Ronja Åsen

- Mamma.Student.Samboer.Interiør -

TIPS: Til skolestart

  • 18.08.2017, 20:49

Hverdagener i gang for mange, og for mange nærmer det seg nok også skolestart. Her har allerede Mie begynt på Sfo, og så langt ser det ut som hun trives veldig godt det, overgangen har gått mye bedre enn jeg noengang hadde trodd. Mie er heldigvis en jente som er ekstremt flink til å finne seg til rette i nye situasjoner, hun er også veldig flink til å bli kjent med nye folk, både voksne og barn. Og hun har allerede fått seg masse venner sier hun. 

Ihvertfall, for noen uker siden bestilte jeg hjem noen utrolig fine blyanter som Mie skal få ha i penalet sitt, synes det var utrolig praktisk at disse har gravert inn navnet til barnet. Da er det det ikke like lett å miste alle fargene sine. Jeg bestilte disse fine blyantene på barnaspersonligeverden. Dette er altså ikke sponset eller noe. Jeg har betalt de helt selv. Men tenker kanskje noen andre der ute med skolebarn synes det er like praktisk som meg. 

 

Eksamensresultat og første forelesning

  • 17.08.2017, 19:16

I går midt under middagen så jeg i gruppe-chatten fra sommerkurset at det var kommet ut resultater på matteeksamen. Selvsagt var jeg enormt spent. Men måtte bare inn og virkelig sjekke med en gang hvordan det hadde gått. 
Som jeg tidligere har fortalt så har jeg jo ikke hatt noen spesiell tro på meg selv angående denne eksamen, og egentlig tenkte at den klarer jeg nok ikke. Og selvom Joakim fikk se på besvarelsen min og eksamen og han mente at joda, dette kommer du til å bestå, så hadde jeg ikke helt troa. Eller jeg turte kanskje ikke å ha helt troa, fordi jeg var så redd for å så oppdage at den ikke var bestått. 
Men så logget jeg inn da, med en skyhøy puls og sykt nervøs, men, svaret var positivt, og jeg bestod faktisk matteeksamen på første forsøk, og det er rett og slett så enormt befriende og deilig. Jeg får virkelig ikke sagt det nok hvor sykt digg det er. Hvor lettende og motiverende det er. Nå mangler jeg bare svar på norskeksamen, og jeg håper virkelig det kommer ganske snart. Sånn at jeg endelig kan begynne å føle meg hundre-prosent som en sykepleierstudent. 

Ellers så har jeg vært på min aller første forelesning i dag. Vi hadde om blodet og det var faktisk veldig spennende. Jeg merket også at fordelen ved å være helsefagarbeider i bunn kom frem da. For det vi lærte om blodet på skolen for rundt åtte år siden kom plutselig frem igjen i hode mitt. Slev om vi nå går mye dypere inn i det enn jeg har lært før. Men jeg synes det var spennende og gleder meg faktisk allerede til neste forelesning. 
I går bestilte jeg også alle bøkene jeg trenger for studie også, var ikke akkurat billig kan man si, men de kommer jo til nytte da. Nå mangler jeg bare litt kladdebøker så er jeg helt klar til semesteret. 


 

Link til Radiointervju

  • 15.08.2017, 19:34

Så var det ute da, har fått masse kommentarer og meldinger på de som har hørt innslaget på radio, men selv har jeg ikke hørt det. Jeg hater nemlig å høre min egen stemme på video og opptak, så jeg kommer nok ikke til å høre på det med det første heller. Kanskje en dag tørr jeg å høre på det.
Men utifra tilbakemeldingene jeg har fått så har det ikke vært så ille da tydeligvis. 

Men jeg tenkte kanskje noen av dere ikke fikk det med dere da det gikk på radio i dag mellom ni og elleve en gang. Så jeg tenkte jeg skulle dele link med dere her på intervjuet. Så får de som tørr høre på det. Jeg tør nok ikke. Har så vidt begynt opptaket med måtte bare skru det av, for jeg ble så skremt. Får litt angst av min egen stemme. 
Faktisk så skjønner jeg ikke at noen orker å snakke med meg engang. At noen orker å høre på min stemme er for meg uforståelig. Men jeg tror også det er ganske normalt å føle det slik da.  

LINK HERDenne søte jenta er også med på intervjuet. 

Hva synes du om intervjuet?

Helgen

  • 14.08.2017, 13:07

Den store vaskedagen her I dag. Jeg og Othilie satt i sofaen i stad jeg jeg brått så en edderkopp som kom frem fra under sofaen. Da slo det meg at det. nok var en stund siden jeg hadde vasket bak der, så da ble det til at jeg dro frem sofaen og tok av alt trekket samtidig. Og om det var behov? Skal jeg love deg. Helt ekstremt mye leker, strikker, hybelkaniner, sutter og diverse under sofaen. Og det er en så himmelsk god følelse og vite at alt bak sofaen faktisk er helt rent bak og under sofaen. Selvom det også er litt kjedelig å ha slitt seg gjennom den delen også er det faktisk ingen andre enn jeg som verken ser eller vet det.  Men sånn er det jo med mye rengjøring da. 

Othilie er enda hjemme med vannkoppene sine, det er fler av de store som har tørket inn i løpet av natten og jeg håper vi nå går mot at hun snart blir frisk. Formen hennes er jo helt på topp, så det skal man ikke si noe på. Det har *bank i bordet* gått helt problemfritt for seg egentlig med disse koppene. Men om natten er hun endel plaget med kløe. Men hun må nok likevel være hjemme hele denne uken før hun kan gå i barnehagen igjen. 

På lørdag var jeg og Mie hjemme hos ei Mie begynner i klasse med. Hun kjente ingen av jentene hun begynte med og ville derfor invitere alle jentene for at ikke alle ansiktene skulle være helt ukjent. En veldig lur ide, vi foreldre var også der, og det var også hyggelig for meg å bli litt bedre kjent med noen av de andre mammaene og pappaene i den nye klassen. 
Ellers i helgen har Mie hatt overnattingsbesøk, og i går var vi på kino, og så på Ballerina. Jentene var veldig fornøyde med det. 

Håper dere har hatt en fin helg og får en fin uke. I morgen begynner skolen for både Joakim og meg og det blir spennende :)

Pessimist og vannkopper

  • 11.08.2017, 20:55

Helgen er er i gang. Fredagen jeg har gruet meg til i evigheter er forbi, og det føles veldig bra å være ferdig med denne dagen. Samtidig som det føles så skummelt, for jeg er jo egentlig ikke helt ferdig alikevel, for jeg har jo ikke fått noe svar enda, så jeg aner jo ikke om jeg har bestått eller ikke. Og det tør jeg ikke egentlig håpe at jeg har gjort heller. For om jeg tror det, også får svar og ikke har bestått da begraver jeg meg helt altså, så jeg tenker heller at "dette gikk ikke så bra, jeg må nok ta den opp igjen i september". Evig pessimist er jeg.

Ellers så blir det nok en rolig helg hjemme tenker jeg, Othilie startet med å få vannkopper på torsdag, og i løpet av dagen i dag har det poppet frem mange nye. Spent på hvordan hun ser ut i morgen tidlig. Så langt er formen hennes veldig bra. Men regner med at feberen snart dukker opp. Håper bare hun slipper å bli så veldig plaget, men at det går litt stille og rolig forbi og ikke så kraftig. Men, det er jo typisk da at hun fikk det akkurat nå, når både jeg og Joakim må møte på skolen neste uke og Sfo har planleggingsdager to dager neste uke. Men samtidig så er det jo også bra å bli ferdig med det. Mie har jo også hatt det, så vi slipper i hvert fall at det fortsetter. 

To dager igjen

  • 09.08.2017, 15:44

Så er vi allerede halvveis inn i onsdagen. Herregud, det er litt under to døgn igjen til eksamen, er vel egentlig ikke det engang. Og akkurat nå føler jeg egentlig at jeg ikke har noen sjans i havet til å få det til. Føler meg absolutt helt lost på alle plan og skjønner ingenting av det jeg leser føler jeg. Jeg støtter meg litt på at om jeg virkelig ikke klarer det på fredag så er ikke løpet helt kjørt likevel heldigvis. Det er enda en mulighet, og det er litt godt å vite nå som jeg synes dette er helt umulig å tenke seg til at jeg skal greie. Vi har også mulighet til å ha alle hjelpemidler med oss, noe som er en lettelse. Men vi har bare fire timer på oss så vi har ikke så veldig godt tid til å sitte og bla frem og tilbake i bøkene våre i evigheter.

Jeg er en evig pessimist og klarer aldri å tro det beste om meg selv, så jeg forbereder meg på å stryke også får jeg heller bli positivt overrasket om jeg ikke gjør det. Jeg blir så utrolig skuffet om jeg tenker den andre veien og ikke består. 

Men nå er det litt mer pugging, så kommer jentene hjem, så blir det mer pugging i kveld, og litt rydding før radio besøket i morgen. 

 

Er du pessimist, eller liker du å tro det beste?

 

Radiointervju

  • 08.08.2017, 15:16

Har dere hatt en fin sommer alle sammen? Her har sommeren gått i ett føler jeg, og vi har gjort veldig mye og tiden har gått fra oss. Så bloggingen har det blitt litt lite av. Men skal prøve å være litt flink igjen nå tenkte jeg. 
I dag har jeg vært på skolen igjen, en dag med litt repetisjon før vi har matteeksamen på fredag, jeg er så enormt usikker på om jeg får til den. Kjenner jeg har så liten tro på meg selv når det gjelder fredagen. Men jeg får bare sette av alle ledige timer de neste dagene til å øve litt, også får jeg gjøre det beste jeg kan. Og skulle jeg virkelig ikke få det til, så har jeg heldigvis en sjanse til igjen i begynnelsen av september. Så løpet er ikke helt kjørt av den grunn. Men jeg håper jo å kunne klare det på første forsøk.


Eller så fikk jeg en sms her en dag av ei dame fra radioprogrammet "Ekko" på nrk P2, de ville gjerne intervjue meg i forhold til skolen. Siden dette er første året og er et såkalt pilotprosjekt, så er det naturlig nok mange som er interessert i å høre om det. Så i dag møtte hun meg på skolen når jeg var ferdig, også hadde jeg med meg ei fra klassen som også var med på intervjuet. Hun ville også gjøre et litt dypere intervju hjemme hos meg på torsdag. 
Innslaget kommer på radio tirsdag den 15.august mellom 9 og 11 en gang. Så da får dere bare følge med. 

Nå skal jeg komme meg hjem, hente Mie på sfo, Othilie i barnehagen og så skal Mie i bursdag. Når jentene er i seng så regner jeg med at det blir øving frem til jeg skal legge meg. I morgen står også bare øving og pugging på planen. Men selvom jeg nå synes det er veldig hardt så tenker jeg at jeg tross alt er heldig som har denne muligheten og at det vil være så verdet den dagen jeg er ferdig. 

 

Om meg

Ronja Åsen

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no