Ronja Åsen

- Mamma.Student.Samboer.Interiør -

Svar på spørsmålsrunden

 • 25.06.2011, 14:31

Har du mange venner som støtter deg ?
Jeg trodde nok jeg hadde fler venner som støttet meg enn det jeg har, men jeg har et par gode, og det holder i masse vis!:)
Hva mente vennene dine om at du ble gravid?
Først så fikk jeg masse god støtte fra de aller fleste, men jo lenger jeg er kommet jo fler har "dappet av" og det har kommet frem at fler av de har snakket masse stygt bak ryggen min.
Syntes de at du burde ha tatt abort?
Nå i ettertid har jeg jo hørt at fler av de synes det, men mine aller nærmeste venner har støttet meg hele tiden og de har aldri nevnt noe om at jeg burde det:)
Er alle i familien din støttende ovenfor deg?
Ja, både familien min og familien til kjæresten min viser veldig god støtte, og det er veldig godt. De har hjulpet oss langt på vei.
Tror du at det kommer til å bli vanskelig økonomisk for dere?
Vi kommer jo selvførgelig ikke til å kunne leve som konger og dronninger, men jeg er ganske sikker på at vi kommer til å få det til å gå rundt. Selvom kjæresten min må jobbe veldig mye..
Hvilken dato flytter dere?
Selve datoen er ikke satt enda, men i begynnelsen av Juli håper vi på at ting er på plass!:)
Hva kommer du til å savne mest når du flytter hjemmefra?
Jeg kommer til å savne mammen min, og familien min, katten min og at jeg bodde veldig sentralt i Moss. Kommer nok til å savne de korte avstandene til alt og det praktiske kanksje.Skal dere flytte langt unna der du bor nå?
Fra Moss der jeg har bodd og til Lismarka der vi skal bo, er det ca 3 og en halv time i bil. Så det er et stykke..
Håper du på at kjæreste din og du flytter tilbake til Moss en gang?
Jeg har vel et lite håp om at vi flytter nærmere Moss en gang i hvertfall, mer sentralt kanskje.. Fordi jeg er veldig valdt til å bo sentralt.
Hvorfor valgte dere det navnet til jenta?
Fordi vi ville ha et spesiellt navn, eller et som ikke er av de vandligste, og som samtidig ikke er snodig, og lett og uttale:) Og fordi vi syns det er fint så klart:)Gruer du deg til fødsel?
Jeg gruer meg ikke akkurat til fødsel. Det eneste jeg har tenkt på er om det skulle skje barnet noe. Ikke meg selv.
Kjenner du morsinnstinktet enda?
Vel, jeg kjenner det vel egentlig, jeg tenker jo alltid først på hva som er best for den lille i magen.
Er du mye bekymret?
Jeg tror aldri jeg har bekymret meg så mye før som det jeg har gjort nå etter at jeg ble gravid. Tenker konstant på om det kan være noe galt og lignende.. Så ja, er vel ganske mye bekymret.
Har du lyst på fler barn senere?
Ja, jeg vil ha ett eller to barn til senere..Men nå i første omgang holder det med en:)
Hvor mange år vil du ha mellom barna?
3 eller 4 år, noe mellom der. Jeg syns barn skal få være små alene, og jeg vil at første man skal være ferdig med bleie før nesteman kommer:)
Hvor lang tid bruker du på blogging hver dag?
Det varierer egentlig fra dag til dag, noen dager bruker jeg nok lenger tid enn andre, fordi jeg har mer å skrive om, fler bilder og legge ut og lignende.
Var graviditeten planlagt?
