Ronja Åsen

- Mamma.Student.Samboer.Interiør -

Er dette nytt for deg?

 • 26.06.2017, 04:12

Jeg er ekstremt redd for høyder. Jeg har så høydeskrekk at om noe blir for høyt mister jeg omtrent følighet i bena. Det er som om alle musklene mine svikter på en og samme tid, at bena gir opp og ikke klarer å bære meg mer. Jeg kan også prestere å gråte om jeg synes det blir for høyt. Da jeg var liten kunne jeg ikke stå på en stol engang og se ned uten å føle denne skrekken. 

Jeg er mørkeredd. Jada, det også. Og det værste er jo at dette ble jeg egentlig først i ganske høy alder. Jeg tror faktisk ikke jeg ble skikkelig mørkeredd før etter at Mie ble født jeg. Jeg trodde man ble tøffere når man fikk barn. Men veldig mange av mine skrekker og forbier har nærmest doblet seg etter at jeg ble mamma. Før kunne jeg løpe ut om kvelden klokka elleve, bare fordi det var deilig. Nå tør jeg nesten ikke gå til søpla engang i mørket. 

Jeg elsker netthandel. Ja, jeg elsker virkelig netthandel, jeg er så svak for det. Noe av det beste jeg vet er å gå inn i en nettbutikk, legge alt jeg ønsker meg i handlekurven. Grøsse av totalsummen og krysse siden ut. Høres sikkert ganske rart ut. Men det er så moro. Også elsker jeg å få pakker i posten. Før jeg handler noe så sjekker jeg ofte rundt på masse nettbutikker, googler rabattkoder, googler prisforskjeller osv. Livredd for å betale mer for noe enn jeg må. 

Jeg har ekstremt dårlig selvbilde. Dette har jeg faktisk slitt med så lenge jeg kan huske. Jeg har aldri vært skikkelig fornøyd med meg selv noengang. Og med årene har det bare blitt dårligere og dårligere. Selvbilde mitt nå i dag er så lavt at jeg omtrent aldri ser meg i et speil. Jeg handler omtrent aldri klær, fordi jeg blir så  sykt lei meg når jeg ser på størrelsen. Jeg vil så gjerne gjøre noe med det, men det er så vanskelig.Jeg føler meg veldig ofte ensom. Før var jeg en jente som hadde flusst av venner, jeg var aldri alene. Våknet ofte opp fler meldinger på telefon. Nå føler jeg meg veldig ofte ensom. Mye av grunnen er også at jeg ikke tør å binde så sterke vennskap, jeg føler alltid at jeg gjør noe galt. Jeg er så redd for å bli skuffet. Men i perioder tenker jeg veldig ofte på det, sånn som når litt store ting skjer. Det var aldri noen som arrangerte baby-shower for meg, jeg feirer heller aldri bursdagen min, for jeg vet ikke hvem jeg skal be. Dette er nok mye min feil også. 

Jeg har hatt sammen bestevenn i over 20 år. Martine, min bestevenn gjennom alle tider. Gud så mye gøy vi har gjort. Aldri vil noen kunne ta plassen til Martine. Hun er og blir min one and only bestevenn noensinne. selvom vi bor langt ifra hverandre, og selvom vi ikke snakker eller er sammen så ofte som før. Så føler jeg det alltid så naturlig når vi er sammen, jeg føler alltid at vi kan snakke som om vi fremdeles så hverandre hver dag. 

Jeg er avhengig av musikk. Jeg føler meg naken uten øreproppene mine i lomma. så fort jeg er alene, eller så fort jeg gjør noe speislet må jeg høre på musikk. Jeg klarer nesten ikke sitte rolig på bussen eller toget uten musikk på ørene. Musikk kan få meg i alle mulige humør. Jeg kan bli enormt trist, og dyrke det med musikk. Andre ganger kan det komme på en sang og jeg kjenner at jeg virkelig kvikner til 

Jeg er en gråter.  Jeg gråter faktisk veldig mye. Man skulle kanskje ikke tro det, men jeg gråter veldig lett. Jeg gråter når jeg er lei meg selvsagt, eller så gråter jeg når jeg er glad, jeg gråter når jeg blir rørt, og jeg gråter når jeg blir sint. Innimellom kan jeg faktisk bare få et behov for å gråte. Hvor jeg bare må gråte litt. 
Jeg kan også høre på musikk, og plutslig kommer det masse minner til en sang og jeg må gråte litt.

Jeg har ødelagt livet mitt

 • 24.06.2017, 03:29

Jeg husker helt fra den dagen det ble kjent for offentligheten at jeg var gravid, så var denne setningen noe jeg fikk høre om igjen fler ganger. Enkelte dager kunne det være fler ganger, noen sa det direkte til meg, andre sendte meg meldinger og noen la det igjen som kommentar her inne på bloggen. 
Jeg husker de fleste mente jeg aldri kom til å få meg jobb, jeg kom i hvert fall aldri til å komme meg tilbake til lærlingtiden min, eller skolen generelt. Jeg hadde ødelagt alle mulighetene mine. " Du har ødelagt livet ditt". Men har man egentlig ødelagt livet sitt fordi man får barn i ung alder? Er det da virkelig sånn at man ikke skal gå mer skole? At man ikke skal gjøre noe mer ut av livet sitt? Skal man da bare sette seg ned i sofaen hjemme og vente på å bli gammel. Eller er livet sånn man gjør det til selv?Jeg har siden jeg var barn egentlig alltid hatt for meg planene for livet mitt. Jeg skulle bli psykolog, jeg skulle gifte meg, jeg skulle ha stasjonsvogn, jeg skulle ha sertifikat, jeg skulle bo i et hvitt hus. Akkurat sånn skulle livet mitt være. Når dette var på plass, ja da skulle jeg begynne og tenke på når jeg ville ha barn. 
Som dere vet ble ikke livet mitt slik. Jeg har begynt i den andre siden av planen min. Men det vil ikke dermed si at jeg aldri kan oppnå noe av det andre jeg hadde tenkt til? 
Jeg vil forsåvidt ikke bli psykolog lenger. Jeg vil for såvidt ei heller bo i hus. Stasjonsvogn har jeg(vi), jeg har ikke somlet meg til sertifikat enda, men dette er egentlig mest fordi jeg er så innmari redd for å kjøre bil. Jeg kunne godt tenkt meg å eid noe eget, en rekkehusleilighet hadde vært veldig bra, eller en større leilighet generelt. Hus har jeg ikke lyst til å bo i, da jeg er veldig husredd og knapt tørr være hjemme alene i leilighet. Men selvom jeg ikke vil bli psykolog så vil jeg gjerne bli sykepleier og kanskje til og med jordmor. 
Det jeg skal frem til er at jeg har klart ganske mye selvom mange ment at jeg hadde ødelagt livet mitt. Men jeg fullførte lærlingtiden min. Og jeg har nå kommet meg inn på skolen igjen, for å fullføre drømmen om å bli sykepleier og kanskje deretter videreutdanne meg.

At det har vært lett vil jeg ikke si. Hadde jeg kunnet få akkurat de barna jeg har nå bare litt senere i livet, når alt annet hadde falt på plass så hadde jo det selvsagt vært mye enklere. Jeg misunner jo innimellom medstudentene mine som kan dra hjem og bare ligge på sofaen eller gjøre lekser i fred og ro. Det er ikke noe man bare gjør når man har barn hjemme. Ro er innimellom et fremmedord for foreldre med småbarn. 
Jeg vil jo absolutt ikke anbefale noen å få barn når de er 18 år, selvom det har gått bra med meg, så er det fryktelig tungt til tider. Men om man bestemmer seg for at livet fremdeles har mange muligheter å by på så ordner det seg veldig ofte likevel. Man må bare være villig til å faktisk gi litt for det selv også. 

 

Søvnvansker

 • 23.06.2017, 17:49

Nå har jeg ligget på sofaen i snart tre timer. Og virkelig prøvd hardt å sovne. Jeg skal nemlig på nattevakt i natt, og jeg trenger virkelig å sove litt før jeg skal dit. 
Hadde jeg ikke skullet på jobb kan jeg nesten garantere at jeg hadde sovnet som en stein for lengst. Men når man virkelig må, nei, da får man det ikke til.
Othilie er hos mamma, Joakim er på jobb og Mie er jo også borte. Så jeg har i tillegg fred og ro. Jeg har flyttet meg rundt i hele sofaen snart, prøvd å ligge alle veier. Men tankene er hundre andre steder, og jo mer klokka blir, jo mer stressa blir jeg for at jeg ikke sovner.

Jeg skulle jo tro at jeg var sliten etter å ha stått opp tidlig, pendlet til og fra skolen og vært der i tilegg. Men neida, jeg er så våken som det går ann å bli tydeligvis.
Aller helst skulle jeg ønske jeg hadde fri og sat været var fint slik at man kunne feiret Santhans, men så heldig er jeg ikke i dag, og været er jo også så grått, så det hadde nok ikke blitt noe feiring ute uansett tenker jeg. Men nok småprat, nå skal jeg forsøke å legge meg nedpå litt igjen. Random bilde fra jeg ventet på toget i dag tidlig

Hva jobber du med?

 

Barnehagebilder

 • 22.06.2017, 11:25

For en liten tid tilbake var det tid for fotografering i barnehagen. Dette er ofte er høydepunkt for mange foreldre. I år var det ekstra stas for oss fordi det i tillegg til portrett-foto skulle tas søskenbilder av jentene. Vi var litt redd en stund for at det kanskje ikke ble noe bilder av jentene sammen og av Othilie, fordi Othilie hadde vært dårlig noen dager før bildene. Men heldigvis så ble hun frisk igjen til bildene skulle tas. 

Jeg har alltid vært veldig imponert over fotografer i barnehager, tenk å faktisk klare å få til brukbare bilder av så mange barn. Jeg får jo nesten ikke til å ta bilder av mine to en gang som der passe normale ut. Så jeg synes alle fotografer som tar på seg slike oppgaver fortjener en klapp på skulderen.
Jeg gleder meg veldig til bildene kommer i posten så vi kan se på alle sammen i god kvalitet. Da lover jeg å dele bildene med dere. 

Middag i Oslo

 • 21.06.2017, 23:21

Mens jeg satt på skolen i dag sendte Joakim meg en melding og lurte på om han og Othilie skulle ta toget inn til Oslo og møte med der. Han var tidlig ferdig på jobb, så det synes jeg hørtes veldig koselig ut. Været har jo vært helt nydelig i hele dag, så vi ble enige om at vi skulle gå ned på Aker brygge og spise middag der  i dag, vi må nesten kose oss nå som vi har halvveis barnefri, det merkes godt at vi bare har et barn, og så lenge det ene barnet også sitter i vogn kan man rekke mye mer. Hadde vi hatt med Mie hadde ting fort tatt litt mer tid, sånn det ofte gjør med barn. 

Othilie hadde ikke sovet i dag i barnehagen, så hun sovet jo selvsagt når vi begynte å trille fra Sentralbanestasjonen og mot Aker brygge, ikke helt lurt når klokka da var nærmere 16.30 alt, men jaja. Både jeg og Joakim har fri i morgen, så vi trenger ikke stå opp så veldig tidlig. Det er jo sommer og her i Norge vet vi godt at vi må utnytte det og kose oss mens sola er oppe. 
Vi satte oss ned på T.G.I Fridays, et standar valg når vi er i Oslo. Othilie sov i en liten stund med var ikke spesielt interessert i å våkne så hun var litt lei seg når hun til slutt våknet. Hun trodde nok det var kvelden hun stakkar. Men humøret kom seg fort med litt mat og drikke. 

Othilie synes det var utrolig stas å være på Oslo-tur i hvert fall, hun koste seg veldig mye. Både med is,masse nytt å se på og ikke minst å kjøre tog. Det var veldig moro synes hun. Så dette er jo noe vi kan gjenta senere! Gjør dere noen gang noe spontant og koselig?
Hvor liker du å spise i Oslo?

Hvite legger

 • 21.06.2017, 10:39

Jeg virkelig elsker at det er så fint vær om dagen. Jeg har virkelig forhåpninger om at dette skal holde en god stund altså. Det hadde vært så deilig. Vi trenger virkelig godt vær kjenner jeg. I dag har jeg til og med turt å ta på meg shorts. Selvom leggene mine er hvite som fy. Men jeg tenker jo også at de vil jo ikke kunne få noe farge heller om jeg skal gjemme de under langbukser fordi de er så hvite. Da må de jo få muligheten til å faktisk få litt sol på seg. 

Akkuratt nå sitter jeg på toget og er på vei til skolen. I dag er det norsk, jeg var veldig fornøyd forrige uke med norsktimene vi hadde da. lærerne virker veldig flinke. Og det har jo endel å si. Vi hadde også fått beskjed på skolen i går om at vi får bruke alle hjelpemidler uten om kommunikasjon og nett på matteeksamen. Og gud så glad jeg ble da de andre fortalte det. Det var virkelig noe jeg trengte. Da tror jeg til og med at det er håp for meg å klare å dra i land den karakteren jeg må ha. 

Håper alle får en super fin dag i solen i dag! 
 

Første ferien alene

 • 20.06.2017, 18:48

Vi er kom inn døra her for litt siden etter å ha kjørt Mie og tante Johanne på toget. Mie har en ekstremt stor kjærlighet til tanta si, så i dag når hun innså at det nærmet seg tid for at Tante skulle hjem så ble Mie ekstremt lei seg. Hun får nærmest en kjærlighetssorg når Tante drar. 
Vi begynte derfor egentlig bare å snakke om at en gang kan Mie få være med tante når hun skal hjem, og da fant vi ut at siden Johanne faktisk er sykemeldt en stund fremover så passet det egentlig veldig bra for Mie å være med nå i dag. Ting gikk da litt raskt og vi fikk pakket en koffert til Mie. Og dere kan tro hun gledet seg enormt.  Tenk at hun skulle ta tog da helt uten mamma og pappa. Reise på tur helt uten mamma og pappa. 
Selvom hun ble litt usikker akkuratt i det vi skulle si hade på toget, så tror jeg det blir veldig fint for hun. Og så vet hun at hun kan angre seg og komme hjem før om hun vil det også.  

Regner med at det er ei som kommer til å kose seg kjempe masse jeg. Tante hadde masse planer, og Mie har også fått med seg telefon klokken sin, slik at hun kan ringe oss akkurat når hun vil. Og det synes hun var en veldig fin trygghet tror jeg. Hun sier jo ofte at tante er bestevennen hennes, så jeg tror nok ikke det blir noe problemer jeg. Blir nok værst for mamma, pappaen og kanskje lillesøstern. Se på disse to da, det kaller jeg bestevenner det! Til og med i like klær! <3

Når reiste ditt barn alene?
Har ditt barn en super tante eller onkel?


 

Helgen i bilder

 • 20.06.2017, 18:08

Denne helgen har vi kosa oss skikkelig. Jeg møtte Johanne på toget på vei hjem fra skolen på fredagen. Det var veldig hyggelig å ha noen å reise sammen med hjem. Det var jo veldig typisk at det den dagen skulle regne skikkelig. Men vi ble heldigvis hentet på togstasjonen så vi slapp å gå hjem til oss. 
Joakim jobbet kvelden den dagen, men han hentet jenten for oss før han dro på jobb. Vi bestilte oss kebab hjem og koste oss bare den kvelden. 

På lørdagen jobbet Joakim på dagen, så vi andre tenkte vi skulle dra en tur til byen. Det vi hadde glemt på vei dit var at det var Mossedager. Så det var jo helt sinnsykt mye folk der. Helt ekstremt mye folk. Så vi ble ikke så veldig lenge før vi dro opp på jobben til Joakim og var der til han var ferdig.
Etter Joakim var ferdig på jobb, dro Mie og Johanne for å kose seg sammen bare de to, de skulle spise sammen og dra på kino.
Mie sa hun hadde hatt den beste dagen noensinne. 

Jeg, Joakim og Othilie var med et vennepar og grillet og så på båten deres. Det begynte dessvere å blåse veldig utover ettermiddagen. Men vi koste oss masse likevel. Othilie hadde på redningsvest for førstegang, og hun elsket det. Det var faktisk veldig vanskelig å få den av hun igjen.

På søndagen var det veldig fint vær når vi stod opp, planen var derfor at vi skulle dra å fiske krabber. Først lette vi på en strand etter blåskjell, men der kunne vi ikke finne noen. Så vi dro bort på en annen brygge, og der fant vi noen kjempe små skjell, Men vi fikk krabber med de også, etterpå fikk vi noen skjell av en snill gutt og da fikk vi kjempestore krabber. 
Jentene badet også litt på stranda, vi drakk brus og spiste boller. Når Joakim dro på jobb dro jentene, jeg og Johanne opp til moren min og spiste deilig middag der. En kjempe fin helg. Har du fisket krabber i år?
Har du badet i år?

Nytt design og syk

 • 19.06.2017, 20:59

Som dere sikkert ser så har jeg fått nytt design på bloggen min. Synes det er veldig fint. Planen er jo etterhvert å skulle ha en mer personlig heder også, men jeg vil ikke ta en brå avgjørelse på den, og jeg er så treg, så jeg har ikke fått bestemt meg for hvordan bilder jeg vil ha, eller hvordan de skal se ut heller. Men det er jo ikke noe som haster. Jeg er i hvert fall veldig fornøyd sånn det ser ut nå, og jeg føler meg veldig motivert til å blogge fremover. Har noen innlegg på lur.

Jentene har hatt fri fra barnehagen i dag, siden Tante Johanne er på besøk. Da vil jentene helst være sammen med tante, hun bor jo i Trondheim så da er det ikke så ofte vi får sett hun ellers i året. Og da nyter vi tiden når hun er her og bruker alle timene vi kan på kvalitetstid. Tenkte jeg skulle skive litt mer om hva vi har gjort i helgen i morgen, har også masse fine bilder fra helgen dere skal få se. 

I dag tidlig var jeg hos legen en tur,ekstremt vondt i halsen og ørene, jeg har jo også hatt vondt i øynene hele denne uka, så jeg er veldig spent på hvordan natten blir og hvordan formen er i morgen tidlig. Håper den er såpass at jeg kommer meg på skolen. 


Bilde fra Mie skulle tidligere i dag

Hva synes du om det nye designet mitt?
Noen forslag til hvordan heder skal se ut? 

Lenger skoleuke

 • 12.06.2017, 23:46

God mandag kveld alle sammen. Håper helgen har vært fin. 
Denne helgen har virkelig gått unna. Fredagen hadde Mie sovet over i barnehagen siden hun er skolestarter. Dette er en tradisjon de gjør hver dag. Moren min hentet hun da rundt klokken 10 på fredagen i barnehagen siden både jeg og Joakim var på jobb eller skole. De hadde ikke sovet så veldig mange timer den natta. Så da var det godt å bare ligge på sofaen til mormor og slappe av. 
På fredagen kveld skulle Mie i bursdag hos ei venninne, så mens hun var der dro vi andre ut og spiste før vi skulle hente hun igjen. 
På lørdag skulle Mie igjen i en bursdag på formiddagen og etter det dro vi oppover til familien til Joakim.  I helgen ble Othilie syk mens vi var der og har nå hatt feber noen dager, men vi håper det snart går over stakkars. 

I morgen begynner en ny skoleuke, denne uken begynner vi også med norsk. Det tror jeg blir veldig spennende. Lurer veldig på hva vi skal ha om norsken faktisk. Men vi starter i morgen med å ha matte fra klokken 11-18. Så i morgen drar jeg hjemmefra klokken 09, og er ikke hjemme før i 20 tiden. Sånn kommer tirsdagene til å bli en stund fremover. Men det overlever jeg, jeg vet jo at det bare er for en periode, så da går det bra. Også veldig spent på hvordan jeg synes det blir å være på skolen 4 dager i uken, frem til nå har vi bare vært der to dager i uken. 


 

Svar

 • 08.06.2017, 21:33

He du savna bloggen?

- I perioder har jeg savnet det veldig. Det er fler ganger jeg har hatt masse ideer om hva jeg kan blogge om. Men så har jeg også tenkt at det ikke er noe spennende. Men akkuratt nå gleder jeg meg over å blogge. Og tror det blir enda bedre når jeg får fikset bloggdesignet mitt om litt.

Plana for sommerferien?

- I år går ferien til Kristiansand. Vo reiser sammen med to par til som også har barn. Det blir nok veldig koselig og jeg gleder meg veldig. Ellers så blir det nok bare noen småturer hit og dit. Jeg har jo endel skole og eksamner i sommer også, så blir jo mye tid til det tenker jeg.

Koss æ live som tobarnsmor kontra bare Mie?

- Det er jo helt klar mer travelt. Men nå som Othilie begynner å bli litt større går ting litt lettere. Men den perioden der jeg ammet tok ting litt tid, bare det å komme seg ut døra med en kontra to barn er ganske stor forskjell. Men ellers er det jo godt at de begynner å kunne leke litt sammen, eller i hvert fall underholde hverandre. 

Koss går dæ mæ dæg?

- Med meg går det så bra som det kan gå vil jeg si. Sånn utenom at jeg gruer meg veldig til eksamensperioden senere i sommer så prøver jeg å fokusere på at dette er noe jeg skal klare. 

Hatt ein kjekk 17.Mai?

- Vi hadde en veldig koselig 17.mai. Været var også bedre enn vi hadde forventet. Så det er vi veldig glade for. Æ dæ noge du angre på at du sko ha jort/ikje jort mæ sistemann?

- Jeg skulle ønske jeg hadde vært flinkere til å ta bilder. Med Mie tok jeg ca 100 bilder hver dag med ordentlig kamera, i hvert fall de 2 første årene hennes. Med Othilie er det nesten bare tatt mobilbilder og ikke hver dag engang. Ellers så kunne jeg ønske jeg hadde filmet de mer og skrevet ned mer. 

Blir Othilie sistemann? 

- Enn så lenge er hun i hvert fall siste mann. Nå skal vi jo gå skole i endel år. Så får vi se når vi er ferdige med det om vi ønsker oss fler eller ikke.

Hva jobber du med?

- Jeg jobber som nattevakt på et sykehjem for demente. Begynte her i begynnelsen av april, så nå begynner jeg endelig å føle at jeg er litt kjent.


Hvis du fikk fler unger, hva skulle de hett?

- Jeg er ikke helt sikker egentlig, men det måtte jo vørt noe med "ie" ending da, siden både Mie og Othilie har det. 

Hva er din største drøm akkurat nå?

- Min største drøm akkuratt nå er egentlig å kunne få kjøpt noe eget. Vi merker veldig ofte at vi skulle hatt mer plass. Men det er ikke så lett å komme seg inn på boligmarkedet. 

Hva er drømmejobben?

- Jeg har alltid hatt lyst til å bli jordmor, og nå som jeg er så nære å kunne komme rett inn på sykepleien er ikke den drømmen så veldig langt unna lenger heller som den en gang har vært. 

Hvordan musikk liker du?

- Det går for det meste i det som er på topplisten. Jeg elsker musikk, klarer ikke sitte på en buss eller gå en tur uten musikk. Må også alltid sette på musikk når jeg er i bilen. 

Hva liker du å gjøre, utenom skole, og barn, har du noe interesse som du synes er gøy?

- Jeg synes det er veldig gøy å pynte til bursdager/fester/spesielle dager. Jeg elsker å dekke bord blant annet. Også elsker jeg å pakke inn gaver og gjøre det litt ekstra fint. 

Er du fortsatt opptatt av interiør?

- Ja, jeg er fortsatt veldig glad i å ordne med interiør! 

Hva bruker du mest penger på?

- Litt usikker egentlig, men er nok interiør, og barneting det går mest penger i. Jeg bruker egentlig veldig lite penger på meg selv ihvertfall. Kjøper kanskje klær til meg selv en gang i året eller noe. Ellers så går nok det meste bort i forbtuksting til barna. 

Hva er du mest redd for?

- Høyder. Jeg har ekstremt høydeskrekk. Sånn at knærne blir helt gelé. Jeg klarer nesten ikke flytte på bena. Ellers er jeg også mørkeredd, blant annet. Og redd for alle kryp, og flyvedyr.. edderkopper, biller, veps, flått, osv.

Går Othilie i barnehage?

- Ja, hun begynte i august. Og hun elsker det.

Har du fått sertifikatet enda?

