Ronja Åsen

- Mamma.Student.Samboer.Interiør -

Lungebetennelse og elendighet

 • 30.01.2014, 00:38

Jeg blir faktisk ganske overasket over meg selv hvis jeg klarer og fullføre dette innlegget. Energien er nemmelig på null.
Kan vel begynne fra begynnelsen. Mandag den 13.januar begynte jeg i ny lærlingplass i hjemmesykepleien, en utrolig fin arbeidsplass. Desverre har jeg bare vært der 6 ganger. Tirsdag den 21. Måtte jeg desverre ringe meg syk  før en kveldsvarkt. Halsen var helt tett, nesa helt tett, vondt i ørene og høy feber. Fikk meg en legetime og joda, dobbeltsidig ørebetennelse, luftveisinfeksjon og halsbetennelse, så jeg startet på appoccilin. Lørdag kveld følte jeg meg bedre og søndag formidag kjente jeg at jeg var klar for jobb igjen på mandag. Denne søndagen var vi på middag hos mamma og Joakim begynte nå og bli dårlig. Da jeg kom hjem og vi fikk lagt oss kjente jeg at kroppen verket og at feberen kom igjen. Mandag morgen var det derfor ikke noe alternativ og dra på jobb.

Vi sendte Mie i barnehagen som forresten akkurat hadde begynt på en salve for øyenbetennelse som vi hadde fått på legevakten lørdag kveld. Etter en time ringer barnehagen og sier at Mie har feber, er lei seg, vil bare ligge på gulvet og gråter. Joakim får på seg klærne og henter hun. En slapp liten frøken. 
Senere får vi en leketime til alletre. Lungebetennelse på meg og Joakim og Mie har en vokspropp i øret, men legen tror det er ørebetennelse. Vi skal bare gi hun nesespray for å lindre det. Greit nok.


"bilde lånt fra google"

Nå er det torsdag, fremdeles ligger vi tre stykker rett ut med feber. Jeg og Joakim hoster og kaster opp om hverandre, og i skrivende øyeblikk sitter jeg med halsbrann fordi jeg nylig har vrengt ut av meg litt magesyre. Utrolig deilig. Min nærmestenabo er derofr en bøtte.
Jeg tror ikke jeg skal tørre og regne på hva vi har brukt denne måneden på medisiner og legetimer for det er ganske mye penger allerede. Mie har gått på to kurer broncyl, og en antibiotika kur, enda hoster hun likeille og hun har enda like mye feber.
Jeg har gått på en pencillin kur og nå går jeg og Joakim på hver vår antibiotikakur itillegg. samt har vi også fått hostesaft og annet slimopløsende. Tror aldri jeg har vært så mange ganger på legekontoret på en månede noen gang. Jeg har vært der hele 6 ganger alt. Utrolig.

Nå skal jeg prøve å spise en banan så jeg får temmet den brølende magen. For å si det sånn så viser vekta ganske mange kilo i minus etter snart 14 dager sykdom. Men det er ingen slankekur jeg anbefaler. Veldig slitsomt for kroppen.

Håper dere andre er mer heldige enn oss her hjemme.

Peac out.

 

Instagram

 • 25.01.2014, 17:41

Hallo.

Vil bare minne dere på at dere kan følge meg på instagram RONJAMAMMA heter jeg der.
 Følger du meg på instagram?
Hva heter du på instagram?

#mammablogg #instagram 

Sofaputene

 • 24.01.2014, 21:31

Hallo.

Fredagkveld da. Og jeg og Joakim sitter og ser på norsketalenter. Mie har lagt seg og lader opp til helgen. Formen min er kommet seg vedlig utover kvelden og det er godt. Ikke helt tipp topp, men veldig mye bedre enn jeg trodde den skulle være. Det positive er ihvertfall at jeg kommer meg til mandag igjen tror jeg så jeg kommer meg på jobb igjen. Utrolig kjedlig og måtte være hjemme en hel uke etter bare noen dager i ny jobb, Det er ingen god følelse og ikke noe godt første inntrykk Heldigvis skal jeg være der helt frem til august så jeg håper jeg kan vise en annen side av meg selv også enn at jeg er syk. 

I dag har jeg orket og rydde litt her. Er ikke helt ryddig her enda, men det kommer seg. Er koselig at det ser greit ut her når man får besøk av en del forskjellige gjennom helgen som skal hente forskjellige ting. Da er det litt koseligere og åpne ytter døra også. Skal bli veldig deilig og bli kvitt litt ting kjenner jeg. Om jeg orker skal jeg prøve å rydde kjøkkenet i helgen og gjerne ting vi aldri bruker og ting som bare er overflod. Men få se ann formen.

Men tenkte jeg skulle vise dere sofaputene nå når de ikke er kledd i juletrekket sitt. Synes det er så lunt og koselig med jordfarger i interiøret. Ble veldig fornøyd selv.Hva synes du?
Er du glad i puter i sofaen?

#interiør #interiørblogg #mammablogg #mamma

Hardt liv

 • 24.01.2014, 13:22

Endelig er formen stigende. Ikke fullt så vondt i ørene og hode i dag som de andre dagene. Men fremdeles innmari tett i nesa og vondt i halsen. I går kveld var jeg så tett at jeg tenkte at jeg måtte ta meg litt nesespray. Jeg bruker aldri nesespray da jeg synes det svir og jeg blir innmari kvalm av det. Men fikk ikke sove med å tett nese så jeg tok nesespray og ble liggende enda en time, da fikk jeg ikke sove fordi det svei så innmari i nesa og jeg ble kvalm. Hardt liv. I kveld skal jeg ta denne dumme nesesprayen en god stund før jeg legger meg tror jeg. 

Ellers blir det en veldig rolig helg her hvor det kommer en del folk og henter litt ting vi har solgt unna. Det er deilig. Vi skal prøve å gå gjennom litt av tingene vår fremover og selge unna, levere litt ting på bruktbutikker osv. Utrolig lei av at det aldri er orden i noe og at alt bare er rot. Det er så slitsomt. Også er det jo moro og få solgt ting man ikke trenger lenger.


Sånn er det her om ettermiddagen og dagen. Tror vi alle hangler litt. Heldigvis er Mie litt bedre så håper at vi er helt ferdig med sykdom om noen dager.

hva skal dere i helgen?
Er det mye sykdom hos dere om dagen?

#mammablogg #sykdom #ungmor 

Lene Bjerre lys

 • 23.01.2014, 18:33

Jeg har lenge siklet på lys på Lene Bjerre. De er utrolig fine og veldig praktiske med at de har denne plasten rundt som gjør at de brenner rett ned og ikke flyter ut. 
Jeg har i det siste fått velig sansen for ting lavet av kurv. Og da jeg så at Lene Bjerre lysene kom med kurv design, kunne jeg ikke stoppe og tenke på de før jeg hadde et par av de. Og jeg er utrolig fornøyd med de. De har lang brennetid og er jo super dekorative både når de brenner og når de ikke brenner. Blir definitvit ikke sistegangen jeg kjøper lys fra LeneBjerre.

Jeg kjøpte også to av de minste lysene fra Lenebjerre men de har jeg ikke tatt bilde av. De er utrolig søte. 

 Er de ikke fine?
Har du noen lys fra Lene Bjerre?

#interiørblogg #mammablogg 

Nye lamper

 • 23.01.2014, 12:02

Jeg har lenge vært missfornøyd med lampen vi hadde i stuevinduet over sofaen. jeg synes den gir et for sterkt lys også synes jeg den har et litt soveromspreg over seg. Så jeg bestemte jeg for at jeg kunne tenke meg. noen lamper som gir et godt lys samtidig som de gir et lunt og koselig lys. 
Så kom jeg over lamper med kurvskjerm, Og det skal sies at jeg virkelig har fått sansen for kurv. Og jeg falt helt for disse lampeskjermene her og synes de er helt nydelige. Jeg gikk derifra fra å ha en lampe i det ene viduet som ga et sterkt lys til å ha en lampe i hvert vindu med lunt lys Og ble veldig fornøyd. Synes de er helt nydelige. Desverre har lampeføtene sorte ledninger. Det er jo ikke alltid likepent mot lyse vegger. Men sånn ble det bare.

Det øverste bilde ble litt mørkt. Men dere ser hvordan lampene er i vinduet ihvertfall. 

 Hva synes dere?
Har du lamper i vinduet? 

#mammablogg #mamma #ungmor #interiør #interiørblogg

 

Sykemeldt

 • 22.01.2014, 19:57

Hallo.

