Ronja Åsen

- Mamma.Student.Samboer.Interiør -

Noen tips?

 • 30.06.2011, 13:40

I natt sov jeg så ubeskrivelig dårlig, tror ikke jeg sov en time sammenhengende i det hele tatt. Våknet og sovnet våknet og sovnet hundre ganger.. huff. 
hver gang jeg våknet hadde jeg vondt på et nytt sted, begynte med vondt i ryggen, også vondt i bena, også halsbrann og småkvalm.. så var dyna for varm, men for kaldt å sove uten den. Så det var en grusom natt, itilegg tror jeg at jeg  var oppe og måtte tisse ihvertfall tre ganger.
Stakkars kjæresten min som ble klatret over hundre ganger, og som måtte sove siden av utrolige meg. For meg gjorde det jo ikke noe, for jeg skulle jo ikke opp til noe tidspunt uansett jeg, men stakkars han skulle jo opp tidlig i dag. Jeg hadde faktiks klart å sovne til han dro da, så det merket jeg ikke noenting til.. våknet og skjønte ingenting når han var borte..
Men jeg fikk ihertfall ligge alene i senga helt utrolig da og prøve å sove, men kjenner at kroppen ikke er uthvilt, enda jeg lå helt til klokka var ett i dag.

Er vel først nå jeg kan begynne å klage over graviditeten, for dette er førstegangen jeg har hatt virkelig plager, så håper ikke det er mange slike netter fremover, for da kan jeg nok bli eldig ukoselig etterhvert tenker jeg!Har du problemer meg å sove?
Har du noen tips til hvordan man kan sove bedre?
 

Hormoner ute av kontroll?

 • 29.06.2011, 20:10

De siste dagene har jeg virkelig begynt å kjenne på at hormonene mine er helt ute av kontroll. Helt pluttserlig kan jeg få det for meg at jeg har utrolig lyst til å gråte, og det er utrolig flaut! Og når hormonene da har bestemt seg for at jeg skal gråte så må jeg nesten bare føye meg etter det. Føler jeg er blitt super følsom og er vel egentlig redd for at jeg ikke skal klare å holde de igjen ute blandt folk.
Jeg la vel merke til det i går. Joakim har lenge mast på at jeg skal øvelseskjøre litt med han, fordi jeg har bestemt bestemt meg for at jeg skal prøve så godt jeg kan å få tatt lappen nå før lillemor kommer, fordi vi skal bo veldig usentralt og da er det veldig greit å ha den.
Men ihvertfall så var jeg enig i at vi skulle øvelseskjøre litt, og jeg kjente jeg var klar for det. Selvom jeg var småsliten og helst ville bare slappe av meg Joakim. Men jeg hadde jo lovet så da måtte jeg holde løftet mitt.
Jeg satt meg ihvertfall bak rattet da, og jeg var klar for å starte, synes det ble litt skummelt også gikk det veldig fort bakover, så Joakim skvatt, og jeg skvatt. Og da ville jeg ikke mer, og da Joakim strøk meg over hode og sa jeg var flink og at vi kunne prøve litt til kom tårene. Og jeg hadde ingenkontroll. For det var jo faktisk ikke noe å gråte for..  Men det gjorde jeg. Så stakkars kjæresten min fikk jo den jobben da, med å trøste den teite rare kjæresten sin.
Tror at nestegang vi skal øvelseskjøre så får jeg satse på at jeg er opplagt og i veldig godt humør og ikke sliten.. for da kommer sikkert tårene igjen..


Du gjør mye rart med mammaen din og kroppen hennes, lille magetroll<3


Har du opplevd noe lignende?
Er dine hormoner ute av kontroll?

6 av 9 måneder fullført!

 • 29.06.2011, 14:39

Tenk  i dag har jeg fullført 6 av mine ni måneder som gravid! Synes tiden går fort fremover nå. om bare to dager er jeg 27 uker på vei, og 1.juli er det en ny milepæle at de lille prinsessa mi har 90% sjangs for å overleve om hun skulle bli født da!:) Helt utrolig. Synes det har gått utrolig fort! Men nå begynner dagene å gå mye saktere fordi det nærmer seg veldig!

 1.trimester
1 fullgått måned: 4 uker + 3 dager

2 fullgåtte måneder: 8 uker + 6 dager

3 fullgåtte måneder: 13 uker + 2 dager

2.trimester
4 fullgåtte måneder: 17 uker + 5 dager

5 fullgåtte måneder: 22 uker + 2 dager

6 fullgåtte måneder: 26 uker + 5 dager

3.trimester.
7 fullgåtte måneder: 31 uker + 2 dager

8 fullgåtte måneder: 35 uker + 5 dager

9 fullgåtte måneder: 40 uker + 3 dager

hvor mange måneder har du gått gravid?

Bekymret?

 • 28.06.2011, 14:00

Jeg fikk et spørsmål under spørsmålsrunden om jeg var mye bekymret. Og jeg kan vel ikke akkurat si noe annet enn at jeg tror aldri jeg har vært så mye bekymret før som det jeg er vært etter at jeg ble gravid. Jeg bekymrer meg nesten hele tiden. Og til tider sliter jeg virkelig med å klare å nyte tilværelsen som gravid. Jeg bekymrer meg hvis ikke jeg kjener bevegelser når jeg har pleid å kjenne bevegelser, og jeg bekymrer meg om jeg får litt vondt her eller der. For min del så kunne jeg nesten ønske jeg fikk en ultralyd om dagen bare så jeg hele tiden kunne sett hvordan den lille i magen har der til en hver tid.

Da vi skulle på den ordninære ultralyden var jeg veldig bekymret for om barnet hadde alle organger på plass, hadde det to armer og to ben? ti fingre og ti tær? fire rom i hjerte?  alle organger, er de som de skal være? Og da jeg fikk vite at alt var som det skulle der klarte jeg å nyte det virkelig. Fordi den lille jenta mi faktisk var helt frisk og fin.

Da vi var på sykehuset her om dagen på grunn av magesmerter over fler dager så tok jordmoren som undersøkte oss en elsktrisk greie inntil magen for å lage støy, så hun skulle våkne. Men hun brydde seg faktisk veldig lite om den.. og jeg tenkte egentlig ikke så mye mer over det. Og da klarer min kjære å si noe så dumt som " Kanskje hun er hørselsskadet". Han sa det jo selvførgelig bare på tull, og han er jo gutt så han skjønner jo ikke at det kanskje er en av mine bekymringer.. Så han er litt unnskyldt. Så i det siste har jeg faktisk tenkt på ting man ikke kan se på ultralyd, som er hun blind? er hun døv? er hun stum? Og lignende ting.. huff. Man har jo ingen garanti, og uansett vil hun bli elsket av mammaen sin mer enn noe annet!

Er du mye bekymret?
Eller var du mye bekymret da du gikk gravid? 

Magebilder 26+2

 • 26.06.2011, 18:14Hva syns du om magen?:)

3D ultralyd i lillehammer området?

 • 26.06.2011, 16:07

Jeg har utrolig lyst til å dra på 3D ultralyd og se på den lille jenta mi. Men min kjære Joakim er ikke helt enig i at vi skal det. Men føler jeg begynner å få han på gli nå. Men jeg lurer på om det er noen i Lillehammer området som vet om et fint sted som ikke er så alt for dyrt hvor man kan ta 3D ultralyd, vi har ikke så altfor mye penger å bruke på det så ikke et sted som er så alt for dyrt:)

Vet du om noe fint sted?:)
//google.no

En tur på føden..

