Ronja Åsen

- Mamma.Student.Samboer.Interiør -

Break down

  • 28.10.2017, 02:27

Dere aner ikke hvor mange ganger jeg har startet på ett blogginnlegg den siste tiden. For det er så mange ganger. Men jeg har rett og slett vært i en perioder der jeg ikke har klart å finne motivasjon til noen ting. Ingen motivasjon til å lese anatomi, eller skole lesing i det heletatt, ingen motivasjon til å tenke på vektnedgang, ingen motivasjon til å tenke på vasking og rydding, ingen motivasjon til å være sosial eller til å skrive. Jeg har rett og slett bare helt uten motivasjon til alt. Jeg har egentlig bare hatt mest lyst til å ligge i sengen under dyna hele tiden. Bare være der hele tiden. Ikke bry meg om noe eller noen.
Jeg har følt meg ensom, og jeg har følt meg helt unyttig, jeg har følt meg ubrukelig og jeg har følt at jeg ikke fikser noen ting. Det knakk meg nok skikkelig at jeg ikke bestod den anatomien og jeg har mistet nesten helt troen på meg selv etter det. Og det er ingen god følelse. I går kveld sjekket jeg hvor langt unna jeg egentlig var og bestå og det gjorde meg både sur, forbannet og enda mindre motivert. Jeg var faktisk bare ett eneste poeng unna og bestå. ETT POENG! Det er så irriterende at jeg ikke vet helt hvordan jeg skal beskrive det engang. ETT POENG. 

I går snudde ting litt, jeg kjøpte meg ny kåpe. Noe jeg har ønsket meg veldig lenge men jeg har liksom ikke funnet den rette. Men i går fant jeg en jeg var skikkelig fornøyd med, jeg er jo ikke noe glad i å kjøpe meg klær. Har egentlig aldri vært en som kjøper mye klær til meg selv. Gjorde ikke det den gangen jeg var veldig slank og gjør det enda skjeldnere nå. Nå kjøper jeg som oftest bare klær når jeg er helt i beita og ikke har noe å ha på meg egentlig. Jeg synes det gjør helt vondt å handle til meg selv. Men samtidig så synes jeg det er så moro å ha på meg nye klær. Føle meg litt ny og fin. Det er også en veldig god følelse. 
Så jeg har faktisk kjøpt meg jakke og skjerf og vintersko. Så nå holder jeg meg forhåpentligvis varm mens jeg pendler i vinter.

Men over til i går, da var vi på middag på Sudøst i Oslo på middag. Det var alle oss som går Tre-termin sykepleien. Vi var bedt ut av fagforbundet som har kjempet frem denne veien for å bli sykepleier. De begynte å kjempe for dette for over tredve år siden. Men det er først nå de har fått det gjennom og da er det ekstra moro at jeg får være en del av den fantastiske gjengen vi er som får gå frem som "prøvekaniner".  Det vil nok dessverre ikke være mulig for andre å søke seg inn på denne måten på noen år enda. Da regjeringen ønsker at vi skal fullføre alle tre årene først også skal de bruke god til etter dette på å evaluere resultatet vårt. Det er dessverre veldig mange som er imot denne ordningen og mener det ikke er noen heldig ordning, de mener at helsefagarbeidere ikke er kompetente nok til å gå direkte inn på sykepleien. Selvom vi har både matte og norsk hele sommeren før skolestart. De som er mest i mot oss er faktisk skolen selv og sykepleierforbundet. Men vi har fagforbundet i ryggen og de ville gjøre litt stas på oss og spanderte derfor middag på oss og det er jo selvsagt veldig hyggelig da. Det var så herlig å se igjen mange etter at vi har hatt en periode med fri. Jeg hadde ikke trodd det men jeg har faktisk savnet skolen denne perioden med fri. 

Nå sitter jeg på nattevakt. Vakten har så langt vært ganske urolig, mange våkne og urolige pasienter. Jeg er så heldig med at min arbeidshelg falt på denne helgen. For i morgen natt skal jo klokken stilles en hel time tilbake på den tyngste tiden av natten. Det er jo alltid veldig gøy. Når klokka endelig blir tre, så vipps så skrus den tilbake igjen til to. Men kommer meg vel gjennom det også tenker jeg. Tenkte jeg skulle prøve å bruke nattetimene mine effektivt og lese litt anatomi så jeg består den til torsdag. føler et enormt press på meg for å klare den og ihvertfall når jeg vet hvor nære jeg faktisk var sist gang. 

Men nå skal jeg se om jeg får lest litt også skal jeg prøve å skrive litt om bursdagen til Mie som var forrige helg, og litt andre ting om ikke så lenge. Håper bare ikke jeg får helt skrivesperre slik jeg har hatt i en god stund. Håper alle der hjemme sover godt og får en fin helg.

 

#sykepleierstudent #fagforbundet #mamma #anatomi #demotivert #breakdown #tøfftid #nattevakt # helsefagarbeider 

0 Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Om meg

Ronja Åsen

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits