Ronja Åsen

- Mamma.Student.Samboer.Interiør -

Nøstebarn ulltøy

 • 09.09.2015, 22:32

God kveld.

Her har jeg blitt så og si helt frisk igjen, nå er det Othilie stakkars som får gjennomgå med skikkelig tett nese og  stygg hoste. Man føler seg så hjelpesløs når de er syke og så små. Er liksom ikke så mye jeg kan få gjort for hun heller. Hun sliter litt med å få spist også siden hun nesten ikke får pustet med nesen. Vi drypper med morsmelk om saltvann og bruker snørrsuger for å hjelpe hun.
Tenker jeg se gjennom natten hvoran formen er, så ringer jeg evetuelt legen i morgen om det ikke er noe bedre eller blitt værre.

Nå er det jo snart vinter og det betyr tykke dresser og vintertøy. Vi har helt siden Mie ble født sverget til Nøstebarn sine ullklær til å bruke til og fra barnehagen, tilogfra butikken osv. Da Mie var mindre brukte vi dressene som faste dresser. Så i år har det også blitt en nøstebarn ulldress som Othilie skal bruke i vinter, vi har dressen i nesten alle størrelser uten om den Othilie kommer til å bruke nå i vinter. Så da måtte vi kjøpe en til. Har også kjøpt tynn ull-lue, men tror kanskje jeg må kjøpe en litt tykkere også, også har hun fått sokker og votter. dette kommer til å holde hun varm i vogna på de kaldeste dagene. 

Ullsett fra Memini

 • 03.09.2015, 18:37

Hallo

Da har det blitt noen dager med fri fra bloggen, meg jeg gir meg ikke av den grunnen.
Mie er hjemme om dagen med skikkelig høst forkjølelse, stygg hoste og masse snørr. Ikke noe moro for noen av oss altså. Hun sover litt lite om natten også, så vi er litt slitene alle mann her i huset.
I dag har vi heldigvis fått vært en tur hos legen med Mie, så vi fikk litt hostesaft, så kanskje blir natten litt bedre i natt og vi alle får sovet litt. I natt var det mye våkentid for oss alle og når begge barna i tilegg ville starte dagen veldig tidlig så kjenner jeg at jeg er litt trøtt i dag ja.  

Men ja, for en stund siden kjøpte jeg dette utrolig nydelige ullsettet til Othilie fra Memini, jeg gleder meg såå til hun kan bruke det når det blir litt kaldere ute. Det er virkelig bare så nydelig. For det meste har vi bare kjøpt inn ullbodyer og ullstilongser til hun, så det er jo moro å ha noe som er litt mer pyntet også, men likevell i deilig ull.

I dag har jeg også fått bestilt takkekort fra dåpen, så da blir de heldigvis snart sendt ut også.  Risa Rosa vognpose

 • 27.08.2015, 12:57

Hallo. 

Da jeg gikk gravid med Mie husket jeg at jeg virkelig drømte om en risarosa vognpose. Jeg husker at den stod helt øverst på ønskelisten min, men den gangen var økonomien vår veldig dårlig rett og slett. Og vi kjøpte bare ting som var helt nødvendig og helst på salg. Og det gikk jo bra det. Vi var jo fornøyde med voksiposen vår. Men helt ærlig så tror jeg ikke det finnes noen vognpose som er så pen som denne. 

Derfor er det så utrolig deilig dennegangen og ha litt bedre økonomi og kunne faktisk kjøpe seg det man ønsker seg. Nå er jo riktignok dette litt av pengene som Othilie fikk til dåpen da. Men uansett, denne vognposen er så fin at jeg nesten kan si at jeg gleder meg veldig til vinteren. Jeg sendte sikkert 10 mail da før jeg endelig fikk bestemt meg hvor hvilken farge og mønster kombinasjon jeg ønsket meg. Men den jeg valgte er jeg veeldig fornøyd med. Og jeg tror Othilie kommer til å sove godt i denne i vinter. 

Hvilken vognpose har du til barnet ditt?:)

GULLKORN

 • 22.10.2013, 14:31

Vi har en utrolig fin bok jeg vil tipse dere om. Nå som Mie begynner å snakke en del så kommer det utrolig mye morsomt ut av munnen hennes. Hun sier utrolig masse og gjør utrolig masse, og jeg synes det er viktig å prøve å skrive ned det man husker fordi det kan være moro å dra frem senere. 
Vi kjøpte en bok på en butikk som heter "Dorothea" boksen koster ca 150,- men den er verdet det. Man kan sikkert lage en billig utgave selv også, men denne synes vi var så fin. Boksen har bare linjerte sider med god plass til å skrive på. Jeg har allerede skrevet inn et gullkorn og har et til å skrive inn. Veldig moro å ta vare på da man ofte glemmer de så lett.

Skriver du ned gullkorn?

#gullkorn #tavarepå #minner #morsomt 


 

MIES VINTERSKO

 • 21.10.2013, 23:12

Til bursdag fikk Mie litt penger i gaver som vi bestemte oss for å bruke på vintersko til hun. Det er virkelig en av de dyreste utgiftene man har for foreldre tror jeg det med å kjøpe nye sko. Spesielt vintersko. Det koster utrolig mye. Samtidig er det for meg veldig viktig å velge noe som er varmt, vanntett, godt å gå med og som tåler litt. Det er virktig med god støtte i anklene også. Jeg har spurt litt rundt om erfaringer fra andre og hva andre anbefaler og valget falt på viking vintersko i år. 
Så langt er vi veldig fornøyde med skoene så håper de holder mål gjennom vinteren. Har som sagt bare hørt positivt om viking.


Hvilke vintersko skal ditt barn ha?
Har du prøvd disse?

#viking #vintersko #vinter2013 #kaldt #mammablogg #barneutstyr 

MIES VINTERTØY 2013

 • 20.09.2013, 13:57

Jeg har jo skrevet om dressen jeg bestilte til mie for en liten stund siden. Men nå er vi endelig ferdig med det meste av vintertøyshoppingen vår. Vi lurte lenge på hvilken dress vi skulle ha som nr 2 dress, men kom ferm til at vi valgte en god og varm vinterjakke og heller kjøpe en boblebukse til. Jeg fant nemmelig en boblebukse på salg gå da var det mye bedre å ha en hel dress og en todelt. Det er ikke så innmari mye vi får brukt en dress nr 2. Så da er det greit med en 2delt også.
Vi har valgt en Reimatex dress med to glidlåser fremme det er veldig lett å da få den av og på og dressen har en veldig fin form. Vi har også gått for en bergansdunjakke som jeg har skrevet om tidligere og en reimatec boblebukse som hun kan ha til. 


Her er luene vi bestilte til hun. De er sååå søte på!.


Her er dressen, lyset på den er litt feil. Den er mye mer lille i virkeligheten. og buksa er mørkegrå.

Hva synes dere?
Fler enn mer som gleder seg til ulltiden og vintertiden?

#vinter #reimatec #mammablogg #blogg #barn


 

MIES VINTERJAKKE 2013

 • 17.09.2013, 12:13

Jeg har helgradert meg for vinteren når det gjelder Mie, og vi har allerede gått til innkjøp av årets vinterjakke til hun. Jeg lurte lenge på om jeg skulle gå for en lik jakke som hun hadde i fjor siden jeg var så veldig fornøyd med den. Da hadde hun en vinterjakke fra MiniATure med glidelås bak, den var utrolig fin og jeg bare elsket den. Men ikke sikkert Mie hadde likt den i år siden hun synes det er stas å kle på seg litt selv så da gikk vi for en jakke hun kan klare å ta på selv.
Så i år er det en jakke fra bergans som blir årets vinterjakke.  Jeg har selv hatt dukjakke fra bergans og synes de er veldig myke, behagelige og ikke minst veldig varme. 
Vi valgte å kjøpe jakken i størrelse 98(3år). Den er litt lang og litt stor i år men siden det er strikk i armene og trikk i livet så går det greit. Er greit med en jakke som kan passe en stund. Mie har prøvd den påihvertfall og den er veldig fin å bevege seg i. Hvilken jakke skal ditt barn ha?
Hva synes du om jakken vi har valgt? 

#jakke #bergans #Mie #vinter #Kaldt #mammablogg

NYE HØSTSKO TIL MIE

 • 15.09.2013, 10:33Bare måtte ha disse skoene til Mie. Hun har allerede fått et par som egentlig er høstskoene hennes, men de er mest typisk barnehagesko, så disse synes jeg var utrolig fine til å bruke som litt penere sko. De er også foret så med en tykk sokk kan de brukes til "penere" sko gjennom vinteren også. Jeg har lett etter slike sko til Mie en liten stund fordi jeg synes det er utrolig fint, og disse var jo bare helt herlige, de er i ekteskinn og av merket "ponny". Kjøpte de på Eurosko til 399,- 
Jeg har jo helt dilla på sko og elsker å kjøpe sko spesielt til Mie og Joakim. Selvom de har utrolig mange par hver så er det alltid de som ender opp med nye sko. Selvom jeg er den her i huset som trenger det mest. Men sånn er det somregel. 
Er i hvertfall utrolig fornøyd med disse skoene og det tror jeg Mie er også, for når hun fikk de så sa hun " åååh, Fiiiiine skoo". Tror jeg har smittet hun med min skogalskap. 

Hvilke høssko har ditt barn?
Hva synes du om skoene til Mie?

#høst #sko #fine #søte #små

HELLEDUSSEN BY HEGE - HÅRSLØYFER

 • 14.09.2013, 20:18

Hege er ei kjempeherlig dame som lager utrolig mye fint. Jeg tror ikke jeg vet om noen som er så kretiv og flink som det hun er. Hun baker helt utrolig fine kaker og hun lager helt utrolig fine hårsløyfer. Siden Hege bor så innmarilangt unna meg så har jeg desverre aldri kunnet bestille noe kake av hun, det blir veldig vanskelig å sende i posten liksom. Men jeg har selvsagt bestilt masse fine hårsløyfer. Mie har jo masse hår og har alltid hatt det, jeg har alltid ønsket meg slike stoore flotte sløyfer til Mie men ikke fått tak i det noe sted, før jeg oppdaget Hege. Vi kjenner hverandre gjennom en mammgruppe på facebook og jeg ble oppmerksom på hårsløyfene hun hadde i håret til datteren sin. Da jeg spurte om jeg kunne få kjøpe noen av hun og fikk et ja,ble jeg utrolig glad. Og her om dagen fikk jeg pakken i posten med masse superfine sløyfer fra Hege. De er brukt daglig allerede og jeg er så fornøyd.

Dette innlegget er IKKE sponset av Hege, men jeg har på eget innitiativ valgt å skrive dette innlegget fordi jeg selv hadde håpet å finne noen som visste om noen som laget sløyfer om jeg ikke visste det alt. Så jeg skriver det for at andre mødre skal finne ut at det finnes ei super dame som lager superfine sløyfer til prinsessene våre. Ikke minst er det en utrolig fin gave om man er tante, søster, kusine, gudmor,fadder, bestemor osv til ei lita prinsesse men hår. 

Hege har en side på facebook som heter HELLEDUSSEN BY HEGE. Trykk HER for å komme til siden hennes, der kan du på melding skrive en bestilling til hun.
Du kan får sløyfene både på strikk eller klype, det er også masse forskjellige størrelser på sløyfene og utrolig masse fager.
Akkurat NÅ kjører Hege en konkuranse på siden sin hvor du kan vinne en valgfrisløyfe, vinnerern blir kåret i morgen!

 


Her er alle sløyfene jeg fikk i posten av Hege.  De det er to av er i størrelse smal. De er veldig fine på musefletter!


Her har Mie en hvit sløyfe i størrelse " Large" i håret. Utrolig søtt.


Her er den samme sløyfen bare i en høy hestehale. Det er utrolig hvordan en sløyfe kan pynte opp et hverdagslig antrekk og vips så blir det superfint.

Hva synes du?
Liker du sløyfer i håret?
 

 

ÅRETS VINTERDRESS

 • 10.09.2013, 12:51

Hallo.

Siden jeg ikke har kamera og ikke noen bilder så får det nøye seg med en liten kollasj laget av google bilder. Jeg tenkte jeg skulle vise dere hvilken vinterdress som blir Mies hovedress i år. Vi skal nok ha dresser men jeg vet ikke hvilken vi skal velge som nr 2 dress enda. Har søkt litt rundt på finn.no etter brukte dresser og jeg har tenkt på dresser fra billigkjeder. Dressen fra nameit står høyt på lista, men er ikke helt bestemt meg enda. Vi får se hva det blir til. Jeg har ihvertfall bestilig den dressen som blir hovdressen den som skal brukes i barnehagen osv. Og valget i år falt på en av Reimas dresser, vi hadde reima til Mie i fjor og var veldig fornøyde med den dressen men den passer ikke i år. Jeg elsker fasongen og fargen på dressen vi har bestemt oss for i år og regner med å bli veldig fornøyde.

Jeg har også bestilit to luer som jeg synes var utrolig søte, så jeg bare måtte ha de. Men blir nok kjøpt en slik "balaklava" lue også vil jeg tro eller en ullhals. Kjenner jeg gleder meg litt tid tiden med dress, luer og ulltøy. Tror ihvertfall Mie blir veldig søt og ikke mist varm og god i denne dressen.Hvilken dress skal du ha i år?
Erfaringer med Nameit dressen?
 

HJEMMELAGET KJOLE

 • 24.08.2013, 13:22

Hei.
Jeg må bare vise dere en utrolig fin kjole som dumpet ned i postkassen her om dagen. Den er bestilt av ei på facebook som lager fantastisk håndarbeid. Så gjennom bildene hennes på facebook, og falt helt for en kjole hun hadde laget. Disse kjolene er veldig inn om dagen og jeg har nok også falt veldig for denne, og siden jeg bare kan en ting når det gjelder håndarbeid, så var det egentlig ikke noe vits en gang at jeg skulle begi meg ut på noe slikt som dette. Og når man kan få noen andre til å lage det uten at det koster så innmari mye så er det jo bare helt supert. Ihvertfall så falt jeg for en som er i litt "jordfarger" jeg er til tider litt lei av at alt skal være så rosa, lille eller rødt. Derfor synes jeg denne var utrolig fin. Har ikke fått noe bilde av Mie med kjolen på. Men viser dere hvordan den ser ut likevel. 


Forran                                                                                    Bak

Hva synes dere om kjolen?
 


 

MIES SKOSAMLING

 • 11.07.2013, 23:07

Mie har utrolig mye sko. Sikkert fordi jeg synes det er så moro å kjøpe søte små sko. Jeg er også opptatt av at Mie skal bruke sko som er gode. Men noen pyntesko må man jo ha. Jeg elsker sko til småbarn. Det er jo så søtt med mini sko. Jeg har allerede sett meg ut sko til Mie som hun skal få til barnehagestart. Både hverdagssko, støvler og vintersko vil hun trenge når hun begynner i barnehagen, og det blir moro med skoshopping. 
Det er ikke helt tilfeldig at noe av det første Mie lærte seg å si var "KOOO" som betyr sko. Hun sier alltid " ååh Skoo" når hun ser sko i butikken eller når vi er borte hos noen, hun ordner og styrer med sko og det er utrolig moro hos mormor for hun har masse sko med heler på. Hun synes det er så stas å gå med andres sko, samme hvor store de er. Jeg tenkte jeg skulle vise dere bilder av alle skoene Mie har. Det er noen par så det blir nok litt av en bilde serie nedover her. Jeg har telt til 15 par sko. Og det er da uten vintersko siden de er pakket bort med tanke på at hun ikke passer de til vinteren igjen.


Hvite Ponny sandaler, kjøpt på Eurosko


Viking sandaler kjøpt på COOP OBS


Sandaler kjøpt på H&M


PONNY joggesko kjøpt på Skoland


Nike joggesko kjøpt på XXL


"crocs" kjøpt på babybutikk 1


Ekte Crocs kjøpt på Skoland


Hjemmelagde tovede tøfler. Fått i gave:)


Hello kitty tøffler kjøpt på H&M


Ponny tøffler kjøpt på Eurosko


FRIENDS støvler, kjøpt på COOP OBS


Tøysko fått av mormor, kjøpt på Din sko


Converse All Star, kjøpt på Skoland


TOMS, kjøpt på Folk og Røvere


Ponny Bunadsko , kjøpt på Eurosko
Hva synes du?
Hvor mange par med sko har ditt barn?

CYBEX SIRONA BILSETE

 • 09.07.2013, 22:21

Hallo.
I dag har jeg også måttet være hjemme med vondt i en hånd. Håper jeg får meg en sykemeldig på torsdag hos legen. Er fremdeles veldig svak i armen og det gjør vondt å bruke den. Jeg som hadde begynt på et nytt hekleprosjekt må nok bare la det vente en stund til. Jeg hater å måtte gi beskjed om at jeg ikke kommer på jobb. Så jeg håper de finner ut hva det er fornoe som er galt.

Men over til hovedpoenget med innlegget. Vi valgte å bytte bilsete for en liten stund siden, fordi vi ønsket et sete som var noe mindre og et sete med isofix. Valget falt på Cybex sirona sitt sete. Det er utrolig fint. Jeg er så fornøyd med at vi valgte dette sete. For det første så tar det utrolig liten plass i bilen. Det har også to forskjellige posisjoner så når barnet sovner i bilen blir de ikke hengende med hode fremover, noe Mie ble med det forrige sete sitt. Jeg er bare utrolig fornøyd med det og det er helt genialt. Det er et combi sete som kan brukes både bakover og fremovervendt. Når man snur barnet fremover så bruker man ikke lenger fempunktselen men en pute som festes over magen på barnet. Dette er fordi det ikke er bra for et barn og sitte fremover med fempunktsele.
Det som også er helt geialt er at når du setter barnet inn i bilen/ tar barnet ut av bilen, så snur du setet mot deg så du setter barnet fra deg med rette armer. Det er noe som er utrolig godt. Det har også to forskjellige stillinger. En Sitte stilling og en ligge stilling. Liggestillingen gjør setet om til en "kopp" så de ligger utrolig godt.


Slik ser sete ut når du setter barnet inn i bilen eller tar det ut  ( må beklage rotet i bilen. Ryddet den når bildene var tatt.


Sånn det det ut når barnet sitter i bilen. 


Slik ser det ut npr man bruker " liggestillingen" 


Slik ser sete ut når man snur det og bruker puten. 

Hva synes du?
Hvordan bilsete har du?  

MIE OG SKO

 • 08.05.2013, 22:28

Mie har jentegenene godt på plass for hun elsker blandt annet sko. Et av de første ordene hun kunne si var "KO" Som betyr sko. Hun henter stadig skoene sine i skohylla og skal ha de på. 
Etter at hun var ferdig med å bruke vintersko og beynte med å bruke stoffsko så merket jeg at hun går veldig inn med bena. Bestemte oss derfor for å kjøpe et par ordentlige sko med skikkelig støtte i og hun går veldig bra med de. Er litt trist for det er jo så mye fine sko å velge mellom, men for mie sine føtter så er det nok best med de lit "stive" skoene med skikkelig god støtte. Hun kommer nok til å eie sko av både det ene og det andre kjente merket og slike "pynte" sko kommer hun nok til å ha, men de blir nok bare til bruk på korte turer og når man skal bort. Om hun skal leke ute blir det nok skikkelig gode sko hun må bruke. Til tider enda kan hun gå med bena litt innover, så om det ikke retter seg får vi komme i kontakt med en lege og evetuelt bli henvist til noen som kan se på de, er virkig å ta tak i slike ting synes jeg. Må også få med at hun går helt normalt med bena når hun går uten sko. 

Skoene vi har valgt ble vi anbefalt av dama i butikken og er av merket Ponny, etter litt googling ser jeg at de fler ganger har fått skryt for å ha god støtte, og det er veldig bra.  

 

 

Hva synes du om skoa?
Fler barn som går anderledes med slike "tullesko"? 

SIMO DUKKEVOGN

 • 30.03.2013, 14:15

I går satt jeg å surfet rundt på nettet etter oppbevaringsbokser til å ha på rommet til Mie, jeg vil så gjerne fine noen fine små bokser som kan stables med lokk så vi kan ha en voks med kjøkkenting og en med dukketing osv på rommet til Mie, men jeg finner ingen jeg liker noe sted, så jeg får vel bare fotsette å lete tenker jeg. Er jo ganske kresen på hvordan det skal se ut også så det kan bli vanskelig å finne noe jeg liker.
Men ihvertfall mens jeg satt å sufet rundt på nettet så kom jeg over ei som solgte en simo dukkevogn i rosa på finn til bare 200 kroner! Jeg har lett etter en slik dukkevogn i evigheter til Mie, rett og slett fordi jeg ikke synes de "nymoderne" dukkevognene er like fine. Så jeg ble veldig glad da jeg så at hun som solgte den bodde her i fylket og fikk med meg mamma i stad for å hente den, og den er helt nydelig, lyserosa skinnvogn og Mie synes også den er veldig fin så vi er nok fornøyde begge to, den trenger nok litt smøring her og derog festing av litt skruer osv, men den er utrolig fin, og så billig som den var. Et kupp vil jeg si.

Eller så jobber jeg i helgen så det skjer ikke så veldig mye spennende her hjemme, jeg begynner på jobb nå klokken tre og jobber ferm til klokken 22, også skal jeg på jobb igjen i morgen tidlig, det er så typpisk siden vi skal stille klokka i natt at jeg må jobbe både kveld og dag rundt dette, det vil altså si at jeg egentlig skal møte på jobben i morgen klokken halv syv. Overlver vel, fri på mandag så da får jeg sove ut.

I kveld trekker jeg også vinneren av give-awayen min, Så dere som ikke er meldt på enda får forte dere å meldre dere på.

 

Hva synes dere om vogna?
Har du husket å melde deg på give-away? 

VOKSI CITY

 • 07.03.2013, 21:51

I og med at vi gikk til innkjøp av en vogn til så bestemte vi oss for å kjøpe en vognpose til også så vi hadde en til hver vogn. Når Mie begynner i barnehagen til høsten er det veldig greit å ha en vogn hjemme og en i barnehagen da jeg regner med at hun fremdeles kommer til å sove på dagen til høresten også. Siden jeg enda ikke har lappen og kanskje ikke har det til høsten heller så er det greit å ha en vogn jeg kan bruke til og fra og en vi kan ha hjemme. For vi jobber du begge turnus og da er det greit å ha en vogn hjemme og bruke også. Så man slipper å dra med seg frem og tilbake hver dag. 

