Ronja Åsen

- Mamma.Student.Samboer.Interiør -

30 days to go!

 • 31.08.2011, 21:34

Tenk i dag er det to ting på en gang! Jeg har fullført 8 måneder av svangerskapet Og det er bare 30 dager igjen til termindato! 
Jeg får mye spørsmål om hvilke tanker jeg har rundt fødsel og lignende og jeg har egentlig ikke så veldig mange tanker rundt dette. Jeg er forberedt på at det kommer til å bli den værste smerten jeg kommer til å oppleve noen gang og samtidig vil det bli det mest fantastiske jeg noen gang kommer til å oppleve. Uten om det har jeg ikke mye tanker rundt det. For meg nytter det ikke å verken grue seg eller se for seg noen ting. Jeg må bare ta det som det kommer og håndtere der etter. Jeg har aldri født før og har ingen anelse om hvordan et er så tør ikke ha noen forventinger eller planer for hvordan det skal skje.

Vi har alt i boks nå, eller vi mangler noen laken til senga hennes også å skru sammen senga hennes, men det må vi ha litt hjelp av moren min til. Så vi må vente til hun kommer på besøk om en stund. Utenom det er alt faktisk klart. Jeg har vasket gjennom det meste vi har av klær. Tenkte jeg skulle ta en ekstra gjennomgang i komoden hennes i morgen og se en gang til på hva vi har. Også skal jeg faktisk teke på å pakke baggen til lillemor siden jeg antagelighvis ikke skal føde her så skal vi jo være borte noen dager og da må vi ha ting til dagene etter fødsel også.

Men nå er det ungemødre som står for tur! Ha en fin kveld alle sammen!

Hvilke tanker har du for fødsel? 

8 av 9 måneder!

 • 31.08.2011, 12:34

1 fullgått måned: 4 uker + 3 dager

2 fullgåtte måneder: 8 uker + 6 dager

3 fullgåtte måneder: 13 uker + 2 dager

4 fullgåtte måneder: 17 uker + 5 dager

5 fullgåtte måneder: 22 uker + 2 dager

6 fullgåtte måneder: 26 uker + 5 dager

7 fullgåtte måneder: 31 uker + 2 dager

8 fullgåtte måneder: 35 uker + 5 dager

9 fullgåtte måneder: 40 uker + 3 dager

Herregud, tenk jeg har fullført 8 av ni måneder som gravid. En månede igjen så er jeg ferdig. Da er jeg ikke lenger gravid Ronja, men mamma Ronja. Utrolig!:)

Hvor langt er du kommet? 

Blir det gutt eller jente?

 • 30.08.2011, 22:03

Vektfordelingen:

Legger du på deg kun på magen, skal det tyde på at du venter en gutt. Samler de ekstra kiloene seg heller på hofter og rumpe, venter du en jente.

 

- Jente

 

Hår på leggene:

Vokser håret på leggene fortere er en gutt i vente, er det derimot ingen endring, blir det en jente.

 

- Jente

 

Mageformen:

Ligner magen en basketball og sitter lavt, blir det en gutt. Ligner den en vannmelon og sitter høyt, blir det jente. Dersom det ikke synes bakfra at du er gravid, venter du en gutt. Ses det tydelig, ventes en jente.

 

- Jente

 

Søvn:

Sover du med puten vendt mot nord, blir det en gutt, mot sør en jente.

 

- Aner ikke..

 

Føtter:

Er føttene kaldere nå som du er gravid, venter du en gutt, er det ikke noen endring, er det en jente.

 

- Jente

 

Far:

Legger den vordende faren på seg sammen med deg som er gravid, venter dere en gutt. Hvis ikke, blir det en jente.

 

- Gutt

 

Mormorens hårfarge:

Har den vordende mormoren grått hår, er en gutt i vente. Har hun ikke grånet enda, eller farger håret, blir det en jente.

 

- Jente

 

Morgenkvalme:

Slipper du unna timene over doskålen tidlig i svangerskapet, skal det tyde på at en gutt er i vente. Er du derimot veldig kvalm, venter du en jente.

 

- Jente

 

Mors utseende:

Ser du spesielt godt ut under svangerskapet, skal det tyde på at du venter en gutt. Jenter stjeler morens skjønnhet.

 

- Jente

 

Brystforandringer:

Vokser ikke brystene særlig, ventes en gutt. Er det dramatiske endringer, blir det en jente.

 

- Jente

 

Tall:

Dersom mors alder ved unnfangelsen og måneden unnfangelsen fant sted til sammen utgjør et partall, ventes en gutt. Motsatt for jente. Gutter unnfanges helst på oddetallsdatoer, og jenter på partallsdatoer.

 

- Gutt

 

Nål i tråd:

Holder du en nål i tråd over magen og den beveger seg i sirkler, blir det en gutt. Beveger den seg sidelengs, ventes en jente.

 

- Jente

 

Urin:

Har mors urin en knall gul farge, ventes en gutt. Er fargen blassere, blir det en jente.

 

- Jente

 

Fysen på:

Er mor fysen på salt eller sur mat, skal det tyde på gutt. Er det søt mat og gjerne godteri på topp, ventes en jente. Foretrekker du kjøtt og ost, skal også dette være tegn på gutt, mens frukt skal tyde på jente. Hvis foretrekker å spise skalken på brødet i stedet for en skive, venter du en gutt. Har du derimot ikke lyst på skalken i det hele tatt, blir det en jente. Har du ikke lyst på appelsinjuice, blir det en gutt, og hvis du må ha appelsinjuice hver dag, ventes en jente.

 

- Jente

 

Nesen:

Nesen og ørene er de eneste organene som fortsetter å vokse etter puberteten. Og blir nesen større og bredere under svangerskapet, skal det tyde på at en gutt er i vente. Er det ikke noen endring, ventes en jente.

 

- Jente

 

 

 

Hjertelyden:

Er hjertelyden under 140 slag i minuttet, skal det tyde på en gutt. Er den over 140, ventes en jente.

 

- Jente

 

Hodeverk:

Har du vondt i hodet under svangerskapet, skal det tyde på en gutt, hvis ikke blir det en jente.

 

- Jente

 

Hendene:

Hvis noen ber deg vise hendene dine og du viser dem med håndflaten ned, venter du en gutt. Viser du dem derimot med håndflatene opp, blir det en jente.

 

- Vet ikke.

 

Kopp:

Løfter du en kopp med hanken, venter du en gutt. Tar du derimot rundt selve koppen når du løfter, blir det en jente.

 

- Jente

 

Hoven:

Dersom ansiktet ikke hovner opp mot slutten av svangerskapet, blir det en gutt. Blir du derimot hoven de siste ukene før termin, venter du en jente.

 

- Jente

 

Halsbrann:

Har den vordende mor lite eller ingen halsbrann i svangerskapet, er en gutt i vente. Er hun derimot plaget av dette, blir det en jente.

 

- Jente

 

Spark:

Er barnet særdeles livlig under svangerskapet, blir det nok en gutt. Jenter er mer bedagelige.

 

- Jente

 

Samleie:

Par som ofte har samleie, skal ha større sjanse for å få en gutt enn par som har samleie sjeldnere. Å elske oppreist eller i hundestillingen skal føre til unnfangelsen av en gutt, men da bør han få orgasme først, og hun bør ligge i ro en stund. Misjonærstillingen, gjerne med henne øverst skal øke sjansene for å bli gravide med en jente. Men da bør hun få orgasme først. Er månen halv eller mindre, og dere har samleie om natten, tyder det på en gutt. Ved samleie om ettermiddagen rundt fullmåne skal tyde på en jente.

 

- Vet ikke..

 

Kosthold:

Hev mor i seg kjøtt, potetgull og brus før unnfangelsen, blir det en gutt. Var hun sunnere, spiste mye fisk og grønnsaker, men kanskje koste seg med godteri i blant, venter dere en jente.

 

- Gutt

 

Hvem foreslo barn?

Dersom det var vordende fars forslag å forsøke å bli gravide, skal det føre til unnfangelsen av en gutt. Var det vordende mors idé, er en jente på vei.

 

- Ikke planlagt

 

Bekymringer:

Er mor bekymret under svangerskapet, ventes en gutt. Er hun rolig og avslappet, blir det en jente.

 

- Usikker

 

Søsken:

Har dere barn fra før, kan dere se i barnets nakke om dere venter en gutt eller jente neste gang. Er det en rett linje, ventes en gutt. Formes håret i en spiss ned mot ryggen, blir det en jente.

 

- Usikker ( har ikke barn fra før)

 

 

 

Gutt: 3

 

Usikker: 6

 

Jente: 18

 

Virker som dette er veldig riktig ja:)

Smakebit på garderoben til lillemor!

 • 30.08.2011, 14:39

Tenkte å legge ut bare litt bilder av klærne lillemor har. Vi har forsovet ikke så veldig mye i 50 og 56 fordi jeg er veldi redd for å kjøpe veldig mye i veldig lite også skulle det ikke passe... så vi satser heller på å måtte kjøpe mer i liten størrelse om hun ikke er så veldig stor!:)Har masse mer også egentlig, men mye av det ligger i vaskemaskina akkurat nå!:) Dette er bare en liten smake bit. Også vil jeg prøve å komme med baby outfits når hun er født og da kan dere jo ikke allerede ha sett alle klærne;)

Har du mye klær til den lille?
Hva synes du om klærne? 

Mareritt

 • 30.08.2011, 13:18

I natt har jeg hatt så utrolig mange mareritt, hver gang jeg våknet sovnet jeg inn i et nytt mareritt.. utrolig slitsomt. Sov helt til kvart over tolv i dag uten å egentlig føle meg uthvilt. Ikke så rart når jeg ikke sov noe godt mens jeg sov. Slitsomt med slike netter.
Regner med at dette blir en ganske slapp dag egentlig, eneste målet for dagen er å skifte på senga og vaske gulvet på soverommet og litt rundt. Egentlig burde badet vaskes skikkelig.. men det tror jeg rett og slett ikke jeg orker i dag. Har jo en dag i morgen også hvor jeg bare er hjemme!:) Så godt å ha noe å gjøre!:)

Har vel egentlig ingen andre planer i dag, tror vi må en tur på butikken og kjøpe litt melk og brød og litt middag. Men utren om det er det ikke noe som står på planene.

Håper alle får en fin dag, nå skal jeg skifte på senga og vaske litt!:)

Hva er dine planer for dagen? 
Var du plaget med mareritt i svangerskapet? 

Gravid og fødsel!

 • 29.08.2011, 17:49

Jeg tenkte jeg skulle skrive litt om hvordan jeg har opplevd å være gravid og hvordan graviditeten min har vært.
Jeg vil vel si at den førsten og midterste delen av svangerskapet gikk utrolig fort, samtidig som den gikk veldig sakte. Jeg startet de tre første månedene med å være morgenkvalm, og ellers ganske kvalm hele dagen men ikke sktremt. Hadde ekstrem luktesans og klarte ikke lukter som mat som var stekt eller stekte og det var derfor ganske utrolig at jeg var utplassert som praksis elev på medisinsavdeling på sykehuset. For der er det veldig mange lukter.
Jeg var utrolig sliten de tre første månedene og kunne sove hele natten, være på skolen og sove hele ettermiddagen, kvelden og natten etter på. Spiste veldig lite og gikk ned totalt 8 kg i førsten.

Så kom jeg til uke 14 og alt le helt anderledes, frem til uke 20 var de fineste månedene som gravid. Veldig lite plager, utenom at jeg var veldig sliten og slapp. Så hadde jeg ingen kvalme, nok energi, og jeg nøt at magen vokste og  ble større, jeg nøt å kjenne spark og vi fikk vite at det var ei lita jente vi skulle få. Gikk til innkjøp av rosa klær og navnet ble etterhvert bestemt. Mie skulle lille jenta i magen hete.

De siste tre månedene begynte å formen ble pluttserlig værre, masse vann i kroppen,  veldig fort sliten, sover ikke om natta og jeg har vondt overalt. Hatt mye plager nå den siste tiden i forhold til hva jeg trodde. Men nå er det snart over og jeg har den lille prinsessa mi i armene mine. Jeg kommer nok ikke til å savne alle plagene og alle de gangene jeg ser bort på Joakim om natta som sover tungt og godt hele natta uten å våkne, så utrolig mange ganger jeg har tenkt at jeg bare vil bråke, og vekke han på trass når jeg sliter meg opp av senga for å komme meg på do, for så å slite med å sovne igjen og våkne tre kvarter senere og måtte gjennom det samme. Kommer ikke til å savne halsbrannen og følelsen av å aldri finne en behagelig sitte eller liggestilling når jeg skal slappe av! 

Men jeg tror jeg kommer til å savne magen min og følelsen av å ha hun der inne. Vite at hun er trygg der inne, vite hvor jeg har hun og vite at jeg har hun helt alene. Kjenne sparkene hennes og å vite at jeg gjør en fantastisk jobb med å bære hun frem.Kommer nok til å savne at andre synes jeg ser flott ut, selvom kiloene bare blir fler og fler.. 


Første magebilde.


Magen nå. 

Jeg har for å være helt ærlig ikke tenkt så veldig mye på fødselen. Jeg har bestemt meg for at Joakim skal være med og moren min skal være med. Jeg har besemt meg for at jeg vil føde på sykehuset jeg er født på. Fordi jeg vil ha moren min i nærheten og jeg har hørt mye bra om sykehuset der. Vi skal da dra til Moss når Joakim får ferie og vi drar da til Moss og drar ikke hjem før prinsessa er født. Skulle hun komme før så blir det jo selvførgelig på sykehuset her i nærhete jeg skal føde. 

Uten om det har jeg ikke bestemt spesiellet mye, jeg vet at jeg vil ha muligheten til å få alt av smertestillende om jeg føler jeg trenger det, og jeg ønsker jo å helst kunne føde vaginalt. Men om jeg skulle få beskjed om at det må taes keisersnitt er ikke det noe stort nederlag, bare alt er bra med lillemor i magen så bryr jeg meg egentlig ikke om hvordan det skjer. Jeg tror jeg ønsker badekar eller dusj som en smertelidring i førsten og jeg kunne tenkt meg på å prøve å stå å føde om det føles naturlig for meg der og da. 

Uten om det har jeg egentlig ikke noen store ønsker eller planer for fødsel, uten om at jeg ønsker at alt skal være bra med både meg og lillemor. Jeg vet at en fødsel ikke kan planlegges uansett, så jeg tar det heller som det kommer, enn å ende opp som kjempeskuffa om det ikke blir akurat slik jeg hadde planer om da. Jeg er veldig innstilt på at det kommer til å bli et rent smertehelvete, og anatagelig det værste jeg noengang opplever av smerte, men det jeg trøster meg med er at det er ikke en varig tilstand, det vil gå rakst over igjen bare babyen er ut. Og ikke minst jeg får verdens beste belønning når alt det vonde er over. Jeg får lov til å bli mamma til lille Mie. 


 Snart er du ute sammen med oss her. I dag har jeg vasket gjennom noen av tingene dine så du kan bare komme snart!:)

Har du noen tanker om fødsel?
Hvordan har din graviditet vært? 

Legen... igjen

 • 29.08.2011, 13:46

Stod opp med Joakim i dag også fordi jeg skulle ringe til legen når de åpnet.. Og i dag kom jeg heldighvis igjennom til legen også! Utrolig. Fikk time klokka 11 og synes det var en veldig grei tid. Men tror dere ikke at jeg for en gangs skyld sovnet kjempe godt? Sovnet som en stein og skjønte ingenting når klokka ringte igjen to timer senere. 
Kom meg opp og fikk på meg litt klær før jeg ble hentet av svigermor som kjørte meg til legen.
Og der måtte jeg jo vente i litt over en time før jeg kom inn, og da så han på øret mitt og jepp da, fremdeles så er øret kjempe betent.
Han sa faktisk at det er sånn ca 2% av de som får ørebetennelse som ikke blir bra igjen av den første penicillin kuren. Og jeg måtte jo være av de 2%. Flaks som jeg har.
Men fikk en ny type denne gangen, og han ringte til både over leger og andre leger, en jordmor og en lege på sykehsuet for å vite at det ikke kunne være til skade for fosteret med denne penicillinen. Så det er jo bra han sjekket det såppass.


Så denne kuren må jeg ta i de neste 10 dagene... jaja.. håper det holder denne gangen da! 

Nå er trekket til bilstolen i vaskemaskina, og når det er ferdig tenkte jeg å starte på litt andre babyting før jeg skal rydde litt her og kanskje vaske badet.. me får jo se ann hva jeg orker og klarer med denn formen!

Har forresen masse jeg vil skrive om her på bloggen, så kanskje det blir noen inlegg i løpet av dagen :D

Har du opplevd å ikke bli frisk av penicillin?
Hvordan har din dag vært?
Hva er planen for dagen? 

På føden!

 • 28.08.2011, 22:43

Det hele begynte i går kveld da vi bestemte oss for å legge oss, pluttserlig fikk jeg en helt sykt hodepine, det kjentes ut som hjernen prøvde å komme ut gjennom panna på meg. Så ble jeg kvalm, veldig kvalm, ellerfulgt av svimmel, flakkete syn, og vondt i hele kroppen, spesiellet i hender og føtter. Tenkte at dette går sikkert over om jeg legger meg i senga, men ble liggende å vri meg fra side til side og fant ikke roen, vondt å ligge, vondt å sitte, vondt å gå og vondt alt egentlig. Etter dette hadde Holdt på i mange timer sovnet jeg helt utslitt og utgrått halvveis sittende i senga.
Da hadde heldighvis Joakim sovnet for noen timer siden, ha skulle jo stakkars på jobb og fikk ikke akkurat mange timene med søvn før han måtte dra på jobb.

