, han hadde en hånd jeg kunne klemme i og han skrøt meg opp i skyene når smertene var som verst. Etter noen timer slik sovnet vi tilslutt i samme seng, trangt med godt og trygt.

   

  Søndag 09.10.11

  Vi ble vekket ganske tidlig på morgningen og jeg ble satt til en ny ctg registrering før de tok ut ballongkateter og undersøkte. Jeg var nå mye mer moden og jeg hadde 4 cm åpning. De skulle da sette gel kur på meg og de vurderte først at de skulle sette to doser, men siden jeg var blitt så moden satte de bare èn. Også var det tid for en ny ctg registrering, dette skulle jeg en gang hver time, og i mellom tiden kunne jeg gå rundt.

  Etter jeg hadde fått gel-kuren kom mamma og vi  satt og løste litt kryssord mens vi ventet på at ctg registrering skulle bli ferdig og vi kunne gå litt rundt igjen. Ikke at det lenger var så veldig lett å gå rundt siden jeg hadde ganske tett med rier. Jeg og Joakim tok en dusj for å lindre riene litt, men det ble så uutholdelig at jeg ikke orket å være i dusjen. Også kom redningen under fødselen, verdens søteste og hyggeligste jordmor. Hun vurderte meg og bestemte seg for at vi skulle forflytte oss inn på fødestua, og det var enda en skritt nærmere fødsel. Da vi var inne på fødestua ble jeg introdusert for lystgassen. Noe som virkelig var min bestevenn under fødselen, og som hjalp meg virkelig med å komme meg gjennom alle riene. De neste timene husker jeg ikke så veldig detaljert utenom at jeg fikk i meg litt middagsmat på en eller annen måte og at vi forsøkte å sitte litt i dusjen, men det var helt grusomt å sitte når man hadde rier. Men jeg satt visst nok i dusjen ganske lenge ifølge mamma og Joakim. Også husker jeg at jeg fikk en voldsomt lyst på sjokolade, så når Joakim var for å kjøpe seg mat kjøpte han med seg sjokolade til meg. Noe av det jeg husker best er at mamma hadde vært nede i kiosken for å kjøpe noe som ville gi meg litt energi og hun kom tilbake med to poser med knott og jeg hev de i meg, har aldri vært veeldig glad i det men da smakte det virkelig godt! 


  Verdens beste støtte <3

  Så ble riene bare enda verre og jeg hadde prøvd å gå, stå og egentlig det meste. Kroppen begynte å bli veldig sliten så jordmor foreslo at jeg skulle ta epidural noe jeg takket ja til, det gjorde virkelig ikke vondt med selve epiduralen men akkurat i det legen satte lokalbedøvelsen kom det en rie, og det gjorde virkelig ikke godt!. Og det ga hele fødselen en slags pause, pluttserlig klarte jeg å snakke med de andre og jeg klarte til og med å le litt å ha det fint noen timer. Jeg var veldig opptatt av at Joakim hadde sagt en gang tidligere på kvelden at han hadde vondt i hode ( noe som ikke var så rart siden vi ikke hadde sovet på kjempe lenge, og spist veldig lite), Men ihvertfall så var jeg helt fast bestemt på at han måtte spørre om å få noe mot hodevondten, men han ba meg ikke tenke på det. Og da begynte jeg å true meg at jeg skulle si det til jordmora at han hadde vondt i hode og at hun måtte gjøre noe med det. Og jeg sa ifra, husker han fikk beskjed om å sette seg å slappe av litt også masserte hun hode hans. Så det skal jeg ha, selv om jeg hadde aldri så vondt tenkte jeg på de rundt meg ihvertfall.   Her hadde epiduralen begynt å virke, og det var en pause som gjorde godt.


  Siste magebilde

  Den neste delen av fødselen er ganske uklar for meg egentlig, men jeg husker at pulsen til Mie sank og de tok vannet også satte de noen elektroder på hode hennes for å kunne følge pulsen hennes enda bedre. De slet også med å få hun til å synke ned i bekkenet for hun lå ganske langt opp. Jeg måtte opp på gulvet flere ganger for å stå oppreist i håp om at hode skulle dette ned. Husker det var grusomt å måtte reise seg opp og legge seg ned igjen. 

  Også stoppet riene opp og jeg ble satt på drypp, jeg husker faktisk at det dryppet løsnet og det sprutet rundt, også løsnet nåla jeg hadde i hånda og de satte inn en ny en. Nå drypet begynte å virke skikkelig var riene helt uutholdelige og jeg begynte å kaste opp, husker jeg ble kjempe kvalm av smertene, og jeg var nok også litt kvalm av lystgassen for den hadde jeg nærmest missbrukt. Mamma og Joakim har fortalt at jeg var lettere beruset under store deler av fødselen. 
  Ihvertfall når riene kom skikkelig og det ble helt uutholdelig selvom jeg hadde både epidural og lystgass så måtte jeg stå på gulvet og svinge hoftene frem og tilbake, husker Joakim holdt meg i hoftene og svingte med meg. 

  Også fikk jeg noe yoghurt lignende greier som skulle gi meg energi, men det var ikke lenge det lå i magen før jeg spydde det opp igjen.. 

   


  Joakim gikk alltså i for små rosa crogs under hele fødselen.. noe som må dokumenteres! haha!
  Klokka var nå over 00.00 så vi er egentlig kommet over til mandagen. 


  Som dere der så er klokka 10 på 3 her på natta og dette er bare 50 minutter før hun kom. 03.40

  Så husker jeg ikke stort før jeg lå på senga og fikk beskjed om å presse, Epiduralen hadde nå null effekt og jeg husker det gjorde mest vondt i buksekant området, det kjentes ut som om noen hadde tatt et belte rundt der og strammet det skikkelig til og prøvde å stoppe alt, husker også at det var en isende smerte nedover låret mitt som byttet på begge sider og det gjorde mest vondt når jeg skulle presse. Husker jeg tenke at kunne de ikke bare ta et keisersnitt og få ut ungen for dette greide jeg ikke å gjennomføre uansett. Rommet fylte seg stadig opp med leger, overleger, barnepleiere, sykepleiere, jordmødre og det som kan krype og gå omtrent. Dette var fordi pulsen til Mie var veldig dårlig og det begynte å haste veldig med at hun skulle komme ut. De siste prioriterte å skulle ta en hast keisersnitt fordi jeg ikke tåler narkosen og ville da måtte ligget lenge i etter tid og gått glipp av Mie's første døgn og kanskje lenger. 

  De tok gjevnlig blodprøver av hode til Mie mens hun lå inne i magen. 
  Det ble til slutt bestemt at de skulle ta hun ut med vakum ( sugekopp) og de prøvde fler ganger å få hun ut men de fikk ikke til å feste det ordentlig på hode hennes siden hun hadde så mye hår på hode, men på det tredje eller fjerde forsøket kom hun endelig ut. 
  Her klikker Joakim navel-strengen.

   Jeg var på dette tidspungtet så sliten at jeg egentlig bare var opptatt av om jeg kunne få dusje og legge meg og sove. Jeg skal helt ærlig si at jeg følte nesten ingenting i det jeg fikk barnet opp på brystet, jeg følte meg bare helt tom, lettet over at det var over og jeg var så uutholdelig sliten at jeg ikke visste hvor jeg skulle gjøre av meg. 


  Stolt pappa som holder babyen sin for første gang !  Siden jeg hadde blødd en del under fødsel og siden kroppen min var så sliten fikk jeg ikke lov til å dusje, husker jeg ble så sur og sint men fikk beskjed om å legge meg til å sove litt også skulle de andre ta seg av Mie så lenge. Da jeg kom meg over i senga og skulle sove husker jeg at jeg begynte å gråte og både mamma, Joakim og en jordmor var inne og snakket med meg. Husker jeg var helt fortvilet over at jeg ikke følte noen morsfølelse og at jeg ikke følte noe spesielt. 

   Da jeg hadde sovet noen timer og våknet var faktisk morsfølelsen der, så kroppen måtte nok bare samle seg og lade opp litt også gikk det veldig fint. 

  Det var alltså min fødselshistorie, ganske lang og litt uklar på slutten. 

  Mie ble altså født mandag morgen 10.10.11 klokka 03.40 !

   Hva synes dere?

 • Mie
 • Ammehjelp?!!

  • 29.10.2011, 15:36

  Jeg trodde formen var bedre igjen men der tok jeg virkelig feil. Har vært helt utenfor siden Onsdag da var jeg så dårlig at jeg ikke orket å gå ut av sengen. Helighvis har jeg verdens beste svigermor som kom og hjalp med meg Mie mens jeg fikk sovet litt. Og det virket som formen kom seg etter søvn men så fort svigermor hadde dratt så ble det bare værre og jeg kastet opp i hele senga, så da måtte Joakim komme hjem.. og jeg fikk verdens dårligste samvittighet for at jeg var grunnen til at han skulle få fravær.. men ikke bare bare med en baby i hus. 

  På torsdagen så fikk jeg time hos legen og de kunne ikke finne ut hva som var galt med meg, men legen var veldig redd jeg skulle ha barselfeber, så jeg fikk mange punkter jeg måtte se etter og passe på at jeg ikke fikk disse og disse symptomene. Fikk allikevell med meg en resept på antibiotika som hjalp meg veldig. Begynnte allerede sammen dagen siden jeg fikk time hos legen så tidlig på morgningen.  Og morgningen etter var formen mye bedre og jeg klarte meg veldig fint hjemme alene med Mie. Ganske deilig etter å ha følt seg helt hjelpesløs og som verdens dårligste mor når man ikke klarer å ta av seg barnet sitt på egenhånd.
  Heldighvis hadde jeg Johanne(svigersøster) her hele torsdagen mens Joakim var på skolen og hun var også hjemme med Mie mens jeg var hos legen. Så heldig er jeg virkelig med støtte og hjelp!

  MEN ting skal jo aldri bli ordentlig bra. For fredag morgen våknet jeg med helt tørre ammeinlegg og siden det har jeg egentlig bare fått mindre og mindre melk. Jeg er vandt til å ikke kunne ta av meg bhen uten at det spruter melk, og jeg er vandt til at hver gang jeg legger Mie til puppen er ammeinleggene mine helt gjenomvåte. Men nå er de aldri det og i natt kunne jeg tilog med sove uten bh uten at det var vått i hele senga!
  Jeg kjenner jeg egentlig blir veldig fortvila, hun er jo ikke mer enn 3 uker og jeg vil virkelig ikke miste melken og gi opp ammingen nå! Jeg vil få til ammingen...
  Jeg spiste veldig lite mens jeg var syk, men drakk veldig veldig mye. Vet at det er viktig at kroppen har mat å produsere melk på. Men jeg hadde masse melk mens jeg var syk så jeg begynner å lure på om det er atibiotikaen som er problemet? an det stoppe produksjonen? 

  Har noen opplevd noe lignende? Isåfall hva gjorde dere? vil virkelig få dette til.
  Legger hun til puppen hele tiden, har masert puppene i dujsen under varmt vann, pumpet meg når hun sover og spist og druket..
  Helighvis får vi besøk fra helsestasjon på mandag så håper jeg kanksje kan få litt hjelp da! Jeg gir ihvertfall ikke opp før det virkelig ikke er mulig å forsøke mer! Ammingen har jo gått såå fint helt til nå og jeg har hatt masse melk!

  Kan hende det blir litt spredt med blogging siden  mesteparten av dagen går til at hun ligger til puppen! Men når ting stabiliserer seg så er jeg stereke tilbake, forhåpentlighvis får jeg tid til å skrive en fødselshistorie en dag og få ordnet nytt deign. Er ei som kommer og skal ta bilder av Mie, så venter på de bildene for de vil jeg har i deignet!:)
 • Mie
 • Sutt vs tott

