Ronja Åsen

- Mamma.Student.Samboer.Interiør -

MIES ØNSKELISTE TIL JUL

 • 31.10.2013, 22:02

Siden vi er forbi bursdagen til Mie, så tenkte jeg at jeg skulle skrive ned en ønskeliste over hva Mie ønsker seg til jul. Kan jo være greit for de som skal kjøpe noe til hun å ha en viss peil over hva hun trenger og hva vi tror hun synes kan være morsomt. 
Håper dere finner noen inspirasjon i dette:)´´ 1. Ulltøy alt er av interesse da man aldri får nok av ulltøy. Størrelse 98 og oppover.

2. Akebrett, det hun har nå er litt lite. Spesielt et med ratt på.

3. Smallstuff dukkeseng med dyne og pute til.

4. Store pærler. Gjerne med tilhørende former og "oppskrifter"

5. Dukkehusmøbler fra Småland Lundeby

6. Hunterstøvler i størrelse 26

7. Alpinski/slalomski

8. Penger, til sparing eller andre nødvendige ting som dukker opp.

9. Ting vi ikke trenger som dere finner på.

 

Hva ønsker ditt barn seg?
Fant du noen inspirasjon?

#jul #ønskeliste #snartjul #mammablogg #jente 

 • Mie
 • HØST BILDER AV MIE

  • 26.10.2013, 19:17

  God kveld.

  I dag har Joakim jobbet på dagen så jeg og Mie har egentlig bare vært hjemme og kost oss på formiddagen i dag. Ikke så veldig mye som har skjedd. Da Joakim kom hjem dro vi ut for å ta litt bilder av Mie i høstløvet, det ble jo endelig litt sol utover dagen så vi måtte benytte oss av sola og høstløvet før det blir raket bort før snøen kommer. Er jo moro å ta litt bilder i fine omgivelser. Ble veldig fornøyd med bildene selvom det er utrolig vanskelig å få til å ta bilder av Mie om dagen. Hun er så aktiv at du rekker ikke trykke på knappen på kamera før hun har løpt videre.

  I morgen håper vi på litt dint vær så vi kan være litt ute og kose oss. Kanskje ta med oss lusjen vår ut og kose oss ute med den. Men vi får vente og se hvordan været er. Er det skikkelig dårlig kanskje vi kan bake noe inni og kose oss inne. Vi skal kose oss masse før en travel arbeidsuke ihvertfall.
  Håper alle der ute har en fin lørdagskveld og husk å stille klokken i kveld.  

  Hva synes du om bildene?

  #mammablogg #ungmor #høst #jente #barn #baby #mamma #bilder

 • DIY
 • DIY - LYSKULE

  • 25.10.2013, 21:24

  Hei.

  Jeg er medlem i en interiøsgruppe på facebook og der får jeg utrolig masse fine tips hele tiden. Men en ting som har vært veldig populært der har vært å lag egene lyskuler. De kan minne litt om de som kommer fra "perfect home". 
  De ser mye enklere ut å lage enn det de var. Jeg og Joakim lagde en for en stund siden, og til at det er den første vi lagde er vi veldig fornøyde. jeg glemte selvsagt å ta bilder undervei om hvordan jeg gjorde det, men jeg tenkte jeg skulle lage to nye senere, men jeg trenger med lim for å lage fler.
  Det du trenger for å lage slike kuler er egentlig ikke så veldig mye, men du bør lage det et sted det kan vaskes godt etterpå, for det er litt grisete arbeid.

  Du trenger:
  - Tapetlim eller utvannet trelim(50/50)

  - Hyssing/garn

  - Lyslenke

  - Ballonger

  - matolje

  Jeg har brukt gigantballonger fra Europris fordi de at blir helt runde. Du blåser de bare opp i ønsket størrelse. Blir veldig fine. Som sagt skal jeg komme med bilder ´punkt for punkt når jeg skal lage andre.  Men det du gjør er :

  * Blåser opp ballongen i ønsket størrelse

  * Smører den inn med olje (dette for at limet ikke skal feste seg i selve ballongen)

  * Ta lim på tråden og surr den rundt ballongen i ønsket mengde

  * Heng ballongen til tørk. Viktig at den blir helt tørr så den ikke detter sammen)

  * Sprekk ballongen når den er helt tørr

  * Fest lyslenken inniballongen. Jeg knøt den fast langs kanten inni kula. Derfor viktig å lage et hull i bunn av ballongen.


