Ronja Åsen

- Mamma.Student.Samboer.Interiør -

Mareritt

 • 30.08.2011, 13:18

I natt har jeg hatt så utrolig mange mareritt, hver gang jeg våknet sovnet jeg inn i et nytt mareritt.. utrolig slitsomt. Sov helt til kvart over tolv i dag uten å egentlig føle meg uthvilt. Ikke så rart når jeg ikke sov noe godt mens jeg sov. Slitsomt med slike netter.
Regner med at dette blir en ganske slapp dag egentlig, eneste målet for dagen er å skifte på senga og vaske gulvet på soverommet og litt rundt. Egentlig burde badet vaskes skikkelig.. men det tror jeg rett og slett ikke jeg orker i dag. Har jo en dag i morgen også hvor jeg bare er hjemme!:) Så godt å ha noe å gjøre!:)

Har vel egentlig ingen andre planer i dag, tror vi må en tur på butikken og kjøpe litt melk og brød og litt middag. Men utren om det er det ikke noe som står på planene.

Håper alle får en fin dag, nå skal jeg skifte på senga og vaske litt!:)

Hva er dine planer for dagen? 
Var du plaget med mareritt i svangerskapet? 

Legen... igjen

 • 29.08.2011, 13:46

Stod opp med Joakim i dag også fordi jeg skulle ringe til legen når de åpnet.. Og i dag kom jeg heldighvis igjennom til legen også! Utrolig. Fikk time klokka 11 og synes det var en veldig grei tid. Men tror dere ikke at jeg for en gangs skyld sovnet kjempe godt? Sovnet som en stein og skjønte ingenting når klokka ringte igjen to timer senere. 
Kom meg opp og fikk på meg litt klær før jeg ble hentet av svigermor som kjørte meg til legen.
Og der måtte jeg jo vente i litt over en time før jeg kom inn, og da så han på øret mitt og jepp da, fremdeles så er øret kjempe betent.
Han sa faktisk at det er sånn ca 2% av de som får ørebetennelse som ikke blir bra igjen av den første penicillin kuren. Og jeg måtte jo være av de 2%. Flaks som jeg har.
Men fikk en ny type denne gangen, og han ringte til både over leger og andre leger, en jordmor og en lege på sykehsuet for å vite at det ikke kunne være til skade for fosteret med denne penicillinen. Så det er jo bra han sjekket det såppass.


Så denne kuren må jeg ta i de neste 10 dagene... jaja.. håper det holder denne gangen da! 

Nå er trekket til bilstolen i vaskemaskina, og når det er ferdig tenkte jeg å starte på litt andre babyting før jeg skal rydde litt her og kanskje vaske badet.. me får jo se ann hva jeg orker og klarer med denn formen!

Har forresen masse jeg vil skrive om her på bloggen, så kanskje det blir noen inlegg i løpet av dagen :D

Har du opplevd å ikke bli frisk av penicillin?
Hvordan har din dag vært?
Hva er planen for dagen? 

Alt er klart!

 • 27.08.2011, 21:18

I dag har jeg og kjæresten vært en tur ute å handlet inn det siste vi trenger til den lille snuppa våres, så nå har hun små strømpebuker også. Så da har vi alt vi trenger, kan legge ut bilde av det hun har av klær i størrelse 50 i morgen. Vi har ikke kjøpt veldig mye i den størrelsen siden de ofte ikke bruker den så lenge, men nå mangler hun ihvertfall ikke det. Så i morgen tenkte jeg å vaske gjennom tepper og sengetøy og lignende, og kanksje jeg begynner på klærne, men da må jeg vaske komoden de skal ligge i også så får se hva jeg orker. 

Jeg skrev forresten deeet kjempelange inlegget i går kveld når jeg ikke fikk sove og tømte hode heelt for tanker.. og rett før jeg skulle avslutte det... da døde pcen min, og nå er det borte. Men men, jeg fikk tømt hode mitt da, selvom ingen andre fikk ta del i tankene mine. Hehe!

Skrev faktisk et helt avsnitt på sikkert 100 ord om hvordan jeg synes det er å bo alene eller hvordan det er å ikke bo hjemme med mamma lenger da. Så får skrive det ned på nytt en dag så dere får lese, for det har jeg jo egentlig lovet at jeg skal skrive om. Så det kommer en dag, kanskje i kveld hvis jeg ikke får sove igjen:)

Men nå er det kose kveld med kjæresten min:)

 
Husker jeg synes magen var såå stor her, også er den bare kjempeliten hehe^^

og btw: utelampa fungere!

Hvordan har din dag vært? 
Har du vasket gjennom babytingene?
Hvor mange uker før termin begynte du med det? 

 

Små gleder!

 • 26.08.2011, 20:45

I kveld har vært en fin kveld. Eller dagen i dag har vært en veldig fin dag. 
Jeg har klart å sove mye lenger enn jeg har gjort på kjempe lenge og det har gjort veldig godt for kroppen. Så da jeg stod opp ryddet jeg før jeg dusjet og sminket meg og fikset håret ordentlig, er så deilig med de dagene jeg faktisk klarer å føle meg litt fin, for har ikke akkurat gjort det så mye i det siste når jeg har vært så hoven i kroppen som jeg har vært. Frister ikke å sminke seg når ansiktet ser ut som en vannmelon.

Været har også vært helt på topp i dag, kjempefint og varmt, deilig med de siste sommerdagene for for min del kan snøen komme. Jeg sliter sånn med varmetokter for tiden av jeg svetter ihjeeel bare gradestokken tipper over 11 grader. Men bedre med sol enn regn. Fikk spist en god frokost og vasket litt klær før Joakim kom å hentet meg.
De hadde ikke den komoden vi ville ha da, men de bestilte så vi får den i løpet av noen dager håper jeg. Gleder meg til å få det litt fint i gangen også!!:)

For øyeblikket sitter jeg nokså godt i sofaen etter noen hundre forsøk på å finne en god stilling. Har det egentlig veldig godt med meg selv akkurat nå. Ikke vondt noe sted, har tatt meg en ekstragod og lang dusj med både annsiktsmaske og hårkur før jeg tørket meg og smurte meg med boddylotion, nappet brynene og tok på meg pysjen min som heldighvis passer enda. I magen ligger dagen deilige middag, nemmelig baktpotet. Vi unnet oss også deilig dessert, jordbær og fløte. Det blir nok de siste jordbærene denne sesongen tror jeg, for halvekurven var ganske så overmodne.. men godt var det.

Joakim ligger siden av meg og sover ( eller i følge han så har han bare øynene litt igjen) så jeg må nok vekke han ganske snart så han får sove igjen til kvelden, siden han skal opp tidlig i morgen og på jobb..

Forresten, jeg har virkelig innsett at jeg prøver å finne glede i de minsteting når jeg går hjemme, i dag har vi kjøpt ny lyspære til utelampa, og jeg er såå spent på å se om den virker eller ikke. Tror nemmelig jeg løsnet noe gerier neddi der når jeg skulle skru den fast.. så dette blir spennende. Godt å se gleden i små ting!Hvordan har din dag vært?

 

Kan ikke huske sist!

 • 26.08.2011, 13:19

Om ikke mange minuttene kommer Joakim og henter meg så vi får dratt en tur til lillehammer og handlet litt mat. Skal også prøve å få kjøpt en liten komode til å ha i gangen, fordi det er så tomt og stusselig i gangen vår. Så jeg håper vi snart klarer å gå den litt koselig da!:) 

I dag klarte jeg heldighvis å sove litt lenger enn til klokka 7. Stod opp sammen med Joakim og drakk litt melk før jeg gikk og la meg igjen og klarte faktisk å sove helt til HALV 12! Kan ikke huske sist jeg sov så lenge. Men deilig var det virkelig. Og jeg kjenner at kroppen min bobler over av energi akkurat nå. Så dette blir nok en bra dag.
Men nå må jeg nesten sette meg ned og skrive en handleliste jeg, så vi vet hva vi trenger på butikken!:) Hehe.

Hva skal du i dag?
Hva har du gjort i dag? 


Lillegull <3 Mamma Elsker Deg <3

Ja takk!

 • 25.08.2011, 23:31

Hihi, tenkte å ta en sleip en her. Dette er til alle de som ønsker å glede meg. Jeg ønsker meg veldig et lite bord på kjøkkenet siden det blir mest praktisk når Miemor i magen kommer ut og etterhvert skal bli matet så er det greit å kunne gjøre på kjøkkenet og ikke rundt spisebordet i stua. 
Så til dere som enda ikke har vært på besøk her, eller egnetlig til alle dere som ikke har gitt oss noen innflyttningsgave, så er det bare å sette inn penger på kontoen min(bare å sende en mail så skal dere få kontonr) eller dere kan komme med det som en gave. Da blir jeg glad. Tror nemmelig ikke vi har råd til det selv akkuratt nå.. med mindre vi tar oss råd da.. hehe. Men takker for det som gave:) takk takk.

