hits

Ronja Åsen

- Mamma.Student.Samboer.Interiør -

Året 2017

  • 31.12.2017, 19:24

Tenk at det bare er noen timer igjen av 2017, jeg som nettopp har vendt meg til at det er 2017. Jeg synes årene etter at jeg fikk barn og ble "voksen" har gått så enormt raskt, jeg føler jeg ikke klarer å henge med i det heletatt. Men det er jeg nok ikke alene om tenker jeg. Jeg tenkte jeg skulle skrive et innlegg og legge inn bare litt av høydepunktene fra hver måned. Dette året har vært veldig innholdsrikt, og kanskje et av de hardeste jeg har hatt på veldig mange år. Det har vært veldig mange opp og nedturer dette året. Jeg har tatt valg jeg er stolt av, både på godt og vondt. Jeg bestemte jeg for å gi meg selv en ny start på mange punkter. Og det har vært veldig fint. Jeg har mange drømmer for året som kommer og håper noen av de oppfylles.

JANUAR
♥ Mie ble skrevet inn på skolen, en stor begivenhet og veldig vemodig for mammaen og pappaen og kjenne på hvor nære vi var å ha en skolejente i hus.

♥ Jeg søkte skoleplass, jeg kom over artikkelen på facebook om at helsefagarbeidere kunne søke seg inn på sykepleier studiet uten å ha generell studiekompetanse. Jeg så at det var beregnet mellom 25 og 30 skoleplasser for hele landet. Jeg snakket med Joakim om det og vi ble enige om at det skadet jo ikke å søke, selvom sjansen var veldig liten for at man skulle komme inn.

♥ Vi var en tur i Åsmraka denne måneden, hvor vi akte, grilla pølser ute og koste oss med familie. 

♥ Vi var også på Disnet og Ice, Julegaven Mie fikk av oss! Det var veldig stas. Og en sliten liten jente sovnet på toget på vei hjem med to nye frost dukker i hver sin armkrok. En dyr men artig fornøyelse.

♥ Jeg og Joakim avsluttet deretter denne måneden med en bursdagsfest for min kusine og fetter. Veldig moro og veldig gøy når vi har barnevakt og kan gå ut og gjøre noe sammen. 

FEBRUAR

♥ Et av høydepunktene med februar hvert år er at det er morsdag! Jeg fikk deilig frokost av jentene og Joakim, og jeg fikk tre store buketter med tulipaner. En veldig fin dag!

♥ Karneval for jentene i barnehagen. Dette året bestemte jeg at jentene skulle være fotballspillere siden de hadde fått så fine fotballdrakter av besteforeldrene sine. De ble veldig tøffe og ikke minst veldig fine! 

♥ Vi hørte rykter om at Tante Johanne var i Åsmarka igjen, så da he vi oss i bilen rett etter karnevalet og tok oss en helg i Åsmarka igjen. 

♥ Vi hadde også veldig koselig besøk av Karen og Andrea og vi tok de med oss på en tur med ferja over til Horten. Alltid veldig koselig med besøk av disse to frøknene!

MARS

♥ Jeg bestemte meg for at jeg ikke orket å ha så langt hår lenger så jeg klippet det skulderkort. Veldig uvant, men jeg har fortsatt og klippe det i ca samme lengde. Jeg får bare tykkere og tykkere hår med årene og det blir også mer og mer volum i det. Så det er deilig å slippe å ha det så langt.

♥ Jeg og Joakim ga Mie fri i barnehagen en dag og tok hun med oss på Inspiria senteret i Sarpsborg. Veldig fin tur og veldig moro for Mie med litt alenetid med mamma og pappa mens Othilie var i barnehagen.

♥ Jeg var også på intervju på Høyskolen denne måneden, jeg kom faktisk et kvarter for sent og jeg følte selv at intervjuet gikk veldig dårlig når jeg var der. Synes det var vanskelig å virke intressert nok.  

APRIL

♥ Jeg fikk fast jobb som nattevakt på sykehjemmet jeg hadde jobbet som vikar på en stund. De fikk også en katt på avdelingen den helgen jeg begynte der.

♥ Jeg fikk tilbud og Studieplass på Sykepleierstudie, og takket selvsagt ja!

♥ Vi dro på tur til Flisa og besøkte jentenes Oldemor og Oldefar, alltid like hyggelig og komme dit på besøk. 

♥ Vi byttet soverom med jentene, Mie og Othilie begynte å dele rom, mens jeg og Joakim fikk det minste rommet.

♥ Joakim fylte 25 år! Hipp hurra!

MAI

♥ Othilie fylte 2 år! En stor dag, som ble feiret med pølser, pakker, kaker og sanger. Aller mest var Othilie veldig fornøyd med kronen hun fikk i barnehagen på bursdagen sin. Den gikk hun med fra hun fikk den til hun la seg den dagen.

♥ 16.Mai feiring i barnehagen! Alltid like koselig. Dette var også siste året hvor Mie gikk i 16.mai tog med barnehagen og første gangen Othilie gikk. Så det var veldig moro.

♥ Vi feiret den siste stressfrie 17.maien. Den siste før Mie skal gå i tog med skolen. Været var ikke helt med oss denne dagen, men vi koste oss masse likevel. 

♥ Jeg hadde bursdag og fylte hele 24 år! Hipp hurra!

♥ Vi var på tur til Bjørneparken i Fredrikstad med jentene, utrolig fint sted. Vi hadde med oss pølser og engangsgrill og koste oss skikkelig.

♥ Mie var på besøksdag på skolen igjen, denne gangen fikk de sekker og det var veldig stas. Dette var som en prøve skoledag. Og det gikk enda mer opp for meg at vi straks hadde et skolebarn.

♥ Jeg begynte på sommerkurset i Matte og Norsk for å få fortsette inn på Sykepleierstudie.

JUNI

♥ Mie hadde sin første store ballettoppvisning, de viste frem Coppelia på Parkteateret. Mie gjorde det veldig minneverdig på sin helt egen måte. Men hun var veldig stolt etterpå! Og det var selvfølgelig vi også!

♥ Vi var på tur igjen til Åsmarka igjen. 

♥ Vi fikk besøk av Tante Johanne, som var med på både krabbefisking og bading på stranda. 

♥ Mie ble med Tante Johanne opp igjen til Åsmarka når hun skulle dra hjem og var borte i nesten en hel uke. Det var lang tid for mammaen og pappaen hennes. Men det var nok veldig koselig for Mie.

♥ Siden Mie var borte, Tok Joakim og Othilie seg en togtur etter jobb og barnehage og møtte meg i Oslo, så spiste vi en deilig middag sammen før vi tok toget hjem igjen alle sammen. Det var veldig koselig

JULI

♥ Fortsatt sommerkurs med matte og norsk for min del.

♥ Mie har sin siste dag i barnehagen før sommerfereie, Sfo og skole venter. En vemodig dag, både for lite og stor det.

♥ Jeg, Mie og moren min dro på Støtvig Hotel og sov der en natt. Dette var bursdagsgave til Mamma fra oss. Men det var først i siste liten at vi tok med oss Mie. Og det ble en fin og uforglemmelig tur på et helt fantastisk rom!

♥ Vi fikk et koselig besøk av Andrea igjen. Og som alltid spredde hun glede og latter!

♥ Vi dro på tur til Kristiansand og dyreparken. Været var ganske greit og vi hadde en bra tur. Vi var også på Kaptein Sabeltann Show. Noe som var trangt men spennende.

♥ Jeg og Jetene dro på togtur til Gøteborg og besøkte ei barselvenninne av meg og familien hennes. Det var veldig hyggelig og vi tok med oss vannkopper hjem derifra. 

♥ Vi tok med oss Amira, Mies venninne på tur til Åsmarka. Joakim skulle lese til matteeksamen, så det var jeg, Anita, Jenny, Mie, Othilie og Amira som dro en tur til Lilleputthammer. Veldig moro. Og masse barndomsminner for min del.

♥ Jeg avsluttet med en tredagers Norsk hjemmeksamen. 

AUGUST

♥ Mie begynte på SFO. Enda en stor dag for store jenter og spente foreldre. 

♥ Jeg og Mie var på "bli kjent" treff sammen med de kommende jentene i klassen til Mie.

♥ Jeg hadde eksamen i matte, og bestod!

♥ Jeg ble sykepleier student og Joakim ble lærerstudent.

♥ Mie var på Karneval party med jentene hun gikk i barnehage med

♥ Mie begynte i første klasse! En stor omvending og en ny hverdag startet med lekser, og oppfølging. Overgangen gikk ikke helt smertefritt, men det er en stor forandring og begynne på skolen.

♥ Jeg og Joakim hadde 7 års jubileum som kjærester.

♥ Mie fikk hull i ørene, hun hadde spurt om dette fler ganger tidligere, men var litt redd når hun først satt i stolen og skulle få de. Men det gikk veldig bra. Og hun var så fornøyd når hun var ferdig.

SEPTEMBER

♥ Vi hadde superkoselig besøk av Martine! Vi dro til byen sammen med Martine sin lillesøster Josefine og Mie fikk seg en helt med en gang. Vi lekte på den store lekeplassen og kjøpte oss kinamat vi spiste ute. Det var veldig koselig! 

♥ Siden vi har litt liten leilighet og ikke har funnet noe bedre og flytte til enda, så måtte vi ordne oss en liten lekseplass soverommet vårt. Dette ble veldig fint og veldig bra med en plass hvor man kan sette seg bak en lukket dør og jobbe alene.

