Ronja Åsen

- Mamma.Student.Samboer.Interiør -

Strandlivet!

 • 31.07.2011, 22:12

De siste dagene har jeg virkelig ikke giddet å satt meg ned å blogge, fordi dagene har gått til å utnytte strandager maximalt. Vi har virkelig ikke vært borskjemte de siste årene med fine solværs dager så nå som de endelig er kommet så har vi ikke gjort stort annet enn å ligge rett ut på stranda og kost oss. Og når kvelden har kommet har jeg vært helt ødelagt, skal ikke mye til før jeg koker over. Har til og med sluttet å sove med dyne, fordi det er alt alt alt for varmt så jeg klarer ikke det.

Så etter tre dager på stranda med masse soling, og masse bading er jeg faktisk blitt ganske brun. Og Joakim stakkars er blitt veeldig rød, Men rødt blir brunt!:)
Ellrs så er jeg veldig sliten i kroppen om dagen.. mye vondt her og der og hatt halsbrann noen netter nå! Huff.. godt det bare er 8 uker igjen av svangerskapet! For det er først nå jeg virkelig begynner å bli plaget av det. Men skal ikke klage, har hatt syv måneder som gravid uten spesiellt plager!:)


Fine kjæresten min <3


Store brune bollemagen!:)


Deilige solen som vi har savnet så lenge


Har du hatt fint vær de siste dagene?
Fler som er blitt rød?


 
 

Gikk ikke denne gangen heller

 • 26.07.2011, 18:32

Da er vi kommet hjem fra nok en 3D ultralyd og uten noen bilder denne gangen. Fordi hun lå enda værre til. En skikkelig hemmlighetsfull frøken som virkelig ikke vil vise oss hvordan hun ser ut. Hun ligger med ansiktet helt klemt inn mot morkaka og i dag hadde hun også en hånd der. Så hun vil nok komme som en overaskelse:) det eneste hun gjør er å vise frem hvilken kjønn hun er, ved å spre bena. 
Legen som tok undersøkelsen spurte om hun hadde arvet det fra mor eller far det å være så opptatt av å vise kjønnet, og jeg er sikker på at det er noe hun har arvet etter faren.. (dere vet jo hvordan menn er)


Bilde fra forrige gang! Vi prøvde nå ihvertfall og få se hun. Så vet vi at vi bør gjøre det enda tidligere neste gang vi eventuelt skulle vente en liten en. 
Men det blir jo enda morsomere og se hvordan hun ser ut da, når hun faktisk kommer!:) Vi får tenke sånn. 

Ellers i dag spiste vi middag hos svigers, og etter det har vi sittet hjemme og slappet av. Vet ikke helt hva vi skal gjøre resten av kvelden men, vi finner vel på noe håper jeg:)

Har du vært på misslykket 3D ultrayd?
Hvordan har din dag vært? 


 

Ny 3D ultralyd

 • 26.07.2011, 00:22

Sitter godt plantet i sofaen og hører på Joakim som jobber iherdig på kjøkkenet med oppvasken. Som jeg har skrevet tidligere er jeg veldig helig med kjæresten min som gjør så mye for meg. Jeg sitter som sagt i sofaen med et bekken som ikke er spesiellet snilt med meg. Vi var jo å gikk i fakkeltog i stad og da vi nesten var i mål bestemte bekkenet seg for å ikke ville samarbeide lenger, så jeg fikk så vondt at jeg trodde jeg måtte legge meg ned for å få det til å gå over, heldighvis hadde vi parkert bare noen meter unna der det ble verst. Så vi gikk og satt oss i bilen mens vi ventet på de andre som skulle sitte på. 

Uten om det vil jeg si at det var et utrolig fint fakkeltog. Og helt utrolig å tenke på at omtrent 15 000 mennesker møtte opp for å gå i tog i Lillehammer! Helt trolig å se så mange flotte mennesker som samles og viser støtte.
 ...Bilde lånt fra GD.no

Jeg tenkte egentlig jeg skulle skrive litt om et spørsmål jeg fikk for en stund siden. Var ei som lurte på om jeg kunne skrive litt om hvordan jeg synes det er å bo for seg selv for første gang, og om det er veldig anderledes enn det jeg hadde trodd før jeg flyttet og jeg er pisitivt eller negativ overasket og litt sånt generelt. 
Begynte egentlig å skrive på det i stad, men så sølte jeg te utover bordet og sofaen og gulvet og det hele, så jeg måtte vaske og rydde etter det og da måtte vi pluttserlig dra. Så skal prøve å komme med et innlegg om det i morgen. Men tørr ikke love noe!:)

I morgen er det også en ny 3D ultralyd, og jeg kan selv kjenne at lille Mie mor har snudd på seg så håper hun har lagt seg bra til og ikke enda værre!:) Hehe^^  Kommer ihvertfall med en oppdatering om det i morgen, så får dere se nye bilder da!:) 
Nå skal jeg ta med meg kjæresten min i dusjen også skal vi legge oss i rent sengetøy!:D

Har du gått i fakkeltog i dag?
 

Jeg er heldig!

 • 24.07.2011, 14:51

Jeg har lest på fler blogger i det siste, spesielt blogger til førstegangs mødre og unge mødre, som skriver om hvor lite engaskjerte kommende fedre er og hvordan de oppfører seg i forhold til graviditeten og hvor lite interesse enkelte viser i forhold til det å skulle bli fedre og ta på seg en oppgave for resten av livet. Og det er jo selvførgelig veldig trist at enkelte er sånn. Men også forståelig for enkelte, for oss kommende mødre er det ikke noe valg. Vi merker det på hele kroppen at noe skal skje, vi kjenner babyen lenge før den kommer til verden og vi har mye lettere for å innse hva som er i ferd med å skje.

Jeg vil gi kjæresten min veldig skryt for interessen han viser og i hvor stor grad han viser den. Han spørr meg ofte om hvordan jeg har det. Forteller meg hele tiden hvor fin og vakker jeg er( noe jeg ikke alltid føler meg selv). Han holder på magen og blir like glad hvergang han opplever skark eller bevegelser fra den lille.
Joakim er også veldig flink til å stryke på magen, snakke til magen, kysse på magen og er veldig engaskjer i det hele. Snakker mye om det og har vært med på alle utralyder og noen jordmor kontroller. Når jeg har det vondt eller synes noe er uroligende venter han ikke lenge med å ringe sykehuset og spørre og undersøker på nettet. Han lar meg ike bære noe tungt og setter meg og den lille i magen forran alt. Han jobber seg halvt ihjel for å klare å forsørge den lille familien vi snart skal bli og hjelper til med alt hjemme. Jeg kan virkelig ikke si annet enn at :JEG ER HELDIG!


Du er verdens beste, Joakim! Takk for at du er min <3 Jeg elsker deg, kjæresten min <3

Har du en kjæreste du vil skryte litt av?


Verdt å lese..

 • 24.07.2011, 13:53

Det er fremdeles vanskelig å fokusere på noe annet enn det grusomme som skjedde fredag ettermiddag. Dagen som endret hele det lille landet vårt Norge.
Det har vært en lang og grusom helg, selv himmelen har grått for alle de omkommene, pårørende og savnede etter det grusomme som skjedde i Oslo og på Utøya. Det er vanskelig å forstå at vi må gå videre. I morgen er det mandag og en ny uke starter. Og livet må sakte men sikkert fortsette og vi må en dag le og kose oss igjen. Men akkurat nå er det umulig. Sakte men sikkert går det inn i oss hva som faktisk er hendt. Det har vært vanskelig å forstå, og jeg synes hele tiden at det føles ut som jeg har sett en grusom film på tv, og det er umenskelig å tenke på at det virkelig er sant.
Vi skal aldri og kommer aldri til å glemme fredag den 22.07.11. Da nesten hundre mennesker mistet livet i Norge.

Jeg måtte ta meg i det i går kveld at jeg nesten har glemt den lille jeg har i magen, har ikke tenkt noe over alle de gode og deilige bevegelsene hun gir meg. Den plagsomme hikken hennes som stadig gjør at det kiler i magen i magen min.  Jeg må ikke glemme å tenke på den lille jenta i magen min som ike har gjort noe galt og som gjør meg til verdens lykkeligste. Jeg må prøve å tenke litt mer på den lille som kommer om under 10 uker!

Men husk at alle har noen å være sammen med! Hold sammen og støtt hverandre opp. Det er mange som trenger noen å snakke med og støtte seg til. Det er mange som har mistet nære og kjære, mange som har sett og opplevd noe helt ubegripelig, som man ikke kan forestille seg uten å ha opplevd det selv!

Desverre øker dødstallene etter tragedien og nå nylig øket det med en til, fler av de alvorlig skadde som ligger på sykehuset overlever desverre ikke.. Hvil i fred alle de omkomne!

Vil også dele en link med dere, dette er linken til en blogger som har opplevd det grusomme på Utøya.
http://jaranberg.blogg.no/1311457302_ubeskrivelig.html?c=1311505520792bilde fra vg.no

Magebilde uke 30

 • 22.07.2011, 20:43

Hva synes du om magen?22.07.11 en dag vi sent vil glemme..

 • 22.07.2011, 18:38

Klarer ikke la være å hive inn et innlegg om det grusome som er skjedd i Oslo. De fleste i Norge har nok fått det med seg nå. Men tenk at i lille Norge er det skjedd noe som trolig er en terroraksjon! I vårt trygge lille land er det gått av en bombe. Jeg synes det er utrolig skummelt, og har sittet i fler timer og bare sett på tv2 nyhetskanalen og fulgt med. Det virker liksom ikke som om det er i vårt land at dette er skjedd! Men en gang måtte det jo skje.. 

Jeg tenker veldig på det at vandlighvis hver fredag har enten jeg eller kjæresten vært i Oslo rundt den tiden hvor bomben gikk av. Fordi vi har pendlet frem og tilbake.. Men siden det er ferie og vi ahr flyttet sammen var det heldighvis ingen av oss som er i Oslo eller skal reise med tog.. Vi vet jo faktisk ikke om det går av fler bomber noe sted og hvor de da eventuelt skulle gått av!

Virker nesten som det sprere seg, med tanke på at det nå er skyting på Utøya og mye dramatikk der også.
Huff, får bare plante seg godt i sofaen og følge med resten av dagen.. Og håpe at dette er det første og det siste angrepet vi opplever!

Bor du i nærheten?
Eller var du i Oslo da bomben gikk av?
Hva tenker du om saken? 

Vugga til prinsessa.

 • 22.07.2011, 16:52

Huff... ikke mye til oppholdsvær i dag nei.. Og for øyeblikket tordner og lyner det her også. Jeg har aldri noengang likt verken torden eller lyn så synes ikke dette er noe morro siden jeg itilegg er hjemme alene.. Så håper virkelig det gir seg ganske snart! :(

Men tenkte egentlig bare jeg skulle vise bilder av vogga som prinsessa skal ha. Hun skal bare ligge i den her inne på stua da, sånn at vi kan følge med på hun. Har bestemt meg for at hun ikke skal sove i senga si om dagen, sånn at hun klarer å skille mellom natt og dag.
Vogga er fra Joakim sin side, og den er ganske gammel men veldig fin!:)


Hva synes du om vogga?:)
Hvordan er vært hos deg?

 

Statusrapport uke 30!

 • 22.07.2011, 15:32

Da var jeg kommet til uke 30, og er inne i min 31 uke av svangerskapet! Har gledet meg helt enormt lenge til jeg skulle komme til uke 30. Neste uke er det bare et tosiffret tall igjen med uker til termin.
Denne uka har jeg egentlig merket ganske stor forskjell. Jeg har merket at det er MYE tyngre, og ting begynner å bli veldig vanskelig å få til.. Som å barbere seg enktelte steder er så og si umulig, og det er ikke bare bare å bøye seg lenger heller.. Jeg merker også godt på prinsessa at det begynner å bli veldig trangt for hun, fordi hun ikke lenger beveger seg som før.. hehe^^det eer mye større bevegelser og mer knuffing.

Pregnancy Week by Week ? 30 Weeks Pregnant

Fra 30 uker og 0 dager til 30 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 1600 g 
CRL: 26,5 cm 
Full lengde: 36 cm

OM BARNET
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 28 uker gammelt. Hjernens overflate blir stadig mer rynkete etter hvert som vindingene dannes. Forskere mener intelligensen kommer fra dette laget. Når vindingene snor og bukter seg på overflaten, maksimeres antallet hjerneceller og overflaten blir større. Nå kontrollerer hjernen den rytmiske pusteøvelsen og regulerer temperaturen selv!

Lanugohårene begynner å forsvinne, men forblir lengst på ryggen og skuldrene. Fosteret har nå ordentlige hår på hodet. Fettlaget under huden blir tykkere og glatter ut huden. Fettet isolerer og fungerer som energikilde.

Fosteret fortsetter å bevege seg så mye som mulig på den begrensede plassen og sparker med føttene og dunker med hendene. Noen fostre begynner også å snu seg med hodet ned nå. Dette kjenner du når fosteret sparker og dunker mot mellomgulvet og ribbeina, og hodet presser mot bekkenbunnen.

Ultralyd termin: 2.Oktober.
På vei:30+2 uker:)
Igjen til termin: 10+2 uker:)
Kjønn: Ei lita tulla<3
Utålmodig: JA!
Hodet ned: Japp!
Aktivitet innenifra: Masse, nå er det gjennom hele dagen, men mest knuffing!
Bestemt navn?: Ja, Mie skal prinsessa hete:)
Vektøkning: jaaadaaa.. 
Barnerom ferdig: Hun skal sove sammen med oss:)
Alle innkjøp ferdig: Bare småting som mangler nå:)
Strekkmerker: Ingen nye denne uka!
Melk i brystene: Råmelk:)
Om fødselen: Det eneste som er klart rundt den er at jeg vil ha med meg Joakim og mamma:)
Plager: Ingen denne uka, uten om veldig trøtt og fort sliten.
Oppegående: Njaa.. Mye sliten og går gjerne til sengs tidlig.. lurer på hvorfor alle andre enn meg får så mye energi av jerntabletter og ikke jeg?
Sulten?: Er faktisk ganske matlei..:(
Noen matkikk? : Fremdeles saftis.. og nå er det tomt i fryseren...
Hode festet? Nei:)
Kynnere?: Ingen denne uka som jeg har lagt merke til!:)
Tungt?:Jaaa! Nå begynner det virkelig å bli trangt!
Høygravid?: Bare 4 uker igjen :D
Vann i kroppen?: Har heldighvis ikke noe vann i kroppen.
Neste kontroll ?: Skal på ny 3D ultralyd til tirsdag siden vi ikke fikk så bra bilder sist time, også skal jeg på jordmorkontroll den 10.august.
Pakket sykehusbag: Nei, har ikke tenkt på den en eneste en gang faktisk. Tar den som den kommer, blir nok når det er rundt noen uker igjen tenker jeg!:)
Humør: Humøret er bra:) Akkurat nå har jeg det veldig fint. Men merker at lunta mi er kortere enn vandlig. Skal ikke så veldig mye til før jeg blir irritert.

LOVER at det kommer magebilder etter på!:) Orker bare ikke ta nå. Men etter på kommer det!:)

Før og etter bilder av leiligheten!

 • 21.07.2011, 22:47

Lovet jo at jeg skulle legge ut bilder fra leiligheten, hvordan det så ut før og hvordan det ser ut nå. Og nå kommer det. Er litt rotet på noen av bildene men sånn er det jo ikke alle hjem!

Badet: Før
Vi har egentlig ikke gjort så mye på badet, bare skiftet dolokk faktisk og satt inn litt ting:) Badet: etter:Soverommet: Før
Her har vi gjort MASSE! det er ikke til å kjenne igjen kan man si:)

Soverommet: Etter:

Kjøkkenet: før:

Kjøkkenet er helt nytt, og alt er gjort om der.

Kjøkkenet: etter:

Stua:Før
Her er det også veldig store forandringer

Er jo fremdeles noen småting som må gjøres, som på kjøkkenet skal den ene skapdøra byttes fordi den var for liten. Vi skal også ha noen fler blomster/planter og litt på veggene. Men det er småting vi tar etterhvert!:)

Hva synes du?

  


 

Første middagen alene!

 • 20.07.2011, 22:17

Tenkte egentlig jeg skulle legge ut bilder av leiligheten i dag, men desverre så har jeg ikke noe annet enn mobil kamera, og bildene blir ikke så bra som jeg vil de skal bli. Men Johanne lillesøsteren til Joakim kommer på besøk i morgen og skal overnatte og da håper jeg på å få låne kamera hennes så skal jeg nok få lagt ut bilder. Tenkte og lage ett før og etter bilde av alle rom da, så kan dere se hvor mye som er forandret siden vi sa ja til at vi skulle leie her, for det er ganske MYE! så da kan dere glede dere.

Ellers så har jeg og kjæresten spist den første middagen i hjemmet vårt alene i dag, ble spagetti med kjøtsaus til og vi har for første gang shoppet inn matvarer for resten av uka. Vi håper på å bli flinke til å kunne handle inn stort for å spare penger. Så resten av uka har vi egentlig ikke noe stoort behov for å måtte dra på butikken nå. For vi skal ha alt vi trenger:) Men pluttserlig er det jo noe vi har glemt!:)

Vi var forresten i fjøset hos svigers i stad og så på de nyfødte grisungene! Aw, de er såå søte:) Så legger med noen bilder fra det, siden jeg ikke har så mange bilder ellers fra dagen :)


Se på lille bebien!:)


Mammaen min og lille grisebabyen!
En tøff "ungdom" som ville hilse på oss:)


Tre stykken i samme situasjon som meg... hihi:)


bonderomantikk! Jeg vet jeg ser kjeeeempe feit ut, men ikke så lett å få på seg den dressen med magen under.. Hehe:)


Slanken og feita!:)

Hatt en fin dag?


 

Bilder fra 3D ultralyd!

 • 20.07.2011, 15:27

Det gikk ikke så bra som håpet på 3D ultralyden fordi vi burde vært der mye tidligere, men vi fikk aldri somlet oss til å bestille time før. Så hvis det er noen andre som skal på 3D ultralyd, så gjør det FØR uke 27, hvis ikke er det veldig vanskelig å få gode bilder. Men vi fikk da noen bilder, av ei sta lita frøken som ikke ville vise annsiktet sitt i det hele tatt, men det vi så var at hun antagelig har min munn og hake, så blir spennende og se om hun har nese og øyne etter pappaen sin. Vi prøvde alt for å få hun til å snu litt seg på, hoppet rundt på gulvet, men hun ville ikke snu seg så vi fikk se hun. Og når vi så munnen hennes så hun kjempe sur ut, hehe!:)
Men vi fikk ny time helt gratis da, så vi skal tilbake på tirsdag og da skal vi forhåpentlighvis ha med oss svigermor.Siden min mor har vært med på to ultralyder.  Får forhåpentlighvis bedre bilder også, fikk beskjed om å ta med meg cola for da ble hun nok veldig aktiv.


Vi fikk også vite at hun ligger billelitt under gjennomsnittet, så vi tror hun blir som pappaen sin som veide 3200 gram, og ikke som meg som veide 4600. Men hun er nok helt perfekt likevell. Alt var ihvertfall helt perfekt med hun nå. Så hun er en frisk og fin jente uten noen feil!:)Dette var de beste bildene, og de er ikke akkurat så veldig bra. men man ser jo at det er et lite barn der da. Men håper virkelig på bedre bilder neste gang. Grunnen til at de ble så dårlige er fordi hun lå med anniktet helt trykt inn i morkaka, og for å få gode bilder må det være en del fostervann mellom anniktet og morkakeveggen, men hun flyttet seg neste ikke.. så da ble det bare masse skygger.. Jaja! vi får jo se hun en gang uansett da. Men håper på bedre bilder nestegang!:)


Har du vært på 3D ultralyd?
 

Snart natta!

 • 20.07.2011, 00:25

Da skal vi straks krype under dyna og legge oss, vi må tidlig opp i morgen siden vi skal kjøre til Gjøvik noe som tar en tre kvarterstid. Men det er virkelig verdt det, for vi skal jo på 3D ul og se på den lille jenta vår i magen. Lurer veldig på hvordan hun ligger og hvordan hun ser ut, og ikke minst hvor stor hun er blitt. Lurer på om hun ligger over eller under gjennomsnittet:)Skal ihvertfall dele bildene med dere når vi kommer hjem!

Ellers har vi vært i bursdag i dag til svigermor, var bare jeg og mamma da, siden Joakim måtte jobbe så fikk han ikke vært med, men vi fikk jo med litt kaker hjem til han da. Da vi var i bursdag fikk vi faktisk oppleve noe ganske gøy. Svigermor måtte ned i fjøset for å se om hun hadde fått grisunger, og da ble jeg og mamma med, og der var det en helt nyfødt grisunge, bitte liten baby!:) Hehe.


Litt lite bilde men, det er bilde fra i går, den første middagen i ny og egen leilighet:) Skal se om jeg for tatt noen bilder i morgen og vise dere:D

Hatt en fin kveld?
Har du vært på 3D ul?

 

Samboere!

 • 19.07.2011, 17:53

Jeg har ikke blogget spesiellt bra de siste dagene desverre. Men de siste dagene har det kunn stått en ting på menyen, og det er flytting. Og i natt sov vi vår første natt i leiligheten. og alt er egentlig på plass. Har heldighvis fått besøk av moren min som hjelper oss med det meste av praktiske ting. Som å henge opp og fikse slikt. Veldig greit når vi selv ikke er helt handy noen av oss. Så i går fikk vi fikset tv, eller de sa de skulle komme i løpet av ettermiddagen i dag og montere tven, men det har ikke skjedd enda. 
Vi fikk heller ikke noe nett før nå for en time siden, så derfor har det ikke blitt noen blogging. Men ting er ihvertfall på plass. Så nå blir det bra blogging igjen håper jeg! Lovet at det snart kommer bilder av leiligheten!:)

Men nå skal jeg begynne på middagen, også håper vi på at han tv mannen kommer snart så vi får dratt i bursdag til svigermoren min. I morgen er det forresten 3D ultralyd som står på menyen og det blir veldig morro!Nå kan dere gratulere oss som samboere:)


 

Tips, ja takk!

 • 16.07.2011, 08:52

Allerede vært oppe i noen timer.. Jadda. Kjempegøy på en lørdag hvor man egentlig ikke har none planer det. Denne dagen blir nok ganske lang tenker jeg. Sovet kjempegodt i natt, men etter at Joakim stod opp og skulle på jobb i dag stod jeg opp med han fordi jeg måtte på do, og skulle ta meg et glass vann. Krøp godt under dyna igjen og tenkte jeg skulle sove kjempe lenge. Men da jeg lukket øynene og håpet på litt søvn så kom halsbrannen snikende.. og da er det ikke noe annet å gjøre enn å sette seg opp i senga da og sitte rett opp ned, det lindrere ihvertfall litt. Vurderer å gå ned og ta meg litt melk, selvom det ikke har hjulpet før håper jeg det hjelper nå.. For dette er vondt. Fler tips mottas med takK!

Jeg rakk ikke noe blogging i går, Så kommer med ukesoppdateringen om noen timer tenker jeg. Dere skjønner jeg og Joakim må utnytte alle fridager har har på best mulig måte for at leiligheten skal bli ferdig.
Så vi var der i hele går og skrudde sammen møbler og monterte ting. Var også så heldige at de kom med vaskemaskina, og da vi kjørte den første turen.. så ja var det vann utover hele gulvet. Da hadde de som monterte den montert en vaskemaskin med hull i slangen så det sprutet vann utover hele badet.. så i dag får vi ringe og klage. Ikke mye gøy! Men vi fikk gjort MASSE i leiligheten og var ikke hjemme før klokka var ett i natt og sovnet med en gang hode traff puta begge to. Kjenner i dag at jeg skrudde mye, for jeg har to vannblemmer i hånda.
Så nå kommer det nok snart noen bilder!

Nei, går ned og prøver å drikke litt melk og håper det gir seg, så jeg får sovet noen timer til!:)

Hva skal du i dag?:)

Før og etter!

 • 15.07.2011, 00:31

Dagen i dag har egentlig vært ganske fin. Sov faktisk godt i hele natt også, noe som gjør kroppen veldig godt merker jeg. Stod faktisk ikke opp før klokka var kvart på ett, da gikk jeg i dusjen og begynte på den store utfordingen. Barbering... det er ikke lett å komme til på legger og stedene under magen når magen er blitt så stor! Så jeg må ta meg god tid for å få det til. Før tok det knappe 5 minutter å få barbert bena. Men nå tar det rundt 15 å få det til. Kjenner det skal bli godt når magen en dag er tilbake til normalen. Selvom jeg sikkert vil savne den til tider.
Men jah, etter dusjen spiste jeg ca en halv pakke med saftis, åh. finnes ikke noe bedre om dagen! før jeg tok med meg enda noen og gikk ut i sola. Måtte fort dekke til magen fordi jeg ble rød med en gang.. huff.


Dagen "må ha" eller kjøpte de i går da, grein med lettere til de på butikken og har gledet meg som en unge i hele gårkveld og natt til å spise de:) 


Rett før jeg la tshorta mi over magen,  ble veldig rød med en gang.. vet ikke hvorfor det er sånne merker der men.. Jaja:) Ble heldighvis ikke eldig brent da, for jeg har ikke vondt nå. Men må jo passe på at det ikke blir for varmt i magehuset også. Selvom det virket som hun likte veldig godt at det var sol. For hun var veldig aktiv!:)

Tilbake til overskiften, jeg og kjæresten fikk vaskemaskin av svigers, som de kommer og monterer i morgen så da måtte vi bort i dag og få vasket ned badet så det var helt klart til de kommer i morgen, og da fikk vi også satt inn litt greier der! ÅH! Det er såå gøy:) tenkte jeg skulle legge ut før og etter bilder av hele leiligheten når det er ferdig. Så kan dere se hvor store forandringer det er blitt!:)

Ps. har ikke følt noen symptomer på UVI i dag, så ser det ann til i morgen. Regner nok med at det bare var lillemor som lå å presset på blæra i hele går:)

Hvordan har din dag vært? 

Sjenert frøken?

 • 13.07.2011, 22:47

Jeg tror lillemor i magen er litt sjenert eller at hun skjønner veldig godt når noen skal se på hun. 
For i sta da jeg lå på sofaen var hun så livli at man lett så det på utsiden at hun beveget seg, men da prikket borti Joakim for å få han til å se så ble hun helt stille, og så fort han snudde seg rundt til tv'n igjen var hun i gang.
Hun er også sånn når jeg skal få noen til å kjenne på magen når hun sparker, så blir hun helt stille. Så det er faktisk ikke noen andre enn moren min og Joakim som har kjent sparkene hennes, fordi hun ikke vil gi fra seg noe liv til noen andre. Allerede en sta liten frøken dette!:) hehe^^

Også en ting jeg lurer på, i hele dag har jeg gått rundt med en følelse av at jeg må veldig tisse, og går på do hele tiden, men ingenting kommer. Er det noen gravide/mødre som kan fortelle om dette er normalt? 
Vet jo at det kan være tegn på urinveisinfeksjon, men er i såfall bare det symptomet jeg har. 

 

Endelig!

 • 13.07.2011, 18:27

I dag våknet jeg først ganske tidlig, gikk på do og la meg tett inntil den gode varme kjæresten min og sovnet faktisk igjen, sov helt til klokka var nesten halv to! Ups, så da måtte vi forte oss og hive i oss litt frokost siden Joakim skulle til legen kvart over to. Men vi kom jo ikke inn til legen før klokka var nesten tre.. Hater slik venting.
Etter legebesøket dro vi til Lillehammer for å gjøre unna litt innkjøp til leiligheten, og nå mangler vi virkelig ikke mye før vi har alt! Deilig. Det meste er bare små ting!

Men nå skal en sliten gravid kropp spise litt mat før jeg skal ta med meg magehuset opp og sove en time eller to.  
Kjenner kroppen trenger litt hvile akkurat nå!

Hvordan har din dag vært? 

Gammelt bilde:PTa vare på minnene

 • 12.07.2011, 23:53

Jeg har alltid hatt en sykt greie med å ta vare på alle minner og ting som betyr noe. Sikkert derfor jeg har tatt vare på alle somkortene mine siden jeg fikk telefon for å ta vare på alle meldingene og minnekortene mine, for å ta vare på bildene jeg har tatt. Jeg har nesten en samle mani når det gjelder dagbøker og tegninger og lignende. Må ofte vurdere det kjempelenge før jeg klarer å kaste slike ting.

Men ihvertfall jeg bestemte meg kjempe tidlig for at ALLE minner med graviditeten og fra den lille prinsessa, så begynte tidlig jakten på den perfekte boka til å ta vare på alle minnene og falt fort for boka " Da jeg var liten" fra schibsted forlag.

Hittil er jeg veldig fornøyd med boka og liker den veldig godt, den er delt opp i fler kategorier og den er veldig organisert så er veldig fornøyd!:) Og anbefaller den veldig.

Slik ser boka ut utenpå, man får den også i blå til gutter og i gul hvis man ikke vil ha veldig kjønnsfarger:)


Her ser dere hvordan den er delt opp i mange kategorier.

den første kategorien er "ventetiden" og der har jeg fylt ut masse allerede!:)


Jeg var litt kreativ med å lage et litt finere "stamtre" og ikke bare skirve navn:) dette er stamtreet på min side av slekta, Det er plass til fars på den andre siden, alltså Joakim sitt:)

hva synes dere?
har dere en lignende bok til deres barn?
 

Søteste!

 • 12.07.2011, 18:06

I dag kom Joakim hjem fra jobb og han sa jeg hadde fått et brev i posten som jeg måtte se på med en gang. Og da jeg fikk brevet i hånda hadde min kjære ringt å bestilt time til 3D Ultralyd! Så om 8 dager, alltså neste onsdag skal vi på 3D Ultralyd og se den lille prinsessa vår! Ble kjempelad! han er virkelig såå søt <3 Jeg er veldig heldig! Så nå gleder jeg meg veeeldig til neste Onsdag!:)

Er jeg ikke heldig?
Har kjæresten din overasket deg med noe lignende noen gang?:)

 

200 dager som gravid!

 • 12.07.2011, 12:09

Det er helt utrolig å tenke på at jeg har gått gravid i 200 dager i dag. Og det er bare 80 dager igjen til termin! Det føles godt. Jeg prøver å ta ti dager om gangen, og feirer litt for meg selv for hver gang det er et nytt rundt tall igjen til termin! 
Må jo prøve å finne små gleder som gjør det litt kortere. Og jeg føler jeg er veldig god til å finne små milepæler nå. Neste er nok at jeg skal bare ha et ett siffret tall igjen med uker til termin.
Disse 200 dagene som gravid, har vært noen av de fineste dagene i hele mitt liv, fulgt kroppen min som har utviklet seg og som har skapt et foster inne i magen min, som nå er helt ferdig og som bare skal legge på seg litt til før hun kommer ut!

Men nå skal jeg lage meg litt frokost også se om jeg finner noe kreativt eller noe nyttig å gjøre i dag. Kanksje jeg skal prøve å gå meg en liten tur, hvis ikke været er alt for dårlig da.. Men da var det frokost som skulle lages! Håper alle får en fi dag!:)

Hva skal du i dag? 

11.jul.2011

 • 11.07.2011, 18:21

Dagen i dag har egentlig ikke vært så veldig stressende, vi var en tur på lillehammer og kjøpte gardiner og gardinstenger til stua, men klarte å glemme gardinstang til soverommet da, så vi får ta det en annen dag Joakim har fri fra jobben og vi kommer oss nedover. Målet er jo at alt skal være klart til fredag, helst.
Vi fikk også bestil vaskemaskin i går så den skal komme på fredag og da montere de den og bærer den inn, ganske fint!:) Begynner virkelig å brenne etter å få flyttet inn nå!:) forhåpentlighvis får kjæresten og svigermor malt masse nå i dag:)

Formen er ikke helt på topp i dag kjenner jeg, kjenner at jeg ikke sov noe godt i natt for å si det sånn, og at klærne mine begynner å bli veldig små.. så får vel koste på meg en bukse eller noe snart! For er ikke noe godt med trange klær:(
Men nå skal jeg kose meg med et glass brus, og se litt på tv før jeg skal prøve å rydde i litt klær på gutterommet til kjæresten!:)


 
Hvordan er din dag vært? 

Nok en natt..

 • 11.07.2011, 01:10

For ikke mange timer siden satt jeg ved dataen og var så trøtt at jeg ikke en gang orket å vente på at Joakim skulle se ferdig det han så på på tv, så jeg gikk og dusjet og ka meg før han. Det skjer så og si aldri. Og kom meg i seng og sovnet tvert. Våknet igjen da Joakim kom opp og har ikke klart å sovne igjen etter det. Noe han selvsagt klarte..
Så da ble jeg liggende og spille litt på telefonen.. og så ga jeg rett og slett opp og stod opp og satt meg her i stede.. begynner å bli sliten igjen nå så håper jeg sovner når jeg legger meg i senga nå.. Hvis ikke blir jeg rimeig oppgitt.
Er alt for varmt, og kalt og klamt, og vondt og alt på en gang! :( IKke lett..
Men når prinsessa mi er her, er det virkelig verdt det vil jeg tro <3

Noen som kjenner seg igjen?

BIM treff? Unge mødre?

 • 10.07.2011, 22:06

Jeg har nettopp flyttet fra Moss til Ringsaker (Lismarka) eller jeg og kjæresten har jo ikke flyttet sammen enda, men målet er å sove første natta i leiligheten vår til fredagen. 
Men siden jeg har flyttet så er det jo ikke så veldig mange jeg kjenner i området her. Så jeg lurte egentlig bare på om det var noen andre ungemødre, unge gravide i nærheten av Rigsaker, lillehammer, hamar, gjøvik osv som kanskje hadde ville vært med på et BIM treff? Eller bare noen som var intresert i å bli kjent. Hadde vært veldig koselig med en lite tilbakemelding, fra noe i området, som enten akkurat har fått barn eller som er gravide osv. Noen å dele erfaringer med og bli kjent med :) 

Ikke gøy..

 • 09.07.2011, 23:02

Huff, nå ligger jeg rett ut på sofaen og kjenner at det ikke er lenge igjen til jeg skal krype under dyna og sove.. og jeg får til det da. I dag har jeg hatt skikkelig kynnere, og må si det er veldig slitsomt i lengden og det gjør faktisk at det er veldig slitsomt å være gravid også. Håper ikke jeg skal ha det slik som dette i tre måneder fremover.. da blir jeg nok veldig ukoselig til slutt.. huff. Men det kommer som regel bare utover på kvelden da.. Men slitsomt likevell.

Var ute å gikk tur med min svigermor i stad, for å slå av litt tid før Joakim kom hjem fra jobb, og jeg kjente godt på bekkenet også da at jeg ikke orker så mye, turen gikk greit, men hadde ikke orket stort lenger enn det vi gikk tror jeg..
Også ble vi jo helt spist opp av knott og mygg.. huff. Nå skal jeg nok kose meg litt med kjæresten før jeg skal lure meg under dyna og sove tenker jeg.. en stk sliten kropp som føler veldig på graviditeten om dagen..

Joakim kom oss i møte når vi var på vei tilbake på turen:)

Var så sykt mye mygg der vi gikk, så var ikke bare bare å posere på et bilde..huff..

har dere hatt en fin kveld? 

Slutt på overtid?

 • 09.07.2011, 14:58

Jeg satt og leste litt rundt på nettet og ble veldig glad når jeg fant denne artikkelen. Det betyr at vi gravide virkelig ikke trenger å være utolmodige eller gå langt over tiden lenger. 
Les denne artikkelen om de nye reglene for graviditet og overgangstid..

 http://www.nrk.no/helse-forbruk-og-livsstil/1.7707055

Gravid (Foto: colourbox.com)bilde fra Vg.no

Hva synes du om denne artikkelen?

Kynnere

 • 08.07.2011, 21:36

Jeg har aldri hatt kynnere før men tror faktisk jeg har fått det nå, eller har det akkuratt nå. Så skal prøve å beskrive det og se om noen kan fortelle meg om det er kynnere jeg kjenner.
Magen er for det første stien hard( vandlighvis er den bare hard der jeg kan kjenne babyen og myk ellers) Men nå er den helt stein hard over hele. Også er det på en måte et slags press nedover eller hva jeg skal si.. kjennes nesten ut som om jeg må tisse. samtidig som det er veldig spent ellers i magen litt sånn oppblåst følelse?

Er det dette som er kynnere?:) 
Eller er det noe annet? 

Uke 28 oppdatering + magebilder

 • 08.07.2011, 14:23

Da var enda en uke gått og jeg går nå inn i min 29 uke som gravid! Helt sykt! Denne uka har ikke vært veldig anderledes fra de siste ukene egentlig. Men kjenner godt at jenta i magen begynner å bli mye større for bevegelsene hennes er ikke lenger de samme, hun spreller og sparker ikke like mye, men mer flytter på seg. Og noen skikkelige spark da selvførgelig! Men som sagt mest de store bevegelsene hvor hun flytter på seg. Og hun sover nok mer enn hun har gjort tidligere, har faktisk ikke helt klart å feste døgnrytmen hennes helt, men hun er helt klart mest aktiv om kvelden og natten. Jeg kan også "kommmunisre" med hun på en måte. Ved å dytte på magen får jeg ofte en "dytt" tilbake fra hun. I følge de aller fleste sider går jeg også inn i mitt tredje og siste trimester av graviditeten! Og det er en utrolig deilig følelse!:)

Pregnant lady week 28 close up

Fra 28 uker og 0 dager til 28 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 1100 g 
CRL: 24,5 cm 
Full lengde: 33,5 cm

OM BARNET
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 26 uker gammelt. Hjernebølgenes mønster ligner det nyfødtes.
Fosteret blir stadig flinkere til å åpne og lukke øynene, suge og svelge. Lungene kan nå puste luft, men det er fremdeles best for fosteret å forbli i livmoren slik at det kan vokse seg større. For hver dag som går bedres prognosene for å få et sunt og friskt barn om for tidlig fødsel inntreffer. Fosterets kropp består av mellom to og tre prosent fett.
Sentralnervesystemet begynner også å bli så modent at fosteret klarer å regulere kroppstemperaturen og gjøre regelmessige pusteøvelser.
Hos gutter begynner testiklene å synke ned i pungen.


Ultralyd termin: 2.Oktober.
På vei:28+0 uker:)
Igjen til termin: 12+2 uker:)
Kjønn: Ei lita tulla<3
Utålmodig: Njaaaa, gleder meg jo veldig. Men er en del andre ting som jeg vil skal være ferdig først:)
Hodet ned: Nei. 
Aktivitet innenifra: Ja, hun har noen stille dager og noen dager hun er mer aktiv:)
Bestemt navn?: Ja, Mie skal prinsessa hete:)
Vektøkning: Huff..
Barnerom ferdig: Nei, hun skal sove hos oss en stund føst. Så tar vi det etter det:)
Alle innkjøp ferdig: Lista minsker veldig, mangler bare små ting nå:)
Strekkmerker: Har bare fått noen på brystet men fremdeles ingen ellers:)
Melk i brystene: Råmelk.
Om fødselen: Har ikke tenkt så mye på den. Det eneste er vel at jeg kanskje er redd det skal skje noe under fødsel?
Plager: Sover fremdeles ikke spesiellet godt..
Oppegående: Joda, men mye trøtt.
Sulten?: Nei, ikke noe mer enn før egentlig. Men prøver å være flink til å spise lite og ofte:)
Noen matkikk? : Ikke noe spesiellet denne uka egentlig, men veldig mye tørst. Og saftis frister jo fortsat ganske da:)
Hode festet? Nei.
Kynnere?:Nei, har faktisk ikke lagt merke til det enda..
Tungt?:Både ja og nei, men begynner å kjenne det virkelig nå!
Høygravid?: Nei, men bare noen uker igjen til jeg er det!:)
Vann i kroppen?: Nja, får fort hevelser i bena og fingrene når jeg blir veldig varm.
Neste kontroll ?: Neste kontroll er ikke før 10.august fordi jordmoren min har ferie hele juli så blir ikke neste kontroll før i august.
Pakket sykehusbag: Nei, har ikke tenkt så mye på den enda, er fremdeles ganske lenge til jeg kommer til å trenge den forhåpentlighvis:)
Humør: Kan vel si at humøret er som er været, ganske skiftende. Noenganger har jeg bare utrolig lyt til å legge meg ned og grine for ingenting..ganske slitsomt.Synes av en eller annen merkelig grunn at magen min  ser mindre ut denne uka? 

Stor shopping.. eller ikke?

 • 08.07.2011, 01:24

Vi kom oss på nattåpent men ble ikke akkurat så lenge, var ikke noe vi trengte som vi så. Og vi har ikke den beste økonomien så vi må prøve å bare kjøpe ting vi virkelig trenger. Så da endte vi opp med en eggdeler. Yepp. Det var shoppingen for i dag. Håpet egentlig på å finne noen fine gardiner og gardinstenger, men var ingen butikker der som solgte det, så da får vi ta det en annen dag tenker jeg. 
Etter handleturen fikk jeg en skikkelig kvalme over meg og kjempevondt i kroppen.. Så måtte legge meg nedpå litt og det gikk heldighvis fort over. Var nok bare kroppen som trengte noen minutter i stillhet.

Men nå skal jeg legge meg inntil den deilige kjæresten min og sove godt(prøve ihvertfall å sove) Kommer med ukes oppdatering på uke 28 i morgen tidlig!:)

Har du hatt en fin kveld?

 

En stk sliten gravid kropp!

 • 07.07.2011, 19:14

Det har ikke blitt så mye blogging fra meg den siste uke, men vi har vært rundt å fartet hele tiden.. først var vi en tur i Moss og koste oss der noen dager før turen gikk videre til ikea hvor vi fikk kjøpt litt greier også videre til Flisa hvor vi besøkte farmoren min og mannen hennes + Onkel, tante og søskenbarn. Også var ferien til Joakim ferdig og da gikk turen hjem igjen til hans foreldre. Og jeg kjenner virkelig at det har tatt veldig på kroppen min å drive å farte rundt, har nesten ikke gjort noe annet enn å sovet i hele går ettermiddag og i dag. Men om natta sover jeg ikke godt i det hele tatt.. Så sovet på dagen når min kjære er borte.. Ikke noe morro med slike dager!

For øyeblikket sitter jeg og venter på at Joakim skal kommer tilbake fra leiligheten, han er der borte og maler litt, fordi målet er å få flyttet inn til den 15, alltså om ca en ukes tid!:) Gleder meg utrolig masse. I dag hadde også kjøkkenet kommet på plass så huseieren var der og satt det opp, så håper virkelig at vi om en uke er ganske klare til å flytte inn!:) Når Joakim kommer hjem skal vi ned til Lillehammer siden det er nattåpent der, kaskje vi finner noe fint på salg?:)

Hva har du gjort i dag?
 

I morgen går turen videre..

 • 04.07.2011, 00:27

I dag har dagen vært ganske rolig, våknet ganske tidlig av at mamma kom hjem fra Bali. Hun har vært der og kost seg i en to tukers tid. Så vi fikk masse fine gaver, også en parfyme som jeg har ønsket meg. Mamma hadde også kjøpt med seg tre søte sommerkjoler til Mie, som kanskje vil passe hun nestesommer:) Og hun kjøpte en sengehimmel som skal henge over sengen mamma skal ha til Mie her, så vi ikke trenger å dra med oss det når vi skal på besøk:)

Ellers har dagen gått til å sortere å rydde klær, gud for en evig kjedlig jobb. Og prøving av hva som passer og ikke passer da. Mye som ikke passet for å si det sånn, men håper jeg kommer meg inn i det igjen etter fødsel.
I morgen går turen videre til Ikea også til min farmor hvor vi skal være i to dager, etter at vi har fikset litt små ting her i byen, må først til legen for å få sånn terminbekreftelse så jeg får søkt om engangsstønaden snart. Det er penger vi trenger.

Men nå tripper min kjære rundt her og venter på at jeg skal bli ferdig, så skal vi gå oss en tur:)

Hva har du gjort i dag?

Om meg

Ronja Åsen

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no