Nei, den var ikke planlagt, tror ikke det er så mange på 17 år som planlegger å bli gravid. Men hun er veldig ønsket nå.
Brukte du prevansjon?
Ja.
Hvor mange uker var du på vei da du fant ut at du var gravid?
ca 5 uker tror jeg.
Hvordan fant du ut at du var gravid? Hva var det som fikk deg til å teste?
Jeg fant det ut ved å ta graviditetstest, det som fikk meg til å teste var at mensen uteble.
Hadde du noen tegn til mensen helt i begynnelsen, eller uteble den helt?
Hadde noen smårosa blødninger om jeg kan kalle det det.. Men vil vel si at den uteble helt.
Tenkte du noen gang på abort?
Tanken streifet meg noen ganger ja..
Hvor mange uker var du på vei da du merket at magen hadde vokst litt?
Jeg tror jeg var rundt 15 eller 16 uker på vei, da jeg syns magen begynte å endre seg veldig.
Hvor gammel er kjæresten din?
Joakim er 19 år.
Hva tenker du om å starte opp skole igjen etter å ha hatt et friår? Mange som sliter med det.
Jeg er veldig fast bestemt på at jeg skal klare skolen etter et friår, hvis ikke så får jeg prøve et annet alternativ, jeg skal ihvertfall klare å utdanne meg. Det er jeg helt fast bestemt på!
Var barnet planlagt?
Nei, men hun er svært ønsket nå.Hva var det første du tenkte på når du fant ut at du var gravid?
Det husker jeg faktisk ikke, tror ikke jeg tenkte så mye..
Hva er dine største bekymringer for det å bli mor?
Jeg vet ikke helt.. å misslyktes helt?
Hvilke blogger leser du og hvorfor?
Jeg leser mange mamma blogger, og gravide blogger, men leser også venners blogger, og de som er på vennelista mi, titter jeg innom når de har postet innlegg.
Hva syntes du om gurosm.blogg.no?
Fin blogg det:)
Hva syntes du om saralp.blogg.no?
Også en fin blogg:)
Hvilke sminke bruker du?
Nå på sommeren prøver jeg å bruke så lite sminke som mulig,men til vandlig bruker jeg Id sin sminke:)
Hvordan reagerte familie og venner på at du var gravid?
Det var veldig mange forskjellige reaksjoner, noen tok det fint andre tok det med et sjokk.
Tenker du noen gang på hvordan livet ditt hadde vært nå hvis du hadde tatt abort?
Har vel egentlig ikke tenkt på det nei, men jeg tror nok jeg hadde tenkt veldig ofte og veldig mye på det. Kanskje angret veldig..
Hvorfor er himmelen blå?
Synes ikke den er så ofte blå jeg.. oftere grå og overskyet.
Tenker du mye på at alle statistikker er i mot deg når det gjelder å få barn som ung?
Nei, det tenker jeg ikke så ofte på.. Tenker heller på at det er mange som har klart det før jeg, så da klarer sikkert jeg det og.
Tror du at du og kjæresten din kommer til å holde sammen? For du er jo bare 18, og det finnes jo mange gutter der ute?
Jeg kan jo ikke si noenting sikkert, men sånn som ting er nå, føler jeg at vi kommer til å holde sammen og håper jo selvførgelig det. Men man har jo aldri noen garanti. Men tenker ikke på at det kan ta slutt. Fordi det er ganske liten sjangs for at det skjer akkurat nå.Har du kjøpt inn mye selv til babyen eller har du fått det? Hvem har du eventuelt fått det av?
Vi har både kjøpt en del ting selv, og fått noe. Vi har fått av bekjente, familie og venner som vil hjelpe oss siden vi ikke har så god råd. Men vi har også måttet kjøpe noen ting selv:)

