Ronja Åsen

- Mamma.Student.Samboer.Interiør -

Hjemmebesk

 • 31.10.2011, 14:11

Lillemor ligger ute i vogna si og sover, etter en kort trilletur. Til å bo på landet er det ikke akkurat store utvalget av turmuliheter her. Synes virkelig ikke noe om å trille langs veien her oppe, fordi bilene der kjører som om det sto og liv og død synes jeg, så føler meg aldri trygg når jeg trille langs veien der oppe. Så ble en trilletur opp og ned bakken her noen ganger også sov hun. Så nå må jeg bare benytte sjangsen med å blogge når hun først sover. frokost fikk jeg spist også så.

Ellers i dag har vi hatt hjemmebesøk av helsesøster og det gikk veldig fint. Litt småstille siden jeg var alene, men fik ihvertfall litt informasjon og vi fikk vei lillemor som følger kurven sin helt perfekt. Hun veier nå 3930 gram, hun har allså gått opp runt 500 gram siden vi dro hjem fra sykehuset. Så det er jo bra. Hun legger ihvertfall på seg.
Nå skal vi straks dra ned til Lillehammer for bilen skal på EU- gokjenning også skal vi få hadlet litt mat. Så vi snakkes!:)


Mammas elskling <3

Har du hatt hjemmebesøk av helsesøster? 

Selge håret?

 • 30.10.2011, 12:23

Tenkte jeg skulle begynne å fødselshistorien min.. men jeg vet ikke helt hvordan jeg skal begynne. Det skjedde liksom ikke helt uventet og pluttserlig så jeg vet ikke helt hvordan jeg skal begynne det, tror jeg må ha skikkelig lyst til å skrive også må jeg ha skikkelig skrivekløe tror jeg, da kommer det nok. Har sett gjenom bildene fra fødsel mange ganger nå men gir liksom ikke så veldig mye skrivelyst det heller egentlig. Men den kommer. Tror bare jeg må få mamma og Joakim til å skrive ned noe de husker også, og hjelpe meg litt fra den tiden av fødselen jeg absolutt ikke husker noenting fra. Jeg sitter fortsatt og tror at jeg fødte i to forskjellige rom.. at jeg startet i et hvitt rom og avsluttet i et gult, jeg synes hele rommet endret seg under fødselen. Det sier litt om hvor mye jeg husker... hehe. Men det kommer seg.
Ellers så kan dere se at jeg har endret deignet mitt? Det er ikke sånn det skal være lenge tror jeg, planen er et litt mer profesjonelt design, men først så må jeg ha bilder til det deignet også må jeg tenke ut hva det skal stå i hederen og hvordan jeg vil ha det. Men hva synes dere om det midlertidige?

Eller så sitter jeg forøyeblikket og ser på reprise av dokument 2... nesten så jeg vurdre å selge håret mitt.. siden jeg har ganske tykt hår kunne jeg sikkert fått et par 1000 for det. Men tviler på at det er noe jeg kommer til å gjøre noen gang! haha! Veldig sykt ihvertfall, at vi i Norge kjøper oss hår i dyre dommer og i andre land ofrere de håret sitt for troen.... sykt..

Hva synes du om designet?
Så du den dokumentaren? 

 

 • Mie
 • Ammehjelp?!!

  • 29.10.2011, 15:36

  Jeg trodde formen var bedre igjen men der tok jeg virkelig feil. Har vært helt utenfor siden Onsdag da var jeg så dårlig at jeg ikke orket å gå ut av sengen. Helighvis har jeg verdens beste svigermor som kom og hjalp med meg Mie mens jeg fikk sovet litt. Og det virket som formen kom seg etter søvn men så fort svigermor hadde dratt så ble det bare værre og jeg kastet opp i hele senga, så da måtte Joakim komme hjem.. og jeg fikk verdens dårligste samvittighet for at jeg var grunnen til at han skulle få fravær.. men ikke bare bare med en baby i hus. 

  På torsdagen så fikk jeg time hos legen og de kunne ikke finne ut hva som var galt med meg, men legen var veldig redd jeg skulle ha barselfeber, så jeg fikk mange punkter jeg måtte se etter og passe på at jeg ikke fikk disse og disse symptomene. Fikk allikevell med meg en resept på antibiotika som hjalp meg veldig. Begynnte allerede sammen dagen siden jeg fikk time hos legen så tidlig på morgningen.  Og morgningen etter var formen mye bedre og jeg klarte meg veldig fint hjemme alene med Mie. Ganske deilig etter å ha følt seg helt hjelpesløs og som verdens dårligste mor når man ikke klarer å ta av seg barnet sitt på egenhånd.
  Heldighvis hadde jeg Johanne(svigersøster) her hele torsdagen mens Joakim var på skolen og hun var også hjemme med Mie mens jeg var hos legen. Så heldig er jeg virkelig med støtte og hjelp!

  MEN ting skal jo aldri bli ordentlig bra. For fredag morgen våknet jeg med helt tørre ammeinlegg og siden det har jeg egentlig bare fått mindre og mindre melk. Jeg er vandt til å ikke kunne ta av meg bhen uten at det spruter melk, og jeg er vandt til at hver gang jeg legger Mie til puppen er ammeinleggene mine helt gjenomvåte. Men nå er de aldri det og i natt kunne jeg tilog med sove uten bh uten at det var vått i hele senga!
  Jeg kjenner jeg egentlig blir veldig fortvila, hun er jo ikke mer enn 3 uker og jeg vil virkelig ikke miste melken og gi opp ammingen nå! Jeg vil få til ammingen...
  Jeg spiste veldig lite mens jeg var syk, men drakk veldig veldig mye. Vet at det er viktig at kroppen har mat å produsere melk på. Men jeg hadde masse melk mens jeg var syk så jeg begynner å lure på om det er atibiotikaen som er problemet? an det stoppe produksjonen? 

  Har noen opplevd noe lignende? Isåfall hva gjorde dere? vil virkelig få dette til.
  Legger hun til puppen hele tiden, har masert puppene i dujsen under varmt vann, pumpet meg når hun sover og spist og druket..
  Helighvis får vi besøk fra helsestasjon på mandag så håper jeg kanksje kan få litt hjelp da! Jeg gir ihvertfall ikke opp før det virkelig ikke er mulig å forsøke mer! Ammingen har jo gått såå fint helt til nå og jeg har hatt masse melk!

  Kan hende det blir litt spredt med blogging siden  mesteparten av dagen går til at hun ligger til puppen! Men når ting stabiliserer seg så er jeg stereke tilbake, forhåpentlighvis får jeg tid til å skrive en fødselshistorie en dag og få ordnet nytt deign. Er ei som kommer og skal ta bilder av Mie, så venter på de bildene for de vil jeg har i deignet!:)
 • Mie
 • Sutt vs tott

  • 26.10.2011, 00:05

  Mie tok sutten med en gang etter fødsel fordi hun hadde en enormt suttebehov. Hun klarte veldig fint å ligge til puppen, ta smukken og ta flske og bytte mellom disse raskt. Det gjør hun enda. Men for å si det sånn så er det ikke akkurat alle smokker hun har villet ha da. Til sykehuset hadde vi med to forskjellige, en fra mam og en fra avent.  Den fra avent likte hun virkelig ikke, og vi har prøvd den fler ganger etter på uten noe hell. Så tror nok den bare ikke faller i smak. den fra mam tok hun fint med en gang og hat egentlig tatt den helt frem til nå, de to siste dagene, da har hun fått et ENOTM suttebehov og hun bare gråter og gråter om hun ikke får ligge til puppen og sutte litt. Og jeg orker jo ikke akkurat noen av delene, det er enormt sårt å høre på barnet sitt gråte og gråte og vite at det er utrøstelig om det ikke får ligge til puppen, men det er utrolig sårt for mine pupper også om hun skal brukde som smokker.. Så jeg vasket hendene og prøvde å la hun sutte på fingrene mine.. og hun sovnet med en gang hun fikk sutte litt på pekefingeren. Men jeg kan jo ikke sitte hele dagen med fingeren i munn på ho heller.. 


  fra sykehuset.

  Hun har også prøvd seg på totten/tommelen sin enkelte ganger, og en kveld klarte hun det veldig fint, hun synes det var veldig godt, men hun er enda så liten og har null kontroll på henden sine så hun lå  bare å tullet og fant ikke igjen tommelen og jeg prøvde å vise hun men hun knyter nevene så fort så da tok hun hele neven i hånda og ble ill sint. Hun har prøvd og prøver stadigvekk og finne den igjen, men sliter litt. Mulig det er den hun ender opp med når hun har litt mer kontroll på hender og fingre. Jeg brukte selv ikke smokk som liten, men brukte totten så kanskje hun går i mine fotspor der?  Poenget er ihvertfall at i dag så løste vi dette problemet med sugebehovet. Vi prøvde oss med runde smokker. Og de falt veldig i smak. De er av merket baby nova og vi fikk kjøpt de på apoteket, de ser ut som gamledagsesmokker synes jeg, men veldig søte, og det spiller egentlig liten rolle hvordan de ser ut så lenge hun tar de og får ilfredstilt suttebehovet sitt. For ofte så er hun veldig veldig trøtt og veldig veldig sliten og sovner på puppen min men så fort jeg prøver å legge hun fra meg for å gjøre noe våkner hun igjen og vil sutte på pekefingeren min eller puppen. Men nå funker det faktisk med denn smokken. DEILIG.


  Denne er virkelig gull verdt!


  Vakkringen <3


  Koser seg  med pappa før soving:)

  Det som er litt morsomt er faktisk det at min svigermor har fortalt meg det at Joakim ville også bare ha disse type smokkene som liten og ingen andre. Så det er jo tyderlighvis noe med det..
  Men nå skal jeg hive meg i seng, er egentlig ikke trøtt men fikk en enorm hodepine.. har vel egentlig hatt det de siste dagene kan man si, men formen er heldighvis på bedringens vei. Hoster litt og er fremdeles veldig hes og sår i halsen, men det har gitt seg litt! Så det går riktig vei!

  Ha en fin kveld!

  Hva brukte ditt barn?
  Og i såfall smokk, hvilken type? 

  Syk...

  • 23.10.2011, 22:26

  Har ikke blitt veldig mye blogging de siste to dagene fordi jeg har vært syk og Mie har samtidig hatt mye vondt i magen og hatt økdøgn samtidig. Så har vært nok kan man si. 
  Jeg har jo skrevet litt tidliger at jeg har hatt noen dager hvor formen ikke har vært helt på topp men i går etter at vi hadde hatt et koselig besøk av pappa, veronica og Julie. Da de dro var Joakim hjemme en times tid før han dro på jobb. Og da ble formen drit dårlig og jeg tenke at jeg skulle ta med meg Mie og sove litt. Men da hadde hun vondt i magen så jeg ble liggende å stryke hun på magen og trøste..  så da ble det ikke mye søvn på ammaen hennes som hadde en voldsom hodepine.. ikke godt. 
  Ellers så har moren min og broren min kommet på besøk i dag og de skal bli her noen dager. Godt å ha mamma her som styrer og ordner rundt. Men skal jo ikke klage, for jeg har verdens beste kjæreste og samboer som også er verdens beste pappa. Han rydder, vasker og bærer rundt på Mie så jeg får sove. Skal ikke klage på det!

  Men nå er det nok snart kvelden, Mie har sovet kjempelenge så lurer på hvor tidlig hun våkner for mer mat. Men men, a sovner hun som regel med en gang igjen da, så går nok bra:)
  Kommer sterkere tilbake når formen er litt sterkere! Ikke gøy med feber, hoste, hode pine ++

  Håper dere andre er friske og raske og at dere har hatt en fin helg!: )
 • Mie
 • Babyoutfit 21.Oktober

  • 21.10.2011, 15:12

  Bukse fra nameit, og boddy fra kappahl. 

  Hva synes du om outfiten? 

 • Mie
 • Første dusj!

  • 21.10.2011, 13:24

  I går hadde vi med Mie i dusjen for førstegang. Vi var veldig spente siden hun har fått litt små paikk i førsten når hun har blitt badet så vi lurte på hvordan hun kom til å reagere på vannet og lyden av dusjen. Men hun stortrivdes. Hun laget ikke en eneste lyd og enkelte ganger lukket hun øynene lenge om gangen og det virket som hun synes det var veldig deilig. Den eneste gangen hun laget litt lyd var da den dumme mammaen hennes tok såpe på hun.. for den var jo litt kald. Det var Joakim som hadde hun med inn i dusjen, også tok jeg hun imot når hun var ren og pen og han skulle vaske seg selv. Det gikk veldig fint når vi var to om det. Men da vet vi ihvertfall at det er mulig å ta hun med i dusje, så kan godt hende det blir sån en stund at hun dusjer med en av oss.


  fineste lille jenta!


