Ronja Åsen

- Mamma.Student.Samboer.Interiør -

Avskjedsgave

 • 04.07.2017, 14:39

For veldig lenge siden, fant jeg ut at den dagen Mie sluttet i barnehagen ønsket jeg at vi skulle gi barnehagen en fin avskjedsgave. Jeg tenkte først at alle de ansatte på avdelingen til Mie skulle få en liten ting hver og et fint kort. Men så fant jeg ut at nei, de har sikkert allerede fått haugevis med kopper, kort og vinflasker. Så jeg kjente at jeg ville vi skulle gi noe felles til hele barnehagen. Noe alle kunne ha gleden av. Spesielt enkelte var det ikke. Men jeg googlet, lette i facebook grupper og blogger. Først var jeg inne på tanken på å gi et frukt tre, men så så jeg at det var noen andre som hadde gitt det. 

Jeg tenkte hele tiden på at jeg ønsket å gi noe som var spennende med tanke på at det er en naturbarnehage. Så en dag dukket spørsmålet opp i en gruppe på facebook, hvor noen spurte om hva man kunne gi. Blant alle kommentarene der kom jeg over at noen hadde gitt en annen naturbarnehgae et innsektshotell. Og jeg falt veldig for ideen. Det er jo kjempespennende for barna å kunne følge med på hvem som har flyttet inn i "hotellet". Og ikke minst så er de jo veldig dekorative og jeg tenkte at det garantert ville falle i smak i en naturbarnehage. Så da begynte jakten på et fint innsektshotell da, og jeg må si jeg er rimelig fornøyd med resultatet. 

Jeg laget også et "kort/bilde" fra Mie til alle i barnehagen. dette har jeg funnet masse inspirasjon til også på google og facebook, og det traff meg så i hjertet at jeg tenkte at det var noe jeg bare måtte lage. Og jeg ble veldig fornøyd med dette også. Uansett, under her kommer det bilder av avskjedsgaven fra Mie til barnehagen. 
Ga du gave til barnehagen/ansatte, når ditt barn sluttet i barnehagen?
Isåfall, hva ga du/dere?

 

Barnehagebilder

 • 22.06.2017, 11:25

For en liten tid tilbake var det tid for fotografering i barnehagen. Dette er ofte er høydepunkt for mange foreldre. I år var det ekstra stas for oss fordi det i tillegg til portrett-foto skulle tas søskenbilder av jentene. Vi var litt redd en stund for at det kanskje ikke ble noe bilder av jentene sammen og av Othilie, fordi Othilie hadde vært dårlig noen dager før bildene. Men heldigvis så ble hun frisk igjen til bildene skulle tas. 

Jeg har alltid vært veldig imponert over fotografer i barnehager, tenk å faktisk klare å få til brukbare bilder av så mange barn. Jeg får jo nesten ikke til å ta bilder av mine to en gang som der passe normale ut. Så jeg synes alle fotografer som tar på seg slike oppgaver fortjener en klapp på skulderen.
Jeg gleder meg veldig til bildene kommer i posten så vi kan se på alle sammen i god kvalitet. Da lover jeg å dele bildene med dere. 

Gult er kult- nytt regntøy

 • 10.08.2014, 20:16

Hallo.

I morgen er ferien slutt for Mie og hun skal tilbake igjen til barnehagen etter noen uker hjemme. Jeg tror hun er veldig klar for barnehagen igjen. For helt ærlig kan det bli ganske fort kjedelig for hun og bare være hjemme med oss. Vi har ikke vært på noens speiell ferie i år og siden jeg enda ikke har klart og ta denna billappen så får jeg heller ikke gjort så veldig mye spennend med hun. Men vi har vært på noen småturer og vi har også kjørt båt med hun. Regner med at ferien neste år blir litt mer spennende, da vil vi nok ha ferie begge to og da drar vi sikkert på tur et eller annet sted.

Men tilbake igjen til barnehagestart igjen. Mie har fått nytt regntøy til barnehagestart og det er helt gult allt sammen. Men har lenge ønsket meg helt gult regntøy til Mie, fordi jeg synes det er utrolig kult. Så når hun skal til barnehagen så er hun helt gul, fra topp til tå. Så i kveld skal jeg merke tøyet hennes og legge det klart til Joakim skal levere hun i morgen.
Jeg er veldig spent på hvordan det skal gå med barnehage start ettersom hun har sluttet bleie i ferien så blir det spennende og se hvordan det går de neste ukene og om det blir mye uhell eller ikke.

Gul sydvest og gule regnvotter fra Didrikson kjøpt på xxl

Gul regnjakke og gul regnbukse fra H&M

Gule støvler fra kavat kjøpt på brandos.no 


Hva synes du om regntøyet?
Hvordan gikk det da ditt barn sluttet med bleie og begynte i barnehagen?

#mammablogg #ungmor #mamma #regntøy #gult #kult 
 

Barnehagebildene 2014

 • 26.06.2014, 12:24

Mie har for første gang tatt barnehage bilder dette året. Siden de ikke tar bilder på høsten i abrnehagen til Mie så tok de i slutten av mai. Jeg var veldig spent på hvordan de kom til å se ut, men tanke på at hun ikke er så veldig glad i å stå foran kamera om dagen så jeg så ikke akkurat for meg at bildede skulle bli så veldig bra.
Så da vi fikk bildene ble jeg så utrolig overasket. Det er jo utrolig bra. Jeg virkelig elsket de og aner ikke hvilket bilde vi skal velse. Kan hense jeg heller må ha fler små i en ramme enn å ha bare et stort bilde. Det er www.fotoforalle.no som har tatt bildene og de burde få mer enn nok skryt som har fått vår unge til å smile slik på bilder.  

Bildene er bare lånt fra siden dems men skal bestille de ganseke snart. Må bare skryte av den utrolig fine ungen min som jeg er så utrolig stolt av. 
´


Hvordan var barnehagebildene til ditt barn?
Tar de bilder på høsten eller våren?

#bilder #barnehage #mamma 

Karneval og oppsummering

 • 06.03.2014, 21:36

 Hallo.

Nå er det en god stund siden jeg har blogget og jeg har fått masse forstpørsler fra de rundt meg om jeg ikke snart skal blogge igjen. Så jeg tenkte jeg skulle prøve å skrive et blogginnlegg nå da. Jeg er mye sliten om dagen. Jeg har begynt som lærling i hjemmesykepleien eller HBT Hjemmebasertetjenester som det heter. Jeg trives veldig godt men dagene er slitsomme og går i ett. Heldigvis har jeg Joakim som lar meg sove litt på ettermiddagen noen dager. Vi har også vært mye syke i det siste og Mie har slitt litt med hoftene. kan skrive et eget innlegg om dette i morgen eller snart.
Vi lå nesten hele januar med lungebetennelse og det har tatt lang tid å komme seg igjen synes jeg. Sist uke malte vi soverommet og kjøpte oss litt nye soveromsmøbler, torsdagen fikk jeg omgangssyke og ja, slik har det gått.

Grunne til at jeg blogger lite er altså rett og slett bare fordi jeg er så utrolig sliten. Men jeg savner det og synes det er koselig at det er andre som også savner bloggeingen min.

Jeg tenkte jeg skulle vise dere noen bilder av Mie som var på kanrval i midten av februar i barnehagen. Mie var pippi som dere sikkert ser. Vi kjøpte spay på frisørsalong som vi sprayet håret med og hadde ståltråd i flettene. Hun synes selv hun var veldig fin og hun fikk masse fine kommentarer på kostymet.  

Har jeg noen bloggere enda?
Har ditt barn hatt karneval- isåfall hva var det?

#mamma #mammablogg #ungmor 

Nissefest i Barnehagen

 • 10.12.2013, 21:23

Hallo.

Dagen i dag har vært veldig lang for oss alle sammen tror jeg og det er ikke mange timene til vi kryper under dyna alle sammen tror jeg. Vi var ute av dørene i dag kvart på syv og Mie var førstemann i barnehagen. Jeg får alltid så dårlig samvittighet når dagene er slik som i dag. Hun var førstemann til å komme og nestsiste til å dra. Desverre er noen dager slik men det er ikke så godt, for i dag hentet vi en veldig sliten og slapp Mie som nesten ikke hadde sovet på dagen fordi bamsen hennes ikke var med. Og hun hadde våknet og ville ha bamsen sin men den var ikke der. Den hadde Joakim desverre glemt på vei ut døra på morgningen. På jobben hadde jeg en ektra lang dag og slik er alle tirsdager. Det går jo veldig greit. Men det er synd på Mie. Joakim hadde også lang dag.

I barnehagen i dag har de hatt nissefest og alle barna skulle kle seg ut som nisser. Mie var også sminket i kinnene og var så stolt da hun kom i barnehagen. De har hatt besøk av nissen og avdelingen fikk julegave av nissen. Nemmelig en såpeboblemaskin, det tror jeg kommer til å bli utrolig moro for Mie ELSKER såpebobler.
Jeg tror nok at det har gått litt hardt for seg for i kveld var hun veldig sliten og hun har også fått litt feber. Håper det går fort over igjen for det er mye spnnende som skjer i barnehagen om dagen.


Vakreste jenta i hele verden:) Bildene er tatt i barnehagen:) 

Har ditt barn vært på nissefest eller annet "julemoro" i barnehagen?
 

#nissejente #jul #snartjul #barnehagen #mamma #ungmor #mødre #mammablogg 

FØRSTE FORELDRESAMTALE

 • 04.11.2013, 23:54

Hei. 

I kveld har jeg vært på jobb. Jeg har i hele dag trodd at det var tirsdag så det er egentlig veldig skuffende at det "bare" er mandag. Denne uken blir veldig lang siden jeg har arbeidshelg også. Men når denne uka er over har jeg fri både mandagen og fredagen +helgen. Det ser jeg frem til. 

Ellers i dag har vi vært på vår aller første foreldresamtale i barnehagen. Det er jo alltid spennende å høre hvordan barnet ditt er i barnehagen for der ser du jo ikke barnet ditt annet enn ved henting og levering. Det var jo selvsagt ikke noe negativt om Mie, og det er jo veldig godt å høre. De hadde merket veldig fremgang i språket og det merker vi jo hjemme også. De har også merket at hun leker mye mer med de andre barna, samt at hun viser mer interesse for de andre barna i barnehagen.
Hun spiser også mye bedre der og er flinkere til å si hva hun vil ha. De var også veldig fornøyde med klesvalget hennes og hun var alltid fint og praktisk kledd. Samt at hun alltid var fint ordnet på håret så det ikke plaget hun. Mie har også fått seg to små flørter i barnehagen, to yngre gutter hun både leier, kysser og koser med. Hun er ikke vert vandt med andre barn siden det bor veldig lite barn i nærheten og vi ikke kjenner så mange med småbarn, derfor har de satt et ektra fokus på at Mie skal lære et godt samspill med andre barn. Og det funker visst veldig bra. Hun leker mye i dukkekroken med noen av de andre jentene og er opptatt av babydukkene og lekekjøkkenet de har i barnehagen. 
Vi merker jo veldig godt at hun trives veldig godt vi også, for hver morgen så er hun klart for enten å dra i barnehagen eller dra til mormor. Og det synes barnehagen var veldig godt å høre at hun trives. De har nok også sett det iogmed at hun aldri vil være med hjem når vi skal hente hun. Det er også veldig godt for oss foreldre og vite at hun trives så godt.


fineste jenta vår <3

Hvordan var det førstegang dere var på foreldresamtale?

#foreldre #stolte #mammablogg #flink #jente 

FØRSTE UKEN + MORMOR HELG

 • 22.08.2013, 21:39

Hallo alle sammen.

Blitt noen dager med fravær her på bloggen. Men nå er jeg tilbake igjen håper jeg. Vil egentlig bare oppdatere dere om hvordan det første uka i barnehagen har gått for Mie. For i dag er det en hel uke siden hun begynte der. Men hun har jo vært der alene alle dagene denne uken, og det har gått utrolig bra. Og det er veldig godt.
Når vi leverer hun har hun nesten ikke tid til å si hade til oss. Hun er nemmelig helt besatt av å huske i barnehagen så hun løper ned til huska så fort hun kommer dit, og det har visst vært litt triste perioder også, iogmed at hun må vente på tur innimellom. Det er jo liksom ingen her hjemme hun må dele med og vente på tur med, så hun er ikke så vandt med det. Mne hun lærer nok etterhvert. Hun trives ihvertfall veldig godt og hyler like mye hver dag når vi skal hente hun. Hehe. Hun spiser ikke så veldig mye i barnehagen men Mie spiser generelt veldig lite hjemme også, hun har rett og sleett aldri vært glad i mat så det er noe vi er vandt med. Men hun legger på seg det hun skal så ingen fare.