Jeg stod opp med Joakim på morgningen og låste etter han, tok meg litt å drikke og en tur på do før jeg la meg igjen i senga. Og da begynte det på'n igjen. Hjernen tok et nytt forsøk på å komme gjennom hode mitt og jeg ble kvalm, føst litt sånn sulten kvalm, så prøvde å spise litt. Følte formen ble bedre og gikk tilbake til senga. Men ble ikke liggende lenge før jeg måtte løpe inn på badet ( litt overdrevet i og med at jeg bruker hundre år på å komme meg ut av senga og å løpe er ikke noe kroppen min mestrer lenger) hvor hele frokosten kom opp igjen. Og da begynte alt en gang til. Men prøvde å få langt meg til å sove..Men formen ble bare værre og værre. Tok en paracett men den lå ikke i magen i mer enn noen minutter før den kom opp igjen.

Etter å ha ringt føden og legevakten om hverandre fler ganger uten å komme gjennom måtte jeg be Joakim komme hjem fra jobb, for jeg begynte å bli veldig redd for at det var noe veldig galt. Så han kom hjem og han fikk ringt ned til fødeavdelingen og vi fikk beskjed om å bruke god tid også komme ned på en sjekk fordi det var ventetid der. Så Joakim tok seg litt mat og jeg strevde meg gjennom en dusj for å se om det kunne hjelpe litt. Og det hjalp litt heldighvis. Så tok vi turen ned på føden. Kom inn og fikk beskjed om å sette oss å vente. Så kom damen vi hadde snakket med i telefon og satt på meg sånn registering av hjertelyden og så skulle jeg trykke på en knapp hver gang hun sparket. Lillegull liker forresten IKKE stramme ting rundt magen eller oppmerksomhet, så spraket og dyttet mot alt som satt på magen. Og hun ble veldig stresset når vi dytet borti magen. Men alt så bra ut. Urinprøvene så bra ut og blodtrykket var bra.
Jordmora sa frekt til meg at " Sånn er det å være gravid" og påpekte nesten at jeg overdrev og at det var unødvendig at jeg hadde kommet og bare laget ekstra jobb for hun.
Og da jeg fortalte at jordmora jeg går til på kontroll hadde sagt at jeg skulle kontakte sykehuset hvis jeg fikk trykkfølelse i hode mente hun at den jordmora bare hadde prøvd å skremme meg.

Litt senere kom det en lege og han var veldig snill, han undersøkte meg med ultralyd og alt stod bra til med den lille jenta vår i magen, hun ligger akkuratt på gjennomsnittet og han sa at alle organene hennes var helt perfekte. Så hun er e perfekt liten baby. Gjennomstrømingen i navelstrengen var også helt perfekt så han fant ikke noe galt. Så det ble tatt noen blodprøver og da måtte vi vente i rundt to timer før vi fikk svar så vi gikk litt rundt på sykehuset og så på alle de som kom for å føde og alle de som hadde født sine små. jeg var rett og slett MISUNNELIG! Kunne så ønske det var jeg som kom for å føde.

Vi dro å fylte bensin på bilen og dro å spiste litt før vi dro opp igjen på sykehuset og fikk svar. Og ingenting var galt. Heldighvis, samtidig som jeg nesten kunne ønske noe var galt, for da hadde jeg jo ihvertfall fått et svar på hva det var som hendte. Legen mente det kunne være en infeksjon som kroppen ville fikse selv. Fikk også tidlbud om jeg ville legges inn over natta for overvåkning og jeg synes det var skummelt å være hjemme. Men siden vi ikke bor lange kjøreturen unna, så ville jeg ikke det. Var veldig godt legen tok meg så seriøst og han sa det var veldig fint at jeg hadde dratt dit for en undersøkelse, for de hadde mistanker om svangerskapsforgiftning med det var det heldighvis ikke. Alt var helt perfekt. Så da håper jeg bare det gir seg, formen er bedre i kveld, men fremdeles litt trykk i hode og vondt i armene og føttene.  

Godt å ihvertfall sjekke en gang for mye enn en gang for lite. Så håper på en god natt søvn i natt, selvom vi akkuratt har stått opp etter noen timer på øyet så er jeg allerede utslitt. Du gjør mye rart med mammaen din du <3 Men nå er du snart ute av kroppen min og når mamma har vondt da trenger jeg ikke bekyre meg lenger for at det er noe galt med deg!

Opplevd noe lignende?
 

Alt er klart!

 • 27.08.2011, 21:18

I dag har jeg og kjæresten vært en tur ute å handlet inn det siste vi trenger til den lille snuppa våres, så nå har hun små strømpebuker også. Så da har vi alt vi trenger, kan legge ut bilde av det hun har av klær i størrelse 50 i morgen. Vi har ikke kjøpt veldig mye i den størrelsen siden de ofte ikke bruker den så lenge, men nå mangler hun ihvertfall ikke det. Så i morgen tenkte jeg å vaske gjennom tepper og sengetøy og lignende, og kanksje jeg begynner på klærne, men da må jeg vaske komoden de skal ligge i også så får se hva jeg orker. 

Jeg skrev forresten deeet kjempelange inlegget i går kveld når jeg ikke fikk sove og tømte hode heelt for tanker.. og rett før jeg skulle avslutte det... da døde pcen min, og nå er det borte. Men men, jeg fikk tømt hode mitt da, selvom ingen andre fikk ta del i tankene mine. Hehe!

Skrev faktisk et helt avsnitt på sikkert 100 ord om hvordan jeg synes det er å bo alene eller hvordan det er å ikke bo hjemme med mamma lenger da. Så får skrive det ned på nytt en dag så dere får lese, for det har jeg jo egentlig lovet at jeg skal skrive om. Så det kommer en dag, kanskje i kveld hvis jeg ikke får sove igjen:)

Men nå er det kose kveld med kjæresten min:)

 
Husker jeg synes magen var såå stor her, også er den bare kjempeliten hehe^^

og btw: utelampa fungere!

Hvordan har din dag vært? 
Har du vasket gjennom babytingene?
Hvor mange uker før termin begynte du med det? 

 

Små gleder!

 • 26.08.2011, 20:45

I kveld har vært en fin kveld. Eller dagen i dag har vært en veldig fin dag. 
Jeg har klart å sove mye lenger enn jeg har gjort på kjempe lenge og det har gjort veldig godt for kroppen. Så da jeg stod opp ryddet jeg før jeg dusjet og sminket meg og fikset håret ordentlig, er så deilig med de dagene jeg faktisk klarer å føle meg litt fin, for har ikke akkurat gjort det så mye i det siste når jeg har vært så hoven i kroppen som jeg har vært. Frister ikke å sminke seg når ansiktet ser ut som en vannmelon.

Været har også vært helt på topp i dag, kjempefint og varmt, deilig med de siste sommerdagene for for min del kan snøen komme. Jeg sliter sånn med varmetokter for tiden av jeg svetter ihjeeel bare gradestokken tipper over 11 grader. Men bedre med sol enn regn. Fikk spist en god frokost og vasket litt klær før Joakim kom å hentet meg.
De hadde ikke den komoden vi ville ha da, men de bestilte så vi får den i løpet av noen dager håper jeg. Gleder meg til å få det litt fint i gangen også!!:)

For øyeblikket sitter jeg nokså godt i sofaen etter noen hundre forsøk på å finne en god stilling. Har det egentlig veldig godt med meg selv akkurat nå. Ikke vondt noe sted, har tatt meg en ekstragod og lang dusj med både annsiktsmaske og hårkur før jeg tørket meg og smurte meg med boddylotion, nappet brynene og tok på meg pysjen min som heldighvis passer enda. I magen ligger dagen deilige middag, nemmelig baktpotet. Vi unnet oss også deilig dessert, jordbær og fløte. Det blir nok de siste jordbærene denne sesongen tror jeg, for halvekurven var ganske så overmodne.. men godt var det.

Joakim ligger siden av meg og sover ( eller i følge han så har han bare øynene litt igjen) så jeg må nok vekke han ganske snart så han får sove igjen til kvelden, siden han skal opp tidlig i morgen og på jobb..

Forresten, jeg har virkelig innsett at jeg prøver å finne glede i de minsteting når jeg går hjemme, i dag har vi kjøpt ny lyspære til utelampa, og jeg er såå spent på å se om den virker eller ikke. Tror nemmelig jeg løsnet noe gerier neddi der når jeg skulle skru den fast.. så dette blir spennende. Godt å se gleden i små ting!Hvordan har din dag vært?

 

Kan ikke huske sist!

