Ronja Åsen

- Mamma.Student.Samboer.Interiør -

INFLUENSA

 • 29.02.2012, 18:49

Kom oss nedover til Moss i går kveld kveld. Vi hadde først bestemt oss for å vente til i dag med å dra siden jeg ikke orket å pakke om samme dagen som vi kom hjem. Men så fant jeg ut at det måtte jo gjøres en eller annen gang uansett, så da fortet vi oss å pakket og dro, og i dag er jeg virkelig glad for det. Formen min er nemmelig ikke noe å skryte av i dag kjenner jeg. Det var den ikke i går kveld da vi kom frem heller. Da kom feberen og hosten ble bare enda værre, rett før jeg skulle legge meg hostet jeg så mye at jeg til slutt kastet opp tre ganger... ikke spesielt deilig. Hadde det ikke vært for at vi ikke ville bry broren min og ikke ville eller orket tanken på å vekke Mie og ta hun med på legevakta hadde vi nok gjort det. 
Så vi tok oss heller en tur på daglegevakten i dag og etter et stikk i fingeren og litt andre undersøkelser som høring på pusten så konkluderte legen med at jeg mest sansyndlig hadde et virus hun sa hun ville kalle Influensa.
Så de neste dagene skal jeg kose meg med paracett og cosylan. Noe som virkelig smaker dritt. huff. Men hva gjør man ikke for å bli frisk? 

Men siden jeg prøver å være positiv likevel til tross for vond hoste så kan jeg jo trøste meg med at jeg har hostet meg helt støl i magen så dette er jo virkelig trenign på høyt nivå. Kan rett og slett sitte i sofaen og hoste på meg magemuskler, det er jo ikke noe man ser negativt på da.

Ellers så må jeg få skryte av den superflinke lille jenta vår som sov på egetrom i natt. Hun sov inne på gjesterommet alene mens jeg og Joakim sov i mammas seng, siden mamma var borte. Og tror det ikke Mie sov hele natta? Joda, hun sov fra halv ti til halv elleve på morgningen i dag i strekk. Det er tretten timer søvn det. Eneste som er synd er jo faktisk at vi bare har ett soverom hjemme og at hun ikke kan sove på eget rom der. Hvis ikke hadde hun nok gjort det.


Gammelt bilde av at hun sover. hehe. Orker ikke redigere noen akkurat nå.

Så om det blir litt lite blogging så er det rett og slett fordi jeg ikke er helt i form om dagen og har mer enn nok med å være mamma, sosial og koselig. Men skal prøve å slenge inn noen innlegg når jeg har tid. I kveld kommer det ihvertfall et innlegg til for da braker det løs med en ny konkuranse, så da må dere melde dere på!! SÅ følg med!

Er du syk?
Fler som synes cosylan smaker HELT foreferdelig?
Klar for konkuranse?

 

ØNSKER DU Å FØLGE BLOGGEN MIN PÅ FACEBOOK GJØR DU DET HER

 

SISTE DAG I VOLDA

 • 26.02.2012, 23:23

Nå sitter vi her, den siste kvelden i Volda. Om en døgn er vi nok enten akkurat kommet hjem eller ganske snart hjemme. Og allerede på tirsdag går turen nedover til Moss igjen. Denne gangen skal jeg og Joakim også ha med oss Om, utvekslingstudentet hos familien til Joakim på tur. VI skal ta hun med på en harrytur til sverige tror jeg og vise hun litt fasiliteter i Oslo. Så håper hun synes det blir morsomt. Også får Joakim også se ting i Oslo han ikke har sett før.
Planen er å være i Moss frem til søndag tror jeg. Og når vi kommer hjem da, så tror jeg ikke vi skal ut på tur på en laang laang stund. Da får nok de som vil se oss heller komme til oss tror jeg. Da har vært hjemme under en uke sammenlagt på nesten 4 uker. 

Men som sagt, i kveld er siste kvelden her, eller natta har jo begynt nå da. Og jeg er på vei til senga snart jeg også. Og kjenner det skal bli godt. Vi har jo nesten hele dagen i morgen også da for flyet går ikke før ganske sendt på kvelden. Så vi er jo ikke hjemme før langt på natt. Håper bare det går greit med Mie. Men regner med det! Hun sover nok uansett vil jeg tro!
Vi ahr ihvertfall hatt en kjempefin uke her i Volda og gleder oss masse til de kommer nedover å besøker oss en gang også!!  Men nå er det senga! 

Har dere hatt en fin uke? 

*ingen bilder da opplasteren bare tuller med meg og jeg e rfor trøtt til å prøve mer*

 • Mie
 • BORTSJKEMT LITEN JENTE

  • 26.02.2012, 12:51

  Merker virkelig nå at den lille jenta vår er blitt en utspekulert liten jente som vet hva hun vil. 
  De siste nettene har hun nemmlg begynt med at når jeg går å legger meg så detter smukken unormalt mange ganger ut av munnen hennes og så fort hun kommer opp i senga sammen med mammaen sin så snur hun ryggen til meg og sover super godt uten at smukken detter ut. Så hun er nok bare borskjemt tenker jeg. Hun har også nå i en uke blitt vandt med å bæres og bysses i søvn så jeg ser for meg at det kan bli noen kvelder med litt skriking når vi kommer hjem igjen og hun skal sovne alene i sengen sin. Og uten å sove sammen med mammaen sin. 

  Nå skal vi jo først nesten en hel uke til Moss så da blir det vel til at hun sover sammen med meg og Joakim der også. Så får vi heller vende hun av det når vi kommer hjem til oss selv og hun har sin egen seng.
  Mye av grunnen til at hun er sånn om natta kan jo også være at det er uvandt for hun å sove i en så dyp seng. Men hun sovner jo der på kvelden. Nei, ikke godt å si. Borskjemt er hun ihvertfall blitt. Men må jo si det er litt koselig å ha det lille trollet sovende sammen med meg om natta da.  


  Finingen koser seg i lekegrinda til Unni-Sofie.

  Fler som har babyer som sover sammen med mammaen eller pappaen sin om natta?

   

  Minner om konkuranse HER

  Følg bloggen min på facebook HER 

  SLUTTER Å PUSTE

  • 24.02.2012, 23:43

  Ligger i senga, og har gjort det en god stund. Kjenner jeg har såå lyst til å sove men får det bare ikke helt til. Svir i øynene når jeg lukker dem og halsen og nesa er ikke så flinke til å hjelpe meg til å puste. Så håper det bedrer seg så jeg snart kan sove. For jeg har veldig vondt i hode og er ganske så sliten i kroppen kan man si. Men det er vel ganske vandelig etter en hel dag inne på et kjøpesenter. Med masse folk.
  Jentene våre var veldig flinke mens vi var der helt til bilturen hjem, det er den værste bilturen noen gang tror jeg. De to i baksete skrek omhverandre i over 40 minutter før vi tilslutt måtte stoppe bilen langs veien og ta de frem til oss og roe de helt ned.

  Mie stakkars skrek så grusomt og så voldsomt at hun spydde opp allmaten hun hadde spist noen timer tidligere. Og da satt hun i baksete og sluttet nesten å puste. Det var ekkelt det. Så man kan si det var to slitne mammaer og to slitne babyer som var veldig glade for å komme hjem igjen og få bada og lagt de to små.  
  Mie er helt ekstrem på å gråte seg helt vekk å nærmest slutte å puste mens hun holder på, noe som er utrolig ekkelt. Så i natt sover hun i mammas armkrok, så mamma får følgt med på det lille kreket. Hun virker veldig utrolig og sover ikke spesielt tung heller, så er nok noe som plager hun.

  I morgen skal vi sove så lenge som mulig og bare slappe helt av hele dagen tror jeg. Ingen planer og ihvertfall ikke noe ut i bil. Håper formen min er litt bedre så vi kan trille en tur. men den blir nok bra med litt søvn tenker jeg!


  random bilde fra en biltur:)


  Noen andre som har opplevd at barna skriker seg helt til de nesten ikke puster? 

  ÅLESUND

  • 23.02.2012, 22:33

  Er en stund siden jeg har blogget nå ser jeg. Men koser meg på besøk i Volda og her legger vi oss når barna sover. Og hver dag har vi gjort noe koselig. Så er ikke mye tid til blogging mens jeg er her. Men får vel prøve å slenge med et innlegg likevel da, om hvordan vi har det her.

  Mie er ganske flink til å sove i reiseseng denne gangen også, men hun må bæres i seng hver  kveld og det merkes veldig påryggen og skuldrene mine for det er ikke bare bare å bære og bysse på den lille bolla. Så Joakim har litt av en maseringsjobb når jeg kommer hjem. For jeg er helt stiv i nakken av dette. Men hun er flink hun sover jo hele natta nesten hver natt. De to siste nettene har hun våknet rundt ti tiden på kvelden bare for å være våken en time for så å sovne igjen.

  I morgen går turen til Ålesund for litt shopping. Men for at vi skal rekke å være tilbake igjen til lege tid må vi komme oss av gårde ganske så tidlig i morgen for å rekke alt.  Så jeg skal straks krype under dyna mi og sove kjenner jeg. Sliten etter en dag på farta. I dag har vi nemmelig besøk svigerforeldrene til Lina og da måtte vi kjøre gjennom verdens dypeste undersjøiske tunnel er Eiksundtunnelen. Den er 287 meter under havet. Litt moro å ha gjort det også! Vi var hjemme ganske sent så Mie sovnet for under en time siden, så kan bli tøft for hun å våkne i morgen tidlig. Men de får sove i bilen på vei til Ålesund.


  Googlebilde.
   

  Har du kjørt i Eiksundtunellen?
  Har du vært i Ålesund? 


  VI KLARTE DET

  • 20.02.2012, 23:21

  Begynte på et innlegg i går også, men orket aldri å fullføre det da, så da tar jeg det nå i stede for jeg. 
  Flyturen i går gikk kjempe fint og Mie merket ikke en gang at vi var ute å føy. Hun sovnet allerde ved gaten og sov seg gjennom hele flyturen og våknet ikke før vi hadde landet og skulle gå ut av flyet. Så det gikk veldig fint. Så gruer meg ikke til reisen hjem igjen nå. Og det var jo ikke noe å grue seg til i det hele tatt. Da vi landet på Volda møtte Lina og Unni-Sofie oss ved inngangen og vi fikk bagasjen med en gang. Ikke så rart når det var en så liten og søt flyplass.
  Det eneste jeg greuer meg til nå ved hjemreisen er at da må jeg få med meg allbagasjen selv fra bagasjebåndet og til vi møter Joakim. Samtidig som jeg skal klare å bære Mie på magen. Men går nok bra.

  Må også si jeg er veldig glad for at Joakim vill kjøre oss til gardermoen og for at han hjalp meg med det meste før vi gikk til gate. Med min flaks da så var min gate lengst unna og nede i kjelleren. Men jeg fant frem, og det uten å bli stressa for at jeg ikke skulle finne frem. Og vi kom frem uten noen problemer.


  Mie i babybjørnen på flyplassen


  Jenta mi<3


  Lå på jakka mi på gulvet før vi skulle gå ombord på flyet.

  Vi har bare kost oss httil, og tror vi kommer til å gjøre det de neste dagene også. Mie og Unni-Sofie finner interessen av hverandre innimellom og noen ganger så krangler de litt også. Som i stad da jeg gikk bort til dem fordi Mie skrek og der lå Unni-Sofie og smilte fra øre til øre og Mie skrek, og det var fordi Unni-Sofie lugget Mie. Dro hun i håret. Stakkars Mie. Ellers så spiser de på hverandres leker og har det egentlig ganske fint sammen. Unni-Sofie er flink til å dele på leken sine.

  Ellers i dag har vi gått en lag tur på nesten to og en halv time. Og Mie fikk litt nye klær samt en veldig søt lue som hun kan bruke veldig lenge og som er veldig god. Hun fikk også andre ullklær så nå kan hun holde seg varm og god resten av den tiden vi treneger ull.  Ellers så har vi andre koselige planer for uka. Så tror det blir en veldig fin uke her i Volda.


  Koser seg i leke grina og holder hender:)


  Like fine begge to:)


  Mie lever alltid opp til smekkene sine <3 Solstråla vår detta som var oppe over en time lenger enn hun pleier <3

  Hva synes du om bildene ?


   Vil du følge bloggen min på facebook så trykk HER

  AVREISE

  • 19.02.2012, 13:29

  Blir du mobilinnlegg ette da :-) vi sitter nå ved gate klare til å fly til volda. Alt har gått bra så langt. Mie sov litt i stad mens hun hang babybjørnen mister våken og blid nå. Heldigvis hadde jeg med meg Joakim som hjalp meg med all bagasje og hvor jeg skulle levere det. Så nå håper vi bare at vi finner igjen all bagasjen vår også :-)

  Her er lille som er klar for tur :-) nå gjenstår det bare å se hvordan hun er inne på flyet og hvordan det går opp og ned ;-) håper jo på at det vil gå veldig bra :-)

  VELDIG KLARE

  • 18.02.2012, 21:04

  Da sover Mie, jeg har spist litt og skal gjøre siste finishen på pakkingen før vi er klare for tur i morgen. 
  I dag har vi øvd litt på å gå med babybjørnen og Mie synes det er veldig moro å sitte i den så håper hun synes det i morgen også, og at hun holder seg blid helt til vi er fremme. Hadde ikke gjort noe om hun sov på flyturen heller for å si det sånn. Da hadde hun vært litt opplangt og blid når vi kom frem også. 

  Etter mange forsøk og litt googling fikk jeg til å pakke sammen vogna inn i prampacken også, så nå er vogna trygg på flyreisen også, Hadde vært så kjedlig om den hadde blitt ødelagt. Men nå er den jo ganske sikker kan man si. 
  Nei, nå må jeg komme meg opp a sofaen og pakke ferdig, Ikke lenge til Joakim er hjemme igjen og vil helst være ferdig med pakking og rydding til da, slik at vi kan slappe av litt og kose oss litt før jeg skal reise bort en hel uke.

  Vi drar forresten i 8 tiden herifra i morgen tidlig så blir nok kanskje et mobilinnlegg eller noe utpå dagen håper jeg! :)

  Ønsk oss god tur da!:)
   

 • Mie
 • ENGELEN VÅR MIE

  • 18.02.2012, 00:21

  Vi er verdens heldigste vi som har fått den største gaven her i livet man kan tenke seg. Nemmelig å bli foreldre. Tenk at min kropp har skapt et lite barn. Tenk at den lille skapningen som ligger i sengen sin akkurat nå og sover er min datter, min lille engel. Tenk at det lille vesenet kan gjøre hverdagen og livet så meningsfylt. Gi oss så mange smil og så mange gledes tårer. 

  I går rørte Mie oss til tårene da vi satt på senge kanten med hun før hun skulle sove. For første gang kom latteren uten at vi måtte gjøre noe for det, og hun klarte nesten ikke stoppe, jeg ante ikke om jeg skulle le eller gråte av glede. Jeg gjorde vel egentlig begge deler og jo mer jeg lo jo mer lo Mie.  Om det var fordi jeg bare er rar å se på eller om det er fordi jeg hadde et lilla håndkle på hode. Men uansett, Så var det det fineste jeg har hørt noen gang. Verdens fineste sang.

  Denne vakre lille engelen skal vi få se vokse opp og bli et selstedig menneske. Tenk at den lille jenta mi har blitt så stor, hun ligger ikke sovende i armene våre store deler av dagen lenger, ikke vil hun kose mor brystet lenger, ikke vil hun kose sånn som hun gjorde før. Hun skal se og få med seg alt som skjer. Og det skal hun med glede få lov til. Selvom det er trist at hun ikke er den bittelille babyen lenger og hun blir større for hver dag, så er det utrolig rørende å se hver gang hun lærer noe nytt. Det er en så god følelse og en stolthet bare en mor og en far vet hvordan føles. 

  Jeg gleder meg over hver eneste dag jeg har sammen med den lille jenta vår, de herlige smilene som møter oss hver morgen når vi tar hun opp fra sengen, de deilige kose lydene, de gode valkene å ta på, og ikke minst alle samtalene vi har.

  Mamma og pappa vil alltid elske deg Mie, vår lille engel <3  

  HER ER VI...

  • 17.02.2012, 12:40

  Og vi ønsker alle sammen en kjempe fin dag i nydeligsolskinn...  MIE OUTFIT

  • 16.02.2012, 10:39

  I dag våknet vi samtidig som Joakim dro på skolen. Så jeg må vel egentlig bare venne meg til at det e rmorgningen rundt syv/åtte på morgningen. For det er da Mie vil opp. Så i dag var vi ute av senga frm over åtte. Huff, ikke lett for mammaen å komme seg opp så tidlig. Men veldig deilig nå som jeg faktisk er oppe. Føler jeg får litt mer ut av dagen når jeg kommer meg ut av senga.

  Men nå skal jeg svinge meg rundt litt mens lillemor sover en liten blund. Var så flink i dag å spiste en stor posjon med banangrøt til frokost i dag!  Så nå er hun mett og god i magen sin tenker jeg. Er så godt at hun har fått tilbake matlysten. 

  Men over til det som var meningen med innlegget, tenkte jeg skulle vise dere outfiten til den lille prinsessa mi i dag.
  Synes hun blir så fort stor, shortsen hun har på seg er i størrelse 74... huff. Men den er strammet inn til den inneste haket da for å passe, men likevel så stor hun er blitt!


  Fine jenta mi detta!

  Shortsen er fra H&M
  Boddyen er fra Kappahl
  Og strøpebuksa er fra NameIt

  Hva synes du om antrekket?
   

  BABY PÅ FLY

  • 15.02.2012, 23:06

  Fikk ikke blogget noe i går siden vi reisete store deler av dagen og fordi jeg ikke fikk logget inn på blogg.no på kvelden da det kom opp at de lå nede. Så der kom dagens unnskyldning. For det.
  Ellers så er vi hjemme igjen og koser oss hjemme noen dager før vi drar videre til Volda for å besøke noen der. Gleder meg litt til å ut å fly, men gruer meg til å finne frem alene på gardermoen. Men går nok bra tenker jeg. Da er jeg en erfaring rikere når vi har vært ute å flydd også. Lurer litt på hvordan Mie er på fly, men håper det går greit!

  Det eneste er nok at Mie ikke er så flink til å slappe av uten om når hun får ligge i vogna si. Og den må vi levere fra oss sammen med bagasjen. Så får bære hun i bæresele. Og håpe at det går bra! Selve flyturen er jeg ikke redd for i det hele tatt.  Det som er veldig godt er at Joakim skal kjøre meg til flyplassen og hjelpe meg med bagasjen. Og følge meg til sikkerhetskontrollen. Kjenner jeg får litt angst av dette, men prøver hele tiden å berolige meg med at det går bra!

  Hvis det er noen som har noen erfaringe rmed babyer på fly, så må dere gjerne dele det. For jeg er helt grønn på det feltet og har aldri reist med en barn. Del dine erfaringer med reising med barn og bar på fly. Får de dotter i ørene?
  Hvordan gjør man det med MME? osv osv.


  Google bilde i dag.
   

 • Mie
 • LUXUS HOS MORMOR

  • 13.02.2012, 21:49

  Har endelig fått klippet meg i dag, tok ca fem cm av lengden og klippet det litt opp fremme i lugge, kjennes utrolig deilig. Mamma spanderte også på meg en ny maskara, noe jeg burde kjøpt meg for veldig lenge siden.  Så fornøyd med byturen. Mie fikk også en kjempe fin gave av en venninne av meg. Var vel egetlig bare det vi gjorde i byen.

  Ellers så la Mie seg til normal tid i dag etter en god porsjon med grøt, lenge siden hun har spist opp grøten sin og egentlig spist noe bra i det hele tatt, men i dag fikk hun trykket ut litt også som hun ikke har gjort på en stund så var nok derfor. Sikkert ikke godt å være forstoppet. Men nå er lille mor veldig blid og fornøyd og sover godt i sengen sin. Håper hun sover godt gjennom natta.

  I morgen skal vi hjem igjen til kjedlige lismarka.. kan ikke si jeg gleder meg så enormt, men må jo hjem en gang også. Skal jo dra igjen på søndag så må komme meg hjem så jeg får vasket gjennom litt klær og pakket på nytt. Så har nok å gjøre de dagene jeg er hjemme. 

  Eller så skal jeg endelig komme til poenget med innlegget.
  Mamma har pusset opp, begge soverommene her og der jeg og Mie sover har hun hengt opp tven på veggen med et veggfeste som kan vris i alle retninger. Og dette synes den lille tvslaven min at var veldig fint. Så man kan si hun har kost seg mye når hun har ligget å slappet av på soverommet.

   
  Ligger å koser seg mens hun ser på disneychannel.


  Helt inn i tv verden.


  I går når Mie ikke ville sove, fikk ligge i senga si og se på tv. 


  Helt inn i tv verden. Søta!

  Liker ditt barn å se på tv?
  Har du tv på soveromet? 

 • Mie
 • IKKE DET VI ER VANDT MED...

  • 13.02.2012, 14:54

  Her har vi akkurat sovet noen timer etter en natt som er litt uvandlig for meg. Etter eller annet har plaget Mie veldig, så i går kveld sovnet vi ikke før klokka var over elleve på kvelden, og da sovnet jeg sammen med hun. Så vi har sovet sammen omtrent hele natta. Da klokka var kvart over seks på morgningen i dag da synes hun det var på tide at vi skulle stå opp... Så vi gikk inn på kjøkkenet og laget en flaske. Håpet på at hun skulle sovne igjen etter hun hadde fått mat, mne vi ble liggende i senga å se på tv ganske lenge før vi tilslutt stod opp. 

  Mie ville ikke sove igjen før klokka var nesten elleve og da sovnet jeg også, så sov vi til litt over to. Nå skal vi ordne oss og fra til byen. Skal endelig klippe meg, har gledet meg til det sååå lenge. så det skal bli deilig å endelig få litt orden på håret for det er bare kaos om dagen. Skal også innom ei venninne på jobb som har en gave til Mie. 

  Så nå må jeg løpe og ordne meg litt, så vi får dratt.

  Ha skal du i dag?
   

  MORSDAG

  • 12.02.2012, 20:56

  En fin dag i dag. Enkelte dager er ting bare ekstra vanskelig, og hode fylles med vonde tanker, skuffelser og dumme ting. Men er litt bedre i dag. Heldigvis har jeg gode venner og god familie som stiller opp når det er noe, og med den blide lille bolla mi er det umulig å være synlig sur ihvertfall. Men fremdeles ikke helt bra. Men bedre og det går riktig vei ihvertfall.

  Men over til noe litt mer koselig, i dag har nemmelig jeg og Mie fått koselig besøk av Marianne og Leah som hadde med seg morsdagkake, eller morkake som vi kaldte det. Hehe.
  Og siden været var så utrolig fint så utnyttet vi det med å gå en lang og deilig tur. Vi gikk i litt over en time og solen skinte, den varmet til og med litt i dag og det var veldig deilig ute. Og ikke minst veldig deilig å være tilbake her hvor jeg har trillemuligheter uten å risikrere livet. Så var veldig koselig å vi fikk snakket masse.

  Etter det gikk vi inn og jentene våre lekte litt på gulvet og prata litt sammen. Vi voksne satt å koste oss med kaka Marianne hadde med som hun hadde fått av kjæresten sin i gave. Og siden det er morsdag og jeg ikke fikk noe så var det lov å spise litt kake. Vi hadde det ihvertfall utrolig koselig med besøk.  Og jeg trodde Mie hadde mye hår, Leah har enda mer! Gode jentene dette. Håper ikke det er så lenge til neste gang vi ser Marianne og Leah igjen. For vi ahr det alltid så veldig koselig sammen.

  Ellers så skal vi kose oss med litt mat akkurat nå. Før jeg bare skal slappe av resten av kvelden. Kjenner jeg er sliten i dag så skal prøve å komme meg i seng litt tidlig. 
  I morgen skal jeg koste på meg en klipp som morsgave til meg selv, siden jeg ikke fikk noe fint i dag. Eller, jeg hadde jo fint besøk og fikk jo kake! Så morsdagen var ganske fint.

  Hvordan var din morsdag?
  Har du vært på playdate med dine barn?


   

  VONDT...

  • 12.02.2012, 01:31

  En vond kveld i kveld... Ting skal ikke alltid være enkelt. Jeg får komme sterkere tilbake i morgen.. akkurat nå orker jeg ikke tenke på så mye.

   

   

  BESØK I DAG OG SPONSING

  • 10.02.2012, 21:08

  Enda en veldig koselig dag i dag. To koselige dager på rad. Og ikke bare det, men jeg tror dagen i morgen også blir veldig koselig! Så dette kommer til å bli en veldig vellykket tur til Moss tror jeg.
  Men tilbake til hvordan dagen i dag har vært og hvorfor den har vært veldig koselig.

  Vi har ihvertfall hatt besøk. Først kom Line og victor også kom Evelyn. Var så herlig å se igjen alle sammen. Er veldig lenge siden jeg så Victor sist. Jeg var veldig mye sammen Victor en stund da han var mindre og jeg satt mye barnevakt. Men siden sist har han sluttet med bleier og blitt skikkelig stor gutt.


  Fikk låne brillene til Victor

  Evelyn er det ikke så lenge siden jeg har sett men veldig kosleig å se hun igjen også. Vi fikk snakket litt om det siste som har skjedd og snakket litt jentesnakk. Snakk om snill fadder som stiller opp selv på "månedes bursdagen" til Mie. 
  Evelyn sposnset meg også med maaaasssse blomster som jeg skal ta med meg hjem, og noen som mamma fikk.
  Jeg elsker blomster så jeg gleder meg skikkelig til å komme hjem å pynte med de!

  Og siden Evelyn kom med det så må jeg jo være så snill at jeg reklamerer litt for hun også da. Så om du trenger blomster så får du de besteblomstene fra Rosnes gartneri . Som ligger i Rygge i Østfold!! De har masse utvalg, som julestjerner, stemor,  mais, roser osv... masse fint! hihih!    

  Hvordan har din dag vært?
  Liker du blomster? 

  MIE - 4 MÅNEDER

  • 10.02.2012, 20:36

  Tenk at det er hele fire måneder til den lille solstråla vår kom til verden. Jeg tror det  er de fire korteste og de fire lengste månedene i mitt liv. Litt vanskelig å sette ord på det. Det føles ut som om Mie alltid har vært her hele livet. 
  For hver dag som går synes jeg hun bare får mer og mer personlighet og det er veldig deilig å ha rutiner og vite hva som er galt når hun gråter.  Jeg føler jeg kjenner den lille skapningen mer for hver eneste dag som går.

  Den siste måneden har også Mie utviklet seg veldig mye og gjort mye nye ting. Hun har begynt å snu seg fra rygg til mage og tilbake igjen. Enkelte ganger klarer hun å rulle tvers over hele stuegulvet, mens andre ganger klarer hun bare fra rygg til mage. Hun er også veldig sterk og når hun sitter i vippestolen sin så reiser hun ryggen helt opp sånn at hun sitter. Mie ler så vindt det er, og er blitt veldig kilen. Hun har også begynt å ta etter leker og hun er veldig intresert i lekene sine. Også skal jo alt til munnen da. Hun ligger masse på magen og begynner å bli veldig sterk i armer og ben. 

  Mie sover også av seg selv om kvelden når hun legges i sengen. Hun sover mye mindre på dagen enn hun pleide og er mer tilstede om dagen.
  Mie spiser ca 200 ml til måltider og hun får en skål med grøt på kvelden, i dag har vi også begynt med en flaske velling etter grøtmåltidet. Altså i den siste flaska hun får for dagen. Hun er også i seng mellom 18.30 og 19.30. Og da står vi opp rundt 10.00 eller 11.00 om morgningen. Da er hun vken en times tid før hun sover igjen.
   Et barn på 4 mnd skal kunne:

  ♥ Løfte hodet når det ligger på mage ved hjelp av hender og armer - Gjort veldig lenge.
  ♥ Rulle fra mage til rygg  - Japp, det gjorde hun en stund ruller også omvendt.
  ♥ Åpne hendene sine helt (de har vært knyttet før) - Ja, men fermdeles en del knyttet. 
  ♥ Utforske ting med hender og munn - Alt hun får i hendene skal i munn

  Barnet gurgler igjen når du prater. Det har veldig lyst å sitte og kravle, men klarer det ikke helt enda. Det griper etter leker selv og fører de med en gang til munnen. Barnet snur seg etter lyder og gurgler glad tilbake til den som snakker til det. - Alt stemmer

  Hvor gammelt er ditt barn?
  Kan du sammenligne ditt barn med Mie da det var så gammelt? 

  SUPER DAG

  • 10.02.2012, 00:03

  Har blitt en stund siden sist jeg blogget nå. Har skjedd litt i det siste, men ingenting negativt bare masse positivt. 
  Jeg og Mie tok toget til Moss på Onsdag morgen og da dro vi ned til tanten min å spiste lunsj der. Veldig koselig.  
  Senere på kvelden kom Maya også spiste vi litt mat og snakket masse. Veldig koselig. Mie var også veldig snill til å sove i en seng hun ikke sover ofte i, sovnet av seg selv med en gang.

  I dag har jeg hatt den koseligste dagen på utrolig lenge og etter i dag gleder jeg meg bare enda mer til vi flytter nedover til mot sommern. Da blir livet så bra!
  Jeg og Mie har nemmelig vært sammen med Marianne og hennes datter Leah som er tre uker yngre enn Mie. Jeg har ikke truffet Marianne før men vi ble kjent gjennom nettet. Og det var så utrolig koselig. En super herlig jente med en baby til å spise opp. Vi trillet rundt og tittet og shoppet litt, før vi gikk på kaffe og spiste deilig lusj.
  Der vi var og spiste var det også plass til at Mie og Leah kunne ligge på gulvet og se på hverandre og de nærmest hylte til hverandre,  og prata som bare det.

  Etter nesten seks timer i byen og super flinke babyer som ikke klaget en eneste en gang, så ble Marianne hentet av kjæresten sin som var litt forsinket kan man si. Haha. Men veldig veldig koselig har jeg hatt det, og ser veldig frem til å møte hun snart igjen. Og ikke minst til å flytte slik at vi kan se hverandre mye oftere.

  Ellers så stortrives jeg i Moss. Er så utrolig deilig å være så sentralt igjen. Helt mimmelskt. Gleder meg så enormt til dette er hverdagen vår igjen. Det eneste som er negativt med å være her er at jeg savner Joakim veldig. Veldig rart å sove i en seng alene på kvelden. Så jeg gleder meg veldig til å se han igjen når jeg kommer hjem.

  Men alt i alt, en super duper dag!


  Glemte å ta noen bilder da, så dere får et bilde av blidjenta mi.

  Hvordan har dagen deres vært?
   


   

  MIE'S SMYKKER

  • 06.02.2012, 21:51

  Tenkte bare jeg skulle legge ut bilder av de smykkene Mie fikk til dåpen sin. Fordi det ikke er alle som fikk sett så nøye på gavebordet i dåpen og fordi det er noen av leserne mine som vil se på noen av gavene Mie fikk til dåpen.
  Hun fikk ihvertfall utrolig mange fine smykker og jeg lurer litt på når hun skal få brukt alle sammen. Jeg får vel bare prøve å være flinkrer til å pynte hun litt. Eller så er alle ganske lange så hun kan bruke de noen år heldigvis. Men amebånedene er så utrolig søre så jeg må få tatt på hun det i morgen og bli flink til å bytte litt på på dem. Og få langt de fint i smykkeskrinet hun fikk til dåpen. Så det er litt orden i det.

  Men her er ihvertfall bilder av de smykkene hun har nå!   I dette smykkeskrinet har hun smykker hun har arvet etter meg da jeg var liten ;)

  Hva synes du?
  Har ditt barn mye smykker? 

  FØLER MEG NY

  • 04.02.2012, 21:58

  Åh, det var så utrolig deilig å være på hudpleie hos verdens flinkeste Sissel i dag. Jeg koste meg skikkelig. Det var så avslappende og behagelig. Jeg følte meg helt ny etterpå og huden min ble så fantastisk myk, og ikke minst ren, følte meg som i en helt annen verden. Jeg fikk også vokset og vikset på brynene mine mens jeg var der, og herlig ansiktmassasje.  Nå føler jeg meg som ny. Jeg fikk også masse gode tips til hvordan jeg bør behandle huden min, pluss at jeg fikk med meg noen prøvepakker jeg skal vurdere når jeg har prøvd dem ut litt. Jeg skal begynne med dem i morgen. Da kommer jeg til å ta et før-bilde, prøve det en ukes tid,  og deretter ta et etter-bilde. Til slutt skal jeg si min mening om produktene jeg fikk med.

  Hvis du bor i nærheten av Flisa/Elverum/Våler i Solør, eller vil komme litt langveisfra, så burde du ta deg en tur innom Sissels studio . Hun er superflink. Studioet er fint, helt nyoppusset! Så det er  virkelig verdt en tur  innom om du bor i nærheten og om du skulle trenge massasje,fotpleie,hudpleie, sminke osv. De har masse bra å tilby.


  Sissel analyserer huden min
  Sissel, meg og Mie.

  Mie var forresten verdens mest tålmodige lille baby som ventet på meg i hele 2 timer. Joakim var jo selvsagt med og passet på Mie, men hun var ikke sur en eneste en gang. Hun bare survet litt,  men da sovnet hun med en gang. Ellers var hun kjempe blid. Flinke lille jenta til mammaen sin. Nå ligger Mie og sover i sengen sin etter en giga posjon med grøt, pluss en hel flaske. Da håper jeg hun sover godt i natt. 

  Her i stua ser de på MGP, mens jeg sitter på pcen og titter. Jeg tror vi snart skal spille noen runder med yatzi, før det er tid for senga for oss alle. 

  Har du tatt hudpleie før?
  Spent på hvilke produkter jeg skal teste ut?

                                                        Om du vil følge bloggen min på facebook gjør du det HER


  HUDPLEIE

  • 04.02.2012, 13:20

  Hallo!

  Gjett hvem som sov gjennom hele natten?
  Joda, det var verdens flinkeste lille Mie det. Vi var litt lure da vi gikk å la oss, så vi ga henne en flaske mens hun sov. Vanligvis så våkner hun rundt halv-ett - ett tiden hver natt for og få mat, og siden vi la oss rundt tolv var, det greit å bare gi henne en flaske,  så vi slapp å våkne en halv time senere igjen. Mie spiste og sov videre.
  Når klokken ble seks synes hun det var på tide å våkne. Noe ikke mamma og pappa helt likte kan man si. Prøvde utallige ganger å få henne til å sove bare litt lenger, men var ikke mulig, så da ble hun sendt ned til oldeforeldrene sine som hadde vært oppe en stund allerede.  Da kunne jeg og Joakim sove videre igjen. Rundt åtte kom Mie opp igjen til oss og da lå hun i armkroken til mamma, og da sov vi til klokka nesten var halv elleve. Deilig.

  Nå ligger Mie og sover igjen etter en dusj og morgenstell.
  Senere i dag skal vi bort til tanta mi som skal gi meg hudpleie. Noe jeg gleder meg veldig til.  Jeg tror huden min også gleder seg veldig, for den er helt elendig, så den har veldig godt av litt pleie. Det er godt å ha familie som driver med dette. 


  Mie i natt da hun fikk mat.

  Våkner ditt barn for mat på natten?
  Hvordan sover ditt barn i ukjent seng? 

   

  FLINKE JENTA

  • 03.02.2012, 22:54

  God kveld. 
  Kom oss frem til Våler etter en fin tur. Mie sov hele bilturen og var strålende fornøyd når vi kom frem. Koste seg litt på gulvet med leker og masse oppmerksom. Blid og førnøyd hele kvelden. Satt sammen med oss rundt bordet når vi spiste middag. Sjarmerte oldeforeldrene sine helt i senk.

  Så var det tid for kveldsstell og siden vi måtte stelle på gulvet så var det litt av en utfordring å få stelt den lille krabaten, Siden hun bare skal snu seg rundt hele tiden. Men blid var hun og etter litt snuing tilbake til å legge hun på ryggen en del ganger så fikk vi tilslutt vasket hun og stelt hun for kvelden. 
  Etter å ha vært nede å sagt natta gikk vi opp og hun virket så klar for natta, men det ble litt trist med en gang å legge seng i en ukjent seng. Så måtte bysses i søvn i kveld. Det har jeg ikke gjort på hun siden hun ble født tror jeg. Men når hun først sovnet halv åtte så har hun ikke våknet etter på, så håper hun sover godt gjennom natten.

  I morgen er det ingen planer enda, men blir nok en fin dag tenker jeg. 


  Også var vi på magen igjen..  Det nye er å lage "brrrrrrrrr" lyder mens man blåser bobler..

  Hvordan har din dag vært?


  UNG MOR I NORGE

  • 03.02.2012, 02:04

  Som ung mor får jeg ofte høre av andre som selv er unge og ikke har barn at vi unge ikke skal klage på noe siden vi bor i Norge, og mange mener at da får man pengene servert på sølvfat hver eneste måned.
  Jeg har ikke tenkt til å klage, for dette er en situasjon jeg selv satt meg i, og jeg elsker virkelig livet mitt slik det er nå i dag. Vi har det ikke fet økonomisk, men vi får det til å gå rundt hver eneste dag og Mie har alltid det hun trenger, og vi legger oss alltid med mette mager, så sånn sett er det ikke noe å klage på.

  Men det å være ung mor er nok ikke så lett som mange tror det er. Til mandag er Mie seksten uker og det er ikke før den femtende denne måneden at vi faktisk får stipendet vårt som vanlig. Det stipendenet vi har hatt rett på siden den dagen Mie ble født, det får vi først nå når Mie er fire måneder og fem dager. Det sier sitt. Vi har levd på veldig lite penger frem til det. Likevel har vi greid oss, men jeg skal ikke legge skjul på at det har vært utrolig tøft.

  Jeg har mange ganger lagt meg på kvelden med en vond klump i magen og lurt på hvordan vi skal klare oss frem til neste lønning, mange tåre våte stunder hvor alt bare kjennes helt håpløst. Heldigvis har vi moren min og foreldrene til Joakim som har spyttet inn litt penger for å hjelpe oss og kjøpt mat og vertet oss opp. Hadde vi ikke hatt dem, hadde det nok vært mange dager vi hadde levd på knekkebrød. Jeg kan bare ikke se for meg hvordan det da er for de som ikke har foreldre som har muligheten til å stille opp. 

  I Norge er det også slik at man nærmest blir tvunget til å bo hver for seg om man er unge når man får barn, med mindre man snylter på staten og har adresser hver for seg. Noe vi ikke har satset på, fordi det ikke er verdt det om man skulle bli tatt, men virkelig, er det ikke rart at mange barn ikke får oppleve at mamma og pappa bor sammen, fordi mamma og pappa ikke har råd til det? For en enslig mor vil greie seg veldig bra, og de får bra med penger, mens vi som har valgt å bo sammen fordi Mie skal få oppleve å vokse opp med mammaen og pappaen sin, får ikke en eneste en krone i støtte, uten om 970 kroner som alle mødre får uansett alder, utdannelse og sivilstatus.

  Jeg mener jo selvsagt ikke at enslige og samboere skal få like mye, men det burde vært en annen løsning. Mens vi ventet på stipend fra lånekassa kunne det være så ille noen ganger at vi måtte tenke gjennom alle mulige løsninger. Vi kom opp med at enten måtte Joakim slutte på skolen og jobbe fulltid, eller så måtte vi flytte fra hverandre. Jeg tror ikke noen aner hvor vondt det er å måtte tenke slik, for alle vil ha en utdannelse, og det er ikke bare-bare å nærmest være tvunget til å måtte flytte fra hverandre. Heldigvis har vi foreldre som har hjulpet oss på det verste, så vi fremdeles kan bo sammen og Joakim fremdeles kan gå på skolen.

  Jeg får ofte spørsmål av andre unge jenter som ønsker seg en baby. Ofte forteller jeg historien min om hvordan det egentlig er. Jeg vil nok selv anbefale de fleste å ha en stabil inntekt å vite at man får permisjonspenger mens man går hjemme. For å vente 16 uker på noe du har hatt rett på så lenge og som du har regnet med er ikke noe god følelse. For en baby handler ikke bare om å kjøpe lyserosa eller lyseblått babytøy å kle dem opp som dukker. Det handler om så mye annet også som man ikke vet før man er mamma selv.

  Jeg elsker jo situasjonen min, jeg elsker å være mamma til lille Mie, men det kommer mange utfordinger med å bli mamma så ung som jeg er. Ihvertfall hvis man er så " uheldig" om jeg kan si de,t å være sammen med barnefar og bo med ham.   Nå går det heldigvis mot bedre tider og vi får det forhåpentligvis bedre de neste månedene. Vi vil fremdeles ikke ha det noe fett med penger, men vi vil ha mye mer enn vi har hatt hittil, og det letter veldig på den vonde klumpen i magen som mange kvelder har holdt meg våken og som har gjort at man nærmest gråter seg inn i søvn og håper at man klarer å finne en løsning.

  Så til alle dere som ønsker dere en liten baby og som drømmer om familielivet. Husk på det økonomiske!

  Hva er din oppfattning som ung mor i Norge? 

  (vil bare si at om du har noe negativt å si, så ikke fortelle meg det)

                                        Om du vil følge bloggen min på facebook gjør du det HER

 • Mie
 • MIE I SNØEN

  • 02.02.2012, 15:50  Bildene er ikke helt nye. De ble tatt for en stund siden når vi var på farta, og da vi kom ut døra hjemme snødde det veldig mye ute. Noe Mie synes var veldig spennende tydeligvis, for hun tittet veldig rundt seg. Hadde munnen helt åpen og fektet med armene og bena. Tyderlig at hun synes det var rart og gøy med det hvite som danset rundt i lufta og som kom fra ingensteder.

  Hvordan reagerte ditt barn/din baby på snøen første gang?

  Og hvor gamle var de da de så snø første gang?

 • Mie
 • GOD MORGEN

  • 02.02.2012, 11:04

  God morgen.

  Rolig morgen her i dag, Mie ligger på gulvet å ser på drømmehagen, jeg sitter fremdeles i morgenkåpen min og Joakim er i begrvelse med moren sin. 
  Har ikke store planer i dag heller, hadde vel egentlig tenkt meg en tur ut på trilletur, men med den snørstormen som er nå, så tror jeg vi holder oss inne i dag. Mie får greie seg med trilling frem og tilbake ute på hverandaen i dag tenker jeg. Har en del småting som må gjøres hjemme i dag uansett. Skal få ryddet i klærne til Mie, for i skoffene hennes er det rett og slett bare rot... Også må jeg få vasket litt klær, sidne vi skal bort i hele helgen er det greit å få med seg litt klær vi vil ha med og da må det jo være reint. 


  Rullet rundt hun..


  Lå ikke jeg der?

  Hvordan ser din dag ut i dag?
   

  MIE OG PAPPA BAKER

  • 02.02.2012, 00:36

  I dag har jeg vært med min svigermor på "jente kveld" i nabobygda, det var for alle mellom 15 og 115 år. Var vel ingen over 100 der tror jeg men det var mange damer det og et voldsomt lydniva kan man si. Mye prat og latter. Veldig koselig da. Var også med to bitte små babyer der, og da savnet jeg virkelig da Mie var en så liten baby og ikke minst savnet jeg den bittelille babyen min! Var så godt å komme hjem å se både Joakim og gå inn på rommet og se på Mie min!

  Men tilbake til jentekveld, det var utrolig koselig og samtidig litt godt å komme meg ut litt å være bland andre enn babyer. Selvom det er det jeg foretrekker. Men ihvertfall så var det skuespill der og det var utrolig morsomt, var selvførgelig damer som spilte da også, og det meste var mest humor, og jeg tror de aller fleste damene der åpnet kofferten helt opp mens de satt der. Det var altså et skuespill om høner og det sier vel sitt.  
  Det var også loddtrekning der og jeg var så heldig at jeg vant to biletter til langendrag familiepark, så kanskje det blir tur på meg og Joakim + Mie i august en gang eller noe. Må se det ann tenker jeg.

  Da jeg kom hjem var Mie i seng og Joakim hadde bakt rundstykker, jeg tror egentlig Joakim er mer husmor enn det jeg er når det gjelder baking og matlaging for å si det sånn. Mens jeg startet dagen i dag med å skru fra hverandre røra under vasken fordi den var tett, og det er vel også jeg som henger opp ting og skrur og borrer. Vi ahr byttet litt roller der tror jeg.


  Venter på grøt


  Snart grøt!


  Nam Nam


  Finingene mine!


  Røra til Joakim....


  Mie er med å baker


  EYYY!


  Joakim´s mesterverk!


  Har du hatt en fin dag?
  Er kjæresten din flink til å lage mat?


   

 • Mie
 • PAKKE I POSTEN TIL MIE

  • 01.02.2012, 14:58

  I dag fikk vi endelig smokkene til Mie i posten. Jeg har lenge irritert meg over at vi har så lite smokker. Og siden Mie er så kresen så smokkene sine så er det ikke bare bare å kjøpe nye på butikken heller. Så jeg bestilte 6 nye smokker på Navnesmokken. Og i dag kom de i posten. Først så ble jeg litt skeptisk fordi at smokkene var mye større enn de Mie allerede bruker, men hun gjorde seg ikke noe av det og ligger for øyeblikket og sutter på en. 

  Så nå er alle smokkene kokt, og ligger i en boks i kjøkkenskuffen der Mie har alle tingene sine. Håper vi klarer å holde litt orden på smokkene hennes nå, så vi slipper å kjøpe så veldig mange fler.


  Førnøyd med ny smokk


  Alle smokkene vi fikk

  Hvilken smokk bruker ditt barn?

  Om meg

  Ronja Åsen

  Søk i bloggen

  Kategorier

  Arkiv

  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no