Ronja Åsen

- Mamma.Student.Samboer.Interiør -

Bilder

 • 31.05.2011, 23:36Hva syns du om bildene?:)

Må få vedlagt at det er min kjære Joakim Onsum Bjerklien som har tatt bildene!:)

Innkjøp + rykter!

 • 31.05.2011, 22:33

Innimellom så lurer jeg på hva som får folk til å sette ut rykter som ikke stemmer. I dag har jeg fått en del meldinger fra bekjente som har skrevet lignende som: " Er det slutt mellom deg og Joakim?"  Hvor er det egentlig folk får det fra? Jeg har aldri satt ut noe rykte om at det slantrer, at vi ikke har det bra eller at det er slutt. Vi har det veldig fint sammen, og gleder oss veldig til å bli samboere. Så til alle som lurte, så er det langt ifra slutt mellom oss. Vi har det veldig veldig bra sammen!:) <3

Ellers i dag hadde vi en ganske kort og enkel skoledag, hvor det ikke skjedde stort!
Mens jeg ventet på bussen i setrum, så jeg litt rundt i forskjellige butikker og kom over to ting jeg ville ha på kremmerhuset. Så jeg slo til og brukte noen av bursdagspengene mine på dette. Er så utrolig mye fint på kremmerhuset jeg så gjerne skulle hatt! Men det er så dyrt. Så får heller gå å ønske meg ting der, og spare og kunne kjøpe seg når man har litt ekstra!:)

 
Denne kroppen trenkte jeg å ha på benken med frokostblanding i eller noe annet!:)


Denne klokken likte jeg veldig godt! og gleder meg til å finne en fin plass til den i stua vår!:)

Ellers i dag har jeg vært på skikkelig harrytur med mamma og broren min. Jeg kjøpte enormt med smågodt. Det er mange år siden sist jeg kjøpe smågodt fordi jeg var veldig lei, men så ble det veldig fristende og da måtte jeg bare.
Fikk også kjøpt kant til sengehimmelen som prinsessa skal ha over senga si. Også kjøpte mamma en kjempefin boddy med blonder på!:) 

Etter på skal jeg legge ut noen bilder vi tok i helgen! I forsøk på å lage et nytt deign, som jeg ikke har begynt med enda! Så følg med!:)

Hva har du gjort i dag?
Lyst til å se bilder?
Hva syns du om tingene jeg har kjøpt?5 av 9!

 • 29.05.2011, 22:43

Helt utrolig å tenke på at jeg allerede har gått 5 måneder gravid.. Det har gått så utrolig fort frem til nå! Håper det går likefort resten av svangerskapet også, Jeg er jo faktisk over halvveis! Bare 4 måneder igjen!
Den lille jenta i magen min blir bare sterkere og sterkere hele tiden, og nå sparker hun så hardt at Joakim også klarer å kjenne det når han legger hånda si på magen min, og jeg kjenner ikke bare at hun beveger seg med at hun skikkelig sparker.

1 fullgått måned: 4 uker + 3 dager

2 fullgåtte måneder: 8 uker + 6 dager

3 fullgåtte måneder: 13 uker + 2 dager

4 fullgåtte måneder: 17 uker + 5 dager

5 fullgåtte måneder: 22 uker + 2 dager

6 fullgåtte måneder: 26 uker + 5 dager

7 fullgåtte måneder: 31 uker + 2 dager

8 fullgåtte måneder: 35 uker + 5 dager

9 fullgåtte måneder: 40 uker + 3 dager

Ellers i dag har vi ikke gjort så mye, mest slappet av og kost oss. Vi har bare vært en tur borte i leiligheten vår og tatt noen mål så vi vet sånn ca hva vi trenger av maling og lignende. Gleder meg veldig til vi blir ferdige og kan flytte inn. Gleder meg til et sted som bare er vårt hvor vi selv bestemmer alt. Og ikke minst til å gjøre gjøre alt klart til den lille prinsessa vår kommer!


Er jo ikke mer enn to dager lenger enn på dette bilde nå. Så da får dette holde. Har ikke endret seg noe de to siste dagene uansett:)

Hvor langt er du på vei?
Bor du for deg selv?

Uke 22 + magebilder

 • 27.05.2011, 09:42

 Ultralyd termin: 2. oktober
På vei: 22 uker
Igjen til termin: 18+2
Kjønn: Jente <3
Utålmodig: Syns ukene går veldig sakte ja...
Hodet ned: Tror ikke det nei;)
Aktivitet innenifra: Ja, kjempemasse! Kjenner det spesiellet om kvelden.
Bestemt navn?: Ja. Mie <3
Vektøkning: Noe ja...
Barnerom ferdig: Nei, men nå får vi forhåpentlighvis snart begynt!:)
Alle innkjøp ferdig: Nei, men listen vår synker.
Strekkmerker: Nei, det har jeg ikke fått noen av!
Melk i brystene: Ikke direkte melk, men kommer noe væske ut.
Om fødselen: Tenker jeg lite på!
Plager: MYE trøtt om dagen!
Oppegående: Nja, skulle helst lugget i sengene hele tiden og sovet.
Sulten?: Ikke noe mer enn vanlig.
Noen matkikk? : Har ikke vært noe spesiellt denne uka.
Hode festet? Nei.
Kynnere?: Nei.
Tungt?: Nei, men begynner å kjenne at magen er litt i veien:)
Høygravid?: Nei, er enda noen uker til det gitt.
Vann i kroppen?: Ingenting
Neste kontroll ?: 15.juni
Pakket sykehusbag: Den tar jeg når den tid kommer
Humør: Humøret er på topp!:)

Vekt: 450 g 
CRL: 19 cm 
Full lengde: 27 cm

OM BARNET

Fosteret er i begynnelsen av denne uken 20 uker gammelt. Hjernen begynner en vekstperiode som vil vare til barnet er fem år gammelt! Øyebryn og hår blir mer synlig og fosteret beveger øynene oftere. Slike øyebevegelser kan ses ved ultralyd.

Nå dekker lanugohårene hele kroppen, men det er mest rundt hodet, halsen og ansiktet. Beina begynner å nærme seg endelig lengde og proporsjon i forhold til kroppen, og musklene i både armer og bein blir sterkere slik at bevegelsene også blir kraftigere. Samtidig fortsetter skjelettets brusk å omdannes til bein.

Immunsystemet er ikke fullt utviklet ennå, men vil kunne hjelpe til å beskytte den lille kroppen mot infeksjon.

Hos gutter begynner testiklene nå å trekkes ned mot inngangen til pungen.

 

 


Svingende form..

 • 26.05.2011, 22:26

Det er utrolig deilig å tenke på at vi faktisk bare har 13 skole dager igjen, Neste uke har vi fri både mandag, torsdag og fredag. Det vil si at det blir veldig lite skole!
De fleste karakterer er satt og vi har bare en prøve igjen før eksamen. Ikke kom jeg opp i noen eksamen skriftlig. Så nå gjenstår bare muntlig. Det eneste jeg vet helt sikkert er at vi har eksamen i yrkesfagene våre den 9 og 10 juni.

I skrivende øyebikk sitter jeg og ser på paradise, skrive ned alt jeg trenger å huske på, og alt vi trenger å kjøpe inn til leiligheten vår og ting vi må ordne før vi flytter sammen. Det er så godt å ha det skrevet ned så man kan stryke ut når man har fått gjor unna kjøpene sine!:)

Formen i dag har vært veldig rar.. har vært så trøtt at jeg nesten ikke har ord for det. Også fikk jeg feber og ble kvalm. Så jeg la meg til å sove. Og da klarte jeg å nærmest svette av meg feberen så nå er formen ganske fin.
Men godt å kjenne at lillemor har det godt ihvertfall! Hun sparker fra seg som aldri før!:)

 Hvordan har din dag vært?
 Har du noen sånne dager?


Bilde tatt i går:) 


 

Intervju!

 • 26.05.2011, 09:14

Helgen som var ble jeg vekket av en melding fra lokalavisa som lurte på om jeg ville stille opp til et intervju anngående at jeg skal ta et friår siden jeg skal ha barn. Og det kan da ikke skade og stille opp til det. Så det gjorde jeg her om dagen på skolen.
Så hvis dere vil lese artikkelen fra jeg var i avisa så se på denne linken:
http://www.moss-avis.no/nyheter/gravid-18-aring-tar-et-friar-fra-skolen-1.6261736

Er du ung og må ta et friår fra skolen?
Hvordan har andre reagert på det ?


Kan jo ikke være på skolen når jeg skal ha den lille prinsessa mi:)

Bilder

 • 25.05.2011, 21:42
Hva syns du om bildene?
Har du hatt en fin dag?Lei?

 • 25.05.2011, 12:52

Jeg merker at kroppen min virkelig begynner å instille seg på at det snart er ferie. Jeg sliter så grusomt med å motivere meg selv til å stå opp om morgningen. Det er veldig vanskelig å komme seg ut av senga og jeg kjenner kroppen nesten tvinger meg til å bli liggende. Jeg kjenner jege er så utrolig skole lei. Jeg er virkelig klar for sommerferie. Og må virkelig stå på nå for å forbedre alle karakterene mine i allmennfagene mine. Så får ha ekstra kustus på meg selv og motivere meg selv. Har funnet ut i dag at det er kun 18 skole dager igjen på skolen! Og det er motivasjon. Neste uke har vi jo også veldig kort helg. Så jeg må bare se frem til små ting!


Fant et bilde i arkivet fra i fjord sommer. Ser ikke sånn ut denne sommeren for å si det sånn!:)

Begynner du å bli skole lei?
Mangler du motivasjon?


 

Har du det sånn noen ganger?

 • 24.05.2011, 22:31

Dagen i dag har vært ganske opp og ned. Verken fin eller dårlig. Kvalmen har kommet og gått hele dagen og det er ganske slitsomt. Fler ganger jeg har måtte sette meg ned eller stoppe helt opp og tvinge kvalmen vekk. Det er så slitsomt å  være i et sånn form. Så håper den er litt bedre i morgen, og at dette bare var en dårlig dag.

Ellers i dag var vi ferdig på skolen veldig tidlig. Faktisk to og en halv time før vi skulle. Og det er veldig deilig når man har en sånn dag som jeg hadde. Så da kom jeg meg hjem, var faktisk så heldig at broren min hentet meg på skolen og kjørte meg hjem. Godt med brødre som liker å kjøre bil.
Da jeg kom hjem ble jeg med mamma og ei venninde av hun til byen for å se på en snekker bukseshorts. Helt siden jeg var liten har jeg alltid sakt at den dagen jeg blir gravid skal jeg ha snekkerbukse. Og siden jeg går gravid mesteparten av sommeren har jeg da tenkt at en snekekrbukse shorts passet bedre. Og etter å ha prøvd veldig mange fant jeg en som satt fint. Så nå gleder jeg meg bare til det blir varmere og at jeg kan bruke den uten å fryse.

Jeg fikk også kjøpt meg en kjempe fin, kjempe rosa bikini. har kjøpt meg to nye bikinier hittil denne sommeren. Men ser ikke ut til at jeg får brukt de så mye, sånn som været er nå.


Ellers har den lille jenta mi det bra i dag, hun sprker og beveger seg stort set hele dagen:)

Er du noen gang i sånn form?
 

Noen som vet?

 • 24.05.2011, 10:24

Denne dagen begynte ikke spesiellt bra. Hadde en natt med lite søvn, og mye oppvåkninger. Så det var veldig vanskelig å stå opp på morgningen i dag. Måtte sette på "utsett" på vekkerklokka mi minst 4 ganger, og da hadde jeg så dårlig tid når jeg så på klokka at alt gikk i ett. Og en så brå oppvåkning fører skjelden med seg noe godt.
Så da endte det med at jeg satt og så rett i veggen for å prøve å roe ned kvalmen. Før jeg måtte løpe til bussen.

Ellers i dag har jeg hatt utrolig vondt i den ene puppen min. Det liksom svir og gjør vondt. Noen som vet hva det vet?
Håper bare denne dagen blir bedre snart!

Magebilder 21+1

 • 23.05.2011, 20:58

Tenkte jeg skulle fortelle litt om at vi har fått oss leilighet og kan ganske snart begynne å pusse opp ganske snart. Men forteller mer etter på om det, eller etterpå!:)

Hva syns du om magen?:)


Så var det søndag...

 • 22.05.2011, 14:28

Fikk ikke lagt ut noen magebilder i går, fordi minnekortet i kamera ikke vil funke i pcen min. Så må prøve igjen senere i dag når jeg er kommet hjem om det funker på den andre dataen min. Så kommer magebildene fra i går da, håper jeg!:)

For øyeblikket sitter jeg i sofaen og venter på at min kjære skal komme hjem fra jobb. Hadde egentlig tenkt til å bli liggende leeenge i senga i dag i håp om å sove så lenge at jeg nesten ikke rakk å stå opp før min kjære kom hjem.
Men jeg våknet av en melding før det og da fikk jeg ikke sove igjen, men nå er det bare en time til han er hjemme her igjen:)

HVa skal du i dag?
Hva har du gjort sålangt i dag`?
Hatt en fin helg?:)


Atm..

21+1 uker + magebilder

 • 21.05.2011, 16:41

Da var den enda en ny uke. Og det føles godt. Syns den siste uka har gått så sakte! Så gleder meg nesten til skoleuka begynner igjen bare for at tiden skal gå litt fortere. Gleder meg enormt til det blir sommerferie, da går nok tiden kjempefort, for da er det mye som skal skje:) 

 Ultralyd termin: 2. oktober
På vei: 21+1 uker
Igjen til termin: 18 + 6 uker
Kjønn: Jente :)
Utålmodig: Har ikke tid til at hun kommer nå, men gleder meg veldig:)
Hodet ned: Nei:)
Aktivitet innenifra: Ja, den siste uka har hun vært veldig aktiv!
Bestemt navn?: Mie<3
Vektøkning: Huff....ja
Barnerom ferdig: Nei, men kan hende vi snart får begynt med det:)
Alle innkjøp ferdig:  Nei, men mangler faktisk ikke mye!:)
Strekkmerker: Har ikke fått noen heldighvis:)
Melk i brystene: Bittelitt tror jeg, mer sånn hvit væske.
Om fødselen: Det er fortsatt lenge til:)
Plager: Noenganger litt dårlig nattesøvn.
Oppegående: Kommer meg nå opp hver morgen ihvertfall:)
Sulten?: Ikke noe mer enn vandlig:)
Noen matkikk? : Neeei, eller sjokolademelsk er veldig godt!
Hode festet? Nei.
Kynnere?: Jeg tror faktisk jeg har hatt noen hvis jeg går langt.
Tungt?: Nei, men merker at magen blir større:)
Høygravid?: Nei
Vann i kroppen?: Ingenting
Neste kontroll ?: 15.juni
Pakket sykehusbag: Den tar jeg når den tid kommer
Humør: Blir kanskje litt fortere lei meg og sint?

Vekt: 400 g
CRL: 17,5 cm
Full lengde: 26 cm

OM BARNET

Fosteret er i begynnelsen av denne uken 19 uker gammelt. Det er svært aktivt og har fremdeles god plass i livmoren. Du kjenner sannsynligvis mange av bevegelsene, men ikke alle. Nå som fosteret kan sove, vil det sakte men sikkert få rutiner rundt dette. Men ikke forvent at de passer overens med dine egne. Både fostre og små barn har en tendens til å bestemme døgnrytmen selv. Du oppdager gjerne at fosteret er aktivt når du legger deg.

Selv om fosteret har vokst mye, er det svært tynt og spinkelt ettersom fettlaget ikke er særlig tykt ennå. Fosteret fortsetter å gjøre pusteøvelser hvor det trekker fostervann inn i lungene og ?puster? det ut igjen. Fordi det er fullstendig omsluttet av fostervann, er barnets bevegelser mye mer delikate og flytende enn etter fødselen når tyngdekraften gjør enkelte bevegelser umulige fordi musklene ikke er sterke nok. Derfor kan barnet virke litt klumsete og ukoordinert den første tiden. I livmoren kan barnet derimot boltre seg fritt med både kollbøtter, boksing og harde spark.

Kommer ingen magebilder nå, fordi minnekortet ikke vil samarbeide :S

Milepæler

 • 19.05.2011, 21:26

Tenkte jeg skulle legge ut en liste med milepælene i svangerspapet mitt, rett og slett for å se selv hvor mange av de jeg er gjennom og hvor mange som står igjen:)

 Feil årstall på bilde da. Trykket litt feil. Men blir det samme uansett.

 Har du regnet ut dine milepæler?

" Du er ikke alene, Mamma"

 • 18.05.2011, 21:32

Fra man er liten gleder man seg stort til den dagen man blir atten år og voksen. Man ser for seg at det blir den beste dagen i hele livet omtrent. Jeg vil nå si at dette har vært en av de verste dagene på ganske lenge.
Våknet til sol og dårlig tid, fikk hevet på meg et par vonde sko før jeg gikk til bussen. Da fikk jeg gnagsår med en gang. Var også heldig at dette var et par ballerina sko også kom regnet. Og siden har det regnet.
Etter en lang og lite givende skoledag, stresset jeg meg først inn på feil buss og måtte sitte på rundt halve byen før jeg kom ned igjen til byen for å så få byttet til riktig buss. Kommer da hjem til en stengt dør og ingen hjemme.
Nøkkelen hadde jeg lånt bort til min bror og ikke fått tilbake igjen så der satt jeg da på trappa ute i regnet. Jeg satt er i nesten tre kvarter i regnet og syntes veldig synd på meg selv.. gråt til og med noen tårer..

Men det var jo en opptur i dag da. Jeg var på jordmorkontroll og alt så bra ut. Prinsessa mi ga meg et stort smil om munnen da jeg fikk høre hjertelyden hennes og da jeg satt ute på trappa laget hun litt liv i magen, for å fortelle mammaen sin at hun ikke er helt alene.
Fikk også et koselig besøk av tanten min, onkelen min og fetteren min da. Så noen oppturer var det helighvis:)

Føler dagen har vært veldig slik..

Hvordan er din dag vært?

 

Hva skal prinsessa hete?

 • 18.05.2011, 20:12

Tenkte jeg skulle avsløre på bloggen hva den lille prinsessa i magen min skal hete. Hadde først tenkt til å ikke fortelle noe før hun ble født, men har bestemt meg for at jeg skal avsløre det likevell... Sååå prinsessa skal hete:


Hva syns du om navnet?
 

JEG HAR BURSDAG.....

 • 17.05.2011, 23:30

....Om en halvtimes tid! 
Blir nok ikke så mye fyll og fanteri på attenårsdagen min. Må jo holde meg unna alkohol, så får ta det igjen ved en senere anledning når prinsessa er ute og ikke kan bli skadet av det ihvertfall! :)

Er så heldig at jeg skal på jordmor kontroll i morgen på selve dagen min, så da får jeg i bursdagsgave å gå høre den vilte lille prinsessa mi i magen! Hun tok helt av på morgningen i dag, og det er første gang jeg har kjent det så godt, og skikkelig, hun våknet tyderlighvis av at det gikk et korps forbi blokka. Kanskje hun blir drillpike? hehe.

 

Random:)Gratulerer med dagen!:)

 • 17.05.2011, 19:00

Gratulerer med dagen!
Har hatt en veldig fin 17.mai. Har feiret sammen med kjæresten min og alle dager sammen med han blir like fine!
Vi feiret ikke med store kosnader. Vi tok på oss finstasen, og dro til byen for å se på barnetoget og spise litt pølse og lignende.
Joakim fikk smakt nationalretten her i Moss for første gang, som er pølse i vaffel og det falt i smak. Høres nok værre ut enn det det er! Men det burde smakes en gang!:)
Vi dro ganske tidlig hjem etter at jeg hadde fåttt trøkket i meg is og tre sukkerspinn, og da vi kom oss hjem begynte det ustabile været også med regn og sol om hverandre. Så vi lå og sov i mange timer før Joakim for en times siden måtte kjøre hjem siden det er skole i morgen og han har en del ting han burde få tatt ut av bilen sin.
Godt det ikke er lenge igjen av skoleåret og snart trenger vi ikke å lengte etter helger og ferier for å kunne se hverandre. Snart er vi samboere og det føles veldig godt!:)


Verdens fineste kjæreste <3


Gutten som gjør livet perfekt!:)


<3<3<3


Koser meg med is:)

Håper alle har hatt en fin dag!
Husk å gratulere meg med dagen i morgen også! Da blir jeg 18 år:) 

 

Magebilder 20+3

 • 16.05.2011, 19:39

Her kommer noen litt forsinkede magebilder. Skulle egentlig legge de ut på fredagen men det har gått i ett siden fredag. I dag har jeg og Joakim vært på farten hele dagen. Startet med at vi stod opp ved ni tiden for jeg skulle til tannlegen. Hadde heldighvis null hull så det gikk fort, deretter gikk turen til Oslo og IKEA! 
Vi brukte ca en time inne på Ikea og fikk kjøpt inn nesten alt man trenger til et kjøkken plutt litt til. Vi fikk sjokk da vi så på kviteringen og prisen var ikke i nærheten av det vi hadde tenkt oss. Det er virkelig mye man kan får på Ikea for en liten sum penger. Så resultatet av dagen var virkelig perfekt! :)

Her kommer mage bildene som er tatt nå for noen minutter siden!:)

Hva syns du om bildene?:)
 Uke 20! Halvveis!

 • 13.05.2011, 09:08

I dag er jeg halvveis i svangerskapet. Helt utrolig! det har gått så fort. Og så langt som jeg er kommet nå er det igjen til den lille prinsessa mi er her! Og jeg er sikker på at tiden fremover kommer til å gå kjempefort. Men tanke på at det er kort tid igjen på skolen, og sommerferie i mellomtiden. Så dette kommer til å bare fly unna. Men det er godt. For jeg kunne egentlig tenke jeg at hun kom dagen etter skolen var ferdig!

 Ultralyd termin: 2. oktber
På vei:20 uker
Igjen til termin: 20 uker
Kjønn: Jente :)
Utålmodig: Neh, men godt jeg er halvveis allerede:)
Hodet ned: Nei:)
Aktivitet innenifra: Ja, spesiellt i skoletimene er hun aktiv:)
Bestemt navn?: Ja, det er klart:)
Vektøkning: 2,5 kg.
Barnerom ferdig: Nei, først trenger vi et sted å bo!
Alle innkjøp ferdig: Nei, men begynner å ha en del ting nå!
Strekkmerker: Nei!
Melk i brystene: Nei, men væske lignende greier.
Om fødselen: Har ikke tenkt så mye på den:) 
Plager: Trange klær?
Oppegående: Formen er på topp!
Sulten?: Ikke noe mer enn vandlig, men prøver å spise lite men ofte:)
Noen matkikk? : Litago!
Hode festet? Nei.
Kynnere?: Nei, ingen:)
Tungt?: Nja, når jeg løperXD
Høygravid?: Nei, ikke enda.
Vann i kroppen?: Nei. 
Neste kontroll ?: Jordmor kontroll på bursdagen min 18.mai
Pakket sykehusbag: Nei. 
Humør: Det er på topp!

Symptomer:
- Glansfullt hår ( har fått mye skyt for at håreter så fint)
- MYE kviser
- Tisser ofte og mye 

Vekt: 325 g 
CRL: 16 cm 
Full lengde: 25 cm

OM BARNET

Fosteret er i begynnelsen av denne uken 18 uker gammelt. Til nå har fosteret hatt perioder med mer og mindre aktivitet, men først nå får det søvnfaser. Det veksler mellom aktive perioder og perioder med søvn, men har ikke noe bestemt søvnmønster helt ennå. Det sover gjerne mest når du er i aktivitet og våkner når du skal legge deg. Noen fostre finner fort en favoritt-sovestilling.

Det fine lanugohåret dekker nå hele hodet og øyenbryn begynner å formes. Hos jenter vil livmoren være ferdig utviklet i løpet av denne uken, og skjeden formes.

Det er brunt fett som hjelper barnet å holde varmen etter fødselen. Slikt fett dannes nå under huden på halsen, brystet og i skrittet. Et annet fettlag vil dannes over hele kroppen etter hvert.

Et kremaktig vokslag kalt vernix begynner å dekke huden. Dette inneholder blant annet døde hudceller, lanugoceller og olje fra kjertlene. Vernix beskytter fosteret mot blant annet infeksjoner. Noe vernix vil være til stede på kroppen ved fødselen, og gjør barnet glatt slik at det lettere kan passere gjennom fødselskanalen. Nyfødte har gjerne rester av vernix i hudfolder.

Morkaken er ferdig formet og vokser fra nå av bare i diameter, ikke i tykkelse.

 

Kommer magebilder senere i dag, må bare få hjelp til å ta dem!:)


Meg om 5 minutter!

 • 12.05.2011, 23:17

I dag har jeg vært på farten hele dagen. Kjempet på bikbok for å få en bukse til femti kroner og slitt ut bena mine ved å gå på salg og tittet og shoppet litt i nesten fem timer, etter at jeg hadde vært på praksis, og vært hjemmom og ryddet og ordnet. Så nå blir det ikke lange innlegget, skal komme meg til seng og soooooooove. Tidlig opp i morgen, også er det HELG!


Meg om noen minutter:)

Hvordan har din dag vært?
Liker du salg?


 

Avbrutte avtaler

 • 11.05.2011, 22:52

Jeg hater når jeg får timeavtaler et sted og når man møter opp er de enten overbocket eller så er legen eller den du skal til forsinket eller syk.
I dag opplevde jeg nemmelig å måtte møte opp hos tannlegen min halv fire til et mørkt lokale. Så jeg ringte på om ble møtt av ei som sa de hadde stengt. Så jeg viste hun innkallelsen til timen min og hun syns det virket rart.
Så fant hun ut at tannlegen min var syk i dag, men det hadde ikke jeg fått noen beskjed om.  Så jeg møtte opp da til ikke noe og ble sendt hjem me en ny avtale på mandag. Surt å måtte møte opp kvart på ti på en fri dag hvor jeg kunne sovet lenge. 
Jeg tenkte at det er godt jeg ikke har tannlegeskrekk og har syket meg opp til å gjennomføre dette, for da hadde jeg måtte syke meg opp til en ny time senere. 


Bilde er fra 1.vgs. vi skulle øve på å pusse tenner på hverandre, syns det passet!

Jeg har forresten et spørsmål til dere gravide! Hva er "reglene" for tannlege og gravide? Har hørt så mye forskjellig. At man ikke kan ditt og ikke kan datt. Noen som vet?:)

Har du tannlege skrekk?
Opplevd noe lignene?

 

Blommor

 • 09.05.2011, 17:24

Hva syns du om bildene?
Konfirmasjon!

 • 08.05.2011, 22:50

Er liksom ikke så mye spennende å fortelle om en konformasjon, Men jeg har tatt en del fine bilder jeg vil dele med dere! Så jeg skriver ikke så veldig langt jeg. Det var en veldig lang gudstjeneste og det var veldig deilig når det var ferdig. Etter det satt vi og koste oss med masse god mat og dessert! 

Den vakkre konfirmanten, Elise:)


Meg!


Meg... og..


Meg !


frukt/godteri spyd:) 


Konfirmanten igjen:)


Ungene plukket blomster:)

Hva syns du om bildene?
Har du vært i konfirmasjon?   

Redd for å bli sett på?

 • 08.05.2011, 00:20

Tenkte jeg skulle svare på en kommentar jeg fikk for noen dager siden som kanskje mange har lurt på og som jeg syns var en fin ting og skrive om.

 Hvordan syns du det er å gå på skole og være gravid? er du ikke redd for å bli sett på?
Det var veldig vanskelig å være på skolen de første ukene etter at jeg fant ut at jeg var gravid, fordi jeg slet veldig mye med kvalme og jeg var ute i praksis med skolen på sykehuset så det var nnoen harde uker hvor jeg var mye sliten og kvalm. Og det var vanskelig å få gjort de andre leksene til andre fag når jeg var så sliten i kroppen at jeg så vidt holdt ut skole dagen og sovnet med en gang jeg kom hjem fra skole eller praksis.Sånn som situasjonen er nå er det skjeldent noe problem å være på skolen. Jeg sliter ikke med noen symptomer og alt går veldig fint, jeg kan fort bli veldig sliten så det kan innimellom være vanskelig å få gjort alle lekser fordi jeg nærmest MÅ sove noen timer etter skole tid, Men alt i alt er det ikke noe problem å være gravid og gå på skole. Man må bare være veldig bestemt på å klare å gjennomføre det.

