Ronja Åsen

- Mamma.Student.Samboer.Interiør -

Godt nytt år

 • 31.12.2013, 20:49

God kveld

Da er snart årets siste dag over og vi går over i et nytt år med blankeark. Jeg har mange mål jeg gjerne vil klare å gjennomføre.
På facebook i dag har det florert av ´lange statuser hvor folk takker for oppturer og nedturer. Jeg tenkte jeg skulle skrive kort om vårt år 2013 her og hva vi gjør i dag.

Totusenogtretten har vært en innholdsrikt år. Vi startet året med at Mie endelig fikk sin andre tann. Det skulle gå elleve måneder før hun endelig 25 måneder gammel skulle få tamm nr 3 og det ble en eksplosjon som har utløst at tennene nå kommer på rekke og rad. Hun har nå ihvertfall både tenner oppe og nede og etter uendelig mange tannlegetimer dette året hvor vi har tryglet om hjelp kom de veldig sent men de kom og hun plages heldigvis ikke med det. Det er jeg uendelig glad for.

Ellers har vi dette året fått en barnehage jente, Mie gled rett inn i rollen som barnehagebarn og har ikke savnet oss et sekund mens hun har vært der. Mie elsker barnehagen og det er veldig godt for hun å leke med andre barn samt å være sammen med noen andre enn mamma eller pappa hele tiden.

Ellers har jeg vært innenfor tre firskjellige lørlingsteder dette året og har fullført over halvparten av lærlingtiden min allerede.
Vi har hatt tøffetider, vi har hatt nedturer og vi har fått vist hverandre hva som er viktigst for oss og kommet frem til at vi hørere sammen og at ingenting skal skille oss fra hverandre uansett hvor hardt det blåser innimellom.
Mie har nå levd to hele kalenderår og går inn i sitt 3 år. Tiden går virkelig fort. 

I kveld er det bare oss tre som feirer sammen. Mie er så liten at hun ikke forstår hva nyttår handler om så vi har kost oss med god mat. Og vi har vært ute og sett på naboen skyte opp rakketter og vi har fått prøvd ut stjerneskudd. Mie synes det var litt moro men mest skummelt. Nå skal hun snart gjøres klar til å sove. Så får vi se hva vi gjør npr klokken blir 00.00.

HÅPER DERE ALLE FÅR EN SUPER KVELD. GODT NYTT ÅR. 

HUSK VERNEBRILLER!!

Hva gjør dere i kveld? 

Baby besøk

 • 28.12.2013, 21:38

Hallo.

Helgen før jul hadde vi kjempekoselig besøk av Mia og Dennis,. Jeg synes det er utrolig koselig at jeg og Mia begynner å få opp igjen kontakten. Moren til Mia var min dagmamma da jeg var yngre og jeg og Mia var veldig gode venner. Mia flyttet ut av byen da vi var en del yngre så kontakten ble naturligvis ganske dårlig fordi det før mobilens tid osv.
Nå etter at Mia har fått en liten gutt har vi heldigvis funnet igjen kontakten. Jeg har jo tidligere skrevet om at jeg ikke har så veldig mange venninner og jeg synes det også er veldig koselig med en venninne som har barn. Det gjør jo at vi har en del til felles og en del og snakke om som ikke alle andre venninner synes er like moro og snakke om.

Det er alltid koselig når vi møtes Mia og Dennis, så jeg håper ikke det er så veldig lenge til nestegang vi møtes. Mie synes også det er veldig koselig med baby besøk og vil veldig gjerne leke med alle babylekene igjen. Hun synes også det er veldig spennende med den lille dukka som faktisk lever hehe. Hun er veldig forsiktig men kan bli litt ivrig. Også er jo Dennis så nydelig da.  Den lille dukka mi blir så veldig stor siden av denne babyen.

Har du fått igjen kontakten med barndomsvenner i det siste? 

Nye Happylights

 • 27.12.2013, 20:23

Hallo.

Jeg har jo tidligere i år lagt ut et innlegg hvor jeg viste dere at jeg hadde fått meg happylights. De ble desverre ødelagt byttet pærer og alt men ingenting funket så jeg klagde på de og fikk nye. God service. Nå er det en stund siden jeg fikk disse nye og i dag røk faktisk de jeg hadde på rommet til Mie også. Har tatt vare på alle de "ballene" som er på så jeg tenker at jeg bare kjøper meg en ny lyslenke til de. Veldig greit. Gidder ikke kalge en gang til.
Ihvertfall de nye jeg fikk valgte jeg i en annen farge denne gangen. Så de ble i brun og beige. Synes disse var veldig fine og det ble veldig koselig der de henger.  Så jeg tenke jeg skulle vise dere de. 
Hva synes du om fargene?
Hvordan syes du de ble?

#happylights #mammablogg #interiør #fint #nytt
 

Du grønne, glitrende tre.......

 • 23.12.2013, 21:15

Hallo.

Jeg har hatt et aldri så lite blogg fravær her noen dager. Jeg har vært ufattelig sliten i det siste og enkelte dager har jeg følt meg nær et samenbrudd. Derfor har jeg bort prioritert hele bloggen rett og slett. Jeg har noen sponsorinnlegg jeg skal prøve å få skrevet og postet om ikke så veldig lenge. Nå er det endelig juleferie og jeg har fri ut hele året, det er en utrolig deilig følelse og det er utrolig godt å vite at jeg har noen dager fri, noen dager til å slappe helt av å roe ned kroppen, slippe å stå opp til alarm, og slippe og ut tidlig. Her er det ikke vasket ned noe kjøkken eller ryddet i noen skaper til jul og det er rett og slett fordi jeg ikke orker den tanken i det hele tatt. Men blir vel jul likevell tror jeg.

I går pyntet vi juletre, sånn egentlig er det en sånn mot meg selv greie og pynte treet før den 23. Men så var det satt inn og vi fikk besøk i dag og det var så utrolig koselig å kunne sette det opp da. Mie var med å pynte treet og synes det var veldig stas. Men da det var ferdig pyntet synes hun vi skulle ta av all pynten og gjøre det om igjen. Men sånn ble det ikke. Nå går hun rundt og sier "veldig flinke vi" mens hun beundrer treet. Veldig stolt av eget arbeid.Er det ikke herlig å se hvordan Mie har pyntet treet?

Har dere pyntet treet eller skal det pyntes den 23?

#mammablogg #juletre #snartjul #ungmor  

4. Søndag i advent

 • 22.12.2013, 20:57

Så tenner vi et lys i kveld
vi tenner det for glede.
Det står og skinner for seg selv
og oss som er tilstede.
Så tenner vi et lys i kveld,
vi tenner det for glede.

Så tenner vi to lys i kveld,
to lys for håp og glede.
De står og skinner for seg selv
og oss som er tilstede.
Så tenner vi to lys i kveld,
to lys for håp og glede.

Så tenner vi tre lys i kveld
for lengsel, håp og glede.
De står og skinner for seg selv
og oss som er tilstede.
Så tenner vi tre lys i kveld,
for lengsel, håp og glede.

Vi tenner fire lys i kveld
og lar dem brenne ned
for lengsel, glede, håp og fred,
men mest allikevel
for fred på denne lille jord
der menneskene bor.

Har du tent det 4.lyset? 

#mammablogg #mamma #ungmor #snartjul #advent 

Dennis & Kaspers kamp

 • 17.12.2013, 21:31

Hallo.

Jeg få gjevnlig mail fra familieverden der jeg sikkert har registert meg en eller annen gang. De sender ofte ut mail hvor de linker til artikler om historier fra forskjellige familier. Mange av de er fine hostoriere og andre er historier om syke barn. I dag fikk jeg en mail hvor det var linket til artikelen om Dennis & Kasper. Historien dems traff meg rett i hjertet og jeg vil derfor dele den med dere,Dennis og Kasper er brødre og de lider begge to av en alvorlig genfeil kaldt Metakromatisk Leykodystofi det er en alvorlig genfeil som gjør at kroppen motarbeider seg selv. Dette begynner den med allerede ved fødsel men man kan ofte ikke se tegnene før de er passert ett års alder. De fleste med denne genfeilen dør før de er 5 år.