♥ På skolen begynte vi endelig med skikkelig spennende ting på øvningspost, hvor vi gjorde med skikkelige sykepleieroppgaver og ikke bare teori.

OKTOBER

♥ Jeg og jentene gikk en lang og deilig tur til Alby sammen. En veldig deilig tur og ingen av jentene klaget noengang på hele turen.

♥ Mie fylte endelig 6 år. En dag hun hadde gledet seg til veldig veldig lenge.

♥ Jentene var ute og fløyt for første gang! Mie hadde gruet seg til dette i mange måneder før vi skulle dra. Men etter litt panikk på vei inn på flyet så synes hund et var kjempemoro og jentene fikk til og med lov til å se inne i cockpiten.

♥ Vi koste oss en helg i Trondheim med svigerfamilien for å markere at Svigerfar fylte 50 år. En veldig koselig tur hvor vi koste oss på hotell, Pirbadet og fikk se hvor Tante Johanne bor.

♥ Jeg og Mamma var i Oslo på jentetur, vi spiste middag på Fridays og koste oss med ett glass vin. Før vi gikk Tussvik og Tønne Show på latter. Det var et fantastisk show hvor lattermusklene virkelig fikk kjørt seg. 

♥ Halloween! Mie var med Amira og gikk Halloween mens Othilie, jeg og Mamma dro på jobben til Joakim og samlet inn litt godterier der. Mie var en "død enhjørning" mens Othilie var heks.

NOVEMBER

♥ Jeg bestod endelig Anatomi, Fysiologsi og Biokjemi arbeidskravet mitt så jeg fikk gå opp til eksamen i faget.

♥ Jeg, Mie og Svigermor var på MGP Junior finalen i Oslo, veldig moro og heldigvis for oss så vant til og med favoritten vår. Et fantastisk show og mange flinke barn. 

♥ Jeg og jentene dro oppover til Åsmarka alene en helg, vi hørte at Tante var kommet hjem fra Åsmarka, og siden Joakim jobbet hele helgen og Mie hadde skolefri på fredagen ble det til at vi dro torsdagen også hentet Joakim oss på søndagen. 

♥ Vi fikk vinterens første snø. Den lå ikke så lenge, men det var veldig stas når den kom og jentene fikk akt litt på skolen og i barnehagen.

♥ Vi dro på dagstur til Sjusjøen/Åsmarka, tok med oss Andrea på veien og tok noen fantastiske julekort bilder! Så spiste vi middag i Åsmarka før vi kjørte hjem igjen på ettermiddagen. 

♥ Var på superkoselig bifflunsj med Martine i Oslo. Noe jeg håper vi snart kan gjenta. Alltid så hyggelig sammen med Martine!

DESEMBER

♥ Jeg var på organdemo i Oslo, veldig spennende og heldigvis ikke så traumatisk som jeg hadde sett for meg. Og jeg fant til og med frem med god veiledning av Martine over messenger. En veldig spennede opplevelse og få se på ekte organer.

♥ Vi feiret første advent og pyntet leiligheten til jul.

♥ Det var tid for Nissetog, og dette året var alle byens førsteklassinger invitert til å få delta i toget, så Mie fikk sitte i en traktorhenger, og det var veldig stas. Etterpå var det godteposer og tenning av julegrana. Så spiste vi grøt hjemme hos oss sammen med min mamma.

♥ Jeg ble invitert til kosekveld hos Linn, som var veilederen min når jeg var lærling siste året. Utrolig koselig kveld med god mat og masse latter.

♥ Anatomi, Fysiologi og Biokjemi eksamen. Har enda ikke fått svar på denne, så vet ikke hvordan det gikk. Men jeg hadde litt lyst til å dø rett før jeg gikk inn.

♥ Othilie fikk feber to fager før julaften og har vært syk siden 22.desember og ble først frisk igjen 30. Januar. en lang uke med legevakt besøk og fastlegebesøk. 

♥ Julaften! En dag jentene hadde gledet seg til lenge. Vi feiret hjemme hos oss sammen med mamma og broren min. Jentene fikk deilige strømper og gaver fra Nissen, på kvelden ble det masse fine gaver og alle var veldig fornøyde.

♥ Romjuls tid! Brunsj hos mamma første juledag, og Mie overnattet hos mormor. Tredje juledag var jeg og Mie på skøytebanen og koste oss.

♥ Nyttårsaften! Dagen i dag. Jeg har jobbet hele denne helgen og går på min siste nattevakt nå i natt, så vi skal spise litt sammen, før jeg drar på jobb. Og på tirsdag starter Skolen igjen for alle sammen. 

ØNSKER DERE ALLE ET RIKTIG GODT NYTT ÅR! TA VARE PÅ HVERANDRE!

TAKK FOR ÅRET SOM GIKK! 

0 Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Om meg

Ronja Åsen

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no