 • 26.08.2011, 13:19

Om ikke mange minuttene kommer Joakim og henter meg så vi får dratt en tur til lillehammer og handlet litt mat. Skal også prøve å få kjøpt en liten komode til å ha i gangen, fordi det er så tomt og stusselig i gangen vår. Så jeg håper vi snart klarer å gå den litt koselig da!:) 

I dag klarte jeg heldighvis å sove litt lenger enn til klokka 7. Stod opp sammen med Joakim og drakk litt melk før jeg gikk og la meg igjen og klarte faktisk å sove helt til HALV 12! Kan ikke huske sist jeg sov så lenge. Men deilig var det virkelig. Og jeg kjenner at kroppen min bobler over av energi akkurat nå. Så dette blir nok en bra dag.
Men nå må jeg nesten sette meg ned og skrive en handleliste jeg, så vi vet hva vi trenger på butikken!:) Hehe.

Hva skal du i dag?
Hva har du gjort i dag? 


Lillegull <3 Mamma Elsker Deg <3

Statusoppdatering uke 35 + magebilder!

 • 26.08.2011, 13:07

Herregud jeg har fullført 35 uker av svangerskapet mitt! det er kun 5 små uker og 2 enda mindre dager igjen til min termindato 2.Oktober! Det er helt utrolig. Selvom jeg synes tiden går veldig sakte går den også veldig fort. Men de neste ukene nå vil jeg tro bare går enda saktere.. for Joakim er på skolen hver dag og den uka som kommer nå etter helgen har jeg INGEN planer... så tiden kan gå litt sakte.. Men har jo fremdeles en del ting som kan gjøres her hjemme og enda har vi ikke plassert ut noen andre ting enn en liten vugge til prinsessa. Mangler enda å vaske alle klærne hennes og håndkler, kluter ogsv. Også håper jeg jo at kjæresten min kanskje vil ta meg med ut på noe etter skole tid de dagene han ikke jobber. Utenom det er det ikke så mye nytt siden sist uke. Uteom at nattesøvnen bare blit dårligere å dårligere... huff. Jaja!:) Holder vel ut de siste ukene.

Pregnancy Week by Week ? 35 Weeks Pregnant

Fra 35 uker og 0 dager til 35 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 2500 g 
CRL: 31 cm 
Full lengde: 42,5 cm

OM BARNET
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 33 uker gammelt. Om du kunne plassere fingeren din i fosterets håndflate, ville den lille hånden lukket seg. Tåneglene når tåspissene.

Navlestrengen er rundt en halv meter lang og mellom en og to centimeter i diameter. Trykket i den og konsistensen gjør at det sjelden blir knute på den, og skjer dette, løsner den som regel av seg selv. Fosteret bruker gjerne navlestrengen som leke og klemmer på den, men det klarer ikke å klemme så hardt at det skades.

Det er i de siste ukene av svangerskapet fosteret legger mest på seg, gjerne over 200 gram i uken!

Ultralyd termin: 2.Oktober.
På vei:35+0 uker:)
Igjen til termin: 5+2 uker:)
Kjønn: Ei lita tulla<3
Utålmodig: Jaaaaaa!
Hodet ned: Ja:)
Aktivitet innenifra: Jada, hun ligger oppunder ribbina mine HELE tiden omtrent. Og masse aktivitet når jeg ligger på siden på kvelden, ellers ganske fordelt utover dagen. 
Bestemt navn?: Ja, Mie skal prinsessa hete:)
Vektøkning: Har gått opp nesten 20 kg, men jordmor har beroliget meg med at mellom 10-15 kg av de er vann! Så det forsvinner etter fødsel!
Barnerom ferdig: Hun skal sove hos oss den første tiden.
Alle innkjøp ferdig: Mangler noen ting, men vi har alt det viktigste.
Strekkmerker: oppaget faktisk noen bittesmå på rumpa. Men alt jeg har fått synes ikke når jeg har på meg undertøy/bikini. Så det er ikke noe jeg plages av:)
Melk i brystene: Råmelk
Om fødselen: Bare 5 uker igjen nå!
Plager: Halsbrann, vann i kroppen, sover dårlig, vondt i ryggen, får fort hold.. kvalm på ettermiddagen/kveldenn..
Oppegående: Joda, men orker ikke så mye om gangen.. 
Sulten?: Nei.. Spiser veldig lite om dagen egentlig. 
Noen matkikk? : Nei.. Spiser veldig lite om dagen egentlig..
Hode festet? Nei.
Kynnere?: Ja, men merker ikke stort til de selv.
Tungt?:Ja, skal ikke så mye til før jeg er sliten nå nei.
Høygravid?: Ja, andre uka som høygravid!
Vann i kroppen?: Japp, ødem 1.
Neste kontroll ?: Skal til jordmor den 7.september.
Pakket sykehusbag: Nei, men tenkte jeg skulle ta det til uka kanskje..
Humør: Humøret er bra det. Formen har vært ganske grei, så da er det greit med meg også. 
Hvor langt er du?
Hva synes du om oppdateringen? 

Ja takk!

 • 25.08.2011, 23:31

Hihi, tenkte å ta en sleip en her. Dette er til alle de som ønsker å glede meg. Jeg ønsker meg veldig et lite bord på kjøkkenet siden det blir mest praktisk når Miemor i magen kommer ut og etterhvert skal bli matet så er det greit å kunne gjøre på kjøkkenet og ikke rundt spisebordet i stua. 
Så til dere som enda ikke har vært på besøk her, eller egnetlig til alle dere som ikke har gitt oss noen innflyttningsgave, så er det bare å sette inn penger på kontoen min(bare å sende en mail så skal dere få kontonr) eller dere kan komme med det som en gave. Da blir jeg glad. Tror nemmelig ikke vi har råd til det selv akkuratt nå.. med mindre vi tar oss råd da.. hehe. Men takker for det som gave:) takk takk.

Dette hadde passet fint inn på kjøkkenet mitt, plass til meg, Joakim og stolen til lillemor på siden. Så bare å komme å levere det på døra( send en melding/mail og du skal få adressen) Jeg er hjemme omtrent hver dag på dagtid. Så bare koselig!:)

haha!:) Nå får vi nok mye besøk fremover.. hihi^^

 

Intervju

 • 25.08.2011, 22:47

Her om dagen fikk jeg en mail fra Katrine Andreassen som er frilansjournalist for klikk.no.  Hun lurte på om hun kunne ta et lite nettintervju av meg som handlet om gravidblogger. Og det ville jeg jo selvførgelig.
Ikke at jeg blogger for å bli kjent men det er jo morro å få litt pr for bloggen sin innimellom da!:) 
Vet ikke helt når det kommer ut på klikk.no men dere får følge med og så skal jeg linke til det på bloggen om jeg ser det selv!:) Blir også glad hvis noen vil sende meg en kommentar hvis dere skulle se det før meg!:)

Har du blitt intervjuet?
Bildedryss - hjemmet vårt

 • 25.08.2011, 20:21

Tenkte jeg skulle legge ut noe bilder av leiligheten igjen, det tar jo faktisk litt tid før man kommer ordentlig på plass når man flytter for seg selv, og ihvertfall siden vi ikke hadde noenting fra før omtrent. Fremdeles er det ganske mye vi mangler, men vi har mange planer klare i hode og vi kommer litt og litt lenger litt nå og litt da. Mangler fremdeles litt greier på noen vegger ogsv. Kan forklare litt på bildene :) 

Legger foresten ikke ut bilder av ALLE rommene en gangtil, bare av de rommene det er gjort noe nytt på:) 

Inngangen:
For meg er det veldig viktig at inngangspartiet vårt er koselig, fordi jeg vil at folk skal føle seg velkommne og jeg vil at det skal se ut som et koselig hjem allerede uten for døra. Og det har plaget meg lenge at vi ikke har hatt noe koselig inngangsparti. Også har det jo vært forsent å plante noen blomster og lignende nå. Men jeg fant en løsning!:)

Slik ser inngangen ut nå, før hadde vi INGENTING der, så er ganske fornøyd nå. Mamma som tipset meg med at jeg kunne plante lyng utenfor fordi det tåler litt kulde og kan stå litt utover høsten.

Stuen:
Stua er nok det rommet vi hele tiden gjør noe nytt på, men som enda ikke er helt ferdig. Vi mangler fremdeles noen hyller på veggene og litt bilder. Men jeg har ikke somlet meg til å male den ene hylla som skal opp på veggen. Utenom det er jeg veldig forøyd med stua.Kjøkkenet:
Er ikke så mye som er gjort på kjøkkenet, bare litt pynt på benken. Vi venter fremdeles på at huseieren skal pytte skapsøra i sideskapet.. men det tar vist litt tid. Også har vi ikke somlet oss til å kjøpe taklampe enda da.. men det kommer!:)


 Elsker denne blomsterpotten synes den passer perfekt på et kjøkken.

Nesteprosjekt:

Denne hviteplata skal bli til en hylle overpulten som de hviteboksene skal opp på. dette skal bli en arbeidsplass, men er ikke kommet så langt enda.

