Ronja Åsen

- Mamma.Student.Samboer.Interiør -

Helgen

  • 14.08.2017, 13:07

Den store vaskedagen her I dag. Jeg og Othilie satt i sofaen i stad jeg jeg brått så en edderkopp som kom frem fra under sofaen. Da slo det meg at det. nok var en stund siden jeg hadde vasket bak der, så da ble det til at jeg dro frem sofaen og tok av alt trekket samtidig. Og om det var behov? Skal jeg love deg. Helt ekstremt mye leker, strikker, hybelkaniner, sutter og diverse under sofaen. Og det er en så himmelsk god følelse og vite at alt bak sofaen faktisk er helt rent bak og under sofaen. Selvom det også er litt kjedelig å ha slitt seg gjennom den delen også er det faktisk ingen andre enn jeg som verken ser eller vet det.  Men sånn er det jo med mye rengjøring da. 

Othilie er enda hjemme med vannkoppene sine, det er fler av de store som har tørket inn i løpet av natten og jeg håper vi nå går mot at hun snart blir frisk. Formen hennes er jo helt på topp, så det skal man ikke si noe på. Det har *bank i bordet* gått helt problemfritt for seg egentlig med disse koppene. Men om natten er hun endel plaget med kløe. Men hun må nok likevel være hjemme hele denne uken før hun kan gå i barnehagen igjen. 

På lørdag var jeg og Mie hjemme hos ei Mie begynner i klasse med. Hun kjente ingen av jentene hun begynte med og ville derfor invitere alle jentene for at ikke alle ansiktene skulle være helt ukjent. En veldig lur ide, vi foreldre var også der, og det var også hyggelig for meg å bli litt bedre kjent med noen av de andre mammaene og pappaene i den nye klassen. 
Ellers i helgen har Mie hatt overnattingsbesøk, og i går var vi på kino, og så på Ballerina. Jentene var veldig fornøyde med det. 

Håper dere har hatt en fin helg og får en fin uke. I morgen begynner skolen for både Joakim og meg og det blir spennende :)

Siste dagen

  • 07.07.2017, 21:54

Så var kapittelet "barnehage" slutt for Mie. Utrolig rart å skulle ta med seg alle tingene hennes hjem, og vite at vi aldri skal legge noe tilbake igjen i hennes hyller i barnehagen, at vi aldri igjen skal møte Mie i porten i barnehagen. 
Hun kommer jo garantert til å være der noen ganger igjen, med tanke på at hun er med å henter Othilie. Men hun selv skal aldri dra dit igjen for å være der en hel dag. Og det føles så enormt merkelig ut. Hvor ble tiden av? Hun startet jo nettopp, og nå er du ferdig med siste dagen. 

Mie selv er nok ikke helt klar over hva det vil vi å slutte helt, for akkurat nå så tenker hun bare på at det er ferie og på alt vi skal gjøre i ferien. Men kan jo være at hun får en reaksjon når hun begynner på sfo om 3 uker. Mammaen er ihvertfall ikke klar, og blir nesten litt kvalm når hun tenker på at hun aldri skal tilbake som barnehagebarn. Tenk at JEG snart har skolebarn? Det er jo ikke mer enn 11 år siden jeg gikk ut av barneskolen, og nå skal jeg ha barn der selv. Utrolig rart. 


Første dagen hun skulle i barnehagen, 1 år og 10 måneder, og siste dagen 5 år og 9 måneder. 

Har du barn som starter på skolen i år?

 

Gi barna oppgaver hjemme

  • 05.07.2017, 15:22

Her om dagen mens jentene hoppet på trampolina tenkte jeg å benytte sjansen og vaske vinduene på utsiden. Det har jeg ikke gjort siden rett før jul en gang tror jeg. Det er rett og slett noe jeg synes er enormt kjipt å gjøre, selvom det egentlig ikke tar spesielt mye tid. Mie fikk raskt øye på at jeg begynte å vaske og hun spurte om hun kunne hjelpe meg. Min første tanke var at nei, hun gjør det jo i hvert fall ikke grundig nok, for ikke en gang jeg er spesielt flink til å svinge nalen over vinduene. Hun fikk derfor oppgaven av å vaske vindusbrettene, men hun var ikke helt fornøyd med oppgaven, for det hun hadde lyst til var jo å vaske selve vinduet og bruke nalen. 
Så da tenkte jeg at istedenfor at jeg skal bare få det unna kan jeg heller gjøre det til en gøyal aktivitet sammen med Mie. Så da fikk hun vaske alle vinduene først, også kunne jeg bare vaske helt lett over etter at hun alt da hadde vasket av det værste. Og vet dere, det ble en veldig hyggelig stund. Vi kosa oss faktisk ganske mye. Og Mie, hun var så stolt. Og ikke minst motivert for å gjøre mer. Så når vi kom inn ville hun gjerne få støvsuge rommet sitt, noe hun da selvsagt fikk lov til. 

Så, når er det egentlig for tidlig å begynne å sette opp faste oppgaver til barna hjemme? Jeg husker at jeg selv hadde en " kalender" på kjøleskapet, hvor vi fikk noen få kroner for enkle oppgaver hjemme, og når det var blitt noen kroner fikk vi utbetalt "lønn". Jeg tenker at det ikke kommer til å ta så veldig lang tid før dette er noe vi kommer til å gjøre med Mie heller. Jeg synes det er viktig at man tidlig lærer seg hvor penger kommer fra og hvordan man oppnår det. Og ikke minst, tenk for en mestring et barn føler når de har "tjent" egne penger.  

Når mener du at barn skal få oppgaver hjemme? 
Hvilke oppgaver mener du at en på nesten 6 år kan klare? 
 

Om meg

Ronja Åsen

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no