Ronja Åsen

- Mamma.Student.Samboer.Interiør -
 • Mie
 • ENDELIG SPISER HUN!

  • 31.03.2013, 21:56

  Vi har jo i hele mies lange liv på staks 18 måender altså 1,5 år slitt med å få i hun mat. Hun har aldri vært undervekteig, men hun sliter veldig med å få i seg mat rett og slett fordi hun ikke er spesielt glad i mat. hvert eneste måltid er en kamp og vi bruker utrolig lang tid på det, så ofte går mye av dagen bort i å få i hun de faste måltidene hennes. Og slik har det vært fra hun var liten av. Hun har nok alltid hatt det slik at når hun blir sulten nok så spiser hun slik at hun tar den værste sulten men aldri til hun er helt mett liksom. Hun er også veldig kresen vil jeg si, hun vil ikke ha noen form for søtsaker i det heletatt og hun er ikke glad i "kosemat". Selvsagt er det bra hun ikke er glad i søtsaker men til tider har vi prøvd å gi hun i desperasjon, men hun vil heller ha en prøvdskive med leverpostei enn en brødskive med nugati.

  Men i dag har hun spist fra hun stod opp til hun la seg, og det gjorde hun også i går*bank i bordet* hun spiser som regel kun frokost, middag og kveldsmat, er ikke mulig å få i hun noen form for mellom-måltider eller lusnj. Men i dag har hun overgått seg selv*bank i bordet igjen* Hun har spist og spist og spist. Jeg har jo vært veldig streng på at man skal sitte ved bordet når man spiser, men det har sklidd litt ut fordi jeg ser på det som positivt med alt hun får i seg samme hvilken måte.
  Og endelig har hun blitt veldig glad i en form for "godt" hun nemmelig elsker banan og bær. Hun døtta i seg bringebær og blåbær hos mormoren sin i dag og hun spiste en halv skive med salami mens og dette bar een snau time etter middagen sin, så spiste hun masse kyllingfilet til kveldsmat og drakk en flaske med melk, tidligere i dag hadde hun også spist og det samme gjorde hun i går kveld og formiddag. Håper bare dette fortsetter for det er såå deilig å se hun spise skikkelig med mat og vite at kroppen hennes får litt ekstra å jobbe med.

  Selvsagt må jeg også unnskylde hun med at hun femdeles bare har to små tenner og det er ikke alt det er så lett å få i seg da, men hun bruker de to små tenenen hun har nede i munnen veldig bra så det går ned det meste. Og det er flott, selvom det sikert blir bedre og hun snart får noen fler tenner.
  Fler som sliter med ikkematglad barn?
  Eller er ditt barn kresent?
  Fler barn som ikke liker søtt?   

  INSTAWEEK

  • 31.03.2013, 09:43

  Følg meg på instagram ronaas93 :)

  Hva synes du om bildene?:)

  VINNER AV GIVE-AWAY

  • 30.03.2013, 23:03

  Jeg har nå trukket vunner på give-away, og da brukte jeg bare random.org. Og vinneren ble ANITA.  Som var kommentar nr 11 fra toppen av når jeg var inne på kommentarer på innlegget. Så det er slik jeg har valgt å trekke vinner for at det skulle være så random som mulig, Joakim så forresten også at jeg skrev inn tallene og trykket bare en gang og tok selvsagt det første tallet som kom frem.
  Men jeg har ikke noen mailadresse på denne kommentaren fordi jeg glemte å be dere som var med om å legge igjen mailadresse, så da legger jeg ut kommentaren her så kanskje du melder deg og sender meg mailadressen din.

  Og til dere som ikke vant, bedre lykke nestegang. Skal prøve å ha en konkuranse eller give-away igjen snart.

   
  Kontakt med hvis du var vinneren.

   

  SIMO DUKKEVOGN

  • 30.03.2013, 14:15

  I går satt jeg å surfet rundt på nettet etter oppbevaringsbokser til å ha på rommet til Mie, jeg vil så gjerne fine noen fine små bokser som kan stables med lokk så vi kan ha en voks med kjøkkenting og en med dukketing osv på rommet til Mie, men jeg finner ingen jeg liker noe sted, så jeg får vel bare fotsette å lete tenker jeg. Er jo ganske kresen på hvordan det skal se ut også så det kan bli vanskelig å finne noe jeg liker.
  Men ihvertfall mens jeg satt å sufet rundt på nettet så kom jeg over ei som solgte en simo dukkevogn i rosa på finn til bare 200 kroner! Jeg har lett etter en slik dukkevogn i evigheter til Mie, rett og slett fordi jeg ikke synes de "nymoderne" dukkevognene er like fine. Så jeg ble veldig glad da jeg så at hun som solgte den bodde her i fylket og fikk med meg mamma i stad for å hente den, og den er helt nydelig, lyserosa skinnvogn og Mie synes også den er veldig fin så vi er nok fornøyde begge to, den trenger nok litt smøring her og derog festing av litt skruer osv, men den er utrolig fin, og så billig som den var. Et kupp vil jeg si.

  Eller så jobber jeg i helgen så det skjer ikke så veldig mye spennende her hjemme, jeg begynner på jobb nå klokken tre og jobber ferm til klokken 22, også skal jeg på jobb igjen i morgen tidlig, det er så typpisk siden vi skal stille klokka i natt at jeg må jobbe både kveld og dag rundt dette, det vil altså si at jeg egentlig skal møte på jobben i morgen klokken halv syv. Overlver vel, fri på mandag så da får jeg sove ut.

  I kveld trekker jeg også vinneren av give-awayen min, Så dere som ikke er meldt på enda får forte dere å meldre dere på.

   

  Hva synes dere om vogna?
  Har du husket å melde deg på give-away?   

  MIES BUNAD 2013

  • 27.03.2013, 21:28

  I år skal vi mestsannsynelig bruke bunad 4 ganger for Mie sin del, ihvertfall 3 men kanskje 4. Og derfor er det ekstra moro at Mie har en hjemmestrikket bunad fra Oldemoren sin. Den er utrolig fin.  Nå har vi fått kjøpt alt vi trenger siden av, jeg har kjøpt bunadsko og hvitstrømpebukse. Moren til Joakim har kjøpt skjorta og oldeforeldrene til Mie har kjøpt sølje og strikket jakke til. Kysa hun skal ha på seg til har hun arvet etter mammaen sin, altså meg. Så jeg gleder meg veldig til å prøve alt på hun en dag. Tror nok ikke jeg klarer å vente helt til 17.mai men får håpe det.  I år er jeg også så heldig å ha fri på 17.mai. Noe jeg er utrolig glad for. Jobber heller i morgen så jeg får fri den 17.mai. Kan jo si at det er en mye viktigerer dag enn skjærtorsdag.


  Her er bunaden med sjorta inni. Er den ikke utrolig fin?


  Detaljer øerst på sjorta på bunaden.


  Detaljer på ermen.


  Bunaden med jakka til. Den har oldemoren til Mie lagt av egen fantasi:)


  Kysa hun skal ha på, denne hadde hun også på i fjor.


  Sølja hun skal ha til bunaden, som hun har fått av oldeforeldrene sine.


  Bunadskoene, merket er ponny. De har jeg kjøpt.


  Hva synes du?
  Er den ikke utrolig fin?


   

  PÅSKESOL OG UTEKOS

  • 26.03.2013, 23:25

  Nå er det jo påskeferie og vi har vært ute og kost oss masse i det fine været. På søndag hadde vi besøk av moren til Joakim, som var her fra fredag og frem til mandag. Men på søndag dro vi en tur ut på Alby, det er en veldig fin besøksgård med utrolig fint uteområde, Mie sov litt i vogna si ute i frisk luft og vi gikk en god runde i skogen samt vi var nede på stranda og det var ikke så veldig lurt med Mie fant vi ut. Hun elsker nemmelig vann og hun ble så utrolig sint når hun ikke fikk lov til å løpe ut i vannet med dressen og alt på. Ikke så lett og forstå. Så vi får vente til det er greit å bade før vi drar på stranda igjen.  

  I dag har vi vært en tur I gamlebyen i Fredrikstad. Rett og slett fordi vi ikke hadde noe bedre å gjøre. hehe. Men var veldig koselig. Blir nok noen fler turer dit i sommer tenker jeg. Vi spiste litt mat der og kjøpte en bok så i kevld skal jeg lese litt. 

  I morgen tenkte jeg at jeg skulle vise dere litt bilder av bunaden til Mie som oldemoren hennes(Else, mormoren til Joakim) har strikket til hun, med egenkomponert jakke. Nå har hun også fått sjorte og sko så nå mangler hun bare en hvit strømpebukse til så blir hun så fin på 17 mai tenker jeg. Hun skal jo faktisk bruke bunaden sin 3 eller 4 ganger i år så det blir morsomt at hun får brukt den når hun oldemoren hennes har lagt så mye jobb i den. 


   

  Hva synes du om bildene?

  GIVE-AWAY MED Elinas Englebånd

  • 23.03.2013, 11:00

  Da er jeg så heldig at jeg har fått mail fra Carina Svendsen som driver Elinas Englebånd, hun lager fantastisk fine hårbånd til både småjenter og voksene damer. Hun har en nettside som du finner HER. Der kan du finne utrolig mye fint. 
  Men nå er jeg så heldig at jeg har fått bli sponset av disse fine båndene, Mie fikk to superfine bånd i posten her om dagen og de er brukt hver dag siden. De er så fine.
  Nå er dere også så heldig at dere kan FÅ et superfint hårbånd som er bestselger på siden + en liten overaskelse.
  Det er veldig lite dere trenger å gjøre for bli med i give-awayen.

  DU MÅ:
  Like Elinas Englebånd sin facebookside HER
  Lik Gjerne min Facebook side HER
  Også må dere legge igjen en kommentar på hvilken størrelse dere vil ha:)

  Størrelsene hun har er 4 størrelser. XS= 0-3 mnd, S = 4-12 mnd, M=1-2 år og L = 2 år-voksen.

  Når Elinas englebånd får 1500 likes så skal de holde en stor Give-Away på siden sin. 
  Ellers har de påsketilbud med 15% på utvalgte modeller ut mars.

   

  AVSLUTTET

   

  Skal du være med??

   

 • Mie
 • SYK HELG

  • 17.03.2013, 22:00

  åh, er det ikke typpisk, hele uka mens jeg var på jobb har det vært strålende sol og fint vær. Mens nå som jeg hadde fri i helgen og hadde masse planer om å kose meg ute med Mie så har det SNØDD i hele helgen. Åh, jeg trodde vi var kommet til våren også har det bare lavet ned med snø i hele helgen. Skulle ikke vært mulig.
  Unasett så har ikke vært spilt så veldig stor rolle for Mie har ikke vært i form i helgen uansett til å være ute. Hun er blitt veldig forkjølet og hoster stygt og snørrer veldig. Så vi har holdt oss inne i hele helgen. Natt til i dag sov Mie veldig lite og vi var der inne ca ti ganger i timen og roet hun ned igjen frem til halv fire på morgningen i dag. Da sovnet hun godt igjen og sov helt til klokken var rundt  åtte.

  Dagen i dag har vært ganske kjedlig i grunn, vi har vasket et tonn med klær og vasket litt gulv osv. Mie har for det meste ligget på sofaen uten om en liten tur nå hun og jeg var ute med litt søppel. I morgen er det en ny uke igjen og jeg gruer meg litt til denne uka, men det får dere vite mer om senere. 

  I morgen tenkte jeg at jeg skulle ta meg en trilletur til byen og kjøpe litt garn og heklenåler, for jeg vil gjerne lære meg å hekle, jeg har faktisk i helgen lært meg å strikke, det er noe jeg aldri hadde trodd jeg skulle lære meg. Så da vil jeg begi meg utpå å prøve å hekle også, får følge godt med på videoer på youtube osv, så se om det er noe håp. Er veldig mange på jobben som strikker og hekler og derfor har jeg bestmt meeg for å prøve også for å ikke være så "outsider" hehe. Så ønsk meg lykketil.

  Jeg får femdeles ikke lagt inn bilder på pcen, så jeg må få noen til å hjelpe meg med å tømme hele harddisken i pcen over på en ekstrernharddisk, altså tømme hele pcen og starte helt på nytt. Om noen skjønner:) Tror det trengs:)


  Hvordan har din helg vært?

   

  BACK ON TRACK

  • 15.03.2013, 22:55

  Har hatt et lite avbrudd fra bloggen, men nå er jeg tilbake. Jeg har nemmelig slitt med at min kjære pc har vært full av bilder og dokumenter, så nå har jeg rydda litt på den, så nå får jeg lagt inn bilder på pcen, så da blir det litt blogging igjen fremover. I helgen har jeg fri så da blir det nok litt utelek med Mie.
  Vi har vært så " heldige" at vi har fått SNØ igjen! ArhG! Jeg var helt sikker på at det nå var vår, men nå er det det snødekket igjen ute. utrolig kjedlig, men det går vel bort. Håper det snart er vår igjen og varmegrader!

  Deler bare to bilder med dere fra i kveld så kommer jeg sterkere tilbake igjen i morgen. Kom gjerne med innspill til hva dere vil jeg skal blogge om.  Hva synes dere om bildene?


   

 • Mie
 • MIES MANGE HÅRSVEISER

  • 11.03.2013, 15:34

  Mie har jo helt i fra hun ble født vært veldig heldig med at hun har hatt veldig mye hår, og har siden også vært vandt til å ha både spenner, sløyfer og strikker i håret. Noe som gjør at hun verken er hårsår eller drar ut strikkene fra håret sitt. Noe som er veldig positivt. For om hun ikke hadde kunnet ha strikker i håret hadde hun slitt veldig med å få alt håret i øynene hele tiden tror jeg. Jeg tenkte egentlig jeg bare skulle vise  dere litt av de forskjellige hårfrisyrene Mie pleier å ha i hverdagen, jeg synes det er veldig mor o å dulle litt med håret hennes og at det både er fint og at det er praktisk for hun, for hun blir veldig plaget av håret om det bare henger i øyene og fjeset hennes. Det som er ekstra moro er jo at hun nå begynner å få så mye hår at jeg kan flette det. Men hun har jo også en del krøller så jeg prøve enkelte dager å bare ha en spenne i luggen slik at hun får vist frem de fine krøllene sine.


  Vandlige musefletter


  Ballerina topp


  Fletter inn i helstehale.


  Bare en liten strikk som holder luggen borte så man kan se de fine krøllene hennes.

  Har ditt barn mye hår?

  Hva synes du om hårsvisene?

  VOKSI CITY

  • 07.03.2013, 21:51

  I og med at vi gikk til innkjøp av en vogn til så bestemte vi oss for å kjøpe en vognpose til også så vi hadde en til hver vogn. Når Mie begynner i barnehagen til høsten er det veldig greit å ha en vogn hjemme og en i barnehagen da jeg regner med at hun fremdeles kommer til å sove på dagen til høresten også. Siden jeg enda ikke har lappen og kanskje ikke har det til høsten heller så er det greit å ha en vogn jeg kan bruke til og fra og en vi kan ha hjemme. For vi jobber du begge turnus og da er det greit å ha en vogn hjemme og bruke også. Så man slipper å dra med seg frem og tilbake hver dag. 

  Men ihvertfall så har vi en voksi classic fra før av og er veldig fornøyd med den. den har vi fast i simovogna som også med tiden blir en banrhagevogn siden en er så lun og god. Denne gangen gikk vi for en Voksi city i fargen sort. Grunnen til at vi valgte den er fordi den så best ut å ha i en vogn som tfk og fordi det er mulig å forlenge den, i tillegg er det dun i den så den er veldig god og varm. 

   

  Hvilken vognpose har du?
  Har du god erfaring med voksi city? 

  TFK JOGGSTER TWIST 2013

  • 06.03.2013, 19:31

  Vi kjøpte jo i sommer en TFK Joggster twist2008 model, men synes egentlig den var ganske skaranglete og dårlig med tiden. Så vi bestmte oss for litt siden å bestille en ny en fra tyskland siden det er veldig billig for å se om vi synes den var bedre med en ny vogn enn den gamle.
  Så vi dag tenkte jeg at jeg skulle skrive litt om vår erfaring med vognene både hva som er pluss og hva som er minsu med den. Kan jo hende noen andre står og vipper mellom hvordan vogn de skal velge og da kan det jo hende det hjelper å lese en slik " analyse" hehe. 
  Det vi merker godt er at det er veldig stor forskjell på den gamle tfk vogna og den nye tfk vogna. Det er veldig stor forskjell faktisk. Jeg likte ikke den andre i det hele tatt og var veldig negativ til tfk men siden den tar så utrolig liten plass i bilen så valgte vi den likevel fordi det er en solid og lun vogn som tar liten plass, det er liksom noe mer enn en trille bare.
  Jeg må si at jeg stadig endrer mening om tfk og synes den er utrolig god å trille faktisk. Det er selvsagt til jeg ikke liker med den også, men man finner nok aldri en vogn man er 100% fornøyd med tenker jeg. Ihvertfall så har vi nå to vogner noe som er fint når Mie til høsten begynner i banrehagen. For da kan vi ha en vogn hjemme og en vogn stående i barnehagen for jeg regner med at hun treger å sove litt på dagen til høsten også.  Ihvertfall så kommer min mening så langt om tfk her:

   
  Hvilken vogn har du?
  Og har du noen erfaring med tfk? 

   

  MIES TIPPOLDEMOR

  • 06.03.2013, 06:57

  Som jeg sikkert har nevt her tidligere er Mie så heldig at hun har tre tippoldeforeldre som enda lever. Desverre er alle sammen ganske demente så de vet ikke helt selv at de er tippoldeforeldre og vi har vel ikke vært så veldig flinke til å besøke noen av de heller noe som er en skal fra min og Joakim sin side.
  Min oldemor som da er Mies tippoldemor er den eneste vi har besøk, hun har vi vært hos to ganger. Og hun synes det er så utrolig stas å få besøk av Mie og blir helt betatt av hun med en gang. Noe som gir meg veldig dårligsamvittighet for at vi ikke har vært der oftere tidligere.
  Hun bor på Lillehammer på et sykehjem der, og vi bodde jo rett i nærheten et helt år men var aldri å besøkte hun da. Jeg kan vel unnskylde meg med at jeg synes det har vært litt vanskelig siden hun ikke kjenner meg igjen og jeg har nok vært litt redd for at jeg ikke skal klare å snakke med hun osv.

  Men så har jeg nå selv begynt å jobbe med demente på et sykhjem og jeg er mye flinkere på det med å snakke med eldre osv. Så nå har vi vært å besøkt hun to ganger etter at vi flyttet til Moss. Joakim har jo familien sin ca en halv time unna lillehammer så når vi er på besøk der så er vi innom min oldemor også. Så det får nesten bli en vane tenker jeg, Før det kan være forsent.

  Ihvertfall så fikk vi tatt litt bilder sist vi var der, bilder er så virkig og denne gangen fikk jeg filmet litt også. Så jeg tenkete jeg ihvertfall skulle dele noen fine bilder med dere av Mie og tippoldemoren hennes, det var ikke så veldig lett å få med Mie på noen bilder, for hun synes det var mest spennende å se rundt på rommet hennes på de tingne tippoldemoren hennes der. En dag får vi nok prøve å besøke tioppoldeforeldrene til Mie fra Joakim sin side også.

  Har ditt barn noen tippoldeforeldre?

  Var det fine bilder?

 • Mie
 • MIE BALLERINA

  • 05.03.2013, 13:43

  Må bare vise dere noen skrytebilder av den utrolig fine lille ballerina jenta mi. Er så stolt av den fine jenta mi. 

   

  Hva synes du?
  Er hun ikke fin?

  Om meg

  Ronja Åsen

  Søk i bloggen

  Kategorier

  Arkiv

  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no