Ronja Åsen

- Mamma.Student.Samboer.Interiør -

Lenket til sengen...

  • 17.12.2014, 02:55

Det er så uendelig mye jeg kunne tenkt meg og gjort. Så mange jeg vil dra å besøke. Jeg savner å delta på ting jeg liker. Jeg savner å besøke venninner på kveldstid. Jeg savner og kunne dra på lusnj med venninner. Jeg savner å gjøre husarbeid. Jeg savner å ha det ryddig og rent og ikke minst orden i skapene.
Jeg vil så gjerne besøke familie som bor langt unna. Jeg gleder meg så enormt til den dagen jeg igjen skal glede meg til middag. Jeg gleder meg til jeg kan leke med Mie uten å måtte kaste opp etterpå..Det er virkelig helt fantastisk at jeg og Joakim igjen skal få bli foreldre. Virkelig. Det er en stor glede og jeg gleder meg enormt til mai når vi får møte denne lille luringen i magen og bli kjent. Jeg prøver hardt å glede meg over dette svangerskapet. Men enkelte dager er det vanskelig å finne gleden over situasjonen jeg befinner meg i. Jeg har rett og slett vært så og si lenket til sengen i snart 13 uker. Det føles så uendelig lenge.
Men det aller værste er nok det at Mie merker det så godt, og at dette går utover Mie på en negativ måte. Jeg prøver så hadt jeg kan og ta meg sammen og stable meg opp og delta på ting i barnehagen, stille opp på legetimer og bruke de få kreftene som dukker opp innimellom på nettopp tid med Mie. Jeg merker hun setter utrolig stor pris på det de gangene jeg orker å være med å levere hun i barnehagen og det er så godt å se.  Mie er jo også utrolig omtenktsom og mens jeg ligger i senga kan hun noen ganger komme inn, legge seg siden av meg og ville gi meg en kos, for så å se på meg og si " jeg elsker deg jeg, mamma ". 

Jeg setter meg hele tiden små mål. Jeg snakket for noen siden med ei som er like langt som meg og hun hadde bare et mål og det var termindato. Hun hadde ingen symptomer på graviditeten og plagdes ikke noe.
Jeg selv har som sagt små mål hele tiden, hver tirsdag er så langt et mål for da er det en ny uke. Men det kan jo endre seg til torsdag når vi får endelig termindato. Men her er noen av målene mine:

18. Desember : Ordinær ultralyd
22. Desember : første jordmortime
24. Desember : Halvveis i svangerskapet 141 dager som gravid og 141 dager igjen til termin. (foreløbig)
1. Januar: At vi endelig er i riktig år, året som terminen også er i.  Jeg gikk jo aldri gravid med Mie i to forskjellige år så denne gangen synes jeg nesten det har vært det værste at termin er "neste år" det høres så fryktelig lenge ut. Med Mie visste jeg jo da jeg fant ut om graviditeten at jeg skulle bli mamma før året var omme. Psykisk gjør det noe med tankegangen tror jeg. Men nå er det bare noen små dager igjen til vi er i riktig år.

Dette ble langt og rotete egentlig.. men sånn er det når jeg sitter i natta og skriver.  

Hva skjuler seg i magen?

  • 15.12.2014, 03:15

God natt er vel kanskje det eneste riktige og si nå...

Det er en ting jeg virkelig sliter med i denne graviditeten og det er denne døgnrytmen. Jeg blir veldig ofte veldig kvalm når jeg legger meg i senga og lukker øynene, da kommer ofte halsbrannen også. For ikke å glemme den lille luringen i magen som alltid blir veldig aktiv på natterstid når jeg helst skulle ha sovet. Det er helt magsik og igjen få gleden av å kjenne spark fra en liten krabat i magen.  

Hittil i svangerskapet har jeg rett og slett vært helt sengeliggende. I dag har jeg for førstegang på utrolig lenge orket å gjøre litt. Jeg plages enormt med dårlig samvittighet ovenfor Mie, fordi jeg er mye sliten og kvalm. Jeg blir da også automatisk ganske redusert og må trekke med tilbake inn på soverommet de dagene Joakim er hjemme. Men i dag orket jeg å stå opp sammen med Mie, tenne avdenslysene og steke rundstykker og lage kako til frokost. Det var en utrolig god følelse.

På ettermiddagen i dag var vi og hentet stellebord til Lille i magen. Vi har for en god stund siden bestemt oss for hvilket stellebord vi ønsket å ha denne gangen. Og i går tittet jeg innom finn før jeg la meg og så at noen i byen her skulle gi bort akkuratt et slikt stellebord som vi var ute etter, da jeg sendte melding var det alt gitt bort. Men utover kvelden fikk jeg en ny melding om at det ikke var hentet og at jeg kunne komme og hente det. Stellebordet var i topp stand men trenger en liten vask og det er jo ikke akkuratt noe stor jobb når man er heldig og få noe gratis i god stand.

Det betyr at vi snart har alle tingene i hus til babyen. Eller, alle de store tingene da. Som vogn, bilstol, vippestol, vugge(skal sove i den i førsten), stellebord, Lekegrind(skal få låne av en venninne). Til torsdag skal jeg og Mamma på Ikea og da skal jeg kjøpe en komode som skal stå i gangen, der skal vi ha alle klærne og tingene til lille. Gleder meg til å begynne med innkjøp av småtingene, som kluter, sutter, klær, sengetøy osv. Men først er det greit å ha en komode og kunne legge tingene i.

Til torsdagen er endelig dgen her som jeg (og joakim) har telt ned til siden det var noen og 80 dager til, nemmelig ordinærultralyd. Jeg håper jo alt er like bra med baby denne gangen som det var i uke 12+3 da vi var på ultralyd. Men jeg må jo også si at jeg virkelig håper å få vite om det er en liten gutt eller jente i magen. Og nå er det bare 3 dager igjen til vi får vite(om vi er heldige). Det skal bli så spennende. Da får vi bare fortsette på det store spørsmålet om hva lille skal hete.

Da kom det en liten eller ganske lagn oppdatering av hva som skjer, jeg skal prøve å komme med litt oftere innlegg, men jeg gjør så utrolig lite spennende om dagen så det er liksom ikke så veldig mye og blogge om synes jeg. Jeg har bestemt meg for at jeg skal vente til etter nyttår før jeg begynner og vise bilder av tingene vi har kjøpt til lille og før jeg begynner og sette frem og gjøre klart.

Håper det går bra med alle blogglesere dere kan også følge meg på instagram ronjamamma der oppdatere jeg litt oftere enn her.  

Legger ved et bilde av verdens fineste nissejente <3

Om meg

Ronja Åsen

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no