Ronja Åsen

- Mamma.Student.Samboer.Interiør -

HVA VIL DU LESE OM?

 • 26.06.2012, 21:50

Dagen i dag er ikke så mye å fortelle om, var en liten tur i byen og fikk kjøpt oss liftgardiner til den nye stua, Joakim fikk klipt seg så dro vi hjem og Joakim på jobb. Jeg og Mie var en tur på stranda før vi gikk opp igjen og koste oss med litt barnetv på senga før Mie fikk kveldgrøt og en dusj og sovnet godt i sengen sin. Etter det har jeg ryddet litt, og ellers ikke gjort så veldig mye. Har satt opp den "tv" kvelden for meg selv med masse forkjellige tv programmer. Så skal kose meg frem til Joakim kommer hjem fra jobb.

Jeg må bare si at jeg er litt tom for ideèr om hva jeg kan skrive om for tiden. Regner med at det blir litt kjedlig å bare lese om hva vi bruker dagene på.. Så jeg blir veldig glad om alle som leser bloggen min kan skrive en kommentar med hva dere vil lese om/høre mine meninger om. Det hadde vært moro!:)

  

HVA VIL DU AT JEG SKAL SKRIVE OM HER?

OPPDATERING

 • 25.06.2012, 23:05

Har vært lit stille fra meg de siste dagene, som dere vet så er vi på flyttefot og har hatt noen veldig stressende dager i det siste. 
Men nå er vi snart på plass i ny leilghet, vi får den på torsdag og frem til det skal vi være hos mamma. Grunnen til at vi måtte ut av leiligheten var fordi Joakim allerede har begynt å jobbe her i Moss. SÅ for øyeblikket skal vi være noen dager hos mamma, frem til torsdag når vi får nøkkelen til leiligheten vår. 
I helgen kjørte vi flyttelass, mens Mie var hos mamma. Vi er veldig heldige og har fått lov til å sette tingene våre i leilgheten mens vi venter på den. Så da har vi alt der når vi får nøkkelen. Det er utrolig godt. 
I går dro vi tilbake igjen til Åsmarka for å være med på avskjedsfest for Om, det var veldig trist og hun ble stakakrs så rørt! I dag har vi vært borte å vasket oss ut av leiligheten i Lismarka mens Mie var hos moren til Joakim så lenge. Så måtte vi ta turen nedover, og da måtte vi også ta farvell med Om vi også, veldig trist... Men vi håper vi ser hun igjen snart.

For øyeblikket sitter vi slitne i sofaen, etter en lang biltur og en tur innom Ikea. Så nå er det deilig å bare sitte i sofaen og slappe av, kjenner at det ikke er lenge til jeg skal legge meg og sove. I morgen skal Joakim på jobb igjen, men først må vi en tur til byen for Joakim skal klippe seg og jeg må innom en mobilbutikk fordi Mie satt å trykket på mobilen min i stad og har fått tastatuet til å bli japansk, og jeg aner ikke hvordan jeg skal få det normalt igjen.. Så det må jeg få fikset.

Ble desverre et arkvibilde i dag! Kamera mitt ladet seg ut da vi var borte i natt, så jeg fikk ikke tatt noen bilder...

Hvordan går det med dere om dagen?


 

STRANDATUR OG MARERITT

 • 22.06.2012, 12:56

For at kvelden ikke skulle bli så veldig lang i går så tok jeg og mamma med oss Mie ned på stranda  for å drøye tiden. Kan vel ikke si noe annet enn at hun elsket det. Hun tok masse på sanda, fikk kjenne på vannet og sselvsagt måtte hun smake litt også, og siden hun er bitt så stor, så lot jeg hun få smake på litt sand. Etter en liten stund var det på tide å trille opp på butikken en tur før det var tid for en dusj og grøt før hun sovnet kjempe godt. Da satt jeg og mamma oss for å spise litt og etter en stund kom Maya, en venninne av mamma. Vi satt ute på verandaen og snakket og koste oss da broren min kom og sa at Mie gråt. 
Jeg gikk inn til hun og det lå hun og stri gråt. Og hun var helt utrøstelig. Jeg har faktisk aldri opplevd hun som så lei seg noen gang. Jeg følte meg helt hjelpesløs, og hver gang jeg gikk inn på rommet hennes så gråt hun. Så da måtte jeg ta hun med ut på verandaen til de andre, det tok nesten en hel time før hun endelig sovnet igjen inne på rommet sitt.
Det er ikke bare bare å være liten og ha vinde mareritt. Men heldigvis gikk det veldig bra og Mie sov helt til halv ti på morgningen i dag.

Hittil i dag har vi vært ute å trillet en liten tur og lekt litt. Senere i dag skal vi i bursdag til pappaen min som ble hele 49 år på Onsdag. Så da blir det litt kaker på oss. Så blir nok ikke noe blogging før etter det vil jeg tro, Håper alle koser seg i dag!

Har dere vært på stranda i år?
Hva skal dere gjøre i dag?
Og hva synes dere om bildene? 

SOMMERDAG

 • 21.06.2012, 15:00

Sov så forferdelig dårlig i natt at det skulle ikke vært lov.. Heldigvis er jeg så heldig å ha verdens beste samboer og kjæreste at han stod opp med Mie og jeg fikk sove litt lenger. det var deilig det. Etter at jeg hadde våknet spiste vi litt frokost før vi dro opp på Ryggeheimen der jeg skal være lærling. Jeg begynte å få ganske panikk sidne jeg aldri hørte noe fra de, men det viste seg heldigvs å bare være streiken og at jeg snart ville få brev i posten. Og det er jo veldig fint å høre. Så nå får jeg bare vente på dette brevet da. 
Ellers er det bare 2 dager til vi skal kjøre flyttelass, og før vi skal opp igjen til Åsmarka og ta farvel med Om. Det blir nok veldig trist og rart egentlig, men vi håper hun en dag kommer tilbake igjne til Norge eller at vi får besøke hun i Thailand.

Nå er Joakim på jobb, og Mie har akkurat sovet en litne lur ute i vogna si. Selv sitter jeg og ser på om Breivik blir dømt som tilregnlig eller ikke. Etter det er ferdig tenkte jeg å kanskje ta med meg Mie ut på en liten trilletur eller noe. Endelig ser det ut som om sommerværet er kommet. Så nå får vi bare håpe det holder seg og at vi fortsetter å ha sommer noen uker. For det kjenner jeg at vi trenger.


Hvordan er været hos dere i dag?
Hva har dere gjort i dag?  

SISTE NATT I LEILIGHETEN

 • 19.06.2012, 23:17

I natt sov vi vår sistenatt i leiligheten vår i Lismarka. Igrunn er det utrolig rart å tenke på, at vi aldri skal bo der igjen. Men samtidig er det utrolig deilig å tenke på. Jeg har nok aldri vært bygd for et liv på landet, så for meg er det veldig deilig å komme meg tilbake igjen til byen. Dagen i dag startet tidlig og vi brukte så og si hele dagen på å pakke ned det siste vi manglet, noe som tok myyyye lenger tid enn vi først trodde. haff. Men vi ble nesten ferdig til slutt. Heldigvis.Mangler fremdeles litt men det får vi bare kaste inn i flytte bilen når vi flytter. Jeg er så ektremt redd for å glemme noe, så jeg kommer nok til å ransake hvert hjørne av hele leilighten i redsel for å ha glemt noe tenker jeg. 
Etter vi hadde pakket oss ferdig i dag dro vi bort til foredlrene til Joakim og spiste frokost(lunjs) der, før vi satt oss i bilen på vei til Moss. Uheldigvis ble været veldig fint og varmt når vi skulle kjøre nedover så vi hadde en super sur frøken i baksete som ikke klarte å sove fordi hun var såå varm stakkrs, vi måtte stoppe to ganger på turen og vandligvis trenger vi bare en eller ingen stopp. Har aldri vært så glad for å se Moss noen gang. Og den lille frøkna sovnet fort i senga si når hun kom i seng stakkars. Ikke lett å være liten å ikke vite hvordan man skal siifra.

Kjenner jeg er super sliten akkurat nå, så skal straks dusje og leggemeg kjenner jeg. I morgen skal Joakim ha sin første dag på jobb i Moss, så blir spennende å høre hvordan han synes det har gått. 


Fine jenta vår på biltur. 

Hvordan har dagen deres vært?
Hvordan er barnet ditt i bilen? 

 • Mie
 • MIE MODELL

  • 18.06.2012, 20:09  Har var hos sammen med Thea i en park i lillehammer i dag og tatt bilder. Og er så utrolig fornøyd. Vi har tatt så mye bilder inne i stuodioet hennes at vi var gått litt tom for ideer med hva vi skulle gjøre videre der inne, så denne gangen ble det blder tatt ute. Utrooolig morsomt med noen bilder ute også. Og det kunne jo ikke bli noe annet enn superbra med tanke på at Mie var modellen og Thea var fotografen. 
  Skal vise dere fler bilder senere, for i kveld har vi litt dårlig tid. Skal pakke sisterest i kveld. Så vi har litt å gjøre. Kommer sterkere tilbake til uka!

  HVa synes dere om den lillemodellen? 

  DEN TØFFESTE JEG VET OM!

  • 17.06.2012, 23:49

  Startet dagen i dag med solidemagekramper og skikkelig hodepine, klokken fem. Sov litt nå og litt da men lå for det meste bare å vred meg i senga frem til rundt 10. Hater dager som starter slik. FIkk våknet skikkelig og kjente jeg var kvalm også. Virkelig ikke noe deilig altså. Men etter noen paracett og en liten lur til utpådagen var formen fin igjen. Heldigvis. Hadde ikke hatt tid til å bli syk nå, midt i flyttingen. huff. 
  Men nok om det. Fikk ryddet litt til i leiligheten i dag, og da er enda mer nede i sekker og esker. Begynner å se veldig bra ut i kaoset her kan man si.  Er så vanskelig å pakke ned det siste liksom. Nesten litt umulig, for man vet jo ikke hva man trenger og ikke;) hehe. Men vi får det vel til. 

  På ettermiddagen i dag var vi å hørte på verssøsteren til Joakim, Om. Hun må være en av de tøffeste jeg vet om. Hun har bodd i Norge nå i snart ti måneder og hun stod der forran en stor folkemengde og sang på norsk, to sanger. Det er veldig veldig tøft gjort, og ikke bare det, men hun sang også utrolig vakkert. Kjente jeg ble så stolt på hennes vegne. Men gud så tøft, jeg hadde aldri turt å dra til Thailand og etter ti måneder sunget en sang på Thai. Når vi kom hjem så var Mie flink og sovnet nesten med en gang, etter lit grøt. Så nå håper vi hun sover litt lenger i morgen... hmm


  Mie i dag tidlig da hun hadde badet, så fikk hun ligge å lufte rumpa si litt:)


  Mie sitt antrekk, Hun ahr fått kjolen av Om, så da måtte hun ha på seg den.


  Det var en musikal, så de var litt skuespill og litt sang, om er hun helt til høyre i bilde.


  Hadde du turt å sunget for en folkemengde på et språk du bare hadde hatt 10 måneder på deg til å lære?

  Hvordan har søndagen deres vært? og er dere klare for en ny uke?


   

  PÅ BESØK

  • 16.06.2012, 21:47

  I dag har vi som sagt vært på besøk hos tanta og søskenbarna til Joakim. Det var super koselig. Vi koste oss med taco til middag og is og kaker til dessert. Og snille som de var hadde de funnet frem spisestol til Mie så hun fikk sitte rundt bordet med oss, og de hadde funnet frem lekematte og leker så Mie hadde det helt supert der. Stortsett blid og fornøyd hele ettermiddagen, sov litt i vogna si og var full fart igjen. Mie fikk også sververt middag hun aldri har smakt før, og det likte hun. Så jeg tror den kresne middagsperioden er over nå. Heldigvis. Ikke at det har vært et enormt problem for oss, men det er ikke alle butikker som har den hun likte best hele tiden. Etter noen koselige timer, begynte Mie å bli veldig ukoselig så da var det bare til å pakke sakene og sette nesen hjemover, Mie sovnet sånn ca fem minutter etter hun havnet i senga si stakkars, så hun var nok veldig trøtt tror jeg. 

  Nå skal jeg rive meg og Joakim opp av sofaen og prøve å lage et så godt system som mulig i dette flytterotet vårt, så det blir litt mer oversikt her over hva som er ferdig pakket og ikke. Tror vi trenger det for å si det sånn. Så skal jeg hoppe i dusjen og sove snart. Er egentlig helt utslitt kjenner jeg. Så skal prøve å komme meg i seng litt tidlig i dag.


  Mie og Karen, ser på telefonen til Karen


  Var heldig å fikk låne mobildekselet til Andrea.


  Fine middagsjenta som var på middagsbesøk!


  Også hadde de en såååå fin katt da.


  Mie ønsker seg veldig katt altså. Blir nok stor stas når hun kan komme så ofte hun vil til Mormor og kose på katten hennes!

  Hvordan har dagen deres vært?
  Nar ga den "kresen" perioden til banet ditt seg? 

   

 • Mie
 • HVOR STOR ER MIE?

  • 16.06.2012, 10:46

  I går var vi på grillings hso svigers, og vi var der såpass lenge at vi la Mie der en times tid før vi dro hjem. HUnsovnet for første gang i gjesteseng der. Hun var våken hele bilturen hjem men sovnet heldigvis fort i sin egen seng når hun kom hjem. Snille lille Miemor. Etter vi var kommet hjem fikk vi besøk av Thea, HUn har hjulpet oss med et lite bildeprosjekt(skal skrive mer om det senere). Vi snakket også om en ny shoot før vi flytter, og det ble avtalt at vi skal ta nye bilder av Mie allerde på mandag. Så det kan bli veldig morsomt. Gleder oss veldig til det. Det ble også snakk om at Thea kanskje kommer å besøker oss i Moss ganske rett etter vi ahr flyttet, og det blir jo også veldig koselig om hun får til det. 

  I dag skal vi en tur til Brumunddal på besøk til tanta og søskenbarna til Joakim. Før vi på kvelden må rydde og organisere litt til her. Må nok prøve å rydde litt i pappesker osv. Så det er lettere å få ting ut herifra når vi har flyttet. I morgen skal vi på sang på lillehammer, det er verstsøsteren til Joakim som synger så det gleder vi oss til å se. 

  Mie har knekt koden når det gjelder leken " hvor stor er Mie?" Når vi spør hun om det rekker hun årmene så høyt opp i været hun bare kan. Hun er såå søt når hun gjør det. Og så konsertert selv. Når hun først har begynt så må vi spørre maaaange ganger før det ikke er morsomt lenger. Er så moro for oss rundt når hun lærer seg nye ting, og ser at hun klarer fler milepæler. Det er den største gledn ved å være mamma nesten, det å se barnet sitt utvikle seg å lære nye ting.

  Hvor gammelt var barnet ditt når det lærte seg denne "leken"?
  Hva skal dere i dag? 

 • Mie
 • TRAVELT TRAVELT

  • 15.06.2012, 21:47

  God kveld!

  Vil bare inn å takke for at det var en del til som likte siden min på facebook, det setter jeg stor pris på. Og synes det er veldig koselig. Også vil jeg fortelle dere at det vil bli ganske hektisk for oss de nesten dagene så det kan bli litt såå der med bloffingen. Men jeg skal prøve så godt jeg kan frem til vi er i orden på nytt sted og ting er litt roligere.
  Planen var jo at vi skulle kjøre flyttelass lørdag den 30. Men det så vanskelig ut  få leid seg flytte bil den dagen, uten at det skulle bli så dyrt. Men pappa var så snill at han fikset så vi fikk leie en helgen før altså den 23. Så da fikk vi plutselig litt kortere tid på oss til å pakke føler vi. For nå må jo alt være klart allerede til helgen. Og vi drar til Moss allerede til uka, så dette kan bli ganske så hektisk egentlig. Men vi får det vel til. Det meste er faktisk pakket allerede så det som mangler nå er egentlig bare det som er i kjøkkensakpene. Heldigvis er vi ferdig med alt nede og vi er ferdige med klesskapene på soverommet. Så egentlig er det ikke så mye mer å pakke ned, og det føles veldig veldig deilig. Er ikke så mye mer som skal pakkes ned.
  Etter vi har dratt til Moss, med flyttelasset er det opp igjen dagen etter for å være med på fest hos svigers. Kan ikke fortelle så mye mer om det fordi det er litt hemmelig. Så det blir litt travelt. Heldigvis får vi lagre alle møblene våre i leiligheten vi skal leie, men vi får ikke lov til å flytte inn der før vi har skrevet kontrakt og vært i depositums møte med banken den 28. Men da får vi også nøkkelen og kan bare begynne å sette på plass. Det er utrolig deilig å tenke på! Gleder meg utrolig mye kjenner jeg.
  Men da vet dere det, at det kan bli litt stille fra meg rundt de nesten ukene, men skal prøve å godt jeg kan å holde dere oppdatert og komme med noen innlegg litt nå og litt da.

   

  Har dere det travelt i sommer?

  NY STELLEVESKE

  • 15.06.2012, 11:02

  Hadde vel egentlig bestemt meg for å ikke kjøpe ny stelleveske og heller bare kjøpe en vandlig veske og bruke det. Den vi kjøpte til vogna før Mie ble født var utrolig uorganisert, den ble veldig fort ødelagt og vi har vel egentlig ikke vært spesielt fornøyde i det hele tatt. Så en ny en måtte vi ha av et slag uansett. Jeg søkte litt rundt på nettet og snakket litt med andre mødre og spurte litt om noen hadde noen billige og fine stellevesker som var lette og organisere og med god plass i. Fikk masse godeforslag og mange som var utrolig fine. Men mange var veldig dyre også. 
  VI tok derfor turen til byen for å se om vi fant en stelleveske som vi likte og det fant vi, og på tilbud også. Betalte 399 for den, og det var halv pris. det er jo veldig positivt. Jeg falt for en stllevekse av merket RYCO. Den ahr sikkert et navn til, men husker ikke det i forbifarten, men den er helt sort. hehe. Hittil er jeg veldig fornøyd med den og angrer ikke på kjøpet. Mie er jo trossalt bare 8 måneder og skal nok bruke stelleveske en stund til.

   

  Hvordan stelleveske har du til ditt barn?
  Og hva synes du omd en vi har kjøpt?


   

 • Mie
 • I MAMMAS KLÆR

  • 15.06.2012, 00:02

  Moren min har heldigvis tatt vare på veldig mye av klærne etter meg, eller hun har tatt vare på de klærne som betydde noe spesielt og sikkert det hun synes var finest. Alle dinne klærne fant vi frem igjen når Mie ble født, og nå er det ganske mye av det som passer, det er masse fine sommerdrakter, masse fine sommer kjoler og noen super søte sett/drakter. Jeg elsker mange av fargene som var på klær før og mye av mønsteret. Heldigvis så passser Mie inn i mye av sommerklærne etter meg nå i sommer, og det er utrolig morsomt. Hun passer også inn i mange av "draktene" fra jeg var liten. Så i dag hadde hun på seg klær etter meg. Det første jeg tenkte var " nei, nå synes jeg nesten hun var veldig lik meg" men så var det nok bare sveisen og klærne som minnet meg om et bilde jeg har sett av meg selv. hehe. 
  Fikk ikke tatt noe bilde av hun i de i våken tilstand, men mens hun sov i vogna si etter vi hade vært i byen en liten tur i stad så tok jeg noen bilder. Stakkars liten sovnet i bilen på vei hjem og sov som en stein da jeg la hun over i vogna hennes. Lille Mie!

  Hva synes du om klærne?
  Har ditt barn brukt noe etter deg?
   

 • Mie
 • GRIMASER

  • 13.06.2012, 23:03  Dette er det nye Mie har begynt med, hun lager dette utrykket mens hun "snuser" med nesa kjempe fort og kjempe ivriig med høy lyd. Vi ander ler så vi holder på å tisse på oss. Hun er såå søt når hun gjør det. Skulle ikke vært lov. Hun synes selv hun er veldig morsom også, for veldig ofte så ler hun godt avs eg selv etterpå. Men dette er det nye hun gjør heele tiden. Er så morsomt å se hvor mye nytt hun lærer hver dag. Hun begynner også å bli mer iverig på å lære ting virker det som. For når hun ligger på gulvet eller sitter så prøver hun så godt hun bare kan å komme seg over i krabbestilling, Hun er også veldig ivrig på å prøve å reise seg etter ting, men hittil er badebalja det eneste stedet hun har fått det til. 
  Det var også først i stad hun skjønte hvordan hun skal bruke beina når hun skal gå. Vi hadde besøk av Johanne(tanta hennes) og ei som heter Marte(ei venninne av Joakim). Marte tok Begge hendene til Mie og da skjønte hun pluttserlig hvordan hun skulle sette beina forran seg når man skal gå. Vandligvis så pleier hun bare og stå å hoppe når vi holder hun i hendene. Men da lærte hun noe nytt i dag også.

  Fler barn som gjør denne grimasen? 

  MIE - 8 MÅNEDER

  • 11.06.2012, 23:34

  Dette innlegget er en dag forsent men. Mie var hele ÅTTE måneder i går. Tenk det da. bare fire små måneder igjen til hun er et helt år. Og det går skremmende fort skal jeg si dere. Ble hun ikke nettopp født da? Og hvor ble tiden av? 
  Når det gjelder Mie har hun faktisk gjort litt små fremskritt de siste dagene. Hun er nærmere og nærmere det å komme seg i krabbestilling og det å komme seg fremover. Hun har begynt å dra seg opp etter ting fordi hun vil reise seg. Hun klarte faktisk å reise seg opp i badebalja si her om dagen og stod med rumpa rett ut. Så fornøyd før hun deiset ned på rumpa igjen. Men det er helt klart fremsktikk. Ikke at jeg stresser så voldsomt med å få hun rundt men merker hun synes det begynner å bli litt kjedlig å ikke komme seg rundt. Så hun begynner å bli ivrig på å få det til.
  Når det gjelder matfronten har hun endelig begynt å akseptere nye matvarer. I dag fikk Joakim faktisk i hun et helt glass med noe heelt annet enn spagetti og kjøttsaus som egentlig er det eneste hun liker. Ble litt grimaser og frysinger, men hun fikk det i seg og beholdt det i magen. Så da er det bare til å vende hun til nye smaker og vende hun til litt biter i maten. Hun har også fått litt brødskive i det siste, eller fruktmos med brødbiter vil jeg vel kalle det.  Men hun spiser det.

  De siste to ukene har Mie vært et sant mareritt på nattestid, heldigvis litt bedre nå, men hun har vært helt umulig enkelte netter. Hun har våknet x antall ganger i løpet av nattaen og vært helt umulig til tider. Men det er ut som om hun har gitt seg litt nå. Vi håpet det skulle være tenner så det skulle være ne naturlig forklaring på tullet hennes, men kan ikke se noen anntydning til noen tenner i munnen hennes. Så det var nok bare en periode alle barn skal gjennom tenker jeg.

   Et barn på 8 mnd skal kunne:

  ♥ Holde gjenstander i begge hender samtidig. - Ja
  ♥ Begynne å riste gjenstander for å se om de lager lyd. - Ja
  ♥ Imitere hodebevegelser til andre personer. - Ja, hun prøver også på lyder innimellom
  ♥ Begynne så smått å utvikle "pinsettgrep". - Ja, hun er veldig opptatt av små detajer. 
  ♥ Sitte en stund uten støtte - Ja.
  ♥ Si mamma/pappa (dette er individuelt) - Ja, hun kan det. Men det er ikke bevist. 

  Nå begynner de å bruke fingrene mye mer. De piller på alle småting på leken med pekefinger. Det er en super tid å begynne med brødskiver om man ikke allerede har begynt. Skjær skiven i terninger og la barnet spise. Da får barnet øvd seg på ?pinsettgrepet? som er å plukke opp ting med tommel og pekefinger. Dette er utrolig viktig å lære. De kan nå holde ting i begge hender samtidig og de fleste har funnet ut at det er gøy å slå disse mot hverandre for å få lyd.

