Ronja Åsen

- Mamma.Student.Samboer.Interiør -

HJEM FOR Å PAKKE

 • 29.05.2012, 23:40

Vært har heldigvis vært litt bedre i dag enn det var i går, ikke noe super vær akkurat, men det har vært sol, men en voldsom vind. Jeg trodde understellet på vogna vår ble ødelagt her om dagen fordi hele undrstellet var helt skjeft. Så etter at mamma hadde fått den nye bilen sin i dag så dro vi inn til Fredrikstad for å dra innom Simo butikken der og få de til å se på det. Men da vi kom frem og jeg skulle vise de hva som hadde skjedd... så var det helt normalt igjen. Ikke noe feil med det. hihi. Det var nesten litt flaut kan man si. Men de smurte opp understellet så nå knirker det ikke så veldig lenger. 
I morgen drar jeg hjem igjen til Lismarka, kjenner det skal bli godt å komme meg hjem, og begynt å få pakka litt. Det første jeg skal gjøre er nok å rydde ut av boden vår så jeg vet vi får med oss alt derifra. Så skal jeg nok få ryddet ellers ned ei kjelleren. Ryddet ut av ting vi skal selge og få tatt bilder og lagt det ut for salg. Håper vi fort blir kvitt det vi vil bli kvitt. Så får jeg begynne å rydde skaper osv. Skal bli så syykt deilig. Har nesten ikke ord for det egentlig. Men jeg små gleder meg til å rydde sammen ting. hihi.

Bilder av solstråla mi i dag når hun lekte ute på veradaen!:)

Fler som er på flyttefot?
Liker du å flytte? 

 

 

MGP KVELD

 • 26.05.2012, 22:29

Nok en sommerdag er over og vi har kost oss så godt vi kan i dag også. Joakim fikk ikke jobbet i dag, da han uheldigvis rakk å få med seg omgangssyken som har herjet her i huset i noen dager nå. Så han hang over doskåla hele natta. Vi andre sov ikke akkurat så godt vi heller. Mie har sovet så kjempe urolig og hun virker litt plaget av varmen stakkars. Våknet fler ganger og var tørst, og små sulten. Hun har veldig nedsatt matlyst også på dagtid stakkars. Ikke sover hun stort på dagen heller. Men hun stråler i kapp med sola hele dagen likevel! Tålmodige lille jenta vår det. 
Ellers i dag hadde vi besøk av Evelyn, en veldig god venninne og den ene fadderen til Mie, veldig veldig koselig. Vi tok oss en tur på Mossporten mens Joakim lå hjemme og sov ut litt etter en slitsom natt. Heldigvis er han bedre i dag og formen virker som normalt.

Akkurat nå sitter vi å ser på mgp. Kan ikke si det er så inponerende mye bra der i år for å si det sånn. Men håper vel at Sverige vinner, hvis ikke så er Norge en god nummer to. Ikke så veldig inn i mgp. Men man må liksom få det med seg likevel da.


Hvordan har deres dag vært?
Fler som har hatt omgangssyken i det siste?
Ser du på mpg i kveld? - Hvem heier du på?  

BILDEDRYSS

 • 25.05.2012, 22:17

Vi har hatt en superfin dag i sola. Jeg og Mie trillet en liten tur ned på stranda, men vi hadde ikke med oss spesielt mye strand utstyr, så vi ble ikke så veldig lenge akkurat. Joakim har vært på sin aller første arbeidsdag i Moss og vi har kost oss med kjempe deilig mat ute på verandaen. Mie har badet i badebalja si på verandaen og ellers har vi bare kost oss nesten i hjel i varmen. Og for en avlsuttning på dagen da! VI fikk jo leiligheten vi så på. Perfekt dag. I morgen kommer en vennine av meg, som også er fadder til Mie. Så da skal vi nok finne på noe koselig tenker jeg!:) Gleder meg masse ihvertfall!Har dere hatt en fin dag?
Hvordan har vært vært hos dere? 

VI HAR FÅTT LEILIGHET!

 • 25.05.2012, 21:23

Vi var jo på visning i går. Og vet dere hva??!! Leiligheten ble vår! Vi var de heldige som fikk leilighten. Så nå har vi alt i boks her. Vi har jobber og leilighet. Så nå blir vi mossinger den 1.Juli. Og det er utrolig deilig. Så nå trenger vi ikke bekymre oss lenger for alle puslespillbrikkene som skulle passe sammen. For nå er alt i orden og vi kan bare glede oss kjempe masse til vi flytter! Når jeg da kommer hjem om noen dager så må vi bare begynne å pakke med en gang! tenk det da! Om litt over en månede er vi på flyttefot. Det er helt vilt. Og utrolig deilig. Skal bli veldig godt å komme seg tilbake til sivilisasjonen og tilbake til det sosiale. 
Den eneste som blir trist er nok at det var vårt første hjem sammen, og Mies første hjem, også skal vi liksom flytter derifra.. Men godt blir det virkelig. Og nå er det ikke mer vi trenger å tenke på helt i første omgang! Og dette går veldig veldig fort! Hipp hipp!

Trykk på bildet så kommer dere til alle bildene.

Hva synes dere?:)

 

INEGN SVAR ENDA...

 • 24.05.2012, 11:16

God morgen!
Vi har enda ikke fått noe svar på om vi får leilgiheten eller ikke. Men jeg håper virkelig vi får svar i dag! Og jeg skal jo selvsagt dele det på bloggen når vi får svaret!:)
De siste dagene har jeg og Mie ligget med omgangssyke, men formen er på topp igjen i dag! Så i dag SKAL vi komme oss ut i sola og kose oss skikkelig!
Også kommer Joakim i dag og det skal bli veldig veldig deilig å se han igjen kjenner jeg!:)
Når han kommer skal vi dra ut og kjøpe nytt minnekort til kamera, så jeg får tatt noen bilder. Er jo så mange fine sommer øyeblikk om dagen, så må jo få tatt lit bilder av sola vår da! :)

Andre som skal kose seg i sola i dag? 

SPENNENDE KVELD

 • 21.05.2012, 16:33

Da har jeg litt til å komme med til dere! For her skjer det veldig mye om dagen og det er så utrolig spennende. Jeg var jo som sagt på jobb intervju på bursdagen min, og vet dere hva. Bare få timer etter jeg kom hjem fra intervjuet så ringte de meg og fortalte at jeg fikk jobben. Det stod mellom meg og ei jente til. Og jeg var den heldige som fikk den. Det var så utrolig deilig det. Det første jeg tenkte da, var at nå har både jeg og Joakim en jobb i sikkerhet ihvertfall. Og det er jo veldig bra. 
Så fikk faktisk Joakim enda et jobbtilbud som er i nabokommunen og da takket han ja der også. Så nå har Joakim to jobber og jeg lærlingplass. Så det eneste vi mangler er faktisk et sted å bo også kommer vi nedover til Moss for godt! Det skal bli såå deilig.

I går hadde jeg med meg mamma på visning på en leilighet vi har veldig lyst til å leie. Joakim hadde jobbhelg så han kunne ikke være med på vinsingen,så da ble det mamma som fikk være med. Fikk et veldig godt inntrykk og leiligheten var utrolig fin. Det var veldig mange intreserte på den, men han som leier ut hadde bare valgt ut tre par som fikk komme på visning, og vi var heldigvis et av de 3 parene som fikk komme. Og det er jo en god start. Så i kveld får vi vite om det er vi som er de heldige som får den eller om det er ett av de to andre parene. Vet jeg kanskje kommer til å slite med litt skuffelse om vi ikke får den, men da må vi bare finne noe annet. Sånn er det bare noen ganger. Men det er veldig spennende likevell da. Så jeg går bare rundt og ser på telefonen min hele tiden og lurer og lurer..

Så i kveld må dere kryssefingrene for oss, så det er vi som får lieligheten. For det trenger vi virkelig!
Skal du kryssefingren for oss i dag?
Fler som driver å flytter for tiden?
 

HURRA FOR MEG!

 • 18.05.2012, 11:27

I dag har jeg bursdag! Hele 19 år er jeg i dag! Litt rart å tenke på hva andre på min alder har oppnådd, og hvor mye mer jeg har oppnådd enn de fleste andre jeg kjenner som er 19. Jeg har fått meg en samboer og vi har nesten bodd sammen i et helt år allerede, jeg har også gått igjennom et helt svangerskap og jeg har fått en nydelig liten datter. Jeg har opplevd å flytte hele tre timer hjemmefra og starte et eget liv der, med samboern min og dattern min. Jeg har sammen med Joakim reist et helt hjem, som vi har klart å få til å gå rundt i som sagt snart et helt år. 
I dag skal jeg bruke bursdagen min på å dra på jobbintervju, så får jo håpe det gir meg en fordel at jeg har bursdag. hehe. Så skal jeg nok overtale Joakim til å dra å kjøpe et nyt minnekort til kamera. Så får jeg håpe noen kan hjelpe meg med å fikse de to andre en gang.

Håper dere andre får en fin dag :D
 

MIE - 7 MÅNEDER

 • 17.05.2012, 21:07

Hei alle lesere som fremdels er her. 
Jeg har vært helt elendig de siste dagene på blogging. Men jeg lover å ikke bruke et helt innlegg på å klage over meg selv og hvor dårlig jeg er.
Jeg tenkte heller jeg skulle komme med en syv måneders oppdatering av Mie, for hun ble jo hele 7 måneder for en uke siden. Og det fortjener jo en litne oppmerksomhet synes jeg. Så her kommer det en lite oppdatering om hvordan hun har utviklet seg den siste tiden.

Først må jeg bare si.. HÆÆ? er den lille babyen min syv måneder allerede? Hvor ble det av de syv månedene? Hun ble jo akkurat født jo, og nå er hun blitt så stor allerede. helt skremmende hvor fort det går. men hver dag er en utrolig reise, hver eneste dag er en fin dag. Mie lærer noe nytt nesten hver eneste dag nå. Hun finner ut av nye ting hele tiden og lærer stadig noe nytt. Bare som i stad, når vi satt på toget hjem fra Ski, da reise hun seg opp i vogna, så det spørs om vi ikke må bytte til sportsdelen selvom jeg helt ikke vil det enda, for et er ikke akkurat så trygt at hun skal sove ute i vogna si om hun kan dette over kanten. Det er heller ingen seler som går ann å feste i vogna, så det spørs virkelig om ikke vi må bytte nå da. For det er ikke så veldig trygt at hun kan dette over.
Ellers har vi senket senga, for hun ahr noen ganger reist seg opp etter sprinklene, så nå er hun trygg ned ei senga si også. veldig fint. Ellers har vi lagt ut alle vippestoler til salgs, fordi hun rett og slett ikke trenger det lenger. hun kommer seg ut av det uansett, så da satser vi på å ikke bruke det. Vil jo ikkke utsette hun for noen fare heller. ♥ Sitte ved hjelp av støtte - Ja, hun kan sitte helt uten støtte også.

♥ Gjenkjenner navnet sitt - Ja.

♥ Klappe sitt eget speilbilde - Ja.

♥ Babler mye - Ja, hele tiden. Spesielt med konsunanter. 

♥ Ha lært seg betydningen av 6-8 ord - Tja.. det vet jeg faktisk ikke.. 

Barn i denne alderen vil bruke beina skiftevis og ikke samtidig. Så når hun holder de i stående stilling, vil de danse med føttene. Disse bevegelsene er det første forsøket på veien til å kunne gå. Ting som beveger seg er kjempespennende. Leker som "borte tittei" og "klappe søte" er veldig populære. Kiling er også veldig gøy. Da reagerer de med latter og lyder. Legger du barnet på magen, vil det åle seg fremover eller bakover. Det er viktig at de får utforske litt på egenhånd, uten forstyrrelse fra foreldre.

Barnet lærer nå at hendene kan brukes til mer enn å bare stappe en leke i munnen. Du kan se de "leke" litt mer med leken og utforske den dypere enn før. I denne alderen er det svær vanlig at barna blir redd for fremmede mennesker. Ser de ikke for eksempel besteforeldre ofte nok, kan de bli skeptisk til de neste gang møtes.  - Det meste stemmer her. Hun åler seg ikk så veldig mye fremover. Men uten om det stemmer faktisk alt sammen.

Mie ble forresten 7 måneder den 10.mai.. men det har gått litt tregt med blogginga mi om dagen. Jeg skal prøve å lage et skikkelig 17. Mai innelgg til dere. Men da må jeg få bilden av pappaen min, for vårt kamera bestemte seg for  å ikke ville funke så da fikk vi ikke tatt noen egne bilder..

MIE I BILEN SIN

 • 09.05.2012, 22:03Har ditt barn gåstol/Gåbil?
Liker barnet ditt å bruke den?
Hvor lang tid tok det før de skjønte teknikken?

INTERIØR -VÅR

 • 09.05.2012, 16:46

Endelig ser det ut til at våren er kommet hit til Hedmark også. Og endelig spirer og blomsterer det ute i hagen her. Og her om dagen var jeg ute i hagen en tur med saksa og hentet inn noen blomster til å pynte på stue bordet med. Synes det ble veldig vårsteming inne av det! Og utrolig fint! Og hva er vel bedre enn det?
Det ble ihvertfallv veldig fint, og jeg kjenenr jeg gleder meg veldig til det blir masse fler blomster å hente ute! Det blir så bra!


Hva synes du?
Har du gjort om interiøret ditt til litt mer sommerlig?  

 • Mie
 • OPPDATERING - BILDEDRYSS

  • 09.05.2012, 15:59

  Dette innlegget har jeg begynt på sååå mange ganger nå. Og nå skal jeg endelig få fullført det tror jeg. Tenkte jeg bare skal legge ut masse bilder og skirve litt til hvert bilde. Det er nok det letteste vil jeg tro. Så slipper det å bli så enormt mye skriving her. 


  Mie har pyntet seg med musefletter, og hu har begynt å dra inn underleppa veldig ofte. Utrolig søtt egentlig når hun lagder det utrykket. 


  Mie er ikke spesielt glad i vann, og har egentlig aldri vært det heller. Men her om dagen prøvde vi å la hun drikke av noe annet enn tutekopp, eller tåteflaske, og det falt veldig i smak, det ble veldig mye gris kan man si, og vi valgte å la hun sitte helt naken på gulvet mens hun drakk, for det var vann overalt etterpå. Men hun fikk i seg ganske mye vann og det er jo bra, sidne hun drikker mye mindre melk og mye mer fast føde. Så er det jo veldig viktig at hun får i seg nok væske ved siden av. Etter denne episoden har hun også blitt mer ivrig på å drikke av vandlig flaske, og drikker opptil 150 ml vann til middag. Og det er veldig veldig bra til å være Mie. 


  Ellers har vi blitt flinke til å trille turer, vi prøver å trille en god tur hver dag. Selvom jeg ikke føler det så komfertabelt å trille langs veien her da. Fordi det er veldig trafiikert her, og det er ikke så mange som viser så veldig hensyn til at vi går langs veien her. 
  Men fast rutine på trilleturen om Mie ikke allered har sovnet er å hilse på hesten som står langs veien. Mie ser ofte veldig på den og synes den er veldig interesang, men hesten er ikke like intresert i oss da. Men her om dagen fikk Mie så vindt det var ta på den. 


  Tilbake til spise og drikke siruasjonenen. Mie er blitt veldig flink til å spise mat. Vi hadde en periode der hun nesten ikke spiste noen tign og i tilegg kastet veldig mye opp. Så hun gikk nesten ikke opp i vekt. Men nå kaster hun ikke så veldig mye opp heldigvis, og hun spiser masse mat. Og går veldig fint opp i vekt. Og det er så deilig. For som mamma og pappa så bekymrer man seg veldig fort når barna ikke vil spise og det er noe galt. Men heldigvis bedre tider nå. Og det er veldig bra. Det blir en del gris kan man si, men det går jo ann å vaske vekk, nesten ihvertfall. Ellers er den lille prøkna kresen så det holder. Hun vet akkurat hva hun vil ha å spise. Til middag liker hun BARE spagetti og kjøttsaus. Og ellers liker hun BARE eplegrøt. Ellers liker hun ikke speislt noe som har banan i seg. Så hun vet hva hun vil ha.