Blitt litt bloggfravær. Har kjent i en god stund at det måtte være for godt til å være sant at jeg ikke ble syk i jula. Og det stemte. Jeg er nå sykemeldt hele denne uken pga luftveisinfeksjon og ørebetennelse. Yes. Moro når jeg nettopp er begynt i ny jobb. Men men. Håper jeg kommer meg godt de neste 4 dagene.
Mie har også vært syk i det siste så nå mangler egentlig bare Joakim, og han merker at han ikke er helt i form han heller. Så her blir det noen rolige dager fremover.  Det eneste jeg har gjort de to siste dagene uten om å være hos legen og levet sykemelding er og rotere mellom senga, dusjen og sofaen. Jeg får se på det som en brialliat mulighet til å gå ned i vekt for jeg spiser ikke akkurat mye om dagen.

Ellers så har jeg og Joakim sett de 3 siste sesongene av Prison Break på nettflix de siste 14 dagene. Det er nesten en engen sorgprosess når slike ting er ferdig. Man tenker jo faktisk ganske mye på hovepersonene som er med og hva som skjer videre. En utrolig bra serie som jeg helt klart vil se igjen senere. Så vi nok finne oss noe nytt og se på de neste dagen tenker jeg. 

Ellers har jeg tatt en del nye interiør bilder jeg skal prøve å få redigert og vist dere snart. Må bare finne energien. Også må jeg få si tusen takk til alle dere 200 som faktisk er innom her hver dagen enda jeg ikke har blogget. Det er utrolig moro.

 

Spennende dager

 • 12.01.2014, 17:52

Hallo.

Nå er det igjen søndag kveld. Denne dagen har vært utrolig kort synes jeg. Jeg våknet i dag med skikkelig vondt i hode og føler meg helt utslitt. Så jeg har sovet bort mye av dagen. Selvom jeg sovnet relativt tidlig i går og Mie våknet i grei tid i dag er jeg helt utslitt. Har sovet mye av dagen men hode kjennes fremdeles utrolig tungt. Håper det kommer seg i løpet av kvelden natten.
I helgen har vi hatt besøk av Irene, som er Joakim sin tremening og en av Mie sine faddere. Veldig koselig med besøk, i går var vi på lekeland og det synes Mie var veldig moro. Fikk virkelig løpt av seg.

I morgen en en ny spennende uke i gang. Jeg begynner i ny lærlingplass nok en gang. Den tredje plassen dette året. Grunnen til at jeg bytter nå er fordi den plassen jeg var ikke gir nok med stell og de typiske helsefagarbeider oppgavene. Det er veldig poritivt for min del å få en del av dette nå mot slutten av lærlingperioden. Jeg skal jo ha fagprøven om noen måneder bare og da er det fint og få skikkelig påfyll. Denne gangen skal jeg i hjemmetjenesten og er veldig spent på hvordan det blir. Førte dagen er i morgen. Så da vil vi igjen få litt utfordringer innimellom med turnusarbeid men det ordner seg nok.

I morgen skal jeg og Joakim til sverige etter jobb. Mie skal vi slippe av i Fredrikstad hos Evelyn og Jonas. Det tror jeg hun kommer til å synes en moro. Evelyn har aldri passet små barn før, og siden hun er Mies fadder så synes vi det er veldig moro at de skal få en litt nærmere kontakt. Mie er jo heller ikke spesielt glad i å være med å handle så da blir det nok moro for hun og være der og kose seg mens vi handler.  


Verdens fineste snuppe som har fått så fine tenner. 

Hva har der gjort i helgen?
Skal dere noe fint til uka?

#mammablogg #mamma #ungmor #nyjobb

Interiør : Diverse pynt

 • 08.01.2014, 20:18

Hallo.

Jeg har egentlig ikke så veldig mye å skrive om i dag kjenner jeg. Men tenkte jeg skulle vise dere litt bilder av litt diverse interiør her hjemme. Jeg fikk disse store lyktene av Joakim til jul også kjøpte jeg meg oliventreet for julepengene mine. Ble veldig fornøyd med det. Ellers så har jeg pyntet opp med litt falske planter. Alle plantene dere ser på bildene er falske. Jeg er rett og slett helt eleding på å holde blomster og planter i live. Så da har jeg funnet ut at jeg heller invisterer i falske blomster som ser ekete og fine ut. Jeg har en ekte grønn plante og det er det. Alle de andre har dødd med tiden. 

Håper dere har en fin dag alle sammen og får en fin kveld. Hva synes dere?

#mammablogg #interiør


Interiør : På spisebordet

 • 07.01.2014, 21:30

Hei.

Til jul fikk jeg en del penger og bestemte meg for å kjøpe litt interiør for det. Jeg har lenge lett etter et skikkelig stort fat i kurv som jeg kunne ha på spisebordet for å samle interiøret der litt. Jeg synes også det lager et litt lunt og koselig inntrykk ved at det ståt samlet og det gjør det ryddig.
Jeg har også sett etter noe jeg kunne ha i vinkjøleren på bordet, har hatt en del forskjellige blomster oppi der, men jeg synes de dør så enormt fort. Jeg er ganske sær på falskeplanter så jeg lette ganske lenge etter den rette. Ente opp med en fra kremmerhuset og la steiner rundt. Selv er jeg veldig fornøyd med resultatet og synes det ble veldig fint. Så nå skal jeg vise dere litt bilder så kan dere bedømme selv.
Jeg har forresten flyttet lysene fra adventsoppsettet rundt i stua. Synes disse lysene er så fine så de fortjener å få stå litt rundt. Interiøret er fremdeles vinter sinspirert synes jeg. Er jo faktisk enda en stund til våren.
 Hva synes du?

#interiørblogg #mammablogg #interiør #spisebord #lysfat #koselig 

Nye gardiner

 • 05.01.2014, 17:20

Hallo.

Nyttårsforsettet med å blogge gjenvlig følger jeg ikke helt opp merker jeg. Men jeg prøver så godt jeg kan når jeg har tid.
Nå er helgen på veid ende og jeg føler egentlig ikke at hverdagen begynner skikkelig før nå i morgen, ble liksom en litt kort uke den forrige uken føler jeg. Så det skal bli godt å komme skikkelig i gang igjen med det meste til uka.
Nå er jula helt ute av hjemmet, har bare igjen noen rødekubbelys ute, men de ryker snart de også. Uansett, da jeg tok ned de vandlige gardinene for å henge opp julegardinene i begynnelsen av desember var jeg helt bestemt på at jeg ikke ville henge opp igjen de samme gardinene etter jul. Vi har hatt de samme gardinene siden vi flyttet sammen for straks 3 år siden, så jeg kjente jeg var temmelig lei av de nå. Og det er utrolig deilig med noe nytt. Jeg tittet gjennom utallige butikker men fant liksom ikke "de rette" jeg er ganske kresen både på utseende og pris og synes ikke noe om og betale for mye for slikt heller.

Da vi var på besøk hos Evelyn, synes jeg hun hadde så utrolig fine gardiner og lurte på hvor de var fra. Hun ba meg titte på jotex der hun hadde kjøpt. Hun hadde hvite og grå, men siden vi kjører en brun og beige stil synes jeg ikke grått passet inn, dessuten ville jeg har noe annet enn hvit, men jeg endte opp med de samme gardinen bare at disse var i brune med hvite detaljer. Utrolig lekre gardiner og akkurat slik jeg ønsket meg. De hadde ikke de riktige lengdene inne så to av gardinene ble litt korte, men det går nok helt greit. Jeg synes det ble veldig fint og en skikkelig forandring.


Ser at ledningen til lysekrona henger så "pent" ned her. Den mangler jeg å feste. Ups!


Synes emblemet på gardinene er utrolig elegant og fint. Helt min stil.


Den ene gardina må strykes, den har en brett som gjør den kortere. De ser også litt grå ut. Men det midterste bilde viser fargen best.

hva synes dere? 
Hvor ofte skifter dere ut gardiner?

#interiør #mammablogg #ungmor #mamma #nyttinteriør 
 

Vinter eller vår?

 • 04.01.2014, 13:12

Hallo.

Denne juleferien har vært litt spesiell, jeg er vandt med at i juleferien står vi på ski og aker. Men i år har vi gått ute med vindjakke og jobbesko. riktignok ullgenser og ullsokker under, men jeg hadde tatt med vinterdressen til Mie hjem fra barnehagen fordi jeg regnet med vi skulle ut og leke i snøen og ake. Men den gang ei. mie har vært ute med sparkesykkel og dukkevogn og vi har måttet ta frem solbriller. Her om dagen når vi var ute og gikk føle jeg meg helt forvirret. Solen blendet oss, det var 8 varmegrader og fuglene kvitrert. Føltes ut som vi var i slutten av mars eller begynnelsen av April der og da. Veldig spesielt. Lurer veldig på om det kommer noen vinter i det heletatt i år?
Det er jo veldig synd om det ikke gjør det, For Mie har jo fått både slaomski og langrenski så vi håper jo vi kan få prøvd det ut her hjemme. Fler som føler det er mer vår enn vinter?
Mie er ihvertfall veldig fornøyd med å kunne være ute med dukka si. 

