Ronja Åsen

- Mamma.Student.Samboer.Interiør -
 • Mie
 • Pottetrening

  • 29.06.2014, 15:07

  God dag.

  Vi har den siste tiden prøvd oss litt frem med pottetrening på Mie. Det er ikke hver gang hun vil. Men hun har gjort både stort og smått på potta si. Hun er ganske redd for å gå på doen etter en litt uheldig hendelse der hvor vannet sprutet hun opp i rumpa. Så vi måtte bare legge dotreningen på hylla en stund og heller kjøpe en potte. Jeg er ikke så veldig glad i potter fordi jeg synes det er skikkelig ekkelt og tømme de. Men hun synes selv det er bedre og det viktigste er jo faktisk at hun lærer seg og ha kontroll på når hun må på potta og ikke bare gjøre det i bleia. VI håper at sommeren kan være med på å gi resultater. Vi har prøvd ut forskjellige belønningssystemer men det funker ikke så veldig godt. 
  Hun går en del i bare truse hjemme og det funker ofte ganske bra det. Men hun er ikke så veldig ivrig. Men vi prøver oss frem sakte men sikkert hele tiden og håper hun kanskje blir motivert i barnehagen etterhvert når fler på avdelingen hennes slutter med bleie.  
  Målet er jo egentlig at hun skal være ferdig med bleie til hun fyller 3 år i oktober og det er jo ikke helt usansynlig det heldigvis.    Når ble barnet ditt ferdig med bleie?
  Hvordan fikk du barnet ditt til å slutte?

  #mammablogg #mamma #ungmor 

  Barnehagebildene 2014

  • 26.06.2014, 12:24

  Mie har for første gang tatt barnehage bilder dette året. Siden de ikke tar bilder på høsten i abrnehagen til Mie så tok de i slutten av mai. Jeg var veldig spent på hvordan de kom til å se ut, men tanke på at hun ikke er så veldig glad i å stå foran kamera om dagen så jeg så ikke akkurat for meg at bildede skulle bli så veldig bra.
  Så da vi fikk bildene ble jeg så utrolig overasket. Det er jo utrolig bra. Jeg virkelig elsket de og aner ikke hvilket bilde vi skal velse. Kan hense jeg heller må ha fler små i en ramme enn å ha bare et stort bilde. Det er www.fotoforalle.no som har tatt bildene og de burde få mer enn nok skryt som har fått vår unge til å smile slik på bilder.  

  Bildene er bare lånt fra siden dems men skal bestille de ganseke snart. Må bare skryte av den utrolig fine ungen min som jeg er så utrolig stolt av. 
  ´


  Hvordan var barnehagebildene til ditt barn?
  Tar de bilder på høsten eller våren?

  #bilder #barnehage #mamma 

  Interiør : På bordet

  • 25.06.2014, 21:08

  Interiør er virkelig noe jeg kunne skiftet ut så og si hele tiden utifra hvilken årstid det er og utifra hvilket humør man er og selvsagt hva som er i butikkene. Det er jo noe fint i butikkene hele tiden og det er virkelig moro og handle nye fine ting. Desverre har jeg verken lommeboka eller plassen til alt det fine. 
  Når sommeren kommer har jeg ofte veldig lyst til å rydde bort en del ting og få det mer åpent og mer lyst. Det er veldig deilig. Jeg vil også gjerne bytte ut alle de mørke lune fargene med lyse og friske farger. Og hva er vel ikke mer pent enn deilige frukter? Det enete er jo at det alltid råtner så fort og ikke minst at man spiser det opp så fort.

  Jeg har derfor kjøpt inn liksom frukter som jeg har pyntet med både på spisebordet og på stuebordet. Mie har nok smakt på alle fersknene som ligger på stuebordet men hun har enda ikke tatt noen bit at eplene. Samme med eplene har jeg satt et duftlys fra Ikea som lukter grønne epler. Tok bort alle de store tingene jeg hadde på bordet og setter det nok frem igjen når høsten kommer snikende. Da vil man gjerne frem igjen med lune og varme farger.
  Tenkte ihvertfall jeg skulle vise dere bilder av hvordan det ser ut på spisebordet og hvordan det ser ut på stuebordet. Ble veldig fornøyd selv ihvertfall.   Liker du å bytte ut interiør etter årstider?

  #mammablogg #interiør #sommer 

  Det varmer hjertet mitt

  • 24.06.2014, 21:38

  Hallo.
  Jeg vil bare begynne med å si at jeg er utrolig takknemmelig til alle dere som har gratulert meg med bestått fagprøve, og alle gode ord om hvor flink jeg har vært. Det er jo selvsagt mange som har klart fagprøven og det er jo ikke såå stort. Men for meg som fikk høre så mange ganger da jeg var gravid at jeg aldri kom til å klare å komme meg tilbake så er det en utrolig deilig følelse og vite at jeg fakisk har klart det til tross for at jeg ble mamma ung og ikke fikk fullført fagbrevet mitt da jeg skulle. Motivasjonen min hele veien var Mie og det å sikre hun en fremtid. Jeg tror nemmelig at det er motivasjonen til mange som får avbrutt skolegang pågrunn av barn, nemmelig akkurat det å sikre fremtiden til barna sine. Men nok om det, igjen jeg er utrolig glad for alle fine ord jeg har fått av dere alle! Og ikke minst alle som var innom bloggen min den dagen skal ha en stor takk. Jeg havnet faktisk på 130 plass på blogg topplisten dagen etterpå. Det var veldig stas. Tusen takk! Det varmer hjertet mítt. 

  Jeg har jobbhelg denne helgen så det er ingen late morgninger denne helgen, heller ikke så mye tid med familien. Men det er siste arbeidsdag i morgen før jeg har en dag fri. Det gleder jeg meg masse til. Da skal jeg sove lenge og ikke minst kose meg med denne godklumpen her. 
  #mamma #ungmor #utdannet
   

  Der kan dere se, jeg klarte det jeg.

  • 18.06.2014, 16:48


  Da jeg ble gravid med Mie var det mange som rådet meg til å ta en abort, fordi jeg aldri kom til å klare å gå tilbake igjen til skolen. Det ville si at de fleste fortalte meg at jeg kom til å havne som trygdet hos nav. Men jeg husker jeg undret meg hvordan det skulle ha noe å si uansett hvilken alder man var i?
  Nå en dame med jobb får barn må jo hun også tilbake i jobb, akurat som jeg må tilbake på skole eller jobb. Det er nok like tungt uansett om man er 17, 20, 25 eller 40 år når man får barn. For etter et år hjemme med babyen sin så er det tungt og møte hverdagen igjen med jobb og det tror jeg det er uansett hvilken alder det er snakk om.

  Når Mie var 6 måneder begynte jeg på egenhånd og søke meg etter lærlingplass, jeg hadde ingen rett på plass og ingen kunne hjelpe meg siden jeg bodde i en annen kommune enn jeg søkte i. Jeg hadde liten tro på at jeg noen gang skulle få jobb. Men jeg dro rundt og leverte ut søknader og ble innkalt til to intervjuer. på 19 års dagen min i 2012 fikk jeg tildelt lærlingplas. Jeg hadde slått ut hele 10 ander i kampen om den ene plassen og jeg var utrolig lykkelig og ikke minst stolt. Jeg skulle ikke havne under statestikken "unge mødre på nav" eller " unge mødre som hopper av skolen" jeg skulle fullføre fagbrevet mitt for Mies sin skyld. Det var helt tklart tungt og begynne å jobbe da Mie var 10 måneder gammel bare. Jeg ville jo gjerne vært hjemme med hun i mange år til. 

  Lønna var dårlig og arbeidstidene var vanskelige og få til å fungere med både meg og Joakim i turnusjobb, vi hadde ikke noen fet økonomi og heller ikke noen tid sammen. Vi jobbet mye annhvergang og møttes ofte bare i døra. Mie hadde ikke barnehageplass og vi måtte hver eneste kveld finne ut hvordan kabalen skulle gå opp dagen etter på. Takket være moren min og pappas samboer den gangen klarte vi å komme oss gjennom det første året. Gleden var derfor stor da Mie fikk tildet plass i barnehagen. Det andre året som lærling skulle bli mye lettere og det har det virkelig også vært. Nå ha vi litt mer tid sammen.

  Forrige uke skulle jeg opp til fagprøven. Jeg hadde gruet meg helt ekstremt, i og med at det er ganske lenge siden jeg gikk ut av skolen er det jo mye som har gått i glemmeboka og det heller ikke så lett og skrive og øve med en to åring i hus. Med nervene helt i spenn begynte jeg på dag en av tre på tirsdagen. Skiving gikk greit men jeg var veldig nervøs. Etter tre dager meg nervene helt i spenn og hundretusentanker i hode fikk jeg endelig svaret. Jeg hadde bestått fagprøven og var nå blitt helsefagarbeider. Nå mangler jeg bare å fullføre lærlingtiden frem til 19.august så har jeg faktisk et fagbrev helt i orden. En utdannelse. Jeg har fått bevist for alle som mente jeg ikke kom til å klare at jeg har klart. Jeg kom meg tilbake til skolen, jeg kom meg ut i lærlingtiden og jeg fullførte.


  At jeg ble mamma som 18 åring har ikke ødelagt noe for min del. 


  #mammablogg #stolt #ungmor #fagbrev #utdannelse

  Om meg

  Ronja Åsen

  Søk i bloggen

  Kategorier

  Arkiv

  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no