hits

Ronja Åsen

- Mamma.Student.Samboer.Interiør -

Panikken og angsten

  • 19.12.2017, 02:36

Dagen i dag har vært en dag jeg har gruet meg sånn til i evigheter. Jeg har gruet meg til denne dagen siden midten av august. Samtidig så har jeg tenkt hele tiden at denne dagen er det så enormt lenge til. Mange måneder, uker. Men så brått var den her. Dagen jeg har fryktet lenge. Eksamens dagen. Anatomi eksamens dagen. I går kveld tok panikken og angsten litt overhånd så for å ikke dette sammen i et hysterisk grineanfall eller lignende, så ble det heller til at vi pyntet juletre. Noe jeg egentlig er helt i mot at gjøres før lille julaften, så var det bare noe jeg måtte gjøre kvelden før eksamen. Så etter at jentene hadde lagt seg måtte jeg og Joakim ompynte deler av treeet, da det mester av pynten hang på samme side, og veldig mange kuler på samme gren. 

Sistegang jeg sjekket klokken forrige natt var det nesten tre. Alarmen ringte kvart over fem. Så jeg møtte heller ikke opp spesielt uthvilt på eksamen i dag. Jeg har de siste nettene hatt så mareritt om at jeg fikk prøven, ikke kunne svare på noe som helst. Og måtte levere helt blankt. 
Da jeg i dag tidlig satt i eksamenslokalet og så prøven føltes det ikke like ille ut. Det var ille. Men ikke på langt nær så ille som jeg hadde trodd i marerittene mine. Jeg tør ikke sjekke fasiten på eksamen som er lagt ut, og jeg tør heller ikke sjekke gjennom svarene mine på nytt. Jeg bare håper at flaksen er med meg og at jeg kanskje er heldig og akkurat består. Hvis ikke, så må jeg bare regne med å ta den igjen i april. Men den er ihvertfall unnagjort. Og julefreden og julegleden begynner endelig å synke inn hos meg. Nå har jeg bare tre nattevakter foran meg før jeg tar en hel uke med helt fri fra både skole, jobb og lekser, lesing og andre plikter. Da skal bena ligge høyt, høytiden nytes og minnene skapes. 

På fredagen som var var jeg bedt hjem til Linn, Linn var min veileder det site året jeg var lærling som helsefagarbeider. Og vi har holdt kontakten ganske godt siden det. Det var så hyggelig å bli bedt hjem til hun på et slags mini julebord. Det var deilig mat, hyggelige folk og god stemning. Og det er jo ikke ofte denne småbarnsmora er på "fest" men jammen var det koselig. 

Har jeg fler lesere som har hatt noen eksamener før jul?

#mamma #student #eksamen #anatomi 

 

1 Kommentar

Tonje

19.12.2017 kl. 07:04
Lykke til med eksamensresultatet :)

Skriv en ny kommentar

Om meg

Ronja Åsen

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no