Er det snø der du bor?

#mamma #mammablogg #ingensnø #ungmor #ungemødre


Julekortet 2013

 • 02.01.2014, 22:13

Hei. 

Nå regner jeg med at de fleste som skal få julekort har fått julekort så derfor tenkte jeg at jeg skulle vise dere bilde av hvordan årets julekort så ut. Jeg deignet dette selv på en elller annen nettside, jeg husker faktisk ikke hvilken. De var ihvertfall ikke spesielt dyre og jeg ble veldig fonøyd.
Uansett. Så driver jeg å blogger meg "ferdig" med julen om dagen. Så jeg kan begynne på nytt med litt innlegg om Nokadietten som har begynt igjen i dag og litt diverse trening osv. Nå går det mot sommerern og jeg håper jeg får en bedre sommer med meg selv i år iforhold til hva jeg hadde i fjor.

Hva synes du om julekortet vi sendte ut denne julen?

#mammablogg #mamma #ungmor
 

Julaften 2013

 • 02.01.2014, 15:58

Hallo.

Jeg har jo enda ikke fått blogget om juleaften. Og nå er det jo en god stund siden allerede så det er vel på tide å blogge om det. Vi startet dagen hjemme og Joakim hadde heldigvis fri hele dagen så vi stod opp og gikk inn i stuen for å se om nissen hadde vært hos oss iløpet av natten. Og det hadde han. 
Under treet lå det en gave til hver av oss som inneholdt hver vår julepysj, Mie og Joakim hadde også fått hver sin julestrømpe og jeg tror spesielt Joakim var veldig oveasket over både pusjen og julestrømpa. Frem til rundt kl 14 så vi stortsett på tv og koste oss med god frokost og litt sjokolade.Vi feiret hjemme hos moren min og kvelden før hadde vi måtte fylle hele bilden helt stapp full av pakker, hadde vi fått en konvolutt til ville vi ikke hatt plass.Vi spiste litt tidligere i år for at det ikke skulle bli så alt for sendt for Mie sin del. VI spiste derfor kl 16 og etter det ryddet vi av og Mie fikk pakke opp en gave før nissen kom. I år var det min papapa som var nisse og siden han hadde på seg briller som dogget helt igjen så hadde ikke Mie noen anelse om hvem det kunne være. Hun var ikke redd Nissen i det heletatt og ga han mange klemmer og hjalp han med å dele ut gavene til hver og en. Det som var veldig moro var at Theodor katten til mamma synes det var ekstremt morsomt med nissen på besøk og ville helst helt oppi ansiktet på nissen, dette gjorde det veldig morsomt både for nissen og oss som ventet på gaver.

Mie synes ikke maten var spesielt spnnende men ville mye heller sitte og se på gavene. Hun maste ikke en eneste en gang om pakkene, men hun synes det var veldig spennende. Hun ble fort sliten av gavene fordi det var så mange og etter at hun hadde åpnet dukkevognene så var det ikke så spennende med resten av gavene. Så jeg og Joakim pakket opp de resterende gavene for hun. Dagen etterpå synes hun derimot det var moro å se gjennom gavene hun hadde fått. Hun var også veldig flink og la seg i ordentlig tid på julaften og sovnet med en gang hun kom i sengen. Vi hadde i alt en veldig veldig fin dag.Hvordan var deres barn på juleaften?
Hva synes de om nissen?

#jul #nisse #mammablogg #blogg #mor #ungmor #mamma 

Nyttårsforsetter 2014

 • 01.01.2014, 15:07

Da er det blitt et nytt år og de fleste har vel satt seg nyttårsforsetter. Hvor ofte de blir fultg vet jeg ikke. Men det er jo artig å kunne gå tilbake den siste dagen i året og se om man klarte å fullføre noen av forsettene. Jeg tenke ihvertfall jeg skulle skrive ned mine nyttårsforsetter.Hva er dine forsetter?


 #mamma #mammablogg #ungmor #nyttår #2014 #forsetter

Om meg

Ronja Åsen

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no