Ronja Åsen

- Mamma.Student.Samboer.Interiør -

Første skoledag

 • 31.05.2017, 22:04

Hallo.

I går var første skoledag på høyskolen. Det føltes egentlig litt uvirkelig på vei inn dit. Tenk at jeg liksom skulle begynne på høyskole da. Jeg som egentlig aldri trodde jeg skulle orke det. Mest fordi jeg aldri trodde jeg skulle komme meg gjennom et påbyggsår. Men så kom jeg rett inn på denne gyllene muligheten da. 
Jeg trodde jo aldri jeg skulle komme inn i utgangspunktet. Jeg sliter jo endel med å i det heletatt ha tro på meg selv og at jeg får til noe som helst. Innimellom lurer jeg nesten på hvordan jeg har klart meg å bra. Hvordan jeg har klart å bære frem to barn blandtannet. Jeg har rett og slett kronisk dårlig selvbilde. 

Ihvertfall pendlerveien inn til skolen gikk veldig greit, sånn uteom at jeg stod på toget og bussen hele veien inn, og nesten hele veien hjem. Dagen var jo lang og jeg kjente kroppen var rimelig sliten når jeg kom hjem igjen. 

Vi startet dagen med diverse velkomster og ord fra fler forskjellige mennesker. Det er jo litt stas å være førstemann ut, være en historik klasse, og få høre at man er eliten blandt søkerene. Etter all introduksjonen startet vi rett på matte. Jeg har ikke renget et eneste ett mattestykke på 6 år minst. Så i mitt hode ligger det meste av matte-kunnskapen helt bakerst i arkivet.  

Ellers så lærte jeg at kantinemat er dyrt, at det er mange som pendler på morgningen, og at det er mange mulige snarveier å ta fra bussen og opp til skolen. 
At det er dyrt å pendle uten reisekort og at det er mange fristelser på Oslo s, hvis du må vente på neste tog i 30 minutter.

Vi har forresten besøk av fagbladet som har skrevet om utdanningen HER

 
 

3 av 4 Skolestartere

 • 29.05.2017, 13:57

Hallo.

Denne høsten er vi kanskje tre av fire skole-startere i den lille kjernefamilien vår. Det er litt rart å tenke på egentlig. Jeg begynner allerede i morgen, mens Mie begynner jo først til høsten, det gjør også Joakim, om han får plass, noe jeg er ganske sikker på at han får. Det blir veldig spennende og se hvordan dette skal gå, hvordan kabalen skal gå opp, for både jeg og Joakim har jo tenkt til å jobbe siden av studiene våre, vi er jo egentlig bare nødt til det med tanke på lønn osv. 

Forrige uke fulgte jeg Mie på sin andre besøks dag på skolen Vi var der sist i januar på innskriving på skolen. Men forrige uke var vi der på en. ny besøksdag, også den siste besøksdagen før de begynner på skolen. Mie hadde gledet seg veldig til denne dagen, men ble litt redd da vi stod der og skulle til å gå, fordi hun fikk det for seg at hun skulle begynne denne dagen og aldri mer skulle i barnehagen, og hun hadde jo ikke fått sagt hade til noen i barnehagen enda. 
Etter vi fikk snakket litt om det gledet hun seg.

Jeg valgte å gå med Mie til skolen fordi det er på sikt meningen at hun skal kunne gå til skolen alene, og hvis hun skal klare å lære seg veien dit er det viktig at vi som foreldre går med hun på skoleveien i starten. 

Vel fremme på skolen fulgte vi barna våre inn på klasserommene de skulle være på denne dagen. Alle barna hadde også med seg matpakker. Og for Mie som til vanlig ikke har med seg matpakke var dette veldig spennende kan dere tro. 
Skoledagen var oppdelt slik at barna først skulle være på skolen sammen med noen av de som kommer til å bli kontaktlærere for dette trinnet, så fikk vi foreldre et eget klasserom hvor vi kunne få kaffe,te og litt kjeks. Etter barna hadde vært på "skolen" i to timer skulle de en times tid på sfo. Vi foreldrene var på foreldremøte den tiden barna våre var sfo. Veldig spennende dag. Men for denne mammaen var det ikke så lett å la være å tenke på at den lille babyen min skal begynne på skolen alt. 

Har du barn som går på skolen? Hvordan synes du skoleovergangen var?

 • DIY
 • Diy-Lys i norgesglass

  • 28.05.2017, 20:24

  Hallo.

  Jeg tenkte jeg skulle lage et lite Diy-innlegg til dere. Jeg får innimellom slike veldig kreative ideer i hode mitt og må bare prøve det ut.
  Det siste jeg fikk for meg var at jeg skulle bruke alle lysrestene mine på å støpe egne lys i norgesglass. Jeg har aldri støpt lys før og aner egentlig ikke hvordan man gjør det heller. Jeg googlet bare raskt hvordan man kunne smelte stearin, men ikke noe mer enn det. Det gikk nesten slik som jeg hadde tenkt da. Men her kommer ihvertfall et lite innlegg på hvordan jeg gjorde det, også må jeg bare si: Ikke klipp veka for tidlig, og etterfyll når det har tørket helt. Da vil resultatet bli veldig bra.

  Okei dette trenger du:


  En kjele/evetuelt hermetikk bokser så du slipper å vaske kjelen og lysrester.


  Veker. Jeg kjøpte mine på panduro, men man kan også bare bruke hyssing og eventuelt et kronestykke i bunn så den holder seg nede.

  Og Noe å ha lysene i, jeg brukte norgesglass, 0,4 liter.

  Så slik gjorde jeg det:

  Jeg begynte med å knekke og dele opp lys-restene så de skulle smelte raskere. Tok så å la alle bitene i kjelen. Og rørte litt rundt. Det smelter ganske raskt. 
  Jeg ville ha helt hvite lys, men ellers så kan man tilsette konditorfarge om man ønsker andre farger på lysene.   Mens stearinen smeltet gjorde jeg klar glassene med veken oppi. brukte en grillpinne som vekene var surret rundt når de holdt seg sånn ca rett i glasset.   Så helte jeg stearinen oppi.  Jeg trodde og da at det bare ville stivne akkuratt sånn det var, men starin synker altså sammen når det stivner, så jeg burde ikke klipt veka så tidlig, for da kunne jeg bare smeltet litt tid og etterfylt. Men da vet jeg det til nestegang, og hvis DU har lyst til å lage noe lignende så vet ihvertfall du det. Men det blir nok ikke siste gangen jeg prøver ut dette.

  Resultatet:


  Ha en fin søndag kveld videre og en riktig god kommende uke. Denne uka begynner jeg på skolen!    

  Spørsmål?

  • 22.05.2017, 14:03

  Hallo.

  Siden det er veldig lenge siden jeg har blogget så kan det jo være at noen av dere dere der ute lurer på noe? Så da kan jeg kjøre igang med en spørsmålsrunde her så kan dere jo få svar på det dere lurer på eventuelt. Så skal jeg prøve å svare dere så godt jeg kan ihvertfall. 

  Kanskje dere lurer på noe om Othilie? Eller Mie? De har jo begge utviklet seg mye siden sist jeg blogget. Othilie var jo faktisk ikke mer enn 4 måneder da jeg sluttet helt å blogge.

  Ihvertfall så er det bare til å spørre i vei.

  Ha en fin mandag videre!   

  Ikke glem skiftetøy

  • 21.05.2017, 22:35

  Hallo

  Så gøy å se all responsen jeg fikk på comebacket mitt i går. Det motiverer meg videre i bloggingen min. Jeg har også snakket med ei som lager blogg design, så i løpet av neste måned kommer det nytt design på bloggen også. Det tror jeg blir bra. Så nå må jeg bare finne ut hvordan jeg vil det skal se ut.
   