- Nei, har enda ikke somlet meg til det. Jeg synes det er så skummelt å kjøre bil. Litt håpløs der altså.

Hva ser du på på tv?

- Jeg ser på ganske mye egentlig, men jeg er på Skam, Paradise Hotel (slutt nå da), og ellers er det mye random. går for det meste i netflix, viaplay osv.

Favoritt mat?

- Cæsar salat, helt svak for det. Spiser jeg borte og ser de har det på menyen, bestiller jeg alltid det. 


Favoritt drikke?

- Iste, elsker iste. 

 

 • Mie
 • Noe vi vil huske

  • 07.06.2017, 23:14

  Jeg skulle jo fortelle dere her en dag hvordan det gikk for Mie på balletten. 
  Hehe, det var litt av en opptreden. Mie er nemlig en liten frøken med mye vilje, som er sta og veldig egen. I tillegg er hun ekstremt sjenert. Og kan låse seg helt når hun synes noe er skummelt. Jeg kjenner meg veldig igjen i dette selv. Fordi når jeg blir veldig redd for noe så låser jeg meg litt.
  Ihvertfall, Da de kom inn i salen hadde Mie fått smålig panikk da hun så hvor mange mennesker det var der inne. Hun ville derfor egentlig ikke opp på scenen. Men ballettlæreren hadde fått hun med opp likevell, men der stod hun da, helt stille med armene i kors og turte nesten ikke danse i det heletatt. Først trodde vi hun egentlig var sur. Men hun fortalte selv etterpå at hun hadde vært så redd og sjenert så hun ville egentlig ikke likevell.

  Men hun blir i hvert fall husket da, det skal hun jo ha for. Vi glemmer ikke den opptreden hennes med det første kan man si. Men vi er likevell kjempestolte av den lille ballerinaen vår i hvert fall. Neste gang er hun kanskje bittelitt tøffere. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA   

 • Mie
 • Første gang på en ekte scene

  • 04.06.2017, 13:36

  I dag er det en stor da for oss. Mie skal nemlig være med i ballett stykke Coppelia i dag. Og det er jo veldig stort for oss alle. Det blir første gang de skal opptre på en ekte scene. Tidligere har vi bare sett på hva de har lært i studio der de har ballett trening til vanlig. Jeg er så spent på hvordan Mie synes det er å danse foran så mange mennesker. Hun kan jo bli litt sjenert når det er mange ukjente. 
  Jeg er jo så heldig at jeg har fått sett de øve noen av de siste gangene og det har rørt meg veldig. Så jeg gleder meg enormt til å se hele stykke i morgen. Kanskje en dag har Mie en " hvoedrolle" i et ballettstykke? Hun skal ihvertfall aldri tvinges til å drive med dansen om hun ikke ønsker det. Men det hadde jo vært veldig moro om hun hadde fortsatt da. Kanskje en dag begynner Othilie også? Eller kanskje Othilie er en helt annen type jente, kanskje hun ønsker å drive med fotball? 
  Oppdaterer med bilder i kveld eller i morgen. Ha en fin søndag!

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

  Jeg overvåker barnet mitt

  • 04.06.2017, 08:07

  Det er mye tanker og meninger rundt det å bruke gps klokker på barn. Og det å gi barn mobiltelefoner. Veldig mange mener at det å ha gps på barna sine er en overvåking av barn hvor man frarøver de friheten. Delvis er jeg enig i at man ikke alltid skal vite akkuratt hvor barnet sitt er. De må få lov å ha et privatliv de også. Jeg personlig er ikke for at man skal ha på barna sine gps for så å hele tiden sitte og følge med i en app på sin telefon, for så å kontakte barnet og spørre hvorfor, med hvem og hva de gjør der. 

  Mie begynner på skolen denne høsten, og for oss er det viktig at hun etterhvert blir så selvstendig at hun kan gå hjem fra skolen selv. Det vi jo da kanskje være dager hvor vi ikke har kommet oss helt hjem enda, og hun da må være hjemme alene litt. Da synes ihvertfall jeg som mamma at det er kjekt at barnet kan kontakte meg og fortelle at hun er kommet trygt hjem. 