 • 25.06.2011, 21:28

I fler dager har jeg slitt med veldig vondt i magen, og tenkte det kanskje bare var tamrmene som var vonde. Men siden jeg kommer meg på do som normalt så burde det sjekkes. Så jeg ringte til føden og de ville ha meg inn til en sjekk, så da dro jeg og Joakim dit etter at han kom hjem fra jobb.
Først ble vi sittende veldig lenge og vente før det kom en jordmor som sjekket hjertelyden, blodtrykk og temp, men hun kunne ikke se at noe var galt.
Så vi fikk beskjed om at vi skulle vente enda litt til så skulle vi bli sjekket av lege og få en ultralyd. Så da ble vi sittende enda litt til og vente før vi fikk komme inn og fikk se på ultralyden. Legen som skulle ha ultralyden på oss var utrolig koselig, og viste og forklarte godt, Hun dobbelt sjekket også at det virkelig er en lita tulle som ligger der inne, og fremdeles er det en jente vi har der inne. Hun viste også at hun svelget fostervann og at det lå i mage sekken og at alt med babyen og i magen så bra ut. Så da måtte vi også ta en ultralyd av livmorhalsen, og ingenting var galt der heller. Så hva som gjør at jeg har vondt i magen vet vi rett og slett ikke.. Men alt ser ut som det skal ihvertfall. Så får bare håpe det gir seg snart!:)

Etter en tur på føden dro vi opp til hytta til svigerforeldrene mine og grillet der, og nå er vi nydusjede og koser oss med litt brus og potetgull:)


Heldighvis er alt bra med lille mor i magen <3Har du opplevd noe lignende?

Svar på spørsmålsrunden

 • 25.06.2011, 14:31

Har du mange venner som støtter deg ?
Jeg trodde nok jeg hadde fler venner som støttet meg enn det jeg har, men jeg har et par gode, og det holder i masse vis!:)
Hva mente vennene dine om at du ble gravid?
Først så fikk jeg masse god støtte fra de aller fleste, men jo lenger jeg er kommet jo fler har "dappet av" og det har kommet frem at fler av de har snakket masse stygt bak ryggen min.
Syntes de at du burde ha tatt abort?
Nå i ettertid har jeg jo hørt at fler av de synes det, men mine aller nærmeste venner har støttet meg hele tiden og de har aldri nevnt noe om at jeg burde det:)
Er alle i familien din støttende ovenfor deg?
Ja, både familien min og familien til kjæresten min viser veldig god støtte, og det er veldig godt. De har hjulpet oss langt på vei.
Tror du at det kommer til å bli vanskelig økonomisk for dere?
Vi kommer jo selvførgelig ikke til å kunne leve som konger og dronninger, men jeg er ganske sikker på at vi kommer til å få det til å gå rundt. Selvom kjæresten min må jobbe veldig mye..
Hvilken dato flytter dere?
Selve datoen er ikke satt enda, men i begynnelsen av Juli håper vi på at ting er på plass!:)
Hva kommer du til å savne mest når du flytter hjemmefra?
Jeg kommer til å savne mammen min, og familien min, katten min og at jeg bodde veldig sentralt i Moss. Kommer nok til å savne de korte avstandene til alt og det praktiske kanksje.Skal dere flytte langt unna der du bor nå?
Fra Moss der jeg har bodd og til Lismarka der vi skal bo, er det ca 3 og en halv time i bil. Så det er et stykke..
Håper du på at kjæreste din og du flytter tilbake til Moss en gang?
Jeg har vel et lite håp om at vi flytter nærmere Moss en gang i hvertfall, mer sentralt kanskje.. Fordi jeg er veldig valdt til å bo sentralt.
Hvorfor valgte dere det navnet til jenta?
Fordi vi ville ha et spesiellt navn, eller et som ikke er av de vandligste, og som samtidig ikke er snodig, og lett og uttale:) Og fordi vi syns det er fint så klart:)Gruer du deg til fødsel?
Jeg gruer meg ikke akkurat til fødsel. Det eneste jeg har tenkt på er om det skulle skje barnet noe. Ikke meg selv.
Kjenner du morsinnstinktet enda?
Vel, jeg kjenner det vel egentlig, jeg tenker jo alltid først på hva som er best for den lille i magen.
Er du mye bekymret?
Jeg tror aldri jeg har bekymret meg så mye før som det jeg har gjort nå etter at jeg ble gravid. Tenker konstant på om det kan være noe galt og lignende.. Så ja, er vel ganske mye bekymret.
Har du lyst på fler barn senere?
Ja, jeg vil ha ett eller to barn til senere..Men nå i første omgang holder det med en:)
Hvor mange år vil du ha mellom barna?
3 eller 4 år, noe mellom der. Jeg syns barn skal få være små alene, og jeg vil at første man skal være ferdig med bleie før nesteman kommer:)
Hvor lang tid bruker du på blogging hver dag?
Det varierer egentlig fra dag til dag, noen dager bruker jeg nok lenger tid enn andre, fordi jeg har mer å skrive om, fler bilder og legge ut og lignende.
Var graviditeten planlagt?
Nei, den var ikke planlagt, tror ikke det er så mange på 17 år som planlegger å bli gravid. Men hun er veldig ønsket nå.
Brukte du prevansjon?
Ja.
Hvor mange uker var du på vei da du fant ut at du var gravid?
ca 5 uker tror jeg.
Hvordan fant du ut at du var gravid? Hva var det som fikk deg til å teste?
Jeg fant det ut ved å ta graviditetstest, det som fikk meg til å teste var at mensen uteble.
Hadde du noen tegn til mensen helt i begynnelsen, eller uteble den helt?
Hadde noen smårosa blødninger om jeg kan kalle det det.. Men vil vel si at den uteble helt.
Tenkte du noen gang på abort?
Tanken streifet meg noen ganger ja..
Hvor mange uker var du på vei da du merket at magen hadde vokst litt?
Jeg tror jeg var rundt 15 eller 16 uker på vei, da jeg syns magen begynte å endre seg veldig.
Hvor gammel er kjæresten din?
Joakim er 19 år.
Hva tenker du om å starte opp skole igjen etter å ha hatt et friår? Mange som sliter med det.
Jeg er veldig fast bestemt på at jeg skal klare skolen etter et friår, hvis ikke så får jeg prøve et annet alternativ, jeg skal ihvertfall klare å utdanne meg. Det er jeg helt fast bestemt på!
Var barnet planlagt?
Nei, men hun er svært ønsket nå.Hva var det første du tenkte på når du fant ut at du var gravid?
Det husker jeg faktisk ikke, tror ikke jeg tenkte så mye..
Hva er dine største bekymringer for det å bli mor?
Jeg vet ikke helt.. å misslyktes helt?
Hvilke blogger leser du og hvorfor?
Jeg leser mange mamma blogger, og gravide blogger, men leser også venners blogger, og de som er på vennelista mi, titter jeg innom når de har postet innlegg.
Hva syntes du om gurosm.blogg.no?
Fin blogg det:)
Hva syntes du om saralp.blogg.no?
Også en fin blogg:)
Hvilke sminke bruker du?
Nå på sommeren prøver jeg å bruke så lite sminke som mulig,men til vandlig bruker jeg Id sin sminke:)
Hvordan reagerte familie og venner på at du var gravid?
Det var veldig mange forskjellige reaksjoner, noen tok det fint andre tok det med et sjokk.
Tenker du noen gang på hvordan livet ditt hadde vært nå hvis du hadde tatt abort?
Har vel egentlig ikke tenkt på det nei, men jeg tror nok jeg hadde tenkt veldig ofte og veldig mye på det. Kanskje angret veldig..
Hvorfor er himmelen blå?
Synes ikke den er så ofte blå jeg.. oftere grå og overskyet.
Tenker du mye på at alle statistikker er i mot deg når det gjelder å få barn som ung?
Nei, det tenker jeg ikke så ofte på.. Tenker heller på at det er mange som har klart det før jeg, så da klarer sikkert jeg det og.
Tror du at du og kjæresten din kommer til å holde sammen? For du er jo bare 18, og det finnes jo mange gutter der ute?
Jeg kan jo ikke si noenting sikkert, men sånn som ting er nå, føler jeg at vi kommer til å holde sammen og håper jo selvførgelig det. Men man har jo aldri noen garanti. Men tenker ikke på at det kan ta slutt. Fordi det er ganske liten sjangs for at det skjer akkurat nå.Har du kjøpt inn mye selv til babyen eller har du fått det? Hvem har du eventuelt fått det av?
Vi har både kjøpt en del ting selv, og fått noe. Vi har fått av bekjente, familie og venner som vil hjelpe oss siden vi ikke har så god råd. Men vi har også måttet kjøpe noen ting selv:)

