Ronja Åsen

- Mamma.Student.Samboer.Interiør -

Bilder fra 16 og 17 Mai

  • 28.05.2014, 23:18

Hallo.

Jeg tenkte jeg skulle vise dere noen bilder fra 16.mai feiringen i barnehagen og 17.mai feiringen dagen etterpå.
Mie virkelig elsket å gå i tog med barnehagen. Hun marserte faktisk hele runden og sang så høyt hun kunne. Selvom hun ble litt skuffet når hun fant ut at hun ikke skulle ned på togstasjonen og ta tog, men bare gå i et tog. Heldigvis snudde det fort og hun synes det var superstas at både mormor og bestefar og mamma og pappa var der og så på at hun gikk i toget. Etter toget spiste vi mat i barnehagen før pappaen til Mie måtte på jobb. En utrolig koselig og fin dag.
Mie sang "singelingelingelinge her kommer vi, trollskogebarnehage det er det er vi" helt til hun sovnet til slutt. Var veldig fornøyd. 

17. Mai.
Startet med at Mie stod opp tiiidlig når Joakim dro på jobb. Jeg og Mie dusjet og ordnet oss sammen, Mie var trøtt og sliten og egentlig veldig sur. Men har fått høre av Mie foreldre og fler andre at det hører med sureunger og stress på morgningen på 17.mai. Så det stemmer nok det da. Vi kom oss ihvertfall til byen etterhvert og der møtte vi pappaen min. Så så vi toget og kjøpte ballong før han dro og jeg og Mie gikk og kjøpte is, pølse i vaffel og sukkerspinn. Så fikk hun enda en ballong og en sånn plastikkleke før vi tok bussen til anna hvor vi skulle spise mat. Der møtte vi mamma også, så kom Joakim dit etter at han var ferdig på jobb. Der var vi i en god stund og hadde de veldig koselig. Ble sent på Mie, men hun koste seg nok veldig. Hadde dere en fin 16 og 17. mai?

#ungmor #mammablogg #barn #feiring 


Mormor stiller opp

  • 08.12.2013, 18:37

Jeg har jo tidligere skrevet om hvor godt forhold Mie har til mormoren sin. Og jeg har helt glemt å fortelle dere noe mormor gjorde for Mie denne uken som jeg synes er utrolig flott. På torsdagen hadde de julefrokost i barnehagen til Mie. Frokosten var fra syv på morgningen og verken jeg eller Joakim hadde noen mulighet til å komme. Jeg fortalte det til mamma og hun sa hun kunne være med så Mie også hadde med seg noen på julefrokosten. Jeg ble veldig glad for at mamma kunne være med. Det høres kanskje ikke så veldig mye ut. Men moren min sliter veldig med smerter i knærne og sover veldig lite om nettene og at hun da stod opp litt over seks på morgninge for å være med barnebarnet sitt på frokost i barnehagen synes jeg er så utrolig koselig, til tross for at hun bare hadde sovet tre timer den natten. Det er det man kaller verdens beste mormor det.
Mie setter nok veldig pris på mormoren sin også, for hver eneste dag har hun lyst til at vi skal dra på besøk til mormor og hun stråler av glede så fort hun kan se mormor eller vi snakker om mormor. Jeg er så utrolig glad Mie får oppleve å ha en så nær kontakt med moren min.


Mie og mormor <3

Har ditt barn et helt spesielt forhold med noen av besteforeldrene sine?

#mormor #herlig #mamma #mammablogg #ungmor #love #kjærlighet


 

FAMILIE FILMKVELD

  • 16.11.2013, 20:37

Hallo.

