Ronja Åsen

- Mamma.Student.Samboer.Interiør -

NYE INNKJØP

 • 01.02.2012, 00:04

Endelig fikk jeg lastet opp noen bilder her på bloggen! Ikke dårlig det altså. 

Tenkte ihvertfall jeg bare kjapt skulle vise dere litt av de nyeste klærne mie har fått i det siste! Jeg var vel egentlig bare ute etter en heldress, men endte opp med litt mer når jeg var på salg.  Klarte å la være å kjøpe mer i den størrelse hun bruker nå, for vi har så mye klær at det ikke en gang er plass i skapene hennes.. Så jeg kjøpte nesten alt i 74, så det er nok en stund til hun kan bruke det, men greit å ha litt klær da også! 


Dette er det eneste jeg kjøpte i størrelse 68. Fra Kappahl


Fra H&M


Mie´s første ordentlige jeans, utrolig søt. Fra H&M


Sort joggebukse (fra gutte avdelingen) men synes det er fint med litt andre farger på jenter også. Begge fra Cubus.


Fra NameIt


Også denne som jeg hovedsakelig var ute etter da. Også fra H&M

Hva synes dere?
Har ditt barn mye klær?


DÅPSBILDER HOS FOTOGRAF

 • 29.01.2012, 21:14

Jeg har ikke fått så mange bilder enda, men jeg tenkte at jeg  kunne komme med en liten smakebit av bildene vi tok hos Thea i dag. 
For første gang så var Mie utrolig blid mens vi var der, og det er faktisk ikke så ofte hun er! Haha! Omtrent hver gang vi har vært der, så har hun skreket og skreket som bare det, men denne gangen så smilte hun og var super blid. Det ble ganske mange fine bilder av henne.

Da blir det fine dåpstakkekort etter hvert.  Det gleder jeg meg veldig til. Ellers så viste Thea meg litt om hvordan man bruker mac og sånn. Ting som jeg ikke helt skjønte. Da lærte jeg heldigvis noe nytt i dag også. Veldig morsomt. Selv om det ikke er alt jeg skjønner enda, så angrer jeg ikke ett sekund på at jeg kjøpte denne macen, fordi jeg er utrolig fornøyd med den.

Ellers så ble det ganske sent på lille Mie i dag, så hun er akkurat kommet seg i seng, blid som bare det.  Lille solstråla vår. Ble ikke noe grøt i kveld, så må sikkert opp noen ganger i natt. I morgen skal vi skjerpe inn på rutinene våre igjen, fordi de har sklidd helt ut i det siste. I morgen er det opp tidlig, sove ute i vogna og få litt orden igjen. Det blir godt.


Noen av bildene.

Hva synes du?:) 

DEL 2 - DÅPSBILDER

 • 29.01.2012, 15:13


Tante Johanne som også er fadder og Mie.


"Tante Maya" og Mie


Litt av maten


Slik så bordpynten ut. Dette var på langbordet, så der hadde vi en stor bukett med blomster, mens på de andre bordene var det bare små buketter :)


Dåpsbarnet måtte ha litt mat.

Jeg vet at bildene mine ikke er merket, men fikk ikke lastet opp de som var merket, så det får gå denne gangen! :)
Dessuten klikker det alltid etter at jeg har lastet opp så mange bilder. Nettet her er ikke akkurat det beste det heller da. Der ligger nok mye av forklaringen. 

Hva synes du om bildene?
 

 

BILLETTER BESTILT OG FOTOGRAFERING

 • 28.01.2012, 21:04

I morgen skal vi til flinke Thea og ta litt bilder av Mie igjen. Det blir tredje gangen vi fotograferer henne hos Thea.  Det blir igjen utrolig morsomt.  Vi skal for det meste ta dåpsbilder, men det blir sikkert litt andre bilder også, tenker jeg. Jeg vet alltid at bildene blir veldig fine når Thea tar bilder. Thea er ganske ung og hun mener selv hun trenger mer erfaring med nyfødt forografering, så hvis du bor i nærheten av Lillehammer og har en nyfødt baby eller venter en liten en, så burde du kontakte Thea her. Hun er superflink og jeg er alltid fornøyd med bildene hun tar. Kontakte henne om du bor i nærheten og kjenner til noen som skal få baby eller om du selv skal ha. Da vet jeg Thea blir glad.


Noen bilder fra forrige shoot.

I kveld har vi bestilt billetter, så nå blir det tur på meg og Mie til Volda fra den 19 til 27 februar. Da skal vi møte Lina og Unni - Sofie!  Nå som billettene er bestilt føles det så veldig virkelig nå skal vi snart reise! Blir utrolig koselig og jeg har allerede begynt å tenke på hva jeg må ha med meg. Jeg kan si at jeg gleder meg utrolig mye. 

Ønsk meg lykke til på flyreisen med Mie! 

Har du vært hos fotograf med dine barn?

 

MINNER OM

 • 28.01.2012, 13:21

.... At jeg blir veldig glad om du går inn HER for å like facebooksiden min til bloggen. Da kan du følge bloggen min fra facebook, slik at  du får det opp på din facebook hver gang jeg poster et nytt innlegg!  
For å like siden min på facebook kan du også trykke på ikonet på siden av bloggen under profilbilde, og trykke på facebook merket, da kommer du inn på siden min på facebook og kan trykke på liker.


Her ser du.

Du kan også trykke på pluss tegnet da kommer du til bloglovin siden min og kan like bloggen min der også, da får du også oppdateringer på din facebook hver gang jeg blogger!

Følger du bloggen min? 


 

UT PÅ TUR, ALDRI SUR

 • 28.01.2012, 12:27

I februar skal jeg og Mie ut og farte en del. Det kjenner at at vil bli utrolig godt.  Det vil bli deilig å gjøre noe annet enn å bare sitte hjemme hver dag.  Vi kommer til å være noe borte fra vår elskede Joakim, og vil savne ham masse. Det positive blir da at det kommer til å bli godt å se ham igjen når vi kommer tilbake. Den aller første turen vi skal på tidlig i februar, allerede neste helg, er faktisk sammen med Joakim. 


I begynnelsen av februar skal vi på besøk hos farmoren min hele helgen, og det blir nok veldig koselig. Vi skal være der fra fredag til søndag. Det blir første gang Mie sover i gjesteseng. Jeg regner med at det kommer til å gå veldig bra, så lenge hun har sutten og kosekluten sin, så sover hun nok stort sett over alt. Det vil uansett blir veldig koselig. Vi gleder oss alle tre. 

Etter noen dager hjemme drar  jeg og Mie en tur til Moss. Mest sannsynlig får  vi også en tur til Ski hvor vi skal møte ei venninne som også fikk ei datter i oktober. Alltid koselig å møte andre unge mødre som er i samme situasjon. Det gleder jeg meg veldig til. Vi gleder oss også til å møte mamma/mormor i Moss og andre venner. Det er alltid godt å komme tilbake til Moss og endelig føle meg litt selvstendig igjen og kunne komme meg rundt litt på egenhånd. Det ser jeg frem til. 

Når vi nærmer oss slutten av  februar skal jeg og Mie ut å fly helt alene. Mie's aller første flytur. Jeg "grugleder" meg litt til akkurat det. Typisk meg å få alle beskymringer med en gang, fordi jeg regner med at det vil gå veldig bra. Det jeg er mest redd for er egentlig å ikke finne frem på flyplassen, men herregud, de snakker jo norsk,  så jeg kan jo bare spørre meg frem. Jeg får bare se det positive i det, og bli en erfaring rikere. 
Da skal jeg og Mie dra til Volda og besøke ei venninne der. Hun har også en datter er bare fem dager yngre enn Mie. Det blir morsomt å treffe dem også. Da skal vi være der en uke. Det skal bli godt med en hel uke med bare babysnakk og selvførgelig å se Mie sammen med ei lita ei på helt lik alder. Ikke minst  en mor på lik alder med meg.

I februar skal jeg altså møte to unge mødre med barn født i oktober 2011. Så gøy det kommer til å bli! Joakim kommer vi til å savne utrolig mye, men vi får ringe hverandre ofte, skype, sende brev. Kanskje ikke det siste, men poenget er at vi vil holde kontakten. Vi er ikke borte fra ham altfor lenge av gangen, rundt en uke i Volda. Jeg tror februar-måned blir en koselig måned. Jeg gleder meg. 

Noen bilder av Mie på tur i bilen.  


Kjenner du mange med barn på lik alder som ditt barn som også er på ganske lik alder som deg selv?
Er du mye ute å reiser?
Har du reist med sammen med din baby? 

DÅP - DEL 1

 • 28.01.2012, 03:07

Da har jeg endelig klart å  få lastet opp noen bilder fra dåpen. Fikk ikke lastet opp alle som jeg hadde tenkt å laste opp, så får dele det opp i flere deler, siden nettet er veldig tregt, og det vil ta lang tid når man kommer til et visst antall bilder. Jeg hadde selvfølgelig håpet på å få med alle, men det får bli senere! Her kommer det ihvertfall noen bilder!

Kan jo også fortelle litt om dåpen da. Vi hadde en utrolig fin dag, selvom jeg synes det kanskje var litt surt at det omtrent bare var Joakim sin familie som kom. Men det har jo sine grunner det også, er forståelig at min familie ikke kunne reise så langt for bare noen timer i dåp. Og det er heller ikke meningen at de skal trenge å legge inn på hotell eller leie hytte for å komme i dåp, det skal jo ikke koste noe akkurat!  Men det var koselg likevel. Veldig godt å være ferdig med det ihvertfall!

Fikk litt hetta rett før vi skulle inn i kirken fordi Mie ikke sluttet å skrike og hun og den andre babyen skrek omhverandre, og jeg så for meg en skikkelig flau gudstjenste med en skrikende baby, men det gikk veldig greit så fort vi kom inn i kriekn. Og hun var rolig hele tiden, smilte til og med til presten da han tok vann i hode hennes. Og når hun var ferdig døpt sov hun resten av gudstjenesten! Så det gikk veldig fint for seg ihvertfall! :)

Eller så så var den veldig koselige lokaler og litt moro at alle tok med seg bordkortene sine hjem faktisk. Ellers så fikk Mie masse fine gaver og det var masse god mat og masse gode kaker i dåpen! Så en flott dag alt i alt. 

 


På vei inn i kirken. Kosekluten og sutten måtte hun ha med.


På mammas fang og følger med under gudstjenesten.


Tante Joahnne bar frem.


Her vises Mie frem til menigheten. Hun snakket til og med litt tid folket. 


Her er Mies stolte faddere, Irene, Johanne, Martin og Evelyn. Fire mennesker jeg er sikker på kommer til å ta vare på Mie!

Fler bilder komme i morgen håper jeg !

Hvordan var deres dåp?
Hvordan var barna i kirken?
Hva synes du om bildene? 

 

GIR OPP

 • 26.01.2012, 22:24

Åh, jeg gir helt opp snart jeg. Prøver og prøver å blogge og laste opp bilder, men blogg.no bare klikker hele tiden. Bruker først og femst nesten ti minutter på å laste opp et bilde, og hver gang kommer det opp at det er en feil men siden. Sånn har det vært nå i mange dager og det er så utrolig kjedlig... Vil jo blogge med nye bilder, lage et innlegg om bloggen og vise dere masse fine bilder, men det er jo ikke så lett når jeg aldri får lastet de opp på bloggen min.. 

Trodde først det kanksje var nettet vårt, men det funker jo fint på alt annet så tror liksom ikke det kan være det heller.. Men ikke godt å vite. Håper ihvertfall at det gir seg snart så jeg kan blogge med bilder og slippe å alltid hente bilder i arkivet. For det er kjedlig å poste de samme bildene over hundre ganger som alle har sett før. Men må nesten det frem til de kommer opp sånn som jeg vil..Prøver igjen i lapet av kvelden!

Har du også problemer eller er det bare jeg som er så uheldig?
 

NABOER SOM STJELER

 • 25.01.2012, 21:24

I dag har vi vært å kjøpt nytt sete til Mie, og det var supergod service i butikken vi kjøpte det i, så de monterte det også for oss i bilen. Litt trangt ble det selvførgelig siden sete er ganske stort i forhold til det andre, men det går nok greit håper jeg. Mie satt ivhertfall godt i sete sitt og sovnet på tur hjem, så hun liker det ihvertfall og det er det viktigste. 
Mie fikk også et trekk til newborn sete sitt på tripp trapp stolen siden hun griser en del når hun får mat, og jeg orker ikke å ta av hele trekket og vaske det så veldig ogfte, så da er det greit å kunne ta av det andre trekket istede for.
Også tok vi med oss noe jeg har savnet UTROLIG lenge og det er en smokkesnor, så når hun våkner om morgningen og har fått på seg klærne sine, så kan vi henge på smokken hennes og feste den til hun, er så slitsomt de gangene hun gråter og vi må lete leiligheten rundt etter smokken hennes. Dette sete kjøpte vi, og siden denne fargen ikke produseres lenger så fikk vi 300 kroner i avslag på sete. Og det gjør jo ikke noe, er veldig glad for at vi fikk akkurat denen fargen for det var denne fargen jeg ønsket meg til hun.  Så godt vi bestemte oss for å kjøpe nå!

Ellers så har vi noen her i nærheten som ikke klarer å skaffe seg ved på egenhånd, for de tar tyderligvis fra oss. Jeg var oppe for å hente ved tidligere i dag da jeg synes det pluttserlig var blitt så utrolig lite ved i kassa vår, så vi ringte rundt til de vi har hatt besøk av og fikk avklart hvor de hadde hentet ved og hvor mye de hadde hentet, og fremdeles så stemte det ikke med hvor mye som manglet, så da viser det seg at noen her i nærheten altså stjeler av veden vår. Noe som er utrolig kjedlig. Så nå må vi få bært inn all veden og oppbevart den inne ett eller annet sted så ingen kommer og tar mer fra oss. Vi aner ikke hvem det er som er og tar fra oss. Men surt er det ihvertfall. Tenk å gjøre seg til tyv for litt ved når du får en sekk med ved til under femtilappen på bensinstasjonen... 

Men nå skal jeg hive meg rundt å rydde siste rest her før jeg skal slappe av resten av kvelden. Så får jeg ta å vaske skikelig her i morgen, ETTER vi har bært inn all veden...

Hvilket bilsete har dere?
Har dere opplevd å bli frastjålet noe?

 

PROBLEMER MED BLOGG

 • 24.01.2012, 10:57

Jeg hadde skrevet et kjempelangt innlegg i går om dåpen med masse fine bilder og da jeg postet det kom det opp at det skjedde en feil når det skulle postes, så jeg prøvde jo hundre ganger og skrev innlegget ihvertfall tre ganger, og det gikk ikke, så jeg ga helt opp til slutt, så det kommer heller et innlegg senere i dag. Først har jeg en leilighet som virkelig trenger å ryddes for her ser det virkelig ikke ut. Har også en hau med flasker som skal vaskes og kokes. Så jeg ahr nok å gjøre i dag, og jeg må nesten komme meg i gang for akurat nå har jeg super mye motivasjon også så da bør man vel komme i gang før jeg mister motivasjonen.


Smakebit av dåpen.

Hadde du problemer med bloggen i går kveld?

NEDTUR

 • 21.01.2012, 04:37

I dag kom Joakim med en skikkelig nedtur og en skikkelig trist beskjed til oss rundt middagsbordet. Og jeg tenkte at det er nok lenge til dette skjer uansett, så jeg skulle bruke store deler av helgen på å nyte denne ene tingen. Men samme kvelden under en time etter at han fortalte det skjedde det, noe som er utrolig trist, herregud. Kjentes ut som livet mitt skulle gå under der og da, men så dramatisk er det egentlig ikke.

Men nå lurer nok mange av dere på hva som er den store nedturen i kveld, og som rammer alle der ute. Nemmelig at vi mister kanalen " The voice". Det er nok yndlingskanalen min og har vært det i mange år. Jeg elsker den kanalen og har den på store deler av døgnet, og Mie da, hun elsker til og med den kanalen, Hva skal vi se på nå liksom, eller hva skal jeg ha på tven i bagrun mens jeg gjør andre ting nå da?