Hva synes du om leiligheten vår?:)
  

 

 

 

 

Alltid noe å gjøre

 • 25.08.2011, 09:56

Klokka er ikke mer enn halv ti og jeg er allerede oppe og har faktisk vært oppe siden Joakim stod opp for å dra på skolen. Kan ikke akkurat si at det skjer så ofte at jeg er oppe så tidlig uten at jeg skal noe. Prøvde faktisk å legge meg i senga og sove videre men det gikk rett og slett ikke. Lå bare å vrei meg frem og tilbake i senga så da kan man jo likegreit stå opp. Har en del ting her hjemme som bør gjøres også, så får prøve å være litt effektiv i dag da. Og se om jeg får gjort noe. Ting går ikke akurat så fort med denn gravide kroppen som ikke orker så mye om gangen.. Men det har seg bare sånn at når man bor i egen leilighet så er det alltid noe enn må gjøre uansett..

Hva skal du i dag? 
Noen som kjenner seg igjen med å ikke  få sove igjen? 


Passer til været i dag..


Jordmorkontroll og farskap

 • 24.08.2011, 16:21

Har ikke blitt mye blogging på meg de siste dagene fordi det har vært litt mye. Har også vært mye unnskyldninger, men nå som hverdagen begynner for fult blir det nok mer blogging også, fordi jeg kommer til å sitte en del hjemme og kanskje småkjede meg litt noen ganger. 
Vi dro nedover til Moss igjen på mandag ettermiddag etter at vi hadde vært på middag hos svigers, de har også tatt inn en utvekslingstudent fra Thailand så det var førstegang jeg hilste på hun.. hun kom jo riktignok på søndag men da var jeg ikke i form til å hilse på noen egentlig, fordi jeg IGJEN har fått ørebestennelse, penicilinen hjalp ikke sistgang så håper på å få en legetime i morgen så jeg får starte på en ny kur.. for nå de siste ukene har jeg virkelig behovet for å klare å sove om natta nå som jeg nærmer meg fødsel.

Grunnen til at vi dro nedover til Moss igjen er fordi bestefaren min skulle begraves i går. Så vi kom i anlednig begravelse og for at jeg skulle på jordmorkontroll i dag.  Det var også viktig at Joakim ble med på denne jordmorkontrollen fordi han måtte erkjenne farskap. Så nå er han registert som far til lillemor i magen i folkeregisteret. Ellers gikk det greit hos jordmor, hun synes jeg hadde litt hevelser så jeg har faktisk ødem1. 

I dag drar vi oppover igjen en gang, Joakim har jo skole egentlig men måtte starte skoleåret med å ikke kunne komme på skolen to dager, så da er det nok viktig at han får kommet på skolen i morgen.

Men nå skal jeg dusje og fikse meg litt til vi skal da oppover senere i dag, også skal jeg pakke litt og sånn. Kanskje jeg kommer med et nytt innlegg i kveld.

tenk i over i morgen er det gått enda en uke! :) Elsker fredager og ukesoppdateringer!:D
 

Hvordan har du det om dagen?
Har kjæresten din/samboeren din permisjon? 

40 days to go!

 • 21.08.2011, 23:57

Da er det gått enda ti dager og det er nå bare 40 dager igjen til terminen min 2 Oktober. Synes akkuratt jeg jublet over at det bare var 100 dager igjen, og det er jo faktisk 60 dager siden, og om 60 dager har jeg helt garantert den lille jenta mi her!:)
De siste dagene har vært veldig tunge og slitsomme. Har vært utrolig mye kvalm og hatt utrolig mye vann i kroppen. Så har fått beskjed om å passe på at jeg ikke får vondt i hode, i frykt for svangerskapsforgiftning. Så passer på hele tiden. Alt så heldighvis bra ut på sist kontroll. Men er godt det er en ny kontroll igjen til Onsdag. Hvis ikke er det ikke værre enn å bare ta kontakt med fødeadelingen da.

Nettene den siste tide har ikke vært så veldig koselige, ender ofte opp med halsbrann rett før jeg skal sove, og jeg ender ofte opp med å ikke finne noen behagelig stillig å sove i. Våkner hele tiden og må tisse, og våkner faktisk hver eneste gang jeg skal snu meg fra side til rygg eller fra side til side. Så sover ikke så mye lenger. Derfor er det ofte veldig godt å legge seg en times tid på ettermiddagen.

Er heller ikke bare bare å skulle få gjort noe heller. Blir ofte liggende i senga til ganske sent, også får jeg veldig fort vondt i ryggen og da er det ikke bare bare å få vasket og ryddet overalt skal jeg si dere. Blit jo også sliten for ikke noe da. Så dette er ikke bare bare. Men egentlig litt godt jeg ikke rekker så mye iløpet av en dag, for da har jeg noe å gjøre hver eneste dag.. Og nå som skolen begynner igjen så er det ihvertfall ikke så mye å gjøre når min kjære skal på skolen og jeg skal tilbringe dagen her hjemme... alene... med de jævla fluene..
Sånn er det når man bor på landet og ikke har tatt seg ork eller tid til å ta billappen!:)

Uansett, det nærmer seg sakte men sikkert termin. Og jeg har enda ikke sortert, vasket eller ordnet noe til den lille prinsessa vår, senga hennes står fremdeles i biter, sengetøy ligger fremdeles i plasten sin, og alle klærne hennes har fremdeles merkelapper på seg. Men det er gjort veldig bevisst så jeg skal ha noe å kose meg med mens Joaki er på skolen!:) Så skal nok snart begynne med den slags også tenker jeg!:) 

Hvor langt har  du igjen til termin?
Hvordan var formen din de siste ukene? 

Magebilder uke 34+2

 • 21.08.2011, 14:27

Her kommer det litt sene magebilder. Har virkelig ikke energi nok til å blogge spesiellt mye om dagen så kommer heller med noen inlegg litt nå og litt da. I dag skal jeg prøve å samle nok krefter til at vi får vasket litt her. En ting jeg virkelig hater med det stedet vi bor er at så fort det er en smule på benken eller på gulvet blir vi invandert med fluer. Det er en fin måte og få motivasjon nok til å vaske da. Så føler meg egentlig ganske klar til å vaske, for disse fluene vlir jeg GAL av.

Her er ihvertfall mage bildene for denne uken, de ble tatt i går kveld, men orket ikke å legge de ut da!:)

Fler som er slitene om dagen? 
Eller noen som hadde det slik de siste ukene av svangerskapet? 

Ukesoppdatering uke 34+1

 • 20.08.2011, 14:20

Da er jeg på vei inn i den 35 uka av svangerskapet og ukene igjen til lillemor er ventet blir færre og færre, jeg synes vel egetlig ikke tiden går så alt for sakte enda, men dagene går litt tregere likevell. Heldighvis har vi en del planer denne uka og nesteuke, så da går ukene veldig fort. Også er hun pluttserlig her. Kan tenke meg at ukene blir veldig lange når Joakim er på skolen og jobber etter skole tid.. kan nok hende at dagene blir litt lange da.. Men da er det fint at jeg enda ikke har begynt å vaske noen babyting, for da kan jeg kose meg med alle slike ting når han er på skole og jobb. 
Denne uka regnes jeg også som høygravid, eller, noen regner seg som høygravid fra uke 34 og andre fra man har 40 dager igjen. Så i morgen regnes jeg som høygravid uansett. Litt rart, for jeg synes liksom magen har sunket litt ned nå, den er liksom ikke så "høy".

Pregnancy Week by Week ? 34 Weeks Pregnant

Fra 34 uker og 0 dager til 34 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 2300 g 
CRL: 30 cm 
Full lengde: 41 cm 

OM BARNET
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 32 uker gammelt. Nå flyter det ikke lenger, men hviler i livmoren.
Øynene åpnes når fosteret er våkent, og lukkes når det sover. Øyefargen er vanligvis blå uansett hva som blir den endelige fargen fordi pigmenteringen ikke er ferdig ennå. Endelig utvikling av øyefarge krever at øyet blir utsatt for lys, og det kan ta flere uker etter fødselen før barnet får sin endelige øyefarge. Fingerneglene begynner nå å bli så lange at fosteret kan klore seg selv.

Ultralyd termin: 2.Oktober.
På vei:34+1 uker:)
Igjen til termin: 6+1 uker:)
Kjønn: Ei lita tulla<3
Utålmodig: Jaaaaaa!
Hodet ned: Ja:)
Aktivitet innenifra: Ja, men synes det har vært litt lite de siste dagene.. Så håper hun tar seg opp igjen hvis ikke så får jeg bare dra på en sjekk og få sjekket at alt er bra. For jeg kjenner jo liv, men til tider veldig lite..
Bestemt navn?: Ja, Mie skal prinsessa hete:)
Vektøkning: Joda, men veier en del på grunn av en del vann i kroppen..
Barnerom ferdig: Hun skal sove hos oss den første tiden.
Alle innkjøp ferdig: Manger bare noen småting nå, også ting som ikke er så viktig enda.
Strekkmerker: Fremdeles ingen på magen, men har noen på brytene..
Melk i brystene: Råmelk
Om fødselen: Enda noen uker til ja.
Plager: Halsbrann, sover dårlig, tungt, vondt i bekkenet, en del kvalm på kvelde og på dagen, vondt å gå noen ganger og vondt i leggene..
Oppegående: Joda.. Men trenger ofte en liten hvil og pust i bakken..
Sulten?: Nei.. siden jeg er en del sliten så forsvinner matlysten også.
Noen matkikk? : Nei, heller dårligmatlyst.
Hode festet? Tror ikke det har festet seg enda.
Kynnere?: Japp, men ikke plaget av det.
Tungt?:Japp
Høygravid?: Jess! Nå regnes jeg som høygravid!:)
Vann i kroppen?: Åjada..
Neste kontroll ?:24.August hos jordmor.
Pakket sykehusbag: Nei
Humør: .Føler ikke humøret er helt på bunn ihvertfall, selvom jeg sover dårlig og er mye sliten så prøver jeg å holde humøret oppe..

 

Magebilder kommer etterpå, orker ikke fikse det akkurat nå.

Oppdatering for min egen del:utstyr

 • 17.08.2011, 21:09

Dette har vi:

- Vogn

- Bilstol med isofix base

- Sprinkelseng

- Lekegrind

- Spisestol

- Badebajle

- Babygym

- En del klær

- En 100x80 dyne

- Stellematte

- Vugge

- Saueskinn

- Vippestol

- Noen sutter

- Voksipose

- Sengetøy

- Sete til badebalja

- Regntrekk

- Fluenetting

- Stelleveske

- Vogndyne

- Fler sengesett

- Diverse tepper

 

Dette mangler vi:

- Diverse stelle produkter

- Flasker

- Brystpumpe

- Sengehimmel 

- Bunn/teppe til lekegrind

- Babycall

- Senge uro

Dette er et veldig kjedlig innlegg, som mest er for min del, så jeg skal ha en oversikt over hva vi har og ikke tild en lille jenta vår. Føler vi er kommet langt nå!:)

ikke helt bra..

 • 17.08.2011, 00:21

Jeg lever fortsatt, har vært endel hoven og kvalm de siste dagene, så skal opp og ringe legen i morgen tidlig for å få tatt en urinprøve og litt andre tester for å sjekke at alt er bra med lillegull i magen. Kjenner jo at det er liv der inne, men jeg tenker at det er lurt å ta en ekstra sjekk for å være sikker på at alt er som det skal. Liker ikke å gå rundt å "regne med" at alt er bra. I tilfelle noe skulle være galt. Føler det er bedre å sjekke en gang for mye enn en gang for lite. Er jo selvførgelig veldig redd for denne svangerskapsforgiftningen og lignende...

Formen er som sakt ikke helt bra da, er mye sliten og varm og orker ikke stort. Men vi har fått samlet oss til å kjøpe inn litt sengeklær og litt tisselaken og lignende til den lille jenta vår nå da. Så ting begynner å komme på plass nå.
Tenkte vi skulle en tur til sverige i morgen, eller på torsdag, så får se om vi kanskje tar unna noen kjøp da også?? Er jo fremdeles noen uker igjen til hun er her, Men liker at alt skal være klart til hun er her.

Så jeg har noen spørsmål jeg lurte på om noen av dere ville svare på: 
Hvilke stelleprodukter bruker du til ditt barn, eller hva vil du anbefale?
Bruker du libero eller pampers bleier til barnet ditt?
Har du noen brystpumpe du anbefaler?
Har du noen babycall du anbefaler?
Er det noe du har kommet på at du trengte til barnet som man kanksje ikke tenker på?


Alt skal være klart til du kommer <3


Endelig er du her!

 • 14.08.2011, 22:06

Det har ikke blitt så veldig mye oppdateringer og god blogging fra meg de siste dagene.. rett og slett fordi jeg ikke har orket. Det har vært veldig mye gerier de siste dagene, etter at morfaren min gikk bort på fredag har vi måtte vri om hjernene våre og tenke på alt fra sanger og blomster og alt som hører til i en begravelse. 

Jeg har også vært så heldig at ørebetennelsen har kommet tilbake, nå som jeg er ferdig med penicillin kuren min så kom den tilbake, så i morgen får jeg ta meg en tur til legen igjen i håp om at den skal gi seg da. Har faktisk vondt i begge ørene også nå. Så dette  kjennes bra ut... huff.

En god ting er at min kjære Joakim kom hit i stad da. Har virkelig vært 5 laaange dager uten han, så nå er det veldig godt å se han igjen, og jeg trengte en ordentlig god kjæreste klem og en arm jeg kan sove på i kveld!:)<3

Håper alle andre har hatt en fin helg og er klare for en ny uke!:) 


Endelig er du her <3Magebilder uke 33+2

 • 14.08.2011, 19:24

Måne

 • 14.08.2011, 13:31Hva synes du om bilde?

Statusoppdatering uke 33 +1

 • 13.08.2011, 12:02

Da var jeg kommet til uke 33+1 jeg har alltså fullført 33 uker av svangerskapet og har begynt på uke 34. Det er deilig å tenke på at for hver uke som går som blir det mindre og mindre farlig at den lille tulla vår kommet til verden. Hun har jo faktisk gode odds allerede nå om hun skulle bli født nå, men synes hun skal bli magen ihvertfall minst 5 uker til. og det går greit med 7 uker til, men lenger enn det synes jeg ikke hun skal ligge der inne! 
Hun er masse masse aktiv hele tiden, mer enn hun har vært noengang tidligere, så det med at de nå skal sove 90% av tiden stemmer nok ikke for denne frøkna.. hehe.

Pregnancy Week by Week ? 33 Weeks Pregnant

Fra 33 uker og 0 dager til 33 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 2100 g 
CRL: 29 cm 
Full lengde: 39 cm 

OM BARNET
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 31 uker gammelt. Ettersom det er mindre plass i livmoren, vil ikke fosteret kunne bevege seg like fritt som tidligere og bevegelsene blir mindre. Pupillene begynner å reagere på lys. Kanskje kjenner du rytmiske bevegelser ? det er kanskje fosteret som hikker!

Ingen vet hva fostre tenker eller drømmer om, men nå har fosteret REM (Rapid Eye Movement) søvn, som vanligvis indikerer en drømmefase.

Ultralyd termin: 2.Oktober.
På vei:33+1 uker:)
Igjen til termin: 7+1 uker:)
Kjønn: Ei lita tulla<3
Utålmodig: Jaaaaaa!
Hodet ned: Ja:)
Aktivitet innenifra: Ja, masse.
Bestemt navn?: Ja, Mie skal prinsessa hete:)
Vektøkning: jJaa, men ikke så mye som jeg fryktet. Mest på grunn av vann.
Barnerom ferdig: Hun skal sove hos oss den første tiden.
Alle innkjøp ferdig: Mangler litt sengeklær og laken og lignende.
Strekkmerker: Fremdeles ingen på magen, men har noen på brytene..
Melk i brystene: Råmelk:)
Om fødselen: Forhåpentlighvis noen uker til enda.
Plager: Halsbrann, hoven(vann), og litt andre ting..
Oppegående: Ja, nå begynner betennelsen i øret å gi seg også så da er formen bedre!
Sulten?: Nei, ikke egentlig.
Noen matkikk? : Lovehearts, siden den hjelper mot halsbrann.
Hode festet? Nei, ikke enda.
Kynnere?: Ja, men legger ikke så ofte merke til de.
Tungt?:JA
Høygravid?: Nei, men om en uke er jeg det!:D
Vann i kroppen?: Japp..
Neste kontroll ?:24.August hos jordmor.
Pakket sykehusbag: Nei.
Humør: Humøret har vært på topp, har jo vært litt trist de siste dagene nå da, siden morfaren min gikk bort i går. 

Kommer med magebilder senere i dag. Rekker ikke begynne med det nå desverre!:) 

Hvor langt er du på vei?
Hva synes du om oppdateringen? 

Kommer i morgen

 • 13.08.2011, 02:04

Dagen i dag har vært en lang, vondt, god og tom dag.. litt vanskelig å beskrive men alt skjedde så brått og uventet samtidig så stille og ventet. Vanskelig å forklare. Det skal ihvertfall bli utrolig godt å få lagt seg i senga og prøve å sove litt i natt, vært helt utrolig plaget med halsbrann de siste dagene.. så litt vanskelig å sove noen ganger.
I morgen begynner alt det praktiske som må gjøres etter et dødsfall.. 

Skulle jo egentlig kommet med en ukesoppdatering i dag, siden jeg og lillemor i magen har fullført 33 svangerskapsuker! Så i morgen kommer jeg med en ukes oppdatering for uke 33:)  Har rett og slett ikke orket å tenke på slike ting nå i dag..


Bolletryne og finingen min<3 
Snart får jeg se deg igjen, søndag!:) 
 

Hvil i fred.