  Men tenkte jeg skulle fortelle dere litt om hva vi har gjort i dag. Vi planla allerede i går at vi skulle ta oss en tur til Fredrikstad og se på den bjørneløypa de har i marka der. Utifra kartene på nettet så det ikke ut som det skulle være noen utfordring å komme seg dit.
  Godt på vei snur plutselig hele gps´en på telefonen min og mener vi har kjørt feil. vi kjørte et stykke til før Mie roper fra baksete at Othilie kaster opp. Stakkars lille våknet opp fra søvnen sin og begynte å kaste opp. Vi hev bilen inn på første mulige stoppested og brukte en hel pakke med våtserietter for å tørke opp, både ungen og sete. Men så, oppdaget jeg at jeg hadde glemt å ta meg skiftetøyet jeg hadde funnet frem til jentene, de fleste småbarnforeldre vet jo det at når man skal ut på tur så er det ganske mye man skal huske å ha med seg, jeg har enda ikke opplevd å ha husket å ha med meg alt faktisk. Glemmer alltid noe. Så der stod vi da en søndag, og Othilie hadde ikke noe skiftetøy og alt tøyet hun hadde på seg var helt nedspydd. Etter litt googling fant vi ut at en butikk i gamlebyen var åpen selv om det var søndag, kjøpte der tidenes dyreste shorts og t-shorte, ikke var det helt min stil heller. Men hun fikk ihvertfall klær.

  Så skulle vi finne tilbake igjen da til der turmålet var, etter å ha møtt 3 blindveier og en vei som var stengt på grunn av graving så fant vi endelig frem til der vi skulle parkere. Turen derfira gikk helt smertefritt heldigvis. Litt mer vind enn vi hadde bestilt. Men etter å ha funnet alle bjørnene, uglene, verne, ørnene og alle de andre fine dyra de hadde laget av tre. Grilling av pølser ble det også.    

  I´m Back

  • 20.05.2017, 23:39

  Hallo!

  Ja, nå er det virkelig lenge siden jeg var her inne. Jeg hadde vel egentlig bestemt meg for at min tid som blogger var forbi, men i det siste så har jeg vurdert det litt om jeg skal begynne igjen. Jeg sluttet jo fordi jeg følte livet mitt var så a4 at det egentlig ikke var noe å skrive om i det hele tatt. 
  Men så skjer det litt ting nå utover sommeren/høsten og da tenker jeg det kanskje kan være litt spennende å blogge likevel. Både for min egen del, for familien sin del og kanskje for noen som er i samme situasjon?

  Jeg var nemlig så heldig at jeg har fått skoleplass på Sykepleierutdanning gjennom tre- terminordning på  Høgskolen i Akershus, du kan lese mer om dette HER
  Det går ut på at man som Helsefagarbeider med fagbrev og alle eksamener bestått kan komme inn på sykepleierutdanningen. Skolen begynner allerede 30.mai og vi skal jobbe gjennom sommeren med matte og norsk. Jeg tror nok at norsk delen skal gå veldig bra,men jeg er veldig spent på den matte delen. Den må man få bestått på for at man skal få fortsette videre på utdanningen. Så denne sommeren kan bli veldig spennende.

  Hverdagene vil med andre ord bli noe preget av mye pendling. Veldig spent på hvordan det skal gå, men det må jo på et vis bare gå da. Jeg må bare prøve å se frem til den dagen jeg er ferdig sykepleier. 
  I hvert fall, det som kan gjøre dette ekstra spennende er jo det at Joakim også har søkt på skole til høsten. Han har søkt på lærerutdanningen som nå er over 5 år. han vet jo ikke om han kommer inn før i midten av Juli. Men jeg er ganske sikker på at han kommer inn. Og hvis han gjør det, hvordan vil det da bli å kombinere livet som småbarnsforeldre, og studenter? Kommer vi oss gjennom det? Vil vi klare det? Er det i det hele tatt mulig?

  Men ja, over til noe helt annet, før jeg eventuelt blir en aktiv blogger kommer jeg nok å måtte gjøre noe med dette designet på denne bloggen. 
  Er det fremdeles noen som er her inne da, og ser til bloggen?:)


   

  Om meg

  Ronja Åsen

  Søk i bloggen

  Kategorier

  Arkiv

  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no