Uke 26

 • 24.06.2011, 18:16

Da har jeg fullført uke 26 av svangerskapet og går inn i min 27 uke. Om 5 dager har jeg fullført 6 måneder av svangerskapet, og da er det bare 3 måneder igjen! Og jeg går inn i 3.trimester.
Det er ikke så mye nytt som er skjedd denne uka.  Har slitt med veldig vondt i magen noen dager, og tenker at om det ikke gir seg så får jeg ringe føden å spørre om en sjekk. Jeg kjenner at jeg bekymrer meg hele tiden når jeg får vondt, og får ikke ro om ikke jeg kjenner bevegelser hele tiden.  Men kjenner heldighvis masse bevegelser nå:)

 Pregnant lady week 26 close up

Ultralyd termin: 2. Okroer!
På vei: 26+0 uker
Igjen til termin: 14+2 uker!<3 Det går nedover!
Kjønn: Ei lita tulla<3
Utålmodig: Ja, begynner å glede meg, men tror det kommer når vi er helt ferdig innflyttet, kjenner det er det jeg er mest utolmodig med akkurat nå!
Hodet ned: Ja, det har hun faktisk, for hun sparker opp i ribbeina mine! : (
Aktivitet innenifra: Ja, men ikke så mye alle dager, går litt opp og ned.. Men kjenner hun hver dag!:)
Bestemt navn?: Ja, Mie skal prinsessa hete:)
Vektøkning: Ja, huff.. trenger ikke gå opp mer akkurat..
Barnerom ferdig: Hun skal sove hos oss den første tiden, så får vi se etter det!:)Så nei, det er ikke ferdig!
Alle innkjøp ferdig: Nei, men lista blir mindre!:)
Strekkmerker: Har fått et par på den ene puppen, men ingen fler, så overlever de to:)
Melk i brystene: Litt råmelk, og litt væske lignende greier..
Om fødselen: Gruer meg faktisk ikke, tar den som den kommer! :)
Plager: Vondt i magen :( Men uten om det så er jeg litt slapp..
Oppegående: Jada, kommer meg opp hver dag, men godt å ligge litt lenger nå som det er ferie!
Sulten?: Nei, blir oftere sulten, men spiser ofte og veldig lite..
Noen matkikk? : Noe surt! Surt godteri er veldig populært!
Hode festet? Nei, det er ikke det enda..
Kynnere?: Nei, har ikke kjent noen.
Tungt?:Begynner å kjenne det nå ja, tungt å bøye seg og blir fort sliten og får hold.
Høygravid?: Nei, men bare 8 uker igjen til jeg er det !:)
Vann i kroppen?: Nei, Heldighvis ikke!
Neste kontroll ?: Må bestille legetime i morgen, for jordmor har ferie i juli, men neste jordmor kontroll er 10 august!:)
Pakket sykehusbag: Nei, den har jeg ikke tenkt på en gang!:)
Humør: Humøret er bra!:)


Vekt: 900 g
CRL: 22,5 cm
Full lengde: 31 cm

OM BARNET
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 24 uker gammelt. Hjernebølger begynner å aktivisere hørsels- og synssystemer, og både munn og lepper viser større sensitivitet. Hjernevindingene utvikles gradvis fra nå av. Fosteret begynner nå å reagere på både lys og lyder som kommer utenfra livmoren. Neseborene som til nå har vært lukket, åpnes.Lungene begynner å bli bedre forberedt på et liv utenfor livmoren hvis barnet skulle bli født for tidlig. Ryggraden vokser for å støtte opp om fosterets vekt. Ryggraden består nå av 33 ringer, 150 ledd og 1000 sener.Den neste måneden vil være en svært aktiv periode for fosteret, og det vil vokse mye og legge godt på seg.

Mage bilder kommer senere i kveld!:)

Hvilken uke er du i?
Hva syns du om oppdateringen?

99 days to go!

 • 23.06.2011, 15:26

Åh! Denne dagen har jeg ventet på lenge egentlig. For meg er dette en skikkelig milepæle, tenk, bare 99 dager igjen til den lille prinsessa vår kommer ( om ikke hun kommer før eller etter termin da). Et to siffret tall!!
Jeg vet ikke helt hva neste milepæle blir, kanksje at jeg går inn i 3 trimester om 6 dager? Eller at 9 av 10 barn overlever når de blir født 1 juli. Får ha de to som neste milepæler!

I dag vet jeg ikke helt hva jeg skal gjøre. Sov ikke spesielt godt i natt så lå i senga helt til klokka var nesten halv tre, så føler meg godt uthvilt nå ihvertfall! Nå sitter jeg egentlig bare å venter på at min kjære Joakim skal komme hjem fra Jobb, så skal vi dra ut å kjøpe litt mer maling før vi drar bort i leiligheten for å male litt til. ( Eller jeg skal skru sammen hagemøblene mens Joakim maler..

Ha en fin dag alle sammen!:)

Har du noen milepæler i graviditeten din?

Man skal se og høre mye rart..

 • 22.06.2011, 21:57

Det er helt utrolig hva man kan se på Oslo S om man bare sitter og ser på alle som går forbi. Som oftest må jeg sitte mellom en time og førti minutter og vente på togbytte og på de minuttene kan man se veldig mye rart.
Noe er veldig morsomt, mens annet kan være veldig sjokkerende. Som i stad da jeg så ei som gikk med barnevogn og muskk i ørene. Det hun ikke hørte var at den lille i vogna hylte av full hals, rett før jeg hadde tenkt til å reise meg og siifra til hun var det en annen dame som kom meg i forkjøpet. Det værste var at damen med barnevogn ble sur.