 • 12.08.2011, 20:05

I dag sovnet morfar inn etter to harde og lange døgn. Han sovnet fredfult inn med noe av den nærmeste familie til stede, Mammaen min, tanten min og jeg var der da han trakk sine siste åndedrag. Det gikk stille og fint, noe som er utrolig godt å tenke på.
Det er vondt og godt på samme tid. Endelig skal du få slippe alle plagene du har hatt de siste månedene og årene.. Endelig skal du slitte all smerte og i himmelen skal du få møte mormor igjen etter 11 år fra hverandre.

Det vil bli rart å innse at vi aldri skal dra ut til deg igjen og besøke deg, aldri igjen høre de samme vitsene dine som vi tidligere har hørt mange mange ganger.
Takk for alle de fine stundene vi fikk sammen, og alle minnene jeg har fra turer med deg og mormor som yngre og alle gangene jeg har overnattet hos deg, og alle gangene jeg og Emilie har vært hos deg og pyntet juletre.

Det er trist du aldri skulle få hilse på ditt andre oldebarn som kommer om bare noen uker, Men jeg lover å fortelle hun at du gledet deg og hvor glad du ble da vi fortalte deg at du skulle bli oldefar.

Hvil i fred Morfar. Vi kommer til å savne deg utrolig masse. Men vi holder sammen, og jeg vet du ikke vil vi skal være lei oss. Og vi vet at du har det godt nå!

 

50 days to go!

 • 11.08.2011, 00:19

Herregud, bare 50 dager igjen til termin dato! Helt sykt egentlig. Om 10 dager regnes jeg også som høygravid! :) Selvom jeg ikke føler at jeg kan bli mer gravid enn det jeg er nå da Hehe!:)
Tenk, bare 50 små dager igjen til termindato... enten litt mindre eller litt flere dager til vi ser prinsessa vår. Men om ca 50 dager er hun her sammen med oss. Og vi gleder oss så ENORMT til hun kommer!:)


Prinsessa vår<3 
Mamma og pappa gleder seg til å hilse på deg!:)

Hvor langt har du igjen? 

Besøk!

 • 10.08.2011, 23:54

Litt rart å være "hjemme" igjen. Hos mamma alene. Klarer ikke helt å vende meg til tanken på å ikke se Joakim før til søndag. 
I kveld har jeg overnattingsbeøsk av Martine. Litt rart og litt deilig å bare være Ronja igjen, Ronja ungdom liksom. Må jo nyte tiden litt nå før lillemor kommer ut til å bare være meg, før jeg er mammaRonja :)


Alltid koselig med besøk av bestevennen min<3

Har du en fin kveld? 

Jordmorkontroll

 • 10.08.2011, 14:57

I dag har jeg vært på jordmorkontroll, er kjempe lenge siden jeg har vært der, siden jordmora hadde ferie hele Juli og da måtte jeg gå til fastlegen i Juli. Følte pluttserlig jeg var veldig langt på vei når hun sa at vi nå måtte ha kontroll litt tettere og oftere siden jeg var kommet så langt, og siden hun brukte den tregreia til å høre hjertelyden. Hehe:) 
Alt var i den skjønneste orden med den lille i magen, hjerte slo helt perfekt og hun ligger med hode godt ned. Vi kunne faktisk kjenne hode hennes.

Jordmora sa jeg måtte kjenne ekstra etter fordi hun trodde jeg kanskje ville få en UVI (urinveisinfeksjon) om ikke så lenge, men siden jeg har hatt ørebetennelse og går på penicilin så trodde hun at den kanksje kom til å bli borte med den kuren. Også så hun at jeg har ganske mye vann i kroppen, og det kan man si at jeg har sett veldig godt selv også. Så det var vel derfor hun ville jeg skulle ha litt tettere kontroller, så ikke det utvikler seg til noe.

Neste kotroll er da 24/8 :) 

Hvordan lå ditt barn i følte skalaen?On the train.

 • 10.08.2011, 01:36

I dag er formen mye bedre. Og øret er nesten helt fint igjen. Ganske deilig egentlig. Er bare en propp følelse der men det kom visst av at trommehinna driver å reparerer seg. Var jo så heli at den sprakk... huff. Men heldighvis på bedringens vei.  Så Håper på at det blir noen netter med skikkelig søvn nå. 
Er forresten i Moss hos moren min, siden jeg skal på jordmor kontroll i morgen, og jeg ikke vil ha oppfølgning der jeg bor nå, fordi jeg helst vil ha med samme jordmora helt til fødsel, så da må jeg bare pedle litt frem og til bake. Men føler det er tryggest og best siden hun kjenner meg. 
Så jeg og Martine tok toget til Moss sammen i dag. Og det gikk veldig fint, lenge siden jeg har tatt tog, men kan ikke si jeg har savnet det så veldig. Ble ganske lei etter å ha tatt det hver helg et helt år kan man si...


Multi tasking på toget. Liker tanken på at det er gratis internett..

Det eneste som er med å være i Moss er at min kjæreste Joakim ikke kunne bli med nedover, fordi han skal jobbe i morgen og til helgen.. så jeg ser han ikke før til fredag. Merker nå at jeg er veldig avhengig av den gode kjæresten min. Gruer meg litt til å legge meg i senga mi i natt, for jeg er så vandt til å kjenne den varme gode kroppen til kjæresten min når jeg skal sove. Så får fylle dagene godt frem til søndag, for da kommer han heldighvis hit<3 Han får prøvd seg som ungkar da, kanskje han har godt av det før han virkelig ikke er det lenger, når det kommer baby inn i huset og han aldri vil få noe tid alene.. hehe.:)


Jeg elsker deg kjæresten min <3 

Hvordan har din dag vært?
På bedringens vei og besøk:)

 • 09.08.2011, 01:22

Har ikke blitt så mye blogging på meg de siste dagene nei. Har virkelig ikke vært i form, men virker som den er på vei til å snu nå. Sover bittelitt bedre om nettene, selvom jeg har våknet mye med vondt og halsbrann. Øret er opp og ned.. men virker som det er litt bedre i dag, selvom jeg har vondt hele tiden, så har jeg nok bare vendt med til å leve med smerten.. Våknet en gang i natt og følte meg helt elendig, da var alt galt, vondt i magen, ryggen, øret, hode, halsbrann, kvalm og svimmel.. tenkte at jeg måtte vekke Joakim og be ha kjøre meg på sykehsuet for jeg var sikker på at noe var galt.. følte meg helt forferdelig elendig.. Men så sovnet jeg tyderlihvis og så var alt bra igjen.. hmmm.. men våknet som sagt mange ganger.. tisser og må ha noe mot halssbrann.. også selvførgelig på grunn av vondt i øret.. huff. Skal bli godt når alle plagene er over, og grunnen til at jeg må opp om natta er fordi den lille jenta vår skal ha mat.. Det gjør ihertfall ikke vondt!:)

I går kom Martine på besøk, min bestevenn gjennom hele livet. Vi har ikke sett hverandre på kjeeempelenge siden hun jobber og jeg har drevet å flyttet og vi har begge to egentlig vært ganske travle. Men nå hadde hun heldighvis tid og lyst til å komme på besøk hit til meg og Joakim. Og heldighvis har energien i kroppen min også vært litt bedre så jeg har orket besøk. Hadde vært veldig kjedlig om jeg lå rett ut på sofaen og hadde vondt og null energi når man har besøk.. Hehe!:)

I går gikk dagen til at jeg måtte rydde her før Martine skulle komme. Noe som ikke var så lett når jeg nesten ikke hadde sovet hele natta og var i mindre god form, men fikk ryddet det "værste" så tok Joakim en skikkelig overrydding når han kom hjem!:) Så dro vi og hentet Martine, og måtte ta en skikkelig omvei hjem fordi vi måtte innom en butikk som hadde åpent på søndag.. for vi hadde ikke meelk! Noe som er veldig viktig for meg som får halsbrann!:) Så lurte vi med oss Martine en tur i fjøset.. hihi:) 

Siden vi satt oppe til langt på natt, var vel ikke i seng før klokka var nesten halv fire i natt så ble det ikke noen tidlig morgen her akkurat. Så vi var ikke oppe før klokka var nesten halv 2. Etter en bedre frokost, dro vi til Lillehammer og shoppet litt på salg. For min del ble det ikke mer enn tre blomster til hjemmet.. skal ikke akkuratt skryte av at vi har så mye blomster her hjemme.. men begynner å hjelpe. Trenger bare noe å ha de i nå så blir dette bra... hehe:)


Meg og Martine i Lillehammer:)


Jeg elsker deg, virkelig <3 Du er alt for meg, gutten min <3 


Pene gutten min <3 Oppe ved topp bakken, hvos han lurte oss til å gå opp til. For det var jo ikke mulig å kjøre nærmere enn håkonshall.. heee hee heee.. tenk å lure den gravide kjæresten sin  på den måte, kjentes ut som om jeg fikk både kols og astma når jeg gikk opp dit..


Martine og Joakim tar en pause..


Tynnis og feitis..


Vi dro opp på sjusjøen for å vise hytta til familien til Joakim, så da måtte vi også vise den flotte utsikten..


Noe var veldig morro der tyderlighvis... hehe:)

Hvordan har du dag vært?
Fler med lite energi om dagen?

Håper alle får en fin natt:)
 

ukesoppdatering + magebilder uke 32+0:)

 • 05.08.2011, 17:42

Da er jeg kommet til uke 32+0. herregud som tiden flyr! Men regner med at de siste ukene etter at Joakim har begynt på skolen igjen kommer til å gå kjempesakte! Så nyter tiden nå mens den går fort!:)
Kan vel si det sånn at de siste dagene har vært ganske krevende å være gravid, både på grunn av varmen og på grunn av det vonde øret mitt.. huff. Men utenom det er det ikke mye energi i denne kroppen om dagen, og etter fler netter med kjempe dårlig søvn så er den helt på bunn, såvidt jeg orker å stå på bena mine:( Så huset ser ut der etter kan man si...

 Pregnancy Week by Week ? 32 Weeks Pregnant

Fra 32 uker og 0 dager til 32 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 1800 g 
CRL: 28 cm 
Full lengde: 38 cm

OM BARNET
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 30 uker gammelt. Kroppen vokser ikke like fort lenger, men hjernens vekst fortsetter i samme tempo. Når nye hjernefolder dannes, presses hodeskallen utover slik at hodestørrelsen øker. Antallet nervesammenkoblinger i hjernen øker enormt!

Håret på hodet blir tykkere, og nå er både tå- og fingernegler ferdig formet. Lanugohåret dekker stadig mindre deler av kroppen, og øyebryn og øyevipper blir stadig lengre.

Nå har fosteret så dårlig plass i livmoren at det må trekke føttene opp og innta det vi kalles fosterstilling. Fosteret får stadig mer fett under huden slik at noe av rødfargen forsvinner og huden ikke lenger er så rynkete. Nå er fosteret i ferd med å få det litt lubne utseende som hos nyfødte.

Ultralyd termin: 2.Oktober.
På vei:32+0 uker:)
Igjen til termin: 8+2 uker:)
Kjønn: Ei lita tulla<3
Utålmodig: JA!
Hodet ned: Ja! Kjenner det godt, de små bena hennes sprker godt opp i ribbeina!
Aktivitet innenifra: Ja:)
Bestemt navn?: Ja, Mie skal prinsessa hete:)
Vektøkning: jaaadaaa.. 
Barnerom ferdig: Hun skal sove hos oss, men hun har ikke noe sted å sove enda..har ikke montert noen seng enda..
Alle innkjøp ferdig: Mangler noen få ting, men haster ikke enda.
Strekkmerker: Ingen nye!:)
Melk i brystene: Råmelk:)
Om fødselen: Den tar jeg når den kommer:)
Plager: Alt for mange akkurat nå...
Oppegående: Ikke i dag nei..  
Sulten?: Nei.
Noen matkikk? : Nei.
Hode festet? Tror ikke det:)
Kynnere?: Har det, men merker ikke stort til dem:)
Tungt?:JA
Høygravid?: Nei, men om 2 uker kan jeg regnes som høygravid:)
Vann i kroppen?: Nei. 
Neste kontroll ?:10. August hos jordmor.
Pakket sykehusbag: Nei.
Humør: Litt dårlig de siste dagene.. og nå er det ikke bra i det heletatt.. :( Hvilken uke er du i?
Hva synes du om oppdateringen?


Hos legen!

 • 05.08.2011, 14:17

Etter en natt værre enn noensinne, satte kjæresten på vekkerklokke og ringte legen med en gang de åpnet. Og vi fikk bestillt legetime. Så fikk komme inn til legen rundt klokka 11. Han spurte og undersøkte meg, og det viser seg at jeg har en kraftig ørebetennelse. Så da fikk jeg respet på pencilin. Så da må jeg ta denne kuren i 10 dager, 4 tabeltter hver dag. Og jeg som er elendig på å huske sliketing.. Godt jeg har en kjæreste som passer på meg og huske det!:) 
Legen var veldig opptatt av å fortelle meg at dette ikke kunne skade fosteret og at det var den type pencilin de brukte på alle gravide!
Så da måtte vi også kjøpe inn masse yoghurt og biola.. Ingen sopp her i gården!:)
Men godt at det var noe galt da, og at det nå er under behandling! Håper bare ikke det tar veldig lang tid før det er over. Fikk litt skrekken når han sa jeg skulle komme tilbake om det ikke hjalp innen 10 dager.. skal jeg gå med dette i 10 dager kommer jeg til å gå på veggen tror jeg.. Hehe!:)

Etter på kommer jeg med en ukesoppdatering og magebilder. Har de lagret på pcen, men er helt utslitt av det lille jeg har sittet på pc akkurat nå.. skal prøve å slappe av litt på sofaen.. for er virkelig helt ødelagt i kroppen.. Men vet det ikke er helt enkelt å sove heller.. Jaja!:)

Har du hatt noe lignende? 
 

32 uker!

 • 05.08.2011, 00:44

Da er klokken over 00.00 og jeg har fullført 32 uker av svangerskapet og nå gjenstår det bare 8 uker og 2 dager igjen til termin.. synes faktisk ukene går unna.. Spesiellt den siste uka har bare flydd unna..
Hadde ikke tenkt til å komme med skikkelig ukes oppdatering nå. Tar det i morgen en gang. Så jeg får tatt med magebilder og da er je sikkert litt mer våken og mer lysten på å skrive skikkelig!:)

Men en ting kan man si, jeg er LEI. Jeg er lei av graviditeten.. jeg gleder meg bare helt enormt til å få jenta mi ut. Jeg elsker å kjenne sparkene hennes, og kjenne at hun er der! Men jeg er lei av å ikke få sove, ha hetetokter, vondt i ryggen, halsbrann, sliten og det som følger med. Det er virkelig verdt det, men nå synes jeg at det begynner å bli grusomt! Så godt det ikke er mange ukene igjen. Vil jo at hun skal være der noen uker til. Men om 5-6 uker kan hun gjerne komme!:) hehe, håper virkelig ikke jeg må gå mye over..

Skal straks prøve å få meg litt søvn.. selvom jeg har en følelse av at det kommer til å bli en umulig oppgave, vondt i øret så det holder, varmt, og vondt i ryggen... huff..

Håper dere andre får en fin natt!:)

Just 60 days to go!

 • 01.08.2011, 18:37

Herregud! Tenk det er bare 60 dager igjen til termin. Synes ikke det er helt riktig å si 60 dager igjen til jenta vår kommer, fordi sjangsen for at hun kommer på termin er veldig liten. Men det er 60 dager til det er meningen at babyen skal komme, kanskje kommer hun noe dager før eller noen dager etterpå!:)
I disse dager har jeg hatt egentlig ganske mye problmer med graviditeten vil jeg si, halsbrann, vondt her og der og sover ekstremt dårlig. Dessuten ligger hun å presser helt ekstremt på blæra mi, så jeg går konstant å kjenner en trnag til å måtte tisse! :(
I det siste har jeg pluttserlig fått litt panikk, for det er fremdeles noenting vi trenger til hun skal komme, og jeg har hele tiden tenkt at det er sååå lenge igjen til hun kommer, men når ferien er slutt er det bare noen få uker igjen :S Så da må vi snart sette opp en liste over det vi virkelig treger!:)

Så her er en liten liste over hva vi mangler av utstyr og hva vi har!:) Kom gjerne med forslag om det er noe jeg har glemt å skrive ned.

 Dette har vi:

- Vogn

- Bilstol med isofix base

- Sprinkelseng

- Lekegrind

- Spisestol

- Badebajle

- Babygym

- En del klær

- En 100x80 dyne

- Stellematte

- Vugge

- Saueskinn

- Vippestol

- Noen sutter

- Voksipose

- Regntrekk

- Fluenetting

- Stelleveske

- Vogndyne

Dette mangler vi:

- Sengetøy

- Sete til badebalja

- Sikkerhetsnett til bagen til å ha i bil

- Diverse tepper

- Diverse stelle produkter

- Flasker

- Brystpumpe

- Fler sengesett

- Sengehimmel 

- Bunn/teppe til lekegrind

- Babycall

- Senge uro

- Ull klær

- Luer

- Sokker

- Sikklesmekker

Tror det er det:) så fortsatt en del igjen, men mye av det er små ting da:)


Vi gleder oss til du kommer lille Mie<3

Nå trer halsbrannen til igjen, og jeg svetter meg helt gjennomvåt her, så skal ut å ta litt luft tenkte jeg!:) ha en fin dag alle sammen!:) Eller kveld blir det vel nå da..

Hvor langt har du igjen?:)Om meg

Ronja Åsen

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no