Dette hadde passet fint inn på kjøkkenet mitt, plass til meg, Joakim og stolen til lillemor på siden. Så bare å komme å levere det på døra( send en melding/mail og du skal få adressen) Jeg er hjemme omtrent hver dag på dagtid. Så bare koselig!:)

haha!:) Nå får vi nok mye besøk fremover.. hihi^^

 

Intervju

 • 25.08.2011, 22:47

Her om dagen fikk jeg en mail fra Katrine Andreassen som er frilansjournalist for klikk.no.  Hun lurte på om hun kunne ta et lite nettintervju av meg som handlet om gravidblogger. Og det ville jeg jo selvførgelig.
Ikke at jeg blogger for å bli kjent men det er jo morro å få litt pr for bloggen sin innimellom da!:) 
Vet ikke helt når det kommer ut på klikk.no men dere får følge med og så skal jeg linke til det på bloggen om jeg ser det selv!:) Blir også glad hvis noen vil sende meg en kommentar hvis dere skulle se det før meg!:)

Har du blitt intervjuet?
Bildedryss - hjemmet vårt

 • 25.08.2011, 20:21

Tenkte jeg skulle legge ut noe bilder av leiligheten igjen, det tar jo faktisk litt tid før man kommer ordentlig på plass når man flytter for seg selv, og ihvertfall siden vi ikke hadde noenting fra før omtrent. Fremdeles er det ganske mye vi mangler, men vi har mange planer klare i hode og vi kommer litt og litt lenger litt nå og litt da. Mangler fremdeles litt greier på noen vegger ogsv. Kan forklare litt på bildene :) 

Legger foresten ikke ut bilder av ALLE rommene en gangtil, bare av de rommene det er gjort noe nytt på:) 

Inngangen:
For meg er det veldig viktig at inngangspartiet vårt er koselig, fordi jeg vil at folk skal føle seg velkommne og jeg vil at det skal se ut som et koselig hjem allerede uten for døra. Og det har plaget meg lenge at vi ikke har hatt noe koselig inngangsparti. Også har det jo vært forsent å plante noen blomster og lignende nå. Men jeg fant en løsning!:)

Slik ser inngangen ut nå, før hadde vi INGENTING der, så er ganske fornøyd nå. Mamma som tipset meg med at jeg kunne plante lyng utenfor fordi det tåler litt kulde og kan stå litt utover høsten.

Stuen:
Stua er nok det rommet vi hele tiden gjør noe nytt på, men som enda ikke er helt ferdig. Vi mangler fremdeles noen hyller på veggene og litt bilder. Men jeg har ikke somlet meg til å male den ene hylla som skal opp på veggen. Utenom det er jeg veldig forøyd med stua.Kjøkkenet:
Er ikke så mye som er gjort på kjøkkenet, bare litt pynt på benken. Vi venter fremdeles på at huseieren skal pytte skapsøra i sideskapet.. men det tar vist litt tid. Også har vi ikke somlet oss til å kjøpe taklampe enda da.. men det kommer!:)


 Elsker denne blomsterpotten synes den passer perfekt på et kjøkken.

Nesteprosjekt:

Denne hviteplata skal bli til en hylle overpulten som de hviteboksene skal opp på. dette skal bli en arbeidsplass, men er ikke kommet så langt enda.

Hva synes du om leiligheten vår?:)
  

 

 

 

 

Alltid noe å gjøre

 • 25.08.2011, 09:56

Klokka er ikke mer enn halv ti og jeg er allerede oppe og har faktisk vært oppe siden Joakim stod opp for å dra på skolen. Kan ikke akkurat si at det skjer så ofte at jeg er oppe så tidlig uten at jeg skal noe. Prøvde faktisk å legge meg i senga og sove videre men det gikk rett og slett ikke. Lå bare å vrei meg frem og tilbake i senga så da kan man jo likegreit stå opp. Har en del ting her hjemme som bør gjøres også, så får prøve å være litt effektiv i dag da. Og se om jeg får gjort noe. Ting går ikke akurat så fort med denn gravide kroppen som ikke orker så mye om gangen.. Men det har seg bare sånn at når man bor i egen leilighet så er det alltid noe enn må gjøre uansett..

Hva skal du i dag? 
Noen som kjenner seg igjen med å ikke  få sove igjen? 


Passer til været i dag..


ikke helt bra..

 • 17.08.2011, 00:21

Jeg lever fortsatt, har vært endel hoven og kvalm de siste dagene, så skal opp og ringe legen i morgen tidlig for å få tatt en urinprøve og litt andre tester for å sjekke at alt er bra med lillegull i magen. Kjenner jo at det er liv der inne, men jeg tenker at det er lurt å ta en ekstra sjekk for å være sikker på at alt er som det skal. Liker ikke å gå rundt å "regne med" at alt er bra. I tilfelle noe skulle være galt. Føler det er bedre å sjekke en gang for mye enn en gang for lite. Er jo selvførgelig veldig redd for denne svangerskapsforgiftningen og lignende...

Formen er som sakt ikke helt bra da, er mye sliten og varm og orker ikke stort. Men vi har fått samlet oss til å kjøpe inn litt sengeklær og litt tisselaken og lignende til den lille jenta vår nå da. Så ting begynner å komme på plass nå.
Tenkte vi skulle en tur til sverige i morgen, eller på torsdag, så får se om vi kanskje tar unna noen kjøp da også?? Er jo fremdeles noen uker igjen til hun er her, Men liker at alt skal være klart til hun er her.

Så jeg har noen spørsmål jeg lurte på om noen av dere ville svare på: 
Hvilke stelleprodukter bruker du til ditt barn, eller hva vil du anbefale?
Bruker du libero eller pampers bleier til barnet ditt?
Har du noen brystpumpe du anbefaler?
Har du noen babycall du anbefaler?
Er det noe du har kommet på at du trengte til barnet som man kanksje ikke tenker på?


Alt skal være klart til du kommer <3


Endelig er du her!

 • 14.08.2011, 22:06

Det har ikke blitt så veldig mye oppdateringer og god blogging fra meg de siste dagene.. rett og slett fordi jeg ikke har orket. Det har vært veldig mye gerier de siste dagene, etter at morfaren min gikk bort på fredag har vi måtte vri om hjernene våre og tenke på alt fra sanger og blomster og alt som hører til i en begravelse. 

Jeg har også vært så heldig at ørebetennelsen har kommet tilbake, nå som jeg er ferdig med penicillin kuren min så kom den tilbake, så i morgen får jeg ta meg en tur til legen igjen i håp om at den skal gi seg da. Har faktisk vondt i begge ørene også nå. Så dette  kjennes bra ut... huff.

En god ting er at min kjære Joakim kom hit i stad da. Har virkelig vært 5 laaange dager uten han, så nå er det veldig godt å se han igjen, og jeg trengte en ordentlig god kjæreste klem og en arm jeg kan sove på i kveld!:)<3

Håper alle andre har hatt en fin helg og er klare for en ny uke!:) 


Endelig er du her <3Måne

 • 14.08.2011, 13:31Hva synes du om bilde?

Statusoppdatering uke 33 +1

 • 13.08.2011, 12:02

Da var jeg kommet til uke 33+1 jeg har alltså fullført 33 uker av svangerskapet og har begynt på uke 34. Det er deilig å tenke på at for hver uke som går som blir det mindre og mindre farlig at den lille tulla vår kommet til verden. Hun har jo faktisk gode odds allerede nå om hun skulle bli født nå, men synes hun skal bli magen ihvertfall minst 5 uker til. og det går greit med 7 uker til, men lenger enn det synes jeg ikke hun skal ligge der inne! 
Hun er masse masse aktiv hele tiden, mer enn hun har vært noengang tidligere, så det med at de nå skal sove 90% av tiden stemmer nok ikke for denne frøkna.. hehe.

Pregnancy Week by Week ? 33 Weeks Pregnant

Fra 33 uker og 0 dager til 33 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 2100 g 
CRL: 29 cm 
Full lengde: 39 cm 

OM BARNET
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 31 uker gammelt. Ettersom det er mindre plass i livmoren, vil ikke fosteret kunne bevege seg like fritt som tidligere og bevegelsene blir mindre. Pupillene begynner å reagere på lys. Kanskje kjenner du rytmiske bevegelser ? det er kanskje fosteret som hikker!

Ingen vet hva fostre tenker eller drømmer om, men nå har fosteret REM (Rapid Eye Movement) søvn, som vanligvis indikerer en drømmefase.

Ultralyd termin: 2.Oktober.
På vei:33+1 uker:)
Igjen til termin: 7+1 uker:)
Kjønn: Ei lita tulla<3
Utålmodig: Jaaaaaa!
Hodet ned: Ja:)
Aktivitet innenifra: Ja, masse.
Bestemt navn?: Ja, Mie skal prinsessa hete:)
Vektøkning: jJaa, men ikke så mye som jeg fryktet. Mest på grunn av vann.
Barnerom ferdig: Hun skal sove hos oss den første tiden.
Alle innkjøp ferdig: Mangler litt sengeklær og laken og lignende.
Strekkmerker: Fremdeles ingen på magen, men har noen på brytene..
Melk i brystene: Råmelk:)
Om fødselen: Forhåpentlighvis noen uker til enda.
Plager: Halsbrann, hoven(vann), og litt andre ting..
Oppegående: Ja, nå begynner betennelsen i øret å gi seg også så da er formen bedre!
Sulten?: Nei, ikke egentlig.
Noen matkikk? : Lovehearts, siden den hjelper mot halsbrann.
Hode festet? Nei, ikke enda.
Kynnere?: Ja, men legger ikke så ofte merke til de.
Tungt?:JA
Høygravid?: Nei, men om en uke er jeg det!:D
Vann i kroppen?: Japp..
Neste kontroll ?:24.August hos jordmor.
Pakket sykehusbag: Nei.
Humør: Humøret har vært på topp, har jo vært litt trist de siste dagene nå da, siden morfaren min gikk bort i går. 

Kommer med magebilder senere i dag. Rekker ikke begynne med det nå desverre!:) 

Hvor langt er du på vei?
Hva synes du om oppdateringen? 

Kommer i morgen

 • 13.08.2011, 02:04

Dagen i dag har vært en lang, vondt, god og tom dag.. litt vanskelig å beskrive men alt skjedde så brått og uventet samtidig så stille og ventet. Vanskelig å forklare. Det skal ihvertfall bli utrolig godt å få lagt seg i senga og prøve å sove litt i natt, vært helt utrolig plaget med halsbrann de siste dagene.. så litt vanskelig å sove noen ganger.
I morgen begynner alt det praktiske som må gjøres etter et dødsfall.. 

Skulle jo egentlig kommet med en ukesoppdatering i dag, siden jeg og lillemor i magen har fullført 33 svangerskapsuker! Så i morgen kommer jeg med en ukes oppdatering for uke 33:)  Har rett og slett ikke orket å tenke på slike ting nå i dag..


Bolletryne og finingen min<3 
Snart får jeg se deg igjen, søndag!:) 
 

Hvil i fred.

 • 12.08.2011, 20:05

I dag sovnet morfar inn etter to harde og lange døgn. Han sovnet fredfult inn med noe av den nærmeste familie til stede, Mammaen min, tanten min og jeg var der da han trakk sine siste åndedrag. Det gikk stille og fint, noe som er utrolig godt å tenke på.
Det er vondt og godt på samme tid. Endelig skal du få slippe alle plagene du har hatt de siste månedene og årene.. Endelig skal du slitte all smerte og i himmelen skal du få møte mormor igjen etter 11 år fra hverandre.

Det vil bli rart å innse at vi aldri skal dra ut til deg igjen og besøke deg, aldri igjen høre de samme vitsene dine som vi tidligere har hørt mange mange ganger.
Takk for alle de fine stundene vi fikk sammen, og alle minnene jeg har fra turer med deg og mormor som yngre og alle gangene jeg har overnattet hos deg, og alle gangene jeg og Emilie har vært hos deg og pyntet juletre.

Det er trist du aldri skulle få hilse på ditt andre oldebarn som kommer om bare noen uker, Men jeg lover å fortelle hun at du gledet deg og hvor glad du ble da vi fortalte deg at du skulle bli oldefar.

Hvil i fred Morfar. Vi kommer til å savne deg utrolig masse. Men vi holder sammen, og jeg vet du ikke vil vi skal være lei oss. Og vi vet at du har det godt nå!

 

Besøk!

 • 10.08.2011, 23:54

Litt rart å være "hjemme" igjen. Hos mamma alene. Klarer ikke helt å vende meg til tanken på å ikke se Joakim før til søndag. 
I kveld har jeg overnattingsbeøsk av Martine. Litt rart og litt deilig å bare være Ronja igjen, Ronja ungdom liksom. Må jo nyte tiden litt nå før lillemor kommer ut til å bare være meg, før jeg er mammaRonja :)


Alltid koselig med besøk av bestevennen min<3

Har du en fin kveld? 

On the train.

 • 10.08.2011, 01:36

I dag er formen mye bedre. Og øret er nesten helt fint igjen. Ganske deilig egentlig. Er bare en propp følelse der men det kom visst av at trommehinna driver å reparerer seg. Var jo så heli at den sprakk... huff. Men heldighvis på bedringens vei.  Så Håper på at det blir noen netter med skikkelig søvn nå. 
Er forresten i Moss hos moren min, siden jeg skal på jordmor kontroll i morgen, og jeg ikke vil ha oppfølgning der jeg bor nå, fordi jeg helst vil ha med samme jordmora helt til fødsel, så da må jeg bare pedle litt frem og til bake. Men føler det er tryggest og best siden hun kjenner meg. 
Så jeg og Martine tok toget til Moss sammen i dag. Og det gikk veldig fint, lenge siden jeg har tatt tog, men kan ikke si jeg har savnet det så veldig. Ble ganske lei etter å ha tatt det hver helg et helt år kan man si...