Man skal se og høre mye rart..

 • 22.06.2011, 21:57

Det er helt utrolig hva man kan se på Oslo S om man bare sitter og ser på alle som går forbi. Som oftest må jeg sitte mellom en time og førti minutter og vente på togbytte og på de minuttene kan man se veldig mye rart.
Noe er veldig morsomt, mens annet kan være veldig sjokkerende. Som i stad da jeg så ei som gikk med barnevogn og muskk i ørene. Det hun ikke hørte var at den lille i vogna hylte av full hals, rett før jeg hadde tenkt til å reise meg og siifra til hun var det en annen dame som kom meg i forkjøpet. Det værste var at damen med barnevogn ble sur.

Ellers kan man se alt fra eldre damer som diskuterer og stemorsblomstene deres er spist opp av et innsekt under jorda eller rådyr, de svitchet frem og tilbake om hva det egentlig var som var hendt med disse blomstene i nesten tretti minutter. Men jeg tror de ble enige om at det sikkert var rådyr.
Jeg så også en svensk mor med tre barn på slep, hun hadde tatt feil tog og havnet på feil stasjon. Og det eneste hun hadde å si var at det var de dumme nordmennene som ikke hadde forstått hva hun sa på toget! Haha!:)

En ting er ihvertfall sikkert, det finnes uendelig mange type mennesker og alle er forskjellige. Og hvis du skal sitte lenge og vente et sted, så annbefaler jeg deg å sette deg ned og se på alle rundt deg. Det får virkelig tiden til å gå!:)


//google.no

Syns du det er artig og se på mennesker?

Spørsmålsrunde!

 • 21.06.2011, 23:32

 Tenkte jeg ville ha en liten spørsmålsrunde anngående graviditeten og det å flytte hjemmefra og sammen med kjæresten sin. Dere kan selvførgelig spørre om andre ting også. Men det som er hoved fokuset da. Så bare spørr i vei!:)

Hva lurer du på? 

//google.no

Engangsstønad?

 • 21.06.2011, 14:00

Er det noen som vil forklare hvordan man søker om engasstønaden? Jeg er nemmelig 26 uker til fredag og da kan jeg søke om den. Men hva trenger jeg for å søke og hvordan gjør jeg det?
Og vet noen hvor langt til det tar før man får pengene?:)

Tusen takk for hjelpen på forhånd!:)

 

Vondt i magen?

 • 21.06.2011, 13:55

Kan ikke huske jeg sov så dårlig som det jeg gjode i natt. Hadde skikkelig mageknipe hele natta og uansett hvodan jeg la meg så ble det ikke noe bedre. Så det endte meg at jeg måtte ta meg en halv paracet. Ha egentlig tenkt på at jeg skal være veldig fosiktig med alt av medisiner og lignende i svangerskapet. Men da hadde jeg så vondt at det ikke gikk ann. Men i dag er det bare bra, heldighvis.
Prinsessa ha det bare bra også, sparker og koser seg som hun pleier. Hadde en natt her hvor hun var hel stille uansett hva jeg gjorde. Og jeg tror aldri jeg har vært så redd noen gang! Men så var det nok bare det at jeg hadde vært veldig aktiv hele den dagen så hun var sliten!

Hadde du skikkelig mageknipe i svangerskapet?


Alt er heldighvis bra inni her <3

En bedre dag

 • 18.06.2011, 16:39

Våknet i dag og følte meg mer uthvilt enn på veldig lenge. Selvom jeg ikke sovnet før klokks var godt over tre i natt. Så var dagen mye bedre da jeg våknet i dag halv åtte. Og det var en veldig deilig følelse og ha det ganske godt. Ble veldig mye syting og klaging i går følte jeg. Men dagen i dag er mye bedre!
Nå er flyttelasset på plass i den nye leiligheten så nå mangler bare at veggene blir malt ferdig så vi kan få skrudd sammen møblene vi kjøpte på ikea i dag.
Vi trodde lenge vi stod og hadde et skikkelig problem når vi skulle få alle tingene i bilen. Så det endte med at vi måtte pakke sofaen ut av plasten for å få plass. Men alt gikk på plass.


Dro fra sol i dag i Moss til regn regn her oppe på gjellet.. huff..

Hva skal du i dag?
Eller hva har du gjort?En bedre dag, takk

 • 18.06.2011, 01:49Egentlig burde jeg sovet for kjempe kjempe lenge siden. Men i hode mitt er så så alt for mange tanker, og følelser og i evigheter har jeg bare liggi langstrakt på sofaen og kommunisert med den lille prinsessa mi i magen som alltid kan gi meg et smil om munnen når ikke alt går min vei. 

Det er rart å tenke på det, men hvorfor er det alltid sånn at de kveldene du sitter helt alene hjemme, er de kveldene det alltid skal skje noe, og du virkelig kunne trengt noen? I kveld er en sånn kveld..

Jeg har heldigvis hatt besøk av verdens bestevenn, som kom med mat og som jeg fikk snakket litt med. Men ble ikke så mange timene vi fikk sammen da. Men var likevel godt med litt selskap.
Fikk akkurat en melding fra moren min som nettopp har landet i bankok.. misunner hun virkelig. Er det noe jeg virkelig skulle ønske nå, så er det at jeg var langt vekk herifra. Langt vekk fra regnet og unødvendig negativitet. Huff.

I morgen blir det en lang dag, først tidlig opp før turen går til Ikea hvor 13000 kr skal rett ut av lommeboka. Før vi kjører vidre med flyttelass... 
Nei, dette ble mye syting på en dag dere. Nå får jeg komme meg i seng også ligge å kommunisere litt med Miemor i magen før jeg sovner! Også krysser jeg fingrene for en bedre dag i morgen!:)Sov godt alle sammen! Håper dere har hatt en fin dag!
 

Tradisjonsbrudd..

 • 17.06.2011, 20:35

Da har pappa vært her og alle tingene på rommet mitt er borte, bare en seng og en liten benk som står igjen. Og masse hybelkaniner.. litt stusselig syn.. Neste oppgave i forbindelse med flytting er å sortere alle klærne mine!  Skal sortere det jeg aldri bruker lenger, hva som ikke passer på grunn av graviditeten, og det jeg kan bruke.. Men det skal jeg ikke i kveld for å si det sånn! For det har jeg ikke energi til. Har skikkelig halsbrann i kveld også! huff :(

For øyeblikket sitter jeg og er på VGlista topp 20 på nrk3. Litt trist å se på det på tv egentlig. De siste hvertfall 4 årene har jeg vært der selv og sett på. Var egentlig det som var planen i dag også, spurte min kjære om vi skulle det engang i januar eller februar og det skulle vi helt klart.... Men sånn ble det ikke. Fordi han er rett og slett elendig på å huske avtaler. Så da må jeg nøye med med å se på fra sofaen, selvom det ikke er helt den samme følelsen..
Har liksom blitt en tradisjon å være der og se på, uansett vær og hvem som opptrer.. får håpe jeg får med meg noen neste år da!:)


// google.no

Pleier du å være på VGlista konserten? 

Vanskeligere enn jeg trodde..

 • 17.06.2011, 16:42

Jeg har lenge gledet meg til dette. Gledet meg så enormt til å få mitt eget sted med kjæresten min. Men den nye familien min. Jeg gledet meg til å pakke alle tinegen mine, gledet meg til å flytte hjemmefra og starte et eget liv. Hvor man selv bestemmer hvordan det skal se ut. Hvor man selv bestemmer hvordan dagen skal være, hvordan reglene er og du er hersker i eget hjem. 
Men det store steget fra pikerommet til egen leilighet, samboerskap, og mammarollen er vanskeligere enn jeg trodde. Ihvertfall når man er gravid og hormonene er i full sving og du egentlig har noen kontroll på følelser og humør.

Nå er jeg hjemme alene, rommet er helt pakket sammen, alle bilder, blomster, rammer, og dekor er lagt i esker og venter bare på at pappa skal komme med flyttebilen og hente alt sammen. Og det gjør vondt når jeg ser på det.
Jeg kjenner at det blir vanskeligere enn jeg trodde og flytte tre timer unna familie og venner. Livet ble så fort snudd opp ned og avgjørelser ble gjort så utrolig fort.. Men det er sånn her det blir, fordi det er det økonomien tillater. Det vil nok gå bra etter hvert. Men livet blir så omvendt av hva det har vært som det kan få blitt.

Jeg vil kunne omtale meg som en byjente, jeg er vandt til å bo veldig sentralt. Jeg har kiwi et steinkast unna utgangsdøra og bussene går forbi hvert tyvende minutt. Jeg kan gå til sentrum, bestille mat rett hjem på døra og stranda er nærmeste nabo. Det er sånn livet mitt alltid har vært.
Nå skal jeg bo i en liten bygd, med buss to ganger om dagen, hvor du må sitte i bil for å komme deg til butikken. Hvor et jorde med sauer er nærmeste nabo. Det er en tøff forandring jeg kanskje ikke hadde tenkt helt over. Jeg har ingen nær familie, ingen nære venner jeg kan gå til.