  Slik ble min lyskule ferdig.

  Hva synes du?
   

  GULLKORN

  • 22.10.2013, 14:31

  Vi har en utrolig fin bok jeg vil tipse dere om. Nå som Mie begynner å snakke en del så kommer det utrolig mye morsomt ut av munnen hennes. Hun sier utrolig masse og gjør utrolig masse, og jeg synes det er viktig å prøve å skrive ned det man husker fordi det kan være moro å dra frem senere. 
  Vi kjøpte en bok på en butikk som heter "Dorothea" boksen koster ca 150,- men den er verdet det. Man kan sikkert lage en billig utgave selv også, men denne synes vi var så fin. Boksen har bare linjerte sider med god plass til å skrive på. Jeg har allerede skrevet inn et gullkorn og har et til å skrive inn. Veldig moro å ta vare på da man ofte glemmer de så lett.

  Skriver du ned gullkorn?

  #gullkorn #tavarepå #minner #morsomt 


   

  MIES VINTERSKO

  • 21.10.2013, 23:12

  Til bursdag fikk Mie litt penger i gaver som vi bestemte oss for å bruke på vintersko til hun. Det er virkelig en av de dyreste utgiftene man har for foreldre tror jeg det med å kjøpe nye sko. Spesielt vintersko. Det koster utrolig mye. Samtidig er det for meg veldig viktig å velge noe som er varmt, vanntett, godt å gå med og som tåler litt. Det er virktig med god støtte i anklene også. Jeg har spurt litt rundt om erfaringer fra andre og hva andre anbefaler og valget falt på viking vintersko i år. 
  Så langt er vi veldig fornøyde med skoene så håper de holder mål gjennom vinteren. Har som sagt bare hørt positivt om viking.


  Hvilke vintersko skal ditt barn ha?
  Har du prøvd disse?

  #viking #vintersko #vinter2013 #kaldt #mammablogg #barneutstyr 

  BURSDAGSKAKENE 2ÅRSDAGEN

  • 19.10.2013, 19:51

  Her kommer det noen bilder av bursdagskakene vi hadde i Mies bursdag i år. Er ikke alle kakene det er bilde av. Mie pappa laget nemmelig sin kjente og kjære skumkake. Men den nå jeg det ikke var tatt noen bilde av desvrre. Ellers så bakte min mor sjokoladekake, Joakim bakte regnbuemufins og jeg bakte satte sammen en marsipankake om man kan kalle det. Det ble ihvertfall igjen en del kaker med nå er det tomt. 
  Her kommer det ihvertfall litt bilder av kakene jeg har bilder av. Jeg må bare si jeg var veldig fornøyd med kaken jeg laget og trodde ikke det skulle bli så bra. Jeg er nemmelig skikkelig amatør på kjøkkenet men noe klarer jeg heldigvis.


  Kvikklusj kaken mamma laget.


  Regnbuemuffinsene Joakim laget. De ble veldig fine inni.


  mesterverket mitt da. 

  Hva synes du?

  #kaker #bursdag #sjokoladekake #maripankake #mammablogg  

 • Mie
 • ENDA TANNLØS- FRUSTRERTE FORELDRE

  • 18.10.2013, 22:09

  Som jeg har skrevet om noen ganger tidligere er Mie veldig sent ute med tenner. Hun er nå fylt 2 år og har det siste året bare fått to små tenner nede.
  Den siste tanna kom på nyttårsaften. Vi har vært hos tannleger rundt om og alle ber om å vente på at ting skal skje naturlig. De har fått tatt røndtked bilder i munne hennes og tennene hennes er der, men hun har et veldig hardt tannkjøtt som tennen skal klare å´presse seg igjennom, Noe det ser ut som de sliter veldig med.
  Hadde dette vært for noen år siden hadde de nok for lengst lagt hun i narkose og snittet opp tannkjøttet for å hjelpe tenne hennes gjennom den siste biten. Det er nemmelig sånn at de har kommet gjennom tannbeinet men lenger kommer de ikke. Sist vi var hos tannlegen var i midten av juli i år, da lovet tannlegen at i løpet av noen uker ville fortennene oppe komme gjennom. Vel, det er enda ingen anntydning til at dette skal skje.

  Jeg kjenner at dette er et veldig vanskelig og sårt tema for meg, da jeg er skikkelig fustrert over dette. Det at dette lar seg vente har mange konsekvenser med seg.
  Hun spiser fremdeles nesten ikke noen hardmat og vil bare ha mostmat eller babymat. Hun spiser lite og mat er en kamp. Enkelte ord klarer hun ikke uttale pga mangle på tenner. Jeg er også veldig redd for at siden tennen kommer så sent så vil hun også miste de sent. I både min og Joakim sin familie er det veldig mange som har måttet ha regulering og om hun er sent ute med å´miste tennene vil det ta veldig lang tid før hun får regulering noe som er dumt.
  Uansett det jeg ønsker med dette er at om du har noen erfaring med dette så´del det gjerne med meg, jeg trenger virkelig å finne en tannlege som kan hjelpe oss med dette da dette er utrolig frusterende og jeg gruer meg så til disse tennene kommer gjennom da det må gjøre veldig vondt.

  Jeg virkelig misunner alle de som oppdatere facebookstatuser, instagram, blogger osv med våkennetter pga tannfrembrudd, dere aner ikke hvor mye jeg skulle gitt for å oppleve at tennene til Mie kom gjennom snart. 
  Kjenner du noen som er sent ute?
  Har du noen råd? eller hjelp og komme med? 

  #frustrert #tenner #to #hjelp #mammablogg #ungmor #jente #våkennetter  

  NY BILDERAMME

  • 18.10.2013, 07:57

  MÅ bare vise dere den nye bilderammen jeg har kjøpt meg i dag. Den var overaskende billig da den er kjøpt brukt med ubrukt på en gang, alltid moro med slikekupp. Synes den passer veldig godt til den "nye" stilen vi har her hjemme. Men jeg vet ikke helt hvor jeg skal ha den enda. Men jeg blir gira på å få skrevet ut noen bilder av oss alle tre her hjemme som kan være i denne rammen. Gleder meg til den kommer på plass her et sted. Den er jo skikkelig fin. Og helt min smak, har siklet på en ligende en på kremmerhuset mange mange ganger, men denne er jo mye mye finere enn den jeg har sett på der. Synes jeg da.


  Ser ut som jeg fant en fin plass til den nye ramma mi.


  Hva synes du?

  #interiør #ramme #bilder #fornøyd #glad  

 • Mie
 • MØRKEREDD

  • 17.10.2013, 22:26

  For rundt en uke siden begynte Mie med å skrike og hyle når vi gikk og la oss. Den første tanken som slo oss var jo helt klart at hun begynte å bli syk eller dårlig.
  Men hun roet seg så fort hun så oss der inne. Men så fort vi gikk ut av rommet ble hun hysterisk.
  Jeg ga til slutt opp og tok hun med inn i vår seng,da ble hun helt rolig, skulle ligge helt inntil meg og jeg måtte holde rundt hun. Hun sa "mamma, mamma mamma" med viskende stemme fler ganger og ble urolig om jeg ikke svarte. Etter fler ganger å ha snakket litt sammen og hun fremdeles lå´helt klemt inntil meg og armene mine sovnet hun trygt og godt. Så fort jeg snudde meg vekk våknet hun og skulle ligge i armene mine.
  Kvelden etter la hun seg greit men da vi skulle legge oss denne kvelden var det igjen samme greie, hun ble hysterisk. Jeg var da redd jeg hadde ødelagt med å ta hun inn i vår seng og besteme meg for at vi måtte ta denne kampen og få hun til å sove i egen seng. Etter nesten tre timer sovnet hun endelig og sov til et godt stykke ut på morgningen. Utrolig deilig.

  Kvelden etter skulle mamma legge hun siden jeg og Joakim var borte på kino. Da hadde hun allerede ved legging blitt hysterisk og mamma hadde til slutt satt på et lys på´rommet hennes, da hadde hun blitt helt rolig og sovnet. Dette har vi også gjort de senere kvelden og hun sover nå natten gjennom. Hun har rett og slett blitt skikkelig mørkeredd av å bli toår gammel. Stakkars lille. Men veldig godt vi fikk en forklaring på hva som var galt da verken hun eller vi hadde det noe godt når hun bare skrek og var redd. 

   


  litt dårlig bilde men skulle være så stille som mulig. Verdens aller fineste lille jente. 

   Er ditt barn mørkeredd?


  #redd #mørket #liten #mammablogg #ungmor #Mie #stakkars #mørkeredd 

  MIES BURSDAGSFEIRING

  • 16.10.2013, 21:49

  På lørdagen hadde vi bursdag for Mie. Hun valgte selvsagt å ikke sove noe natt til bursdagen samt valgte hun å ikke sove noen lur på selve bursdagen. Utrolig lurt av hun. Heldigvis holdt hun ut hele kvelden men var veldig sliten da hun la seg om kvelde.
  Vi hadde veldig masse koselig besøk og Mie ble veldig glad for å å se at "onemo" og "onefa" kom også.
  Mie fikk utrolig masse fine gaver og koste seg skikkelig, hun syens ikke det var så veldig ineresant med pakkene da gjestene var her men dagen etter var det veldig moro med alle pakkene synes hun og hun har lekt masse med de.
  Hun fikk masse deilig hjemmestrikkede klær, samt masse duplo, og andre klær, høystol til dukka si fikk hun også. Så hun var veldig fornøyd. Iogmed at hun fikk så mye fint så blir det vanskelig å finne ut hva hun skal ønske seg til jul.hehe.
  Temaet for bursdagen var jo selvsagt hellokitty og jeg og Joakim slo til med å´bestille en skikkelig stor hellokitty på Ebay og fylte den med Helium. Den står enda og er fremdeles like stas. Jeg tenkte jeg skulle komme med litt bilder av bursdagen nå, også kommer jeg med bilder av noen av kakene senere.


  Her er litt av pakkene hun fikk. Meg, Mie og min kjære Farmor på denne bilde.


  Pakken hun fikk av mormor. Veldig stas.


  Noen av pakkene hun fikk. Veldig fornøyd.


  Vi hadde også´et stooor 2tall med Helium som dere ser. Her er noen av gjestene.


  Krona og bursdagskortet Mie fikk av barnehagen.


  Fine fornøyde bursdagsbarnet.


  Morfar og Mie, Mie drev å hoppet i sofaen.


  Mie og Onkel. Onkel er helten.


  Her ser dere gigant hellokittyen:)

  Hva synes dere om bildene?´  #2år #bursdag #toår #jente #ungmor #mammablogger #selskap #hellokitty #rosa #pakker #koselig

   

 • Mie
 • MIE 2 ÅR

  • 10.10.2013, 12:51

  I dag er lille Mie vennen 2 år!
  Solstråler vår ble vekket med "kake" lys og pakker på sengen. Samt birsdagssang. Ble veldig overrasket kan man si. Men var veldig koselig og hun synes det var stas at det var bilde av hun på døra i barnehagen. Gleder meg til å hente hun og høre hvordan dagen har vært. Tenk så fort tiden har gått.
  Lille Mie som akkurat kom til verdens føles det som er blitt 2 år!

