Ronja Åsen

- Mamma.Student.Samboer.Interiør -

FØLER MEG OFTE ALENE..

  • 31.01.2013, 22:37

For litt over to år siden tok jeg en graviditetstest da mensen var godt over en uke senere enn normalt. Og den viste positivt. Noe som kom som et sjokk. Vi skulle bli foreldre.  Det jeg bekymret meg for var penger, utstyr, utdanning, forholdet vårt osv. Hva hadde vi å tilby dette barnet? Vi gikk begge på videregående og vi bodde hjemme begge to, vi hadde bare to små stillinger jeg i en butikk og Joakim på et sykehjem. Etter at familien fikk vite om graviditeten og alle var kommet over sjokket var vi heldige og fikk mye god hjelp. Jeg hadde også mange gode venner som støttet meg veldig godt og som lovet å være der for meg. Det var også mange tidligere venninner som jeg hadde mistet litt kontakt med som tok opp kontakten igjen. Og det var jo selvsagt for å få litt info og bare av nyskjerrighet, ikke for å støtte meg. Men jeg trodde det der og da. 
Etterhvert som graviditeten ble mer og mer realitet forsvant venninnene mine litt etter litt, og det var utrolig skuffende. Mot slutten av graviditetn flyttet jeg og Joakim sammen ca tre timer unna Moss, der jeg alltid har bodd og der alle vennene mine bodde. Men jeg var ofte hjemme på besøk i Moss, men tydeligvis trodde de fleste vennene mine at jeg ikke kunne finne på noe som helst etter at jeg fikk barn. De tok aldri kontakt noe mer, selvom jeg prøvde å kontakte dem ,kunne de aldri treffe meg osv. Noe som skuffet meg utrolig mye. Det var veldig tøft å bo i en liten bygd hvor de egentlig ikke er så veldig glad i innflyttere og jeg følte det var veldig vanskelig å bli kjent med nye mennesker der. 

I sommer flyttet vi ned igjen til Moss og håpet mitt da var at jeg igjen skulle få opp igjen kontakt med en god del venner. Men da tok jeg feil. Jeg har prøvd så mange ganger å få kontakt og få de til å ville finne på noe. Prøvd å fortelle at jeg fremdeles kan finne på ting selvom jeg er blitt mamma. Men det går liksom ikke helt inn hos de. Mange har også flyttet rundt til andre byer og noen andre land. Jeg er heller ikke så veldig utadvent og kanksje litt sjenert så jeg er ikke den som er flinkest til å få kontakt med nye mennesker. 
Men det jeg vil fremtil er nok at alt det jeg bekymret meg for når jeg visste jeg skulle bli mor har vært mine minste bekymringer i ettertid. Det jeg synes er vanskeligst med å være ung mor er nok det at jeg har veldig få venner igjen. Og jeg føler meg veldig ofte alene. Jeg savner innimellom ei venninne og kunne gå ut med og finne på noe gøy med. Men det er veldig sjeldent det skjer for jeg som trodde jeg hadde en stor og trygg vennegjeng og et godt nettverk hadde vist ikke venner igjen da jeg ble mamma i ung alder. Noe som er veldig vondt. Men forhåpentligvis vil jeg kanskje få noen gode venner som har tid til meg og som bryr seg og ser Ronja bak mammarollen.  Jeg fyller jo i mai 20 år, men har ikke tenkt til å feire det på noen stor måte da jeg ikke aner hvem jeg skal be. Så det blir nok ingen feiring da tenker jeg. 

Heldigvis har jeg fremdeles Martine og Evelyn som stadig stiller opp for meg! Og jeg håper akkurat de to vet hvor utrolig mye de betyr for meg!:)


Meg en god stund før jeg ble mamma. 

 

Hva synes du var værst med å bli ung mor?
Mistet du mye venner?
 

ROMMET TIL MIE

  • 11.01.2013, 21:27

Tenkte jeg kunne legge ut noen bilder av rommet til Mie siden vi har gjort om litt der inne også med ny komode osv. Dette er sikert 5 gangen jeg legger ut bilde av rommet hennes men, det er mye jeg fremdeles vi gjøre der inne, føler aldri ejg blir helt fornøyd liksom! Slitsomt! Det neste jeg har lyst til å gjøre noe med inne på romemt hennes er nok gardinene, de er utrolig kjedlige inne på rommet hennes og jeg har veldig lyst på liftgardiner der inne til hun i steden for. Så det blir nok nye gardiner der med tid og stunder, jeg er bare så veldig kresen på gardiner så det tar nok litt tid før jeg finner de jeg vil ha, kanskje jeg til og med ender opp med å be min mor sy? Det er så vedlig rare vinduer på rommet hennes så det er ikke bare bare å finne gardiner som passer der inne heller føler jeg. Men en dag blir jeg nok fornøyd tenker jeg. 
Tror også at til våren/sommeren når hun får ny(gammel) seng så tar vi ut den store senga som står der og kjøper en enkel gjesteseng. For da blir det nok ganske trangt der inne.
Så går hun over igjen til den store senga som står der inne nå når hun ikke skal ligge i utskyvningsenga mer. Hehe. Godt vi har senger klart til hun i lang til fremvoer. hehe.  Men jeg får bare oppdatere dere underveis:)


Nye kles komoden til Mie:)


De hengerne i rosa er nye. Også ser dere de triste gardinene som henger der midlertidig. Der har jeg lyst opå liftgardiner.
Og det er denne sengen vi tar ut når hun skal ha ny seng:) For da blir det veldig trangt der inne, også er det greit å ha litt større plass for hun når hun blir eldre:)

Hva synes dere? 


 

NYE BILDER GANGEN

  • 11.01.2013, 16:53

VI har gjort om litt i gangen vår her hjemme så jeg tenkte jeg skulle vise dere hvordan det ser ut nå. Det er jo ofte slik at man må bo seg inn litt liksom. Og det har vi altså gjort her føler jeg. For nå har vi endelig funnet ut noe som passer for gangen vår. Vi har fått opp masse sko hyller, vi har også fått opp knagger med mer plass på og vi har byttet ut det bordet vi hadde i gangen med en komode. Komoden er den Mie har hatt på rommet sitt tidligere, den har vi altså flyttet ut i gangen også har Mie fått ny komode. Dette ble veldig bra for oss, for endelig har Mie god plass til klærne sine, og vi har en egenplass til luer og yttertøy i gangen. Så nå kjenner jeg at jeg begynner å bli veldig fornøyd med gangen ihvertfall. Spielet som henger over komoden i gangen har jeg lyst til å spraye i sølv til våren når jeg kan gjøre det ute. Det blir nok veldig bra. 
Jeg har egentlig masse interiør greier å blogge om for tiden så jeg må bare skjerpe meg litt føler jeg så skal jeg blogge masse interiør fremvoer skjønner dere!:)SÅ bare å følge med så kommer det nok masse i tiden fremvoer, også mye av Mie da selvsagt. Vi har vært så dårlige på å ta bilder i det siste med nå de to siste dagene har jeg vært flinkt til å ta frem kamera og ta litt bilder. Bilder er jo så dyrebart så det er jo veldig viktig å ta bilder synes jeg for å bevare minner osv. Men ihvertfall, skal prøve å komme med litt mer interiørblogging og generelt mer blogging i tiden fremover så håper jeg at jeg klarer det i den litt tressende hverdagen. Nå i helgen ahr jeg ihvertfall fri da. 

 

 SLIK SÅ GANGEN UT FØR : TRYKK HER

Sånn ser den ut nå:

 

Hva synes du om gangen?:)
 

NYTTÅRSFORSETTER

  • 01.01.2013, 15:20

I dag er det et nytt år og vi hadde en veldig fin feiring i går, var bare meg, Mie og Joakim her hjemme men siden Mie er så liten enda så ser jeg ikke behovet for noe stor feiring heller siden hun ikke  forstår så veldig mye av det. Vi hadde et lite besøk av pappa på kvelden og det var veldig koselig da. Etter at pappa dro la vi Mie til ganske normal tid og spise en bedre middag jeg og Joakim, før vi spilte litt ludo og koste oss med dessert. Utrolig god mat og god dessert. Flinke Joakim. Mie sov seg gjennom hele rakkettoppskytingen og sov helt til kvart over ti i dag tidlig. 
Jeg selv holder meg fremdeles inne og fokuserer på å bli bedre i formen så jeg kommer meg på jobb til torsdag! Men jeg tenke jeg skulle skrive ned noen av mine nyttårsforsetter for dere. Så kan jeg se tilbake igjen om et år om jeg holdt noen av de.

Hva er dine nyttårsforsetter?
 
 

Om meg

Ronja Åsen

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no