Familien til Dennis og Kasper jobber nå med at de skal få den behandligen de trenger og fortjener. De har måtte pendle mellom Tromsø, København og Milano fordi det ikke er noen beghandlig for dette i Norge. Genterapi er nemmelig ulovelig i Norge. Synes alle skal ta seg noen minutter og lese artikkelen om Dennis og Kasper HER og se videoen jeg har lagt under her. Livet er så urettferdig og jeg unner virkelig ingen og måtte få sykebarn. Du kan også like siden deres på facebook ved å søke opp "Dennis og Kaspers kamp"  

Ta deg ett noen minutter og se filmen om de sterke små guttene og foreldrene dems her:


Har du lest/sett videoen? 


<3

Pepperkakebaking

 • 15.12.2013, 20:31

Hallo.

Nå er gullungen endelig i seng, humøret var ikke helt på topp de siste timene før sengen. Så jeg tror hun var veldig sliten og veldig kalr for å legge seg nå.
Vi har brukt ettermiddagen på å bake pepperkaker, Mie var ikke helt i det rette humøret så det ble ikke så veldig  mye baking på hun så jeg og Joakim og mamma bakte ut det meste. Martin broren min var også innom en tur og bakte litt men han lekte mest med Mie og det liker hun veldig godt. 
Ble jo litt prøvesmaking på deigen og nonstoppene til å pynte med, men vi håper på en bedre dag neste år.

I morgen er det en ny uke igjen, og det er den siste uken før juleferie. Mie skal også ha den siste uken i barnehagen før juleferie og jeg kjenner det skal bli godt med ferie. Jeg trives jo veldig godt på jobben men det skal bli godt med mange dager ferie hvor jeg kan kose meg sammen med Mie. Det er ikke så mye man rekker å se hverandre når man jobber hver dag så det skal bli godt.  Har dere bakt pepperkaker?
Hva synes dere om pepperkakene våre?
Skal dere har juleferie eller jobber dere i julen?

#mamma #mammablogg #ungmor #pepperkaker #julekos #snartjul

3. Søndag i advent

 • 15.12.2013, 10:15

Så tenner vi et lys i kveld
vi tenner det for glede.
Det står og skinner for seg selv
og oss som er tilstede.
Så tenner vi et lys i kveld,
vi tenner det for glede.

Så tenner vi to lys i kveld,
to lys for håp og glede.
De står og skinner for seg selv
og oss som er tilstede.
Så tenner vi to lys i kveld,
to lys for håp og glede.

Så tenner vi tre lys i kveld
for lengsel, håp og glede.
De står og skinner for seg selv
og oss som er tilstede.
Så tenner vi tre lys i kveld,
for lengsel, håp og glede.

Vi tenner fire lys i kveld
og lar dem brenne ned
for lengsel, glede, håp og fred,
men mest allikevel
for fred på denne lille jord
der menneskene bor.

Har du tent det 3 lyset?

#advent #snartjul #mamma #mammablogg #ungmor #søndag

Islykter

 • 13.12.2013, 14:55

Hallo.

Tenkte bare jeg skulle tipse dere om noe veldig fint man kan lage ut nå om dagen som det er så kaldt. Dette rakk jeg aldri å gjøre i fjor. Og alle de gangene jeg har prøvd i år så har det aldri blitt kaldt nok så dette tok utrolig lang tid. Men til slutt fikk jeg et halveis resultat av hva jeg så for meg. Skal nok prøve igjen litt senere, men nå om dagen er det faktisk plussgrader så det er ikke mulig å lage slike nå. Jeg kan prøve å forklare hva jeg har gjort del for del, har ikke noen bilder av det men kan sikkert gjøre det en gang.

1. Jeg fylte en stor ballong med vann, så blåste jeg litt luft i ballongen etter det var vann i den for at man skal få en rett linje på toppen av iskulen.
2. Satte den ut i kulda og ventet noen dager (tiden kommer ann på kulden)
3. Klipte av toppen på ballongen og tok den vekk.
4. Kakker ett hull/heller varmtvann på toppen av lykten (der det er flatt) Så man får helt ut vannet som er igjen inni.
5. Satte den på trappa og hadde tlys i.

Synes islykten min var veldig fin den ene kvelden den varte. Må kjøpe fler ballonger, så lager jeg nok fler varianter bare det blir litt kaldere. 


Slik lyste den på trappa.

Hva synes du?
Har du laget slike før?
 

Nissefest i Barnehagen

 • 10.12.2013, 21:23

Hallo.

Dagen i dag har vært veldig lang for oss alle sammen tror jeg og det er ikke mange timene til vi kryper under dyna alle sammen tror jeg. Vi var ute av dørene i dag kvart på syv og Mie var førstemann i barnehagen. Jeg får alltid så dårlig samvittighet når dagene er slik som i dag. Hun var førstemann til å komme og nestsiste til å dra. Desverre er noen dager slik men det er ikke så godt, for i dag hentet vi en veldig sliten og slapp Mie som nesten ikke hadde sovet på dagen fordi bamsen hennes ikke var med. Og hun hadde våknet og ville ha bamsen sin men den var ikke der. Den hadde Joakim desverre glemt på vei ut døra på morgningen. På jobben hadde jeg en ektra lang dag og slik er alle tirsdager. Det går jo veldig greit. Men det er synd på Mie. Joakim hadde også lang dag.

I barnehagen i dag har de hatt nissefest og alle barna skulle kle seg ut som nisser. Mie var også sminket i kinnene og var så stolt da hun kom i barnehagen. De har hatt besøk av nissen og avdelingen fikk julegave av nissen. Nemmelig en såpeboblemaskin, det tror jeg kommer til å bli utrolig moro for Mie ELSKER såpebobler.
Jeg tror nok at det har gått litt hardt for seg for i kveld var hun veldig sliten og hun har også fått litt feber. Håper det går fort over igjen for det er mye spnnende som skjer i barnehagen om dagen.


Vakreste jenta i hele verden:) Bildene er tatt i barnehagen:) 

Har ditt barn vært på nissefest eller annet "julemoro" i barnehagen?
 

#nissejente #jul #snartjul #barnehagen #mamma #ungmor #mødre #mammablogg 

Skitalent?

 • 08.12.2013, 20:31

Endelig kom det litt snø. Det har jeg virkelig ventet på og vi ble veldig glade her hjemme alle sammen tror jeg. Jeg ba Mie se ut av vinduet og hun ble så vill etter å skulle gå ut. Hun husker nok ikke snøen fra i fjor, men hun synes nok det så veldig spennende ut. Det var ikke bare bare å få hun til å være med å spise frokost og ta på seg klær i dag fordi hun hadde egentlig ikke tid. Hu skulle bare ut i snøen. Men fikk i hun litt frokost og tatt på oss varneklær før vi gikk ut. Da ble hun helt i hundre før hun kom heltut og fikk snø i annsiktet det synes hun var veldig kaldt og ikke spesielt moro.

Vi var ute i nesten to timer og stod på ski før vi gikk inn. Vi kjøpte ski til Mie i fjor men da hadde hun ikke så veldig god balanse som i år. Hun synes det var veldig moro å gå på ski og det er jo moro. Litt tungt i all snøen men hun koste seg veldig likevel. Og det er moro. Er litt mer å finne på ute når det er snø. Skihåpet vårt dette.


Verdens fineste jente.

Hva har dere gjort i dag?
Har dere fått noe snø? 

Mormor stiller opp

 • 08.12.2013, 18:37

Jeg har jo tidligere skrevet om hvor godt forhold Mie har til mormoren sin. Og jeg har helt glemt å fortelle dere noe mormor gjorde for Mie denne uken som jeg synes er utrolig flott. På torsdagen hadde de julefrokost i barnehagen til Mie. Frokosten var fra syv på morgningen og verken jeg eller Joakim hadde noen mulighet til å komme. Jeg fortalte det til mamma og hun sa hun kunne være med så Mie også hadde med seg noen på julefrokosten. Jeg ble veldig glad for at mamma kunne være med. Det høres kanskje ikke så veldig mye ut. Men moren min sliter veldig med smerter i knærne og sover veldig lite om nettene og at hun da stod opp litt over seks på morgninge for å være med barnebarnet sitt på frokost i barnehagen synes jeg er så utrolig koselig, til tross for at hun bare hadde sovet tre timer den natten. Det er det man kaller verdens beste mormor det.
Mie setter nok veldig pris på mormoren sin også, for hver eneste dag har hun lyst til at vi skal dra på besøk til mormor og hun stråler av glede så fort hun kan se mormor eller vi snakker om mormor. Jeg er så utrolig glad Mie får oppleve å ha en så nær kontakt med moren min.


Mie og mormor <3

Har ditt barn et helt spesielt forhold med noen av besteforeldrene sine?

#mormor #herlig #mamma #mammablogg #ungmor #love #kjærlighet


 

2.Søndag i advent 2013

 • 08.12.2013, 08:20

Så tenner vi et lys i kveld
vi tenner det for glede.
Det står og skinner for seg selv
og oss som er tilstede.
Så tenner vi et lys i kveld,
vi tenner det for glede.

Så tenner vi to lys i kveld,
to lys for håp og glede.
De står og skinner for seg selv
og oss som er tilstede.
Så tenner vi to lys i kveld,
to lys for håp og glede.

Så tenner vi tre lys i kveld
for lengsel, håp og glede.
De står og skinner for seg selv
og oss som er tilstede.
Så tenner vi tre lys i kveld,
for lengsel, håp og glede.

Vi tenner fire lys i kveld
og lar dem brenne ned
for lengsel, glede, håp og fred,
men mest allikevel
for fred på denne lille jord
der menneskene bor.Har dere tent lys nr 2 i dag?

#advent #lys #søndag #snartjul #mammablogg #mamma #ungmor

Koselig besøk

 • 07.12.2013, 21:22

God kveld.

I kveld har jeg virkelig hatt en super fin lørdag. Vi har nemmelig hatt besøk av Mia og Dennis. Så vi har fått kosa litt baby! Det er alltid koselig og selvsagt veldig koselig med besøk av Mia. Må si man blir litt babysyk av slike små. Ser liksom hvor stor den lille jenta vår er blitt siden av en gutt på tre måneder. Det var ihvertfall veldig koselig og håper ikke det blir så veldig lenge til nestegang vi møtes igjen.

Ellers har Mie vært så utrolig artig i kveld. Virkelig bare vært super blid helt til hun ble lagt langt over leggetid, men det er helt lovlig når man har det så koselig med mammaen sin. Først lå vi en hel time og koste oss med barnetv deriblant jul i svingen som jeg synes er så koselig. Før vi danset litt, spiste litt "appesin" som Mie kaller det, selvom det er klementin. Så danset vi litt til før Mie dusjet, fikk kveldsmat også la hun seg. Hun var en skikkelig mammajente i hele kveld og det er så koselig. Håper det blir en slik dag i morgen også.


Bilde fra i går. Elsker denne pysjen.

Hvordan har lørdagen deres vært?:)

#ungmor #mammablogg #mamma #koselig #babysyk
 

Kunstner Mie

 • 06.12.2013, 23:07

God kveld

Formen har heldigvis blitt bedre utover kvelden og jeg tror nok jeg spiste litt lite dagen før og sov litt for lite og derfor hadde ikke kroppen noe å virke på. Så da hr jeg lært det også. Viktig å spise og sove nok.
Ellers har det vært en stille og rolig dag, Joakim har jobbet kvelden og akkuratt kommet hjem, men jeg og Mie har kost oss alene i ettermiddag. Vi spiste lapskaus til middag siden Joakim ikke er noe glad i det har vi benyttet sjangsen til spise det når han ikke er hjemme.
Ellers så har vi malt litt med fingermalingen Mie fikk i kalenderen sin, det synes hun var veldig moro.  Så det må vi nok gjøre igjen:) 

I morgen får vi besøk av Mia og Dennis:) De vi var og besøkte for en stund siden så det blir nok veldig koselig:) Gleder oss til å se dem. 