  Nybadet og fornøyd.

  Mie sovnet i armene mine i sofaen i går kveld rundt 22-22.30 tiden og da bar jeg hun bare inn i senga hennes og hun sov helt til kvart på seks på morgningen i dag da fikk hun mat og sov igjen helt til klokka 09.30. perfekt rutine. Tok hun faktisk bare med opp i senga til meg siden jeg ikke er helt i forme i dag og da lå hun helt stille og tittet på meg leenge mens jeg srøk hun over ryggen. Lille kose jenta til mamaen sin. 


  Lille godungen min akkurat nå. 

  Nå skal jeg kose meg med Mie på sofaen etter at jeg har lagt inn litt mer i ovnen. Jeg er virkelig ikke i form i dag, våknet opp kjempesår i halsen og tett i nesa.. har ingen stemme omtrent og energien er helt på bånn til tross for mange timers søvn i natt. Så alt det husarbeidet jeg hadde tenkt til å gjøre i dag får jeg prøve på litt senere. Burde liksom ha fått støvsugd over her or det er ikke akkuratt skinnende rent her. Og i morgen får vi besøk av min pappa og på søndag får vi først besøk av tantene til Joakim og noen søskenbarn av han, før moren min og broren min kommer for å bli noen dager. Så burde rydde litt siden det kommer såpass med besøk i helgen. Får dele det med Joakim senere i dag.

  Hvordan er din dag vært så langt?
  Fler som er syke? 

 • Mie
 • Besøk og gaver

  • 20.10.2011, 20:00

  I dag kom famoren min og Bengt mannen hennes på besøk, alltså oldemoren til Mie. Det var første gangen de hilste på Mie og de ble like forelsket i den lille prinsessa som de alle vi andre også er. 
  Selvom farmoren min er den av familie medlemene mine som bor nærmest meg så ser jeg hun veldig skjeldent noe som er litt trist. Jeg og Joakim får være flinkere til å besøke de når han har fri i helgene ogsånn. Det var ihvertfall veldig koselig med besøk også fikk vi en nydelig høstbukett og Mie fikk masse fine klær. får håpe det ikke er så veldig lenge til vi ser dem nestegang.


  Men nå skal jeg hjelpe Joakim med å dusje Mie, skal se hvordan hun reagerer på å være med i dusjen. 


  trutmunn ;*

  Hva synes du gavenene?
  Har du dusja babyen din? 


  Mammas lille prinsesse

  • 20.10.2011, 10:48


  Mammas lille prinsesse <3

  Vi fikk heldighvis lagt lillemor til midnatt i natt så for en gangs syld føler jeg meg skikklig uthvilt OG vi fikk startet dagen til normaltid i dag. Til vandlig ville hun våknet første gangen nå for mat og sovnet igjen og da kunne hun sovet helt til ett-to på dagen. Da får vi liksom ikke så veldig mye ut av dagen da. Men i dag var jeg ute av senga og i klærne når klokka var ni. Og jeg var uthvilt samtidig. 
  Mie våknet første gang kvart på 8 og da tok jeg hun bare over i min seng så fikk hun mat også sov vi bitte litt før vi stod opp. Da ble det ny bleie og rene klær.. var så uheldig å bruke litt lag tid på å ta av og på bleia så hun tisset mens hun lå på stellebordet og så måtte hun vaskes også. Godt hun skal bade ikveld.

  Våknet i dag med skikkelig sår hals og tett nese.. så da var det bare å få fyrt opp i ovnen og drikke en stor kopp med te. Senere i dag får vi besøk av min farmor og mannen hennes, de skal hilse på Mie for første gang så det blir veldig koselig. Men nå skal jeg prøve å få støvsugd litt her og sette på en maskin med klær. Skikkelig deilig følelse av å ha så masse energi, har vel ikke hatt det siden begynnelsen av svangerskapet vil jeg tro. Så er virkelig på tide! Ikke hver dag man koser seg med husarbeid! 

  Håper lillemor sovner til rundt samme tid i kveld, så jeg får en like fin dag i morgen! :) Ønsker alle en fin dag! 

 • Mie
 • Legge rutiner

  • 19.10.2011, 23:11

  Mie er veldig flink til å sove i sengen sin når hun først sovner, men vi har slitt litt med når hun sovner om natten. Hun sovner nemmelig ikke før klokka er rundt halv to -halv tre om natten og det kan bli litt sent. Spesiellt for Joakim som skal opp på skolen dagen etter på. Han sovner heldighvis som regel lenge før det da så jeg blir gående å bysse og amme og håpe på at hun sovner. Vi trenger jo ikke være to som går oppe og ikke spesiellt siden han skal opp på skolen og jeg og Mie som regel ligger å sove til langt på dag. For hun sover lenge om dagen. 

  Nå har vi ihvertfall tenkt at hun skal få litt leggerutiner, så hun kommer seg i seng og vi kommer oss i seng til litt normaltid. Men det er ikke så lett å legge rutiner til en liten baby nei. Vi har prøvd oss på å begynne med kveldsstell rundt ni-halv ti for at hun skal være i seng sovende til klokka ti. Men hittil har det ikke gått. Dette er andre kvelden vi prøver så vi gir ikke opp enda. Hun har sovet hver kveld klokka ti, men ikke i mer enn en halv time før hun er våken igjen med enten en bæsje bleie eller at hun er mer sulten.. og da våkner hun jo alltid. Også må vi bysse og prøve å amme igjen da.. men håper hun en dag klarer å sove til klokka ti ca. senest elleve.. hadde vært greit for oss foreldre å komme oss i seng en gang også, så jeg kommer meg opp til normaltid også, ligger jo i senga til klokka ett halv to om dagen også får jeg aldri gjort noe her hjemme.. 

  Men jeg må virkelig skryte av min kjære samboer og kjæreste som også er verdens flinkeste pappa. I skrivende øyeblikk sitter han med sin datter på skulderen og koser, han skifter bleier og duller med hun. Kunne ikke fått noen bedre pappa til Mie enn Joakim.


  finingene mine <3

  Når begynte du med leggerutiner for din baby?
  Og hvordan gikk det? Noen tips å dele? 

 • Mie
 • Hvem ligner hun?

  • 19.10.2011, 20:50


  Meg som liten 


  Joakim som liten

  hvem ligner hun hun synes du?

  komme i form..

  • 19.10.2011, 15:48

  Har fått mange spørsmål om når fødselshistorien kommer den kommer når jeg får tid til å skrive den. Får nok noe tid til helgen eller en eller annen dag jeg klarer å stå opp tidlig. Nyter det å sove lenge når Mie sover godt og lenge om mornigen.  Så den kommer en gang når jeg har tid, det lover jeg.
  Har også fått høre at jeg burde bytte deign, og det skal jeg, Silje Lien skal lage deign til meg, men det er jeg som somler med å finne ut hvilke bilder jeg vil bruke i deignet mitt og hva det skal stå. Må prøve å få tatt noen fine bilder av meg og Mie ganske snart, så vi får orndet nytt deign.

  I går slang vi vogna i bilen og tok en ganske så spontantur opp på fjellet for å trille en tur. Kjenner det nærmest verker litt i kroppen etter å få beveget seg litt og kommet seg i form etter fødselen. Magen har trekt seg skikkelig tilbake, men den trenger nok litt oppstramming og jeg kan ikke skjule det at det har lagt seg litt ekstra på rumpe å lår. Så jeg får prøve å bli flinkere til å trille litt turer når Joakim er på jobb og ellers prøve å trene litt kanskje. Vil ihvertfall føle meg vell igjen i klærne mine og nå er det vanskelig å få på seg enkelte bukser.. og det er ikke noe gøy. Men nå er det ikke mer enn 9 dager siden jeg fødte og jeg har fått verdens vakkreste datter, så skal ikke akkurat klage da!


  Sprek pappa!


  Verdens fineste pappa:)


  mamma Ronja


  Nydelig vær:)  Oppi her ligger prinsessa å sover:)


  Lillemor <3

  Når var kroppen din så og si normal igjen etter fødsel?:)   

 • Mie
 • Mie 1 uke!

  • 17.10.2011, 22:44

  Det blir veldig liten tid til blogging og jeg prøver så godt jeg kan å få presset inn et innlegg nå og da. Det er litt mer krevende å være  mamma og husmor enn jeg trodde. Mie er virkelig ingen krevende baby, hun sover hele natten spiser og sover ellers på dagen, men det er nok heller jeg som er problemet, vil liksom bare sitte med hun i armene mine og dulle med hun lukte på hun og kysse på hun. Får ikke nok av den den lille prinsessa mi <3

  Idag hadde vi vår første dag hjemme alene bare jeg og Mie. Og det gikk veldig fint. Vekket hun når klokka var rundt halv elleve da synes jeg det var på tide at hun fikk i seg litt mat igjen. Da fikk hun mat, ny bleie også fikk hun på seg klær også satt vi oss i sofaen og koste oss kjempelenge frem til hun sovnet. Da satt jeg meg på pcen og skulle skrive et innlegg, men da våknet lillemor og ville helst bare ligge på i armene mine å sove, så da måtte jeg la være å blogge og heller sitte å kose meg med den lille gòungen min.


  Lille goungen som sov i lekegrinda si i går.

  Mie er forresten en hel uke gammel i dag, og jeg får nesten tårer i øynene når jeg tenker på at tiden går så fort. Jeg vil hun skal være den bitte lille babyen min for alltid. Men jeg synes likevell hun forandrer seg for hver dag som går. Trist at de blir så fort store. Men spennende også da. 

  I går kveld mistet hun navelen sin når hun skulle bades, da hadde hun også for første gang bæsjet seg helt ut. Bæsj oppover ryggen og ellers overalt. Så da ble det et lite bad.


  Elsklingene mine <3

  Ellers er alt veldig bra med oss, Mie spiser og legger på seg. gulper masse og har mange fulle bleier om dagen, så hun får ihvertfall i seg nok med næring. Nå får hun bare morsmelk nesten bare en veldig skjelden gang hun får tilegg. For melka har kommet skikkelig i gang så da trenger hun ikke noe mer enn det. Veldig deilig å få til ammingen. Mie er forresten en unge som bråker og skriker veldig lite, og det er ikke ofte hun er missfornøyd.  

  Også bilde dryss av prinsessa da.  Hun er forresten veldig sterk i nakken sin og holder hode oppe helt selv, og lenge om gangen. Hun har nok de sterke sidene etter moren sin ja ;)  vakkringen til mamma og pappan sin <3  En uke gammel <3


  Og slik ligger hun på pappaen sin og sover nå, skal snart vekkes for sitt siste måltid for dagen og legges i senga så vi andre også får lagt oss. Joakim skal jo opp på skolen i morgen :)

   

 • Mie
 • Oppdatering og bildedryss

  • 16.10.2011, 00:16

  Er visst ikke så let som jeg trodde å få blogget når man er mamma og kjæreste og samboer og alt på en gang. Også skal vi vise frem lillemor til alt av familie og venner og i tilegg prøve å rydde, slappe av litt mate og sove skifte og handle det er mye oppgaver man skal gjøre gitt. Og når kvelde kommer vil jeg helst bare sitte sammen med Mie og Joakim i sofaen og kose oss å se på tv og være den lille familien vi er. Men tenkte jeg kunne komme med et lite bildedryss av alt som er skjedd de siste dagene da. Så kan dere se og lese litt. 

  Kan vel starte med å si at ammingen virkelig begynner å komme seg, ihvertfall melkeproduksjonen. Hjelpes, renner som en foss og har noen ganger skikkelig melkespreng. Må virkelig få kjøpt meg en brystpumpe til uka ja. For kan jo stakkars ikke tvinge i den lille kroppen mat hele tiden heller. Hun begynner heldighvis å få i gang ammeteknikkene hun også, noe mammaen hennes liker veldig godt, for det er veldig veldig sårt for mammaen når hun suger seg nesten fast og slipper igjen. Ikke noe godt. Men etter å ha smurt meg med brystvortekrem og dusjet i varmt vann så er det ikke så sårt lenger heldighvis. 


  Mie ligger for det meste slik som dette å sover hvis hun ikke spiser eller får ny bleie. Hun ligger vel egetlig ikke så veldig mye alene vil jeg si, for alltid noen som vil holde og kose og dulle og hun har en mamma og en pappa som er så uendelig forelsket i hun som aldri får kost og dullet nok med hun, så hun får mer enn nok kroppskontakt og kjærlighet for å si det sånn. Men hun sover veldig godt når hun ligger på sofaen også! 


  Hun koste masse masse masse med mormor fr vi dro fra Moss. Hun er en skikkelig mormor jente tror jeg. Og hittil er det bare mormor som har fått hun til å bæsje. Og da kan man si at det kom i store mengder også. Men godt hun endelig har gjort det for da vet vi at hun har den funksjonen i orden også. Men nå savner vi mormor kjempemasse og gleder oss kjempemasse til mormor kommer oppover på besøk til oss.  Kvelden før vi dro hjem fra Moss fikk mormor lov til å bade Mie, dette er første gang hun bader etter at vi kom hjem fra sykehuset og på sykehuset likte hun virkelig ikke å bli badet for å si det sånn. Hun skreik som en gal og synes det hele var en grusom opplevelse tror jeg. Men når mormor badet hun hjemme gikk det veldig fint. Var bare litt fælt når hun ble tatt opp av vannet men gikk fort fint igjen når hun fikk håndklær rundt seg.


  Mie har hilst på tante Johanne. 


  Og hun har hilst på tante Jenny.


  To forelskede tanter som ikke får nok av den lille prinsessa. 


  En stolt bestemor som endelig fikk holde i barnebarnet sitt. 


  Tre generasjoner. Bestemor, pappa og datter. 
  Mie har sovet sin første natt i sengen sin, og hun sov kjempegodt. Hun fikk mat og ren bleie i tolv tide og sov helt til klokka åtte i dag morges da fikk hun litt mat igjen og sov helt til halv tolv før det var klart for mer mat. Snille og gode lille ungen min. Har et skikkelig sovehjerte ihvertfall, og våkner bare for litt mat innimellom. Hun sov heldigvis veldig godt i sengen sin da, som har fått på en fin sengehimmel som mormor har sydd til hun! verdens beste mormor det tenker jeg!:)  I dag var vi på besøk hos foreldrene til Joakim og spiste middag og da kom også de stolte oldeforeldrene for å hilse på oldebarnet sitt for første gang. Var en veldig koselig kveld, og Mie gikk fra fang til fang og sov like godt hele tiden enda så mye som tanter, bestemødre og foreldre koste og susset på hun. 

  Kan si det sånn at jeg har mer enn nok melk å ihvertfall, for da vi satt der hadde jeg melkespreng til tusen og når Mie kom til puppen så så jeg at jeg var helt våt på gensern og toppen og ammeinnlegget var helt gjennomvått. Hehe. Håper faktisk at melka fortsetter sånn, for de siste måltidene har hun vært veldig fornøyd etter bare å ha puppet og ikke tregt noe tilegg. Og det er jo bra. Slevom jeg er veldig glad hun også tar flaske da, da er det ihvertfall mulig å ha barnevakt en gang i fremtiden. Selvom det enda blir lenge til tror jeg.

  Hva synes dere om innlegget?

 • Mie
 • Baby outfit

  • 15.10.2011, 22:59  Vakkringen til Mammaen sin <3

  Alt av klær er fra kappahl. 

  Hva synes dere om Outfiten?

  Innser at jeg gikk overtiden...

  • 13.10.2011, 22:20


  Har ei lita frøken som har ligget som dette i hele kveld, så håper ikke hun har tenkt til å være våken hele natten. har prøvd alt vi kan for å få hun til å våkne men neida, hun skal ikke annet en å sove, sleit veldig med  vekke hun for å gi hun mat. Hun var ikke itresert i mat i det hele tatt, men fikk heldighvis i hun litt etterhvert og da kom melka skal jeg si dere, da rant det av begge puppene og det var ikke så veldig gøy for meg når Mie ikke ville ha puppen. Men men, nå er melkeproduksjonen i gang ihvertfall og det tror jeg lillemor ble litt overasket over hvor mye som pluttserlig kom når hun først puppet.  Men så sovnet hun igjen da, og har ligget siden av meg på sofaen og sovet. Hun skal snart bades også håper jeg på at hun pupper litt mer etter det.

  I stad da mamma og Joakim kom hjem fra å ha vært på butikken så innså jeg virkelig at jeg gikk over tiden som gravid, når de kom hjem med JULEBRUS! herregud, jeg skulle ha barn i begynnelsen av oktober også kommer hun samtidig som julebrusen? herregud. Jaja, julebrus er nå godt da.   Fler som har babyer som sover veldig godt noen kvelder?
  Har dere sett julebrusen i butikken enda?

 • Mie
 • Første trilletur

  • 13.10.2011, 18:33

  Mie var kjempeflink i natt og det var veldig godt for mammaen og pappaen hennes og få sovet skikkelig godt ut. Hun fikk et måltid og ble lagt når klokka var rundt tolv og sov helt til klokka fem da fikk hun litt mat og ble lagt i sengen igjen og sovnet med en gang, både jeg og Joakim våknet før hun og måtte vekke hun når klokka var halv elleve for da synes vi at det var på tide med litt mat igjen. Så da spiste hun litt mat også spiste mammaen og pappaen litt mat og da lå hun i vippestolen sin og så på oss. 


  I dag var vi også ute på vår første trilletur og Mie stor koste seg i vogna si, godt inpakket i ulldress og i voksipose så sovnet hun veldig godt. Første intrykket av å trille vogna er kjempebra! Deilig å trille og synes ikke den er for tung, vil nok trives veldig godt med vogna og det blir nok mange trilleturer fremover håper jeg. Var ihvertfall veldig koselig med den lille familien min på trilletur. 
  Vi trillet ikke så veldig langt da, for jeg har fremdeles litt vondt for å gå ordentlig og blir litt fort sliten enda, men man kan vel ikke forvente mer når man fødte for tre dager siden. Vi trillet opp til kusinen min så hun fikk hilst på Mie og så Mie fikk hilst på den eneste tremeingen sin som er 1,5 år. Var utrolig hvor stor hun var i forhold. Men koselig var det ihvertfall og Mie er så snill på besøk!


  Verdens fineste kjæreste og verdens fineste datter i vogna!


  En stolt mamma!

   

  Hatt en fin dag?
  Hvordan sov deres barn da de var veldig små? 

   

 • Mie
 • Helt perfekt liten baby

  • 12.10.2011, 22:43

  I dag skrev vi oss ut fra sykehuset ved 12 tiden etter at Mie hadde vært til legeundersøelse og tatt hørselstest. Alt var veldig bra med hun og barnepleieren sa hun var e helt perfekt baby men kjempefin hudfarge og at hun var sterk og våken. Det eneste er at hun hadde gått ned 10% og det var visst akkurat grensa for hvor mye de skulle gå ned, men de regnet med at det var fordi melkeproduksjonen min ikke helt har kommet i gang enda, så hun får litt erstattning siden av ammingen. Frem til melka er skikkelig i gang. Håper ikke det tar så mange dagene, for i natt så ble det ikke mye søvn når jeg ble liggende med Mie på puppen hele natta, men slike persioder må vi gjennom, blir bedre når melka kommer skikkelig.


  Verdens beste pappa som holder verdens fineste lille jente når hun tar hørselstest.


  Klar for lege undersøkelse


  Så flink når legen undersøkte hun

  Vil ikke akkurat si at hun ikke hadde så veldig bruk for noe hentesett, i og med at hun uansett måtte ha på seg dress på utsiden så da måtte vi jo ta av kjolen hun hadde på seg, men hun var veldig fin da når hun hadde det på seg før vi dro hjem.


  Fine jenta våres.

  Også var det klart for bilturen hjem da, og hun sov så godt hele veien hjem så håper hun er like snill på alle bilturere, for sånn som vi bor så er det jo en del bilkjøring så da er det fint med ei som liker seg i bil sete sitt.

  I kveld har vi bare kost oss her hjemme med den lille prinsessa våres som har bare vært snill, spist og sovet og faktisk vært ganske lenge våken. Perfekte lille skapningen vår.

   

  JEG HAR BLITT MAMMA!

  • 12.10.2011, 19:16


  Lille Mie kom til verden 10.10.11 klokken 03.40 etter en lang og hard fødsel. Hun var 51 cm lang og hadde en hodeomkrets på 36 cm. Hun veide 3760 gram og hun er helt perfekt! 
  Hadde egentlig tenkt til å oppdatere dere ganske kort tid etter fødsel men jeg var helt uslitt etter en kjempelang fødsel og over et døgn uten søvn, det var heller ikke internett på sykehuset så da var det litt vanskelig å få blogget.
  Men nå er vi kommet oss hjem fra sykehuset så jeg har masse jeg vil skrive om og jeg har masse bilder å dele. 
  Kan prøve å skrive fødselshistorien en dag men det kan bli litt vanskelig fordi jeg husker ikke så veldig mye av den, men jeg får spørre mamma og Joakim om litt hjelp til å huske. 

  Mie er en rolig og harmonisk liten jente, hun er veldig sterk i nakken og holder allrede hode sitt oppe. Hun har fått masse masse skryt for at hun har et fint festet blikk og er veldig våken. Var også kjempe mange av pleierne på sykehuset som var innom rommet vårt bare for å se på hun siden hun har så mye hår. Hun er helt perfekt og vi er to kjempe stolte foreldre!


  Også vil jeg si tusen takk for mange koselige kommentarer som allerede er kommet inn!:) 

  Hvorfor la det gå så langt?

  • 07.10.2011, 20:46

  Kjenner jeg bare vil gi opp alt og hele graviditeten. 
  Møtte opp på overtidskontroll i dag og håpet på å få høre litt positivt. Men dro hjem kjempeskuffet. Jeg var langt ifra moden og hadde bare mellom 2-3 cm åpning. Babyen har det bra men ligger fremdeles veldig langt opp.
  Jeg skjønner vrikelig ikke hvorfor legene spørr hvordan vi gravide har det... for det betyr jo tyderlighvis ikke noe uansett. De spurte hvordan jeg hadde det og jeg kjente gråten var farlig nære og jeg hadde tårer i øynene for jeg har det virkelig ikke bra, jeg har ikke sovet en hel natt på evigheter, matlysten min er enormt lav og jeg er så utslitt at jeg begynner å små drite i hele graviditen og hvordan det hele ender. Jeg har mistet troen på at jeg noengang kommer til å bli en mor. Jeg vet det er mange som går over tiden og at jeg bare er på min 5 dag, men jeg har ikke sovet og hatt det bra med meg selv på nesten 3 uker.. Så jeg føler jeg bare synker lavere og lavere psykisk..  

  Legene mente de skulle være ekstra snille og ga meg time til igangsetting til torsdag klokken 7 på kvelden..  Og det eneste de kunne gjøre for meg i dag er at jeg ble tøyd av jordmora.. noe som forresten var helt jææææææævlig vondt, følte meg nesten voldtatt(yten at jeg vet hvordan det føles da..) Vondt var det ihvertfall og jeg håpet virkelig at det skulle gi noen effekt.. men bare ÈN  ting merket jeg en bitte liten murrig.. uten om det absolutt ingenting.
  Jeg synes det er helt teit at de ikke tar hensyn til tidligere familiehistorie.. aldri har noen i familien min født normalt eller til tiden. Hva er da sjagsen for at jeg skal gjøre det?
  Jeg skjønner jo at det aller beste for kroppen er å starte det selv, men kroppen min er en uke overtiden og den har ikke gitt noen tegn til at den kommer til å føde med det første uansett. Så hva er da forskjellen om jeg hadde vært satt i gang på mandag eller på torsdag?

  Huff, kjenner jeg bare er så deprimert og lei meg, lei av å sitte rett opp ned hele natta og ikke klare å sove, vondt i alle adre kroppsdeler enn der jeg burde ha vondt, null teng til fødsel og sykehuset som bare går etter skjemaer og hvor mange leger som er på jobb. Hvorfor skal det være sånn at de drøyer og drøyer med å sette igang helt til man er kjempe deprimert? Burde man ikke gjøre noe før det blir skikkelig ille?
  Om jeg blir satt igang på torsdag så kan det jo ta opptil tre dager før hun kommer, og da ender det ofte opp med keisersnitt fordi jeg er ung og babyen for stor.. er det noe bedre for kroppen med keisesnitt enn igang setting?