Nei, huff, dette synes jeg var utrolig trist og tror jeg må sette meg ned å lete gjennom alle kanalene mine på tven til jeg finner en annen musikk kanal jeg kan begynne å elske! haff. En skikkelig nedtur ihvertfall, det er helt sikkert! 
At  TV Norge kunne gjøre en sånn tabbe å fjerne den en ungdomskanal mot Wox,en voksen kanal. nei, huff. Dette komemr til å plage meg lenge egentlig.

 
Likte du The Voice?
Syne du dette er en Nedtur?

 

 

 

 

 

 

VONDT

 • 21.01.2012, 04:20

Blir litt sen blogging i dag ja, har nemmelig fått besøk i dag av broren min og en venninne av meg, Evelyn i dag. To av fadderne til Mie. Veldig koselig med besøk! Alltid like koselig, og alltid like fint for da blir det rydding og vasking fordi man må, så egentlig burde jeg fått besøk hver dag for da hadde det vel alltid vært ryddig her tenker jeg. Men godt å være alene innimellom, så dere trenger ikke løpe ned dørene her! Denne uken har jeg, Joakim og Mie vært alene for det meste og det er egentlig utrolig deilig å bare være oss tre. Og bare meg og Joakim når kvelden kommer!


Gammelt bilde av meg og Evelyn.

Fordi vi fikk besøk så holdt vi Mie oppe litt så de kunne hilse på hun, men det var ikke så lurt. Så i kveld var det ei som skreik og skreik uten stopp og som til slutt skreik seg helt helt ut. Noe som alltid gjør veldig vondt for oss som ser på når vi ikke vet hva som er galt med den lille engelen vår. Vi måtte tenke oss frem til at det mestsansyndlig var fordi det er lenge siden det har vært en bæsjebleie, noe som betyr magevondt, pluss langt over en time over leggetid, noe som betyr overtrøtt, så da hadde vi ei som hadde vondt i magen og var overtrøtt, prøvde å roe hun kjempelenge uten at noe hjalp. Hadde så utrolig lyst til å begynne å gråte selv, men det er jo i slike situasjoner man bør prøve å holde seg litt sterke tenker jeg da. Så jeg klarte å  la være  å gråte , men det gjorde vondt i min mage også når hun har det så vondt.

Etter masse bæreing, hyshing, vugging, gåing og etter en stikkpille, ny bleie, ren pysj og litt smiling, så sovnet hun endelig i armene til pappaen sin, men merker hun ikke sover noe godt i natt, så kan bli en sur dag i morgen tror jeg. Hun sover veldig lett og veldig utrolig, skal ikke mye til før øynene går opp. Noe som ikke er likt Mie i det hele tatt, så jeg håper det bare er en liten periode. For det er ikke godt for mammaer, pappaer, eller babyer og ha det sånn som vi hadde det i kveld. Men heldigvis sovnet hun til slutt og sover enda. Så håper vi på en bedre dag i morgen!


kose jenta til Mamma.

I kveld spiste vi pizza og kosa oss med å se morsome videoer og bilder, og snakke om minner og morsomme ting. Evelyn kom med litt sladder fra Moss og jeg kunne fortelle om elgene som løper rundt her oppe i skogen.
En veldig hyggelig kveld med andre ord. Alltid så utrolig koselig å se venner igjen og noen på min aldre, utrolig deilig å innimellom snakke om noe annet enn klesvask, hybelkaniner under sofaen og bæsjebleier. Selvom jeg setter pris på de jeg kan dele slikt med også! Men godt å bare være Ronja noen ganger også!

I morgen kommer moren min og en venninne av hun oppover også, så skal bli koselig å se de også. Gleder meg til å se igjen mammaen min, og jeg gleder meg bare mer og mer til vi bor så nære at jeg kan se hun mer enn to ganger i måneden. Skal bli så godt å komme seg til Moss igjen!

Men nå bør jeg prøve å sove snart, mye som skjer i morgen, siste finish før barnedåpen. Gud som jeg gleder meg til å få den barnesåpen overstått! Da skal alt fokus gå til å få bil lappen! For det trenger jeg virkelig nå!

Får du vondt inni deg hvis barnet ditt gråter hysterisk og det tar lang til å roe de?
Liker du å innimellom bare ung og snakke om alt annet enn barn? 