Moro å male på seg selv synes Mie.

Hva har dere gjort i dag?
Hva skal dere i helgen?

#ungmor #mammablogg #mamma #male #koselig 

Dårlig dag

 • 06.12.2013, 12:04

Hallo.

I natt hadde jeg et grusomt mareritt igjen. Det handlet om at jeg, Joakim og Mie var ute ett eller annet sted også kom vi til en stor murtrapp, der ramlet Mie ned og hun ble kastet rundt og rundt før hun lå helt bevisstløs i bunnen vi løp ned og løftet hun opp, men hun laget ikke en lyd. Heldigvis våknet hun til etterhvert og vi kom oss på sykehus og alt var bra. Det er virkelig ekkelt å ha slike mareritt. Måtte gi Mie en ekstra god klem på morgningen i dag ja. 

Ellers har jeg holdt sengen i dag, ikke akkuratt en veldig fin start på helgen. Våknet skikkelig kvalm i dag og skikelig svimmel. Følte meg helt uttafor meg selv. Så ble ikke noen jobb på meg i dag. Veldig synd. Uheldigvis skal Joakim også jobbe kvelden i dag så jeg må bare prøve å holde ut og håpe at Mie er rolig og snill med mammaen sin. Så satser jeg på at dette går over iløpet av dagen.

Ellers blir nok dette en rolig helg. Vi har ingen planer og Joakim jobber en del så blir nok stille og rolig tenker jeg.  


Et bilde av verdens fineste lille Mie, hun er blitt veldig opptatt av kamera og da " ta bijde mamma" og leverte meg kamera:) vakreste lille <3 
(litt møkkete i annsitet etter en dag i barnehagen og etter kveldsmar) Men likevell verdens fineste <3

Hva gjør du i dag?
 

Julekort

 • 03.12.2013, 21:39

God kveld.

Dagen i dag har gått så fort og snart er vi halvveis i denne uken også. Etter at Mie har begynt å åpne kalderpakker hver dag så synes jeg tiden går så fort. Det blir liksom mindre og mindre på denne stigen og det betyr bare at det er mindre og mindre tid igjen til jul.
Etter jobb i dag vaket vi bilen og tok av skiboksen, bilen ble så fin uten den store hvite klossen på taket. Men det er så skjeldent bilen vår bli vasket at selvom den er realtivt ren har den vørt møkkete så lenge at møkka nesten har "grodd fast i lakken" Så den må nok poleres ren. Mie og Joakim dro en tur på treningsenteret etter middagen mens jeg sov litt på sofaen. Jeg er så sliten om dagen og det er veldig typpisk meg på denne årstiden, alltid vært sånn.

Etter den lille luren min på sofaen begynte jeg å ordne litt julekort som kom i posten i dag. Elsker alle forberedelsene til jul og det er nesten så jeg er veldig glad for at jeg faktisk har igjen to julegaver å kjøpe fordi jeg snart er ferdig med alt annet som må gjøres før jul. Jeg elsker juleforberedelser. Gleder meg til å vise dere julekortet på bloggen når jeg har fått sendt ut. Vil helst at de som skal få skal motta det før jeg vise det her. Så i morgen blir det innkjøp av frimerker så vi får sendt de ut.julekortene klare.

Sender du ut julekort?
Blir du lett trøtt om ettermiddagen i denne mørketiden?

#julekort #ungmor #mammablogg #snartjul #juleforberedelser

 

JUL I SOFAEN

 • 02.12.2013, 21:13

Hallo.

