Ronja Åsen

- Mamma.Student.Samboer.Interiør -

Dna test?

 • 27.09.2011, 23:19

Så på 16 and pregnant på mtv i stad og kjente jeg syntes så utrolig synd på hun det handlet om. Hun fikk minimalt med støtte fra kjæresten sin og familien hans. Men etter at datteren var født ba kjæresten's familie hun og datteren på middags besøk for at de skulle prøve å forbedre forholdet litt. Og da satt svigerforeldrene hennes der og forlangte at hun de skulle ta en dna test av babyen for å finne ut om det virkelig var riktig barefar. Og jeg kjente jeg ble så utrolig sur. 
Hadde noen bedt meg ta en dnatest hadde jeg klikka tror jeg. Man vet da som regel hvem man har ligget med. Jeg gjør ihvertfall det. Så hadde Joakim, familien min eller familien hans fortalt meg at de ville jeg skulle tatt en dna test så hadde jeg blitt så utrolig sur!
Hun det handlet om ble riktig nok veldig sur hun også. Og det er virkelig forståelig! Huff, tenk å få den slengt i tryne at svigerforeldrene dine tror du ligger rundt når du er i et forhold.. nei huff.

Hva hadde du gjort om noen ba deg ta en slik test? 

Did you know?

 • 27.09.2011, 19:45Nå er dere sammen igjen...

 • 27.09.2011, 19:29

Det går nok ikke opp for meg enda, ikke før leiligheten etter deg er solgt og det slår meg at vi aldri igjen skal sitte i leiligheten din og du skal by på et glass brus og fortelle historier eller vitser. Det blir rart å aldri igjen skulle sitte i sofaen din og se på skålen med sjokolade som alltid stod på bordet ditt i stua. Det er nok 
Det gikk så fort på slutten.. du var syk lenge Morfar men så ble du så veldig syk og forlot oss. Det var både godt og vondt. Jeg prøvde så godt jeg kunne å tenke at du endelig fikk slippe å måtte inn og ut av sykehuset hele tiden og at du fikk slippe all smarten du gikk gjennom. Men det som gjør mest vondt er nok at du viste så enorm glede da vi fortalte deg at du skulle bli oldefar.. noe du aldri rakk å bli. Men jeg lover deg, Mie skal få høre om den fantastiske oldefaren hun har i himmelen. Der hun også har en fantastisk oldemor. Jeg er sikker på dere passer på hun derifra og jeg skal fortelle hun hvor mye du gledet deg til å bli oldefar for hun. Det lover jeg.

I dag satt vi urna di ned i jorda. Og nå er du helt inntil Mormor igjen. Nå er dere endelig sammen igjen, helt inntil hverandre. Sammen for alltid. Nå er det aldri noe som kommer til å skille dere fra hverandre igjen. Aldri. Jeg liker å tro at det er sånn at når man forlater denne verden så møter man igjen de man har mistet tidligere. Jeg liker også å tro at du og mormor sitter der oppe og passer på alle vi som er igjen her på jorda. Det var forresten en veldig fin urnenedsettelse i dag, det var mamma som la urna di på plass helt inntil mormor sin, mens vi andre tok et spadetak hver og la over jord. Vi plantet også noen fine blomster til dere og tente noen lys. Det var rart å se graven uten noen gravstein, men den er nok på plass snart. Når det kommer på plass står navnene dere der.. Kanskje det går opp for meg da? Når jeg ser navnet ditt på steinen? Eller kanksje det vil ta enda lenger tid.. hvem vet.

Dere er dypt savnet, Mormor og Morfar. <3  


Termin?

 • 27.09.2011, 15:51

I førsten av svangerskapet var den akuratt denne dagen vi ventet på og telte ned til. For i dag er mens terminen min. 27.september var datoen vi skulle glede oss til. Men på første jordmor besøk så fikk jeg termin den 29.september alltså til torsdag og på ordinær utrlalyd ble den satt til 2.Oktober. Så blir spennende å se om hun holder noen av de dagene da. Hun kommer nok ikke i dag ihvertfall, da må det isåfall begynne å skje noe snart. Har ikke noen som helst tegn på at det skulle skje noe i dag så tviler veldig kan man si. Men man skal aldri si aldri før dagen faktisk er over. 

Fikk du mange forskjellige terminer? 
Tusen takk!

 • 25.09.2011, 21:41

Da er jeg hjemme igjen etter en koselig middag hos tante og familien. Fikk servert deilige hjemmelagde kjøttkaker me tilbehør og for første gang på lenge spiste jeg skikkelig godt med middag. Til dessert hadde tante bakt en utrolig god sjokolade kake! NAM! Formen min var også veldig fin men er litt slien akkuatt nå da. Men håper på at det har slitt meg litt ut så jeg sove godt i natt.

Jeg vil forresten takke alle sammen som leser bloggen min for utrolig mange søte ord, for masse utrolig støtte og for at dere gidder å lese klage innlegg og komme med trøstende og støttende ord. Jeg setter utrolig pris på det og det røre meg utrolig mye. De siste dagene har jeg også fått masse søøte meldinger på facebook og masse søte mail. Og det varmer utrolig mye. Jeg gleder meg sånn til å blogge om mamma tilværelsen og det å vite at jeg sikkert får masse gode råd. Det er helt utrolig hvor godt det er å kunne skrive noe på bloggen og få vite at det er normalt eller at det er fler som har vært i samme situasjon.

Så masse masse takk alle flotte lesere!:)Føler du det samme når det gjelder blogging?
Hatt en fin søndag? 

Hår smultering!

 • 25.09.2011, 16:41

Har lest på fler blogger i det siste at det er inn å sette opp håret med en såkalt "hår smultering" så jeg tenkte jeg skulle prøve dette da. Den er laget av en enslig sokk og en hullete nylongstrømpe jeg fant. Man ganske enkelt klipper av tuppen på sokken og ruller den til en smultering også klipper du en liten bit av strømpa og trer den rundt. Ganske enkelt. Den ser slik ut når den er ferdig:


Slik ble min. Du ganske enkelt setter opp en høy hestehale og setter denne på utsiden av hestehalen og "trer" håret rundt den. Ganske enkelt om man ikke har så langt hår som meg. hehe! 

Siden jeg har ganske mye og tykt hår var det ikke akkurat så veldig enkelt å sette opp håret mitt med en slik en. Men det ble helt kalrt en finere topp enn jeg har satt opp før for å si det sånn. Også blir det sikkert enda finere nestegang jeg prøver. Slik ble resultatet:


Hva synes du? 

Har du prøvd ut dette før?


 

Svar del 3.

 • 25.09.2011, 00:56

Vil du ha fler barn?

- Har helt klart lyst på fler barn senere ja. Men nå i første omgang holder det med at vi skal ha Mie. 

Hvis ja, når da?

- Først så holder det med Mie, og jeg vil hun skal få lov til å være liten alene og ha en mamma og en pappa som gir hun oppmerksomhet alene. Så om 4-5 år kanskje!:)

Gleder du deg til fødsel?

- Japp. Jeg er UTROLIG klar for fødsel nå!

Hvordan har du forberedt deg til fødsel?

- På ingenmåte egentlig. Jeg tar det som det kommer. Føler ikke man kan forberede eller planlegge noe uansett.

Når du ble gravid, hvor lenge ventet du med å fortelle det til venner og de i klassen?

- Husker ikke, fortalte det ganske tidlig til noen av de i klassen og til min bestevenn da. 

Hva sa moren din?

- Har skrevet om reaksjonen hennes i den første delen av svarene:)

Har du lyst til å flytte tilbake til Moss etter hvert?

- Japp, det som er planen også:)

Er Theo med deg i den nye leiligheten?

- Nei. Theodor er katten til Mammen min. Så jeg ser han bare når jeg er i Moss. Men må indrømme at jeg savner han veldig og kunne ønske han var hos med ganske mange ganger..

Kommer du til å blogge etter fødsel?

- Er det som er planen for å holde familie og venner rundt om oppdatert. Og fordi jeg liker å blogge.

Har du funnet noen barselgruppe/skal du bli med i en?

- Nei... har ikke det.. Men håper på å få være med på en gjennom helsestasjonen på Lillehammer. Noen som kjener til noen i nærheten av Lillehammer?

Hva tenker du om barnevakt?

- Jeg tenker at det er sundt for både mor,far og barn å ha litt avslasning innimellom. Både for at mammaen og pappaen får litt tid alene og kan lade opp batteriene og fordi jeg mener det er sundt for barn og knytte bånd til andre. Har selv passet en gutt en gang som aldri hadde sovet borte og den første natta han sov her så lå han våken hele natta.. dakar. 

Hvordan tror du forholdet mellom deg og Joakim blir etter at dere er blitt foreldre?

- Jeg tror faktisk det blir sterkere. Har på ingenmåte noen tro på at det blir dårligere. Jeg kommer til å være opptatta at vi prøver å ta oss tid til hverandre også selvom Mie er født.

Er du redd for depresjoner etter fødsel?

- Selvførgelig er jeg redd for å bli deprimert... hvem er vel ikke det?

Har du tenkt på trening etter fødsel?

- Jeg skal prøve å være flink til å trille turer også er planen å melde seg inn på et treningssenter og trene 2-3 ganger i uka om vi får til det. Vet selv at jeg ofte blir veldig sliten på vinteren og har tidligere erfaringer med at trening gir meg masse energi. 

Har du tenkt på prevensjon etter fødsel?

- Jeg har tenkt på p-stav eller p-sprøyte. Noen som har erfaringer å dele om dette?

Brus eller vann?

- Spørs, noen ganger er det ikke noe som er bedre enn vann, og andre ganger er det ikke noe som er bedre enn brus..

Godteri eller frukt?

- Er faktisk utrolig glad i frukt, men må nok si som over noen ganger er det frukt som er best og andre ganger er det godteri.

Musikk eller film?

- Musikk

Har du lyst på fler barn senere?

- Selvom jeg misstrives som gravid nå så har jeg lyst på fler barn senere ja.

Isåfall hvor gammel vil du at Mie skal bli før hun får småsøsken?

- 3,5 -5 år:)

Vil du gifte deg?

- Vil Gifte meg en dag ja. Men vil ikke haste med det. Vil ha råd til å ha det bryllupet jeg ønsker og ha en fin dag.

Er du og Joakim forlovet?

- Nei, det er vi ikke. 

Hvem er din bestevenn og hvor lenge har dere vært venner?

- Martine er min aller aller aller bestevenn og det har hun vært siden 1995, så vi har vært bestevenner kjempelenge, og aldri kan noen ta hennes plass i livet mitt!


haha:) Martine <3
 

Kunne du tenkt det å reist som utvekslingsstudent eller på språkreise?

- Aldri, er nok for mammadalt til å ha turt det. 

Hva får du av penger i måneden etter du er blitt mor?

- 970 kr... 

Hva tenker du om besøk i barsel tiden?

- At folk må være flinke til å melde ifra om at de kommer på besøk. 

Hvordan så du ut som liten?

-


Sånn så jeg ut:)

Har du opplevd at mange plutselig skal være "bestevenn" med deg etter du ble gravid?

- Er ganske mange som har tatt kontakt med meg nå den siste tiden ja. Noen har jeg godtatt andre har jeg ikke brydd meg om, fordi jeg vet at det ikke er noe som kommer til å vare uansett.

Eller at venner har kuttet deg ut/mistet kontakten med folk?

- Er noen jeg har valgt å kutte ut selv. Men ingen som har kuttet ut meg faktisk. Slevførgelig noen som jeg har mindre kontakt med siden vi har sluttet på skolen ogsån. Men har valgt som sagt å kutte ut noen selv. 

Hvordan reagerte vennene dine? Og kjærestens venner?

- Vennen mine reagerte positivt alle sammen egentlig. Noen har vist i ettertid at de har snakket masse stygt om meg bak ryggen min og det er disse jeg har valgt å kutte ut. Hvordan Joakim's venner reagerte vet jeg egentlig ikke.. :S endelig ferdig. Kom fler spørsmål enn jeg trodde. Dere får bare spørre om det er noe som er uklart!:) 

Svar del 2.

 • 25.09.2011, 00:12

Hva er din mening om det å bo på landet/i bygd?

- Jeg har virkelig fått det bevist for meg selv at det å bo på landet ikke er så fint og flott som det ofte blir fremstilt. Kan være det at jeg selv ikke er vandt med det og fordi jeg er borskjemt med det at jeg alltid har hatt alt helt nær og vært veldig selvstendig. Jeg synes det er tungvindt å være så enormt avhengig av det å måtte kjøre uansett hva man skal, og busstidbudene er jo ikke akkurat så veldig gode der. Så man sitter mye i bil og bruker mye bensin når man bor på landet. Det er heller ikke de fantastiske turområdene som alle snakker om, for vi må gå ganske langt langs en trafikert smal vei før vi kommer til turstier og "trygge" tur områder da. Jeg gikk nok mer og var mer sporty når jeg bodde i moss fordi man kunne gå til byen og gå turer på fortauet rundt her.
Jeg er vel heller ikke så veldig begeistret for den tanken at du egentlig ikke kan gjøre noe uten at alle vet det. For det er jo slik på små steder at alle vet alt om alle. Der jeg har bodd før har jeg jo ikke en gang kunet navnet på naboene mine, og man trenger ikke være redd for å blir dømt sønder og sammen så fort man skulle dumme seg litt ut. Jeg ønsker heller ikke at barna mine skal gå på en liten bygdeskole, fordi jeg rett og slett har en følelse av at det er et utrolig stor mote/kles-press på slike steder og ofte er det veldig mye mobbing på små steder. Men som sagt, noen trives nok bare ikke på landet og i bygd, mens andre elsker det. Jeg er født og oppvost i byen så jeg er vandt med det livet og trives best med det livet. 

Hvordan forhold har du til venner etter at du flyttet?

- Jeg føler jeg har god kontakt med ganske mange venner selvom jeg har flyttet og har jo møtt fler av de når jeg har vært nedover nå og tidligere. Men jeg har ikke hatt ordentlig tid til å bli kjent med noen der vi ahr flyttet, men har fått god kontakt med ganske mange rundt min alder som venter barn eller har fått barn og andre som ikke er i slik situasjon som meg. Så håper jo å få noen nære venner også i nærheten av der vi bor. 


Verdens beste venn som ihvertfall aldri har sviktet meg <3

Gleder du deg til å bli ferdig?

- Jeg gleder meg helt enormt til å bli ferdig. Nå den siste tiden har jeg virkelig virkelig misstrivdes som gravid. Gleder meg bare enormt til å hilse på den lille jenta vår og til å være tilbake i kroppen min.

Kommer du til å blogge etter fødsel?

- Det gjør jeg nok helt sikkert. Vanskelig å si om det blir like ofte som nå for jeg vet jo ikke hvor krvende den lille jenta vår blir. Men håper på å få litt tid til å blogge så familie og venner som bor rundt om i landet kan følge med på hvordan det går med oss, og fordi jeg liker tanken på å kunne gå tilbake og se på ting vi har gjort.

Vil du på topplista?

- Hadde jo vært morro. Men det er ikke det som er viktig for meg med bloggen. Jeg har ingen mål om å komme dit, men hadde jo vært morro. 

Har du fått tilbud om sponsorer?

- Har fått noen tidbud ja, men ikke noe av interesse. Hvis jeg skal skrive sponsede inlegg så er det viktig for meg at det jeg skriver om er noe jeg bryr meg og eller som jeg selv synes er et godt produkt/tilbud. Vil ikke skrive om det bare fordi jeg får betalt. For dette skal være en ærlig blogg.

Får du noengang mail fra lesere?

- Japp, har fått mail, og meldinger på facebook. Hittil har det bare vært positive ting de skriver om da. Så det er veldig koselig, og selvførgelig veldig rørende å lese at andre liker bloggen og skriver pene ting til meg. Det liker jeg veldig godt. 

Ønsker du å bli kjent med andre unge mødre?

- Selvførgelig hadde det vært veldig fint. Jeg har fått kontakt med noen som er på in alder som venter barn eller som har barn. Og håper jo det at vi kan møtes og utvikle et godt vennskap fordi vi da er i samme sitasjon. Så hvis du er ungmor /ung gravid og vil bli venn med meg så bare kontakt meg!:) hehe. 

Kunne du tenke deg å være med på tv-programmet unge mødre?

- Nei. Jeg har fått tilbud på mail og telefon om jeg ville være med. Men takket nei,  jeg er veldig redd for å bli fremstilt feil. Og jeg kunne ikke tenkt meg å bli forfulgt av kameraer. Men liker at andre vil være med da, for jeg elsker programmet. hehe. Men selv kunne jeg ikke tenkt med å være med, og Joakim kune heller aldri tenkt seg at vi skulle vært med. Så det var noe vi var veldig klare på begge to. 

Blir du fort sjalu?

- Jeg blir sjalu ja, men var nok værre før. Har nok lært med at man bare må stole på kjæresten sin og vennene sine. Men jeg blir nok sjalu likevell ja. Nå i disse tider så blir jeg veldig sjalu på de som føder og de som har termin etter meg som får før meg!

Hva mener du om sjalusi?

- Jeg mener det er noe rart i et forhold hvis man aldri blir sjalu. Det viser jo bare at du er veldig redd for å miste kjæresten din om du viser litt sjalusi. Jeg mener ihvertfall at det er et godt tegn at man blir litt sjalu når man er i et forhold. At man liksom ikke godtar at kjæresten din er ute med andre jenter/gutter uten å vise et bite lite snev av sjalusi, for det kan jo vire som de ikke bryr seg i det hele tatt. 
Men det er også viktig å ikke bare være sjalu og la det ta helt over, da ødelegger man bare mer for seg selv enn noe annet. Man må også vise at man stoler på hverandre. Men litt sjalusi er nok bare sunt, så lenge det er i en bitte liten dose.  

Har du alltid ønsket deg barn?

- Jeg har alltid elsket barn og har vært barnevakt og opptatt av barn siden jeg var veldig liten. Der jeg vokste opp var jeg ofte barnevakt for noen nabojenter fra jeg var bare 11-12 år gammel. Og jeg har også vært barnevakt for andre barn både bare på dagtid men også på kvelden. Så jeg har vel alltid ønsket meg egne barn en dag. Kanksje ikke så tidlig men føler vel at det bare er en fordel.

Hva er det værste som kan skje deg?

- Det verste som kan skje meg som jeg kommer på nå er nok at det skulle gå dårlig for meg og Joakim. Eller at det skal være noe galt med Mie når hun blir født. Jeg kjenner det gjør litt vondt og at jeg er mye redd om dagen, siden jeg har hatt utrolig mange mareritt om at hun har dødd i slutten av svangerskapet og at hun har vær dødfødt eller dødd rett etter fødsel. Så det verste som kan skje meg er nok at det er noe galt eller skulle skje noe galt med Mie.


Du må love mamma å være frisk!

10 stikkord om deg selv?

- Å herregud slike spørsmål er vanskelig men prøver
* Blå øyne
* Kommunefarget hår
* 166 høy
* Sta
* Gravid
* Utolmodig
* Glad i å lære nye ting
* Samboer
* Små sjenert
* Stort sett blid å gla 

Er du følsom?

- Jeg har nok alltid vært en veldig følsom person, alltid tatt veldig lett til tårene og blir nok veldig lett sint. Men nå som jeg er gravid går det helt over stokk og stein noen ganger. Har aldri grått så mye noengang jeg..

Gråter du ofte?

- Jeg tror jeg gråter mer enn normalt ja. Høres kanskje ut som jeg fremstiller meg som den griner ungen. Men jeg er utrolig dårlig på det med å holde igjen når jeg blir lei meg. Har ikke så veldig lett for å holde igjen tårene. Gråter jo ikke av alt, men jeg gråter så fort jeg er lei meg og jeg gråter når jeg er sint.

Har du vært innlagt på sykehus før?

- Ganske mange ganger faktisk. Var veldig mye inn og ut av sykehus en del når jeg gikk på barneskolen fordi jeg har alltid hatt utrolig dårlige nyrer( arvet av min mor) så jeg hadde nyrebekkenbetennelse hele tiden før. Jeg var også innlagt kjempe lenge da jeg gikk i 7.klasse og gikk glipp av ganske store deler av 7.klasse. Da var jeg innlagt fordi jeg hadde ekstreme magesmerter og etter å ha ligget lenge på lokalsykehuset ble jeg flyttet til Ullevold og der fant de ut at jeg hadde en syste/tumor i mage på 5x8 cm. Denne hadde tullet seg inn i egglederen min, så det endte med at de måtte fjerne hele den ene eggstokken og egglederen. Så det har jeg bare en av. Uteom det har det ikke vært noe. Men lå som sagt ganske mange uker der da.

Liker du å se på film?

- Egentlig ikke så veldig glad i film, da må det være en film jeg virkelig har lyst til å se. Men jeg er ikke noe veldig film person.

Hva ser du helst på tv?

- Dokumentarer, Unge mødre, 16 and pregnant, teen moms, Ups, jeg er gravid, csi, 48 timer, osv. Er ikke så veldig glad i reality sererier og sånne ting.

Hva vil du bli?

- En god mor:)

Kan du legge ut bilde av alle dyra du har hatt?

- Vi har hatt en del dyr når jeg tenker meg om, men jeg har ikke bilder av alle. Vi har hatt fisker, og rotter som jeg ikke har bilder av. Men jeg kan legge ut bilder av alle kattene vi har hatt. Skal skrive under hvem vi har og hvem som ikke lever lenger. Har også hatt en katt som jeg ikke har bilde av, han måtte vi avlive veldig tidlig fordi han løp på en dør og brakk begge forbena :(


Kapteinen. Den første katten vi hadde. Han levde sammen med oss helt til han var ti år tror jeg. Jeg tror aldri jeg kommer noengang til å oppleve en så uendelig god katt noengang igjen. Han elsket å bli løftet opp for å sitte på armen. Han sov som regel alltid siden av meg i sengen hele natten og han var bare tversgjennom god. De siste årene han levde var han en del plaget med at han fikk " anfall" når han sov og ristet og skalv noe veldig. 
Han døde heldighvis brått og var ikke syk eller led før han døde. Han hadde ligget på sofaen og sovet sammen med pappa da han hadde reist seg opp og da han stod på gulvet hadde han bare lagt seg ned på siden og da var han død. Jeg tenker utrolig mye på han fremdeles og savner han utrolig mye. Skulle så inderlig ha bare kost litt mer med han. Han er nok det man kan kalle den perfekte katt, tvers gjennom god og kosete.


Ariel. Ariel fikk bli en gammel dame. Om jeg husker riktig ble hun hele ni år gammel. Ariel var en katt som helst likte å være alene alltså hun trivdes ikke sammen med andre katter. Og da var hun heldig her sammen med oss hvor hun var eneste katten. Hun var verdens snilleste og mest kosete katt sammen med oss nære i familien men var veldig sky og sær når det kom til andre mennesker som de fleste trodde nok at hun var en sur gretten katt. Hun hadde en enorm personlighet og sa ifra når hun ville være alene. Ariel ble pluttserlig veldig syk og fikk anfall hvor hun kolapset bare. Hun var noen dager på dyreklinikken og de trodde først hun kom til å bli bedre men det ble hun ikke så vi fikk hun hjem så hun kunne komme hjem og dø med familien sin rundt seg. To dager etter hun kom hjem døde hun i sofaen mellom meg og mamma og der og da føltes det helt jævlig. Vi satt lenge og bare holdt på hun og hyl gråt. Skulle virkelig ønske jeg kunne kose den vakkre katten vår igjen. Savner deg og tenker på deg vakkre Ariel.


Camay. Nå er det riktig nok kjempe lenge siden jeg har sett Camay siden han bor hos pappaen min og jeg ikke har vært der på kjempe lenge siden jeg ikke har så veldig mye kontakt med pappa. 
Men jeg husker Camay som en rolig, blyd og litt sky katt. Han var redd det meste og de fleste men han var kjempe kosete og leken da det bare var noen få ti stede og man gikk forsiktig frem. Camay har også vunnet ganske mange utstillinger da han har ganske spesielle farger og er veldig pen. Når man var helt alene med Camay var han verdens snilleste og mest kosete katt. Men veldig blyg for fremmede. Savner han kjempe mye og håper han har det bra <3


Findus. Samme situasjon med Findus som med Camay, også en katt vi har hos pappa. Så har ikke sett han på kjempe lenge heller. Utrolig trist.
Men Ihvertfall man skal lete lenge etter en katt som er dummere og mer klumsete enn Findus. Han er kjent for sitt tomme utrykk og blikk og er bare veldig veldig lite smart. Han mangler en del trekk som han skulle hatt til den rasen han er. Men han har en utrolig god pels. Han er veldig leken og utrolig god. Snakker masse og er en rolig god katt. Da han var veldig liten kunne man gjøre hva man ville med han, alt fra å ha han i bånd til å kle på ahn dukke klær og trille han i dukke vogn. Herlige lille pusen! Savner han.


Theodor. Dere har jo lest en del om Theodor siden han er katten vi har her hjemme hos mamma. Denne lille skapningen kom til oss bare uka etter at Ariel gikk bort. Fordi det var enormt tomt uten husdyr så da kom denne lille hjerteknuseren og fylte huset med rampestreker og sjarm. Theodor er noe for seg selv. Og han en helt enorm personlighet. Han er utrolig dum og lar oss gjøre hva vi vil med han. Det har vært utrolig morsomt å følge utviklingen hans og sett han lære nye ting og han er familiens baby. Så blir spennende å se hvordan han reagerer når Mie kommer til. Han er ihvertfall det herligste man kan tenke seg. Han minner meg også utrolig om Kapteinen da han faktisk er nevøen til Kapteinen og de er veldig like både utseende messig og personlighets messig. Theodor er verdens snilleste og han liker alle. Deilige, dumme, gode pusen vår! 

Hva gjorde at du falt for Joakim?

- Joakim var bare rett og slett utrolig flink til å sjarmere meg i senk med å si utrolig masse fine ting og søte ord. Også er han utrolig snill og god og han er utroooooolig pen og har verdens søteste smil. Han er nok bare drømme gutten og den perfekte for meg<3

Liker du å gå hjemme eller synes du det er Kjedelig?

- Er dritt lei rett og slett. Blir nok bedre når jeg får en baby å bruke tiden på når jeg går hjemme. Men kan si jeg er lei av å bare gå hjemme og ha en "skyll, brett, stapp" hverdag. Og det å bare gå å vente på at dagen skal bli ferdig. Spesiellt de dagene Joakim jobber er det ekstra kjedlig..Men blir nok bedre med en baby.

Skal du ta bil lappen?

- Er planene det så fort Mie er ute av magen så får jeg nok se å ta denne bil lappen.. Problemet er bare at jeg ikke liker å kjøre bil. Synes det er litt skummelt. Men skal jeg overleve i bygda så har jeg nesten ikke noe valg. For der er jeg veldig avhengig av å kunne kjøre ut om det skulle være noe.

Var du fylt 18 da du ble gravid?

- Nei, Fant ut at jeg var gravid i midten av januar og jeg fylte 18 den 18.mai. Så var bare 17.

 

Hva synes du om svarere i del 2? 

siste del kommer i morgen.  

Svar del 1

 • 24.09.2011, 21:19

Når har du termin?

- Terminen min er 2.Oktober. Så det er bare 8 dager igjen til!

Når tror du barnet kommer?

- Jeg har liten tro på at hun kommer til termin for å si det sånn, jeg tror hun kommer over termin. 

Hvordan fant du ut at du ble gravid? (symtomer)

- Jeg har alltid hatt en veldig veldig regelmessig mens, den har så og si kommet til akkurat samme dag hver eneste månede. Så når den ikke kom den dagen den skulle så testet jeg dagen etter, og da var testen positiv. Jeg rakk ikke få så veldig mange symptomer for jeg var nok ikke så mange uker på vei da regner jeg med.
Hvordan reagerte familien?

- Familien reagerte med en sjokk og kan vel si at både mamma og pappa ble ganske sure. Jeg synes ihvertfall at de var utrolig lite støttende og ikke oe forståelsesfulle. Men jeg har jo skjønt i ettertid at de egentlig ikke ble sure i den forstand men at de ble veldig veldig fortvilet i og med at de kom til å tenke på alle ting som økonomi,bosted, utdanning osv. Men de endret seg veldig og spesiellt mamma har vært veldig støttende og har vært med på mange jordmortimer og hun har vært veldig fin når det er noe jeg har lurt på så har jeg kunnet snakke med hun.

Hvordan prevensjon brukte du?

- Kondom.

Gleder du deg?

- Jeg gleder meg helt enormt. Jeg gleder meg utrolig masse til å møte den lille jenta som skjuler seg i magen og jeg gleder meg helt enormt til å få igjen kroppen min og å være alene i kroppen min. Og til å bli kvitt alle bekymringene jeg har nå hver gang det er noe som føles anderledes. For da vet jeg at det ikke er noe galt med babyen. 

Hvordan tror du mammarollen blir?

- Jeg tror mamma rollen blir fantastisk fin, jeg tror jeg kommer til å trives enormt som mamma. Samtidig tror jeg et blir utrolig vanskelig, fordi det er utrolig mye jeg ikke vet. Jeg tror det kan bli skummel og at jeg kommer til å være veldig veldig hønemor i førsten. Jeg tror ogs jeg kommer til å endre meg litt som person, for i graviditeten har jeg blitt en mye sterkere person og jeg tror at jeg kommer til å bli enda sterkere som en mamma.

Hva tenker du om fødselen?

- Jeg har egentlig ikke laget meg så velig mange tanker om fødselen. Jeg har på ingen måte planlagt noe som helst. Jeg vet bare at jeg vil prøve å først bare bruke badekar/dusj som smertelindring. Men om jeg får virkelig vondt vil jeg ta den jeg kan av smertelindring for jeg vil ikke slite meg helt ut og ha det helt jævlig om jeg har muligheten til hjelp. Jeg er også veldig forberedt på at det kommer til å bli den verste smerten jeg noengang har følt, men samtidig at det blir den mest fantastiske opplevelsen.

Hva håper du barnet ditt vil få av interesser? Skjønner at man elsker barnet sitt uansett, men hva hadde du synes det var gøy at barnet ditt drev med?

- Selv så har jeg alltid tenkt på at jeg kunne ønske mamma og pappa "tvang" meg inn på en interesse som liten. Så jeg hadde drevet med noe og vært flink til det. Selv kunne jeg virkelig ønske jeg gikk på noen form for dans. Så da jeg fikk vite at det var en jente i magen tenkte jeg at "yess hun skal begynne på dans" så jeg kommer nok til å melde hun på dans fra hun er veldig lite, og merker jeg at hun ikke trives så slutter hun jo bare. Men uansett så håper jeg hun holder på meg noe.

Hvilken utdanning håper du å få?

- Jeg har alltid ønsket å jobbet med mennesker og hjelpe andre. Så jeg har veldig lyst til å bli sykepleier og helt barnepleier. Jeg har den siste tiden også fått utrolig lyst til å bli jordmor, så kanskje det er det jeg ender opp som en dag. Jeg vil ihvertfall ha en utdaning innen det å hjelpe mennesker.

Hvor ser du deg selv om 20 år?

- Vanskelig å si men jeg er jo 38 år da. Ferdig med å få barn. Kanskje er jeg to eller trebarnsmor. Forhåpendlighvis bor jeg i en fin leilight eller et fint hun som vi eier og jeg og Joakim er kaksje gift? utrolig vanskelig å si hva jeg tror jeg men håper at dagene går til jobb og familie kos og at jeg og Joakim fremdeles er sammen.

Er du glad i å reise? Hvilke land har du vært i?

- Jeg er elsker å reise. Jeg kunne tenkt meg å reise jordarundt en dag og jeg liker å reise til nye steder når vi skal på ferie. Så jeg håper virkelig at jeg får råd til å kunne reise litt når jeg blir " vokse". Jeg har ikke vært på så veldig mang steder med de stedene jeg har vært er : Italia x 2 i veldig mange forskjellige byer i Italia. Mallorca, Tyskland, Sverige, Danmark, Gran Canaria, Tyrkia, Frankrike, Monaco. 


Mallorca sommeren 2010

Hva liker du best å spise?

- Jeg er utrolig glad i varm mat og kunne ønske jeg kunne spist varmt til frokost, lunsj, middag og kveldsmat. Jeg er ikke en brødskive person. Men det beste jeg kan få å spise vil jeg nok tro er baktpotet med bacon, hjemmelaget hvitløkssmør, ost, mais, løk og rømme. Det er ikke mye som slår det.

Hva er ditt politiske syn?

- Jeg har desverre ikke noe politisk syn. Jeg regner med at det kanskje kommer når som jeg blir mor. At jeg blir opptatt av barnet fremtid og rettigheter og deres liv da. Vet ikke. Men nå i dag så har jeg ikke noe polititisk syn.

Hva synes du er det beste og verste med deg selv?

- Jeg tror det beste med meg selv er at jeg er flinkt til å ta vare på de runt meg. Jeg føler jeg har en veldig ståpå kraft, og er det noe jeg virkelig vil eller ønsker er jeg flink til å jobbe hardt for det. Jeg føler ihvertfall at jeg er flink til å ta vare på de jeg ahr rundt meg og huske på alle jeg har rundt meg. 
Det verste med meg er nok at jeg har utrolig liten tolmodighet og kan fort bli sur for små bagateller. Jeg er nok ikke så flink til å ikke la meg provosere av småting og jeg kan også være ganske skjenert til tider. Jeg har også e utrolig dårlig selvtillit og tenker nok for ofte på hva andre kommer til å si og sier om meg.  

Det beste og verste med kjæresten?

- Utrolig mye bra med kjæresten min. Det aller beste er nok at han er bare min. Han er utrolig omtenksom og setter alle andre forran seg selv. Han er utrolig pen, søt, snill, kjekk, deilig, sexy og alt det der. Han er flink til å kysse og kose selvførgelig og han er verdens beste å ligge inntil og natten. Han er utrolig hjelpsom og veldig opptatt av at jeg skal ha det bra. Han er flink til å stille opp og hjelpe til med husarbeid og han er utrolig flink til å lage mat. Masse masse bra med han.
Det verste er nok at han har et utrolig dårlig selvbilde, noe han ikke trenger å ha. Også er han over gjennomsnittet klomsete og glemsk. Men det glemmes ofte i alt det fine ved han. Så utenom det så tror jeg ikke det er noe som er dumt med han. 


verdens beste <3

Hvilke tanker har du angående den første tiden etter fødselen, spesielt fra når du kommer hjem fra barsel?

- Jeg tenker at det er en viktig tid for meg, Joakim og babyen. Og jeg ønsker at vi skal få mest mulig tid sammen og få litt "rutiner". Jeg tror jeg kommer til å være varsom på besøk fordi det er viktig for meg å føle meg litt trygg og jeg vil ha litt tid alene med familien min da. Så det som er viktig for meg da er at folk er flinke til å ringe og siifra om de kommer på besøk. Jeg tror også at det kan være en skummel tid etter jeg kommer hjem fra sykehuset fordi det er så mye jeg ikke vet og ikke kan siden jeg er førstegangs mor. Men jeg håper jeg får masse hjelp og støtte av moren min. 

Trives du der du bor?

- Jeg trives veldig godt i leiligheten vår og hadde aldri trodd vi skulle få det fint den første stedet jeg skulle bo. Så i selveleiligheten trives jeg utrolig godt. Men stedet er jeg ikke like fornøyd med. Så jeg håper virkelig ikke vi trenger å bo slik resten av livet. Jeg liker ikke at jeg er så " isolert" og det er veldig lite å gjøre der vi bor. Jeg er født og oppvokst i byen, så for meg er det utrolig uvant å ikke kunne gå til butikken eller bare ta bussen til byen. Så jeg misstrives nok med at jeg er veldig fanget eller isolert.
Vil du flytte tilbake til Moss?

- Planen er jo at jeg og Joakim skal kjøpe oss noe i Moss neste år. Eller ihvertfall flytte til Moss og leie om vi ikke får lån. Så ja, jeg vil veldig gjerne flytte tilbake til Moss neste år. Men slik som situasjonen er og var så hadde vi ikke råd til noe annet enn å leie der vi leier og Joakim måtte jo også fullføre skolen han hadde søkt på.

 

Hva synes du om svarene på del 1?

Deprisjoner?

 • 23.09.2011, 23:42

Hadde egentlig tenkt til å bruke litt tid på å svare på spørsmålsrunden min i stad, men endte med at jeg var så sliten og når jeg leste igjennom svarene så virket det så enormt negativt og kjedlig så jeg tror jeg får svare en dag jeg har litt bedre humør og tid. Så det blir litt finere og koseligere svar.
Har som sagt ikke gjort så mye i dag uten om en bytur, som faktisk endte med tre dobesøk og oppkast. Veldig ukoselig, så de siste dagene MÅ jeg rett og slett bare ta det helt med ro.
Må nesten le litt av meg selv når jeg tenker tilbake på en situasjon som skjedde her utenfor i stad. Jeg gikk å snakket i telefonen samtidig som jeg skulle lete etter nøkkelen i veska mi, og det endte med telefonen i bakken som delførgelig delte seg og spratt til alle kanter. Og det å bøye se er bare ikke noe jeg mestrere så lett lenger så endte jo med at jeg fikk totalt sammenbrudd og krabbet rundt på bakken å samlet sammen mobilen mens jeg gråt.
Etter å da ha gått opp x-antall trapper til fjerde etasje la jeg meg rett ut på senga og gråt litt før jeg sovnet. Denne graviditeten begynner å gå utover helsa.

Men sånn helt ærlig, jeg kjenner det så utrolig godt på meg selv, jeg har aldri hatt slike følelser før. Jeg må bite meg i det for å være positiv, jeg må knipe igjen for å ikke gråte hele tiden. Og enkelte ganger gråter jeg uten grunn, jeg bare orker liksom ikke mer vil bare gi opp alt. Jeg ikke bare er utolmodig men jeg begynner å virkelig misstrives som gravid. Jeg begynner å hate situasjonen som gravid. Håper det gir seg og at jeg får sove godt i natt for da er har jeg kanskje andre tanker i morgen. Tenker nok jeg skal snakke litt med jordmor om det når jeg er der til Onsdag. Hun har nok noen tips mot " små deprisjoner". For jeg føler meg små deprimert om dagen.. 

Fler som kjente det sånn mot slutten? 


Godt været er så fint da. Hadde nok vært enda værre om det var grusomt..

Tak i ryggen?

 • 22.09.2011, 22:13

Hadde egentlig såå masse jeg ville blogge om i dag. Men det forsvant. Så ble ikke så veldig mye likevell. 
Tenkte jeg skulle gå en tur i stad.. men orket ikke det heller.. Hadde tenkt til å svare på spørsmålsruden min også. Men det tror jeg heller ikke jeg orker faktisk. Skal dusje og legge meg. Tror det er det eneste som hjelper akkurat nå. 

Kjenner jeg ikke har godt av å være så sliten som jeg er nå. I stad trodde jeg faktisk jeg hadde rier... det kom tre sånne skikkelige tak i hele kroppen og det gjorde så vodt at tårene trillet nedover kinnet og det var mest vondt i ryggen. Men la meg ut på sofaen og når har jeg ikke kjent noenting. Var nok abre så sliten og lei at det kom en klar beskjed fra kroppen om å ta det med ro.

Kjenner at det er mye tanker som er i hode om dagen som jeg ikke liker, mye vonde tanker, mye bekymringer og mye på hjertet bare. Kanksje jeg er i humør til å tømme hjertet når jeg får lagt meg i senga og har fått dusjet. Er alltid så godt å få tømt hode for tanker noen ganger!


Tar med meg denne og kryper til køys jeg!:)

Kjenner at jeg begynner å få skikkelig tak i ryggen nå, men tror ikke det er noe som er igang med å skje uansett da.. for det er liksom midt i rygge. Men får se hvordan det utvikler seg. Skal ihvertfall ta meg en good varm dusj og legge meg. Så gir det seg nok, har nok bare løftet noe tyngre en jeg burde og gjort litt mer en jeg burde.

Hvordan startet riene dine?


 

Vann i kroppen?

 • 22.09.2011, 09:03
Huff, trodde aldri jeg skulle legge ut bilder av tærne mine på bloggen.. for tær er virkelig det ekkleste jeg vet om i HELE verden. Men her ser dere alltså hvordan jeg ser ut 5 minutter etter at jeg har gått ut av senga om morran. Da fylles hele kroppen opp med vann. føler meg sååå feit når jeg var merker etter ankelsokker og merker etter tights i størrelse L når jeg før brukte størrelse XS og aldri fikk et merke... huff. 
Fler som ser slik ut eller som så slik ut under svangerskapet? Jeg har faktisk ødem 2,5... 3 er det høyeste.. 

Nå skal jeg spise litt mat før jeg skal prøve å sove noen timer igjen.. helt enningsløst å stå opp klokka 9 på en dag hvor planene er helt åpne og jeg bare kan slappe av og små sove litt gjennom hele dagen. Har faktisk utrolig blogg lyst i dag, så kommer kaskje mange innlegg!:) 

Ha en fin dag alle sammen! 

 

ps: husk spørsmålsrunden!

Ask me!

 • 21.09.2011, 18:23

Tenkte at side jeg har fått en del nye lesere de siste dagene/ukene så skal jeg starte med en spørsmålsrunde. Så hvis det er noe dere lurer på så får dere bare spørre. Jeg vet ikke helt når jeg avslutter runden men når jeg synes det er greit med spørsmål tenker jeg!:)

Jeg kommer ikke til å svare på video, fordi jeg HATER stemmen min på video... så redd for å høre meg selv. Spørr om alt dere måtte lure på mellom himmel og jord. Jeg svarer ikke på spørsmål jeg synes er for personlige eller unødvendige.

Hva lurer du på? 


Random gammelt bilde av meg..

Telle telle telle...

 • 21.09.2011, 12:24

God morgen store og små!
I dag skal dagen gå ut på å.... VENTE! :) Hittil er ihvertfall det planene tror jeg. Skal hjelpe til med å rydde her hjemme da, for her er det skikkelig rotete kan man si. Men det er vel sånn det er når man pusser opp. 
Det er rart det der med at nå som jeg er gravid så føler jeg liksom at jeg MÅ sminke meg hver  eneste dag selvom jeg ikke skal noenting.. fordi dagen starter liksom ikke før "ansiktet  er tatt på" også føler jeg jo at jeg ser dødssliten ut uten sminke.. noe jeg også gjør siden jeg er hoven som en vannmelon.. Skal bli så godt å bli ferdig!

En ting er ihvertfall godt og det er at jeg sov godt i natt, tror det hjelper å ha gjort litt i løpet av dagen, så kroppen er kjempe sliten og man bare MÅ legge seg. Sovnet med en gang hode traff puta nesten og det var sååå godt. Var bare oppe en to ganger i natt også.

I morgen drar mamma på jobb så da kan det bli noen laaange dager her hjemme også. Så da får jeg først telle ned dager til mamma kommer hjem, også telle ned dager til kjæresten kommer hit og etter at han er på plass så får vi telle dager til termin og etter det får vi telle dager til fødselen starter.. haha:) Telle telle telle...

Nei, dere får kose dere ute i solen i dag!:) Jeg har utrolig lyst til å gå meg en tur, men tror ikke jeg orker å gå mange skritta før jeg er helt ødelagt.. hadde jeg bare hatt en barnevogn og en baby.. og kroppen min alene! Hehe!

Hva skal du i dag? 


Rart å tenke på at nestegang jeg står på det badet er jeg ikke gravid lenger... hehe:)


Utkastelsesordre...

 • 20.09.2011, 23:56

" Kjære leieboer. 

Jeg ser meg herved nødt til å si opp vår leiekontrakt. 
Pga plassmangel er det nå ønskelig å benytte plassen du disponerer til andre ting - som mat, drikke og lignende. 
Den blæren du så lenge har bodd ved siden av har klaget, og ønsker seg mer plass, slik at den kan fungere normalt igjen. 

Vi har hatt et fint leieforhold du og jeg, og det er med halvtungt hjerte at jeg nå må be deg flytte ut. 
Til gjengjeld har jeg laget plass til deg her ute - en stor fin seng, en vogn som står klar, og mange flotte mennesker å bli kjent med. 

Da du aldri signerte noen kontrakt da du flyttet inn står jeg i min fulle rett til å be deg flytte ut i løpet av de nærmeste dagene, men du skal selvfølgelig få tid til å pakke med deg morkake og fostervann, og eventuelle andre ting du måtte oppbevare i din lille hule. 

Jeg takker for et fint leieforhold - og ser virkelig frem til å bli kjent med en litt annen side av deg. 

Med vennlig hilsen - Mamma

 


 

Fant denne på bloggen til http://mwilla90.blogg.no før hun hadde termin, og bestemte meg for at den ville jeg også legge ut når min termin nærmet seg. Så nå synes jeg den passet veldig bra. For nå synes jeg virkelig hun snart kan komme. Håper hun følger ordre da..

bilder av barn på nettet?

 • 20.09.2011, 20:24

Det er mye delte meninger om det å legge ut bilder av barna sine på nettet. 
Jeg personlig er ikke veldig imot det å skulle legge ut bilder av Mie den dagen hun blir født. Jeg vil fremdeles komme til å blogge og jeg kommer til å blogge med bilder av hun. Men jeg kommer til å passe på hvilke bilder jeg legger ut. Og jeg kommer ikke til å legge ut bilder hun kan bli veldig flau over når hun blir eldre.
Men ja, hun kommer til å kunne finne bilder av seg selv på nettet når hun blir eldre fordi jeg legger ut bilder.

Min mening er at jeg tror det kommer til å være fler som finner bilder av seg selv på nettet om 10 år fra de var små enn de som ikke gjør det. Jeg er litt lei av at det alltid handler om at bloggere legger ut bilder av barna sine og at det er så galt. For de bildene foreldre legger ut på facebook vil de også kunne finne igjen. Jeg er ikke imot å legge ut bilder av barna sine som sagt på nettet så lenge man tenker over hvilke bilder man legger ut. Jeg ville jo aldri lagt ut et bilde av jenta mi naken, ført og fremst fordi det kan bli flaut for hun om fler år, og på grunn av at det sitter mye syke mennesker på nettet som liker slike bilder (pedoer). Men bilder av annsiktet og bilder hvos hun har på klær er ikke noe farlig mener jeg.

Så japp, Mie kommer til å kunne finne bilder av seg selv på nettet den dagen hun sitter der selv og surfer rundt. Men jeg er ganske sikker på at om hun sa spørr de hun går på skole med så er det nok fler tall av de som også har funnet bilder av seg selv. Men jeg kommer til å merke bildene med navn, for at andre ikke skal kunne bruke de uten min tilatelse. Og jeg kommer til å være nøye på hvilke bilder som kommer ut av hun. Hun skal ikke lide for bildene jeg legger ut ved senere år.

 

 

Hva er din mening?
Legger du ut bilder av barnet ditt? 

Theo'n min <3

 • 20.09.2011, 17:34

Aner ikke hva jeg skal blogge for tiden. Går for det meste bare å venter og venter. Ikke så mye å finne på. I dag vurderte jeg en tur til byen men ikke noe gøy med tom lommebok. Så jeg har bare sittet hjemme. Hjulpet mamma med å male noen lister, og kastet noe søppel fra noen skaper og sånn. 
Føler at jeg bare går og venter og venter, og klager  så er ikke så mye spennende å blogge om.. Men kan jo prøve når jeg føler jeg har noe å blogge om. Men det skjer som sakt ikke så mye.

Legger med et bilde av en som gjerne kunne tenke seg å være med å male litt, men som ikke får lov, så han ligger bare å ser på. Hehe.


Theodorgutten <3
 

Hva gjør du om dagen?
Fler som bare går å venter? 

Jordmorkontroll + dårlig søvn..

 • 19.09.2011, 08:24

Merker at jeg ikke er vandt til å sove alene for når Joakim ikke stryker på meg og koser på meg så sove jeg ikke noe godt. Er nok blitt alt for vandt til å ha den varme kroppen inntil meg og en å søke varmen hos. Men til poenget, jeg sov virkelig ikke noe godt i natt. Og våknet så tidlig som 05.20 av at broren min skulle på jobb og han er vel ikke akkurat så veldig flink til å være stille kan man si. Så jeg våknet da og har ikke sovet etterpå... da var det for varmt, vondt overalt i kroppen, halsbrann og bare rett og slett ikke mulig å sove mer.. så da var det bare å stå opp da, også får jeg sove litt mer senere i dag når jeg sikkert lir akutt trøtt.. 

Senere i dag skal jeg også til jordmor kontroll, blir spennende å se om hun har festet seg. Regner vel neste med det, for kjenner utrolig mye nedpress og magen har sunket veldig. Men vi får se:) Oppdaterer dere ihvertfall etter timen!:)


Miss u <3

Fler som ikke sover men som ikke treger å være sååå tidlig oppe?
Er du avhengig av å sove sammen med noen? 

 

For sistegang....

 • 18.09.2011, 18:17

.... Tar jeg toget som gravid.
Japp, er fremdeles gravid, har enda ikke født desverre... Hadde fått to mail og to meldinger her også et brev i innboks på facebook om jeg hadde født siden jeg ikke har blogget! Men lillemor ligger fremdeles inni magen og koser seg.
Hun er for øyeblikket ganske aktiv også. Men det er nok fordi jeg akkurat har dyttet i meg en en sjokolade. Hehe.
Ihvertfall, dagene blir bare lengre og lengre og tyngre og tyngre.. Kroppen blir vanskligere og vanskligere å få ut av senga, opp av sofaen og lignende.. Kan vel si at jeg er ganske lei. Jeg vil hun skal komme ut NÅ! samtidig som det passer best om hun holder seg inne i magehuset frem til ihvertfall den 30.. for da kommer Joakim nedover.

Det er utrolig rart å tenke på at nestegang jeg går inn døra hjemme så har vi med babyen vår. Og jeg skal aldri igjen ligge i senga mi hjemme som gravid. Det førles utrolig godt egentlig. Samtidig som jeg virkelig ikke ville dra i stad. Lurer på hvordan jeg skal klare med uten den fanatastiske kjæresten min helt frem til den 30... kjenner jeg får lyst til å gråte bare av tanken.. Ble litt gråting og furting i stad før jeg dro.. Utrolig hvor avhengig man blir av hverandre.. før så vi hverandre bare hver helg og nå som vi bor sammen er jeg jo vandt til å ligge inntil han hver natt og se han hver dag..

Jeg har virkelig funnet ut at ting ikke er helt på plass inni hode mitt om dagen ihvertfall og at det går litt tregt noen ganger..Hadde ikke ladet ipoden... så fikk hørt en halv sang før den sa godnatt.. har ikke ladet pcen så blir ikke mye jeg får sittet her på togturen, og jeg har ikke tatt med meg noe lesestoff.. så dette kan bli morro når pcen lader seg ut.. hehe. Godt jeg ihvertfall har strøm på telefonen da! Også håper jeg at det ikke blir så mye buss for tog og bytting på turen.

Ha en fin kveld alle sammen!:)

Hva gjør du i kveld?

Nå er det nok!

 • 16.09.2011, 19:54

Da har jeg gjort mitt siste husarbeid som gravid! Virkelig! Skulle være såå flink i stad og tok å støvsugde hele sofaen, vasket og ryddet kjøkkenet og vasket over gulvene, kjentes godt og ble kjempe sliten. Så la meg ut på senga og tente at jeg endelig skulle få sove litt i det ikke ble mye søvn i natt.
La meg godt til rette i senga og le pluttserlig kjempe kvalm, reiste meg opp og rakk akkurat komme meg på bena før hele gulvet var fullt av spy... deilig! Fikk samlet meg fikset en bøtte med vann og vasket opp etter meg på gulvet, satt opp vinduet og hengt ut dyna til lufting.. Mens jeg stod ute på verandaen kjente jeg det romlet voldsomt i magen og løp mot do men rakk det ikke denne gangen heller..  Så var det spy over hele badet også da... kjempe deilig! Måtte vaske det også da.. så nå ligger jeg rett ut og tenker at dette var virkelig det siste jeg gjorde av fysisk aktivitet som gravid. tar det som et tyyyderlig tegn fra kroppen om at kroppen trenger ro og hvile før fødsel! Så Joakim får ta seg av alt som heter husarbeid frem til lillemor er kommet....  

 

 

Noen fler som opplevde noe lignende i slutten av svangerskapet?

Høstbilder

 • 16.09.2011, 18:26

Åh som jeg kunne ønske lillemor var på utsiden av magen min nå! Så jeg kunne tatt hun med ut å trillet tur i det fine høstværet.. Har såå lyst til å gå en tur og nyte det fine været, men med denne kroppen er det lettere sagt enn gjort, så det får bli en drøm. Får heller sitte inne og se ut på det fine været. For energien min er på bunn så blir ikke mye turgåing sånn som formen min er! :( 

Hvordan er været hos deg?
Hva synes du om bildene? 

Rote-kopp?

 • 14.09.2011, 01:18

Utrolig godt å se hvor mange som skjønte poenget mitt med det forrige innlegget. Og utrolig trist å lese om alle som har opplevd situasjoner hvor de ikke har fått hjelp når de har trengt det. Jeg mener at graviditeten blir jo et "handycap" hvis det er sånn at når man er gravid så må man slutte å gå ut bland folk fordi man trenger en hjelpende hånd innimellom. Og for noen blir faktisk graviditen et lite handycap, ikke alle som er like heldige og er friske og oppegående, noen sliter veldig med bekkenet og andre sliter med balansen osv osv. Vi kan jo ikke slutte å få unger heller fordi vi lever i en så ego tid! Men uansett jeg vil sette en strek over dette teamet med å takke som masse fine og støttende kommentarer også for mye foståelse. Også håper jeg vi alle faktisk tar oss litt lære av at vi opplever dårlig hjelp fra medborgere og blir flinkere. Jeg har helt klart blitt flinkere til å tenke over det. Vi får bare håpe at verden endrer seg en dag. Selvom sjangsen for det er veldig liten.

Dagen i dag har egentlig vært veldig grei, våknet med en enorm energi og hadde egentlig lyst til å gjøre alt og klare alt på en gang, målet for dagen var vel egentlig å sette sammen senga til lillemor før kjæresten kom hjem for det hadde jeg såååå lyst til. Men slik ble det alltså ikke, for jeg hadde ikke noe verktøy som passet til de skruene som fulgte med senga så da måtte jeg bare sende kjæresten en melding og be han kjøpe med seg det hjem. 

Da kjæresten kom hjem endte det med at vi dro en tur til hamar egentlig mest for å se på babyshop og se etter de siste tingene i trenger til lillemor, men det var utrolig dårlig utvalg der så vi endre opp med to flasker og sånne solskjermer til å ha i bilen. Så da dro i inn til hamar sentrum og tok en tur på maxi storsenter, ikke mye å skryte av det heller. Akkurat som ikke middagen på mcdonalds var noe bedre, tror det er den aller dårligste mcdonaldesen jeg har vært på noengang.. Men nok klaging. Vi fikk brukt dagen ihvertfall, og når vi kom hjem satte i sammen både senga og lekegrina til lillemor, så nå begynner virkelig ting å komme på plass og i orden til at vi kan ta imot den lille babyen vår om bare noen uker!


Kjøpte disse koppene på nille for en stund siden. Joakim er en SKIKKELIG rote kopp. Så den passet han utrolig godt! Men jeeeg, kan til sider være en skikkelig sutre kopp!:) 


Fem minutter etter at jeg tok dette bilde hører jeg fortvilet fra stua " RONJA!!! hvor satt jeg koppen min??" hahahaha:) Kunne ikke passet bedre:)

Men nå skal jeg legge meg sammen med kjæresten min igjen, kjennes ut som lilleturbo mageboer har sovnet. Hun hadde hikke så det holdt i stad og det kiler sånn at jeg ikke helt klarer å ligge rolig når hun holder på. Så da måtte jeg opp av senga og gå litt rundt og drikke noe, men nå kjennes det ut som hun har sovnet, så får vel prøve å sove litt jeg også, før hun våkner igjen!:) 

God natt alle sammen!:) 
Håper dere har hatt en fin dag!:) 


 

Oppklaring

 • 13.09.2011, 12:40

På det forrige innlegget jeg skrev, så fikk jeg noen anonymekommentarer som ikke var spesiellet hyggelige. Jeg hadde egentlig ikke tnekt til å gi denne " anonym" noe form for oppmerksomhet siden "anonym" ikke fortjener det. Men jeg tenkte jeg sulle gjøre det likevell fordi det irriterte meg så utrolig mye at jeg ikke klarer å la være å gi det litt oppmerksomhet.


For det første så er det pysete å ikke tørre å si navnet sitt når man skal være så frekk. 
For det andre så handlet ikke dette bare om meg og om gravide, men om generelt hvor dårlige vi i Norge er på å hjelpe hverandre både, eldre, småbarn, gravide, turister, rullestolbrukere osv osv. 
Sist jeg reiste til Moss da var det "buss for tog" på en del av turen og han som var bussjåfør tok null hensyn til en eldre dame som var veldig dårlig til beins, så hun slet veldig med å komme seg opp trappene inn på bussen siden hun bar på en bagg, og trengte å holde seg fast. Men de fleste satt bare å så på hun og sjåføren klarte til og med å si til hun at hun måtte forte seg fordi vi skulle rekke et tog. Og da kjente jeg at jeg ble såå sint. Så jeg reiste meg selvførgelig og hjalp denne damen inn på bussen og til en plass. 

Så det jeg mente er at vi generelt er veldig dårlige på å hjelpe hverandre. Og det er galt at kun de som klarer alt selv skal kunne reise med buss og tog mens de som trenger en hjelpende hånd ikke skal kunne forflytte seg rundt fordi da er man storforlangende? 
Og som jeg skrev, så forventer jeg heller ikke at folk skal rygge unna og slippe meg først fordi jeg er gravid, eller bære alt jeg har med meg. Jeg har bare lagt mer merke til det nå etter at jeg selv ble en av de som trenger en hjelpende hånd at vi er eldig dårlige på å hjelpe alle som trenger det! Det var poenget med det forrige innlegget mitt! Men med slike mennesker som " anonym" så vil det nok aldri endre seg. 

Og til alle dere som hjelper de som treger det! Dere er supre!!:)

Hjelpe hverandre?

 • 12.09.2011, 14:09

Da sitter jeg på toget hjem. Og har ikke født enda ihvertfall så hittil har det gått veldig bra. Heldighvis så går toget hele veien også, ingen " buss for tog" i dag. Utrolig deilig egentlig. Kjenner formen er bedre i dag enn den har vært de siste dagene også. Klarte å sovne ved midnatt i natt og ikke på morgningen som jeg har gjort den siste uka. Utrolig deilig, håper det holder seg slik frem til fødsel.

Å reise som gravid er ikke alltid like enkelt skal jeg si dere, ikke når man helst ikke skal bære noe tungt og ikke slite seg helt ut, og når man da skal reise med stor koffert så kan det by på sine utfordinger. Noen er utrolig dårlige på å hjelpe når de ser en gravid som skal løfte og lignende mens andre er veldig hjelpsomme. Og da jeg skulle på det første toget var det jeg og to andre damer som skulle inn samme inngang og ingen av de spurte om å hjelpe meg, men de bare presset seg forbi for å få best plasser så jeg måtte spørre den ene konduktøren om hjelp inn på toget. Og han hjalp heldighvis til.

Men da jeg skulle på toget videre fra Oslo kom det en mann bort som spurte om han kunne hjelpe meg og det ble jeg veldig glad for. Også inne på toget så fikk jeg hjelp av en annen mann til å legge kofferten min opp på koffert hylla.
Noen ganger blir jeg så sjokkert over at damer virkelig ikke kan hjelpe hverandre, som oftest så hjelper de ikke hverandre men bare sender stygge blikk. Mens menn hjelper som oftest til. Jaja.
Jeg forventer jo ikke at alle skal skyggebane og bære meg inn på toget fordi jeg vagger rundt med en kjempe mage, men jeg vil da selv si at jeg som oftest er veldig flink til å hjelpe eldre mennesker og andre som man ser trenger hjelp.

Kan bli spennende å se når jeg skal reise på besøk til mamam med barnevogn, hvordan det da kommer til å gå med hjelp inn og ut av toget! Jaja!:)


Blir godt å se igjen denen gutten ihvertfall <3

Håper alle får en fin mandag:)

Har du reist som gravid med masse bagasje?
Isåfall hvordan reagerte folk?

Loddrett på gulvet!

 • 11.09.2011, 13:59

Etter en litt dårlig avsluttning på dagen i går var det utrolig godt å våkne opp i dag til urolig mange søte kommentarer på bloggen og meldinger på telefonen. Så dagen startet egentlig utrolig fint. Det er når jeg opplever slike ting at jeg virkelig setter pris på det å ha en blogg med så mange herlige lesere!

Jeg våknet første gang i dag rundt halv syv tiden og satt og så ut vinduet med kjempe vinduer. Jeg tuller ikke, men ALDRI har jeg sett så mye regn på en gang tror jeg. Det var helt sykt! Fikk samlet meg litt der jeg stod i halvørska og kom meg til bake i vater i senga. Og pluttserlig stod jeg nærmest loddrett rett opp på gulvet og så på mamma som var like sjokkert som meg. Det er det høyeste torden smellet jeg har hørt noegang tror jeg, så er ganske sikker på at det slo ned ett eller annet sted. Jeg skvatt så grusomt at det gjorde vondt i hele kroppen etterpå.. Og det samme tror jeg mamma gjorde! Så vi gikk ut på verandaen og så på uværet noe som egentlig var ganske fasinerende. Og når jeg er i blokk så er jeg ikke redd slikt vær heller. 

Gikk ihvertfall å la oss igjen for det virket litt galt å stå opp på en søndag klokka syv når man ikke har noen planer eller gjøre mål. Så sovnet ganske raskt igjen og sov til for noen minutter siden. deilig.
Resten av dagen skal jeg egentlig bare slappe av og pakke koffurrten min siden jeg skal hjem en tur i morgen før jeg drar nedover igjen og da kommer jeg ikke hjem før jeg er blitt mamma!  


Random bilde fra i fjord en gang:)
 

Uvær hos deg i dag?


 

From the heart..

 • 11.09.2011, 01:59

Det har blitt litt lite blogging på meg de siste dagene. Men jeg lever fremdeles og har ikke født heller. Men formen er ikke helt på topp og jeg sover veldig dårlig og veldig lite for tiden. Sitter ofte oppe hele natten med halsbrann, og drikker melk, leser eller løser kryssord.. for å si det sånn så begynner ordforholdet mitt å vokse veldig.. Men det blir ihvertfall veldig lite blogging når jeg bruker det este av dagen på å komme meg gjennom den, også sover jeg hver gang jeg har mulighet, utenom det går det til sofaitting og tvtitting. Ikke så veldig spennende.

Jeg har hatt to dager hvor jeg har vært veldig oppegående, på Torsdag orket jeg en tur til byen og fikk shoppet litt fine ting. Og noen ting til lillemor. Før jeg møtte en venninde jeg har gått på skolen med og vi spiste en god lunsj før vi kjørte å kjøpte oss is og dro hjem hit etterpå og snakket om alt mellom himmel og jord. Kjente det var veldig godt å være bare litt Ronja og ikke husmorgravideRonja for noen timer. Selvom det ikke er lett å legge vekk magen og vontene så var det godt.


random bilde fra skolen 1vgs. Henriette, Marie, Meg og Evelyn (som jeg hadde besøk av)


I går hadde jeg en helt avslappet dag, var med moren min og så på at de la gulv og malte litt i leiligheten til morfar som skal selges. Og var der når megleren var der for å se( megleren er moren til bestevenninden min og hun er som en andre mamma for meg da, kaller hun mamma2) siden jeg ikke hadde sett hun på kjempelenge. Etter en stund kjørte mamma meg hjem og da sovnet jeg tvert med en gang på sofaen og sov i mange timer, noe som var utrolig godt for hode. For skal ikke akkurat skryte av formen de siste dagene.. 

I dag var formen litt bedre og jeg orket å finne på noe, så jeg og mamma dro ut for å kjøpe litt ting til barnesenga og jeg kjøpte meg litt ny sminke, noe som føltes virkelig godt egentlig. Alltid godt å forbedre smikesituasjoen når man har levd på rester kjempelenge. 
På kvelden kom min aller bestevenn Martine og vi har bare sittet og snakket masse og kost oss masse. Er så utrolig godt å ha en så god venn som Martine som alltid er der og som jeg kan snakke med alt om. Martine er den søsteren jeg aldri har fått, men som jeg valgte meg selv. Og hun er en jeg vet jeg vil ha der for evig og alltid uansett. Så var godt å få tømt alle tanker og føleser med hun. Nok en gang var det deilig med en kveld hvor jeg bare var Ronja og vi kunne snakke om andre ting en graviditet.


 Meg og Martine

Det er egentlig utrolig mange tanker i hode mitt for tiden både, gode dårlige og triste vonde og alt på en gang. Jeg synes dagene går saaaakte samtidig som jeg synes de går utrolig fort, sødang om 3 uker er termindagen her. Akkurat 3 uker igjen og det stresser meg litt. Jeg stresser med hva jeg egentlig vil gjøre dagene frem til fødsel. Hva mangler vi, hva har vi, hva må ordnes... osv.
Jeg reiser hjem fra Moss mandag formiddag og blir hjemme til fredagen/lørdag og når jeg drar nedover da så drar jeg ikke hjem igjen før lillemor er født. Det skal bli rart å reise hjemmenesifra og tenke at nestegang jeg er der så har jeg med babyen min. Uka som kommer skal jeg bruke til å forberede og gjøre klart til vi kommer hjem igjen fra Moss noen dager etter fødsel. 
Jeg gruer meg utrolig til å ta toget alene, jeg liker ikke tanken på å være alene lenger.. er så redd noe skal skje og jeg sitter på toget ett eller annet sted.. hadde vært så typpisk min flaks.. men siden de fleste jobber og er på skole så er det ingen som kan reise med meg.. og da må jeg bare gjøre det alene. deilig å tenke på at jeg skal på max to togturer til som gravid.. nestegang etter det reiser jeg med barnevogn. Jeg kjenner jeg er veldig lei alt akkurat nå i kveld.. jeg er lei meg og ting er ikke akkurat som de burde når dagen går mot slutten og man skal krype til køys. Så jeg regner med at jeg kan bli sittende oppe i mange timer til før jeg slokner, noe som egentlig er greit for jeg har uansett ingen planer for dagen i morge, uten om å få bestilt togbillet hjem til mandag og pakket kofferten min. Så det skal nok gå bra. Jeg kjenner virkelig at jeg bare må ta dag for dag frem til fødsel og at jeg må prøve å ikke irritere meg over alle rundt med, som ikke skjønner. Men håper at jeg får litt "fred" og alene tid når jeg kommer hjem. Trenger å få ut litt tanker alene, så godt Joakim er på skolen hver dag.

Utenom dette så beklager jeg at jeg ikke kom med nye magebilder, at jeg har hatt dårlige blogg innlegg og oppdateringer, at jeg ga opp hele utfordringen jeg startet og at jeg skrev et kjempelangt innlegg som sikkert ingen kommer til å lese. Men det var godt å få ut ting jeg hadde på hjertet. Kjenner lunta mi er kort om dagen og tålmkodigheten helt på bunn. Godt det er få dager igjen!