DÅPSFORBEREDELSER

 • 20.01.2012, 02:33

I dag tok vi oss en skikkelig shopping runde i Lillehammer og fikk kjøpt med oss nesten alt vi trenger til dåpen, så nå er vi godt i gang, kvelden gikk bort i å lage bordkort, og endelig er vi ferdig!  Vi mangler bare noen småting før alt er helt klart og vi kan senke skuldrene og få dåpen overstått! Det skal bli utrolig godt kjenner jeg!


Som dere ser så ble det en del rot av å lage bordkort, men det får ligge til i morgen for nå skal vi forste oss i seng så vi rekker å sove før Mie er klar for å stå opp. Hittil  i natt har hun ikke våknet enda så vi får nesten prøve å sove litt vi også! I morgen er planen at vi skal få kjøpt inn siste rest til dåpen også kommer det besøk utpå kvelden.

Fler som holder på med dåpsforberedelser?

MAC

 • 19.01.2012, 13:37Endelig. Nå kan jeg love dere at det blir mye blogging fremover! Bare jeg begynner åforstå litt av Macen, så blir dette ganske bra! Kan godt hende det kommer veldig mange lange innlegg med masse tanker og sånn, for jeg elsker å ligge på senga om kvelden og skrive, og da kommer jeg alltid opp med masse gode blogg-ideer, men ikke ofte jeg orker å stå opp for å begynne å skrive. Da blir det meste glemt til dagen etter. Nå har jeg egentlig ingen unnskyldniger lenger for ikke å blogge, for nå har jeg superbra kamera, super bra data, og superfint design! 

Nå må jeg bare lære meg litt mer, ikke akkurat så likt som det jeg er vant til dette her! Men jeg fant ihvertfall ut hvordan man får lastet opp bilder og blogger, så kommer langt med det!

Har du mac?

HJEMMET VÅRT

 • 15.01.2012, 23:25

Hallo!
Tenkte jeg skulle legge ut noen bilder av leiligheten vår, siden det er noen som har spurt om jeg kan gjøre det. Har gjort det en gang før, men har blitt litt forandringer siden den gangen, så da kommer det nye bilder nå. Blir nok et litt langt innlegg, men håper dere liker å se bilder for det er det det blir mest av!

GANGEN


BADET
SOVEROM


KJØKKENSTUE / SPISESTUEVi har en kjellerstue også, men den bruker vi bare til gjesterom, står bare to senger der nede så er ikke så spennende!

Hva synes du om hjemmet vårt?
 

MIE - 3 MÅNEDER OG 3 MÅNEDERS KONTROLL

 • 10.01.2012, 23:20

I dag er det tre måneder siden den lille elsklingen vår kom til verden! Tenk så stor hun har blitt! Synes liksom ikke det er så lenge siden hun kom til verden som den lille babyen som bare blir større og større. Pluttserlig begynner hun på skolen!

Jenter veier i gjennomsnitt 5.8 kilo og er 61 cm lange. 

Nå er hun ikke bare nyfødt lenger, og interessen for omgivelsene øker, hun er nysgjerrig og vil utforske. Hun kan være flinkere til å bable og leke med lyder. Har du merket hvordan hun kan lytte mer oppmerksomt til deg?

En begynnende forståelse av at ord kan formidle følelser og mening, for eksempel knyttet til mat, markerer en forandring. Hun begynner allerede å ha forventninger til bestemte daglige situasjoner, som for eksempel å bade og legge seg. Hun har også større bevissthet når det gjelder sammenhengen mellom lyder, bevegelser og respons fra omgivelsene. Hun elsker at du hermer etter alle lydene som lages! «Samtalene» dere imellom kan vare lenge. Smil avler smil, og lyder avler lyder. Samspillet mellom dere blir mer variert. 

MILEPÆLER

Kommunikasjon og sosial utvikling

 • Er opptatt av sine nære omsorgspersoner - liker ikke når du går, blir ivrig når du kommer, og følger deg med øynene rundt i rommet. - Japp, Mie er blitt mammadalt
 • Begynner å imitere faktene sine når dere prater - beveger armer og bein. - Japp
 • Øyekontakten med deg øker stadig - en viktig emosjonell prosess som knytter dere nærmere sammen. - Hun har hatt øyekontakt med oss lenge
 • Begynner å le høyt. - Har hendt noen ganger, men ikke mye..
 • Liker lyden av sin egen stemme og utvider stadig spekteret. - Japp
 • Bruker mange ulike bevegelser og ansiktsuttrykk for å uttrykke behov og følelser. - Japp
 • Lytter intenst og svarer med lyd til den som synger og prater for det. - Elsker når pappaen synger for hun

Sanser og motorikk

 • Barnets evne til å gripe og bevege en rangle utvikles denne måneden, og det vil gripe etter ting som blir holdt rett foran hånden, når det ligger på ryggen eller sitter på mors eller fars fang. - Hun tar tak i ting, men ikke helt bevisst enda
 • Barnet begynner å trekke i klærne sine. - Det gjør hun
 • Evnen til å følge bevegelser med blikket utvikler seg raskt - Njaa
 • Barnet begynner å sparke med styrke.- Gjort en stund
 • Nå klarer barnet også å gjøre to ting samtidig, som å suge og titte på noe. - Det gjør hun
 • Barnet løfter hodet og brystet i mageleie når det støtter seg på armene.- Gjort lenge

Interesser og aktiviteter

 • Liker og trenger mye fysisk nærhet - vil bli holdt, båret og kost med. - Japp
 • Begynner å vise preferanser for enkelte mennesker.- Ja, hun foretrekker mamma og pappa
 • Begynner å vise forventning til kjente aktiviteter.- Ja
 • La barnet få ligge et sted hvpr det kan følge med på dine og andre familiemedlemmers gjøremål i huset. Legg barnet på magen og legg deg på magen foran barnet og prat og syng. Slik oppmuntrer du barnet til å trene på å holde hodet og overkropp oppe. - Hun liker å sitte i tripptrppstolen og følge med og hun elsker at vi snakker og synger med hun.
 • Barnet utforsker med hender og munn. Skaff noen få, trygge, "tyggesikre" leker som barnet både kan kjenne på og tygge på. - Hun spiser masse på hendene sine

 

Ellers så har vi vært på helsestasjonen i dag, og det gikk egentlig veldig fint. Helsesøster sa også at hun ligger godt ann i utvikling, og at hun trodde hun snart snudde seg fra tygg til mage. ( hun snur seg fra mage til rygg nå) 
Eller så fikk hun stikk i begge lår og det var ikke langt unna at jeg begynte å gråte eller bare rev hun ut av armene til Joakm og nektet for at hun skulle ha en spøyte til. Men hun fikk nå begge to og hun. heldigvis gikk det fort over med litt trøst da. Det er i slike situasjoner jeg er så glad for at Mie har koseklut og smokk!

Hun veide 6420 gram og har gått opp 1,4 kilo på litt under 5 uker. Hun er også 61 cm lang og har skrekt seg 10 cm siden fødsel.Stakar, aner ikke hva som snart skal skje.


Får trøst av pappaen sin etter den første sprøyte.


* mammahjertetblør* Dakar lille jenta mi!


Trøst hos mamma.

Etter på har hun ikke fått noen reaksjoner, eller bivirkninger av vaksinene. Hun var litt varm og grinete i kveld men ikke noe mer enn det!:)

Reagerte ditt barn på spøryta?
Hvor mye veide ditt barn på 3 måneders kontroll?  


 

LYKKELIG!

 • 09.01.2012, 21:31

I dag kom Joakim hjem med verdens beste beskjed! Søknaden vår hos lånekassa er behandlet så snart får vi penger og det gjør godt med dobbelt så mye penger i måneden! Fy fader så glad jeg ble da Joakim fortalte det! Åh lykkefølelse alltså! Skal bli godt å slippe å vri og vende på hver eneste krone hver eneste dag! Og det å aldri kunne unne seg noe man ønsker seg! ÅH! fyfader så glad jeg ble! :)

Nå skal vi rydde ferdig leiligheten før vi skal se på film og kose oss, kjenner at det blir veldig bra med mer penger. 
Det gjør nok godt for oss! Vi har ventet på disse pengene i snart 13 uker og det skulle ta max 8 uker!

 

Fler som har hatt problemer med lånekassa? 

NED I VEKT!

 • 09.01.2012, 15:00

Etter svangerskapet og jula har jeg fått alt for mange ekstra kilo på kroppen, og det har vel min samboer også. Så vi er blitt enige om at dette skal vi endre og vi skal ned i vekt begge to. Siden vi fremdeles ikke har fått stipend og vi har ganske dårlig råd så kan vi ikke tegne noe abonement på noe treningssenter enda. Jeg synes også Mie er litt for liten enda til barnevakt når vi skal trene så vi venter litt med der. Men vi har ihvertfall satt oss andre mål vi skal klare og som ikke koster oss noen ting! 

Dette skal vi holde på med i 100 dager og vi begynte i dag så vi skal holde på med dette frem til 10.april. Høres ganske lege ut men vi vil nok få en skikkelig endret livsstil!

Ting vi skal unngå:
- Sukkerholdige drikker
- Alt av godteri
- Søte bakverk (unntak er dåpen 22.januar)
- Sjokoladepålegg og andre søte pålegg
- Is

Ting vi skal begynne med:
- Fisk tre dager i uka.
- Gå minimum tre turer i uka
- Være met ative( prøve litt øvleser hjemme situps osv)
- Spise mindre og oftere

Også skal vi måle oss og veie oss hver søndag morgen for å se om det blir noe resultater. Jeg selv vil ned ihvertfall 10 kg.

Dagens frokost:


Havregrør med frukt (banan og eple)

Dagens trening var måking av snø og trilletur. Så dette går riktg vei håper jeg! I Morgen tenkte jeg å være litt ved og gå en tur, så får jeg bare håpe jeg finner mer å gjøre. Får jo nesten håpe det snør litt. hihi!


Ikke bare bare å spise på hånda når man har på votter!


Blid lita jente som skal på tur!


Søta!

Nå sover Mie på sin tredje time i vogna så da tenker jeg nok hun våkner snart! 

Hva synes du om "avtalen vår"?
Vil du ned i vekt?


 

 

FLINK MAMMA

 • 05.01.2012, 22:25

Må nesten skryte litt av meg selv i dag kjenner jeg, jeg har nemmelig vært veldig flink i dag synes jeg. I hele dag har jeg vært hjemme alene faktisk og jeg hadde nok klart meg fint som alene mor også tenker jeg. Men trives med Joakim som støttespiller og jeg vil for all del ikke mieste Joakim. Men jeg må vende meg litt til dette også, siden Joakim ofte er på skolen også på jobb etter skolen er det ofte jeg blir alene hele dagen.

Men over til at jeg har vært flink i dag. Jeg har nemmelig vasket hele badet og det innebar bretting av et tonn med klær, og vaskemasiner og tørketromler om hverandre.. huff. Men nå er skittentøyskurven helt tom og det er virkelig en helig lykke, men den er kortvarig for snart er den full igjen. 
Jeg har også vasket og støvsug de andre gulvene her og jeg har kokt flasker, og støvsuget sofaen og tørket støv, og oppi det hele har jeg også malt en hylle. Mangler bare et strøk så er den ferdig også. Vet ikke helt hvor jeg skal ha den, men finner nok ut av det, lurer litt på soverommet og at det skal være Mie's hylle.

Jeg har også matet, dullet, koset,badet og skitet på den lille deiligheten min. Det er så deilig at hun har fått skikkelig interessen for leker for da er det litt lettere for meg å både få spist litt mat og for meg å få ryddet.
Også har vi gjort en helt genial invistering, vi har nemmelig kjøpt tripp strapp stol til Mie, og vi ahr et newbor sete i den så hun kan sitte på lik høyde med oss når vi spiser middag, og det er så deilig, nå slipper vi å hive i oss maten og løfte hun opp, for nå kan vi snakke til hun og hun smiler og koser seg.Omtrent slik ligger Mie og sover nå( dette bild er fra i går) 

Er du en del alene?
Hvordan er barnet ditt til å underholde seg se selv? 

Om meg

Ronja Åsen

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no