I ettermiddag sov vi alle tre en ganske lang lur. Mie sov i sengen sin mens jeg og Joakim lå på hver vår enda av sofaen. Var utrolig godt og vi var alle opplagte etterpå.
I kveld har vi kost oss med deililig baktpotet til middag. Etter det leide vi oss en film på getboksen mens vi koste oss med litt snop. Var veldig koselig og Mie synes det var veldig stas. Vi må´nok bli flinkerer til å gjøre litt slike ting sammen for det var utrolig koselig.
Og gud så godt med litt sjokolade og brus. Det er nesten tre uker siden sist vi spiste godteri så det var godt. Vi skal bare kose oss i kveld før det blir tilbake igjen på trening og nokadiett til Uka. Det blir litt godt det også. Men om jeg skal holde ut så må jeg kose meg litt. Knaksje ikke hver uke, men en lørdag innimellom.
Er der flinke til å kose dere sammen i helgene?
Hva har dere gjort i dag?

#mammablogg #ungmor #familietid #kos

 

OVERNATTING HOS MORMOR - HELGEN

  • 26.08.2013, 18:41

Tenkte jeg skulle komme med en oppdatering fra helgen vår. 
Fra fredag til lørdag jobbet Joakim nattevakt, og siden jeg er så sykt husredd sovnet jeg ikke før langt ut på morgningen en gang. Da Joakim kom hjem våknet Mie. Noe jeg ikke skjønte før jeg våknet noen timer senere. Da hadde han stått opp med Mie for at jeg skulle sove litt lengre.
Da jeg stod opp sendte jeg han i seng så ordnet jeg og Mie oss før jeg trillet ned til byen med Mie, hun skulle nemmelig være med mormoren sin, tantetanteAnne og tremeningsøskenbarnet Andrea på et mormor arrangement i byen, før hun skulle sove over hos mormor etterpå. Tror de koste seg veldig, for de oppdaterte med bilder underveis og det så ut som de koste seg skikkelig. Mie har det jo alltid tipp topp sammen med mormoren sin så det er aldri noe problem.

Mens Mie var på overnatting hos mormor hadde jeg og Joakim mulighet til å finne på noe vi ikke gjør ellers, så da skulle vi ut og spise og vi tenkte vi skulle være spontane så vi bestemte oss for å dra til Drammen. Joakim hadde aldri vært i drammen før til tross for at han realsjoner til denne byen. Men vi dro dit så han fikk sett drammen og vi fikk spist der, der var det også en eller annen festival så vi hørte litt musikk før vi kjørte en tur i drammen før vi dro hjem igjen. Vi ble nok overasket over hvor kort det egentlig er dit, for vi brukte bare 40 minutter.

På søndagen sov jeg og Joakim lenge før vi dro og hentet Mie før Joakim skulle på jobb. Var godt å se igjen lille jenta vår selvom hun helst ville være med mormor hjem igjen når mamma kjørte oss hjem. Hun sovnet ganske raskt i senga si så hun var nok sliten etter en veldig fin helg sammen med mormoren sin. Blir nok ikke så veldig lenge til hun skal sove der igjen tror jeg.


Mormor og Tantetante sendte noen bilder av Mie. hehe. 

Hva har du gjort i helgen?

#helgen #mormor #kos

 

MIE OG MORMOR

  • 09.08.2013, 15:35

Moren min var ikke den som jublet høyest den dagen jeg som 17 åring fortalte at jeg var gravid. Den gangen husker jeg at jeg ble skuffet og lei meg over reaksjonen hennes. Nå som jeg selv er mamma til en jente ser jeg hennes reaksjon på en helt annen måte. Moren min var aldri skuffet over at Mie skulle komme til verden, hun var redd fordi datteren hennes på 17 år skulle bli mamma. Og jeg kan jo den dag i dag se den. Jeg ønsker jo faktisk ikke at Mie skal bli mamma når hun er 17 år. Jeg ønsker hun skal etablere seg og bli ferdig med deler av utdannelsen sin. 
Men når det er sagt var mamam en utrolig god støtte for meg under svangerskapet, hun trengte bare litt tid på å vende seg til tanken av at datteren skulle bli mamma som 18 åring. Mamma var med på svangerskapskontroller, mamma var med på ordinær ultralyd, mamma kjøpte gaver og kom med gode råd.
Mamma var til og med tilstede da Mie etter en hard og tøff fødsel kom til verden. Jeg var så heldig at jeg hadde mammaen min og kjæresten min med meg da Mie kom tilverden.

