Ronja Åsen

- Mamma.Student.Samboer.Interiør -

ÅRET 2012

  • 31.12.2012, 17:14

Det har hendt mye det året som hat gått oss forbi. Og det har vært oppturer og nedturer og mye endringer som har hendt. Og jeg kan vel si at jeg alt i alt er veldig fornøyd med det året som har gått. Det har hendt veldig mye bra føler jeg og nå tenkte jeg at jeg skulle skrive opp noen av de opplevelsene vi har fra 2012 som jeg synes er ekstra fine. kan godt hende de kommer i litt rotete rekkefølge, men skal prøve å få de til å komme etter hverandre i riktig rekkefølge. Så slik så mitt 2012 ut.

MIES DÅP 

Årets første store hendelse i 2012 var nok Mis dåp vil jeg tro. Det var den 22.januar at mie ble døpt i Åsmarka kirke, samme kirken som pappaen hennes er døpt i. Etter vi var i kirken var vi oppe på sjusjøen skisenter og hadde selskap der, maten var ikke akkurat god,utrolig kjedlig koldtbor mat som var veldig smakløst. men kakene var veldig gode. 
Ellers var det en fin dåp og Mie fikk kjempemasse fint og masse penger som vi brukte til å kjøpe ny bilstol til hun.VI VAR I VOLDA

Jeg og Mie var på jentetur til Volda hvor vi besøkte Lina og Unni-Sofie. To utrolig koselig jenter og vi hadde en super fin uke. Veldig syns det har kommet noe i veien hver gang vi har snakket om å møtes etter på. Men kanskje en dag vi møtes igjen? Det hadde i så fall vært veldig koselig om vi hadde kunne møttes igjen.MIE´S FØRSTE PÅSKE

Mie feiret sin første påske og fikk to påskeegg av mormoren sin. Vi feiret påskeaften hos min mamma, ikke at vi gjorde noe spesielt stort men jeg og Joakim fikk påskegg sammen og Mie fikk to egne påskeegg. Om jeg ikke husker helt feil så var Joakim hjemme i Lismarka fordi han jobbet en del. så han feiret ikke påsken med oss.JOAKIM FYLTE 20 ÅR

Joakim mistet tittelen som tennåringspappa i april. Og ble heel 20 år gammel. Vi feiret med Joakims familie med kaker og pakker. MIE´S FØRSTE 17.MAI

Mie feiret sin første 17. mai. Vi var i byen med papapne min og Veronica før vi dro hjem til mamma og spiste litt der. Mie hadde pyntet seg med bunad og lakksko. Men hun så ikke noe tog for da sov hun godt i vognen sin.
MIE´S FØRSTE SOMMER

Mie opplevde sin første sommer. Men meget lite sol. Men vi koste oss med varmen som var i pinsen og Mie fikk både prøvd å bade på stranda og kose seg ute i bare boddy/bleie.VI FLYTTET FRA LISMARKA TIL MOSS OG JEG BEGYNTE SOM LÆRLING 

Dette tror jeg var det største som hendte for min del det året som gikk. Og aldri igjen om jeg vil bo i en bygd noe sted, for det er virkelig ikke noe for meg. Jeg er nok ikke den som gidder å basnakke naboen og bry meg med alle andres ting. 

Ihvertfall så flyttet vi til Moss og fikk en superfin leielighet som vi fremdeles leier i og trives veldig godt i.

Jeg begynte som lærling på Ryggeheimen sykehjem og er der fremdles og skal være der frem til August 2013. Trives veldig godt der.
MIE FYLTE ETT ÅR

Mie hadde sin aller første bursdag og den feiret vi med familie og venner og hadde en super fin dag! Og Mie fikk super masse fint, bland annet lekekjøkken.MIE BEGYTE Å GÅ

Mie lærte seg å gå rett etter bursdagen sin og det var stor stas.VI KJØPTE NY BIL

VI kjøpte oss ny bil og vraket den andre. Noe som må ha vært årets investering da den vi hadde var utroig dårlig. Er veldig fornøyd med den og den er hundre ganger bedre enn den vi hadde.MIE HADDE VANNKOPPER

Mie hadde heldigvis vannkopper og er helt ferdig med det heledigvis. Hun var ganske plaget stakkars med en del prikker og endeli feber. Men nå er hun helt ferdig og trenger ikke tenke  på det noe mer.MIE FEIRET SIN ANDRE JUL 

Mie feiret sin andre juaften her hjemme sammen med oss, mormor, morfar og onkel Martin. En utrolig koselig kveld hvor hun forstod litt mer enn det hun gjorde i fjor da hun sovnet under pakke åpningen.

 

Hva synes du om innlegget?:)

JULA

  • 25.12.2012, 22:15

Hei.
Kommer bare innom for å skrive et kjapt innlegg. Jeg er veldig sliten om dagen, så det er først nå etter fem dager at jeg faktisk har orket å hente frem laderen og sette på macen for å skrive et innlegg. Har heldigvis fri fra jobben så håper jeg får ladet batteriene mine litt i jula. Så kanskje jeg kommer stereke tilbake igjen på nyåret. Jeg ble jo så flink en stund følte jeg, men så dabbet det litt av igjen. Men vil bare fortelle dere at vi hadde en veldig fin dag i går og koste oss med god mat og masse pakker. Så håper jeg dere også hadde en fin julaften i går. Kan komme med et innlegg litt senere på hva Mie fikk osv.


Mie på morgningen. 


Mie og morfar ser på putteleken Mie fikk i julestrømpa si! 

Hvordan var deres jul? 

PEPPERKAKEBAKING

  • 18.12.2012, 23:56

Jeg og en venninne av meg har i utrolig mange år hatt som tradisjon at vi har bakt pepperkaker sammen, og vi har gjort det hver eneste år også faktisk i gud vet hvor lang tid. Men for meg er det liksom ikke jul uten at vi har gjort det da. Og det er utrolig koselig. jeg håper det er en tradisjon som vil vare i mange mange år til. Og i og med at jeg har fått samboer og barn har de også for førstegang blitt med i tradisjonene i år, Noe de synes var veldig moro. Hver år er det samme rutine, min mor lager pepperkake deigen og står for stekingen, så hører vi den samme julecden om igjen og omigjen, etter vi har spist litt pepperkakedeig og rullet den ut og laget former og de er stekt så er det frem med melis, nonstopp og konditorfarge. Det er mye av moroa at vi pynter pepperkakene etterpå, gjerne med så mye melis som mulig og med masse nonstop. Jeg elsker p føre tradisjoner videre og håper veldig at den dagen Martine( min bestevenn og hun jeg har denne trasisjonene med)  får seg samboer og barn så kan vi føre denne videre inn i våre familier. 

Ellers så har vi hatt en utrolig fin dag. Jeg har hatt fri i dag, og mangler bare tre vakter til også har jeg ni dager med juleferie. og det skal bli så utrolig deilig. Kjenner jeg virkelig trenger det nå. Skal kose meg masse i jula hjemme med familien min. Vi skal bare bort en natt og ellers bare være hjemme:)
Ellers i dag så bestemte Mie seg for å starte dagen klokken syv, noe hun aldri gjør ellers. Men på min fridag så bestemte hun seg for å gjøre det. Og sove igjen skulle hun ikke før det hadde gått noen timer.
Men vi fikk ihvertfall gjort litt på morgningen da. Og Mie og jeg var så heldige at vi fikk besøk av Evelyn ( en venninne av meg og fadder til Mie), hun hadde med gave til Mie og hun fikk gave av oss og julekort. Også spiste vi litt lunsj sammen. Fikk forresten også to julestjerner av Evelyn, familien hennes driver gartneri så de har julestjerner der. Utrolig moro å få rett fra gartneriet! Ellers var jeg og Mie ute en tur og akte i stad, det synes hun car veldig moro, å bli dratt på akebrettet. 

I morgen har jeg kveldsvakt igjen og skal kose meg med Mie og Joakim hele formiddagen før jobb. Det blir veldig koselig. Før det bare er 3 vakter igjen. før juuuul.


Fineste pepperkakebakeren i hele verden.

Har dere noen tradisjoner dere fører videre?
Har dere bakt pepperkaker i år? 

2. SØNDAG I ADVENT

  • 10.12.2012, 22:36

Så tenner vi to lys i kveld,
to lys for håp og glede.
De står og skinner for seg selv
og oss som er tilstede.
Så tenner vi to lys i kveld,
to lys for håp og glede.

 

Tenn lys !
To lys skal skinne for kjærlighet og tro,
for dem som viser omsorg og alltid bygger bro.
Må fanger få sin frihet og flyktninger et hjem.
Tenn lys for dem som gråter og dem som trøster dem.
Skrevet søndag 09.12.12

VI LEVER- MASSE Å FOTELLE

  • 10.12.2012, 22:22

Jeg har masse å fotelle dere vet dere. Vi har vært ute på tur i helgen. Og forrige uke var en utrolig hekstisk uke egentlig. VI hadde grøtfest med jobben så den ene dagen forrige uke var jeg først på jobb, hjemme og dusjet og spiste, så på jobb igjen for å hjelpe til på grøtfesten, så var jeg hjemme hos min mor etter det å laget julekaker. Helt utrolig hvor mye man kan få gjort på en hel dag. Uten om det har jeg jo jobbet en hel del og gjort litt slike førjuls oppgrag. Og denne uken er ikke noe mindre hektisk den heller egentlig. 
Men tilbake igjen til helgen. For da var vi på tur til Flisa, hvor min farmor og "farfar" bor. Er alltid så koselig å besøke dem, fordi man føler seg alltid så velkommen og det er alltid koselig og god stemning der. VI satt hele den ene kveldn og pratet til langt på natt før vi gikk og la oss. Mie har kost seg masse og sovet hele natten gjennom på eget rom der begge de to nettene vi var der.
Vi var også en tur på løytenlys og der hadde de såå mye fint altså. Eller så har vi kost oss med god mat og Mie har underholdt noe veldig mens vi var der.  På søndag tok vi oss en "svipptur" innom br.dahl for å være med i bursdag til Andrea, som er Joakim sitt søskenbarn. Hun har spurt oss i langt tid om ikke vi værsåsnill kunne komme på bursdagen hennes, men vi har "løyet" og sagt det ikke passer, også har vi hele tiden hatt planer om å dra likevel. Så hun ble ganske overakset da vi pluttselig stod i gangen deres. hehe. Ellers så fikk vi levert ut de julegavene som skulle leveres ut der.  Samt julekortene som skulle leveres ut. Så nå er vi snart i mål med det også. 
Eller si dag så har jeg vært på jobb og jeg hadde en grusom natt hvor jeg våknet så ofte og trodde jeg hadde forsovet meg, og hva tror dere ikke jeg gjorde i dag? Jo, jeg forsov meg. Hvor typisk er ikke det? Arg, i morgen er det heldigvis kveldsvakt så satser på at jeg ikke forsover meg da. I kveld har jeg og Mie hatt besøk av morfar(min pappa) og det var veldig koselig. Er alltid koselig med besøk. Så vi har hatt en veldig fin kveld i dag. Nå sover Mie og har gjort det en stund og jeg venter på Joakim, som er litt forsinket. Så skal vi se farmen og legge oss tenker jeg.

Bilde fra grøtfesten på jobben.Mie har vært flink til å spise samme middag som oss i det siste! 

 

Hva synes dere om oppdateringen?
Fler som har det litt travelt før jul?
 

NISSETOG

  • 03.12.2012, 10:24

Mie har endelig blitt bedre i formen de fleste av vannkoppene har fått skorper og hun har sovet godt de siste nettene så det lover bra at formen begynner å bli bedre. Så da blir det jobb til uken. Denne uken har jeg sen vakt to dager også jobber jeg dagen onsdag og torsdag, etter jobb på onsdag er det grøtfest på jobben så da skal jeg tilbake igjen på jobben for å hjelpetil der, før mamma henter meg der også skal vi bake litt julekaker, på torsdag skal vi dra oppover for å besøke min farmor og "farfar" og bli der i helgen. Jeg har langhelg så det skal bli veldig koselig. Har ikke besøkt de på veldig lenge så det gleder vi oss veldig til. Uken etter der tror jeg vi skal en tur på Ikea også er jo pluttselig jul, vi har helt stapp fult med greier før jul. 

I går var vi i byen for å se på nissetoget, det er en tradisjon som vi har vært med på gjennom alleår, hvor vi kjøper godtepose av nissen og ser på traktorer og brannbiler i nissetoget. Noe vi også gjorde i år.
Det var ikke helt som vi trodde, det var utrolig kaldt, og siden det oft er så dårlig med info så var vi der alt for tidlig  så vi ventet i evigheter i byen før noe som helst begynte. Og Mie var allerede da ganske sur og grinete fordi det var kaldt og hun ville så absolutt ikke sitte i vogna si da, Men vi fikk med oss toget og så gikk vi til bilen så vi fikk bare sånn i sideøyet med oss at de tente juletreet. Nesteår blir det forhåpentligvis bedre, og Mie skjønner kanskje da at hun må sitte i vogna for å holde varmen. Men det var veldig kaldt og guffent. Kjente det veldig godt selv når vi kom inn i varmen hjemme.

Vi har jo hatt besøk av Johanne(eldste lillesøsteren til Joakim) i helgen og i går når hun var med oss på nissetoget så ble hun veldig kvalm når vi gikk tilbake til bilen, men vi tenkte at det sikkert bare var kulda og "stresset". Men da vi kom hjem og skulle slappe av litt før hun skulle kjøres til toget så ble hun veldig kvalm og dårlig så hun måtte rett og slett bli her en natt til, for hun orket ikke tanken på å skulle ta toget oppover, ikke så veldig gøy å sitte på toget i over tre timer å være kvalm og dårlig, så hun gikk og la seg før Mie i går kveld.
 

Har dere vært på noe nissetog?
Hva gjorde du første søndag i advent?
Hva synes du om bildene? 

 

 

SÅ TENNER VI ETT LYS I KVELD....

  • 02.12.2012, 21:58

 

Så tenner vi et lys i kveld
vi tenner det for glede.
Det står og skinner for seg selv
og oss som er tilstede.
Så tenner vi et lys i kveld,
vi tenner det for glede.

 

Tenn lys ! 
Et lys skal brenne for denne lille jord.
Den blanke himmelstjerne, der vi og alle bor.
Må alle dele håpet så gode ting kan skje.
Må jord og himmel møtes. Et lys er tent for det.

Har du tent det første lyset i kveld?

Om meg

Ronja Åsen

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no