Ronja Åsen

- Mamma.Student.Samboer.Interiør -

MGP KVELD

  • 26.05.2012, 22:29

Nok en sommerdag er over og vi har kost oss så godt vi kan i dag også. Joakim fikk ikke jobbet i dag, da han uheldigvis rakk å få med seg omgangssyken som har herjet her i huset i noen dager nå. Så han hang over doskåla hele natta. Vi andre sov ikke akkurat så godt vi heller. Mie har sovet så kjempe urolig og hun virker litt plaget av varmen stakkars. Våknet fler ganger og var tørst, og små sulten. Hun har veldig nedsatt matlyst også på dagtid stakkars. Ikke sover hun stort på dagen heller. Men hun stråler i kapp med sola hele dagen likevel! Tålmodige lille jenta vår det. 
Ellers i dag hadde vi besøk av Evelyn, en veldig god venninne og den ene fadderen til Mie, veldig veldig koselig. Vi tok oss en tur på Mossporten mens Joakim lå hjemme og sov ut litt etter en slitsom natt. Heldigvis er han bedre i dag og formen virker som normalt.

Akkurat nå sitter vi å ser på mgp. Kan ikke si det er så inponerende mye bra der i år for å si det sånn. Men håper vel at Sverige vinner, hvis ikke så er Norge en god nummer to. Ikke så veldig inn i mgp. Men man må liksom få det med seg likevel da.


Hvordan har deres dag vært?
Fler som har hatt omgangssyken i det siste?
Ser du på mpg i kveld? - Hvem heier du på?  

BILDEDRYSS

  • 25.05.2012, 22:17

Vi har hatt en superfin dag i sola. Jeg og Mie trillet en liten tur ned på stranda, men vi hadde ikke med oss spesielt mye strand utstyr, så vi ble ikke så veldig lenge akkurat. Joakim har vært på sin aller første arbeidsdag i Moss og vi har kost oss med kjempe deilig mat ute på verandaen. Mie har badet i badebalja si på verandaen og ellers har vi bare kost oss nesten i hjel i varmen. Og for en avlsuttning på dagen da! VI fikk jo leiligheten vi så på. Perfekt dag. I morgen kommer en vennine av meg, som også er fadder til Mie. Så da skal vi nok finne på noe koselig tenker jeg!:) Gleder meg masse ihvertfall!Har dere hatt en fin dag?
Hvordan har vært vært hos dere? 

HURRA FOR MEG!

  • 18.05.2012, 11:27

I dag har jeg bursdag! Hele 19 år er jeg i dag! Litt rart å tenke på hva andre på min alder har oppnådd, og hvor mye mer jeg har oppnådd enn de fleste andre jeg kjenner som er 19. Jeg har fått meg en samboer og vi har nesten bodd sammen i et helt år allerede, jeg har også gått igjennom et helt svangerskap og jeg har fått en nydelig liten datter. Jeg har opplevd å flytte hele tre timer hjemmefra og starte et eget liv der, med samboern min og dattern min. Jeg har sammen med Joakim reist et helt hjem, som vi har klart å få til å gå rundt i som sagt snart et helt år. 
I dag skal jeg bruke bursdagen min på å dra på jobbintervju, så får jo håpe det gir meg en fordel at jeg har bursdag. hehe. Så skal jeg nok overtale Joakim til å dra å kjøpe et nyt minnekort til kamera. Så får jeg håpe noen kan hjelpe meg med å fikse de to andre en gang.

Håper dere andre får en fin dag :D
 

MIE - 7 MÅNEDER

  • 17.05.2012, 21:07

Hei alle lesere som fremdels er her. 
Jeg har vært helt elendig de siste dagene på blogging. Men jeg lover å ikke bruke et helt innlegg på å klage over meg selv og hvor dårlig jeg er.
Jeg tenkte heller jeg skulle komme med en syv måneders oppdatering av Mie, for hun ble jo hele 7 måneder for en uke siden. Og det fortjener jo en litne oppmerksomhet synes jeg. Så her kommer det en lite oppdatering om hvordan hun har utviklet seg den siste tiden.

Først må jeg bare si.. HÆÆ? er den lille babyen min syv måneder allerede? Hvor ble det av de syv månedene? Hun ble jo akkurat født jo, og nå er hun blitt så stor allerede. helt skremmende hvor fort det går. men hver dag er en utrolig reise, hver eneste dag er en fin dag. Mie lærer noe nytt nesten hver eneste dag nå. Hun finner ut av nye ting hele tiden og lærer stadig noe nytt. Bare som i stad, når vi satt på toget hjem fra Ski, da reise hun seg opp i vogna, så det spørs om vi ikke må bytte til sportsdelen selvom jeg helt ikke vil det enda, for et er ikke akkurat så trygt at hun skal sove ute i vogna si om hun kan dette over kanten. Det er heller ingen seler som går ann å feste i vogna, så det spørs virkelig om ikke vi må bytte nå da. For det er ikke så veldig trygt at hun kan dette over.
Ellers har vi senket senga, for hun ahr noen ganger reist seg opp etter sprinklene, så nå er hun trygg ned ei senga si også. veldig fint. Ellers har vi lagt ut alle vippestoler til salgs, fordi hun rett og slett ikke trenger det lenger. hun kommer seg ut av det uansett, så da satser vi på å ikke bruke det. Vil jo ikkke utsette hun for noen fare heller. ♥ Sitte ved hjelp av støtte - Ja, hun kan sitte helt uten støtte også.

♥ Gjenkjenner navnet sitt - Ja.

♥ Klappe sitt eget speilbilde - Ja.

♥ Babler mye - Ja, hele tiden. Spesielt med konsunanter. 

♥ Ha lært seg betydningen av 6-8 ord - Tja.. det vet jeg faktisk ikke.. 

Barn i denne alderen vil bruke beina skiftevis og ikke samtidig. Så når hun holder de i stående stilling, vil de danse med føttene. Disse bevegelsene er det første forsøket på veien til å kunne gå. Ting som beveger seg er kjempespennende. Leker som "borte tittei" og "klappe søte" er veldig populære. Kiling er også veldig gøy. Da reagerer de med latter og lyder. Legger du barnet på magen, vil det åle seg fremover eller bakover. Det er viktig at de får utforske litt på egenhånd, uten forstyrrelse fra foreldre.

Barnet lærer nå at hendene kan brukes til mer enn å bare stappe en leke i munnen. Du kan se de "leke" litt mer med leken og utforske den dypere enn før. I denne alderen er det svær vanlig at barna blir redd for fremmede mennesker. Ser de ikke for eksempel besteforeldre ofte nok, kan de bli skeptisk til de neste gang møtes.  - Det meste stemmer her. Hun åler seg ikk så veldig mye fremover. Men uten om det stemmer faktisk alt sammen.

Mie ble forresten 7 måneder den 10.mai.. men det har gått litt tregt med blogginga mi om dagen. Jeg skal prøve å lage et skikkelig 17. Mai innelgg til dere. Men da må jeg få bilden av pappaen min, for vårt kamera bestemte seg for  å ikke ville funke så da fikk vi ikke tatt noen egne bilder..

MIE I BILEN SIN

  • 09.05.2012, 22:03Har ditt barn gåstol/Gåbil?
Liker barnet ditt å bruke den?
Hvor lang tid tok det før de skjønte teknikken?

EN GOD FØLELSE

  • 02.05.2012, 00:29

Svigerfamilien min har dette året hatt besøk av en jente fra Thailand som er utvekslingsstudent. Oppholdet hennes her i Norge nærmer seg slutten desverre og hun har nettopp hatt bursdag så vi ville veldig gjerne få glede hun med en ekstra fin pakke, noe som kunne være et veldig fint minne, noe hun kunne få stor glede av i Norge, og noe hun kunne få tatt med seg hjem uten at det tok alt for stor plass. Så vi bestemte oss for å skulle finne en festdrakt til hun, siden bunad er alt for dyrt desverre. 
Vi hadde vel egentlig håpet å finne en litt nærmerer bursdagen hennes som var fjortene april. Men det gjord vi altså ikke. Men vi fant en til slutt som ble solgt brukt og da jeg endelig vant budrunden på den så ble jeg veldig veldig glad. Var litt spennende å se om hun passet inn i den eller ikke men vi tok sjangsen.
Så vi pakket den inn i en diger eske og la med bunadskoene vi hadde kjøpt, hadde tippet på størrelsen med alt. Så vi krysset bare fingrene for at alt skulle sitte perfekt. Planen var egentlig å levere den til hun i dag, men da vi hadde hentet drakta i går så gledet jeg meg sånn at jeg bare måtte få levert den og se hvordan hun reagerte.


Her fikk hun den stoore gaven:)


Her så hun hva som var oppi gave-esken


Hun ble faktisk så glad at hun begynte å gråte da hun så gaven:)

For å si det sånn så var reaksjonen så bra som jeg hadde håpet på, og enda bedre enn det igjen. Da hun åpnet gaven ble hun helt stunn stakkars før hun begynte å gråte av takknemmelighet. Jeg tror aldri i hele mitt liv at jeg har gitt bort en gave til noen og sett de bli så glad for den. Det varmet skikkelig i hele kroppen å se at vi klarte å glede et annet menneske sånn. Og ikke bare det, men skoene og drakta passet hun helt perfekt. og ingenting er vel bedre enn det. 
Håper virkelig hun får masse glede av den, også glir hun jo rett inn i det norske folk på selveste 17.Mai.


Har du opplevd at noen har grått av en gave du har gitt bort?
Hva synes du om bildene? 

Om meg

Ronja Åsen

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no