  NYTT DESIGN

  • 06.10.2013, 19:50

  Jeg har bestemt meg for å ville endre hele bloggdesignet mitt på bloggen. Om ikke så veldig lenge skal vi til Fotograf om ikke så veldig lenge og tenkte da og bruke bilder derifra til å lage et helt nytt deign. Da vil jeg ha et helt nytt opp sett osv. 
  Men jeg vet ikke hvem jeg vil velge til å designe bloggen min denne gangen. Jeg har et SiljeLien deign nå men hun er blitt så innmari dyr så jeg vil gjerne høre fra dere om noen andre som er veldig flinke. Sendt gjerne med linker til blogger dere vet denne deigneren også har designet.
  Føler alltid blogglysten stiger litt ekstra når man får et nytt deign og et nytt utseende på bloggen, det er alltid moro. Så bare kom med personer dere vet som er flinke.


   Dette bilde hadde jeg på desigent mitt fra Siljelien.

  Hvem blogg deigner vil du anbefale?   

  NY SkJENK?

  • 06.10.2013, 12:38

  Vi har jo byttet litt stil eller hva jeg skal si i stuen vår om dagen, og det neste vi kunne tenke oss å bytte ut i stuen er nok tvbenken vår. Den vi har nå er fra Ikea, den er fin men vi er litt lei av den. Jeg kunne egentlig ønske å klare å plassere den inne på rommet til Mie til å ha leker i. Så det kan godt hende den havner der når vi får kjøpt oss ny sjenk etterhvert. Det er jo utrolig mange fine sjenker der ute som vi kunne tenke oss, men det blir nok ikke aktuelt å bytte ut noe før etter nyttår en gang. 
  Men jeg tenkte jeg kunne vise dere de vi har sett på som er favorittene hittil. Vi er jo veldig inne i den stilen om dagen med drivved og litt ubehandlet tremateriale osv. Jeg har ihvertfall helt klart tre favoritter, og jeg aner egentlig ikke hvilke jeg synes er finest.

  Her er de tre det evetuelt står mellom:


  Hvem synes du er finest?
  Hvem ville du valgt?

   

  EN GRUSOM BESKJED -HELT UTENKELIG

  • 02.10.2013, 01:03

  De siste ukene har jeg tilfeldigvis vært innom mange nettsider, artikler, blogger, og facebooksider med grusomme historier om barn. Det er barn som er alvorlige syke. Barn som er født helt friske og som blir syke. For noen uker siden kom jeg innom bloggen om Lille Daniel på tre år som var syk i flere dager før han plutselig ble bevisstløs. De var ikke blitt tatt på alvor av fastlegen sin. Da han kom på sykehuset viste det seg at Lille Daniel hadde hjerneblødning, samt blodpropp i leggen. Det var lenge uvisst om Lille Daniel kom til å overleve. Heldigvis går det bedre med han nå, men han har uheldigvis måttet amputere den ene leggen sin. Mer om Daniel kan du lese på bloggen til mammen hans HER 

  I går kveld kom jeg over facebookprofilen til en pappa med en veldig syk datter. Ylva er syv år og har vært kreftsyk i tre år. Det ikke lenger noen mulighet for at Ylva kommer til å bli frisk igjen. For en liten stund tilbake hadde hun et krampeanfall som gjorde at hun nå ikke lenger er mulig å få kontakt med. Ylva har en svulst i hode som har gjort stor skade på henne. Fokuset er nå at hun ikke skal ha vondt, og at hun skal få en fin og verdig avsluttning. Jeg felte mange tårer da jeg leste alle statusene denne pappaen skrev. For å kunne lese mer om Ylva kan du gå inn på profilen til pappaen hennes på facebook HER

  Hadde jeg lest disse historiene for fem år siden ville jeg nok tenkt at det var synd på dem og forstått hvor grusomt det måtte være, men det ville nok ikke gått veldig inn på meg på samme måte som i dag. Nå som jeg er mamma.   Da jeg ble gravid startet det opp et nytt felt i hjernen min jeg ikke hadde kjent så sterkt på før. Den delen av som lager alle bekymringene.  Da jeg fant ut at jeg var gravid kom den første bekymringen; "Hva vil mamma og pappa si?" Så fulgte det på med;  "Hvordan skal dette gå?", "Hvordan vil det gå med utdanning?", "Økonomi?" 

