hits

Ronja Åsen

- Mamma.Student.Samboer.Interiør -

Fra ekstrovert til introvert

  • 19.12.2017, 23:49


denye.no

Jeg husker enda panikken jeg ofte hadde når jeg var yngre og helgen stod åpen. en helg uten planer var et mareritt og forestille seg. Det beste jeg visste var egentlig at jeg gjerne hadde to til tre avtaler hver eneste dag hele helgen. Det var den perfekte helg. Bursdager, handling, reiser, treffe venner, kafe besøk osv. Jeg elsket å fylle dagene fra morgen til langt på natt når det var fri. Gjerne etter skolen også. Skulle helst gjøre noe hele tiden. Jeg var livredd for å måtte sitte i mitt eget selskap og være alene. 

Med årene har jeg litt ufrivillig blitt veldig ensom og nesten litt venneløs. Og i førsten og egentlig i ganske lang stund så var dette noe som dro meg helt ned. Jeg var helt gal etter noe å finne på, veldig rastløs, og jeg gledet meg evig lenge til det skulle skje noe. Derfor var nok permisjons tilværelsen med Mie veldig hard for meg. Jeg satt nesten som en fange i en leilighet langt fra alt og alle og følte meg veldig ensom og uten lappen fikk jeg ikke kommet meg noen plass heller. 

Men så flyttet vi jo, og jeg merket samtidig at jeg hadde forandret meg. Det var ikke bare selvbilde som gjorde at jeg ikke likte å dra på fest. Jeg fant rett og slett ut at jeg ikke var noen fest person. Jeg likte heller små grupper som møttes. Jeg kunne grue meg veldig hvis jeg ble bedt bort på fest eller store lag. Ikke med familie men med venner. Jeg kunne håpe det dukket opp noe som gjorde at det ikke ble mulig for meg å møte opp. Og siden jeg ikke er så veldig glad i alkohol heller. Så ble det liksom enda verre.

Jeg ble mer og mer glad i mitt eget selskap, satte mer og mer pris på helger hvor det ikke fantes noen planer. Helger som stod helt åpne for at vi bare kunne slappe av og ta det helt med ro. Hvor vi kunne bare stå opp, spise en lang og god frokost for så å finne ut hva vi skulle gjøre i løpet av dagen. 

Her om dagen kom det opp en artikkel med et spørsmål i en gruppe jeg er med i på facebook, spørsmålet var om man var introvert eller ekstrovert. Og jeg måtte jo da inn og lese hva dette var for noe. Og jeg innså der at jeg rett og slett er blitt skikkelig introvert. Jeg liker ikke store folkemengder, jeg liker ikke store fester. Jeg liker ikke konflikter, og når jeg synes det blir for mye drama med enkelte har jeg et behov for å bare få de ut av livet mitt. For sånt orker jeg ikke lenger. 

Mend et er jo ikke sånn at jeg ikke vil ha venner, jeg vil jo veldig gjerne har noen jeg kan gå på kino med, ta en kaffe med, eller bare ha det hyggelig med. Noen å snakke med og møte. Jeg liker jo også og bli bedt på ting. Sånn som til fredag når jeg var hos Linn, jeg er jo både glad for å bli bedt og gledet meg jo veldig til å dra dit. Men jeg er nok også like glad i mitt eget selskap ganske ofte. 


denye.no 

Jeg har nok rett og slett gått fra å være skikkelig ekstrovert til å bli introvert. Og det er nok helt greit også. det er selvsagt ikke alle disse punktene jeg føler treffer meg. Kanskje minst det med konsentrasjon. Det har jeg jammen ikke lett for. 

Så mitt spørsmål er : Er du introvert eller Ekstrovert ? Og har du endret det i løpet av livet ditt? 

#introvert #ekstrovert #mamma

0 Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Om meg

Ronja Åsen

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no