Ellers kan man se alt fra eldre damer som diskuterer og stemorsblomstene deres er spist opp av et innsekt under jorda eller rådyr, de svitchet frem og tilbake om hva det egentlig var som var hendt med disse blomstene i nesten tretti minutter. Men jeg tror de ble enige om at det sikkert var rådyr.
Jeg så også en svensk mor med tre barn på slep, hun hadde tatt feil tog og havnet på feil stasjon. Og det eneste hun hadde å si var at det var de dumme nordmennene som ikke hadde forstått hva hun sa på toget! Haha!:)

En ting er ihvertfall sikkert, det finnes uendelig mange type mennesker og alle er forskjellige. Og hvis du skal sitte lenge og vente et sted, så annbefaler jeg deg å sette deg ned og se på alle rundt deg. Det får virkelig tiden til å gå!:)


//google.no

Syns du det er artig og se på mennesker?

Spørsmålsrunde!

 • 21.06.2011, 23:32

 Tenkte jeg ville ha en liten spørsmålsrunde anngående graviditeten og det å flytte hjemmefra og sammen med kjæresten sin. Dere kan selvførgelig spørre om andre ting også. Men det som er hoved fokuset da. Så bare spørr i vei!:)

Hva lurer du på? 

//google.no

Engangsstønad?

 • 21.06.2011, 14:00

Er det noen som vil forklare hvordan man søker om engasstønaden? Jeg er nemmelig 26 uker til fredag og da kan jeg søke om den. Men hva trenger jeg for å søke og hvordan gjør jeg det?
Og vet noen hvor langt til det tar før man får pengene?:)

Tusen takk for hjelpen på forhånd!:)

 

Vondt i magen?

 • 21.06.2011, 13:55

Kan ikke huske jeg sov så dårlig som det jeg gjode i natt. Hadde skikkelig mageknipe hele natta og uansett hvodan jeg la meg så ble det ikke noe bedre. Så det endte meg at jeg måtte ta meg en halv paracet. Ha egentlig tenkt på at jeg skal være veldig fosiktig med alt av medisiner og lignende i svangerskapet. Men da hadde jeg så vondt at det ikke gikk ann. Men i dag er det bare bra, heldighvis.
Prinsessa ha det bare bra også, sparker og koser seg som hun pleier. Hadde en natt her hvor hun var hel stille uansett hva jeg gjorde. Og jeg tror aldri jeg har vært så redd noen gang! Men så var det nok bare det at jeg hadde vært veldig aktiv hele den dagen så hun var sliten!

Hadde du skikkelig mageknipe i svangerskapet?


Alt er heldighvis bra inni her <3

En bedre dag

 • 18.06.2011, 16:39

Våknet i dag og følte meg mer uthvilt enn på veldig lenge. Selvom jeg ikke sovnet før klokks var godt over tre i natt. Så var dagen mye bedre da jeg våknet i dag halv åtte. Og det var en veldig deilig følelse og ha det ganske godt. Ble veldig mye syting og klaging i går følte jeg. Men dagen i dag er mye bedre!
Nå er flyttelasset på plass i den nye leiligheten så nå mangler bare at veggene blir malt ferdig så vi kan få skrudd sammen møblene vi kjøpte på ikea i dag.
Vi trodde lenge vi stod og hadde et skikkelig problem når vi skulle få alle tingene i bilen. Så det endte med at vi måtte pakke sofaen ut av plasten for å få plass. Men alt gikk på plass.


Dro fra sol i dag i Moss til regn regn her oppe på gjellet.. huff..

Hva skal du i dag?
Eller hva har du gjort?En bedre dag, takk

 • 18.06.2011, 01:49Egentlig burde jeg sovet for kjempe kjempe lenge siden. Men i hode mitt er så så alt for mange tanker, og følelser og i evigheter har jeg bare liggi langstrakt på sofaen og kommunisert med den lille prinsessa mi i magen som alltid kan gi meg et smil om munnen når ikke alt går min vei. 

Det er rart å tenke på det, men hvorfor er det alltid sånn at de kveldene du sitter helt alene hjemme, er de kveldene det alltid skal skje noe, og du virkelig kunne trengt noen? I kveld er en sånn kveld..

Jeg har heldigvis hatt besøk av verdens bestevenn, som kom med mat og som jeg fikk snakket litt med. Men ble ikke så mange timene vi fikk sammen da. Men var likevel godt med litt selskap.
Fikk akkurat en melding fra moren min som nettopp har landet i bankok.. misunner hun virkelig. Er det noe jeg virkelig skulle ønske nå, så er det at jeg var langt vekk herifra. Langt vekk fra regnet og unødvendig negativitet. Huff.

I morgen blir det en lang dag, først tidlig opp før turen går til Ikea hvor 13000 kr skal rett ut av lommeboka. Før vi kjører vidre med flyttelass... 
Nei, dette ble mye syting på en dag dere. Nå får jeg komme meg i seng også ligge å kommunisere litt med Miemor i magen før jeg sovner! Også krysser jeg fingrene for en bedre dag i morgen!:)Sov godt alle sammen! Håper dere har hatt en fin dag!
 

Tradisjonsbrudd..

 • 17.06.2011, 20:35

Da har pappa vært her og alle tingene på rommet mitt er borte, bare en seng og en liten benk som står igjen. Og masse hybelkaniner.. litt stusselig syn.. Neste oppgave i forbindelse med flytting er å sortere alle klærne mine!  Skal sortere det jeg aldri bruker lenger, hva som ikke passer på grunn av graviditeten, og det jeg kan bruke.. Men det skal jeg ikke i kveld for å si det sånn! For det har jeg ikke energi til. Har skikkelig halsbrann i kveld også! huff :(

For øyeblikket sitter jeg og er på VGlista topp 20 på nrk3. Litt trist å se på det på tv egentlig. De siste hvertfall 4 årene har jeg vært der selv og sett på. Var egentlig det som var planen i dag også, spurte min kjære om vi skulle det engang i januar eller februar og det skulle vi helt klart.... Men sånn ble det ikke. Fordi han er rett og slett elendig på å huske avtaler. Så da må jeg nøye med med å se på fra sofaen, selvom det ikke er helt den samme følelsen..
Har liksom blitt en tradisjon å være der og se på, uansett vær og hvem som opptrer.. får håpe jeg får med meg noen neste år da!:)


// google.no

Pleier du å være på VGlista konserten? 

Vanskeligere enn jeg trodde..

 • 17.06.2011, 16:42

Jeg har lenge gledet meg til dette. Gledet meg så enormt til å få mitt eget sted med kjæresten min. Men den nye familien min. Jeg gledet meg til å pakke alle tinegen mine, gledet meg til å flytte hjemmefra og starte et eget liv. Hvor man selv bestemmer hvordan det skal se ut. Hvor man selv bestemmer hvordan dagen skal være, hvordan reglene er og du er hersker i eget hjem. 
Men det store steget fra pikerommet til egen leilighet, samboerskap, og mammarollen er vanskeligere enn jeg trodde. Ihvertfall når man er gravid og hormonene er i full sving og du egentlig har noen kontroll på følelser og humør.

Nå er jeg hjemme alene, rommet er helt pakket sammen, alle bilder, blomster, rammer, og dekor er lagt i esker og venter bare på at pappa skal komme med flyttebilen og hente alt sammen. Og det gjør vondt når jeg ser på det.
Jeg kjenner at det blir vanskeligere enn jeg trodde og flytte tre timer unna familie og venner. Livet ble så fort snudd opp ned og avgjørelser ble gjort så utrolig fort.. Men det er sånn her det blir, fordi det er det økonomien tillater. Det vil nok gå bra etter hvert. Men livet blir så omvendt av hva det har vært som det kan få blitt.

Jeg vil kunne omtale meg som en byjente, jeg er vandt til å bo veldig sentralt. Jeg har kiwi et steinkast unna utgangsdøra og bussene går forbi hvert tyvende minutt. Jeg kan gå til sentrum, bestille mat rett hjem på døra og stranda er nærmeste nabo. Det er sånn livet mitt alltid har vært.
Nå skal jeg bo i en liten bygd, med buss to ganger om dagen, hvor du må sitte i bil for å komme deg til butikken. Hvor et jorde med sauer er nærmeste nabo. Det er en tøff forandring jeg kanskje ikke hadde tenkt helt over. Jeg har ingen nær familie, ingen nære venner jeg kan gå til.

Missforstå meg rett, jeg gleder meg enormt til å bli samboer med kjæresten min. Jeg gleder meg enormt til å bli mamma. Og jeg gleder meg enormt til å innrede og fikse et eget hjem. Men at det ble så vanskelig som dette trodde jeg faktisk ikke. At det skulle være så vondt hadde jeg nok ikke regnet med. Jeg kjenner virkelig nå hvor avhengig jeg er av moren min, hvor godt det er å kunne rope på mamma når jeg trenger hjelp til noe eller bare trenger en klem, noen å snakke med og det man trenger en mamma til.

Men når alt er på plass, vi er i ny leilighet og alt er ordnet så blir det nok bra tenker jeg. Kommer meg nok over denne lille kulen også. Kroppen og hormonene trenger bare å få jobbe litt med det. Og det skal bli godt å vite at jeg skal se kjæresten min hver dag! Og alt i alt er det ikke værre enn å sette seg på toget  som fører meg til mamma, når savnet etter å få middagen servert og trusene vasket og rene rett i skuffen blir for stort:)


Mamma'n min <3 

 

Magebilder uke 25!

 • 17.06.2011, 14:49

Så satt jeg her igjen da, Hadde akkurat besøk av ei venninne som kom på en kort visst. Koste oss med te og kjeks og småprat. Men så måtte hun videre så da sitter jeg her da alene igjen, burde vel egentlig få gjort alt ferdig på rommet, må skru fra hverandr senga og skru ned noen hyller så er alt klart til i morgen. Har faktisk samlet alle jakker og sko i noen esker, også får jeg vel gå løs på klærne mine en dag også. Er utolig mye man må fikse når man skal flytte for seg selv. Så utrolig mye man ALDRI tenker på. Men nå begynner ting å komme på plass.

Snakket akkurat med moren min på telefonen som akkuratt har lettet fra gardermoen og satt kursen mot Bali. Kjenner jeg misunner hun ekstremt når jeg ser ut vinduet her og ser regnet som ikke stopper! Huff. Hadde ikke gjort noe det da. Men Får vel komme til poenget med dette innlegget, har masse å gjøre før dagen er slutt. Også kommer kanskje verdens beste venn og spise middag med meg i kveld. Er så ensomt å spise og lage middag alene så da måtte jeg få noen hit!


Her er magene bildene i dag! :) 25 uker! Bare 15 uker igjen! Syns tiden går mye fortere enn forventet!:)

Hva syns du om magen?:)
Hva har du gjort i dag?

 

Uke 25 oppdatering!

 • 17.06.2011, 11:26

Det ble ikke så mye blogging i går, rett og slett fordi jeg pakket ned hele livet mitt i ekser. Litt trist følelse egentlig. Det er ganske rart å tenke på at jeg nå flytter jeg ut, flytter fra mamma og tryggheten der. Skal pluttserlig starte et egentlig liv, lage middag selv, vaske klær selv, og fikse alt selv. Men jeg føler meg veldig klar for det, og det føles riktig.
Men ihvertfall hele kvelden gikk bort til det i går og jeg var ikke ferdig før sent i natt. Og mangler fredeles litt som jeg skal ta nå etter på!:)

Men i dag er jeg jo 25 uker på vei, og det føles utrolig rart. Snart er det faktisk bare et to siffret tall igjen av svangerskapet, alltså under 100 dager igjen. Og det er vel neste milepæle føler jeg! Synes ikke det er så lenge siden jeg så på det som en milepæle at det var under 200 dager igjen. Så dette går virkelig fremover!:)
Syns ukene går veldig fort, og nå er det under en uke igjen av skolen også! Skal bli SÅ utrolig godt med sommerferie, spesielt sånn som de siste skole dagene har vært.. så kjenner jeg ikke det minste tegn til at jeg gruer meg!
Men får vel komme med en oppdatering på uke 25 da!:)

 Ultralyd termin: 2. Okroer!
På vei: 25 uker!<3
Igjen til termin: 15+2 uker!<3 Det går nedover!
Kjønn: Ei lita jente prinsesse<3
Utålmodig: Ikke veldig egentlig, er så mye som skal  ordnes og fikses først:)
Hodet ned: Hun ligger på langs, så nei:)
Aktivitet innenifra: Ja, men hun har sovet mye de siste dagene tror jeg, fordi jeg aldri sitter stille!:)
Bestemt navn?: Ja, det har vi. Mie <3
Vektøkning: Slipper nok ikke unna det nei...Men skal ikke klage, er ikke noe ekstremt.
Barnerom ferdig: Nei, hun skal uansett sove hos oss de første månedene:)
Alle innkjøp ferdig: Nei, mangler fremdeles noe ja, men føler fremdeles vi har ganske god til på oss!:)
Strekkmerker:  Har fått ett faktisk denne uken, på puppen, så klager ikke.
Melk i brystene: Kommer litt råmelk inniellom.
Om fødselen: Den blir som den blir, og kommer når den kommer. Håper ikke den kommer på minst 3mndr!
Plager: Har ikke noen ekstreme plager, tisser ofte, og i går var jeg plaget med litt halsbrann.
Oppegående: Jada, oppegående jeg:)
Sulten?: Ikke noe mer enn før!:)
Noen matkikk? : Nei, er over den perioden kanksje?:S
Hode festet? Nei, det er nok litt tidlig!:)
Kynnere?: Nei, har sluppet unna til nå!
Tungt?: Begynner å merke det nå ja,merker at jeg bærer på noe.
Høygravid?: Nei, fermdeles ni uker til jeg er det, men det går fort!
Vann i kroppen?: Nei, ingenting!:)
Neste kontroll ?: Må bestille legetime til mandag, siden jordmor har ferie i Juli, men hos jordmor 10.august.
Pakket sykehusbag: Nei, har ikke tenkt på den en gang:)
Humør: Humøret er bra!:)

 Vekt: 800 g 
CRL: 22 cm 
Full lengde: 30 cm

OM BARNET

Fosteret er i begynnelsen av denne uken 23 uker gammelt. Allerede nå begynner det å bli liten boltreplass for fosteret i livmoren. Øyevipper dukker opp denne uken, og øynene vil snart kunne åpnes og lukkes!