  Etter at alt dette var løst kom det flere bekymringer om; "Er barnet friskt?" , "Hvordan vil fødselen gå?"  Da Mie ble født, helt frisk og fin, følte jeg en enorm lettelse.
  Vi fikk et frisk barn. De første månedene Mie levde var krybbedød den største frykten.

  Nå som hun har vokst seg større og man ikke lenger bekymrer seg for de vanlige tingene man ofte bekymrer seg for, så kommer de andre bekymringene, eller om jeg kan si; redselene. Jeg er ikke lenger redd for at mitt barn ikke skal lære å gå, snakke, klappe, synge, hoppe, og danse. For det kan hun.
  Det har virkelig gått opp for meg at selv om Mie er født helt frisk, og vi har sikret henne så godt vi kan, vil vi aldri kunne forsikre oss for at barna våre ikke skal bli alvorlig rammet av grusomme sykdommer. Uansett hvor godt man leser seg opp på blant annet kosthold og sikkerhet, kan man aldri, aldri lese seg opp på de grusomme hendelsene.

  Jeg tenker ofte når jeg leser historier om barn som Daniel og Ylva at det er en urettferdig skjebne disse barna og foreldrene har blitt utsatt for. Mammahjertet mitt blør for dem. Jeg blir kvalm.  Så tenker jeg at jeg er så glad for at mitt barn er frisk. Jeg tenker at noe slikt ikke kommer til å skje mitt barn, og noe slikt rammer ikke min familie, selv om det ikke er en garanti for det. 
  Men hvorfor skal JEG være så heldig? Hvorfor skal VI ha så flaks at noe slikt ikke rammer oss? Sjansen er jo der. Mie er enda bare to år gammel og har hele livet foran seg. Hun kan bli skadet og rammet av enormt mye skummelt. Jeg tror alle foreldre går med en redsel konstant om at det skal hende barna våre noe, men vi klarer å skjule den og lever ikke etter den. Vi prøver i hvert fall, for man kan ikke gå hele livet og være redd. Jeg kan ikke sende Mie i barnehagen og hver gang ha en avskjed med henne som om den var den siste, selv om jeg vet at barn har dødd i barnehagen. Man må jo leve normalt. 

  De to siste dagene har Mie vært syk og i dag oppdaget jeg at hun hadde et svakt utslett på halsen, den første tanken som slo meg var; " hjernehinnebetennelse". Selvfølgelig er det jo ikke det, men det er bekymringen og redselen for at det er noe galt. Jeg synes aldri det er noe moro å være borte fra Mie når hun er syk. 
  Jeg synes det er skummelt når hun og Joakim er ute og kjører bil, fordi jeg vet at er de riktig uheldige kan de kollidere. Jeg kan likevel ikke la denne tanken ta overhånd, for da vil ikke hverdagen fungere. Man kan jo faktisk ikke bare sitte hjemme og være redd heller. 

  Jeg ber for foreldrene og disse barna for at de får et lettere liv, og at de dødsyke barna deres får en verdig og fredfull avsluttning på livet. 
  Jeg må dessverre fortsette å være så ego og godtrodd at jeg tenker at det hender ikke oss. Det rammer ikke oss. Vi får aldri den grusomme beskjeden- den beskjeden som er helt utenkelig for en mamma og en pappa. Jeg tvinger meg selv til å tro at vi ikke får motgang, selv om jeg innerst inne vet at det er like stor mulighet for at det er oss som for de som dessverre har opplevd eller opplever det.

  Hva synes du om innlegget?
  Kjenner du igjen den indre redselen som alltid ligger der? 

  #ungmor #mammablogg #bekymring #syktbarn #grusomhet #mamma

   

  Om meg

  Ronja Åsen

  Søk i bloggen

  Kategorier

  Arkiv

  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no