Multi tasking på toget. Liker tanken på at det er gratis internett..

Det eneste som er med å være i Moss er at min kjæreste Joakim ikke kunne bli med nedover, fordi han skal jobbe i morgen og til helgen.. så jeg ser han ikke før til fredag. Merker nå at jeg er veldig avhengig av den gode kjæresten min. Gruer meg litt til å legge meg i senga mi i natt, for jeg er så vandt til å kjenne den varme gode kroppen til kjæresten min når jeg skal sove. Så får fylle dagene godt frem til søndag, for da kommer han heldighvis hit<3 Han får prøvd seg som ungkar da, kanskje han har godt av det før han virkelig ikke er det lenger, når det kommer baby inn i huset og han aldri vil få noe tid alene.. hehe.:)


Jeg elsker deg kjæresten min <3 

Hvordan har din dag vært?
På bedringens vei og besøk:)

 • 09.08.2011, 01:22

Har ikke blitt så mye blogging på meg de siste dagene nei. Har virkelig ikke vært i form, men virker som den er på vei til å snu nå. Sover bittelitt bedre om nettene, selvom jeg har våknet mye med vondt og halsbrann. Øret er opp og ned.. men virker som det er litt bedre i dag, selvom jeg har vondt hele tiden, så har jeg nok bare vendt med til å leve med smerten.. Våknet en gang i natt og følte meg helt elendig, da var alt galt, vondt i magen, ryggen, øret, hode, halsbrann, kvalm og svimmel.. tenkte at jeg måtte vekke Joakim og be ha kjøre meg på sykehsuet for jeg var sikker på at noe var galt.. følte meg helt forferdelig elendig.. Men så sovnet jeg tyderlihvis og så var alt bra igjen.. hmmm.. men våknet som sagt mange ganger.. tisser og må ha noe mot halssbrann.. også selvførgelig på grunn av vondt i øret.. huff. Skal bli godt når alle plagene er over, og grunnen til at jeg må opp om natta er fordi den lille jenta vår skal ha mat.. Det gjør ihertfall ikke vondt!:)

I går kom Martine på besøk, min bestevenn gjennom hele livet. Vi har ikke sett hverandre på kjeeempelenge siden hun jobber og jeg har drevet å flyttet og vi har begge to egentlig vært ganske travle. Men nå hadde hun heldighvis tid og lyst til å komme på besøk hit til meg og Joakim. Og heldighvis har energien i kroppen min også vært litt bedre så jeg har orket besøk. Hadde vært veldig kjedlig om jeg lå rett ut på sofaen og hadde vondt og null energi når man har besøk.. Hehe!:)

I går gikk dagen til at jeg måtte rydde her før Martine skulle komme. Noe som ikke var så lett når jeg nesten ikke hadde sovet hele natta og var i mindre god form, men fikk ryddet det "værste" så tok Joakim en skikkelig overrydding når han kom hjem!:) Så dro vi og hentet Martine, og måtte ta en skikkelig omvei hjem fordi vi måtte innom en butikk som hadde åpent på søndag.. for vi hadde ikke meelk! Noe som er veldig viktig for meg som får halsbrann!:) Så lurte vi med oss Martine en tur i fjøset.. hihi:) 

Siden vi satt oppe til langt på natt, var vel ikke i seng før klokka var nesten halv fire i natt så ble det ikke noen tidlig morgen her akkurat. Så vi var ikke oppe før klokka var nesten halv 2. Etter en bedre frokost, dro vi til Lillehammer og shoppet litt på salg. For min del ble det ikke mer enn tre blomster til hjemmet.. skal ikke akkuratt skryte av at vi har så mye blomster her hjemme.. men begynner å hjelpe. Trenger bare noe å ha de i nå så blir dette bra... hehe:)


Meg og Martine i Lillehammer:)


Jeg elsker deg, virkelig <3 Du er alt for meg, gutten min <3 


Pene gutten min <3 Oppe ved topp bakken, hvos han lurte oss til å gå opp til. For det var jo ikke mulig å kjøre nærmere enn håkonshall.. heee hee heee.. tenk å lure den gravide kjæresten sin  på den måte, kjentes ut som om jeg fikk både kols og astma når jeg gikk opp dit..


Martine og Joakim tar en pause..


Tynnis og feitis..


Vi dro opp på sjusjøen for å vise hytta til familien til Joakim, så da måtte vi også vise den flotte utsikten..


Noe var veldig morro der tyderlighvis... hehe:)

Hvordan har du dag vært?
Fler med lite energi om dagen?

Håper alle får en fin natt:)
 

ukesoppdatering + magebilder uke 32+0:)

 • 05.08.2011, 17:42

Da er jeg kommet til uke 32+0. herregud som tiden flyr! Men regner med at de siste ukene etter at Joakim har begynt på skolen igjen kommer til å gå kjempesakte! Så nyter tiden nå mens den går fort!:)
Kan vel si det sånn at de siste dagene har vært ganske krevende å være gravid, både på grunn av varmen og på grunn av det vonde øret mitt.. huff. Men utenom det er det ikke mye energi i denne kroppen om dagen, og etter fler netter med kjempe dårlig søvn så er den helt på bunn, såvidt jeg orker å stå på bena mine:( Så huset ser ut der etter kan man si...

 Pregnancy Week by Week ? 32 Weeks Pregnant

Fra 32 uker og 0 dager til 32 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 1800 g 
CRL: 28 cm 
Full lengde: 38 cm

OM BARNET
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 30 uker gammelt. Kroppen vokser ikke like fort lenger, men hjernens vekst fortsetter i samme tempo. Når nye hjernefolder dannes, presses hodeskallen utover slik at hodestørrelsen øker. Antallet nervesammenkoblinger i hjernen øker enormt!

Håret på hodet blir tykkere, og nå er både tå- og fingernegler ferdig formet. Lanugohåret dekker stadig mindre deler av kroppen, og øyebryn og øyevipper blir stadig lengre.

Nå har fosteret så dårlig plass i livmoren at det må trekke føttene opp og innta det vi kalles fosterstilling. Fosteret får stadig mer fett under huden slik at noe av rødfargen forsvinner og huden ikke lenger er så rynkete. Nå er fosteret i ferd med å få det litt lubne utseende som hos nyfødte.

Ultralyd termin: 2.Oktober.
På vei:32+0 uker:)
Igjen til termin: 8+2 uker:)
Kjønn: Ei lita tulla<3
Utålmodig: JA!
Hodet ned: Ja! Kjenner det godt, de små bena hennes sprker godt opp i ribbeina!
Aktivitet innenifra: Ja:)
Bestemt navn?: Ja, Mie skal prinsessa hete:)
Vektøkning: jaaadaaa.. 
Barnerom ferdig: Hun skal sove hos oss, men hun har ikke noe sted å sove enda..har ikke montert noen seng enda..
Alle innkjøp ferdig: Mangler noen få ting, men haster ikke enda.
Strekkmerker: Ingen nye!:)
Melk i brystene: Råmelk:)
Om fødselen: Den tar jeg når den kommer:)
Plager: Alt for mange akkurat nå...
Oppegående: Ikke i dag nei..  
Sulten?: Nei.
Noen matkikk? : Nei.
Hode festet? Tror ikke det:)
Kynnere?: Har det, men merker ikke stort til dem:)
Tungt?:JA
Høygravid?: Nei, men om 2 uker kan jeg regnes som høygravid:)
Vann i kroppen?: Nei. 
Neste kontroll ?:10. August hos jordmor.
Pakket sykehusbag: Nei.
Humør: Litt dårlig de siste dagene.. og nå er det ikke bra i det heletatt.. :( Hvilken uke er du i?
Hva synes du om oppdateringen?


Hos legen!

 • 05.08.2011, 14:17

Etter en natt værre enn noensinne, satte kjæresten på vekkerklokke og ringte legen med en gang de åpnet. Og vi fikk bestillt legetime. Så fikk komme inn til legen rundt klokka 11. Han spurte og undersøkte meg, og det viser seg at jeg har en kraftig ørebetennelse. Så da fikk jeg respet på pencilin. Så da må jeg ta denne kuren i 10 dager, 4 tabeltter hver dag. Og jeg som er elendig på å huske sliketing.. Godt jeg har en kjæreste som passer på meg og huske det!:) 
Legen var veldig opptatt av å fortelle meg at dette ikke kunne skade fosteret og at det var den type pencilin de brukte på alle gravide!
Så da måtte vi også kjøpe inn masse yoghurt og biola.. Ingen sopp her i gården!:)
Men godt at det var noe galt da, og at det nå er under behandling! Håper bare ikke det tar veldig lang tid før det er over. Fikk litt skrekken når han sa jeg skulle komme tilbake om det ikke hjalp innen 10 dager.. skal jeg gå med dette i 10 dager kommer jeg til å gå på veggen tror jeg.. Hehe!:)

Etter på kommer jeg med en ukesoppdatering og magebilder. Har de lagret på pcen, men er helt utslitt av det lille jeg har sittet på pc akkurat nå.. skal prøve å slappe av litt på sofaen.. for er virkelig helt ødelagt i kroppen.. Men vet det ikke er helt enkelt å sove heller.. Jaja!:)

Har du hatt noe lignende? 
 

32 uker!

 • 05.08.2011, 00:44

Da er klokken over 00.00 og jeg har fullført 32 uker av svangerskapet og nå gjenstår det bare 8 uker og 2 dager igjen til termin.. synes faktisk ukene går unna.. Spesiellt den siste uka har bare flydd unna..
Hadde ikke tenkt til å komme med skikkelig ukes oppdatering nå. Tar det i morgen en gang. Så jeg får tatt med magebilder og da er je sikkert litt mer våken og mer lysten på å skrive skikkelig!:)

Men en ting kan man si, jeg er LEI. Jeg er lei av graviditeten.. jeg gleder meg bare helt enormt til å få jenta mi ut. Jeg elsker å kjenne sparkene hennes, og kjenne at hun er der! Men jeg er lei av å ikke få sove, ha hetetokter, vondt i ryggen, halsbrann, sliten og det som følger med. Det er virkelig verdt det, men nå synes jeg at det begynner å bli grusomt! Så godt det ikke er mange ukene igjen. Vil jo at hun skal være der noen uker til. Men om 5-6 uker kan hun gjerne komme!:) hehe, håper virkelig ikke jeg må gå mye over..

Skal straks prøve å få meg litt søvn.. selvom jeg har en følelse av at det kommer til å bli en umulig oppgave, vondt i øret så det holder, varmt, og vondt i ryggen... huff..

Håper dere andre får en fin natt!:)

Just 60 days to go!

 • 01.08.2011, 18:37

Herregud! Tenk det er bare 60 dager igjen til termin. Synes ikke det er helt riktig å si 60 dager igjen til jenta vår kommer, fordi sjangsen for at hun kommer på termin er veldig liten. Men det er 60 dager til det er meningen at babyen skal komme, kanskje kommer hun noe dager før eller noen dager etterpå!:)
I disse dager har jeg hatt egentlig ganske mye problmer med graviditeten vil jeg si, halsbrann, vondt her og der og sover ekstremt dårlig. Dessuten ligger hun å presser helt ekstremt på blæra mi, så jeg går konstant å kjenner en trnag til å måtte tisse! :(
I det siste har jeg pluttserlig fått litt panikk, for det er fremdeles noenting vi trenger til hun skal komme, og jeg har hele tiden tenkt at det er sååå lenge igjen til hun kommer, men når ferien er slutt er det bare noen få uker igjen :S Så da må vi snart sette opp en liste over det vi virkelig treger!:)

Så her er en liten liste over hva vi mangler av utstyr og hva vi har!:) Kom gjerne med forslag om det er noe jeg har glemt å skrive ned.

 Dette har vi:

- Vogn

- Bilstol med isofix base

- Sprinkelseng

- Lekegrind

- Spisestol

- Badebajle

- Babygym

- En del klær

- En 100x80 dyne

- Stellematte

- Vugge

- Saueskinn

- Vippestol

- Noen sutter

- Voksipose

- Regntrekk

- Fluenetting

- Stelleveske

- Vogndyne

Dette mangler vi:

- Sengetøy

- Sete til badebalja

- Sikkerhetsnett til bagen til å ha i bil

- Diverse tepper

- Diverse stelle produkter

- Flasker

- Brystpumpe

- Fler sengesett

- Sengehimmel 

- Bunn/teppe til lekegrind

- Babycall

- Senge uro

- Ull klær

- Luer

- Sokker

- Sikklesmekker

Tror det er det:) så fortsatt en del igjen, men mye av det er små ting da:)


Vi gleder oss til du kommer lille Mie<3

Nå trer halsbrannen til igjen, og jeg svetter meg helt gjennomvåt her, så skal ut å ta litt luft tenkte jeg!:) ha en fin dag alle sammen!:) Eller kveld blir det vel nå da..

Hvor langt har du igjen?:)Om meg

Ronja Åsen

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no