Ronja Åsen

- Mamma.Student.Samboer.Interiør -
 • DIY
 • Gave til en som har alt

  • 18.10.2017, 09:33

  Grunnen til at vi var i Trondheim i helgen var fordi min svigerfar nettopp har fylt femti år og siden han ikke ønsket noe stort selskap ville han heller be med seg barn, svigerbarn og barnebarn på tur. Noe som selvsagt er veldig hyggelig. Så vi var så heldige at vi fikk alt spandert av opphold og reise. 
  Men når man blir femti år, eller når man fyller år generelt, men spesielt når man er voksen, etablert og tjener egen penger så har man som regel det meste. Og det er da vanskelig å finne på gaver til voksne. Spesielt når det er en gjeng med studenter som skal spleise på gave. Så kan det ikke være for dyrt og det er jo ikke noe moro å bare pakke inn noe for å pakke inn noe heller. Så da måtte vi prøve å være kreative.

  Jeg hadde for en god stund siden funnet et bilde av et kort på facebook som jeg sendte til Joakim, han hadde videre sendt det til sine søstre. Og vi ble enige om at et slikt skulle vi lage, bare av vår egen versjon da. Og det falt i smak hos bursdagsbarnet tror jeg. 
  Vi kjøpte inn det vi trengte på rema, nille, mix og ark. Og diktet utifra det vi fikk kjøpt av godteri og sjokolade. Så her kan dere se resultatet. Kanskje en idé til noen du vet fyller år snart og som har alt?

 • DIY
 • Diy-Lys i norgesglass

  • 28.05.2017, 20:24

  Hallo.

  Jeg tenkte jeg skulle lage et lite Diy-innlegg til dere. Jeg får innimellom slike veldig kreative ideer i hode mitt og må bare prøve det ut.
  Det siste jeg fikk for meg var at jeg skulle bruke alle lysrestene mine på å støpe egne lys i norgesglass. Jeg har aldri støpt lys før og aner egentlig ikke hvordan man gjør det heller. Jeg googlet bare raskt hvordan man kunne smelte stearin, men ikke noe mer enn det. Det gikk nesten slik som jeg hadde tenkt da. Men her kommer ihvertfall et lite innlegg på hvordan jeg gjorde det, også må jeg bare si: Ikke klipp veka for tidlig, og etterfyll når det har tørket helt. Da vil resultatet bli veldig bra.

  Okei dette trenger du:


  En kjele/evetuelt hermetikk bokser så du slipper å vaske kjelen og lysrester.


  Veker. Jeg kjøpte mine på panduro, men man kan også bare bruke hyssing og eventuelt et kronestykke i bunn så den holder seg nede.

  Og Noe å ha lysene i, jeg brukte norgesglass, 0,4 liter.

  Så slik gjorde jeg det:

  Jeg begynte med å knekke og dele opp lys-restene så de skulle smelte raskere. Tok så å la alle bitene i kjelen. Og rørte litt rundt. Det smelter ganske raskt. 
  Jeg ville ha helt hvite lys, men ellers så kan man tilsette konditorfarge om man ønsker andre farger på lysene.   Mens stearinen smeltet gjorde jeg klar glassene med veken oppi. brukte en grillpinne som vekene var surret rundt når de holdt seg sånn ca rett i glasset.   Så helte jeg stearinen oppi.  Jeg trodde og da at det bare ville stivne akkuratt sånn det var, men starin synker altså sammen når det stivner, så jeg burde ikke klipt veka så tidlig, for da kunne jeg bare smeltet litt tid og etterfylt. Men da vet jeg det til nestegang, og hvis DU har lyst til å lage noe lignende så vet ihvertfall du det. Men det blir nok ikke siste gangen jeg prøver ut dette.

  Resultatet:


  Ha en fin søndag kveld videre og en riktig god kommende uke. Denne uka begynner jeg på skolen!    

 • DIY
 • DIY - LYSKULE

  • 25.10.2013, 21:24

  Hei.

  Jeg er medlem i en interiøsgruppe på facebook og der får jeg utrolig masse fine tips hele tiden. Men en ting som har vært veldig populært der har vært å lag egene lyskuler. De kan minne litt om de som kommer fra "perfect home". 
  De ser mye enklere ut å lage enn det de var. Jeg og Joakim lagde en for en stund siden, og til at det er den første vi lagde er vi veldig fornøyde. jeg glemte selvsagt å ta bilder undervei om hvordan jeg gjorde det, men jeg tenkte jeg skulle lage to nye senere, men jeg trenger med lim for å lage fler.
  Det du trenger for å lage slike kuler er egentlig ikke så veldig mye, men du bør lage det et sted det kan vaskes godt etterpå, for det er litt grisete arbeid.

  Du trenger:
  - Tapetlim eller utvannet trelim(50/50)

  - Hyssing/garn

  - Lyslenke

  - Ballonger

  - matolje

  Jeg har brukt gigantballonger fra Europris fordi de at blir helt runde. Du blåser de bare opp i ønsket størrelse. Blir veldig fine. Som sagt skal jeg komme med bilder ´punkt for punkt når jeg skal lage andre.  Men det du gjør er :

  * Blåser opp ballongen i ønsket størrelse

  * Smører den inn med olje (dette for at limet ikke skal feste seg i selve ballongen)

  * Ta lim på tråden og surr den rundt ballongen i ønsket mengde

  * Heng ballongen til tørk. Viktig at den blir helt tørr så den ikke detter sammen)

  * Sprekk ballongen når den er helt tørr

  * Fest lyslenken inniballongen. Jeg knøt den fast langs kanten inni kula. Derfor viktig å lage et hull i bunn av ballongen.


  Slik ble min lyskule ferdig.

  Hva synes du?
   

  Om meg

  Ronja Åsen

  Søk i bloggen

  Kategorier

  Arkiv

  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no