Men ihvertfall så har vi en voksi classic fra før av og er veldig fornøyd med den. den har vi fast i simovogna som også med tiden blir en banrhagevogn siden en er så lun og god. Denne gangen gikk vi for en Voksi city i fargen sort. Grunnen til at vi valgte den er fordi den så best ut å ha i en vogn som tfk og fordi det er mulig å forlenge den, i tillegg er det dun i den så den er veldig god og varm. 

 

Hvilken vognpose har du?
Har du god erfaring med voksi city? 

TFK JOGGSTER TWIST 2013

 • 06.03.2013, 19:31

Vi kjøpte jo i sommer en TFK Joggster twist2008 model, men synes egentlig den var ganske skaranglete og dårlig med tiden. Så vi bestmte oss for litt siden å bestille en ny en fra tyskland siden det er veldig billig for å se om vi synes den var bedre med en ny vogn enn den gamle.
Så vi dag tenkte jeg at jeg skulle skrive litt om vår erfaring med vognene både hva som er pluss og hva som er minsu med den. Kan jo hende noen andre står og vipper mellom hvordan vogn de skal velge og da kan det jo hende det hjelper å lese en slik " analyse" hehe. 
Det vi merker godt er at det er veldig stor forskjell på den gamle tfk vogna og den nye tfk vogna. Det er veldig stor forskjell faktisk. Jeg likte ikke den andre i det hele tatt og var veldig negativ til tfk men siden den tar så utrolig liten plass i bilen så valgte vi den likevel fordi det er en solid og lun vogn som tar liten plass, det er liksom noe mer enn en trille bare.
Jeg må si at jeg stadig endrer mening om tfk og synes den er utrolig god å trille faktisk. Det er selvsagt til jeg ikke liker med den også, men man finner nok aldri en vogn man er 100% fornøyd med tenker jeg. Ihvertfall så har vi nå to vogner noe som er fint når Mie til høsten begynner i banrehagen. For da kan vi ha en vogn hjemme og en vogn stående i barnehagen for jeg regner med at hun treger å sove litt på dagen til høsten også.  Ihvertfall så kommer min mening så langt om tfk her:

 
Hvilken vogn har du?
Og har du noen erfaring med tfk? 

 

MIE´S VINTERJAKKE

 • 06.11.2012, 23:16

Nå som Mie begynner å bli så stor kan det være veldig tungvindt å måtte ta på hun dress hver gang vi skal ut på småturer, som på butikken eller på besøk osv. Så vi bestemte oss for at vi måtte ha en vinterjakke til hun som vi kan ta på, så sikker hun den dressen hele tiden. Jeg er ganske kresen på ytterklæt til barn, jeg liker at det først og fremst er varmt, og at det er mykt slik at det er behagelig for barna og ha det på. Det er det jo også litt viktig at det skal være litt pent å så på og ikke minst praktisk og ta av og på. Så det er mange kriterier som skal utfylles når det skal kjøpes inn noe. Jeg googlet rundt og tittet i alle butikker etter det jeg synes var den perfekte ytterjakka til Mie, men synes aldri fant noen som var akkurat slik jeg ville, og de jeg fant var utrolig dyre. Men til slutt fant jeg en på nettet og ble så glad da jeg så de hadde størrelsen til Mie, så jeg måtte bare hive meg over det og bestille den hjem. Og noen dager senere hentet jeg den på posten og jeg har vært såå fornøyd med den, virkelig elsker den, og den er så behagelig. Og veldig praktisk, da glidelåsen er på ryggen av jakken. Vi trer den bare over hode og lukker den nedover. Altså ingen glidelås som skal festes i hverandre eller som gnager i halsen. Så det er veldig positivt. Den er av merket MiniATure. Jakken er lilla med bruke "blomster" på:)Hva synes du om jakken?
Hvordan jakke har ditt barn? 

MIE SITT FØRSTE PAR MED SKO

 • 06.09.2012, 08:59

Jeg hadde eegentlig bestemt meg for å vente med å kjøpe sko til Mie til hun kunne gå, men siden vi har gått en del ute i det siste med gåvogna og hun snubler veldig lett i stonz`a så kjøpet vi et par sko til hun som hun kan bruke ute når hun går, da går hun lettere og hun får ikke vondt om hun tråkker på stein osv. Jeg lurte lenge på hvilke sko vi skulle velge og søkte litt rundt på nettet før jeg egentlig besteme meg for å gå for kavat. Hadde tenkt på ecco også, men fant ingen jeg synes var velidg fine så da ble det kavat og hittil virker de som veldig fine sko. 

Hva synes du om skoene?
Når kjøpte du de første skoene til ditt barn?
Og hvilket merke? 

