Ronja Åsen

- Mamma.Student.Samboer.Interiør -

6.UKERSKONTROLL

 • 01.12.2011, 00:30

Siste del av spørsmålsrunden kommer i morgen regner jeg med. Trodde jeg rakk å bli ferdig på den i dag, men det rakk jeg da alltså ikke. Har igjen en del spørsmål med jeg orker ikke å bruke tid påde nå. Får heller ta de en dag senere. Er sliten og gleder meg bare til Mie sovner så vi kan legge oss. Skulle egentlig på barselgruppe men hadde rotet bort det brevet jeg fikk i posten så jeg hadde ikke fått med meg at man måtte melde seg på på tirsdagen så da er det nok for sent nå. Men men... får skylede på ammetåka... Også får vi heller kose oss med Joakim på morgningen også får jeg og Mie kose oss alene på ettermiddagen og kvelden mens Joakim er på jobb.

Men over til overskriften, i dag har vi vært på 6 ukers kontroll med Mie og alt var bare helt perfekt. Ingenting å si noe galt med. Fikk skryt for at hun har et veldig våkent blikk og at hun var sterk og at hun var opmerksom. Hun var ikke så veldig fornøyd når vi var der, fordi hun hadde sovnet i bilen og det var ikke så populært å bli vekt da også kledd helt av. Stakkar lille jenta mi. 
Hun har lagt på seg skikkelig og jeg ble kjempe overasket da jeg så hvor tung hun har blitt nå. 

Ved fødsel            10.10.11 3760 g 51 cm 36HO
Ved Hjemreise      12.10.11 3390 g
Hjembesøk            31.10.11 3930 g            38,5HO 
6.Ukerskontroll      30.11.11  5020 g 58 cm 40 HO
Mie i den deilige dressen sin fra nøstebarna. 

Etter at vi hadde vært på helsestasjon dro vi for å EU-godkjenne bilen og den ble endelig godkjent. Så nå slipper vi å tenke på det på en stund. Mens den var inne for sjekk trillet vi en tur i Lillehammer. Så da fikk Mie sovet godt i vogna si og vi fikk oss litt trim, ikke noe er bedre enn det på en dag som dette hvor været var utrolig fint.

Senere på ettermiddagen dro vi bort til foreldrene til Joakim for å spise middag også skulle Joakim bytte om til piggdekk. Funker ikke å bo her med piggfrievinterdekk nei. 
I dag var også første gang Bestefar holdt Mie, han er visst ikke noe glad i å holde på små babyer men i dag ble han tvunget til det. Men leverte hun raskt tilbake når hun lagde litt lyder.


Ellers så er vi 8 minutter inn i desember og det er kalender tid. Endelig! Sykt at det bare er 24 dager igjen til julaften. Joakim trodde ikke han skulle få noe kalender i år, men der tok han feil jeg og svigermor har sammen fikset så Joakim får pakkekalender i år også og jeg kan love dere at det var en stykk gutt her som ble veldig glad da han skjønte at han skulle få kaleder likevell!
Hva veide ditt barn ved 6.ukerskontroll?
Har du kaleder? 

SVAR DEL 3

 • 30.11.2011, 22:59

Trives du i Lillehammer, savner du Moss, savner du MEG?
- Trives helt greit, Men savner virkelig Moss ja! Og jeg savner deg MASSE!:) Forhåpentlighvis så flytter vi til Moss neste år. Savner du skole og den hverdagen du hadde for et år siden?
- Noen ganger så savner jeg å ha noe å gjøre hver dag. Men hverdagen min nå er jo mye mer verdifull og meningsfull enn det den var for ett år siden. Men kan inrømme at jeg savner det enkelte ganger. Men mest det sosiale ved å gå på skolen. 

Hva er det beste med å ha søte Mie ?
- Tanken på at hun er min, og at jeg skal få lov til å være mamamen hennes for alltid, og at min kropp ha bært hun frem og født hun til denne verden. Også det at når man har en dårlig dag så blir den superbra når jeg ser min vellskapte, nydelige datter som ligger og pludrer og smiler til meg. 

Har dere faste soverutiner med Mie?
- Vi prøver å begynne med kveldsstell rundt 21.30 tiden. Men hun sover ikke til noen fast tid. Men hun sovner somregel før midnatt hver kveld og det begynner å bli litt rutiner rundt det, men siden hun er så liten enda så er vi ikke så strenge på det. 

Hadde du eller Joakim også masse hår da dere ble født?
- Ja, begge to hadde veldig mye hår. Hva skal du gjøre med tanke på skole?
- Jeg skal ut som lærling nesteår regner jeg med. Og utdanne meg til helsefagarbeider. Etter jul skal jeg også ta opp noen fag som privatist. 

Gråter hun mye, eller er hun ei fornøyd lita pie?
- Mie er ei veldi fornøyd lita jente, når hun gråter er det som regel noe hun vil, trøtt eller sulten. Utenom det smiler hun mye. Men hun har som alle andre barn sine dager der ingenting er bra. Men det er heldigvis veldig skjeldent.

Hvilken vogn har dere til Mie?
- Vi har en simo duo. Gråter hun mye?
h- Nei:) 

Har dere kommet inn i rutiner?
- Vi er ikke helt inne i turiner enda, men vi prøver så smått, men hun er enda litt liten til å kunne lage rutiner for. 

I såfall, hvordan er en vanlig dag for deg?
- En vandlig dag for meg er at Mie våkner første gang mellom 6-7 om morgningen for mat også sover hun videre i sengen sin etter på. Så står jeg opp med Joakim når han skal på skolen eller jobb, låser etter han og legger meg igjen. Også prøver jeg og Mie og stå opp i 11 tiden og da er det morgenstell og påkledning, så får hun litt mat og kos før hun er trøtt igjen og vil sove i vogna si ute. Da triller jeg somregel til postkassa og henter posten også sover hun ute på verandaen. Da forter jeg meg å spise litt frokost og gjøre litt husarbeid, før jeg slapper av litt eller sitter på pcen. Så våkner Mie igjen og da er det tid for mat og ny bleie igjen.Så koser vi litt, ser på litt tv og hun sover litt nå og litt da i vogga si i stua, skifter bleier osv. Også kommer Joakim hjem og da bytter vi på å lage middag og passe på Mie(hun er ikke så glad i å ligge alene ennå) Så spiser vi mens Mie ofte ligger i vogga si siden av bordet og ofte sover. Så rydder vi av og Joakim gjør ofte skolearbeid mens jeg og Mie koser oss. Sånn sitter vi ofte om kvelden hvis ikke vi skal på besøk, butikken osv. Så bader/dusjer hun noen kvelder også får hun pysj også en flaske før hun ofte sovner på puppen. Da bærer jeg hun over i sengen også sover hun som regel helt til 6-7 dagen etter. Etter hun er i seng har jeg og Joakim kjæreste tid.  

Kan du få Joakim og moren din til å skrive hver sin fødselshistorie om hvordan de husker fødselen?
- Da må jeg spøre de først om de vil det. Og siden dere begge to leser bloggen min. vil dere? 

Liker du å være ung mor ?
- Ja, jeg synes det er fint å tenke på at jeg vil være ung lenge mens Mie blir større. Om hun får barn like tidlig som meg er  jeg ikke mer enn 36 år. Og får hun barn når hun er 20 år så er jeg ikke emr enn 38.. jeg vil antagelig også være en sprek bestemor om jeg blir det. Samtidig har jeg masse energi Og ja, jeg liker å være unge mor. 

Vil du/dere ha fler barn, evt når ?
- Ja, jeg vil ha en eller to til. Men det blir ikke før om ganske mange år. Fødselen sitter nok litt for friskt i minnet enda, og jeg vil at Mie skal få lov til å være liten alene også vil jeg utdanne meg først så om en 5 år kanskje kan andre mann komme:) 

Synes du selv du har funnet den rette ?
- Helt klart. Vet ikke hvordan jeg skal beskrive det men Joakim er akkurat den type gutt jeg alltid har ønsket meg siden lenge før jeg kjente han. Joakim er ikke den typpiske gutten som ser fotball, fester i helgene, bruker hele månedslønna si på å pimpe bilen osv. (litt overdrevet) Men han er ihvertfall helt perfekt for meg, og jeg er utrolig glad for at det er han jeg har barn med.  

Hvordan synes du Joakim takler papparollen?
- Helt perfekt, han er en kjempeflink pappa og det har han vært siden første dag. 
Er Joakim flink til å hjelpetil hjemme?
-Njaaa.... Hehe. Er vel jeg rom rydder og han som roter. Neida. Joakim er veldig flink hvis jeg spørr og andre ganger er han veldig flink på eget initiativ. 

 

SVAR DEL 2

 • 29.11.2011, 23:44

anbefaler du å få barn tidlig? Er bare 17 men hat utrolig lyst på barn snart.. har vært sammen med kjærsten min i 2 år og skal flytte sammen til sommeren.
- Jeg vil anbefale å få barn tildig, men kanskje ikke så tidlig som 17 år. Jeg var selv 17 år da jeg ble gravid med Mie og jeg angrer ikke et sekund. Men hadde jeg kunne fått akkurat den same lille jenta etter jeg var ferdig utdannet så hadde jeg nok ventet. Men vi kalrer oss bra. Økonomien er ikke den aller beste men det går rundt. Men jeg vil nok anbefale deg å vente til dere har bodd litt sammen, for det er mye jobb med en baby og leilighet, og jeg hadde planer om å ta påbygg som privatist, men enda så har jeg ikke hatt noen tid til å lese så det kan bli en utfordring å få til å utdanne seg senere. Men jeg skal klare det. En baby er nok mer ansvar enn man regner med. Du bør ihvertfall fullføre videregående først.


Hvordan skal dere feire jul nå som mie er født?
- Vi skal feire her hjeme hos oss, jeg synes det er best slik at vi bare kan legge Mie når kvelden kommer og vi slipper å dra med oss så mye bort. Blir sikkert en del pakker til den lille prinsessa også så jeg synes det er best å feire her hjemme. Planen er egetlig at moren min og broren min skal komme oppover, og det håper jeg de kan. Men vi må vente og se hvorda moren min jobber. Men håper jo selvførgelig de kommer oppover.

Hva slags juletradisjoner har dere i din familie?
- Vi har ikke så veldig mange tradisjoner i familien min tror jeg. Men vi spiser ribbe og risekrem på julaften også pakker vi opp pakker. Eller så har vi tradisjoner med pakkekalender før jul og juletrømpe på julaften. Også har vi pleid å være på julegrantenning/julegateåpning også tenner vi jo et lys hver søndag i advent. Også pynter vi juletre lille julaften. 

Hvor lenge har du vært sammen med Joakim?
- Vi har en lang historie. Men vi regner det som at vi har vært ordentlig sammen i 1år, og 3 måneder:) 

Hva skulle mie het hvis hun ble gutt?
- Jonathan

Hva er best med å være mamma?
- Utrolig mye, har egentlig ikke noe svar på det for alt er så herlig. Selv å bli vekket klokka 4 på morgningen er herlig når du ser ned i babysenga og ser verdens fineste smil. (har et leger svar på det i del 1)

Hva har du ment å utdanne deg til?
- Først helsefagarbeider, så sykepleier også vil jeg spesialisere meg under barn og unge..

Er det vanskelig økonomisk med ei lita når dere er så unge?
- Vi er ikke rike akkurat, men det går rundt og vi har råd til det vi trenger + litt til. Men vi har ikke den beste inntekten.

Hvordan mobil har du?
- Jeg har en experia ray i rosa. Fikk den av Joakim noen dager før jeg fødte. Og er veldig fornøyd med den.

Liker du leiligheten din?
- Jeg liker den veldig godt innvendig.. men kunne ønske den lå mer sentralt. Men sånn interiøsmessig er jeg veldig fornøyd. 

Hvor kjøpte du tingene til adventspynten din?
- Alt er kjøpt på kremmerhuset.


Hvordan trives du her?
- Nja... helt greit. Men savner byen og det litt mer sentrale livet.

Savner Mie mormor?
- Nå dro jo mormor i går, men Mie savner mormor allerede ja. Og gleder seg til hun ser mormor og onkel neste gang.

Har mamman din gitt deg noen gode råd etter at Mie ble født?
- Hun har gitt meg masse gode råd og det er veldig fint å ha mammaen min å ringe til hvis det er noe jeg lurer på.

Hva har u tenkt til å gjøre angående utdanning ? evt. jobber du nå?
- Jeg skal prøve å ta noen fag etter jul. Også skal jeg ut i lærlingtid etter sommeren. Nei, jeg jobber ikke noe nå.

Hvordan klarer dere å få råd til alt?
- Stipend og jobben til Joakim. 

Hvordan er det å være mamma til søte Mie?
- Helt fantastisk.  

Hvordan har du det?
- Jeg har det veldig bra!  

Hva er din favoritt dag?
- Fredag 

Hvordan er det å ha en familie (som er din)?
- Det er utrolig fint. Hadde nok ikke trodd at jeg skulle sitte med samboer og barn som 18 åring. '


Hoppestrikk eller fargeblyanter?
- Jeg er så lat så jeg velger fargeblyanter, orker ikke tanken på å hoppe i strikk nå.. 

Slett hår eller oppsatt hår?
- Når håret mitt er nyklippet så liker jeg å ha det løst, men når det er litt fasongløst så liker jeg å ha det oppsatt. 

Kaker eller is?
- Er ikke så kakeglad så jeg velger IS. 

Sparta eller en uren stol? 
- Uren stol.... neida, SPARTA. 

TJEN PENGER OG FÅ FLER LESERE GRATIS!

 • 29.11.2011, 23:03

Jeg har hevet meg på trenden og laget meg en konto på bloggerfy. Der kan du tjene penger på bloggen din og du kan få enda fler gratis lesere. 
Du registrere deg ved å trykke på en av annonsene til høyre i bloggen min. Regisrere deg nå og bli medlem du også!

Er du medlem på bloggerfy? 

OLDEFORELDRE

 • 29.11.2011, 22:05

I dag har det vært noe hele dagen, noe som er uvant for meg. Jeg er vant med dager hvor vi ligger i senga hele dagen også kommer Joakim hjem og da ligger vi på sofaen. (okei ikke fult så sløvt men ikke langt unna). I dag kom svigermor på besøk i det vi stod opp. Også kom Joakim hjem bare en kort stund etterpå. Han hadde tentame og kom tidlig hjem og det er alltid godt å få litt ekstra tid sammen med Joakim. 
Når Mie hadde sovet litt i vogna dro vi på butikken og handlet inn til vi skulle få besøk av alle oldeforeldrene til Mie fra Joakim sin side. Kjempekoselig og min kjære samboer fikk virkelig vist at han er flink til å lage pizza. Så dagen har gått unna ihvertfall, deilig er det med noen dager hvor det skjer ganske mye.

Frem til jul er det mye som skjer faktisk. Ihvertfall nesten hver helg. Til helgen skal vi dra å hilse på min farmor det er andre gangen Mie hilse på hun. De bor ikke så langt unna oss så egentlig bare teit at vi ikke ser de oftere. Men er ikke så lett når jeg ikke har lappen og Joakim er på skole og jobb. Så da må de bli de helgene Joakim har fri at vi gjør slike ting. 
Og på søndage skal vi i bursdag. Og helge etter det skal vi besøke moren min i Moss og da er det bare en helg igjen også er det julaften. Helt utrolig egentlig. Og utrolig morsomt. Gleder meg til å feire Mies første jul.

Men nå skal jeg sette meg og svare på noen fler spørsmål til spørsmålsrunden.
Ha en fin kveld, her har vi besøk av berit utenfor... -.- 

Har dine barn mye kontakt med oldeforeldre og besteforeldre?
Har du mye planer frem til jul?

 

 

Svar del 1

 • 29.11.2011, 15:44

Når startet du å blogge?
- Jeg opprettet denen bloggen 17.desember 2009 så jeg har snart blogget i 3 år. 

Hva er det beste med å ha barn?
- Så utrolig mye. Tanken på at kroppen min har skapt dette lille vidunderet, tanken på at dette lille menneske trenger meg og virkelig setter pris på meg. Det er så deilig å vite at enkelte ganger når hun gråter veldig, så er det bare jeg som kan roe hun ned. Også all kosen og kjærligheten. Og følelsen av å få tårer i øynene når du bøyer deg over babysenga og ser verdens fineste smil og at den lille blir så glad for å se akkurat deg! Barn er fantastisk.Er du en utadvendt person?

- Ja, men kan være litt stille første gang jeg møter mennesker men blir fort " varm i trøya"

Cola eller fanta?

- Cola

Hva slags yrker du interresert i?
- Jeg vil jobbe men mennesker og vil gjerne utdanne meg til sykepleier. Og videre utdanne meg innen barn og unge.Har du eller driver du med en sport?
- Jeg har nok prøvd det meste av sport som liten, men tror jeg gikk på dans lengst. Etter jul er planen å begynne på et treningssenter. 

Bruker du skjorter? Hvis ja, bruker du de oppi buksa med belte til og har de stramt oppi, eller bare noen millimeter på innsiden?
- Bruker ikke skjorter.

Hvem sitt etternavn har hun?
- Joakim sitt etternavn.

Hvor gammel var du første gang du hadde sex?
- Gammel nok.

Hvor mange kjærester har du hatt?
- Noen useriøse på barne skolen, men bare ett virkelig seriøst forhold og det er med Joakim.

Var fødselen vondere enn forventet?
- Ja.
Kan du tenke deg å få fler barn?
- Ja, men ikke før om ganske mange år.

Har dere hatt sex etter Mie ble født, eller føler du det er for tidlig?
- Nei, det har vi ikke. Føler meg ikke klar for det enda.

Hva fikk deg til å velge navnet Mie?
- Vet ikke helt... Vi skrev ned navn vi synes var fine også fant vi ut at det eneste vi begge var helt enige om var Mie.

Hva er favorittfargen din?
- Grønn. Men på interiør så liker jeg, jordfarger, sølv, hvit 

Er du opptatt av interiør?
- Ja, det vil jeg si, ikke super interesert, men jeg er opptatt av det. Liker å ga det fint hjemme hos oss.
Er du opptatt av juletradisjoner?
- Ikke ekstremt, men litt kanskje.

Hvordan feirer du jul? Hva spiser dere osv.?
- Vi feirer som regel med familie/venner. spiser først, så dessert, også er det pakker og etter det er det kaffe og kos. Vi spiser ribbe.

Hva slags tradisjoner fra du var liten skal du føre videre til Mie?
- Pakke kalender, julestrømpe, en morgengave på juleaften. Også ting som at vi pynter juletreet lille julaften osv.

Selv om du sikkert blir sliten og sånt når mie er en baby, men går det fint eller ønsker du å ha mer fri?
-Det går veldig fint, kunne ikke tent meg mer fri.

Hvordan går det med ammingen?
- Det går som det går, har ikke nok melk enda,men har nok til natta/morgningen og det er veldig deilig, for da slipper jeg å måtte opp å lage flaske. Men jeg prøver så godt jeg kan med å holde oppe produsksjonen så mye som mulig, men har enda ikke nok til å mette hun helt.

Får Mie tillegg enda? Hvor mye evt?
- Ja, det går hun. Men hun får alltid pupp først også flaske hvis hun ikke virker fornøyd. Det varer veldig på ha hun får, alt ifra 60 ml til 150 ml. Spørs hvor sulten hun er.

Hvilket år er du født?
- Jeg er født 18.mai. 1993.

Hva er det beste med mammarollen?
- Det beste med mamma rollen er nok det å se hun utvikle seg, og det å bare kose og gi hvernadre kjærlihet. Alt er egentlig helt fantastisk. Det å være mamma er ikke noe man kan beskrive egentlig, det må oppleves.  Hvor lenge sover Mie om natten før hun våkner for mat?
- Hun legger seg som regel mellom 22-34 og kvelden alt ifra hvor mye hun har sovet på dagen, og sover ofte til mellom 07-09 før hun skal ha første måltid. Sover hele natta og det er virkelig deilig. 

Når legger dere henne på kvelden, eller varierer det?
- Som jeg skrev over her så variere det fra hvor mye hun har sovet på dagen. Er ikke så veldig strenge på rutiner enda, men hun sover som regel fra mellom 22-24. 

Har dere hvert på seksuketskontroll?
- Nei det var vi ikke enda, skal på onsdagen 30.nov

Har Mie babygym eller andre leker?
- Hun har en, men hun synes ikke den er så veldig spennende så hun ønsker seg ny til jul. Hun har mange andre leker, men ønsker seg også nye til jul. (kommer ønskeliste snart) 

 

1.ADVENT

 • 28.11.2011, 00:44

"Så tenner vi et lys i kveld
vi tenner det for glede.
Det står og skinner for seg selv
og oss som er tilstede.
Så tenner vi et lys i kveld,
vi tenner det for glede"Har du tent lys i dag?JULETRE-TENNING OG JULEMIDDAG

 • 27.11.2011, 21:59

I dag stod jeg opp før Mie, snakker vi om unge med sikkelig sovehjerte eller? Hun sov ikke lenge etter at jeg forlot senga da, og da måtte hun våkne litt før det var mat. 
Ellers så var jeg og Martin(broren min) på butikken, også tømte vi litt søppel, mens mamma var hjemme og passet Mie som sov ute i vogna si, så hun merket ikke at jeg var borte en gang.
Ringte også ei venninne tidligere i dag og spurte om hun ville være fadder for Mie i dåpen og hun ble veldig rørt og sa selvførgelig ja. Så nå ha vi tre faddere men mangler den fjerde. Tenkte at jeg i løpet av uka ska ringe og høre om dåpsdatoer så vi får satt en dato på det og sendt ut inbydelser. Siden det er ca to måneder til det blir sikkert.

Men tilbake til innlegget, i dag har vi vært borte på julegrantenning i nabobygda(bygda Joakim kommer fra). Det blåste HELT forferdelig også skulle vi gå ned for å lete etter nissene og da gikk folk med fakkler og det var FARLIG når det blåste sånn. Så jeg og mamma gikk inn igjen fordi vi var redde for at det skulle ta fyr i vogna, og det var jo glør overalt og ville jo heller ikke at det skulle komme inn i vogna. Så vi fikk ikke sett etter nissen i år. Men hun fikk godtepose av nissen da. Så juletradisjonene er i gang allerede.

Da vi kom hjem koste vi oss med deilig jule middag, ribbe, medisterkaker og julepølse...++ tilbehør. DEILIG. Kjenner faktisk jeg begynner å få julestemning. Og jeg gleder meg skikkelig til jul, for første gang på mange år tror jeg. Mamma har også kommet opp med masse julepynt til meg så da kan jeg begynne pynte snart.
Før alt var satt fram på bordet.

Ellers så må jeg bare få med at nisselua fra de forrige bildene er en mamma kom med, fra jeg var liten så aner ikke hvor den er ifra. Også takk for alle de søte kommentarene på forrige innlegg.

Også skal jeg prøve å svare på litt spørsmål i morgen. Må ta noen om gangen. For rekker ikke så mange pga Mie og at Joakim er på skole eller jobb og da må jeg bare at de jeg rekker mens hun sover på dagen.

Har du sett på grantenning i dag?
Har du spist noe julemiddag enda?
Hva synes du om bildene? 

OPPKLARING

 • 25.11.2011, 14:38

Mie ligger for øyeblikket ute i vogna og sover, og egentlig burde jeg bruke tiden godt og rydde litt her, men har ikke helt motivasjonen kjenner jeg, men jeg får bare prøve likevel. Tenkte bare jeg skulle komme med et innlegg til dere og en lite oppklaring. Fikk en kommentar i stad på om jeg stile meg selv spørsmål og i spørsmålsrunden min kan det nesten se sånn ut. Men det var ei som hadde stilt disse spørsmålene i et annet innlegg og da tok jeg bare å kopierte de inn i spørsmålsrunden. Derfor ser det ut som jeg har stilt meg selv spørsmmål. Men det har jeg alltså ikke. Så vet dere det! 

I heelgen kommer moren min og broren min på besøk til oss og det gleder vi jo oss veldig til. Joakim jobber hele helgen så da blir jeg heller ikke alene (selvom jeg sjeldent er det da for har nesten alltid beøk eller er på besøk de kveldene han jobber) Men koselig å se mamma og Martin igjen. Man savner jo familien når man ikke bor i nærheten av de lenger så er alltid like koselig med besøk.

Men får forte meg å gjøre litt mens jeg har tid. Joakim sitter opptatt med lekser og er syk, så får la være å mase på at han skal hjelpe meg. Selvom jeg vet han gjør det om jeg spørr. Så da får jeg hvie meg rundt med støvsugere og få rydda litt her. Koseliger å få besøk når det er ryddig her.
Hva skal du i helgen? 

LIKE?

 • 24.11.2011, 22:09

Meg som liten

Mie :-)

Lignet vi ?:-)

SOVE?

 • 23.11.2011, 21:43

Ble lite blogging i går og i dag. Men nå er jeg tilbake og håper på at det blir litt bedre. I går ble det veldig lite blogging fordi jeg rett og slett ikke var hjemme omtrent hele dagen. Først sov vi bort hele formiddagen også dro jeg og Mie  til svigers på middage, fordi Joakim var på jobb så da var vi alene. Etter middagen dro vi opp til Mies oldeforeldre og besøkte de. De hadde ikke sett hun på tre uker og de synes hun hadde blitt kjempe stor. Veldig koselig på besøk. Også dro vi på butikken og hjem igjen og koste oss med litt Kako. Veldig koselig og det er alltid godt å få slått av litt tid når Joakim er på jobb, kan bli litt kjedlig å bare gå her hjemme også, og det er ikke så mange steder å gå her heller..

Men over til hoved poenget med dette innlegget. Den siste uka har jeg slitt noe helt ekstremt med å sove om kvelden. Jeg kan være veldig trøtt og sliten, men med en gang jeg legger meg i senga, men så blir jeg veldig urolig i kroppen. Kan legge meg klokka elleve og ligge og vri og vende på meg i senga helt frem til både fire og fem på morgningen. Det er utrolig irriterende og ikkke helt praktisk når Mie våkner igjen bare noen timer senere.. Da blir det ofte til at jeg tar hun over til meg også ligger vi i senga til langt ut på dagen. Og da snur jeg helt døgnet. Så prøver å rive meg opp av senga så tilig som mulig å få snudd døgn rytmen. I natt sov jeg faktisk før klokka to og det er et fremover skritt. Håper det bedrere seg for det er utrolig slitsomt.Lille har forresten begynt å like å se seg selv i speilte(har synes det noen uker nå) Her ligger hun i leke grina si og ser på seg selv. 

Noen andre nybakte mødre som har det samme problemet? 

SPØRSMÅLSRUNDE- Avsluttet

 • 21.11.2011, 15:11

Tenkte å kjøre på med en spørsmålrunde. Så still spørmål er dere snille. Er så kjedelig med veldig lite spørmål. Skal svare på alle spørmål. Så spør i vei:-)

Hva lurer du på?

 

AVSLUTTET

KANELSNURRER

 • 21.11.2011, 01:18

I dag hadde jeg det egentlig utrolig fint mens Joakim var på jobb. Var litt godt å være alene med lillemor og få gjort litt husarbeid og dilla og dalla litt med bilder og blomster og sånn.
Ellers så var Mie ikke helt i form i kveld, litt feber og veldig slapp så hun sov veldig mye, måtte vekke hun og nærmest tvinge i hun mat, og den ene gangen jeg vekket hun spiste hun helt enormt mye. Men virket kvikkere ut mot kvelden og det er jo bra, liker ikke når det feiler lille mor noe og håper ikke hun blir syk.. det er ikke noe gøy.

Men til hovedpoenget med inlegget, i morgen kommer svigers, svigerinner ++ på middag og i den anleding så bestemte vi oss for å bake litt så vi har noe godt til kaffen etter mat. Så da ble det kanelsnurrer med sjokolade biter denne gangen. Og jeg ble veldig fornøyd med resultatet av bakingen. Skal ikke skryte på meg all jobben for Joakim laget deigen og den ble veldig stor og fin! Også monterte jeg de etterpå..

I morgen går nok det meste av formiddagen på å rydde litt her, greit om det ser lit fint ut når man får besøk tenker jeg.. nå som jeg bor uten mamma som rydder så skjønner jeg hvorfor hun har blitt sint og oppgitt over rotet mitt for det har jeg fått erfare med en *kremt* rotet samboer som jeg går å rydder etter hele dagen og som roter der jeg har ryddet for ti minutter siden... må nok oppdra han litt bedre..

Men nå skal jeg legge meg, heldighvis er rullegaridna oppe igjen så klarer kan skje å lure mie til at det er natta litt lenger i morgen. Helt sidne fødsel har hun sovet helt frem til tolv-tiden ( med mat innimellom da) Men i dag ville hun at ting skulle skje når klokka var nii.. for da var det helt lyst i rommet... Så får legge meg så jeg kommer meg opp en gang i morgen.

Liker du å bake? 

 

GOD MORGEN

 • 20.11.2011, 12:23

Rullegardina vår datt ned i går da jeg skulle ta den ned også orket jeg ikke å sette den opp igjen, så det ble veldig lyst inne på rommet vårt på morgningen i dag. Og da våknet Mie klokka ni og skulle ikke sove igjen. Uvant for meg som er vant til å sove halve dagen... Må fikse den gardina altså! He he

Men nå har vi dusjet og Mie skal få litt mat før det er tid for å sove igjen for hun :-) og mens hun sover skal mammaen og pappaen kose seg med egg og bacon til frokost.

Fornøyd frøken etter morgen dusjen <3

Ønsker alle en fin dag :-)

ADVENTSLYS

 • 19.11.2011, 20:52

I dag har vi vært på strandtoget og kjøpt litt klær til Lillemor for et gavekort vi fikk for litt siden. Og det fikk vi gjort. 
Vi kjøpte også litt julegavepapir så da kan vi snart fikse julegaver. Må bare få litt mer penger på konto så skal vi nok ordne det. Vi vet ihvertfall hva de fleste skal få!

Eller så handlet vi inn til å lage adventslys også siden det ikke er så veldig lenge til. Og jeg ble veldig fornøyd med resultatet når jeg ble ferdig med å sette det sammen. Det er så morro å skulle pynte sitt eget hjem til jul i år.
Hva synes dere om avdentskreasjonen min?
Har du begynt å pynte enda? 

FAMILIE BILDER

 • 19.11.2011, 00:57Ei som ble veldig lei av å bli tatt bilde av og to foreldre som måtte herme litt!:)

 

SPREKKER I IDYLLEN

 • 18.11.2011, 20:56

Da jeg gikk gravid tenkte jeg ofte på hvordan livet ville bli etter graviditeten og fødselen. Herlig skulle det bli, jeg skulle endelig være kvitt den store magen, jeg skulle få tilbake kroppen min akkurat sånn som den var før jeg ble gravid. Jeg skulle også få tilbake energien, et normalt sexliv. Alle sugene og lystene etter noe godt ville forsvinne. For ikke å glemme at jeg endelig skulle gå i alle de gamle klærne mine, stramme jeans og tettsittende topper. Men først skulle jeg gjennom en fantastisk fødsel. 

Idyllen slo sprekker allerede da jeg kom til termin dato og det ikke var det minste tegn på verken noen baby eller fødsel. Aå etter 5 dager på overtid med mye plager både fysisk og psykisk ble jeg satt igang. Fødselen varte lenge og var grusom. Jeg tenkte bare på at jeg ville glemme hele fødselen når hun kom opp på brystet mitt. Men nok en sprekk i idyllen.Jeg følte ingen ting. Null og niks.Bare en enorm tomhet som fylte kroppen. Alle rundt meg gråt.. og i ettertid har mamma fortalt meg at hun gråt fordi både jeg og Mie faktisk overlevde fødselen. Aldri slo det meg at det kunne gå galt med noen av oss. 
Jeg selv felte ikke en tåre før mange timer etter fødselen og da gråt jeg fordi jeg ikke hadde grått tidligere.

Ellers kan man si at idyllen har slått sprekker på alle de andre punktene også. Jeg driver fremdeles med utrenselsen og føler meg bare ekkel. Ellers så ble jeg både klippet og sydd under fødselen og synes femdeles at alt med underlivet er helt privat og bare min greie... og ekkelt. Jeg har heller ikke brukt omtrent noe av mine gamle klær fordi kroppen min rett og slett aldri har vært i dårligere stand og jeg har aldri før vært så misfornøyd med den heller. Ammepupper som ser ut som vrengte bukselommer og en kropp med masse skrekkmerker og henge hud... Energien er også helt på bunn og Idyllen har nok ikke stemt på oe av det jeg trodde før jeg begynte på en igangsatt fødsel og livet som mamma.
Hvor ble det av da jeg skulle fortelle Joakim i ekstase at vannet var gått? Og vi skulle ringe sykehuset og få beskjed om å vente på riene og at de ble tette.. Aldri skulle jeg laget meg noe bilde av hvordan ting skulle bli for da er det nok mye jeg ikke hadde vært skuffet over nå. Men en ting er sikkert jeg fikk verdens vakkreste datter og snilleste og flinkeste pappa til hun, som også er verdens beste samboeren og kjæresten man kan tenke seg. Så jeg skal ikke klage.

Men til alle dere som ikke har født enda Ikke drøm og lag dere forventninger til fødselen og etterpå fpr det er liten sjangs for at det blir sånn og da blir man så utrolig skuffet når det ikke blir sånn man hadde trodd. Ta det heller som det kommer. Å tenk hvor heldig du er som har fått muligheten til å bli gravid og bære frem et levende og friskt barn. For det er det ikke alle som har desverre.

Også får kropp og klær komme senere. Jeg har måttet si til meg selv barseltiden er så kort og dyrebar at jeg må nyte den, for den får jeg aldri tilbake. Også får kropp og et bedre selvbilde komme i andre rekke. Trening har jeg tid til en annen gang og ikke skal jeg vise meg frem for noen eller gå i bikini med det første heller.  Noen som kjenner seg igjen?

Blogg applikasjon

 • 18.11.2011, 14:59

Endelig er det mulig å blogge fra telefonen gjenom en applikasjon:-) nå blir det kanskje mer blogg fremover siden jeg kan blogge fra alle steder :-) kan godt hende at dette har vært mulig lenge men jeg fant applikasjonen ført nå i dag :-)

Lille gull<3

Har du blogg applikasjon på telefonen din?:-)

VÆRT HOS LEGEN MED LILLE

 • 16.11.2011, 23:55

Gikk fint på Mie's første lege besøk. Legen så inn i munnen hennes og sa " Her er det ingen tivl nei, dette er sopp". Dakar lille jenta mi. Han titten inn med sånn pinne og da brakk hun seg skikkelig staakkars.. tror hun har arvet den ekstremt følsomme "brekk" refleksen av meg.. for Joakim er ikke like ille men Mie brekker seg veldig lett.
Etter lege besøket så måtte vi på apoteket og hente ut medisinen hun fikk mot soppen også dro vi innom foreldrene til Joakim en tur før vi dro hjem og da fikk vi besøk av Marte, en barnsomsvenn av Joakim.

Så ble Mie veldig suttrete etter at hun hadde både bått mat av flaske, pupp og hun hadde sovet litt. Så da bestemte vi oss for å bade hun siden hun ofte blir veldig rolig av bad eller dusj. Og hun ble rolig og så ut som hun koste seg litt også. Også fikk hun litt pupp igjen og sovnet der. Lot hun sove litt siden av meg på sofaen mens vi spiste også var det tid for medisin. Og dakar hun brakk seg av den q-tipsen vi tok inn i munnen hennes.. og aldri har jeg synes at en ml har vært så mye før... Men hun sov gjennom hele prosessen og sov godt videre så nå ligger prinsessa mi i sengen sin og sover. Så mammaen og pappaen hennes skal no følge etter snart tenker jeg.


Mamma's vakring <3

Noen andre som har hatt barn med sopp og som kan fortelle hvor lenge de hadde det etter at de fikk behandling? 

TIL LEGEN MED LILLE

 • 16.11.2011, 14:41

Om tre kvarter skal vi til legen med Mie, og meg egentlig mens mest på grunn av Mie. De siste dagene har hun hatt skikkelig dårlig ånde og det skal vel ikke akkurat et så lite barn ha da når hun bare får melk. Også la jeg merketil at hun hadde et tykt hvitt belegg på tunga og tenkte med en gang at det er sikkert fordi hun nettopp har fått mat. Men det er der hele døgnet og hun har fått hvite "blemmer" på innsiden av kinnene og på innsiden av leppene... Så vi tror hun har fått sopp i munnen stakkars. 

Da jeg snakket med helsesøster på telefon så spurte hun også om jeg har kjent stikking og ubehag i puppene og det har jeg og jeg har fått sykt såre brystvorter igjen... Så hun har nok smittet meg med sopp. Så da må vi få behandling så fort som mulig. De sa det var viktig at Mie fikk behandling fordi barn med sopp i munn kan miste natlysten, og det vil vi jo ikke skal skje. Har lagt merke til at hun slipper brystet og flasker og bare skriker noen ganger og det meste av maten renner bare ut på siden av munnen.. sikkert vondt i munnen hennes stakkars..

Men nå skal vi snart kjøre så skal forte meg å rydde litt her og skifte på lille før vi drar.

Har ditt barn hatt sopp i munn? 


1 dag gammel <3

Bading på egenhånd

 • 15.11.2011, 20:37

I dag startet dagen ganske rolig, jeg og Mie lå i senga til litt over ett og da hadde hun også fått en ny bleie tidligere på morgningen fordi hun luktet tiss. Da klokka ble litt over ett så våknet jeg og da luktet det skikkelig bæsj i hele rommet. Så tok jeg i Mie og da kom det bæsj opp av kragen på pysjen... hun hadde også gulp i hele håret siden hun hadde ligget på siden og gulpet... så jeg orket ikke tanken på å skulle vaske hun med klut, så da måtte jeg bade hun på egen hånd. Har aldri badet hun alene før så det var litt av en utfordring.. Men det gikk veldig fint og Mie koste seg veldig faktisk. Smilte masse og det er så godt for mamma hjertet mitt og se at hun smiler til meg, smelter like mye hver gang.
Men hun ble ihvertfall ren og pen og det gikk veldig fint å bade hun på egenhånd!


Bilde fra vi var i Moss når mamma badet hun, hun var egentlig veldig fornøyd med blitsen var lit ekkel synes hun så derfor det rare annsiktet.

Ellers i dag har vi hatt besøk av Thea som tok bildene av Mie. Hun kom med et stort bilde av hun også skulle vi snart på alle bildene på en cd. 
var ihvertfall veldig koselig med besøk også er det så greit med besøk noen ganger for da rydder man jo masse før de kommer og det er ikke så ofte jeg har tid til å rydde så det er ofte litt rotete her. Men nå har jeg rydda så i morgen får jeg stvsuge og vaske over gulvene!

Nå ligger lillemor og sover på sofaen, tenkte hun skulle vekkes for litt mat og ny bleie etter vi har sett ferdig "da damene dro" Også er det om å gjøre å holde hun våken resten av kvelden så hun sover til natta. Hun sover veldig lite mellom ett og seks på dagen da skal det mates og underholdes hele tiden, så er ikke mye jeg får gjort her hjemme da. Men det går greit, hun har jo så vakkre øyne så det gjør ikke noe at de er litt åpne!


Mor og datter!

Har du badet din baby alene?
Fler som har opplevd "utbæsja" unga på morgningen?
 

 

Farsdag

 • 13.11.2011, 13:13

Farsdag! Joakim sin aller første farsdag! Jeg har egentlig aldri vært noe opptatt av slike dager men sidne det er det aller første farsdagen til Joakim måtte det jo feires med gave og litt oppmerksomhet rundt det. 
Jeg, Mie, og Mamma var på Senteret her om dagen og da kjøpte vi en fin genser til Joakim fra Mie. Og han le veldig glad for den også!:)
Ellers så har vi ikke tenkt å feire noe voldsomt. Men alltid koselig med en liten gave da.


Joakim og Mie på morgningen i dag!:)


søta <3


Sokker for å hedre pappaen sin!


Vakringen min <3

Feirer dere farsdag? 

BESØK OG FØRSTE SMIL

 • 13.11.2011, 01:29

Det blir ikke mye til blogging om dagen. På tirsdag dro jeg og Mie til Moss og det gikk utrolig fint å ha hun med på toget. Var redd hun skulle bli urolig eller at det skulle bli stress. Men den lille prinsessa mi sov i vogna si hele vegen til Moss hun. Det er ca 4 timer, men skifting av tog. Stolt av hun da ja. 
Det føles ut som om vi kom hit i går, og i morgen skal vi hjem igjen allerede, huff. Skulle møtt fler, gått fler turer, og det er så mye man skal rekke, men som jeg ikke fikk tid til eller som ble glemt. Det er ikke bare bare å bo så mange timer unna alle vennen sine og familie, men neste år blir det forhåpetlighvis sånn at vi bor i Moss. 

I går kom Joakim også til Moss, så vi drar sammen oppover i morgen. Han skulle egentlig komme i går kveld, men han kom som en overaslkelse på ettermiddagen noen timer før vi trodde han skulle komme, og det var veldig koselig. Akkurat slike overaskelser som er best å få. Jeg tror Mie også var veldig glad for å se pappaen din, for da hun lå i armene hans og han snakket til hun smilte hun med hele annsiktet. Og etter det har hun smilt når vi snakker med hun, og det er så herlig å se. 

I dag har vi vært på besøk hos pappa, veronica(pappa's samboer) og Julie ( veronicas datter). Veldig koselig å beøke de, veldig lenge siden jeg har vært hos pappa, så var veldig koselig å se kattene igjen også. De synes Mie laget noe voldsomt med lyd, men de synes også hun var veldig spennende å se på og lukte på. 
Mie var for det meste veldig rolig og avslappet, men hun ble litt sint noenganger, når vi ikke gikk rundt med hun. Noe som ikke er noe problem når det som oftest er kamp om å få bare, holde og dulle med hun.


Joakim og Mie


Stolt morfar


Tre generasjoner, Pappa, datter og datterdatter :)


Lille tulla <3

Nå ligger den lille prinsessa vår og sover godt i sengen sin, så nå skal mammaen og pappaen hennes også legge seg! I morgen skal vi kjøre hjem og det blir veldig godt og veldig trist på samme tid. Jeg må virkelig innrømme at jeg savner å bo i Moss... og jeg savner å ha moren min og vennene mine så nære..

Når begynte ditt barn å smile?
Flers som har liten tid til blogg om dagen? 

Ronja's ønskeliste til jul

 • 10.11.2011, 23:08

Bare minerals sminke :)

Fotoprinter, så jeg kan printe ut bilder selv:)

Frityrkoker

Ekstern harddisk

Gavekort på sentere eller på Ikea

Lys, og lykter.. spesiellt lykter til å ha på veggen og i taket!:)

Penger

Kommer ikke på noe mer i farta nå:)

 

Mie 1 måned

 • 10.11.2011, 18:04

Tenk at i dag er det allerede en månede siden lille Mie kom til verden. 
For meg er hun fremdeles like liten og jeg ser nok ikke forandringene hennes like enkelt som alle andre ser de. Men hun er jo blitt større, ihvertfall lenger. Jeg ser også at hun har fått mer bollekinn og at hun begynner å få litt tykkere lår, legger, armer og at hun har fått litt rundere mage.

Til å være en månede er Mie utrolig sterk i nakken og bena. Og når vi hadde hjemme besøk da hun var tre uker gammel fikk jeg beskjed om at hun lå litt forran gjennomsnittet når det gjelder utvikling. Fikk skryt for at hun ser veldig frisk og fin ut, hun har en fin hudfarge, en perfekt vekt og hun legger på seg akkurat det hun skal.
Når hun sover snur hun seg fra side til side hel selv og hun holder hode sitt veldig bra selv og er veldig sterk i nakken. Hun er også veldig sterk når hun ligger på magen og løfter opp hode og løfter bena.

Mie har sovet hele natta siden den dagen hun ble født. Og det er utrolig deilig. Som regel så er hun i seng mellom 23.00 -24.00 og da sover hun helt til Joakim drar på skolen rundt 07.30. Da tar jeg hun over i senga til meg og gir hun mat der. Også sover hun sammen med meg og da er det ofte vi sover til rundt 12-12.30. Så skal ikke klage på at jeg har veldig underskudd av søvn. På dagen sover hun ikke så veldig mye, men det variere fra dag til dag. Som regel sover hun bare to lange lurer på dagen. En rundt 14 tiden og en rundt 18 tiden. Og noen dagen små sover hun litt.
Så hun kan være litt krevende på dagen fordi hun gjerne vil underholdes, men ingenting er gøy.

Jeg kunne ønske jeg fullammet hun, men etter at jeg var syk en ukes tid så mistet jeg nesten melken av antibiotikaen jeg fikk, jeg sluttet derfor på den etter to dager og melka har kommet mer og mer tilbake etterpå heldighvis.
Men jeg har fremdeles ikke nok til å mette den sultne lille babyen min. Så hun får en flaske litt nå og litt da. Enkelte ganger er hun veldig fornøyd med maten etter amming og andre ganger kan hun ha ligget og ammet i over to timer men fremdeles være utrolig og uforøyd og da får hun MME. Hun får også hver kveld før hun skal sove. Selvom det er trist å ikke kunne fullamme så er det vitigste for meg at hun blir mett og er fornøyd.

Ellers så har hun fått skryt for at hun har et veldig våkent og klart blikk, hun har også et veldig festet blitt og hun er lett å få øyekontakt med. Det fineste hun vet er lys, og ser på alle lys og tven. 
Hun har også interesse for to leker, som er rød, svarte og hvite. De følger hun med øynene.

Jeg er usikker på hvor stor hun er, men hun er rundt 4050 gram tung vil jeg tro, og noen å femti cm lang. Merker ihvertfall at hun har strekt seg for enkelte bukser i 50 begynner å bli litt korte.
Hun er ihvertfall en veldig rolig og snill unge, men hun har sine dager hun også hvor ingenting er bra nok og hun bare vil gråte og små klage hele dagen. Hvor ikke mat er bra nok, ikke puppen er bra nok, hvor hun ikke skal sove, eller noen ting. Men det overlever jeg.

Ellers så elsker jeg morsrollen, og det føles veldig naturlig. På en måte har tiden gått utrolig fort, men på en annen side så føels det ut som om hun har vært her alltid. Morsrollen er så naturlig og det føles ut som om jeg alltid har vært mammaen til lille Mie. Jeg elsker det.

Hvor gammel er barnet ditt?
Kjenner du igjen noe av dette? 

Kroppen etter fødsel

 • 06.11.2011, 19:23

Jeg har nok aldri misstrivdes så mye med kroppen min som det jeg gjør nå etter fødsel. Jeg hadde nok ikke regnet med at den ville endre seg så mye etter fødsel og graviitet som den har gjort. Føler ikke det er min kropp i det heletatt.
Jeg hadde nok ikke forventet å se helt lik ut heller som jeg gjorde før, men hadde ikke trodd det skulle endre seg så mye.
Den siste uka jeg gikk gravid, alltså den siste uka hvor jeg gikk over tiden fikk jeg omtrent alle strekkmerkene mine, noe som er surt å tenke på. For om jeg hadde født til termin hadde jeg nok ikke gått med disse strekkmerkene nå.
Men alt i alt så er det verdt det, jeg har i dag verdens fineste lille datter som jeg elsker uendelig mye. Og det er bare 4 uker siden jeg fødte.

Jeg gikk opp ca 20kg under graviditeten, mye av det har je gått ned igjen, ca 15-16 kg er borte. Mye av det var vann som nå er ute av kroppen og mye av det var jo baby, morkake, fostervann etc. Som nå er borte.  Så de ssite 4-5 kiloene som jeg gikk opp var nok all sjokolademelka og sjokoladen jeg spiste under svangerskapet. Jeg håper virkelig på å klare å trene iløpet av vinteren så jeg kan trives i bikini til sommeren igjen. Det kan da ikke være så vanskelig å gå ned. Dessuten så ammer jeg jo, og jeg håper virkelig det hjelper meg ned i vekt. 

Strekkmerkene jeg fikk er ikke ille, jeg sprakk ikke over hele magen og store deler av kroppen, de er heller ikke kjempe store men de synes og jeg vet godt at de er der, og det er jo irritrende nok i seg selv. Men jeg håper de lysner litt og at de blir mindre synlige med tiden.
Jeg fikk ganske mage ppå puppene, sikkert fordi jeg aldri har hatt spesiellt store pupper, og når de da voste ganske raskt under graviditeten er det ikke rart de fikk noen merker.. Men de har allerede lysnet ganske mye, og de synes ikke så godt når jeg har på meg klær.
Jeg fikk noen på rumpa, hoftene og bitte litt på magen. Men ikke noe voldsomme greier, det kunne vært værre. Men jeg kunne også sluppet det helt hadde det ikke vært for at jeg gikk over tiden.

Men som sagt, jeg sitter i dag med en datter på 4 uker (i morgen) som er verdens vakkreste, snilleste og søteste. Og jeg er verdens stolteste mor. Og det er virkelig verdt det, og det er som også sagt ikke mer enn 4 uker siden jeg fødte så forhåpentlighvis endrer kroppen min seg litt mer, og jeg klarer å gå ned igjen til ca der jeg var før. hadde vært fint å passe inn i klærne sine igjen.


Siste mage bilde


Magen akkurat 3 uker og 6 dager etter fødsel.

Hvilket syn har du på kroppen din etter fødsel?
Gikk du ned mye etter fødsel?
Gikk du opp mye under svangerskapet?
Hvor lang tid ca tok det fra  fødsel og til kroppen var "normal" igjen?

Hva vil du?

 • 05.11.2011, 15:11

God dag!
Joakim er akkurat kommet hjem fra jobb så da får jeg noen minutter til å blogge!
Dagen i dag har egentlig vært ganske a4, har vasket klær og brettet klær, ammet og kost med Mie. Altså ikke så mye spennende som skjer om dagen.
Men tenkte alikevel at det er noen ting jeg kan blogge om etterhvert, har laget meg noen teamer som jeg har lyst til å skrive om.

- kroppen nesten en månde etter fødsel, mine tanker rundt det osv.

- Kåre en "vinner" av hvem som gjettet, dato, lengde og vekt på Mie ved fødsel.

- Ha en spørsmålsrunde..

Men er det noe dere vil jeg skal skrive om så kom med det?:D 


prinsessa som som i vogga tidligere i dag!

Nyfødt fotografering

 • 04.11.2011, 14:14

I går var vi hos ei i klassen til Joakim som er hobby fotograf og tok nyfødt fotografering. 
Og bildene ble døds fine! Vi tok kjempe masse bilder og Mie var så flink som lå stille og som var våken og rolig under nesten hele fotograferinga. Men mot slutten var hun veldig lei så da var det godt å få litt mamma kos også få sove litt i bil stolen sin.
Thea som hun heter var ihvertfall en utrolig flink fotograf så hvis dere bor i nærheten av Lillehammer så vil jeg virkelig anbefale hun om du skal ta bilder av barnet ditt!:)

Hva synes dere om bildene?
 

Som sagt, skal du ta bilder av barna dine, familien, bryllup etc. Thea er kjempe flink! 


 • Mie
 • Fødselshistorien

  • 03.11.2011, 14:57

  Fredag 07.10.11

  Dagen var kommet for overtidskontroll og vi dro inn til sykehuset til timen vi hadde fått 09.30 denne morgningen. Mamma og Joakim var med meg på kontrollen. Da vi kom til sykehuset fikk vi beskjed om å sette oss ned og vente til vi ble ropt opp. Jeg husker vi satt oss ned og at det kom en dame inn som tydelig var i fødsel for det var ikke vanskelig å se at hun hadde rier. Jeg husker jeg så inderlig kunne ønske det var jeg som var kommet til sykehuset med rier og en fødsel som hadde startet og ikke at jeg satt der uten det minste tegn på fødsel og klar for overtidskontroll. Så var det endelig min tur inn og jeg ble bare flyttet til et annet venterom før jeg fikk komme inn på et lite rom hvor jeg ble koblet til ctg registrering hvor jeg skulle sitte i en time. Heldigvis hadde jeg med meg Mamma og Joakim som underholdt meg mens jeg satt der, så den timen gikk heldigvis veldig fort. Så var det urinprøve også var det inn for å se på babyen med ultralyd. Alt var bra med babyen, men hun så ikke ut til å ville komme på en stund enda sa de, for hun hadde verken lagt seg spesielt langt ned eller festet seg så jeg fikk beskjed om å smøre meg med tålmodighet for dette kunne ta tid. Jeg fikk også GU og da viste det seg at jeg var langt ifra moden og jeg hadde bare en til to cm åpning, noe jeg allerede kunne ha hatt i mange uker allerede. Så jeg fikk rett og slett beskjed om at det var nok fremdeles ganske lenge til fødsel. Under GU tøyde også legen meg noe som gjorde ganske så vondt, fikk da beskjed om at i løpet av dagen ville jeg garantert kjenne sterke murringer i magen og jeg kunne få mase rier. Hun spurte bare kjapt hvordan jeg hadde det personlig og hvordan psyken min var, men utenom det var det ikke så viktig hva jeg svarte eller hva mamma og Joakim sa om hvordan de oppfattet meg. Så at jeg ikke hadde sovet og bare så vidt hadde sovet, at jeg var mye redd, lei meg og nedstemt var ikke så viktig og det måtte jeg bare regne med når jeg var gravid. Vi dro fra overtidskontrollen med en stor skuffelse og en time til igang setting den trettene, jeg skulle altså gå som dette nesten en hel uke til og det gjorde ikke akkurat humøret bedre. 

  Fredagen gikk nå over på ett eller annet vis også var det nok en natt, alle andre fikk sove og jeg satt oppe eller lå i senga og vrei meg rundt.

   

  Lørdag 08.10.11

  Dagen startet ganske tidlig med at Joakim hadde ringt sykehuset fordi han rett og slett begynte å bli bekymret for meg, fordi jeg spiste lite og fordi jeg ikke sov, var mye lei meg, gråt mye og var likegyldig og nedstemt. Både mamma og Joakim viste stor bekymring. Etter at han hadde snakket veldig lenge med ei dame på telefon fikk vi time til sykehuset og en ny vurdering hvor de skulle vurdere meg fysisk og psykisk. Utrolig å tenke på at de rundt deg må ringe for at man skal bli tatt på alvor når man sier selv at man er veldig sliten. Vi fikk spist litt og tatt oss god tid før vi dro innover til Fredrikstad for en ny vurdering, og det føltes godt at jeg endelig skulle bli hørt og tatt på alvor og at noen skulle bruke tid på å høre hvordan jeg følte det og hadde det. 

  Da vi kom til Fredrikstad ble vi tatt imot av hun som Joakim hadde snakket med på telefon og vi fikk et rom vi skulle vente på før hun kom inn igjen og begynte å snakke med oss. Og det var ikke veldig lett å holde tilbake tårene når hun spurte og hun viste forståelse for hvordan jeg hadde det, etter litt kom det inn enda en dame, denne gangen en lege. Hun snakket med meg en liten stund og spurte også Joakim veldig mye om hvordan jeg hadde forandret meg de siste dagene og ukene og hun sa hun synes jeg så veldig sliten ut. Hun ble derfor enig med seg selv om at hun ikke synes jeg skule gå veldig mye lenger med disse plagene fordi at det er viktig at også den som skal føde har noe energi i kroppen, så vi fikk beskjed om å dra hjem, spise, pakke og slappe av før vi skulle komme tilbake igjen klokka syv på kvelden og da skulle igang settingen skje. Jeg ville da få satt inn et ballongkateter som skulle modne mormunnen. Så vi dro hjem og pakket og slappet av, vi tok også en tur opp til kusinen min Helene og snakket litt med hun og fikk slått av litt tid.
  Jeg, mamma og Joakim kom til sykehuset fikk jeg et rom også fikk jeg beskjed om at Joakim ikke fikk overnatte sammen med meg, egentlig var jeg veldig forberedt på dette siden de hadde sagt det tidligere på dagen når vi var på kontroll, Men det ble jo selvfølgelig litt trist likevel, men mamma og Joakim lovet meg at de skulle bli så lenge de kunne også skulle de komme tilbake tidlig neste morgen. Men akkurat da jeg var overbevist meg selv om at dette ville gå bra så kom det inn ei som fortalte at de hadde diskutert det på vaktrommet og blitt enige om at Joakim kunne ligge over likevel, men at det kunne hende at han ble vekket på natta og måtte flytte ut av rommet hvis det kom inn pasienter som trengte plassen hans, vi synes dette var veldig greit og jeg ble veldig glad da jeg fikk vite at jeg ikke trengte å være alene der. 

  Også var det tid for GU og innsetting av ballongkateter etter at jeg nok en gang hadde sittet til en time med ctg registrering, noe jeg også satt med etter at jeg hadde fått satt inn ballongkateteret. Joakim ble med meg inn for å holde meg i hånda. Inne på undersøkelsesrommet fikk jeg beskjed om å kle av meg nedentil og legge meg opp på benken. Legen som skulle sette inn ballongkateteret var ikke mye forsiktig og han sa ikke hva han gjorde så jeg hylte ut i smerte og jeg husker jeg gråt noe voldsomt mens jeg klemte hånda til Joakim nesten i stykker, Joakim strøk meg over ansiktet, kysset meg forsiktig og fortalte meg hvor flink jeg var hele tiden. Men det eneste jeg klarte å fokusere på var hvor utrolig vondt det gjorde og hvor utrolig hardhendt denne legen var. Det kjentes virkelig ut som om han ødela hele underlivet mitt og jeg har i ettertid virkelig angsten for at en mann skal utføre GU på meg, noe jeg har vært likegyldig til før og jeg har aldri vært redd for slike undersøkelser før nå i etter tid, nå gruer jeg meg enormt til jeg må på seks ukers kontrollen.. 

   

  Ihvertfall jeg kom meg etterhvert og med god trøst fra mamma og Joakim så gikk det bra tilslutt. Kvelden kom og mamma dro hjem og heldigvis hadde jeg Joakim der som skulle underholde meg og det var veldig godt å ha han å snakke med. Han hjalp meg også med å få tatt meg en dusj også la vi oss og så litt på tv. Nå kvelden kom fikk jeg noe å sove på også begynte natta. 

  Litt etter vi hadde bestemt oss for å sove begynte jeg så smått å kjenne i magen at det gjorde vondt og jeg ble først veldig glad for smertene jeg kjente for da slo tanken meg at endelig skulle ting begynne å skje og jeg skulle snart være ferdig med dette. Det var når smertene begynte for fullt at jeg virkelig var overlykkelig over at jeg hadde Joakim der som var verdens beste støtte når smertene kom for fullt, han hadde en hånd jeg kunne klemme i og han skrøt meg opp i skyene når smertene var som verst. Etter noen timer slik sovnet vi tilslutt i samme seng, trangt med godt og trygt.

   

  Søndag 09.10.11

  Vi ble vekket ganske tidlig på morgningen og jeg ble satt til en ny ctg registrering før de tok ut ballongkateter og undersøkte. Jeg var nå mye mer moden og jeg hadde 4 cm åpning. De skulle da sette gel kur på meg og de vurderte først at de skulle sette to doser, men siden jeg var blitt så moden satte de bare èn. Også var det tid for en ny ctg registrering, dette skulle jeg en gang hver time, og i mellom tiden kunne jeg gå rundt.

  Etter jeg hadde fått gel-kuren kom mamma og vi  satt og løste litt kryssord mens vi ventet på at ctg registrering skulle bli ferdig og vi kunne gå litt rundt igjen. Ikke at det lenger var så veldig lett å gå rundt siden jeg hadde ganske tett med rier. Jeg og Joakim tok en dusj for å lindre riene litt, men det ble så uutholdelig at jeg ikke orket å være i dusjen. Også kom redningen under fødselen, verdens søteste og hyggeligste jordmor. Hun vurderte meg og bestemte seg for at vi skulle forflytte oss inn på fødestua, og det var enda en skritt nærmere fødsel. Da vi var inne på fødestua ble jeg introdusert for lystgassen. Noe som virkelig var min bestevenn under fødselen, og som hjalp meg virkelig med å komme meg gjennom alle riene. De neste timene husker jeg ikke så veldig detaljert utenom at jeg fikk i meg litt middagsmat på en eller annen måte og at vi forsøkte å sitte litt i dusjen, men det var helt grusomt å sitte når man hadde rier. Men jeg satt visst nok i dusjen ganske lenge ifølge mamma og Joakim. Også husker jeg at jeg fikk en voldsomt lyst på sjokolade, så når Joakim var for å kjøpe seg mat kjøpte han med seg sjokolade til meg. Noe av det jeg husker best er at mamma hadde vært nede i kiosken for å kjøpe noe som ville gi meg litt energi og hun kom tilbake med to poser med knott og jeg hev de i meg, har aldri vært veeldig glad i det men da smakte det virkelig godt! 


  Verdens beste støtte <3

  Så ble riene bare enda verre og jeg hadde prøvd å gå, stå og egentlig det meste. Kroppen begynte å bli veldig sliten så jordmor foreslo at jeg skulle ta epidural noe jeg takket ja til, det gjorde virkelig ikke vondt med selve epiduralen men akkurat i det legen satte lokalbedøvelsen kom det en rie, og det gjorde virkelig ikke godt!. Og det ga hele fødselen en slags pause, pluttserlig klarte jeg å snakke med de andre og jeg klarte til og med å le litt å ha det fint noen timer. Jeg var veldig opptatt av at Joakim hadde sagt en gang tidligere på kvelden at han hadde vondt i hode ( noe som ikke var så rart siden vi ikke hadde sovet på kjempe lenge, og spist veldig lite), Men ihvertfall så var jeg helt fast bestemt på at han måtte spørre om å få noe mot hodevondten, men han ba meg ikke tenke på det. Og da begynte jeg å true meg at jeg skulle si det til jordmora at han hadde vondt i hode og at hun måtte gjøre noe med det. Og jeg sa ifra, husker han fikk beskjed om å sette seg å slappe av litt også masserte hun hode hans. Så det skal jeg ha, selv om jeg hadde aldri så vondt tenkte jeg på de rundt meg ihvertfall.   Her hadde epiduralen begynt å virke, og det var en pause som gjorde godt.


  Siste magebilde

  Den neste delen av fødselen er ganske uklar for meg egentlig, men jeg husker at pulsen til Mie sank og de tok vannet også satte de noen elektroder på hode hennes for å kunne følge pulsen hennes enda bedre. De slet også med å få hun til å synke ned i bekkenet for hun lå ganske langt opp. Jeg måtte opp på gulvet flere ganger for å stå oppreist i håp om at hode skulle dette ned. Husker det var grusomt å måtte reise seg opp og legge seg ned igjen. 

  Også stoppet riene opp og jeg ble satt på drypp, jeg husker faktisk at det dryppet løsnet og det sprutet rundt, også løsnet nåla jeg hadde i hånda og de satte inn en ny en. Nå drypet begynte å virke skikkelig var riene helt uutholdelige og jeg begynte å kaste opp, husker jeg ble kjempe kvalm av smertene, og jeg var nok også litt kvalm av lystgassen for den hadde jeg nærmest missbrukt. Mamma og Joakim har fortalt at jeg var lettere beruset under store deler av fødselen. 
  Ihvertfall når riene kom skikkelig og det ble helt uutholdelig selvom jeg hadde både epidural og lystgass så måtte jeg stå på gulvet og svinge hoftene frem og tilbake, husker Joakim holdt meg i hoftene og svingte med meg. 

  Også fikk jeg noe yoghurt lignende greier som skulle gi meg energi, men det var ikke lenge det lå i magen før jeg spydde det opp igjen.. 

   


  Joakim gikk alltså i for små rosa crogs under hele fødselen.. noe som må dokumenteres! haha!
  Klokka var nå over 00.00 så vi er egentlig kommet over til mandagen. 


  Som dere der så er klokka 10 på 3 her på natta og dette er bare 50 minutter før hun kom. 03.40

  Så husker jeg ikke stort før jeg lå på senga og fikk beskjed om å presse, Epiduralen hadde nå null effekt og jeg husker det gjorde mest vondt i buksekant området, det kjentes ut som om noen hadde tatt et belte rundt der og strammet det skikkelig til og prøvde å stoppe alt, husker også at det var en isende smerte nedover låret mitt som byttet på begge sider og det gjorde mest vondt når jeg skulle presse. Husker jeg tenke at kunne de ikke bare ta et keisersnitt og få ut ungen for dette greide jeg ikke å gjennomføre uansett. Rommet fylte seg stadig opp med leger, overleger, barnepleiere, sykepleiere, jordmødre og det som kan krype og gå omtrent. Dette var fordi pulsen til Mie var veldig dårlig og det begynte å haste veldig med at hun skulle komme ut. De siste prioriterte å skulle ta en hast keisersnitt fordi jeg ikke tåler narkosen og ville da måtte ligget lenge i etter tid og gått glipp av Mie's første døgn og kanskje lenger. 

  De tok gjevnlig blodprøver av hode til Mie mens hun lå inne i magen. 
  Det ble til slutt bestemt at de skulle ta hun ut med vakum ( sugekopp) og de prøvde fler ganger å få hun ut men de fikk ikke til å feste det ordentlig på hode hennes siden hun hadde så mye hår på hode, men på det tredje eller fjerde forsøket kom hun endelig ut. 
  Her klikker Joakim navel-strengen.

   Jeg var på dette tidspungtet så sliten at jeg egentlig bare var opptatt av om jeg kunne få dusje og legge meg og sove. Jeg skal helt ærlig si at jeg følte nesten ingenting i det jeg fikk barnet opp på brystet, jeg følte meg bare helt tom, lettet over at det var over og jeg var så uutholdelig sliten at jeg ikke visste hvor jeg skulle gjøre av meg. 


  Stolt pappa som holder babyen sin for første gang !  Siden jeg hadde blødd en del under fødsel og siden kroppen min var så sliten fikk jeg ikke lov til å dusje, husker jeg ble så sur og sint men fikk beskjed om å legge meg til å sove litt også skulle de andre ta seg av Mie så lenge. Da jeg kom meg over i senga og skulle sove husker jeg at jeg begynte å gråte og både mamma, Joakim og en jordmor var inne og snakket med meg. Husker jeg var helt fortvilet over at jeg ikke følte noen morsfølelse og at jeg ikke følte noe spesielt. 

   Da jeg hadde sovet noen timer og våknet var faktisk morsfølelsen der, så kroppen måtte nok bare samle seg og lade opp litt også gikk det veldig fint. 

  Det var alltså min fødselshistorie, ganske lang og litt uklar på slutten. 

  Mie ble altså født mandag morgen 10.10.11 klokka 03.40 !

   Hva synes dere?

  Har begynt..

  • 02.11.2011, 12:08

  I går begynte jeg faktisk på fødselshistorien og kom et stykke på den, men så døde pcen min så jeg må prøve å begynne igjen nå. Nå har jeg ihvertfall begynt så har det ganske klart inne i hode hvordan det skal bli  ihvertfall så da må jeg bare få begynt å krive på nytt igjen. 
  I dag sov lillemor helt til klokka åtte før hun våknet første gang og det gjorde ganske godt med 8 timer sammenhengende søvn i natt og etter det lå vi i senga til klokka var nesten ti. Da var det klart for litt mat og ny bleie før hun lå litt i lekegrina si mens jeg spiste frokost, men det er jo ikke så lenge det er gøy akkurat siden hun er så liten så er ikke leker så interesangt enda, selvom de med mest fasger er litt spennende.
  Nå ligger hun ute i vogna si og sover og jeg benytter da sjangsen til å blogge litt og skrive litt på pc. Så nå skal jeg srate på fødselshistorien!

  Gleder du deg til å lese fødselshistorien? 


  Lille i vogna si <3

  Om meg

  Ronja Åsen

  Søk i bloggen

  Kategorier

  Arkiv

  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no