Ronja Åsen

- Mamma.Student.Samboer.Interiør -

Godt nytt år

 • 31.12.2013, 20:49

God kveld

Da er snart årets siste dag over og vi går over i et nytt år med blankeark. Jeg har mange mål jeg gjerne vil klare å gjennomføre.
På facebook i dag har det florert av ´lange statuser hvor folk takker for oppturer og nedturer. Jeg tenkte jeg skulle skrive kort om vårt år 2013 her og hva vi gjør i dag.

Totusenogtretten har vært en innholdsrikt år. Vi startet året med at Mie endelig fikk sin andre tann. Det skulle gå elleve måneder før hun endelig 25 måneder gammel skulle få tamm nr 3 og det ble en eksplosjon som har utløst at tennene nå kommer på rekke og rad. Hun har nå ihvertfall både tenner oppe og nede og etter uendelig mange tannlegetimer dette året hvor vi har tryglet om hjelp kom de veldig sent men de kom og hun plages heldigvis ikke med det. Det er jeg uendelig glad for.

Ellers har vi dette året fått en barnehage jente, Mie gled rett inn i rollen som barnehagebarn og har ikke savnet oss et sekund mens hun har vært der. Mie elsker barnehagen og det er veldig godt for hun å leke med andre barn samt å være sammen med noen andre enn mamma eller pappa hele tiden.

Ellers har jeg vært innenfor tre firskjellige lørlingsteder dette året og har fullført over halvparten av lærlingtiden min allerede.
Vi har hatt tøffetider, vi har hatt nedturer og vi har fått vist hverandre hva som er viktigst for oss og kommet frem til at vi hørere sammen og at ingenting skal skille oss fra hverandre uansett hvor hardt det blåser innimellom.
Mie har nå levd to hele kalenderår og går inn i sitt 3 år. Tiden går virkelig fort. 

I kveld er det bare oss tre som feirer sammen. Mie er så liten at hun ikke forstår hva nyttår handler om så vi har kost oss med god mat. Og vi har vært ute og sett på naboen skyte opp rakketter og vi har fått prøvd ut stjerneskudd. Mie synes det var litt moro men mest skummelt. Nå skal hun snart gjøres klar til å sove. Så får vi se hva vi gjør npr klokken blir 00.00.

HÅPER DERE ALLE FÅR EN SUPER KVELD. GODT NYTT ÅR. 

HUSK VERNEBRILLER!!

Hva gjør dere i kveld? 

De siste kalendergavene + lekene i julestrømpa

 • 29.12.2013, 11:51

Hallo.

Jeg har jo helt glemt å blogge om hva Mie fikk i de fire siste kalendergavene sine, samt hva hun fikk i julestrømpa.  

Kalendergave 21: En liten barbiedukke.
Kalendergave 22: Fargestifter.
Kalendergave 23: En liten eske med duplo. 
Kalendergave 24: Doc mcstuffins doktorveske med masse innhold + en notisblokk i samme serien.  


Innholdet i julestrømpa:
- Knerten potetgull
- Knerten fruktdrikk
- Litt små sjokolade
- Et søvhjertet til pynt
- Et juleblad med "mormor og de 8 ungene"
- En knerten dvd
- Knerten, Karoline og lille knerten figurene

Sidenav julestrømpa fikk hun også en pysj.Mie er blitt veldig opptatt av knerten i det siste så det passet veldig godt med innholdet. Jeg synes også det var veldig moro å kjøpe kverten figureren i den store størrelsen. Disse her er like store som det kverten figurene er i filmen og det er jo ganske moro. Mie synes også det er veldig moro at det er akkuratt kerten i knipe som går på barnetv om dagen. Tror vi må få kjøpt alle dvdene av knerten. 

Hva synes du om de siste kalendergavene og julesstrømpa?

#ungmor #julestrømpe #mammablogg #mamma #knerten 
 

Baby besøk

 • 28.12.2013, 21:38

Hallo.

Helgen før jul hadde vi kjempekoselig besøk av Mia og Dennis,. Jeg synes det er utrolig koselig at jeg og Mia begynner å få opp igjen kontakten. Moren til Mia var min dagmamma da jeg var yngre og jeg og Mia var veldig gode venner. Mia flyttet ut av byen da vi var en del yngre så kontakten ble naturligvis ganske dårlig fordi det før mobilens tid osv.
Nå etter at Mia har fått en liten gutt har vi heldigvis funnet igjen kontakten. Jeg har jo tidligere skrevet om at jeg ikke har så veldig mange venninner og jeg synes det også er veldig koselig med en venninne som har barn. Det gjør jo at vi har en del til felles og en del og snakke om som ikke alle andre venninner synes er like moro og snakke om.

Det er alltid koselig når vi møtes Mia og Dennis, så jeg håper ikke det er så veldig lenge til nestegang vi møtes. Mie synes også det er veldig koselig med baby besøk og vil veldig gjerne leke med alle babylekene igjen. Hun synes også det er veldig spennende med den lille dukka som faktisk lever hehe. Hun er veldig forsiktig men kan bli litt ivrig. Også er jo Dennis så nydelig da.  Den lille dukka mi blir så veldig stor siden av denne babyen.

Har du fått igjen kontakten med barndomsvenner i det siste? 

Nye Happylights

 • 27.12.2013, 20:23

Hallo.

Jeg har jo tidligere i år lagt ut et innlegg hvor jeg viste dere at jeg hadde fått meg happylights. De ble desverre ødelagt byttet pærer og alt men ingenting funket så jeg klagde på de og fikk nye. God service. Nå er det en stund siden jeg fikk disse nye og i dag røk faktisk de jeg hadde på rommet til Mie også. Har tatt vare på alle de "ballene" som er på så jeg tenker at jeg bare kjøper meg en ny lyslenke til de. Veldig greit. Gidder ikke kalge en gang til.
Ihvertfall de nye jeg fikk valgte jeg i en annen farge denne gangen. Så de ble i brun og beige. Synes disse var veldig fine og det ble veldig koselig der de henger.  Så jeg tenke jeg skulle vise dere de. 
Hva synes du om fargene?
Hvordan syes du de ble?

#happylights #mammablogg #interiør #fint #nytt
 

Mies julegaver - del 2

 • 27.12.2013, 12:25

Her kommer del 2 av julegavene Mie fikk som lovet.


Dukkevogn som er 4 i 1. Understell med 3 overdeler til hvor sportsdelen kan både ligge og sitte.Bilsete osv. Merket er quinny og maxicosi. 
Denen ble hun veldig fornøyd med og leker veldig masse med den. Hun fikk den av meg og Joakim.


- Slalomski fikk hun av morfaren sin og kjæresten hans.
- Sparkesykkel fikk hun av mormoren sin.
- Akebrett fikk hun av onkelen sin (min bror)


Dukke seng fra smallstull, med dyne,pyte og pledd fikk hun av besteforeldrene og en oldemor på Joakim sin side.


Bag til å ha oppi vognen fikk hun av Nissen.


Stelleveske med bleier(til dukker) klær, flasker, smukker osv fikk hun også av nissen.

Mie fikk også litt penger.

Om jeg har glemt noen nå så beklager jeg veeeldig men det er det jeg har husket i farta.

Hva synes du om disse gavene?

#julegaver #mammablogg #ungmor

Mies julegaver - del 1.

 • 27.12.2013, 00:10

Hei.

Jeg har vært skikkelig fraværende her noen dager. Men nå begynner jeg å få igjen litt energi og blogglyst. Vi har kost oss kjempemasse så langt i julen, men nå begynner jeg å bli lei julepynten faktisk så gleder meg til å få bort alt det røde. Men skal ikke det før 1.januar. I morgen er det den store bytte dagen også den store dagen for å kjøpe ting for pengen man fikk til jul. Jeg skal overtale Joakim til å se på noen nye liftgardiner til stua. Vi har hatt de vi har nå i nesten 3 år og jeg begynner å bli lei, de begynner også å bli litt gule så hadde vært moro med noe nytt. Vi får se hva vi evetuelt finner. 

Julen har vært helt super. Julaften var kjempefin og vi fikk alle sammen utrolig fine gaver. Mie fikk så utrolig masse fint at jeg tror jeg må dele opp gaveinnlegget hennes i to deler. Mie ble fort lei etter en stund så vi pakket opp de siste gavene for hun. Dagen etterpå var hun derimot veldig glad for alt hun hadde fått og tittet ivitg på alt.
Her kommer ihvertfall gavene del 1.


Klær. Hun fikk også en ullpysj og 5par ullsokker men det er tatt i bruk så jeg glemte å ta bilde av det. Uten om det så fikk hun 
- Kjole nr 1 fra oldemoren og oldefaren sin (mine besteforeldre)
- Kjole nr 2 fra oldemoren og oldefaren sin (joakim sine besteforeldre)
- Jakke fra oldemoren og oldefaren sin (mine besteforeldre)
- Buksen fra Oldemoren og oldefaren sin (mine besteforeldre)
- Kjole nr 3 fikk hun av sin tantetante m/familie ( min tante og familien)
- Kjole nr 4 fikk hun av sin grandtante m/familie (joakim sin tante og familien)
- Ullpysj og ullsokker fikk hun av tantetne sine (joakim sine søstre)dette har jeg ikke bilde av.


Så fikk hun to kjempefine bøker. Mie er veldig glad i bøker sp dette paset helt perfekt.
-Bok nr 1 fikk hun av sine oldeforeldre (besteforeldrene til Joakim)
-Bok nr 2 fikk hun av AnneLine med barna(venninne av moren min)- Puslespill fikk hun av Anneline med barna(vennine av mamma)
- Memo spill fikk hun av Andrea og Karen (kusinene til Joakim)
- Gråtass dvd fikk hun av Evelyn og Jonas(venner av oss / Evelyn er fadder til Mie)
- Perler med perlebrett fikk hun av Theodor (katten til mamma)


- Matboks og drikkeflaske fikk hun av Anna og Elise (Venninne av mamma og Elise er en barndomsvenn av meg) 


- Lekestøvsuger  fikk hun av Mia og Dennis (venninne av meg og sønnen hennes)


- Cd spiller fikk hun av Irene ( tremeningen til joakim og fadder til Mie)

Del 2 med gaver kommer i morgen. 

Hva synes du om gavene så langt?

#julegaver #mammablogg #ungmor #mamma #fornøyd #fine #gaver #heldig

Du grønne, glitrende tre.......

 • 23.12.2013, 21:15

Hallo.

Jeg har hatt et aldri så lite blogg fravær her noen dager. Jeg har vært ufattelig sliten i det siste og enkelte dager har jeg følt meg nær et samenbrudd. Derfor har jeg bort prioritert hele bloggen rett og slett. Jeg har noen sponsorinnlegg jeg skal prøve å få skrevet og postet om ikke så veldig lenge. Nå er det endelig juleferie og jeg har fri ut hele året, det er en utrolig deilig følelse og det er utrolig godt å vite at jeg har noen dager fri, noen dager til å slappe helt av å roe ned kroppen, slippe å stå opp til alarm, og slippe og ut tidlig. Her er det ikke vasket ned noe kjøkken eller ryddet i noen skaper til jul og det er rett og slett fordi jeg ikke orker den tanken i det hele tatt. Men blir vel jul likevell tror jeg.

I går pyntet vi juletre, sånn egentlig er det en sånn mot meg selv greie og pynte treet før den 23. Men så var det satt inn og vi fikk besøk i dag og det var så utrolig koselig å kunne sette det opp da. Mie var med å pynte treet og synes det var veldig stas. Men da det var ferdig pyntet synes hun vi skulle ta av all pynten og gjøre det om igjen. Men sånn ble det ikke. Nå går hun rundt og sier "veldig flinke vi" mens hun beundrer treet. Veldig stolt av eget arbeid.Er det ikke herlig å se hvordan Mie har pyntet treet?

Har dere pyntet treet eller skal det pyntes den 23?

#mammablogg #juletre #snartjul #ungmor  

4. Søndag i advent

 • 22.12.2013, 20:57

Så tenner vi et lys i kveld
vi tenner det for glede.
Det står og skinner for seg selv
og oss som er tilstede.
Så tenner vi et lys i kveld,
vi tenner det for glede.

Så tenner vi to lys i kveld,
to lys for håp og glede.
De står og skinner for seg selv
og oss som er tilstede.
Så tenner vi to lys i kveld,
to lys for håp og glede.

Så tenner vi tre lys i kveld
for lengsel, håp og glede.
De står og skinner for seg selv
og oss som er tilstede.
Så tenner vi tre lys i kveld,
for lengsel, håp og glede.

Vi tenner fire lys i kveld
og lar dem brenne ned
for lengsel, glede, håp og fred,
men mest allikevel
for fred på denne lille jord
der menneskene bor.

Har du tent det 4.lyset? 

#mammablogg #mamma #ungmor #snartjul #advent 

Kalendergaver 16-20

 • 20.12.2013, 20:55

Hallo.

På tide med det nest siste kalenderinnlegget. Det er jo faktisk bare 4 gaver hengende igjen på kalenderstigen her. Og det betyr at det er bare 4 små dager igjen til jul. Det er utrolig godt. Jeg tenkte jeg skulle blogge mer om bloggfraværet mitt den siste uken i nesteinnlegg da dette er et kalenderinnlegg.

Kalendergave 17: En barbie dvd.
Kalendergave 18. Tegneplyanter.
Kalendergave 19: To hekledemuffins.
Kalendergave 20: lyslenke hun skal få på rommet sitt.

Hva synes dere om disse fire kalendergavene?

#mammablogg #ungmor #mamma #kalender #gavekalender #pakker #fire

 

Dennis & Kaspers kamp

 • 17.12.2013, 21:31

Hallo.

Jeg få gjevnlig mail fra familieverden der jeg sikkert har registert meg en eller annen gang. De sender ofte ut mail hvor de linker til artikler om historier fra forskjellige familier. Mange av de er fine hostoriere og andre er historier om syke barn. I dag fikk jeg en mail hvor det var linket til artikelen om Dennis & Kasper. Historien dems traff meg rett i hjertet og jeg vil derfor dele den med dere,Dennis og Kasper er brødre og de lider begge to av en alvorlig genfeil kaldt Metakromatisk Leykodystofi det er en alvorlig genfeil som gjør at kroppen motarbeider seg selv. Dette begynner den med allerede ved fødsel men man kan ofte ikke se tegnene før de er passert ett års alder. De fleste med denne genfeilen dør før de er 5 år.


Familien til Dennis og Kasper jobber nå med at de skal få den behandligen de trenger og fortjener. De har måtte pendle mellom Tromsø, København og Milano fordi det ikke er noen beghandlig for dette i Norge. Genterapi er nemmelig ulovelig i Norge. Synes alle skal ta seg noen minutter og lese artikkelen om Dennis og Kasper HER og se videoen jeg har lagt under her. Livet er så urettferdig og jeg unner virkelig ingen og måtte få sykebarn. Du kan også like siden deres på facebook ved å søke opp "Dennis og Kaspers kamp"  

Ta deg ett noen minutter og se filmen om de sterke små guttene og foreldrene dems her:


Har du lest/sett videoen? 


<3

Kalendergaver 13-16

 • 16.12.2013, 11:59

Hallo.

Da var vi kommet til å vise de neste fire gavene i kalenderen. Herlighet nå er det skikkelig tynt med gaver i denne stigen. Og det betyr jo bare at vi er enda nærmere jul. Om en uke er vi allrede kommet til lillejulaften. Bare en uke igjen til julaften i morgen altså. Dette går veldig fort. 
Denne uken blir også veldig kort da jeg er hjemme fra jobben i dag. Mie er nemmelig ikke helt fornøyd om natten og slik som tidligere har hun holdt hele huset våkne så det er minimalt med søvn som har vært inntatt i natt så på morgningen i dag tror jeg  faktisk ikke jeg enda hadde sovnet skikkelig noengang. Nå håper jeg bare at hun blir frisk vedigsnart for dette er utrolig slitsomt. 

Ellers så ringte det nettopp på døra her og utenfor stod det en mann fra posten med en gave til meg. Jeg skjønte virkelig ikke hva i alle dager det var jeg hadde bestilt. Men det var en liten sponorgave så ikke noe jeg hadde bestilt. ´Tenkte jeg skulle vise dere hva jeg fikk senere i dag. 

Kalendergave 13: En minniemus bamse.
Kalendergave 14: Et lite duplo sett.
Kalendergave 15: En liten hjerte"tavle" som man kan henge opp kort i.
Kalendergave 16: Hellokitty pysj. Hva synes du om kalendergavene de fire siste dagene?

#mamma #mammablogg #ungmor #kalender #kalendergaver 

Pepperkakebaking

 • 15.12.2013, 20:31

Hallo.

Nå er gullungen endelig i seng, humøret var ikke helt på topp de siste timene før sengen. Så jeg tror hun var veldig sliten og veldig kalr for å legge seg nå.
Vi har brukt ettermiddagen på å bake pepperkaker, Mie var ikke helt i det rette humøret så det ble ikke så veldig  mye baking på hun så jeg og Joakim og mamma bakte ut det meste. Martin broren min var også innom en tur og bakte litt men han lekte mest med Mie og det liker hun veldig godt. 
Ble jo litt prøvesmaking på deigen og nonstoppene til å pynte med, men vi håper på en bedre dag neste år.

I morgen er det en ny uke igjen, og det er den siste uken før juleferie. Mie skal også ha den siste uken i barnehagen før juleferie og jeg kjenner det skal bli godt med ferie. Jeg trives jo veldig godt på jobben men det skal bli godt med mange dager ferie hvor jeg kan kose meg sammen med Mie. Det er ikke så mye man rekker å se hverandre når man jobber hver dag så det skal bli godt.  Har dere bakt pepperkaker?
Hva synes dere om pepperkakene våre?
Skal dere har juleferie eller jobber dere i julen?

