Ronja Åsen

- Mamma.Student.Samboer.Interiør -

MIE OG GRISEN

  • 22.09.2012, 17:42

Om du vil gjøre meg og Mie veldig glade så kan du gå inn på siden til Lovebaby.no på facebook og like den, jeg og Mie kan da få en fordel. Vi har aldri vunnet en konkuranse noen gang og vil veldig gjerne gjør det denne gangen, ikke at det er noen konkuranse men vi trenger å samle inn 50 likes innen helgen er over, og vi har fått inn 25, så vi er halvveis. HJelp oss er du snill!
Ved å trykke på bilde under så kommer du til siden deres på facebook. Ved å like siden deres på facebook så får du også fordeler! Gå inn på siden og se da vel! 
Liker du siden på facebook?
Hva synes du om bildene? 

MIE OG TIPPOLDEMOR

  • 16.09.2012, 17:46

Vi har vært borte i helgen på besøk hos familien til Joakim, så jeg har ikke hatt tid til å sitte så mye på pcen i helgen. Men nå har jeg masse spennende jeg kan blogge om til dere, så det kommer nok noen innlegg her i løpet av kvelden vil jeg tro. Vi har ihvertfall hatt det veldig fint i helgen, og gjort ganske mye. Vi dro oppover på torsdagen etter jobb sidne jeg hadde langhelg og altså fri tre dager på rad. 
Når vi kom opp på torsdagen var det egentlig bare å få i Mie mat og få hun i seng så fort som mulig fordi det begynte å bli veldig seint, men det tok veldig lang tid før vi fikk hun til å sove siden hun har blitt litt forkjølet og tett i nesa, og da er det ikke bare bare å få sove. Men etter en times tid sovnet hun og sov hele natten selvom det var i reiseseng og det er anderledes.
På fredagen stod vi opp og gikk en tur opp på besøk til Joakim sine besteforeldre før vi gikk ned igjen og dro en tur til Lillehammer hvor vi besøkte Oldemoren min, altså Mies tippoldemor og etter vi hadde vært der så dro vi en tur til Thea som tok noen super flotte bilder av Mie nok en gang! Kan vel aldri få sagt nok hvor utrolig takknemmelig jeg er som er så heldig å ha Thea som fotograf!
På lørdagen gjorde vi egentlig ikke så mye på formiddagen, det kom litt besøk som ville hilse på oss, før vi tok oss en tur i fjøset så Mie fikk hilse på grisene der, noe hun synes var veldig spennende.
Så var det litt mer besøk igjen på kvelden. I dag dro vi ganske tidlig siden de andre skulle i kirken og det er deilig å komme seg hjem litt skikkelig siden vi begge to skal på jobb i morgen tidlig, nå har vi snart pakket ut av alle bagger og allerede vasket en maskin mer klær, så skal jeg bare samle litt mer krefter før vi skal rydde siste rest her, så kan vi kose oss i kveld.

Har ditt barn noen tippoldeforeldre?

 

HUSK Å STEMME PÅ MIE HER

MIE - 11 MÅNEDER

  • 11.09.2012, 00:46

Tenk, den lille tulla vår er allerede blitt elleve måneder og om bare en månede så er hun ett år og vi har da en ettåring her i huset. Det er ganske utrolig. Synes ikke det er så lenge siden jeg gikk for et år siden og ventet og ventet rundt denne tiden. Og nå er hun snart ett år gammel, og kan ikke regnes som noen baby lenger. Jeg gleder meg ganske mye til bursdagen hennes egentlig, for jeg synes det blir veldig koselig med masse familie samlet osv men er litt trist at vi ikke har noen baby her hjemme lenger.
Sånn over til utvikling osv, så har det ikke skjedd så veldig mye den siste måneden, hun blir mer og mer glad i å gå med støtte og hun kommer med mange nye lyder og ord, prøver stadig å herme etter oss når vi snakker med hun og hun synes det er veldig moro å gå ute når hun kan leie mammaen og pappaen hennes i hver sin hånd og gå i mellom oss. Krabbingen har hun fått en enorm fart på og er rundt leiligheten her på fem minutter, hun elsker å krabbe inn på badet og rote i bleiene sine og kremene og såpene osv. Hun begynner å bli mer og mer vandt til forskjellige ting og vi prøver å introdusere hun for litt forskjellig mat som vi spiser, men hun er ikke akkurat så veldig intresert i annen mat enn det som nesten er flytende, så det er litt av en utfodring, vi har prøvd i evigheter med brødskive, men det er noe hun virkelig ikke er intresert i og det går for det meste i nan, grøt og middag. Men det kommer seg nok vil jeg tro. 

Når det kommer til tenenr har hun fremdeles ingen og hun har inegn tegn til at det er noen på vei heller, så det tar nok litt tid før hun får de, men det går jo greit, håper bare ikke det betyr at jo lenger hun venter jo mer smerte blir det når de først kommer. Men den tid den sorg. Vi får ihvertfall håpe hun får tenner en eller annengang. før eler siden.

 
Et barn på 11 mnd skal kunne: (fra litloo.com)

♥ Reise seg, men kan ha problemer med å sette seg igjen - Reiser seg fint opp, og setter seg fint ned igjen.

♥ Forstå nei - Hun forstår hva det betyr ja! Men ikke alltid hun adlyder det!

Nå som barnet er blitt 11 måneder, er det vanlig at de kommer krabbende / akende med en leke i den ene hånden. Barnet kan sette seg opp selv, gripe tak i noe og reise seg opp etter det. Beina kan bære hele vekten til barnet, så det kan stå og holde seg med en hånd og leke på bordet med den andre. Det går også mye stødigere med hjelp. Babyen forstår ordet nei, som vi automatisk sier mye. De skjønner at det er fy fy, men det er ikke likevel sagt at de gir seg med det de holder på med.

På denne tiden blir barnet skeptisk til fremmede. Det er helt normalt. Vi voksne skjønner ofte ikke at babyen er en egen person som ikke liker å bli løftet på av fremmede. Tenk bare selv om en vilt fremmed skulle komme å løfte deg opp. Du hadde jo slått til h*n.

Tenner: Ingen

Ord: mamma, pappa, Eii (hei) adee(hade) 

 

Er det lenge til barnet ditt blir ett år eller når ble det det?:)

DAGENS FROKOST

  • 06.09.2012, 12:37

Tenkte å legge ut bilder av noen av måltidene jeg spiser innimellom, mest for min egendel og for de som vil følge med på det at vi prøver å spise sunnere. Så jeg hiver inn et bilde av hva jeg spiste til frokost i dag jeg. Tenkte jer skulle lage tre forskjellige mapper som heter " dagens frokost" "dagens middag" og " dagens lunsj" sånn at både jeg og dere kan gå inn der og finne inspirasjon om dere lurer på hva dere skal spise en dag. Jeg teller verken karbohydrater eller kalorier jeg spiser bare sunnere og beveger meg mer. Så jeg vil ikke høre noe sånn som at kekkebrød er det samme som brød osv. For det er ikke poenget, jeg prøver bare å ikke spise så søtt og unødvendig mye.Hva synes du?

MIE SITT FØRSTE PAR MED SKO

  • 06.09.2012, 08:59

Jeg hadde eegentlig bestemt meg for å vente med å kjøpe sko til Mie til hun kunne gå, men siden vi har gått en del ute i det siste med gåvogna og hun snubler veldig lett i stonz`a så kjøpet vi et par sko til hun som hun kan bruke ute når hun går, da går hun lettere og hun får ikke vondt om hun tråkker på stein osv. Jeg lurte lenge på hvilke sko vi skulle velge og søkte litt rundt på nettet før jeg egentlig besteme meg for å gå for kavat. Hadde tenkt på ecco også, men fant ingen jeg synes var velidg fine så da ble det kavat og hittil virker de som veldig fine sko. 

Hva synes du om skoene?
Når kjøpte du de første skoene til ditt barn?
Og hvilket merke? 

TIDLIG OPP

  • 03.09.2012, 20:46

Jeg og Mie var jo ute og gikk en tur på en time i stad, og vet dere hva jeg klarte? Jeg klarte selvsagt å miste nøkklene mine på turen, så når jeg var helt utslitt og bare gledet meg til å sette meg ned så måtte jeg gå halveturen en gang til, før jeg heldigvis fant dem. Når jeg stod utenfor her og skjønte hva som hadde skjedd så hadde jeg lyst til å bare legge meg ned å dø eller gråte. Men var ikke så mye annet å gjøre enn å begynne å lete, heldigvis sov Mie veldig godt i vogna si så hun koste seg veldig. Jeg har veldig god samvittighet når da når jeg har gått så langt og slitt så mye. Så nå sitter jeg i sofaen og koser meg med... vann. hehe. Bare halvannen time igjen til Joakim kommer hjem fra jobb, og da rekker vi nok bare å se litt på tv og snakke litt før vi må legge oss. I morgen skal Mie leveres hos Veronica halv syv så vi må dra ganske tidlig herifra i morgen. Da skal Mie kose seg på babysang med Veronica så hun skal få kose seg masse mens mamamen og papapen hennes må jobbe litt. Til helgen har jeg fri og det skal bli så deilig. 

Vi prøver forresten å være mye ute med Mie om dagen, fordi hun ofte blir veldig urolig på kveldene og kjeder seg lett, og da er det så deilig å kle på hun og sette hun ut. Så vi har funnet ut at når vi får lønning skal hun få seg et par sko så hun kan være ute å gå med gåbilen sin. Da blir hun nok veldig fornøyd tenker jeg. Hun synes det er så moro å gå frem og tilbake utenfor her og kan gjøre det i evigheter uten å gå lei. Lille hjertet mitt. I går var vi ute å lekte i en barnehage som ligger et stykke borteigata her. Og hun synes det var så moro.


Vakreste babyen min!

Er du mye ute med barnet ditt?
Står du opp tidlig om morgningen?


 

Om meg

Ronja Åsen

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no