Hjernen vokser fremdeles fort, og fosteret er en velproporsjonert liten minibaby. Fosteret begynner også å få lengre hår på hodet.

Kommer mage bilder etter på!:)

Hvor langt er du på vei?
Hva syns du om oppdateringen? 

Kunne ikke blitt bedre!

 • 16.06.2011, 10:20

Dagen i dag begynte rett og slett ganske dårlig. Og jeg tror virkelig jeg bør lære meg klokka på nytt, for tror dere ikke jeg klarte å stille klokka en time feil? og i går kom jeg jo en time forsent til jordmor så jeg tror klokka må trees på på nytt. Jeg fikk ihvertfall kommet meg ut av senga og vekket mamma, og hun kjørte meg på skolen.
På skolen møtte jeg på ganke mange nervøse medelever, som ventet på eksamens trekket. Jeg var såå sikker på at jeg kom til å komme opp i Engels muntlig, fordi det er nok det jeg fryktet mest! 
MEN, da vi gikk for å se på listene som var hengt opp, så viste det seg at ingen kom opp fra klassen min!!
Det tror jeg er dagens lettelse.. Så nå blir det ingen fler ordentlige skoledager på meg, igen fler dager hvor jeg trenger å bla opp i bøkene mine på skolen! DEILIG!

Så i morgen skal vi levere inn skole sekken, bøkene og skolepc'n vår. Også er det bare dager med avsluttning og andre meningsløse ting som vasking og pynting. Men kan vel si det sånn at nå er det virkelig SOMMERFERIE!
det føles godt!:)


Føler meg sååå glad akkurat nå!:)

Kom du opp i eksamen?

Håper alle får en fin dag!

 

Pakke i posten!

 • 15.06.2011, 22:11

Jordmor timen i dag gikk fint. Sånn uten om at jeg hadde missforstått når jeg hadde time. Jeg kom og var der klokka to også hadde jeg egentlig time klokka ett. 
Men alle mål var fine, og hjertelyden var fra, bare litt vanskelig å høre den, fordi hun prøde å sparke vekk den man hører lyden med, fordi den lager veldig støy for babyen. Stakkars. Men alt var bra med den lille prinsessa:)

Men da jeg lå på terassen i stad og prøvde å suge til med det lille som kom av sol så tikket det inn en melding på telefonene min om at jeg kunne gå opp på kiwi å hente pakken min som jeg bestilte på ellos for en uke siden eller noe. Så jeg løp opp og hentet den!


Jeg syns rødt tøy til jenter er veldig fint, blir litt lei av bare rosa, så da falt jeg for denne søte buksa med pigsvin på!:)
To søte heldresser/pysjer. Stod at det  var pysjer, men syns de paser bedre som et anntrekk hehe^^


En kjempesøt ytterdress som vil passe hun utover høsten/vinteren. Er nok litt for stor med en gang, men den kommer til å passe en stund. Valgte den i bruk så kan man heller pynte opp med rosa eller røde luer til:)


En kjempesøt mørkrosa boddy med " made with love, by mum and dad" trykk på!:)

Er desverre dårlig kvalitet på bildene, har ikke noe kamera, så må holde meg til mobilkamera..

Har du opplevd at babyen regerer på at man skal høre hjertelyden?
Hva syns du om klærne?Jordmorkontroll

 • 15.06.2011, 13:45

Kan ikke huske sist jeg sov så lenge som jeg gjorde i dag. Jeg sov helt til kvart på tolv!
Jeg sov ikke så godt i natt, våknet fler ganger av at turbotrollet mitt var ekstremt overaktivt! Så måtte opp og gå fler ganger i håp om at hun skulle roe seg ned til slutt. Og hun gjorde heldighvis det! 
I dag har jeg ingen planer uten om en tur på jordmorkontroll også skal jeg og mamma prøve å rydde rommet mitt ned i noen esker og gjøre klart til flyttelass til lørdag!:) 

Håper alle får en fin dag!:) 


Gleder meg til å se prinsessa vår <3


Slik så vi ut!

 • 14.06.2011, 15:46

Tenkte jeg skulle legge ut bilde av Joakim og meg fra da vi var babyer. Er morro å se tilbake på når hun blir født så vi kan se hvem hun ligner på, eller kanskje blir hun en veldig god blanding!:)


Slik så Joakim ut da han ble født! :)


Slik så jeg ut da jeg ble født:) 

Som dere ser er vi begge født med mye hår, så jeg tror Prinsessa i magen får hår på hode når hun blir født!:)

Tror du hun får hår?
Hvem tror dere hun kommer til å ligne på? 

My boy!<3

 • 14.06.2011, 14:21


Kjæresten min, Snart samboeren min, Pappaen til prinsessa i magen min, hverdagens lyspunkt. Mitt alt <3

Foto: Green garden

 • 13.06.2011, 22:17
Hva syns du om bildene?Vogna til prinsessa

 • 13.06.2011, 19:27

Fikk et spørsmål om jeg kunne skrive litt om vogna vi har. Og vi har en Simo duo sort med grått for. 
Vi har jo selførgelig ikke tatt den i bruk enda siden hun ikke er kommet til verden. Men gleder meg virkelig til å få tatt den i bruk kjenner jeg!
Vi valgte en simo duo fordi den er solid, stor og den tåler godt norsknatur. og siden vi skal bo ganske landlig og nære fjellet så må vi belage oss på en lang og kald vinter, og skal vi trille tur må vi ut i skogen, derfor måtte vi ha en stor bag så det er plass til voksipose så hun holder seg varm. 
Vet det er mange som syns den er veldig stor og tung og vanskelig å få plass til i bil. Men vi har stasjonsvogn og det så det er ikke noe porblem, og vi har ingen trapper og lignende den skal opp og ned. Og den lille jeg har prøve trillet den til nå, er jeg stor fornøyd!


Vogna i sin helhet:)


Slik er mønsteret i vogna, syns det er kjempefint!:)


Stor god bagplass, som skal fylles med en god varm voksipose, til høst prinsessa vår:)

Hvilken vogn har du?
Noen fler som har simo duo?
 

Utstyr!

 • 13.06.2011, 15:50

Jeg tenkte litt for min egen del og for de som er intresert i å høre om hva vi har av utstyr så skriver jeg ned en lite med det vi har og det vi mangler! :)

Dette har vi:
- Vogn
- Bilstol med isofix base
- Sprinkelseng
- Lekegrind
- Spisestol
- Badebajle
- Babygym
- En del klær
- En 100x80 dyne
- Stellematte
- Vugge
- Saueskinn
- Vippestol
- Noen sutter

Dette mangler vi:
- Voksipose
- Sengetøy
- Sete til badebalja
- Regntrekk
- Fluenetting
- Stelleveske
- Sikkerhetsnett til bagen til å ha i bil
- Diverse tepper
- Vogndyne
- Diverse stelle produkter
- Flasker
- Brystpumpe
- Fler sengesett
- Sengehimmel
- Bunn/teppe til lekegrind
- Babycall
- Senge uro

Er sånn ca like mye vi trenger som vi har, så vi er godt på vei føler jeg:)
Og heldighvis er de dyreste tingene kjøpt, som vogn, bilstol, og seng. Vi har vært så heldige at vi ikke har måtte kjøpe alt selv.  Vi har fått ganske mye av tingene vi har:)

Har du mye utsyr?
Mangler du mye?

Uke 24+1 og magebilder!

 • 11.06.2011, 22:01

Da er jeg inne i uke 25. Syns akkurat jeg var i uke 12 og feiret at jeg var ferdig med den usikkre perioden. Og nå er det over 10 uker siden faktisk. Helt utrolig. Håper de neste 10 ukene går like fort!
Det er ikke så stor forandring denne uke fra forrige uke, men litt er det jo selvførgelig.

Ultralyd termin: 2. Termin!
På vei: 24+1 uker
Igjen til termin: 15 +6 uker
Kjønn: Ei lita jente prinsesse<3
Utålmodig: Begynner å kjene at jeg kunne ønske hun kom nå i sommer. Men holder ut!
Hodet ned: Nei, tror ikke det, syns det virker som hun ligger mest sidelengs!
Aktivitet innenifra: Ja, Og nå begynner hun å bli sterk, for nå kan man se hun utenpå også!
Bestemt navn?: Prinsessa vår skal hete Mie<3
Vektøkning: huff.. slipper ikke  unna det nei..
Barnerom ferdig: Nei, men det er påbegynt da!:)
Alle innkjøp ferdig: Nei, men i dag har listen sunket med tre ting! Blr mindre og mindre!
Strekkmerker:  Har ikke fått noen enda, så håper jeg sipper helt unna!
Melk i brystene: Nei, ikke direkte melk. Men kommer væske lignende greier:S
Om fødselen: Tenker ikke så mye på den enda. Men kjenner ikke noe angt for det heller.
Plager: I skrivende øyeblikk er jeg kvalm.. Men det er lenge siden sist jeg var det. Men ellers, ingen!
Oppegående: Ja, men blir ofte veldig sliten fort, mye trøtt.
Sulten?: Nei, er som ellers. Må bare spise litt mindre og oftere:)
Noen matkikk? : Nei.. Inegn akkurat denne uka faktisk..
Hode festet? Det er nok festet til kroppen ja, men ikke sånn festet at hun er klar til å komme ut:)
Kynnere?: Er liksom ikke helt siker, men tror kanskje jeg har noen innimellom.. Får spørre jordmor til Onsdag.
Tungt?: Både ja og nei, vil ikke si det er veldig tungt, men at magen er i veien til tider.
Høygravid?: Nei, er nok enda en stund til det ja, selvom jeg kunne ønske det var veldig nært,
Vann i kroppen?: Hadde faktisk leggen rett i skoen i går, men utenom det har jeg ikke merket noe.
Neste kontroll ?: Skal på kontroll hos jordmor til Onsdag, alltså 15 juni, gleder meg!
Pakket sykehusbag: Nei, den pakker jeg når fødselen er rundt svingen.
Humør: Humøret er bra! Blir kanskje litt fortere sur, lei og er veldig skiftende til tider.

Vekt: 650 g
CRL: 21 cm
Full lengde: 29 cm

OM BARNET
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 22 uker gammelt. Det begynner å fylle plassen i livmoren, og du kjenner bevegelsene stadig mer tydelig. Balanseorganet sitter i øret, og nå fortsetter ørets strukturer å hardne og modnes slik at fosteret kan høre bedre og holde balansen bedre enn tidligere. I motsetning til hva mange tror, er det ikke stille i livmoren. Fosteret kan høre lyden av mors pust, lyden fra mors hovedpulsåre som ligger like bak livmoren, stemmen hennes og fordøyelsen.
Respirasjonssystemene utvikles for å kunne håndtere pusting av luft, men lungene overfører ikke oksygen til blodet eller tar imot karbondioksid ennå. Dette skjer gjennom morkaken.

Bildene er av litt dårlig kvalitet, fordi de er tatt med mobil. Men her er nå ihvertfall bilder da!:)

Hva syns du om oppdateringen og bildene?
Hvor mange uker er du på vei?

 

Eksamens karakter!

 • 11.06.2011, 17:03

Jeg rakk ingen oppdatering i går, fordi det først var eksamen. Også dro jeg rett til Oslo etter det for å møte Joakim som var på klassetur i Oslo, så da satt vi på med bussen hans opp igjen. Så vi var ikke hjemme før ganske sent, da dusjet vi og gikk og la oss nesten med en gang!

Eksamen gikk veldig fint. Jeg følte meg veldig trygg på at jeg kunne det jeg skulle si og hadde nesten ingen nerver når jeg skulle inn. Men kjente jo det kom med en gang vi begynte høringen. Men det gikk heldighvis veldig veldig fint.
Og da jeg fikk karakteren klarte jeg ikke å slutte å smile. Jeg fikk nemmelig en 6'er og bedre kan det jo faktisk ikke bli!

Men jeg var jo 24 uker på vei i går. Så jeg tenkte jeg skulle komme med en ukesoppdatering  også magebilder etterpå. Når Joakim kommer hjem, for da kan han hjelpe med å ta bilder!:)

Har du hatt eksamen?
Hvordan gikk det?

Ønsk meg lykketil!

 • 09.06.2011, 16:45

Eksamen! Kommer sterkere tilbake i morgen da jeg er ferdig med eksamen!
Ønsk meg lykke til i morgen!:)

Min kveld er lastet med.....

 • 07.06.2011, 15:08

Hva skal du i kveld?Regn regn..øsende regn..

 • 06.06.2011, 22:58


regnet litt sa du?


torden himmelen.
Theodor foretrakk å sitte inne å se ut på regnet:)

Hva syns du om bildene?

 

Svar!:)

 • 06.06.2011, 17:19

Hvordan vil du beskrive forholdet mellom deg og kjæresten din?
Jeg vil nok si at jeg syns forholdet vi har er så perfekt som det kan få blitt. Vi er som alle andre, har våre diskusjoner og små krangler innimellom som alle andre. Men jeg tror det er noe alle treger innimellom for å holde ut. Men det er skjeldent vi krangler eller diskuterer over lenger tid. Tror aldri det har skjedd. Vi ler mye sammen, finner på mye gøy sammen, er flinke til å fortelle hverandre pene ord, og minner hverandre stadig på hvor høyt vi elsker hverandre, og hvor mye vi betyr for hverandre, og vi avslutter alltid dagen med å si at vi elsker hverandre før vi sovner. Så vil vel beskrive det som et sabilt, godt forhold jeg har troen på varer lenge. Og i Juli blir vi samboere, noe jeg gleder meg veldig til. Jeg tror kunne aldri funnet en gutt som er mer perfekt for meg enn det Joakim er.


Hvordan tror du det blir å få barn?
Det vet jeg egentlig ikke. Det blir nok langt ifra sånn som jeg ser det for meg. Men jeg ser jo for meg at det blir mindre fritid, man kan ikke lenger være så spontan, dagene må planlegges, og det blir mye ansvar. Et barn trenger mye kjærlighet, pleie, og stell, så dagene blir jo fulle av gjøremål, man kan ikke lenger bare legge seg på sofaen og gjøre som man vil når man blir sliten, fordi det alltid er noen som trenger deg. Men jeg ser for meg mange smil, mage uforglemmelige øyeblikk og en helt fantastisk følelse. Så jeg gleder meg veldig. Men tenker at et barn ikke bare betyr fin barnevogn og lyserosa tøy! Men barn er en oppgave du tar pp deg for resten av livet. Men jeg føler meg veldig klar for det. Og gleder meg som sakt veldig!


Bilde fra google.

Hvordan har du opplevd graviditeten din frem til nå?Hvordan har formen vært?
Jeg har vært veldig heldig og hatt en veldig normal graviditet frem til nå. Jeg var en del kvalm de første tol ukene, men ikke noe ekstremt. Jeg var kvalm og kunne fort bli veldig sliten og svimel. Og enkelte ganger kunne det kjennes ut som blodtrykksfall. Men da jeg kom til uke 13 var jeg helt kvitt kvalmen. Enkelte ganger kan den fortsatt dukke opp helt plutserlig. Men uten om det har jeg ikke noen kynnere, ingen halsbrann, ingen rygg plager, ingen bekkenløsninger, og ingenting er galt akkurat nå. 
Jeg elsker å kjenne den lille jenta mi sparke, og hikke. Og i dag har jeg kjent hun masse, og det blir bare mer og mer for hver dag som går. Jeg kan vel nesten si at jeg elsker graviditeten der den er nå. 
Det er godt jeg ikke har en lik graviditet som det moren min hadde, for hun hadde plager konstant gjennom hele svangerskapet. Så det gikk heldighvis ikke i arv. Og nå nyter jeg det egentlig bare.Hva føler du at du får igjen ved å blogge?
Jeg begynte jo å blogge på den bloggen i desember 2009 så det er ganske lenge siden jeg startet den. Jeg er veldig glad i å ta biler og innimellom får jeg noe for meg og vil skrive ned hva jeg tenker og føler. Og jeg liker å dele meninger og få tilbakemeldinger. Mens nå føler jeg at jeg får veldig mye tilbake ved at om det er noe jeg lurer på angående graviditeten så kan jeg legge ut et spøærsmål og jeg får som regel alltid svar av andre som er mødre eller gravid. Og det får jeg veldig mye igjen for føler jeg!:) Så takk til alle de som har hjulpet meg! Dessuten får jeg utrolig mye igjen med tanke på at jeg kan se tilbake senere og se på hvordan ting var!:) Og bilder man har tatt for lenge siden. Så jeg føler ofte at jeg får mye igjen for å blogge!

Hva syns du om svarene mine?
 

Hjelpe meg?

 • 05.06.2011, 21:48

Jeg synes deiget på bloggen min er veldig kjedlig. Og jeg vil veldig gjerne gjøre noe med det. Men jeg er ikke noe flink med bilde redingering og blogg redigering.
Så jeg tenkte jeg sulle legge ut noen bilder også håpet jeg at noen ville lage en header til meg?  Hvis du vil lage en til meg så kan du sende  den til ronja.aasen@gmail.com
Takk på forånd!:)vet de bildne ligger litt lenger ned her, men disse er ikke redigert. Så håper noen vil hjelpe meg!:)
 

Uke 23+2 + mage bilder!

 • 05.06.2011, 17:55

Jeg skulle egentlig komme med en oppdatering på fredag, men så har jeg prøvd å få vært mest mulig ute i solen de dagene vi har hatt sol. For man skal aldri stole på at sommeren er kommet for å bli.. Vi kjenner jo sommer i Norge. Også har vi vært litt rundt for å kjøpe maling og grunning til leiligheten, så vi får kommet oss i gang.. Eller rettere sagt, så min kommende samboer får kommet igang snart med å male.
Og i dag har vi vært i konfirmasjon, så jeg har rett og slett ikke hatt tid til det før nå som jeg sitter op toget, for nå har jeg masse av tid!:)

Ultralyd termin: 2. oktober
På vei: 23+ 2 uker
Igjen til termin: 17 + 0 uker
Kjønn: En liten prinsesse<3
Utålmodig: Ikke veldig, er så mye som skjer nå fremover så rekker egentlig ikke det. Men gleder meg!
Hodet ned: Tror det er litt overalt til tider! Hun viker som en turner.
Aktivitet innenifra: JA!, Blir bare mer og mer for hver dag som går!<3
Bestemt navn?: Lille Prinsesse Mie <3
Vektøkning: .....
Barnerom ferdig: Nei, men haster ikke, hun skal sove hos oss de første månedene uansett!:)
Alle innkjøp ferdig: Nei, men er ikke mye vi mangler:)
Strekkmerker:  Heldighvis ikke:)
Melk i brystene: Nei, men kommer hvit/gul Væske.
Om fødselen: Prøver å ikke tenke så mye på den, den kommer en gang.
Plager: Dårlig kondis? Uten om det.. ingen.
Oppegående: Ja, men litt vanskelig å starte dagen noen ganger... trøøtt
Sulten?: Kanksje litt?
Noen matkikk? : Helnøtt... og vann
Hode festet? Nei
Kynnere?: Er litt usikker.. :S
Tungt?: Nei, men enkelte ting begynner å bli litt vanskelig med magen i veien.
Høygravid?: Nei, er fremdeles noen iker til det ja.
Vann i kroppen?: Null vann.
Neste kontroll ?: Jordmor kontroll 15 juni.
Pakket sykehusbag: Nei.. det har jeg ikke.
Humør: Humøret er på topp:)

Babyen er nå ca 27cm lang og veier ca 450g. Cellene i hjernen modnes og det har negler på fingre og tær. Øynene kan se litt utstående ut fordi fettlaget i ansiktet er ikke bygget opp ennå. Av samme grunn vil en baby som fødes nå også være ganske rød i huden fordi blodårene skinner gjennom huden.
Grunnen til at denne uken er spesiell er at dersom du skulle være så uheldig å føde nå, så vil man gjøre alt for at den skal overleve, i veldig mange tilfeller. Årsaken til fødselen vil selvfølgelig være en medvirkende faktor i forhold til hvor levedyktig babyen din er og om det går bra. Det vil uansett gå mange uker og ofte måneder før man vet med sikkerhet om det går bra med det lille nurket om det skulle være så uheldig at det blir født nå.


På dette bilde ser det nesten ut som jeg har strekkmerker nedover hele magen.. Men jeg har ikke det. Jeg har klødd meg på magen! ;)


Det samme her.. har bare klødd meg;)


litt gøy å se at her ligger hun så magen blir helt flat på midten! Hehe:)

Har du nytt solen denne helgen?
Hva syns du om oppdateringen og bildene?

En ny milepæle!:)

 • 03.06.2011, 15:19

I dag er det to ting som kan " feires" i svangerskapet. Jeg er 23 uker på vei og den lille prinsessa vår begynner å høre. Så kommende pappa har snakket en del til hun etter at han kom hjem fra skolen.
Jeg tenkte jeg skulle komme med en oppdatering etter på, med magebilder og ligende. Så da får dere glede dere.

Har bare sittet ute i solen i dag for å få litt farge og for å nyte solen mens den er her, for før vi vet ordet av det har den jo forlatt oss, allerede fra mandag av er det jo meldt regn igjen.Er ikke mange milepælene igjen..

Har du kost deg i solen i dag?
Hvor langt er du på vei?

Om meg

Ronja Åsen

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no