#mamma #mammablogg #ungmor #pepperkaker #julekos #snartjul

Mie outfit 15.12.13

 • 15.12.2013, 13:25

Hallo.

Nå ligger jeg rett ut på sofaen, egentlig burde jeg gjort alt annet. Gått i dusjen og fikset litt her før Mie våkner igjen fra luren sin. I dag skal vi bake pepperkaker her og det blir veldig koselig tror jeg. Gleder meg eveldig til det. Da får jeg alltid veldig julestemning. Men først må jeg ligge litt her så får jeg heller jobe veldig effektvivt før det kommer noen hit. er litt sånn noen dager.
Ellers må jeg bare skryte masse av det utrolig flinke lille prinsessa vår som var så flink og tok medisin i går kveld, hun bare gapte mens hun satt på fanget til mormoren sin. I dag morres så satt hun seg opp på stolen sin og sa "Mie klar" når jeg fortalte at vi måtte ta litt medisin. hun var veldig flink og gapa høyt og svelget det hun fikk i munnen. Veldig stolt etterpå også når hun fikk masse skryt. 

Tenkte jeg skulle vise dere hva Mie har på seg i dag, siden vi skal drive med en juleaktivitet synes jeg det var koselig å kle hun i en litt julekoselig outfit også. Mie skal helst ikke bli tatt bilde av om dagen så det går gå med de vi har her:) 
Hva skal dere i dag?
Hva synes du om det Mie har på seg?

#mammablogg #ungmor #mamma #outfit #pepperkaker

3. Søndag i advent

 • 15.12.2013, 10:15

Så tenner vi et lys i kveld
vi tenner det for glede.
Det står og skinner for seg selv
og oss som er tilstede.
Så tenner vi et lys i kveld,
vi tenner det for glede.

Så tenner vi to lys i kveld,
to lys for håp og glede.
De står og skinner for seg selv
og oss som er tilstede.
Så tenner vi to lys i kveld,
to lys for håp og glede.

Så tenner vi tre lys i kveld
for lengsel, håp og glede.
De står og skinner for seg selv
og oss som er tilstede.
Så tenner vi tre lys i kveld,
for lengsel, håp og glede.

Vi tenner fire lys i kveld
og lar dem brenne ned
for lengsel, glede, håp og fred,
men mest allikevel
for fred på denne lille jord
der menneskene bor.

Har du tent det 3 lyset?

#advent #snartjul #mamma #mammablogg #ungmor #søndag

 • Mie
 • Stakkars lille Prinsessa

  • 13.12.2013, 18:44

  Hallo.

  I natt var det ikke noen koselig natt her hjemme. Mie var veldig urolig og sov ikke så veldig godt så det endte med at vi ble hjemme i dag beggeto. Uansett hva vi gjorde her i natt var det ingen som fikk sove. Så vi gikk på minus her i dag.
  Heldigvis fikk i legetime ganske rask på morgningen i dag, Mie fikk stikk i fingern og det gikk veldig fint, ikke en tåre gråt hun. Så etter litt ventetid fikk vi komme inn til legen. Legebesøket resulterte i at Mie har høy crp og en betennelse i kroppen. Så derfor skal hun gå en uke på Apocillin. Det er virkelig ingen enkel sak å få i hun dette kan du si. 

  Etter vi kom hjem fra legen la vi Mie og jeg og Joakim gikk også for å legge oss, Mie våknet etter bare en kort stund og Joakim tok hun med inn i senga vår og da sovet hun på et blunk mellom meg og Joakim. Det er s utrolig koselig å sove sammen alle tre. Det har aldri vært en rutine for oss så det er veldig koselig. Kan godt hende vi gjør oss selv en skikkelig bjørnetjeneste men da får vi avvende hun når hun er frisk igjen. Den kampen tar vi ikke med så lite søvn allerede. Vi sov ihvertfall i veldig mange timer og plutselig var det til for Joakim å dra på jobb.  


  lille prinsessa med kalendergaven sin. 

  Har du noen tips å å få i de små pencilin?
  Har barnet ditt vært sykt i det siste?

  #syktbarn #mamma #mammablogg #ungmor #mødre #syk 

  Islykter

  • 13.12.2013, 14:55

  Hallo.

  Tenkte bare jeg skulle tipse dere om noe veldig fint man kan lage ut nå om dagen som det er så kaldt. Dette rakk jeg aldri å gjøre i fjor. Og alle de gangene jeg har prøvd i år så har det aldri blitt kaldt nok så dette tok utrolig lang tid. Men til slutt fikk jeg et halveis resultat av hva jeg så for meg. Skal nok prøve igjen litt senere, men nå om dagen er det faktisk plussgrader så det er ikke mulig å lage slike nå. Jeg kan prøve å forklare hva jeg har gjort del for del, har ikke noen bilder av det men kan sikkert gjøre det en gang.

  1. Jeg fylte en stor ballong med vann, så blåste jeg litt luft i ballongen etter det var vann i den for at man skal få en rett linje på toppen av iskulen.
  2. Satte den ut i kulda og ventet noen dager (tiden kommer ann på kulden)
  3. Klipte av toppen på ballongen og tok den vekk.
  4. Kakker ett hull/heller varmtvann på toppen av lykten (der det er flatt) Så man får helt ut vannet som er igjen inni.
  5. Satte den på trappa og hadde tlys i.

  Synes islykten min var veldig fin den ene kvelden den varte. Må kjøpe fler ballonger, så lager jeg nok fler varianter bare det blir litt kaldere. 


  Slik lyste den på trappa.

  Hva synes du?
  Har du laget slike før?
   

  Kalendergaver 9-12

  • 12.12.2013, 19:45

  Hallo. 

  Her i huset er det sykdom om dagen. Mie ligger rett ut med høy feber og skikkelig forskjøla. Jeg og Joakim er ikke spesielt drevene på dette siden Mie bare har vært sykt et par ganger så vi handler litt i småpanikk rundt her. Men det er litt bedre nå. Vi har fått hamstret inn litt paracett, nesesuger, nesedråper  og Mie har sovet utrolig mye mer enn normalt i det siste. Nå ligger hun på sofaen og ser film og blir nok hjemme i morgen også. Mest sannsynelig må Joakim ta hun med til legen vil jeg tro. 
  Blir ikke så mye blogging om dagen fordi jeg er ganske sliten og gleder meg veldig til helgen.

