Ronja Åsen

- Mamma.Student.Samboer.Interiør -

Gi barna oppgaver hjemme

  • 05.07.2017, 15:22

Her om dagen mens jentene hoppet på trampolina tenkte jeg å benytte sjansen og vaske vinduene på utsiden. Det har jeg ikke gjort siden rett før jul en gang tror jeg. Det er rett og slett noe jeg synes er enormt kjipt å gjøre, selvom det egentlig ikke tar spesielt mye tid. Mie fikk raskt øye på at jeg begynte å vaske og hun spurte om hun kunne hjelpe meg. Min første tanke var at nei, hun gjør det jo i hvert fall ikke grundig nok, for ikke en gang jeg er spesielt flink til å svinge nalen over vinduene. Hun fikk derfor oppgaven av å vaske vindusbrettene, men hun var ikke helt fornøyd med oppgaven, for det hun hadde lyst til var jo å vaske selve vinduet og bruke nalen. 
Så da tenkte jeg at istedenfor at jeg skal bare få det unna kan jeg heller gjøre det til en gøyal aktivitet sammen med Mie. Så da fikk hun vaske alle vinduene først, også kunne jeg bare vaske helt lett over etter at hun alt da hadde vasket av det værste. Og vet dere, det ble en veldig hyggelig stund. Vi kosa oss faktisk ganske mye. Og Mie, hun var så stolt. Og ikke minst motivert for å gjøre mer. Så når vi kom inn ville hun gjerne få støvsuge rommet sitt, noe hun da selvsagt fikk lov til. 

Så, når er det egentlig for tidlig å begynne å sette opp faste oppgaver til barna hjemme? Jeg husker at jeg selv hadde en " kalender" på kjøleskapet, hvor vi fikk noen få kroner for enkle oppgaver hjemme, og når det var blitt noen kroner fikk vi utbetalt "lønn". Jeg tenker at det ikke kommer til å ta så veldig lang tid før dette er noe vi kommer til å gjøre med Mie heller. Jeg synes det er viktig at man tidlig lærer seg hvor penger kommer fra og hvordan man oppnår det. Og ikke minst, tenk for en mestring et barn føler når de har "tjent" egne penger.  

Når mener du at barn skal få oppgaver hjemme? 
Hvilke oppgaver mener du at en på nesten 6 år kan klare? 
 

0 Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Om meg

Ronja Åsen

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits