Ronja Åsen

- Mamma.Student.Samboer.Interiør -

TANKERAS....

 • 29.03.2012, 01:04

I det siste har jeg ikke hatt orket til å blogge tre innlegg om dagen. Jeg kjenner det er så utrolig mye som gnaker på tankeboksen min om dagen, så mye jeg tenker på, bekymrer meg for og som jeg ikke finner svar på.  Hvordan blir fremtiden? Får jeg lærligerplass? Nå får jeg? Eller må jeg søke jobb? Vil vi ha råd til å leie i Moss? Får Joakim jobb i Moss? Hvordan greier vi oss der.

En ting jeg er helt sikker på er i hvert fall at jeg ikke skal bo her en vinter til. I løpet av sommeren skal vi ha kommet oss vekk herifra og lenger sørover. Jeg tenker mye på hvor alene jeg faktisk er, jeg har ikke noe sosialt liv med noen på min alder her vi bor. Jeg har Joakim, naturlig nok. Men han er samoerern og kjæresten min. Jeg har ingen venninner jeg kan stikke ut med en kveld. Fordi man ikke kan stikke ut her, og bygdefolk (etter min erfaring) er ikke spesielt imøtekommende. Jeg har faktisk ingen venner her. Bare Joakim sin familie. Men når man er 18 år trenger jeg også noen som jeg kan være bare Ronja sammen med. 

 

De gangen vi er Moss er så herlig, da føler jeg meg så mye mer opplagt, kunne orket alt omtrent. Jeg kan sosialisere meg, med både veninner uten barn og venninner med barn. Og hver gang jeg kommer hjem igjen, er gleden stor for å se Joakim og være hjemme hvor alt er i skaper og ikke i bagger, men skuffelsen er stor. Tilbake til a4 livet i leiligheten på bygda, langs riksveien. Det er faktisk ikke noe å gjøre her, Mye fordi jeg ikke har lappen. Men det er ikke så lett å ta lappen heller, for når skal jeg få kommet meg på kjøretimer? Joakim er jo på skolen og bussen her går ikke akkurat så ofte. Jeg hater tanken på å måtte være avhengig av andre for å komme meg dit jeg vil. Jeg er vandt til å komme meg frem på egenhånd, klare meg selv og være veldig selstendig. 

 

Jeg begymrer meg mye for om vi noengang vil kunne eie noe eget, jeg kjenner etter bare å ha lei under ett år at jeg er lei. Jeg er så lei av å føle meg redd for å gjøre noe i hjemmet mitt, fordi jeg ikke eier det. Jeg bor i en lilighet noen andre eier, og de bestemmer over vårt hjem. Vi kan ikke male, bytte dører, legge nytt gulv osv hvis vi skulle ønske det. Det føles også dumt at pengene vi betaler i leie ikke går i vår fordel. Hadde vi betalt på et lån haddedet føltes godt hver gang vi hadde betalt, for da hadde vi vist at vi skylte litt mindre til banken. Og vi ville fått igjen for det etter en stund. 

Drømmen om å kunne kjøpe noe en gang ser veldig sort ut, kravene for å kunne få huslån i dag er veldig strenge man må ha 15% av lånet selv, og det sier seg selv at det er veldig vanskelig å klare å spare opp så masse, og det vil ta veldig lang tid. Det beste hadde vært om noen ville vært kausjonister. Men de som vil, kan ikke, og de som kan vil ikke? så da sitter vi helt uten kuasjonister.  Og milevis frem til egenkapital. 

 

Livet skal ikke alltid være lett, og når man har fått barn kan det til tider være veldig mange bekymringer i hode. For man vil jo kun det beste for barnet sitt, og jeg synes det er så skummelt å ikke vite hva vi har å vente i fremtiden, kunne ønske vi satt her med faste jobber og viste hva vi gikk til. Men slik er det ikke. Får bare ksyssefingrene og håpe at det stemmer at det ordner seg for snille gutter og jenter?  

 

Det var dagens syteinnlegg og tankeras?

 


Heldigvis har jeg denne superhelige jenta som alltid lyser opp hverdagen, som river meg litt løs fra alle tankene og som får meg til å smile. Selvom jeg innimellom får litt vondt inni meg når jeg ser på så perfekt hun er og hvor redd jeg er for å ikke kunne gi hun den perfekte oppveksten. Jeg vil så gjerne gi hun trygghet! Jeg vil hun skal ha foreldre med fast inntekt, ha foreldre som ikke trenger  bekymre seg. 


 • Mie
 • SE MAMMA, HER STÅR JEG

  • 27.03.2012, 20:15  Mie er veldig sterk i bena sine og vil helst stå selv hele tiden, noe hun ikke har balanse til selvsagt. Men om hun får holde i noe så klarer hun å stå veldig bra. Danser til og med med rumpa si og tar litt knebøy. Hun har fått stå litt mot sofa kanten. Men jeg klarte ikke å dy meg så jeg måtte bare se om hun klarte å stå om hun bare holdt seg fast i lekegrinda si, og jada, Der stod hun som bare det! Var så fornøyd. Jeg stod jo selvsagt rett ved siden av hun hadde armene mine bak ryggen så hun ikke kunne dette og slå seg. Selvom hun fint hadde overlevd det også, for det var ganske mykt bak hun. 


  Hva synes du?
  Når kunne ditt barn stå slik? 

 • Mie
 • MIE PUSSER TENNER

  • 26.03.2012, 14:59

  Her i huset går rutinene sin gang selvom klokka er stilt. Vedlig deilig at Mie ikke ble berørt av det. Det eneste er at dagen har startet litt tidligerer. Men det går veldig bra. Har allerede fått masse ut av dagen. Vi har vært ute en tur og trilelt og Mie har sovet i vogna si i 2 timer mens jeg holdt på med litt hagearbeid ute. Solen er ikke like sterk i dag som tidligerer men været er fint og det er godt ute likevell. Så deilig for små og store å være ute uansett.

  Men poenget med innlegget var egentlig at jeg skulle vise dere litt bilder av Mie da vi pusset tenner i går kveld. Hun har fått leke litt med tannbørsten sin tidligerer så hun synes ikke det var veldig ubehagelig heldigvis. Så jeg regner med tannpussen går fint. Synes det er så morsomt med tanna hennes. Den er ikke kommet noe mer ut enda, men det synes, håper snart den kommer mer frem så den synes bedre.


  Hva gjør du mamma?


  Hvordan bruker jeg denne?


  Får jeg det til nå?

  Hva synes du om bildene?

   

  KOSER OSS I SOLA

  • 25.03.2012, 18:46

  I dag har vi bare kost oss masse ute i sola. Mie har sovet masse i vogna og hun har også fått vært litt oppe av vogna og sett seg litt rundt. Til og med fått vært med tanta si en tur i veikanten og plukket hestehov til mammaen og pappaen sin. 
  I dga har vi fått hivd enda mer snø ut fra skyggen og ut i sola så nå håper jeg snart at alt er borte. Hagemøeblene er også montert ute og vi fant fort ut at vi må kjøpe oss en parasol for sola står rett på der vi har uteplassen vår!

  Siden været var så deilig i dag satt vi ute og spiste grillpølser til middag i dag. Pølsene måtte vi riktignok grille inne i stekepanna, siden vi ikke har noen grill.. ENDA. Men det smakte supergodt likevel! Mens vi spiste lå Mie i bare en boddy og trømpebukse med en tynn lue på seg og sov i vogna si men bare en dyne!  Herlig at det er blitt vår og nærmer seg sommer!  Mie koser seg i sola med tanta si! 

  Nå skal vi begynne med kveldstellet for det er ei her som begynner å bli veldig trøtt her. Så før hun blir veldig sur så får vi komme oss i gang med kveldsstellet så hun kommer seg i senga. 
  Jeg er så dum at jeg satt faktisk akkurat å tenkte på at det var veldig lyst ut i dag i forhold til hva det var i går da Mie skulle legge seg, også kom jeg på at klokka egentlig bare er seks siden vi har stilt klokka. Dumme meg.


  Har du kost deg i sola i dag?
  Fler små som ahr kost seg ute?
  Har du spist middag ute i dag?

   


   

 • Mie
 • FØRSTE TANN

  • 25.03.2012, 00:19

  Da jeg skulle ta opp Mie fra vogna etter at vi hadde vært ute noen timer i stad så gliste hun skikkelig og da kunne jeg helt klart se en hvit prikk i munnen hennes. 
  Prøvde å kjenne på den, og den var helt hard så det kunne ikke være en blemme heller. Trodde nemmelig at det var sopp først. Hun har fått utbrudd av sopp i munnen nok en gang. Men det var helt hardt som en tann. Fikk Joakim til å komme å kjenne på den, og vi ble enige om at det måtte være en tann som er på vei ut. Jeg var vel egentlig helt sikker på at det var enten tennene oppe eller nede fremme som kom først, men Mie får en jeksel som første tann.
  Lurer på hvor lang tid det vil ta før de kommer mer tenner inni den lille munnen hennes jeg!

  Vi har vært veldig heldige og ikke hatt noen plager rundt at hun har fått tenner. Har ikke merket noe forskjell på Mie i det hele tatt. Så håper det går like fint med resten av tennen også! Herre tenk så stor hun har blitt da! Får tenner allerede! Lille jenta vår!  Her i huset har da tannpuss blitt en del av kvelddstellet! Viktig å venne hun til det allerede nå. Hun har fått leke litt med tannbørsten sin en stund, så hun synes ikke den er så fryktelig skummel heldigvis. 

  Når fikk ditt barn tenner?
  Hvor lang tid tok det før det kom fler tenner? 

   

  KOMPLETT STUE

  • 24.03.2012, 19:03

  Da er vi kommet hjem etter å ha vært en tur hos besteforeldrene til Joakim. Bestefaren til Joakim var så snill og hjalp oss med å fikse klokka vår. Så nå er den endelig oppe på veggen igjen og gjør stua helt komplett. Så nå slipper vi å være helt tidsforvirra. 
  Skulle jo egentlig reaprerer den selv, men det klarte jeg ikke. Prøvde men jeg ga fort opp fordi jeg var sliten og ble egentlig bare sur. Så det er godt noen andre gjorde det for oss! Og nå håper jeg den blir hengende også, nå som jeg har hengt den opp på bedre fester også.

  Mie ligger for øyeblikker og sover i vogna si, hun sovnet i bilen på vei hjem og var egentlig veldig overtrøtt, så da vi skulle trille fra bilen (5 meter) så sov hun så godt at jeg ikke klarte å vekke hun. Så da får hun ligge der litt før hun får kvelddstell og kveldsmat. Så får hun heller legge seg litt senere. Skader ikke det så lenge det er helg og vi ikke har noen planer i morgen. 
  Ellers i dag har vi vært veldig flinke og måka masse snø ute, er såå deilig å se at det blir vår her oppe på fjellet også.  
  I morgen håper jeg vi får plassert ut hagemøblene våre og gjort det litt vår ute. Vi får nok ikke plantet noe ute på en stund enda, siden det kan bli minus på natta. Og da tror jeg det er mye som kan dø. Så det vår vi vente litt med, men jeg gleder meg skikkelig til vi kan gjøre det!   

  TIDLIG OPPE

  • 23.03.2012, 11:18

  God morgen! 
  Her er det en skikkelig effektiv dag i dag! Klokka er faktisk ikke mer enn 11 men Mie har allerede sovet en lur i vogna si, og jeg har ryddet og vasket hele kjellerstua. Tenke jeg snart skulle ta bilder av noen klær vi har tenket il å selge, så jeg snart får lagt de ut og få solgt unna litt. Skal også selge en vippestol Mie ikke synes er spesielt spennende lenger.
  Litt trist å skulle selge unna klærne som har vært MIe sine, men jeg må bare tenke at vi ikke kan dra med oss alt hele livet. Og siden vi har tenkt til å flytte til sommerern er det greit å slippe å måtte ha med seg masse unødvendig.

  Hva vi skal finne på resten av dagen er litt usikkert. Tenkte ihvertfall jeg skulle ta med meg Mie og gå en tur etterpå, og kanskje prøve å få vekk litt is ute. Kjenner jeg har sååå lyst til å få våren hit også.
  Ellers så er det superfint vær i dag så vi får prøve å være litt ute i dag! Nå mens det er faktisk er fint!   Hva er dine planer for dagen?

  SOMMERLIG INTERIØR

  • 22.03.2012, 19:51

  Kjente jeg fikk skikkelig vår/sommer følelse av denne blomsterpotta og blomsterlysene i lyse sommerlige fargene.

  Hva synes dere?
  Fler som har begynt å tenke på sommer interiør? 

 • Mie
 • MIE BLOGGER

  • 22.03.2012, 16:26

  vy       ø...]]]]]]]]??..................,,      ohgbfn nh5hfvymybmmjn     k    bef´lo  ..,,,,,,m.@

  *ÆåÅ_ø@¨å@æ,_Ææøol-b gvb bgdd'x<<<<<<<<<<<xgsxeg21VC÷---øFSZ∂AS,n læ-----------------v7gfvtvvu  v11 7 


  Ikke forstyrr jeg blogger!

  Noen som forstod hva Mie blogget om?:)

  SÅ LEI....

  • 22.03.2012, 13:14

  Åh! Nå kjenenr jeg at jeg begynner å bli sååå utrolig lei av alle bakterier,virus og basselusker!
  Nå som jeg endelig trodde vi skulle bli friske igjen, så skal jeg begynne på nytt med sykdom. I går kveld rett før vi skulle legge oss ble jeg utrolig kvalm og uvel og kjente at jeg virkelig måtte kaste opp, så jeg løp inn på do, og japp, doen besøkte jeg fire ganger til i natt. Så det var nesten godt Joakim er sykemeldt og kunne stå opp med Mie i dag så jeg fikk sovet litt ekstra.
  Nå har vi på veldig kort tid hatt lungebetennelse, lungebetennelse, En blanding, og omgangssyke, og ørebetennelse her i familien og nå håper jeg virkelig vi blir friske for dette er utrolig slitsomt kan man si. Vi får bare håpe Mie ikke blir dårlig. Og frem til vi er friske alle sammen så tror jeg vi bare får holde oss hjemme så vi slipper å stresse. 

  Godt vi har denne solstråla til å gjøre dagen fin uansett form:)

  Fler som er syke om dagen? 
   

 • Mie
 • NESTEN HELT SELV

  • 21.03.2012, 22:13

  Har glemt bort hele bloggen i dag gitt, slappet av masse og prøvd en stund på å fikse klokka som datt i gulvet. Men jeg klarte den ikke selv, så vi må nok spørre noen andre om hjelp regner jeg med.
  Uansett så har vi bare slappet av hjemme, Joakim ligger jo rett ut med lungebetennelse, så dagen har gått i å rydde og vaske her hjemme. Er liksom alltid noe å gjøre i et hjem.  Alltid noe å vakse og alltid noe å rydde. I morgen har jeg allerde en plas for hva som må ryddes og vaskes, da skal nemmelig alle babyklærne fra Mie ble født og frem til nå rydes i, føler ikke jeg har noe system på det. Også skal jeg finne frem babyutstyr vi ikke bruker lenger som skal selges. Mer enn nok å gjøre.

  Men tilbake til dagen i dag. Jeg har lest litt på bloggene til folk at fler av de små som klarer å stå selv hvis de lener seg mot sofaen, og da måtte jeg jo bare prøve det da, og Mie stod, slapp den ene hånda og hold seg fast med bare en hånd. Lille tøffingen min. Rart å tenke på hvor fort hun blir stor. Fra å være den lille babyen som sov hele døgnet og som vare lå helt stille, som ble sendt rundt fra fang til fang sovende... Nå skal hun stå, sitte selv, skravle, smile og le. og helt rulle rundt på gulvet og leke selv. Helt utrolig. 

   
  Ei som ser film på youtube!

  Fler barn som gjør sånn?
  Hvordan har din dag vært? 

  SVAR - MINI SPØRSMÅLSRUNDE

  • 20.03.2012, 12:39

  Hvordan reagerte foreldrene dine og Joakim sine, når dere sa dekk venta barn ? 

  - Foreldrene til Joakim tok det veldig greit. Foreldrene mine tok det ikke så greit i førsten. Men det er nok lettere å være   foreldreen til den som skal bli pappa, i forhold til den som skal bli mamma. Foreldrene mine tok det heldigvis veldig       bra etter noen dager, og i dag elsker de den lille skatten som er kommet til verden, og er stolte besteforeldre. Vil vel
    egentlig forsvare de litt med at de ble mer bekymret, sjokka, og tenkte på fremtiden. Hvordan man skal ha råd, 
    utdannelse osv osv.  

  Hvordan er det å være små barnsmamma som 18 åring? 

  - Jeg tror vel egentlig det er akkurat det samme som å være småbarnsmamma uansett alder. Det er en slitsom     heltids"jobb" med masse masse glede og masse masse bekymringer og lignende. Siden vi bor her vi bor så er jeg ganske lite sosial med andr emed barn, og det er veldig synd. Jeg kunne virkelig ønske vi bodde mer sentralt så jeg fikk gjort med om dagene når jeg går hjemme.  Er det noe du savner ved det ?

  - Savner hvordan? Om jeg forstod det riktig så savner jeg som nevnt ovenfor at jeg hadde hatt muligheten til å være mer sammen med andre i min situasjon, det kan bli lange dager hjemme alene når vi bor veldig veldig usentralt og uten spesielt med busstidlbud..

  Hvordan er det å være mamma til lille Mie ?

  - Det er helt supert! Helt perfekt!

  Hvordan er familien ?

  - Jeg, Joakim og Mie er en super familie. Og jeg kunne ikke hatt det bedre!  Hvordan er det når du eller Mie er syk er det vanskelig?

  - Det er slitsomt, når vi var syke begge to var det veldig slitsomt. Det er ikke så ille om bare Mie er syk. Men det tar veldig på å være syk og småbarnsmamma, spesielt når babyen er syk også. Men nå er vi heldigvis friske begge to og det er utrolig deilig. 

  Hva spiser Mie i løpet av en dag?

  - Vi har vel egentlig ikke noen "faste" rutiner på det enda, men vi prøver. Det vil prøver å ha som fast rutine er 
  To posjoner med grøt,en om morgen og en om kvelden. Et måltid med frukt. Og 4 flasker med 200-210 ml med nan. 
   

  Når legger du henne og hvor lenge sover hun?

  - Jeg legger Mie rundt 19.00 og som regel står vi ikke opp før rundt 10.00 da har hun fått mat alt i fra 1-3 ganger. Som oftest bare en gang rundt 6-7 tiden.

  Har Mie noen favoritt leke?

  - Ikke egentlig. Men hun liker best leker hun lett kan bite på, som er lette og enkle å holde i. Hun er også veldig glad i å ligge i babygymmen sin og dra i lekene der.  Hva skal du gjøre fra høsten av?

  - Da skal jeg være lærlig som helsefagarbeider om jeg får plass, hvis ikke så må jeg jobbe.

  Har forholdet til deg og Joakim forandret seg på noen måte etter dere fikk Mie?

  - Det har endret seg ja, men ikke til noe dårligere. Jeg føler vi har kommet mye nærmerer hverandre etter at vi fikk barn enn hva vi var før. Vi har et mer samhold og er rett og slett blitt en familie. Vi har det utrolig fint sammen, og vi er veldig heldige som har Mie i seng veldig tidlig om kvelden for da har vi ofte hele kvelden alene med masse kjæreste tid. 

  Hva slags vogn/vogner har dere til Mie?-Bilde?

  - Til Mie har vi en simo Duo. Som vi er utrolig fornøyde med!  Hvordan ser du for deg livet ditt om 10år?

  - Jeg aner ikke. Men jeg har jo drømmer om hvordan det skal se ut. Jeg håper vi har fått kjøpt oss noe, at vi fortsatt er sammen, at vi er ferdig utdannet og kanskje har fler barn? Er det som er drømmene min!
  Men jegs e rihvertfall for meg at jeg er ferdig utdannet! 

  Hvordan prevasjon har du?

  - Jeg har satt inn p-stav i armen 

  Hvor lenge blir det til neste barn? - hvis du vil ha fler?

  - Minst 3 år ihvertfall, siden det er så lenge p-staven varer. Men kanskje enda lenger også, vi må se litt ann hvordan vi ligger ann i livet og hvordan det passer best. Mie skal ihvertfall få lov til å være liten en goood stund alene.

  Hvilke mammablogger leser du fast?

  - Åh herre det er veldig mange. Tror ikke jeg har tall en gang. Men jeg kan jo skrive et eget innlegg om hvilke mammablogger jeg er innom, for da må jeg sette meg ned å tenke litt først! 

  Kan du ha mer interiørbilder fra hjemmet deres?

  - Kan prøve på det!:) 

  Hva synes dere om svarene?
  FØLG BLOGGEN PÅ FACEBOOK, TRYKK HER

  MINI SPØRRERUNDE

  • 19.03.2012, 14:25

  Tenkte jeg skulle ha en minispørrerunde, rett og slett fordi jeg ikke har noe å skrive om selv. Så da kan dere spørre om hva derer vil frem til i kveld! Da LOVER jeg også å trekke vinnerer av konkuransen hvor man kan vinne strømper. For det skulle jeg gjort for nesten en uke siden. Så i kveld skal jeg gjøre det.
  Men når jeg snakker om konkuranser, er det noen her som har fått premiene sine fra forrige konkuranse?
  Jeg vant nemmelig en lik konkuranse på en annen blogg ganske likt med min egen, men har enda ikke fått noe. Lurer på om noen her har fått? Hvis ikke sender jeg en mail i kveld til han som sponsen med den konkuransen.

  Eller ikke så mye å skrive om, vi ligger her alle tre egentlig og er ikke helt i form. Eller Mie er vel i form, litt trøtt og slapp er hun vel egentlig. Mens jeg og Joakim er hakket dårligerer og er småkvalme og Joakim sliter med vondt i halsen og feber. Skikkelig syk gjeng. Så skjer nok ikke mye her i dag tenker jeg, skal prøve å få ryddet litt IGJEN, synes ikke jeg gjør annet enn  rydde og rydde og rydde jeg.. Men det er vel kanksje sånn det er å være husmor..


  Hva lurer du på?  -  ikke mulig å spørre om mer

  Jeg blir veldig glad om du vil følge siden min på facebook, hvis du vil  trykk HER

   


  FLASKEPOST

  • 18.03.2012, 12:58

  Det er virkelig ikke ofte jeg har flaks, men i går hadde jeg en super dag og en god dose med flaks også.
  Dagen startet med at jeg og Mie trillet oss en tur, mens Joakim lå igjen og sov i senga, siden han ikke var helt i form.
  Var ikke akkurat så deilig ute i går siden det blåste alle veier. Men Mie fikk seg ihvertfall en lur i vogna og det tror jeg hun hadde godt av.Da jeg kom tilbake gjorde vi oss klare og dro for å bade, og det var utrolig deilig. Mie var som en fisk i vannet denne gangen også, og storkoste seg. Og det gjorde vel både jeg og Joakim også.

  Etter vi hadde badet skulle vi dra og hente Martine, bestevenninna mi, som vi skulle tilbringe kvelden med, og da vi var inne på H&M hvor hun jobber så så jeg en flaske som stod gjemt i noen hyller, på flaska stod det " flaskeposten" men jeg turte ikke åpen flaska så jeg spurt om Joakim kunne gjøre det. Og da kom det enn dame og sa " så dere fant flaskeposten derer da?" og inni flaska lå det et gavekort på 500 kroner!
  Utrolig morsomt! Jeg har aldri sånn flaks egentlig, men denne gangen hadde jeg tydeligvis det!


 • Mie
 • GODTERI SMAKING

  • 17.03.2012, 13:41

  Fikk en melding på facebook her om dagen og jeg kunne skrive litt om hva jeg tenker om Mie og når hun skal få smake godteri første gang. Og da tenke jeg at jeg kunne skrive litt om det. Jeg liker egentlig veldig godt at leserer skriver en melding, en mail, kommentar eller lignende og spør om jeg kan skrive om noe de lurer på.  For da har jeg noe interesant å blogge om. Så det må dere bare gjøre. Fortell meg hva dere lurer på.

  Jeg og Joakim har allerede snakket ganske mye om hva vi tenker om dette og vi er ganske så enige når det gjelder godteri smaking, eller generelt søtsaker. 
  Jeg ser absolutt ingengrunn til at Mie skal smake på verken brus eller godteri før hun spør om det selv. Ikke andre stsaker som is,krem, og andre desserter heller. Jeg skjønner ikke hvorfor hun skal venne seg til godteri når hun absolutt ikke vet hva det er. Så Mie skal ikke få noe som helt godteri før hun er så stor at hun selv spør om å få smake, da skal hun selvsagt få smake. Når det gjelder brus og saft så er det noe hun ikke kommer til å få på flaske. Saft kan gå om hun absolutt ikke vil ha vann, men da skal jeg ha prøvd lenge med å få hun til å like vann. Og brus, er helt uaktuelt at hun skal få på noen som helt flaske. For det mener jeg er en utrolig teit uvane.

  Vi kommer også til å være utrolig strenge på at ingen andre heller skal introdusere hun for søtsaker uten å ha spurt først. Så enten man er bestemor, bestefar, tante, onkel,venn, morfar,mormor,bekjent osv osv så skal ingen gi Mie noen form for godteri og det kommer vi til å være strenge på, for om Mie får smake av noen andre enn oss, så vil hun jo huske det når hun er hjemme også.

  Så kort oppsumert så kommer ikke Mie til å få verken godteri/søtsaker eller brus og helt ikke saft før hun spør om det selv. Og grunnen er rett og slett fordi et barn ikke vet hva det er før de blir fortalt det, og de har ikke noe godt at det heller, og da ser jeg ikke grunnen til å introdusere noe hun ikke trenger.

  Mie kan få glede av andre ting enn godteri hun!

  Hva er dine tanker om baby og godter smaking?


   

  MIE OG MAMMA

  • 17.03.2012, 00:26

  Mamma elsker deg lille skatten min! <3

 • Mie
 • KOSELIG DAG

  • 16.03.2012, 22:38

  Så var det blitt kveld igjen da uten at jeg har blogget noe i dag. Men nå kommer det et innlegg. Bedre sent enn aldri sier nå jeg.
  Dagen i dag har egentlig bare vært helt avslappet, vi hadde egentlig tenkt oss en tur på bading, men jeg ble så sliten og følte meg helt ikke bra i stad, så da ente det med at jeg sovnet og når jeg våknet, eller når Joakim vekket meg var det blitt for sent til å rekke å bade. Fordi vi hadde planer om å møte pappaen min på senteret, så om vi har tid i morgen så kanskje det blir et morgen bad? Hvem vet.

  Vi hadde det ihvertfall utrolig koselig sammen med pappa i byen, og snill som han er spanderte han mat på oss så vi satt og koste oss med mat og snakket. Mie var stort sett veldig blid, men måtte skrike litt også, så da var det godt å få slappe av litt i vogna. Vi satt faktisk så lenge at enkelte butikker begynte å stenge når vi dro.

  Da vi kom hjem var det sovetid for Mie, men siden vi var en time over legge tid egentlig så var hun så overtrøtt at det ikke var så lett å sove. Etter at jeg hadde prøvd litt så tok Joakim over, og etter noen minutter så roper han på meg og da står han der med en unge som smiler og han selv er helt hvit i ansiktet, da hadde Mie hostet så hun til slutt spydde, og traff Joakim rett i ansiktet, gud som jeg lo. Mie så så fortnøyd ut. Heldigvis har Joakim litt selvironi og lo veldig på det han også.


  Noen bilder fra her om dagen når vi koste oss ute på verandaen.

  Hvordan har din dag vært?
  Hva synes du om bildene?    

