Ronja Åsen

- Mamma.Student.Samboer.Interiør -

Othilie sin dåp

  • 26.08.2015, 12:37

Hallo. 

Nå er det faktisk en hel månede siden Othilie ble døpt i dag. Tiden med baby i hus går så enormt fort. Blir helt svett av det faktisk. 
Men uansett, skal ikke snakke meg bort her nå. Tenkte heller jeg skulle fortelle dere litt om dåpen til Othilie og vise dere noen av bildene som ble tatt. Jeg tror ikke jeg tok i kamera en eneste gang den dagen. Men jeg håper kanskje pappaen min tok litt fler bilder. 

Uansett, dåpen var altså den 26.juli. En veldig fin dag selvom det regnet endel. Othilie er døpt i samme kjolen som jeg er døpt i og i samme kirken som jeg er døpt i. Og Mie er jo døpt i kjolen Joakim døpte seg i og kirken han er døpt i. Så det er litt moro. 
Uansett vi stod for maten selv, med kjempegod hjelp av mamma stekte vi 10kg kylling og serverte balikylling-gryte med ris, salat og brød sidenav. Tror det slo an for de fleste skrøt veldig av maten ihvertfall. Så var det et flott kakebord med noe for en hver smak. Med masse deilige kaker. 

Othilie fikk også masse fine pakker og penger. Så nå har vi kjøpt litt til hun og senere skal vi kjøpe seng til hun også. Men den er ikke helt nødvendig enda, men tenker at i oktober november så er nok leandervugga forliten. Så da må hun nok over i større seng.
Mies faddere er 4 fantastiske jenter/damer som jeg er sikker på vil støtte hun opp i livet. Til Mie valgte vi Joakim sin eldste lillesøster Johanne som gudmor, og denne gangen var det Jenny, Joakim sin yngste lillesøster som fikk æren av å være gudmor. Nå vet jeg riktignok at det ikke lenger er noe som heter gudmor og gudfar men bare faddere. Men jeg vil kalle de gudmødre. 

Så kan dere kose dere med bilder av dagen: 

















DÅPSBILDER HOS FOTOGRAF

  • 29.01.2012, 21:14

Jeg har ikke fått så mange bilder enda, men jeg tenkte at jeg  kunne komme med en liten smakebit av bildene vi tok hos Thea i dag. 
For første gang så var Mie utrolig blid mens vi var der, og det er faktisk ikke så ofte hun er! Haha! Omtrent hver gang vi har vært der, så har hun skreket og skreket som bare det, men denne gangen så smilte hun og var super blid. Det ble ganske mange fine bilder av henne.

Da blir det fine dåpstakkekort etter hvert.  Det gleder jeg meg veldig til. Ellers så viste Thea meg litt om hvordan man bruker mac og sånn. Ting som jeg ikke helt skjønte. Da lærte jeg heldigvis noe nytt i dag også. Veldig morsomt. Selv om det ikke er alt jeg skjønner enda, så angrer jeg ikke ett sekund på at jeg kjøpte denne macen, fordi jeg er utrolig fornøyd med den.

Ellers så ble det ganske sent på lille Mie i dag, så hun er akkurat kommet seg i seng, blid som bare det.  Lille solstråla vår. Ble ikke noe grøt i kveld, så må sikkert opp noen ganger i natt. I morgen skal vi skjerpe inn på rutinene våre igjen, fordi de har sklidd helt ut i det siste. I morgen er det opp tidlig, sove ute i vogna og få litt orden igjen. Det blir godt.


Noen av bildene.

Hva synes du?:)



 

DEL 2 - DÅPSBILDER

  • 29.01.2012, 15:13


Tante Johanne som også er fadder og Mie.


"Tante Maya" og Mie


Litt av maten


Slik så bordpynten ut. Dette var på langbordet, så der hadde vi en stor bukett med blomster, mens på de andre bordene var det bare små buketter :)


Dåpsbarnet måtte ha litt mat.

Jeg vet at bildene mine ikke er merket, men fikk ikke lastet opp de som var merket, så det får gå denne gangen! :)
Dessuten klikker det alltid etter at jeg har lastet opp så mange bilder. Nettet her er ikke akkurat det beste det heller da. Der ligger nok mye av forklaringen. 

Hva synes du om bildene?
 

 

DÅP - DEL 1

  • 28.01.2012, 03:07

Da har jeg endelig klart å  få lastet opp noen bilder fra dåpen. Fikk ikke lastet opp alle som jeg hadde tenkt å laste opp, så får dele det opp i flere deler, siden nettet er veldig tregt, og det vil ta lang tid når man kommer til et visst antall bilder. Jeg hadde selvfølgelig håpet på å få med alle, men det får bli senere! Her kommer det ihvertfall noen bilder!

Kan jo også fortelle litt om dåpen da. Vi hadde en utrolig fin dag, selvom jeg synes det kanskje var litt surt at det omtrent bare var Joakim sin familie som kom. Men det har jo sine grunner det også, er forståelig at min familie ikke kunne reise så langt for bare noen timer i dåp. Og det er heller ikke meningen at de skal trenge å legge inn på hotell eller leie hytte for å komme i dåp, det skal jo ikke koste noe akkurat!  Men det var koselg likevel. Veldig godt å være ferdig med det ihvertfall!

Fikk litt hetta rett før vi skulle inn i kirken fordi Mie ikke sluttet å skrike og hun og den andre babyen skrek omhverandre, og jeg så for meg en skikkelig flau gudstjenste med en skrikende baby, men det gikk veldig greit så fort vi kom inn i kriekn. Og hun var rolig hele tiden, smilte til og med til presten da han tok vann i hode hennes. Og når hun var ferdig døpt sov hun resten av gudstjenesten! Så det gikk veldig fint for seg ihvertfall! :)

Eller så så var den veldig koselige lokaler og litt moro at alle tok med seg bordkortene sine hjem faktisk. Ellers så fikk Mie masse fine gaver og det var masse god mat og masse gode kaker i dåpen! Så en flott dag alt i alt. 

 


På vei inn i kirken. Kosekluten og sutten måtte hun ha med.


På mammas fang og følger med under gudstjenesten.


Tante Joahnne bar frem.


Her vises Mie frem til menigheten. Hun snakket til og med litt tid folket. 


Her er Mies stolte faddere, Irene, Johanne, Martin og Evelyn. Fire mennesker jeg er sikker på kommer til å ta vare på Mie!

Fler bilder komme i morgen håper jeg !

Hvordan var deres dåp?
Hvordan var barna i kirken?
Hva synes du om bildene? 

 

PROBLEMER MED BLOGG

  • 24.01.2012, 10:57

Jeg hadde skrevet et kjempelangt innlegg i går om dåpen med masse fine bilder og da jeg postet det kom det opp at det skjedde en feil når det skulle postes, så jeg prøvde jo hundre ganger og skrev innlegget ihvertfall tre ganger, og det gikk ikke, så jeg ga helt opp til slutt, så det kommer heller et innlegg senere i dag. Først har jeg en leilighet som virkelig trenger å ryddes for her ser det virkelig ikke ut. Har også en hau med flasker som skal vaskes og kokes. Så jeg ahr nok å gjøre i dag, og jeg må nesten komme meg i gang for akurat nå har jeg super mye motivasjon også så da bør man vel komme i gang før jeg mister motivasjonen.


Smakebit av dåpen.

Hadde du problemer med bloggen i går kveld?

DÅPSFORBEREDELSER

  • 20.01.2012, 02:33

I dag tok vi oss en skikkelig shopping runde i Lillehammer og fikk kjøpt med oss nesten alt vi trenger til dåpen, så nå er vi godt i gang, kvelden gikk bort i å lage bordkort, og endelig er vi ferdig!  Vi mangler bare noen småting før alt er helt klart og vi kan senke skuldrene og få dåpen overstått! Det skal bli utrolig godt kjenner jeg!


Som dere ser så ble det en del rot av å lage bordkort, men det får ligge til i morgen for nå skal vi forste oss i seng så vi rekker å sove før Mie er klar for å stå opp. Hittil  i natt har hun ikke våknet enda så vi får nesten prøve å sove litt vi også! I morgen er planen at vi skal få kjøpt inn siste rest til dåpen også kommer det besøk utpå kvelden.

Fler som holder på med dåpsforberedelser?

Om meg

Ronja Åsen

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no