Ronja Åsen

- Mamma.Student.Samboer.Interiør -

Skolejente

  • 28.08.2017, 10:56

Mies første uke som skolebarn er over alt. Og det har gått så bra. Jeg må bare si at jeg er så glad for at Mie er så flink til å tilpasse seg nye situasjoner. Hun er så dyktig når det kommer til å finne seg nye venner og noen å leke med. Og det er jeg veldig glad for. Hun er også veldig flink til å tenke positivt på slike nye ting.
Jeg tror også at det var veldig lurt av oss og ha Mie på SFO noen uker før selve skolen startet. For hun kjente liksom hele området og alt var veldig trygt for henne. Da vi skulle følge hun første skoledagen ble hun nesten fornærmet over at vi skulle være der så lenge. Hun sa til og med at hun kunne klare det helt selv. Vi trengte ikke følge hun opp. Men vi gjorde selvsagt det like vel. Vi var jo kanskje enda mer spente enn det hun var.Jeg må også si at jeg synes overgangen fra barnehage til skole har gått bedre enn jeg selv hadde trodd. Jeg var nok kanskje den av oss som gruet seg mest til dette. Jeg synes barnehagen er så enormt trygt og tenkte mye på alle farene som er på skolen. Skjønner hun avgrensningen? Klarer de ansatte ved skolen og holde øye med alle? I en barnehage så er alle barna i på et begrenset areal med gjerder rundt hele området og det er mange voksne og få utganger. På skolen er det ingen gjerder, det er heller ikke så mange voksne. Og det gjorde meg så utrygg. Men jeg har jo nå sett og opplevd at de har kontroll og førsteklassingene er spesielt under oppsyn.

Denne uken hadde de faktisk som mål å lære seg skolen røde merker, der de altså ikke får gå utenfor. De hadde som mål å lære seg å gå til plassen sin å stille opp der når det ringte inn. Og dette har Mie allerede lært seg.
De andre leksene går ikke fullt så bra, eller den ene leksen hun har fått som å tegne noe man husket fra første skoledag har hun jo klart fint. Men innstillingen hennes i forhold til ordet lekser, det er det litt verre med. Hun sier nemlig? aaaææh? hver gang man bare nevner ordet for henne. Så det håper jeg jo endrer seg litt.Ellers så går Mie på en ipad skole som noen kaller det. Og til mandag skal hun få ipaden sin. Det er på denne de kommer til å få de fleste leksene og oppgavene kommer på den. Jeg tror faktisk ikke de skal ha noen bøker i det heletatt. Men de skal likevel gjøre endel oppgaver for hånd da. Mange er veldig negative til den delen med ipad, men det er jo den veien alt går så det er fint de lærer det tidlig. 

 

0 Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Om meg

Ronja Åsen

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits