Ronja Åsen

- Mamma.Student.Samboer.Interiør -

KLAR FOR NISSETOG

 • 30.11.2012, 14:32

Til søndag er det Julegateåpning her i byen, og det vil si at det er julegateåpning og julegrantenning her. Så søndag blir en skikkelig kickstart på jula,men både julegateåpning, nissetog, julegrantenning og førtesøndag i advent. Da begynner jule skikkelig liksom. Ihvertfall, helt fra jeg var liten kan jeg huske å ha vært på julegateåpning og sett på nissetoget hver eneste år. Jeg var der ikke i fjor for første gang i hele mitt liv. Men i år skal vi, og Mie skal kle seg ut som en liten nisse, men røde roser i kinnene og freiner. Noe jeg alltid hadde når jeg var liten. Så det er veldig moro å drive denne tradisjonene videre, jeg elsker nemmelig tradisjoner. Og har mange tradisjoner fra jeg var liten som jeg satte stor pris på som jeg vil føre videre. 
Ihvertfall så skal vi på julegateåpning på søndag da, og da skal jo Mie kle seg ut som en liten nisse jente, også skal vi kjøpe godtepose av julenissen, den er det ofte klementin og rosiner i også, så Mie får få det sidne hun ikk får godteri enda. Så får hun dele på resten med noen andre. hihi. Ihvertfall så skal jeg vise dere det hun skal ha på seg, mangler fremdeles en bukse til hun da, har ikke ullbukse til hun, så vi må finne på noe annet kreativt.

Hva synes dere om klærne Mie skal ha på seg?
Skal dere på noe lignende i helgen?

 

ANTISKLI PÅ TUBE

 • 29.11.2012, 13:38

Mie er så heldig at hun har fått mange par med hjemmestrikkede ullsokker og til bursdag til hun også noen super deilige tovede tøffler. Men siden hun har begynt å gå er det alt for glatt for hun å klare å gå rundt i slike ting, fordi vi har veldig glatt gulv og fordi ull generelt er glatt å gå med. Det vet vi vel alle de gangen vi går rundt i ullsokker så er det veldig glatt. Så da dro jeg på panduro og spurte om de hadde antiskli som man selv tegner på og det hadde de heldigvis så da tegnet vi antiskli under de tovede tøfflene og under noen av ullsokkene hun fikk. For man skal ikke bruke sokker med antiskli i sko, for det ødelegger friksjonen som gjør at man blir varm på bena. Så vi måtte ha noen hun kunne ha i skone sine til vinteren og noen hun kan bruke inne. 
Det er veldig greit med denne antisklien da det er på en tube og du bare tegner med den det mønsteret som er ønsket. Det må ligge på et litt godt lag hvis ikke har det ingen effekt. Så skal det tørke i 1-2 timer med må ha vært på i minst 12 timer før det kan vaskes. Og det skal ikke tas i tørketrommel. Utrolig lettvindt og så praktisk. Husker så godt når mie skulle læreå krabbe og jeg lette sånn etter strømpebukser med antiskli i knærne, hadde jeg da vist om dette kunne jeg jo heller ha tegnet på vandlige strømpebukser. På panduro hadde de i fargene hvit og sort. Selv tok jeg fargen hvit. Jeg har også brukt den til å tegne under " gjestetøfflene vi har hengende i gangen, de er super glatte og nesten skumle og bruke. Men nå er de også trygge. Husker desverre ikke hva den tuben kostet, men det var under hundrelappen mener jeg. Og det heter Sock - Stop


Slik ser tuben ut


Dette er mønsteret jeg tegnet under de tovede tøflene


Her ser dere tøflene og antisklien under


Her er under gjestetøflene. Mamma som tegnet på disse, og Joakim la en bok oppå, derfor noen av de har sklidd ut.

Har du brukt dette før?
Synes du det så smart ut?  

RESTAURERING AV BARNESENG

 • 29.11.2012, 12:29

Denne sengen som er en uttrekksseng har vært i familien til moren min i mange år, og nå er det snart Mie sin tur til å sove i den. Men først må hun bli litt eldre, så vi tenker nok rundt 2-2 1/2 år før hun begynner å bruke den. Så til våren/sommeren har jeg tenkt til å male den og gjøre noe fint med den, er ikke helt sikker på hva enda, men vil gjøre den veldig fin ihvertfall. 
Gleder meg masse til Mie er stor nok til å kunne sove i den, da skal jeg også prøve å få tak i en liten krakk hun kan ha siden av senga som hun kan bruke når hun skal klatre ut av senga. Tror den kan bli veldig fin når det får litt maling og litt kreativitet.

Hva synes du?
Har ditt barn noe "speislet" som er arvet?
 

 • Mie
 • FLETTER

  • 28.11.2012, 22:06

  Endelig har Mie langt nok hår til at det kan flettes. Det er utrolig moro. For nå kan jeg variere hårsveisene hennes litt mer, og det er så moro. Hun er også så flink til å sitte stille mens jeg grer og ordner håret hennes. Hun synes faktisk det er eldig deilig, også er hun jo også veldig vandt med at vi må ordne håret, for hun har jo hatt så mye hår helt fra hun ble født at hun har jo alltid hatt noe i håret liksom. så det er nok en vanesak for hun. Og nå som hun har enden vannkopper i hodebunnen er det nok ekstra deilig at jeg grer hun for da klør jeg jo litt på de vannkoppene hennes. Hun drar heller aldri i noe hårpynt, hun lar det  alltid være og bryr seg ikke om det, men nå er det sånn at vi faktisk må sette opp håret hennes eller så henger det rett ned i annsiktet hennes og det er nok ikke noe moro for hun, for da blir hun helt blind. Men nå som hun begynner å ha så mye hår gleder jeg meg til å kjøpe inn litt mer spenner, sløyfer osv til håret hennes. Hun fåt litt slikt i kalenderen sin nå til jul, men man får liksom ikke nok av slikt når man har en liten jente å dulle opp.  

  Fine jenta vår, senere har jeg også fått til å få alt håret hennes i to fletter på hver sin side. Håret bak er litt kortere enn det forran så det har ikke gått tidligere, men i dag fikk jeg det til.

  Når kunne du lage fletter på ditt barn?
  Hvordan er ditt barn når du skal ordne håret hennes? 

 • Mie
 • LILLE PRIKKEN

  • 28.11.2012, 20:48

  Vi er på dag tre med vannkopper og har vært gjennom en utrolig utrolig natt. Vi er godt vandt med at Mie sover hele natten gjennom uten noe problemer og hun sover som regel veldig lenge om morgnigen, men den siste natta har hun sovet så dårlig. Mye av grunnen var nok at  hun var sulten, for hun har noen vannkopper på tunga som sikkert gjør at det er vondt for hun å spise.  Hun fikk tilbud om flaske fler ganger, men hun virket ikke intresert i det hele tatt, og bare skrek når vi ga hun flaska, så vi holdt på inn og ut av rommet hennes fra rundt elleve på kvelden til rundt fire i natt. Og hun var våken igjen når klokken var seks. Da fikk heldigvis Joakim hun til å sovne igjen i vogna si, men hun sov ikke spesielt lenge. Så vi har sovet litt på skift her i dag før Joakim måtte på jobb. Jeg var hjemme med Mie siden hun ikke var i form, og da synes jeg ikke det er helt riktig å skulle ha barnevakt på hun. Så får vi se ann formen i morgen hvordan den er da og om jeg skal på jobb eller ikke. Men håper snart formen hennes snur, er ikke noe moro for hun når hun er dårlig heller. I dag har hun spist litt mer, men ikke veldig mye. Fikk ikke i hun noe til kvelden. Men skal gå inn med litt melk til hun litt senere. Hvis ikke er jeg redd vi får en lik natt i natt som forrige natt. 

  Ellers kom mamma på besøk i stad og hun hadde med seg en bamse til Mie, og den har vi kalt for Kopper, siden hun fikk den pågrunn av vannkoppene. Så i kveld la Mie seg med to bamser, en  i hver armkrok. Godjenta. Håper vi får en bedre natt i natt og at hun sover litt bedre. For i dag har hun ikke vært helt tilpass, trøtt omtrent hele tiden, men sover ikke mer enn kanskje tre kvarter sammen hengende om gangen. Vet ikke hvorfor men det klør sikket på kroppen hennes og i dag har hun også hatt en del i feber. Lille hjertet mitt. Vi krysser fingrene for en bedre dag i morgen og at vi nå går mer og mer mot å bli bedre igjen.


  Lille prikken. Hvis dere ser inne i munnen ser dere den hvite prikken som er den største blemma på tunga.

  Hvordan var ditt barn da det hadde vannkopper?
  Hvordan har dagen din vært? 

 • Mie
 • VANNKOPPER

  • 26.11.2012, 20:29

  Dagen i dag har vært innholdsrik, vi dro nemmelig til sarpsborg på morgningen i dag fordi vi skulle kjøre mamma for hun skulle ta gastroskopi. Mens hun var der var vi på østfoldhallen og tittet, Mie gikk rundt i evigheter og tittet og sjarmerte den ene mer enn den andre. Så herlig.  Når vi kom hjem ble mamma her litt før hun dro hjem, da ryddet vi masse her og hang opp julegardiner osv. Ble såå koselig her synes jeg. Så nå gleder jeg meg enda mer til jul. Etter vi hadde ryddet og pyntet så gikk vi ut for å gå til butikken, og da begynte det å snø, nå snør det faktisk kjempemasse ute. Så dette lover jo godt. Håper på snø til neste søndag, for da er det julegateåpning og det er aller koseligst når det er snø den dagen. Men det skal man ikke garantere at det er. Men lov å håpe da. Etter vi hadde vært nede på butikken gikk vi opp til Veronica og Julie for å se hvordan de har fått det hos seg. Og de hadde fått det veldig fint. Og det var et koselig besøk. Nå er vi kommet hjem, Mie er sliten og i seng og vi skal snart spise litt mat. 
  i morgen er det til for jobb igjen, ikke helt klar, men pluttselig er helgen her igjen, og da får vi besøk. 

  Lille hjertet har fått vannkopper. Vi så den førte i dag morgen da vi stelte hun, men tenkte ikke over det med en gang, før jeg så at hun hadde fått mange væskefylte prikker i annsiktet og rundt om på kroppen. 
  Hun virket ikke noe særlig plaget tidligere i dag, men nå utover ettermiddagen/kveld har hun virket veldig plaget stakkars. Hun sovnet litt i stad i vogna si og våknet av sår gråt, bare gråt og gråt stakkars. Fikk målt tempen hennes som ikke viser noen feber, men hun fikk en paracett og så fikk hun et bad etterfulgt av innsmørning av PoxClin. Ikke noe godt for hun stakkars. Hun er nok mest plaget av kløen, men det er ikke så lett for hun å utrykke at hun klør på noen annen måte. Vi er jo selvsagt veldig glad hun har det nå så hun blir ferdig med det, for jo mindre de er jo mindre plager får de oftest. Men det er jo aldri noe moro å se sitt eget barn ha vondt da. Hun har lagt seg i senga si nå og håper hun får sove litt i kveld stakkars. Så håper vi det ikke varer i så alt for mange dager dette her.  


  Håper vi har alt vi vil trenge for natten og syketiden:)


  Litt kos etter kveldbad og før kveldsstell!

  Når hadde ditt barn vannkopper?
  Var de plaget?


   

  MIE ER KLAR FOR JULEN

  • 26.11.2012, 19:38

  Mie har fått seg et juleantrekk, det er ikke dette hun skal bruke på selve julaften, da skal hun bruke en kjole jeg brukte da jeg var liten, den skal dere få se senere. Men denne kjolen skal hun bruke på andre ting vi skal i julen, som bursdager, familie sammenkomster osv. Jeg synes den er utrolig fin og kler Mie utrolig godt. Synes hun er vedig fin i rødt. Så dette syner jeg passer helt supert. 


  Synes dette bilder er så morsomt! Lille trollungen <3 

   

  Hva synes du om bildene?
  Hva synes du om andrekket? 
   

  MIE - 13 MÅNEDER

  • 26.11.2012, 00:28

  Tenk det da! Mie er 13 måneder alt, ett år og en månede. Det er ganske mye. Hun utvikler seg i rekordfart og lærer noe nytt hver dag. Hun prøver stadig på nye ord med er ikke helt inne i den snakkingen enda. Men noenting som ligner på ord kommer jo veldig ofte. Hun har også lært seg å danse og viser at hun forstår rytmer når hun hører musikk, begynner ofte å danse når hun hører musikk og hun er flink til å vise at hun fårstår kombinasjonen med musikk og dans. Det er ganske moro. Hun begynner også bli veldig flink til å leke mer med oss. Nå han vi leke "harn" og det er mye av lek hun forstår mer. Noe som er utrolig morsomt. Mie er veldig lite sjenert og finnes ikke redd fremmede mennesker, hun kan lett løftes opp av noen hun aldri har sett før og ikke bry seg stort om det. Hun elsker å være ute og blir helt hysterisk hvis en av oss foreksempel skal på jobb og vi går ut døra og hun står igjen på innsiden, da hyler hun helt hysterisk. 
  Hun er også en rotekopp av annen verden, hun river utover alt hun får tak i og er helt ekstrem på speislet bleiene sine så døra inn til badet MÅ være lukket igjen eller så er det bleier over hele badet og spesielt i do. Alt skal helst oppi der av det hun finner på badet. Ellers er hun helt besatt av sko og bærer på alle sko overalt, så når vi skal finne skone våre så er det innimellom en liten leterunde for å finne de igjen. Hun begynner rett og slett å bli en skikkelig ramp.

  ♥ Ape etter sitt eget speilbilde. - Det gjør hun

  ♥ Bruke to ord meningsfylt. F.eks se på pappa og si pappa. Se på ball og si ball. - Hun kan se på meg og si mamma, og når hun ser katter så sier hun "pyyyyys"

  ♥ Tegne streker - Kan.

  Barnet ditt er en livsnyter! Du merker at de trenger større rom for å utvikle seg. Det holder ikke lenger å bare bygge klosser, de vil pille på alt mulig annet. Du kan finne de oppi alle skuffer, så nå er det svært viktig å sette giftige vaskemidler HØYT og få på barnesikring på skuffer du ikke vil de skal oppi. Et lite tips er å ha en skuff de får lov å rote i, med trygge bokser og kjøkkenredskaper. Barnet liker å dra ting etter seg eller skubbe det foran seg. Gjemmelek og løpe ? fange leker er hysterisk morsomme i denne alderen. Det samme er plasking med vann og graving med bøtte og spade.

  - Alt dette stemmer veldig bra:) Mie er utrolig glad i å utforske ting og som sagt så roter hun veldig. Hun bærer også veldig mye rundt på ting og elsker som sagt å dra ting utover. Spesielt ut av skuffer, skaper osv. 

  Ord: Mamma, pappa, bø, pu(y)s, hei, hade, jada, nei, ja, tittit de jeg kommer på i farta.

  Tenner: 1.


  Hvor gammel er barnet ditt?

  NYTT DESIGN

  • 23.11.2012, 23:45

  God kveld.
  I kveld på jobb slo det meg at jeg ikke har skrevet noen 13 måneders oppdatering av Mie enda. Så det skal jeg gjøre i morgen tenkte jeg, 14 dager for sent men, bedre sent enn aldri, er det ikke det man sier?
  Jeg skal skrive den i morgen etter jobb ihvertfall. Jeg jobber helgen så jeg jobber dagen på lørdag og kvelden på søndag før det er fri på mandag. Noe som er utrolig deilig! Så jeg må straks finne senga og legge meg så jeg orker å stå opp i morgen. Lite motiverende å jobbe i helgene egetlig. Men da er det to helger med fri før det er jobb helt igjen også er det masse fri i jula. Noe som er utrolig deilig.
  Men når vi er inne på jul, så  har mamma hjulet meg i kveld med å sette kroker i liftgardinene mine, som skal henges opp nestehelg. Noe jeg gleder meg utrolig mye til. Da får vi også besøk og skal først på nøtteknekkeren forestilling før det er julegateåpning på søndag, hvor det også er grantenning og det er første søndag i advent. Masse koselig den helgen.

  Men når vi er inne på jul, ser dere at jeg har nytt deign på bloggen min? Bloggen har nemmelig blitt pyntet til jul i kveld av snilleste ANDREA som er Joakim sitt søskenbarn, hun har vært her på besøk for en stund siden i bursdagen til Mie. Utrolig søt jente som er veldig flink med deisgn og bilderedigering osv. Noe jeg ikke er spesielt flink til, så da er det godt å få hjelp til slikt. Hehe. Utrlig fornøyd ihvertfall:)
  Hva synes dere? 
  BLOGG BLOGG BLOGG...

  • 22.11.2012, 21:27

  Ronja, når har du tenkt til å blogge? I dag skal jeg blogge. Dette sier jeg til meg selv hver eneste dag. Men det ender som regel opp med at jeg ser over hva som er nytt på facebook før jeg ligger å halvsover på sofaen resten av kvelden. Før jeg nærmest besvimer i senga om kvelden. Begynner virkelig å kjenne det nå at jeg er så utrolig lei av tunge regndager, og at det aldri blir lyst ute om dagen. De dagene jeg jobber dagvakt er det som regel mørkt når jeg drar på jobb og jeg mørkt når jeg kommer hjem. 
  Jeg merker virkelig at jeg er sliten og slapp om dagen, om kvelden etter Mie har lagt seg så orker jeg ikke tanken på å rydde og vaske osv. Men jeg havner som regel bare i sofaen før jeg legger meg til lading.
  Jeg merker veldig godt på kroppen at jeg har veldig lite med energi og at det har vært lite sol på kroppen i sommer og at lagrene med dvitaminer er utrolig små. Så jeg må nok vurdere å spise litt mer mat som inneholder dvitaminer og kanskje begynne å ta noen minutter med sol i uka. Bare for å få litt tilskudd som forhåpentligvis gir meg litt mer energi. For det er veldig slitsomt å være så sliten som det jeg er om dagen. Jeg får bare håpe det snart snur og at jeg snart får litt mer energi. Får prøve å trene litt og bevege meg litt ute tenker jeg. 

  Ellers tenker jeg å prøve å blogge litt mer, ihvertfall prøve. Nå skal jeg jobbe i helgen så da kan det bli litt mindre, men skal skal prøve så godt jeg kan å komme med litt oppdateringer til dere.
  Jeg kan jo fortelle dere at vi er ferdig med alle uten om en julegave og det er ikke dårlig til å være oss altså. Vi venter fremeles på to av de i posten og den siste vet vi hva skal bli med vi ahr bare ikke fått handlet den inn enda. Håper den ene som vi har bestilt i posten faktisk kommer fordi den er bestilt fra utlandet og det begynner å bli en stund siden vi bestilte den, så det hadde vært veldig trsit om vi ikke fikk den. Men vi krysser fingrene og håper den kommer før jul. 

  Hvordan er energien din om dagen - er du preget av lite sol og grått vær?
  Er du ferdig med julegavene?
  JULEKORTBILDER

  • 12.11.2012, 22:04

  Orker ikke skrive så veldig mye her, men vi var på tur i helgen og da tok vi litt bilder av Mie som vi skal brukes til årets julekort. Har ikke bestemt meg for hvilket eller hvilke bilder eller hvordan kortet skal se ut enda, så jeg deler alle de bildene jeg synes var finest. Så får jeg prøve å bestemme meg, er jo enda en stund igjen til jul da. Selvom jeg i dag har kjørt meg julegardiner og syvarmet kysestake! hehe.
  Jeg gleder meg så enotmt til å pynte til jul i år så jeg gleder meg veldig til vi går over til desember. For da kan jeg begynne i det små med litt julepynt. hehe. Men her kommer ihvertfall litt julekort bilder av Mie, er ganske stolt for jeg er fotograf selv.  HVA SYNES DERE OM BILDENE?


   

  MIN ØNSKELISTE JULEN 2012

  • 08.11.2012, 12:16

  1. PYNTEPUTER TIL SOFAEN
    - gjerne i kremhvit, strikket, bruntoner og de fleste fasonger

  2. GULVTEPPE TIL STUA
     - Et loddent et, men ikke i for lyse farger 

  3. PENGER
     - Har man alltid bruk for 

  4. KOKEBØKER
    - En fotballfrues dagbok, eller andre kokebøker med sunne gode oppskrifter i

  5. HOTELLPUTER
    - Kjempestore hodeputer

  6. HYLLE MED SKUFFER
     - Trenger ikke være akkurat denne, men liker denne veldig godt. Fre frekkerhuset og heter
       ODIN hylle.

   7. SOFA TREKK
      - Trekk til ektorpsofaen og puffen vår. i fargen EDSKEN BEIGE

  8.  DOLCE GUSTO
       - Denne runde varianten, i svart.

  9. GAVEKORT
     - Som kan brukes på hele sentere. 

  DEN GAMLE OG DEN NYE

  • 08.11.2012, 10:25

  I går ble det ikke noe tid til å legge ut bilder av den nye bilen vår, fordi det ble litt å gjøre før jeg dro på kveldsvakt, men i dag skal dere få ltt bilder av både den gamle bilen som vi leverte til skroting i går og den nye bilen som vi har kjøpt. Vi har vært så uheldige at noen har vært borti speilet på den nye bilen vår da, så de har knekt av en plastbit på speilet.. utrolig typpisk. Men vi får dra opp på bilbutikken og spørre om de kan bestille en ny del til oss. Det er jo så mye elektisk inne i speilet så dumt om det blir ødelagt. Men vi har teipet utenpå ihvertfall såhåper det holder det unna fukt osv. 
  Men her kommer det ihvertfall litt bilder til dere. Vi er utrolig fornøyd med bilen så langt og gleder oss til å prøve den ut til fredag for da skal vi på langtur.

  GAMLE BILEN
  NYE BILEN
  Hva synes dere om den nye bilen?


   

  MIE´S VINTERJAKKE

  • 06.11.2012, 23:16

  Nå som Mie begynner å bli så stor kan det være veldig tungvindt å måtte ta på hun dress hver gang vi skal ut på småturer, som på butikken eller på besøk osv. Så vi bestemte oss for at vi måtte ha en vinterjakke til hun som vi kan ta på, så sikker hun den dressen hele tiden. Jeg er ganske kresen på ytterklæt til barn, jeg liker at det først og fremst er varmt, og at det er mykt slik at det er behagelig for barna og ha det på. Det er det jo også litt viktig at det skal være litt pent å så på og ikke minst praktisk og ta av og på. Så det er mange kriterier som skal utfylles når det skal kjøpes inn noe. Jeg googlet rundt og tittet i alle butikker etter det jeg synes var den perfekte ytterjakka til Mie, men synes aldri fant noen som var akkurat slik jeg ville, og de jeg fant var utrolig dyre. Men til slutt fant jeg en på nettet og ble så glad da jeg så de hadde størrelsen til Mie, så jeg måtte bare hive meg over det og bestille den hjem. Og noen dager senere hentet jeg den på posten og jeg har vært såå fornøyd med den, virkelig elsker den, og den er så behagelig. Og veldig praktisk, da glidelåsen er på ryggen av jakken. Vi trer den bare over hode og lukker den nedover. Altså ingen glidelås som skal festes i hverandre eller som gnager i halsen. Så det er veldig positivt. Den er av merket MiniATure. Jakken er lilla med bruke "blomster" på:)  Hva synes du om jakken?
  Hvordan jakke har ditt barn? 

 • Mie
 • DEN FØRSTE SNØEN

  • 01.11.2012, 22:38

  I dag har vi hatt en veldig fin og innholdrik dag. Jeg hadde jo fri i dag før jobb helg. Men Mie hadde ikke tenket til å sove spesielt lenge i dag så vi var tidlig oppe. Hun var også veldig mye oppe i natt så hun var veldig trøtt og sov helt fra klokken elleve til halv tre på dagen i dag, og det er jo veldig bra. Jeg har ikke blogget så mye i det siste fordi jeg er utrolig sliten om dagen. Men jeg tenkt jeg kunne vise dere litt bilder fra jeg og Mie var ute her en dag og så på den dørte snøen som kom i år. Nå er det rikitgnok regnet bort igjen da, men det har vært litt snø her, men vi synes det kan vente litt til. Men Mie synes snøen smakte veldig godt og gleder seg veldig til det kommer mer snø etterhvert, så vi kan ut å ake osv.   Har dere fått snø enda?
  Hva synes ditt barn om snø? 
   

  Om meg

  Ronja Åsen

  Søk i bloggen

  Kategorier

  Arkiv

  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no