hits

Ronja Åsen

- Mamma.Student.Samboer.Interiør -

Evaluering

  • 09.12.2017, 23:14

Nå er vi snart vi mål med første semester. Eller i mål er jeg ikke før jeg har avlagt eksamen i anatomi og overlevd det. Fra å ha ambisjoner om B eller C i alle fag. Så er jeg kommet dit at det viktigste bare er å bestå. 
Men jeg tenkte kanskje det var intressant for dere å høre hvordan det går med kombinasjonen : Studier,pendling,barn, samboer, jobb og sosialliv ? 

Skole: Det er så sykt mye tyngre enn jeg trodde. Det er nok mye med at det er fryktelig hardt å ikke ha gått på skole på veldig mange år, og da skulle plutselig begynne med lesing, ta seg tid til lesing, øving til prøver, pugging og det å følge med i forelesninger osv. Det er så mye mer krevende enn jeg trodde. Jeg hørte før jeg begynte at det var en fordel å ha barn, fordi det gjorde at man var mer strukturert. Det kan godt stemme det. Men døgnet mitt har ikke så veldig mange timer fler enn andres døgn. Så etter at jeg er kommet meg hjem, spist middag, gjort noe klesvask, eller annen husvask og lagt jentene, er jeg ofte helt skutt og lengter bare etter senga. Så lesingen blir da utsatt og man legger seg med dårlig samvittighet og vondt i magen. 
Jeg har fått så mye større respekt for studiet, det er ikke bare bare å skulle bli sykepleier. Det er mye tyngre fag enn man kanskje skulle tro. Det er rett og slett en veldig undervurdert utdanning som mange har liten respekt for. Men det er nok fordi at man vet at alt arbeidet gir dårlig lønn og ugunstige arbeidstider. Men jeg gir ikke opp helt enda, selvom jeg fler ganger har lurt på hva i alle dager jeg har utsatt meg for frivillig. 

Pendling: Det er veldig mange som blir veldig overrasket når de hører hvor langt jeg pendler for å komme til skolen. Jeg må beregne ca to timer fra jeg setter meg på toget, til jeg er på skolen. Det tar jo riktignok ikke mer enn ca en time og seks minutter selve tog-tiden, men overgangene mellom togene og bussene er jo det som tar tid. Da er det jo ofte dette ikke samarbeider i det hele tatt, og når toget mitt er litt forsinket inn til Oslo, blir overgangstiden til neste tog ofte mye lenger igjen. Så det er jo med på at jeg må planlegge godt. Men sånn når det kommer til selve pendlingen, så er det egentlig ganske deilig når jeg har fått meg sitteplass på toget, jeg kan bruke tiden som ren egentid, hvor jeg kan sitte å scrolle opp og ned på telefonen om jeg vil, jeg kan blogge, eller jeg kan være smart og lese litt. Det er jo faktisk ganske deilig å ta tog. 

Barn: Med et barn i barnehage og et barn på skolen, er det litt å følge opp der også. Fridagene er ikke lenger fri, da Mie må være på skolen til et bestemt tidspunkt, hun skal også følges opp med lekser, utvikling faglig, sosialt og trivsel. Hun skal også læres å bli selvstendig og stor. Samtidig skal man få litt alenetid med hver barn. Man skal kose seg med de, og ikke bare stresse. Dette merker jeg er mer krevende enn det var tidligere. Vi er også mer slitne enn vi eller er, så vi må gi det lille ekstra hele tiden for å orke og være kreative nok. Det er også følging i bursdager og til og fra venner. Samtidig som man skal oppi dette prøve å oppdra barna sine til fornuftige mennesker. Og ikke minst prøve å ikke la det gå utover barna våre at vi studerer. Så det er krevende. Og man har alltid litt dårlig samvittighet.

Samboer: Det er ikke noe pluss for noe forhold at man begynner å studere samtidig. Man blir sliten, amper, nervøs og tiden blir veldig lite. Nå studerer vi jo og jobber siden av begge to. Noe som gjør at vi sammen har veldig lite tid. Om kveldene legger vi oss ofte tidlig, eller sovner på sofaen. Men vi prøver så godt vi kan å samarbeide, planlegge ukene og hjelpe hverandre med husarbeid og ungene. Men kjæreste tid blir det veldig lite av desverre. Men vi får bare fortsette å hjelpe hverandre så kommer vi oss gjennom dette. Studieårene går jo rimelig kjapt. Men vi blør nok absolutt bli flinkere til å prioritere å bruke tid sammen som kjærester. 

Jobb: Jeg jobber jo natt, har en stilling på nesten sekstiprosent, stort sett jobber jeg bare helgene mine, og ikke ukene dagene. Men denne uken jobbet jeg en natt fra mandag til tirsdag. Tirsdagen har jeg fri fra skolen, så det går bra. Sjefen min er veldig flink til å tilrettelegge for meg og prøver så godt hun kan å gi vekk vaktene mine når jeg har behov for dette. Og det er jeg veldig glad for.

Sosialtliv: Jeg er faktisk mer sosial nå enn jeg har vært på veldig mange år. Jeg er så heldig at jeg i sommer fikk raskt et veldig godt samhold med tre andre fantastiske jenter. Vi ler, samarbeider, diskuterer og tuller masse sammen. Og det er helt fantastisk. Det er veldig moro. Og jeg kjenner at når vi ikke har vært på skolen på noen dager så savner jeg nettopp den sosiale delen ekstra mye. Jeg er sikker på at dette er venninner jeg kan ha i mange mange år fremover. For vi er veldig forskjellige, samtidig veldig like og vi forstår hverandre og tar vare på hverandre. 
I tillegg er det mange fler muligheter som har åpnet seg med å pendle, jeg har jo mulighet til å ta en kaffe innimellom med verdens beste Martine, før jeg tar toget videre. 

 

#mamma #student #jobb #kombinasjon #barn #Evaluering

0 Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Om meg

Ronja Åsen

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no