Ronja Åsen

- Mamma.Student.Samboer.Interiør -

Babyutstyr til Lillesøster

  • 09.01.2015, 23:06

God kveld.

Da vi flyttet fra Lismarka til Moss var Mie bare 9 mndr og vi var helt sikkre på at det var veeeldig mange år til vi kom til å få fler barn. Så vi solgte det som var å selge omtrent av babyutstyr.
Samtidig så var vi enige om at det var så mye vi egentlig ønsket oss til Mie som vi ikke hadde råd eller mulighet til å kjøpe den gangen som vi har råd til å unne oss dennegangen. Så vi har ikke dårlig samvittighet for at vi denne gangen kjøper en del nytt.

Men tenkte jeg skulle bare legge ut en liten utstyrsliste her på hva vi alt har og hva vi eventuelt mangler. Jeg har helt sikkert glemt noe. Men det får bare være. 
 

Hvordan er man mamma for 2?

  • 08.01.2015, 13:44


 Nå som jeg er kommet over halvveis i svangerskapet slår det meg fler ganger at jeg snart skal bli mamma igjen. Forskjellen denne gangen og forrige gang jeg ble mamma er at nå er jeg alt mamma til ei lita jenta på bare 3 år. 
Da jeg skulle bli mamma for førstegang visste jeg at all min tid skulle gå til denne ene babyen. Det var bare babyen i fokus. Denne gangen blir det jo ikke slik. Denne gangen skal jeg ha like mye fokus på babyen, som kommer til verden. Babyen vi skal bli kjent med og lære oss rutiner til. Samtidig skal jeg ha like mye fokus på den lille jenta mi som pluttselig må dele på både mamma og pappaen sin, mormoren sin, onkelen sin, og alle andre hun har i omgangskretsen sin.

Tanken av redsel slår meg nesten litt innimellom, jeg er så redd for at jeg skal skjevfordele fokuset. Redd for at Mie skal føle seg tilsidesatt, redd for at hun skal føle seg glemt eller byttet ut. Samtidig er jeg redd for at babyen ikke skal få nok oppmerksomhet, at jeg ikke husker å ta vare på de små stundene.

Jeg plages rett og slett av dårlig samvittighet noen dager. Vi har det jo så fint med Mie, den friske fine jenta vår som lyser opp dagen. Hvorfor trenger vi egentlig et barn til? Hvordan kunne vi ønske oss en barn til vi som har hun?
Samtidig så er jo ønsket der, Othilie i magen er jo virkelig ønsket. Vi har jo søsken både jeg og Joakim og ønsket jo derfor å gi Mie et søsken også. 

Vi, eller jeg da som tenker så mye på det vil nok helt sikert fikse dette kjempebra. Mie rekker jo å bli 3,7 år før hun faktisk blir storesøster, Hun forstår jo alt veldig mye av det, og gleder seg veldig til lillesøster kommer ut av magen. Vi må bare være flinke til å la hun delta i bleieskift, trilleturer, mating osv. Så tror jeg nok det går veldig bra. 


Tenk at vi skal utvide denne gjengen med en til liten jente.

hvordan synes du det gikk å bli tobarns mor?
Hadde du noen tanker rundt det i forveien?

 

Til to søstre

  • 06.01.2015, 18:50

God dag.

Siden Mie og Othilie blir i såppas "stor" aldersforskjel er det ikke akkuratt mye likeklær jeg kan kle de i. Og det kan jo også hende de vil synes at det er greit. Men siden jeg først blir mamma to jenter så er det jo moro og finne noe som passer litt sammen da.
Og da jeg og Joakim var ute på handling en dag kom vi over noen newbie klær hos kappahl som gikk helt fra størrelse 44 til 110 og da måtte vi jo kjøpe et sett med noe i 56 og et sett i 104.
Jeg har veldig lyst til å ta søskenfotografering av dem, og da tror jeg det kan være veldig moro om de på noen av bildene kan ha på seg like klær.

Til Mie ble det en kjole med tights til og til Othilie ble det en boddy med tights til. Men mønsteret er det samme. Tror de kommer til å bli skikkelig fine!:)

I  morgen har jeg gått gravid i hele 22 uker og begynner på min uke nr 23. 
 

Vogna til lillesøster

  • 04.01.2015, 16:16

God dag.

I morgen er det om det er lov å si, endelig hverdag igjen og Mie skal i barnehagen. Jeg tror hun gleder seg veldig til akkuratt det faktisk. Hun har mast lenge om å dra i barnehagen og jeg tror ferien kan bli litt lang noenganger når vi bare er hjemme. Skal nok bli godt for hun å komme i barnehagen og leke med vennene sine igjen. Selvom vi synes det har vært veldig koselig med de dagene her hjemme hvor vi bare har kost oss. Så blir dagene litt vel lange noenganger.

Men, jeg tenkte jeg skulle vise dere vogna vi har valgt til Lillesøster. Vi har jo snart alt vi trenger av de store tingene i boks faktisk, så jeg tenkte jeg skulle prøve å vise frem litt og litt her på bloggen etterhvert som det kommer frem i stua osv. Det blir veldig moro å begynne å sette frem og gjøre klart. Vi skal om ikke så lenge henge opp vugga på soverommet vårt, Men jeg venter på takkroken til den og madrassen. Så det kan fort ta noen uker før den er oppe.

Men her er da vogna, dette var absolutt drømmevogna da jeg gikk med Mie også, men siden vi da hadde noe dårligere økonomi så var det rett og slett noe vi bare måtte se vekk ifra og finne noe annet som var billigere. Vi var veldig fornøyde med simovogna vi hadde til Mie, men den var jo ikke akkuratt så pen som denne.
Denne gangen hadde vi spart opp så vi skulle ha råd til drømmevogna, og kjøpte den for en liten stund siden og det er så fantastiks å se på den og ikke minst trille den en liten tur i stua noen ganger. Gleder meg til mange trilleturer i denne skjønnheten til våren.
Inni vognen er det sølvprikker med glitter i, og det er såå pent! Vogna har også håndtak av skinn noe som er utrolig deilig. Hva synes du om vogna?
Hvordan vogna har du?

 

Om meg

Ronja Åsen

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no