Ronja Åsen

- Mamma.Student.Samboer.Interiør -
 • Mie
 • FØRSTE TANN

  • 28.10.2012, 19:11

  For ganske mange måneder siden skrev jeg jo at Mie hadde fått sin første tann, en jeksel. Men den trakk seg tilbake igjen. Vi så ikke noe mer til den. Aner ikke hvorfor eller hvordan. Men den ble borte ihvertfall. 
  Men nå har hun fått en, vi så den faktisk på ettårsdagen hennes. Og den har brukt ganske lang tid på å komme helt frem, men nå begynner vi å se den når hun smiler også, og det er litt moro. Når hun får enda fler tenner kan hun begynne å spise enda mer av det vi spiser til middag og det skal bli ganske deilig. Tror det blir bra og billigere at hun kan spise litt mer normalt enn bare babymat hele tiden. Hun pleier å få litt av vår mat når vi spiser middag, men det er bare det som kan tygges med gommen og den ene tanna.

  Hva synes dere om tanna?
  Når fikk ditt barn sin første tann?    

  FAMILIESØNDAG

  • 28.10.2012, 18:19

  I dag har vi hatt skikkelig kvalitetstid med en tur ut. Så etter vi hadde spist en skikkelig søndagsfrokost og ryddet litt her hjemme kledde vi på oss skikkelig og gikk ut en tur ut. Vi gikk en ganske lang tur og Mie koste seg skikkelig ute på tur. VI hadde nok godt av litt frisk luft alle sammen tror jeg. På vei tilbake igjen møtte vi på pappaen min og vi fikk da snakket litt med morfar. 
  Etter vi kom hjem har vi bare fyrt i peisen og kost oss med litt varmt å drikke og lek med Mie. Snårt kommer mamma en tur. Ha en fin søndagskveld der ute. Gruer meg til uka begynner igjen for denne uka jobber jeg helgen og det betyr at jeg bare har fri på torsdagen og uten om det jobber jeg hele uka. Men godt når den uka er over kjenner jeg.

  Har dere hatt en fin søndag?

   

   

      

  MEG SOM MAMMA

  • 27.10.2012, 18:35

  Før jeg ble mamma var jeg veldig opptatt av hvordan folk så på meg som person. Jeg gikk aldri ut av døra uten å sminke meg,ordne håret mitt og pase på at klærne mine var helt klekkfrie og fine. Jeg var veldig opptatt av å bli likt og opptatt av hva andre synes om meg. Redd for å ikke passe inn og ikke henge med i moten. Jeg brukte ofte alle pengene mine på å kjøpe de nyeste klærne så jeg skulle henge med på det nyeste. Det var om å gjøre å bli likt av så mange som mulig. Og finne på mest mulig med venner. Jeg var opptatt av å få så mange kommentarer på bildene mine som mulig og det som intreserte meg mest var egentlig hvordan jeg ble sett på.
  Etter at jeg ble mamma går jeg ofterer ut uten sminke enn med, ofte fordi jeg ikke orker å sminke meg, eller fordi jeg rett og slett ikke føler jeg trenger, det er ingen jeg trenger å overbevise, jeg er ikke opptatt av hvordan noen ser på meg lenger som person, jeg går ut med en liten flekk på gensern og tenker " jaja, den er så liten så". Helt ærlig har jeg nok forfalt litt etter jeg ble mamma. Jeg la på meg veldig mye både under svagerskapet og etterpå, og det er vanskelig å få av seg disse kiloene igjen. Jeg har prøvd både det ene og det andre, men det er ikke alltid det er lett å følge det opp og ofte så blir det til at jeg gir opp eller ikke får tid eller råd. Jeg skulle gjerne vært på treningssenter fler dager i uken jeg og trent, men det har jeg ikke tid eller økonomi til desverre.
  For meg er det mer viktig hvordan folk ser på meg som mamma. Blir jeg omtalt som en god mamma eller blir jeg omtalt som en dårlig mamma? Jeg bruker all min tid og energi på å gjøre livet perfekt for Mie, jeg er opptatt av at Mie har fine klær, at Mie er fin på håret, at Mie er varm, mett og uthvilt. Jeg vil at Mie skal ha gode sko, varme luer og at hun har leker som er tilrettelagt for alderen. 
  Jeg vil gjerne at andre skal se på Mie og tenke at hun har det fint hjemme, at de tenker at hun er en fornøyd og blir jente som har det hun trenger. Jeg bruekr som regel pengene vi har til overs på Mie eller på hjemmet. VI prioritere å ha en tryggbil fremfor å få dratt på sydenfereie, selvom vi håper vi får råd til det med tiden også. Det er egentlig helt utrolig hvor mye man kan vokse i løpet av ni måneder når man bærer et barn i magen. Man kan ikke lenger bare tenkte frem til sommerferien, man må tenke mange år ferm i tiden, man oppdager hav virkelig bekymring er og hva penger egentlig betyr. En hundre lapp eller ikke lenger penger nok til å kjøpe meg det jeg vil på kantina i to dager. En hundre lapp etter at jeg ble mamma betydde bleier og melk en hel uke for Mie. Man opplever også hva virkelig kjærlighet er. Jeg er så takknemmelig for at jeg har Joakim og Mie i livet mitt. Hver gang jeg ser på Mie tenker jeg på hvor at jeg og Joakim sammen skapt hun. Og det gjør min kjærlighet for Joakim så enormt stor.
  Det jeg ville frem til er at etter jeg ble mamma så lærte jeg hva de virkelig verdiene her i livet er, det er ikke å ha de nyeste klærne eller å ha mest likes på profilbilde på facebook. Det er så mye mer. 


  FOTO: THEA ROVERUD RUSTEN

  Vokste du noe på å bli mamma?


   

  ROMMET TIL MIE-NYE BILDER

  • 20.10.2012, 22:07

  Mie er sendt bort på overnatting i natt så jeg har sittet her i hele kveld og tvinnet tommelrotter, skulle egentlig komme en venninne på besøk, men hun kunne ikke likevel, så da har jeg sittet her da uten stort å gjøre. Har prøvd å rydde litt også har jeg laget ferdig maten til meg og min kjære, så nå venter jeg bare på at han skal ringe eller sende meling når jeg får satt det i ovnen. 
  Jeg har forresten tatt noen nye bilder til dere i dag av rommet til Mie, hun har fått litt nye småting også har vi gjort om litt der inne, så nå tenkte jeg å vise dere litt bilder av det. Jeg er liksom ikke helt fornøyd der inne, men vet heller ikke hva jeg vil gjøre andreleses, men finner vel ut noe etterhvert tenker jeg. Vi får se . Her komer ihvertfall litt bilder til dere.

   

  Hva synes du?   

 • Mie
 • MIE´S BURSDAGSGAVER

  • 20.10.2012, 18:30

  Da har jeg endelig somlet meg til å ta litt bilder av bursdagsgavene til Mie. Jeg fikk nok ikke med alle desverre, siden hun fikk en del klær. Så er det meste tatt i bruk allerede, men det som er vasket og som jeg fant har jeg tatt bilde av. Også er det noen ting jeg desverre ikke husker eller som jeg ikke fant. Men hun fikk så utrolig masse fint til bursdagen sin og det aller meste er allerede tatt i bruk. Så hadde jeg vært smart så hadde jeg tatt bilde av alt med en gang vi hadde fått det, eller samme dagen. Men det gjorde jeg altså ikke. Men kan si at hun fikk så utrolig masse fint.
  Hun fikk masse ulltøy noe vi ønsket oss veldig. Hun fikk også masse tilbehør til kjøkkenet sitt som hun fikk av oss. Som sagt hun fikk utrolig masse fint men jeg tok ikke bilde av alt.


  Hoppeku. 


  Lekekjøkken, men kjeler, mat osv til.


  Leke støvsuger


  Babyborn dukke


  Dette var en helt klart favoritt, Hinkelpinkel, den synger og danser


  Regntøy og parkdress som kan brukes til våren


  Pysj, jakke og et deilig pledd


  Mer fine klær


  Gensere, strikkejakke og ullkjole.


  Sakkosekk og telt.

  Hun fikk også tv med dvdspiller til å ha i bil, hun fikk masse fint uten om det jeg har bilde av. Og hun er så glad for klærne hun fikk, spesielt ull klærne. Så hvis du leser dette farmor så ønsker Mie seg hvit og rødt ullsett til julegateåpning;) hehe. Hint hint. Men til alle vi fikk noe av til Mies bursdag sier vi TUUUSEN TAKK! ALT er i bruk og hun setter veldig pris på det, selvom hun ikke får sakt så mye selv.

  Hva synes du om gavene Mie fikk?   


   


   

  MIE - 12 MÅNEDER

  • 14.10.2012, 22:45

  Heregud. Nå er hun 12 måneder altså ett helt år. Jeg kan nesten ikke tro hvor stor hun er blitt og hvor mye hun har utviklet seg den siste måneden. Hun har nesten blitt en helt ny person. Hun har fått masse personlighet. Hun har utviklet språket enormt mye den siste tiden, hun har også utviklet seg veldig mye motorisk og fysisk. Hun ser på oss mer og forstår hva vi sier til hun, hun ser bort på oss og smiler og kommuniserer med blikk, noe helt speielt. Hun har også begynt å gå, hun begynte i slutten av september, men har stangnert det litt de siste ukene. Men i dag har hun gått på som aldri før. Hun har nesten ikke krabbet i det heletatt i dag. Er så stolt at jeg nesten sprekker. Hun har også blitt veldig flink til å snakke og hermer lett etter oss når vi gjentar ord for hun fler ganger. Så nå må vi passe veldig på hva vi sier. 
  Hun viser mer interese fot ting og vi ahr ryddet bort alle babylekene hennes som hun bare kaster vekk mens hun har lett i lekene. Så nå er det litt mer orden i tingene hennes også. Skal vise dere nye bilder av rommet hennes en dag. Men over til utvikling igjen.

  Mie er omtrent overalt hele tiden, roter i skoene i gangen, drar utover alle lekene sine på stua og er blitt en skikkelig rotekopp som leter etter rampestreker hun kan gjøre. Men hun kommer gjerne krabbenden bort og vil sitte litt på armen eller fanget. Og da skal hun kose litt legger seg inntil meg og sier " aaaah" Mens hun klemmer seg helt inn til meg. Utrolig koselig.
  Ellers hermer hun som sagt etter veldig mye avd et vi sier, så vi må ta oss selv i å nesten si stygge ord fler ganger. Men hun sier ikke det enda, heldigvis. Hun kjeder seg fort inne for tiden så det er veldig viktig at vi tar hun med ut på tur innimellom. Hun trenger noen timer ute om dagen for at ikke kvelden skal bli så lang for hun. Så  da er det ut på tur uansett vær. 

  Hun sover bra på natten og sovner rimelig fort på kvelden også, hun sover ikke så veldig lenge på dagtid lenger, men hun sover som regel til et gerit tidpungt. De dagene hun våkner veldig tidlig tar vi hun med inn i vår seng også ligger hun der og ser litt film, siden vi har tv på rommet. Og det er utrolig deilig. For da får vi litt mer tid på dagen morgningen til å våkne.  


  Mie i den utrolig fine strikke kjolen hun fikk av min farmor(sin oldemor) til bursdagen sin!


   Sitte helt støtt og vri overkroppen etter leker - Det kan hun.
  ♥ De fleste har utviklet et fint pinsettgrep - Jaaa, hun plukker opp alt det som ligger på gulvet som ingen andre ser.
  ♥ Forstå enkle spørsmål (hvor stor er du? osv) - Det gjør hun helt kalrt. Kan vise hvor stor og hvor sterk hun er.
  ♥ Kan sette seg kontrollert ned fra stående - Kan, og har kunnet en stund.

  Nå kan de fleste stå en liten stund uten støtte. Noen barn har allerede sluppet seg og har begynt å gå selv. De vakler mest fra møbel til møbel og lyser opp når du roser de. Barnet krabber i full fart og reiser seg fint opp etter for eksempel en stol. Man kan se de stille seg på tå for å få fatt i en leke. Leker som beveger seg er kjempe gøye. Noen barn lager brrr lyder når de leker med for eksempel biler. Leker med lyd blir også fort en favoritt og barnet kan trykke selv slik at lyden kommer. De aller fleste kan si mamma og pappa nå. Noen kan flere ord. Ser barnet på deg og kaller deg ?ma? kan dette betraktes som ett ord. Barnet viser tydelig at det er deg han mener, selv om h*n ikke kan hele ordet mamma.

  - Hun står veldig bra uten støtte, og hun går bra uten støtte. Hun krabber også super fort og leker veldig mye alene. Hun sier veldig mange ord og hun ser på oss og sier mamma eller pappa. Når hun mener en av oss. 

  Tenner: Fremdeles ingen som er helt oppe, men nå kommer det en nede

  Ord: Mamma, pappa, Tiss, bæsj, takktakk, hade, ja, nei

  Hva syens du om oppdateringen?

   

 • Mie
 • MIE´S SYKKEL

  • 14.10.2012, 19:38

  Til bursdag fikk Mie litt penger som var ment til å bruke på sykkel, altså en trehjullsykkel med håndtak bak som hun kan bruke allerede nå. Her om dagen var vi oppe på ryggesentert for å kjøpe antiskli for å lage under ullsokkene og ulltøfflene hennes slik at hun kan bruke de inne, hjemme. Da tok vi oss en tur oppom lekebutikken og da fant vi en sykkel som var på tilbud så da fikk hun den siden hun hadde egen penger som var ment til sykkel. Så da skrudde vi den sammen da vi kom hjem og i dag har hun og pappaen vært ute å prøvekjørt den nye sykkelen og hun synes det var utrolig moro. Så i morgen når jeg er hjemme skal vi prøve å trille en liten tur ut. Det er jo bare til å ta på seg regntøy så kan man være ute i all slags vær. Jeg tror ihvertfall Mie var veldig fornøyd med det, For hun koste seg vedlig ihvertfall.
  I morgen skal jeg være hjemme mens Joakim skal på jobb. Jeg har tenkt meg en tur ned til byen for å klippe meg, fordi jeg er så utrolig lei av håret mitt. Så jeg gleder meg til å få litt orden på det.    

  Hva synes dere?
  Har ditt barn sånn sykkel?   

 • Mie
 • BURSDAGSKJOLEN

  • 13.10.2012, 23:24

  Mie har jo nettopp hatt bursdag og da skulle vi jo finne en kjole til hun. Vi lette i evigheter etter den "perfekte" kjolen. For vi ville jo gjerne pynte den lille prinsessen vår. Men vi fant ingen vi likte. Lette overalt. Men til slutt bestemte vi oss for å bare bruke et skjørt og en fin boddy under. Men da fant vi jo ingen boddy som var fin nok. Så da endte vi opp med en kjole og skjørtet over. Jeg festet bare skjørtet med sikkerhetsnåler og da ble den nestne som drømmekjolen, og prinsessa våres var så fin i den! Verdens fineste lille tulle hun! Men nå tenkte jeg at jeg sklle vise dere kjolen så slipper dere å vente i spenning. I morgen skal jeg oppdatere dere med litt bursdagsgaver og kanskje en tolv måneders oppdatering. Jge har skrevet ned alt jeg vil blogge om nå, så jeg skal prøve å være flink fremover. Må bare huske å ta litt bilder eller be Joakim om å ta litt bilder når han er hjemme med Mie.


  Kjolen under er fra Kappahl og skjørtet er fra H&M

  Hva synes du om kjolen?
  Hvor var ettårs antrekket til ditt barn fra?


