Ronja Åsen

- Mamma.Student.Samboer.Interiør -

Hjemmebesk

  • 31.10.2011, 14:11

Lillemor ligger ute i vogna si og sover, etter en kort trilletur. Til å bo på landet er det ikke akkurat store utvalget av turmuliheter her. Synes virkelig ikke noe om å trille langs veien her oppe, fordi bilene der kjører som om det sto og liv og død synes jeg, så føler meg aldri trygg når jeg trille langs veien der oppe. Så ble en trilletur opp og ned bakken her noen ganger også sov hun. Så nå må jeg bare benytte sjangsen med å blogge når hun først sover. frokost fikk jeg spist også så.

Ellers i dag har vi hatt hjemmebesøk av helsesøster og det gikk veldig fint. Litt småstille siden jeg var alene, men fik ihvertfall litt informasjon og vi fikk vei lillemor som følger kurven sin helt perfekt. Hun veier nå 3930 gram, hun har allså gått opp runt 500 gram siden vi dro hjem fra sykehuset. Så det er jo bra. Hun legger ihvertfall på seg.
Nå skal vi straks dra ned til Lillehammer for bilen skal på EU- gokjenning også skal vi få hadlet litt mat. Så vi snakkes!:)


Mammas elskling <3

Har du hatt hjemmebesøk av helsesøster? 

Selge håret?

  • 30.10.2011, 12:23

Tenkte jeg skulle begynne å fødselshistorien min.. men jeg vet ikke helt hvordan jeg skal begynne. Det skjedde liksom ikke helt uventet og pluttserlig så jeg vet ikke helt hvordan jeg skal begynne det, tror jeg må ha skikkelig lyst til å skrive også må jeg ha skikkelig skrivekløe tror jeg, da kommer det nok. Har sett gjenom bildene fra fødsel mange ganger nå men gir liksom ikke så veldig mye skrivelyst det heller egentlig. Men den kommer. Tror bare jeg må få mamma og Joakim til å skrive ned noe de husker også, og hjelpe meg litt fra den tiden av fødselen jeg absolutt ikke husker noenting fra. Jeg sitter fortsatt og tror at jeg fødte i to forskjellige rom.. at jeg startet i et hvitt rom og avsluttet i et gult, jeg synes hele rommet endret seg under fødselen. Det sier litt om hvor mye jeg husker... hehe. Men det kommer seg.
Ellers så kan dere se at jeg har endret deignet mitt? Det er ikke sånn det skal være lenge tror jeg, planen er et litt mer profesjonelt design, men først så må jeg ha bilder til det deignet også må jeg tenke ut hva det skal stå i hederen og hvordan jeg vil ha det. Men hva synes dere om det midlertidige?

Eller så sitter jeg forøyeblikket og ser på reprise av dokument 2... nesten så jeg vurdre å selge håret mitt.. siden jeg har ganske tykt hår kunne jeg sikkert fått et par 1000 for det. Men tviler på at det er noe jeg kommer til å gjøre noen gang! haha! Veldig sykt ihvertfall, at vi i Norge kjøper oss hår i dyre dommer og i andre land ofrere de håret sitt for troen.... sykt..

Hva synes du om designet?
Så du den dokumentaren? 

 

Syk...

  • 23.10.2011, 22:26

Har ikke blitt veldig mye blogging de siste to dagene fordi jeg har vært syk og Mie har samtidig hatt mye vondt i magen og hatt økdøgn samtidig. Så har vært nok kan man si. 
Jeg har jo skrevet litt tidliger at jeg har hatt noen dager hvor formen ikke har vært helt på topp men i går etter at vi hadde hatt et koselig besøk av pappa, veronica og Julie. Da de dro var Joakim hjemme en times tid før han dro på jobb. Og da ble formen drit dårlig og jeg tenke at jeg skulle ta med meg Mie og sove litt. Men da hadde hun vondt i magen så jeg ble liggende å stryke hun på magen og trøste..  så da ble det ikke mye søvn på ammaen hennes som hadde en voldsom hodepine.. ikke godt. 
Ellers så har moren min og broren min kommet på besøk i dag og de skal bli her noen dager. Godt å ha mamma her som styrer og ordner rundt. Men skal jo ikke klage, for jeg har verdens beste kjæreste og samboer som også er verdens beste pappa. Han rydder, vasker og bærer rundt på Mie så jeg får sove. Skal ikke klage på det!