Missforstå meg rett, jeg gleder meg enormt til å bli samboer med kjæresten min. Jeg gleder meg enormt til å bli mamma. Og jeg gleder meg enormt til å innrede og fikse et eget hjem. Men at det ble så vanskelig som dette trodde jeg faktisk ikke. At det skulle være så vondt hadde jeg nok ikke regnet med. Jeg kjenner virkelig nå hvor avhengig jeg er av moren min, hvor godt det er å kunne rope på mamma når jeg trenger hjelp til noe eller bare trenger en klem, noen å snakke med og det man trenger en mamma til.

Men når alt er på plass, vi er i ny leilighet og alt er ordnet så blir det nok bra tenker jeg. Kommer meg nok over denne lille kulen også. Kroppen og hormonene trenger bare å få jobbe litt med det. Og det skal bli godt å vite at jeg skal se kjæresten min hver dag! Og alt i alt er det ikke værre enn å sette seg på toget  som fører meg til mamma, når savnet etter å få middagen servert og trusene vasket og rene rett i skuffen blir for stort:)


Mamma'n min <3 

 

Kunne ikke blitt bedre!

 • 16.06.2011, 10:20

Dagen i dag begynte rett og slett ganske dårlig. Og jeg tror virkelig jeg bør lære meg klokka på nytt, for tror dere ikke jeg klarte å stille klokka en time feil? og i går kom jeg jo en time forsent til jordmor så jeg tror klokka må trees på på nytt. Jeg fikk ihvertfall kommet meg ut av senga og vekket mamma, og hun kjørte meg på skolen.
På skolen møtte jeg på ganke mange nervøse medelever, som ventet på eksamens trekket. Jeg var såå sikker på at jeg kom til å komme opp i Engels muntlig, fordi det er nok det jeg fryktet mest! 
MEN, da vi gikk for å se på listene som var hengt opp, så viste det seg at ingen kom opp fra klassen min!!
Det tror jeg er dagens lettelse.. Så nå blir det ingen fler ordentlige skoledager på meg, igen fler dager hvor jeg trenger å bla opp i bøkene mine på skolen! DEILIG!

Så i morgen skal vi levere inn skole sekken, bøkene og skolepc'n vår. Også er det bare dager med avsluttning og andre meningsløse ting som vasking og pynting. Men kan vel si det sånn at nå er det virkelig SOMMERFERIE!
det føles godt!:)


Føler meg sååå glad akkurat nå!:)

Kom du opp i eksamen?

Håper alle får en fin dag!

 

Pakke i posten!

 • 15.06.2011, 22:11

Jordmor timen i dag gikk fint. Sånn uten om at jeg hadde missforstått når jeg hadde time. Jeg kom og var der klokka to også hadde jeg egentlig time klokka ett. 
Men alle mål var fine, og hjertelyden var fra, bare litt vanskelig å høre den, fordi hun prøde å sparke vekk den man hører lyden med, fordi den lager veldig støy for babyen. Stakkars. Men alt var bra med den lille prinsessa:)

Men da jeg lå på terassen i stad og prøvde å suge til med det lille som kom av sol så tikket det inn en melding på telefonene min om at jeg kunne gå opp på kiwi å hente pakken min som jeg bestilte på ellos for en uke siden eller noe. Så jeg løp opp og hentet den!


Jeg syns rødt tøy til jenter er veldig fint, blir litt lei av bare rosa, så da falt jeg for denne søte buksa med pigsvin på!:)
To søte heldresser/pysjer. Stod at det  var pysjer, men syns de paser bedre som et anntrekk hehe^^


En kjempesøt ytterdress som vil passe hun utover høsten/vinteren. Er nok litt for stor med en gang, men den kommer til å passe en stund. Valgte den i bruk så kan man heller pynte opp med rosa eller røde luer til:)


En kjempesøt mørkrosa boddy med " made with love, by mum and dad" trykk på!:)

Er desverre dårlig kvalitet på bildene, har ikke noe kamera, så må holde meg til mobilkamera..