 • Mie
 • MIE´S FØRSTE BURSDAG

  • 11.10.2012, 22:11

  I går feiret vi MIe som dere sikkert hade fått med dere. Det ble en veldig fin dag. Mie var veldig blid hele dagen faktisk. Hun fikk også være våken helt til klokken var halv ti i går kveld før hun la seg. Så lenge har hun ikke vært oppe på det jeg kan huske nesten. Hun fikk utrolig mange fine gaver men de skal jeg skrive om i et annet innlegg til dere. Vi er ihvertfall utrolig fornøyde med gavene vi fikk til Mie, og det tror jeg hun er selv også. Ellers så var det masse koselig besøk alle vi hadde bedt kom i bursdagen og det kan jo ikke bli bedre enn det. Mie fikk en egen liten kake som hun kunne få spise av akkurat som hun ville, men hun synes det smakte helt forferdelig så hun spiste to skjeer også bare grisa hun kake utover hele bordet, kjolen og alt egentlig. 
  På morgningen våknet Mie halv syv, og sidne det var bursdag stod vi opp og i stua ventet det masse ballonger utover hele gulvet og i taket, Vi gikk også å vekket besøket vårt. Så alle satt i stuen når hun så alle ballongene. Hun ble så glad og hun krabbet frem og tilbake, frem og tilbake. Dagen i alt var urolig fin og Mie ble veldig glad for det hun fikk, fordi hun var veldig instresert i det da hun så det. Så nå gleder vi oss til vi får ryddet litt på rommet hennes og satt ting på plass. Vi må vel nesten rydde vekk bursdagstingene her også, jeg er bare så lat at jeg ikke orker enda. 
  Denne kaka har mamma laget!:)


  Hoved kaken

  Litt bilder fra dagen, vi hadde mer kaker og søtsaker, før kakene hadde vi pølser så det var skikkelig fest. Kommer mer bilder av kjolen til Mie og gavene senere. Nå er jeg sliten og skal kose meg litt i kveld. I morgen før jeg skal på jobb skal vi ta ned alle ballongene i take og sprekke de. Kommer også sånn månedes oppdatering litt senere.

  Hva synes dere?

 • Mie
 • DAGEN FØR DAGEN

  • 09.10.2012, 11:45

  Tenk at ett år er gått. Vi har vært foreldre ett helt år. Jeg har oppleve verdens fineste ting. Jeg har vært mamma et helt år. På denne tiden for ett år siden gikk jeg, joakim og mamma rundt så sykehuset og ventet på at den lille jenta i magen skulle komme ut og la oss bli kjent med hun. Den 10.oktober 2011 klokken 03.40 kom hun endelig til verden som en stjerneklikker med store,mørkeblå øyne, masse sort hår og med du skrik.

  Nå i dag er hun en stor jente med et smil ofte om munnen, latter, noen ord har hun lært seg, hun krabber i 110 over gulvet og går på to ben når hun selv ønsker. Hun har fremdeles de store fine øynene mens håret er blitt helt lyst og med masse fine krøller. Den lille jenta vår som hai levd et helt år. Tiden har gått så veldig fort. Og vi har hatt det fineste året i vårt liv.

  Her er hun helt bitteliten.

  I går fikk vi besøk av tre søte jenter som ville komme å besøke oss. Mens i dag skal vi en tur til sverige og handle inn til bursdag. Så da skal Mie kose seg hos morfar og Veronica! Heldige jenta! I morgen skal vi har selskap og det gleder vi oss til! Så da skal jeg oppdatere dere!

  Vil dere ha litt oppdatering fra bursdag i morgen?:-)

  LILLE MONSTER

  • 08.10.2012, 09:23


  Tunikan er fra Lindex

  Hva synes du om mitt lille monster?


   

 • Mie
 • DE ALLER FØRSTE TEGNINGENE

  • 06.10.2012, 10:18

  Mie var hos sin bonusbestemor i går og der hadde hun tegnet tegninger til mammaen og pappaen sin. Og det var så moro å se det hun hadde tegnet. Rørende var det ivetfall , noe det sikkert er for alle foreldre.
  Fine var de ihvertfall og begge tegningene er hengt opp på kjøleskapet.
  Etterpå skal jeg og Mie gå oss en tur ned til byen og da tenkte jeg at jeg skulle se om jeg fant noen fine tegnestifter til hun. Det synes hun sikkert er veldig moro å tegne med. Kan jeg tenke meg. Moro er det ihvertfall at hun begynner å bli så stor. I gårkveld satt vi faktisk her å skrudde sammen bursdagsgaven hennes også, men nå er det lagt inn i boden og skal pakkes inn i kveld tenker jeg, så skal hun ikke få den før på bursdagen sin! Det kan jeg tenke meg blir veldig mor for hun.

  Har dun fått tegninger av barnet ditt?
  Hvor gamle var de da du fikk den første tegningen? 