  • 26.10.2011, 00:05

  Mie tok sutten med en gang etter fødsel fordi hun hadde en enormt suttebehov. Hun klarte veldig fint å ligge til puppen, ta smukken og ta flske og bytte mellom disse raskt. Det gjør hun enda. Men for å si det sånn så er det ikke akkurat alle smokker hun har villet ha da. Til sykehuset hadde vi med to forskjellige, en fra mam og en fra avent.  Den fra avent likte hun virkelig ikke, og vi har prøvd den fler ganger etter på uten noe hell. Så tror nok den bare ikke faller i smak. den fra mam tok hun fint med en gang og hat egentlig tatt den helt frem til nå, de to siste dagene, da har hun fått et ENOTM suttebehov og hun bare gråter og gråter om hun ikke får ligge til puppen og sutte litt. Og jeg orker jo ikke akkurat noen av delene, det er enormt sårt å høre på barnet sitt gråte og gråte og vite at det er utrøstelig om det ikke får ligge til puppen, men det er utrolig sårt for mine pupper også om hun skal brukde som smokker.. Så jeg vasket hendene og prøvde å la hun sutte på fingrene mine.. og hun sovnet med en gang hun fikk sutte litt på pekefingeren. Men jeg kan jo ikke sitte hele dagen med fingeren i munn på ho heller.. 


  fra sykehuset.

  Hun har også prøvd seg på totten/tommelen sin enkelte ganger, og en kveld klarte hun det veldig fint, hun synes det var veldig godt, men hun er enda så liten og har null kontroll på henden sine så hun lå  bare å tullet og fant ikke igjen tommelen og jeg prøvde å vise hun men hun knyter nevene så fort så da tok hun hele neven i hånda og ble ill sint. Hun har prøvd og prøver stadigvekk og finne den igjen, men sliter litt. Mulig det er den hun ender opp med når hun har litt mer kontroll på hender og fingre. Jeg brukte selv ikke smokk som liten, men brukte totten så kanskje hun går i mine fotspor der?  Poenget er ihvertfall at i dag så løste vi dette problemet med sugebehovet. Vi prøvde oss med runde smokker. Og de falt veldig i smak. De er av merket baby nova og vi fikk kjøpt de på apoteket, de ser ut som gamledagsesmokker synes jeg, men veldig søte, og det spiller egentlig liten rolle hvordan de ser ut så lenge hun tar de og får ilfredstilt suttebehovet sitt. For ofte så er hun veldig veldig trøtt og veldig veldig sliten og sovner på puppen min men så fort jeg prøver å legge hun fra meg for å gjøre noe våkner hun igjen og vil sutte på pekefingeren min eller puppen. Men nå funker det faktisk med denn smokken. DEILIG.


  Denne er virkelig gull verdt!


  Vakkringen <3


  Koser seg  med pappa før soving:)

  Det som er litt morsomt er faktisk det at min svigermor har fortalt meg det at Joakim ville også bare ha disse type smokkene som liten og ingen andre. Så det er jo tyderlighvis noe med det..
  Men nå skal jeg hive meg i seng, er egentlig ikke trøtt men fikk en enorm hodepine.. har vel egentlig hatt det de siste dagene kan man si, men formen er heldighvis på bedringens vei. Hoster litt og er fremdeles veldig hes og sår i halsen, men det har gitt seg litt! Så det går riktig vei!

  Ha en fin kveld!

  Hva brukte ditt barn?
  Og i såfall smokk, hvilken type? 

 • Mie
 • Babyoutfit 21.Oktober

  • 21.10.2011, 15:12

  Bukse fra nameit, og boddy fra kappahl. 

  Hva synes du om outfiten? 

 • Mie
 • Første dusj!

  • 21.10.2011, 13:24

  I går hadde vi med Mie i dusjen for førstegang. Vi var veldig spente siden hun har fått litt små paikk i førsten når hun har blitt badet så vi lurte på hvordan hun kom til å reagere på vannet og lyden av dusjen. Men hun stortrivdes. Hun laget ikke en eneste lyd og enkelte ganger lukket hun øynene lenge om gangen og det virket som hun synes det var veldig deilig. Den eneste gangen hun laget litt lyd var da den dumme mammaen hennes tok såpe på hun.. for den var jo litt kald. Det var Joakim som hadde hun med inn i dusjen, også tok jeg hun imot når hun var ren og pen og han skulle vaske seg selv. Det gikk veldig fint når vi var to om det. Men da vet vi ihvertfall at det er mulig å ta hun med i dusje, så kan godt hende det blir sån en stund at hun dusjer med en av oss.


  fineste lille jenta!


  Nybadet og fornøyd.

  Mie sovnet i armene mine i sofaen i går kveld rundt 22-22.30 tiden og da bar jeg hun bare inn i senga hennes og hun sov helt til kvart på seks på morgningen i dag da fikk hun mat og sov igjen helt til klokka 09.30. perfekt rutine. Tok hun faktisk bare med opp i senga til meg siden jeg ikke er helt i forme i dag og da lå hun helt stille og tittet på meg leenge mens jeg srøk hun over ryggen. Lille kose jenta til mamaen sin. 


  Lille godungen min akkurat nå. 

  Nå skal jeg kose meg med Mie på sofaen etter at jeg har lagt inn litt mer i ovnen. Jeg er virkelig ikke i form i dag, våknet opp kjempesår i halsen og tett i nesa.. har ingen stemme omtrent og energien er helt på bånn til tross for mange timers søvn i natt. Så alt det husarbeidet jeg hadde tenkt til å gjøre i dag får jeg prøve på litt senere. Burde liksom ha fått støvsugd over her or det er ikke akkuratt skinnende rent her. Og i morgen får vi besøk av min pappa og på søndag får vi først besøk av tantene til Joakim og noen søskenbarn av han, før moren min og broren min kommer for å bli noen dager. Så burde rydde litt siden det kommer såpass med besøk i helgen. Får dele det med Joakim senere i dag.

  Hvordan er din dag vært så langt?
  Fler som er syke? 

 • Mie
 • Besøk og gaver

  • 20.10.2011, 20:00

  I dag kom famoren min og Bengt mannen hennes på besøk, alltså oldemoren til Mie. Det var første gangen de hilste på Mie og de ble like forelsket i den lille prinsessa som de alle vi andre også er. 
  Selvom farmoren min er den av familie medlemene mine som bor nærmest meg så ser jeg hun veldig skjeldent noe som er litt trist. Jeg og Joakim får være flinkere til å besøke de når han har fri i helgene ogsånn. Det var ihvertfall veldig koselig med besøk også fikk vi en nydelig høstbukett og Mie fikk masse fine klær. får håpe det ikke er så veldig lenge til vi ser dem nestegang.


  Men nå skal jeg hjelpe Joakim med å dusje Mie, skal se hvordan hun reagerer på å være med i dusjen. 


  trutmunn ;*

  Hva synes du gavenene?
  Har du dusja babyen din? 


 • Mie
 • Legge rutiner

  • 19.10.2011, 23:11

  Mie er veldig flink til å sove i sengen sin når hun først sovner, men vi har slitt litt med når hun sovner om natten. Hun sovner nemmelig ikke før klokka er rundt halv to -halv tre om natten og det kan bli litt sent. Spesiellt for Joakim som skal opp på skolen dagen etter på. Han sovner heldighvis som regel lenge før det da så jeg blir gående å bysse og amme og håpe på at hun sovner. Vi trenger jo ikke være to som går oppe og ikke spesiellt siden han skal opp på skolen og jeg og Mie som regel ligger å sove til langt på dag. For hun sover lenge om dagen. 

  Nå har vi ihvertfall tenkt at hun skal få litt leggerutiner, så hun kommer seg i seng og vi kommer oss i seng til litt normaltid. Men det er ikke så lett å legge rutiner til en liten baby nei. Vi har prøvd oss på å begynne med kveldsstell rundt ni-halv ti for at hun skal være i seng sovende til klokka ti. Men hittil har det ikke gått. Dette er andre kvelden vi prøver så vi gir ikke opp enda. Hun har sovet hver kveld klokka ti, men ikke i mer enn en halv time før hun er våken igjen med enten en bæsje bleie eller at hun er mer sulten.. og da våkner hun jo alltid. Også må vi bysse og prøve å amme igjen da.. men håper hun en dag klarer å sove til klokka ti ca. senest elleve.. hadde vært greit for oss foreldre å komme oss i seng en gang også, så jeg kommer meg opp til normaltid også, ligger jo i senga til klokka ett halv to om dagen også får jeg aldri gjort noe her hjemme.. 

  Men jeg må virkelig skryte av min kjære samboer og kjæreste som også er verdens flinkeste pappa. I skrivende øyeblikk sitter han med sin datter på skulderen og koser, han skifter bleier og duller med hun. Kunne ikke fått noen bedre pappa til Mie enn Joakim.


  finingene mine <3

  Når begynte du med leggerutiner for din baby?
  Og hvordan gikk det? Noen tips å dele? 

 • Mie
 • Hvem ligner hun?

  • 19.10.2011, 20:50


  Meg som liten 


  Joakim som liten

  hvem ligner hun hun synes du?

 • Mie
 • Mie 1 uke!

  • 17.10.2011, 22:44

  Det blir veldig liten tid til blogging og jeg prøver så godt jeg kan å få presset inn et innlegg nå og da. Det er litt mer krevende å være  mamma og husmor enn jeg trodde. Mie er virkelig ingen krevende baby, hun sover hele natten spiser og sover ellers på dagen, men det er nok heller jeg som er problemet, vil liksom bare sitte med hun i armene mine og dulle med hun lukte på hun og kysse på hun. Får ikke nok av den den lille prinsessa mi <3

  Idag hadde vi vår første dag hjemme alene bare jeg og Mie. Og det gikk veldig fint. Vekket hun når klokka var rundt halv elleve da synes jeg det var på tide at hun fikk i seg litt mat igjen. Da fikk hun mat, ny bleie også fikk hun på seg klær også satt vi oss i sofaen og koste oss kjempelenge frem til hun sovnet. Da satt jeg meg på pcen og skulle skrive et innlegg, men da våknet lillemor og ville helst bare ligge på i armene mine å sove, så da måtte jeg la være å blogge og heller sitte å kose meg med den lille gòungen min.


  Lille goungen som sov i lekegrinda si i går.

  Mie er forresten en hel uke gammel i dag, og jeg får nesten tårer i øynene når jeg tenker på at tiden går så fort. Jeg vil hun skal være den bitte lille babyen min for alltid. Men jeg synes likevell hun forandrer seg for hver dag som går. Trist at de blir så fort store. Men spennende også da. 

  I går kveld mistet hun navelen sin når hun skulle bades, da hadde hun også for første gang bæsjet seg helt ut. Bæsj oppover ryggen og ellers overalt. Så da ble det et lite bad.


  Elsklingene mine <3

  Ellers er alt veldig bra med oss, Mie spiser og legger på seg. gulper masse og har mange fulle bleier om dagen, så hun får ihvertfall i seg nok med næring. Nå får hun bare morsmelk nesten bare en veldig skjelden gang hun får tilegg. For melka har kommet skikkelig i gang så da trenger hun ikke noe mer enn det. Veldig deilig å få til ammingen. Mie er forresten en unge som bråker og skriker veldig lite, og det er ikke ofte hun er missfornøyd.  

  Også bilde dryss av prinsessa da.  Hun er forresten veldig sterk i nakken sin og holder hode oppe helt selv, og lenge om gangen. Hun har nok de sterke sidene etter moren sin ja ;)  vakkringen til mamma og pappan sin <3  En uke gammel <3


  Og slik ligger hun på pappaen sin og sover nå, skal snart vekkes for sitt siste måltid for dagen og legges i senga så vi andre også får lagt oss. Joakim skal jo opp på skolen i morgen :)

   

 • Mie
 • Oppdatering og bildedryss

  • 16.10.2011, 00:16

  Er visst ikke så let som jeg trodde å få blogget når man er mamma og kjæreste og samboer og alt på en gang. Også skal vi vise frem lillemor til alt av familie og venner og i tilegg prøve å rydde, slappe av litt mate og sove skifte og handle det er mye oppgaver man skal gjøre gitt. Og når kvelde kommer vil jeg helst bare sitte sammen med Mie og Joakim i sofaen og kose oss å se på tv og være den lille familien vi er. Men tenkte jeg kunne komme med et lite bildedryss av alt som er skjedd de siste dagene da. Så kan dere se og lese litt. 

  Kan vel starte med å si at ammingen virkelig begynner å komme seg, ihvertfall melkeproduksjonen. Hjelpes, renner som en foss og har noen ganger skikkelig melkespreng. Må virkelig få kjøpt meg en brystpumpe til uka ja. For kan jo stakkars ikke tvinge i den lille kroppen mat hele tiden heller. Hun begynner heldighvis å få i gang ammeteknikkene hun også, noe mammaen hennes liker veldig godt, for det er veldig veldig sårt for mammaen når hun suger seg nesten fast og slipper igjen. Ikke noe godt. Men etter å ha smurt meg med brystvortekrem og dusjet i varmt vann så er det ikke så sårt lenger heldighvis. 


  Mie ligger for det meste slik som dette å sover hvis hun ikke spiser eller får ny bleie. Hun ligger vel egetlig ikke så veldig mye alene vil jeg si, for alltid noen som vil holde og kose og dulle og hun har en mamma og en pappa som er så uendelig forelsket i hun som aldri får kost og dullet nok med hun, så hun får mer enn nok kroppskontakt og kjærlighet for å si det sånn. Men hun sover veldig godt når hun ligger på sofaen også! 


  Hun koste masse masse masse med mormor fr vi dro fra Moss. Hun er en skikkelig mormor jente tror jeg. Og hittil er det bare mormor som har fått hun til å bæsje. Og da kan man si at det kom i store mengder også. Men godt hun endelig har gjort det for da vet vi at hun har den funksjonen i orden også. Men nå savner vi mormor kjempemasse og gleder oss kjempemasse til mormor kommer oppover på besøk til oss.  Kvelden før vi dro hjem fra Moss fikk mormor lov til å bade Mie, dette er første gang hun bader etter at vi kom hjem fra sykehuset og på sykehuset likte hun virkelig ikke å bli badet for å si det sånn. Hun skreik som en gal og synes det hele var en grusom opplevelse tror jeg. Men når mormor badet hun hjemme gikk det veldig fint. Var bare litt fælt når hun ble tatt opp av vannet men gikk fort fint igjen når hun fikk håndklær rundt seg.


  Mie har hilst på tante Johanne. 


  Og hun har hilst på tante Jenny.


  To forelskede tanter som ikke får nok av den lille prinsessa. 


  En stolt bestemor som endelig fikk holde i barnebarnet sitt. 


  Tre generasjoner. Bestemor, pappa og datter. 
  Mie har sovet sin første natt i sengen sin, og hun sov kjempegodt. Hun fikk mat og ren bleie i tolv tide og sov helt til klokka åtte i dag morges da fikk hun litt mat igjen og sov helt til halv tolv før det var klart for mer mat. Snille og gode lille ungen min. Har et skikkelig sovehjerte ihvertfall, og våkner bare for litt mat innimellom. Hun sov heldigvis veldig godt i sengen sin da, som har fått på en fin sengehimmel som mormor har sydd til hun! verdens beste mormor det tenker jeg!:)  I dag var vi på besøk hos foreldrene til Joakim og spiste middag og da kom også de stolte oldeforeldrene for å hilse på oldebarnet sitt for første gang. Var en veldig koselig kveld, og Mie gikk fra fang til fang og sov like godt hele tiden enda så mye som tanter, bestemødre og foreldre koste og susset på hun. 

  Kan si det sånn at jeg har mer enn nok melk å ihvertfall, for da vi satt der hadde jeg melkespreng til tusen og når Mie kom til puppen så så jeg at jeg var helt våt på gensern og toppen og ammeinnlegget var helt gjennomvått. Hehe. Håper faktisk at melka fortsetter sånn, for de siste måltidene har hun vært veldig fornøyd etter bare å ha puppet og ikke tregt noe tilegg. Og det er jo bra. Slevom jeg er veldig glad hun også tar flaske da, da er det ihvertfall mulig å ha barnevakt en gang i fremtiden. Selvom det enda blir lenge til tror jeg.