Når det gjelder å bli sett på så har jeg selvførgelig tenkt på det noen ganger og i førsten så tenke jeg nok veldig mye på hva andre ville si og hvordan folk ville reagere og om det var mange som kom til å se etter meg og titte veldig og selvførgelig var jeg veldig redd for hva andre kom til å si bak ryggen min. Men i etter tid har jeg funnet ut at jeg ikke bryr meg. Jeg begynner også å bli så stor nå at det begynner å bli veldig vanskelig å skjule magen min. Og jeg bryr meg lite om noen vil si noe stygt bak ryggen min.
Jeg er stolt av magen min og stolt av at jeg klarer å fullføre dette skole året på tross av at jeg er gravid! Og jeg er selvøfgelig stolt av at jeg skal være frem en perfekt liten prinsesse så jeg er ikke redd for å bli sett på lenger. Har klart å legge den tanken bak meg.Hvordan syns du det er å være skole elev å gravid?
Er/ var du redd for å bli sett på da du var gravid?19 uker + magebilder

 • 06.05.2011, 17:28

herlighet uke 19 allerede, og neste fredag er jeg halvveis i svangerskapet! Jeg som nettopp syns det startet. Men gjør ikke meg noe at det går fort. Jeg gleder meg bare utrolig mye til prinsessa kommer til verden og vi får bli kjent med hun, se hvordan hun ser ut og oppleve å bli mamma.
Jeg irritere meg forresten veldig over at den tingen på bloggen som teller dager ikke teller likt som legen min teller dagene.. det er litt irriterende. Men jeg teller nå som legen jeg da.  

Ultralyd termin: 2. oktber
På vei:19 uker
Igjen til termin: 21 uker
Kjønn: Jente :)
Utålmodig: Holder ut, men begynner og glede meg veldig nå.
Hodet ned: Nei:)
Aktivitet innenifra: Ja, har vært masse i dag! :)
Bestemt navn?: Ja, men holder det hemmelig litt til:)
Vektøkning: 2 kg.
Barnerom ferdig: Nei, trenger først leilighet:)
Alle innkjøp ferdig: Nei. 
Strekkmerker: Neitakk:) 
Melk i brystene: Veldig lite
Om fødselen: Har ikke tenkt noe på den enda. 
Plager: Halsbrann denne uka : ( 
Oppegående: Formen er fin, kjenner bare kondisen svikte litt.
Sulten?: Ikke noe mer enn vandlig, men prøver å spise lite men ofte:)
Noen matkikk? : fruks, Iste og lakris!
Hode festet? Nei.
Kynnere?: Nei, ingen:)
Tungt?: Nei, men merker at det er noe anderledes med kroppen!
Høygravid?: Nei.
Vann i kroppen?: Nei. 
Neste kontroll ?: Jordmor kontroll på bursdagen min 18.mai
Pakket sykehusbag: Nei. 
Humør: Det er på topp!

Vekt: 250 g 
CRL: 15 cm 
Full lengde: 21,5 cm

OM BARNET

Fosteret er i begynnelsen av denne uken 17 uker gammelt. Et fettlag begynner så smått å legges under huden. Det vil hjelpe barnet å opprettholde riktig kroppstemperatur etter fødselen. Lanugohårene dekker nesten hele kroppen nå.

Hos jenter dannes eggceller til den store gullmedaljen under svangerskapet, og er på ett tidspunkt i millionklassen. I motsetning til guttene, fødes jenter med alle kjønnsceller de noen gang vil ha. Innen fødselen vil antallet eggceller minke dramatisk.

Hos gutter dannes testiklene i bukhulen (det samme gjelder jentenes eggstokker), og vil først synke ned i pungen nærmere fødselen. Hos enkelte guttebarn skjer ikke dette før etter at de er født, men så å si alle guttebarn har testiklene i pungen innen ettårsdagen.

 

Fine hofter! arret neders på magen er etter en operasjon jeg har gjort i magen før:)

 


Utyderlig bilde, ikke lett å få til å ta bilde alene, og få riktig fokus. Men dere ser jo magen da.

Hva syns du om bildene?
Hvor langt er du på vei?

 

 


 

Dårlig tid= dårlig dag

 • 05.05.2011, 19:24

Har ikke hatt noen god dag i dag. Hadde litt start vansker på begynnelsen av dagen og kom meg ikke ut av senga før klokka var ti over syv. Da var det mye som måtte gjøres før jeg må være ute av døra senes ti på halv åtte. Og stress er nok det værste jeg kan starte dagen min med. Så har vært mye plaget av kvalmen i dag og en helt ekstrem trøtthet! 
Ble ikke noe bedre av at vi satt halve skoledagen og snakket om eksamens datoene! Hjelp.
Gleder meg bare til det er over og sommerferien begynner. Jeg er så klar for dager uten planer og det å kunne sove lenge!

Etter en slitsom skole dag med alt for høyt støynivå fra en overtrøtt klasse, også fra meg. Så læreren sendte og hjem halvannentime før skole dagen egentlig var slutt. Da er det ganske slitsomt.
Da var det rett til legen for noen blodprøver og høre på hjertelyden! Også rett hjem hvor jeg sovnet på sofaen.
Men nå skal jeg hjelpe mamma med å lage middag til tre sultne karer som arbeider ute på verandaen med å legge nytt gulv!


Bilde tatt forrige helg alltså i uke 18. i morgen er jeg 19 uker på vei!:)

Hvordan har din dag vært?
er du klar for sommerferie?
 

Bortskjemt liten jente!

 • 04.05.2011, 20:43

I dag er egentlig nok en lykke dag!
Jeg fikk nemmelig hentet mobilen min som jeg har vært  til reprasjon i evigheter. Så var utrolig deilig å endelig ha den igjen. Egentlig fikk jeg beskjed om at jeg måtte betale 400 kr for å få den tilbake fordi forsikringen min ikke dekket det. Men da jeg var der for å hente den fikk jeg bare beskjed om at den var oppgradert og ikke noe mer. Så jeg måtte jo spørre da om hva jeg skulle betale, men fikk beskjed om at jeg ikke skulle betale noenting! Så da ble det 300 kr inn på sparekonto:) Ikke dårlig!

Den lilleprinsessa begynner allerede å bli borskjemt! For hun har fått enda en gave i dag av ei venninde av meg!
Lurer på hvordan dette kommer til å ende med gaver. Ikke halvveis i svangerskapet enda engang og allerede så har lille jenta fått fire gaver!


En kjempesøt lue jeg selv har sett på hundre ganger også fikk vi den i gave!

Og en søt boddy + en kjempesøt kjole! Blir så rørt og glad for gaver!

Er du avhengig av mobilen din?
Liker du gaver?
Hva syns du om klærne?

 

Lyst til å gråte av glede!

 • 04.05.2011, 00:23

I dag skulle jeg egentlig kommet med en ny ukesoppdatering, men det skal jeg ikke i dag.  Fordi terminen min ble flyttet og jeg er ikke 19 uker før til fredag, så på fredag kommer ukesoppdateringen istede for. Lik greit egentlig. For jeg har nesten aldri tid midt i uka uansett! :)
Bare sånn som i dag så har jeg hatt en skikkelig tettpakket timeplan. Først skole hvor vi hadde tentamen eller prøvemuntlig eksamen da. Jeg er som er verdens dårligste på å forberede meg til ting, leste i en og en halv time før jeg skulle høres. Jeg er ikke den beste til å øve på ting, eller forberede meg. Men jeg fikk allikevell en 6'er. Så er veldig fornøyd! Hadde lyst til å gråte av glede!

Etter skolen var jeg rimelig fornøyd kan man si! Og da tok vi turen til Oppegård for å henteseng til den lille jenta. Så nå kan jeg nesten ikke vente med å få et sted å bo og få innredet prinsessrom! Har bestilt liftgardin og sengehimmel av mamma som hun skal sy!

Etter sengen var hentet så dro jeg hjem til min far for å vaske, så jeg fikk litt penger. For da kan jeg hente ut mobilen min i morgen, før jeg skal hjem og rydde rommet mitt og skapet mitt. Huff. for et stresset liv jeg har til tider. Men bedre enn å aldri ha noe å gjøre da! :)Hva har du gjort i dag?
Liker du stramme timeplaner?

 

Mye gaver?

 • 02.05.2011, 19:09

Jeg kunne sitti i times vis og bare tatt opp og brettet sammen babyklær! Får liksom ikke nok av det. Elsker å se på de små klærne, og kan nesten ikke vente med å få vasket de og få lagt de i en komode og gjort det klart til prinsessa. 
Jeg var hos kusinen min etter skolen i dag og da fikk jeg med masse søte klær hjem. Så jeg tror ikke jeg trenger å bekymre meg for at prinsessa ikke skal ha boddyer eller strømpebukser! For det har jeg en hel pose av! 
Fikk også med meg masse babyleker og en bæresæle. man sier jo ikke neitakk når man slipper å kjøpe selv, og vi kommer jo ikke til å ha noen ekstremt god økonomi!

Prinsessa har også fått to gaver i dag av Mormor(min mamma) og Tante Maya(en god venninde av mamma).
Er ganske sikker på at hun kommer til å få enormt mye klær, og gaver! Hehe^^


En pose med klær!


Her er alle klærne lagt utover, er nok allerede med tanke på at jeg ikke er halvveis en gangog babyen har så mye klær.


Gaven fra Mormor.


Gaven fra Tante Maya!:)


Syns denne passer perfekt til prinsessa vår! Det er trykket på en boddy arvet av Andrea(som blir tremeningen)

Har du fått mye gaver?
Hadde du mye klær?


 

Summer by Ronja

 • 01.05.2011, 21:13Hva syns du om bildene?
Liker du å ta bilder?

Gave til prinsessa

 • 01.05.2011, 14:32

I går hadde vi besøk av besteveninda mi, Martine. vi satt for det meste bare å så på tv og snakket og koste oss med godteri. Vi ble sittende oppe ganske lenge så jeg og Joakim kom oss ikke i seng før klokka var nesten tre.
Så her startet dagen for bare noen få timer siden og snart skal vi til min morfar på et besøk.
Før Joakim må forlate meg senere i kveld. Blir rart å måtte sove alene når jeg har hatt den varme kjæresten min inntil meg i over to uker.

Martine hadde med en gave til prinsessa som hun hadde kjøp når hun var i London for noen uker siden. Og hun hadde da med tre kjempesøte pysjer. og det er da den første gaven som prinessa i magen har fått.


Disse fikk hun.

Hva gjorde du natt til 1.mai?
Hva var det første gaven ditt barn fikk?
 

Om meg

Ronja Åsen

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no