  Nei, nå skal jeg og kjæresten min dra på kino og se " babycall". Må prøve å finne på noe positivt for å få tankene bort.. for jeg kjenner virkelig at jeg bare er lei meg og opprørt.. Glad jeg har søte mennesker som kjæresten min, moren min og gode venner som kommer med trøstende ord og som forstår meg. Også selvførgelig dere lesere som kommer med støttende kommentarer og hyggelige kommentarer! :)

   

  For evig og alltid..

  • 06.10.2011, 22:10

  God kveld.

  Vi sitter hjemm i kveld også vi og venter på at det skal komme noen baby, og det er igen tegn på at vi får noen baby i natt heller. Hun koser seg visst veldig der inne, så hun må nok tvinges ut tenker jeg sånn som resten av familien har blitt.  Det eneste tegnet jeg har hatt er en kraftig kynner tidligere i dag, men det er det eneste.
  Driver å har så syke drømmer om dagen, som i stad så sovnet vi noen timer etter vi hadde vært ute på shopping og da drømte jeg at jeg våknet av at jeg hadde blødd utover i hele senga, og jeg ble såå glad. Men så skuffet når jeg våknet og det ikke var sant. Eller i natt drømte jeg at jeg mamma sa jeg skulle ta fart og løpe rett i veggen.. da ville babyen komme ut (?) tror jeg begynner å bli psykisk syk.. (haha)

  Men i morgen skal jeg på overtidskontroll på sykehuset! Og da håper jeg virelig det skjer noe. Det som er fint er ihvertfall at jeg vil få en time til igangsetting og da får vi en dato å forholde oss til, hvis ikke hun bestemmer seg for å komme før da! Det hadde bare vært så utrolig deilig hvis jeg kom dit i morgen og de så at jeg hadde litt åpning eller noe lignende.. akkuratt nå føles det bare som om jeg skal gå gravid for evig og alltid..

  Blir ikke så mye blogging om dagen, vet liksom ikke hva jeg skal blogge om da, begynner å bli klar for å blogge om babyen min, men det er ikke så lett når hun ikke vil komme ut til oss da. Men jeg håper virkelig hun snart kommer ut alltså! Vi er så klare for å ta hun i mot.


  I morgen har jeg forresten fullført 41 uker som gravid.. blir nok en liten ukesoppdatering da...

  Nå skal jeg kose meg med " torsdagkveld fra nydalen" også får vi prøve å legge oss litt tidlig, for vi har time klokka 09.30 i morge så må tidlig opp. 

  Dag 3 overtid...

  • 05.10.2011, 16:05

  Babyen ligger fremdeles godt inne i magen og koser seg. Og kroppen viser ingen tegn på at den har tenkt til å sette igang noen fødsel i dag heller gitt. Hadde ganske vondt i ryggen i natt så håper det er et lite tegn på at noe snart skjer ihvertfall, men har mine tvil egentlig. 
  Tror nok ikke denne lille rakkaren kommer ut til oss før hun blir tvunget. Så vi smører oss bare med tolmodighet og prøver å få dagene til å gå. Men håper virkelig at vi er foreldre på denne tiden om en uke ihvertfall, men man vet jo ikke sikkert. Snart må hun ut uansett ihvertfall.

  Synes vel eegntlig fremdeles at det er litt lite aktivitet i magen, men jeg kjenner nå ihvertfall at hun lever, men ikke noe voldsomme greier egentlig. Men hun har det vel trangt hun også tenker jeg. Vi får bare se det ann, å skulle det bli værre så får vi bare ringe inn på sykehuset igjen. Bare så kjedlig å ringe inn få beskjed om å komme på sjekk og vite at det bare blir masse venting og at man blir sendt hjem igjen. Men alt for lillemor.
  Det viktigste er jo at jeg kjenner litt bevegelser.

  Forresten veldig morro at så mange har villet delta i min lille "gjette konkuranse" :) Blir morro å se hvem som har rett:)   

  Gjett!

  • 04.10.2011, 23:34

  Tenkte jeg skulle ha en liten konkuranse, uten premie. Det er mest for moroskyld. Men jeg vil dere skal gjette hvor store dere tror Mie blir og hvor lang dere tror hun er og hvilken dato dere tror hun blir født. Så skal jeg gå gjennom kommentarene etter hun er født og finne ut hvem som var nærmest og annonsere det her på bloggen. Kanskje jeg finner ut en liten premie som kan passe for hvem som helst, enten man har barn, er gravid eller ingen av delene. Men hittil er det mest bare for moroskyld. 

  Så hva tror du?
  Vekt?
  Lengde?
  Dato? 

  baby girl lying

  Forventninger?

  • 04.10.2011, 00:48

  Det er nesten litt stressende hvordan forventinger og hva slags "press" man får av andre når man går gravid og det nærmer seg slutten av svangerskapet. Og nå som jeg er på overtid får jeg faktisk kommentarer som " har du født enda?" og " har du enda ikke født?" Akkurat som om det er jeg selv som holder det igjen. Hadde det vært opp til meg skulle jeg født for tre uker siden. Jeg skjønner jo at de fleste bare sier det for å være snille og fordi de bryr seg. Men jeg føler nesten sånn press når alle spørr. Og det at det er så mange som venter på å se lille Mie, også er det jeg som bærer på hun og bare jeg som kan sørge for at andre ser hun. Tror aldri jeg har fått så mange meldinger noen gang jeg som det jeg har fått de siste dagene. Og når jeg sitter på facebook og folk spørr meg i chatten " har du født" så blir jeg nesten litt paff.. jeg hadde vel ikke født også satt meg der uten å skrive noe om det på siden min vel? Hehe. Nei, føler nok bare at alle forventer at jeg skal føde NÅ! også føler jeg et press sevl også på at jeg snart må føde. Men skjønner jo at alle som spørr, spørr fordi de er nyskjerrige, bryr seg om oss og gleder seg sikkert like mye som oss. Men det kan bli litt feil fremstilt i en hormonfull hjerne noen ganger. Men takk for alle omtanke!:)

  Også et spørsmål til dere som har født og som fødte over tiden. Jeg bekymrer meg for en ting som sikkert bare er en fille ting. Men hvor store var barna deres da de ble født og hvilken størrelse passet de inn i da?
  Mie ligger på ganske gjennomsnittet og jordmor tippet at om hun ble født til termin så ville hun veie rett under 4000 g. Også er jeg så redd hun skal bli mye større enn det, for hentesettet hennes og det meste av klær vi har med oss er i størrelse 50 og jeg vil bli såå lei meg om hun ikke skulle passe inn i noen av de klærne.. hehe! Så derfor lurer jeg på hvor store deres barn var og eventuelt hvor lenge de passet i størrelse 50? Hehe.