  

Og allerede fra den stunden har Mie og Mormor(min mamma) hatt et helt spesielt forhold som jeg er uendelig glad for. For mormor og Mie har en helt egen måte og kommnisre på, de har helt egene og faste rutiner som de gjør når de er sammen. Mie forguder mormoren sin og det merkes veldig.
Tidligere i dag mens Joakim ventet i bilen gikk jeg opp til mamma med Mie for å lever hun der for noen timer. Da Mie satt på armen til mormoren sin etter å ha gitt meg en hadeklem og et hadekyss vinket hun med vekk og skulle lukke døren. Det er utrolig godt å vite at Mie har det så godt hos mormor at mamma/pappa bare må gå.

Jeg tenker ofte over hvor uendelig glad jeg er for at Mie har denen kjemien med mormoren sin. De har på en måte hemmeligheter og egenting som bare er dem imellom.
Når vi snakker om mormor er mie ivrig og løper ofte til gangen fordi hun må ha skoene også skal hun ut, da har hun lyst å dra til mormor. 
Om vi tilstede alle sammen og Mie trenger trøst er mormor ofte førstevalget når hun er der. Og Mie synes det er like trist hver gang hun forstår at mormor skal dra eller at vi skal dra fra mormor.
Hos mormor har Mie egen seng, egene leker, egene klær, egene bleier og egene stoler, også har hun Theodor(mammas katt) Mie og Theodor er som bestevenner og "Todoj" er et at de første tingene Mie kunne si.
Det varmer virkelig inni meg når jeg vet at Mie er hos mormor for der vet jeg hun har det så utrolig godt. Der får hun masse oppmerksomhet og masse trygghet.
Jeg er så glad Mie har mormoren sin i livet sitt. For jeg vet selv hvilken glede det er å ha besteforeldre som du er trygg hos og som du har en spesiell kjemi med.

Mie og mormor Team <3


Har barnet ditt noen de er ekstra trygge på uten om mamma eller pappa?

FAMILIEKOS

  • 06.04.2013, 22:51

På torsdag når jeg kom hjem fra jobb lagde vi deilig fiske middag før vi kledde på oss godt og gikk ut på skikkelig tur, det var utrolig deilig. vi tok med oss kako og beremeis og gikk til et sted som heter Rambergtoppen. Det var utrolig morsomt på tur og Mie koste seg super masse. Desverre ble det fort kaldt så vi var der ikke så veldig lenge, men vi koste oss veldig den lille stuenden vi var der. Angret nesten på at vi ikke tok med oss akebrett fordi det var utrolig mye snø der enda og Mie synes det var veldig moro å ake. Jeg meket også veldig godt at neste uke blir det noen turer på treningssenteret for formen min er virkelig ikke bra, og jeg får helt vondt i magen når jeg ser bilder av meg selv, så nå må det gjøres noe. Vi har jo blitt mye flinkere men det treningen må jeg skjerpe meg på. Jeg fikk så vondt i ryggen etter å ha bært Mie på ryggen i bæremeis så Joakim måtte bære hjem igjen. Da fikk jeg så vondt i ryggen at jeg nesten ble redd av det.

Når vi kom hjem igjen måtte jeg bare legge meg ned på senga mens Joakim ordnet og la mie for kveld, og tror det ikke jeg sovnet? Joda, jeg sovnet klokken åtte om kvelden samtidig som Mie. Og japp, jeg sov helt rundt, våknet en gang rundt tolvtiden fordi jeg måtte kle av meg og ordne meg for kvelden før jeg gikk og la meg og sovnet igjen på under fem minutter, utrolig sliten kan man si. Men godt var det.

Nå har jeg frihelg og hittil i dag ahr jeg bare skudd ned en hylle og vasket litt her hjemme, i morgen har både jeg og Joakim fri, så da tenker jeg at vi skal starte dagen med å rydde boden for 12343565 gang i år, det blir såå fort rotete i slike små rom, eller så skal det nok skiftes på litt senger og ryddes litt ute tror jeg. Det er allitd noe å gjøre kan man si. Både mandag og tirsdag har jeg senvakt så det blir to fine formiddager med Mie som begynnelse av neste uke.
Men her kommer det litt bilder fra turen vår. 


ÆÆH, Pappa tok sutten min :O


Koser seg i bæremeisen ho


 

HVa synes du?
Er dere flinke til å gå ut å finne på litt?:)

 

 

PÅSKESOL OG UTEKOS

  • 26.03.2013, 23:25

Nå er det jo påskeferie og vi har vært ute og kost oss masse i det fine været. På søndag hadde vi besøk av moren til Joakim, som var her fra fredag og frem til mandag. Men på søndag dro vi en tur ut på Alby, det er en veldig fin besøksgård med utrolig fint uteområde, Mie sov litt i vogna si ute i frisk luft og vi gikk en god runde i skogen samt vi var nede på stranda og det var ikke så veldig lurt med Mie fant vi ut. Hun elsker nemmelig vann og hun ble så utrolig sint når hun ikke fikk lov til å løpe ut i vannet med dressen og alt på. Ikke så lett og forstå. Så vi får vente til det er greit å bade før vi drar på stranda igjen.  

I dag har vi vært en tur I gamlebyen i Fredrikstad. Rett og slett fordi vi ikke hadde noe bedre å gjøre. hehe. Men var veldig koselig. Blir nok noen fler turer dit i sommer tenker jeg. Vi spiste litt mat der og kjøpte en bok så i kevld skal jeg lese litt. 

I morgen tenkte jeg at jeg skulle vise dere litt bilder av bunaden til Mie som oldemoren hennes(Else, mormoren til Joakim) har strikket til hun, med egenkomponert jakke. Nå har hun også fått sjorte og sko så nå mangler hun bare en hvit strømpebukse til så blir hun så fin på 17 mai tenker jeg. Hun skal jo faktisk bruke bunaden sin 3 eller 4 ganger i år så det blir morsomt at hun får brukt den når hun oldemoren hennes har lagt så mye jobb i den. 


 

Hva synes du om bildene?

MIES TIPPOLDEMOR

  • 06.03.2013, 06:57

Som jeg sikkert har nevt her tidligere er Mie så heldig at hun har tre tippoldeforeldre som enda lever. Desverre er alle sammen ganske demente så de vet ikke helt selv at de er tippoldeforeldre og vi har vel ikke vært så veldig flinke til å besøke noen av de heller noe som er en skal fra min og Joakim sin side.
Min oldemor som da er Mies tippoldemor er den eneste vi har besøk, hun har vi vært hos to ganger. Og hun synes det er så utrolig stas å få besøk av Mie og blir helt betatt av hun med en gang. Noe som gir meg veldig dårligsamvittighet for at vi ikke har vært der oftere tidligere.
Hun bor på Lillehammer på et sykehjem der, og vi bodde jo rett i nærheten et helt år men var aldri å besøkte hun da. Jeg kan vel unnskylde meg med at jeg synes det har vært litt vanskelig siden hun ikke kjenner meg igjen og jeg har nok vært litt redd for at jeg ikke skal klare å snakke med hun osv.

Men så har jeg nå selv begynt å jobbe med demente på et sykhjem og jeg er mye flinkere på det med å snakke med eldre osv. Så nå har vi vært å besøkt hun to ganger etter at vi flyttet til Moss. Joakim har jo familien sin ca en halv time unna lillehammer så når vi er på besøk der så er vi innom min oldemor også. Så det får nesten bli en vane tenker jeg, Før det kan være forsent.

Ihvertfall så fikk vi tatt litt bilder sist vi var der, bilder er så virkig og denne gangen fikk jeg filmet litt også. Så jeg tenkete jeg ihvertfall skulle dele noen fine bilder med dere av Mie og tippoldemoren hennes, det var ikke så veldig lett å få med Mie på noen bilder, for hun synes det var mest spennende å se rundt på rommet hennes på de tingne tippoldemoren hennes der. En dag får vi nok prøve å besøke tioppoldeforeldrene til Mie fra Joakim sin side også.

Har ditt barn noen tippoldeforeldre?

Var det fine bilder?

FAMILIESØNDAG

  • 28.10.2012, 18:19

I dag har vi hatt skikkelig kvalitetstid med en tur ut. Så etter vi hadde spist en skikkelig søndagsfrokost og ryddet litt her hjemme kledde vi på oss skikkelig og gikk ut en tur ut. Vi gikk en ganske lang tur og Mie koste seg skikkelig ute på tur. VI hadde nok godt av litt frisk luft alle sammen tror jeg. På vei tilbake igjen møtte vi på pappaen min og vi fikk da snakket litt med morfar. 
Etter vi kom hjem har vi bare fyrt i peisen og kost oss med litt varmt å drikke og lek med Mie. Snårt kommer mamma en tur. Ha en fin søndagskveld der ute. Gruer meg til uka begynner igjen for denne uka jobber jeg helgen og det betyr at jeg bare har fri på torsdagen og uten om det jobber jeg hele uka. Men godt når den uka er over kjenner jeg.

Har dere hatt en fin søndag?

 

 

  

MIE OG TIPPOLDEMOR

  • 16.09.2012, 17:46

Vi har vært borte i helgen på besøk hos familien til Joakim, så jeg har ikke hatt tid til å sitte så mye på pcen i helgen. Men nå har jeg masse spennende jeg kan blogge om til dere, så det kommer nok noen innlegg her i løpet av kvelden vil jeg tro. Vi har ihvertfall hatt det veldig fint i helgen, og gjort ganske mye. Vi dro oppover på torsdagen etter jobb sidne jeg hadde langhelg og altså fri tre dager på rad. 
Når vi kom opp på torsdagen var det egentlig bare å få i Mie mat og få hun i seng så fort som mulig fordi det begynte å bli veldig seint, men det tok veldig lang tid før vi fikk hun til å sove siden hun har blitt litt forkjølet og tett i nesa, og da er det ikke bare bare å få sove. Men etter en times tid sovnet hun og sov hele natten selvom det var i reiseseng og det er anderledes.
På fredagen stod vi opp og gikk en tur opp på besøk til Joakim sine besteforeldre før vi gikk ned igjen og dro en tur til Lillehammer hvor vi besøkte Oldemoren min, altså Mies tippoldemor og etter vi hadde vært der så dro vi en tur til Thea som tok noen super flotte bilder av Mie nok en gang! Kan vel aldri få sagt nok hvor utrolig takknemmelig jeg er som er så heldig å ha Thea som fotograf!
På lørdagen gjorde vi egentlig ikke så mye på formiddagen, det kom litt besøk som ville hilse på oss, før vi tok oss en tur i fjøset så Mie fikk hilse på grisene der, noe hun synes var veldig spennende.
Så var det litt mer besøk igjen på kvelden. I dag dro vi ganske tidlig siden de andre skulle i kirken og det er deilig å komme seg hjem litt skikkelig siden vi begge to skal på jobb i morgen tidlig, nå har vi snart pakket ut av alle bagger og allerede vasket en maskin mer klær, så skal jeg bare samle litt mer krefter før vi skal rydde siste rest her, så kan vi kose oss i kveld.

Har ditt barn noen tippoldeforeldre?

 

HUSK Å STEMME PÅ MIE HER

Om meg

Ronja Åsen

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no