  Da jeg var liten hadde vi hustelefon, så om jeg skulle ringe en venn, ringe mamma, eller ringe pappa brukte jeg bare hustelefonen. Nå i dag kjenner jeg faktisk ingen som har hustelefon, inkludert oss. Vi har heller ikke hustelefon. Spørsmålet var da og vi skulle kjøpe en mobiltelefon til Mie eller om vi skulle gå for en telefonklokke. Etter mange runder i tankeboksen, og etter å ha snakket med andre småbarnsforeldre, og våre foreldre falt valget på en telefonklokke. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  På klokken til Mie har vi lagt inn noen få kontakter, og det er bare disse som kan ringe inn til telefonen og bare disse hun kan ringe ut til. Dette er veldig kjekt. Da kan hun ha den på armen hele dagen(Hvis det er lov på skolen). Mie er såpas surrete til tider at en vanlig telefon hadde hun nok lagt i fra seg eller mistet en eller annen plass ganske raskt. 

  Om Mie er like eventyrlysten som jeg var som liten kan faktisk gps funksjonen ha en positiv innvirkning. Jeg var nemlig slik som liten at jeg bare skulle gå en liten snarvei, da ofte om kirkegården hvor jeg også da skulle vanne alle gravene. Andre dager kunne jeg finne en ny vei jeg trodde gikk raskere, men som heller tok 2 timer mer. Jeg husker så godt hvor ofte jeg kom hjem til en fortvila mamma, som hadde gått eller kjørt hele skoleveien for å lete etter meg, hvor redd hun var. Hadde jeg da hatt en gps klokke kunne hun jo faktisk funnet meg mye raskere når jeg ikke kom hjem som avtalt. 

  Med gps klokken vi har kjøt til Mie kan man også velge hvordan type klokke det skal være i displayet, om vi vil ha en digital klokke eller om vi vil ha som vanlig klokke. Vi har nå valgt å ha den som en vanlig klokke da jeg tror det er lettest for Mie å lære først. 

  Vi har så langt ikke brukt klokke så veldig ofte, men om Mie skal ut og leke på lekeplassen mens vi lager middag, så får hun den på, da kan vi bare ringe hun og si at middagen er klar. Når hun lærer å lese kan vi sende hun en melding og fortelle hun det. Man kan også legge inn avtaler så barna får en varsel når de skal komme hjem. 

  Mange vil nok som nevt over her mene at jeg overvåker Mie ved å sette på hun en gps. Men jeg mener heller at så lenge det brukes fornuftig er det bare en trygghet i hverdagen.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  Har ditt barn gps klokke?

  Hva er dine meninger rundt dette?

  Kombinere jobb og skole

  • 01.06.2017, 23:50

  God kveld alle sammen.

  Nå har jeg hatt to dager med fri fra skolen, og de har gått veldig raskt. Nå har jeg noen litt lange dager foran meg igjen før det er klart for en ny skoleuke. 
  I morgen er det tilbake på skolebenken, men i morgen er det heldigvis ikke en så veldig lang dag. Jeg begynner også på jobbhelgen min i morgen som nattevakt,  så etter skolen er det egentlig bare rett hjem,susse litt på barna mine, spise litt også prøve å sove et par timer før jeg skal gå på jobben. 
  Jeg tenker at jeg skal prøve så langt det går å kombinere nattevakt stillingen min med studiene. Jeg føler jeg bare må ta en måned av gangen, men utifra timeplanen min på skolen og vaktene mine på jobb så skal det stort sett gå veldig bra tror jeg, og det er jeg veldig glad for. 

  Nå er sekken pakket, klar funnet frem til i morgen og togturen er planlagt. Vi har også fått med oss finalen på Paradise Hotel(Jada, vi er enda ikke for gamle nok til det) SIer jo hvert år at " nææh, i år gidder jeg ikke å se på det. Men hvert år bare må jeg får det meg meg likevel. Ihvertfall, jeg var veldig fornøyd med paret som vant. Synes de fortjente det veldig. 
  Men nå skal jeg finne senga mi og lade opp til en innholdsrik dag i morgen. Så blogges vi kanskje på toget hjem fra skolen.    

   

   

                                                                                             - Ronja 
   

  Om meg

  Ronja Åsen

  Søk i bloggen

  Kategorier

  Arkiv

  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no