  Kalendergave 9: En liten tavle med kritt og svamp til.
  Kalendergave 10: En såpebobleblåser.
  Kalendergave 11: En bok med flere kjente historier.
  Kalendergave 12: En giga byant (ser normal ut på bilde men den er giga) 
  Hva synes dere om gavene Mie har fått?


  Nissefest i Barnehagen

  • 10.12.2013, 21:23

  Hallo.

  Dagen i dag har vært veldig lang for oss alle sammen tror jeg og det er ikke mange timene til vi kryper under dyna alle sammen tror jeg. Vi var ute av dørene i dag kvart på syv og Mie var førstemann i barnehagen. Jeg får alltid så dårlig samvittighet når dagene er slik som i dag. Hun var førstemann til å komme og nestsiste til å dra. Desverre er noen dager slik men det er ikke så godt, for i dag hentet vi en veldig sliten og slapp Mie som nesten ikke hadde sovet på dagen fordi bamsen hennes ikke var med. Og hun hadde våknet og ville ha bamsen sin men den var ikke der. Den hadde Joakim desverre glemt på vei ut døra på morgningen. På jobben hadde jeg en ektra lang dag og slik er alle tirsdager. Det går jo veldig greit. Men det er synd på Mie. Joakim hadde også lang dag.

  I barnehagen i dag har de hatt nissefest og alle barna skulle kle seg ut som nisser. Mie var også sminket i kinnene og var så stolt da hun kom i barnehagen. De har hatt besøk av nissen og avdelingen fikk julegave av nissen. Nemmelig en såpeboblemaskin, det tror jeg kommer til å bli utrolig moro for Mie ELSKER såpebobler.
  Jeg tror nok at det har gått litt hardt for seg for i kveld var hun veldig sliten og hun har også fått litt feber. Håper det går fort over igjen for det er mye spnnende som skjer i barnehagen om dagen.


  Vakreste jenta i hele verden:) Bildene er tatt i barnehagen:) 

  Har ditt barn vært på nissefest eller annet "julemoro" i barnehagen?
   

  #nissejente #jul #snartjul #barnehagen #mamma #ungmor #mødre #mammablogg 

  Skitalent?

  • 08.12.2013, 20:31

  Endelig kom det litt snø. Det har jeg virkelig ventet på og vi ble veldig glade her hjemme alle sammen tror jeg. Jeg ba Mie se ut av vinduet og hun ble så vill etter å skulle gå ut. Hun husker nok ikke snøen fra i fjor, men hun synes nok det så veldig spennende ut. Det var ikke bare bare å få hun til å være med å spise frokost og ta på seg klær i dag fordi hun hadde egentlig ikke tid. Hu skulle bare ut i snøen. Men fikk i hun litt frokost og tatt på oss varneklær før vi gikk ut. Da ble hun helt i hundre før hun kom heltut og fikk snø i annsiktet det synes hun var veldig kaldt og ikke spesielt moro.

  Vi var ute i nesten to timer og stod på ski før vi gikk inn. Vi kjøpte ski til Mie i fjor men da hadde hun ikke så veldig god balanse som i år. Hun synes det var veldig moro å gå på ski og det er jo moro. Litt tungt i all snøen men hun koste seg veldig likevel. Og det er moro. Er litt mer å finne på ute når det er snø. Skihåpet vårt dette.


  Verdens fineste jente.

  Hva har dere gjort i dag?
  Har dere fått noe snø? 

  Mormor stiller opp

  • 08.12.2013, 18:37

  Jeg har jo tidligere skrevet om hvor godt forhold Mie har til mormoren sin. Og jeg har helt glemt å fortelle dere noe mormor gjorde for Mie denne uken som jeg synes er utrolig flott. På torsdagen hadde de julefrokost i barnehagen til Mie. Frokosten var fra syv på morgningen og verken jeg eller Joakim hadde noen mulighet til å komme. Jeg fortalte det til mamma og hun sa hun kunne være med så Mie også hadde med seg noen på julefrokosten. Jeg ble veldig glad for at mamma kunne være med. Det høres kanskje ikke så veldig mye ut. Men moren min sliter veldig med smerter i knærne og sover veldig lite om nettene og at hun da stod opp litt over seks på morgninge for å være med barnebarnet sitt på frokost i barnehagen synes jeg er så utrolig koselig, til tross for at hun bare hadde sovet tre timer den natten. Det er det man kaller verdens beste mormor det.
  Mie setter nok veldig pris på mormoren sin også, for hver eneste dag har hun lyst til at vi skal dra på besøk til mormor og hun stråler av glede så fort hun kan se mormor eller vi snakker om mormor. Jeg er så utrolig glad Mie får oppleve å ha en så nær kontakt med moren min.


  Mie og mormor <3

  Har ditt barn et helt spesielt forhold med noen av besteforeldrene sine?

  #mormor #herlig #mamma #mammablogg #ungmor #love #kjærlighet


   

  Kalendergaver 5-8

  • 08.12.2013, 11:58

  Hallo.

  Da er vi kommet til den 8.desember og det er klar for å vise de neste 4 gavene Mie har fåtti kalenderen sin:) Hun synes det er veldig moro med en liten gave hver dag og hun blir så utrolig glad for alt hun får. Og vi må krangle like mye hver dag fordi hun ikke får ha det med seg i barnehagen. Men det går heldigvis fort over.
  Det begynner også å bli litt tynt med gaver på stigen og det betyr jo bare at det er enda nærmere jul. Jeg gleder meg sånn til jul altså.

  Her kommer innholdet i gavene.

  5.Kalendergave: 3par med hellokitty sokker. Velidg deilige kosesokker.
  6.Kalendergave: En pysj med barter på(jeg drigger denne)
  7.Kalendergave: 2 pakker med hårdstrikker.
  8.Kalendergave: Hellokitty drikkeflaske   At tre av fire gaver inneholder noe med hello kitty sier vel litt om hvem som er den store helten her.

  Hva har ditt barn fått i kalenderen de siste dagene?
  Liker de kalender?
  Hva synes du om gavene Mie har fått?

  #pakkekalender #snartjul #jul2013 #mammablogg #ungmor #mamma #advent 

  2.Søndag i advent 2013

  • 08.12.2013, 08:20

  Så tenner vi et lys i kveld
  vi tenner det for glede.
  Det står og skinner for seg selv
  og oss som er tilstede.
  Så tenner vi et lys i kveld,
  vi tenner det for glede.

  Så tenner vi to lys i kveld,
  to lys for håp og glede.
  De står og skinner for seg selv
  og oss som er tilstede.
  Så tenner vi to lys i kveld,
  to lys for håp og glede.

  Så tenner vi tre lys i kveld
  for lengsel, håp og glede.
  De står og skinner for seg selv
  og oss som er tilstede.
  Så tenner vi tre lys i kveld,
  for lengsel, håp og glede.

  Vi tenner fire lys i kveld
  og lar dem brenne ned
  for lengsel, glede, håp og fred,
  men mest allikevel
  for fred på denne lille jord
  der menneskene bor.  Har dere tent lys nr 2 i dag?

  #advent #lys #søndag #snartjul #mammablogg #mamma #ungmor

  Koselig besøk

  • 07.12.2013, 21:22

  God kveld.

  I kveld har jeg virkelig hatt en super fin lørdag. Vi har nemmelig hatt besøk av Mia og Dennis. Så vi har fått kosa litt baby! Det er alltid koselig og selvsagt veldig koselig med besøk av Mia. Må si man blir litt babysyk av slike små. Ser liksom hvor stor den lille jenta vår er blitt siden av en gutt på tre måneder. Det var ihvertfall veldig koselig og håper ikke det blir så veldig lenge til nestegang vi møtes igjen.

  Ellers har Mie vært så utrolig artig i kveld. Virkelig bare vært super blid helt til hun ble lagt langt over leggetid, men det er helt lovlig når man har det så koselig med mammaen sin. Først lå vi en hel time og koste oss med barnetv deriblant jul i svingen som jeg synes er så koselig. Før vi danset litt, spiste litt "appesin" som Mie kaller det, selvom det er klementin. Så danset vi litt til før Mie dusjet, fikk kveldsmat også la hun seg. Hun var en skikkelig mammajente i hele kveld og det er så koselig. Håper det blir en slik dag i morgen også.


  Bilde fra i går. Elsker denne pysjen.

  Hvordan har lørdagen deres vært?:)

  #ungmor #mammablogg #mamma #koselig #babysyk
   

  Kunstner Mie

  • 06.12.2013, 23:07

  God kveld

  Formen har heldigvis blitt bedre utover kvelden og jeg tror nok jeg spiste litt lite dagen før og sov litt for lite og derfor hadde ikke kroppen noe å virke på. Så da hr jeg lært det også. Viktig å spise og sove nok.
  Ellers har det vært en stille og rolig dag, Joakim har jobbet kvelden og akkuratt kommet hjem, men jeg og Mie har kost oss alene i ettermiddag. Vi spiste lapskaus til middag siden Joakim ikke er noe glad i det har vi benyttet sjangsen til spise det når han ikke er hjemme.
  Ellers så har vi malt litt med fingermalingen Mie fikk i kalenderen sin, det synes hun var veldig moro.  Så det må vi nok gjøre igjen:) 

  I morgen får vi besøk av Mia og Dennis:) De vi var og besøkte for en stund siden så det blir nok veldig koselig:) Gleder oss til å se dem. 


  Moro å male på seg selv synes Mie.

  Hva har dere gjort i dag?
  Hva skal dere i helgen?

  #ungmor #mammablogg #mamma #male #koselig 

  Det ordner seg

  • 06.12.2013, 18:08

  Jeg lurer på hvor utrolig mange netter jeg ikke har sovet utrolig de siste tre årene. Når man blir gravid går man hele tiden å bekymrer seg for om man kjenner nok bevegelser, man lurer alltid på om barnet er friskt og du kan gjøre noe som skader barnte, man leser opp og ned for å spise og drikke riktig og man unngår diverse matvarer fordi det kan føre til skader hos barnet. Man tar forskjellige vitaminer og gjør alt "riktig" samtidig vet man at man ikke kan bestemme om barnet er friskt eller ikke. Jeg var hele tiden redd for at det skulle være noe med Mie og da det ble komlikasjoner under fødselen var jeg veldig redd det skulle skade hun. Men hun kom helt frisk ut av alt sammen. Òg det hadde nok ordnet seg på et vis om hun hadde noen vanskeligheter også.  Da vi skulle hjem fra sykehuset hadde Mie gått ned veldig mye i vekt. Mie har aldri vært glad i mat noen gang og få i hun nok mat har alltid vært den søtrste utfordringen med hun. Jeg husker jeg var bekymret så mange ganger for at det skulle være noe galt. Da Mie var veldig lite var hun ofte veldig forstoppet og vi måtte fler ganger ty til avførendemidler fordi hun ikke klarte å tømme seg selv. Det var en bekymring om alt var bra med organene hennes. Etter en periode ordnet det seg det også og siden har et vært normalt. Mie har også den siste tiden sist vledig bra. Så det ordnet seg med det også. 


  Så kommer det til utvikling. Mie snudde seg rundt veldig tidlig og jeg var veldig inponert. Men det stoppet opp der. Hun ålte aldri og hun lærte først å krabbe da hun var litt over 10mnd. Jeg husker jeg fler ganger tenkte at det måtte være noe galt med hun, kanskje var det hoftene hennes som ikke var slik de skulle. De hadde jo sagt på alle kontroller at de var helt fine, men man kunne jo aldri vite. Da hun endelig begynte å krabbe var det en lykke. For en lettelse, og like etterpå begynte hun å gå. Så den bekymringen slapp jeg heldigvis.