MIE´S YTTERTØY

 • 29.07.2012, 13:00

Tenkte jeg skulle skrive litt om hvordan yttertøy Mie har. Vi har ikke kjøpt inn så veldig mye enda, siden hun ikke skal begynne i barnehage enda. Men hun skal jo forhåpentligvis være ganske mye ute og leke alikevel, så yttertøy må hun jo ha. Vi hadde egentlig ikke tenkt til å kjøpe så dyre ytterklær og var ikke så veldig opptatt av merker osv for de sliter det jo ikke akkurat ut da det første året. Men i går når vi var i strømstad var det et barneoutlet der så da kjøpte vi en reima tec vinterdress på syttiprosent. Uteom om det har hun regntøy fra lindex og parkdress fra coop obs. 
Hun har også en lue fra reima, som vi kjøpte på outleten, også har vi bestilt stonz til hun, siden hun ikke kan gå og sikkert ikke kan det på en god stund enda, så bestemte vi oss for stonz. Hun trenger fremdeles en del ullundertøy, og feestøy osv, votter osv osv. Men det får komme når vi ser at hun trenger det. 


Søtisen i dressen sin


Regntøyet med sydvest

Vinterdressen 

Parkdressen

 

Hvordan yttertøy har du til barna dine?
HVa synes du om det Mie har? 

DEN NYE VOGNA

 • 05.07.2012, 13:13

Vi kjøpte for en stund siden vogna emmaljunga scooter som en ekstra vogn til Mie. Men desverre så oppfylte den ikke alle ønskene våre med å være en ekstra vogn. Den tok stor plass i bilen og den hadde ikke full liggestilling. Så da bestmte vi oss for å selge den og se etter en vogn som fylte kravene våre litt bedre. Så da gjorde vi det. Vogna ble solgt og jakten på en ny startet. Jeg søkte rundt på nettet og spurte på forskjellige formun hvilken vogn som tok minst plass bak i bilen, men som hadde full lillestilling. Og vi endte da opp med å kjøpe oss en brukt TKF joggster twist. VI har nå hatt vogna siden søndag og så langt er vi veldig fornøyde. Den fyller faktisk de fleste kravene vi hadde for en vogn. Som at den har full liggestilling og er veldig liten sammelangt. Den er samtidig veldig stor og kan brukes veldig lenge. 
Vi har begge vært ute på lenger turer med voga allerede og er veldig fornøyde med kjøpet. Egentlig hadde jeg sagt til meg selv at jeg aldri skulle eie en vogn med bare 3 hjul, forde de ser rare ut. Men selvom jeg nå eier en vogn med 3 hjul synes jeg fremdeles de ser litt rare ut. Det står jeg ved.

PLUSS MED VOGNA

- Justerbart fotbrett

- Låsbart fremhjul

- Myggnetting i kallesjen

- Håndbrems

- justerbar og avtagbar prontbøyle

- Liten sammenlagt

- Solskjerm i kalesjen

- Full liggestilling

- Seler i vogna

MINUS MED VOGNA

- Dyr

- Litt liten kurv under 

- Vanskelig å komme til i kurven under når barnet sover

- Litt tungvindt glidelåssystem når man skal ta opp og ned ryggen

- Bare forovervendt

- Ikke inkludert regntrekk

 

HAR DU TFK VOGN?
ER DETTE EN VOGN DU VILLE PRØVD?
 

NY STELLEVESKE

 • 15.06.2012, 11:02

Hadde vel egentlig bestemt meg for å ikke kjøpe ny stelleveske og heller bare kjøpe en vandlig veske og bruke det. Den vi kjøpte til vogna før Mie ble født var utrolig uorganisert, den ble veldig fort ødelagt og vi har vel egentlig ikke vært spesielt fornøyde i det hele tatt. Så en ny en måtte vi ha av et slag uansett. Jeg søkte litt rundt på nettet og snakket litt med andre mødre og spurte litt om noen hadde noen billige og fine stellevesker som var lette og organisere og med god plass i. Fikk masse godeforslag og mange som var utrolig fine. Men mange var veldig dyre også. 
VI tok derfor turen til byen for å se om vi fant en stelleveske som vi likte og det fant vi, og på tilbud også. Betalte 399 for den, og det var halv pris. det er jo veldig positivt. Jeg falt for en stllevekse av merket RYCO. Den ahr sikkert et navn til, men husker ikke det i forbifarten, men den er helt sort. hehe. Hittil er jeg veldig fornøyd med den og angrer ikke på kjøpet. Mie er jo trossalt bare 8 måneder og skal nok bruke stelleveske en stund til.

