Ronja Åsen

- Mamma.Student.Samboer.Interiør -

Kristiansand

 • 20.07.2017, 21:07

Nå sitter vi på hotellrommet, jentene er lagt og vi skal se litt på tv før vi også skal legge oss. Vi har en lang dag foran oss i morgen, så det gjelder å være uthvilt. 
Hotellet var helt ok, vi fikk et veldig stort og fint rom. Men det er endel som også er litt sånn "snuskete" synes jeg. Men vi skal nok overleve de neste dagene tenker jeg.  Bilturen ned i dag gikk veldig fint, jentene oppførte seg veldig fint og det var lite trafikk på veiene. 
Når vi kom frem sjekket vi inn med engang og fikk oss på plass på rommet, så var vi ute en tur i gatene i Kristiansand og tittet litt. Siden vi har kjøleskap på rommet kjøpte vi inn litt pålegg og noen rundstykker så vi hadde litt kveldsmat på rommet.
Vi tok også med oss Crome-casten vår på tur, og det er jo så genialt, så jentene så på en film mens de spiste kveldsmat, og nå skal vi se en liten film før vi legger oss. 

Jeg lovet dere jo at jeg skulle vise dere bilder av hotellet vi sov på fra søndag til mandag, men dagene har gått så enormt fort, så jeg har ikke rukket det enda, men siden jeg ikke har noen bilder fra i dag, og siden vi alt er inne på temaet hotell, så kan jeg jo vise dere noen nå. Glemte jo å ta bilde av badet. Men det var veldig stort og fint det også.

Bilder av rommet og den fantastiske utsikten, vi hadde på rommet. Utsikten vi har fra rommet vårt nå er et nedbrent hun av alle ting faktisk. 

 

Jentetur

 • 16.07.2017, 22:43

Endelig ferie! Det skal bli så godt med noen uker med ferie. Vi starter ferien med en overnatting på Støtvig hotell, jeg, Mie og mamma. Så langt har vi kost oss kjempemasse. Vi startet med å sjekke inn og sjekke ut rommet vårt, helt utrolig fint rom, som jeg tenkte jeg skulle dele noen bilder av i morgen. 
Så gikk vi ned for å spise. Utrolig god mat. Trolig den beste burgeren jeg noengang har spist.  Etter dette var det tid for å kose seg med å dra å bade, det hadde Mie gledet seg mest til. 
Så gikk vi på rommet, dusjet og kledde oss før vi gikk ut for å kjøpe oss en is. Så langt har vi hatt en utrolig hyggelig jentetur, og nå er vi klare for sengen, før vi skal spise en god frokost. og bade litt til før vi drar hjem.  Frokosten her er kåret til norges beste på 3 året, så det gleder vi oss veldig veldig til ihvertfall!
Men nå er det natta. Kommer med fler bilder i morgen. 


Øverst til vensstre på bilde ser dere rommet vårt. 


 

Sommerferie

 • 14.07.2017, 11:45

Vi er snart ferdig med den første uken med ferie tid for jentene. Joakim går på et sommerkurs denne sommeren i forbindelse med høyskole, og jeg er derfor alene med jentene for det meste. Og uten lappen må jeg si at jeg føler det begynner å bli lite å finne på her i byen. Det har blitt mange bussturer til byen, fordi været har vært så usikker. Hadde vi kunne stolt helt på været kunne vi jo gått på stranda, men det er ikke noe jeg orker å satse på når det er så usikkert hele tiden.

Vi har likevell kost oss så mye som vi klarer føler jeg, på onsdag møtte vi ei jeg har vært i barselgruppe med siden Othilie lå i magen, hun har ei jente på Mie sin alder, og en gutt på Othilie sin alder. Og de to store jentene lekte veldig fint sammen, og det var veldig koselig å se. Mie synes det var veldig gøy at vi endelig kunne møte noen med barn på hennes alder også. Vi prøvde oss en tur på stranda den dagen, men det var så enormt mange maneter, så det var ikke mulig å bade. 
 


Fra i kveld av skal jeg jobbe to netter, før jeg, Mie og mamma skal på en hotellovernatting fra søndag til mandag. Etter det blir det noen dager hjemme hvor vi får besøk av Andrea, og hvor jeg skal vaske klær og begynne å pakke litt til vi skal til dyreparken. Når vi kommer hjem fra dyreparken på søndagen er det bare å få pakket ut, og vasket klær før jeg og jentene skal pakke på nytt, for da skal vi reise på en miniferie til Gøteborg og besøke ei anna ei som også er fra barselgruppa med Othilie, hun har også to barn. Så vi skal få sove hos hun. Det gleder vi oss veldig til. Og da blir det også en tur på Liseberg tenker jeg. Så, når vi da kommer hjem på torsdagen, blir det igjen et døgn med masse klessvask, for på fredagen drar vi på besøk til foreldrene til Joakim, da skal Mie få ha med seg en venninne, og vi tenkte vi skulle dra en tur på Lilleputthammer. Og vipps! Så er ferien til jentene ferdig! Da er det klart for Mie å begynne på Sfo, og Othilie tilbake til barnehagen, men jeg har endea nesten to uker igjen med ferie, men de går nok bort i ekstrem matte lesing og eksamen. 

Har dere en fin ferie så langt? 

 

Nytt i stua

 • 09.07.2017, 00:41

Er det en ting jeg elsker så er det interiør, jeg elsker å pynte opp i hjemmet mitt, og jeg elsker å gå rundt i interiør butikker og titte, og ikke minst å kjøpe nytt interiør. Når det er rotete hjemme, eller jeg vet det er noe jeg skulle gjort litt skikkelig pleier jeg å kjøpe meg en ny interiør ting til det rommet, for da får jeg så enormt lyst til å gjøre masse der. 
Her om dagen fikk jeg et innfall av at jeg ville følge den " blå trenden" som har pågått en stund nå. Så da ble det litt blå lys, noen blå putetrekk og noen blå blomster. Ble veldig fornøyd selv, så da ble jeg også inspirert til å male sjenken min, eller jeg grunnet den, så nå mangler den bare noen strøk med maling før jeg kan se det prosjektet ferdig. 

Tenkte jeg skulle vise dere noen bilder av det nye i stua, når det er blått. 

Hva synes du?
 

Siste dagen

 • 07.07.2017, 21:54

Så var kapittelet "barnehage" slutt for Mie. Utrolig rart å skulle ta med seg alle tingene hennes hjem, og vite at vi aldri skal legge noe tilbake igjen i hennes hyller i barnehagen, at vi aldri igjen skal møte Mie i porten i barnehagen. 
Hun kommer jo garantert til å være der noen ganger igjen, med tanke på at hun er med å henter Othilie. Men hun selv skal aldri dra dit igjen for å være der en hel dag. Og det føles så enormt merkelig ut. Hvor ble tiden av? Hun startet jo nettopp, og nå er du ferdig med siste dagen. 

Mie selv er nok ikke helt klar over hva det vil vi å slutte helt, for akkurat nå så tenker hun bare på at det er ferie og på alt vi skal gjøre i ferien. Men kan jo være at hun får en reaksjon når hun begynner på sfo om 3 uker. Mammaen er ihvertfall ikke klar, og blir nesten litt kvalm når hun tenker på at hun aldri skal tilbake som barnehagebarn. Tenk at JEG snart har skolebarn? Det er jo ikke mer enn 11 år siden jeg gikk ut av barneskolen, og nå skal jeg ha barn der selv. Utrolig rart. 


Første dagen hun skulle i barnehagen, 1 år og 10 måneder, og siste dagen 5 år og 9 måneder. 

Har du barn som starter på skolen i år?

 

Gi barna oppgaver hjemme

 • 05.07.2017, 15:22

Her om dagen mens jentene hoppet på trampolina tenkte jeg å benytte sjansen og vaske vinduene på utsiden. Det har jeg ikke gjort siden rett før jul en gang tror jeg. Det er rett og slett noe jeg synes er enormt kjipt å gjøre, selvom det egentlig ikke tar spesielt mye tid. Mie fikk raskt øye på at jeg begynte å vaske og hun spurte om hun kunne hjelpe meg. Min første tanke var at nei, hun gjør det jo i hvert fall ikke grundig nok, for ikke en gang jeg er spesielt flink til å svinge nalen over vinduene. Hun fikk derfor oppgaven av å vaske vindusbrettene, men hun var ikke helt fornøyd med oppgaven, for det hun hadde lyst til var jo å vaske selve vinduet og bruke nalen. 
Så da tenkte jeg at istedenfor at jeg skal bare få det unna kan jeg heller gjøre det til en gøyal aktivitet sammen med Mie. Så da fikk hun vaske alle vinduene først, også kunne jeg bare vaske helt lett over etter at hun alt da hadde vasket av det værste. Og vet dere, det ble en veldig hyggelig stund. Vi kosa oss faktisk ganske mye. Og Mie, hun var så stolt. Og ikke minst motivert for å gjøre mer. Så når vi kom inn ville hun gjerne få støvsuge rommet sitt, noe hun da selvsagt fikk lov til. 

Så, når er det egentlig for tidlig å begynne å sette opp faste oppgaver til barna hjemme? Jeg husker at jeg selv hadde en " kalender" på kjøleskapet, hvor vi fikk noen få kroner for enkle oppgaver hjemme, og når det var blitt noen kroner fikk vi utbetalt "lønn". Jeg tenker at det ikke kommer til å ta så veldig lang tid før dette er noe vi kommer til å gjøre med Mie heller. Jeg synes det er viktig at man tidlig lærer seg hvor penger kommer fra og hvordan man oppnår det. Og ikke minst, tenk for en mestring et barn føler når de har "tjent" egne penger.  

Når mener du at barn skal få oppgaver hjemme? 
Hvilke oppgaver mener du at en på nesten 6 år kan klare? 
 

Avskjedsgave

 • 04.07.2017, 14:39

For veldig lenge siden, fant jeg ut at den dagen Mie sluttet i barnehagen ønsket jeg at vi skulle gi barnehagen en fin avskjedsgave. Jeg tenkte først at alle de ansatte på avdelingen til Mie skulle få en liten ting hver og et fint kort. Men så fant jeg ut at nei, de har sikkert allerede fått haugevis med kopper, kort og vinflasker. Så jeg kjente at jeg ville vi skulle gi noe felles til hele barnehagen. Noe alle kunne ha gleden av. Spesielt enkelte var det ikke. Men jeg googlet, lette i facebook grupper og blogger. Først var jeg inne på tanken på å gi et frukt tre, men så så jeg at det var noen andre som hadde gitt det. 

Jeg tenkte hele tiden på at jeg ønsket å gi noe som var spennende med tanke på at det er en naturbarnehage. Så en dag dukket spørsmålet opp i en gruppe på facebook, hvor noen spurte om hva man kunne gi. Blant alle kommentarene der kom jeg over at noen hadde gitt en annen naturbarnehgae et innsektshotell. Og jeg falt veldig for ideen. Det er jo kjempespennende for barna å kunne følge med på hvem som har flyttet inn i "hotellet". Og ikke minst så er de jo veldig dekorative og jeg tenkte at det garantert ville falle i smak i en naturbarnehage. Så da begynte jakten på et fint innsektshotell da, og jeg må si jeg er rimelig fornøyd med resultatet. 

Jeg laget også et "kort/bilde" fra Mie til alle i barnehagen. dette har jeg funnet masse inspirasjon til også på google og facebook, og det traff meg så i hjertet at jeg tenkte at det var noe jeg bare måtte lage. Og jeg ble veldig fornøyd med dette også. Uansett, under her kommer det bilder av avskjedsgaven fra Mie til barnehagen. 
Ga du gave til barnehagen/ansatte, når ditt barn sluttet i barnehagen?
Isåfall, hva ga du/dere?

 

30 timer uten søvn

 • 04.07.2017, 05:13

Jeg er nå godt i gang med det jeg tror kommer til å bli mitt hardeste døgn på veldig lenge. Akkurat nå sitter jeg på nattevakt, og når denne vakten er over om ca 4 timer, er det rett hjem, dusje, spise og pakke skole sekken før jeg skal videre på skolen og være der fra elleve til klokken sytten. 
Jeg har ikke tidligere jobbet nattevakt for så å dra på skolen, men noen ganger blir det bare slik at man må det. Og heldigvis så blir det nok med denne ene gangen. 
Ihvertfall, planen min i går var å sove så lenge jeg greide, typisk at jeg da den dagen klarer å våkne klokken ti og uansett hvor hardt jeg prøvde ville kroppen min bare ut av senga. Så jeg dusjet og ryddet litt. Skiftet på senga og prøvde å legge meg litt på sofaen. Men det var umulig å finne roen, noe av grunnen vil jeg nok tro også var at været ute var helt enormt fint. Så da dro jeg en rask tur til byen og så tok jeg bussen videre ned på stranda. Ble der noen timer, Joakim kom også dit med jentene etter barnehagen. Da vi kom hjem prøvde jeg å spise, dusje og legge meg, i håp om at jeg skulle klare å sove noen timer før nattevakt. Men jeg lå og egentlig bare stresset med at jeg måtte klare å sovne, og da klarte jeg det ikke heller. Det gjorde jo ikke situasjonen noe bedre at det begynte å tordne og lyne rett utenfor vinduet mitt heller dag. Jeg er faktisk ekstremt redd for tordenvær, så da fant jeg i hvert fall ikke ro. 

Så når jeg endelig skal krype under dyna i kveld en gang, vil jeg nok ha gått uten søvn i ca tredve timer eller mer. Det er godt det ikke er hverdagskost sier jeg. Skal nok komme med gjennom dette døgnet også. 

Ønsker alle dere andre en utrolig fin dag, ser ut som det er meldt sol stort sett hele dagen, så det kan jo bli helt knall! 

Søskenbilder

 • 03.07.2017, 23:32

Endelig! Her om dagen lå de endelig i postkassa vår. Minnebrikken med alle de fine barnehagebildene av jentene våre på. Så jeg tenkte jeg skulle vise dere noen av bildene som kom. Jeg tenkte jeg skulle henge opp et av de i stua, men jeg aner ikke hvem av de det blir enda. Så der må jeg tenke litt til. Står egentlig mellom det første og det andre av bildene nedenfor her. Kanskje noen av dere vil hjelpe meg? Hvilket bilde av disse tre synes du jeg skal ha i ramme på stua?

Jeg er utrolig fornøyd med bildene til tross for at de ser veldig alvorlige ut begge to, vi hadde ikke så veldig høye forventinger med tanke på at Othilie hadde vært dårlig noen dager i forveien så var jeg egentlig ganske usikker på om de kom til å få til å ta bilder av hun i det heletatt. Men det gjorde de og på to av portrettene sine smilte hun også faktisk. Så det gikk vel egentlig over all forventing. Men fra mitt innhabile ståsted, så må jeg bare si at det kunne vil ikke blitt noe annet enn fint når det er snakk om bilder av verdens vakreste barn. 

Vel, her er bildene, og skriv gjerne en kommentar under her på hvilket bilde du mener jeg burde henge opp i stua! 

 

 • Mie
 • Et kapittel avsluttes

  • 01.07.2017, 23:07

  Tenk for fire år siden,den 15.august 2013, startet et helt nytt kapittel for oss alle sammen, den lille jenta vår skulle starte i barnehagen. Med bare to tenner, til tross for at hun straks var 2 år, med lyse lokker, med et ordforråd av få ord. Jeg var med på alle tilvennings dagene. Som Mie tok helt glimrende. Mens Mammaen hennes stod i vinduet og gråt. For for mammaen din var det faktisk helt grusomt at du skulle starte i barnehagen, tenk at jeg skulle gi noen helt fremmede ansvaret for deg, tenk om det hendte deg noe. Uheldigvis var det akkurat dette året vg valgte å granske alle barnehager, og det kom frem hvor mange barn som hadde dødd i ulykker i barnehager, hvor mange barnehager det var hendt overgrep i, og midt opp i dette skulle jeg lære meg å stole på fremmede mennesker, gi fra meg det aller mest dyrebare jeg har. Innlegget om Mie sin første dag i barnehagen kan du lese HER.

  Nå er det gått nesten fire år, fire år hvor du har vokst utrolig mye. Du har fått fler tenner, lenger hår, og et ekstremt godt ordforråd. Faktisk så godt at du er ekstremt flink til å argumentere med mammaen din. Du er blitt en tøff, sta, bestemt og ekstremt godhjertet jente. Du er flink til å leke med alle. Du er en god venn, og du er veldig rask på å lære. Du er utrolig flink til å regne, og ikke minst skrive bokstaver og tall. 

  Jeg er så enormt glad for at du endte opp i barnehagen du endte opp i, for jeg er sikker på at det er verdens beste barnehage, med helt fantastiske ansatte. De har gitt deg så enormt mye kjærlighet, så enormt mye kunnskap, de har holdt ut alle gangene du har skrudd på den sterkeste vilja di. De har vært så tålmodige. Jeg vet at de har vært en stor del av å forme deg til den fantastiske jenta du er nå i dag. 

  Om en knapp uke er livet i barnehagen et lukket kapittel for deg, og det er helt grusomt for mammaen din. Igjen gruer jeg meg, mens du er kjempe klar. Det har nok noe med at du er mitt første barn å gjøre tenker jeg. Men tiden er inne, et kapittel skal avsluttes og et nytt skal starte. Det vil nok gå veldig bra dette også. Selvom mammaen din ikke helt klarer å se hvordan det skal gå bra akkurat nå. Mamma er så glad du fler ganger har fortalt meg at jeg ikke skal være redd, for du er ikke redd, og du har lovet meg at dette skal gå bra. Så håper jeg du bare vil holde mamma i hånda første skoledag og hjelpe mammaen din igjennom den. For jeg kan garantere deg at jeg kommer til å gråte noen tårer den dagen. 

  Mie, jeg er så stolt av deg! Selvom vi innimellom krangler og blir sinte på hverandre. Så skal du aldri tvile på at mamma elsker deg himmelhøyt. Og jeg gleder meg utrolig masse til å ha ferie med deg! 
  Når du går ut barnehage-porten på fredag, gjør det med hevet hode og vær stolt av hvilken utrolig jente du er! 


  Mie våren 2014, våren 2015, våren 2016 og våren 2017. 

   

  Hard uke

  • 01.07.2017, 15:20

  Blitt en liten pause fra denne kanten. Uken som gikk var ganske hard. De begynte med buss for tog denne uken, noe som gjør pendlingen enda litt hardere. Det tar automatisk endel mer tid og ork. I tillegg har jeg dratt på meg en skikkelig forkjølelse. Så denne helgen var enormt etterlengtet. 
  Dette var forresten den nest siste skoleuken vår, vi har bare neste uke igjen før vi er ferdig med obligatoriske skoletimer. Ukene etter det har vi Studiedager, med ca en innlevering hver uke. Så helt fri blir det jo selvsagt ikke. Men jeg slipper å reise så langt hver eneste dag, og det skal nok bli deilig. Etter ca fire uker med studietid og innleveringer venter eksamen i begge fag. Og jeg kjenner jeg gruer meg litt, samtidig som jeg føler meg mer forberedt og klar for det nå. Men føler fremdeles at det er litt skummelt.

  Denne helgen jobber Joakim to av dagene, så i dag har mamma hjulpet meg med å få alle bursdager til å gå opp. Mie var bedt i pysj-bursdag fra kollen 10-12 og i en ny bursdag fra 12.30-14.30, så det var bare å hive seg rundt mellom disse så hun fikk skiftet. 
  Siden det var midt i sovetiden til Othilie så sover hun først nå, så jeg håper bare ikke det ødelegger hele kvelden hennes. Men jeg tenkte hun skulle få sove i en halvtimes tid til. Da skal jeg nemlig dra å fylle på vippene mine. Det trenger etter en runde med øyekatarr kan du si. 


  Vi dro en liten tur på stranda mens vi ventet på at Mie skulle hentes i stad. Othilie rakk til og med å bade litt! 

  Kos dere masse i sola i dag!

   

  Om meg

  Ronja Åsen

  Søk i bloggen

  Kategorier

  Arkiv

  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no