  Da Mie nesten var året og enda ikke hadde fått en tann bekymret jeg meg veldig for om hun kanksje ikke hadde anlagt tenner, og hva gjør man da? Kan barn få gebiss? Setter de inn tenner eller hvordan løser de det? På ettårsdagen hennes kunne vi endelig se den første hvite treken i munnen og første tann var på vei opp. På nyttårsaften kom tann nr 2 frem synlig i munn. Så stoppet det helt opp. I mange måneder. Kanskje hun ikke hadde anlagt fler tenner? Hva skulle vi som foreldre gjøre? Etter fler tannlegebesøk fikk vi bare beskjed om å vente å se. VENTE OG SE? tenk om ungen min ikke har tenner da? I jule fikk vi endelig til et bilde i munne hennes hos tannlegen og han kunne se at det var tenner der, alle var gjennom tannbenet og ville komme gjennom straks. Det var hundre kilo av skuldrene våre. Ukene gikk og ble måneder men noen tenner kom ikke gjennom. Ingen ville snitte opp for å hjelpe tennen frem heller. Fortvilesen vokste samtidig som Mie hang langt etter de andre barna på samme alder i matveien mye Mie enda ikke har kunnet smake på fordi hun ikke har mulighet med de få tennene.
  I november var det virkelig måneden for å endre noe. Den tredje tannen kom frem i begynnelsen av november og lykken var enorm. Så hadde Mie et uhell og tann nr fire og 5 viste seg. De er ikke kommet spesielt langt men det ordner seg faktisk dette også. 

  Det er ikke så lett å forelle en bekymret mot at "det ordner seg, vi finner en løsning" For der og da føles det ut som om man ikke noengang kommer til å finne en løsning. Men det ordner seg det har jeg lært. Desverre er det ikke alltid tilfelle men i de vanskelige små tingene så ordner seg som regel.

  Har du det slik innimellom?
  Hva har du bekymret deg mest for?

  #mødre #bekymring #bekymret #ungmor #mammablogg #mammaer #barn #baby
   

  Dårlig dag

  • 06.12.2013, 12:04

  Hallo.

  I natt hadde jeg et grusomt mareritt igjen. Det handlet om at jeg, Joakim og Mie var ute ett eller annet sted også kom vi til en stor murtrapp, der ramlet Mie ned og hun ble kastet rundt og rundt før hun lå helt bevisstløs i bunnen vi løp ned og løftet hun opp, men hun laget ikke en lyd. Heldigvis våknet hun til etterhvert og vi kom oss på sykehus og alt var bra. Det er virkelig ekkelt å ha slike mareritt. Måtte gi Mie en ekstra god klem på morgningen i dag ja. 

  Ellers har jeg holdt sengen i dag, ikke akkuratt en veldig fin start på helgen. Våknet skikkelig kvalm i dag og skikelig svimmel. Følte meg helt uttafor meg selv. Så ble ikke noen jobb på meg i dag. Veldig synd. Uheldigvis skal Joakim også jobbe kvelden i dag så jeg må bare prøve å holde ut og håpe at Mie er rolig og snill med mammaen sin. Så satser jeg på at dette går over iløpet av dagen.

  Ellers blir nok dette en rolig helg. Vi har ingen planer og Joakim jobber en del så blir nok stille og rolig tenker jeg.  


  Et bilde av verdens fineste lille Mie, hun er blitt veldig opptatt av kamera og da " ta bijde mamma" og leverte meg kamera:) vakreste lille <3 
  (litt møkkete i annsitet etter en dag i barnehagen og etter kveldsmar) Men likevell verdens fineste <3

  Hva gjør du i dag?
   

  Kalendergaver 1-4

  • 04.12.2013, 20:57

  God kveld.

  Vært enda en dag på jobben og dagene går så utrolig fort når man trives på jobben. I morgen er det allerede torsdag og nest siste dag før helg. Det er alltid godt med helg. Etter jobb i dag dro vi en tur til moren min på middag før vi koste oss med "jul i svingen". Så var det på tide å dra hjem med Mie så hun fikk lagt seg. Kjenner jeg er skikkelig trøtt og veldig klar for å legge meg tidlig i dag. Det skal bli veldig godt å finne senga i kveld kjenner jeg.

  Eller så tenkte jeg at jeg skulle vise dere de fire første pakkene Mie har fått i kalenderen sin så langt. Sikkert ikke så veldig moro for alle å se men kan jo være at noen finner inpirasjon om de ikke er helt ferdig med alle gavene. Tenkte jeg skulle prøve å ta 4 og 4 dager av gangen helt frem til jul. Det begynner virkelig å krible i magen når jeg tenker på hvordan det nærmer seg jul med stormskritt.  Luke nr 1. Fikk Mie en paraply. Den var veldig populær så hun gleder seg nok til det blir regn.
  Luke nr 2. FIkk Mie to pakker med hårspenner.
  Luke nr 3. Fikk Mie to Pompommer som vi skal pynte på rommet hennes med ett eller annet sted.
  Luke nr 4. FIkk Mie fingermaling som vi skal være kreative med til helgen.

  Hva synes du om gavene?

   

  Julekort

  • 03.12.2013, 21:39

  God kveld.

  Dagen i dag har gått så fort og snart er vi halvveis i denne uken også. Etter at Mie har begynt å åpne kalderpakker hver dag så synes jeg tiden går så fort. Det blir liksom mindre og mindre på denne stigen og det betyr bare at det er mindre og mindre tid igjen til jul.
  Etter jobb i dag vaket vi bilen og tok av skiboksen, bilen ble så fin uten den store hvite klossen på taket. Men det er så skjeldent bilen vår bli vasket at selvom den er realtivt ren har den vørt møkkete så lenge at møkka nesten har "grodd fast i lakken" Så den må nok poleres ren. Mie og Joakim dro en tur på treningsenteret etter middagen mens jeg sov litt på sofaen. Jeg er så sliten om dagen og det er veldig typpisk meg på denne årstiden, alltid vært sånn.

