Ronja Åsen

- Mamma.Student.Samboer.Interiør -

PÅ TV!

  • 23.02.2013, 19:43

Jeg har desverre hatt et lite ufrivillig bloggfravær! Jeg har nemmelig ikke funnet laderen min etter forrige helg. Så derfor et lite bloggfravær. Noe som var litt dumt siden jeg har hatt så mye å blogge om denne uka. Men nå har jeg funnet den igjen, er klar for å blgge litt.
På mandag som var så var jeg jo i oslo storsett hele dagen for da var jeg med som gjest i GodMorgenNorge. Utrolig morsom oplevelse, å få være med på. Har heldigvis fått veldig mange fine tilbakemeldinger etterpå om at jeg var flink. Og det er jo koselig:)
Jeg selv føler kanskje ikke jeg fikk sagt alt jeg ville si, fordi vi bare hadde en visstid på oss når vi snakket og det stresset meg litt egentlig. Men synes lievel det var en fin opplevelse og som sagt veldig koselig at folk synes jeg var flink. Om ikke minst var det utrolig moro at de ville ha med meg fordi de hadde funnet bloggen min og synes jeg virket veldig reflektert til å være 19 år og mamma. Og det gjør meg jo litt stolt.


Bilde 1, der sitter jeg i sminken. BIlde 2, der hadde jeg nettop fått på mikrofonen og satt bare å ventet.ALLE FOTOENE ER TATT AV MARTINE CASPERSEN DINGUM.

Så du meg på tv?
Hva synes du om det jeg sa?
 

 

BARNEFRI OG NAKEN

  • 17.02.2013, 22:10

For øyeblikket er jeg i Oslo hos min aller bestevenn Martine. Jeg skal sove her sidne jeg skal møte på tv2 ganske tidlig i morgen, så da fant jeg ut at det var veldig koselig å sove over her så jeg og Martine fikk litt " venninne tid" bare vi to og jeg hadde kortere vei i morgen. 
VI har kost oss med et lite glass vin hver og vi koser oss for øyeblikket med siste episode av halvbroren og godteri. Jeg har jo lovet meg selv at fra uken av skal jeg bli sunnere og skjerpe inn igjen. Så da får jeg kose meg masse i dag.
Mange har spurt meg om jeg er veldig nervøs for i morgen og helt ærlig så er jeg ikke det altså, jeg har liksom ikke helt fått det inn i hode at jeg skal på riksdekendetv i morgen, men det skal jeg altså. Nervene kommer nok i morgen tenker jeg. hehe.

I stad når jeg satt på toget alene følte jeg meg så naken, uten barnevogn og uten en unge på armen som var urolig og ikke synes stog var spesielt kult. Jeg satt der faktisk men musikk i begge ørene, bare en bagg på fanet og med bena høyt  og tittet ut vinduet, og pluttselig følte jeg meg veldig ungdom igjen. Litt god følelse det egentlig, siden jeg er vedig lite ute på slike ting alene. Men jeg må helt ærlig innnrømme at jeg savner Mie hjertet mitt veldig mye. Skal bli veldig godt å se hun i morgen.  Men nå skal vi kose oss videre før vi sikkert finner senga en eller annen gang, så skal vi opp tidlig i morgen. Da er det tv tid!

Klar for å se meg på tv i morgen?
Føler du deg naken uten barna på slep?


 

SKAL PÅ TV!