  Hva synes dere om innlegget?

 • Mie
 • Baby outfit

  • 15.10.2011, 22:59  Vakkringen til Mammaen sin <3

  Alt av klær er fra kappahl. 

  Hva synes dere om Outfiten?

 • Mie
 • Første trilletur

  • 13.10.2011, 18:33

  Mie var kjempeflink i natt og det var veldig godt for mammaen og pappaen hennes og få sovet skikkelig godt ut. Hun fikk et måltid og ble lagt når klokka var rundt tolv og sov helt til klokka fem da fikk hun litt mat og ble lagt i sengen igjen og sovnet med en gang, både jeg og Joakim våknet før hun og måtte vekke hun når klokka var halv elleve for da synes vi at det var på tide med litt mat igjen. Så da spiste hun litt mat også spiste mammaen og pappaen litt mat og da lå hun i vippestolen sin og så på oss. 


  I dag var vi også ute på vår første trilletur og Mie stor koste seg i vogna si, godt inpakket i ulldress og i voksipose så sovnet hun veldig godt. Første intrykket av å trille vogna er kjempebra! Deilig å trille og synes ikke den er for tung, vil nok trives veldig godt med vogna og det blir nok mange trilleturer fremover håper jeg. Var ihvertfall veldig koselig med den lille familien min på trilletur. 
  Vi trillet ikke så veldig langt da, for jeg har fremdeles litt vondt for å gå ordentlig og blir litt fort sliten enda, men man kan vel ikke forvente mer når man fødte for tre dager siden. Vi trillet opp til kusinen min så hun fikk hilst på Mie og så Mie fikk hilst på den eneste tremeingen sin som er 1,5 år. Var utrolig hvor stor hun var i forhold. Men koselig var det ihvertfall og Mie er så snill på besøk!


  Verdens fineste kjæreste og verdens fineste datter i vogna!


  En stolt mamma!

   

  Hatt en fin dag?
  Hvordan sov deres barn da de var veldig små? 

   

 • Mie
 • Helt perfekt liten baby

  • 12.10.2011, 22:43

  I dag skrev vi oss ut fra sykehuset ved 12 tiden etter at Mie hadde vært til legeundersøelse og tatt hørselstest. Alt var veldig bra med hun og barnepleieren sa hun var e helt perfekt baby men kjempefin hudfarge og at hun var sterk og våken. Det eneste er at hun hadde gått ned 10% og det var visst akkurat grensa for hvor mye de skulle gå ned, men de regnet med at det var fordi melkeproduksjonen min ikke helt har kommet i gang enda, så hun får litt erstattning siden av ammingen. Frem til melka er skikkelig i gang. Håper ikke det tar så mange dagene, for i natt så ble det ikke mye søvn når jeg ble liggende med Mie på puppen hele natta, men slike persioder må vi gjennom, blir bedre når melka kommer skikkelig.


  Verdens beste pappa som holder verdens fineste lille jente når hun tar hørselstest.


  Klar for lege undersøkelse


  Så flink når legen undersøkte hun

  Vil ikke akkurat si at hun ikke hadde så veldig bruk for noe hentesett, i og med at hun uansett måtte ha på seg dress på utsiden så da måtte vi jo ta av kjolen hun hadde på seg, men hun var veldig fin da når hun hadde det på seg før vi dro hjem.


  Fine jenta våres.

  Også var det klart for bilturen hjem da, og hun sov så godt hele veien hjem så håper hun er like snill på alle bilturere, for sånn som vi bor så er det jo en del bilkjøring så da er det fint med ei som liker seg i bil sete sitt.

  I kveld har vi bare kost oss her hjemme med den lille prinsessa våres som har bare vært snill, spist og sovet og faktisk vært ganske lenge våken. Perfekte lille skapningen vår.

   

  Om meg

  Ronja Åsen

  Søk i bloggen

  Kategorier

  Arkiv

  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no