  Noen barn kommer seg i krabbestilling, men blir stående i den stillingen uten å komme seg fremover. Andre kommer seg fremover. Noen kan gå med støtte, andre bare står og hopper. Utviklingen nå er veldig individuell. Men de skal kunne stå med støtte. Altså at beina bærer hele vekten, mens du støtter så de ikke faller sidelengs. De aller fleste har sagt sitt første ord til nå, men dette er også veldig individuelt. - det meste her stemmer. Hun verken åler, kryper eller kommer opp i krabbestinng(gjort det noen ganger), og hun kan heller ikke gå om vi hjelper hun. Står bare og hopper.
  Hvor gammelt er barnet ditt?
   

 • Mat
 • MIDDAGSTIPS: LAKSEPAKKER

  • 09.06.2012, 21:24

  Nå blogger ikke jeg så veldig mye om matda, siden vi ikke spiser så veldig mye anderledes eller spennende mat. Men i dag har vi hatt middagsgjster og da må man jo lage litt mer spennende mat synes jeg. Så jeg laget noe jeg kaller Fiskepakker/Laksepakker. Det er moren min som har lært meg å lage det, og det smaker virkelig himmelsk godt. Vi pleier å severe poteter til, men det går sikkert ann å servere ris også. Det har jeg aldri prøvd selv. Men vil tro det også er veldig godt. Denne er veldig lett og lage og veldig godt. 

  Det du trenger er :
  - Laksefilet (jeg kjøper de som er uten noe ekstra)
  - Sitronpepper
  - Gulerøtter
  - Hakkede hermetiske tomater
  - Vårløk
  - Sølvfolie
  - Poteter
  - Margarin

  Jeg pleier alltid å begynne med å halvkoke gulerøttene, fordi de ofte tar veeeldig lang tid inne i ovnen. Så er det greit å koke de litt. Mens de koker pleier jeg å skrelle poteter og gjøre klar de til koking. Så hakker jeg opp våkløk i små biter og jeg tar alltid av skinnet på laksen. Når gullerøttene er kokt litt så de begynner å bli myke så skjører du de i skiver og så kan du begynne montering av pakkene. 


   Jeg legger ofte gullerøtter nedest, så vårløk, Så de hakkende tomatene før jeg legger på laksen, kryddrer den og tar en klatt med smør på toppen.


  Her er alle pakkene ferdig Pakken og klare for ovnen. Jeg pleier å sette de inn i ovnen på 225 grader satidig som jeg setter på potetene, de er veldig ofte ferdig helt likt. Men Sånn ca 30-40 minutter i ovnen.


  Slik ser det ut når det er ferdig. Jeg glemt eå ta bilde første gang jeg tok på til meg. Men tok bilde andre gangen jeg tok på til meg. Derfor er tallerken litt "skitten"

  Har du spist noe lignende?
  Synes du det så godt ut?
  Kommer du til å prøve dette?

   

  PHOTO: MIE I HAGEN

  • 09.06.2012, 18:47  Virkelig ikke noe proffe bilder dette her, Men vi prøvde å ta littt bilder av Mie da vi var ute i går mens vi blåste litt såpebobler, men det ble ikke så bra som vi hadde håper på kan man si. Ble nok feil lys osv. Men øvelse gjør mester, selv når det gjelder å ta bilder.

  Men hva synes DU om bildene?

  KOSELIG DAG

  • 07.06.2012, 20:52

  Dagen i dag har vært veeldig innholdsrik og fin. Vi var en tur borte hos bestemoren til Joakim, altså Mie`s Oldemor. Vi fikk ikke vært der så lenge da vi fikk meling av min farmor og mannen hennes Bengt som var i nærheten. De bor egentlig noen timer unna oss så vi måtte nesten rekke å hilse på de en tur. Så siden besøket hos den ene Oldemoren til Mie ble så kort så bestemte vi oss for å be hun på middag til helgen. Så fortet vi oss hjem så vi fikk hilst på Farmor og Bengt. Altså Oldemoren og Oldefaren til Mie da. Så da fikk hun hilst på masse oldeforeldre på en dag. Litt dumt det ene besøket ble så kort da selvsagt, men. Det tar vi igjen til helgen. 

  Egentlig skulle vi fått besøk denne helgen av Lina, Marius og Unni-Sofie. Det er de jeg og Mie besøkte i Volda i februar. Men så har Lille Unni-Sofie stakkars fått et virus og var virkelig ikke i form. Så denne gangen måtte de hoppe over besøket. Veldig veldig synd, for vi hadde gledet oss sååå masse til å se de igjen. Men det er ikke moro å være borte på besøk når man har med seg syk baby, og det hadde ikke vært veldig moro om Mie ble smittet heller. Så vi får heller ta det igjen. Vi har tenkt til å prøve å avtale et møte i Juli/august en gang, så da kan de komme å besøke oss i Moss. Det blir nok veldig veldig koselig regner jeg med! Så da får vi glede oss til det. 

  Nå er Mini i seng og jeg og Joakim skal kose oss med CSI mini maraton! Hihi. VI mår ekke å se alle episodene vi har tatt opp før vi gir fra oss dekoderen siden vi ikke skal ha det tv selskapet når vi flytter til Moss. Vi har noen episoder å ta igjen, så nå skal vi kose oss i kveld med det, før jeg skal skrive en handleliste. I morgen skal det storhandles og fylle opp kjøleskapet her. I morgen skal jeg også prøve å rydde i klærne vi har i skapet på sove rommet. er nok mye som kan kastes, mye som kan gis bort og mye som må sorteres inni der tror jeg. Så det er litt av en jobb. Skal bli godt å bli ferdig med den.


   Finingene mine <3

  Har dere hatt en fin dag?   

 • Mie
 • HVOR ER MIE?

  • 07.06.2012, 11:10

  Siden Mie går baover så blir hun fort borte under ting. Som under lekegrinda er et sted hun pluttserlig blir borte. Heldigvis har vi ikke så mye møbler hun kan bli borte under. For det kan jo bli litt skummelt, hun kan jo sette seg fast osv. Men det har enda ikke hendt heldigvis. Så får håpe vi slipper unna den biten. Hun har for stor bleierumpe til å komme seg under stuebordet så der får hun bare bena under før hun uler som en liten hund og jeg må hjelpe hun ut på lekematta si igjen. hihi.


  Mie langt fremme....


  Mie litt lenger bak.....


  Mie enda lenger bak....


  ... Nesten helt under..


  Og heeelt borte...

  Fler barn som "setter seg fast" siden de bare går bakover? 

 • Mie
 • KRABBETRENING

  • 06.06.2012, 22:50

  Det skal sies at Mie var veldig tidlig ute med å snu seg rundt og hun var veldig tidlig stiv i kroppen, slik at hun stod stødig, hun satt også veldig tidlig helt støtdig uten noen støtte. Men der stoppet det litt opp for en stund. Mie har en eller to ganger reist seg i sengen sin. Men ikke noe mer. Hun er ikke i nærheten av å krabbe heller. Hun har kommet seg opp på alle fire kanksje tre ganger uten noen hjelp. Men det er det. Hun ligger for det meste på magen med bein og armer rett ut og "svømmer" i luften. Ser ikke spesielt lurt ut. Ikke er hun flink på å åle seg fremover heller, hun kommer seg baover og i ring. Det er det hun får til stakkars. Hun blir innimellom veeeldig frustrert når hun så gjerne skulle hatt noe som ligger forran hun, men når hun prøver går hun baover. Da blir hun til tider ganske så sint. Men hun lærer nok snart får vi tro og håpe. For hennes egen del. For min del er det greit å vite hvor jeg har hun. Alle barn er jo ikke like, fler barn av de jeg vet på Mie sin alder har allerede begynt å gå etter gåvogner osv. Men vi er heldige og har en baby litt lenger. Skal vel ikke klage på det. De blir jo så fort store likevel! Men jeg tror hun hadde syntes selv at det hadde vært kjekt med å komme seg frem. Derfor har jeg prøvd å sette hun opp på kne og la hun øve litt på det. Hun blir ofte bare stående og gynge frem og tilbake en god stund før hun detter sammen helt flat på gulvet. Men øvelse gjør mester. VI prøver å la hun ligge mest mulig på gulvet, så knekker hun nok koden ganske snart tenker jeg.


  SE mamma, jeg er så flink!

  Når begynte ditt barn å krabbe/krype?   

  INGEN SOMMER UTE, SÅ DA.......

  • 06.06.2012, 20:40

  ....LAGER VI SOMMER INNE!!!

  SIden vært bare viser seg fra dårlige sider om dagen så må vi nesten lage sommeren inne. Mens vi var en tur på Obs og hamstret brus så kjøpte vi med oss en søtt lite hallokitty basseng til Mie. Er greit å ha om det skulle bli sommer en gang i år. Selvom det ser veldig dårlig ut enda. Gradene holder seg på rundt 10+ og det er jo ikke akkurat sommer varme vil jeg si. Her har det også bare regnet de siste dagene. Uten om akkurat nå da, nå er det sol og nesten helt blå himmel. Så vi får håpe det holder seg til i morgen og at gradene stiger litt. Men sommern er enda ung da heldigvis, Fin været kan egentlig komme i Juli, for da har vi flyttet til Moss, og kan nyte late strand dager.
  Siden sommern ikke kommer så bestemte vi oss for å lage litt sommer for Mie inne i steden for. Hun hadde en badedrakt liggende hun ikke hadde brukt enda, og hun hadde jo fått nytt basseng, selvsagt måtte hun prøve ut det. Så da fylte vi det opp inne i dusjen og prøvde ut både badedrakta og badebassenget inne i dusjen.  Mie synes det var veldig spennede med såååå stor badebalje da. Litt større plass i bassenget enn i badebalja hennes.


  Joakim ville også være med å bade. hihi!

  Er det sommer hos dere enda?
  Klare for sommer? 


   

 • Mie
 • PRINSESSA VÅR!

  • 06.06.2012, 15:42

  Men prinsessekrone og prinsessesutt!

  Hva synes du om bilde?

  HUNDERFOSSENFAMILIEPARK

  • 05.06.2012, 22:17

  På søndag var jeg og Mie med svigerfamilien min på tur til Hunderfossen. Siden Joakim jobber så kunne ikke han bli med, og det var veldig fint for meg og Mie å ha noe å gjøre så dagen gikk. Vært var vel ikke helt med oss kan man si. Når vi dro herifra var det ikke mer enn tre varmegrader, så Mie måtte ha på seg ulldress, og tykk god lue. Var så kaldt at jeg nesten burderte å finne frem igjen voksiposen. Det er jo helt sykt med tanke på at vi er kommet til juni og vi fremdeles må kle oss i ull. 
  Når vi kom frem så regnet det veldig, men heldigvis ble det opphold i løpet av dagen. Siden været var imot oss når vi kom dit tok vi alle " inne tingene" til å begynne med. Mie fikk være med rundt i Eventyrslottet i sånn vogn,tittet med store øyne på alle eventyr figurene. Hun fikk også være med å kjøre traktor på traktorbanen. Men uten om det måtte hun stå med bestemoren sin og se på oss andre, hun sov heldigvis en del i vogna si da. Flinke jenta vår. Ellers grillet vi pølser og koste oss veldig. Blir morsomere neste år når Mie får være med litt mer tenker jeg.  Har du vært i Hunderfossen familiepark før?

  BILDER FRA 17.MAI

  • 05.06.2012, 20:56

  Jeg er bare litt sent ute synes jeg. Men bedre sent enn aldri? Er det ikke det man sier? Tenkte ihvertfall jeg skulle dele noen av bildene med dere, selvom det er nesten en månede for sent. Siden jeg ikke har skrevet noe om 17.mai her omtrent, så skirver jeg kort nå om hvordan dagen var. 
  Vi stod opp i god til, eller vi ble vel vekket av korpset som gikk forbi rundt syv på morgningrn. Så ordnet vi oss og dro til byen etter hvert. Mie var ikke helt fornøyd til å begynne med, men etter en god blund i vognen så var hun i strålende humør, gassballong fikk hun også. Vi var ikke så veldig lenge i byen siden vi ble fort slitne og Mie sutret en del. Tror ikke hun synes det er så veldig gøy med store folkemengder. Når vi kom hjem så spiste vi sodd sammen med mamma og Mie koste seg veldig så fort hun hadde fått av seg bunaden og fikk sitte på gulvet å leke.
  På kvelden dro vi til byen igjen for å s epå russetoget, siden det var mitt årskull som var russ i år. Kan vel ikke si at toget inponerte så veldig,men det kan jo ha noe å gjøre med at jeg begynner å bli noe eldre også da. Alt i alt hadde vi en veldig fin dag.


  FIneste,sureste og trøtteste Mie:)


  Hva synes dere om bildene?
  Hadde dere en fin 17.Mai?

 • Mie
 • NATT TULL

  • 02.06.2012, 11:57

  Mie ligger ute i vogna si og sover så jeg prøver å slenge inn et innlegg til dere så lenge. Før jeg skal hive meg rundt med støvsugeren her. Vi har allerede fått pakket ned en del ting, og fått solgt unna en seksjon vi ikke har brukt for lenger. Vi vet vi ikke kommer til å ha plass til den der vi skal flytte så derfor måtte vi selge den. Egentlig hadde vi trodd det ville ta litt tid å få solgt den, siden de måtte hente den og det kan jo bli ganske vanskelig, men i går ble den hentet, omtrent et døgn etter at jeg la den ut til salgs. Det er litt moro. Men stua ble veldig tom og trist etter på kan man si. hehe. Men det meste blir nok litt tomt og trist etterhver her kan jeg tenke meg. Har tnekt til å vente over neste helg med å pakke så veldig mye mer ned. Siden vi får besøk neste helg. Og da er det greit at det ser litt koselig ut her ihvertfall:) 

  I dag er ikke planene så mange egentlig. Skal slappe litt av tenkte jeg, for Mie har bare tullet de siste nettene så jeg kjenner jeg er helt utslitt av alt tullet hennes. Håper det bare er en liten periode og at det snart blir bedre. For dette sliter ut mammaen og pappaen hennes helt. 


  Et bilde fra vi var i Moss. Synes det var så søtt at hun lå med bena ut gjennom sprinklene.

  Hvordan sover deres små om natta?
  Var ditt barn noen gang gjennom en slik periode at de våknet mye på natta?

   

  Om meg

  Ronja Åsen

  Søk i bloggen

  Kategorier

  Arkiv

  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no