   

  En her i huset som også ønsker seg en Simo duo vogn og baby seng. Hehe! Vi har måtte dekke til hele vognbaggen med et teppe så vi ikke må vaske alt på nytt.. hehe:) 


   

  Julegaver?

  • 03.10.2011, 18:35

  Da går visst denne dagen mot slutten også da. Har gjort en del i dag, men ikke noe velig slitsomt så det er veldig greit. Vi har for et meste kjørt rundt litt overalt og sett etter vinterjakke til Joakim, men vi fant ingen han synes var super fine så da venter vi og ser litt til. Kan jo hende han ser en litt senere og da er det dumt å ha brukt penger på en man bare likte litt.  vi var først på outleten også var vi på skistorsenter etter det. Spiste litt mat og dro hjem igjen. 
  Det eneste som ble kjøpt inn i dag var en julegave. Litt sykt å tenke på at det ikke er mange månedene igjen til jul og denen jula er den første jula vår som en familie og samboere, vi kan liksom ikke bare sette navnene våre på gavelappene fra foreldrene våre, men vi skal faktisk kjøpe gaver på egenhånd til de fleste. Rart. Men også litt godt å føle seg så voksne. Men vi har ihvertfall begynt da, og en gave mindre å tenke på.

  I morgen er det jordmorkontroll igjen og jeg gleder meg fatisk utrolig mye. Håper liksom på en beskjed om at jeg får dra på kontroll på fredrikstad eller at jeg har åpning eller ett eller annet. Håper virkelig det skjer noe etter utøyinga og akupunkturen. Litt morro at så veldig mange tror hun kommer på Onsdagen. Og jeg håper virkelig dere har rett!
  Holder ut til Onsdag men vet ikke hvor mye lenger enn det jeg orker alltså! Hehe.

  Håper alle har hatt en fin dag:)


  SIiden det ble snakk om jul så slenger jeg med et bilde fra julaften jeg:)

  Har du begynt på julegavene enda?
  Hatt en fin dag? 

  Dag 1 overtid

  • 03.10.2011, 13:08

  Da har vi startet på den første dagen på overtid og jeg vil bare si til alle dere andre som går både en og to uker over tiden at dere er utrolig flinke! Jeg lurer på hvordan jeg skal overleve mange dagene over tiden, aff.. Håper virkelig det skjer noe med denne dumme kroppen snart.. Prøver hele tiden og fortelle Mie om alt det fine hun har her på utsiden men det virker ikke som hun bryr seg spesiellt mye egentlig. 
  Skal til jordmor i morgen da, hun skal tøye meg litt så håper det skjer noe etter det. Rart å ha telt dager nedover og nå skal vi pluttserlig begynne å telle dager oppover.. surt. Men sånn er livet. 

  Skal se om vi ikke får denne dagen til å gå unna en gang også, prøver jo å finne på noe hver dag uansett hvor sliten jeg er så må man bare gjøre noe. Kjenner jeg lir deprimert av å bare sitte hjemme og vente også. Tror ikke det gjør psyken min noe bedre akkurat.
  Kjenner jeg er så misunnelig på naboen her som hadde termin same dagen som meg, for jeg tror faktisk hun har født, blir også helt grønn av sjalusi når jeg leser om andre som har termin etter meg som har født eller som ihvertfall har tegn til fødsel.. verden føles urettferdig.

  Vil bare takke for utrolig mange søte kommentarer i det siste, er så utrolig koselig å logge inn på bloggen og lese alle de søte kommentarene deres det gir et smil om munnen på en sliten gravid kvinne på overtid. Dere er herlige. Også litt morro å se hvor mange som var innom bloggen min i går, hehe. Lesertallene mine var fordobblet fra det normale. Ganske koselig at det er så mange som er innom for å se hvordan det går.


  Kom ut lille venn, det er så mange som vil hilse på deg her! <3

  Gikk du mange dager over tiden?
  Hva gjorde du for å få tiden til å gå?
   

  Termin bilder

  • 02.10.2011, 22:49
  Litt oppblåst i annsiktet bare... huff..

   

  Dagens innkjøp

  • 01.10.2011, 19:02

  Da går denne dagen heldighvis mot slutten også. Og i morgen er termin dagen her! Helt sykt, den dagen vi har ventet så enormt lenge på. Men virker ikke som det er dagen det kommer til å skje. Men det er ikke lenge igjen uansett og vi får bare prøve så godt vi kan å holde motet oppe selvom det begynner å bli veldig vanskelig.

  Sov faktisk utrolig godt i natt, så tenkte jeg skulle lure med meg Joakim ut på en liten gåtur i kveld også, virker veldig som om det hjelper på nattesøvnen, selvom ikke det gir noen tegn på fødsel så sover jeg ihvertfall. 
  Var bare våken en gang i natt etter at vi la oss rundt halv to i går kveld så vaknet jeg klokka 6 på morgningen i dag og etter det sov vi helt til klokka var nesten ett. Deilig å være uthvilt.

  Vi tok oss en tur på sparkjøp litt uttpå dagen og fikk kjøpt litt av hvert, ble jo selvøfgelig mest til Mie da. Så hun fikk litt ullklær og jeg fant endelig en boddy med blondekant. Så da er hentesettet komplett faktisk.  Boddyen til hentesettet:) 


  Ull tøffler/sko


  Ull lue


  Ull votter


  Ull dress. Alt er i fargen lilla:)


  Alt tøyet er av dette merket.


  Et lanelslaken til den lille prinsessa


  Og dette helseteppet, synes det var utrolig fint så måte bare rive det med meg


  Har ønsket meg slike skjeer sååå lenge, men aldri funnet ut noe sted hvor de har solgt set separat fra sett med kopper.. men endelig fant jeg det! yey.


  Hva synes du om innkjøpene?
  Hatt en fin dag? 


   

  Om meg

  Ronja Åsen

  Søk i bloggen

  Kategorier

  Arkiv

  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no