En ny uke er startet og vi er kommet til 2. desember. Bare 22 dager igjen til jul. Jeg både gleder og gruer meg skikkelig til jul. Jeg gleder meg mest til jul fordi det er utrolig koselig. Men med tanke på det å skulle klare å gå ned i vekt så gruer jeg meg skikkelig. Julen byr på så utrolig mange utfordringer hele tiden. På jobben settes det frem skåler med godteri på personalrommet, det blir satt frem pepperkaker over alt, det er masse deilig mat i butikkene og det bogner av deilig godteri som ellers ikke kommer frem på andre tider av året. DET gjør det så vanskelig men jeg prøver å holde meg. Men jeg prøver å kose meg litt i helgene hvis ikke er jeg redd jeg gir helt opp. Så det må jeg unne meg. 

Ellers så har jeg virkelig pyntet til jul her allerede, jeg virkelig klødde i fingrene i evigheter før desember så 1.desember var det skikkelig julesteming her. Jeg tenkete jeg skulle vise dere hvordan jeg har pyntet i sofaen. Så kommer det fra flere steder i stua etterhvert. Jeg har unnet meg noen nye pynteputer og jeg har byttet trekk på noen av putene.Hva synes du?
Har du pyntet til jul?

#jul #advent #desember #mammablogg #ungmor #mammablogg 

 

JULEGATEÅPNING

 • 01.12.2013, 20:10

God kveld.

Da er vi akkurat kommet hjem etter å ha vært en tur hos mamma og sett på barnetv der. Mamma hadde pyntet så fint til jul og det var veldig koselig. Er alltid så koselig å se mammas julepynt fordi det bringer frem mange barndomsminner.
Ellers har vi vært på julegateårpning i dag. Det var veldig koselig, kan si det slik at det var mye mer vellykket i år enn i fjor. Da var det så sykt kaldt og Mie vare grein og var utilpass. Mens i år var det ikke fullt så kaldt og Mie virkelig koste seg. Det er veldig koselig. Mie fikk også godtepose av mormor det er en tradisjon og i år spiste hun faktisk litt av godteriet også. Ellers var hun veldig blid og såå fornøyd med sminken i kinnene sine:) hehe. Herlig.
Nå er det tid for kveldstell før legging. Er litt på overtid merker vi på Mie, så skal bli godt å få hun i seng i kveld.
Har dere vært på julegateåpning i dag?
Hva har dere gjort 1.søndag i advent?

#jul #snartjul #julegate #mammablogg #ungmor #mamma #koselig


 

1.ADVENT 2013

 • 01.12.2013, 13:28

Så tenner vi et lys i kveld
vi tenner det for glede.
Det står og skinner for seg selv
og oss som er tilstede.
Så tenner vi et lys i kveld,
vi tenner det for glede.

Så tenner vi to lys i kveld,
to lys for håp og glede.
De står og skinner for seg selv
og oss som er tilstede.
Så tenner vi to lys i kveld,
to lys for håp og glede.

Så tenner vi tre lys i kveld
for lengsel, håp og glede.
De står og skinner for seg selv
og oss som er tilstede.
Så tenner vi tre lys i kveld,
for lengsel, håp og glede.

Vi tenner fire lys i kveld
og lar dem brenne ned
for lengsel, glede, håp og fred,
men mest allikevel
for fred på denne lille jord
der menneskene bor.


Da er vi kommet til 1.desmber som også er 1.advent. Nå er det virkelig ikke lenge igjen til jul. Det går utrolig fort. Det skjer også veldig mye koselig gjennom desember så det blir nok en veldig koselig månede. I dag er det julegateåpning og tenning av juletreet i sentrum. Dit skal vi sammen med mamma og det blir veldig koselig. Det var veldig tradisjon da jeg var yngre, og jeg er veldig glad jeg kan videreføre dette til Mie. Så da skal hun kles opp som en liten nisse etterpå før vi drar avgårde. 

Skal dere på julegateåpning eller har dere vært på det?

#jul2013 #avdent #desember #ungmor #mammablogg

Om meg

Ronja Åsen

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no