Men nå er det nok snart kvelden, Mie har sovet kjempelenge så lurer på hvor tidlig hun våkner for mer mat. Men men, a sovner hun som regel med en gang igjen da, så går nok bra:)
Kommer sterkere tilbake når formen er litt sterkere! Ikke gøy med feber, hoste, hode pine ++

Håper dere andre er friske og raske og at dere har hatt en fin helg!: )
Mammas lille prinsesse

  • 20.10.2011, 10:48


Mammas lille prinsesse <3

Vi fikk heldighvis lagt lillemor til midnatt i natt så for en gangs syld føler jeg meg skikklig uthvilt OG vi fikk startet dagen til normaltid i dag. Til vandlig ville hun våknet første gangen nå for mat og sovnet igjen og da kunne hun sovet helt til ett-to på dagen. Da får vi liksom ikke så veldig mye ut av dagen da. Men i dag var jeg ute av senga og i klærne når klokka var ni. Og jeg var uthvilt samtidig. 
Mie våknet første gang kvart på 8 og da tok jeg hun bare over i min seng så fikk hun mat også sov vi bitte litt før vi stod opp. Da ble det ny bleie og rene klær.. var så uheldig å bruke litt lag tid på å ta av og på bleia så hun tisset mens hun lå på stellebordet og så måtte hun vaskes også. Godt hun skal bade ikveld.

Våknet i dag med skikkelig sår hals og tett nese.. så da var det bare å få fyrt opp i ovnen og drikke en stor kopp med te. Senere i dag får vi besøk av min farmor og mannen hennes, de skal hilse på Mie for første gang så det blir veldig koselig. Men nå skal jeg prøve å få støvsugd litt her og sette på en maskin med klær. Skikkelig deilig følelse av å ha så masse energi, har vel ikke hatt det siden begynnelsen av svangerskapet vil jeg tro. Så er virkelig på tide! Ikke hver dag man koser seg med husarbeid! 

Håper lillemor sovner til rundt samme tid i kveld, så jeg får en like fin dag i morgen! :) Ønsker alle en fin dag! 

komme i form..

  • 19.10.2011, 15:48

Har fått mange spørsmål om når fødselshistorien kommer den kommer når jeg får tid til å skrive den. Får nok noe tid til helgen eller en eller annen dag jeg klarer å stå opp tidlig. Nyter det å sove lenge når Mie sover godt og lenge om mornigen.  Så den kommer en gang når jeg har tid, det lover jeg.
Har også fått høre at jeg burde bytte deign, og det skal jeg, Silje Lien skal lage deign til meg, men det er jeg som somler med å finne ut hvilke bilder jeg vil bruke i deignet mitt og hva det skal stå. Må prøve å få tatt noen fine bilder av meg og Mie ganske snart, så vi får orndet nytt deign.

I går slang vi vogna i bilen og tok en ganske så spontantur opp på fjellet for å trille en tur. Kjenner det nærmest verker litt i kroppen etter å få beveget seg litt og kommet seg i form etter fødselen. Magen har trekt seg skikkelig tilbake, men den trenger nok litt oppstramming og jeg kan ikke skjule det at det har lagt seg litt ekstra på rumpe å lår. Så jeg får prøve å bli flinkere til å trille litt turer når Joakim er på jobb og ellers prøve å trene litt kanskje. Vil ihvertfall føle meg vell igjen i klærne mine og nå er det vanskelig å få på seg enkelte bukser.. og det er ikke noe gøy. Men nå er det ikke mer enn 9 dager siden jeg fødte og jeg har fått verdens vakkreste datter, så skal ikke akkurat klage da!


Sprek pappa!


Verdens fineste pappa:)


mamma Ronja


Nydelig vær:)Oppi her ligger prinsessa å sover:)


Lillemor <3

Når var kroppen din så og si normal igjen etter fødsel?:) 

Innser at jeg gikk overtiden...