  • 13.02.2013, 17:49

Nå kjenner jeg at jeg har hatt en litt sånn "ut av deg sjæl opplevelse" i dag! I går kveld sjekket jeg mailen, noe  jeg alltid gjør, og da så jeg at jeg hadde fått en mail som var noe annet enn reklame, gikk inn og så mail fra en journalist som lurte på om jeg ville stille opp på tv.
Så på mandag allerede skal jeg være med på GOD MORGEN NORGE! Det er skikkelig uventet og jeg trodde aldri jeg skulle på tv noen gang! Men nå skal jeg på tv, landsdekkende tv! Det er noe annet enn det intervjuet jeg hadde på TvØstfold da jeg gikk i 9 klasse.  
Det er utrolig kult at jeg skal delta på dette. Det vi skal snakke om er hvordan jeg synes det er å være ung mor og fordeler og ulemper ved det, også skal det komme ei dame som skal snakke om hvordan det er å være " godt voksen mamma". Kjenner jeg er litt nervøs, men det kommer nok til å gå veldig bra, tenker jeg. Jeg kommer tilbake igjen med klokkelslett når jeg vet det.
Har du vært på tv?
Skal du prøve å få med deg at jeg er på? 

BILDEREDIGERING PÅ MAC- HJELP?

  • 11.02.2013, 13:12

Jeg har nå vært eier av en mac i over ett år. Men jeg har et aldri så lite problem jeg har hatt en stund, og det er at jeg ikke vet hvilke redigeringprogram som går ann å gruke på mac uten om Picasa og det er jo begrenset hva man får gjort der også. Jeg er ikke noe kløpper på photoshop så det er nok ikke noe for meg. Jeg skjønner meg virkelig ikke på akkurat det. Så jeg lurte egentlig bare på om det er noen av dere søte lesere som er eier av mac som kan tipse meg om noen fine redigeringprogrmaer for bilder på mac? Jeg har ingen peiling på hva jeg kan bruke. Men jeg savner utrolig mye ting man kunne gjøre i andre redigeringprogramer som i photoscape for eksempel. Så jeg håper noen av dere kan hjelpe meg med akkurat dette problemet. 
Hvis dere vet om noen gratis bilderedigeringprogram som funker på mac så legg gjener ut link til hvor jeg kan laste det ned i kommentarfeltet. Det ville hjulpet meg masse.
ARKiV BILDER**

Har du noen forslag til redigeringprogram som kan brukes på mac?

 

SØKT BARNEHAGEPLASS

  • 11.02.2013, 11:11

ÅH hjelpes. Da har jeg søkt barnehageplass for Mie til høsten som kommer. Vi er jo så heldige at vi har hatt muligheten til å ha hun hjemme helt frem til sommeren med god hjelp fra Mies mormor og andre. Men til høsten regner jeg med at hun vil trenge litt mer lek og moro i hverdagen og hun kommer nok til å synes at barnehage er supert. Hun elsker jo andre barn så det blir nok toppen for hun. Litt værre for mammen hennes som helst kunne ønske hun skulle være lille babyen min hele livet. 
Men dette er jo ikke før i August da heldigvis, så det er jo en god stund til enda.(selvom jeg vet tiden kommer til å gå veldig fort)
Jeg har et håp om at jeg skal prøve å få tatt meg tre uker ferie rundt den tiden Mie begynner i barnehage, så hun får en rolig start i barnehagen og en my tilvenning. Det vil jo være noe helt nytt for hun.
Kjenner nesten jeg blir litt småkvalm av tanken på at noen helt fremmede skal passe på mitt barn mens jeg er på jobb, men det vil nok gå veldig greit regner jeg med. De er jo ikke helt tilfeldigemennesker heller og det er kjente gode barnehager vi har søkt på. Så dette blir nok greit.
Kjenner jeg prøver å berolige meg med at dette blir veldig artig for Mie og jeg prøver å tenke på at hun trenger jo ikke å måtte være der hver eneste dag selvom vi har søkt 100% plass til hun. Hun kan jo være hjemme med meg eller Joakim de dagene vi har fri, eller kanskje mormoren hennes vil ha hun en dag innimellom. Så etterhvert nå så må Mie begynne å ønske seg barnehage ting, som barnehage sekk, drikkeplaske, matboks osv. Det blir nok veldig bra og en helt vandelig del av hverdagen vår etterhvert. Bare litt uvant for mammaen hennes det første tiden. Hun kom jo nettopp til verden og nå er hun snart halvannet år alt!

 
Meg og Mie under et døgn etter fødsel <3

Når begynte ditt barn i barnehage?
Hvordan taklet du at barnet ditt begynte i barnehage? 

MIN ANDRE MORSDAG

  • 10.02.2013, 11:58

Mie og Joakim vekket meg i dag med nystekte rundstykker de hadde bakt på morgningen, rundstykkene haddde deilig pålegg og jeg fikk kako og godt å drikke, samt jeg fikk et superfint dikt og tegning av Mie. Jeg er jo så heldig å ha vært mamma gjennom to morsdager nå, til verdens fineste lille Mie. 
Jeg fikk også lov til å sove leenge i dag til tross for at Joakim var oppe med Mie i natt fordi hun skrek, Noe hun forsåvidt aldri gjør. Men i natt var det ett eller annet som plaget hun veldig. Men så snill som Joakim er så var det han som var oppe med hun i to timer eller noe sånt. Så jeg står han i gjeld med at han skal få sove en annen dag.

Senere i dag kommer Martine, min beste venninne hit og skal bli med oss til mamma og spise fastelavensboller. Det er jo både fastelaven og morsdag i dag. Så da skal vi kose oss med boller med krem. Og nyte den siste dagen av helgen før det er klart for en ny uke og denne uka jobber jeg helgen også så det blir en ekstra lang uke.

Hvordan er din morsdag begynt?
Hvor mange morsdager har du feiret? 

HAPPY LIGTS

  • 09.02.2013, 18:24

Endelig har jeg også fått meg Happy lights. Jeg har ønsket meg det såå lenge. Og i dag lå de i postpassa. Har hengt en lengde inne på rommet til Mie, og en i stua. Den som henger på rommet til Mie skal jeg flytte litt på etterhvert. Men først skal jeg få ordnet nye gardiner der inne, men har ike funnet noen fine enda. Var i byen i dag og så etter, men fant ikke noen som var veldig fine, så da får vi lete mer. Det er litt rare vinduer på rommet hennes så er ikke bare bare å finne riktige gardiner heller. Men skal bli finere liftgardiner der inne med tiden. 

Den andre har jeg hengt opp inne på stua over det gamle vinduet med bilder av Mie i. I den delen av stua er det ofte veldig mørkt om kvelden så dette trengte den kroken virkelig. Nå er det så fint lys der, der er ikke for lyst og heller ikke for mørkt. Det er så utrolig behagelig lys i i disse.
Lenka på rommet til Mie er i pasletfarger og Lenka på stua er i hvit. Utrolig fine begge to. 

 

Har du Happyligts?
Var det fint? 

SYKDOM

  • 08.02.2013, 14:46

Æsj, denne uka dro jeg hjem fra jobb på onsdagen med veldig vondt i hode, det sprengte i hode og på jobben er det ikke akkurat så god luft så det ble bare værre og værre utover dagen. Så jeg bestemte meg for å dra hjem og bli bedre. Utover dagen fikk jeg veldig vondt i ørene og det er jo ihvertfall ikke godt. Og det har bare fortsatt så jeg har gått med vondt i ørene noen dager, har ringt legen utallige ganger med kommer jo aldri gjennom og når man endelig kommer gjennom har de pause. Men heldigvis kom jeg gjennom til slutt, men da hadde de ikke mulighet i dag så om jeg ble dårligere måtte jeg kontakte daglegevakten i helgen. Typpisk. Men satser på at det går over i helgen så jeg får jobbet litt igjen neste uke. Får bare klare meg på paracett og ibux i helgen og satse på det beste. 

Joakim skal jobbe i kveld så det blir nok bare en rolig kveld her hjemme for meg og Mie. Akkurat nå ligger hun og sover i senga si mens jeg sitter her å blogger litt.
Hvis jeg finner en god lue så kanskje jeg kler på oss og går uten for en liten tur etterpå. Men akkurat nå kjennes det ikke ut som om det er noe jeg orker. Heldigvis har jeg firhelg så jeg ikke er såå mye borte fra jobben, får alltid så dårlig samvittighet når jeg er mye borte fra jobben, men men. Man kan jo ikke noe for at man er syk heller.

Ellers så er det litt godbiter på vei i posten som jeg kan blogge om når de kommer. Akkurat nå har Mie våknet og fått ny bleie og ligger nå og koser seg med litt melk på sofaen mens hun ser på tv. Er godt å våknet litt rolig etter litt søvn.

Hvordan er din dag?
Er du syk?
Hva skal du i helgen?


 

NYTT DESIGN

  • 04.02.2013, 18:39

Jeg er så heldig at snilleste ANDREA har laget nytt deign til meg igjen. Hun er utrolig flink og utrolig snill som lager deign til meg. Jeg synes det ble veldig fint og veldig fint med et vinterdeign for det er jo enda en god stund igjen av vinteren:) Jeg er absolutt ikke flink til sånne ting tå jeg synes det er utrolig greit at det finnes så snille menensker som Andrea som lager det og legger det inn riktig til og med, for det er jeg ihvertfall ikke flink til. 

I dag har jeg jobbet dagtid og Joakim jobber kvelden. Så vi så hverandre bare en kort stund i stad, så ser vi hverandre i kveld igjen. Det blir mye sånn jobbing på oss siden Mie ikke går i barnehage, men jeg synes det er verdt det med tanke på at Mie kan få være hjemme med oss en god stund til. Men til høsten begynner hun i barnehagen.

Mie har også vært veldig flink i dag, det skal sies at hun ikke er spesielt glad i mat, spesielt ikke middag, men i dag spiste hun en stor skål med hjemmelaget middag og det re utrolig bra, kjenner det gjør så godt når jeg vet at hun har spist godt til middag. Akkurat nå sitter vi og ser på barnetv, og etter det skal Mie få et godt og varmt bad, før jeg skal rydde litt her  før Mie skal få litt grøt også legge seg.
Hva synes dere om det nye deignet?
Hvordan ser din dag ut? 

TAKK

  • 02.02.2013, 21:38

Tusen takk for alle kommentarer på det forrige innlegget mitt. Det er utrolig trist å lese at det er så mange mødre som føler det slik etter at de fikk barn. Uansett alder. For det er veldig vondt å ha det sånn. Og ingen fortjenner å miste vennene sine og bli alene bare fordi man får barn. Selvom man blir mamma betyr det ikke at man aldri har noen timer alene. For det har man faktisk. 
Det som var veldig koselig var at det var noen av mine gamlevenninner som jeg hadde mitet litt kontakt med før jeg ble gravid på grunn av forskjellige linjer på skolen osv som tok kontakt igjen og det synes jeg er veldig koselig. Kanskje blir det litt sosiale aktiviteter på meg etterhvert.

Startet dagen i dag med å dra å trene litt zumba. Etter det dro jeg og leverte den ene vogna jeg har solgt. Så håper ny eieer blir fornøyd med den. Så dro vi hjem og Joakim dro på jobb. Mens jeg og Mie har kost oss hjemme i dag, tror ikke tulla er helt i form i dag for hun har som regel bare sittet i sofaen hele dagen og kost seg og slappet av, litt blank i øynene og små varm også. Så er nok kanskje noen tenner eller noe som driver å titter frem?

I morgen skal vi kanskje en tur på lekeland etter at Joakim har vært på jobben. Vi får se hva han orker og hvordan Mie er i formen. Hvis ikke blir det nok bare litt avslappning i morgen. 
Akkurat nå ligger Mie i senga si og jeg sitter og venter på at Joakim skal komme hjem fra jobb, så vi får spist litt mat, blir nok ikke så veldig sent i kveld heller siden Joakim skal jobbe i morgen.


Liten slapp frøken ved barntv tider i dag.

Hvodan har din dag vært? 


 

Om meg

Ronja Åsen

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no