Har du opplevd at babyen regerer på at man skal høre hjertelyden?
Hva syns du om klærne?My boy!<3

 • 14.06.2011, 14:21


Kjæresten min, Snart samboeren min, Pappaen til prinsessa i magen min, hverdagens lyspunkt. Mitt alt <3

Foto: Green garden

 • 13.06.2011, 22:17
Hva syns du om bildene?Vogna til prinsessa

 • 13.06.2011, 19:27

Fikk et spørsmål om jeg kunne skrive litt om vogna vi har. Og vi har en Simo duo sort med grått for. 
Vi har jo selførgelig ikke tatt den i bruk enda siden hun ikke er kommet til verden. Men gleder meg virkelig til å få tatt den i bruk kjenner jeg!
Vi valgte en simo duo fordi den er solid, stor og den tåler godt norsknatur. og siden vi skal bo ganske landlig og nære fjellet så må vi belage oss på en lang og kald vinter, og skal vi trille tur må vi ut i skogen, derfor måtte vi ha en stor bag så det er plass til voksipose så hun holder seg varm. 
Vet det er mange som syns den er veldig stor og tung og vanskelig å få plass til i bil. Men vi har stasjonsvogn og det så det er ikke noe porblem, og vi har ingen trapper og lignende den skal opp og ned. Og den lille jeg har prøve trillet den til nå, er jeg stor fornøyd!


Vogna i sin helhet:)


Slik er mønsteret i vogna, syns det er kjempefint!:)


Stor god bagplass, som skal fylles med en god varm voksipose, til høst prinsessa vår:)

Hvilken vogn har du?
Noen fler som har simo duo?
 

Eksamens karakter!

 • 11.06.2011, 17:03

Jeg rakk ingen oppdatering i går, fordi det først var eksamen. Også dro jeg rett til Oslo etter det for å møte Joakim som var på klassetur i Oslo, så da satt vi på med bussen hans opp igjen. Så vi var ikke hjemme før ganske sent, da dusjet vi og gikk og la oss nesten med en gang!

Eksamen gikk veldig fint. Jeg følte meg veldig trygg på at jeg kunne det jeg skulle si og hadde nesten ingen nerver når jeg skulle inn. Men kjente jo det kom med en gang vi begynte høringen. Men det gikk heldighvis veldig veldig fint.
Og da jeg fikk karakteren klarte jeg ikke å slutte å smile. Jeg fikk nemmelig en 6'er og bedre kan det jo faktisk ikke bli!

Men jeg var jo 24 uker på vei i går. Så jeg tenkte jeg skulle komme med en ukesoppdatering  også magebilder etterpå. Når Joakim kommer hjem, for da kan han hjelpe med å ta bilder!:)

Har du hatt eksamen?
Hvordan gikk det?

Ønsk meg lykketil!

 • 09.06.2011, 16:45

Eksamen! Kommer sterkere tilbake i morgen da jeg er ferdig med eksamen!
Ønsk meg lykke til i morgen!:)

Min kveld er lastet med.....

 • 07.06.2011, 15:08

Hva skal du i kveld?Regn regn..øsende regn..

 • 06.06.2011, 22:58


regnet litt sa du?


torden himmelen.
Theodor foretrakk å sitte inne å se ut på regnet:)

Hva syns du om bildene?

 

Svar!:)

 • 06.06.2011, 17:19

Hvordan vil du beskrive forholdet mellom deg og kjæresten din?
Jeg vil nok si at jeg syns forholdet vi har er så perfekt som det kan få blitt. Vi er som alle andre, har våre diskusjoner og små krangler innimellom som alle andre. Men jeg tror det er noe alle treger innimellom for å holde ut. Men det er skjeldent vi krangler eller diskuterer over lenger tid. Tror aldri det har skjedd. Vi ler mye sammen, finner på mye gøy sammen, er flinke til å fortelle hverandre pene ord, og minner hverandre stadig på hvor høyt vi elsker hverandre, og hvor mye vi betyr for hverandre, og vi avslutter alltid dagen med å si at vi elsker hverandre før vi sovner. Så vil vel beskrive det som et sabilt, godt forhold jeg har troen på varer lenge. Og i Juli blir vi samboere, noe jeg gleder meg veldig til. Jeg tror kunne aldri funnet en gutt som er mer perfekt for meg enn det Joakim er.