 • Mie
 • BADE I VASKEN

  • 02.10.2012, 17:26

  Vi sliter veldig med å få stelt Mie om dagen siden hun blir så veldig sur. Hun vrir seg rundt og blir helt villpå stellebordet. Og vi blir jo helt utslitt begge to når vi er ferdige med å stelle hun.
  Så vi fant ut noe veldig fint, og det er at vi kan bade hun i vasken, det går veldig fort og hun synes det er veldig morsomt. Så nå er det en slags rutine hver morgen og kveld, å få bade i vasken. Føler virkelig at jeg kunne ønske vi hadde hatt denne vasken da Mie var veldig liten også for det hadde nok vært veldig lettvint. Ikke minst koser Mie seg veldig mye når hun får bade i vasken, hun elsker nemmelig å bade. Så det er en veldig vinn vinn situasjon. Og vi kan igjen glede oss til kveldsstellet, alt utenom det å ha på seg klær da, det synes hun er veldig unødvendig og kjedlig.

  Kan ditt barn bade i vasken?   

 • Mie
 • FOR ETT ÅR SIDEN

  • 01.10.2012, 22:53

  For akurat ett år siden så var vi annkommet Moss og begynt å vente på babyen. Jeg husker jeg lå i senga for ett år siden og bare håpet på at morgendagen ville bringe med seg en fødsel. Den 2.Oktober 2011 skulle vår baby komme. Det hadde vi gledet oss til i mange måneder og endelig var datoen her. Jeg husker jeg våknet den 2.Oktober ganske skuffet over at jeg ikke kjente noen tegn til noe fødsel, men trøstet meg med at dagen enda var ung og at det kanskje ville skje i løpet av dagen eller kvelden. Men jeg la meg den kvelden uten at noen ting hadde skjedd og babyen, ja den lå fremdeles inne i magen og sprella. Enda en hel uke skulle gå før vi endelig skulle på overtidskontroll, kanskje ville de sette meg i gang i dag? Kanskje viste det seg at jeg ikke var så langt unna en fødsel?
  Men skuffelsen var stor da vi ble sendt hjem uten noen igangsetting og uten noen tegn på fødsel. Jeg hadde da ikke sovet på mange uker og jeg begynte å bli ganske så ute av meg, ikke utolmodig men jeg begynte å bli dreprimert. Deprimert av lite søvn, vondt i hele kroppen, kvalm, mye vann i kroppen og en elendig tankegang. Dagen etter ringte Joakim inn til sykehuset fordi han begynte å bli bekymret for allmenn tistanden min. Og først da tok de oss alvorlig og ba oss komme inn senere på dagen og vi ble da sendt hjem for å pakke for samme kveld skulle vi settes i gang. Lettet over at ventetiden snart var over var vi lite klarover at vi ventet oss over to døgn med fødsel. Før vi endelig fikk møte prisessa våres. Så nå er det enda 9 dager til den 10.oktober og full bursdagsfest. Gleder meg utrolig masse og håper virkelig gaven vi har bestilt kommer frem i tide. Det hadde vært veldig moro. Men den gjør nok det får vi håpe.

  Nå om dagn er det ikke så veldig mye blogging på meg, og det er mest fordi jeg er så utrolig sliten om dagen, Jeg sover faktisk veldig lite fordi jeg tenker og bekymrer meg en del på kvelden. Bekymrer meg for økonomi, bekymrer meg for jobb osv osv. Jeg jobber jo også 100% som lærling og det er ganske stor overgang fra å bare gå hjemme til å jobbe 100%. Men det går nok. Jeg kommer meg nok gjennom disse 2 årene før jeg er ferdig og kan søke på en litt mindre stilling. Det kjenner jeg faktisk at jeg gleder meg til. Jeg ser også frem til alle fri dager og helt ærlig, det er deilig å ha noe å se frem til. Men jeg savner Mie utrolig mye og det går veldig utover meg enkelte dager. Men jeg prøver å kose meg så mye som jeg bare kan de dagene jeg er hjemme med hun.


  Lille babyen min som snart er ett helt år gammel. 

  Når blir/ble ditt år barn ett år?
  Hvordan synes du det var å gå fra hjemme værende til i full jobb?
   

  Om meg

  Ronja Åsen

  Søk i bloggen

  Kategorier

  Arkiv

  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no