Babyen i magen har det ihvertfall veldig fint, hun sparker og koser seg masse og det er masse liv der inne, hun har masse hikke om dagen og magen beveger seg kjempe masse og jeg føler jeg bare eser ut hver eneste dag. 
Alt i alt, dagene går fremover og ting er helt ok. 

Håper dere andre har det bra!:)
Håper på å komme meg inn i blogginga igjen!:)

Hvordan har du det om dagen?
Synes du det er godt å kunne tømme alle tanker noen ganger?

 

også må jeg legge med at jeg er driiiit misunnelig på alle dere som føder for tiden.. gleder meg såååå til det er meg.. 

Ja takk!

 • 09.09.2011, 00:13

Day 4:
- Hvor kunne du tenke deg å være akkurat nå


 SYDEN!

 

hvor kunne du tenke deg å vært?


200...

 • 07.09.2011, 20:36

 

Kopier og lim inn, alt du har gjort uthever du i fet skrift.


01. Bydd hele puben på en drink. 

02. Svømt med delfiner. 

03. Klatret opp et fjell.

04. Prøvekjørt en Ferrari. 

05. Vært inne i en pyramide. 

06. Holdt en tarantella. 

07. Badet sammen med noen med levende lys. 

08. Sagt "Jeg elsker deg" til noen og ment det. 

09. Gitt et tre en klem. 

10. Gjort en strippedans.

11. Hoppet i strikk. 

12. Vært i Paris. 

13. Opplevd en storm til sjøs. 

14. Vært oppe hele natta, og sett sola stå opp. 

15. Sett nordlys. 

16. Vært på en sportskamp. 

17. Gått trappa opp i det Skjeve Tårn i Pisa. 

18. Plantet grønnsaker og spist dem. 

19. Tatt på et isfjell. 

20. Sovet ute under stjernene. 

21. Byttet bleie på en baby. 

22. Flydd i en varmtluftsballong. 

23. Sett meteorregn. 

24. Drukket deg full på champagne. 

25. Gitt mer enn du har råd til, til veldedighet. 

26. Sett på nattehimmelen med teleskop. 

27. Hatt latterkick på et veldig upassende tidspunkt. 

28. Hatt matkrig. 

29. Veddet i hesteløp og vunnet. 

30. Tatt deg en sykdomsdag uten å være syk. 

31. Bedt en ukjent ut på date. 

32. Hatt snøballkrig. 

33. Kopiert rumpa di på en kopimaskin. 

34. Hylt det høyeste du kan. 

35. Holdt et lam. 

36. Utlevd en favorittfantasi. 

37. Badet naken midt på natten. 

38. Snøbadet. 

39. Hatt en meningsfull konversasjon med en tigger. 

40. Sett en sol- eller måneformørkelse. 

41. Kjørt berg-og-dalbane. 

42. Slått en homerun. 

43. Klemt inn 3 uker i mirakuløst 3 dager. 

44. Danset som en tulling og ikke brydd deg om hvem som så på. 

45. Snakket en annen dialekt en hel dag. 

46. Besøkt fødeplassen til dine forfedre. 

47. Faktisk følt deg lykkelig

48. Hatt 2 harddisker på din pc. 

49. Besøkt alle 50 statene i USA. 

50. Elsket en jobb.

51. Tatt hånd om noen som var døddrukken. 

52. Hatt nok penger til å være tilfredstillt, iallefall en kort tid. 

53. Hatt utrolige gode venner.

54. Danset med en fremmed utenlands. 

55. Sett ville hvaler. 

56. Stjålet et skilt. 

57. Vært på Interrail i Europa. 

58. Vært med på en road-trip. 

59. Gått på en strand midt på natta. 

60. Hoppet i fallskjerm. 

61. Vært i Irland. 

62. Hatt kjærlighetssorg lenger enn det faktiske forholdet varte. 

63. Satt deg ned hos fremmede i en restaurant og spist sammen med de. 

64. Vært i Japan. 

65. Løftet din egen vekt i benkpress.

66. Melket en ku. 

67. Alfabetisert boksamlinga di. 

68. Latt som du har vært en superhelt. 

69. Sunget karaoke. 

70. Ligget i senga en hel dag. 

71. Posert naken foran fremmede. 

72. Dykket. 

73. Kysset i regnet. 

74. Lekt i søle. 

75. Lekt i regnet. 

76. Vært på teater. 

77. Gjort noe du trodde du kom til å angre på, men angret ikke likevel. 

78. Besøkt den Kinesiske Mur. 

79. Funnet ut at noen som helst ikke skulle finne bloggen din har besøkt den. 

80. Droppet Windows for noe annet. Mac....

81. Startet ditt eget firma. 

82. Blitt forelsket og ikke fått hjertet ditt knust. 

83. Vært på guidet tur i gamle ruiner. 

84. Prøvd en kampsport. 

85. Vært i sverdkamp for å kjempe om en kvinnes ære. 

86. Spillt et rollespill i over 6 timer i strekk. 

87. Giftet deg. 

88. Vært med i en film, samme hvilken rolle. 

89. Kommet til en fest uten invitasjon. 

90. Elsket noen du helst ikke skulle elsket. 

91. Kysset noen så lidenskaplig at de ble ør. 

92. Blitt skilt. 

93. Vært avhengig av narkotika. 

94. Gått i 3 dager uten å spise. 

95. Laget kjeks fra bunnen av. 

96. Vunnet førsteplass i en kostymekonkurranse. 

97. Vært i en gondol i Venezia. 

98. Blitt tatovert. 

99. Prøvd rafting. 

100. Vært på TV. 

101. Fått blomster fra noen uten spesiell grunn. 

102. Vært så full at du ikke husket noe dagen derpå.

103. Spillt på en scene. 

104. Vært i Las Vegas. 

105. Spillt inn musikk. 

106. Spist hai. 

107. Vært i Thailand. 

108. Kjøpt et hus. 

109. Vært i en slåsskamp. 

110. Vært på et Cruiseskip.

111. Snakket mer enn ett språk flytende. 

112. Blitt dratt inn i en krangel eller diskusjon når du prøvde å forsvare noen. 

113. Levert en sjekk uten dekning. 

114. Fått barn. 

115. Nettopp kjøpt en barndomsleke du ønsket deg. 

116. Fulgt etter favoritt bandet/artisten din på turne. 

117. Syklet i utlandet. 

118. Flyttet til en annen by 

119. Sunget høyt i en bil, og ikke stoppet selv om du visste noen så deg. 

120. Tatt plastisk kirugi. 

121. Vært i en ulykke du kunne dødd av.

122. Skrevet artikler for en stor avis eller et ukeblad 

123. Hjulpet noen som hadde besvimt. 

124. Vært pilot i et fly. 

125. Tatt på en skate/rokke. 

126. Gitt noen kjærlighetssorg. 

127. Hjulpet et dyr i fødsel. 

128. Fått sparken fra en jobb. 

129. Vunnet penger i et TV-show. 

130. Brukket et ben. 

131. Vært på safari i Afrika. 

132. Kjørt eller sittet på en motorsykkel. 

133. Kjørt eller sittet på en bil som kjørte over 150 km/t. 

134. Piercet kroppen din. 

135. Skutt med rifle, pistol eller lignende. 

136. Spist sopp som du har plukket selv. 

137. Ridd på hest. 

138. Hatt en operasjon. 

139. Hatt en slange som kjæledyr. 

140. Sett Grand Canyon. 

141. Sovet en hel flytur. 

142. Sovet i over 30 timer i strekk. 

143. Besøkt alle verdensdelene. 

144. Vært på kanotur. 

145. Spist kenguru. 

146. Spist sushi. 

147. Vært avbildet i en avis. 

148. Fått noen til å endre syn på en sak du er engasjert i. 

149. Fått noen sparket fra jobben deres. 

150. Byttet navnet ditt. 

151. Seilt med en seilbåt. 

152. Spist stekte grønne tomater. 

153. Tatt på en kakkerlakk. 

155. Lest Illiaden.

156. Spist på en restaurant og stjålet med deg bestikk og slikt hjem.

157. Lært deg selv et håndarbeide fra grunnen av. 

158. Vært på jakt. 

159. Unnskyldt deg til noen for noe du gjorde for lenge siden. 

160. Bygget din egen PC fra deler. 

161. Solgt noe du har laget til fremmede. 

162. Hatt din egen stand på en messe. 

163. Farget håret ditt. 

164. Vært DJ. 

165. Blitt arrestert. 

167. Skrevet en bok. 

168. Vært i Syden. 

169. Vært innlagt på sykehus.

170. Spist maur. 

171. Rodd en båt. 

172. Vært i New Zealand. 

173. Har brevvenner som du har hatt fra barndommen. 

174. Skrevet brev til staten/kommunen.

175. Røyket, og har sluttet. 

176. Prompet offentlig ufrivillig. 

177. Malt et bilde. 

178. Sunget i kor. 

179. Lest Ringenes Herre. 

180. Laget middag til 10 personer på en gang. 

181. Vunnet over 200,- på flaxlodd. 

182. Vært modell. 

183. Levert selvangivelsen for sent. 

184. Fått beste karakter på en prøve i klassen. 

185. Blitt sminket av en stylist. 

186. Shoppet for mere enn du har råd til. 

187. Sett en levende elg. 

188. Vært på piknik. 

189. Vært i en grotte. 

190. Holdt tale. 

191. Sett på snø i mikroskop. 

192. Vunnet i noe sportslig. 

193. Hatt regulering på tennene. 

194. Tatt noen for tyveri. 

195. Sydd et helt antrekk. 

196. Malt et helt hus. 

197. Vært på skumparty. 

198. Laget noe i keramikk. 

199. Dirket opp en lås. 

200. Bygget et møbel helt selv. 

 

Har du gjort mye av dette?

 

Jeg gleder meg til...

 • 07.09.2011, 19:08


Day3: - Noe du gleder deg veldig til

Det er vel en selvfølge nesten hva jeg gleder meg veldig til. Jeg gleder meg helt enormt til å bli mamma. Og nå er det heller ikke lang tid igjen til jeg faktisk er en mamma. 
Jeg gleder meg faktisk til at vannet skal gå, til at rien skal starte og til fødselen er igang. Jeg gleder meg til jeg får hilse på den lille inni magen som ligger og vrir seg rundt og som gjør at kroppen min er et mareritt å leve med.  Jeg gleder meg helt utrolig til at jeg og Joakim får en liten datter og til at vi blir en familie. 

Og jeg gleder meg sykt til å være alene i kroppen min, jeg gleder meg til å kunne passe inn i klærne mine og til å tenke på at når det er noe som ikke stemmer med kroppen så er det ihvertfall ikke babyen i magen det er noe galt med, men meg. Jeg gleder meg også til alt som hører til ved det å bli mamma egentlig. Og jeg gleder meg veldig til å bli kjent med den lille selvførgelig!


Gleder meg sånn til du kommer ut!:)<3

Hva gleder du deg til? 

Om natten skjer det!

 • 06.09.2011, 13:51

Nå har jeg egentlig ikke tid til å sitte her å blogge. Men føler for å gjøre det uansett. Skal nemmelig rekke å ordne meg, rydde litt og pakke bag før kjæresten kommer og henter meg, også skal jeg på toget til Moss. Gruer meg skikkelig til togturen, etter at jeg ble gravid har jeg bare dårlige erfaringer med tog, kjenner faktisk jeg blir småkvalm bare av tanken på å skulle på toget. huff. Får bare huske å ta med meg noe mat og noe å drive med så går nok tiden. Er litt redd for at det blir mye " buss for tog" siden det er så mange steder det har rast ut ved tog linjene. Men kommer vel frem en gang får vi håpe. 
Også gruer jeg meg jo selvførgelig enormt til å være borte fra kjæresten min sååå lenge. Helt utrolig hvor avhengig jeg er av å kjenne varmen hans om natten og bare det å se han hver dag. Men overlever vel, og heldighvis har vi telefon så jeg får jo hørt stemmen hans. Også får han tid til å gjøre det bra på skolen og jobbe litt. Men jeg og lillemor skal kose oss i Moss også blir det bra å se igjen Joakim når vi kommer hjem!

Vi har også bestemt oss for at vi skal legge alle baggene til lillemor, og vognen hennes inn i bilen til Joakim. Så han bare kan hive seg i bilen og kjøre til Moss om fødselen skulle starte. Selvom jeg har troa på at vi kommer til å gå å vente på hun etter termin også. Men man vet jo aldri, så lurt å være forberedt på at det kan skje før:)

Hadde forresten en like dårlig natt i natt som ellers.. så ga opp hele den greia med å sove så jeg stod opp og ryddet kjøkkenet og stua, og brettet litt klær og lignende. Så sovnet vel rundt halv 5 eller noe og da sov jeg faktisk veldig godt, og sov veldig godt etter at Joakim hadde dratt på skolen også. I dag klarer jeg nesten å puste med nesa også. Hehe!

Me nå må jeg få den store kroppen min ut av sofaen og pakke kofferten min så jeg rekker toget og Joakim rekker jobb når han kommer å henter meg etter på!:)


Jeg elsker deg så uendelig høyt<3 Du er livet mitt <3 
 

Alenemødre

 • 05.09.2011, 21:11

Alenemødre burde virkelig får mer skryt enn det de får. For gud for en jobb de må gjøre. Jeg setter utrolig stor pris på at jeg har en å dele ansvaret med når lillemor kommer til verden. Jeg tenker bare slik som de to siste dagene nå når jeg har vært syk av forkjølelse, så deilig det da må være å vite når man går hjemme med et barn som trenger mammaen sin uansett hvor syk moren er, at når Joakim kommer hjem fra skole eller jobb så kan jeg slappe av mens han tar ansvar. 
Dette er jo noe en alenemor ikke kan, og det beundrer jeg at de holder ut. Jeg tror jeg hadde gitt opp, eller måtte bodd veldig være moren min så hun kunne tatt ansvar, for jeg er veldig flink til å synes synd på meg selv når jeg er syk. Det vil nok endre seg tenker jeg når jeg først blir en mor. Men det er utrolig godt å tenke på at når lillemor kommer til verden så er vi to stykker og det er en til der som kan hjelpe meg de dagene det er ekstra tøft.
Så alenemødre burde virkelig ha skryt, for de gjør en utrolig god jobb!


Bilde fra google.no

Synes du alenemødre burde få litt ekstra skryt? 

Day 1 - Noe du gjorde for ca ett år siden

 • 05.09.2011, 18:40

Day1:- Noe du gjorde for ca ett år siden

 

For ca ett år siden så var jeg i Roma sammen med moren min. I Roma var vi i bryllup til en venninde av mamma og det var en helt fantastisk opplevelse. Vi var i Roma en hel uke og opplevde vel det meste som er å oppleve på en slik tur da. Dagen vi skulle i bryllup ble vi sminket og fikset på håret av noen av de andre gjestene som var med i bryllupet. Det var et helt fantastisk bryllup!:) 


På flyet til Roma


Fra en kveld jeg og mamma var ute å spiste


Meg og mamma:)


Spisesalen


Meg


Brudeparet

 

Husker du hva du gjorde for ca ett år siden?


 

Utfordring!

 • 05.09.2011, 14:42

15 dagers utfordring

 

Day1:

- Noe du gjorde for ca ett år siden

Day2:

- Fortell om kjæresten din/livet som singel

Day3:

- Noe du gleder deg veldig til

Day4:

- Hvor kunne du tenke deg å være akkurat nå

Day5:

- Et bilde av deg fra i dag

Day6:

- Dine fremtidsdrømmer

Day7:

- Noe du savner

Day8:

- Dine mål for det neste året

Day9:

- Fortell om livet ditt

Day10:

- Noen bilder fra naturen du har tatt

Day11:

- Fortell om den vennen du har hatt lengst

Day12:

- 10 ting om deg selv

Day13:

- Bilder fra skolen

Day14:

- Noe du er redd for

Day15:

- Noe du synes er rart

 

Siden jeg ikke har så mye å blogge om så tenkte jeg å ta dene utfordringen.. kan jo bli spennende :)

Dette er meg i dag..

 • 05.09.2011, 13:27

I dag er det den store " Ronja Synes Veldig Synd På Seg Selv" - dagen. 
Jeg har nemmelig ikke sovet mer enn en halvtime sammenhengende i natt vil jeg tro. Og føler jeg er lei alt akkurat nå. Lei av å være gravid, lei av å være kvalm, lei av vann i kroppen, lei a å ikke sove om natta.. Lei av tett nese.. Og egentlig lei av det meste.. I dag er jeg faktisk lei av å være her hjemme også. I dag er fakisk en sånn dag hvor jeg kunne ønske jeg var åtte år gammel og mamma passet på meg fordi jeg er syk, kom hjem med blad og halspastiller fra butikken og laget frokost til deg mens du bare ligger rett ut på sofaen og ser på en teit tegnefilm..

Men men. Tenkte jeg skulle legge meg rett ut på sofaen og se om jeg finner noe dritt og se på på tv og kjenne etter om det er noe liv i lillemor i magen. For har ikke kjent så mye til hun i dag, hun blir sikkert sliten av klagingen min tenker jeg.
Ikke sikkert det blir så mye blogging på meg de neste dagene.. Er ikke så mye som skjer når jeg bare ligger hjemme og er syk. Dessuten har jeg lite å blogge om fra før av.

Ha en fin dag alle sammen! Håper ikke det er mange andre enn meg som lider av denne forkjølelsen! 


Føler meg slik i dag...

ikke neste, ikke etter det.. men den etter det!

 • 04.09.2011, 20:40

Har blitt lite blogging i dag desverre. Vi skulle egentlig til brumunddal i bursdag i dag, men vi våknet begge to med såre halser og tette neser..og er det noe jeg virkerlig ikke liker så er det å være forkjølet, blir såå sliten av det og jeg er jo såå sliten for tiden fra før av. 
Men ihvertfall dagen i dag har vært ganske rolig, vi stod opp etter noen timer og kjæresten var flink og ryddet leiligheten mens jeg synes ekstra synd på meg selv og tok en eksra lang dusj og la meg rett ut på sofaen etterpå for å klage litt på at det ikke var noe spennende å se på på tv..

Etter mye om og men så tok vi turen og kastet litt søppel (hater søppelsortering når man må samle på søppelet sitt i evigheter før man kaster det... huff) også en tur på butikken før vi dro hjem og kjæresten laget middag...

Huff, kjedlig blogging om dagen, det skjer veldig lite.. for det meste er det bare vaskeing, bretting av klær, venting og venting.. venting på Joakim og venting på baby..  så er utrolig lite morro å blogge om. Er det noe dere vil jeg skal loge om? Noe dere lurer på eller noe? I dag er det søndag.. og ikke neste søndag, eller sødagen etter der, men søndagen der igjen så er termin :D YEY! 

Noe du vil jeg skal skrive om?

Kjære mamma'n min

 • 04.09.2011, 14:58

Fant dette kjempesøte diktet på bloggen til http://milfcecilie.blogg.no/ og måtte bare låne det og legge det ut her også :)

 

Ville bare si at jeg er her. Kjenner du at jeg sparker litt i deg?
Håper det ikke gjør vondt, jeg vil bare gi beskjed om at alt er bra her inne.

Av og til glemmer jeg meg litt, å sparker deg kanskje ikke på en stund.
Da er det bra at du dytter litt i meg så jeg får si i fra at alt er fint.

Jeg skal ikke sparke deg mer når jeg kommer ut, mamma, jeg lover!
Unnskyld for at jeg gjorde sånn at du ble kvalm, mamma. Jeg gjorde det ikke med vilje.

Skulle ønske jeg kunne trøstet deg når du kastet opp og var dårlig.
Jeg er glad for at det endelig er over. Jeg er også veldig lei meg for at bekkenet ditt gjør vondt, mamma.

Jeg må jo ut, og det er ikke plass til at jeg skal komme meg gjennom.
Jeg syns det er dumt at du blir trøtt og sliten av å ha meg inni magen,
men jeg har ikke så mye energi, mamma, så da må jeg låne litt av din, og det er ganske slitsomt å bli til en baby skal jeg si deg.

Jeg tror at jeg får den beste mammaen i hele verden. En mamma som går gjennom 9 måneder med vondter bare for min skyld.
Og som i tillegg sier at hun gleder seg så masse. 

For jeg har hørt at du og pappa snakker om meg, og at dere allerede er glad i meg og gleder dere til å treffe meg.

Jeg er så glad for at du har pappa. Snille pappaen min som trøster deg når du gråter uten å helt vite hvorfor.

Hjelper det viss jeg kiler deg litt? Blir du glad da? For jeg hører at du plutselig begynner å le litt når jeg beveger meg.

Vi må være flinke å hjelpe hverandre gjennom fødselen, for jeg tror det kommer til å være ganske vondt for begge.

Men så når vi får se hverandre å ligge tett inntil hverandre så blir alt bare bra igjen! Vi har mye å se frem til du og jeg, mamma.

Hilsen lille meg i magen din! 

 
Fler gravide?

 • 03.09.2011, 22:37

Har blitt litt fravær fra bloggen om dagen, likt som det er blitt litt fravær fra husarbeid.. lurer på om det har noe med denne graviditeten og den gradvid dårligere energien min? Regner med det. Er godt det bare er noen få uker igjen til jeg er ferdig med å gå gravid. Selvom det sikkert er litt slitsomt med en liten baby også, så vil jeg forhåpentlighvis har litt mer energi! 

Denne helgen har for det meste hittil bare gått til å prøve å kose meg mest mulig med kjæresten min. Det er faktisk den siste helgen han har fri før termin, så vi har brukt masse tid på hverandre og kost oss skikkelig. Det er rart å tenke på at det er den siste helge vi har sammen før vi er foreldre! Ganske sykt egentlig, men også godt!
I dag har vi sovet lenge og bare tatt alt med ro, var en liten tur nede på jysk og hentet en komode vi skal ha i gangen, og det endte med at jeg skrudde den sammen siden min kjære ikke akkurat er så handy av seg. hihi. Men han er flink til mye annet da. det skal han ha!:)


Slik ble den, egentlig trenger vi den ikke til oppbevaring, mest bare for å ha noe der faktisk..

Kjæresten min er også veldig flink til å gjøre meg glad, som ved å kjøpe fine ting til meg som dette:


De forrige rosene mine måtte finne veien til søppla desverre.. og da ble bordet såååå tomt. Men den søte kjæresten min kjøpte nye roser til meg <3

I morgen er planene hittil og kanskje dra i bursdag, vi får se hvordan formen min er tenker jeg. Uten om det sal vi bare slappe av resten av kvelden, kanskje det er noe bra på tv også... tviler meg er jo lov til å håpe!:)

Ha en fin kveld alle sammen!

Hva har du gjort i dag?
Fler gravide med lite energi?


 

Om meg

Ronja Åsen

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no