Ronja Åsen

- Mamma.Student.Samboer.Interiør -
 • Mie
 • Et kapittel avsluttes

  • 01.07.2017, 23:07

  Tenk for fire år siden,den 15.august 2013, startet et helt nytt kapittel for oss alle sammen, den lille jenta vår skulle starte i barnehagen. Med bare to tenner, til tross for at hun straks var 2 år, med lyse lokker, med et ordforråd av få ord. Jeg var med på alle tilvennings dagene. Som Mie tok helt glimrende. Mens Mammaen hennes stod i vinduet og gråt. For for mammaen din var det faktisk helt grusomt at du skulle starte i barnehagen, tenk at jeg skulle gi noen helt fremmede ansvaret for deg, tenk om det hendte deg noe. Uheldigvis var det akkurat dette året vg valgte å granske alle barnehager, og det kom frem hvor mange barn som hadde dødd i ulykker i barnehager, hvor mange barnehager det var hendt overgrep i, og midt opp i dette skulle jeg lære meg å stole på fremmede mennesker, gi fra meg det aller mest dyrebare jeg har. Innlegget om Mie sin første dag i barnehagen kan du lese HER.

  Nå er det gått nesten fire år, fire år hvor du har vokst utrolig mye. Du har fått fler tenner, lenger hår, og et ekstremt godt ordforråd. Faktisk så godt at du er ekstremt flink til å argumentere med mammaen din. Du er blitt en tøff, sta, bestemt og ekstremt godhjertet jente. Du er flink til å leke med alle. Du er en god venn, og du er veldig rask på å lære. Du er utrolig flink til å regne, og ikke minst skrive bokstaver og tall. 

  Jeg er så enormt glad for at du endte opp i barnehagen du endte opp i, for jeg er sikker på at det er verdens beste barnehage, med helt fantastiske ansatte. De har gitt deg så enormt mye kjærlighet, så enormt mye kunnskap, de har holdt ut alle gangene du har skrudd på den sterkeste vilja di. De har vært så tålmodige. Jeg vet at de har vært en stor del av å forme deg til den fantastiske jenta du er nå i dag. 

  Om en knapp uke er livet i barnehagen et lukket kapittel for deg, og det er helt grusomt for mammaen din. Igjen gruer jeg meg, mens du er kjempe klar. Det har nok noe med at du er mitt første barn å gjøre tenker jeg. Men tiden er inne, et kapittel skal avsluttes og et nytt skal starte. Det vil nok gå veldig bra dette også. Selvom mammaen din ikke helt klarer å se hvordan det skal gå bra akkurat nå. Mamma er så glad du fler ganger har fortalt meg at jeg ikke skal være redd, for du er ikke redd, og du har lovet meg at dette skal gå bra. Så håper jeg du bare vil holde mamma i hånda første skoledag og hjelpe mammaen din igjennom den. For jeg kan garantere deg at jeg kommer til å gråte noen tårer den dagen. 

  Mie, jeg er så stolt av deg! Selvom vi innimellom krangler og blir sinte på hverandre. Så skal du aldri tvile på at mamma elsker deg himmelhøyt. Og jeg gleder meg utrolig masse til å ha ferie med deg! 
  Når du går ut barnehage-porten på fredag, gjør det med hevet hode og vær stolt av hvilken utrolig jente du er! 


  Mie våren 2014, våren 2015, våren 2016 og våren 2017. 

   

  0 Kommentarer

  Skriv en ny kommentar

  Om meg

  Ronja Åsen

  Søk i bloggen

  Kategorier

  Arkiv

  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
  hits