Ronja Åsen

- Mamma.Student.Samboer.Interiør -

Jeg overvåker barnet mitt

  • 04.06.2017, 08:07

Det er mye tanker og meninger rundt det å bruke gps klokker på barn. Og det å gi barn mobiltelefoner. Veldig mange mener at det å ha gps på barna sine er en overvåking av barn hvor man frarøver de friheten. Delvis er jeg enig i at man ikke alltid skal vite akkuratt hvor barnet sitt er. De må få lov å ha et privatliv de også. Jeg personlig er ikke for at man skal ha på barna sine gps for så å hele tiden sitte og følge med i en app på sin telefon, for så å kontakte barnet og spørre hvorfor, med hvem og hva de gjør der. 

Mie begynner på skolen denne høsten, og for oss er det viktig at hun etterhvert blir så selvstendig at hun kan gå hjem fra skolen selv. Det vi jo da kanskje være dager hvor vi ikke har kommet oss helt hjem enda, og hun da må være hjemme alene litt. Da synes ihvertfall jeg som mamma at det er kjekt at barnet kan kontakte meg og fortelle at hun er kommet trygt hjem. 

Da jeg var liten hadde vi hustelefon, så om jeg skulle ringe en venn, ringe mamma, eller ringe pappa brukte jeg bare hustelefonen. Nå i dag kjenner jeg faktisk ingen som har hustelefon, inkludert oss. Vi har heller ikke hustelefon. Spørsmålet var da og vi skulle kjøpe en mobiltelefon til Mie eller om vi skulle gå for en telefonklokke. Etter mange runder i tankeboksen, og etter å ha snakket med andre småbarnsforeldre, og våre foreldre falt valget på en telefonklokke. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På klokken til Mie har vi lagt inn noen få kontakter, og det er bare disse som kan ringe inn til telefonen og bare disse hun kan ringe ut til. Dette er veldig kjekt. Da kan hun ha den på armen hele dagen(Hvis det er lov på skolen). Mie er såpas surrete til tider at en vanlig telefon hadde hun nok lagt i fra seg eller mistet en eller annen plass ganske raskt. 

Om Mie er like eventyrlysten som jeg var som liten kan faktisk gps funksjonen ha en positiv innvirkning. Jeg var nemlig slik som liten at jeg bare skulle gå en liten snarvei, da ofte om kirkegården hvor jeg også da skulle vanne alle gravene. Andre dager kunne jeg finne en ny vei jeg trodde gikk raskere, men som heller tok 2 timer mer. Jeg husker så godt hvor ofte jeg kom hjem til en fortvila mamma, som hadde gått eller kjørt hele skoleveien for å lete etter meg, hvor redd hun var. Hadde jeg da hatt en gps klokke kunne hun jo faktisk funnet meg mye raskere når jeg ikke kom hjem som avtalt. 

Med gps klokken vi har kjøt til Mie kan man også velge hvordan type klokke det skal være i displayet, om vi vil ha en digital klokke eller om vi vil ha som vanlig klokke. Vi har nå valgt å ha den som en vanlig klokke da jeg tror det er lettest for Mie å lære først. 

Vi har så langt ikke brukt klokke så veldig ofte, men om Mie skal ut og leke på lekeplassen mens vi lager middag, så får hun den på, da kan vi bare ringe hun og si at middagen er klar. Når hun lærer å lese kan vi sende hun en melding og fortelle hun det. Man kan også legge inn avtaler så barna får en varsel når de skal komme hjem. 

Mange vil nok som nevt over her mene at jeg overvåker Mie ved å sette på hun en gps. Men jeg mener heller at så lenge det brukes fornuftig er det bare en trygghet i hverdagen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Har ditt barn gps klokke?

Hva er dine meninger rundt dette?

Om meg

Ronja Åsen

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no