  Etter den lille luren min på sofaen begynte jeg å ordne litt julekort som kom i posten i dag. Elsker alle forberedelsene til jul og det er nesten så jeg er veldig glad for at jeg faktisk har igjen to julegaver å kjøpe fordi jeg snart er ferdig med alt annet som må gjøres før jul. Jeg elsker juleforberedelser. Gleder meg til å vise dere julekortet på bloggen når jeg har fått sendt ut. Vil helst at de som skal få skal motta det før jeg vise det her. Så i morgen blir det innkjøp av frimerker så vi får sendt de ut.  julekortene klare.

  Sender du ut julekort?
  Blir du lett trøtt om ettermiddagen i denne mørketiden?

  #julekort #ungmor #mammablogg #snartjul #juleforberedelser

   

  Vi to

  • 02.12.2013, 22:16

  Jeg stryker hånden over ditt myke kinn,mens jeg tørker en tåre fra øyekroken min.Det er ikke en tåre av sorg eller smerte, men et bevis på den sterke kjærligheten i mitt hjerte.Jeg prøver å forestille meg hvordan din fremtid vil være,mens jeg ber en stille bønn om at du får alt du ønsker deg, min kjære. Men jeg vet jo at veien ikke alltid er rett.

  Å velge riktig er ikke alltid like lett.Du vil nom møte motgang, smerte og sorg,men til slutt vil du finne lykkens borg.Der vil du finne hvile på en sterk og god arm,og kanskje huske minner fra mammas myke favn.Når stormen uler på sitt verste, og du er trist og lei,lukk øynene og tenk på at mamma elsker deg.For uansett hvor i verden du vil være,skal du vite at mamma er der for deg, min kjære.For du og jeg har delt samme blod, og ingen kan skille oss for vi har sterke bånd, vi to.  Fant dette diktet på facebook, en mor som skrev det til sin sønn. Synes det var så fint. Så ville dele det med dere.

  #Ungmor #morogbarn #mammablogg #dikt  

  JUL I SOFAEN

  • 02.12.2013, 21:13

  Hallo.

  En ny uke er startet og vi er kommet til 2. desember. Bare 22 dager igjen til jul. Jeg både gleder og gruer meg skikkelig til jul. Jeg gleder meg mest til jul fordi det er utrolig koselig. Men med tanke på det å skulle klare å gå ned i vekt så gruer jeg meg skikkelig. Julen byr på så utrolig mange utfordringer hele tiden. På jobben settes det frem skåler med godteri på personalrommet, det blir satt frem pepperkaker over alt, det er masse deilig mat i butikkene og det bogner av deilig godteri som ellers ikke kommer frem på andre tider av året. DET gjør det så vanskelig men jeg prøver å holde meg. Men jeg prøver å kose meg litt i helgene hvis ikke er jeg redd jeg gir helt opp. Så det må jeg unne meg. 

  Ellers så har jeg virkelig pyntet til jul her allerede, jeg virkelig klødde i fingrene i evigheter før desember så 1.desember var det skikkelig julesteming her. Jeg tenkete jeg skulle vise dere hvordan jeg har pyntet i sofaen. Så kommer det fra flere steder i stua etterhvert. Jeg har unnet meg noen nye pynteputer og jeg har byttet trekk på noen av putene.  Hva synes du?
  Har du pyntet til jul?

  #jul #advent #desember #mammablogg #ungmor #mammablogg 

   

  JULEGATEÅPNING

  • 01.12.2013, 20:10

  God kveld.

  Da er vi akkurat kommet hjem etter å ha vært en tur hos mamma og sett på barnetv der. Mamma hadde pyntet så fint til jul og det var veldig koselig. Er alltid så koselig å se mammas julepynt fordi det bringer frem mange barndomsminner.
  Ellers har vi vært på julegateårpning i dag. Det var veldig koselig, kan si det slik at det var mye mer vellykket i år enn i fjor. Da var det så sykt kaldt og Mie vare grein og var utilpass. Mens i år var det ikke fullt så kaldt og Mie virkelig koste seg. Det er veldig koselig. Mie fikk også godtepose av mormor det er en tradisjon og i år spiste hun faktisk litt av godteriet også. Ellers var hun veldig blid og såå fornøyd med sminken i kinnene sine:) hehe. Herlig.
  Nå er det tid for kveldstell før legging. Er litt på overtid merker vi på Mie, så skal bli godt å få hun i seng i kveld.
  Har dere vært på julegateåpning i dag?
  Hva har dere gjort 1.søndag i advent?

  #jul #snartjul #julegate #mammablogg #ungmor #mamma #koselig


   

  1.ADVENT 2013

  • 01.12.2013, 13:28

  Så tenner vi et lys i kveld
  vi tenner det for glede.
  Det står og skinner for seg selv
  og oss som er tilstede.
  Så tenner vi et lys i kveld,
  vi tenner det for glede.

  Så tenner vi to lys i kveld,
  to lys for håp og glede.
  De står og skinner for seg selv
  og oss som er tilstede.
  Så tenner vi to lys i kveld,
  to lys for håp og glede.

  Så tenner vi tre lys i kveld
  for lengsel, håp og glede.
  De står og skinner for seg selv
  og oss som er tilstede.
  Så tenner vi tre lys i kveld,
  for lengsel, håp og glede.

  Vi tenner fire lys i kveld
  og lar dem brenne ned
  for lengsel, glede, håp og fred,
  men mest allikevel
  for fred på denne lille jord
  der menneskene bor.


  Da er vi kommet til 1.desmber som også er 1.advent. Nå er det virkelig ikke lenge igjen til jul. Det går utrolig fort. Det skjer også veldig mye koselig gjennom desember så det blir nok en veldig koselig månede. I dag er det julegateåpning og tenning av juletreet i sentrum. Dit skal vi sammen med mamma og det blir veldig koselig. Det var veldig tradisjon da jeg var yngre, og jeg er veldig glad jeg kan videreføre dette til Mie. Så da skal hun kles opp som en liten nisse etterpå før vi drar avgårde. 

  Skal dere på julegateåpning eller har dere vært på det?

  #jul2013 #avdent #desember #ungmor #mammablogg

  Om meg

  Ronja Åsen

  Søk i bloggen

  Kategorier

  Arkiv

  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no