Ronja Åsen

- Mamma.Student.Samboer.Interiør -

FAMILIESØNDAG

  • 28.10.2012, 18:19

I dag har vi hatt skikkelig kvalitetstid med en tur ut. Så etter vi hadde spist en skikkelig søndagsfrokost og ryddet litt her hjemme kledde vi på oss skikkelig og gikk ut en tur ut. Vi gikk en ganske lang tur og Mie koste seg skikkelig ute på tur. VI hadde nok godt av litt frisk luft alle sammen tror jeg. På vei tilbake igjen møtte vi på pappaen min og vi fikk da snakket litt med morfar. 
Etter vi kom hjem har vi bare fyrt i peisen og kost oss med litt varmt å drikke og lek med Mie. Snårt kommer mamma en tur. Ha en fin søndagskveld der ute. Gruer meg til uka begynner igjen for denne uka jobber jeg helgen og det betyr at jeg bare har fri på torsdagen og uten om det jobber jeg hele uka. Men godt når den uka er over kjenner jeg.

Har dere hatt en fin søndag?

 

 

  

ROMMET TIL MIE-NYE BILDER

  • 20.10.2012, 22:07

Mie er sendt bort på overnatting i natt så jeg har sittet her i hele kveld og tvinnet tommelrotter, skulle egentlig komme en venninne på besøk, men hun kunne ikke likevel, så da har jeg sittet her da uten stort å gjøre. Har prøvd å rydde litt også har jeg laget ferdig maten til meg og min kjære, så nå venter jeg bare på at han skal ringe eller sende meling når jeg får satt det i ovnen. 
Jeg har forresten tatt noen nye bilder til dere i dag av rommet til Mie, hun har fått litt nye småting også har vi gjort om litt der inne, så nå tenkte jeg å vise dere litt bilder av det. Jeg er liksom ikke helt fornøyd der inne, men vet heller ikke hva jeg vil gjøre andreleses, men finner vel ut noe etterhvert tenker jeg. Vi får se . Her komer ihvertfall litt bilder til dere.

 

Hva synes du? 

MIE - 12 MÅNEDER

  • 14.10.2012, 22:45

Heregud. Nå er hun 12 måneder altså ett helt år. Jeg kan nesten ikke tro hvor stor hun er blitt og hvor mye hun har utviklet seg den siste måneden. Hun har nesten blitt en helt ny person. Hun har fått masse personlighet. Hun har utviklet språket enormt mye den siste tiden, hun har også utviklet seg veldig mye motorisk og fysisk. Hun ser på oss mer og forstår hva vi sier til hun, hun ser bort på oss og smiler og kommuniserer med blikk, noe helt speielt. Hun har også begynt å gå, hun begynte i slutten av september, men har stangnert det litt de siste ukene. Men i dag har hun gått på som aldri før. Hun har nesten ikke krabbet i det heletatt i dag. Er så stolt at jeg nesten sprekker. Hun har også blitt veldig flink til å snakke og hermer lett etter oss når vi gjentar ord for hun fler ganger. Så nå må vi passe veldig på hva vi sier. 
Hun viser mer interese fot ting og vi ahr ryddet bort alle babylekene hennes som hun bare kaster vekk mens hun har lett i lekene. Så nå er det litt mer orden i tingene hennes også. Skal vise dere nye bilder av rommet hennes en dag. Men over til utvikling igjen.

Mie er omtrent overalt hele tiden, roter i skoene i gangen, drar utover alle lekene sine på stua og er blitt en skikkelig rotekopp som leter etter rampestreker hun kan gjøre. Men hun kommer gjerne krabbenden bort og vil sitte litt på armen eller fanget. Og da skal hun kose litt legger seg inntil meg og sier " aaaah" Mens hun klemmer seg helt inn til meg. Utrolig koselig.
Ellers hermer hun som sagt etter veldig mye avd et vi sier, så vi må ta oss selv i å nesten si stygge ord fler ganger. Men hun sier ikke det enda, heldigvis. Hun kjeder seg fort inne for tiden så det er veldig viktig at vi tar hun med ut på tur innimellom. Hun trenger noen timer ute om dagen for at ikke kvelden skal bli så lang for hun. Så  da er det ut på tur uansett vær. 

Hun sover bra på natten og sovner rimelig fort på kvelden også, hun sover ikke så veldig lenge på dagtid lenger, men hun sover som regel til et gerit tidpungt. De dagene hun våkner veldig tidlig tar vi hun med inn i vår seng også ligger hun der og ser litt film, siden vi har tv på rommet. Og det er utrolig deilig. For da får vi litt mer tid på dagen morgningen til å våkne.  


Mie i den utrolig fine strikke kjolen hun fikk av min farmor(sin oldemor) til bursdagen sin!


 Sitte helt støtt og vri overkroppen etter leker - Det kan hun.
♥ De fleste har utviklet et fint pinsettgrep - Jaaa, hun plukker opp alt det som ligger på gulvet som ingen andre ser.
♥ Forstå enkle spørsmål (hvor stor er du? osv) - Det gjør hun helt kalrt. Kan vise hvor stor og hvor sterk hun er.
♥ Kan sette seg kontrollert ned fra stående - Kan, og har kunnet en stund.

Nå kan de fleste stå en liten stund uten støtte. Noen barn har allerede sluppet seg og har begynt å gå selv. De vakler mest fra møbel til møbel og lyser opp når du roser de. Barnet krabber i full fart og reiser seg fint opp etter for eksempel en stol. Man kan se de stille seg på tå for å få fatt i en leke. Leker som beveger seg er kjempe gøye. Noen barn lager brrr lyder når de leker med for eksempel biler. Leker med lyd blir også fort en favoritt og barnet kan trykke selv slik at lyden kommer. De aller fleste kan si mamma og pappa nå. Noen kan flere ord. Ser barnet på deg og kaller deg ?ma? kan dette betraktes som ett ord. Barnet viser tydelig at det er deg han mener, selv om h*n ikke kan hele ordet mamma.

- Hun står veldig bra uten støtte, og hun går bra uten støtte. Hun krabber også super fort og leker veldig mye alene. Hun sier veldig mange ord og hun ser på oss og sier mamma eller pappa. Når hun mener en av oss. 

Tenner: Fremdeles ingen som er helt oppe, men nå kommer det en nede

Ord: Mamma, pappa, Tiss, bæsj, takktakk, hade, ja, nei

Hva syens du om oppdateringen?

 

Om meg

Ronja Åsen

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no