  • 13.10.2011, 22:20


Har ei lita frøken som har ligget som dette i hele kveld, så håper ikke hun har tenkt til å være våken hele natten. har prøvd alt vi kan for å få hun til å våkne men neida, hun skal ikke annet en å sove, sleit veldig med  vekke hun for å gi hun mat. Hun var ikke itresert i mat i det hele tatt, men fikk heldighvis i hun litt etterhvert og da kom melka skal jeg si dere, da rant det av begge puppene og det var ikke så veldig gøy for meg når Mie ikke ville ha puppen. Men men, nå er melkeproduksjonen i gang ihvertfall og det tror jeg lillemor ble litt overasket over hvor mye som pluttserlig kom når hun først puppet.  Men så sovnet hun igjen da, og har ligget siden av meg på sofaen og sovet. Hun skal snart bades også håper jeg på at hun pupper litt mer etter det.

I stad da mamma og Joakim kom hjem fra å ha vært på butikken så innså jeg virkelig at jeg gikk over tiden som gravid, når de kom hjem med JULEBRUS! herregud, jeg skulle ha barn i begynnelsen av oktober også kommer hun samtidig som julebrusen? herregud. Jaja, julebrus er nå godt da. Fler som har babyer som sover veldig godt noen kvelder?
Har dere sett julebrusen i butikken enda?

JEG HAR BLITT MAMMA!

  • 12.10.2011, 19:16


Lille Mie kom til verden 10.10.11 klokken 03.40 etter en lang og hard fødsel. Hun var 51 cm lang og hadde en hodeomkrets på 36 cm. Hun veide 3760 gram og hun er helt perfekt! 
Hadde egentlig tenkt til å oppdatere dere ganske kort tid etter fødsel men jeg var helt uslitt etter en kjempelang fødsel og over et døgn uten søvn, det var heller ikke internett på sykehuset så da var det litt vanskelig å få blogget.
Men nå er vi kommet oss hjem fra sykehuset så jeg har masse jeg vil skrive om og jeg har masse bilder å dele. 
Kan prøve å skrive fødselshistorien en dag men det kan bli litt vanskelig fordi jeg husker ikke så veldig mye av den, men jeg får spørre mamma og Joakim om litt hjelp til å huske. 

Mie er en rolig og harmonisk liten jente, hun er veldig sterk i nakken og holder allrede hode sitt oppe. Hun har fått masse masse skryt for at hun har et fint festet blikk og er veldig våken. Var også kjempe mange av pleierne på sykehuset som var innom rommet vårt bare for å se på hun siden hun har så mye hår. Hun er helt perfekt og vi er to kjempe stolte foreldre!


Også vil jeg si tusen takk for mange koselige kommentarer som allerede er kommet inn!:) 

For evig og alltid..

  • 06.10.2011, 22:10

God kveld.

Vi sitter hjemm i kveld også vi og venter på at det skal komme noen baby, og det er igen tegn på at vi får noen baby i natt heller. Hun koser seg visst veldig der inne, så hun må nok tvinges ut tenker jeg sånn som resten av familien har blitt.  Det eneste tegnet jeg har hatt er en kraftig kynner tidligere i dag, men det er det eneste.
Driver å har så syke drømmer om dagen, som i stad så sovnet vi noen timer etter vi hadde vært ute på shopping og da drømte jeg at jeg våknet av at jeg hadde blødd utover i hele senga, og jeg ble såå glad. Men så skuffet når jeg våknet og det ikke var sant. Eller i natt drømte jeg at jeg mamma sa jeg skulle ta fart og løpe rett i veggen.. da ville babyen komme ut (?) tror jeg begynner å bli psykisk syk.. (haha)

Men i morgen skal jeg på overtidskontroll på sykehuset! Og da håper jeg virelig det skjer noe. Det som er fint er ihvertfall at jeg vil få en time til igangsetting og da får vi en dato å forholde oss til, hvis ikke hun bestemmer seg for å komme før da! Det hadde bare vært så utrolig deilig hvis jeg kom dit i morgen og de så at jeg hadde litt åpning eller noe lignende.. akkuratt nå føles det bare som om jeg skal gå gravid for evig og alltid..