 

Hvordan stelleveske har du til ditt barn?
Og hva synes du omd en vi har kjøpt?


 

MIE I BILEN SIN

 • 09.05.2012, 22:03Har ditt barn gåstol/Gåbil?
Liker barnet ditt å bruke den?
Hvor lang tid tok det før de skjønte teknikken?

NY EKSTRA VOGN!

 • 17.04.2012, 14:20

Jeg virkelig elsker Simo vogna mi og kommer aldri til å erstatte den, Men når vi skal ut på tur og ha med oss en del så tar vogna hele bilen og da er det greit med en vogn som tar litt mindre plass som vi kan ha liggende i bilen nærmest, men også en vogn vi kan bruke senere når Mie skal i barnehage osv osv. 
Vi var å tittet på vognen i sverige i helgen men synes det var litt mye å gi nesten tretusen kroner for en ekstra vogn. Så jeg etterlyste om noen solgte en brukt og da var vi så heldige at ei i klassen til Joakim skulle selge sin vogn og nå har Joakim hentet den. Jeg har bare sett den på bilde men gleder meg veldig til å prøve den selv.
Vognen vi kjøpte er en Emmaljunga scooter, i helt sort! Den ser helt ny ut og er veldig fin.
Dette er nok et ganske tilsvarende bilde av hvordan vogna ser ut! En vedig fin vogn synes jeg! Gleder meg til å prøve den.

 

Har du denen vognen?
Hva synes du? 

PRØVD SPORTSDELEN

 • 16.04.2012, 16:41

I dag skulle jeg egentlig på senteret med ei venninne og jeg byttet da til sportsdelen på vogna så Mie kunne følge med litt når vi var inne på senteret. Men så passet det ikke likevel, fordi hun skulle til tannlegen og hadde glemt det. Så da ble det ikke noe tur på oss likevell. Men vi trillet en tur opp på butiken med mamma og da fikk Mie prøve sportdelen sin. Men jeg synes hun er så veldig liten oppi den, så jeg buttet rakt tilbake igjen til baggen da vi kom hjem igjen. Hun har fortsatt god plass i baggen, så hun skal få bruke den en stund til tenker jeg! Vi har tenkt til å kjøpe oss en litt mindre ekstra vogn, som er en sportsvogn, så da kan hun heller bruke den om vi skal på senter osv osv.

Når begynte derer med sportsdel til barna deres?- Og hvordan vogn har du?

 

MIE'S SMYKKER

 • 06.02.2012, 21:51

Tenkte bare jeg skulle legge ut bilder av de smykkene Mie fikk til dåpen sin. Fordi det ikke er alle som fikk sett så nøye på gavebordet i dåpen og fordi det er noen av leserne mine som vil se på noen av gavene Mie fikk til dåpen.
Hun fikk ihvertfall utrolig mange fine smykker og jeg lurer litt på når hun skal få brukt alle sammen. Jeg får vel bare prøve å være flinkrer til å pynte hun litt. Eller så er alle ganske lange så hun kan bruke de noen år heldigvis. Men amebånedene er så utrolig søre så jeg må få tatt på hun det i morgen og bli flink til å bytte litt på på dem. Og få langt de fint i smykkeskrinet hun fikk til dåpen. Så det er litt orden i det.

Men her er ihvertfall bilder av de smykkene hun har nå! I dette smykkeskrinet har hun smykker hun har arvet etter meg da jeg var liten ;)

Hva synes du?
Har ditt barn mye smykker? 

NYE INNKJØP

 • 01.02.2012, 00:04

Endelig fikk jeg lastet opp noen bilder her på bloggen! Ikke dårlig det altså. 

Tenkte ihvertfall jeg bare kjapt skulle vise dere litt av de nyeste klærne mie har fått i det siste! Jeg var vel egentlig bare ute etter en heldress, men endte opp med litt mer når jeg var på salg.  Klarte å la være å kjøpe mer i den størrelse hun bruker nå, for vi har så mye klær at det ikke en gang er plass i skapene hennes.. Så jeg kjøpte nesten alt i 74, så det er nok en stund til hun kan bruke det, men greit å ha litt klær da også! 


Dette er det eneste jeg kjøpte i størrelse 68. Fra Kappahl


Fra H&M


Mie´s første ordentlige jeans, utrolig søt. Fra H&M


Sort joggebukse (fra gutte avdelingen) men synes det er fint med litt andre farger på jenter også. Begge fra Cubus.


Fra NameIt


Også denne som jeg hovedsakelig var ute etter da. Også fra H&M

Hva synes dere?
Har ditt barn mye klær?


Om meg

Ronja Åsen

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no