Hvordan tror du det blir å få barn?
Det vet jeg egentlig ikke. Det blir nok langt ifra sånn som jeg ser det for meg. Men jeg ser jo for meg at det blir mindre fritid, man kan ikke lenger være så spontan, dagene må planlegges, og det blir mye ansvar. Et barn trenger mye kjærlighet, pleie, og stell, så dagene blir jo fulle av gjøremål, man kan ikke lenger bare legge seg på sofaen og gjøre som man vil når man blir sliten, fordi det alltid er noen som trenger deg. Men jeg ser for meg mange smil, mage uforglemmelige øyeblikk og en helt fantastisk følelse. Så jeg gleder meg veldig. Men tenker at et barn ikke bare betyr fin barnevogn og lyserosa tøy! Men barn er en oppgave du tar pp deg for resten av livet. Men jeg føler meg veldig klar for det. Og gleder meg som sakt veldig!


Bilde fra google.

Hvordan har du opplevd graviditeten din frem til nå?Hvordan har formen vært?
Jeg har vært veldig heldig og hatt en veldig normal graviditet frem til nå. Jeg var en del kvalm de første tol ukene, men ikke noe ekstremt. Jeg var kvalm og kunne fort bli veldig sliten og svimel. Og enkelte ganger kunne det kjennes ut som blodtrykksfall. Men da jeg kom til uke 13 var jeg helt kvitt kvalmen. Enkelte ganger kan den fortsatt dukke opp helt plutserlig. Men uten om det har jeg ikke noen kynnere, ingen halsbrann, ingen rygg plager, ingen bekkenløsninger, og ingenting er galt akkurat nå. 
Jeg elsker å kjenne den lille jenta mi sparke, og hikke. Og i dag har jeg kjent hun masse, og det blir bare mer og mer for hver dag som går. Jeg kan vel nesten si at jeg elsker graviditeten der den er nå. 
Det er godt jeg ikke har en lik graviditet som det moren min hadde, for hun hadde plager konstant gjennom hele svangerskapet. Så det gikk heldighvis ikke i arv. Og nå nyter jeg det egentlig bare.Hva føler du at du får igjen ved å blogge?
Jeg begynte jo å blogge på den bloggen i desember 2009 så det er ganske lenge siden jeg startet den. Jeg er veldig glad i å ta biler og innimellom får jeg noe for meg og vil skrive ned hva jeg tenker og føler. Og jeg liker å dele meninger og få tilbakemeldinger. Mens nå føler jeg at jeg får veldig mye tilbake ved at om det er noe jeg lurer på angående graviditeten så kan jeg legge ut et spøærsmål og jeg får som regel alltid svar av andre som er mødre eller gravid. Og det får jeg veldig mye igjen for føler jeg!:) Så takk til alle de som har hjulpet meg! Dessuten får jeg utrolig mye igjen med tanke på at jeg kan se tilbake senere og se på hvordan ting var!:) Og bilder man har tatt for lenge siden. Så jeg føler ofte at jeg får mye igjen for å blogge!

Hva syns du om svarene mine?
 

Hjelpe meg?

 • 05.06.2011, 21:48

Jeg synes deiget på bloggen min er veldig kjedlig. Og jeg vil veldig gjerne gjøre noe med det. Men jeg er ikke noe flink med bilde redingering og blogg redigering.
Så jeg tenkte jeg sulle legge ut noen bilder også håpet jeg at noen ville lage en header til meg?  Hvis du vil lage en til meg så kan du sende  den til ronja.aasen@gmail.com
Takk på forånd!:)vet de bildne ligger litt lenger ned her, men disse er ikke redigert. Så håper noen vil hjelpe meg!:)
 

Om meg

Ronja Åsen

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no