Blir ikke så mye blogging om dagen, vet liksom ikke hva jeg skal blogge om da, begynner å bli klar for å blogge om babyen min, men det er ikke så lett når hun ikke vil komme ut til oss da. Men jeg håper virkelig hun snart kommer ut alltså! Vi er så klare for å ta hun i mot.


I morgen har jeg forresten fullført 41 uker som gravid.. blir nok en liten ukesoppdatering da...

Nå skal jeg kose meg med " torsdagkveld fra nydalen" også får vi prøve å legge oss litt tidlig, for vi har time klokka 09.30 i morge så må tidlig opp. 

Julegaver?

  • 03.10.2011, 18:35

Da går visst denne dagen mot slutten også da. Har gjort en del i dag, men ikke noe velig slitsomt så det er veldig greit. Vi har for et meste kjørt rundt litt overalt og sett etter vinterjakke til Joakim, men vi fant ingen han synes var super fine så da venter vi og ser litt til. Kan jo hende han ser en litt senere og da er det dumt å ha brukt penger på en man bare likte litt.  vi var først på outleten også var vi på skistorsenter etter det. Spiste litt mat og dro hjem igjen. 
Det eneste som ble kjøpt inn i dag var en julegave. Litt sykt å tenke på at det ikke er mange månedene igjen til jul og denen jula er den første jula vår som en familie og samboere, vi kan liksom ikke bare sette navnene våre på gavelappene fra foreldrene våre, men vi skal faktisk kjøpe gaver på egenhånd til de fleste. Rart. Men også litt godt å føle seg så voksne. Men vi har ihvertfall begynt da, og en gave mindre å tenke på.

I morgen er det jordmorkontroll igjen og jeg gleder meg fatisk utrolig mye. Håper liksom på en beskjed om at jeg får dra på kontroll på fredrikstad eller at jeg har åpning eller ett eller annet. Håper virkelig det skjer noe etter utøyinga og akupunkturen. Litt morro at så veldig mange tror hun kommer på Onsdagen. Og jeg håper virkelig dere har rett!
Holder ut til Onsdag men vet ikke hvor mye lenger enn det jeg orker alltså! Hehe.

Håper alle har hatt en fin dag:)


SIiden det ble snakk om jul så slenger jeg med et bilde fra julaften jeg:)

Har du begynt på julegavene enda?
Hatt en fin dag? 

Dagens innkjøp

  • 01.10.2011, 19:02

Da går denne dagen heldighvis mot slutten også. Og i morgen er termin dagen her! Helt sykt, den dagen vi har ventet så enormt lenge på. Men virker ikke som det er dagen det kommer til å skje. Men det er ikke lenge igjen uansett og vi får bare prøve så godt vi kan å holde motet oppe selvom det begynner å bli veldig vanskelig.

Sov faktisk utrolig godt i natt, så tenkte jeg skulle lure med meg Joakim ut på en liten gåtur i kveld også, virker veldig som om det hjelper på nattesøvnen, selvom ikke det gir noen tegn på fødsel så sover jeg ihvertfall. 
Var bare våken en gang i natt etter at vi la oss rundt halv to i går kveld så vaknet jeg klokka 6 på morgningen i dag og etter det sov vi helt til klokka var nesten ett. Deilig å være uthvilt.

Vi tok oss en tur på sparkjøp litt uttpå dagen og fikk kjøpt litt av hvert, ble jo selvøfgelig mest til Mie da. Så hun fikk litt ullklær og jeg fant endelig en boddy med blondekant. Så da er hentesettet komplett faktisk.Boddyen til hentesettet:) 


Ull tøffler/sko


Ull lue


Ull votter


Ull dress. Alt er i fargen lilla:)


Alt tøyet er av dette merket.


Et lanelslaken til den lille prinsessa


Og dette helseteppet, synes det var utrolig fint så måte bare rive det med meg


Har ønsket meg slike skjeer sååå lenge, men aldri funnet ut noe sted hvor de har solgt set separat fra sett med kopper.. men endelig fant jeg det! yey.


Hva synes du om innkjøpene?
Hatt en fin dag? 


 

Om meg

Ronja Åsen

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no