  Ellers så øver hun flittig på å få til å krabbe om dagen. Men fustrasjonen blir fort veldig stor når hun bare kommer bakover og ikke fremover som hun helst vil. Hun har klart opptil fler ganger å åle seg fremover, men hun klarer det visst bare akkurat når hun vil. Men hun øver, og kommer seg innimellom opp på alle fire, men da står hun bare å gynger frem og tilbake i evigheter, før hun detter rett i gulvet. Men går ofte veldig veldig bra. Ellers utvikler hun seg masse, og lærer nye ting hver eneste dag. Veldig moro å følge med på.

  Kjenner du igjen ditt barn i noe av dette?
  Hva synes du om oppdateringen?    

 • Mie
 • SOLSTRÅLA VÅR

  • 04.05.2012, 12:58

  I dag er det full rengjøring her hjemme. Alt skal vaskes og ryddes. Hadde vel egentlig tenkt på å gå en tur, men når jeg våknet i dag og så på det været som var ute så fant jeg ut at vi heller ble inne i dag og rydder skikkelig. Da kan vi ta helg emd god samvittighet. Planen var egentlig at jeg skulle til Moss denne helgen, men i dag kjennes ikke formen helt på topp ut, så jeg drøyer det til uka begynner tror jeg. 
  Orker ikke reise med Mie, og tog og buss og det hele når formen er som den er. Ikke noe moro å reise bort når man ikke er helt i form. 

  Måtte bare dele noen bilder med dere fra en av de andre vårdagene hvor vi hadde litt finerer vær enn det vi har nå. Håper vi får igjen dette vært ganske fort! :)

  Hvordan er været hos deg i dag?
  Hva synes du om bildene?    

 • Mie
 • MIE MØTER GRISEN

  • 03.05.2012, 23:55

  Mie er så heldig å ha besteforeldre som bor på gård, og endelig har hun fått hilse på en av dyrene i fjøset, en bitte liten grisunge! Mie var så snill at hun dro han i øret stakkars!

  Hva synes du om bildene? 

  EN GOD FØLELSE

  • 02.05.2012, 00:29

  Svigerfamilien min har dette året hatt besøk av en jente fra Thailand som er utvekslingsstudent. Oppholdet hennes her i Norge nærmer seg slutten desverre og hun har nettopp hatt bursdag så vi ville veldig gjerne få glede hun med en ekstra fin pakke, noe som kunne være et veldig fint minne, noe hun kunne få stor glede av i Norge, og noe hun kunne få tatt med seg hjem uten at det tok alt for stor plass. Så vi bestemte oss for å skulle finne en festdrakt til hun, siden bunad er alt for dyrt desverre. 
  Vi hadde vel egentlig håpet å finne en litt nærmerer bursdagen hennes som var fjortene april. Men det gjord vi altså ikke. Men vi fant en til slutt som ble solgt brukt og da jeg endelig vant budrunden på den så ble jeg veldig veldig glad. Var litt spennende å se om hun passet inn i den eller ikke men vi tok sjangsen.
  Så vi pakket den inn i en diger eske og la med bunadskoene vi hadde kjøpt, hadde tippet på størrelsen med alt. Så vi krysset bare fingrene for at alt skulle sitte perfekt. Planen var egentlig å levere den til hun i dag, men da vi hadde hentet drakta i går så gledet jeg meg sånn at jeg bare måtte få levert den og se hvordan hun reagerte.


  Her fikk hun den stoore gaven:)


  Her så hun hva som var oppi gave-esken


  Hun ble faktisk så glad at hun begynte å gråte da hun så gaven:)

  For å si det sånn så var reaksjonen så bra som jeg hadde håpet på, og enda bedre enn det igjen. Da hun åpnet gaven ble hun helt stunn stakkars før hun begynte å gråte av takknemmelighet. Jeg tror aldri i hele mitt liv at jeg har gitt bort en gave til noen og sett de bli så glad for den. Det varmet skikkelig i hele kroppen å se at vi klarte å glede et annet menneske sånn. Og ikke bare det, men skoene og drakta passet hun helt perfekt. og ingenting er vel bedre enn det. 
  Håper virkelig hun får masse glede av den, også glir hun jo rett inn i det norske folk på selveste 17.Mai.


  Har du opplevd at noen har grått av en gave du har gitt bort?
  Hva synes du om bildene?   

  Om meg

  Ronja Åsen

  Søk i bloggen

  Kategorier

  Arkiv

  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no