Ronja Åsen

- Mamma.Student.Samboer.Interiør -

HELDIGVIS

 • 30.09.2013, 14:08

Hei.

Dere skjønner sikkert hva dette handler om. Pappaen min fikk nemmelig sett på bilen vår i går og det viste seg at den bare har hengt seg lit opp eller noe. Den er ihvertfall helt i orden så det er ikke noe galt med den i det hele tatt. Bilen vår er nesten helt frisk, det er bare en bryter på airconditionen som må byttes og det koster ikke veldig mye, samt at det må byttes noen lyspærer og det er det. Herlighet så glad jeg ble da Joakim sendte meg melding i går og fortalte at ikke noe var galt. Det var mange mange tusen kroner vi sparte på det kan du si. Jeg gikk hele ettermiddagen på jobben i går og var livredd for at hva som skulle være galt og hva den endelige prisen skulle bli, det virkelig vrengte seg helt i magen og jeg var ikke så veldig fokusert kan du si.

Så det betyr at det blir en tur på besøk til mine besteforeldre til helgen og det er jeg veldig glad for. For det hadde jeg sett skikkelig frem til, så det ville vært synd om det ikke ble noe av. Men bilen ville oss godt tror jeg så da blir det helgetur. Er så koselig de helgene vi faktisk har fri samtidig at vi kan finne på noe annet enn å bare være hjemme. Det er også utrolig godt at jeg bare har tirsdag kveld og onsdag og torsdag dag igjen av vakter på jovv før jeg har elleve dager igjen med ferie. Det er utrolig deilig.

Akkurat nå venter jeg på at Mie og Joakim skal komme hjem fra jobb og barnehage så vi kan dra på butikken snart og handle litt samt og kjøpe ny dusjslange for den ahr røket og det er så innamri krunglete å dusje med bare vannet fra den sprykkne slangen. Så det skal bli godt å få i orden. Jeg hater slike småting som ikke er i orden.
Ellers så har jeg sovet skikkelig lenge i dag og etter det har jeg skiftet på sengene, gleder meg allerede til å legge meg i kveld i rent sengetøy, det er noe av den bestefølelsen jeg vet om.


Et bilde av Mie fra i sommer.


Mie for noen uker siden.


Mie er så opptatt av å væe "bebi" når hun har dusja og pakket inn i håndle, her er fra her om dagen hvor hun var "bebi" :)

Hva skal du til helgen?


#bil #dyrt #ungmor #mammablogg #lykkelig #glad #lettet

 

MOTGANG

 • 28.09.2013, 00:04

God kveld.

Jeg er nettopp kommet hjem fra jobb. En helt grei dag på jobben.
På vei til jobben i dag oppdaget Joakim at det var noe galt med giret på bilen at det ikke ville komme opp i 4 og 5 gir. Typpisk. Etter å ha snakket litt med forskjellige mekanikere og med pappa så har vi kommet ferm til at vi hååper det er en liten justering på girkassa som må gjøres og ikke at hele girkassa er gåen for det er innamri dyrt. Itilegg er også airkonditonen i bilen ødelagt. Men det er liksom ikke såå viktig og ikke såå dyrt. Så dere må være med å kryssefingrene for at dette blir fikset fort og at vi slipper å betale så innamri mye.
Vi har allerede betalt over titusen på denne bilen i år. Så det holder snart for vi har bare hatt den i ett år.

Vi skal forhåpentligvis reise og besøke Oldeforeldrene til Mie, mine besteforeldre neste helg. Men akkurat nå ser det mørkt ut siden bilen selvsagt måtte bli ødelagt. Håper virkelig ikke dette går utover turen fordi det er lenge siden vi har sett de og de hadde vært velig koslig å fått besøkt de.
Akkuratt i dag føler jeg det er utrolig mye motgang og det er ikke noe moro. Ikke nok med at vi ikke bør kjøre bilen men jeg skal jo på jobb i morgen og det går jo selvsagt ikke buss i helgene og det er over en mil til jobben. Yey. Heldigvis kunne pappa kjøre meg.

Dette ble et skikkelig syte innlegg, men godt å kunne skrive det ned. Håper virkelig ikke vi får mer motgang nå. huff.

Håper alle dere andre har hatt en fin fredag.#bil #penger #dyrt #motgang #mamamblogg #ungmor
 

TIDLIG UTE MED JULEFORBEREDELSER

 • 27.09.2013, 13:51

Hei.
Endelig fredag for mange i dag, men for meg betyr denne fredagen jobbkveld og over i jobbhelg. Mandagen har jeg fri før jeg skal jobbe tirsdag, onsdag og torsdag før jeg skal ha en hel uke ferie. Det skal bli veldig godt. Er ikke i 100% fin form igjen men formen er bedre enn det ahar vært heldigivs. Så jeg er ikke for syk til å dra på jobb. Jeg har også heldigvis en kort vakt i kveld så det skal bli godt. 
 

Jeg elsker å være ferdig med ting i tide. VI har over en månede vært ferdig med bursdagsgaven til Mie, og det er enda 14 dager til hun har bursdag. Men det er ikke det eneste,her om dagen så bestilte vi også julegaven hennes, og jeg har gjort ferdig 23 av 24 gaver til pakkekalenderes hennes i år. Det er nok det jeg synes tar lengst til å ordne rundt juletider og det er jo ikke så innmari lenge til den første gaven skal åpnes heller, jeg mangler bare gaven hun skal få på julaften. Jeg vet ikke hva det skal være enda, men skal prøve å finne noe hun kan leke med eller holde på meg på formiddagen. Det er noe jeg er vandt med fra jeg var liten. Jeg vet også allerede funnet ut hva Joakim skal få til jul, men det sier jeg ikke noenting om nå. Hehe.

Pleier du å være tidlig ute med juleforberedelser eller andre ting?


 

 

SELVLAGET TEPPE

 • 21.09.2013, 20:42

Nå skal jeg skryte litt av meg selv, fordi jeg er skikkelig stolt av meg selv. Jeg har nemmelig laget noe selv og gjort det helt ferdig. Jeg har nemmelig heklet et teppe til Mie og jeg har gjort det helt ferdig. Jeg begynte med dette i midten av juni og først i går var det helt ferdig. Først så ble det jo stoppet opp av at jeg fikk skikkelig senebetennelse i armen og ikke klarte å hekle, også er det ikke alltid jeg har tid eller ork til å drive med det.
Men jeg må si jeg er veldig fornøyd med resultatet og det er veldig moro å ha gjort noe helt ferdig og bli fornøyd ititllegg. Jeg har alltid vært helt amatør når det gjelder hådarbeid, har prøvd meg på strikking utallig mange ganger uten å få det til. Men så etter litt strev lærte jeg altså å hekle. Kan riktignok BARE hekle akkurat slik som dette men det er jo noe. hehe. 


Det er 50 runder på teppet og er altså bare en kjempestor rute. Hva synes du?
Har du laget noe selv?

#teppe #lagetselv #hekle #mammablogg #stolt #skryt #fornøyd 

MIES VINTERTØY 2013

 • 20.09.2013, 13:57

Jeg har jo skrevet om dressen jeg bestilte til mie for en liten stund siden. Men nå er vi endelig ferdig med det meste av vintertøyshoppingen vår. Vi lurte lenge på hvilken dress vi skulle ha som nr 2 dress, men kom ferm til at vi valgte en god og varm vinterjakke og heller kjøpe en boblebukse til. Jeg fant nemmelig en boblebukse på salg gå da var det mye bedre å ha en hel dress og en todelt. Det er ikke så innmari mye vi får brukt en dress nr 2. Så da er det greit med en 2delt også.
Vi har valgt en Reimatex dress med to glidlåser fremme det er veldig lett å da få den av og på og dressen har en veldig fin form. Vi har også gått for en bergansdunjakke som jeg har skrevet om tidligere og en reimatec boblebukse som hun kan ha til. 


Her er luene vi bestilte til hun. De er sååå søte på!.


Her er dressen, lyset på den er litt feil. Den er mye mer lille i virkeligheten. og buksa er mørkegrå.

Hva synes dere?
Fler enn mer som gleder seg til ulltiden og vintertiden?

#vinter #reimatec #mammablogg #blogg #barn


 

MIES NYE ROM

 • 18.09.2013, 22:09

God kveld.

Nå har jeg jobbet to kvelder på rad så jeg har nesten ikke sett Mie det siste døgnet, så nå er det utrolig deilig å endelig se hun igjen. I dag har Mie vært på dans og det gikk veldig bra igjen. På slutten var nok blodsukkeret litt lavt så hun satt bare å så på den siste dansen før hun var overlykkelig over å komme hjem for å spise litt mat.

Men jeg jeg tenkte egentlig jeg bare skulle vise dere bilder av det nye rommet til Mie, etter at vi byttet om rommene. Er ikke så lett å få bilder av rommet, men her er ivertfall noen av de. Mie har helt klart begynt å bruke rommet sitt enda mer nå som hun har fått det nærmere stua. 


I Vinduet på rommet


Bokhylla. Den var et mareritt å henge opp.

Hva synes du om rommet?
 

#mammablogg #jenterom #jente #rom #blogg #rosa 

MIES VINTERJAKKE 2013

 • 17.09.2013, 12:13

Jeg har helgradert meg for vinteren når det gjelder Mie, og vi har allerede gått til innkjøp av årets vinterjakke til hun. Jeg lurte lenge på om jeg skulle gå for en lik jakke som hun hadde i fjor siden jeg var så veldig fornøyd med den. Da hadde hun en vinterjakke fra MiniATure med glidelås bak, den var utrolig fin og jeg bare elsket den. Men ikke sikkert Mie hadde likt den i år siden hun synes det er stas å kle på seg litt selv så da gikk vi for en jakke hun kan klare å ta på selv.
Så i år er det en jakke fra bergans som blir årets vinterjakke.  Jeg har selv hatt dukjakke fra bergans og synes de er veldig myke, behagelige og ikke minst veldig varme. 
Vi valgte å kjøpe jakken i størrelse 98(3år). Den er litt lang og litt stor i år men siden det er strikk i armene og trikk i livet så går det greit. Er greit med en jakke som kan passe en stund. Mie har prøvd den påihvertfall og den er veldig fin å bevege seg i. Hvilken jakke skal ditt barn ha?
Hva synes du om jakken vi har valgt? 

#jakke #bergans #Mie #vinter #Kaldt #mammablogg

MIE HAR BEGYNT PÅ DANS

 • 16.09.2013, 11:03

På onsdag var Mie på sin første time på småbarnsdans her i byen. Jeg er utrolig glad for at de har et tilbud for barn under 3 år på en sånn aktivitet. Mie er veldig glad i muikk og dans så vi ble veldig glade da vi fikk lappen i posten om at det var tilbud for de fra 2 år. Siden hun blir 2 i oktober var det greit at hun begynte nå.
Vi bestemte oss bare for å ta en prøvetime i første omgang fordi vi har opplevd tidligere at Mie ikke vil noe annet enn å sitte på fanget vårt når det er mye mennesker. Men da det ble satt på musikk og salen fylte seg med barn var Mie helt klar, hun danset, hoppet og var helt i hundre. Det var et sted under dansen hvor barna skulle sitte sammen med foreldrene sine i en stor ring. Hvem tror dere satt MIDT i ringen? Joda, det var Mie. Hun ville helst være  i midten hele tiden og løp rundt og jublet.
jeg tror det var fler av oss som ble veldig overakset over hvor flink Mie var motorisk. Hun er veldig flink til å hoppe og har fått skryt for dette i barnehagen hun hopper og letter med begge bena.
Men på dansen tok hun faktisk i mot instrykser og gjorde det danselæreren gjorde. Det var veldig moro. Danselærern startet nemmelig timen med å si at vi ikke måtte bli lei oss eller bekymret/overasket over at barna våre ikke danset som det ble instruert at de skulle. Men Mie gjorde det og det var veldig moro. Vi ser at hun er veldig grasiøs og beveger seg veldig elegant når hun danser så det blir nok til at vi melder hun på ballet nesteår.

Dette ble et veldig skryte innlegg følte jeg, men vi foreldre må vel ha lov til å skryte litt ekstra av barna våre. Jeg er ihvertfall utrolig stolt og inponert over den lille vakre jenta mi.Bilder fra Instragram når Mie var klar for dans.

Følg meg på instagram RONAAS93.

Går ditt barn på noen aktivitet?
Når begynte barnet ditt på aktivitet?

#dans #flink #skryt #stolt #jente

 

HØST I STUEN

 • 15.09.2013, 14:16

Høsten kommer jo snikende og her i huset er det allerede blitt fylt opp med litt ullundertøy i skuffene til Mie og vi har fylt yttergarderoben med bobledress, boblebukse og vinterjakke. Men ikke bare i klesveien er det blitt gjort klart til høst her hjemme. Jeg har nemmelig allerede byttet ut de grønneplantene mine på spisebordet med en stor lyngkvast. Stod lenge og lurte på om jeg skulle velge rød eller hvit lyng, men jeg endte opp med en rød fordi jeg synes den er mesthøst og jeg liker veldig godt den varmefargen. Det gjorde seg veldig og jeg synes det ble veldig koselig. Gleder meg veldig til det blir tid for fyring i peisen og litt fler høstfarger i interiøret. Har du begynt å forbedrede høsten?
Hva synes du om lyng inne?

#interiør #høst #lyng #lunt #hyggelig #kos 

NYE HØSTSKO TIL MIE

 • 15.09.2013, 10:33Bare måtte ha disse skoene til Mie. Hun har allerede fått et par som egentlig er høstskoene hennes, men de er mest typisk barnehagesko, så disse synes jeg var utrolig fine til å bruke som litt penere sko. De er også foret så med en tykk sokk kan de brukes til "penere" sko gjennom vinteren også. Jeg har lett etter slike sko til Mie en liten stund fordi jeg synes det er utrolig fint, og disse var jo bare helt herlige, de er i ekteskinn og av merket "ponny". Kjøpte de på Eurosko til 399,- 
Jeg har jo helt dilla på sko og elsker å kjøpe sko spesielt til Mie og Joakim. Selvom de har utrolig mange par hver så er det alltid de som ender opp med nye sko. Selvom jeg er den her i huset som trenger det mest. Men sånn er det somregel. 
Er i hvertfall utrolig fornøyd med disse skoene og det tror jeg Mie er også, for når hun fikk de så sa hun " åååh, Fiiiiine skoo". Tror jeg har smittet hun med min skogalskap. 

Hvilke høssko har ditt barn?
Hva synes du om skoene til Mie?

#høst #sko #fine #søte #små

HELLEDUSSEN BY HEGE - HÅRSLØYFER

 • 14.09.2013, 20:18

Hege er ei kjempeherlig dame som lager utrolig mye fint. Jeg tror ikke jeg vet om noen som er så kretiv og flink som det hun er. Hun baker helt utrolig fine kaker og hun lager helt utrolig fine hårsløyfer. Siden Hege bor så innmarilangt unna meg så har jeg desverre aldri kunnet bestille noe kake av hun, det blir veldig vanskelig å sende i posten liksom. Men jeg har selvsagt bestilt masse fine hårsløyfer. Mie har jo masse hår og har alltid hatt det, jeg har alltid ønsket meg slike stoore flotte sløyfer til Mie men ikke fått tak i det noe sted, før jeg oppdaget Hege. Vi kjenner hverandre gjennom en mammgruppe på facebook og jeg ble oppmerksom på hårsløyfene hun hadde i håret til datteren sin. Da jeg spurte om jeg kunne få kjøpe noen av hun og fikk et ja,ble jeg utrolig glad. Og her om dagen fikk jeg pakken i posten med masse superfine sløyfer fra Hege. De er brukt daglig allerede og jeg er så fornøyd.

Dette innlegget er IKKE sponset av Hege, men jeg har på eget innitiativ valgt å skrive dette innlegget fordi jeg selv hadde håpet å finne noen som visste om noen som laget sløyfer om jeg ikke visste det alt. Så jeg skriver det for at andre mødre skal finne ut at det finnes ei super dame som lager superfine sløyfer til prinsessene våre. Ikke minst er det en utrolig fin gave om man er tante, søster, kusine, gudmor,fadder, bestemor osv til ei lita prinsesse men hår. 

Hege har en side på facebook som heter HELLEDUSSEN BY HEGE. Trykk HER for å komme til siden hennes, der kan du på melding skrive en bestilling til hun.
Du kan får sløyfene både på strikk eller klype, det er også masse forskjellige størrelser på sløyfene og utrolig masse fager.
Akkurat NÅ kjører Hege en konkuranse på siden sin hvor du kan vinne en valgfrisløyfe, vinnerern blir kåret i morgen!

 


Her er alle sløyfene jeg fikk i posten av Hege.  De det er to av er i størrelse smal. De er veldig fine på musefletter!


Her har Mie en hvit sløyfe i størrelse " Large" i håret. Utrolig søtt.


Her er den samme sløyfen bare i en høy hestehale. Det er utrolig hvordan en sløyfe kan pynte opp et hverdagslig antrekk og vips så blir det superfint.

Hva synes du?
Liker du sløyfer i håret?
 

 

EN MÅNEDE IGJEN

 • 10.09.2013, 20:22

Tenk i dag er det den 10.september, det betyr at Mie er 23 måneder gammel i dag og at det faktisk bare en en liten månede igjen før hun er hele 2 år gammel. Det siste året har gått så utrolig fort. Vi feiret jo akkurat 1 års dagen hennes føler jeg, men det er jo faktisk 11 måneder siden vi gjort det. Helt utrolig. 
Vi er i fullgang med å småplanlagge hvordan bursdagen hennes skal være, hvem skal inviteres, hva skal serveres, hva skal kjøpes inn osv. Det blir nok bare en vandlig familie bursdag i år tenker jeg da vi ikke ser helt poenget med å ha barnebursdag riktig enda, kanksje blir det nesteår, men ikke sikkert det blir før hun fyller 4.
I år blir det ihvertfall ikke noen barnebursdag.
Jeg synes det er helt utrolig at det er 2 år siden jeg gikk rundt og ventet og ventet på at den lille babyen i magen skulle komme ut. For nå er ikke Mie noen liten babylenger det er helt sikkert. HUn har den siste tiden blirr utrolig flink til å sette ord på ting, hun gjør seg veldig godt forstått. Hun er i tillegg blitt utrolig flink til å synge og det er så moro å høre på. Hun syner "bæ bæ lillelam", "trollmor" " Ormen den lange" og mange andre sanger de synger i barnehagen, og det er så moro at hun husker det.

Mie er også blitt en skikkelig barnehagejente. Hun elsker å være i barnehagen og hver morgen henter hun skoene sine og står klar ved døra, hun har egentlig ikke tid til å spise(de dagene hun leveres sent), kle på seg eller stelle seg i det heletatt. Hun skal nemmelig i barnehagen og "sikka" (huske) " Ski" (skli) og leke med barna. Mie selv synes det er veldig moro i " arnehagen" som hun sier.  
Det eneste hun ikke har utviklet seg spesielt mye på den siste året er anntall tenner for det er bare kommet en tann det siste året og det er jo faktisk ganske lite. Så
får håpe det kanskje kommer noen fler tenner snart. Det hadde hun sårt trengt når det gjelder spisingen hennes.

Bilder fra 1årsdagen hennes.

Hvordan var 2 årsdagen til ditt barn?
Når hadde du det første barneselskpet? 

ÅRETS VINTERDRESS

 • 10.09.2013, 12:51

Hallo.

Siden jeg ikke har kamera og ikke noen bilder så får det nøye seg med en liten kollasj laget av google bilder. Jeg tenkte jeg skulle vise dere hvilken vinterdress som blir Mies hovedress i år. Vi skal nok ha dresser men jeg vet ikke hvilken vi skal velge som nr 2 dress enda. Har søkt litt rundt på finn.no etter brukte dresser og jeg har tenkt på dresser fra billigkjeder. Dressen fra nameit står høyt på lista, men er ikke helt bestemt meg enda. Vi får se hva det blir til. Jeg har ihvertfall bestilig den dressen som blir hovdressen den som skal brukes i barnehagen osv. Og valget i år falt på en av Reimas dresser, vi hadde reima til Mie i fjor og var veldig fornøyde med den dressen men den passer ikke i år. Jeg elsker fasongen og fargen på dressen vi har bestemt oss for i år og regner med å bli veldig fornøyde.

Jeg har også bestilit to luer som jeg synes var utrolig søte, så jeg bare måtte ha de. Men blir nok kjøpt en slik "balaklava" lue også vil jeg tro eller en ullhals. Kjenner jeg gleder meg litt tid tiden med dress, luer og ulltøy. Tror ihvertfall Mie blir veldig søt og ikke mist varm og god i denne dressen.Hvilken dress skal du ha i år?
Erfaringer med Nameit dressen?
 

GLEDELIG GJENSYN

 • 09.09.2013, 20:58

Hallo.

Tenkte jeg bare skulle komme med en liten oppdatering til dere fra den siste uka og de siste dagene. Ikke at det har hendt så innmari mye men jeg har alikevell litt å forellte dere.
I går bestemte vi oss for å bytte om på soverommene våre. Mie fikk vårt soverom som er det minste mens vi tok det hun hadde som er det størte. Grunne er at rommet til Mie hadde er veldig vanskelig å møblere, og hun leker aldri der inne fordi hun må gjennom gangen og så inn på rommet, så tror hun føler hun er litt langt unna, når hun er på rommet sitt.
Så vi byttet, og rommet hennes nå er blitt så kosleig og hun synes det er mye mer moro å leke der inne, så det er virkelig en slager. Det er også veldig greit i forhold til når noen av oss skal opp tidlig, så vil ikke Mie høre noe og slipper da og bli vekket. Gleder meg ihvertfall til å vise dere bilder av hvordan det er blitt for synes det ble veldig mye koseligere enn det det andre rommet hennes var, for der ble jeg aldri fornøyd. 

Jeg har jo heller ikke fortalt dere så innmari mye om hvordan det går etter at jeg har begynt å jobbe, men det går veldig bra. Det er jo fremdeles et lite problem med pendlig og hvordan vi skal gjøre det innimellom. Men hittil har det løst seg de fleste dagene. Men det er virkelig motivasjon til å få seg denne lappen snart. Det hadde gjort ting veldig mye lettere kan man si! Så regner med jeg snart får begynt på den. 

Eller så blir det litt dårlig med bilder de nestene ukene, vi har nemmlig måttet levere inn kamera vårt til reparasjon i dag da det ikke vil ta klare bilder eller fokusere noe, så håper ikke det tar så innmari lang tid før det kommer tilbake igjen, hvis ikke så får jeg prøve å bli flinkerer til å legge inn bilder via mobilen.
Venter også noen pakker i posten så da glder jeg meg til å vise dere de etterhvert som de kommer.

Eller så skal jeg tilbake til overskiriften. På fredag hadde jeg og Mamma vært i Oslo for å reparere en del på bilen vår og da vi kom hjem og hadde spist spurte jeg Joakim om han husket å ta med bamsen til Mie hjem fra barnehagen, Joakim er nemmelig noe distrè noen ganger så det er ingen selvfølge at han gjør.
Men han sa han hadde gjort det og husket han hade lagt den i sekken. Men da Mie skulle legge seg så fant vi ingen sekk, Joakim durte opp i barnehagen men der var ikke sekken. Så i helgen har hun måtte klart seg uten og jeg og Joakim har krysset fingrene i håp om at den ikke er blitt borte.
Da vi leverte Mie i dag tidlig så fikk vi vite at de hadde tatt inn sekken på fredagen og at bamse var i godbehold. Så det var et gledelig gjensyn kan man si. Og hun har hatt bamse under armen i hele dag tror jeg. Og Joakim glememr nok aldri igjen bamse senere. 
Litt bilder fra forrige søndag når vi var i barnahagen og lekte.


Om meg

Ronja Åsen

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no