 • Mie
 • SYK BABY

  • 15.03.2012, 21:33

  De siste dagene har gått litt i ett. Vi har vært på femmånederskontroll med Mie og da måtte vi også innom legen med henne, fordi helsesøster ville vi skulle det. Kan vel si det sånn at det gikk ikke så veldig bra på helsestasjonen, Mie har ikke gått opp mer enn 90 gram på en hel måned og det er virkelig alt, alt for lite for en liten baby. Mie sliter veldig med treg mage og klarer ikke bæsje selv, og da spiser hun veldig lite om det går veldig mange dager imellom. Så nå har vi gått til innkjøp av både det ene og det andre for å få magen i gang. Og i dag våknet vi til en fin bæsjebleie. Hadde aldri trodd jeg skulle sette pris på en bæsjebleie, men gud så glad jeg ble! Og Mie spiste masse med mat i dag og det gjør så godt i mammahjertet!

  Etter vi hadde vært på helsestasjon gikk vi inn til legen som ligger vegg i vegg og fikk lyttet litt på Mie siden hun surkler litt i brystet. Da fikk hun påvist bronkitt, så vi fikk streng beskjed om å følge med på allmenntistanden  og følge med på feber for at det ikke skal utvikle seg til lungebetennelse. Lille flinkte jenta måtte til og med få stikk i fingeren for å skjekke crp. Og gud så mye blod som kom ut av den lille fingeren. Håper snart hun blir bedre.


  Fått stikk i fingeren sin stakkars!

  Har ditt barn hatt bronkitt? - I såfall hvor lenge gikk de med det? 

   

  MIE - 5 MÅNEDER

  • 11.03.2012, 23:21

  Tenk at i går den 10.03.2012 ble min lille engel hele FEM måneder gammel. Husker at når hun ble født fikk jeg høre at jeg skulle nyte tiden mens hun var veldig liten, fordi den gikk så fort. Og jeg merker jo det nå. Synes det går så fort og pluttserlig så er det gått enda en måned. Hun har begynt smått med klær i 74 og alt i 62 er pakket bort. Bare 68 og litt 74 hun bruker nå. Synes det er så trist hvor fort de blir store. Men også veldig morsomt å se hvor fort de utvikler seg og se hvor mange nye ting de lærer seg for hver eneste dag. 

  Mie får bare mer og mer personlighet for hver eneste dag som går, og hun blir bare mer og mer tilstede. Den siste tiden har hun slitt veldig med vond hoste og litt dårlig matlyst. 
  På tirsdag skal vi på helsestasjonen på 5 måneders kontroll og da er det tid for ny vaksine, håper formen hennes ikke blir dårlig av vaksina og at hun ikke blir alt for lei seg når hun får den.  Men går nok fint denne gangen også.

   

  Et barn på 5 mnd skal kunne:

  ♥ Klare å sitte med støtte - Ja, sitter litt på fanget, men sitter ikke veldig mye
  ♥ Kunne dra seg selv opp når du drar de i hendene fra liggende stilling - Ja.
  ♥ Oppdage føttene sine - Ja, men nesten bare på stellebordt
  ♥ Strekke seg og gripe etter alt som er innen rekkevidde og smake på det - Ja.
  ♥ Flytte en ting fra ene hånden til den andre - Ja.
  ♥ Le - Ja, hun er super kilen og hun elsker å leke "borte-titt titt"

  Hvor gammel er ditt barn?
  Hvordan reagerte ditt barn på 5 månedersvaksina?

 • Mie
 • MIE ER NESTEN KLAR...

  • 11.03.2012, 16:11

  .... for 17.Mai

  I går da vi var på strandtorget gikk vi innom Nameit og da hadde de fått inn bunader, og det hang faktisk bare en igjen i 74, så da ble det bunad og kyse på Mie. 

  Etterpå skal jeg skrive et 5 måneders innlegg om Mie tenkte jeg, hun var jo hele 5 måneder i går! Og det fortjener jo et innlegg om hvordan hun utvikler seg og er. For hun forandrer seg mye om dagen. Men det kommer etterpå!

  I dag har vi ikke gjort noe som helst, bare slappet av hjemme. Mie var virkelig utslått stakkars etter i går og vi kom oss ikke ut av senga før klokka var halv ett i dag, så har hun egentlig vært ganske sliten ellers også i dag. Så nestegang det er bading så tror jeg det blir de eneste planene den dagen. For det er nok veldig slitsomt i seg selv bare det. 


  Her er bunaden i sin helhet, fargene var rød og grønn, men jeg synes rød var helt kalrt finest.


  Utrolig kjekt at bunadshorta er en slags boddy, da slipper vi at den sklir opp i ryggen hele tiden..


  Detaljer på shorta


  Kysa som hører til bunaden.

  Jeg vi også anebfale alle som har gutt til å ta en titt på bunaden di har på nameit, for de som var til gutt var utrolig søte de også. Så nå er vi ihvertfall klare til 17. mai. mangler bare en fin strømpebukse og sko. Har noen forresten noen tips til hvordan sko som passer til, regner med at man ikke får bunadsko til babyer, men hvis du vet om et sted man får fine lakksko til jente så fortell meg det, for det trenger hun jo til.

  Hva synes du om bunaden?
  Har du kjøpt bunad til ditt barn?- isåfall hvor har du kjøpt?

   

 • Mie
 • FØRSTE TUR I BASSENG

  • 10.03.2012, 23:05

  Mie ligger i sengen sin etter en lang og innholdsrik dag. Hun er nok mer enn takknemmelig for at mammaen´s planer i morgen er å vaske klær og gulv. For da skal vi bare slappe av. Men det er morgen dagen. 
  I dag har vi nemmelig hatt full timeplan siden vi stod opp klokken syv, planen var å stå opp rundt åtte, men Mie startet dagen med å spy i senga, så da var det bare å komme seg opp da.
  Så før klokken var åtte i dag tidlig hadde jeg rukket og rydde hele leiligheten og pakke det vi skulle ha med oss på bading.


  Vi har nemmelig vært på bading i dag for første gang med Mie. Det var jeg og  svigermor som var med og Mie elsket vannet, spesielt var det gøy med boblebadet og hun sprella som en fisk. Dukket fler ganger under vann og var strålende fornøyd hele tiden. Så planen er at vi skal bade igjen neste helg, men da skal jeg, Joakim og Mie dra sammen. Heldigvis hadde jeg flaks og hadde med meg videokamera i stelleveska så jeg fikk filmet hun litt i vannet.
  Etter vi hadde vært på bading så dro vi på besøk på jobben til Joakim. Han jobber på eldrehjem og man blir nesten rørt når man ser hvor glad de gamle blir når de ser små babyer.
  Så dro vi en tur på strandtoget og spiste litt der, mens Mie sov godt i bilstolen sin oppi handlevogna, stakars så sliten hun var etter  bading. Mie var veldig heldig og fikk to nye pysjer og bunad til 17. Mai. Tenkte jeg kunne vise dere den i morgen.

  Da vi endelig kom oss hjem rundt halv tre gikk det en rask time før Joakim kom hjem og vi fikk fikset oss også var det tid for bursdag. Noe Mie ihvertfall ikke var helt enig i. Så hun sov seg gjennom hele bursdagen omtrent og den lille stunden hun var våken fordi jeg vekket hun så var hun drit sur. Så da stelte vi hun for kvelden i bursdagen og hun var raskt i seng når vi kom hjem. Stakkars liten. 

  Mie hadde ihvertfall dykkerefleksen sin på plass, for når hun ble blåst i annsiktet så gikk det supert å ta hun under vann og hun gjorde seg ikke noe av det. Så den funker fremdeles ihvertfall. 
  Så nå gleder vi oss til bare en hjemme dag i morgen, før vi skal møte ei på mandag og trille tur da, noe jeg tror blir veldig koselig.

  Har du vært å bada med babyen din?
  Hvordan liker ditt barn vann?

  HUSKE KONKURANSEN MIN HER

  VIL DU FØLGE BLOGGEN MIN PÅ FACEBOOK SÅ GJØR DU DET HER
   

  FLINK LITEN MIE

  • 08.03.2012, 20:28

  God kveld alle sammen!
  I kveld var Mie endelig i seng til normaltid, etter nesten 3 uker med soving sammen med mamma og pappa så var det på tide med å sove i sin egen seng, og i kveld sovnet hun klokken syv og i egen seng. Hun har våknet noen ganger av at hun hoster litt, og små sutrere litt. Men med litt stryk på kinnet og sutten i munnen igjen så sovner hun raskt igjen. Så det er veldig bra.

  Ellers så var vi jo på fotografering i dag, og det gikk superfint! Veit om ei tante spesiellt som blir veldig stolt når hun får se de fine bildene av Mie i liverpool drakt.
  Hun fikk nemmelig en liverpool drakt og en liverpool joggedress av tanta si for ikke så lenge siden, hadde tenkt til å legge ut bilder av hun i det, men ikke fått gjort det enda. I dag hadde vi ihverfall med oss drakta når vi skulle ta bilder hos Thea. Og bildene ble veldig bra.

  Men nå skal vi slappe av resten av kvelden også skal Joakim være flink og lage litt mat, egentlig burde vel jeg da være flink og rydde litt. men vet ikke helt om jeg orker. Skal vel få ryddet sammen litt her. Også tror jeg det blir tidlig kvelden i dag på ihvertfall meg. Selvom det er masse bra på tv i kveld så får vi  nok heller ta opp noe av det tenker jeg!

  huff, dette ble vel egentlig overkanten uintresant. Men slik ser nå kvelden ut.   Hvordan ser din kveld ut? 

  Og har du hatt en fin dag? 

   

 • Mie
 • I MAMMAS FOTSPOR

  • 08.03.2012, 12:10  Pappa kan jeg få?

  Mie har helt klart tenkt til å gå i mammas fotspor å bli blogger. Så fort hun ser en pc så blir hun helt ivrig  hiver seg over tastaturet og hamrer løs. Så hun blir nok en blogger ja. 
  Hun får til de utroligste ting da på en pc, får frem masse rare ting aldri noen andre får frem på pcen. Disse bildene er tatt i går da vi var hos foreldrene til Joakim og Mie fikk skrive litt på pcen til tanta si. så fornøyd da, også kom Joakim og da så hun på han slik som hun gjør på det nedeste bilde og det virket skikkelig som om hun så på han og sa " Kan jeg få en egen pc pappa?" hihi. Hadde nok vært noe det tenker jeg.

  Ellers så skal vi ta bilder av Mie igjen i dag. Er så utrolig moro at vi får så mange fine bilder av hun oppgjennom oppveksten hennes, vi er så utrolig heldige som har Thea  som tar så masse fine bilder av Mie. 
  Eller så er formen på bedringens vei, Mie har også vært dårlig noen dager med virker mye bedre i dag. I dag sov hun helt frem til klokka var halv elleve, og jeg  var helt sjokka. Hun hoster fremdeles litt, men ikke så mye i dag som hun gjorde i går. Så det går tiktig vei ihvertfall.

  Nei, nå ligger Mie og sover i vogna si, så jeg får prøve å gjøre bittelitt her, ikke så mye jeg orker før jeg er sliten, men jeg får prøve å gjøre litt uansett, litt er jo bedre enn ingenting. Også får jeg heller få med meg Joakim og rydde skikkelig her i kveld eller i morgen, så får vi litt orden her hjemme.
  Vet jeg skulle ryddet i klærne til Mie også, for alt i 62 skulle vært ryddet bort siden de fleste boddyer i 62 har fått vhals... hihi.

  Tror dere Mie kommer til å bli en blogger?
  Flers barn som er så ivrige på pc? 

  SYKEMELDT

  • 05.03.2012, 22:24

  Japp, jeg sykemelder meg fra bloggen noen dager. Jeg er fremdeles ikke helt i form så det kan godt hende det blir en tur til legen i løpet av uka for meg, for jeg hater å gå rundt på halvt batteri heletiden. Jeg føler jeg aldri får hvilt ut og det er rett og slett bare slitsomt å ligge i senga fordi jeg hoster sånn når jeg ligger. Og cosylanen jeg slet i meg en uka og tømte hele flaska av.... den hjalp ingenting, og det er ingen bedring på hosten. Det hjalp det og da, men så er det like ille igjen litt etterpå. Ganske ugøy egentlig.

  Men siden jeg hele tiden er så sliten så går dagene i å ligge i senga og kose med Mie, skifte litt bleier, mate, leke og kose. Og jeg sitter ikke akkurat så mye på pcen da kan man si.
  I dag tidlig hadde jeg egentlig tenkt til å skrive dette innlegget, men da jeg våknet var det ikke noe strøm å finne noe sted her, og null strøm er null internett.

  Håper formen snart er bedre så jeg kommer fort tilbake igjen og får blogget. Ikke gøy å måtte legge blogen til side, men det jeg må nesten prioritere å bruke krefetene mine riktig å bli fort bra igjen. Ikke at det er noe alvorlig og Mie er ikke noe problem eller slitsom å ha med å gjøre, hun er snill og rolig og sier ikke neitakk til å kose med mammaen sin noen timer i senga så det går veldig bra.
  Men jeg har ikke så mye til overs for å si det sånn. Men snart tilbake håper jeg!

   

  Husk å meldere dere på konkuransen lenger ned her mens jeg er borte da!  

  HARRYHANDEL

  • 02.03.2012, 23:36

  Huff, synes denne hosten begynner å bli veldig irriterende, men jeg kan vel egentlig bare skylde på meg selv for jeg er virkelig ikke flink til å ta medisinene mine, jeg helt ærlig, de smaker så forferdelig at jeg blir rett og slett superduper,mega kvalm av det. Det er jo så ekkelt, og smaker så forferdelig. Men det hjelper så jeg får vel bare være flink og fortsette skikkelig nå de neste dagene. Og håpe at det gir seg da. For det er nok så slitsomt å hoste hver gang man legger seg ned for ikke å glemme surklingen i brystet... nei, må bli flink!

  Men over til noe litt mer positivt, i dag har vi tatt med oss Om, utvekslingsstudenten hos familien til Joakim en tur til Oslo. Hun er fra Thailand og har aldri vært noe annet sted enn i Thailand før hun kom til Norge, men nå har hun også vært i sverige. Og det er jo litt morsomt å kunne fortelle til de hjemme i Thailand. Vi fikk ihvetfall vist hun hva skikkelig grense harryhandel er og det så ut som hun koste seg i godteributikken!

  I morgen skal vi ta oss en tur til Oslo og se på litt atraksjoner der, så vi håper på supert vær! Men hadde nok vært typpisk med skikkelig drittvær nå som det har vært så fint alle de andre dagene. Så Mie får mer enn nok til til å kose seg i vogna si i morgen kan man si! Så blir nok ganske mye frisk luft på oss i morgen, Men det er jo bare deilig. Til søndag skl vi hjem igjen, og da er det tilbake igjen til hverdagen og det vandlige. Blir litt deilig det også kjenner jeg, men også litt kjedlig. Men har mer enn nok å gjøre hjemme så dagene går nok tenker jeg.

  Har ingen bilder fra dagen, men har noen fine bilder fra vi gikk tur her om dagen, så slenger med de jeg. 
  Litt bilder av meg for en gang skyld også.

  MINNER OM AT DET ER KONKURANSE PÅ BLOGGEN HER

  HAR DU LYST TIL Å FØLGE BLOGGEN MIN PÅ FACEBOOK GJØR DU DET HER 

   Hva synes du om bildene?

 • Mie
 • BADENYMFE

  • 01.03.2012, 17:57

  Mie er utrolig glad i å bade, og det er egentlig utrolig synd vi enda ikke har fått vært å badet med hun enda i badeøand/badehall eller noe lignende, kunne virkelig ønske vi kunne vært med på babysvømming men siden det er midt på dagen og jeg ikke har billappen eller bussmuligheter så kan vi ikke være med på babysvømming. 
  Vi får nok heller prøve å være flinke og ta hun med oss i helger og andre dager når vi har fri.  Vet svigermor har sagt hun vil ha oss med på bading en gang og nå som badetrusa er innkjøpt så burde vi nok prøve å få til det snart.

  Vandligvis når Mie bader hjemme så ligger/sitter hun i et sete vi har i badebalja si, men siden vi ikke har med oss det så fulte vi vann opp til hode hennes i balja vi har her hos mamma i går kveld da hun skulle bade også kunne hun ligge og plaske helt selv uten at vi måtte holde hun. Det eneste vi gjorde var å ta et håndkle under hode hennes slik at hun ikke hadde ørene under vann hele tiden. Og det så virkelig ut som om hun koste seg med å få ligge litt fritt og plaske med bena.   Er ditt barn glad i å bade?
   

  Om meg

  Ronja Åsen

  Søk i bloggen

  Kategorier

  Arkiv

  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no