I dag hadde hun også sovet veldig godt i barnehagen, og det er veldig bra, for i går ville hun nemmelig ikke sove der, og det merket vi etter vi hentet hun. For hun var ikke speislet koselig her hjemme kan du si. Hun var mer eller mindre veldig ukoselig å ha med å gjøre. Da hun ble lagt klokken 19 sovnet hun før jeg var rukket å gå ut av rommet. så det er ingen tvil om at hun trenger å sove på dagen en stund til.

I dag  var min mamma med og hentet Mie i barnehagen og det synes Mie var stas. Eneste var at hun synes det var veldig trist å dra fra huska. Men da vi sa vi skulle hjem til mormor og Theodor(katten til mamma) var det veldig morsomt. Og der koser hun seg jo alltid. Og når mormor i tilegg disket opp med pølser til middage da er det supert da. For pølser er livretten til Mie. 
I morgen er siste dagen i barnehagen før helg og i helgen skal Mie kose seg hos mormor. På lørdag blir hun hentet av mormor og skal vær med på et "mormor arrangement" det er bare for mormorer og barnebarn. Så skal Mie sove hos mormor etter det. Det blir nok veldig koselig tenker jeg.
Mie koser seg jo alltid sammen med mormoren sin.


Litt random bilde fra arkviet mitt, siden jeg ikke har vært så flink med kamera i det siste. Skal prøve å bli flinkere.


Hvordan er deres uke vært? 

ANDRE DAGEN I BARNEHAGEN.

 • 16.08.2013, 20:38

Andre dagen i barnehagen, gikk kjempe fint. Jeg og Mie gikk opp til barnehagen og det var utrolig tungt siden det var veldig lite luft i dekkene på vogna så jeg må huske å fylle de med luft før vogna skal opp i barnehagen. 
Vi var i barnehagen rundt halv ti og da var de andre barna ute enda så da gikk vi inn i garderoben og tok på Mie litt regntøy siden det var vått ute. Så gikk Mie ut og jeg gikk inn og fylte opp kurven hennes på stellerommet med bleier og vårservietter.
Så fik jeg lagt en lue og et par votter i kurven hennes i garderoben, tenker jeg tar med litt skift og utetøy på mandag når hun skal være der hele dagen. Etter at hun var gått ut gikk jeg ut og latet som jeg skulle gå, sa hade og hun vinket til meg. Men egentlig gikk jeg bare opp på avdelingen og satt der, siden jeg skulle være i nærheten. Så jeg satt på avdelingen og heklet mens Mie var ute og lekte. Siden det er en naturbarnehage så er de ute så mye som mulig så da var de ute hele dagen i dag siden det var opphold. De spiste også ute men siden Mie ikke er noe spesielt glad i mat så gikk det ikke så veldig bra. Men håper de finner en tenknik på å få i hun litt mat. Kanskje spiser hun bedre når de spiser inne. Hvem vet. Det gikk ihvertfall veldig bra og hun gråt bare et par tre ganger av småting og sympati for andre unger som gråt. 
Når det var tid for å sove trillet jeg og Mie hjem og hun ble veldig glad for å se meg da jeg kom ut og hentet hun, og hun sovnet rimlig kjapt da hun kom i vogna. Var nok litt vemodig og se ungen sin gå rundt og leke og ikke få leke med hun,men det er nok en vane sak. Jeg tror ihvertfall Mie kommer til å kose seg masse!

Etter barnehagen fikk vi et lite besøk av mamma før Joakim kom hjem og vi spiste middag. Etter det har jeg og Mie lekt litt ute mens Joakim var super husfar og ryddet litt inne. Er ofte greit om en tar med seg ungen og den andre tar seg av leiligheten og rydder den. Nå har Mie spist, dusjet og er lagt i senga og jeg tror hun sovnet gasnke fort. Mye nye inntrykk om dagen og uvandt å være så mye ute.

Tok ikke noe bilder i barnagen i dag men her er litt andre bilder som vi tok ute i stad.


Gøy med dyp vanndam.


Hun løp frem og tilbake i vannet.


Så smakte hun på rips.


Og det var litt surt..


Så husket vi litt. Har lært seg sånn "stor" huske i barnehagen.


Mie tok seg et bad i bassenget sitt også hun likegodt.... hehe


Så dumpa vi litt.


Og spiste litt rips igjen før vi gikk inn.

Hva har du gjort i dag?

FØRSTE DAG I BARNEHAGEN

 • 15.08.2013, 16:36

I dag har Mie hatt sin første dag i barnehagen og det gikk utrolig bra. Vi møtte opp i barnehagen halv ti som avtalt og ble utrolig godt motatt. Det kom masse ansatte og alle barna kom for å hilse på " den nye jenta". Mie ble veldig sjenert med en gang men etter at vi hadde vært litt inne på avdelingen og lekt litt alene sammen med en liten ny gutt så gikk vi ut og da synes hun det var veldig stas. 
Hun er heldigvis vellig tillitsfull og koste seg veldig sammen med de ansatte i barnehagen, hun tok kjapt tak i hånda dems og skulle ha de med seg dit hun ville, og det var helt greit at de løftet hun eller hjalp hun. Hun skulle også prøve å spise der men Mie synes det var alt for mye spennende som var rundt der så hun fikk ikke til å spise der. Hun er jo generelt ikke glad i mat heller så det kan bli en utfordring at de får i hun nok mat. Er ikke så let med bare to tenner heller.

I morgen skal hun leveres også skal jeg holder meg litt i bakgrund, Regner med at det kommer til å gå veldig bra. Og på mandag skal hun være i barnehagen alene og da skal hun også prøve å sove luren sin der. Regner med at det vil gå bra. Og heldigvis har jeg ferie helt frem til den 28 så da blir det en veldig myk overgang fra å bære være hjemme til å være i barnehagen. Regner med at dette vil gå veldig bra. Jeg synes nok det er mer vemodig enn det Mie synes det er.
Og i morgen skal heller ikke Joakim være med så da er det bare meg og Mie der, og da skal jeg sette meg litt vekk fra henne og gjøre meg litt yselig med likevell være i nærhten.


Klar med sekken på seg. 


Fine store lille jenta mi.


Mie fant fort noe å leke med i barnehagen.


Her er Mie og hun som er hennes primær, det var hun som tok i mot Mie. Mie tok fort hånden hennes og ville ha hun med på lek.


Her hadde hun fått mat, men hun spiste ikke så veldig mye av den. 

Hvordan hadde barnet ditt det i barnehagen?
Og hvor gammelt var det da det begynte? 

 

FORBEREDELSER

 • 17.07.2013, 21:53

Det har liktsom gått opp for meg at Mie straks begynner i barnehagen og at jeg må begynne og forberede litt til det liksom.
Barnehagesekken har vi jo hatt klar en stund, men vi har enda ikke merket noen klær, eller sko osv. Jeg hadde jo ikke en gang navnelapper å bruke. Men etter hendelsen på stranda hvor vi fant et par sko med navn i så jeg viktigheten av det og bestilte merker osv samme dagen. Jeg var også så lur at jeg tenkte å bestille barnehagesutter, det vil altså si at jeg har bestilt smukker med navnet til Mie på så de i barnehagen vet hvilke smukker som er hennes.
Jeg har også fått bestilt navnelapper og skolapper så jeg har allerede fått navnet alle skoene hennes og jakkene hennes. Så skal jeg prøve å bli flinkrere til å merke alt som er nytt. og etterhvert som det blir kjøpt osv. Jeg har bestilt merkelapper som bare klistres på og som ikke strykes, rett og slett fordi jeg er for lat til å stryke. Men jeg har hørt utrolig mye positivt om disse lappene og at de holder vask etter vask. 
Så jeg håper det stemmer. Om noen har noen forslag til mer som må merkes så skrik ut. Har tenkt til å merke vannflaskene hennes. Matbokser trenger hun ikke.


6 sutter med navn på.


Mie likte de ihvertfall


Slik ser merkelappene ut.


Slik ser den ut.


Skolapper

Skolapp i skoen.


Merker du klær og sko?:) Hva mer merker du? 

FÅTT BARNEHAGEPLASS

 • 26.04.2013, 22:53

Vi søkte barnehageplass til Mie i mars og fikk i forrige uke beskjed om at vi hadde fått plass. Vi var veldig heldige og fikk den plassen vi hadde håpet mest på. Vi angret nemmelig litt på plasseringene våre på søkelista etter fristen var gått ut, vi ville endret på første og andre plassen. Også var vi heldige og fikk andre plassen, altså den vi faktisk ville ha da. Det var jo veldig moro.
Så den 15.august begynner hun i barnehagen. Vi håpet egentlig at hun fikk plass fra den 1.august. Men vi får det vel til å gå selvom hun får den 15. også.
Ihvertfall, barnehagen hun begynner i er en naturbarnehage så de er utrolig mye ute og på turer osv. Det er derfor veldig viktig at hun har nok klær og klar som er slitesterke, derfor blir det noen rundet på nettet fremover hvor vi kommer til å lete etter kupp osv. Vi går nok for reima dresser og tilbehør osv. Så det blir mye shopping fremover. Jeg er jo helt blank på dette barnehage greine. Så om noen av dere har noen gode tips til hva man trenger når barna går i barnehager. I dag har ihvertfall Mie fått seg barnehagesekk i dag, og det var hun veldig fornøyd med, selvom det var veeeldig mye annet hun også ønsket seg inne på xxl. 

Tenkte jeg skulle legge ut en liste over ting vi trenger til barnehage start, så kan evetuelt dere som har litt erfaring fra barnehage gi meg noen tips. Regner jo med at vi får en slik liste eller noe av barnehagen når det nærmer seg, men jeg liker å være godt ute.
Har dere noen tips til noe mer vi trenger?
Skal ditt barn begynne i banrehage til høsten?

SØKT BARNEHAGEPLASS

 • 11.02.2013, 11:11

ÅH hjelpes. Da har jeg søkt barnehageplass for Mie til høsten som kommer. Vi er jo så heldige at vi har hatt muligheten til å ha hun hjemme helt frem til sommeren med god hjelp fra Mies mormor og andre. Men til høsten regner jeg med at hun vil trenge litt mer lek og moro i hverdagen og hun kommer nok til å synes at barnehage er supert. Hun elsker jo andre barn så det blir nok toppen for hun. Litt værre for mammen hennes som helst kunne ønske hun skulle være lille babyen min hele livet. 
Men dette er jo ikke før i August da heldigvis, så det er jo en god stund til enda.(selvom jeg vet tiden kommer til å gå veldig fort)
Jeg har et håp om at jeg skal prøve å få tatt meg tre uker ferie rundt den tiden Mie begynner i barnehage, så hun får en rolig start i barnehagen og en my tilvenning. Det vil jo være noe helt nytt for hun.
Kjenner nesten jeg blir litt småkvalm av tanken på at noen helt fremmede skal passe på mitt barn mens jeg er på jobb, men det vil nok gå veldig greit regner jeg med. De er jo ikke helt tilfeldigemennesker heller og det er kjente gode barnehager vi har søkt på. Så dette blir nok greit.
Kjenner jeg prøver å berolige meg med at dette blir veldig artig for Mie og jeg prøver å tenke på at hun trenger jo ikke å måtte være der hver eneste dag selvom vi har søkt 100% plass til hun. Hun kan jo være hjemme med meg eller Joakim de dagene vi har fri, eller kanskje mormoren hennes vil ha hun en dag innimellom. Så etterhvert nå så må Mie begynne å ønske seg barnehage ting, som barnehage sekk, drikkeplaske, matboks osv. Det blir nok veldig bra og en helt vandelig del av hverdagen vår etterhvert. Bare litt uvant for mammaen hennes det første tiden. Hun kom jo nettopp til verden og nå er hun snart halvannet år alt!

 
Meg og Mie under et døgn etter fødsel <3

Når begynte ditt barn i barnehage?
Hvordan taklet du at barnet ditt begynte i barnehage? 

Om meg

Ronja Åsen

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no